Homemade gado gado of toch zo een uit de toko?quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 12:07 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Vandaag een snelle bami kip. Gado gado als side dish
Rasta Surinamer!quote:
Ik lees deze post in mijn hoofd met een Surinaams accent en dan is het echt heel grappigquote:Op dinsdag 15 augustus 2017 13:03 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Mi gado, mi Jezus, sang psa meisje? Zeker ben je half-Suri. Bana is essentieel in de Surinaamse keuken. Moksi alesi zonder banaan...ik moet er niet aan denken.
Die kwie kwie gaat er bij mij ook niet in, hoor. Echt te creepy.
Een uur koken als in echt een uur actief bezig zijn (bij de pan blijven, snijden, bakken etc.) of gewoon een half uurtje actief bezig zijn en de rest gaartijd? Is nogal een verschil.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 13:18 schreef AnanYaw het volgende:
[..]
Ach zolang het er vanaf kan.
[..]
Voor mij is een uur koken "even snel", maar eerlijk is eerlijk, ik ben ook langzamer dan nodig.
quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 13:03 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Mi gado, mi Jezus, sang psa meisje? Zeker ben je half-Suri. Bana is essentieel in de Surinaamse keuken. Moksi alesi zonder banaan...ik moet er niet aan denken.
Die kwie kwie gaat er bij mij ook niet in, hoor. Echt te creepy.
Dank voor de tipquote:Op maandag 24 april 2017 09:42 schreef Axia het volgende:
Een kookboek die ook onder Surinamers veel gebruikt wordt (al is dit wel de vernieuwde versie, ikzelf heb de oude versie ooit nog kunnen vinden):
[ afbeelding ]
Ik had dat met bladgroenten. Bitawiri, tayerblad, amsoi... verschrikkelijk. Ik had wel een methode: hap-slok water-slik-weg.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 15:14 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Ik kom niet meer bij
Nee bananen niet, die kleine gedroogde garnaaltjes vind ik ook niet lekker en mijn portie antroea of boulanger sla ik ook over Lange tanden als we dat thuis aten vroeger, soms zat ik tot 20.30 aan tafel in mijn eentje
De kop, die at ik ook opquote:Op dinsdag 15 augustus 2017 15:22 schreef Axia het volgende:
Kwi-kwi. vroeger vond ik dat erg lekker. Zelfs de kop werd opgegeten. Tegenwoordig word ik moe als ik alleen er aan denk om dat te moeten eten. Zo vermoeiend eten voor een beetje vis en zoveel graatjes.
Ja zo ben ik sommige maaltijden ook doorgekomen.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 15:25 schreef Axia het volgende:
[..]
Ik had dat met bladgroenten. Bitawiri, tayerblad, amsoi... verschrikkelijk. Ik had wel een methode: hap-slok water-slik-weg.
Nee alles zelf maken natuurlijk. Dat is geen hogere wiskundequote:Op dinsdag 15 augustus 2017 13:37 schreef Spriet4 het volgende:
[..]
Homemade gado gado of toch zo een uit de toko?
Met een Albina of Nickerie accent?quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 13:50 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik lees deze post in mijn hoofd met een Surinaams accent en dan is het echt heel grappig
Tayerblad hmmmm als die zo zacht is als boter...heerlijk!quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 15:25 schreef Axia het volgende:
[..]
Ik had dat met bladgroenten. Bitawiri, tayerblad, amsoi... verschrikkelijk. Ik had wel een methode: hap-slok water-slik-weg.
quote:
Een uur totale kooktijd, dus niet daadwerkelijk actief bezig zijn inderdaad.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 13:52 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Een uur koken als in echt een uur actief bezig zijn (bij de pan blijven, snijden, bakken etc.) of gewoon een half uurtje actief bezig zijn en de rest gaartijd? Is nogal een verschil.
Als ik stoofvlees maak ben ik 3-4 u bezig maar daarvan is hooguit een half uurtje daadwerkelijk actief koken, de rest is gaartijd waarbij ik niks hoef te doen en zelfs eventjes het huis uit kan al shet moet.
Het verbaasd me niks met alle nonsens die ze tegenwoordig aan de man brengen. Instant sauto, de pom tosti.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 01:40 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Wat?!
Aan de ene kant vind ik het leuk dat een breder publiek een bredere smaak kan ontwikkelen. Aan de andere kant word ik treurig van Knorr Wereldgerechten, de Surinaamse gerechten van HEMA of de roti-salade (maar eigenlijk bedoelen ze kipkerrie ) voor op je boterham van Deen.
Bied het publiek dan iets goeds aan en niet dit soort 'bami met een plak ham en spiegelei praktijken'
Zo te lezen wordt het zoeken naar een tweedehands, want de vernieuwde uitgave mag nirt meer verkocht worden.quote:
Of als je mensen kent die héél toevallig naar Suriname gaanquote:Op dinsdag 15 augustus 2017 19:45 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Zo te lezen wordt het zoeken naar een tweedehands, want de vernieuwde uitgave mag nirt meer verkocht worden.
https://www.ccproof.nl/gr(...)terdamse-uitgeverij/
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.With the stars as her umbrella
quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 19:51 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Of als je mensen kent die héél toevallig naar Suriname gaan
Daar heb ik de oude versie in een nieuwe druk op de kop kunnen tikken, voor een spotprijs ook nog eens. Bij BOL kun je ze kopen voor zo'n ¤65
-Edit- Misschien hier nog:Strawberry mag eerst.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.The love you take is equal to the love you make.
bruine bonen met rijst?quote:Op donderdag 27 april 2017 11:25 schreef Red_85 het volgende:
Zwaar onderbelichte keuken... Maar oooow zo lekker!
We hebben het hier wel over de saoto soep, meksi meti en roti, maar wat zijn nu de onbekendere gerechten die 'thuis' worden gemaakt?
Aanlengen met water is toch geen probleem? Ik zal binnenkort een nieuwe batch gemberbier maken er hier een tutorial met foto's posten. Is echt niet moeilijk. Belangrijkste is dat je de juiste gember gebruikt. Het liefst afkomstig uit Afrika, die is lekker pittig of ben jij er zo een die de fles niet durft te schudden omdat 'ie dan je gorogoro gaat branden? Je lust ook geen banaan, dus ik denk ik vraag het maar even.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 12:04 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Gemberbier Dat moet ik toch ook eens leren zelf te maken. Je kunt het wel kant en klaar kopen maar dat spul vind ik echt te zoet.
quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 20:08 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Aanlengen met water is toch geen probleem? Ik zal binnenkort een nieuwe batch gemberbier maken er hier een tutorial met foto's posten. Is echt niet moeilijk. Belangrijkste is dat je de juiste gember gebruikt. Het liefst afkomstig uit Afrika, die is lekker pittig of ben jij er zo een die de fles niet durft te schudden omdat 'ie dan je gorogoro gaat branden? Je lust ook geen banaan, dus ik denk ik vraag het maar even.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |