Mooi om te zien he hoe mensen er steeds maar weer in trappenquote:Op zaterdag 10 juni 2017 14:16 schreef Zolderkamer het volgende:
Hollandse nieuwe is alles behalve vers.. en die van vorig jaar zijn ook prima te doen..
Leuk die hype.. maar ik snap hem niet zo..
Leg eens uit hoe het zit dan?quote:Op zaterdag 10 juni 2017 14:50 schreef golfer het volgende:
Leuk, elk jaar weer dezelfde voorspelbare reacties. Ik zat er al op te wachten.
Lees van een afstand je eigen post gewoon. Seizoen is nog niet begonnen "maar toevallig heeft jouw visboer al twee emmertjes."quote:Op zaterdag 10 juni 2017 14:50 schreef golfer het volgende:
Leuk, elk jaar weer dezelfde voorspelbare reacties. Ik zat er al op te wachten.
Die test klopt altijd wel hoor. Ondernemers noemen het gelieg en bedrieg, maar metingen liegen niet. Eet jij maar zure haring makker, oh nee, dat ben je al.quote:Op zaterdag 10 juni 2017 17:24 schreef Joene het volgende:
krijgen we over een paar weken weer het gelieg en bedrieg van de adharing test , afdeling zuid holland
die test is zo belabberd slecht , heeft niks met ondernemers te maken. Maar alles met vooringenomen zeldverrijkende nare mannetjes .quote:Op zaterdag 10 juni 2017 17:41 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Die test klopt altijd wel hoor. Ondernemers noemen het gelieg en bedrieg, maar metingen liegen niet. Eet jij maar zure haring makker, oh nee, dat ben je al.
Onderbouwing?quote:Op zaterdag 10 juni 2017 17:43 schreef Joene het volgende:
[..]
die test is zo belabberd slecht , heeft niks met ondernemers te maken. Maar alles met vooringenomen zeldverrijkende nare mannetjes .
Over smaak valt te twisten, maar de hygiënische test is vaak een groot deel van een laag cijfer. Daarmee test je ook versheid, of het wel lang genoeg in de olie lag en of er wel genoeg krenten inzitten.quote:Op zaterdag 10 juni 2017 17:43 schreef Joene het volgende:
[..]
die test is zo belabberd slecht , heeft niks met ondernemers te maken. Maar alles met vooringenomen zeldverrijkende nare mannetjes .
Zie het artikel de top 10 is toevallig van de cursisten van de keurmeesterquote:Op zaterdag 10 juni 2017 17:50 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Over smaak valt te twisten, maar de hygiënische test is vaak een groot deel van een laag cijfer. Daarmee test je ook versheid, of het wel lang genoeg in de olie lag en of er wel genoeg krenten inzitten.
Te koud of te heet geserveerd kan ook een issue zijn, net als met een voetbad of de graten er nog in. Maar juist bij de haringtest, waar het om rauw voedsel gaat (bij de oliebollen- of pannenkoekentest soms ook, maar daar is het niet de bedoeling), is dat hygiënische heel belangrijk voor de volksgezondheid.
Volgens mij wordt de Hollandse nieuwe in heel korte tijd gevangen, gepekeld en gerijpt en dan ingevroren. Je hebt natuurlijk wel kwaliteitsverschillen.quote:Op zaterdag 10 juni 2017 17:17 schreef FutureFairytale het volgende:
Klopt het dat de HN lekkerder is na een paar weken?
Ja, maar er zit veel tussen de top 10 en de jankende ondernemers die een zware onvoldoende kregen.quote:Op zaterdag 10 juni 2017 17:52 schreef Joene het volgende:
[..]
Zie het artikel de top 10 is toevallig van de cursisten van de keurmeester
Correct en Tevens juist. Al jaren gaat mijn voorkeur uit naar Haring van de firma Haasnoot , kwaliteit elk jaar uitstekend.quote:Op zaterdag 10 juni 2017 17:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij wordt de Hollandse nieuwe in heel korte tijd gevangen, gepekeld en gerijpt en dan ingevroren. Je hebt natuurlijk wel kwaliteitsverschillen.
klopt maar de test is alles behalve oprecht , onhygiënisch werken moet sowieso afgestraft worden.quote:Op zaterdag 10 juni 2017 17:54 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Ja, maar er zit veel tussen de top 10 en de jankende ondernemers die een zware onvoldoende kregen.
En met die andere AD-testen werkt het hetzelfde.
Wouter Toffe gast is datquote:Op zaterdag 10 juni 2017 18:07 schreef Postbus100 het volgende:
De enige echte juiste info over hoe het zit, heeft Wouter Klootwijk. Heeft een keer een tv-programma gewijd aan de Hollandse nieuwe haring.
Hij heeft er een heel leuk boek over geschrevenquote:Op zaterdag 10 juni 2017 18:07 schreef Postbus100 het volgende:
De enige echte juiste info over hoe het zit, heeft Wouter Klootwijk. Heeft een keer een tv-programma gewijd aan de Hollandse nieuwe haring.
Ben je zelf een haringondernemer of zo? Alleen ondernemers met een onvoldoende praten zoals jij. En dat is logisch, want ze zijn bang hun handel te verliezen.quote:Op zaterdag 10 juni 2017 18:07 schreef Joene het volgende:
[..]
klopt maar de test is alles behalve oprecht , onhygiënisch werken moet sowieso afgestraft worden.
Laten we wel zijn, die test deugd gewoon niet.quote:Op zaterdag 10 juni 2017 18:15 schreef Sigaartje het volgende:
Nee, die mensen van AD doen gewoon hun werk.
deugd...quote:Op zaterdag 10 juni 2017 18:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Laten we wel zijn, die test deugd gewoon niet.
Ik weet hier in de provincie blind waar ik vis wel of niet moet kopen.. Daar hoef ik niet naar te kijken.. als je niet zeker bent wat een goede viswinkel is dan kun je het aan de rij wachtenden of de versleten drempel wel zien.. en niet met een derderangs krantje voor je neus..quote:Op zaterdag 10 juni 2017 18:19 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
deugd...
Ik vind die test hartstikke goed en ik gebruik hem ook bij het kopen van mijn spullen.
Oh dat geloof ik best wel, maar er is nogal een verschil van wat de consument vindt en wat een deskundige vindt met alle toeters en bellen er om heen.quote:Op zaterdag 10 juni 2017 19:48 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Ik weet hier in de provincie blind waar ik vis wel of niet moet kopen.. Daar hoef ik niet naar te kijken.. als je niet zeker bent wat een goede viswinkel is dan kun je het aan de rij wachtenden of de versleten drempel wel zien.. en niet met een 3 rangs krantje voor je neus..
Oh en Wouter noemt dezelfde zaken ook... maar ik at al vis voordat hij zn programma maakte..
Ik ben een zeer deskundig consument... en dan kan een geleerde of een culinair daar vanalles van vinden, ik trek me er niets van aan...quote:Op zaterdag 10 juni 2017 19:50 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Oh dat geloof ik best wel, maar er is nogal een verschil van wat de consument vindt en wat een deskundige vindt met alle toeters en bellen er om heen.
Dat geloof ik allemaal wel, maar lees mijn eerdere berichten nou eens na.quote:Op zaterdag 10 juni 2017 19:52 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Ik ben een zeer deskundig consument... en dan kan een geleerde of een culinair daar vanalles van vinden, ik trek me er niets van aan...
Mn neus en mond.. Instrumenten zijn leuk.. maar die worden door het AD niet aan de kraam gebruikt.. net als alle andere testen van het AD moet dat spul eerst het halve land door.. en dat met een temperatuur van minimaal 20 graden...quote:Op zaterdag 10 juni 2017 19:54 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Dat geloof ik allemaal wel, maar lees mijn eerdere berichten nou eens na.
Het team van het AD heeft het onderzoek omkaderd. Dat jij het allemaal prima vindt, prima, moet je zelf weten, maar het is nogal wat dat iedereen zichzelf tot deskundige uitroept.
Blijkbaar weet je het allemaal veel beter, maar mij heb je echt niet kunnen overtuigen.
Want welke instrumenten gebruik je?
Laat dat maar aan Zolderkamer over. Wij hebben hier niks in te brengen. Hij weet het allemaal veel beter.quote:Op zaterdag 10 juni 2017 20:26 schreef golfer het volgende:
Ben nu wel benieuwd wat alle 'deskundigen' hier van de Hollandse Nieuwe van dit jaar vinden.
ik ook zal mijn mening hier neerplempenquote:Op zaterdag 10 juni 2017 20:26 schreef golfer het volgende:
Ben nu wel benieuwd wat alle 'deskundigen' hier van de Hollandse Nieuwe van dit jaar vinden.
ad test is aan de kraamquote:Op zaterdag 10 juni 2017 20:01 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Mn neus en mond.. Instrumenten zijn leuk.. maar die worden door het AD niet aan de kraam gebruikt.. net als alle andere testen van het AD moet dat spul eerst het halve land door.. en dat met een temperatuur van minimaal 20 graden...
Wat is er dan nog over van de kwaliteit? Mijn vaste visboer laat me er niet eens mee vertrekken bij 25 graden of meer..
Je moet lekker de vis eten die jij wilt.. dat doe ik immers ook..quote:Op zaterdag 10 juni 2017 20:27 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Laat dat maar aan Zolderkamer over. Wij hebben hier niks in te brengen. Hij weet het allemaal veel beter.
Oke.. maar dan nog is het een momentopname, en bij warm weer moeten ze wel heel snel meten... (daarbij is het AD een enorme schreeuwkrant, en daar moet ik al niets van hebben)quote:Op zaterdag 10 juni 2017 20:36 schreef Joene het volgende:
[..]
ad test is aan de kraam
/ winkel gaat niet door het land
het is gewoon een slechte test compleet eens.quote:Op zaterdag 10 juni 2017 20:48 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Oke.. maar dan nog is het een momentopname, en bij warm weer moeten ze wel heel snel meten... (daarbij is het AD een enorme schreeuwkrant, en daar moet ik al niets van hebben)
Ik wil wel eens weten hoe ze terplekke het aantal bacterien testen trouwens..
quote:Op zaterdag 10 juni 2017 17:41 schreef Sigaartje het volgende:
Eet jij maar zure haring makker, oh nee, dat ben je al.
Ingemaakt nog wel. Jij hebt er echt veel verstand van, hè?quote:Op woensdag 14 juni 2017 15:08 schreef sirdanilot het volgende:
. Het is gewoon een ingemaakt visproduct.
Denk je niet dat er een verschil zit tussen de partijen die de verschillende visboeren inkopen? "De haring" van "dit jaar" is imho meer een marketing verhaal.quote:Op zaterdag 10 juni 2017 20:26 schreef golfer het volgende:
Ben nu wel benieuwd wat alle 'deskundigen' hier van de Hollandse Nieuwe van dit jaar vinden.
Dus jij denkt dat de kopers van dit vaatje ouwe haring van vorig jaar hebben gekocht en niet de echte Hollandse Nieuwe, die om die term te mogen hanteren aan allerlei wettelijke eisen moet voldoen?quote:Op woensdag 14 juni 2017 15:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Denk je niet dat er een verschil zit tussen de partijen die de verschillende visboeren inkopen? "De haring" van "dit jaar" is imho meer een marketing verhaal.
Het is gewoon gepekelde haring.quote:Op woensdag 14 juni 2017 15:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Ingemaakt nog wel. Jij hebt er echt veel verstand van, hè?
Of moet je 100% zuiver Nederlands zijn om het allemaal te begrijpen.
Zouten en invriezen is geen inmaken.quote:
Dat zeg ik niet en heeft niets te maken met wat ik zeg.quote:Op woensdag 14 juni 2017 15:47 schreef golfer het volgende:
[..]
Dus jij denkt dat de kopers van dit vaatje ouwe haring van vorig jaar hebben gekocht en niet de echte Hollandse Nieuwe, die om die term te mogen hanteren aan allerlei wettelijke eisen moet voldoen?
Je moet toch wat verzinnen om 'm duurder te maken elk jaar.quote:Op zaterdag 10 juni 2017 14:22 schreef CarltonBanks het volgende:
En ieder jaar is hij weer voller, vetter, smakelijker (doorhalen wat niet van toepassing is) dan die van het jaar daarvoor
Ik betaal al jarenlang dezelfde prijs bij mijn verkoper: 2,50 per stuk.quote:Op woensdag 14 juni 2017 16:03 schreef Stien_Struis het volgende:
Je moet toch wat verzinnen om 'm duurder te maken elk jaar.
Vind je dat inmaken per se met zuur moet?quote:
Vind die prijzen nogal duur tegenwoordig. Ik had er vorig jaar 3 voor 5 euri.quote:Op woensdag 14 juni 2017 16:04 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik betaal al jarenlang dezelfde prijs bij mijn verkoper: 2,50 per stuk.
in·ma·ken (maakte in, heeft ingemaakt)quote:Op woensdag 14 juni 2017 16:30 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Vind je dat inmaken per se met zuur moet?
Conserveren, dan.
Blijf jij dan maar lekker ouwe haringen voor die prijs eten. Ik koop mijn vers ter plekke schoongemaakte Hollandse Nieuwe lekker bij mijn eigen stal en heb daar graag 2,50 per stuk voor over.quote:Op woensdag 14 juni 2017 16:31 schreef sirdanilot het volgende:
Vind die prijzen nogal duur tegenwoordig. Ik had er vorig jaar 3 voor 5 euri.
2 euro per stuk ok, maar meer vind ik wel erg gortig.
* Pietverdriet geeft golfer een omeprazolletjequote:Op woensdag 14 juni 2017 16:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Blijf jij dan maar lekker ouwe haringen voor die prijs eten. Ik koop mijn vers ter plekke schoongemaakte Hollandse Nieuwe lekker bij mijn eigen stal en heb daar graag 2,50 per stuk voor over.
Ik koop er 3 voor 5 euro bij zo'n kar en daar maken ze ze ook schoon hoor.quote:Op woensdag 14 juni 2017 16:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Blijf jij dan maar lekker ouwe haringen voor die prijs eten. Ik koop mijn vers ter plekke schoongemaakte Hollandse Nieuwe lekker bij mijn eigen stal en heb daar graag 2,50 per stuk voor over.
Veel geld voor 2 happen.quote:Op woensdag 14 juni 2017 16:04 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik betaal al jarenlang dezelfde prijs bij mijn verkoper: 2,50 per stuk.
Dit bedoel ik.quote:Op woensdag 14 juni 2017 16:52 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik merk wel altijd verschil tussen (nieuwe) haring op de markt en (nieuwe) haring bij mijn viswinkel. Die op de markt is heerlijk en vet. De winkel bij mij is meer stevig en roder.
Zaterdag 2 proeven op de markt. Is megadruk waarschijnlijk want die kraam is altijd druk.
En wat is nou het beste/echtst?quote:Op woensdag 14 juni 2017 16:52 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik merk wel altijd verschil tussen (nieuwe) haring op de markt en (nieuwe) haring bij mijn viswinkel. Die op de markt is heerlijk en vet. De winkel bij mij is meer stevig en roder.
Zaterdag 2 proeven op de markt. Is megadruk waarschijnlijk want die kraam is altijd druk.
Volgens mij is dat een kwestie van smaak, ik heb het liefst een mild gezoute, vet als boter en zachte haring.quote:
Ik heb wat uitnodigingen weer gekregen en heb besloten maar naar 3 haringparty's te gaan. 1 Omdat het van een club is waar ik al meer dan 40 jaar lid van ben en de andere 2 omdat de eigenaren goeie relaties zijn.quote:Op zaterdag 10 juni 2017 20:26 schreef golfer het volgende:
Ben nu wel benieuwd wat alle 'deskundigen' hier van de Hollandse Nieuwe van dit jaar vinden.
Werd eens uitgenodigd voor een haringparty van de Industrieclub, daar lagen haringen is grote bakken al een tijd schoongemaakt te wachten. Nee dank je, voor mij geen haring. Hou je niet van haring? Juist wel!quote:Op woensdag 14 juni 2017 18:47 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik heb wat uitnodigingen weer gekregen en heb besloten maar naar 3 haringparty's te gaan. 1 Omdat het van een club is waar ik al meer dan 40 jaar lid van ben en de andere 2 omdat de eigenaren goeie relaties zijn.
De zachte vette vind ik het lekkerst. Heb al zin in zaterdag!quote:
Ik ga niet naar de Grote I.Club. Daarbij worden alle haringen,geloof het of niet, op de party's waar ik heen ga ter plekke schoongemaakt en waar je bij staat.( ik sta altijd in de buurt vd haringkar.)quote:Op woensdag 14 juni 2017 18:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Werd eens uitgenodigd voor een haringparty van de Industrieclub, daar lagen haringen is grote bakken al een tijd schoongemaakt te wachten. Nee dank je, voor mij geen haring. Hou je niet van haring? Juist wel!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat is nou eenmaal hip he?quote:Op vrijdag 16 juni 2017 11:21 schreef Remzz het volgende:
Wat een verschrikkelijk elitair topic is dit geworden zeg
Wat is er elitair een een harinkje happenquote:Op vrijdag 16 juni 2017 11:21 schreef Remzz het volgende:
Wat een verschrikkelijk elitair topic is dit geworden zeg
Niks, maar jij doet er gewoon nogal elitair over. Met je haringen van 2,50 per stuk.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 12:32 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat is er elitair een een harinkje happen
Is er ooit een jaar geweest dat ze níet 'beter dan vorig jaar' waren? Want het is elk jaar weer beter, vetter, en malser. Op een gegeven moment zouden ze uit mekaar moeten vallen van malsheid als je dat mag geloven.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 09:30 schreef Iwanius het volgende:
Ze zijn boterzacht/mals, stevig en erg, erg lekker! Beter dan vorig jaar mensen!
En dan te bedenken dat de Haringparty's nog eraan zitten te komen.[/sub]
Bijna alles verhoogt ieder jaar. Patat met was heel vroeger ook een kwartje en zakje chips 5 cent. Logisch toch dat je niet dezelfde prijzen als vroeger aan kunt houden.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 13:44 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Niks, maar jij doet er gewoon nogal elitair over. Met je haringen van 2,50 per stuk.
Vroeger waren die dingen gewoon 1,50, waar is die tijd gebleven...
ik betaal gewoon 1,75.. dat is de meest gangbare prijs hier in de omgeving..quote:Op vrijdag 16 juni 2017 13:44 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Niks, maar jij doet er gewoon nogal elitair over. Met je haringen van 2,50 per stuk.
Vroeger waren die dingen gewoon 1,50, waar is die tijd gebleven...
Zo fout... Uitjes verbloemen de kwaliteit, daarvoor is het ook ooit bedacht geloof ik.. en hij moet gewoon achterover naar binnen glijden..quote:Op vrijdag 16 juni 2017 13:54 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Bijna alles verhoogt ieder jaar. Patat met was heel vroeger ook een kwartje en zakje chips 5 cent. Logisch toch dat je niet dezelfde prijzen als vroeger aan kunt houden.
Morgen haring halen. Of 2. Met ui, in stukjes
Ui is prima maar in stukjes verpest je de haring. Gewoon naar binnen late nglijden zoals het hoort.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 13:54 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Bijna alles verhoogt ieder jaar. Patat met was heel vroeger ook een kwartje en zakje chips 5 cent. Logisch toch dat je niet dezelfde prijzen als vroeger aan kunt houden.
Morgen haring halen. Of 2. Met ui, in stukjes
Als iets wat duurder is geworden is het elitair?quote:Op vrijdag 16 juni 2017 13:44 schreef sirdanilot het volgende:
Niks, maar jij doet er gewoon nogal elitair over. Met je haringen van 2,50 per stuk.
Vroeger waren die dingen gewoon 1,50, waar is die tijd gebleven...
Nee want je kunt ze nog voor 2 euro krijgen maar jij doet alsof die van 2,50 oneindig veel beter zijn.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 14:15 schreef golfer het volgende:
[..]
Als iets wat duurder is geworden is het elitair?
En dat is elitair?quote:Op vrijdag 16 juni 2017 14:18 schreef sirdanilot het volgende:
Nee want je kunt ze nog voor 2 euro krijgen maar jij doet alsof die van 2,50 oneindig veel beter zijn.
Omdat je er elitair over doet.quote:
quote:Op vrijdag 16 juni 2017 13:44 schreef sirdanilot het volgende:
Niks, maar jij doet er gewoon nogal elitair over. Met je haringen van 2,50 per stuk.
Vroeger waren die dingen gewoon 1,50, waar is die tijd gebleven...
Als ik in de buurt van een kraan ben ja. Anders meuren mijn handen de rest van de dag naar haring.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 14:08 schreef sirdanilot het volgende:
in stukjes verpest je de haring. Gewoon naar binnen late nglijden zoals het hoort.
Pak je hem toch met een servetje beet? Ik zie trouwens ook vaak van die tankhandschoenen.. veel kramen hebben trouwens ook gewoon stromend water..quote:Op vrijdag 16 juni 2017 15:41 schreef CrashO het volgende:
[..]
Als ik in de buurt van een kraan ben ja. Anders meuren mijn handen de rest van de dag naar haring.
Daarom, op de markt; haring in een zacht wit puntje
Ik vind augurk ook lekkerquote:Op vrijdag 16 juni 2017 14:08 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ui is prima maar in stukjes verpest je de haring. Gewoon naar binnen late nglijden zoals het hoort.
Augurkjes is al helemaal een abominatie.
65 cent voor een kadetje. Doe maar elitairquote:Op vrijdag 16 juni 2017 15:09 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Iwanius bij Marost vishandel, zijn 2de favoriete haringboer in Rotterdam.
Tenzij je simkaarten lust... Ohnee dat is hollands nieuwe he?quote:Op vrijdag 16 juni 2017 17:31 schreef MCH het volgende:
Waarom is de tt eigenlijk zo belabberd of bestaan er andere levensmiddelen die ook Hollandse Nieuwe heten maar geen haringen zijn?
Dus een hoger vetpercentage is volgens jou niet per se beter? Die van dit jaar zitten twee procentpunten hoger.quote:Op zaterdag 17 juni 2017 20:21 schreef uniekhoorn het volgende:
Stukje nieuwe en "oude" gehad.
De "oude" was natuurlijk iets minder mals maar qua smaak en vettigheid toch lekkerder.
Geef mij die van 2016 maar
Vraag me ten zeerste af of je dat proeft.quote:Op zaterdag 17 juni 2017 21:35 schreef MCH het volgende:
[..]
Dus een hoger vetpercentage is volgens jou niet per se beter? Die van dit jaar zitten twee procentpunten hoger.
Ik denk dat je fucked up in je hoofd raakt door de prijs, zo van hmmmm best lekker hoor voor die 84 cent terwijl sukkels in Bloemendaal 2.50 euro neerleggen bij de viskar.quote:Op zaterdag 17 juni 2017 21:49 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Vraag me ten zeerste af of je dat proeft.
Voila, de marketing rondom de HN loopt weer op volle toeren.quote:Op zaterdag 17 juni 2017 21:49 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Vraag me ten zeerste af of je dat proeft.
Je kunt het ook dubbelblind testen natuurlijk.quote:Op zaterdag 17 juni 2017 21:53 schreef MCH het volgende:
[..]
Ik denk dat je fucked up in je hoofd raakt door de prijs, zo van hmmmm best lekker hoor voor die 84 cent terwijl sukkels in Bloemendaal 2.50 euro neerleggen bij de viskar.
Volgende week 2 voor 1.50 bij AH en Dirkquote:Op zaterdag 17 juni 2017 21:58 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Je kunt het ook dubbelblind testen natuurlijk.
barfffffquote:Op zaterdag 17 juni 2017 22:01 schreef MCH het volgende:
[..]
Volgende week 2 voor 1.50 bij AH en Dirk
Het is vooral het verschil in zout wat je zou moeten proeven.. Nieuwe zijn minder zout omdat ze nog geen jaar hebben getrokken..quote:Op zaterdag 17 juni 2017 21:49 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Vraag me ten zeerste af of je dat proeft.
We wisten het al, maar nu weet de rest van Nederland het ook:quote:Op zaterdag 10 juni 2017 17:45 schreef Joene het volgende:
‘De belangrijkste kritiek die je kunt leveren op de haringtest: keurmeester Aad Taal beoordeelt ook haringverkopers die hem eerder in het jaar hebben ingehuurd voor een cursus. Groothandel Atlantic, die vorig jaar haring leverde aan zes van de zaken uit de top-10, organiseert cursussen haringsnijden voor detaillisten en detacheert Taal als docent. Dat heeft de schijn van belangenverstrengeling.’
http://www.jongebazen.nl/(...)daar-zit-luchtje-aan
quote:Er hangt een sterk luchtje aan de haringtest van het Algemeen Dagblad. Keurmeester Aad Taal heeft zakelijke belangen bij haringleverancier Atlantic. Uit onderzoek van de Tilburgse wetenschapper Ben Vollaard blijkt dat de negentien haringboeren waaraan Atlantic levert structureel hoog eindigen in de lijst. Sterker nog, zij scoren gemiddeld 3,6 punten hoger (op een schaal van tien) dan andere haringboeren.
De twintig haringboeren die samenwerken met Atlantic scoren gemiddeld een 9,1. De overige haringboeren gemiddeld een 5,5. Het is onwaarschijnlijk dat vishandels met haring van Atlantic simpelweg betere haring serveren, zegt onderzoeker Vollaard: "Het verschil in score wordt niet verklaard door het gewicht, het vetpercentage en de microbiologische gesteldheid van de haring - de objectief meetbare onderdelen."
Keurmeester Aad Taal geeft namens Atlantic cursussen aan haringboeren. Je betaalt 250 euro om in vier uur tijd van Taal te leren hoe je haringen het beste schoonmaakt en snijdt. Tijdens deze cursussen kunnen de 'uitslagen van de haringtest besproken worden'. Er lijkt dus een verdienmodel te zitten achter het geven van onvoldoendes.
De schijn van belangenverstrengeling wordt nog eens versterkt doordat Taal een appartement huurt boven de zaak die in 2015 en 2016 won. Ook staan onverklaarbaar veel zaken uit Scheveningen en Den Haag in de top 10, blijkt eveneens uit onderzoek van Vollaard. Taal is zelf woonachtig in Scheveningen. Doordat de haringen niet blind worden getest is vriendjespolitiek mogelijk.
Een aantal haringboeren durft niet op camera te reageren over de test, geven ze aan tegenover EenVandaag. Ze willen de haringtest niet tot vijand maken uit angst laag te eindigen op de lijst. Twee gedupeerde haringboeren durven dit wel.
Jo Hop kreeg in 2016 een nul in de haringtest. Hij is ervan overtuigd dat de test doorgestoken kaart is. "De hele viswereld weet het, maar niemand durft het te roepen omdat je dan volgend jaar een nul krijgt." Een jaar later kwam het testpanel onder leiding van Taal weer langs, maar ditmaal zette hij ze uit de zaak. Het leidde tot het volgende artikel in het AD:
"Een opmerkelijk voorval ook in Doorn. Vorig jaar behaalde vishandel De Zilte Zee met bedorven haring een nul en bijna de onderste plaats. Reden dus om eigenaar Jo Hop een kans op revanche te gunnen. Dat loopt anders dan verwacht. Hop herkent de verslaggever en weigert Hollandse Nieuwe te verkopen. 'Ik doe hier niet aan mee en ik hoop dat u dat respecteert. Hij steekt vervolgens een tirade af dat 'het AD alleen maar van een ijskoude haring houdt' en dat een 'nog maar half ontdooide haring niet te snijden valt'. Voor uitleg of nuance is Hop niet vatbaar. 'Ik ben de vakman.' Daarop laat hij haring zien die hij alvast voor een klant heeft klaargelegd. 'Niet gekoeld, want daar houden mijn klanten niet van.' Dat is te zien. De olie laat los en de haringen glibberen door het bakje. Niet gemeten, maar op het oog minimaal 12 graden. Veel succes ermee. Voor de inwoners van Doorn is het te hopen dat er ooit een visdetaillist komt die wél verstand van zaken heeft. Tot die tijd kunnen zij maar beter extra toiletpapier in huis halen."
Hop wil het AD op basis van deze publicatie aan gaan klagen op basis van smaad en laster. "Mijn goede naam is moedwillig onderuit gehaald. In de test werd beweerd dat mijn haring bedorven was, maar uit laboratoriumonderzoek blijkt dat de microbiologische gesteldheid uitstekend was."
Haringboer Lon Oosterbroek uit Zoetermeer kreeg dit jaar een nul van Aad Taal. Hij merkt dat zijn klandizie sindsdien sterk achteruit is gegaan, en heeft er psychisch veel last van gehad. Zijn doel is om een einde te maken aan de test, die volgens hem hardwerkende ondernemers kapot maakt. Oosterbroek wil binnenkort de gang naar de rechter maken. "De AD Haringtest moet stoppen. Dat is mijn prioriteit. Tientallen visboeren worden gedupeerd en lijden emotionele en financiële schade."
Zowel het Algemeen Dagblad als keurmeester Aad Taal zijn meerdere malen om een reactie gevraagd, maar die zijn tot nog toe uitgebleven.
Dat hele AD moet je sowieso boycotten.quote:Op woensdag 15 november 2017 14:56 schreef golfer het volgende:
[..]
We wisten het al, maar nu weet de rest van Nederland het ook:
Bron: 1Vandaag
[..]
Belangenverstrengeling en oneerlijk concurrentievoordeel voor sommige zaken geloof ik gelijk, maar een bedorven haring is een bedorven haring. Ik ben toch geneigd te geloven dat een haring die een 0 krijgt om die reden, waarvan de verkoper zegt "ik ben de vakman", gewoon niet heel goed is. Nu volg ik dit soort tests verder niet hoor. Dus voor mijn klandizie maakt het weinig uit.quote:Op woensdag 15 november 2017 14:56 schreef golfer het volgende:
[..]
We wisten het al, maar nu weet de rest van Nederland het ook:
Bron: 1Vandaag
[..]
Maar als een haring een 0 krijgt vanwege bedorven dan moet dat ook blijken uit de labtest, en dat deed het niet. Verder hoef je een haring helemaal niet zo koud te serveren als je hem meteen daarvoor schoonmaakt. Je hebt van die visboeren die leggen zo'n hele bak vol voor de hele dag, en dan moet het wel goed gekoeld maar zo hoort het dus juist niet.quote:Op woensdag 15 november 2017 21:01 schreef AnanYaw het volgende:
[..]
Belangenverstrengeling en oneerlijk concurrentievoordeel voor sommige zaken geloof ik gelijk, maar een bedorven haring is een bedorven haring. Ik ben toch geneigd te geloven dat een haring die een 0 krijgt om die reden, waarvan de verkoper zegt "ik ben de vakman", gewoon niet heel goed is. Nu volg ik dit soort tests verder niet hoor. Dus voor mijn klandizie maakt het weinig uit.
Dit... honderdduizendprocentenzo..quote:Op woensdag 15 november 2017 21:08 schreef EP3 het volgende:
Je kan toch godver zelf wel bepalen of je de haring van de lokale visboer wel of niet lekker vindt.
Blijkt dat niet of zegt die visboer dat alleen? In het eerste geval ben ik het met je eens.quote:Op donderdag 16 november 2017 14:37 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Maar als een haring een 0 krijgt vanwege bedorven dan moet dat ook blijken uit de labtest, en dat deed het niet. Verder hoef je een haring helemaal niet zo koud te serveren als je hem meteen daarvoor schoonmaakt. Je hebt van die visboeren die leggen zo'n hele bak vol voor de hele dag, en dan moet het wel goed gekoeld maar zo hoort het dus juist niet.
Het is gewoon oplichterij. Ik hoop dat het AD een flinke schadevergoeding moet betalen en de betrokkenen een flinke straf krijgen.
Dat bleek uit test.quote:Op donderdag 16 november 2017 15:17 schreef AnanYaw het volgende:
[..]
Blijkt dat niet of zegt die visboer dat alleen? In het eerste geval ben ik het met je eens.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |