SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/Preferment WasdaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag ):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Filmpje van Vincent Talleu :
Wat resultaten van uit het vorige topic
Minilot:
Lot_1
computergirl
monkNL
Zo-is-dat
Mocht je foto er niet in staan, sorrydouche-eendje
met pulletjesMijn pizzasteen is gisteren gesneuveld (tijdens het bakken in 2en gesprongen ), dus ik was benieuwd welke jullie dan hebben .Ik heb geen steen maar een dikke staalplaat, wordt sneller warm en breekt niet
https://shop.bakingsteel.(...)roducts/baking-steelHelsinki
Avec persévérance.Wow, de verzendkosten zijn duurder dan de plaat zelf .quote:Op maandag 13 maart 2017 19:38 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik heb geen steen maar een dikke staalplaat, wordt sneller warm en breekt niet
https://shop.bakingsteel.(...)roducts/baking-steel
Hier weinig aan het bakken want koolhydraatarm dieet. De hel.ding is ook teringzwaar. ik heb hem geloof ik uit Deense webshop van dit bedrijfquote:Op maandag 13 maart 2017 20:54 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Wow, de verzendkosten zijn duurder dan de plaat zelf .
http://www.3-2-1-pizza.eu/index.htmlquote:Op maandag 13 maart 2017 19:33 schreef douche-eendje het volgende:
Mijn pizzasteen is gisteren gesneuveld (tijdens het bakken in 2en gesprongen ), dus ik was benieuwd welke jullie dan hebben .quote:Op maandag 13 maart 2017 22:03 schreef Trusten het volgende:
[..]
http://www.3-2-1-pizza.eu/index.htmlMooie steen. Goede diktequote:Op maandag 13 maart 2017 22:03 schreef Trusten het volgende:
[..]
http://www.3-2-1-pizza.eu/index.htmlCobra4
mr. DkutHmmm, ziet er heerlijk uit.quote:Op maandag 20 maart 2017 09:25 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]
En nu heb ik honger."Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MCMooi geworden!
Heeft een van jullie weleens bagels gebakken? Ik heb het laatst geprobeerd, maar ze vervormden totaal toen ik ze wilde optillen en in heet water dompelen. Alle lucht ging er daardoor ook uit. Nu dus op zoek naar een goed recept en tips en trucs.Persoonlijk nooit gebakken. Kwam deze link wel zojuist tegen in mijn tijdlijn. Misschien heb je er wat aan: http://www.seriouseats.co(...)e-bagels-recipe.htmlquote:Op maandag 20 maart 2017 16:09 schreef Bleie het volgende:
Mooi geworden!
Heeft een van jullie weleens bagels gebakken? Ik heb het laatst geprobeerd, maar ze vervormden totaal toen ik ze wilde optillen en in heet water dompelen. Alle lucht ging er daardoor ook uit. Nu dus op zoek naar een goed recept en tips en trucs.
De zuurdesem variant van overnight rolls
http://breadandcompanatic(...)oof-sourdough-rolls/
[ Bericht 15% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 26-03-2017 10:53:35 ]Goeie deal als je het geld ervoor hebt
http://www.ibood.com/home(...)xer-keukenrobot.htmlqltel
Meneer RewimoEen vriend van me en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een stenen buitenoven gestookt op hout te maken. Om eens te kijken wat de voors en tegens hiervan zijn hebben we een paar weken geleden een pizza/broodoven op een aanhanger gehuurd.
We hebben die dag allerlei brood gebakken, puur om te kijken wat de voor- en nadelen van zo'n oven zijn. En als we er brood bij zouden overhouden was dat meegenomen.
Hier zie je al gelijk een nadeel: de temperatuur is enorm lastig te regelen. En aangezien zo'n standaard-oventje weinig massa heeft warmt hij enorm snel op en koelt ook weer enorm snel af.
Vloerkrentenbollen
krentenbollen met perzik en spijs
zachte kadetten
Meer krentenbollen
broodjes en worstenbroodjes
Andere broodjes
De beste methode die we gevonden hebben om brood te bakken is de oven opstoken en als de temperatuur goed is de brandende blokken eruit halen. We hadden gelukkig een grote pan met deksel waar we heel de brandende zooi in schoven waarna het deksel erop ging. Wat er in die pan zat konden we later weer gebruiken als een soort houtskool om het vuur weer makkelijk op te stoken.
Later hebben we ook nog gebakken met een klein randje brandende massa aan de zij- en achterkant, dat ging ook best goed.
Bakken terwijl het vuur nog brand zorg gegarandeerd voor zwart brood. Uit laten branden duurt te lang en daarbij koelt de oven ook weer teveel af (door te weinig steenmassa). Wie zelf zo'n oven wil maken: bespaar niet op de stenen. Massa is heel belangrijk.
De zwarte exemplaren laat ik hier maar niet zienWat handig dat je huurt om uit te zoeken of iets een investering waard is. En die broden met perzik en spijs zien er verrukkelijk uit. Voor hoeveel monden bak je?quote:Op woensdag 5 april 2017 07:45 schreef qltel het volgende:
Een vriend van me en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een stenen buitenoven gestookt op hout te maken. Om eens te kijken wat de voors en tegens hiervan zijn hebben we een paar weken geleden een pizza/broodoven op een aanhanger gehuurd.
We hebben die dag allerlei brood gebakken, puur om te kijken wat de voor- en nadelen van zo'n oven zijn. En als we er brood bij zouden overhouden was dat meegenomen.
Hier zie je al gelijk een nadeel: de temperatuur is enorm lastig te regelen. En aangezien zo'n standaard-oventje weinig massa heeft warmt hij enorm snel op en koelt ook weer enorm snel af.
[ afbeelding ]
Vloerkrentenbollen
[ afbeelding ]
krentenbollen met perzik en spijs
[ afbeelding ]
zachte kadetten
[ afbeelding ]
Meer krentenbollen
[ afbeelding ]
broodjes en worstenbroodjes
[ afbeelding ]
Andere broodjes
[ afbeelding ]
De beste methode die we gevonden hebben om brood te bakken is de oven opstoken en als de temperatuur goed is de brandende blokken eruit halen. We hadden gelukkig een grote pan met deksel waar we heel de brandende zooi in schoven waarna het deksel erop ging. Wat er in die pan zat konden we later weer gebruiken als een soort houtskool om het vuur weer makkelijk op te stoken.
Later hebben we ook nog gebakken met een klein randje brandende massa aan de zij- en achterkant, dat ging ook best goed.
Bakken terwijl het vuur nog brand zorg gegarandeerd voor zwart brood. Uit laten branden duurt te lang en daarbij koelt de oven ook weer teveel af (door te weinig steenmassa). Wie zelf zo'n oven wil maken: bespaar niet op de stenen. Massa is heel belangrijk.
[ afbeelding ]
De zwarte exemplaren laat ik hier maar niet zienSomebody that I used to knowqltel
Meneer RewimoDit was niet voor het brood, maar voor het proberen. Er is ook best wel wat de vuilnisbak in gegaan..quote:Op woensdag 5 april 2017 14:42 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Wat handig dat je huurt om uit te zoeken of iets een investering waard is. En die broden met perzik en spijs zien er verrukkelijk uit. Voor hoeveel monden bak je?
Maar de vriezer zat aardig vol na deze dag. We zijn vanaf een uur of 11 tot +/- 9 uur 's avonds bezig geweest met kneden, stoken en bakken.
Die broodjes met perzik waren inderdaad heerlijk. Recept is simpel, krentenbollen met vruchtenbroodpoeder, duw daar in het midden een bolletje spijs in en daarna een halve perzik uit blik. Resultaat is heerlijk.zondag 7 mei 2017 @ 10:36:12 #23Elvi
miemkwienIk wil graag dit brood maken en in het recept staat dat je "strong white flour" moet gebruiken.
Wat bedoelen ze daar precies mee? Tarwebloem, patentbloem, of toch iets anders?daar bedoelen ze mee dat je moet bakken met meel met hoger eiwit percentage (en dus meer gluten)quote:Op zondag 7 mei 2017 10:36 schreef Elvi het volgende:
Ik wil graag dit brood maken en in het recept staat dat je "strong white flour" moet gebruiken.
Wat bedoelen ze daar precies mee? Tarwebloem, patentbloem, of toch iets anders?
In amerikaans patentbloem zit extra eiwit, maar hier geen vergelijkend produkt in supermarktzondag 7 mei 2017 @ 10:49:37 #25Bleie
De AH (sommige in elk geval) verkopen tegenwoordig verkoopt tegenwoordig 'broodbakmeel' van Robèrt van Beckhoven. Heb een pak gekocht, maar geloof eigenlijk niet dat het beter resultaat geeft dan de goedkope tarwebloem waar ik normaal mee bak.
Ik heb trouwens net een focaccia uit de oven gehaald voor bij het avondeten.
Forum Opties Forumhop: Hop naar: