Ja. Uiteindelijk die ene die scheurde. Had er ook wat meer beschuit of paneermeel bij moeten doen. Maar alsnog was 'ie sappig. Ik verwachtte een droog korsterig balletje, maar hij was goed.quote:Op zaterdag 8 juli 2017 20:02 schreef racerdkb het volgende:
je bal is gescheurd je had steviger moeten kneden of nog een (half) ei er bij hebben gedaan.
ik ga van de week wel iets met gehaktballetjes maken en pogen verslag uit te brengen hier.
beterquote:Op zaterdag 8 juli 2017 20:08 schreef Monopoly het volgende:
[..]
Ja. Uiteindelijk die ene die scheurde. Had er ook wat meer beschuit of paneermeel bij moeten doen. Maar alsnog was 'ie sappig. Ik verwachtte een droog korsterig balletje, maar hij was goed.
quote:
Die bewaar ik. Ik denk dat ik morgen draadjesvlees ga maken. Daar kan het zo bij in.quote:Op zaterdag 8 juli 2017 20:37 schreef Anne het volgende:
Maar wat doe je nu met de jus?
Helemaal niks ?
ikbennieuwopfok1quote:Op zaterdag 8 juli 2017 20:38 schreef ikbennieuwopfok het volgende:
En hoe heten de ballen die gelukt zijn?
quote:
Tankstationballen zijn alleen goed als ze de hele dag in hun eigen jus en vet liggenquote:
2 volkorenbeschuitjes verkruimeldquote:
Ze komt ook alleen in de keuken als ik het toe laat. Ze weet dat ze wat krijgt, daarna moet ze ook weer weg.quote:Op zaterdag 8 juli 2017 22:06 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ga het zo lezen. Ziet er indrukwekkend uit.
Maar ik wil niet zeuren
Katten horen echt niet in de keuken. Bah.
Pics van het resultaat.quote:
Ik heb grote handen. Ben 2 meter.quote:Op zaterdag 8 juli 2017 22:13 schreef FlippingCoin het volgende:
Haha leuk beschreven, maar... zijn jouw handen zo groot of je ballen zo klein?
Ik was al bang dat meneer gehaktbal kleine ballen zou draaien.quote:
Ik had geen zin om hele grote te draaien. 4 kleine op brood is net goed te doen achter elkaar. Moira. had ook twee balletjes gehad. Nog 2 in de pan. Vanavond na de borrel nog 2 bolletjes balquote:Op zaterdag 8 juli 2017 22:27 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Ik was al bang dat meneer gehaktbal kleine ballen zou draaien.
Half uur op laag vuur. Deksel op de braadpan (schuin, zodat er een klein beetje warme lucht kan ontsnappen).quote:Op zaterdag 8 juli 2017 23:04 schreef Hallojo het volgende:
Mijn gehaktballen liggen te pruttelen Hoe lang moeten ze eigenlijk?
Net zelf gedraaid, naar aanleiding van dit topic/forumquote:Op zaterdag 8 juli 2017 23:21 schreef Monopoly het volgende:
[..]
Dat ziet er goed uit. Glad gedraaide ballen. Zelf gedraaid of kant en klaar gekocht?
Held!! Wat een mooie ballen. Zien er prima uit. Lekkere jus ook. Hoe ga je ze eten?quote:Op zaterdag 8 juli 2017 23:25 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Net zelf gedraaid, naar aanleiding van dit topic/forum
Ingrediënten:
500 gram rundergehakt
1 ei
paneermeel
gehaktkruiden
tijm
zwarte peper
grove mosterd
ketjap manis
Helaas had ik geen ui in huis
Straks 1 of 2 ballen naturel. Morgen 2 op een wit bolletje. Misschien maandag eentje koud op een wit bolletje mee naar het werkquote:Op zaterdag 8 juli 2017 23:26 schreef Monopoly het volgende:
[..]
Held!! Wat een mooie ballen. Zien er prima uit. Lekkere jus ook. Hoe ga je ze eten?
Klasse. Je denkt in de toekomst. Een koud balletje mee naar werk, heerlijk.quote:Op zaterdag 8 juli 2017 23:31 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Straks 1 of 2 ballen naturel. Morgen 2 op een wit bolletje. Misschien maandag eentje koud op een wit bolletje mee naar het werk
Een dag zonder bal is een dag niet geleefd.quote:Op zaterdag 8 juli 2017 23:33 schreef Monopoly het volgende:
[..]
Klasse. Je denkt in de toekomst. Een koud balletje mee naar werk, heerlijk.
Held. Nu nog meer FOK!kers die hun gehaktballen showen.quote:Op zaterdag 8 juli 2017 23:36 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Een dag zonder bal is een dag niet geleefd.
Net eentje geproefd en die was echt goddelijk
De benodigdheden voor een heerlijke bal. U ziet (van links naar rechts): Zout, knoflookkoriander-woksaus, witte bolletjes, grove pittige Groningse mosterd, 1 ei, volkoren beschuit, 1 rode ui, runder fond, 1 rode ui, Remia bakken en braden, 1 ei, paneermeel, witte peper, 500 gram rundergehakt en ketjap manis.quote:Op zaterdag 8 juli 2017 17:59 schreef Monopoly het volgende:
De benodigdheden voor een heerlijke bal. U ziet (van links naar rechts): Zout, knoflookkoriander-woksaus, witte bolletjes, grove pittige Groningse mosterd, volkoren beschuit, 2 rode uien, 2 eieren, vleesfond, paneermeel, witte peper, 500 gram rundergehakt en ketjap manis.
Ja de bakboter was ik vergeten te melden.quote:Op zaterdag 8 juli 2017 23:42 schreef Geralt het volgende:
[..]
Fixed. Geen dank. Ik mis overigens de mayo in je overzichtsshot.
De volgorde klopte ook niet helemaal zo rondom die ei/uien. Die heb ik ook gefixed. Geen kritiek overigens, ik snap best dat als je bezig gaat met gehaktballen dat je soms iets te enthousiast kan geraken en zodoende even niet meer weet wat wat is precies. Dat is helemaal niet erg.quote:Op zaterdag 8 juli 2017 23:42 schreef Monopoly het volgende:
[..]
Ja de bakboter was ik vergeten te melden.
Het was vooral de spanning. Ik heb yvonne vandaag de hand mogen schudden. Daarnaast mocht ik aan de oksels van Iteejer snuffelen.quote:Op zaterdag 8 juli 2017 23:44 schreef Geralt het volgende:
[..]
De volgorde klopte ook niet helemaal zo rondom die ei/uien. Die heb ik ook gefixed. Geen kritiek overigens, ik snap best dat als je bezig gaat met gehaktballen dat je soms iets te enthousiast kan geraken en zodoende even niet meer weet wat wat is precies. Dat is helemaal niet erg.
Boh wat een bal Prima ontbijt.quote:
Ik heb iets minder paneermeel gebruikt zodat ik er wat beschuit bij kon doen. Wilde eens wat anders proberen.quote:Op zondag 9 juli 2017 09:18 schreef Maringo het volgende:
Zien er goed uit! Maar waarom paneermeel als je al beschuit heb?
quote:Op zondag 9 juli 2017 15:27 schreef DevilsWhore het volgende:
Tvp: vanavond foto's van mijn miniballen bij de pasta.
goede ballen. Goed formaat, subtiel en niet te veel saus. Chapeau.quote:
Mooie bal. Goed voorbeeld dat bij een sappige bal geen saus nodig is.quote:
Prima balletjes ja. Zien er stevig uit. Wat Ahmad1nejad ook zet: Goede combo qua hoeveelheid saus en pasta. Klasse Hoe smaakte ze?quote:
U heeft smaak en verstand van gehaktballen. Klassequote:Op zondag 9 juli 2017 18:43 schreef Ahmad1nejad het volgende:
[..]
goede ballen. Goed formaat, subtiel en niet te veel saus. Chapeau.
Ze smaakten goed, want ik had ze gemaakt.quote:Op zondag 9 juli 2017 19:05 schreef Monopoly het volgende:
[..]
Prima balletjes ja. Zien er stevig uit. Wat Ahmad1nejad ook zet: Goede combo qua hoeveelheid saus en pasta. Klasse Hoe smaakte ze?
Beter alleen beschuit en geen paneermeel. Wel van Bolletje uiteraard!quote:Op zondag 9 juli 2017 14:30 schreef Monopoly het volgende:
[..]
Boh wat een bal Prima ontbijt.
[..]
Ik heb iets minder paneermeel gebruikt zodat ik er wat beschuit bij kon doen. Wilde eens wat anders proberen.
Katten zijn vieze klootzakken in een schattige vermomming.quote:Op zaterdag 8 juli 2017 22:06 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ga het zo lezen. Ziet er indrukwekkend uit.
Maar ik wil niet zeuren
Katten horen echt niet in de keuken. Bah.
Ik had van de week in Duitsland wat lekkere soorten in fles opgehaald. Die smaakte mij enorm goed. Zo goed zelfs dat ik gisteren bij het boodschappen doet teleurgesteld was in het aanbod van Nederlands bier op fles. Heb toen maar gekozen voor ingeblikt Hertog. Iets dat ik nog wel weet te hachelen.quote:Op zondag 9 juli 2017 23:45 schreef MrBanaan1 het volgende:
Ziet er allemaal prima en lekker uit enzo. Maar, blik in bier? Thuis!? Waarom man
Dan kun je toch beter HJ in fles pakkenquote:Op maandag 10 juli 2017 01:43 schreef Monopoly het volgende:
[..]
Ik had van de week in Duitsland wat lekkere soorten in fles opgehaald. Die smaakte mij enorm goed. Zo goed zelfs dat ik gisteren bij het boodschappen doet teleurgesteld was in het aanbod van Nederlands bier op fles. Heb toen maar gekozen voor ingeblikt Hertog. Iets dat ik nog wel weet te hachelen.
Blik heeft z'n charme op z;n tijd.quote:Op maandag 10 juli 2017 01:50 schreef MrBanaan1 het volgende:
[..]
Dan kun je toch beter HJ in fles pakken
Zijn dit speciale gehaktbalbroodjes ofzo? Ze zitten zo mooi om de bal heen!quote:
Gewone bolletjes, wel vrij grote.. of nouja, iig niet mini. Gewoon goed insnijden en de vorm van de bal helpt natuurlijk ook wel mee.quote:Op dinsdag 11 juli 2017 19:13 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Zijn dit speciale gehaktbalbroodjes ofzo? Ze zitten zo mooi om de bal heen!
Mijn spaghetti eet ik ook altijd met zelfgemaakte balletjes.quote:
Parmezaanse kaas.quote:Op zaterdag 15 juli 2017 12:04 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Mijn spaghetti eet ik ook altijd met zelfgemaakte balletjes.
Maar wat ligt daar boven op???
Uiterst genot, meteen in m'n sig gezetquote:Op zaterdag 8 juli 2017 20:15 schreef Monopoly het volgende:
Oh en voor de goede orde, die gehaktbal met scheuren in de korst is de nieuwe Drizztbal. Ik had beloofd de bal naar hem te vernoemen.
Daarbij is het dan ook de verantwoording van Drizzt om morgen ook een paar verse ballen te draaien en hier verslag van te doen.
[..]
Bliksems. Draai dan glutenvrije vegaballen voor de Vega's onder ons. Of wel met vlees maar dan zonder de gluten. Je kan een hoop bedenken om glutenvrije ballen te maken toch?quote:Op zaterdag 15 juli 2017 17:23 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
[..]
Uiterst genot, meteen in m'n sig gezet
Ik maak nooit gehaktballen, mede omdat erin de helft van de ingrediënten gluten zitten, dus helaas
Vega's _!quote:Op zaterdag 15 juli 2017 17:28 schreef Monopoly het volgende:
[..]
Bliksems. Draai dan glutenvrije vegaballen voor de Vega's onder ons. Of wel met vlees maar dan zonder de gluten. Je kan een hoop bedenken om glutenvrije ballen te maken toch?
Oh, doe je dan nooit kruiden door je eten?quote:Op zaterdag 15 juli 2017 17:31 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
[..]
Vega's _!
Glutenvrij spul is knoepersduur vergeleken met gewoon spul en haal alleen het noodzakelijke in huis, wat er op neerkomt dat ik behalve peper, zout en nootmuskaat niks in huis heb qua kruiden
Neuh, alleen bij nasi en spaghetti/macaroni, en dan nog uit zo'n pakjequote:Op dinsdag 18 juli 2017 21:18 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Oh, doe je dan nooit kruiden door je eten?
Maar pure kruiden zijn toch glutenvrij? Die halen wij meestal, hele collectie ondertussen, ook een stuk goedkoper en meestal lekkerder dan die kruidenmixen van de supermarkt.quote:Op woensdag 19 juli 2017 19:54 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
[..]
Neuh, alleen bij nasi en spaghetti/macaroni, en dan nog uit zo'n pakje
edit: komt dus ook wederom door gluten, die meuk zit zowat overal in.
Naast de angst voor gluten ben ik nooit echt een keukenprins geweest, dus ik weet niet beterquote:Op vrijdag 21 juli 2017 15:24 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
Maar pure kruiden zijn toch glutenvrij? Die halen wij meestal, hele collectie ondertussen, ook een stuk goedkoper en meestal lekkerder dan die kruidenmixen van de supermarkt.
Hoezo gluten-angst? Ben je allergisch?quote:Op vrijdag 21 juli 2017 16:19 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
[..]
Naast de angst voor gluten ben ik nooit echt een keukenprins geweest, dus ik weet niet beter
Wanneer ga je jouw ballen eens een keertje tonen?quote:Op vrijdag 21 juli 2017 16:21 schreef Moira. het volgende:
[..]
Hoezo gluten-angst? Ben je allergisch?
Heb neuro-coeliakie, dus jaquote:Op vrijdag 21 juli 2017 16:21 schreef Moira. het volgende:
[..]
Hoezo gluten-angst? Ben je allergisch?
Pics van je neuro-coeliakieballen. Klinkt lekkerquote:
Picsquote:Op dinsdag 25 juli 2017 17:05 schreef Gummiebeer het volgende:
Idem aan bovenstaande. Staan nu lekker een paar uur in de koelkast en is het bijna tijd om ze in roomboter aan te braden om vervolgens te badderen in een rundvlees fond.
quote:
geen idee, ik ben benieuwdquote:
Mooi balletje. Ziet er smaakvol uit. Fijn recept hequote:Op dinsdag 25 juli 2017 19:48 schreef derLudolf het volgende:
Oh het resultaat van mijn culinair avontuur
[ afbeelding ]
Samen met wat opgebakken nieuwe aardappels
ziet er goed uit. eet smakelijkquote:Op dinsdag 25 juli 2017 19:48 schreef derLudolf het volgende:
Oh het resultaat van mijn culinair avontuur
[ afbeelding ]
Samen met wat opgebakken nieuwe aardappels
De ballen van rulerquote:Op dinsdag 25 juli 2017 19:54 schreef rulerofdeath het volgende:
[ afbeelding ]
even lekker sudderen,
et voila:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
mijn avondeten:
[ afbeelding ]
ik vind ze een klein beetje aan de droge kant, maar de zilveruitjes geven er toch wel een goede smaak aan.
edit: 2e helft met klein beetje mayo opgegeten. daar wordt ie wel iets fijner van
ik neem er nog een
dan ga ik dat de volgende keer eens proberenquote:Op dinsdag 25 juli 2017 20:13 schreef Monopoly het volgende:
[..]
De ballen van ruler
Volgende keer een vleesfond pot of juspoeder bij doen. Dan heb je een bak jus waar je balletjes nog lekker in sudderen. Dan worden ze net zo zachtjes van als de tietjes van yvonne
En dat waren zequote:
Ik ben benieuwd naar de foto's van je gehaktballenquote:Op donderdag 27 september 2018 20:21 schreef itchycoo het volgende:
Nou krijg ik ook zin om gehaktballen te maken. Dit weekend maar weer eens een lading maken.
quote:Op donderdag 27 september 2018 20:25 schreef noodgang het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd naar de foto's van je gehaktballen
Een goede bal heeft geen saus nodig.quote:Op zaterdag 29 september 2018 20:28 schreef Stratotanker het volgende:
Goede structuur, mooi contrast, zeer hanteerbaar. Geen pindasaus!
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit!quote:
Zit je nou gewoon terloops mijn bal te bekritiseren?quote:Op zaterdag 29 september 2018 21:52 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Een goede bal heeft geen saus nodig.
Een goede bal behoeft geen sausquote:Op dinsdag 2 oktober 2018 14:02 schreef liquid-orange het volgende:
Bij een goede bal hoort goede mayo:
[ afbeelding ]
Die hoef je niet terug te brengen naar de winkelquote:Op zondag 9 juli 2017 23:45 schreef MrBanaan1 het volgende:
Ziet er allemaal prima en lekker uit enzo. Maar, blik in bier? Thuis!? Waarom man
Leuk, maar nergens te krijgen.quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 14:02 schreef liquid-orange het volgende:
Bij een goede bal hoort goede mayo:
[ afbeelding ]
Die wil ik nog steeds een keer proberenquote:Op dinsdag 2 oktober 2018 14:02 schreef liquid-orange het volgende:
Bij een goede bal hoort goede mayo:
[ afbeelding ]
Pics.quote:Op woensdag 3 oktober 2018 21:34 schreef derLudolf het volgende:
On-topic: we hadden vandaag gehaktballen in de kantine
Ja niet gemaakt dusquote:
Is dat jus? Ziet er heerlijk uit. Welk recept?quote:
Nee dat is satesaus, gemaakt door de slager hier. Gewoon een pot bij hem besteld.quote:Op woensdag 3 oktober 2018 22:04 schreef mtchel112 het volgende:
[..]
Is dat jus? Ziet er heerlijk uit. Welk recept?
Mijn provincie is hier een groot blanco gebiedquote:Op vrijdag 5 oktober 2018 08:49 schreef liquid-orange het volgende:
[..]
http://www.oliehoorn.nl/nl/verkooppunten-kaart
in Apeldoorn staat ook maar 1 verkooppunt maar ik weet sowieso een 2de echt op 1a2 minuten fietsen vanaf mijn huis enquote:Op vrijdag 5 oktober 2018 08:56 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Mijn provincie is hier een groot blanco gebied
En welk recept voor de bal, die van het forum? Ziet er heerlijk uit zeg.quote:Op vrijdag 5 oktober 2018 08:54 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Nee dat is satesaus, gemaakt door de slager hier. Gewoon een pot bij hem besteld.
Was ook heerlijk. Maar zo’n balletje is zo op.
Dat is dezequote:Op vrijdag 5 oktober 2018 09:59 schreef mtchel112 het volgende:
[..]
En welk recept voor de bal, die van het forum? Ziet er heerlijk uit zeg.
Aromatquote:Op vrijdag 5 oktober 2018 10:15 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat is deze
GBF / Gehaktballen met Aromat gaan proberen
Dank je wel voor het compliment!
Vandaag ga ik ballen met nasikruiden maken.
Moet toch weer bij de slager langs voor een emmertje erwtensoep.
Niet teveel gebruiken. Ik had een kwart zakje voor een pond.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |