Ik hou er heel erg van en geef dus ook kapitalen uit aan afhaal ( ).quote:Op maandag 14 augustus 2017 19:40 schreef AnanYaw het volgende:
[..]
Hou je wel van het eten, of eet je sowieso liever andere dingen?
True, de Surinaamse saoto schijnt toch aanzienlijk anders te zijn dan de originele soto.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 02:25 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Slaat ook nergens op om onderscheid te maken, want de gerechten zijn niet hetzelfde als in het land waar ze oorspronkelijk vandaan komen.
Maar niemand heeft gritibanasoep genoemd? Ai baja...
Haha! Toch maar wel leren dan?quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 08:27 schreef Queens het volgende:
[..]
Ik hou er heel erg van en geef dus ook kapitalen uit aan afhaal ( ).
Kwie kwie in masala!quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 09:05 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
True, de Surinaamse saoto schijnt toch aanzienlijk anders te zijn dan de originele soto.
Gritibanasoep, ik houd niet van bananen
In een heel andere categorie: wat vind je van kwie kwie? ( Voor de mensen die deze vis niet kennen http://www.surinamcooking.com/kwie-kwie/) Als kind was dit een van mijn favoriete gerechten maar nu vind ik het uiterlijk van deze vis nogal storend. Triest, ik weet het
Probeer je me een complex aan te praten ofzo, wtfquote:Op maandag 14 augustus 2017 20:05 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Schande! Bijna alle Surinamers (mannen) die ik ken die kunnen koken. Idem voor Antilianen en aanverwante culturen (indo's etc.) Waarom? Je wordt ermee groot gebracht door je moeder,leren koken en vooral LEKKER kunnen koken!
Van wat ik begrepen heb wordt een Surinamer die niet kan koken door zijn rasgenoten aangekeken met
Een vrouw die niet kan koken, is als....quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 11:09 schreef Queens het volgende:
[..]
Probeer je me een complex aan te praten ofzo, wtf
Mijn hele familie kan Surinaams koken behalve mijn ouders.
Zelf koken heeft me ook nooit zodanig geinteresseerd dat ik regelmatig bij familieleden in de keuken bleef plakken. Mijn kruidenkast is wel Surinaams en ergens weet ik wel een beetje hoe en wat maar ik neem nooit de moeite om er ECHT even tijd in te steken.
Sommige gerechten zijn moeilijk af te halen (zoals heri heri) dus dat heb ik ook weleens uit nood zelf gemaakt.
Verder hebben andere Surinamers nog nooit commentaar gehad op het feit dat ik niet ' kook'.
De afgelopen jaren, sinds ze meer tijd heeft, is mijn moeder wel echt veel beter geworden in het koken! Er is dus nog hoop voor mij
Dit topic geeft me wel een duwtje in de goede richting...quote:
Kwie-kwie = dinosaurus vis.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 09:05 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
True, de Surinaamse saoto schijnt toch aanzienlijk anders te zijn dan de originele soto.
Gritibanasoep, ik houd niet van bananen
In een heel andere categorie: wat vind je van kwie kwie? ( Voor de mensen die deze vis niet kennen http://www.surinamcooking.com/kwie-kwie/) Als kind was dit een van mijn favoriete gerechten maar nu vind ik het uiterlijk van deze vis nogal storend. Triest, ik weet het
Geen idee??quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 11:10 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Een vrouw die niet kan koken, is als....
Wat is uitgebreid en tijdrovend?quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 11:17 schreef Queens het volgende:
[..]
Geen idee??
Ik kan wel koken, alleen geen uitgebreide/tijdrovende (Surinaamse) gerechten.
Ik geniet sowieso niet van koken maar ik hou ook absoluut niet van saai eten.
Als ik langere tijd in het buitenland zit dan mis ik ook echt Surinaams eten.
En gemberbier!
Echt het ultieme drankje wanneer je een kater (nadorst) hebt.
Kwie-kwie vind ik een beetje overrated, je krijgt er zo weinig voor terug zeg maar .quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 09:05 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
True, de Surinaamse saoto schijnt toch aanzienlijk anders te zijn dan de originele soto.
Gritibanasoep, ik houd niet van bananen
In een heel andere categorie: wat vind je van kwie kwie? ( Voor de mensen die deze vis niet kennen http://www.surinamcooking.com/kwie-kwie/) Als kind was dit een van mijn favoriete gerechten maar nu vind ik het uiterlijk van deze vis nogal storend. Triest, ik weet het
Tja, langer dan 20 minuten vind ik al vervelend worden. Dus dan vallen een hoop gerechten al af.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 11:19 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Wat is uitgebreid en tijdrovend?
Surinaamse gerechten vragen over het algemeen wel enige voorbereiding, maar de pay-off is er dan ook.
Een aantal keer per week.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 11:25 schreef Queens het volgende:
[..]
Tja, langer dan 20 minuten vind ik al vervelend worden. Dus dan vallen een hoop gerechten al af.
En ik eet vrij koolhydraatarm dus dat helpt ook niet mee.
Vandaar veel afhalen dus, ik weet wat ik waar moet halen. Zo hou ik tijd over voor dingen die ik wel leuk vind.
Kook jij wel graag Surinaams?
Langer dan 20 minutenquote:Op dinsdag 15 augustus 2017 11:25 schreef Queens het volgende:
[..]
Tja, langer dan 20 minuten vind ik al vervelend worden. Dus dan vallen een hoop gerechten al af.
En ik eet vrij koolhydraatarm dus dat helpt ook niet mee.
Vandaar veel afhalen dus, ik weet wat ik waar moet halen. Zo hou ik tijd over voor dingen die ik wel leuk vind.
Kook jij wel graag Surinaams?
Uiteraardquote:Op dinsdag 15 augustus 2017 11:27 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Een aantal keer per week.
Maar snijd je je dan niet in de vingers als je koolhydraat arm wil eten en afhaalt?
Typisch Nederlands omdat ik niet van koken hou? Ok.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 11:35 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Langer dan 20 minuten
Op een doordeweekse dag na een lange werkdag en als je ook nog boodschappen hebt moeten doen, ja ok. Dan wil je geen uur staan koken. Maar op andere momenten moet dat toch prima kunnen, koken?
Vind dit echt weer typisch Nederlands. Geen liefde voor eten, geen liefde voor koken. Hoop dat je geen kinderen hebt want dat worden dan waarschijnlijk van die verwende fastfoodetende jongeren die geen met liefde bereide maaltijd kunnen waarderen.
Ja, ik ga het binnenkort weer eens proberen.quote:
quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 11:20 schreef Queens het volgende:
[..]
Kwie-kwie vind ik een beetje overrated, je krijgt er zo weinig voor terug zeg maar .
Vandaag een snelle bami kip. Gado gado als side dishquote:Op dinsdag 15 augustus 2017 12:02 schreef Queens het volgende:
Wat ga je maken
Mijn moeder begint inderdaad ook altijd al vroeg in de middag te koken, ik verbaas me altijd als ze 'koken' als antwoord geeft haha.
Mi gado, mi Jezus, sang psa meisje? Zeker ben je half-Suri. Bana is essentieel in de Surinaamse keuken. Moksi alesi zonder banaan...ik moet er niet aan denken.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 09:05 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
True, de Surinaamse saoto schijnt toch aanzienlijk anders te zijn dan de originele soto.
Gritibanasoep, ik houd niet van bananen
In een heel andere categorie: wat vind je van kwie kwie? ( Voor de mensen die deze vis niet kennen http://www.surinamcooking.com/kwie-kwie/) Als kind was dit een van mijn favoriete gerechten maar nu vind ik het uiterlijk van deze vis nogal storend. Triest, ik weet het
quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 08:27 schreef Queens het volgende:
[..]
Ik hou er heel erg van en geef dus ook kapitalen uit aan afhaal ( ).
Voor mij is een uur koken "even snel", maar eerlijk is eerlijk, ik ben ook langzamer dan nodig.quote:Op dinsdag 15 augustus 2017 11:35 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Langer dan 20 minuten
Op een doordeweekse dag na een lange werkdag en als je ook nog boodschappen hebt moeten doen, ja ok. Dan wil je geen uur staan koken. Maar op andere momenten moet dat toch prima kunnen, koken?
Vind dit echt weer typisch Nederlands. Geen liefde voor eten, geen liefde voor koken. Hoop dat je geen kinderen hebt want dat worden dan waarschijnlijk van die verwende fastfoodetende jongeren die geen met liefde bereide maaltijd kunnen waarderen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |