abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 21 september 2016 @ 13:43:44 #151
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165470228
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:41 schreef Qternocq het volgende:

[..]

Hoe kan ik jouw provocaties en vragen beantwoorden zonder dat je me vervelend vindt?

Biefstuk van deeg?
Wat bedoel je? Dat dat een serieuze reactie was van je? Ja, prima. Het staat je niet aan om dat te eten. Ik begrijp het.

Verder ga je (natuurlijk) niet in op wat ik je uitleg over het dierenleed wat gepaard gaat met het oogsten van planten. Een drogreden inderdaad, die had je beter niet kunnen noemen.
Nee.. ik ga niet in op jou.. Dat heb je zelf zojuist veroorzaakt.. ^O^
Doe je de groeten aan de slager die geen vlees heeft?
pi_165470271
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:43 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Nee.. ik ga niet in op jou.. Dat heb je zelf zojuist veroorzaakt.. ^O^
Doe je de groeten aan de slager die geen vlees heeft?
Ik zie dat je ook niet bekend bent met de verantwoordelijkheid die je hebt over je eigen handelen. Als je me te veel macht over je geeft ga ik die misschien nog misbruiken 8-)

Wat kan ik je nog meer laten doen?

quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:03 schreef FANN het volgende:

[..]

Neu... maar je kan er een heel vervelende discussie van gaan maken, zodat de hele boel belachlijk wordt gemaakt of je kan er gewoon plezier in hebben om het er over te hebben...

en gewoon te discuseren..

[..]

Beter?
pi_165470308
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:46 schreef Qternocq het volgende:

[..]




Beter?
Je begint het door te krijgen :+
  woensdag 21 september 2016 @ 13:48:43 #154
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165470315
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:46 schreef Qternocq het volgende:

[..]

Ik zie dat je ook niet bekend bent met de verantwoordelijkheid die je hebt over je eigen handelen. Als je me te veel macht over je geeft ga ik die misschien nog misbruiken 8-)

Wat kan ik je nog meer laten doen?

[..]

Beter?
Je maakt goede reclame voor je overtuiging...
pi_165470343
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:48 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Je maakt goede reclame voor je overtuiging...
Dat het jou irriteert begrijp ik wel. Ik begrijp echter niet waarom je je argument niet meer verdedigd of toegeeft dat je het mis had. Je wilde zo graag serieus genomen worden, maar op het moment dat ik je argument ontkracht vlucht je.
  woensdag 21 september 2016 @ 13:51:41 #156
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_165470379
Wat ik me trouwens afvraag. Waarom doen veganisten en vegetariėrs zoveel moeite om geen vlees te eten, om vervolgens weer veel geld neer te leggen voor eten dat er uit ziet als vlees en in sommige gevallen zelfs schijnt te smaken als vlees (maar het niet is)?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_165470411
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:51 schreef MutedFaith het volgende:
Wat ik me trouwens afvraag. Waarom doen veganisten en vegetariėrs zoveel moeite om geen vlees te eten, om vervolgens weer veel geld neer te leggen voor eten dat er uit ziet als vlees en in sommige gevallen zelfs schijnt te smaken als vlees (maar het niet is)?
Dat doen ze omdat ze dat lekker vinden om te eten... Niets meer, niets minder.

Die markt wordt ook veelvuldig gebruikt door vlees-eters die om het milieu of voor dierenleed graag minder vlees willen eten, maar hun maaltijd niet te veel willen aanpassen.

Het is toch handig? Wel de smaak, niet de exploitatie.
pi_165470414
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:51 schreef MutedFaith het volgende:
Wat ik me trouwens afvraag. Waarom doen veganisten en vegetariėrs zoveel moeite om geen vlees te eten, om vervolgens weer veel geld neer te leggen voor eten dat er uit ziet als vlees en in sommige gevallen zelfs schijnt te smaken als vlees (maar het niet is)?
Kun je dat nou echt niet zelf bedenken? Wat zou nou de reden kunnen zijn dat vegetariėrs en veganisten geen vlees eten?
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  woensdag 21 september 2016 @ 13:53:46 #159
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165470422
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:50 schreef Qternocq het volgende:

[..]

Dat het jou irriteert begrijp ik wel. Ik begrijp echter niet waarom je je argument niet meer verdedigd of toegeeft dat je het mis had. Je wilde zo graag serieus genomen worden, maar op het moment dat ik je argument ontkracht vlucht je.
Omdat ik de moeite niet steek in mensen die een ander belachelijk proberen te maken om hun eigen gedrag te verhullen..
pi_165470427
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:53 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Omdat ik de moeite niet steek in mensen die een ander belachelijk proberen te maken om hun eigen gedrag te verhullen..
Wow...
  woensdag 21 september 2016 @ 13:56:31 #161
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_165470481
Ik vind t vooral getuigen van een gebrek aan creativiteit. Er is zoveel lekkers te maken zonder vlees. En nepvlees draagt echt niet bij aan bewustwording van de kant van de omnivoren. Die zien het meer als een bevestiging dat vlees inderdaad onmisbaar is.

Overigens eet ik gemiddeld 2 of 3 dagen per week vegetarisch. Bevalt prima, maar ik zou niet volledig vlees- en visloos willen.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  woensdag 21 september 2016 @ 13:56:32 #162
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165470483
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:51 schreef MutedFaith het volgende:
Wat ik me trouwens afvraag. Waarom doen veganisten en vegetariėrs zoveel moeite om geen vlees te eten, om vervolgens weer veel geld neer te leggen voor eten dat er uit ziet als vlees en in sommige gevallen zelfs schijnt te smaken als vlees (maar het niet is)?
Gouden handel.. En dan vooral namen van meest voorkomende stukken vlees gebruiken.. :Y
Want een groenteburger klinkt veel truttiger dan een vegetarische hamburger..
pi_165470494
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:51 schreef MutedFaith het volgende:
Wat ik me trouwens afvraag. Waarom doen veganisten en vegetariėrs zoveel moeite om geen vlees te eten, om vervolgens weer veel geld neer te leggen voor eten dat er uit ziet als vlees en in sommige gevallen zelfs schijnt te smaken als vlees (maar het niet is)?
Ik kan niet voor įlle vegetariėrs en al helemaal niet voor de veganisten praten, maar ik eet
bijvoorbeeld ''wel eens'' en dat is echt maar een enkele keer de plantaardige kip van de Vega
slager, gewoon omdat ik kip altijd lekker vond en eigenlijk vind ik het dus nog steeds lekker :Y

Die plantaardige kip van de vega slager vind ik nét zo lekker als kip, die is écht verbazend goed
kan ik je vertellen, al zal je dat wel niet geloven en wat ik meestal bij een ''Hollandse Maaltijd''
eet is een Vega braadworstje, die lijken precies op de saucijsjes die mijn moeder vroeger
altijd maakte...

daarom dus....

Als je vegetarisch gaat eten wil dat niet altijd zeggen dat je vlees vies vind hoor, dat is een heel
raar misverstand.

Ik eet zo af en toe wel vis trouwens, dus ik hang er een beetje tusenin... al ik stampot eet
neem ik biologische spekkies, want die sojaspekkies vind ik niet te hachelen.
pi_165470515
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:57 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik kan niet voor įlle vegetariėrs en al helemaal niet voor de veganisten praten, maar ik eet
bijvoorbeeld ''wel eens'' en dat is echt maar een enkele keer de plantaardige kip van de Vega
slager, gewoon omdat ik kip altijd lekker vond en eigenlijk vind ik het dus nog steeds lekker :Y

Die plantaardige kip van de vega slager vind ik nét zo lekker als kip, die is écht verbazend goed
kan ik je vertellen, al zal je dat wel niet geloven en wat ik meestal bij een ''Hollandse Maaltijd''
eet is een Vega braadworstje, die lijken precies op de saucijsjes die mijn moeder vroeger
altijd maakte...

daarom dus....

Als je vegetarisch gaat eten wil dat niet altijd zeggen dat je vlees vies vind hoor, dat is een heel
raar misverstand.

Ik eet zo af en toe wel vis trouwens, dus ik hang er een beetje tusenin... al ik stampot eet
neem ik biologische spekkies, want die sojaspekkies vind ik niet te hachelen.
Ken je de spekjes van de vegaslager?
  woensdag 21 september 2016 @ 13:59:19 #165
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165470542
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:57 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik kan niet voor įlle vegetariėrs en al helemaal niet voor de veganisten praten, maar ik eet
bijvoorbeeld ''wel eens'' en dat is echt maar een enkele keer de plantaardige kip van de Vega
slager, gewoon omdat ik kip altijd lekker vond en eigenlijk vind ik het dus nog steeds lekker :Y

Die plantaardige kip van de vega slager vind ik nét zo lekker als kip, die is écht verbazend goed
kan ik je vertellen, al zal je dat wel niet geloven en wat ik meestal bij een ''Hollandse Maaltijd''
eet is een Vega braadworstje, die lijken precies op de saucijsjes die mijn moeder vroeger
altijd maakte...

daarom dus....

Als je vegetarisch gaat eten wil dat niet altijd zeggen dat je vlees vies vind hoor, dat is een heel
raar misverstand.

Ik eet zo af en toe wel vis trouwens, dus ik hang er een beetje tusenin... al ik stampot eet
neem ik biologische spekkies, want die sojaspekkies vind ik niet te hachelen.
Ik eet vaak stukken kip (in kipmasala bijv) omdat het bot zoveel meer smaak afgeeft..
Bestaat zoiets ook in de vegawereld?
pi_165470543
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:56 schreef MutedFaith het volgende:
Ik vind t vooral getuigen van een gebrek aan creativiteit. Er is zoveel lekkers te maken zonder vlees. En nepvlees draagt echt niet bij aan bewustwording van de kant van de omnivoren. Die zien het meer als een bevestiging dat vlees inderdaad onmisbaar is.

Overigens eet ik gemiddeld 2 of 3 dagen per week vegetarisch. Bevalt prima, maar ik zou niet volledig vlees- en visloos willen.
als je maar 2 of 3 dagen vegetarish eet heb je ook helemaal geen behoefte aan vleesvervangers
hé hé :')

maar als je na 2 maanden een keer lekker Kip / kerrie wil eten dan kan je de Vega kip
nemen, is dat zo moeilijk te begrijpen?
pi_165470550
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:58 schreef Qternocq het volgende:

[..]

Ken je de spekjes van de vegaslager?
vin ik niet lekker
pi_165470561
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:56 schreef MutedFaith het volgende:
Ik vind t vooral getuigen van een gebrek aan creativiteit. Er is zoveel lekkers te maken zonder vlees. En nepvlees draagt echt niet bij aan bewustwording van de kant van de omnivoren. Die zien het meer als een bevestiging dat vlees inderdaad onmisbaar is.

Overigens eet ik gemiddeld 2 of 3 dagen per week vegetarisch. Bevalt prima, maar ik zou niet volledig vlees- en visloos willen.
Tja.. Een zak chips opentrekken is ook niet creatief. Dat hoeft toch niet altijd? Ik ben vaak creatief in de keuken hoor... Maar soms heb ik zin in een stuk taai vlees, en ja, dan wil ik nog steeds geen dieren lastigvallen met die behoefte.

Dat het niet bijdraagt aan bewustzijn kan ik geen uitspraken over doen. Ik vrees jij ook niet, maar misschien heb je er wel iets over gelezen. Ik zou dan graag je bron zien. Ik denk dat het lastig is om in te schatten. Het gaat er natuurlijk om waarom ze het doen. Zo lang het niet hun eindstation is houd ik hoop dat hun perspectief op een dag veranderd.
pi_165470563
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:59 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ik eet vaak stukken kip (in kipmasala bijv) omdat het bot zoveel meer smaak afgeeft..
Bestaat zoiets ook in de vegawereld?
denk het niet heh? zit geen bot in de vegakip
pi_165470584
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:56 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Gouden handel.. En dan vooral namen van meest voorkomende stukken vlees gebruiken.. :Y
Want een groenteburger klinkt veel truttiger dan een vegetarische hamburger..
een groentenburger is ook heel iets anders dan een vega burger :P
pi_165470588
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:59 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ik eet vaak stukken kip (in kipmasala bijv) omdat het bot zoveel meer smaak afgeeft..
Bestaat zoiets ook in de vegawereld?
Ik denk dat smaak het minst relevant is in een discussie over ethiek...

Ik denk echter wel dat ik kipmasala kan maken die jij ook lekker vindt :)
pi_165470608
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 13:51 schreef MutedFaith het volgende:
Wat ik me trouwens afvraag. Waarom doen veganisten en vegetariėrs zoveel moeite om geen vlees te eten, om vervolgens weer veel geld neer te leggen voor eten dat er uit ziet als vlees en in sommige gevallen zelfs schijnt te smaken als vlees (maar het niet is)?
Omdat geen vlees meer willen eten wat anders is dan vlees niet lekker vinden.
Persoonlijk vind ik het meestal vooral teleurstellend, dus eet ik liever geen vleesvervangers.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_165470626
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:02 schreef erodome het volgende:

[..]

Omdat geen vlees meer willen eten wat anders is dan vlees niet lekker vinden.
dat zeg ik :D
  woensdag 21 september 2016 @ 14:03:33 #174
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165470633
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:00 schreef FANN het volgende:

[..]

denk het niet heh? zit geen bot in de vegakip
Ja nee nou ja.. ik weet niet wat er zoal op de markt is..
Zou prima gemaakt kunnen worden denk ik..
Kip(beter gezegd vlees) met of zonder bot is een wereld van verschil in smaak.. Als de kip zonder vlees dan zo goed zou zijn ben ik ook wel benieuwd natuurlijk..
Ik blijf het een beetje de saromapudding/karton met een smaakje vinden in mijn gedachte..
  woensdag 21 september 2016 @ 14:05:03 #175
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165470655
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:01 schreef FANN het volgende:

[..]

een groentenburger is ook heel iets anders dan een vega burger :P
Ja dat weet ik toch ook heulemaal niet? Ik vind het maar vreemd om voedsel onherkenbaar te maken.. :P
pi_165470668
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:03 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ja nee nou ja.. ik weet niet wat er zoal op de markt is..
Zou prima gemaakt kunnen worden denk ik..
Kip(beter gezegd vlees) met of zonder bot is een wereld van verschil in smaak.. Als de kip zonder vlees dan zo goed zou zijn ben ik ook wel benieuwd natuurlijk..
Ik blijf het een beetje de saromapudding/karton met een smaakje vinden in mijn gedachte..
Nah, als je het zou proberen en het lekker zou vinden zou je het hier niet gaan toegeven denk ik :+
pi_165470677
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:05 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ja dat weet ik toch ook heulemaal niet? Ik vind het maar vreemd om voedsel onherkenbaar te maken.. :P
Och ze hadden ook vierkante burgers kunnen maken, maar die passen lastig op een broodje :D
  woensdag 21 september 2016 @ 14:07:16 #178
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165470690
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:01 schreef Qternocq het volgende:

[..]

Ik denk dat smaak het minst relevant is in een discussie over ethiek...

Ik denk echter wel dat ik kipmasala kan maken die jij ook lekker vindt :)
Ja dat is niet zo moeilijk.. ik ben een alleseter.. en het liefst net even te veel als het lekker is...
Maar ik heb dan liever iets wat geen kip heet als het geen kip is..
Hoeft het niet minder lekker om te zijn.. maar het is gewoon iets anders..
pi_165470706
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:05 schreef FANN het volgende:

[..]

Nah, als je het zou proberen en het lekker zou vinden zou je het hier niet gaan toegeven denk ik :+
Is meestal idd zo ;)

Zelf vind ik die kipstukjes van de vega slager wel lekker en een kaasschnitzel gaat er ook wel in. Verder eigenlijk nog niets tegen gekomen wat ik echt lekker vond, wat dus een meerwaarde bij mijn eten was.

Maar goed, ik eet een paar dagen per week wel vlees/vis/gevogelte, dus hoef ook niet te kijken naar vervangers. Dan is het vaak makkelijker en lekkerder om gewoon iets te maken waar het vlees/vervanger gewoon niet bij nodig is, geen meerwaarde heeft.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  woensdag 21 september 2016 @ 14:09:22 #180
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_165470724
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:02 schreef erodome het volgende:

[..]

Omdat geen vlees meer willen eten wat anders is dan vlees niet lekker vinden.
Persoonlijk vind ik het meestal vooral teleurstellend, dus eet ik liever geen vleesvervangers.
Maar waarom moet t per se de vorm en naam van vlees hebben?

En dan snap ik een worst- of burgervormig ding nog,want lekker makkelijk.

Maar kipstuckjes? Serieus?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_165470747
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:07 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ja dat is niet zo moeilijk.. ik ben een alleseter.. en het liefst net even te veel als het lekker is...
Maar ik heb dan liever iets wat geen kip heet als het geen kip is..
Hoeft het niet minder lekker om te zijn.. maar het is gewoon iets anders..
Die namen maken het vooral makkelijker te verkopen, vooral ook omdat mensen dan weten waarvoor ze het kunnen gebruiken. De smaak ligt er ook bij in de buurt, soms wat mislukt, soms verdomd goed gelukt.

Een burger is trouwens niet perse vlees, een hamburger wel. Dus een notenburger bv probeert geen vleesnaam aan te nemen, het is wat het is, een burger gemaakt van noten en dat zegt de naam dus vrij letterlijk.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_165470782
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:09 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Maar waarom moet t per se de vorm en naam van vlees hebben?

En dan snap ik een worst- of burgervormig ding nog,want lekker makkelijk.

Maar kipstuckjes? Serieus?
Omdat het qua smaak ook in die lijn ligt, er is gepoogd (en bij die kipstukjes zijn ze daar erg goed in geslaagd) om de structuur en smaak van kipstukjes te benaderen.
Het is niet noodzakelijk, maar maakt het wel erg makkelijk voor veel mensen.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  woensdag 21 september 2016 @ 14:13:26 #183
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165470794
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:05 schreef FANN het volgende:

[..]

Nah, als je het zou proberen en het lekker zou vinden zou je het hier niet gaan toegeven denk ik :+
Vast wel.. maar tot nu toe is dat nog nooit iemand gelukt.. (vooral ook om de beleving die ik krijg als iemand zegt dat het vlees is zonder vlees..) mn moeder heeft wel eens wat verwoede pogingen gedaan, en die kan koken als de beste.. Maar die krijgt het er ook niet in bij mij..

Het is niet dat ik vind dat iemand niet lekker kan koken, maar ik ga ook niet zeggen dat deze stamppot boerenkool eigenlijk groentesoep is..

Ik probeer trouwens alles aan voedsel wat niet meer beweegt of leeft, uit.. Dus heb ik natuurlijk ook genoeg vegamaaltijden gegeten.. Maar ik weet niets van vegaslagers.. gewoon omdat ik het een vorm van bedrog vind, die verboden zou moeten worden...

Wij stoppen hier in NL bijvoorbeeld vezels in (reguliere) rookworst.. waar je in Duitsland 4 jaar gevangenisstraf voor kunt krijgen (en terecht)

[ Bericht 8% gewijzigd door Zolderkamer op 21-09-2016 14:18:31 ]
  woensdag 21 september 2016 @ 14:22:16 #184
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165470939
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:09 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Maar waarom moet t per se de vorm en naam van vlees hebben?

En dan snap ik een worst- of burgervormig ding nog,want lekker makkelijk.

Maar kipstuckjes? Serieus?
Ja.. voor ¤3,69 per 160 gram.. _O-
Beetje bloem.. wat water.. wat aroma's..

Wat ik zeg.. gouden handel die illusies.. :Y
pi_165471053
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:13 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Vast wel.. maar tot nu toe is dat nog nooit iemand gelukt.. (vooral ook om de beleving die ik krijg als iemand zegt dat het vlees is zonder vlees..) mn moeder heeft wel eens wat verwoede pogingen gedaan, en die kan koken als de beste.. Maar die krijgt het er ook niet in bij mij..

Het is niet dat ik vind dat iemand niet lekker kan koken, maar ik ga ook niet zeggen dat deze stamppot boerenkool eigenlijk groentesoep is..

Ik probeer trouwens alles aan voedsel wat niet meer beweegt of leeft, uit.. Dus heb ik natuurlijk ook genoeg vegamaaltijden gegeten.. Maar ik weet niets van vegaslagers.. gewoon omdat ik het een vorm van bedrog vind, die verboden zou moeten worden...

Wij stoppen hier in NL bijvoorbeeld vezels in (reguliere) rookworst.. waar je in Duitsland 4 jaar gevangenisstraf voor kunt krijgen (en terecht)
Dan moet je echt die nep kipstukjes eens proberen... Bij de meeste van die producten denk ik echt hetzelfde als jij qua smaak, maar die kipstukjes steken er echt met kop en schouder bovenuit.
Wel in een gerecht verwerken, een curry ofzo.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_165471103
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:22 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ja.. voor ¤3,69 per 160 gram.. _O-
Beetje bloem.. wat water.. wat aroma's..

Wat ik zeg.. gouden handel die illusies.. :Y
Het probleem is vraag-en-aanbod... Of nouja, probleem. Daarom is het duurder. En het gebrek aan subsidies, die de veehouders natuurlijk wel opstrijken.

Edit: ok ok, sorry. Opstrijken is natuurlijk wat respectloos (hoewel ik absoluut geen respect voor hun werk heb), maar dat maakt vlees gewoon wel een stuk goedkoper.

Nog een edit: Het is wel meer dan bloem. Die kipstuckjes bijvoorbeeld, zijn verlengde plantaardige eiwitvezels om een taaiere bite te creėren.
  woensdag 21 september 2016 @ 14:35:27 #187
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165471182
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:28 schreef erodome het volgende:

[..]

Dan moet je echt die nep kipstukjes eens proberen... Bij de meeste van die producten denk ik echt hetzelfde als jij qua smaak, maar die kipstukjes steken er echt met kop en schouder bovenuit.
Wel in een gerecht verwerken, een curry ofzo.
Ja maar daar gebruik ik dus normaal kip met bot voor.. Ik ben wel benieuwd hoor.. :Y
Maar het is voor mij dan net zo als een milkshake van de mcdonalds.. die neemt dan toevallig iemand mee..
Ik zou het niet zo 123 uit mezelf kopen..

Dan zou ik zorgen dat ik zelf iets smakelijks met soja maak bijv.. (Ik weiger om zo'n prijs te betalen aan iemand die er steenrijk van word)
  woensdag 21 september 2016 @ 14:41:58 #188
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165471296
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:30 schreef Qternocq het volgende:

[..]

Het probleem is vraag-en-aanbod... Of nouja, probleem. Daarom is het duurder. En het gebrek aan subsidies, die de veehouders natuurlijk wel opstrijken.

Edit: ok ok, sorry. Opstrijken is natuurlijk wat respectloos (hoewel ik absoluut geen respect voor hun werk heb), maar dat maakt vlees gewoon wel een stuk goedkoper.

Nog een edit: Het is wel meer dan bloem. Die kipstuckjes bijvoorbeeld, zijn verlengde plantaardige eiwitvezels om een taaiere bite te creėren.
Want akkerbouwers die soja telen (met behulp van dierenmest van veehouders) krijgen geen subsidies?

(edit: om even toe te voegen dat ik wel respect heb voor mensen die de wereld te eten geven.. boeren in alle soorten en maten dus)

Tuurlijk is het wat meer dan dat rijtje die ik opnoem.. maar uiteindelijk zijn/waren het planten.. in een ander jasje.. en die prijs heeft echt helemaal niets met de kostprijs van doen..
Dat kun je niet recht lullen.. :N
Ik weiger om met dat soort praktijken mee te gaan.. Moet verder iedereen voor zichzelf weten.. Maar het is gewoon iemand met boerenslimheid die heel hard aan het binnenlopen is.. En van mij mag ie.. maar ik doe er niet aan mee.. :N

[ Bericht 1% gewijzigd door Zolderkamer op 21-09-2016 14:47:40 ]
pi_165471433
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:41 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Want akkerbouwers die soja telen (met behulp van dierenmest van veehouders) krijgen geen subsidies?
Tuurlijk is het wat meer dan dat rijtje die ik opnoem.. maar uiteindelijk zijn/waren het planten.. in een ander jasje.. en die prijs heeft echt helemaal niets met de kostprijs van doen..
Dat kun je niet recht lullen.. :N
Ik weiger om met dat soort praktijken mee te gaan.. Moet verder iedereen voor zichzelf weten.. Maar het is gewoon iemand met boerenslimheid die heel hard aan het binnenlopen is.. En van mij mag ie.. maar ik doe er niet aan mee.. :N
Ik vrees dat het zo niet werkt.

De soja die die dieren eten komt overigens allemaal uit zuid-amerika (ik vertelde al eerder over het kappen van regenwouden? Dat is voor sojaplantages). Dat is rete goedkoop en zo lang de veehouder niet rond komt omdat de italiaanse veehouder minder huur betaalt en veel te hard zou kunnen concurreren, krijgt hij van de overheid subsidies.

De vegetarische slager wil daar niet aan mee doen en gebruikt zo veel mogelijk regionaal geteelde soja (en lupine etc). Zelfde geldt voor merken als Alpro. Dat is duurder inderdaad... Maar ik doe daar liever aan mee dan aan de bio-industrie. Bot of geen bot.

Dit alles gaat overigens nog steeds de ethische discussie uit de weg.
pi_165471435
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:35 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ja maar daar gebruik ik dus normaal kip met bot voor.. Ik ben wel benieuwd hoor.. :Y
Maar het is voor mij dan net zo als een milkshake van de mcdonalds.. die neemt dan toevallig iemand mee..
Ik zou het niet zo 123 uit mezelf kopen..

Dan zou ik zorgen dat ik zelf iets smakelijks met soja maak bijv.. (Ik weiger om zo'n prijs te betalen aan iemand die er steenrijk van word)
Hier hetzelfde, maar heb al een aantal keer gewoon voor de lol fervente vleeseters die nep kipstukjes voorgezet. Wel bij mensen die daar ook de lol van in konden zien natuurlijk, anders is het gewoon gemeen. Het werkte eigenlijk bij iedereen, alleen bij mijn zoon niet, die was gelijk wantrouwig, kent me te goed en zag de lach in mijn ogen ;)
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_165471461
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:49 schreef erodome het volgende:

[..]

Hier hetzelfde, maar heb al een aantal keer gewoon voor de lol fervente vleeseters die nep kipstukjes voorgezet. Wel bij mensen die daar ook de lol van in konden zien natuurlijk, anders is het gewoon gemeen. Het werkte eigenlijk bij iedereen, alleen bij mijn zoon niet, die was gelijk wantrouwig, kent me te goed en zag de lach in mijn ogen ;)
Bij ons is ook iedereen er enthousiast over (vlees eters). Wel belangrijk om te vertellen dat het natuurlijk niet alleen om de smaak gaat, maar ook om alles wat je er mee bereikt als je zo'n product gebruikt in plaats van een dood lichaam.
pi_165471497
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:41 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Want akkerbouwers die soja telen (met behulp van dierenmest van veehouders) krijgen geen subsidies?

(edit: om even toe te voegen dat ik wel respect heb voor mensen die de wereld te eten geven.. boeren in alle soorten en maten dus)

Tuurlijk is het wat meer dan dat rijtje die ik opnoem.. maar uiteindelijk zijn/waren het planten.. in een ander jasje.. en die prijs heeft echt helemaal niets met de kostprijs van doen..
Dat kun je niet recht lullen.. :N
Ik weiger om met dat soort praktijken mee te gaan.. Moet verder iedereen voor zichzelf weten.. Maar het is gewoon iemand met boerenslimheid die heel hard aan het binnenlopen is.. En van mij mag ie.. maar ik doe er niet aan mee.. :N
"Betere" teelt krijgt amper subsidie of zelfs helemaal niet. Sterker nog, het wordt vaak erg lastig gemaakt (hier in nederland zeker).
Maar om eerlijk te zijn heb ik liever dat boer en handelaar er goed aan verdienen, vind wat andersom gebeurd bij bv de bio-industrie veel erger, dat de boer geen eerlijke prijs krijgt, dat de prijs kunstmatig laag gehouden wordt. Dat geeft veel leed bij de boeren die gewoonweg van de bank zijn erdoor en gedwongen worden steeds massaler te worden. En geeft het idee dat voeding veel goedkoper is dan het werkelijk is, de kosten worden gewoon uitgesmeerd ipv bij de consument gelegd.

Iets wat een goed product is mag best beloond worden, daarvoor betalen vind ik vrij normaal.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_165471554
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:48 schreef Qternocq het volgende:

Dit alles gaat overigens nog steeds de ethische discussie uit de weg.
Nee hoor, het wel en wee van de boer e.d. is ook een ethisch verhaal.
Ik ken echt schrijnende verhalen van (vlees)boeren die echt in een hoek gedrukt worden hier. Of de (planten) boeren in het buitenland die voor een appel en een ei werken, hun land dat kapot gaat omdat ze niet anders kunnen dan zo spotgoedkoop leveren voor het veevoer. En die met lege handen achterblijven, geen andere keuze hebben omdat ze anders geen eten op tafel kunnen zetten.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  woensdag 21 september 2016 @ 14:56:08 #194
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165471563
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:49 schreef erodome het volgende:

[..]

Hier hetzelfde, maar heb al een aantal keer gewoon voor de lol fervente vleeseters die nep kipstukjes voorgezet. Wel bij mensen die daar ook de lol van in konden zien natuurlijk, anders is het gewoon gemeen. Het werkte eigenlijk bij iedereen, alleen bij mijn zoon niet, die was gelijk wantrouwig, kent me te goed en zag de lach in mijn ogen ;)
Oh dat lukt bij mij ook niet bij de mensen die ik ken.. ken ik ze ook veel te goed voor.. 8-)
Ik zie de lol er ook wel van in hoor.. zolang ook maar duidelijk is wat het echte spul is.. Uiteindelijk zit ik niet te wachten op surimi in de vorm van een vis.. doe me dan maar gewoon de wijting waar ie van gemaakt is..

quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:48 schreef Qternocq het volgende:

[..]

Ik vrees dat het zo niet werkt.

De soja die die dieren eten komt overigens allemaal uit zuid-amerika (ik vertelde al eerder over het kappen van regenwouden? Dat is voor sojaplantages). Dat is rete goedkoop en zo lang de veehouder niet rond komt omdat de italiaanse veehouder minder huur betaalt en veel te hard zou kunnen concurreren, krijgt hij van de overheid subsidies.

De vegetarische slager wil daar niet aan mee doen en gebruikt zo veel mogelijk regionaal geteelde soja (en lupine etc). Zelfde geldt voor merken als Alpro. Dat is duurder inderdaad... Maar ik doe daar liever aan mee dan aan de bio-industrie. Bot of geen bot.

Dit alles gaat overigens nog steeds de ethische discussie uit de weg.
Hier ga je alweer erg verhullend te werk.. zeg toch gewoon hoe het zit..
Ik word zo moe van dat gedoe en gedraai.. :O
  woensdag 21 september 2016 @ 14:56:35 #195
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165471569
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:50 schreef Qternocq het volgende:

[..]

Bij ons is ook iedereen er enthousiast over (vlees eters). Wel belangrijk om te vertellen dat het natuurlijk niet alleen om de smaak gaat, maar ook om alles wat je er mee bereikt als je zo'n product gebruikt in plaats van een dood lichaam.
En een dode plant.. dat is dan weer geen probleem?
  woensdag 21 september 2016 @ 14:58:54 #196
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_165471612
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:52 schreef erodome het volgende:

[..]

"Betere" teelt krijgt amper subsidie of zelfs helemaal niet. Sterker nog, het wordt vaak erg lastig gemaakt (hier in nederland zeker).
Maar om eerlijk te zijn heb ik liever dat boer en handelaar er goed aan verdienen, vind wat andersom gebeurd bij bv de bio-industrie veel erger, dat de boer geen eerlijke prijs krijgt, dat de prijs kunstmatig laag gehouden wordt. Dat geeft veel leed bij de boeren die gewoonweg van de bank zijn erdoor en gedwongen worden steeds massaler te worden. En geeft het idee dat voeding veel goedkoper is dan het werkelijk is, de kosten worden gewoon uitgesmeerd ipv bij de consument gelegd.

Iets wat een goed product is mag best beloond worden, daarvoor betalen vind ik vrij normaal.
Niet alleen door de bank.. maar ook door de overheid (met name de EU)

Gelukkig kan ik hier in de omgeving een enorme variatie aan boeren vinden waar ik mn vlees levend en wel kan uitkiezen en kopen... ^O^
pi_165471661
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:50 schreef Qternocq het volgende:

[..]

Bij ons is ook iedereen er enthousiast over (vlees eters). Wel belangrijk om te vertellen dat het natuurlijk niet alleen om de smaak gaat, maar ook om alles wat je er mee bereikt als je zo'n product gebruikt in plaats van een dood lichaam.
Tja, ik denk heel anders dan jij over dat dode lichaam. Heb daar echt geen enkel probleem mee mits het dier een goed leven heeft gehad en een snelle dood.
Vind wel dat "we" teveel vlees eten en dat dat niet uitkan, teveel druk legt op de wereld. Maar met mate vlees eten zie ik echt geen probleem in.

Bij veel plantaardig moet je ook oppassen, ook dat is lang niet altijd zonder vergaande gevolgen. Het teruglopen van bio-diversiteit ligt toch grotendeels bij plantaardige teelt bv. En langzaam leren we meer over planten, waaronder het feit dat een heel aantal plantensoorten soortgenoten "waarschuwen" als ze aangevreten e.d. worden.
Vergeet niet dat we een 50 jaar geleden nog heilig overtuigt waren dat vissen geen pijn voelde, wie weet wat we nog leren over planten...
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_165471701
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:58 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Niet alleen door de bank.. maar ook door de overheid (met name de EU)

Gelukkig kan ik hier in de omgeving een enorme variatie aan boeren vinden waar ik mn vlees levend en wel kan uitkiezen en kopen... ^O^
Idd, daarop letten zet aardig wat zoden aan de dijk. En geeft een win-win voor ons als consument, je betaald wel wat meer dan voor goedkoop supermarktvlees, maar betaald een hele mooie prijs voor erg goede kwaliteit. Je bent dus goedkoper uit dan wanneer je biologisch supermarktvlees zou kopen en krijgt veel meer kwaliteit.

Je kan ook boeren uitkiezen die passen bij jouw visie van hoe de dieren gehouden moeten worden en die ondersteunen, vind ik ook een fijn idee.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_165471714
quote:
14s.gif Op woensdag 21 september 2016 14:56 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

En een dode plant.. dat is dan weer geen probleem?
Klopt... Vind je dat raar?
pi_165471784
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2016 15:01 schreef erodome het volgende:

[..]

Tja, ik denk heel anders dan jij over dat dode lichaam. Heb daar echt geen enkel probleem mee mits het dier een goed leven heeft gehad en een snelle dood.
Vind wel dat "we" teveel vlees eten en dat dat niet uitkan, teveel druk legt op de wereld. Maar met mate vlees eten zie ik echt geen probleem in.

Bij veel plantaardig moet je ook oppassen, ook dat is lang niet altijd zonder vergaande gevolgen. Het teruglopen van bio-diversiteit ligt toch grotendeels bij plantaardige teelt bv. En langzaam leren we meer over planten, waaronder het feit dat een heel aantal plantensoorten soortgenoten "waarschuwen" als ze aangevreten e.d. worden.
Vergeet niet dat we een 50 jaar geleden nog heilig overtuigt waren dat vissen geen pijn voelde, wie weet wat we nog leren over planten...
Waarom denkt iedereen voor dieren te kunnen bepalen wat een goed leven is? Als we het met mensen zouden doen zou dat toch ook niet opgaan? Iemand opsluiten, verkrachten (kunstmatig insemineren bedoel ik natuurlijk) en vermoorden, maar WEL met iets meer ruimte dan de reguliere bio-industrie, want dat is beter voor het dier... ? Wat?! Kom op zeg. Een goed leven heeft NIETS te maken met gebruikt worden. Dat slaat nergens op.

Het grootste gedeelte van de intensieve plantaardige teelt gaat toch echt naar de bio-industrie. Het grootste verlies van bio-diversiteit is te danken aan de oerwoudkap waar sojaplantages neergezet worden voor veevoer. Dus als jij zegt "te veel plantaardig" bedoel je dat we minder planten moeten eten en meer dierlijk? Dierlijk eten drukt een veel grotere stempel op landbouw vanwege al het veevoer dat nodig is.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')