abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_166703389
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2016 20:14 schreef Pietverdriet het volgende:
ESGE/BAMIX staafmixer besteld


[ afbeelding ]
Dat hakbakje links heb ik ook. Daar gaat van alles in, van tenen knoflook (mits grotere hoeveelheden) tot noten en brokken chocola. Ik heb er zelfs wel eens rijstpoeder (van geroosterde rijst) mee gemaakt. Die rechts met die raspjes ken ik niet. Ik ben benieuwd of die gaat bevallen. Voor raspen denk ik toch eerder aan een microplane oid.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 16-11-2016 22:10:53 ]
pi_166708139
Oeh ... een "pats met je nieuwe keukenspeeltjes" topic ... die kende ik nog niet *O*

Mijn meest recente speeltje is mijn keukenwerkpaard van Kitchenaid ....



Goed om 2kilo deeg mee te mengen en kneden met de deeghaak .. ideaal voor de luie mensch :Y

De reden dat ik deze gekocht heb is naar aanleiding van de een na recentste aanschaf :')

Een pizza oven van Bestron, de DLD9016 ....
Als je niet oplet is in notime de steen 500 graden celcius dus volgas hoeft niet :P

Maar inmiddels aten we het zo regelmatig dat ik dat kneden beu werd en bij die staande mixer terecht kwam.

Er kleeft ( :') ) wel een nadeel aan die Kitchenaid, je moet er wel grote hoeveelheden mee bereiden, want pannekoeken voor 2 gaf maar een bodempje beslag waar die garde niet bijkwam.

Maar goed, voor pizza of brooddeeg is hij echt perfekt!

Mooie messen heb je gekocht Mercure, naajssss!!!
Speak only if it improves upon the silence....
  donderdag 17 november 2016 @ 09:27:52 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166708830
quote:
0s.gif Op donderdag 17 november 2016 08:30 schreef BYM het volgende:
Oeh ... een "pats met je nieuwe keukenspeeltjes" topic ... die kende ik nog niet *O*

Mijn meest recente speeltje is mijn keukenwerkpaard van Kitchenaid ....

[ afbeelding ]

Goed om 2kilo deeg mee te mengen en kneden met de deeghaak .. ideaal voor de luie mensch :Y

De reden dat ik deze gekocht heb is naar aanleiding van de een na recentste aanschaf :')

Een pizza oven van Bestron, de DLD9016 ....
Als je niet oplet is in notime de steen 500 graden celcius dus volgas hoeft niet :P

Maar inmiddels aten we het zo regelmatig dat ik dat kneden beu werd en bij die staande mixer terecht kwam.

Er kleeft ( :') ) wel een nadeel aan die Kitchenaid, je moet er wel grote hoeveelheden mee bereiden, want pannekoeken voor 2 gaf maar een bodempje beslag waar die garde niet bijkwam.

Maar goed, voor pizza of brooddeeg is hij echt perfekt!

Mooie messen heb je gekocht Mercure, naajssss!!!
Die kitchenaid heb ik ook, en ja, kleine hoeveelheden gaan niet echt goed
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166710464
Kleine hoeveelheden doe ik met de hand of handmixer. Al is er nu ook een extra kleine KitchenAid 3,3L. Die lijkt mij dan weer te klein.
pi_166715768
quote:
1s.gif Op donderdag 17 november 2016 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die kitchenaid heb ik ook, en ja, kleine hoeveelheden gaan niet echt goed
er is een kleinere kitchenaid gemaakt voor kleine huishoudens maar vraag me af of die dan wel hoeveelheid voor 1 brood aankan

Enne, voor pannenkoeken is een kom en een vork of garde toch genoeg? :+

[ Bericht 7% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 17-11-2016 17:02:47 ]
  vrijdag 18 november 2016 @ 08:45:41 #56
74544 Mercure
nooit ver weg... .
pi_166729543
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2016 21:55 schreef THEFXR het volgende:

[..]

is die laatste zin een bevel ofzo?
Zeker niet! Het is een oproep om je snijvreugde te delen! :)
Ze spreken over mijn drinken maar denken nooit aan mijn dorst
pi_166731504
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2016 08:45 schreef Mercure het volgende:

[..]

Zeker niet! Het is een oproep om je snijvreugde te delen! :)
aah, heb een tijd geleden, deze aangeschaft.

.
  vrijdag 18 november 2016 @ 13:29:20 #58
74544 Mercure
nooit ver weg... .
pi_166734072
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2016 11:08 schreef THEFXR het volgende:

[..]

aah, heb een tijd geleden, deze aangeschaft.

.
[ afbeelding ]
Daar is mijn liefde voor Herder mee begonnen. :Y
Ze spreken over mijn drinken maar denken nooit aan mijn dorst
  zaterdag 19 november 2016 @ 02:23:40 #59
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_166751438
quote:
1s.gif Op donderdag 17 november 2016 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die kitchenaid heb ik ook, en ja, kleine hoeveelheden gaan niet echt goed
Nope ...

quote:
1s.gif Op donderdag 17 november 2016 16:36 schreef computergirl het volgende:

[..]

er is een kleinere kitchenaid gemaakt voor kleine huishoudens maar vraag me af of die dan wel hoeveelheid voor 1 brood aankan

Enne, voor pannenkoeken is een kom en een vork of garde toch genoeg? :+
De euh wat ...? :+

Nah was ook maar ff een probeersel, kan idd ook met de hand of met de gewone keukenmachine die hier ook nog staat. Maar wilde gewoon ff spelen met mn nieuwe speeltje :P
Speak only if it improves upon the silence....
pi_166751490
  zondag 20 november 2016 @ 00:41:06 #61
366512 BakkieDoen
Lekker tjoffie drinken....
pi_166769573
quote:
1s.gif Op zondag 16 oktober 2016 20:14 schreef Pietverdriet het volgende:
ESGE/BAMIX staafmixer besteld


[ afbeelding ]
Geweldig ding, gebruik 'm dagelijks.

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2016 11:08 schreef THEFXR het volgende:

[..]

aah, heb een tijd geleden, deze aangeschaft.

.
[ afbeelding ]
Ook al onmisbaar samen met hun grote broer en ook de Kitchenaid mag hier niet meer weg trouwens.
  Moderator zondag 20 november 2016 @ 01:10:06 #62
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166770255
quote:
Jammer dat niet te zien was in moira7.rar
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_166770315
quote:
9s.gif Op zondag 20 november 2016 01:10 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Jammer dat niet te zien was in moira7.rar
Die rar was nog niet het hoogtepunt. Nummer 10 gaat legendarisch worden.
  Moderator zondag 20 november 2016 @ 01:22:38 #64
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166770473
quote:
14s.gif Op zondag 20 november 2016 01:13 schreef Monopoly het volgende:

[..]

Die rar was nog niet het hoogtepunt. Nummer 10 gaat legendarisch worden.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_166786454
Mijn nieuwe speeltje


Gekocht bij Stockverkoop van Factory Restored Kitchenaid producten (kunnen estetische schade hebben, 1 jaar garantie).

Overigens wel een aanrader :) is komend weekend nog een keertje in Utrecht.
pi_167588919
Een Anova Precision Cooker. Toch maar overstag gegaan en de BT versie gekocht..



SOLIS Pro 569 EasyVac Vacumeermachine. Buiten het hele sous vide garen toch wel een heel handig apparaat.. Was in de aanbieding met 50 gratis zakken.

pi_167596559
Geen echte aankoop, maar gisteren gekregen. Ik had wel zo'n simpele vleesthermometer, maar ik vertrouwde hem niet meer. Gisteren een stuk vlees in de oven en hij bleef maar op 40 graden hangen. Gelukkig had m'n stiefvader deze nog liggen, en toen bleek het vlees inderdaad al op 53,6 graden te zitten. Net op tijd.

Maar toen mocht ik hem hebben. O+ Hij heeft hem meegenomen toen de keuken op zijn werk sloot. Beetje groot, maar hij doet het erg goed, dus ik ben blij. :D

pi_167599453
quote:
14s.gif Op zondag 25 december 2016 12:57 schreef Myraela het volgende:
Geen echte aankoop, maar gisteren gekregen. Ik had wel zo'n simpele vleesthermometer, maar ik vertrouwde hem niet meer. Gisteren een stuk vlees in de oven en hij bleef maar op 40 graden hangen. Gelukkig had m'n stiefvader deze nog liggen, en toen bleek het vlees inderdaad al op 53,6 graden te zitten. Net op tijd.

Maar toen mocht ik hem hebben. O+ Hij heeft hem meegenomen toen de keuken op zijn werk sloot. Beetje groot, maar hij doet het erg goed, dus ik ben blij. :D

[ afbeelding ]
nice
  donderdag 29 december 2016 @ 18:38:30 #69
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167715900
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2016 00:05 schreef MonkNL het volgende:
Een Anova Precision Cooker. Toch maar overstag gegaan en de BT versie gekocht..

Ik zit te twijfelen... Ik ben al jaren tevreden met mijn weckketel, maar nu las ik vandaag bij Meneer Wateetons dat deze erg accuraat is en bovendien het water circuleert. Dat klinkt toch wel erg goed voor die prijs.
Scheelt een hoop ruimte in mijn kast als ik de weckketel weg doe....

Decisions, decisions...
pi_167716479
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 18:38 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik zit te twijfelen... Ik ben al jaren tevreden met mijn weckketel, maar nu las ik vandaag bij Meneer Wateetons dat deze erg accuraat is en bovendien het water circuleert. Dat klinkt toch wel erg goed voor die prijs.
Scheelt een hoop ruimte in mijn kast als ik de weckketel weg doe....

Decisions, decisions...
Ik heb 'm ook gekocht. Het is niet echt een klein apparaat, maar nog altijd een stuk kleiner dan een weckketel. Hier ter vergelijking naast een Bamix, met excuses voor de crappy foto.


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 29-12-2016 18:59:05 ]
pi_167716518
Moet voor sous vide geen deksel op een pan kunnen i.v.m, ontsnappende stoom en warmte ? kan dat wel met dat ding ?
pi_167716618
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 18:59 schreef Sorella het volgende:
Moet voor sous vide geen deksel op een pan kunnen i.v.m, ontsnappende stoom en warmte ? kan dat wel met dat ding ?
Nee dat hoeft niet. De temperatuur blijft vrij laag.
pi_167716685
Okee, omdat in die kookprogramma,s het allemaal in een waterbad gegooid wordt en dan deksel erop dus vandaar me vraag :)
  donderdag 29 december 2016 @ 20:12:10 #74
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_167718825
Ik heb hem ook net binnen van Anova, was (met bluetooth) nu ¤120. Wilde hem al langer en moest nog een klein goed doel vinden voor mijn 13e maand.

Goed excuus om in het nieuwe jaar ff lekker te experimenteren. :7
pi_167727329
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 18:38 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik zit te twijfelen... Ik ben al jaren tevreden met mijn weckketel, maar nu las ik vandaag bij Meneer Wateetons dat deze erg accuraat is en bovendien het water circuleert. Dat klinkt toch wel erg goed voor die prijs.
Scheelt een hoop ruimte in mijn kast als ik de weckketel weg doe....

Decisions, decisions...
Ik zou zeggen: doen!
Was ook erg aan het twijfelen, maar gezien de goede ervaringen van mensen op tweakers en hier toch maar overstag gegaan. Heb hem nu twee keer gebruikt en hij bevalt erg goed. Het hele bedienen met de telefoon boeit mij persoonlijk niet zo, het kan ook allemaal vanaf het apparaat zelf. De temperatuur blijft goed constant (mee gemeten) door de circulatie van het water. Prima apparaat en zeker nu hij nog in de aanbieding is goed te betalen.. :P

quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 19:06 schreef Sorella het volgende:
Okee, omdat in die kookprogramma,s het allemaal in een waterbad gegooid wordt en dan deksel erop dus vandaar me vraag :)
Zit een schroefmotortje in die zorgt voor voldoende circulatie van het water waardoor de temperatuur constant blijft. Al zijn er wel mensen die een koelbox met deksel hebben omgebouwd. Ik gebruik nu een grote soeppan, maar ga denk ik binnenkort een polycarbonaat bak halen.

[ Bericht 15% gewijzigd door MonkNL op 29-12-2016 23:44:39 ]
  vrijdag 30 december 2016 @ 01:06:25 #76
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_167730217
Ik ben nog steeds heel erg blij met mijn sous-vide watergaarbak van de Lidl.
Werkt perfect. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_167733565
Ik heb hem stiekem ook besteld. :@ Dit was een leuk bedrag om het te proberen. En ik had geen zin in nog zo'n grote bak in de keuken, deze lijkt me handiger.
  vrijdag 30 december 2016 @ 12:32:36 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167737437
quote:
14s.gif Op vrijdag 30 december 2016 01:06 schreef golfer het volgende:
Ik ben nog steeds heel erg blij met mijn sous-vide watergaarbak van de Lidl.
Werkt perfect. ^O^
De temperatuur van het water in die bak van de Lidl week in de test van meneer Wateetons zo'n 7 graden af van wat het display zei. Dat vin'k wel erg veel afwijking. Maar goed, mijn weckketel schommelt ook (volgens mij zo'n 5 graden) in temperatuur, dus daar valt wel mee te leven. Maar in ieder geval ga ik mijn ketel daar niet mee vervangen. Die Anova daarentegen...

Jammer dat ik net het geld van mijn paypalrekening heb afgehaald.
En zag net een reclame hier links, op Fok. Zal daar eens op klikken dan als ik hem bestel. Heeft Fok er ook wat aan.
pi_167740791
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 18:38 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik zit te twijfelen... Ik ben al jaren tevreden met mijn weckketel, maar nu las ik vandaag bij Meneer Wateetons dat deze erg accuraat is en bovendien het water circuleert. Dat klinkt toch wel erg goed voor die prijs.
Scheelt een hoop ruimte in mijn kast als ik de weckketel weg doe....

Decisions, decisions...
ook gelezen en het ruimte ding is ook wat waard!
  vrijdag 30 december 2016 @ 14:11:32 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167741022
Besteld! *O* *O* *O* *O*
pi_167741115
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 14:11 schreef RobinOok het volgende:
Besteld! *O* *O* *O* *O*
recensie na gebruik en ik ga wellicht ook overstag
  vrijdag 30 december 2016 @ 14:15:11 #82
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167741164
Ik ga denk ik nu proberen wat dingen 48 uur te garen...
In die weckketel deed ik voornamelijk rood vlees. Da's redelijk simpel.
pi_167741249
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 14:15 schreef RobinOok het volgende:
Ik ga denk ik nu proberen wat dingen 48 uur te garen...
In die weckketel deed ik voornamelijk rood vlees. Da's redelijk simpel.
ja wel een horeaca ding in de schuurstaan voor dat soort dingen, maar altijd gedoe, zeker met die kou... dus handzaam en in de keuken klinkt tof! als het echt wat is....!

*stukje duiding de schuur is altijd eerst een worksurface gereed maken voor ik kan frituren, eenden drogen, sous vide dingen maken etc
  vrijdag 30 december 2016 @ 14:33:37 #84
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167742029
Maar euh, iets anders, nadat ik 2 jaar geleden al een "tegoedbon voor een Japans mes" kreeg van mijn lief hebben we er laatst eindelijk eentje uitgezocht. Je zou denken "tijd zat gehad voor gedegen onderzoek naar de verschillende mogelijkheden", maar nee. We liepen in Maastricht langs een kookwinkel en dachten "okay, nu moet het maar". Paar messen in mijn hand gehad en deze is het geworden:



Nu 3 weken mee "gewerkt" en na een aanvankelijke twijfel ben ik er toch wel blij mee. Het ding licht lekker in mijn hand, hij is iets korter dan mijn huidige koksmes en dat is eigenlijk wel fijn. Het is precies een fijn formaat.

De copypaste van de specificaties voor wie wel belang hecht aan gedegen onderzoek. (ahum):
De Tojiro Powdered High Speed Steel santoku heeft een drielaags poederstalen lemmet van 17 cm. Inclusief het zwarte vastgeklonken heft is het mes in totaal 29,5 cm lang.
Santoku vertaalt zich uit het Japans naar drie deugden, doelend op vlees, vis en groenten. Het is daarmee een uitstekende alleskunner in de keuken.

Kenmerken:
Lengte: 17 cm.
Totale lengte: 29,5 cm.
Gewicht: 185 gr.
Materiaal: houtcomposiet.
Materiaal: poederstaal.
Kleur: zwart.
Linkshandig.
Rechtshandig.
Handafwas.
Snedevorm: glad.
Artikelnummer: F-517.

Tojiro Powdered High Speed Steel
Het mes uit de Tojiro Powdered High Speed steel bestaat uit drie lagen staal: een kern van extreem hard poederstaal omgeven door een chroomstaallegering die het lemmet tegen corrosie beschermt.

Het heft is gemaakt van 'eco-wood' een composiet van houtvezels en silicone. Dit millieuvriendelijke materiaal is duurzaam en bestand tegen stoten of breken. De heft delen zijn met drie klinknagels aan de doorlopende angel bevestigt.

Het mes wordt in tegenstelling tot veel andere messen niet uit een stuk staal gesmeed, maar vervaardigd uit poederstaal. Zeer fijne metaaldeeltjes worden in een mal gespoten en gesinterd, verhit, tot deze samensmelten. Het resultaat is een zeer nauwkeurig gevormd en extreem hard mes.

Reinig het Tojiro Powdered High Speed steel mes met warm water en afwasmiddel.
pi_167743568
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 14:33 schreef RobinOok het volgende:
Maar euh, iets anders, nadat ik 2 jaar geleden al een "tegoedbon voor een Japans mes" kreeg van mijn lief hebben we er laatst eindelijk eentje uitgezocht. Je zou denken "tijd zat gehad voor gedegen onderzoek naar de verschillende mogelijkheden", maar nee. We liepen in Maastricht langs een kookwinkel en dachten "okay, nu moet het maar". Paar messen in mijn hand gehad en deze is het geworden:

[ afbeelding ]

Nu 3 weken mee "gewerkt" en na een aanvankelijke twijfel ben ik er toch wel blij mee. Het ding licht lekker in mijn hand, hij is iets korter dan mijn huidige koksmes en dat is eigenlijk wel fijn. Het is precies een fijn formaat.

De copypaste van de specificaties voor wie wel belang hecht aan gedegen onderzoek. (ahum):
De Tojiro Powdered High Speed Steel santoku heeft een drielaags poederstalen lemmet van 17 cm. Inclusief het zwarte vastgeklonken heft is het mes in totaal 29,5 cm lang.
Santoku vertaalt zich uit het Japans naar drie deugden, doelend op vlees, vis en groenten. Het is daarmee een uitstekende alleskunner in de keuken.

Kenmerken:
Lengte: 17 cm.
Totale lengte: 29,5 cm.
Gewicht: 185 gr.
Materiaal: houtcomposiet.
Materiaal: poederstaal.
Kleur: zwart.
Linkshandig.
Rechtshandig.
Handafwas.
Snedevorm: glad.
Artikelnummer: F-517.

Tojiro Powdered High Speed Steel
Het mes uit de Tojiro Powdered High Speed steel bestaat uit drie lagen staal: een kern van extreem hard poederstaal omgeven door een chroomstaallegering die het lemmet tegen corrosie beschermt.

Het heft is gemaakt van 'eco-wood' een composiet van houtvezels en silicone. Dit millieuvriendelijke materiaal is duurzaam en bestand tegen stoten of breken. De heft delen zijn met drie klinknagels aan de doorlopende angel bevestigt.

Het mes wordt in tegenstelling tot veel andere messen niet uit een stuk staal gesmeed, maar vervaardigd uit poederstaal. Zeer fijne metaaldeeltjes worden in een mal gespoten en gesinterd, verhit, tot deze samensmelten. Het resultaat is een zeer nauwkeurig gevormd en extreem hard mes.

Reinig het Tojiro Powdered High Speed steel mes met warm water en afwasmiddel.
tof!!! Maar vaak kan ik niet zo veel met die vorm, alhoewel net ook een rechter mes qua snijvlak gebruikt omdat andere vies en het me niet tegenviel (gewoon wat pepers groente knof en wat ui etc) even wennen hoe je snijd en hakt
  vrijdag 30 december 2016 @ 15:17:47 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167744212
Ik merkte dat ik toch vaker "guillotine-achtige hakbewegingen maak" (dat de punt los komt, zeg maar), dan dat ik op zijn Europees snij. Dat doe ik alleen bij kleine/lage dingen als lente-uitjes of koriander of zo. Maar een gewone ui? Alleen het laatste kontje misschien.

Op zijn Europees snijden kan trouwens nog steeds met een santoku. Dus eigenlijk past die mes van nature beter bij me. :-)
pi_167744841
Heb je ook een vacuüm machine nodig of voldoen ziplock zakken ook ?
  vrijdag 30 december 2016 @ 15:32:55 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167745019
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 15:29 schreef Sorella het volgende:
Heb je ook een vacuüm machine nodig of voldoen ziplock zakken ook ?
Ik ben afgestapt van de gevacumeerde zakken, ik gebruik alleen nog dubbele ziplock zakken. Die hebben 2 ritsen. Werkt prima. Als er dan toch nog lucht is vrijgekomen uit het vlees (dat gebeurt soms) dan kun je de zak gewoon even open maken, lucht eruit drukken en weer dichtdoen. En je kunt eventueel je vlees tussentijds temperaturen: zak open, thermometer erin, meten, zak weer dicht, teug. Als ik een professionele vacumeermachine had zou ik die wel gebruiken, maar de huis-, tuin- en keukenmachines, nah, die bieden geen voordeel tov een ziplockzak waar je de lucht uitdrukt.
pi_167745581
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 15:17 schreef RobinOok het volgende:
Ik merkte dat ik toch vaker "guillotine-achtige hakbewegingen maak" (dat de punt los komt, zeg maar), dan dat ik op zijn Europees snij. Dat doe ik alleen bij kleine/lage dingen als lente-uitjes of koriander of zo. Maar een gewone ui? Alleen het laatste kontje misschien.

Op zijn Europees snijden kan trouwens nog steeds met een santoku. Dus eigenlijk past die mes van nature beter bij me. :-)
precies merkte dat dat met een vrij recht snijvlak makkelijker ging dan ik dacht...funny
  zondag 8 januari 2017 @ 12:29:14 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_167973664
Geen kookboek, geen echte gadget



Maar de reisseries van de beste, grappigste, intelligenste liefste en meest dronken TV kok aller tijden.
Keith Floyd, de eerste die de studio verliet om buiten te gaan koken, de eerste die op reis ging, en wiens niveau nooit geevenaard is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_167975546
Philips pastamachine, na 1x gebruik al helemaal fan maar ben benieuwd of hij ook langere tijd gebruikt zal worden
  zondag 8 januari 2017 @ 16:41:37 #92
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167979817
Ik heb he-le-maal niks met Keith Floyd. Van mij mogen zijn filmpjes in het archief blijven.
  zondag 8 januari 2017 @ 17:29:22 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_167981055
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2017 13:55 schreef Trusten het volgende:
Philips pastamachine, na 1x gebruik al helemaal fan maar ben benieuwd of hij ook langere tijd gebruikt zal worden
Interessant apparaat, perst de noedels ipv ze te snijden. Paar jaar geleden zag ik zoiets gelijks bij een tweedehandszaak, terwijl ik nadacht of ik de 25 euro die ze wilden hebben het waard was kocht een chineese dame het en was héél blij met het koopje. Ze vertelde me dat deze nieuw meer dan 300 was. (Het was geen philips btw)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_167981516
quote:
1s.gif Op zondag 8 januari 2017 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Interessant apparaat, perst de noedels ipv ze te snijden. Paar jaar geleden zag ik zoiets gelijks bij een tweedehandszaak, terwijl ik nadacht of ik de 25 euro die ze wilden hebben het waard was kocht een chineese dame het en was héél blij met het koopje. Ze vertelde me dat deze nieuw meer dan 300 was. (Het was geen philips btw)
Ja in Amerika heb je er meer versies van geloof ik. Ik vond ze wel vrij prijzig maar met leuke korting (ING rentepunten) kunnen kopen. Het werkt echt super makkelijk :). Maar ja een wafelijzer werkt ook heel makkelijker en die staat ook de verstoffen haha...

Voor de geïnteresseerden (vanaf minuut 4 ofzo zie je hoe het werkt)
pi_167996937
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2016 00:05 schreef MonkNL het volgende:
Een Anova Precision Cooker. Toch maar overstag gegaan en de BT versie gekocht..

[ afbeelding ]

SOLIS Pro 569 EasyVac Vacumeermachine. Buiten het hele sous vide garen toch wel een heel handig apparaat.. Was in de aanbieding met 50 gratis zakken.

[ afbeelding ]
Waar heb je deze besteld?
Vraag me af of de BT echt toegevoegde waarde heeft, ben benieuwd naar je ervaringen ermee.

Heb ook een vacumeer apparaat besteld op ibood, was in de aanbieding.
De Anova ben ik ook aan het overwegen.
pi_167997091
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2017 09:01 schreef ASSpirine het volgende:

[..]

Waar heb je deze besteld?
Vraag me af of de BT echt toegevoegde waarde heeft, ben benieuwd naar je ervaringen ermee.

Heb ook een vacumeer apparaat besteld op ibood, was in de aanbieding.
De Anova ben ik ook aan het overwegen.
Bij Anova Culinary zelf. Zij hebben hun magazijn in Nederland, dus als je daar besteld en hij is op voorraad dan is hij binnen 1 a 2 dagen binnen. Tot nu toe bevalt hij heel erg goed. Ik heb hem nu 4 keer gebruikt. De laatste keer een mooi stuk Bavette sous vide gegaard en dat was echt lekker. Doe je echt geen miskoop aan. De BT versie is de goedkoopste versie van de precision cooker overigens.
  maandag 9 januari 2017 @ 11:13:53 #97
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167999288
Ik heb hem ook bij Anova zelf besteld. Ook de "goedkope" bluetooth versie. Die andere, met wifi lijkt leuk, maar ik zou echt niet weten wat die toevoegt. Het water is een constante temperatuur, er valt niks te biepen of zo " dat het klaar is". Een kookwekker zetten kan ik zelf wel. Ook mijn iphone heeft daar geen wifi voor nodig....

Een kerntemperatuurmeter daarentegen, die zou ik misschien nog wel willen hebben met app voor je i-phone. Dat je kan zien hoe ver hij is. Maar dat dus voor oven, niet voor warmwaterbad.
pi_167999877
Er zit gewoon een kookwekker op de BT-versie. Hij geeft een piepje wanneer het water de juiste temperatuur heeft en wanneer de ingestelde tijd voorbij is.
  maandag 9 januari 2017 @ 13:46:06 #99
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_168002573
simpele giet aluminium wok om die teflon zooi te vervangen.

.
pi_168003357


Een lodge combo cooker. Was eindelijk in de aanbieding bij Amazon.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')