Nee.. ik ga niet in op jou.. Dat heb je zelf zojuist veroorzaakt..quote:Op woensdag 21 september 2016 13:41 schreef Qternocq het volgende:
[..]
Hoe kan ik jouw provocaties en vragen beantwoorden zonder dat je me vervelend vindt?
Biefstuk van deeg?
Wat bedoel je? Dat dat een serieuze reactie was van je? Ja, prima. Het staat je niet aan om dat te eten. Ik begrijp het.
Verder ga je (natuurlijk) niet in op wat ik je uitleg over het dierenleed wat gepaard gaat met het oogsten van planten. Een drogreden inderdaad, die had je beter niet kunnen noemen.
Ik zie dat je ook niet bekend bent met de verantwoordelijkheid die je hebt over je eigen handelen. Als je me te veel macht over je geeft ga ik die misschien nog misbruikenquote:Op woensdag 21 september 2016 13:43 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Nee.. ik ga niet in op jou.. Dat heb je zelf zojuist veroorzaakt..![]()
Doe je de groeten aan de slager die geen vlees heeft?
Beter?quote:Op woensdag 21 september 2016 13:03 schreef FANN het volgende:
[..]
Neu... maar je kan er een heel vervelende discussie van gaan maken, zodat de hele boel belachlijk wordt gemaakt of je kan er gewoon plezier in hebben om het er over te hebben...
en gewoon te discuseren..
[..]
Je maakt goede reclame voor je overtuiging...quote:Op woensdag 21 september 2016 13:46 schreef Qternocq het volgende:
[..]
Ik zie dat je ook niet bekend bent met de verantwoordelijkheid die je hebt over je eigen handelen. Als je me te veel macht over je geeft ga ik die misschien nog misbruiken![]()
Wat kan ik je nog meer laten doen?
[..]
Beter?
Dat het jou irriteert begrijp ik wel. Ik begrijp echter niet waarom je je argument niet meer verdedigd of toegeeft dat je het mis had. Je wilde zo graag serieus genomen worden, maar op het moment dat ik je argument ontkracht vlucht je.quote:Op woensdag 21 september 2016 13:48 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Je maakt goede reclame voor je overtuiging...
Dat doen ze omdat ze dat lekker vinden om te eten... Niets meer, niets minder.quote:Op woensdag 21 september 2016 13:51 schreef MutedFaith het volgende:
Wat ik me trouwens afvraag. Waarom doen veganisten en vegetariėrs zoveel moeite om geen vlees te eten, om vervolgens weer veel geld neer te leggen voor eten dat er uit ziet als vlees en in sommige gevallen zelfs schijnt te smaken als vlees (maar het niet is)?
Kun je dat nou echt niet zelf bedenken? Wat zou nou de reden kunnen zijn dat vegetariėrs en veganisten geen vlees eten?quote:Op woensdag 21 september 2016 13:51 schreef MutedFaith het volgende:
Wat ik me trouwens afvraag. Waarom doen veganisten en vegetariėrs zoveel moeite om geen vlees te eten, om vervolgens weer veel geld neer te leggen voor eten dat er uit ziet als vlees en in sommige gevallen zelfs schijnt te smaken als vlees (maar het niet is)?
Omdat ik de moeite niet steek in mensen die een ander belachelijk proberen te maken om hun eigen gedrag te verhullen..quote:Op woensdag 21 september 2016 13:50 schreef Qternocq het volgende:
[..]
Dat het jou irriteert begrijp ik wel. Ik begrijp echter niet waarom je je argument niet meer verdedigd of toegeeft dat je het mis had. Je wilde zo graag serieus genomen worden, maar op het moment dat ik je argument ontkracht vlucht je.
Wow...quote:Op woensdag 21 september 2016 13:53 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Omdat ik de moeite niet steek in mensen die een ander belachelijk proberen te maken om hun eigen gedrag te verhullen..
Gouden handel.. En dan vooral namen van meest voorkomende stukken vlees gebruiken..quote:Op woensdag 21 september 2016 13:51 schreef MutedFaith het volgende:
Wat ik me trouwens afvraag. Waarom doen veganisten en vegetariėrs zoveel moeite om geen vlees te eten, om vervolgens weer veel geld neer te leggen voor eten dat er uit ziet als vlees en in sommige gevallen zelfs schijnt te smaken als vlees (maar het niet is)?
Ik kan niet voor įlle vegetariėrs en al helemaal niet voor de veganisten praten, maar ik eetquote:Op woensdag 21 september 2016 13:51 schreef MutedFaith het volgende:
Wat ik me trouwens afvraag. Waarom doen veganisten en vegetariėrs zoveel moeite om geen vlees te eten, om vervolgens weer veel geld neer te leggen voor eten dat er uit ziet als vlees en in sommige gevallen zelfs schijnt te smaken als vlees (maar het niet is)?
Ken je de spekjes van de vegaslager?quote:Op woensdag 21 september 2016 13:57 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik kan niet voor įlle vegetariėrs en al helemaal niet voor de veganisten praten, maar ik eet
bijvoorbeeld ''wel eens'' en dat is echt maar een enkele keer de plantaardige kip van de Vega
slager, gewoon omdat ik kip altijd lekker vond en eigenlijk vind ik het dus nog steeds lekker![]()
Die plantaardige kip van de vega slager vind ik nét zo lekker als kip, die is écht verbazend goed
kan ik je vertellen, al zal je dat wel niet geloven en wat ik meestal bij een ''Hollandse Maaltijd''
eet is een Vega braadworstje, die lijken precies op de saucijsjes die mijn moeder vroeger
altijd maakte...
daarom dus....
Als je vegetarisch gaat eten wil dat niet altijd zeggen dat je vlees vies vind hoor, dat is een heel
raar misverstand.
Ik eet zo af en toe wel vis trouwens, dus ik hang er een beetje tusenin... al ik stampot eet
neem ik biologische spekkies, want die sojaspekkies vind ik niet te hachelen.
Ik eet vaak stukken kip (in kipmasala bijv) omdat het bot zoveel meer smaak afgeeft..quote:Op woensdag 21 september 2016 13:57 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik kan niet voor įlle vegetariėrs en al helemaal niet voor de veganisten praten, maar ik eet
bijvoorbeeld ''wel eens'' en dat is echt maar een enkele keer de plantaardige kip van de Vega
slager, gewoon omdat ik kip altijd lekker vond en eigenlijk vind ik het dus nog steeds lekker![]()
Die plantaardige kip van de vega slager vind ik nét zo lekker als kip, die is écht verbazend goed
kan ik je vertellen, al zal je dat wel niet geloven en wat ik meestal bij een ''Hollandse Maaltijd''
eet is een Vega braadworstje, die lijken precies op de saucijsjes die mijn moeder vroeger
altijd maakte...
daarom dus....
Als je vegetarisch gaat eten wil dat niet altijd zeggen dat je vlees vies vind hoor, dat is een heel
raar misverstand.
Ik eet zo af en toe wel vis trouwens, dus ik hang er een beetje tusenin... al ik stampot eet
neem ik biologische spekkies, want die sojaspekkies vind ik niet te hachelen.
als je maar 2 of 3 dagen vegetarish eet heb je ook helemaal geen behoefte aan vleesvervangersquote:Op woensdag 21 september 2016 13:56 schreef MutedFaith het volgende:
Ik vind t vooral getuigen van een gebrek aan creativiteit. Er is zoveel lekkers te maken zonder vlees. En nepvlees draagt echt niet bij aan bewustwording van de kant van de omnivoren. Die zien het meer als een bevestiging dat vlees inderdaad onmisbaar is.
Overigens eet ik gemiddeld 2 of 3 dagen per week vegetarisch. Bevalt prima, maar ik zou niet volledig vlees- en visloos willen.
vin ik niet lekkerquote:Op woensdag 21 september 2016 13:58 schreef Qternocq het volgende:
[..]
Ken je de spekjes van de vegaslager?
Tja.. Een zak chips opentrekken is ook niet creatief. Dat hoeft toch niet altijd? Ik ben vaak creatief in de keuken hoor... Maar soms heb ik zin in een stuk taai vlees, en ja, dan wil ik nog steeds geen dieren lastigvallen met die behoefte.quote:Op woensdag 21 september 2016 13:56 schreef MutedFaith het volgende:
Ik vind t vooral getuigen van een gebrek aan creativiteit. Er is zoveel lekkers te maken zonder vlees. En nepvlees draagt echt niet bij aan bewustwording van de kant van de omnivoren. Die zien het meer als een bevestiging dat vlees inderdaad onmisbaar is.
Overigens eet ik gemiddeld 2 of 3 dagen per week vegetarisch. Bevalt prima, maar ik zou niet volledig vlees- en visloos willen.
denk het niet heh? zit geen bot in de vegakipquote:Op woensdag 21 september 2016 13:59 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Ik eet vaak stukken kip (in kipmasala bijv) omdat het bot zoveel meer smaak afgeeft..
Bestaat zoiets ook in de vegawereld?
een groentenburger is ook heel iets anders dan een vega burgerquote:Op woensdag 21 september 2016 13:56 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Gouden handel.. En dan vooral namen van meest voorkomende stukken vlees gebruiken..
Want een groenteburger klinkt veel truttiger dan een vegetarische hamburger..
Ik denk dat smaak het minst relevant is in een discussie over ethiek...quote:Op woensdag 21 september 2016 13:59 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Ik eet vaak stukken kip (in kipmasala bijv) omdat het bot zoveel meer smaak afgeeft..
Bestaat zoiets ook in de vegawereld?
Omdat geen vlees meer willen eten wat anders is dan vlees niet lekker vinden.quote:Op woensdag 21 september 2016 13:51 schreef MutedFaith het volgende:
Wat ik me trouwens afvraag. Waarom doen veganisten en vegetariėrs zoveel moeite om geen vlees te eten, om vervolgens weer veel geld neer te leggen voor eten dat er uit ziet als vlees en in sommige gevallen zelfs schijnt te smaken als vlees (maar het niet is)?
dat zeg ikquote:Op woensdag 21 september 2016 14:02 schreef erodome het volgende:
[..]
Omdat geen vlees meer willen eten wat anders is dan vlees niet lekker vinden.
Ja nee nou ja.. ik weet niet wat er zoal op de markt is..quote:Op woensdag 21 september 2016 14:00 schreef FANN het volgende:
[..]
denk het niet heh? zit geen bot in de vegakip
Ja dat weet ik toch ook heulemaal niet? Ik vind het maar vreemd om voedsel onherkenbaar te maken..quote:Op woensdag 21 september 2016 14:01 schreef FANN het volgende:
[..]
een groentenburger is ook heel iets anders dan een vega burger
Nah, als je het zou proberen en het lekker zou vinden zou je het hier niet gaan toegeven denk ikquote:Op woensdag 21 september 2016 14:03 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Ja nee nou ja.. ik weet niet wat er zoal op de markt is..
Zou prima gemaakt kunnen worden denk ik..
Kip(beter gezegd vlees) met of zonder bot is een wereld van verschil in smaak.. Als de kip zonder vlees dan zo goed zou zijn ben ik ook wel benieuwd natuurlijk..
Ik blijf het een beetje de saromapudding/karton met een smaakje vinden in mijn gedachte..
Och ze hadden ook vierkante burgers kunnen maken, maar die passen lastig op een broodjequote:Op woensdag 21 september 2016 14:05 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Ja dat weet ik toch ook heulemaal niet? Ik vind het maar vreemd om voedsel onherkenbaar te maken..
Ja dat is niet zo moeilijk.. ik ben een alleseter.. en het liefst net even te veel als het lekker is...quote:Op woensdag 21 september 2016 14:01 schreef Qternocq het volgende:
[..]
Ik denk dat smaak het minst relevant is in een discussie over ethiek...
Ik denk echter wel dat ik kipmasala kan maken die jij ook lekker vindt
Is meestal idd zoquote:Op woensdag 21 september 2016 14:05 schreef FANN het volgende:
[..]
Nah, als je het zou proberen en het lekker zou vinden zou je het hier niet gaan toegeven denk ik
Maar waarom moet t per se de vorm en naam van vlees hebben?quote:Op woensdag 21 september 2016 14:02 schreef erodome het volgende:
[..]
Omdat geen vlees meer willen eten wat anders is dan vlees niet lekker vinden.
Persoonlijk vind ik het meestal vooral teleurstellend, dus eet ik liever geen vleesvervangers.
Die namen maken het vooral makkelijker te verkopen, vooral ook omdat mensen dan weten waarvoor ze het kunnen gebruiken. De smaak ligt er ook bij in de buurt, soms wat mislukt, soms verdomd goed gelukt.quote:Op woensdag 21 september 2016 14:07 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Ja dat is niet zo moeilijk.. ik ben een alleseter.. en het liefst net even te veel als het lekker is...
Maar ik heb dan liever iets wat geen kip heet als het geen kip is..
Hoeft het niet minder lekker om te zijn.. maar het is gewoon iets anders..
Omdat het qua smaak ook in die lijn ligt, er is gepoogd (en bij die kipstukjes zijn ze daar erg goed in geslaagd) om de structuur en smaak van kipstukjes te benaderen.quote:Op woensdag 21 september 2016 14:09 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Maar waarom moet t per se de vorm en naam van vlees hebben?
En dan snap ik een worst- of burgervormig ding nog,want lekker makkelijk.
Maar kipstuckjes? Serieus?
Vast wel.. maar tot nu toe is dat nog nooit iemand gelukt.. (vooral ook om de beleving die ik krijg als iemand zegt dat het vlees is zonder vlees..) mn moeder heeft wel eens wat verwoede pogingen gedaan, en die kan koken als de beste.. Maar die krijgt het er ook niet in bij mij..quote:Op woensdag 21 september 2016 14:05 schreef FANN het volgende:
[..]
Nah, als je het zou proberen en het lekker zou vinden zou je het hier niet gaan toegeven denk ik
Ja.. voor ¤3,69 per 160 gram..quote:Op woensdag 21 september 2016 14:09 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Maar waarom moet t per se de vorm en naam van vlees hebben?
En dan snap ik een worst- of burgervormig ding nog,want lekker makkelijk.
Maar kipstuckjes? Serieus?
Dan moet je echt die nep kipstukjes eens proberen... Bij de meeste van die producten denk ik echt hetzelfde als jij qua smaak, maar die kipstukjes steken er echt met kop en schouder bovenuit.quote:Op woensdag 21 september 2016 14:13 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Vast wel.. maar tot nu toe is dat nog nooit iemand gelukt.. (vooral ook om de beleving die ik krijg als iemand zegt dat het vlees is zonder vlees..) mn moeder heeft wel eens wat verwoede pogingen gedaan, en die kan koken als de beste.. Maar die krijgt het er ook niet in bij mij..
Het is niet dat ik vind dat iemand niet lekker kan koken, maar ik ga ook niet zeggen dat deze stamppot boerenkool eigenlijk groentesoep is..
Ik probeer trouwens alles aan voedsel wat niet meer beweegt of leeft, uit.. Dus heb ik natuurlijk ook genoeg vegamaaltijden gegeten.. Maar ik weet niets van vegaslagers.. gewoon omdat ik het een vorm van bedrog vind, die verboden zou moeten worden...
Wij stoppen hier in NL bijvoorbeeld vezels in (reguliere) rookworst.. waar je in Duitsland 4 jaar gevangenisstraf voor kunt krijgen (en terecht)
Het probleem is vraag-en-aanbod... Of nouja, probleem. Daarom is het duurder. En het gebrek aan subsidies, die de veehouders natuurlijk wel opstrijken.quote:Op woensdag 21 september 2016 14:22 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Ja.. voor ¤3,69 per 160 gram..![]()
Beetje bloem.. wat water.. wat aroma's..
Wat ik zeg.. gouden handel die illusies..
Ja maar daar gebruik ik dus normaal kip met bot voor.. Ik ben wel benieuwd hoor..quote:Op woensdag 21 september 2016 14:28 schreef erodome het volgende:
[..]
Dan moet je echt die nep kipstukjes eens proberen... Bij de meeste van die producten denk ik echt hetzelfde als jij qua smaak, maar die kipstukjes steken er echt met kop en schouder bovenuit.
Wel in een gerecht verwerken, een curry ofzo.
Want akkerbouwers die soja telen (met behulp van dierenmest van veehouders) krijgen geen subsidies?quote:Op woensdag 21 september 2016 14:30 schreef Qternocq het volgende:
[..]
Het probleem is vraag-en-aanbod... Of nouja, probleem. Daarom is het duurder. En het gebrek aan subsidies, die de veehouders natuurlijk wel opstrijken.
Edit: ok ok, sorry. Opstrijken is natuurlijk wat respectloos (hoewel ik absoluut geen respect voor hun werk heb), maar dat maakt vlees gewoon wel een stuk goedkoper.
Nog een edit: Het is wel meer dan bloem. Die kipstuckjes bijvoorbeeld, zijn verlengde plantaardige eiwitvezels om een taaiere bite te creėren.
Ik vrees dat het zo niet werkt.quote:Op woensdag 21 september 2016 14:41 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Want akkerbouwers die soja telen (met behulp van dierenmest van veehouders) krijgen geen subsidies?
Tuurlijk is het wat meer dan dat rijtje die ik opnoem.. maar uiteindelijk zijn/waren het planten.. in een ander jasje.. en die prijs heeft echt helemaal niets met de kostprijs van doen..
Dat kun je niet recht lullen..![]()
Ik weiger om met dat soort praktijken mee te gaan.. Moet verder iedereen voor zichzelf weten.. Maar het is gewoon iemand met boerenslimheid die heel hard aan het binnenlopen is.. En van mij mag ie.. maar ik doe er niet aan mee..
Hier hetzelfde, maar heb al een aantal keer gewoon voor de lol fervente vleeseters die nep kipstukjes voorgezet. Wel bij mensen die daar ook de lol van in konden zien natuurlijk, anders is het gewoon gemeen. Het werkte eigenlijk bij iedereen, alleen bij mijn zoon niet, die was gelijk wantrouwig, kent me te goed en zag de lach in mijn ogenquote:Op woensdag 21 september 2016 14:35 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Ja maar daar gebruik ik dus normaal kip met bot voor.. Ik ben wel benieuwd hoor..![]()
Maar het is voor mij dan net zo als een milkshake van de mcdonalds.. die neemt dan toevallig iemand mee..
Ik zou het niet zo 123 uit mezelf kopen..
Dan zou ik zorgen dat ik zelf iets smakelijks met soja maak bijv.. (Ik weiger om zo'n prijs te betalen aan iemand die er steenrijk van word)
Bij ons is ook iedereen er enthousiast over (vlees eters). Wel belangrijk om te vertellen dat het natuurlijk niet alleen om de smaak gaat, maar ook om alles wat je er mee bereikt als je zo'n product gebruikt in plaats van een dood lichaam.quote:Op woensdag 21 september 2016 14:49 schreef erodome het volgende:
[..]
Hier hetzelfde, maar heb al een aantal keer gewoon voor de lol fervente vleeseters die nep kipstukjes voorgezet. Wel bij mensen die daar ook de lol van in konden zien natuurlijk, anders is het gewoon gemeen. Het werkte eigenlijk bij iedereen, alleen bij mijn zoon niet, die was gelijk wantrouwig, kent me te goed en zag de lach in mijn ogen
"Betere" teelt krijgt amper subsidie of zelfs helemaal niet. Sterker nog, het wordt vaak erg lastig gemaakt (hier in nederland zeker).quote:Op woensdag 21 september 2016 14:41 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Want akkerbouwers die soja telen (met behulp van dierenmest van veehouders) krijgen geen subsidies?
(edit: om even toe te voegen dat ik wel respect heb voor mensen die de wereld te eten geven.. boeren in alle soorten en maten dus)
Tuurlijk is het wat meer dan dat rijtje die ik opnoem.. maar uiteindelijk zijn/waren het planten.. in een ander jasje.. en die prijs heeft echt helemaal niets met de kostprijs van doen..
Dat kun je niet recht lullen..![]()
Ik weiger om met dat soort praktijken mee te gaan.. Moet verder iedereen voor zichzelf weten.. Maar het is gewoon iemand met boerenslimheid die heel hard aan het binnenlopen is.. En van mij mag ie.. maar ik doe er niet aan mee..
Nee hoor, het wel en wee van de boer e.d. is ook een ethisch verhaal.quote:Op woensdag 21 september 2016 14:48 schreef Qternocq het volgende:
Dit alles gaat overigens nog steeds de ethische discussie uit de weg.
Oh dat lukt bij mij ook niet bij de mensen die ik ken.. ken ik ze ook veel te goed voor..quote:Op woensdag 21 september 2016 14:49 schreef erodome het volgende:
[..]
Hier hetzelfde, maar heb al een aantal keer gewoon voor de lol fervente vleeseters die nep kipstukjes voorgezet. Wel bij mensen die daar ook de lol van in konden zien natuurlijk, anders is het gewoon gemeen. Het werkte eigenlijk bij iedereen, alleen bij mijn zoon niet, die was gelijk wantrouwig, kent me te goed en zag de lach in mijn ogen
Hier ga je alweer erg verhullend te werk.. zeg toch gewoon hoe het zit..quote:Op woensdag 21 september 2016 14:48 schreef Qternocq het volgende:
[..]
Ik vrees dat het zo niet werkt.
De soja die die dieren eten komt overigens allemaal uit zuid-amerika (ik vertelde al eerder over het kappen van regenwouden? Dat is voor sojaplantages). Dat is rete goedkoop en zo lang de veehouder niet rond komt omdat de italiaanse veehouder minder huur betaalt en veel te hard zou kunnen concurreren, krijgt hij van de overheid subsidies.
De vegetarische slager wil daar niet aan mee doen en gebruikt zo veel mogelijk regionaal geteelde soja (en lupine etc). Zelfde geldt voor merken als Alpro. Dat is duurder inderdaad... Maar ik doe daar liever aan mee dan aan de bio-industrie. Bot of geen bot.
Dit alles gaat overigens nog steeds de ethische discussie uit de weg.
En een dode plant.. dat is dan weer geen probleem?quote:Op woensdag 21 september 2016 14:50 schreef Qternocq het volgende:
[..]
Bij ons is ook iedereen er enthousiast over (vlees eters). Wel belangrijk om te vertellen dat het natuurlijk niet alleen om de smaak gaat, maar ook om alles wat je er mee bereikt als je zo'n product gebruikt in plaats van een dood lichaam.
Niet alleen door de bank.. maar ook door de overheid (met name de EU)quote:Op woensdag 21 september 2016 14:52 schreef erodome het volgende:
[..]
"Betere" teelt krijgt amper subsidie of zelfs helemaal niet. Sterker nog, het wordt vaak erg lastig gemaakt (hier in nederland zeker).
Maar om eerlijk te zijn heb ik liever dat boer en handelaar er goed aan verdienen, vind wat andersom gebeurd bij bv de bio-industrie veel erger, dat de boer geen eerlijke prijs krijgt, dat de prijs kunstmatig laag gehouden wordt. Dat geeft veel leed bij de boeren die gewoonweg van de bank zijn erdoor en gedwongen worden steeds massaler te worden. En geeft het idee dat voeding veel goedkoper is dan het werkelijk is, de kosten worden gewoon uitgesmeerd ipv bij de consument gelegd.
Iets wat een goed product is mag best beloond worden, daarvoor betalen vind ik vrij normaal.
Tja, ik denk heel anders dan jij over dat dode lichaam. Heb daar echt geen enkel probleem mee mits het dier een goed leven heeft gehad en een snelle dood.quote:Op woensdag 21 september 2016 14:50 schreef Qternocq het volgende:
[..]
Bij ons is ook iedereen er enthousiast over (vlees eters). Wel belangrijk om te vertellen dat het natuurlijk niet alleen om de smaak gaat, maar ook om alles wat je er mee bereikt als je zo'n product gebruikt in plaats van een dood lichaam.
Idd, daarop letten zet aardig wat zoden aan de dijk. En geeft een win-win voor ons als consument, je betaald wel wat meer dan voor goedkoop supermarktvlees, maar betaald een hele mooie prijs voor erg goede kwaliteit. Je bent dus goedkoper uit dan wanneer je biologisch supermarktvlees zou kopen en krijgt veel meer kwaliteit.quote:Op woensdag 21 september 2016 14:58 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
Niet alleen door de bank.. maar ook door de overheid (met name de EU)
Gelukkig kan ik hier in de omgeving een enorme variatie aan boeren vinden waar ik mn vlees levend en wel kan uitkiezen en kopen...
Klopt... Vind je dat raar?quote:Op woensdag 21 september 2016 14:56 schreef Zolderkamer het volgende:
[..]
En een dode plant.. dat is dan weer geen probleem?
Waarom denkt iedereen voor dieren te kunnen bepalen wat een goed leven is? Als we het met mensen zouden doen zou dat toch ook niet opgaan? Iemand opsluiten, verkrachten (kunstmatig insemineren bedoel ik natuurlijk) en vermoorden, maar WEL met iets meer ruimte dan de reguliere bio-industrie, want dat is beter voor het dier... ? Wat?! Kom op zeg. Een goed leven heeft NIETS te maken met gebruikt worden. Dat slaat nergens op.quote:Op woensdag 21 september 2016 15:01 schreef erodome het volgende:
[..]
Tja, ik denk heel anders dan jij over dat dode lichaam. Heb daar echt geen enkel probleem mee mits het dier een goed leven heeft gehad en een snelle dood.
Vind wel dat "we" teveel vlees eten en dat dat niet uitkan, teveel druk legt op de wereld. Maar met mate vlees eten zie ik echt geen probleem in.
Bij veel plantaardig moet je ook oppassen, ook dat is lang niet altijd zonder vergaande gevolgen. Het teruglopen van bio-diversiteit ligt toch grotendeels bij plantaardige teelt bv. En langzaam leren we meer over planten, waaronder het feit dat een heel aantal plantensoorten soortgenoten "waarschuwen" als ze aangevreten e.d. worden.
Vergeet niet dat we een 50 jaar geleden nog heilig overtuigt waren dat vissen geen pijn voelde, wie weet wat we nog leren over planten...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |