abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_172147357
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
pi_172147476
quote:
hoe iran afghaanss illegalen gebruikt om als kanonnenvoer te dienen, met in het vooruitzicht een verblijfsvergunning van 10 jaar. een woning in iran of syrie na de oorlog.
Dat de nazaten van Genghis Khan nu voor Perzische belangen in SyriŽ vechten is poŽtische ironie.
  maandag 3 juli 2017 @ 20:19:31 #3
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_172147512
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 20:18 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Dat de nazaten van Genghis Khan nu voor Perzische belangen in SyriŽ vechten is poŽtische ironie.
Devshirme. :7
pi_172147570
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 20:19 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Devshirme. :7
?
  maandag 3 juli 2017 @ 20:22:30 #5
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_172147649
quote:
Ik begrijp niet waar je op doelt?
  maandag 3 juli 2017 @ 20:24:34 #7
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_172147673
quote:
1s.gif Op maandag 3 juli 2017 20:23 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ik begrijp niet waar je op doelt?
De kinderen van je vijand voor je eigen (militaire) kar spannen.
pi_172147873
quote:
9s.gif Op maandag 3 juli 2017 20:24 schreef Triggershot het volgende:
De kinderen van je vijand voor je eigen (militaire) kar spannen.
Vergelijking gaat natuurlijk niet helemaal op. Ottomanen namen slaafsoldaten uit veroverde gebieden; Afghaanse Hazara's daarentegen worden geworven door Iran voor haar regionale belangen. De ironie ligt hem in het feit dat de Hazara's, als afstammelingen van de Mongoolse hordes die ooit Iran en het Midden-Oosten onder de voet liepen, nu dienst doen in de Iraanse strijdmachten.
  maandag 3 juli 2017 @ 20:32:22 #9
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_172147912
quote:
1s.gif Op maandag 3 juli 2017 20:31 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Vergelijking gaat natuurlijk niet helemaal op. Ottomanen namen slaafsoldaten uit veroverde gebieden; Afghaanse Hazara's daarentegen worden geworven door Iran voor haar regionale belangen. De ironie ligt hem in het feit dat de Hazara's, als afstammelingen van de Mongoolse hordes die ooit Iran en het Midden-Oosten onder de voet liepen, nu dienst doen in de Iraanse strijdmachten.
Het is natuurlijk geen 1-1 vergelijking. Alleen eerlijk is eerlijk, het is een geniaal systeem om anderen voor je eigen militaire kar te spannen.
pi_172147981
De SomaliŽrs die werden ingezet door Iran aan de grens van IsraŽl en Libanon tegen IsraŽl kregen die ook een verblijfsvergunning? Die vielen massaal uit ivm kogels koppen.
pi_172148009
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 20:32 schreef Triggershot het volgende:
Het is natuurlijk geen 1-1 vergelijking. Alleen eerlijk is eerlijk, het is een geniaal systeem om anderen voor je eigen militaire kar te spannen.
De 'anderen' werden in het Ottomaanse voorbeeld wel uiteindelijk onderdeel van het machtsapparaat. Dat zie ik in het Iraanse voorbeeld niet gebeuren. Het zijn niets meer dan pionnen en proxies die door Iran gebruikt worden om zelf niet in de 'quagmire' te verdrinken.
pi_172150055
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 20:34 schreef WammesWaggel het volgende:
De SomaliŽrs die werden ingezet door Iran aan de grens van IsraŽl en Libanon tegen IsraŽl kregen die ook een verblijfsvergunning? Die vielen massaal uit ivm kogels koppen.
Meer info hierover?
pi_172150503
quote:
5s.gif Op maandag 3 juli 2017 21:36 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Meer info hierover?
700+ SomaliŽrs volgens de VN.


https://mobile.nytimes.co(...)eeast/15nations.html
pi_172150603
quote:
1s.gif Op maandag 3 juli 2017 21:51 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

700+ SomaliŽrs volgens de VN.


https://mobile.nytimes.co(...)eeast/15nations.html
Nooit enig bewijs voor geleverd. Plus:

quote:
An official at the Israeli mission to the United Nations said he had not seen the report, and was not aware of any Somali fighters having taken part in the conflict with Hezbollah. The official asked not to be identified, citing diplomatic protocol.
pi_172150953
TT :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172151287
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 20:18 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Dat de nazaten van Genghis Khan nu voor Perzische belangen in SyriŽ vechten is poŽtische ironie.
Tja de geschiedenis kan opmerkelijk lopen. Zo hebben we aan de Turken (die voornamelijk sunnis zijn) te danken dat Iran een sjia land is bijvoorbeeld.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172151325
quote:
10s.gif Op maandag 3 juli 2017 22:18 schreef Slayage het volgende:
Tja de geschiedenis kan opmerkelijk lopen. Zo hebben we aan de Turken (die voornamelijk sunnis zijn) te danken dat Iran een sjia land is bijvoorbeeld.
En aan de Perzen danken we het feit dat Turken vandaag de dag uberhaupt moslims zijn.
pi_172151336
quote:
9s.gif Op maandag 3 juli 2017 20:24 schreef Triggershot het volgende:

[..]

De kinderen van je vijand voor je eigen (militaire) kar spannen.
Wat dat betreft is Iran zeker briljant bezig met hun propaganda dat ze zelfs sunnis uit het buitenland rekruteren om hun belangen te dienen onder het mom van de weg naar Jeruzalem gaat door Damascus.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172151427
quote:
12s.gif Op maandag 3 juli 2017 22:20 schreef Stabiel het volgende:

[..]

En aan de Perzen danken we het feit dat Turken vandaag de dag moslims zijn.
Je strijkt graag met eer heh :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172151483
Turken weer bezig bij afrin. De schoften! :(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172151506
quote:
10s.gif Op maandag 3 juli 2017 22:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

Je strijkt graag met eer heh :')
Ik strijk nergens mee. Is gewoon een feit. :)
pi_172152956
Afrin staat in brand :P

worldonalert twitterde op maandag 03-07-2017 om 23:01:29 #Aleppo: Video shows large parts of the #YPG defense positions on #Barsaya Mountain in flames after Turkish artille… https://t.co/6cKR5G0iep reageer retweet
  dinsdag 4 juli 2017 @ 00:26:43 #23
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_172154358
quote:
10s.gif Op maandag 3 juli 2017 22:25 schreef Slayage het volgende:
Turken weer bezig bij afrin. De schoften! :(
Vanuit hun bezien hadden de Koerden het karwei gewoon af moeten maken destijds: na Tal Rifaat en Menagh ook vol op Azaz en Mare.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_172154670
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 23:07 schreef JubaUrbicus het volgende:
Afrin staat in brand :P

worldonalert twitterde op maandag 03-07-2017 om 23:01:29 #Aleppo: Video shows large parts of the #YPG defense positions on #Barsaya Mountain in flames after Turkish artille… https://t.co/6cKR5G0iep reageer retweet
Speldenprikken
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172154695
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 00:26 schreef Szura het volgende:

[..]

Vanuit hun bezien hadden de Koerden het karwei gewoon af moeten maken destijds: na Tal Rifaat en Menagh ook vol op Azaz en Mare.
Hun Russische meester gaven hen Kennelijk niet de backing om zover te gaan.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172154768
quote:
10s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 01:00 schreef Slayage het volgende:

[..]

Hun Russische meester gaven hen Kennelijk niet de backing om zover te gaan.
Nu even kijken of de Russische meesters de Turken backing geven om zover te gaan.
pi_172166180
yeh1a twitterde op dinsdag 04-07-2017 om 09:44:42 Overnight, the historic Raqqa old city wall has been breached at 2 locations: big set-back for IS… https://t.co/UtC57sbAzQ reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 4 juli 2017 @ 16:04:12 #28
38496 Perrin
Sapere aude
pi_172166416
Wat vindt de VS eigenlijk van dat gedoetje rondom Afrin?
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_172166451
Wat kan het bijna bevrijde Mosul leren van Tikrit?
------
Het onderlinge wantrouwen was zo groot, dat er een muur tussen de gemeenschappen gebouwd zou worden. "Die is er niet gekomen. Mensen van beide stammen gaan nu zelfs weer bij elkaar op bezoek."

Dat is het gevolg van de persoonsonderzoeken die garandeerden dat niemand bloed aan de handen heeft, maar ook van bemoeienis van de Verenigde Naties, die Tikrit als voorbeeld zien voor herstel in andere ontzette steden. Dat begon met de heropening van de universiteit, als aanjager van terugkeer en economie, en herstel van stroom en water. Maar ook aan onderlinge relaties is hard gewerkt. Na diverse gesprekken met stamhoofden en -leden kon de scheidingsmuur worden geschrapt en werd de aanzet gegeven voor het samenleven van vroegere vijanden.

Ayal wijst ook op positieve ontwikkelingen die het gevolg zijn van de IS-bezetting en de vlucht van een deel van de bevolking. Terugkeerders brachten nieuwe gewoonten mee uit de Koerdische regio en Turkije. "Mensen zijn meer open. Je ziet meisjes van twaalf zonder hoofddoek. Families gaan 's avonds uit en laten het eten thuisbezorgen." In de conservatieve Iraakse cultuur zijn alleen mannen 's avonds buitenshuis.

Een belangrijke verandering is ook dat Tikriters besloten zich niet langer afzijdig te houden van de landspolitiek. Hun onvrede over de corrupte sjiitische regering in Bagdad leidde aanvankelijk tot steun voor IS. "We hebben nu niemand in het parlement, maar teruggekeerden hebben de Qala-partij opgericht die wil meedoen bij de verkiezingen." Volgens Ayal zagen mensen alle politici als corrupt, nu voelen ze de noodzaak om mee te beslissen. "We zijn niet meer bang om politiek actief te zijn."
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172166493
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 16:04 schreef Perrin het volgende:
Wat vindt de VS eigenlijk van dat gedoetje rondom Afrin?
"de turken moeten zich niet aanstellen"

mcgurk
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172166781
leventkemaI twitterde op dinsdag 04-07-2017 om 15:46:50 #Russia demanded to remove #Daraa and #Quneitra from de escalation zones which was decided in #Astana before. (AA) reageer retweet
IEdSJUd.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172169598
quote:
10s.gif Op maandag 3 juli 2017 22:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

Je strijkt graag met eer heh :')
Doen Iraniers wel vaker.

Zo noemen ze Rumi en Rudak Iraans :').

En worden Turken belachelijk gemaakt in Iran terwijl de door hen zo vereerde Mosadeq een Turk is :').

Net als Mousavi.

Ahmedinejad, die Iran afgrond in bracht is wel 100% Perzische Iranier.

Toppunt is echter om Baluch tapijten aan te prijzen als 'Perzische tapijten' terwijl Baluch een niet-Perzische sunni groep is die Iran juist discrimineert.
pi_172169639
quote:
0s.gif Op maandag 3 juli 2017 20:18 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Dat de nazaten van Genghis Khan nu voor Perzische belangen in SyriŽ vechten is poŽtische ironie.
niet alle Afghanen die in Iran wonen zijn Hazara.
pi_172169736
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 18:18 schreef JamesHustle het volgende:
Zo noemen ze Rumi en Rudak Iraans :').
Perzisch, niet per se Iraans.

quote:
En worden Turken belachelijk gemaakt in Iran terwijl de door hen zo vereerde Mosadeq een Turk is :').
Iedereen wordt in Iran belachelijk gemaakt. Voor de rest doet de etniciteit van individuen er vrij weinig toe, zoals je in Iran ziet.

quote:
Ahmedinejad, die Iran afgrond in bracht is wel 100% Perzische Iranier.
Iran staat nog steeds.

Niets grappiger dan butthurt Afghanen die niet kunnen verkroppen dat ze in hun betekenisloze en achterlijke geschiedenis altijd in de schaduw van Iran hebben gestaan.
pi_172169782
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 18:20 schreef JamesHustle het volgende:
niet alle Afghanen die in Iran wonen zijn Hazara.
Dat claimde ik ook niet. Leer lezen.
pi_172170684
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 18:28 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Perzisch, niet per se Iraans.

[..]

Iedereen wordt in Iran belachelijk gemaakt. Voor de rest doet de etniciteit van individuen er vrij weinig toe, zoals je in Iran ziet.

[..]

Iran staat nog steeds.

Niets grappiger dan butthurt Afghanen die niet kunnen verkroppen dat ze in hun betekenisloze en achterlijke geschiedenis altijd in de schaduw van Iran hebben gestaan.
Ik ontken niet dat Afghanistan geen grote rol in de geschiedenis speelt maar ik ben anders dan veel Iraniers ook niet nationalistisch ingesteld.

Waar de schoen wel wringt is 't feit dat Iraniers bepaalde figuren claimen die absoluut geen Iraniers zijn terwijl ze de groepen waartoe die personen hedendaags toe zouden behoren discrimineren. Jij lijkt daar iets genuanceerder in te staan wat positief is.

Met die groepen doel ik overigens niet puur op Afghanen maar vooral op Turken die een zeer grote rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Iran en meerdere dynastieen waar Iraniers zo trots op zijn werden door buitenlanders geregeerd.

En natuurlijk de Baluch, hun tapijten Perzisch noemen is gewoon puur imperialisme, ben je dat met me eens?

De door Iraniers gehate Sadam deed 't zelfde met Salahdin.

Jammer dat je je direct aangevallen voelt en gaat schelden, is niet de bedoeling.

Een oprechte vraag, omdat dit wel van toepassing op jou lijkt te zijn: Waarom zijn zoveel Iraniers zo bezig met de geschiedenis van hun land en prestaties van hun landgenoten, zelfs als ze hun land ontvlucht zijn? Wat levert hun dat concreet op en is 't niet toffer om zelf iets te presteren?
pi_172171251
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 19:08 schreef JamesHustle het volgende:
Waar de schoen wel wringt is 't feit dat Iraniers bepaalde figuren claimen die absoluut geen Iraniers zijn terwijl ze de groepen waartoe die personen hedendaags toe zouden behoren discrimineren. Jij lijkt daar iets genuanceerder in te staan wat positief is.
Definieer Iraans. Die figuren kwamen uit Perzische families, spraken Perzisch en kwamen uit gebieden die tot Groot-Iran behoren.

quote:
Met die groepen doel ik overigens niet puur op Afghanen maar vooral op Tubrken die een zeer grote rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Iran en meerdere dynastieen waar Iraniers zo trots op zijn werden door buitenlanders geregeerd.
Het waren geen buitenlanders natuurlijk. De hoofdstad van alle Turks-Perzische dynastieŽn lagen in Iran, de cultuur van de dynastieŽn was Perzisch en de machthebbers gebruikten Perzische bureaucraten om het land te besturen.

quote:
En natuurlijk de Baluch, hun tapijten Perzisch noemen is gewoon puur imperialisme, ben je dat met me eens?
Nee.

quote:
Een oprechte vraag, omdat dit wel van toepassing op jou lijkt te zijn: Waarom zijn zoveel Iraniers zo bezig met de geschiedenis van hun land en prestaties van hun landgenoten, zelfs als ze hun land ontvlucht zijn? Wat levert hun dat concreet op en is 't niet toffer om zelf iets te presteren?
IraniŽrs presteren in het buitenland niets? Ze behoren veelal tot de succesvolste immigranten groepen.
pi_172171321
Ankara's offer to Moscow: Give us Afrin for Idlib

http://www.al-monitor.com(...)eturn-for-afrin.html
pi_172171926
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 19:26 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Definieer Iraans. Die figuren kwamen uit Perzische families, spraken Perzisch en kwamen uit gebieden die tot Groot-Iran behoren.

[..]

Het waren geen buitenlanders natuurlijk. De hoofdstad van alle Turks-Perzische dynastieŽn lagen in Iran, de cultuur van de dynastieŽn was Perzisch en de machthebbers gebruikten Perzische bureaucraten om het land te besturen.

[..]

Nee.

[..]

IraniŽrs presteren in het buitenland niets? Ze behoren veelal tot de succesvolste immigranten groepen.
Exact ;). Afghanistan en Tajikistan hebben eeuwenlang deel uitgemaakt van verschillende Perzische rijken. Indien een Tajik echter zegt dat ie Farsi spreekt wordt door veel Iraniers al gauw gezegd dat dat niet 't geval is en gezwaaid met Dari terwijl dat een politieke aanduiding is voor een van de vele dialecten van 't Perzisch en belangrijker nog de door hun zo geliefde dichters spraken allemaal zelf ook in verscheidene variteiten van dezelfde taal. Veel taalwetenschappers zijn overigens van mening dat Dari dichter bij 't Perzisch van welleer ligt, wat vind je daarvan?

Om concreter antwoord te geven op je vraag: Een Iranier is een Pers geboren binnen de grenzen van de huidige republiek Iran. Armenen, Koerden etc. zijn dus ook geen echte Iraniers volgens die definitie.

Ik zeg absoluut niet dat ze niets presteren. Maar ik vraag me af waarom ze zo bezig zijn met de prestaties van anderen. Dat doe jij, wellicht onbewust, ook door te benoemen dat ze een succesvolle migrantengroep zijn. Ik vroeg me af of 't niet toffer is om zelf, persoonlijk, iets te bereiken. Dus niet je oom, landgenoot etc.

Vind je overigens niet dat er kanttekeningen geplaatst moeten worden bij hun succes?

Ze doen 't inderdaad goed op school en zijn minder vaak crimineel maar de werkloosheidscijfers zijn bijvoorbeeld toch nog steeds torenhoog?

Daarnaast zijn bij veel migrantengroepen zoals de Turken en Marokkanen de onderlaag van de bevolking uit' t land van herkomst hier naartoe gegaan wat bij Iraniers niet 't geval is. Zijn die cijfers derhalve echt te vergelijken?
pi_172176785
https://instagram.com/p/BWGbsylg9BZ/

Gelukkig kan zij er nog om lachen :P


#ZouAsielGeven
pi_172180055
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 22:07 schreef WammesWaggel het volgende:
https://instagram.com/p/BWGbsylg9BZ/

Gelukkig kan zij er nog om lachen :P

#ZouAsielGeven
Jammer
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172180931
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juli 2017 22:07 schreef WammesWaggel het volgende:
https://instagram.com/p/BWGbsylg9BZ/

Gelukkig kan zij er nog om lachen :P

#ZouAsielGeven
Zou er niet naast in slaap durven vallen, die hakt je penis eraf als je slaapt.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
  woensdag 5 juli 2017 @ 07:21:06 #43
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_172181414
quote:
10s.gif Op woensdag 5 juli 2017 00:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

Jammer
Meen je dat nou?
  woensdag 5 juli 2017 @ 07:21:26 #44
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_172181416
IvanSidorenko1 twitterde op woensdag 05-07-2017 om 05:47:17 #Syria #Hama #EasternHama Eastern Salamiyah CS #Russia #Russian T-72B3 Tank giving covering fire for Advancing #SAA... https://t.co/oZByCdCY7E reageer retweet
En het is officieel over:

DD8hcqcXgAYaqKf.jpg:large
pi_172182262
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 07:21 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Meen je dat nou?
Jij denkt dat ik ook maar enige empathie zou voelen wanneer iemand met een apo patch een kogel zou koppen?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172185414
quote:
10s.gif Op woensdag 5 juli 2017 09:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

Jij denkt dat ik ook maar enige empathie zou voelen wanneer iemand met een apo patch een kogel zou koppen?
Zieke gast jij, 1000 maal liever zo iemand dan een Turkse IS liefhebber waar jij op geilt.
pi_172185639
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172185654
quote:
9s.gif Op woensdag 5 juli 2017 11:42 schreef Ivan_Narmon het volgende:

[..]

Zieke gast jij, 1000 maal liever zo iemand dan een Turkse IS liefhebber waar jij op geilt.
goed om te weten!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172192239
quote:
PYD leader Muslim: We will hand over Afrin to Assad, as we did in the city of Manbij against Turkey's military operation.
quote:
YPG negotiates with Russia and SAA about the handover of Afrin canton to Syrian army. Otherwise Turkey will start an operation against them.
https://twitter.com/A_Ozkok/status/882606906954698756
pi_172193995
quote:
vvanwilgenburg twitterde op woensdag 05-07-2017 om 15:36:16 Former Kurdish official: Russia threatening PYD to choose between surrendering to regime or allowing Turkey to attack Efrin. reageer retweet
RudawEnglish twitterde op woensdag 05-07-2017 om 12:20:17 There's a mutual understanding between #Syria's regime, Turkey and Russia on Syrian situation according to the leader of YPG, Sipan Hamo. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')