abonnement Unibet Coolblue
pi_173158246
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 12:07 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Vandaag een snelle bami kip. Gado gado als side dish
Homemade gado gado of toch zo een uit de toko?
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=26EP0ght2kI" target="_blank" rel="nofollow">But I want more...</a>
pi_173158537
quote:
1s.gif Op maandag 14 augustus 2017 21:32 schreef AnanYaw het volgende:

[..]

Jep. :)
Rasta Surinamer! :D
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=26EP0ght2kI" target="_blank" rel="nofollow">But I want more...</a>
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 15 augustus 2017 @ 13:50:15 #178
414785 sirdanilot
pi_173158638
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 13:03 schreef KillemWieft het volgende:

[..]

Mi gado, mi Jezus, sang psa meisje? Zeker ben je half-Suri. :P Bana is essentieel in de Surinaamse keuken. Moksi alesi zonder banaan...ik moet er niet aan denken.

Die kwie kwie gaat er bij mij ook niet in, hoor. Echt te creepy. :{w
Ik lees deze post in mijn hoofd met een Surinaams accent en dan is het echt heel grappig :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 15 augustus 2017 @ 13:52:29 #179
414785 sirdanilot
pi_173158690
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 13:18 schreef AnanYaw het volgende:

[..]

:D

Ach zolang het er vanaf kan. :P

[..]

Voor mij is een uur koken "even snel", maar eerlijk is eerlijk, ik ben ook langzamer dan nodig. :P
Een uur koken als in echt een uur actief bezig zijn (bij de pan blijven, snijden, bakken etc.) of gewoon een half uurtje actief bezig zijn en de rest gaartijd? Is nogal een verschil.

Als ik stoofvlees maak ben ik 3-4 u bezig maar daarvan is hooguit een half uurtje daadwerkelijk actief koken, de rest is gaartijd waarbij ik niks hoef te doen en zelfs eventjes het huis uit kan al shet moet.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 15:14:19 #180
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_173160306
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 13:03 schreef KillemWieft het volgende:

[..]

Mi gado, mi Jezus, sang psa meisje? Zeker ben je half-Suri. :P Bana is essentieel in de Surinaamse keuken. Moksi alesi zonder banaan...ik moet er niet aan denken.

Die kwie kwie gaat er bij mij ook niet in, hoor. Echt te creepy. :{w
_O- _O-
Ik kom niet meer bij :')

Nee bananen niet, die kleine gedroogde garnaaltjes vind ik ook niet lekker en mijn portie antroea of boulanger sla ik ook over :+ Lange tanden als we dat thuis aten vroeger, soms zat ik tot 20.30 aan tafel in mijn eentje :')
With the stars as her umbrella
pi_173160472
quote:
0s.gif Op maandag 24 april 2017 09:42 schreef Axia het volgende:
Een kookboek die ook onder Surinamers veel gebruikt wordt (al is dit wel de vernieuwde versie, ikzelf heb de oude versie ooit nog kunnen vinden):

[ afbeelding ]
Dank voor de tip :)
pi_173160483
Kwi-kwi. :X vroeger vond ik dat erg lekker. Zelfs de kop werd opgegeten. Tegenwoordig word ik moe als ik alleen er aan denk om dat te moeten eten. Zo vermoeiend eten voor een beetje vis en zoveel graatjes. :z
pi_173160557
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 15:14 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

_O- _O-
Ik kom niet meer bij :')

Nee bananen niet, die kleine gedroogde garnaaltjes vind ik ook niet lekker en mijn portie antroea of boulanger sla ik ook over :+ Lange tanden als we dat thuis aten vroeger, soms zat ik tot 20.30 aan tafel in mijn eentje :')
Ik had dat met bladgroenten. Bitawiri, tayerblad, amsoi... verschrikkelijk. Ik had wel een methode: hap-slok water-slik-weg. -O-
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 15:42:40 #184
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_173160900
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 15:22 schreef Axia het volgende:
Kwi-kwi. :X vroeger vond ik dat erg lekker. Zelfs de kop werd opgegeten. Tegenwoordig word ik moe als ik alleen er aan denk om dat te moeten eten. Zo vermoeiend eten voor een beetje vis en zoveel graatjes. :z
De kop, die at ik ook op _O-
Als kind was ik veel avontuurlijker op eetgebied dan nu :')

quote:
1s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 15:25 schreef Axia het volgende:

[..]

Ik had dat met bladgroenten. Bitawiri, tayerblad, amsoi... verschrikkelijk. Ik had wel een methode: hap-slok water-slik-weg. -O-
_O- Ja zo ben ik sommige maaltijden ook doorgekomen.
Bitawiri snap ik nog want dat is bitter, maar tayerblad en amsoi :9
With the stars as her umbrella
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 16:51:37 #185
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173162422
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 13:37 schreef Spriet4 het volgende:

[..]

Homemade gado gado of toch zo een uit de toko?
Nee alles zelf maken natuurlijk. Dat is geen hogere wiskunde :P

Als ik bami kip zelf kook en vervolgens gado gado gado halen, vind ik net als als toespijs zelf maken en vervolgens roti uit de vriezer eten.
Tenzij het je eigen roti is :D

En ik weet veel mensen (en dus ook Surinamers) halen de platen bij de toko.
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 16:52:20 #186
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173162436
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 13:50 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ik lees deze post in mijn hoofd met een Surinaams accent en dan is het echt heel grappig :D
Met een Albina of Nickerie accent?
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 16:54:09 #187
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173162483
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 15:25 schreef Axia het volgende:

[..]

Ik had dat met bladgroenten. Bitawiri, tayerblad, amsoi... verschrikkelijk. Ik had wel een methode: hap-slok water-slik-weg. -O-
Tayerblad hmmmm als die zo zacht is als boter...heerlijk!
pi_173163381
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 13:46 schreef Spriet4 het volgende:

[..]

Rasta Surinamer! :D
:D

Ik ben meer rastaschierig. :P

quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 13:52 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Een uur koken als in echt een uur actief bezig zijn (bij de pan blijven, snijden, bakken etc.) of gewoon een half uurtje actief bezig zijn en de rest gaartijd? Is nogal een verschil.

Als ik stoofvlees maak ben ik 3-4 u bezig maar daarvan is hooguit een half uurtje daadwerkelijk actief koken, de rest is gaartijd waarbij ik niks hoef te doen en zelfs eventjes het huis uit kan al shet moet.
Een uur totale kooktijd, dus niet daadwerkelijk actief bezig zijn inderdaad.
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 18:38:19 #189
411541 Boy_Zonderman
Uit het woelige leven van...
pi_173164800
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 01:40 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Wat?! :')

Aan de ene kant vind ik het leuk dat een breder publiek een bredere smaak kan ontwikkelen. Aan de andere kant word ik treurig van Knorr Wereldgerechten, de Surinaamse gerechten van HEMA of de roti-salade (maar eigenlijk bedoelen ze kipkerrie ;() voor op je boterham van Deen.
Bied het publiek dan iets goeds aan en niet dit soort 'bami met een plak ham en spiegelei praktijken' :r
Het verbaasd me niks met alle nonsens die ze tegenwoordig aan de man brengen. Instant sauto, de pom tosti.

:N
"I came here to smoke bubblegum and kick ass. Unfortunately I'm out of bubblegum."
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 19:34:42 #190
40150 Manke
'tis but a scratch
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 19:45:21 #191
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173166481
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 15:21 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Dank voor de tip :)
Zo te lezen wordt het zoeken naar een tweedehands, want de vernieuwde uitgave mag nirt meer verkocht worden.

https://www.ccproof.nl/gr(...)terdamse-uitgeverij/
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 19:51:06 #192
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_173166589
quote:
11s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 19:45 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Zo te lezen wordt het zoeken naar een tweedehands, want de vernieuwde uitgave mag nirt meer verkocht worden.

https://www.ccproof.nl/gr(...)terdamse-uitgeverij/
Of als je mensen kent die héél toevallig naar Suriname gaan :P
Daar heb ik de oude versie in een nieuwe druk op de kop kunnen tikken, voor een spotprijs ook nog eens. Bij BOL kun je ze kopen voor zo'n ¤65 :')

-Edit- Misschien hier nog:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
With the stars as her umbrella
pi_173166883
Broodje moksi bij tante Wonnie in de Bosch :9~ we offeren geregeld onze pauze op om daar te gaan eten.

Tegenvaller, geen Surinaams restaurant in Apeldoorn }:|
Hooray for boobies!
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 20:02:27 #194
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173166897
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 19:51 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Of als je mensen kent die héél toevallig naar Suriname gaan :P
Daar heb ik de oude versie in een nieuwe druk op de kop kunnen tikken, voor een spotprijs ook nog eens. Bij BOL kun je ze kopen voor zo'n ¤65 :')

-Edit- Misschien hier nog:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Strawberry mag eerst. :)
The love you take is equal to the love you make.
pi_173166959
bara kip kerrie O+ gevulde pasteitjes O+ maar ook het surinaams broodje kipkerrie bij een zaak @ Rotterdam Beursplein O+ Surinaams eten O+
  Moderator dinsdag 15 augustus 2017 @ 20:06:08 #196
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_173167010
quote:
0s.gif Op donderdag 27 april 2017 11:25 schreef Red_85 het volgende:
Zwaar onderbelichte keuken... Maar oooow zo lekker!

We hebben het hier wel over de saoto soep, meksi meti en roti, maar wat zijn nu de onbekendere gerechten die 'thuis' worden gemaakt?
bruine bonen met rijst?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 20:08:40 #197
434029 KillemWieft
Freedom is scary, deal with it
pi_173167096
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 12:04 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Gemberbier O+ Dat moet ik toch ook eens leren zelf te maken. Je kunt het wel kant en klaar kopen maar dat spul vind ik echt te zoet.
Aanlengen met water is toch geen probleem? Ik zal binnenkort een nieuwe batch gemberbier maken er hier een tutorial met foto's posten. Is echt niet moeilijk. Belangrijkste is dat je de juiste gember gebruikt. Het liefst afkomstig uit Afrika, die is lekker pittig of ben jij er zo een die de fles niet durft te schudden omdat 'ie dan je gorogoro gaat branden? Je lust ook geen banaan, dus ik denk ik vraag het maar even. :P
Proud member of the IDGAF+FU2 community
pi_173167153
Ik kan er geen genoeg van krijgen, in ieder geval. Heerlijke keuken! :9
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 20:16:51 #199
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_173167315
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 augustus 2017 20:08 schreef KillemWieft het volgende:

[..]

Aanlengen met water is toch geen probleem? Ik zal binnenkort een nieuwe batch gemberbier maken er hier een tutorial met foto's posten. Is echt niet moeilijk. Belangrijkste is dat je de juiste gember gebruikt. Het liefst afkomstig uit Afrika, die is lekker pittig of ben jij er zo een die de fles niet durft te schudden omdat 'ie dan je gorogoro gaat branden? Je lust ook geen banaan, dus ik denk ik vraag het maar even. :P
_O- _O- _O-
Gorogoro :') ik hoor mijn moeder _O-

Nee aanlengen met water is in principe geen probleem, maar ik doelde nu op die flesjes die je her en der kunt kopen en in principe buitenhuis drink.
Gemberbier heb ik het liefst zo pittig mogelijk :9 Brandende oren hmmm O+ :')

En ja een tutorial is tof!
With the stars as her umbrella
  dinsdag 15 augustus 2017 @ 20:33:42 #200
40150 Manke
'tis but a scratch
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')