Foto's willen we!quote:Op dinsdag 31 december 2019 11:32 schreef Lot_1 het volgende:
Zo, de eerste 20 zijn gebakkenDe eerste is geproefd en ze zijn weer lekker
Zo langquote:Op dinsdag 31 december 2019 10:37 schreef Tinkepink het volgende:
Ik heb ze 3 uur laten rijzen zonder terugslaan. Ze waren perfect.
ik ben klaar en het zijn er exact 38quote:Op maandag 30 december 2019 23:03 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
@:Friday12: ik denk een stuk of 40, maar precies weet ik het niet.
Leuk, ik ga zo dan maar mijn eerste beslag maken. Ik bak ze altijd net na het eten.quote:Op dinsdag 31 december 2019 09:18 schreef qltel het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd heb ik het recept van een vriend die hier uitgebreid mee geëxperimenteerd heeft. Eerst sloegen we nog vaker terug, maar daar werden ze te luchtig van. Vandaar dus 3 a 4x. In elk geval is het zo, dat je op deze manier de ingrediënten de tijd geeft om smaak te ontwikkelen. Ik heb vrij veel ervaring met brood en hoe langer een brood rijst, hoe meer smaak. En een oliebol is in de basis eigenlijk gefrituurd brooddeeg.
Ja dat is wat ik doe met bakken, dus ik sla niet echt het hele deeg terug, maar schep wat ruwer met de portioneerlepel, dan worden ze niet zo vast vast, maar ook niet te open en vet.quote:Op dinsdag 31 december 2019 15:22 schreef Isabeau het volgende:
Kan je ook 'half terugslaan'Ik vind mijn bollen namelijk best 'compact' en heb ze liever wat luchtiger. Maar vet vind ik ook niet lekker.
Terugslaan is het beslag doorroeren nadat het is gerezen. Zo haal je de grote luchtbellen eruit.quote:Op dinsdag 31 december 2019 15:50 schreef Het_Liegebeest het volgende:
Wat in vredesnaam is terugslaan?
Ik flikker alles in een kom, laat het minstens een uur staan en ga dan bakken. Ze vallen altijd bij iedereen in de smaak.
Aha, zo leer je nog eens wat.quote:Op dinsdag 31 december 2019 15:56 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Terugslaan is het beslag doorroeren nadat het is gerezen. Zo haal je de grote luchtbellen eruit.
Nutella bollen kopen? 😜quote:Op dinsdag 31 december 2019 16:53 schreef roos94 het volgende:
Langs 2 kramen geweest beide hebben ze geen bollen zonder krenten gvd
Best wel belangrijk, anders smaken de bollen naar oude olie...quote:Op dinsdag 31 december 2019 16:53 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hoe belangrijk is vers vet? Ik heb geen zin om de frituurpan te verversen
Manlief heeft zich opgeofferdquote:Op dinsdag 31 december 2019 17:20 schreef Yinny het volgende:
[..]
Best wel belangrijk, anders smaken de bollen naar oude olie...
Wat een werk!quote:Op vrijdag 30 december 2016 08:18 schreef sigme het volgende:
[..]
De meneer in het filmpje hieronder doet het ook in een pannetje. Ik denk dat hij zonnebloemolie gebruikt, kijk het filmpje even, hij noemt wel wat hij gebruikt. Hij vertelt ook dat er vroeger natuurlijk slechts keuze was uit reuzel en geklaarde boter. Dus als je oma ouderwets bakte, gebruikte ze reuzel of geklaarde boter. Reuzel kan je kopen in de supermarkt als 'ossewit'. Geklaarde boter kennen we tegenwoordig onder de naam 'ghee'.
Ik geef de voorkeur aan reuzel.
[..]
Ossewit is toch runder er, daarom osse.quote:Op vrijdag 30 december 2016 08:18 schreef sigme het volgende:
[..]
De meneer in het filmpje hieronder doet het ook in een pannetje. Ik denk dat hij zonnebloemolie gebruikt, kijk het filmpje even, hij noemt wel wat hij gebruikt. Hij vertelt ook dat er vroeger natuurlijk slechts keuze was uit reuzel en geklaarde boter. Dus als je oma ouderwets bakte, gebruikte ze reuzel of geklaarde boter. Reuzel kan je kopen in de supermarkt als 'ossewit'. Geklaarde boter kennen we tegenwoordig onder de naam 'ghee'.
Ik geef de voorkeur aan reuzel.
[..]
Je hebt gelijkquote:Op dinsdag 31 december 2019 18:04 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ossewit is toch runder er, daarom osse.
Met reuzel krijg je 'smoutebollen' en als ze afgekoeld zijn kun je een klein laagje wit vet er op blijven zien.quote:
Met ossewit krijg je dat witte laagje ookquote:Op dinsdag 31 december 2019 18:41 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Met reuzel krijg je 'smoutebollen' en als ze afgekoeld zijn kun je een klein laagje wit vet er op blijven zien.
Ossewit smaakt alleen totaal anders dan reuzel. Beiden geven wel smaak mee.quote:Op dinsdag 31 december 2019 18:42 schreef sigme het volgende:
[..]
Met ossewit krijg je dat witte laagje ook.
Maar ook uit olie vind ik dat je oliebollen nog warm uit 't vet moet eten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |