abonnement Unibet Coolblue
pi_171243055
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171243334
Met iedere aanslag die men aan IS toeschrijft in Europa neemt de steun voor Iran in Syri toe.

Je zou bijna denken dat Iran er daadwerkelijk achter zit.
  zaterdag 27 mei 2017 @ 13:28:41 #3
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171243779
Duurt niet lang meer en de oostflank van Khanasser Road is afgedekt:

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171251167
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 mei 2017 13:00 schreef WammesWaggel het volgende:
Met iedere aanslag die men aan IS toeschrijft in Europa neemt de steun voor Iran in Syri toe.

Je zou bijna denken dat Iran er daadwerkelijk achter zit.
:')
  zaterdag 27 mei 2017 @ 19:09:50 #5
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_171252560
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 mei 2017 13:00 schreef WammesWaggel het volgende:
Met iedere aanslag die men aan IS toeschrijft in Europa neemt de steun voor Iran in Syri toe.

Je zou bijna denken dat Iran er daadwerkelijk achter zit.
:')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 27 mei 2017 @ 19:10:53 #6
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_171252593
Tijgers maken kebab van ISIS.

MIG29_ twitterde op zaterdag 27-05-2017 om 17:52:00 Breaking || SAA Tiger forces liberate Maskaneh Tran Station and its buildings East Aleppo cs https://t.co/IxIyDHMsvU reageer retweet
MIG29_ twitterde op zaterdag 27-05-2017 om 17:59:59 Breaking || East Aleppo CS more and more villages liberated today By Tiger forces South -west Maskaneh .. i will News it Soon reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 27 mei 2017 @ 19:21:49 #7
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_171252903
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_171259931
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  zaterdag 27 mei 2017 @ 23:34:55 #9
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_171260218
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 mei 2017 23:25 schreef SecretPret het volgende:
[ afbeelding ]
:') AA als bron.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_171260259
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 mei 2017 23:34 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

:') AA als bron.
Niks mis mee. Vertel me maar wat er niet klopt aan dit plaatje.
tevens dit: http://www.4imn.com/news-agencies/
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  zaterdag 27 mei 2017 @ 23:43:00 #11
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_171260455
quote:
7s.gif Op zaterdag 27 mei 2017 23:36 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Niks mis mee. Vertel me maar wat er niet klopt aan dit plaatje.
tevens dit: http://www.4imn.com/news-agencies/
1) AA weet niet welk het volgende doel is.

2) Geeft geen bewijs dat die regio's bestolen worden.

3) AA vergeet blijkbaar dat terroristen opslagplaatsen vol met voedsel hebben en dat voedsel alleen voor de terroristen houden.

4) AA vergeet ook te zeggen dat de terroristen kans krijgen om zich vrijwillig over te geven voor een offensief begint.

5) Het taalgebruik van AA toont aan dat het geen neutrale bron is.

6) Op wat is de beoordeling van AA gebaseerd?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_171261358
Wat is de stand van zaken in Mosul?
pi_171261827
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 mei 2017 23:43 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

1) AA weet niet welk het volgende doel is.

2) Geeft geen bewijs dat die regio's bestolen worden.

3) AA vergeet blijkbaar dat terroristen opslagplaatsen vol met voedsel hebben en dat voedsel alleen voor de terroristen houden.

4) AA vergeet ook te zeggen dat de terroristen kans krijgen om zich vrijwillig over te geven voor een offensief begint.

5) Het taalgebruik van AA toont aan dat het geen neutrale bron is.

6) Op wat is de beoordeling van AA gebaseerd?
last but not least. DIT IS MAAR EEN FUCKING INFOGRAPHIC. :{w
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_171293193
quote:
0s.gif Op zondag 28 mei 2017 00:10 schreef Pleun2011 het volgende:
Wat is de stand van zaken in Mosul?
Bijna volledig in handen van Irak. Zou binnen een week zo kunnen zijn.
pi_171300023
PMU, ook wel bekend als de sjiitische milities, hebben vanuit Irak de grens met Syri bereikt.
  maandag 29 mei 2017 @ 15:27:30 #16
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171302123
Dat gaat de operaties voor SAA in de nabije toekomst vergemakkelijken.

Maskanah nu vanaf het noorden en westen ingesloten, alleen zuidelijk is er nog een vluchtweg voor ISIS-ratten.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 29 mei 2017 @ 16:13:10 #17
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171303295
Trouwens:



Bij de PMU.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171304033
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171304275
quote:
1s.gif Op maandag 29 mei 2017 16:13 schreef Szura het volgende:
Trouwens:

[ afbeelding ]

Bij de PMU.
hier?

QalaatAlMudiq twitterde op maandag 29-05-2017 om 14:47:21 @Hammurabi_News NW. #Iraq: for 1st time #Iran|ian-backed Popular Mobilization Forces (#PMU) announce they reached t… https://t.co/Cl08nXfxJ9 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171323402
gewoon alles platgooien...

wat oudere tweets

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 24-02-2017 om 13:02:32 #Raqqa: nothing left of Military Housing inside former Division 17. https://t.co/TFqAWxltOT https://t.co/NNC3MhKEfq reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 24-02-2017 om 13:09:42 #Raqqa: Silos overlooking main #ISIS defense line (double barrier) wiped out last month by airstrikes.… https://t.co/KXkD1dwKBH reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 24-02-2017 om 13:31:41 #Raqqa: #ISIS double defense line meticulously targeted by US-led Coalition since 2015. https://t.co/i472VnFSUo reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 30 mei 2017 @ 13:39:33 #21
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_171324772
http://www.newsweek.com/m(...)-against-isis-617035

Mooi nieuws; Mattis zegt te gaan voor uitroeien van IS in plaats van ervoor te zorgen dat die klootzakken zich over de wereld verspreiden.

quote:
U.S. Secretary of Defense James ‘Mad Dog’ Mattis announced Sunday that the U.S. military had shifted strategy in the battle to defeat the Islamic State militant group (ISIS) in Iraq and Syria, resorting to “annihilation tactics.”

Mattis, speaking to CBS’ Face the Nation, said the forces battling to end the group’s self-styled “caliphate” in the Middle East, had changed their approach from attrition—denying the group’s fighters of its bases and supplies—to all-out destruction.

“Our intention is that the foreign fighters do not survive the fight to return home to North Africa, to Europe, to America, to Asia, to Africa, we are not going to allow them to do so,” Mattis said. “We are going to stop them there and take apart the caliphate.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_171330109
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 13:39 schreef EdvandeBerg het volgende:
http://www.newsweek.com/m(...)-against-isis-617035

Mooi nieuws; Mattis zegt te gaan voor uitroeien van IS in plaats van ervoor te zorgen dat die klootzakken zich over de wereld verspreiden.

[..]


Wat is het nieuws precies?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171339873
quote:
0s.gif Op zondag 28 mei 2017 00:10 schreef Pleun2011 het volgende:
Wat is de stand van zaken in Mosul?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171345360
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 31-05-2017 om 10:10:15 S. #Syria: #FSA launched large overnight counter-attack, forcing #Iran|ian-backed militias to pull back to Zaza CP ~100 km from Al-Tanf. reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 31-05-2017 om 12:08:54 S. #Syria #FSA assault vs #Iran|ian-backed forces was preceded by a barrage of Grad rockets on their positions. #RuAF airstrikes reported. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 31 mei 2017 @ 15:13:58 #26
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171349454
quote:
10s.gif Op woensdag 31 mei 2017 12:23 schreef Slayage het volgende:
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 31-05-2017 om 10:10:15 S. #Syria: #FSA launched large overnight counter-attack, forcing #Iran|ian-backed militias to pull back to Zaza CP ~100 km from Al-Tanf. reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 31-05-2017 om 12:08:54 S. #Syria #FSA assault vs #Iran|ian-backed forces was preceded by a barrage of Grad rockets on their positions. #RuAF airstrikes reported. reageer retweet
Twitter-terreinwinst?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171351836
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:13 schreef Szura het volgende:

[..]

Twitter-terreinwinst?
Poging nummer 100.000.
mon citoyens vous serez unis.
  woensdag 31 mei 2017 @ 17:25:39 #28
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171353132
Amaq-oprichter kapot geknald ^O^.

https://twitter.com/sayed_ridha/status/869934684469248002

Zal er werkelijk iemand verbaasd zijn dat het voorheen een 'oppositie-reporter/activist' was?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171366057
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:13 schreef Szura het volgende:

[..]

Twitter-terreinwinst?
Ik heb iig geen terreinwinst pica's gezien van de assadisten die dichterbij tanf zijn gekomen terwijl ze wel een nieuwe aanval hadden afgekondigd ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171366084
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 17:25 schreef Szura het volgende:
Amaq-oprichter kapot geknald ^O^.

https://twitter.com/sayed_ridha/status/869934684469248002

Zal er werkelijk iemand verbaasd zijn dat het voorheen een 'oppositie-reporter/activist' was?
Leuk dat strooien met frames. Tuurlijk waren het oppositie reporters geweest pre Isis tijdperk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171366460
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 1 juni 2017 @ 09:15:50 #32
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_171368590
quote:
YPG terrorists dit dat. Niet echt een objectieve bron no?
pi_171369006
quote:
Is dit niet gewoon het inmasseren van de strijd die Assad/Iran met PMU straks mogelijk gaat leveren met de Koerden?
pi_171380848
quote:
2s.gif Op donderdag 1 juni 2017 09:42 schreef no1uknow het volgende:

[..]

Is dit niet gewoon het inmasseren van de strijd die Assad/Iran met PMU straks mogelijk gaat leveren met de Koerden?
perhaps, maar ik begrijp de context niet helemaal.

dit is ook interessant, hasd shabi wordt steeds belangrijker in sinjar en wat het doet met de kdp pkk machtspel

The End of the PKK in Sinjar? How the Hashd al-Sha’bi Can Help Resolve the Yazidi Genocide
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171389592
wordt steeds gezelliger dat stukje woestijngebied

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 01-06-2017 om 18:52:32 S. #Syria: pro-Assad & Hezbollah deployed a large armoured force (20+ tanks & BMPs, incl. T-90) vs #ISIS.… https://t.co/LD8PL9w8tT reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 01-06-2017 om 21:51:56 3 Hezbollah members, including a commander (1st one), killed by #FSA and #ISIS in battles to control the desert between #Syria and #Iraq. reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 02-06-2017 om 00:03:07 S. #Syria: US deployed more troops, equipment & airpower to protect Al-Tanf Base as #Iran|ian-backed forces move closer to "security zone". reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171389635
Een basis in de woestijn veroveren lijkt mij een kansloos verhaal als Amerikaanse luchtsteun flink is en de basis goed voorbereid blijkt te zijn.
  vrijdag 2 juni 2017 @ 02:12:22 #37
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171389646
Die Amerikanen hebben daar geen zak te zoeken met hun basis
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171389661
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 02:11 schreef WammesWaggel het volgende:
Een basis in de woestijn veroveren lijkt mij een kansloos verhaal als Amerikaanse luchtsteun flink is en de basis goed voorbereid blijkt te zijn.
in theorie is dat inderdaad lastig, maar de grote vraag is, gaan de amerikanen all in voor de backing van hun mensen of gaan ze toch zich terugtrekken als de confrontatie echt dreigt te escaleren, wanneer de russen all in gaan.

dat valt nog te bezien
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171389669
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 02:12 schreef Szura het volgende:
Die Amerikanen hebben daar geen zak te zoeken met hun basis
feit is dat ze er zitten en met die realiteit moet nu gedeald worden. het is imo iig het interessantste stukje syrie conflict atm. wat er allemaal in de rest van het land gebeurt is redelijk voorspelbaar, maar tanf kan best voor verrassingen zorgen, maar misschien schat ik de amerikanen te hoog in :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 juni 2017 @ 02:32:05 #40
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171389757
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 02:17 schreef Slayage het volgende:

[..]

feit is dat ze er zitten en met die realiteit moet nu gedeald worden. het is imo iig het interessantste stukje syrie conflict atm. wat er allemaal in de rest van het land gebeurt is redelijk voorspelbaar, maar tanf kan best voor verrassingen zorgen, maar misschien schat ik de amerikanen te hoog in :')
Rusland kennende bombarderen ze liever die FSA-slaafjes naar de gallemiezen, dan hebben de Yanks niks meer voor om in Zuid-Syri te zitten.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171389771
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 02:32 schreef Szura het volgende:

[..]

Rusland kennende bombarderen ze liever die FSA-slaafjes naar de gallemiezen, dan hebben de Yanks niks meer voor om in Zuid-Syri te zitten.
voor de hand liggend uiteraard maar dat moet dus blijken
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171389827
Ik zou mijn geld er niet op inzetten dat de VS gewoon vertrekken zal, ook ivm Jordani.
Maar... het kan daar lopen.
pi_171390186
Salaftjes/Soennietjes krijgen op alle fronten klappen.

Shi'at Ali _O_
pi_171390391
What’s going on with Qatar?

https://www.washingtonpos(...)m_term=.4b31165dc523

Qatar/Turkije vs Saudi/UAE/Egypte

Nice :7
  vrijdag 2 juni 2017 @ 08:53:06 #45
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_171390928
quote:
10s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 17:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wat is het nieuws precies?
Dat de Amerikaanse minister van defensie (toch?) zegt dat het de bedoeling is dat IS en hun vriendjes tot op de laatste man worden afgeknald. De huidige generatie politici zal normaliter toch proberen die griezels tot overgave te dwingen en gevangen te nemen, met zo weinig mogelijk slachtoffers. Vervolgens worden ze na een paar jaar 'geresocialiseerd' weer op de wereld los gelaten maar het merendeel zal blijken nog steeds knettergek te zijn.

Als voor IS blijkt dat het kalifaat overdedigbaar is, kunnen ze ervoor kiezen om de vijand tot op de laatste man te bevechten en het martelaarschap te verdienen, maar het zou een geweldige grap zijn als ze zich massaal zouden overgeven als daar amnestie tegenover stond.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_171401316
sunni extremisten vs sjia extremisten.

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 02-06-2017 om 16:41:51 NW. #Iraq: #Iran|ian-backed forces led by Kataib Imam Ali close to reach vital #ISIS supply line on #Syria|n border… https://t.co/3Gjjc6ayTt reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171401790
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 juni 2017 @ 18:44:24 #50
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171402183
Weg tussen Maskanah en Raqqa nu ook afgesneden. Laat ISIS lekker wegrotten in Maskanah, niet teveel manschappen tegenaan gooien met urban warfare.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 2 juni 2017 @ 19:47:49 #51
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_171403349
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 07:57 schreef Gilgamesh-X het volgende:
What’s going on with Qatar?

https://www.washingtonpos(...)m_term=.4b31165dc523

Qatar/Turkije vs Saudi/UAE/Egypte

Nice :7
Fitnah *)
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 2 juni 2017 @ 20:08:01 #52
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171403685
Back in Raqqa
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 2 juni 2017 @ 20:53:09 #53
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_171404704
Tijd dat de VS gaat oprotten in Al-Tanf
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 2 juni 2017 @ 22:35:55 #54
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_171407330


[ Bericht 42% gewijzigd door Zahreddine op 02-06-2017 22:47:20 ]
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_171410897
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 20:53 schreef Zahreddine het volgende:
Tijd dat de VS gaat oprotten in Al-Tanf
T-FOEEEEE
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171410981
die durven...

JohnArterbury twitterde op vrijdag 02-06-2017 om 20:43:16 Islamic State announces offensive against Syrian forces west of Deir Ezzor city (h/t @geopolitiquee) https://t.co/rT5qmTb75c reageer retweet
tja
Terror spokesman Abu Sulayman al-Muhajir on a new Islamic state
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171416528
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 juni 2017 @ 22:13:35 #60
365082 IPA35
Patriarch
pi_171430254
Maskaneh gepakt
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zaterdag 3 juni 2017 @ 22:24:18 #61
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_171430693
MASKANAH BEVRIJD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_171430779
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 22:24 schreef Zahreddine het volgende:
MASKANAH BEVRIJD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wat is dat?
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  zaterdag 3 juni 2017 @ 22:27:09 #63
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_171430799
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 22:26 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Wat is dat?
https://en.wikipedia.org/wiki/Maskanah
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_171430826
quote:
Wie heeft maskanah van wie bevrijd?
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  zaterdag 3 juni 2017 @ 22:29:21 #65
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_171430881
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 22:28 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Wie heeft maskanah van wie bevrijd?
Syrisch Leger op ISIS.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 3 juni 2017 @ 22:29:25 #66
365082 IPA35
Patriarch
pi_171430882
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 22:28 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Wie heeft maskanah van wie bevrijd?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_171431018
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 22:29 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Syrisch Leger op ISIS.
Wat beter geweest als het de rebellen waren. Maar dit is ook goed.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  zaterdag 3 juni 2017 @ 22:36:26 #68
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_171431160
Volgend offensief voor Tijgers : Oost Hama.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 3 juni 2017 @ 22:37:21 #69
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171431207
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 22:32 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Wat beter geweest als het de rebellen waren. Maar dit is ook goed.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171431242
https://en.wikipedia.org/wiki/Maskanah Wiki pagina bewerkt. laatste stukje history:
quote:
In june 2017 the city is conquered by the Syrian Armed Forces from Deash.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  zaterdag 3 juni 2017 @ 22:40:36 #71
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_171431341
Wellicht nog 4 mini dorpjes ofzo te veroveren voordat heel Aleppo provincie op ISIS is gepakt.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 3 juni 2017 @ 22:44:42 #72
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171431516
Full speed

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 3 juni 2017 @ 22:47:54 #73
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_171431647
Wat komt die vent toch van ver als je ziijn verhaal vanaf Idleb bekijkt _O_ _O_
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 3 juni 2017 @ 22:56:02 #74
365082 IPA35
Patriarch
pi_171431924
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_171432029
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 22:44 schreef Szura het volgende:
Full speed

[ afbeelding ]
Met zijn hand klaar voor de schietstoel in het geval van een IED :D
  zaterdag 3 juni 2017 @ 23:06:28 #76
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_171432227
AraratKrd twitterde op zaterdag 03-06-2017 om 20:16:15 #BREAKING- #SDF entered 17th division & Heavy clashes between #ISIS terrorists & #YPG-led #SDF forces in 17th Division, Eastern #Raqqa. reageer retweet
Say what?
pi_171433125
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 07:57 schreef Gilgamesh-X het volgende:
What’s going on with Qatar?

https://www.washingtonpos(...)m_term=.4b31165dc523

Qatar/Turkije vs Saudi/UAE/Egypte

Nice :7
Ik snap hem even niet. Wat is er aan de hand? :P
mon citoyens vous serez unis.
pi_171435762
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 22:47 schreef Zahreddine het volgende:
Wat komt die vent toch van ver als je ziijn verhaal vanaf Idleb bekijkt _O_ _O_
die ontsnapping ging net goed idd, volgens mij was ie ook gewond geraakt daaro
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171436323
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 03-06-2017 om 21:03:53 On second day of its #DeirEzzor offensive, #ISIS made a breakthrough on 137th Brigade front. Intense clashes ongoin… https://t.co/NJsBWBN5xW reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171436363
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 23:37 schreef HSG het volgende:

[..]

Ik snap hem even niet. Wat is er aan de hand? :P
rivaliteit tussen qatar en saudi
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171436570
Qatar is sowieso een troll, een succesvolle ook nog.
pi_171440055
quote:
10s.gif Op zondag 4 juni 2017 01:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

rivaliteit tussen qatar en saudi
Cuwl.
mon citoyens vous serez unis.
  zondag 4 juni 2017 @ 10:36:31 #83
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171440286
quote:
10s.gif Op zondag 4 juni 2017 01:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

rivaliteit tussen qatar en saudi
En ik maar denken dat de Darwin Award voor dit jaar al vergeven was aan alle 'rebellen' in Syri.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 4 juni 2017 @ 12:46:25 #84
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_171442950
DefenseUnits twitterde op zondag 04-06-2017 om 09:07:11 #Syria'n Democratic Forces #SDF liberate Mansura town in eastern Tabqa, #Raqqa, June 3, 2017 #WrathOfEuphrateshttps://t.co/mKbd9UejHs reageer retweet

Mansura was een omsingeld ISIS-bolwerk tussen Tabqa en Raqqa

Say what?
pi_171445793
quote:
1s.gif Op zondag 4 juni 2017 10:36 schreef Szura het volgende:

[..]

En ik maar denken dat de Darwin Award voor dit jaar al vergeven was aan alle 'rebellen' in Syri.
Die award behoort al 6 jaar aan hen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171446001
Baaj veroverd door de PMU. Die blitzkriegen echt door de woestijn alsof het niets is. Rommel zou trots zijn.
  zondag 4 juni 2017 @ 19:20:28 #87
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171453326
quote:
10s.gif Op zondag 4 juni 2017 01:56 schreef Slayage het volgende:
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 03-06-2017 om 21:03:53 On second day of its #DeirEzzor offensive, #ISIS made a breakthrough on 137th Brigade front. Intense clashes ongoin… https://t.co/NJsBWBN5xW reageer retweet
Onzin volgens Leith Fadel. Ridha had ook foto's van de NDF uit die regio.

Kan me ook niet voorstellen dat deze gozer bronnen heeft in Deir ez-Zor, zal dan wel allemaal Amaq-propaganda zijn.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171453381
Iran Dictates New Middle East Reality, Striving for Land Corridor From Tehran to Beirut

quote:
The most important strategic development in the Middle East these days isn’t the Trump administration’s decision, which was foreseen, not to move the U.S. Embassy from Tel Aviv to Jerusalem. Intelligence services in Israel and the region are now following events along the Syria-Iraq border.

In both countries, Shi’ite militias, backed by Iran, are moving toward the border. If they can come together on both sides of the frontier and create a band of control, a longtime Iranian aspiration will be fulfilled: to establish a land corridor through which the Iranians can freely move forces, weapons and supplies from Tehran through Iraq to the Assad regime in Syria, and even west of there to Hezbollah in Lebanon.

The creation of this contiguity would follow an achievement chalked up by the Iran-led axis in the region thanks to Russian intervention for the Assad regime in the Syrian civil war. Since the final surrender of the rebel forces in Aleppo in northern Syria last December, the regime and its supporters have slowly expanded their hold on various parts of Syria.

At the same time, the Iranians, through local Shi’ite militias, are helping the United States and Iraqi government fight the Islamic State around the Iraqi city of Mosul. Moving ISIS away from the border lets the Tehran-backed militias take strategic territory in the desert area west of Mosul near the Syrian border.

About a week ago, Shi’tite militias took over a number of villages around the town of Baaj on the Iraqi side of the border, pushing out Islamic fighters. The militias are accompanied by Iranian advisers and instructors. Reuters reported that the conquest of the villages will let the Iranians and their supporters reopen a good portion of the main road connecting Baghdad to the areas under Assad’s control in Syria. For complete territorial contiguity, Assad’s forces must still advance on the Syrian side in the area where the Kurdish militias are operating, supported by the United States.

“The Syria-Iraq border is at the moment the most important place in the region. That’s where the regional picture will be determined,” Chagai Tzuriel, director general of the Intelligence Affairs Ministry, told Haaretz over the weekend. Tzuriel, a former head of research in the Mossad, added that the creation of territorial contiguity under Iranian influence changes the strategic balance in the Middle East. According to Tzuriel, “Iran, with the assistance of the Shi’ite militias and the cooperation of other forces, continues to take steps whose goal is strengthening its hold in Syria.”

Tzuriel said that alongside their operations on the Iraqi-Syrian border, the Iranians have been in contact with the Assad regime to lease a port in northwestern Syria. This would give Iran a foothold on the Mediterranean coast – something Prime Minister Benjamin Netanyahu warned about on his visit to Moscow in March.

The stabilizing of the Assad regime thanks to Russian military support, along with the daily circus around U.S. President Donald Trump, have reduced media coverage of events in Syria. But Syria is the main arena of conflict, where the struggles between the superpowers are being waged and temporary or long-term alliances are being formed.

In Trump’s visit to Riyadh last month, where he signed a huge deal to sell American weapons to the Saudis, he expressed support for the Gulf states and warned against Iran’s intentions. But actually it seems Iran is advancing step by step toward its strategic goals.

For now, it’s not clear whether the new administration in Washington plans to take steps beyond rhetoric to halt Iran’s influence. Most of the U.S. military’s moves in the region are directed against the Islamic State, and in Trump’s speeches, he often focuses on the Iranian dangers, especially in the context of the recent terror attacks by Islamic extremists in Britain – in Manchester and before that in London.

On May 18, in an unusual move, the U.S. Air Force attacked militias identified with the Assad regime when they approached a base near Tanf on the Syria-Jordan border. U.S. special forces are operating in the area, alongside Syrian rebel forces that maintain a relationship with the Americans. The bombing seems to have been an isolated event that does not reflect a greater degree of commitment by Washington or a willingness to operate methodically in this region.

Israel’s statements on Syria mainly involve events closer to home – a lack of stability near the Jordanian-Syrian-Israeli border and what seems to be the Syrian regime’s attempts to gradually restore control along its border with Israel in the Golan Heights. Israel has already stated its opposition to the arrival of the Iranian Revolutionary Guard and Hezbollah fighters to the Golan if Syria is successful in its efforts.

Most of the Israeli attention is on an area that now has its own Hebrew acronym that translates as R.S.S. (region of southern Syria). But it seems that east of there, on the Syria-Iraq border, in an area that could also affect Jordan, a new reality is coming into being with implications that could affect the region in the coming years. At the moment at least, it’s the Iranians who are dictating this reality, while the other parties are watching from afar and still trying to draw conclusions.
http://www.haaretz.com/middle-east-news/.premium-1.793422
pi_171453518
quote:
Zo'n beetje elke vrouw loopt daar met een baby/jong kind, ziek.
pi_171465368
quote:
1s.gif Op zondag 4 juni 2017 19:20 schreef Szura het volgende:

[..]

Onzin volgens Leith Fadel. Ridha had ook foto's van de NDF uit die regio.

Kan me ook niet voorstellen dat deze gozer bronnen heeft in Deir ez-Zor, zal dan wel allemaal Amaq-propaganda zijn.
Zou niet waar kunnen zijn, maar ik zou mijn mening iig niet op leith geneuzel bouwen :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171465475
quote:
15s.gif Op zondag 4 juni 2017 19:28 schreef tralalala het volgende:

[..]

Zo'n beetje elke vrouw loopt daar met een baby/jong kind, ziek.
Ja dat deden de Nederlandse vrouwen niet tijdens WO2, verschil moet er zijn blijkbaar.
Arabieren zijn veelal niet zo bijster pienter.
pi_171466248
‘Terrorism, meddling in affairs’: Bahrain, Saudi Arabia & Egypt cut diplomatic ties with Qatar

https://www.rt.com/news/3(...)tic-relations-qatar/

Saudi Arabia severs all ties with Qatar, closes off borders

https://english.alarabiya(...)ses-off-borders.html

_O-

[ Bericht 27% gewijzigd door Gilgamesh-X op 05-06-2017 05:03:44 ]
  maandag 5 juni 2017 @ 06:57:49 #93
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171466338
Hahahahaha _O-.

Maar wat zit hier ineens achter dan? Alsof het voor die landen nieuw is dat Qatar dubieuze groeperingen sponsort. Heck, die Saudi's doen hetzelfde.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171468553
ik zeg altijd Qatar _O_
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_171469008
Al Jazeera zal wel los gaan :D
pi_171470040
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2017 06:57 schreef Szura het volgende:
Hahahahaha _O-.

Maar wat zit hier ineens achter dan? Alsof het voor die landen nieuw is dat Qatar dubieuze groeperingen sponsort. Heck, die Saudi's doen hetzelfde.
Moslim broederschap die Qatar al jaren steun geeft tegen het zere been van met name Egypte en Saudi. Qatar die Sisi niet wil zegenen net zijn coup. Een fake news bericht (false flag) waarin Qatar wordt geportretteerd als een Perzen pijper. En een go van Trump natuurlijk een paar dagen terug. Check een tweet reeks van Lister hierover zit op mobiel.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 5 juni 2017 @ 13:05:46 #97
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171471810
quote:
10s.gif Op maandag 5 juni 2017 11:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

Moslim broederschap die Qatar al jaren steun geeft tegen het zere been van met name Egypte en Saudi. Qatar die Sisi niet wil zegenen net zijn coup. Een fake news bericht (false flag) waarin Qatar wordt geportretteerd als een Perzen pijper. En een go van Trump natuurlijk een paar dagen terug. Check een tweet reeks van Lister hierover zit op mobiel.
Wel in een keer een grove escalatie, Qatar is flink de sjaak want die zijn als het ware volledig geblokkeerd nu.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 5 juni 2017 @ 13:10:07 #98
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171471904
Overigens is het leger een tegenoffensief begonnen in Daraa.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171471947
quote:
1s.gif Op maandag 5 juni 2017 13:05 schreef Szura het volgende:

[..]

Wel in een keer een grove escalatie, Qatar is flink de sjaak want die zijn als het ware volledig geblokkeerd nu.
Wild card Trump doet zijn ding. Ik houd me hart vast wat er nog allemaal komen gaat de komende 4 jaar.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171471988
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2017 13:10 schreef Szura het volgende:
Overigens is het leger een tegenoffensief begonnen in Daraa.
Zat er idd aan te komen met al die versterkingen de laatste tijd, maar dat front zit al jaren muurvast,zal daarom beperkt blijven denk ik
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 5 juni 2017 @ 13:17:10 #101
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171472087
quote:
10s.gif Op maandag 5 juni 2017 13:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

Zat er idd aan te komen met al die versterkingen de laatste tijd, maar dat front zit al jaren muurvast,zal daarom beperkt blijven denk ik
Ik verwacht wel wat eigenlijk. Volgens mij is de overmacht enorm en de 'rebellen' hebben de laatste tijd er enorm veel mannen en wapens tegenaan gegooid. Vergeet niet, in Aleppo was het ook ineens vrij snel voorbij :P.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171472955
quote:
1s.gif Op maandag 5 juni 2017 13:17 schreef Szura het volgende:

[..]

Ik verwacht wel wat eigenlijk. Volgens mij is de overmacht enorm en de 'rebellen' hebben de laatste tijd er enorm veel mannen en wapens tegenaan gegooid. Vergeet niet, in Aleppo was het ook ineens vrij snel voorbij :P.
Het is in principe maar 1 operation room heh. Die bunian marsous ofzo. Misschien dat ze die proberen uit te schakelen? De rest van het zuidelijke front "rebellen" krijgen betaald door Jordani om niks te doen...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171483766
Salafi's vs Ikhwan

Takbirrrrrr
  maandag 5 juni 2017 @ 21:21:44 #104
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_171484784
sayed_ridha twitterde op maandag 05-06-2017 om 14:32:20 SDF backed by US-led Coalition is 3km from the eastern and western entrances to al-Raqqa city reageer retweet
Say what?
  maandag 5 juni 2017 @ 21:22:54 #105
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_171484826
sayed_ridha twitterde op maandag 05-06-2017 om 18:07:06 SAA liberate Mushirfah Kabira, al-Jawim, Rasem Faleh Saghir & Kabir and Falalih in east Aleppo countryside https://t.co/VT6LgjU1yy reageer retweet
Say what?
  maandag 5 juni 2017 @ 21:34:09 #106
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_171485183
Ook vandaag weer gains van de PMU in de Syrische grensstreek

Say what?
pi_171491440
Wie zit er aan de andere kant van de grens in Syrie? ISIS?
pi_171491999
Iraaks leger is nog steeds niet klaar met Mosul offensief, het is nu al 8 maanden geleden dat dit offensief begonnen was en ze zijn nog steeds bezig. Oftewel, de SDF gaat harde klappen krijgen en er gaan veel doden vallen in Raqqa. Iraaks leger zit vol met professionals en elite troepen, zoals de Gouden divisie en SF van Irakees leger (de meeste elite van Irak en zwaar getraind door de Amerikanen). En ondanks dat hebben ze het heel zwaar gehad (en nog steeds hebben) met vele doden en gewonden. Ik ben werkelijk benieuwd hoe een rag-tag legertje zoals die van de SDF het gaat doen tegen IS in Raqqa met in het achterhoofd gehouden dat het Irakees leger in alle opzichten superieur is aan SDF, zowel qua training, soldaten, wapens en air-support.
pi_171492889
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 05:48 schreef Peunage het volgende:
Wie zit er aan de andere kant van de grens in Syrie? ISIS?
Ypg
  dinsdag 6 juni 2017 @ 14:00:50 #111
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_171497953
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_171497992
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 08:14 schreef JubaUrbicus het volgende:
Iraaks leger is nog steeds niet klaar met Mosul offensief, het is nu al 8 maanden geleden dat dit offensief begonnen was en ze zijn nog steeds bezig. Oftewel, de SDF gaat harde klappen krijgen en er gaan veel doden vallen in Raqqa. Iraaks leger zit vol met professionals en elite troepen, zoals de Gouden divisie en SF van Irakees leger (de meeste elite van Irak en zwaar getraind door de Amerikanen). En ondanks dat hebben ze het heel zwaar gehad (en nog steeds hebben) met vele doden en gewonden. Ik ben werkelijk benieuwd hoe een rag-tag legertje zoals die van de SDF het gaat doen tegen IS in Raqqa met in het achterhoofd gehouden dat het Irakees leger in alle opzichten superieur is aan SDF, zowel qua training, soldaten, wapens en air-support.
doel heiligt de middelen en de hoeveelheid doden valt in het niet met wat de koerden in syrie potentieel kunnen bereiken met de huidige situatie. ze zullen ongetwijfeld een paar honderd slachtoffers incasseren. denk dat het zelfs waard zou zijn als ze een paar duizend slachtoffers zouden incasseren.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 6 juni 2017 @ 14:10:36 #113
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_171498173
quote:
Burgerslachtoffers.... Bij het NRC snappen ze waarschijnlijk niet dat in een burgeroorlog doorgaans veel gewapende burgers strijden. IS zijn allen burgers. De Koerdische milities zijn ook burgers.

Anyway; Raqqa en omstreken gaarne flink ontvolken van dit soort 'burgers'.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_171498274
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 14:10 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Burgerslachtoffers.... Bij het NRC snappen ze waarschijnlijk niet dat in een burgeroorlog doorgaans veel gewapende burgers strijden. IS zijn allen burgers. De Koerdische milities zijn ook burgers.

Anyway; Raqqa en omstreken gaarne flink ontvolken van dit soort 'burgers'.
het NRC zou gewoon jou moeten betalen voor je diepe inzichten en vooruitziende blik op die vreselijk complexe situatie. iemand als jij zou tevens hands in glove passen in de Trump administratie.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171498704
quote:
Qatar paid up to $1bn to release members of the Gulf state’s royal family who were kidnapped in Iraq while on a hunting trip, according to people involved in the hostage deal — one of the triggers behind Gulf states’ dramatic decision to cut ties with Doha.

Commanders of militant groups and government officials in the region told the Financial Times that Doha spent the money in a transaction that secured the release of 26 members of a Qatari falconry party in southern Iraq and about 50 militants captured by jihadis in Syria. By their telling, Qatar paid off two of the most frequently blacklisted forces of the Middle East in one fell swoop: an al-Qaeda affiliate fighting in Syria and Iranian security officials.

The deal, which was concluded in April, heightened concerns among Qatar’s neighbours about the small gas-rich state’s role in a region plagued by conflict and bitter rivalries. And on Monday, Saudi Arabia, Egypt, the United Arab Emirates and Bahrain took the extraordinary step of cutting off diplomatic ties and transport links to Qatar, alleging the country fuels extremism and terrorism.

“The ransom payments are the straw that broke the camel’s back,” said one Gulf observer.

Doha denies it backs terrorist groups and dismissed the blockade by its neighbours as “founded on allegations that have no basis in fact”. It said it could not immediately respond to a request for comment on the hostage deal. But a person close to the Qatari government acknowledged that “payments” were made. The person was unaware of the amounts or where the money went.

Qatar, a US ally that hosts an American military base, has long drawn the ire of its neighbours, who consider Doha an irritating regional maverick. The world’s top exporter of liquefied natural gas, it has used its immense wealth to court relations from London to Washington and Tokyo.

But critics accuse it of seeking to punch above its weight diplomatically, meddling in regional affairs and using the Arabic channel of Al Jazeera, the satellite television network it set up, as a propaganda tool.

Doha has a history of reaching out to all kinds of controversial groups, from rebels in Sudan’s Darfur region to the Taliban in Afghanistan and Hamas in Gaza. Qatar touts itself as a neutral player that can act as an intermediary in regional conflicts. But its critics, notably Saudi Arabia and the UAE, allege it also uses such interventions to play both sides and fund radical Islamist groups, most recently in Libya and Syria. And to Doha’s critics, the hostage deal was further evidence of that role

“If you want to know how Qatar funds jihadis, look no further than the hostage deal,” said a Syrian opposition figure who has worked with an al-Qaeda mediator on hostage swaps in Syria. “And this isn’t the first — it is one of a series since the beginning of the war.”

The Financial Times spoke to people involved on both sides of the hostage swap deal, including two government officials in the region, three Iraqi Shia militia leaders and two Syrian opposition figures.

Around $700m was paid both to Iranian figures and the regional Shia militias they support, according to regional government officials. They added that $200m to $300m went to Islamist groups in Syria, most of that to Tahrir al-Sham, a group with links to al-Qaeda.

Those who spoke to the FT said the deal highlighted how Qatar has allegedly used hostage payments to bankroll jihadis in Syria. But to its Gulf neighbours, the biggest issue is likely to be the fact that Doha could have paid off their main regional rival, Iran, which they accuse of fuelling conflicts in the Arab world.

This particular saga began when an Iranian-backed Iraqi Shia militia, known as Kata’eb Hizbollah, kidnapped the Qataris in December 2015. Three Iraqi militia leaders say the hostages were held in Iran.

Kata’eb Hizbollah is an Iraqi group but it is seen as having links with Iran’s main regional proxy, Hizbollah, the Lebanese militant group. The latter is helping Iran back Bashar al-Assad, the Syrian president, in his country’s six-year conflict.

Two regional diplomats said they believed one of the Iraqi group’s motives for the kidnapping was to give Hizbollah and Iran leverage to negotiate the release of Shia fighters kidnapped by the radical Sunni group Tahrir al-Sham in Syria.

Tahrir al-Sham, in previous iterations, was an al-Qaeda branch. It claims it has broken the connection, but the international community still views it as an affiliate.

The hostage transaction was also linked to a separate agreement to facilitate the evacuation of four towns in Syria, two surrounded by jihadi forces and two besieged by Shia militias, say Syrian rebels and diplomats.

One western diplomat said the arrangement provided Qatar the “cover” to finance the hostage deal. “Iran and Qatar had long been looking for a cover to do this [hostage] deal, and they finally found it,” he said.

According to two opposition figures with close contact with the groups paid, Qatar used the evacuation arrangement to pay $120m-$140m to Tahrir al-Sham. Another $80m, they said, went to the Islamist group Ahrar al-Sham.

“The Qataris pay anyone and everyone, to what end? They have only brought about our ruin,” said a Syrian rebel commander, who gave details of the payments but asked not to be identified.

A regional Arab official said the total paid to jihadi groups was closer to $300m.

“So, if you add that up to the other $700m they paid to Iran and its proxies, that means Qatar actually spent about a billion dollars on this crazy deal,” he said.

The Iraqi Shia militia commanders in Iraq, all from hardline Iranian-backed groups, said that, to their knowledge, Iran had obtained around $400m after giving them a payment they would not disclose. They agreed to share some details because they were unhappy about their share of the payment.

“They [the Iranians] took the lion’s share,” said a member of one of the Iranian-backed Shia militias in Iraq. “That’s caused some of us to be frustrated, because that was not the deal.”

“The hostage deal was perhaps a miscalculation,” said Gerd Nonneman, professor of international relations at Georgetown University in Qatar. “This would have been done in good faith in order to return hostages — there would have been no intention to funnel money to Iran.”

Another confusing chapter of the deal is that Haidar al-Abadi, the Iraqi prime minister, said in April his government had seized hundreds of millions of dollars, which Iraqi officials said arrived on Qatari planes “illegally”. It is not clear if this is money is part of the sums mentioned above or an additional amount.

“The money all came in suitcases. Can you imagine this?” said one senior official.
https://www.ft.com/content/dd033082-49e9-11e7-a3f4-c742b9791d43
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 6 juni 2017 @ 14:37:01 #116
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_171498751
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 14:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

het NRC zou gewoon jou moeten betalen voor je diepe inzichten en vooruitziende blik op die vreselijk complexe situatie. iemand als jij zou tevens hands in glove passen in de Trump administratie.
Nee hoor, mag ook gewoon kostenloos.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  dinsdag 6 juni 2017 @ 14:37:07 #117
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171498757
Mogelijke move van het leger en consorten:

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171506761
Ik kwam net dit indrukwekkende filmpje tegen, van een reporter die samen met Iraakse eenheden in Mosul vast komt te zitten in IS gebied.

Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  dinsdag 6 juni 2017 @ 20:43:03 #119
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_171508944
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 08:14 schreef JubaUrbicus het volgende:
Iraaks leger is nog steeds niet klaar met Mosul offensief, het is nu al 8 maanden geleden dat dit offensief begonnen was en ze zijn nog steeds bezig. Oftewel, de SDF gaat harde klappen krijgen en er gaan veel doden vallen in Raqqa. Iraaks leger zit vol met professionals en elite troepen, zoals de Gouden divisie en SF van Irakees leger (de meeste elite van Irak en zwaar getraind door de Amerikanen). En ondanks dat hebben ze het heel zwaar gehad (en nog steeds hebben) met vele doden en gewonden. Ik ben werkelijk benieuwd hoe een rag-tag legertje zoals die van de SDF het gaat doen tegen IS in Raqqa met in het achterhoofd gehouden dat het Irakees leger in alle opzichten superieur is aan SDF, zowel qua training, soldaten, wapens en air-support.
De lokale ex-Nusratten in Raqqa stellen niks voor in vergelijking tot de ex-Baath-brigades waar het Iraakse leger het tegen op moet nemen. In dat opzicht heeft de SDF het makkelijker. Ik denk dat Raqqa niet heel lang gaat duren, Tabqa viel ook vrij snel.

Vanaf de oostkant zijn ze al binnen:

Say what?
pi_171510870
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 19:34 schreef StateOfMind het volgende:
Ik kwam net dit indrukwekkende filmpje tegen, van een reporter die samen met Iraakse eenheden in Mosul vast komt te zitten in IS gebied.

Cool. Moeten ze een film over maken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171511688
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 14:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

iemand als jij zou tevens hands in glove passen in de Trump administratie.
Neejoh die zijn veel te klein

pi_171511826
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 20:43 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

De lokale ex-Nusratten in Raqqa stellen niks voor in vergelijking tot de ex-Baath-brigades waar het Iraakse leger het tegen op moet nemen. In dat opzicht heeft de SDF het makkelijker. Ik denk dat Raqqa niet heel lang gaat duren, Tabqa viel ook vrij snel.

Vanaf de oostkant zijn ze al binnen:

[ afbeelding ]
Al-Bab en Manbij, veel kleinere steden dan Mosul, duurden anders ook maanden voordat het Turkse leger, FSA en SDF het wisten te veroveren. Raqqa gaat geen gemakkelijke klus worden.
  dinsdag 6 juni 2017 @ 22:34:26 #123
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_171512739
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 22:04 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Al-Bab en Manbij, veel kleinere steden dan Mosul, duurden anders ook maanden voordat het Turkse leger, FSA en SDF het wisten te veroveren. Raqqa gaat geen gemakkelijke klus worden.
Al Bab, het Turkse leger ja :')

Manbij was in een paar weken gefixt, luchtsteun doet veel
Say what?
pi_171512916
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 22:34 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Al Bab, het Turkse leger ja :')

Manbij was in een paar weken gefixt, luchtsteun doet veel
Manbij duurde twee maanden.
pi_171515242
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 19:34 schreef StateOfMind het volgende:
Ik kwam net dit indrukwekkende filmpje tegen, van een reporter die samen met Iraakse eenheden in Mosul vast komt te zitten in IS gebied.

Er is ook een filmpje dat die reporter terugkeert naar Mosul en de familie bezoekt waar ze hebben geschuild. Het huis van de buren dat werd gebombardeerd zat vol met burgers.
pi_171515867
quote:
1s.gif Op woensdag 7 juni 2017 00:03 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Er is ook een filmpje dat die reporter terugkeert naar Mosul en de familie bezoekt waar ze hebben geschuild. Het huis van de buren dat werd gebombardeerd zat vol met burgers.
tja...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171515895
QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 06-06-2017 om 22:18:52 SE. #Damascus: pro-Regime forces took over Tell Abed from #FSA. reageer retweet
Charles_Lister twitterde op dinsdag 06-06-2017 om 20:44:34 Wow - the U.S. struck pro-#Assad forces again near al-Tanf in #Syria earlier today. A group of “60 soldiers” was targeted reageer retweet
de kneuzen gaan ook weer eens iets doen...

QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 06-06-2017 om 23:28:04 #Daraa: #FSA & Hauran groups under Southern Front banner declared general mobilization to counter-pro-Regime forces in #Daraa. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171516220
IS pakt weer nieuwe strategische posities terug in west Mosul en voert zelfs een aanval uit in de Tawra wijk die volledig onder controle staat van Iraakse troepen.
pi_171521801
nice :9

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 07-06-2017 om 12:36:14 S. #Syria: US-led Coalition carried out yesterday multiple airstrikes on #Iran|ian-led forces heading to Al-Tanf. https://t.co/DG37keBPwF reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171521878
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 02:08 schreef JubaUrbicus het volgende:
IS pakt weer nieuwe strategische posities terug in west Mosul en voert zelfs een aanval uit in de Tawra wijk die volledig onder controle staat van Iraakse troepen.
vechten tegen de bierkaai :B :B :B
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 7 juni 2017 @ 13:17:41 #131
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171522575
quote:
10s.gif Op woensdag 7 juni 2017 12:45 schreef Slayage het volgende:
nice :9

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 07-06-2017 om 12:36:14 S. #Syria: US-led Coalition carried out yesterday multiple airstrikes on #Iran|ian-led forces heading to Al-Tanf. https://t.co/DG37keBPwF reageer retweet
Amerika :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171522700
quote:
1s.gif Op woensdag 7 juni 2017 13:17 schreef Szura het volgende:

[..]

Amerika :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 7 juni 2017 @ 19:34:18 #133
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171531988
Lijkt erop alsof ze Arak eerst gaan passeren via de noordzijde:

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171532562
Crisis in Irak kan ook weer gaan oplaaien.

Koerden gaan 25 september een referendum houden voor onafhankelijkheid

AFP twitterde op woensdag 07-06-2017 om 18:20:02 #BREAKING Iraqi Kurds to hold independence referendum on September 25: statement reageer retweet
  woensdag 7 juni 2017 @ 20:48:58 #135
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_171534496
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  woensdag 7 juni 2017 @ 23:17:55 #136
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171539241
@USEmbassySyria
Yesterday, @Coalition destroyed pro-Syrian regime forces that advanced inside the well-established de-confliction zone in southern #Syria.

@USEmbassySyria
Despite previous warnings, pro-regime forces entered agreed-upon de-confliction zone, posing a threat to @Coalition & partner forces. #Tanf

@USEmbassySyria
.@Coalition forces have been operating in #Tanf area for many months, training & advising Syrian partner forces engaged in fight agnst ISIS.

@USEmbassySyriw
.@Coalition doesn't seek to fight regime or pro-regime forces but remains ready to defend itself if they refuse to vacate deconfliction zone

@USEmbassySyria
.@Coalition calls on all parties in southern #Syria to focus on #defeatingISIS, which is the greatest threat to regional+worldwide security.

1. Tanf behoort niet tot die zones
2. Je bent illegaal op Syrisch grondgebied
3. 'US Embassy Syria' :') :')

[ Bericht 42% gewijzigd door Szura op 07-06-2017 23:28:23 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171539576
Misschien moeten ze Deir ez-Zor wat meer aandacht geven want het schijnt daar momenteel niet zo goed te gaan.
mon citoyens vous serez unis.
pi_171540852
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 19:51 schreef Nintex het volgende:
Crisis in Irak kan ook weer gaan oplaaien.

Koerden gaan 25 september een referendum houden voor onafhankelijkheid

AFP twitterde op woensdag 07-06-2017 om 18:20:02 #BREAKING Iraqi Kurds to hold independence referendum on September 25: statement reageer retweet
dapper
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171540874
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 23:32 schreef HSG het volgende:
Misschien moeten ze Deir ez-Zor wat meer aandacht geven want het schijnt daar momenteel niet zo goed te gaan.
ow?

ouch...

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 07-06-2017 om 22:13:04 S. #Syria: aftermath of US-led airstrikes on #Iran|ian-led militias N. of Al-Tanf. Scores of vehicles incl. Gvozdikas & Shilka destroyed. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171540894
Pro-Assad alliance threatens to hit U.S. positions in Syria

quote:
A military alliance fighting in support of President Bashar al-Assad threatened on Wednesday to hit U.S. positions in Syria, warning its "self-restraint" over U.S. air strikes would end if Washington crossed "red lines".

The threat marks an escalation of tensions between the United States and the Syrian government and its backers over control of Syria's southeastern frontier with Iraq, where Washington has been training Syrian rebels at a base inside Syrian territory as part of its campaign against Islamic State.

The area is seen as crucial to Assad's Iranian allies and could open an overland supply route from Tehran to Iraq, Syria and Lebanon - the "Shi'ite crescent" of Iranian influence that is a major concern to U.S.-allies in the region.

Tensions have been growing in southeastern Syria over the last several weeks. The United States launched air strikes on Tuesday against what it said were pro-government forces who it said posed a threat to U.S. and U.S.-backed forces in the area, the second such air strike in three weeks.

The statement from the pro-Assad alliance was issued in the name of the "commander of the operations room of the forces allied to Syria", and was circulated by a military news unit run by the Lebanese group Hezbollah, one of Assad's military allies.

The statement did not spell out whether Russia, Assad's most powerful ally, was a signatory. Speaking in Baghdad, a U.S. envoy said the United States was counting on regular contacts with Moscow to help avoid a conflict with pro-Damascus forces in the southeastern region known as the Badia.

Separate remarks by Syria's foreign ministry, carried by state TV, warned of the "dangers of escalation" and demanded the U.S. coalition stop strikes on Syrian soil.

The statement from the "allies of Syria" said attacks on U.S. forces could be carried out with "different missile and military systems, in the light of the deployment of American forces in the region".

"America knows well that the blood of the sons of Syria, the Syrian Arab Army, and its allies is not cheap, and the capacity to strike their positions in Syria, and their surroundings, is available when circumstances will it," the statement said.

It added that the silence of "the allies of Syria" thus far was "an exercise in self-restraint" to allow for "other solutions". "This will not last if America goes further, and crosses the red lines," it said.

In an apparent message to show the capabilities of Damascus backer Iran, Hezbollah aired what it said was footage taken undetected by an Iranian drone of a U.S. drone flying over southeastern Syria.
https://www.reuters.com/a(...)ia-usa-idUSKBN18Y17H
  donderdag 8 juni 2017 @ 08:59:47 #141
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171542386
Muhaysni blijkbaar een paar kogels gencasseerd ergens in Idlib. Dadelijk wordt ie nog gedood door z'n zogenaamde bondgenoten :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171544544
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 08:59 schreef Szura het volgende:
Muhaysni blijkbaar een paar kogels gencasseerd ergens in Idlib. Dadelijk wordt ie nog gedood door z'n zogenaamde bondgenoten :').
KARMA >:)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171544728
They described severing ties with Qatar as an “oppressive siege.”

“Muslim nations reject siege against a Muslim nation,” the religious leader for Al-Nusra, Al-Qaeda’s branch in Syria, Abdullah al-Muhaysini, said.

Muhaysini, who was hosted several times on the Qatari Al-Jazeera Channel, added: “To our brothers in Qatar, it is only enough for us here in Syria that we hear Syrian elderlies praying for you; it is a message for everyone who stand with the oppressed.”

Muhaysini’s relationship with Qatar began when he was imam of Qatar’s mosque in Mecca. He later lived in Qatar and in 2012 he participated in the second conference of the Association of Muslim Scholars in Doha.
  donderdag 8 juni 2017 @ 18:59:03 #144
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171554618
VS vernietigt weer materiaal van SAA ten noorden van Tanf met luchtaanvallen. :')

En owee als Rusland een basis in Oekrane zou opzetten en luchtaanvallen ging uitvoeren op Oekraense militairen...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171554910
vvanwilgenburg twitterde op donderdag 08-06-2017 om 08:26:52 BREAKING: ANHA news agency now confirms Syrian government 'launched an attack' with heavy weapons on SDF south of M… https://t.co/PMjKyLH6Aj reageer retweet
SAA valt SDF aan, hoogstwaarschijnlijk om de Amerikanen dwars te zitten wegens hun beleid tegen de pro SAA milities die richting de grens met Irak gaan en waarvan Amerika vandaag voor de 3e keer luchtaanvallen tegen heeft uitgevoerd.
  donderdag 8 juni 2017 @ 21:11:15 #146
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171558489
SAA heeft de SDF-linies tussen Tabqa en Maskanah bereikt. Tijd om ze daar te omzeilen en te voorkomen dat ze veel verder het land intrekken op orders van de Amerikanen, dat zou de weg naar Deir ez-Zor bemoeilijken. En geen onderlinge gevechten aub, er zijn al genoeg vijanden. Tijd om richting Deir ez-Zor te gaan en samen het grootste deel van Syri te runnen.

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171560816
Azodiac83 twitterde op donderdag 08-06-2017 om 22:24:19 Gen. Bagheri,Iran Chairman of Joint Chief of Staff says"world will soon witness largest op. against #ISIS. 73 F-4Ph… https://t.co/evePvlgspY reageer retweet
pi_171564855
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 19:12 schreef JubaUrbicus het volgende:
vvanwilgenburg twitterde op donderdag 08-06-2017 om 08:26:52 BREAKING: ANHA news agency now confirms Syrian government 'launched an attack' with heavy weapons on SDF south of M… https://t.co/PMjKyLH6Aj reageer retweet
SAA valt SDF aan, hoogstwaarschijnlijk om de Amerikanen dwars te zitten wegens hun beleid tegen de pro SAA milities die richting de grens met Irak gaan en waarvan Amerika vandaag voor de 3e keer luchtaanvallen tegen heeft uitgevoerd.
Kijken wat het sdf gaat doen wanneer de assadisten hen toch niet zo goed gezind zijn omdathet hen niet uitkomt en hoe de Amerikanen gaan reageren wanneer hun proxys operatie s het echt lastig begint te krijgen. Ene moment/regio sta je schouder aan schouder met elkaar en even verderop zit je elkaar te dwarsbomen. Wat een conflict :B
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171564862
quote:
1s.gif Op donderdag 8 juni 2017 21:11 schreef Szura het volgende:
En geen onderlinge gevechten aub, er zijn al genoeg vijanden.
Vooruit dan maar. Omdat je het zo lief vraagt :*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171569918
Here’s How Al Qaeda Protected Iran—Until Now

With the attack on the Iranian parliament and Khomeini’s tomb, ISIS brought the Sunni jihadists’ war to Iran, something al Qaeda has been unwilling to do—or allow.
...
“Let history record that Iran owes al Qaeda invaluably,” Adnani bristled, saying he and his men had “complied with your [al Qaeda’s] request not to target [the Shiites] outside Iraq, in Iran and elsewhere.” Adnani, who was killed in an American airstrike last year, explained that ISIS was “acting upon the orders of al Qaeda to safeguard its interests and supply lines in Iran.”
...
Bin Laden disapproved of the ISI’s threats against Iran. “I have a few remarks concerning the matter of your threats to Iran, and I hope that you and your brothers will accommodate it,” bin Laden wrote. The al Qaeda founder continued (emphasis added): “You did not consult with us on that serious issue that affects the general welfare of all of us. We expected you would consult with us for these important matters, for as you are aware, Iran is our main artery for funds, personnel, and communication, as well as the matter of hostages.”
...
Still, even though the two sides frequently clash, their collusion is ongoing. In July 2016, for example, Treasury revealed that Abu Hamza al-Khalidi, al Qaeda’s “Military Commission Chief”—one of the most senior positions in the group—is located in Iran alongside some of his comrades. Another file recovered in bin Laden’s lair refers to Khalidi as part of a “new generation” of leaders groomed to replace their fallen comrades.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 9 juni 2017 @ 13:15:25 #152
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171571306
@PetoLucem
#SAA forces have recaptured all areas at Panorama roundabout near #DeirEzzor from #ISIS. #Syria
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171571374
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 19:12 schreef JubaUrbicus het volgende:
vvanwilgenburg twitterde op donderdag 08-06-2017 om 08:26:52 BREAKING: ANHA news agency now confirms Syrian government 'launched an attack' with heavy weapons on SDF south of M… https://t.co/PMjKyLH6Aj reageer retweet
SAA valt SDF aan, hoogstwaarschijnlijk om de Amerikanen dwars te zitten wegens hun beleid tegen de pro SAA milities die richting de grens met Irak gaan en waarvan Amerika vandaag voor de 3e keer luchtaanvallen tegen heeft uitgevoerd.
Klinkt als nepnieuws.
mon citoyens vous serez unis.
pi_171593138
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 13:18 schreef HSG het volgende:

[..]

Klinkt als nepnieuws.
Dit dus. _O- Daarnaast zijn ze toch al bij de Iraakse grens aangekomen, nu nog even linken aan Irakese troepen en het is klaar.

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 09-06-2017 om 21:13:01 S. #Syria: #IRGC-linked Liwa Imam Baqir among the first batch of pro-Regime forces who reached #Iraq|i border today. https://t.co/nZYpmspqtq reageer retweet
  zaterdag 10 juni 2017 @ 15:50:20 #157
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171598104
_O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 10 juni 2017 @ 18:17:29 #158
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171600826
Hebben zichzelf wat tijd gekocht ook door de grens met Irak te bereiken



Oost-Hama lijkt me nu prioriteit.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171601033
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 10 juni 2017 @ 20:18:39 #160
365082 IPA35
Patriarch
pi_171603839
Nu moeten die Irakezen even opschieten.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_171604574
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 juni 2017 20:18 schreef IPA35 het volgende:
Nu moeten die Irakezen even opschieten.
PMU concentratie richting de grens heeft ervoor gezorgd dat IS vandaag een bloedbad in zuid Mosul heeft kunnen aanrichten. Ze hadden beter die IS Hawijah pocket kunnen clearen, nu worden ze in hun rug aangevallen.
  zaterdag 10 juni 2017 @ 21:02:49 #162
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171604830
@joshua_landis
US Gov officials have described Tanf rebels as weak. US determined it could not take them to Bu Kamal. Nor can it defend them 4 ever.

@EjmAlrai
An unthoughtful move by the #USA who believed capable of holding the position from al-Tanaf to Deir Al-Zour-Al Qaem
twitter.com/joshua_landis/…

@EjmAlrai
#SAA and allies manoeuvre with 40.000 men in the Syrian Badiya, west of Palmyra and towards Deir Al-Zour, while #USA manoeuvre with 4000.

@EjmAlrai
#USA had no chance in taking Deir al-Zour, held by #SAA, with few rebels, neither to go to al-Qaem. #USA will have 2accept w/ Raqqah+Hasaka

Weer honderden miljoenen aan training en materieel door de plee
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171610423
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 juni 2017 20:18 schreef IPA35 het volgende:
Nu moeten die Irakezen even opschieten.
Why? Ze hebben alle tijd van de wereld.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171611843
quote:
10s.gif Op zondag 11 juni 2017 01:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

Why? Ze hebben alle tijd van de wereld.
Nee zij hebben hun handen vol aan Mosul.
mon citoyens vous serez unis.
  zondag 11 juni 2017 @ 14:15:56 #165
365082 IPA35
Patriarch
pi_171616858
quote:
10s.gif Op zondag 11 juni 2017 01:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

Why? Ze hebben alle tijd van de wereld.
Voor die landroute
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_171617296
quote:
0s.gif Op zondag 11 juni 2017 14:15 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Voor die landroute
Daar kunnen de Amerikanen nog een stokje voor steken?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171621435
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 juni 2017 14:49 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Duidelijk Hezbollah troepen. Amerika wederom outplayed door Iran.
Outplayed?
  zondag 11 juni 2017 @ 17:41:23 #168
365082 IPA35
Patriarch
pi_171621492
quote:
10s.gif Op zondag 11 juni 2017 14:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

Daar kunnen de Amerikanen nog een stokje voor steken?
Nee maar dan kan ISIS niet van over de grens aanvallen en kunnen de Syrirs de buffer vergroten richting het noord-oosten.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_171621574
quote:
1s.gif Op zondag 11 juni 2017 17:39 schreef Djibril het volgende:

[..]

Outplayed?
Dat zei ik toch?
  zondag 11 juni 2017 @ 19:07:08 #170
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171623453
AgainstMSM twitterde op zondag 11-06-2017 om 13:02:54 #BREAKING: Abu Bakr al-Baghdadi, de leider van ISIS, is overleden na een luchtaanval. reageer retweet
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
  zondag 11 juni 2017 @ 19:09:10 #171
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171623505
Alweer? :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 11 juni 2017 @ 19:11:12 #172
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171623555
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171623679
Hij is al 100x overleden.
pi_171624658
Bij Al-Bab gaat het ook weer helemaal los.

Clashes between First Regiment, Sham Legion, Ahrar al-Sham and al-Hamza Division in al-bab. So far 30 casualties

taylieli twitterde op zondag 11-06-2017 om 14:03:21 💥Very heavy clashes reported between #EuphratesShield factions in Al Bab, with dozens of casualties/rumours of 43 killed. reageer retweet
Turkenflikkertjes. :')
mon citoyens vous serez unis.
pi_171624807
quote:
1s.gif Op zondag 11 juni 2017 17:44 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Dat zei ik toch?
Omdat het hezbollah? Of omdat ze de grens hebben bereikt? Dan geven we beide een andere waarde aan "outplayen".
pi_171625780
quote:
1s.gif Op zondag 11 juni 2017 19:58 schreef Djibril het volgende:
Omdat het hezbollah? Of omdat ze de grens hebben bereikt? Dan geven we beide een andere waarde aan "outplayen".
Je ziet de strategische significantie niet van die move?
pi_171637076
leithfadel twitterde op maandag 12-06-2017 om 03:26:08 Just 24 hours after Turkey sent troops to protect Qatar, Saudi officials announced their public support for the Kurds in Syria. reageer retweet
pi_171638349
quote:
1s.gif Op zondag 11 juni 2017 20:25 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Je ziet de strategische significantie niet van die move?
Nee, het is meer symbolisch. Mooie propaganda voor simpele volkeren in MO. Die paar mensen die Zainab roepen hoeven nu niet de vliegtuig(Mooie bestelling gedaan bij het Amerikaanse Boeing) te pakken naar damascus maar kunnen in hun pick-ups door het woestijn te rijden. Heel strategisch.

"Outplayen" is meer dat als je al sinds het begin van de koude oorlog geen invloed hebt gehad in Syrie en nu ongevraagd een militaire vliegveld hebt in daar. Plus je hebt een staatsleger verlaagt naar een status van een militie die op zich zelf weer veel steun moet hebben van andere milities.
pi_171643854
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 11:31 schreef Djibril het volgende:

[..]

Nee, het is meer symbolisch. Mooie propaganda voor simpele volkeren in MO. Die paar mensen die Zainab roepen hoeven nu niet de vliegtuig(Mooie bestelling gedaan bij het Amerikaanse Boeing) te pakken naar damascus maar kunnen in hun pick-ups door het woestijn te rijden. Heel strategisch.

"Outplayen" is meer dat als je al sinds het begin van de koude oorlog geen invloed hebt gehad in Syrie en nu ongevraagd een militaire vliegveld hebt in daar. Plus je hebt een staatsleger verlaagt naar een status van een militie die op zich zelf weer veel steun moet hebben van andere milities.
Nonsense.
pi_171644693
How an Iranian general duped US command in Syria

quote:
The Iranian-made Syrian drone downed by US F-15 fighters in southeastern Syria on June 8 was presented by American media as a “pro-regime” drone. It was in fact, as DEBKAfile’s military sources can disclose, an Iranian Revolutionary Guards Shahed-129, which was fired as a part of a complicated ruse to dupe the US commanders while pro-Iranian forces surreptiously moved in on the Syrian-Iraqi border.

The Americans had drawn a line in the Syrian Desert sand 55 km outside the Al-Tanf border crossing embedded in the Syrian-Jordanian-Iraqi border triangle, which is under the control of US, Western and Jordanian special forces, together with a US-trained Syrian rebel group. The Secretary of Defense James Mattis and the US military command in Syria and Iraq were confident that by securing this perimeter, their forces would keep the pro-Iranian advance at bay and the border safe.

When the hostile drone flew past this line, it was shot down. But the Americans were reluctant to let the incident escalate into a major clash, while the Iranians were smarting under the Islamic State attack on Tehran’s national sites.

And so they played it down. The next day, therefore, Pentagon spokesman Navy Capt. Jeff Davis reported that “hostilities between the coalition and the pro-regime forces had been avoided thanks to Russian influence. He went on to say: “The calm we see today is largely due to their efforts.”

What brought the Russians onstage?

The sequence of events which unfolded over 48 hours in the Syrian Desert is revealed here by our military sources. The drone was fired as a deliberate provocation to cross the 55-km line enclosing the US-controlled border garrison, on the orders of the Iran’s Gen. Qassem Soleimani. It was intended as a diversion from the real action.

The Russians entered the picture at this stage with an attempt to cool the situation and restore calm. While they were busy assuring the Americans that the Syrian army, Hizballah and its other pro-Iranian allies would refrain from crossing the 55-km line, Qassem moved a large-scale force up to a point just a few hundred meters from the American line.

By Friday, June 9, as Russian de-escalation diplomacy with the Americans wound down, Soleimani’s forces were found to have quietly reached new positions on both sides of the border.

1. He had moved those forces to a point 56km north of Al-Tanf to a rendezvous with pro-Iranian Shiite militias which had come from southern Iraq. That rendezvous breached the Iraqi-Syrian border and attained Iran’s strategic goal of opening up a land bridge between Iraq and Syria.

2. A second pro-Iranian force captured and cut off the roads from northern Syria to the southeastern town of Deir ez-Zor, thereby segregating US and pro-American forces in the north from the American garrison in the south.

Our sources cannot confirm for certain what part the Russians played in Iran’s underhand maneuver. Were they in on it, or were they hoodwinked by Soleimani like the Americans?

However, the bottom line of this incident is that Syria’s neighbors, Israel and Jordan, face a new and distinctly troubling downturn in the strategic situation on their borders. The next arena of potential US-Iranian confrontation is building up in Syria’s oil-rich Deir ez-Zor region.
http://www.debka.com/arti(...)-US-command-in-Syria

Suleimani vandaag gefotografeerd aan de Iraaks-Syrische grens:

pi_171644956
quote:
1s.gif Op maandag 12 juni 2017 15:30 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Nonsense.
Wat? Die Iraanse stealth vliegtuig? Nonsense, inderdaad.
pi_171645287
quote:
1s.gif Op maandag 12 juni 2017 16:22 schreef Djibril het volgende:

[..]

Wat? Die Iraanse stealth vliegtuig? Nonsense, inderdaad.
Mad. De sjiitische halve maan is bijna gereed. :W
pi_171645346
quote:
11s.gif Op maandag 12 juni 2017 10:43 schreef no1uknow het volgende:
leithfadel twitterde op maandag 12-06-2017 om 03:26:08 Just 24 hours after Turkey sent troops to protect Qatar, Saudi officials announced their public support for the Kurds in Syria. reageer retweet
Leuk dit. Wat een eensgezindheid onder de moslims.
  maandag 12 juni 2017 @ 16:44:34 #184
468509 _--_
In varietate concordia
pi_171645372
quote:
11s.gif Op maandag 12 juni 2017 10:43 schreef no1uknow het volgende:
leithfadel twitterde op maandag 12-06-2017 om 03:26:08 Just 24 hours after Turkey sent troops to protect Qatar, Saudi officials announced their public support for the Kurds in Syria. reageer retweet
:') :') :') :')
Crack the following and we will get back to you: !1!llssod000;;
pi_171645405
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 16:43 schreef Odaiba het volgende:
Leuk dit. Wat een eensgezindheid onder de moslims.
'De moslims' bestaan uit talloze verschillende sektarische groepen met verschillende politieke belangen. Geen verassing dus.
pi_171645515
quote:
1s.gif Op maandag 12 juni 2017 16:46 schreef Stabiel het volgende:

[..]

'De moslims' bestaan uit talloze verschillende sektarische groepen met verschillende politieke belangen. Geen verassing dus.
Dat weet ik. Dikke faal dus net zoals bij elke religie.
pi_171645516
'De moslim' bestaat dan ook niet, 'De Islam' bestaat ook niet.
pi_171645535
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 16:53 schreef JubaUrbicus het volgende:
'De moslim' bestaat dan ook niet, 'De Islam' bestaat ook niet.
De koran bestaat wel, en tevens de overleveringen die staan opgeschreven. Kun je soft of hardcore opnemen.
pi_171645804
quote:
11s.gif Op maandag 12 juni 2017 10:43 schreef no1uknow het volgende:
leithfadel twitterde op maandag 12-06-2017 om 03:26:08 Just 24 hours after Turkey sent troops to protect Qatar, Saudi officials announced their public support for the Kurds in Syria. reageer retweet
En Assad lacht het hardst. :')
mon citoyens vous serez unis.
pi_171646083
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 17:08 schreef HSG het volgende:

[..]

En Assad lacht het hardst. :')
Zal er inderdaad blij mee zijn, 20 verschillende partijen die in z'n land een proxyoorlog uitvechten :')
pi_171646085
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 16:43 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Leuk dit. Wat een eensgezindheid onder de moslims.
Zogenaamde "moslimbroeders" he. :')
mon citoyens vous serez unis.
pi_171646097
quote:
1s.gif Op maandag 12 juni 2017 16:40 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Mad. De sjiitische halve maan is bijna gereed. :W
:')

Zoals ik al zei, simpele volk daar in MO.
pi_171646103
quote:
10s.gif Op maandag 12 juni 2017 17:20 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Zal er inderdaad blij mee zijn, 20 verschillende partijen die in z'n land een proxyoorlog uitvechten :')
Hij hoeft alleen toe te kijken en uiteindelijk toeslaan. Kijk maar naar Al-Bab. Daar lopen al die Turkenslaafjes elkaar af te maken.
mon citoyens vous serez unis.
pi_171646200
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 17:21 schreef HSG het volgende:

[..]

Hij hoeft alleen toe te kijken en uiteindelijk toeslaan. Kijk maar naar Al-Bab. Daar lopen al die Turkenslaafjes elkaar af te maken.
Inderdaad joh, al het land komt automatisch weer onder zijn controle als er nog meer steun vanuit het buitenland komt voor andere groeperingen dan voor Assad.
pi_171646348
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 17:24 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Inderdaad joh, al het land komt automatisch weer onder zijn controle als er nog meer steun vanuit het buitenland komt voor andere groeperingen dan voor Assad.
Jij snapt het niet. :)
mon citoyens vous serez unis.
pi_171646452
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 17:31 schreef HSG het volgende:

[..]

Jij snapt het niet. :)
Ik begrijp goed wat je bedoelt maar het is gewoon onzinnig. Dat ze elkaar voor de hersenen slaan wil niet zeggen dat Assad zomaar binnen kan rollen.
pi_171646464
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 17:36 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ik begrijp goed wat je bedoelt maar het is gewoon onzinnig. Dat ze elkaar voor de hersenen slaan wil niet zeggen dat Assad zomaar binnen kan rollen.
Wel een stuk makkelijker.
mon citoyens vous serez unis.
pi_171646504
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 17:36 schreef HSG het volgende:

[..]

Wel een stuk makkelijker.
Niet als Saudi Arabie eerst mega veel steun aan de Koerden geeft. En Turkije dan ook weer aan TFSA. Etc etc
pi_171646598
quote:
10s.gif Op maandag 12 juni 2017 17:20 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Zal er inderdaad blij mee zijn, 20 verschillende partijen die in z'n land een proxyoorlog uitvechten :')
Van soevereine staat tot een verlengstuk van Rusland en Iran terwijl de VS en Isral gewoon bommen gooien waar het ze zo uitkomt, ja heerlijk gaat het.
pi_171646840
quote:
1s.gif Op maandag 12 juni 2017 17:21 schreef Djibril het volgende:

[..]

:')

Zoals ik al zei, simpele volk daar in MO.
Dat jij een geopolitieke minkukel bent is inmiddels wel duidelijk.
pi_171650152
quote:
1s.gif Op maandag 12 juni 2017 16:46 schreef Stabiel het volgende:

[..]

'De moslims' bestaan uit talloze verschillende sektarische groepen met verschillende politieke belangen. Geen verassing dus.
Idd
Het is nooit ander geweest. "De islamitische gemeenschap" bestaat simpelweg niet. Net als dat "De moslim" niet bestaat.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 maandag 12 juni 2017 @ 20:20:19 #202
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_171650164
quote:
10s.gif Op maandag 12 juni 2017 20:19 schreef Slayage het volgende:

[..]

Idd
Het is nooit ander geweest. "De islamitische gemeenschap" bestaat simpelweg niet. Net als dat "De moslim" niet bestaat.
Gadverdamme, nuance :r
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_171650190
quote:
9s.gif Op maandag 12 juni 2017 20:20 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Gadverdamme, nuance :r
Sorry dude :*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171650698
quote:
0s.gif Op maandag 12 juni 2017 17:38 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Niet als Saudi Arabie eerst mega veel steun aan de Koerden geeft. En Turkije dan ook weer aan TFSA. Etc etc
SAA en de Koerden kontneuken de TFSA.
mon citoyens vous serez unis.
pi_171654753
quote:
1s.gif Op maandag 12 juni 2017 17:57 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Dat jij een geopolitieke minkukel bent is inmiddels wel duidelijk.
Och, och, you mad? Er zijn meerdere Amerikaanse legerbassisen op die sijitische halve maan. Iran verkoopt zijn olie in dollars en draagt bij aan de dollar hegemonie. Iran is blijkbaar zo onder de indruk van Amerikaanse Boeings dat ze er een grote bestelling doen.
Via een omweg moest je de Syrische grens bereiken.
Kan wel een hele lijst maken, maar bespaar je die moeite. Maar zelfs de taliban weet dat Iran alleen maar blaft, getuige Iraanse reactie na het ombrengen van die Iraanse diplomaten in 1998.

Iran got outplayed, outsmarted and outgunned. Zoals ik al zei, je bent een simpele ziel uit MO die hier in het Westen gast is. Gedraag je er ook naar.

God bless the United States of America!
pi_171657811
quote:
1s.gif Op maandag 12 juni 2017 22:31 schreef Djibril het volgende:

[..]

Och, och, you mad? Er zijn meerdere Amerikaanse legerbassisen op die sijitische halve maan. Iran verkoopt zijn olie in dollars en draagt bij aan de dollar hegemonie. Iran is blijkbaar zo onder de indruk van Amerikaanse Boeings dat ze er een grote bestelling doen.
Via een omweg moest je de Syrische grens bereiken.
Kan wel een hele lijst maken, maar bespaar je die moeite. Maar zelfs de taliban weet dat Iran alleen maar blaft, getuige Iraanse reactie na het ombrengen van die Iraanse diplomaten in 1998.

Iran got outplayed, outsmarted and outgunned. Zoals ik al zei, je bent een simpele ziel uit MO die hier in het Westen gast is. Gedraag je er ook naar.

God bless the United States of America!
:') :') :') :') :') :')
pi_171657880
welke internationale spelers steunen het onafhankelijkheidsreferendum van noord irak?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171658679
quote:
1s.gif Op maandag 12 juni 2017 16:40 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Mad. De sjiitische halve maan is bijna gereed. :W
_O_
  dinsdag 13 juni 2017 @ 13:11:34 #210
365082 IPA35
Patriarch
pi_171664639
Blijkbaar is de Tijger helemaal los aan het gaan.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_171665332
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 13:11 schreef IPA35 het volgende:
Blijkbaar is de Tijger helemaal los aan het gaan.
jij weet broer! ~O>

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 13 juni 2017 @ 13:36:27 #212
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171665405
Maar uitkijken dat ze niet met honderden Toyota's richting Deir ez-Zor rijden om daar voor de laatste keer all-in te gaan...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171665489
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 13:36 schreef Szura het volgende:
Maar uitkijken dat ze niet met honderden Toyota's richting Deir ez-Zor rijden om daar voor de laatste keer all-in te gaan...
wat is er dan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171665768
KyleWOrton twitterde op maandag 12-06-2017 om 18:19:24 #Germany to begin taking steps to curb people joining the #YPG/#PKK and getting trained in weapons and explosives. https://t.co/hydjXPSvvR reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 13 juni 2017 @ 14:10:19 #215
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171666260
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 13:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat is er dan?
Die berichten dat ze massaal zich terug hebben getrokken vanuit Maskanah en omstreken.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 13 juni 2017 @ 14:35:24 #216
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171666858
Overigens ook al (premature?) berichten dat Arak is heroverd op ISIS
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171668481
Dit gaat ISIS niet lang volhouden verwacht ik.
pi_171673342
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 14:10 schreef Szura het volgende:

[..]

Die berichten dat ze massaal zich terug hebben getrokken vanuit Maskanah en omstreken.
Lijkt me ook logisch, daar is niks voor ze te winnen.
  dinsdag 13 juni 2017 @ 19:56:10 #219
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171674553
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 19:11 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Lijkt me ook logisch, daar is niks voor ze te winnen.
Wie zegt dat het niet logisch is dan? Daar gaat het helemaal niet om.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171675277
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 14:10 schreef Szura het volgende:

[..]

Die berichten dat ze massaal zich terug hebben getrokken vanuit Maskanah en omstreken.
Ja vooralsnog relatief weinig tegenstand ook tegen sdf die nu gewoon in raqqa. ISIS gaat voor de lange adem en is zich al aan guerrilla een strijd aan het voorbereiden in het woestijngebied.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171676941
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 juni 2017 19:56 schreef Szura het volgende:

[..]

Wie zegt dat het niet logisch is dan? Daar gaat het helemaal niet om.
De berichten lijken me logisch. Grote kans dat het ook waar is want het zou strategisch ook niet gek zijn. Gewoon, ter bevestiging.
  woensdag 14 juni 2017 @ 02:55:20 #222
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_171682024
SDF heeft al 15 procent van Raqqa stad veroverd. IS heeft gewoon te weinig manschappen over om echt een goede verdedigingslinie aan te leggen. Waarschijnlijk gaan ze over een jaar overheidscheckpoints beroven en kleine dorpjes tijdelijk innemen. Wel benieuwd wat Baghdadi precies gaat doen.
pi_171682042
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 02:55 schreef Richestorags het volgende:
Wel benieuwd wat Baghdadi precies gaat doen.
Hangen aan een galg?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 14 juni 2017 @ 10:48:08 #224
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_171685007
Arak driehoek bevrijd. Versterkingen van de SAA komen aan om de strijd om Sukhnah te beginnen (uit Latakia). Kennelijk zijn veel stammen daar wel loyaal aan IS, maar er is letterlijk alleen 40km woestijn tussen Arak en Sukhnah. Als Sukhnah is bevrijd is de ontzetting van Deir-Ezzor een feit.
  woensdag 14 juni 2017 @ 13:02:44 #225
365082 IPA35
Patriarch
pi_171687638
quote:
1s.gif Op woensdag 14 juni 2017 10:48 schreef Richestorags het volgende:
Arak driehoek bevrijd. Versterkingen van de SAA komen aan om de strijd om Sukhnah te beginnen (uit Latakia). Kennelijk zijn veel stammen daar wel loyaal aan IS, maar er is letterlijk alleen 40km woestijn tussen Arak en Sukhnah. Als Sukhnah is bevrijd is de ontzetting van Deir-Ezzor een feit.
Vanuit daar is het innemen van de weg naar het Noorden waar de Tijger is ook wel goed te doen denk ik.
Maar boven Arak en Sukhna zijn hoge bergen die uitkijken over die twee plaatsen en de weg daartussen. Dus ik weet niet of dit voor problemen gaat zorgen.
Toen tijdens het Idlib offensief werden de Syrirs in de Ghaab vallei steeds bestookt vanuit de bergen van Noord-Latakia, hoop dat zoiets niet zal gebeuren. Want die bergen innemen kost denk ik veel tijd.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_171689417
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 02:55 schreef Richestorags het volgende:
SDF heeft al 15 procent van Raqqa stad veroverd. IS heeft gewoon te weinig manschappen over om echt een goede verdedigingslinie aan te leggen. Waarschijnlijk gaan ze over een jaar overheidscheckpoints beroven en kleine dorpjes tijdelijk innemen. Wel benieuwd wat Baghdadi precies gaat doen.
Ze hebben ook alles ingezet in mosul, al-bab en azzor. Wel een enorm verschil met jaren geleden toen ze bijna Bagdad innamen. Als ze massaal niet mensen gingen vermoorden, dan zou IS een feit zijn geworden.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_171689962
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 14:18 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Ze hebben ook alles ingezet in mosul, al-bab en azzor. Wel een enorm verschil met jaren geleden toen ze bijna Bagdad innamen. Als ze massaal niet mensen gingen vermoorden, dan zou IS een feit zijn geworden.
Wat is de huidige situatie van mosoel trouwens? Al een tijdje niks meer gehoord.
pi_171690042
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 14:41 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Wat is de huidige situatie van mosoel trouwens? Al een tijdje niks meer gehoord.
Alleen de oude stad is nog in handen van IS.
mon citoyens vous serez unis.
pi_171692463
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 14:18 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Ze hebben ook alles ingezet in mosul, al-bab en azzor. Wel een enorm verschil met jaren geleden toen ze bijna Bagdad innamen. Als ze massaal niet mensen gingen vermoorden, dan zou IS een feit zijn geworden.
Hun PR afdeling had inderdaad beter werk moeten leveren en voor de lange termijn moeten gaan. Op de korte termijn kan angst aanjagen functioneel zijn,maar de tegenreactie is daardoor ook enorm geweest. Het is ook veel zeggend dat vrijwilligers over de hele wereld naar een oorlogsgebied gingen afreizen om hen te bevechten. Ze hadden. Immers zichzelf gepresenteerd als zijn de ultieme kwaad.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171692485
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juni 2017 14:41 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Wat is de huidige situatie van mosoel trouwens? Al een tijdje niks meer gehoord.
Langzaam maar gestaag worden ze in de pan gehakt in het oude centrum.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 14 juni 2017 @ 22:44:08 #231
365082 IPA35
Patriarch
pi_171700212
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_171703115
Ik ben momenteel al 1 week in Irak en ik zeg je het is zo fijn leven hier. 💕
pi_171703119
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 00:50 schreef vigen98 het volgende:
Ik ben momenteel al 1 week in Irak en ik zeg je het is zo fijn leven hier. 💕
Welke stad?
Zijn er nog vliegtuigmaatschappijen die er naar toe vliegen??
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_171703380
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 00:50 schreef vigen98 het volgende:
Ik ben momenteel al 1 week in Irak en ik zeg je het is zo fijn leven hier. 💕
mashallah
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171703389
quote:
1s.gif Op donderdag 15 juni 2017 00:51 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Welke stad?
Zijn er nog vliegtuigmaatschappijen die er naar toe vliegen??
https://online.turkishair(...)g/availabilityInt.tk;jsessionid=O0Go9h6sBRAwTcmKK-A6ryLPIlRv2GQBpgphg4v5WWDmFWBpE-5Q!94188512
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 15 juni 2017 @ 12:23:03 #236
365082 IPA35
Patriarch
pi_171708234
quote:
10s.gif Op donderdag 15 juni 2017 01:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

https://online.turkishair(...)g/availabilityInt.tk;jsessionid=O0Go9h6sBRAwTcmKK-A6ryLPIlRv2GQBpgphg4v5WWDmFWBpE-5Q!94188512
Noodlanding in een grasveld zit bij de prijs inbegrepen?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_171715295
quote:
0s.gif Op donderdag 15 juni 2017 12:23 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Noodlanding in een grasveld zit bij de prijs inbegrepen?
Mag het hopen voor 1000 euro...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 16 juni 2017 @ 09:25:29 #239
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171726716
Bagdaddy alweer doodverklaard _O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 16 juni 2017 @ 14:46:05 #242
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171732800
Muhaysni target van een aanslag, maar die kinderronselaar zou nog leven
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171733362
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 14:46 schreef Szura het volgende:
Muhaysni target van een aanslag, maar die kinderronselaar zou nog leven
*O* ;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171733477
CivilWarMap twitterde op vrijdag 16-06-2017 om 10:45:57 ISIS recaptured Equestrian City and the Electrical substation. SDF retreated from 17th Division Base.Map:… https://t.co/D8wWaJKZPP reageer retweet


SDF gaat het moeilijker krijgen dan gedacht.
pi_171735794
Ben in Ankawa. Een buitenwijk van Erbil. Zo'n 15/20 minuten rijden van hier is een Amerikaanse basis. Wanneer ik telkens thuis ben vliegen Amerikanen boven ons :P Apaches en chinooks vliegen non stop over ons huis heen. Wel mooi om te zien :) Maar wat me echt hard opvalt is dat de huizen hier gewoon echt groot zijn en mooi. Dit soort huizen moet je in NL erg veel voor tikken. Allemaal ook nieuwe auto's. Grote SUV's en pick-ups. Dat zie je in Nederland echt niet :P

[ Bericht 42% gewijzigd door #ANONIEM op 16-06-2017 17:15:49 ]
pi_171735837
Ohja benzine kost hier 34 cent per liter 😂
  vrijdag 16 juni 2017 @ 17:17:30 #247
365082 IPA35
Patriarch
pi_171735848
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 17:16 schreef vigen98 het volgende:
Ohja benzine kost hier 34 cent per liter 😂
Neem ff vaatje mee
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_171735974
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 17:13 schreef vigen98 het volgende:
Ben in Ankawa. Een buitenwijk van Erbil. Zo'n 15/20 minuten rijden van hier is een Amerikaanse basis. Wanneer ik telkens thuis ben vliegen Amerikanen boven ons :P Apaches en chinooks vliegen non stop over ons huis heen. Wel mooi om te zien :) Maar wat me echt hard opvalt is dat de huizen hier gewoon echt groot zijn en mooi. Dit soort huizen moet je in NL erg veel voor tikken. Allemaal ook nieuwe auto's. Grote SUV's en pick-ups. Dat zie je in Nederland echt niet :P
Kan je wat videos and foto's maken?
pi_171736054
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 17:25 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Kan je wat videos and foto's maken?
Van wat? :P ik heb trouwens al 2 korte filmpjes gemaakt van Apaches die boven me heen vliegen maar die heb in naar IPA gestuurd geen idee hoe ik video's hier moet uploaden heb mijn laptop thuis gelaten :')
pi_171736195
quote:
Vet man, zijn deze Apaches opweg naar het Mosul front?
pi_171736213
toch nog een manier gevonden om ze te uploaden op YouTube hehe
pi_171736276
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 17:39 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Vet man, zijn deze Apaches opweg naar het Mosul front?
Dat weet ik niet. Zou goed kunnen.
pi_171736502
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 17:13 schreef vigen98 het volgende:
Ben in Ankawa. Een buitenwijk van Erbil. Zo'n 15/20 minuten rijden van hier is een Amerikaanse basis. Wanneer ik telkens thuis ben vliegen Amerikanen boven ons :P Apaches en chinooks vliegen non stop over ons huis heen. Wel mooi om te zien :) Maar wat me echt hard opvalt is dat de huizen hier gewoon echt groot zijn en mooi. Dit soort huizen moet je in NL erg veel voor tikken. Allemaal ook nieuwe auto's. Grote SUV's en pick-ups. Dat zie je in Nederland echt niet :P
Zonder haat maar een oprechte vraag, waarom ga je daar dan niet wonen? Lijkt me dat je een intelligentievoorsprong hebt omdat je vanuit Nederland komt.
pi_171736542
quote:
5s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 17:58 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Zonder haat maar een oprechte vraag, waarom ga je daar dan niet wonen? Lijkt me dat je een intelligentievoorsprong hebt omdat je vanuit Nederland komt.
Onzekere toekomst. Nu gaat het wel lekker maar wie zegt dat over 10 jaar het nog steeds zo goed gaat hier :P plus ik woon eigenlijk al mijn hele leven in Nederland.
pi_171736583
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 18:00 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Onzekere toekomst. Nu gaat het wel lekker maar wie zegt dat over 10 jaar het nog steeds zo goed gaat hier :P plus ik woon eigenlijk al mijn hele leven in Nederland.
Dat eerste heb je een punt. Dat tweede hoeft geen belemmering te zijn natuurlijk. Naar mijn weten spreek je de taal en je geeft zelf aan dat het prachtig leven daar is.
pi_171736855
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 18:02 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Dat eerste heb je een punt. Dat tweede hoeft geen belemmering te zijn natuurlijk. Naar mijn weten spreek je de taal en je geeft zelf aan dat het prachtig leven daar is.
Wie weet misschien ga ik daar wel eens wonen. Eerst mijn studie afronden dan denk ik er wel over na.
pi_171736873
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 18:18 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Wie weet misschien ga ik daar wel eens wonen. Eerst mijn studie afronden dan denk ik er wel over na.
Of nog beter, ga handelen vanuit Nederland met Irak. Dan verdient Nederland ook wat terug van je studie :+
pi_171737018
Ben momenteel op pad dus ik kan wel wat foto's maken :P Op zoek naar wat goed goud om terug te nemen naar NL :D

[ Bericht 33% gewijzigd door #ANONIEM op 16-06-2017 18:26:58 ]
pi_171737814
Levert de VS momenteel nog steeds wapens aan bepaalde bewegingen die als rebellen worden aangemerkt? Ik was me hierin aan het verdiepen (voor mn studie, schrijf een paper hierover) en las dat de VS hiermee is gestopt toen wapens aan FSA in handen vielen van jihadi's. Mogelijk tijdelijk, of zijn ze zowaar alleen nog medische en financiele steun gaan leveren?

''After the December 2013 suspension of all U.S. and the U.K. non-lethal support, which included medicine, vehicles, and communications equipment,[122] to the Free Syrian Army after the Islamic Front, a coalition of Islamist fighters that broke with the American-backed Free Syrian Army, had seized warehouses of equipment. In 2014 the U.S. was considering indirectly resuming non-lethal aid to the moderate opposition by having it "funneled exclusively through the Supreme Military Council, the military wing of moderate, secular Syrian opposition" even if some of it ends up going to Islamist groups''

Zie ook: https://www.nrc.nl/nieuws(...)len-1546560-a1009957

[ Bericht 9% gewijzigd door Durruti op 16-06-2017 19:38:09 ]
  vrijdag 16 juni 2017 @ 19:37:03 #261
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171738365
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171740349
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 17:13 schreef vigen98 het volgende:
Ben in Ankawa. Een buitenwijk van Erbil. Zo'n 15/20 minuten rijden van hier is een Amerikaanse basis. Wanneer ik telkens thuis ben vliegen Amerikanen boven ons :P Apaches en chinooks vliegen non stop over ons huis heen. Wel mooi om te zien :) Maar wat me echt hard opvalt is dat de huizen hier gewoon echt groot zijn en mooi. Dit soort huizen moet je in NL erg veel voor tikken. Allemaal ook nieuwe auto's. Grote SUV's en pick-ups. Dat zie je in Nederland echt niet :P
Dat krijg je als provincie van Turkije :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171740452
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 19:06 schreef Durruti het volgende:
Levert de VS momenteel nog steeds wapens aan bepaalde bewegingen die als rebellen worden aangemerkt? Ik was me hierin aan het verdiepen (voor mn studie, schrijf een paper hierover) en las dat de VS hiermee is gestopt toen wapens aan FSA in handen vielen van jihadi's. Mogelijk tijdelijk, of zijn ze zowaar alleen nog medische en financiele steun gaan leveren?

De steun gaat in mindere mate door lijkt het. Af en aan wel. We zien dit met name door de gebruik van de tows.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171741331
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 juni 2017 21:46 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dat krijg je als provincie van Turkije :p
Wat?
pi_171744322
Verhuizen naar Irak lijkt helemaal hip te worden, neem vooral de kids mee naar Mosul :? :')


https://www.washingtonpos(...)m_term=.543113552dab
pi_171745035
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171745773
Opereert Homs Liberation Movement nog onder een andere naam? Kan er maar weinig over vinden.
pi_171749114
quote:
Leger Irak herovert strategische grensovergang op IS

Het Iraakse leger zegt dat het de grensovergang al-Waleed heeft heroverd op terreurgroep IS. Daarbij zouden de Iraakse militairen hulp hebben gekregen van soennitische strijders en van de Amerikaanse luchtmacht.

Al-Waleed (in Syri bekend als de grenspost al-Tanf) is een van de drie grensovergangen in de bijna 600 kilometer lange Iraaks-Syrische grens. Het is de meest zuidelijke overgang, vlak bij Jordani en midden in de woestijn. De grenspost ligt op de verbindingsroute tussen de hoofdsteden Damascus en Bagdad.

Syrische regeringsleger


Amerikaanse troepen waren al in de regio gelegerd om lokale strijders te helpen bij de herovering van grondgebied op IS en om te voorkomen dat het Syrische regeringsleger de grensovergang al-Waleed/al-Tanf in handen krijgt. De Syrirs zitten er vlakbij.

Vorige week bestookten de Amerikanen twee pick-ups van het Syrische leger. Ook werd een drone neergeschoten waarmee het Syrische leger zou hebben geprobeerd de Amerikaanse troepen aan te vallen. Rusland noemde het onacceptabel dat de Amerikanen doelen van het Syrische regeringsleger bestoken.

Grens nooit erkend


De afgelopen jaren had IS een groot deel van de Iraaks-Syrische grens in handen, als onderdeel van het zelfverklaarde kalifaat. De grens werd in 1916 door de Britten en Fransen getrokken in de nadagen van het Ottomaanse Rijk. IS heeft die scheidslijn nooit erkend.

In juni 2014 verspreidde IS een propagandavideo waarin te zien was hoe bulldozers symbolisch een doorbraak maakten in de zandwal tussen Irak en Syri. Die video zou zijn opgenomen in het noorden van het grensgebied.

Mosul en Raqqa

De laatste maanden wordt de terreurgroep steeds meer teruggedrongen. De Iraakse stad Mosul, de grootste stad in IS-gebied, is grotendeels heroverd door het Iraakse leger. Ook de Syrische stad Raqqa, de 'hoofdstad' van IS, ligt zwaar onder vuur.

http://nos.nl/artikel/217(...)sovergang-op-is.html
pi_171749350
In juni 2014 verspreidde IS een propagandavideo waarin te zien was hoe bulldozers symbolisch een doorbraak maakten in de zandwal tussen Irak en Syri. Die video zou zijn opgenomen in het noorden van het grensgebied.

Iemand een link naar deze video?

Even iets anders, de Taliban laten die Iran met rust, vrienden of vijanden als je er zo over kunt speken?
pi_171749353
The end of ISIS.. :)
-
  zaterdag 17 juni 2017 @ 18:16:30 #271
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171754212
De Tijger vernietigt ISIS rondom Tabqa, nog een paar km tot het kruispunt bij Resafa:



Nu dichter bij Deir ez-Zor dan vanuit Arak en schijnbaar gaan ze ook westwaarts richting Ithriya om die pocket op te ruimen:

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_171755904
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 18:16 schreef Szura het volgende:
De Tijger vernietigt ISIS rondom Tabqa, nog een paar km tot het kruispunt bij Resafa:

[ afbeelding ]

Nu dichter bij Deir ez-Zor dan vanuit Arak en schijnbaar gaan ze ook westwaarts richting Ithriya om die pocket op te ruimen:

[ afbeelding ]
Zou ik nog niet doen. Eerst de bevoorradingslijn verkorten.
mon citoyens vous serez unis.
pi_171764707
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 juni 2017 12:53 schreef Adrie072 het volgende:

Even iets anders, de Taliban laten die Iran met rust, vrienden of vijanden als je er zo over kunt speken?
Tegenwoordig steunt Iran samen met de Russen de Taliban. Geef ze eens ongelijk...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171770066
eindelijk laatste push mosul?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 18 juni 2017 @ 14:09:57 #275
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_171778289
Conflicts twitterde op zondag 18-06-2017 om 21:30:21 BREAKING: US-led Coalition Downs Syrian Warplane, Syrian Army Says - @haaretzcom reageer retweet
  zondag 18 juni 2017 @ 21:37:37 #277
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_171778339
CivilWarMap twitterde op zondag 18-06-2017 om 20:25:45 US Coalition reportedly downed a Syrian Government SU-22 south of Tabqahhttps://t.co/QeXZATbIdy https://t.co/g1lxeU1742 reageer retweet
Say what?
  zondag 18 juni 2017 @ 21:40:10 #278
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_171778422
Die kruising bij Resafah is vrij strategisch om te hebben
Say what?
  zondag 18 juni 2017 @ 21:53:20 #279
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171778769
quote:
0s.gif Op zondag 18 juni 2017 21:40 schreef UpsideDown het volgende:
Die kruising bij Resafah is vrij strategisch om te hebben
Liggen ook veel olievelden omheen. Wil de VS die ook nog confisqueren ofzo, nu de SDF toevallig ineens de laatste 24 uur in die richting beweegt :') ?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 18 juni 2017 @ 21:54:33 #280
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_171778807
RT_com twitterde op zondag 18-06-2017 om 21:08:29 BREAKING: Iran fires missiles at militants in E. Syria in retaliation for Tehran attacks - report... https://t.co/VPJrwUQ2QU reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op zondag 18-06-2017 om 21:20:56 #Pt. Video via @Hassanvand showing a mid-range ballistic missile fired from #IRGC base in W. #Iran on #ISIS target… https://t.co/M5TrpCHIxz reageer retweet
thevocaleurope twitterde op zondag 18-06-2017 om 21:23:03 SENSITIVE |#Iran fires missiles - 1st operational use of mid-range missiles in 30 yearshttps://t.co/sKRVbLrnPd reageer retweet
koekoek
pi_171779060
quote:
0s.gif Op zondag 18 juni 2017 21:54 schreef YazooW het volgende:
RT_com twitterde op zondag 18-06-2017 om 21:08:29 BREAKING: Iran fires missiles at militants in E. Syria in retaliation for Tehran attacks - report... https://t.co/VPJrwUQ2QU reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op zondag 18-06-2017 om 21:20:56 #Pt. Video via @Hassanvand showing a mid-range ballistic missile fired from #IRGC base in W. #Iran on #ISIS target… https://t.co/M5TrpCHIxz reageer retweet
thevocaleurope twitterde op zondag 18-06-2017 om 21:23:03 SENSITIVE |#Iran fires missiles - 1st operational use of mid-range missiles in 30 yearshttps://t.co/sKRVbLrnPd reageer retweet
koekoek
Dat snap ik nooit. Als ze weten dat daar hun hoofdkwartier ligt, waarom schieten ze die dingen dan niet gewoon eerder op ze af, los van wraak. Zoveel zullen die raketten niet kosten.
  zondag 18 juni 2017 @ 22:12:04 #282
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171779235
quote:
0s.gif Op zondag 18 juni 2017 22:04 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Dat snap ik nooit. Als ze weten dat daar hun hoofdkwartier ligt, waarom schieten ze die dingen dan niet gewoon eerder op ze af, los van wraak. Zoveel zullen die raketten niet kosten.
Buiten ISIS bestoken en wraak zal er nog een derde motief zijn: een boodschap richting de VS en Isral.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 18 juni 2017 @ 22:12:24 #283
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_171779250
quote:
0s.gif Op zondag 18 juni 2017 22:04 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Dat snap ik nooit. Als ze weten dat daar hun hoofdkwartier ligt, waarom schieten ze die dingen dan niet gewoon eerder op ze af, los van wraak. Zoveel zullen die raketten niet kosten.
Die dingen zijn vaak ook niet zo accuraat en al helemaal niet van een land als Iran.
pi_171779358
quote:
1s.gif Op zondag 18 juni 2017 22:12 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Die dingen zijn vaak ook niet zo accuraat en al helemaal niet van een land als Iran.
Nonsense. Iran heeft genoeg accurate raketten.
  zondag 18 juni 2017 @ 22:18:35 #286
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_171779426
quote:
1s.gif Op zondag 18 juni 2017 22:16 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Nonsense. Iran heeft genoeg accurate raketten.
Tot op de 5 meter nauwkeurig met een betrouwbaarheid van 95% ?
  zondag 18 juni 2017 @ 22:23:05 #287
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_171779541
Sowieso suf dat de VS de icbm's die volgens de verdragen met Rusland afgeschaft moesten worden niet gewoon op Irak zijn gekwakt, zonde.
pi_171779584
quote:
1s.gif Op zondag 18 juni 2017 22:18 schreef WammesWaggel het volgende:
Tot op de 5 meter nauwkeurig met een betrouwbaarheid van 95% ?
Lees dit eens:

quote:
But Uzi Rubin, who was in charge of Israels missile defence from 1991 to 1999 and presided over the development of the Arrow anti- missile system, has a much more sombre view of Irans capabilities.

The "bad news" for Israel, Rubin told IPS in an interview, is that the primary factor affecting Irans capability to retaliate is the rapidly declining cost of increased precision in ballistic missiles. Within a very short time, Iran has already improved the accuracy of its missiles from a few kilometers from the target to just a few meters, according to Rubin.

That improvement would give Iran the ability to hit key Israeli economic infrastructure and administrative targets, he said. "Im asking my military friends how they feel about waging war without electricity," said Rubin.

The consequences of Iranian missile strikes on administrative targets could be even more serious, Rubin believes. "If the civilian government collapses," he said, "the military will find it difficult to wage a war."

Rubin is even worried that, if the accuracy of Iranian missiles improves further, which he believes is "bound to happen," Iran will be able to carry out pinpoint attacks on Israels air bases, which are concentrated in just a few places.

Some Israeli analysts have suggested that Israel could hit Iranian missiles in a preemptive strike, but Rubin said Israel can no longer count on being able to hit Iranian missiles before they are launched.

Irans longer-range missiles have always been displayed on mobile transporter erector launchers (TELs), as Rubin pointed out in an article in Arms Control Today earlier this year. "The message was clear," Rubin wrote. "Irans missile force is fully mobile, hence, not pre-emptable."

Rubin, who has argued for more resources to be devoted to the Arrow anti-missile system, acknowledged that it can only limit the number of missiles that get through. In an e-mail to IPS, he cited the Arrow systems record of more than 80 percent success in various tests over the years, but also noted that such a record "does not assure an identical success rate in real combat."
http://original.antiwar.c(...)ks-of-war-with-iran/

Kijk dit filmpje eens (goed opletten vanaf 0:17). Sommige menen zelfs dat Iran deze raket heeft ingezet vanavond.

  zondag 18 juni 2017 @ 22:31:58 #289
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_171779742
quote:
1s.gif Op zondag 18 juni 2017 22:24 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Lees dit eens:

[..]

http://original.antiwar.c(...)ks-of-war-with-iran/

Kijk dit filmpje eens (goed opletten vanaf 0:17). Sommige menen zelfs dat Iran deze raket heeft ingezet vanavond.

Het zou best kunnen hoor en is opzich best logisch, deze bron is daartegen ook gewoon iemand die zoveel mogelijk budget wil losweken in Tel Aviv en Washington voor zijn project.
pi_171779813
quote:
1s.gif Op zondag 18 juni 2017 22:31 schreef WammesWaggel het volgende:
Het zou best kunnen hoor en is opzich best logisch, deze bron is daartegen ook gewoon iemand die zoveel mogelijk budget wil losweken in Tel Aviv en Washington voor zijn project.
Dat laatste is een mogelijkheid, maar Iran en Noord-Korea zijn al een geruime tijd bezig met het kwalitatief verbeteren van hun raket technologie. Ze werken volgens veel rapporten zelfs samen met elkaar.
pi_171779823
pi_171779913
Israel Gives Secret Aid to Syrian Rebels

quote:
Israel has been regularly supplying Syrian rebels near its border with cash as well as food, fuel and medical supplies for years, a secret engagement in the enemy country’s civil war aimed at carving out a buffer zone populated by friendly forces.

The Israeli army is in regular communication with rebel groups and its assistance includes undisclosed payments to commanders that help pay salaries of fighters and buy ammunition and weapons, according to interviews with about half a dozen Syrian fighters. Israel has established a military unit that oversees the support in Syria—a country that it has been in a state of war with for decades—and set aside a specific budget for the aid, said one person familiar with Israeli operation.

Israel has in the past acknowledged treating some 3,000 wounded Syrians, many of them fighters, in its hospitals since 2013 as well as providing humanitarian aid such as food and clothing to civilians near the border during winter. But interviews with half a dozen rebels and three people familiar with Israel’s thinking reveal that the country’s involvement is much deeper and more coordinated than previously known and entails direct funding of opposition fighters near its border for years.

“Israel stood by our side in a heroic way,” said Moatasem al-Golani, spokesman for the rebel group Fursan al-Joulan, or Knights of the Golan. “We wouldn’t have survived without Israel’s assistance.”
https://www.wsj.com/artic(...)-1497813430?mod=e2tw
  zondag 18 juni 2017 @ 22:43:44 #293
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171779928
quote:
0s.gif Op zondag 18 juni 2017 22:36 schreef Infection het volgende:
[ afbeelding ]
Dat conflicteert met pro-regeringsbronnen die hebben gemeld dat die plaats in handen was van ISIS en niet SDF.

Daarnaast hebben ze het weer over die de-confliction zones, waar halen ze dat steeds vandaan?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 18 juni 2017 @ 22:52:27 #294
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_171780081
ISIS claims Jerusalem killing, replicates UK modus


quote:
The Islamic State claimed three “Lions of the caliphate”

Committed the coordinated Palestinian stabbing-cum-shooting attack Friday night, June 16, outside Damascus Gate in Jerusalem, in which Border Guard policewoman Hadas Malka was stabbed to death and four people were injured. This was the first coordinated ISIS attack in Israel. The jihadists warned it was not the last.

The three Palestinian terrorists, aged 18-19, from the Deir Abu Meshaal village near Ramallah, were shot dead by security forces. The ISIS notice honored the young killers by naming them as Abu Al-Buraa al Miqdasi, Abu Hassan al Miqdasi and Abu Rabah al-Miqdasi. They are described as having prayed before going into action against “the Jews.” The notice went on to say “The martyrs planted fear in the hearts of the Jews and with the help of Allah this won’t be the last attack. The Jews should expect their state to be laid to ruin by the soldiers of the caliphate.”
The Palestinian Hamas refrained from explicitly claiming the attack but praised the three terrorists as its members and issued a statement that the attack was “renewed proof that the intifada continues.”

debkafile’s counterterrorism sources report that the three young Palestinians trained for some weeks in the use of a Carl Gustav submachuine gun in open ground outside their village in the region of Ramallah, the seat of the Palestinian Authority. Israeli security authorities are now investigating how those shooting practices went unnoticed despite the boosted surveillance in force before and during the month-long Muslim Feast of Ramadan, which tends to be a season of Islamic violence. It can also be revealed that the three terrorists left their village days earlier and were put up somewhere in Jerusalem.
Official spokesmen tried to play down these lapses by referring to the Jerusalem attack as a local incident.
The three killers evidently copied the modus operandi of the Islamists who carried out three terror attacks in the British towns of Manchester and London, killing 39 people since March. The last took place in London on June 3, ieaving seven people dead.
Our sources stress that the coordinated attack Friday night had to be prepared in detail; the perpetrators or their accomplices must have studied the terrain of the two linked attacks well in advance. They discovered that the ancient Cave of Zedekiah, which is heavily overgrown with weeds, formed a perfect hiding place for jumping out on the Israeli police patrol at and around the Damascus Gate leading into the Old City. However it was discovered that one of their sub-machine guns malfunctioned. Otherwise the casualty toll would have been a lot higher.
http://app.debka.com/n/ar(...)-replicates-UK-modus
pi_171780316
quote:
0s.gif Op zondag 18 juni 2017 21:35 schreef Infection het volgende:
Conflicts twitterde op zondag 18-06-2017 om 21:30:21 BREAKING: US-led Coalition Downs Syrian Warplane, Syrian Army Says - @haaretzcom reageer retweet
ALLAHU Akbar?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_171780475
Syrische/Amerikaanse luchtmacht in gevecht en raketten uit Iran op Syrie?

Het begint steeds verder uit de hand te lopen in die zandbak.

Go Mattis!
  zondag 18 juni 2017 @ 23:18:30 #297
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_171780497
quote:
0s.gif Op zondag 18 juni 2017 22:36 schreef Infection het volgende:
[ afbeelding ]
Jadin onder SDF-controle? Dat is dan vanmiddag gebeurd.

Waarschijnlijk heeft ISIS vroegtijdig de benen genomen en waren zowel de SDF als de SAA de stad aan het innemen
Say what?
  zondag 18 juni 2017 @ 23:21:51 #298
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_171780547
CivilWarMap twitterde op zondag 18-06-2017 om 23:16:45 Syrian Democratic Forces captured Jadin from Syrian Arab Army after repelling an attack towards Hajj al Mafazi Map: http://syriancivilwarmap.com https://t.co/RqXgqcoAix reageer retweet
Say what?
  zondag 18 juni 2017 @ 23:23:40 #299
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_171780584
Die vent zit er wel vaker naast, meer bronnen hiervan aub. Allerlei bronnen claimden vanmiddag dat SAA die plaats op ISIS had veroverd.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 18 juni 2017 @ 23:25:00 #300
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_171780603
quote:
VS-coalitie haalt Syrisch legervliegtuig bij Raqqa neer

De door de Verenigde Staten geleide coalitie heeft zondag een Syrisch legervliegtuig neergehaald dat bij Raqqa aanvallen uitvoerde op eenheden van de terreurgroep Islamitische Staat.


Dat bevestigen dat Amerikaanse strijdkrachten. Volgens de VS kwamen de bommen van het Syrische vliegtuig dicht bij door de VS gesteunde strijders terecht.

De piloot van het neergehaalde toestel wordt vermist, aldus een verklaring die op de Syrische staatstelevisie werd voorgelezen.

Het Syrische leger sprak van een ''flagrante aanval'' en waarschuwde dat deze gevaarlijke gevolgen kan hebben voor de strijd tegen terreur.
Say what?
  zondag 18 juni 2017 @ 23:25:27 #301
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')