Chuckroast is eigenlijk de pulled pork van het rund. Het wordt van hetzelfde deel van het beest gemaakt alleen dan niet gepulled. Het heeft 48 uur gegaard, pulled pork 16 uur.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 11:42 schreef Molo het volgende:
Hmmm ziet er goed uit zeg!
Bram en het BBQ vlees
Wat is een chuckroast?
En ik Dit ziet er super uitquote:
Klinkt heerlijk!quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 11:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Chuckroast is eigenlijk de pulled pork van het rund. Het wordt van hetzelfde deel van het beest gemaakt alleen dan niet gepulled. Het heeft 48 uur gegaard, pulled pork 16 uur.
Wij zijn er zondag de 27e i.v.m. viering eerste lustrum van de uiterst succesvolle besloten FB-groep met ruim 32.000 leden van B.quote:
Klinkt goed.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 11:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Gisteren aten we bij Beer 'n Steak in Roosendaal. Aangeraden door barbecueliefhebbers dus de verwachtingen waren hoog.
We kozen voor een sharing barbecue zodat we zo veel mogelijk verschillende dingen konden proeven.
Allereerst een getoast broodje met pulled pork. Heel anders dan alle pulled pork die we gegeten hebben. Bijna glibberig vlees en er was geen stukje bark te bekennen. Erg lekker en bijzonder maar ik ben nou eenmaal een groot fan van een lekkere bark.
[ afbeelding ]
Hierna een plank met diverse voorgerechten: gerookte picana, zalm, tonijntartaar en buratta. De zalm was wat flauw, de tonijn en buratta goddelijk en de picana is gewoon op deze manier bereid mijn smaak niet. Mijn vriend at met smaak mijn stukje op.
[ afbeelding ]
De eerste van de twee hoofdgerechten bestond uit ribben en chuckroast. De ribben waren zeer goed. Te weinig gekruid voor mijn smaak maar ik bestrooi mijn zelfgemaakte ribben dan ook met een absurde hoeveelheid kruiden terwijl mijn vriend zijn rack liever met slechts peper en zout eet.
De chuckroast... Wow. Echt wow. Dit is by far mijn nieuwe favoriete vlees ever. Ik wil dit elke dag, de hele dag. Als ik het op had gekund, had ik dit nog 10 keer uitgevraagd. Ik heb intraveneuze toediening overwogen. Chuckroast, ik hou van je
[ afbeelding ]
Het laatste gerecht was een trio van vlees (what else?): bavette, brisket en diamanthaas. Lekker. Serieus lekker. Ik kan er weinig meer over zeggen.
[ afbeelding ]
Pluspunten:
Het vlees!
De frietjes. Ik hoop ze ooit zo goed zelf te maken
Awesome chimmichurri
We kregen onze eigen vleesvork en koksmes
Leuke serveerster
Net toilet
Nette prijs.
Minpunten:
We kregen de voorgerechten heel snel. Binnen 15-20 minuten hadden we ze allebei op.
2 Serveersters hadden heel lange nagels
De hotsauce over de ribben smaakte vlak en de paprikasaus bij de brisket, bavette en diamanthaas paste nergens bij
We moesten de borden en het bestek van de twee voorgerechten en twee hoofdgerechten hergebruiken
Wat vlakke koolsla
Cijfer: 8,5. Een 10+ voor het vlees maar de rest is ook (een beetje) belangrijk.
Leuk restaurant, vriendelijk personeel, heerlijke kunstlederen stoelen, fijn muziekje op een prettig volume.
Fabrieksfriet? Ik geloof niet dat ik dat bij deze twee tenten op heb.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 12:01 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Klinkt goed.
Enneh geef je nu fabrieksfriet een hoog cijfer?
kende ik ook niet, maar ziet er super uitquote:Op zaterdag 19 augustus 2017 11:42 schreef Molo het volgende:
Hmmm ziet er goed uit zeg!
Bram en het BBQ vlees
Wat is een chuckroast?
Als een steak gebakken vind ik het niet zo'n succes, maar gestoofd of langzaam op de bbq is het een van de beste stukken die je kan hebben en ook nog een van de goedkoopste stukken.quote:Op zaterdag 19 augustus 2017 13:35 schreef Tim86 het volgende:
[..]
kende ik ook niet, maar ziet er super uit
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chuck_steak
Vond ik ook. Ben nu nog even een tosti aan het maken.quote:Op zondag 20 augustus 2017 00:06 schreef Spanky78 het volgende:
Ziet er lekker uit, maar ik vind de porties er klein uitzien. Ik ben tegenwoordig in sterrenrestaurants toch iets groter gewend.
Die 9 moet dus een 7 worden.quote:Op zondag 20 augustus 2017 00:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Vond ik ook. Ben nu nog even een tosti aan het maken.
Als ik met honger een restaurant verlaat heb ik een héél slecht humeur. 2-3 punten aftrek.quote:
Yup, mee eens.quote:Op zondag 20 augustus 2017 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ik met honger een restaurant verlaat heb ik een héél slecht humeur. 2-3 punten aftrek.
Ik kom daar om te eten.
Maar ik geloof niet dat Golfer het restaurant met honger verliet.quote:Op zondag 20 augustus 2017 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ik met honger een restaurant verlaat heb ik een héél slecht humeur. 2-3 punten aftrek.
Ik kom daar om te eten.
Klopt. Uren later wel weer trek, dus tosti gemaakt.quote:Op zondag 20 augustus 2017 10:16 schreef RobinOok het volgende:
Maar ik geloof niet dat Golfer het restaurant met honger verliet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |