abonnement Unibet Coolblue
pi_173252659
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 11:42 schreef Molo het volgende:
Hmmm ziet er goed uit zeg!
Bram en het BBQ vlees

Wat is een chuckroast?
Chuckroast is eigenlijk de pulled pork van het rund. Het wordt van hetzelfde deel van het beest gemaakt alleen dan niet gepulled. Het heeft 48 uur gegaard, pulled pork 16 uur.
Spoilers!
pi_173252676
quote:
2s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 08:49 schreef Lonaa het volgende:

[..]

I'm in.
En ik :9 Dit ziet er super uit :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zaterdag 19 augustus 2017 @ 11:46:41 #253
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_173252706
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 11:45 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Chuckroast is eigenlijk de pulled pork van het rund. Het wordt van hetzelfde deel van het beest gemaakt alleen dan niet gepulled. Het heeft 48 uur gegaard, pulled pork 16 uur.
Klinkt heerlijk!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 19 augustus 2017 @ 11:59:36 #254
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_173252993
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 08:04 schreef Isabeau het volgende:
Meeting in Utrecht? *)
Wij zijn er zondag de 27e i.v.m. viering eerste lustrum van de uiterst succesvolle besloten FB-groep met ruim 32.000 leden van B.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_173253024
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 11:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Gisteren aten we bij Beer 'n Steak in Roosendaal. Aangeraden door barbecueliefhebbers dus de verwachtingen waren hoog.

We kozen voor een sharing barbecue zodat we zo veel mogelijk verschillende dingen konden proeven.

Allereerst een getoast broodje met pulled pork. Heel anders dan alle pulled pork die we gegeten hebben. Bijna glibberig vlees en er was geen stukje bark te bekennen. Erg lekker en bijzonder maar ik ben nou eenmaal een groot fan van een lekkere bark.

[ afbeelding ]

Hierna een plank met diverse voorgerechten: gerookte picana, zalm, tonijntartaar en buratta. De zalm was wat flauw, de tonijn en buratta goddelijk en de picana is gewoon op deze manier bereid mijn smaak niet. Mijn vriend at met smaak mijn stukje op.

[ afbeelding ]

De eerste van de twee hoofdgerechten bestond uit ribben en chuckroast. De ribben waren zeer goed. Te weinig gekruid voor mijn smaak maar ik bestrooi mijn zelfgemaakte ribben dan ook met een absurde hoeveelheid kruiden terwijl mijn vriend zijn rack liever met slechts peper en zout eet.
De chuckroast... Wow. Echt wow. Dit is by far mijn nieuwe favoriete vlees ever. Ik wil dit elke dag, de hele dag. Als ik het op had gekund, had ik dit nog 10 keer uitgevraagd. Ik heb intraveneuze toediening overwogen. Chuckroast, ik hou van je ^)

[ afbeelding ]

Het laatste gerecht was een trio van vlees (what else?): bavette, brisket en diamanthaas. Lekker. Serieus lekker. Ik kan er weinig meer over zeggen.

[ afbeelding ]

Pluspunten:
Het vlees!
De frietjes. Ik hoop ze ooit zo goed zelf te maken
Awesome chimmichurri
We kregen onze eigen vleesvork en koksmes
Leuke serveerster
Net toilet
Nette prijs.

Minpunten:
We kregen de voorgerechten heel snel. Binnen 15-20 minuten hadden we ze allebei op.
2 Serveersters hadden heel lange nagels
De hotsauce over de ribben smaakte vlak en de paprikasaus bij de brisket, bavette en diamanthaas paste nergens bij
We moesten de borden en het bestek van de twee voorgerechten en twee hoofdgerechten hergebruiken
Wat vlakke koolsla

Cijfer: 8,5. Een 10+ voor het vlees maar de rest is ook (een beetje) belangrijk.

Leuk restaurant, vriendelijk personeel, heerlijke kunstlederen stoelen, fijn muziekje op een prettig volume.
Klinkt goed.

Enneh geef je nu fabrieksfriet een hoog cijfer? :{w
Whatever...
pi_173253063
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 12:01 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Klinkt goed.

Enneh geef je nu fabrieksfriet een hoog cijfer? :{w
Fabrieksfriet? Ik geloof niet dat ik dat bij deze twee tenten op heb.
Spoilers!
  zaterdag 19 augustus 2017 @ 12:04:41 #257
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_173253068
Fabrieksfriet?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_173253865
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 08:04 schreef Isabeau het volgende:
Meeting in Utrecht? *)
L-E-U-K :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_173254497
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 11:42 schreef Molo het volgende:
Hmmm ziet er goed uit zeg!
Bram en het BBQ vlees

Wat is een chuckroast?
kende ik ook niet, maar ziet er super uit :)

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chuck_steak
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  zaterdag 19 augustus 2017 @ 15:39:35 #260
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_173256514
FFT :9~
LS :9~
:Y) ^O^
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_173256994
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 08:04 schreef Isabeau het volgende:
Meeting in Utrecht? *)
when?
  zaterdag 19 augustus 2017 @ 23:00:04 #262
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_173267563
Wanneer: 19 augustus 2017
Waar: de Kruidfabriek by Lute, Amstelveen.
Wat:
Peter en Marieke Lute hebben hun restaurant Lute eind vorig jaar gesloten en er een grondige verbouwing aan gegeven.
De Kruidfabriek by Lute is gevestigd op het terrein van een voormalige kruitfabriek. Het maakt onderdeel uit van de stelling van Amsterdam. Net buiten Amsterdam, gelegen aan de Amstel. Een ruim, industrieel, restaurant. Met een eigen kruidenkas is de naam De Kruidfabriek een knipoog naar het verleden.




We hadden gereserveerd voor een 6-gangen verrassingsmenu en begonnen de avond met de wijn die we ook de rest van deze avond beleven drinken, een Franse Sauvignon Blanc Le Hameau uit Charantes.
Verder een fles bruisend water bij het eten.
Al snel kregen we een kleine amuse:

Een olijfje met vadouvanmayonaise, munt en een krokantje van tapioca.

1e gerecht:

Sashimi van snoekbaars, crème van makreel met dille-wasabi mayonaise, appel en quinoa.
Prima gerechtje. Makreel had wat mij betreft wat hoger op smaak mogen zijn.

2e gerecht:

Een Argentijnse geroosterde gamba met bisque van gamba en paprika, een komutatomaat, bearnaiseschuim en stukjes chorizo. Heel erg lekker!

3e gerecht:

Een knipoog naar Indisch eten: rendang van het staartstuk van rund, schuim van kokos, zure witte kool, geschaafde pinda's en glasnoedels.
Weer prima van smaak.

4e gerecht:

Eendenborst met hoisinsaus, wortel-wasabischuim, pastinaak, een kingboleet, een Dauphin aardappeltje en weer bearnaisesaus.
Heerlijk allemaal en vooral de kruidige blaadjes erbij.

5e gerecht(je):

Een (erg klein) stukje tarte tatin van vijg met een lepeltje Saint Félicienkaas uit de Dordogne en wat rode mosterd. Een 1-hapsgerechtje als een soort pré-dessertamuse.

6e gerecht:

Een dessert met bolletjes galiameloen, sorbetijs van framboos, limoencurd, crumble van oreo en citroenschuim.

Alles bij elkaar (inclusief drank en water) waren we 165 euro kwijt.
Conclusie:
Goede moderne smaken met verse ingrediënten en kruiden, attente bediening in een mooie omgeving. Het zou ons niet verbazen als Lute met dit restaurant nog eens een Michelinster gaat krijgen.
Prijs/kwaliteit: 9/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  † In Memoriam † zaterdag 19 augustus 2017 @ 23:05:10 #263
231686 budvar
budvar
pi_173267689
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 augustus 2017 13:35 schreef Tim86 het volgende:

[..]

kende ik ook niet, maar ziet er super uit :)

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chuck_steak
Als een steak gebakken vind ik het niet zo'n succes, maar gestoofd of langzaam op de bbq is het een van de beste stukken die je kan hebben en ook nog een van de goedkoopste stukken.
[b]Op maandag 26 januari 2015 11:42 schreef Bapple het volgende:[/b]
Hier hebben we budvar. De grootste atheist van FOK!, en die zou het natuurlijk weer anders hebben gedaan.
Kan ook niet anders. :(
JE WEET ALTIJD ALLES BETER
pi_173269479
Ziet er lekker uit, maar ik vind de porties er kleinnuitzien. Ik ben tegenwoordig in sterrenrestaurants toch iets groter gewend.
Whatever...
  zondag 20 augustus 2017 @ 00:07:52 #265
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_173269531
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 00:06 schreef Spanky78 het volgende:
Ziet er lekker uit, maar ik vind de porties er klein uitzien. Ik ben tegenwoordig in sterrenrestaurants toch iets groter gewend.
Vond ik ook. Ben nu nog even een tosti aan het maken. :@
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 20 augustus 2017 @ 08:53:26 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173272993
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 00:07 schreef golfer het volgende:

[..]

Vond ik ook. Ben nu nog even een tosti aan het maken. :@
Die 9 moet dus een 7 worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 augustus 2017 @ 08:59:45 #267
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173273023
Telt dat zo zwaar bij jou? :o
  zondag 20 augustus 2017 @ 09:01:41 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_173273034
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 08:59 schreef RobinOok het volgende:
Telt dat zo zwaar bij jou? :o
Als ik met honger een restaurant verlaat heb ik een héél slecht humeur. 2-3 punten aftrek.
Ik kom daar om te eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_173273621
Eens. Als ik zelf zou bedenken om maar de helft van een vast menu te eten, is het logisch dat het te weinig is, maar een menu moet voldoende zijn.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_173273631
quote:
1s.gif Op zondag 20 augustus 2017 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ik met honger een restaurant verlaat heb ik een héél slecht humeur. 2-3 punten aftrek.
Ik kom daar om te eten.
Yup, mee eens.
  zondag 20 augustus 2017 @ 10:16:48 #271
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173273773
quote:
1s.gif Op zondag 20 augustus 2017 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ik met honger een restaurant verlaat heb ik een héél slecht humeur. 2-3 punten aftrek.
Ik kom daar om te eten.
Maar ik geloof niet dat Golfer het restaurant met honger verliet.
pi_173274177
Ramvol weglopen is zeker niet de bedoeling, maar doorgaans ben je ook nog eens relatief laat klaar, dus dan verwacht ik het wel tot het ontbijt te redden zonder snacktrek... als dat niet zo is schieten ze wel echt flink tekort.

Ik heb nog nooit meegemaakt dat het pummelargument mbt sterrenrestaurants waar was. Hier dus wel :o
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 20 augustus 2017 @ 11:17:40 #273
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_173274639
Wat is het pummelargument? :?
pi_173274760
6-gangen en niet voldoende voldoening voelen vind ik ook slecht.
Maar wat je kreeg ziet er wel heel goed uit.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 20 augustus 2017 @ 11:41:16 #275
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_173275022
quote:
0s.gif Op zondag 20 augustus 2017 10:16 schreef RobinOok het volgende:

Maar ik geloof niet dat Golfer het restaurant met honger verliet.
Klopt. Uren later wel weer trek, dus tosti gemaakt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')