Nog even een samenvatting:
bron: Tweakers (user Spooksel)--------------
SpaceX geeft momenteel, <5% van de bedrijfsresources uit aan dit project. Elon noemde het enkele tientallen miljoenen op jaarbasis, dit moet groeien naar ongeveer $300Miljoen per jaar tot een totaal kostenplaatje van rond de $10Miljard.
Vanaf 2018 is SpaceX van plan om tijdens ieder beschikbaar launch window op zijn minste een Red Dragon naar Mars te sturen (
iedere 26 maanden dus ongeveer).
De nieuwe ITS (Interplanetary Transport System) heeft 42 Raptor motoren in de eerste trap en nog eens 9 in de tweede trap/het ruimteschip (waarvan 6 optimaal voor vacuum).
De eerste trap blijft uiteraard in de buurt van de Aarde en wordt gebruikt om zowel het ruimteschip als de brandstof tanker te lanceren. Deze twee units delen hun architectuur om de kosten te drukken.
De eerste trap willen ze uiteindelijk zelfs weer exact terug laten keren op de lanceerinstallatie, hun succes met Falcon 9 en de extreme precisie waarmee deze kan landen geeft ze een goede hoop dat dit mogelijk moet zijn.
De timeline is uiteraard optimistisch, gelukkig gaf hij zelf ook toe daar niet zo sterk in te zijn
Raptor heeft voor het eerst gevuurd en SpaceX heeft inmiddels ook een
development brandstoftank al gebouwd.
Vanaf 2020 is het de bedoeling om te gaan testen met de verschillende onderdelen en hopelijk vanaf midden 2020's zal Kennedy Space Center LC39-A aangepast zijn om dit ook daadwerkelijk te kunnen lanceren.
De bedoeling is om per vlucht minimaal 100 personen naar Mars te kunnen vervoeren met latere iteraties die 200 of meer personen aan kunnen. De prijs moet richting de $200.000 of lager per persoon om het aantrekkelijk te maken.
Het ruimteschip zal op Mars weer afgetankt moeten kunnen worden met lokaal geproduceerde brandstof om weer terug te keren naar de Aarde, SpaceX wil geen 'graveyard' van eenmalig gebuikte schepen op Mars hebben. Dat zou te kostbaar worden.
Het systeem moet ook geschikt zijn om eventueel naar andere locaties in het zonnestelsel te reizen.
Mooie renders hier:
https://www.flickr.com/photos/spacex--------------