FOK!forum / Lifestyle / [CZT #42] Chronisch Ziek Topic
Giamaandag 25 juli 2016 @ 17:28
Een algemeen topic voor mensen die Chronisch ziek zijn. Je kunt hier zowel je positieve als negatieve ervaringen kwijt en we proberen elkaar zoveel mogelijk als kan te steunen. Het maakt niet uit welke Chronische ziekte je hebt, iedereen is welkom!

Ben je zelf ziek, ken je iemand die ziek is of ben je chronisch nieuwsgierig met brandende vragen? Aarzel vooral niet om mee te posten!

Er is ook een topic voor chronisch psychische zieken: R&P / Chronisch Psychische Klachten Topic In dit topic kan je spuien over de problemen of issues die jij hebt omtrent je psyche (al dan niet door een chronische ziekte). Zo houden we elk topic gescheiden qua onderwerp en voelt iedereen zich op haar/zijn gemak om te posten.

Om het voor iedereen wat overzichtelijker te houden, zodat je je eventuele vragen gericht kan stellen en om onze soms warrige medicijnhoofdjes wat rust te geven vind je hieronder onze awesome vaste gasten incluis een korte medische samenvatting.

Wil je ook een plekje in het lijstje? Stuur de TS dan even een PM of meldt het in het topic :)

SPOILER
Sylvana
Ik ben Sylvana, 29 jaar en ik heb verschillende chronische ziektes.
Ik heb sinds 2011 Diabetes type1. De eerste jaren spoot ik insuline en lukte het me omdat ik ook psychische problemen heb niet goed om mijn Diabetes te reguleren. Daardoor ben ik een aantal keren in het ziekenhuis beland. De laatste 2 jaar gaat het gelukkig beter en heb ik het goed onder controle. Sinds november 2015 heb ik een insulinepomp, wat het leven een stuk makkelijker maakt omdat ik mijn Diabetes nu veel flexibeler kan reguleren. Naast Diabetes heb ik ook nog Scoliose en de ziekte van Crohn. Voor mijn psychische problematiek volg ik therapie. Ik ben volledig arbeidsongeschikt en krijg een Wajong-uitkering.

LPFAN

Ik ben LPFAN, 28 jaar en mijn nieren werken niet meer. (Of nah ja misschien nog 5%) Hierdoor moet ik 3 keer in de week 3.5 uur aan de dialyse om te overleven. Hierdoor zit ik werkloos thuis. En sinds kort blijkt dat ik ook psoriasis erbij heb.

vannelle

Ik ben vannelle (alhoewel de meeste mensen mij gewoon Richard noemen) en ben 47 jaar oud.
Sinds 1998 heb ik rugproblemen waar het volgende aan gedaan is:
1999 hernia operatie
2003 2 discusprotheses (L4-L5/L5-S1)
2013 dezelfde niveau's vastgezet, artrose verwijderd en zenuwkanalen wijder gemaakt.

Momenteel zenuwschade doordat de artrose de zenuwen te lang klem heeft gehouden en 10 februari begin ik weer met revalidatie met als doe de belangrijkste pijnpunten er uit te pakken waardoor gerichte pijnbestrijding wellicht mogelijk is.

Wat ik ook heb maar verder geen pijn doet is osteoporose, botontkalking dus.
Ook ik zit 100% in de WAO en dat is eerlijk gezegd best wel rustgevend, geen sollicitatieplicht en zo.
Ik zou graag wíllen werken maar UWV snapt gelukkig ook dat dat niet kan.

caroro

Ik ben caroro en ik ben 41 jaar jong.
Ik heb sinds 1995 rugklachten,het begon met 2 hernia's, en nu ben ik 10 operaties een klapvoet en blijvende zenuwschade verder. Ik heb een neurostimulator om pijn te bestrijden.
Ook de rest van mijn lijf heeft me nogal eens in de steek gelaten, dat heeft me ook nog eens 8x op de operatietafel opgeleverd.
Ik ben moeder van 3(18,13 en 3 jaar) en al 24 jaar samen met mijn jeugdvriendje.
O en ik was al nooit echt in de wieg gelegd om te werken :P en daar is het UWV het nu ook 100% mee eens :(

Disana
Ik was gezond en aan het werk tot ik in 2010 stopte met roken waardoor zich Colitis Ulcerosa openbaarde.
In het ziekenhuis liet mijn lichaam me totaal in de steek en lag ik vijf maanden in bed.
Mijn nieren werken nog maar voor eenderde, mijn hart dat twee keer stil bleef staan en een infarct meemaakte werkt ook nog maar voor eenderde. Tevens zijn mijn benen niet ongeschonden het ziekenhuis uitgekomen: ik loop slecht.
Ik heb nog meer, maar deze zaken maken het onmogelijk nog te werken of überhaupt veel te doen.

houdjemond

In september 2015 heeft deze 26-jarige de stempel "Chronische Pancreatitis" gekregen, beter bekend als chronische alvleesklierontsteking.
In totaal was ik meer dan 15 kilo afgevallen, woog ik nog maar 39 kilo en kon ik behalve pijnstillers eten niet veel meer.
Aangezien dit niet langer ging ben ik begin januari 2016 geopereerd en deze operatie, te weten de longitudinale pancreaticojejunostomie :') ,is succesvol geweest!
Nu volgt een lange tijd van revalideren en hopen dat de ontstekingen door de operatie rustig blijven en mij geen verdere pijn meer bezorgen, hoewel ik natuurlijk altijd een chronische ontsteking zou blijven houden.
Verder ben ik een grootverbruiker van Oxycodon en Pancreatine.

Poesopstokje

Vrouw, 24 jaar, naast de diagnoses Asperger en (nog niet behandelde) PTSS heb ik ook een ''slaapstoornis NAO'' in m'n dossier staan.

Al sinds ik me kan herinneren heb ik hele levendige en heftige nachtmerries, gedurende de hele nacht (of middag, ligt eraan wanneer ik slaap :+ ). In combinatie met Hypnagogische hallucinaties en verlammingen.

Meerdere onderzoeken, medicijnen en andere ''middeltjes'' gebruikt, maar tot op heden geen oorzaak/genezing.

Ik ben dus chronisch ziek. Erg weinig energie, altijd moe. Maar ook altijd bang, voor de nacht en het slapen.
Opleiding heb ik niet kunnen doen, ik ben gestrand met een VMBO-TL diploma.
Werken zit er ook niet in. Ik krijg een bijstandsuitkering zonder sollicitatieplicht

Superkimmi
Vrouw, geboren in 1990. Ik heb al sinds de basisschool astma en in de eerste periode vaak last gehad van longontstekingen. Na de puberteit ben ik een aantal jaar vrij stabiel geweest. Maar de laatste paar jaar ben ik onwijs vaak verkouden voor een langere periode. Dit heeft erg veel invloed op mijn energielevel, conditie en algehele lichamelijke toestand, omdat verkouden zijn voor mij echt een ramp is. In maart 2016 is na een nieuwe longontsteking bij mij longfibrose geconstateerd. Omdat mijn longen nog niet onwijs beschadigd zijn zullen de extra gevolgen voorlopig nog wel te overzien zijn. Gedurende 2016 zal ik vaak bij de longarts te vinden zijn om verder te onderzoeken wat mijn baseline scenario is (hoe gaat het met mijn longen als ik niet verkouden ben), wat er precies gebeurt wanneer ik wel verkouden ben en of er verdere medicatie nodig is (en werkt) in de nabije toekomst..

Sararaats
36 jaar.
Ik heb de ziekte van Hashimoto. Dit betekent dat mijn afweersysteem van mijn lichaam mijn schildklier aanvalt.

Heel kort: De ziekte van Hashimoto is een vaak voorkomende vorm van hypothyreoïdie. Het is een auto-immuunziekte, waarbij het afweersysteem van het lichaam de schildklier aanvalt. Hierdoor ontstaan steeds terugkerende ontstekingen, en laat de klier het afweten. De gevolgen daarvan zijn voelbaar over het hele lichaam.

Ik was altijd maar moe en mijn schildklier zwol op.

Ik kreeg L-Thyroxine® 25mcg maar als die niet helpt: radio-actief jodium. Laatste optie is een operatie.

Jaimy_Luca
32 jaar inmiddels.
Ik heb diabetes type 2. Nog niet kunnen accepteren, daarom moet ik sinds een poosje insuline spuiten. Begon met 8EH, zit inmiddels op 60EH... Daarnaast nog 2 tabletjes Metformine.
Ik heb daarnaast autisme/contactstoornis en psychische problemen (en heel vroeger nog gediagnosticeerd met Schizoaffectieve stoornis).
Ik slaap vaak slecht wat m'n psyche zwak maakt en ik rare dingen kan denken/doen.
En ik heb PDS. Wat ervoor zorgt dat ik soms 6 keer per dag naar de wc kan, soms gelijk a la seconde moet als ik buikpijn heb. En dat ik soms lang weg ben.

PrisTheShiz
29 jaar, vrouw (in tegenstelling tot wat mijn profiel zegt,fulltime werkzaam bij de overheid, hts studie afgerond, woon samen met partner. Heb 1 huisdier, ook gelijk mijn lust en leven.

Ik mag leven met de volgende diagnoses:
-Prikkelbare darm syndroom
-Migraine
-Traag werkende schildklier sinds 2016
-Galblaas verwijderd in 2015 vanwege galstenen en kolieken
-Burnout gehad in 2015

Toto69
21 jaar

- Chronische open wond zitvlak sedert eind 2011, acht operaties aan gehad. Aandoening heet Sinus Pilonidalis.

Jaroon
- 45 jaar oud. Chronische clusterhoofdpijn en daarnaast hemochromatose.

Gia
- 52 jaar, neuropathie overgehouden aan chemo.
Kunsthartklep, mitralis, waarvoor levenslang bloedverdunners.
2bd28f75dad7d6fa22a5004b22102daf.jpg
Giamaandag 25 juli 2016 @ 17:29
Lapo:
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2016 16:59 schreef Laysa het volgende:

[..]

Ik slik dat ook sinds een maand tegen de pijn...Nu pas merk ik het meer over de dag. Was eerst enkel de nacht...Hoe bevalt het jou?
Eigenlijk zou ik 100 mg moeten hebben, maar dan mag ik, officieel, geen auto rijden. Oftewel, je bent niet verzekerd als er dan iets gebeurt. Dus slik ik 75 mg.
Na de qutenza ging het iets beter, dus moest ik van de arts 50 gaan proberen, maar wissel het nu af, als ik weinig pijn heb, 50, heb ik meer pijn, 75.

Heb ook al van allerhande andere pillen geprobeerd, via de pijnpoli. Van de ene kwam ik onder de uitslag te staan, van de andere schoot mijn INR naar beneden, waardoor ik fragmin moest gaan spuiten. 6 weken lang!! De INR wilde maar niet omhoog. Mijn buik stond onder de blauwe plekken, tot diepe bloeduitstortingen. Geen pretje.

Dus, probeer het nu vol te houden met de amitriptyline.
#ANONIEMmaandag 25 juli 2016 @ 18:21
Jeetje Gia, da's niet niks!
Gelukkig heb je nu een middel gevonden die enigszins werkt voor je :)
Laysamaandag 25 juli 2016 @ 19:07
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 17:28 schreef Gia het volgende:

[..]

Eigenlijk zou ik 100 mg moeten hebben, maar dan mag ik, officieel, geen auto rijden. Oftewel, je bent niet verzekerd als er dan iets gebeurt. Dus slik ik 75 mg.
Na de qutenza ging het iets beter, dus moest ik van de arts 50 gaan proberen, maar wissel het nu af, als ik weinig pijn heb, 50, heb ik meer pijn, 75.

Heb ook al van allerhande andere pillen geprobeerd, via de pijnpoli. Van de ene kwam ik onder de uitslag te staan, van de andere schoot mijn INR naar beneden, waardoor ik fragmin moest gaan spuiten. 6 weken lang!! De INR wilde maar niet omhoog. Mijn buik stond onder de blauwe plekken, tot diepe bloeduitstortingen. Geen pretje.

Dus, probeer het nu vol te houden met de amitriptyline.
Wat fijn dat deze dan wel werkt. maar jee je hebt echt een hoge dosis...Ik wilde er helemaal niet aan beginnen, maar mijn arts had gelijk...Ik heb ook nog veel pijn, maar het scherpe randje van de nacht is er vanaf...Nu slaap ik tenminste 3 tot 4 uur zonder pijn
Giadinsdag 26 juli 2016 @ 01:42
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 19:07 schreef Laysa het volgende:

[..]

Wat fijn dat deze dan wel werkt. maar jee je hebt echt een hoge dosis...Ik wilde er helemaal niet aan beginnen, maar mijn arts had gelijk...Ik heb ook nog veel pijn, maar het scherpe randje van de nacht is er vanaf...Nu slaap ik tenminste 3 tot 4 uur zonder pijn
Dosis valt wel mee. Gaat voor depressie wel tot 300 mg per dag.
carorodinsdag 26 juli 2016 @ 06:57
Ik heb lyrica om de neuropathische zenuwpijn een beetje onder controle te houden, en een neurostimulator en oxycodon. Na de vakantie( bijna weer naar huis :W ) ga ik de lyrica proberen af te bouwen. Heb zo'n hekel aan wat die troep met me doet!! Wazig zien, wazig doen, opgeblazen, vochtvasthouden, soms echt gewoon niet meekrijgen wat er gebeurt, allemaal hele nare bijwerkingen die ik zelfs na 5 jaar gebruiken nog heb. Dus ga ik stapje voor stapje afbouwen en daar geloof ik 4 maanden over doen.

Ben nog steeds op vakantie :) morgen de boel inpakken, sleurhut aanhaken en op ons gemakkie weer richting Le Pays Bas.
Pinnenmutskedinsdag 26 juli 2016 @ 08:55
wederom een aanval gehad en deze keer was ik echt in paniek.

dacht dat ik nog in Center Parcs was en riep op de mama.

gelukkig ben ik verder in orde (behalve uitgeslapen dan)

[ Bericht 14% gewijzigd door Pinnenmutske op 26-07-2016 12:39:14 ]
Jaimy_Lucadinsdag 26 juli 2016 @ 09:43
Volgens mij gisteravond weer Metformine vergeten na het avondeten... Wel weer gezwommen (brrr koud). ^O^
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 09:50
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 09:43 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Volgens mij gisteravond weer Metformine vergeten na het avondeten... Wel weer gezwommen (brrr koud). ^O^
Niet handig.
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 09:58
Mijn hoofdpijn is terug :'(
Pinnenmutskedinsdag 26 juli 2016 @ 10:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 09:58 schreef LPFAN het volgende:
Mijn hoofdpijn is terug :'(
voorzichtig kusje op je hoofdpijn.

ik ben lekgeprikt door een ambetante mug.
#ANONIEMdinsdag 26 juli 2016 @ 12:12
Caroro; Ik heb tijdelijk lyrica geslikt voor m'n gebroken stuit, wat een naar spul was dat :X Ik had liever de pijn dan de bijwerkingen van dat spul. Heb jij geen alternatief?
Oh en succes met inpakken en verder reizen!

LP: Omdat je geen bouillion had vanmorgen? ;( Ik hoop dat je het vanaf nu gewoon elke keer mag, als dat al die ellende kan voorkomen.. Sterkte :*
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 12:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 12:12 schreef Poesopstokje het volgende:
Caroro; Ik heb tijdelijk lyrica geslikt voor m'n gebroken stuit, wat een naar spul was dat :X Ik had liever de pijn dan de bijwerkingen van dat spul. Heb jij geen alternatief?
Oh en succes met inpakken en verder reizen!

LP: Omdat je geen bouillion had vanmorgen? ;( Ik hoop dat je het vanaf nu gewoon elke keer mag, als dat al die ellende kan voorkomen.. Sterkte :*
Waarschijnlijk wel idd. Donderdag ff overleggen met dokter.

Ik tril echt heel erg op het moment ;( Doe ik altijd wel na dialyse, maar nu begon het al daar, en is het 10 keer zo erg. Hopelijk is het zo over.
#ANONIEMdinsdag 26 juli 2016 @ 13:57
Heb ook lyrica gehad, pas bij een hogere dosering 200+ kreeg ik veel last van de bijwerkingen en tegen de pijn hielp het niet..

SPOILER
Nu vooral last van psychische pijn, lichtelijk off-topic; onwijs gave en goed klikkende date gehad, gaat ze een weekend weg, draait als een blad aan een boom en doei :'(
#ANONIEMdinsdag 26 juli 2016 @ 14:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 13:57 schreef weethetevennietmeer het volgende:
Heb ook lyrica gehad, pas bij een hogere dosering 200+ kreeg ik veel last van de bijwerkingen en tegen de pijn hielp het niet..

SPOILER
Nu vooral last van psychische pijn, lichtelijk off-topic; onwijs gave en goed klikkende date gehad, gaat ze een weekend weg, draait als een blad aan een boom en doei :'(
Oh dat is naar.. ;( Sterkte..
#ANONIEMdinsdag 26 juli 2016 @ 14:09
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2016 17:16 schreef Toto69 het volgende:
Lokquote
Hoe gaat het nu met jou? En hoe is de situatie op je werk en met je collega's momenteel?
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 16:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 14:09 schreef Poesopstokje het volgende:
Heb je beetje kunnen slapen trouwens afgelopen nachten?
#ANONIEMdinsdag 26 juli 2016 @ 16:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 16:46 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Heb je beetje kunnen slapen trouwens afgelopen nachten?
Ja gelukkig wel, zaterdagnacht was echt extreem :r
Vandaag het gras weer gemaaid en heul optimistisch met Billy wezen fietsen..... of een poging tot :') Had er totaal geen puf voor, m'n benen deden na een paar honderd meter al zeer.

Maar ook goed nieuws, m'n werkgever heeft gevraagd of ik extra wil komen werken, ze zijn meer dan tevreden over m'n werk ^O^

Hoe is het nu met je hoofdpijn en ongesteldheid?
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 16:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 16:48 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Ja gelukkig wel, zaterdagnacht was echt extreem :r
Vandaag het gras weer gemaaid en heul optimistisch met Billy wezen fietsen..... of een poging tot :') Had er totaal geen puf voor, m'n benen deden na een paar honderd meter al zeer.

Maar ook goed nieuws, m'n werkgever heeft gevraagd of ik extra wil komen werken, ze zijn meer dan tevreden over m'n werk ^O^

Hoe is het nu met je hoofdpijn en ongesteldheid?
Fijn!
Haha wel goed dat je het iig geprobeerd hebt!

Oh wat fijn! *O* Ga je het doen? Wel mooi dat ze zo tevreden over je zijn!

Ongesteldheid is weg gelukkig, hoofdpijn is nog licht aanwezig. Volgens de verpleegster kan het ook komen, omdat het vooral het laatste uur heel erg opvlamt, dat ik dan eigenlijk soort van uitgespoeld ben op dat moment, en dat ik daarom zout nodig ben. Maar goed om een uur minder te gaan dialyseren is ook zo wat ;p
#ANONIEMdinsdag 26 juli 2016 @ 16:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 16:52 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Fijn!
Haha wel goed dat je het iig geprobeerd hebt!

Oh wat fijn! *O* Ga je het doen? Wel mooi dat ze zo tevreden over je zijn!

Ongesteldheid is weg gelukkig, hoofdpijn is nog licht aanwezig. Volgens de verpleegster kan het ook komen, omdat het vooral het laatste uur heel erg opvlamt, dat ik dan eigenlijk soort van uitgespoeld ben op dat moment, en dat ik daarom zout nodig ben. Maar goed om een uur minder te gaan dialyseren is ook zo wat ;p
Dan toch maar weer aan de bouillion hoor, als dat geen kwaad kan!

En ja, ik heb toegezegd om de woensdag ook wel te willen komen. De woensdag voor m'n vrije weekend niet, dan ben ik al uitgeblust en kruip ik weer op bed zodra Billy op school is.
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 16:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 16:53 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Dan toch maar weer aan de bouillion hoor, als dat geen kwaad kan!

En ja, ik heb toegezegd om de woensdag ook wel te willen komen. De woensdag voor m'n vrije weekend niet, dan ben ik al uitgeblust en kruip ik weer op bed zodra Billy op school is.
Leuk! Hopelijk wordt het niet te zwaar voor je. Wel om je zelf denken he :*
#ANONIEMdinsdag 26 juli 2016 @ 16:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 16:57 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Leuk! Hopelijk wordt het niet te zwaar voor je. Wel om je zelf denken he :*
Oh ja hoor, ze gaan heel relaxed met me op. Ik heb 0 verplichtingen en zij hebben 0 verwachtingen. Dat werkt heerlijk!
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 16:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 16:58 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Oh ja hoor, ze gaan heel relaxed met me op. Ik heb 0 verplichtingen en zij hebben 0 verwachtingen. Dat werkt heerlijk!
Erg fijn idd!
#ANONIEMdinsdag 26 juli 2016 @ 17:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 16:58 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Erg fijn idd!
Ja echt wel, al zal ik er van het najaar wel mee moeten stoppen omdat ik in therapie ga :@

Wanneer mag jij weer aan het werk?
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 17:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 17:10 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Ja echt wel, al zal ik er van het najaar wel mee moeten stoppen omdat ik in therapie ga :@

Wanneer mag jij weer aan het werk?
Aah das jammer ;( Maar dat is ook heel belangrijk!

Ik heb geen flauw idee. Heb nog niks gehoord, ga er vanuit eind Augustus als de school weer begint. Ga er iig binnenkort maar ff achteraan.
#ANONIEMdinsdag 26 juli 2016 @ 17:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 17:12 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Aah das jammer ;( Maar dat is ook heel belangrijk!

Ik heb geen flauw idee. Heb nog niks gehoord, ga er vanuit eind Augustus als de school weer begint. Ga er iig binnenkort maar ff achteraan.
Oh da's raar.. ja misschien even bellen!
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 17:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 17:13 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Oh da's raar.. ja misschien even bellen!
Ja idd. misschien omdat het vakantie tijd is dat ik nog niks gehoord heb.
#ANONIEMdinsdag 26 juli 2016 @ 17:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 17:15 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ja idd. misschien omdat het vakantie tijd is dat ik nog niks gehoord heb.
Je zou denken dat ze je op je inwerkdag wel wat meer informatie zouden geven? :?
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 17:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 17:15 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Je zou denken dat ze je op je inwerkdag wel wat meer informatie zouden geven? :?
Ja idd. Heb mijn begeleidster gelijk een mail gestuurd na afloop en die zou het verder oppakken met de mensen die er over gaan, maar daar dus nog niks van gehoord.
twiFightdinsdag 26 juli 2016 @ 19:39
Inmiddels een afspraak met de nierspecialist gehad. Er komt uitgebreider onderzoek en we gaan de voorbereidende gesprekken van dialyse in.
Disanadinsdag 26 juli 2016 @ 19:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 19:39 schreef twiFight het volgende:
Inmiddels een afspraak met de nierspecialist gehad. Er komt uitgebreider onderzoek en we gaan de voorbereidende gesprekken van dialyse in.
Ah, dat is mooi. Je komt dan in wat predialyse heet. Daar zit ik ook in.
_Hestia_dinsdag 26 juli 2016 @ 19:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 19:39 schreef twiFight het volgende:
Inmiddels een afspraak met de nierspecialist gehad. Er komt uitgebreider onderzoek en we gaan de voorbereidende gesprekken van dialyse in.
Spannend hoor, maar wel goed. Succes ermee :*
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 20:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 19:39 schreef twiFight het volgende:
Inmiddels een afspraak met de nierspecialist gehad. Er komt uitgebreider onderzoek en we gaan de voorbereidende gesprekken van dialyse in.
Spannend! Als je vragen hebt over dialyse, mijn dm/pm staat open.
#ANONIEMdinsdag 26 juli 2016 @ 21:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 19:39 schreef twiFight het volgende:
Inmiddels een afspraak met de nierspecialist gehad. Er komt uitgebreider onderzoek en we gaan de voorbereidende gesprekken van dialyse in.
Succes!

quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 19:45 schreef Disana het volgende:

[..]

Ah, dat is mooi. Je komt dan in wat predialyse heet. Daar zit ik ook in.
Wat houdt predialyse precies in?
Disanadinsdag 26 juli 2016 @ 21:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:09 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Succes!

[..]

Wat houdt predialyse precies in?
Je zit dan tegen dialyse aan en bent er ook op voorbereid, en je wordt regelmatig gecontroleerd.
#ANONIEMdinsdag 26 juli 2016 @ 21:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:21 schreef Disana het volgende:

[..]

Je zit dan tegen dialyse aan en bent er ook op voorbereid, en je wordt regelmatig gecontroleerd.
Wat naar voor je.. hoe staat het er momenteel voor? Hoe groot is de kans dat je naar de echte dialyse moet?
Disanadinsdag 26 juli 2016 @ 21:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:22 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Wat naar voor je.. hoe staat het er momenteel voor? Hoe groot is de kans dat je naar de echte dialyse moet?
Dat is geen kans, dat is een zekerheid. Mijn nieren redden het nog net op eigen kracht, maar dat kan elk moment afgelopen zijn.
#ANONIEMdinsdag 26 juli 2016 @ 21:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:28 schreef Disana het volgende:

[..]

Dat is geen kans, dat is een zekerheid. Mijn nieren redden het nog net op eigen kracht, maar dat kan elk moment afgelopen zijn.
;(
Heb je al een shunt geplaatst gekregen?
Disanadinsdag 26 juli 2016 @ 21:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:28 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

;(
Heb je al een shunt geplaatst gekregen?
Nee, bijna. Er is daarvoor wel een echo gemaakt zes jaar geleden, maar toen gingen mijn nieren onverwacht weer wat vooruit en kon de dialyse gestaakt worden. Vorig jaar gingen ze ineens achteruit, dus nu is het afwachten.
#ANONIEMdinsdag 26 juli 2016 @ 21:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:29 schreef Disana het volgende:

[..]

Nee, bijna. Er is daarvoor wel een echo gemaakt zes jaar geleden, maar toen gingen mijn nieren onverwacht weer wat vooruit en kon de dialyse gestaakt worden. Vorig jaar gingen ze ineens achteruit, dus nu is het afwachten.
Ik hoop dat die optijd komt, volgens LP is zo'n katheter verschrikkelijk..
Disanadinsdag 26 juli 2016 @ 21:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:30 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Ik hoop dat die optijd komt, volgens LP is zo'n katheter verschrikkelijk..
Nee hoor, ik had die eerste maanden ook een katheter en dat ging prima. Hij raakte alleen op het eind verstopt.
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 21:32
Mijn eerste katheter was echt pure hel ja.
Disanadinsdag 26 juli 2016 @ 21:32
Ik bedenk nu ineens dat een katheter ook best moeilijk zou worden, want op die plek links zit nu een pacemaker.
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 21:33
Ligt nu een vrouw op zaal met hele erge katheter problemen en alle herinneringen komen gelijk terug.. brrr. Hoop nooit meer een katheter te hoeven. (Vrouw is nu opgenomen op de IC, gaat het heel slecht mee opeens ;( )
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 21:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:32 schreef Disana het volgende:
Ik bedenk nu ineens dat een katheter ook best moeilijk zou worden, want op die plek links zit nu een pacemaker.
Hij kan aan beide kanten, in je nek, of bij nood in je lies.
Disanadinsdag 26 juli 2016 @ 21:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:34 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Hij kan aan beide kanten, in je nek, of bij nood in je lies.
Ja dat klopt wel, maar het is wel jammer als dat ooit nodig is want links werkte hij bij mij prima.
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 21:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:35 schreef Disana het volgende:

[..]

Ja dat klopt wel, maar het is wel jammer als dat ooit nodig is want links werkte hij bij mij prima.
Ik hoop het niet voor je :)
Disanadinsdag 26 juli 2016 @ 21:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:36 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ik hoop het niet voor je :)
Ik word goed in de gaten gehouden, dus ik hoop dat er nog tijd is om een shunt aan te leggen als het zover is.
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 21:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:37 schreef Disana het volgende:

[..]

Ik word goed in de gaten gehouden, dus ik hoop dat er nog tijd is om een shunt aan te leggen als het zover is.
Hoop het voor je, een shunt heeft wel minimaal 6 weken nodig om te rijpen.
Disanadinsdag 26 juli 2016 @ 21:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:42 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Hoop het voor je, een shunt heeft wel minimaal 6 weken nodig om te rijpen.
Ja nou ja, je kunt ook niet meer doen dan hopen. Met een beetje pech wordt het dikke crisis.
_Hestia_dinsdag 26 juli 2016 @ 21:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:42 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Hoop het voor je, een shunt heeft wel minimaal 6 weken nodig om te rijpen.
Dat mag je wel even uitleggen. Bedoel je daarmee dat die ene ader dan 6 weken nodig heeft om zo groot te worden als een slagader ofzo?

En wat naar voor die vrouw maar ook dat jouw herinneringen daardoor getriggert worden :*
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 21:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:44 schreef Disana het volgende:

[..]

Ja nou ja, je kunt ook niet meer doen dan hopen. Met een beetje pech wordt het dikke crisis.
Maar als het al zeker is dat je ooit aan de dialyse moet waarom krijg je dan niet alvast een shunt? Hoe langer rijpen hoe beter. Mijn buurman heeft er 1 gekregen ander half jaar voor hij moest bijvoorbeeld.
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 21:47
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:44 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Dat mag je wel even uitleggen. Bedoel je daarmee dat die ene ader dan 6 weken nodig heeft om zo groot te worden als een slagader ofzo?

En wat naar voor die vrouw maar ook dat jouw herinneringen daardoor getriggert worden :*
Ja, om groot en stevig te worden zodat hij veel bloed kan verdragen, en dat duurt minimaal 6 weken.
_Hestia_dinsdag 26 juli 2016 @ 21:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:47 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ja, om groot en stevig te worden zodat hij veel bloed kan verdragen, en dat duurt minimaal 6 weken.
Oké ^O^
Disanadinsdag 26 juli 2016 @ 21:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:46 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Maar als het al zeker is dat je ooit aan de dialyse moet waarom krijg je dan niet alvast een shunt? Hoe langer rijpen hoe beter. Mijn buurman heeft er 1 gekregen ander half jaar voor hij moest bijvoorbeeld.
Dat weet ik eigenlijk niet. Ik zal het eens vragen.
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 21:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:48 schreef Disana het volgende:

[..]

Dat weet ik eigenlijk niet. Ik zal het eens vragen.
Lijkt me een goed idee, dan zit je ook niet met die ellende dat je misschien een katheter moet.
Disanadinsdag 26 juli 2016 @ 21:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:49 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Lijkt me een goed idee, dan zit je ook niet met die ellende dat je misschien een katheter moet.
Ik heb dus geen problemen met de katheter gehad, en ben best verbaasd over het verschil in ervaringen daarmee tussen ons.
#ANONIEMdinsdag 26 juli 2016 @ 21:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:50 schreef Disana het volgende:

[..]

Ik heb dus geen problemen met de katheter gehad, en ben best verbaasd over het verschil in ervaringen daarmee tussen ons.
Het alleen al niet mogen douchen lijkt me kut genoeg :o
Disanadinsdag 26 juli 2016 @ 21:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:51 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Het alleen al niet mogen douchen lijkt me kut genoeg :o
Ha ja, dat is een punt. Toen ik hem had, kon ik mijn bed niet eens uit dus van douchen was geen sprake.
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 21:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:50 schreef Disana het volgende:

[..]

Ik heb dus geen problemen met de katheter gehad, en ben best verbaasd over het verschil in ervaringen daarmee tussen ons.
Kan er ook mee te maken hebben gehad dat mijn 1e katheter enorm hoog in mijn nek zat, maar goed, hij begon op dag 1 met wondvocht lekken, zo erg dat ik thuiszorg nodig had om het te verzorgen en ik liep de hele dag met een handdoek. Daarna begon hij pus te lekken maar er zat geen ontsteking. Daarna begon hij bloed te lekken. Zo erg dat ik tijdens dialyse met zoutzakken en dergelijke op mijn nek heb gelegen. Toen slipte dat ding dicht en kreeg ik mijn 2e, iets lager. Die heeft prima gewerkt ja.
Maar het niet kunnen douchen was ook vreselijk. Zeker toen met dat bloed lekken. Oud bloed stinkt vreselijk :r
Disanadinsdag 26 juli 2016 @ 21:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:53 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Kan er ook mee te maken hebben gehad dat mijn 1e katheter enorm hoog in mijn nek zat, maar goed, hij begon op dag 1 met wondvocht lekken, zo erg dat ik thuiszorg nodig had om het te verzorgen en ik liep de hele dag met een handdoek. Daarna begon hij pus te lekken maar er zat geen ontsteking. Daarna begon hij bloed te lekken. Zo erg dat ik tijdens dialyse met zoutzakken en dergelijke op mijn nek heb gelegen. Toen slipte dat ding dicht en kreeg ik mijn 2e, iets lager. Die heeft prima gewerkt ja.
Maar het niet kunnen douchen was ook vreselijk. Zeker toen met dat bloed lekken. Oud bloed stinkt vreselijk :r
Wat een drama. Dan heb ik dus meer geluk gehad.
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 21:55
Met die 1e katheter mocht ik ook niet praten en moest ik de hele dialyse stilliggen, anders ging de machine alarmeren. Bah.
_Hestia_dinsdag 26 juli 2016 @ 21:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:53 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Kan er ook mee te maken hebben gehad dat mijn 1e katheter enorm hoog in mijn nek zat, maar goed, hij begon op dag 1 met wondvocht lekken, zo erg dat ik thuiszorg nodig had om het te verzorgen en ik liep de hele dag met een handdoek. Daarna begon hij pus te lekken maar er zat geen ontsteking. Daarna begon hij bloed te lekken. Zo erg dat ik tijdens dialyse met zoutzakken en dergelijke op mijn nek heb gelegen. Toen slipte dat ding dicht en kreeg ik mijn 2e, iets lager. Die heeft prima gewerkt ja.
Maar het niet kunnen douchen was ook vreselijk. Zeker toen met dat bloed lekken. Oud bloed stinkt vreselijk :r
Poeh jeetje dat is idd niet niks nee :{
Lijkt me echt superkut. Dan is zo'n shunt idd een stuk beter.

quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:55 schreef LPFAN het volgende:
Met die 1e katheter mocht ik ook niet praten en moest ik de hele dialyse stilliggen, anders ging de machine alarmeren. Bah.
Dan duurt het helemaal lang terwijl je al zolang vast zit :{
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 21:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:54 schreef Disana het volgende:

[..]

Wat een drama. Dan heb ik dus meer geluk gehad.
Jah, was niet grappig. Heeft ook 7 maand geduurd totaal. De littekens zie je nog steeds zitten.
Disanadinsdag 26 juli 2016 @ 21:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:55 schreef LPFAN het volgende:
Met die 1e katheter mocht ik ook niet praten en moest ik de hele dialyse stilliggen, anders ging de machine alarmeren. Bah.
Die was dus domweg niet goed aangebracht, als ik het goed begrijp.
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 21:57
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:55 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Poeh jeetje dat is idd niet niks nee :{
Lijkt me echt superkut. Dan is zo'n shunt idd een stuk beter.

[..]

Dan duurt het helemaal lang terwijl je al zolang vast zit :{
Jah idd.
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 21:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:57 schreef Disana het volgende:

[..]

Die was dus domweg niet goed aangebracht, als ik het goed begrijp.
Jawel. Alleen het vat waar die in lag was niet goed.
Disanadinsdag 26 juli 2016 @ 21:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:58 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Jawel. Alleen het vat waar die in lag was niet goed.
Ah op zo'n manier. Afijn, dan was je waarschijnlijk wel blij toen je shunt in gebruik genomen kon worden?
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 22:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:59 schreef Disana het volgende:

[..]

Ah op zo'n manier. Afijn, dan was je waarschijnlijk wel blij toen je shunt in gebruik genomen kon worden?
Ja, Toen mijn 1e katheter dichtslibde, had ik net 6 weken mijn eerste shunt, dus die hebben ze geprobeerd aan te prikken maar dat wou niet. Bleek vol te zitten met vernauwingen, dus gedotterd, maar was einde verhaal. Dus 2e katheter, daarna nieuwe shunt, en die was na 6 weken prima klaar voor gebruik, Zou eerst met 1 naald aangeprikt worden maar het ging zo goed dat we zo iets hadden van gooi er nog maar een naald in. En dat is nu al weer een jaar geleden.
Disanadinsdag 26 juli 2016 @ 22:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 22:02 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ja, Toen mijn 1e katheter dichtslibde, had ik net 6 weken mijn eerste shunt, dus die hebben ze geprobeerd aan te prikken maar dat wou niet. Bleek vol te zitten met vernauwingen, dus gedotterd, maar was einde verhaal. Dus 2e katheter, daarna nieuwe shunt, en die was na 6 weken prima klaar voor gebruik, Zou eerst met 1 naald aangeprikt worden maar het ging zo goed dat we zo iets hadden van gooi er nog maar een naald in. En dat is nu al weer een jaar geleden.
Gelukkig maar dat het uiteindelijk goed is gekomen. Wat een ellende. Bij mij was die hele katheter nooit een probleem, al is ie 3x vervangen. Ik kon ook gewoon bewegen met dat ding.
Disanadinsdag 26 juli 2016 @ 22:07
Maar ik ga naar bed. Was er vanochtend al vroeg uit.
mootiedinsdag 26 juli 2016 @ 22:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 22:04 schreef Disana het volgende:

[..]

Gelukkig maar dat het uiteindelijk goed is gekomen. Wat een ellende. Bij mij was die hele katheter nooit een probleem, al is ie 3x vervangen. Ik kon ook gewoon bewegen met dat ding.
Komt bij jou straks ook helemaal in orde. ^O^
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 22:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 22:04 schreef Disana het volgende:

[..]

Gelukkig maar dat het uiteindelijk goed is gekomen. Wat een ellende. Bij mij was die hele katheter nooit een probleem, al is ie 3x vervangen. Ik kon ook gewoon bewegen met dat ding.
Normaal hoeft hij niet vervangen te worden dus helemaal een geen probleem zou ik het niet noemen ;) Ja ik ook hoor.
Disanadinsdag 26 juli 2016 @ 22:09
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 22:07 schreef mootie het volgende:

[..]

Komt bij jou straks ook helemaal in orde. ^O^
Hé wat raar, deze post heb ik helemaal gemist, krijg er nu pas een quote alert van.

Bedankt voor je optimisme, het is natuurlijk ook wat ik hoop.

Welterusten mensen :W
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 22:09
Truste.
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 22:18
Maar goed gelukkig was al die ellende in het verleden en gaat het nu harstikke goed, en ik hoop dat dat zo blijft. *O*
LPFANdinsdag 26 juli 2016 @ 22:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:51 schreef Poesopstokje het volgende:
Vanmiddag vergeten te vragen, maar hoe is het met je knie?
superkimmidinsdag 26 juli 2016 @ 23:38
Nog niet bijgelezen, beetje moe vd dag. Was erg leuk, maar helaas wel in een auto gegaan waar duidelijk wel eens in gerookt wordt. Dus nu benauwder dan normaal 's avonds
mootiewoensdag 27 juli 2016 @ 00:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 22:09 schreef Disana het volgende:

[..]

Hé wat raar, deze post heb ik helemaal gemist, krijg er nu pas een quote alert van.

Bedankt voor je optimisme, het is natuurlijk ook wat ik hoop.

Welterusten mensen :W
De echt belangrijke posts bewaren ze even, zodat ze er zeker van zijn dat ze opvallen. :7
vannellewoensdag 27 juli 2016 @ 02:43
Ben bij pijnbestrijding geweest en waar het vorige keer 100% meeviel was het dit keer echt enorm pijnlijk.
Dat kwam omdat ze maar heel lichtjes konden verdoven omdat ze iets later een zenuw wilden stimuleren.
Als het te veel verdoofd is is de reactie van die zenuw niet te merken en weten ze dus ook niet zeker of ze de goede zenuw te pakken hebben om em te verschroeien.
Dat icm het feit dat de naald door een spiergroep ging zorgde er voor dat ik een paar keer flink hard "AU" heb geroepen. Kreeg het er gewoon warm van.
Onderling hoorde ik ze tegen elkaar zeggen dat ze het vreselijk vonden om te zien dat iemand zo veel pijn heeft.
Maar het kon niet anders dus maar gewoon even op de tandjes bijten en proberen stil te blijven liggen.

Ik heb de VIP behandeling gehad:
-zenuw verschroeid
-langwerkende verdoving ingespoten gekregen in mijn wervelkanaal
-nog iets ingespoten gekregen dat ontstekingsremmend werkt en ook kapotte/geïrriteerde zenuwen aanpakt.

Na de behandeling deed mijn linkerbeen vrijwel niks meer, leek wel een stuk elastiek.
Ze hebben me daarom ook met de rolstoel naar de auto gebracht en daar was ik heel blij mee!

Na zo'n behandeling nemen de klachten eerst een paar dagen toe en dat is precies wat er nu aan de hand is.
Heb echt duidelijk meer pijn dan anders maar dat geeft niet, het was voorspeld dus het is geen domper of tegenvaller. Het is alleen maar strontvervelend.
Neem gewoon wat extra Oxy om het een beetje in toom te houden.

Kracht in mijn been begint al aardig terug te komen gelukkig want angstig moeten lopen is ook niet zo tof.

Nu maar afwachten of over een paar dagen de positieve effecten van de behandeling merkbaar zijn, specialist was er positief over en ik dus ook. :)
_Hestia_woensdag 27 juli 2016 @ 07:09
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:43 schreef vannelle het volgende:
Ben bij pijnbestrijding geweest en waar het vorige keer 100% meeviel was het dit keer echt enorm pijnlijk.
Dat kwam omdat ze maar heel lichtjes konden verdoven omdat ze iets later een zenuw wilden stimuleren.
Als het te veel verdoofd is is de reactie van die zenuw niet te merken en weten ze dus ook niet zeker of ze de goede zenuw te pakken hebben om em te verschroeien.
Dat icm het feit dat de naald door een spiergroep ging zorgde er voor dat ik een paar keer flink hard "AU" heb geroepen. Kreeg het er gewoon warm van.
Onderling hoorde ik ze tegen elkaar zeggen dat ze het vreselijk vonden om te zien dat iemand zo veel pijn heeft.
Maar het kon niet anders dus maar gewoon even op de tandjes bijten en proberen stil te blijven liggen.

Ik heb de VIP behandeling gehad:
-zenuw verschroeid
-langwerkende verdoving ingespoten gekregen in mijn wervelkanaal
-nog iets ingespoten gekregen dat ontstekingsremmend werkt en ook kapotte/geïrriteerde zenuwen aanpakt.

Na de behandeling deed mijn linkerbeen vrijwel niks meer, leek wel een stuk elastiek.
Ze hebben me daarom ook met de rolstoel naar de auto gebracht en daar was ik heel blij mee!

Na zo'n behandeling nemen de klachten eerst een paar dagen toe en dat is precies wat er nu aan de hand is.
Heb echt duidelijk meer pijn dan anders maar dat geeft niet, het was voorspeld dus het is geen domper of tegenvaller. Het is alleen maar strontvervelend.
Neem gewoon wat extra Oxy om het een beetje in toom te houden.

Kracht in mijn been begint al aardig terug te komen gelukkig want angstig moeten lopen is ook niet zo tof.

Nu maar afwachten of over een paar dagen de positieve effecten van de behandeling merkbaar zijn, specialist was er positief over en ik dus ook. :)
Poeh dat klinkt erg pijnlijk ja :X
Maar idd hopen dat het over een paar dagen een positief effect geeft. Sterkte de komende dagen en hopelijk is je kracht in je been snel terug.
#ANONIEMwoensdag 27 juli 2016 @ 07:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 22:32 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Vanmiddag vergeten te vragen, maar hoe is het met je knie?
M'n fysio had gelijk, het gaat vanzelf over :Y Het is nu een wat vervelend gevoel maar niet meer pijnlijk.

Damn vannelle, klinkt weer heftig hoor.. Jij bent volgens mij zo'n iemand die pas ''auw'' roept als er een vrachtwagen over je voet heen rijdt, dus; bikkel!
Sterkte de komende dagen en ik duim met je mee voor een goed en langdurig effect ^O^
Adrianewoensdag 27 juli 2016 @ 08:57
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:43 schreef vannelle het volgende:
Ben bij pijnbestrijding geweest en waar het vorige keer 100% meeviel was het dit keer echt enorm pijnlijk.
Dat kwam omdat ze maar heel lichtjes konden verdoven omdat ze iets later een zenuw wilden stimuleren.
Als het te veel verdoofd is is de reactie van die zenuw niet te merken en weten ze dus ook niet zeker of ze de goede zenuw te pakken hebben om em te verschroeien.
Dat icm het feit dat de naald door een spiergroep ging zorgde er voor dat ik een paar keer flink hard "AU" heb geroepen. Kreeg het er gewoon warm van.
Onderling hoorde ik ze tegen elkaar zeggen dat ze het vreselijk vonden om te zien dat iemand zo veel pijn heeft.
Maar het kon niet anders dus maar gewoon even op de tandjes bijten en proberen stil te blijven liggen.

Ik heb de VIP behandeling gehad:
-zenuw verschroeid
-langwerkende verdoving ingespoten gekregen in mijn wervelkanaal
-nog iets ingespoten gekregen dat ontstekingsremmend werkt en ook kapotte/geïrriteerde zenuwen aanpakt.

Na de behandeling deed mijn linkerbeen vrijwel niks meer, leek wel een stuk elastiek.
Ze hebben me daarom ook met de rolstoel naar de auto gebracht en daar was ik heel blij mee!

Na zo'n behandeling nemen de klachten eerst een paar dagen toe en dat is precies wat er nu aan de hand is.
Heb echt duidelijk meer pijn dan anders maar dat geeft niet, het was voorspeld dus het is geen domper of tegenvaller. Het is alleen maar strontvervelend.
Neem gewoon wat extra Oxy om het een beetje in toom te houden.

Kracht in mijn been begint al aardig terug te komen gelukkig want angstig moeten lopen is ook niet zo tof.

Nu maar afwachten of over een paar dagen de positieve effecten van de behandeling merkbaar zijn, specialist was er positief over en ik dus ook. :)
Dat is wel shit, dat je nu zo veel pijn moest hebben. Je weet gelukkig waar je het voor doet.

En bedankt voor je uitgebreide beschrijving. Ik vind het heel interessant om te lezen hoe ze het aanpakken bij jou. Ik ga het allemaal onthouden voor het geval dat ik het ooit nodig heb.

Veel sterkte met de extra pijn de komende dagen!
superkimmiwoensdag 27 juli 2016 @ 09:05
Sterkte vannelle! Ik hoop echt dat het na de eerste dagen veel goeds brengt
#ANONIEMwoensdag 27 juli 2016 @ 09:25
Vannelle, enorm veel sterkte. Wat een heftig verhaal.
Disanawoensdag 27 juli 2016 @ 11:41
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 00:15 schreef mootie het volgende:

[..]

De echt belangrijke posts bewaren ze even, zodat ze er zeker van zijn dat ze opvallen. :7
:D
Disanawoensdag 27 juli 2016 @ 11:42
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:43 schreef vannelle het volgende:
Ben bij pijnbestrijding geweest en waar het vorige keer 100% meeviel was het dit keer echt enorm pijnlijk.
Dat kwam omdat ze maar heel lichtjes konden verdoven omdat ze iets later een zenuw wilden stimuleren.
Als het te veel verdoofd is is de reactie van die zenuw niet te merken en weten ze dus ook niet zeker of ze de goede zenuw te pakken hebben om em te verschroeien.
Dat icm het feit dat de naald door een spiergroep ging zorgde er voor dat ik een paar keer flink hard "AU" heb geroepen. Kreeg het er gewoon warm van.
Onderling hoorde ik ze tegen elkaar zeggen dat ze het vreselijk vonden om te zien dat iemand zo veel pijn heeft.
Maar het kon niet anders dus maar gewoon even op de tandjes bijten en proberen stil te blijven liggen.

Ik heb de VIP behandeling gehad:
-zenuw verschroeid
-langwerkende verdoving ingespoten gekregen in mijn wervelkanaal
-nog iets ingespoten gekregen dat ontstekingsremmend werkt en ook kapotte/geïrriteerde zenuwen aanpakt.

Na de behandeling deed mijn linkerbeen vrijwel niks meer, leek wel een stuk elastiek.
Ze hebben me daarom ook met de rolstoel naar de auto gebracht en daar was ik heel blij mee!

Na zo'n behandeling nemen de klachten eerst een paar dagen toe en dat is precies wat er nu aan de hand is.
Heb echt duidelijk meer pijn dan anders maar dat geeft niet, het was voorspeld dus het is geen domper of tegenvaller. Het is alleen maar strontvervelend.
Neem gewoon wat extra Oxy om het een beetje in toom te houden.

Kracht in mijn been begint al aardig terug te komen gelukkig want angstig moeten lopen is ook niet zo tof.

Nu maar afwachten of over een paar dagen de positieve effecten van de behandeling merkbaar zijn, specialist was er positief over en ik dus ook. :)
Jakkes, wat een toestand. Daar mag wel een geweldig effect tegenover staan.
Jaimy_Lucawoensdag 27 juli 2016 @ 11:50
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:43 schreef vannelle het volgende:
Ben bij pijnbestrijding geweest en waar het vorige keer 100% meeviel was het dit keer echt enorm pijnlijk.
Dat kwam omdat ze maar heel lichtjes konden verdoven omdat ze iets later een zenuw wilden stimuleren.
Als het te veel verdoofd is is de reactie van die zenuw niet te merken en weten ze dus ook niet zeker of ze de goede zenuw te pakken hebben om em te verschroeien.
Dat icm het feit dat de naald door een spiergroep ging zorgde er voor dat ik een paar keer flink hard "AU" heb geroepen. Kreeg het er gewoon warm van.
Onderling hoorde ik ze tegen elkaar zeggen dat ze het vreselijk vonden om te zien dat iemand zo veel pijn heeft.
Maar het kon niet anders dus maar gewoon even op de tandjes bijten en proberen stil te blijven liggen.

Ik heb de VIP behandeling gehad:
-zenuw verschroeid
-langwerkende verdoving ingespoten gekregen in mijn wervelkanaal
-nog iets ingespoten gekregen dat ontstekingsremmend werkt en ook kapotte/geïrriteerde zenuwen aanpakt.

Na de behandeling deed mijn linkerbeen vrijwel niks meer, leek wel een stuk elastiek.
Ze hebben me daarom ook met de rolstoel naar de auto gebracht en daar was ik heel blij mee!

Na zo'n behandeling nemen de klachten eerst een paar dagen toe en dat is precies wat er nu aan de hand is.
Heb echt duidelijk meer pijn dan anders maar dat geeft niet, het was voorspeld dus het is geen domper of tegenvaller. Het is alleen maar strontvervelend.
Neem gewoon wat extra Oxy om het een beetje in toom te houden.

Kracht in mijn been begint al aardig terug te komen gelukkig want angstig moeten lopen is ook niet zo tof.

Nu maar afwachten of over een paar dagen de positieve effecten van de behandeling merkbaar zijn, specialist was er positief over en ik dus ook. :)
Sterkte en succes hiermee.
Pinnenmutskewoensdag 27 juli 2016 @ 12:00
Vannelle, sterkte en succes.

Knuffies voor iedereen :*
Giawoensdag 27 juli 2016 @ 12:14
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:43 schreef vannelle het volgende:
Ben bij pijnbestrijding geweest en waar het vorige keer 100% meeviel was het dit keer echt enorm pijnlijk.
Dat kwam omdat ze maar heel lichtjes konden verdoven omdat ze iets later een zenuw wilden stimuleren.
Als het te veel verdoofd is is de reactie van die zenuw niet te merken en weten ze dus ook niet zeker of ze de goede zenuw te pakken hebben om em te verschroeien.
Dat icm het feit dat de naald door een spiergroep ging zorgde er voor dat ik een paar keer flink hard "AU" heb geroepen. Kreeg het er gewoon warm van.
Onderling hoorde ik ze tegen elkaar zeggen dat ze het vreselijk vonden om te zien dat iemand zo veel pijn heeft.
Maar het kon niet anders dus maar gewoon even op de tandjes bijten en proberen stil te blijven liggen.

Ik heb de VIP behandeling gehad:
-zenuw verschroeid
-langwerkende verdoving ingespoten gekregen in mijn wervelkanaal
-nog iets ingespoten gekregen dat ontstekingsremmend werkt en ook kapotte/geïrriteerde zenuwen aanpakt.

Na de behandeling deed mijn linkerbeen vrijwel niks meer, leek wel een stuk elastiek.
Ze hebben me daarom ook met de rolstoel naar de auto gebracht en daar was ik heel blij mee!

Na zo'n behandeling nemen de klachten eerst een paar dagen toe en dat is precies wat er nu aan de hand is.
Heb echt duidelijk meer pijn dan anders maar dat geeft niet, het was voorspeld dus het is geen domper of tegenvaller. Het is alleen maar strontvervelend.
Neem gewoon wat extra Oxy om het een beetje in toom te houden.

Kracht in mijn been begint al aardig terug te komen gelukkig want angstig moeten lopen is ook niet zo tof.

Nu maar afwachten of over een paar dagen de positieve effecten van de behandeling merkbaar zijn, specialist was er positief over en ik dus ook. :)
Dit soort behandeling hebben ze bij mij ook overwogen, voor de neuropathie.
Maar de arts wil er niet aan, omdat ik bloedverdunners heb.
Giawoensdag 27 juli 2016 @ 12:17
Overigens, iemand nog iets gehoord van MA?
LPFANwoensdag 27 juli 2016 @ 12:19
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:43 schreef vannelle het volgende:
Ben bij pijnbestrijding geweest en waar het vorige keer 100% meeviel was het dit keer echt enorm pijnlijk.
Dat kwam omdat ze maar heel lichtjes konden verdoven omdat ze iets later een zenuw wilden stimuleren.
Als het te veel verdoofd is is de reactie van die zenuw niet te merken en weten ze dus ook niet zeker of ze de goede zenuw te pakken hebben om em te verschroeien.
Dat icm het feit dat de naald door een spiergroep ging zorgde er voor dat ik een paar keer flink hard "AU" heb geroepen. Kreeg het er gewoon warm van.
Onderling hoorde ik ze tegen elkaar zeggen dat ze het vreselijk vonden om te zien dat iemand zo veel pijn heeft.
Maar het kon niet anders dus maar gewoon even op de tandjes bijten en proberen stil te blijven liggen.

Ik heb de VIP behandeling gehad:
-zenuw verschroeid
-langwerkende verdoving ingespoten gekregen in mijn wervelkanaal
-nog iets ingespoten gekregen dat ontstekingsremmend werkt en ook kapotte/geïrriteerde zenuwen aanpakt.

Na de behandeling deed mijn linkerbeen vrijwel niks meer, leek wel een stuk elastiek.
Ze hebben me daarom ook met de rolstoel naar de auto gebracht en daar was ik heel blij mee!

Na zo'n behandeling nemen de klachten eerst een paar dagen toe en dat is precies wat er nu aan de hand is.
Heb echt duidelijk meer pijn dan anders maar dat geeft niet, het was voorspeld dus het is geen domper of tegenvaller. Het is alleen maar strontvervelend.
Neem gewoon wat extra Oxy om het een beetje in toom te houden.

Kracht in mijn been begint al aardig terug te komen gelukkig want angstig moeten lopen is ook niet zo tof.

Nu maar afwachten of over een paar dagen de positieve effecten van de behandeling merkbaar zijn, specialist was er positief over en ik dus ook. :)
Heftig!
Sterkte! Hopelijk gaat het werken!

quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 07:17 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

M'n fysio had gelijk, het gaat vanzelf over :Y Het is nu een wat vervelend gevoel maar niet meer pijnlijk.

Damn vannelle, klinkt weer heftig hoor.. Jij bent volgens mij zo'n iemand die pas ''auw'' roept als er een vrachtwagen over je voet heen rijdt, dus; bikkel!
Sterkte de komende dagen en ik duim met je mee voor een goed en langdurig effect ^O^
Gelukkig!
_Hestia_woensdag 27 juli 2016 @ 12:20
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 12:17 schreef Gia het volgende:
Overigens, iemand nog iets gehoord van MA?
Nee ik heb ook geen bericht van Tom meer gehad. Zal hem ff berichtje sturen of kaartje al is aangekomen en hoe nu gaat. Laatste wat ik weet is dat ze vorige week ff bij is geweest, ze toen wel gepraat heeft en daarna is ze weer voor een paar dagen in slaap gebracht. Maar dat was vrijdag geloof ik.
LPFANwoensdag 27 juli 2016 @ 12:24
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 12:20 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Nee ik heb ook geen bericht van Tom meer gehad. Zal hem ff berichtje sturen of kaartje al is aangekomen en hoe nu gaat. Laatste wat ik weet is dat ze vorige week ff bij is geweest, ze toen wel gepraat heeft en daarna is ze weer voor een paar dagen in slaap gebracht. Maar dat was vrijdag geloof ik.
Hmm hoop dat alles goed gaat.
_Hestia_woensdag 27 juli 2016 @ 12:26
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 12:24 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Hmm hoop dat alles goed gaat.
Ja idd. Heb ff teruggezocht en was 21 juli. Dus zelfs donderdag al. Hoop dat we snel goed nieuws horen.
LPFANwoensdag 27 juli 2016 @ 12:29
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 12:26 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Ja idd. Heb ff teruggezocht en was 21 juli. Dus zelfs donderdag al. Hoop dat we snel goed nieuws horen.
Ja hoop het ook.
vannellewoensdag 27 juli 2016 @ 13:19
Goed nieuws over MA zou érg welkom zijn idd, ik vind dit allemaal veel spannender dan goed voor iedereen is.
Bedankt voor het sturen van het kaartje, hopelijk vrolijkt haar dat een klein beetje op als ze weer wakker is.

Met mij gaat het tot nu toe een stukje beter dan gisteren en dat is sneller dan ik had verwacht.
Maar de dag is nog niet voorbij natuurlijk. Gewoon vandaag nog even rustig aan doen en als het goed gaat morgen weer eens proberen auto te rijden.

quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 07:09 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Poeh dat klinkt erg pijnlijk ja :X
Maar idd hopen dat het over een paar dagen een positief effect geeft. Sterkte de komende dagen en hopelijk is je kracht in je been snel terug.
Thanks. :)
Het alternatief (niks laten doen) is ook niet prettig dus dit heb ik er wel voor over.

quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 07:17 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

M'n fysio had gelijk, het gaat vanzelf over :Y Het is nu een wat vervelend gevoel maar niet meer pijnlijk.

Damn vannelle, klinkt weer heftig hoor.. Jij bent volgens mij zo'n iemand die pas ''auw'' roept als er een vrachtwagen over je voet heen rijdt, dus; bikkel!
Sterkte de komende dagen en ik duim met je mee voor een goed en langdurig effect ^O^
Blij dat het met je knie wat beter gaat. :)
Ik heb idd een behoorlijk hoge pijngrens wat wel handig is als je zo lomp bent als ik. :+
Maar dit was idd even wat te veel van het goede.

quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 08:57 schreef Adriane het volgende:

[..]

Dat is wel shit, dat je nu zo veel pijn moest hebben. Je weet gelukkig waar je het voor doet.

En bedankt voor je uitgebreide beschrijving. Ik vind het heel interessant om te lezen hoe ze het aanpakken bij jou. Ik ga het allemaal onthouden voor het geval dat ik het ooit nodig heb.

Veel sterkte met de extra pijn de komende dagen!
Psies, het is voor een goed doel. :)
Wat uitgebreidere beschrijving is graag gedaan hoor, is voor mezelf ook handig om over een tijdje weer eens terug te lezen. En het is zéker interessant! :Y
Helaas kon ik dit keer niet meekijken op de monitor, ik lag denk ik net even wat anders dan andere keren.
Als je vragen hebt tegen de tijd dat je het zelf nodig hebt: Gewoon stellen!
Ik ben geen expert natuurlijk maar als ik je met een vraag kan helpen doe ik dat graag.

quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 09:05 schreef superkimmi het volgende:
Sterkte vannelle! Ik hoop echt dat het na de eerste dagen veel goeds brengt
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 09:25 schreef Persefoneia het volgende:
Vannelle, enorm veel sterkte. Wat een heftig verhaal.
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 11:42 schreef Disana het volgende:

[..]

Jakkes, wat een toestand. Daar mag wel een geweldig effect tegenover staan.
T
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 11:50 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Sterkte en succes hiermee.
han
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 12:00 schreef sararaats het volgende:
Vannelle, sterkte en succes.

Knuffies voor iedereen :*
ks. :)
Zal vast wel goed komen en _Ingrid_ zorgt goed voor me dus ik heb niks te klagen.
Ze gaat elke woensdagmiddag met de kinderen naar haar ouders en wou vandaag zelfs thuis blijven voor mij.
Maar da's dan ook weer niet nodig, ik red me wel. :)

quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 12:14 schreef Gia het volgende:

[..]

Dit soort behandeling hebben ze bij mij ook overwogen, voor de neuropathie.
Maar de arts wil er niet aan, omdat ik bloedverdunners heb.
Er wordt idd gevraagd of je bloedverdunners gebruikt.
Hebben ze ook verteld waarom deze behandeling niet kan icm bloedverdunners? Het is in feite maar een kleine naald en het prikgaatje is niet groter dan bij een gewone injectie.
Het gaat alleen wel dieper natuurlijk.
Ben ik eerlijk gezegd wel benieuwd naar.
LPFANwoensdag 27 juli 2016 @ 13:28
Wanneer kan je resultaat gaan merken vannelle?
vannellewoensdag 27 juli 2016 @ 13:43
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 13:28 schreef LPFAN het volgende:
Wanneer kan je resultaat gaan merken vannelle?
Een paar dagen na de behandeling.
De klachten nemen eerst toe maar dat is wel logisch aangezien ze in de zenuwen hebben lopen roeren.
Over ongeveer 2 weken word ik gebeld om te vertellen hoe het gaat. Of de behandeling effect heeft gehad en hoeveel effect dat dan is.
Mag je weer een pijncijfer gaan geven en dat vind ik altijd vreselijk moeilijk om te doen.
LPFANwoensdag 27 juli 2016 @ 13:51
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 13:43 schreef vannelle het volgende:

[..]

Een paar dagen na de behandeling.
De klachten nemen eerst toe maar dat is wel logisch aangezien ze in de zenuwen hebben lopen roeren.
Over ongeveer 2 weken word ik gebeld om te vertellen hoe het gaat. Of de behandeling effect heeft gehad en hoeveel effect dat dan is.
Mag je weer een pijncijfer gaan geven en dat vind ik altijd vreselijk moeilijk om te doen.
Hoop voor je dat het gaat werken. Pijncijfer geven is idd heel lastig.
vannellewoensdag 27 juli 2016 @ 13:57
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 13:51 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Hoop voor je dat het gaat werken. Pijncijfer geven is idd heel lastig.
Echt lastig idd.
Ik kan namelijk met zekerheid zeggen dat ik nog nooit een 10 heb gehaald dus weet ook niet hoe dat voelt.
Bij een 10 ga je bewusteloos lijkt mij....

Oh, en de belafspraak is 6 september lees ik net. Lange 2 weken! :+
LPFANwoensdag 27 juli 2016 @ 13:58
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 13:57 schreef vannelle het volgende:

[..]

Echt lastig idd.
Ik kan namelijk met zekerheid zeggen dat ik nog nooit een 10 heb gehaald dus weet ook niet hoe dat voelt.
Bij een 10 ga je bewusteloos lijkt mij....

Oh, en de belafspraak is 6 september lees ik net. Lange 2 weken! :+
Lijkt mij ook ja,

Dat zijn een lange 2 weken idd _O-
_Hestia_woensdag 27 juli 2016 @ 16:22
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 13:57 schreef vannelle het volgende:

[..]

Echt lastig idd.
Ik kan namelijk met zekerheid zeggen dat ik nog nooit een 10 heb gehaald dus weet ook niet hoe dat voelt.
Bij een 10 ga je bewusteloos lijkt mij....

Oh, en de belafspraak is 6 september lees ik net. Lange 2 weken! :+
Ja zo'n score ergens voor geven vind ik ook altijd erg lastig. En dat zijn idd 2 lange weken ja _O-

Update over Marie-Alice:

SPOILER
Ze is min of meer wakker. Ze is erg geschrokken en psychisch een wrak. Voorlopig ziet alles er goed uit. Geen verlamming, geen spraakproblemen, geen zware geheugenproblemen tot nog toe. Alleen hoofdpijn, concentratieproblemen, pijn van de andere wonden en de psychische problemen. Misschien gedragswijzigingen. Maar dat weten ze nu nog niet, de pijn en de medicatie spelen een te grote rol.
Giawoensdag 27 juli 2016 @ 16:43
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 13:19 schreef vannelle het volgende:

Er wordt idd gevraagd of je bloedverdunners gebruikt.
Hebben ze ook verteld waarom deze behandeling niet kan icm bloedverdunners? Het is in feite maar een kleine naald en het prikgaatje is niet groter dan bij een gewone injectie.
Het gaat alleen wel dieper natuurlijk.
Ben ik eerlijk gezegd wel benieuwd naar.
Volgens mij was het ivm risico op bloeduitstortingen.
Precies weet ik het ook niet. Ben niet zo van het doorvragen.
Het kan niet, omdat ik bloedverdunners heb. Okay.

Zit ook vrij hoog met de INR. Hoger dan mensen met risico op tia's.
Giawoensdag 27 juli 2016 @ 16:47
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 13:57 schreef vannelle het volgende:

[..]

Echt lastig idd.
Ik kan namelijk met zekerheid zeggen dat ik nog nooit een 10 heb gehaald dus weet ook niet hoe dat voelt.
Bij een 10 ga je bewusteloos lijkt mij....

Oh, en de belafspraak is 6 september lees ik net. Lange 2 weken! :+
Oh ja, ook zoiets leuks. Had ik met de qutenza-behandeling. Moest een percentage geven hoeveel minder de pijn was. Echt lastig.
Heb ook een erg hoge pijndrempel, dus is dat heel lastig aan te geven.
Plus de ene dag is de andere niet. Ik mag nu bellen als het onhoudbaar wordt en anders moet ik over een half jaar, nu nog 4 maanden, terug komen.
#ANONIEMwoensdag 27 juli 2016 @ 16:53
*; Voor M-A
LPFANwoensdag 27 juli 2016 @ 16:58
Fijn dat je antwoord hebt ontvangen Sylvana. Hopelijk gaat het gauw beter met haar.
Pinnenmutskewoensdag 27 juli 2016 @ 17:01
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 16:22 schreef Sylvana het volgende:

Update over Marie-Alice:

SPOILER
Ze is min of meer wakker. Ze is erg geschrokken en psychisch een wrak. Voorlopig ziet alles er goed uit. Geen verlamming, geen spraakproblemen, geen zware geheugenproblemen tot nog toe. Alleen hoofdpijn, concentratieproblemen, pijn van de andere wonden en de psychische problemen. Misschien gedragswijzigingen. Maar dat weten ze nu nog niet, de pijn en de medicatie spelen een te grote rol.
als je haar nog hoort, doe haar de groetjes van mij.

ik heb weer hoofdpijn want warmte is killing.
vannellewoensdag 27 juli 2016 @ 18:20
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 16:22 schreef Sylvana het volgende:

Update over Marie-Alice:

SPOILER
Ze is min of meer wakker. Ze is erg geschrokken en psychisch een wrak. Voorlopig ziet alles er goed uit. Geen verlamming, geen spraakproblemen, geen zware geheugenproblemen tot nog toe. Alleen hoofdpijn, concentratieproblemen, pijn van de andere wonden en de psychische problemen. Misschien gedragswijzigingen. Maar dat weten ze nu nog niet, de pijn en de medicatie spelen een te grote rol.
Bedankt voor de update.
Kan me goed voorstellen dat ze erg geschrokken is.
Hopelijk is er een snel herstel van de klachten en wonden mogelijk...
Disanawoensdag 27 juli 2016 @ 18:49
LPFAN, de Nierstichting zoekt dialysepatiënten voor interviews.

https://www.facebook.com/nierstichting/?fref=nf

Misschien iets voor jou?
LPFANwoensdag 27 juli 2016 @ 18:55
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 18:49 schreef Disana het volgende:
LPFAN, de Nierstichting zoekt dialysepatiënten voor interviews.

https://www.facebook.com/nierstichting/?fref=nf

Misschien iets voor jou?
Nee, ik hoef niet voor een camera :P
Disanawoensdag 27 juli 2016 @ 19:29
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 18:55 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Nee, ik hoef niet voor een camera :P
Het zou ook niets voor mij zijn hoor, maar ik meende dat jij enige tijd geleden al eens gefilmd was toen je aan het apparaat lag.
#ANONIEMwoensdag 27 juli 2016 @ 20:15
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 13:57 schreef vannelle het volgende:

[..]

Echt lastig idd.
Ik kan namelijk met zekerheid zeggen dat ik nog nooit een 10 heb gehaald dus weet ook niet hoe dat voelt.
Bij een 10 ga je bewusteloos lijkt mij....

Oh, en de belafspraak is 6 september lees ik net. Lange 2 weken! :+
De enige keer dat ik dichtbij een 10 ben gekomen was na mijn heupbreuk, lag te creperen van de pijn op het koude, natte asfalt, nog geprobeerd om op te staan ook :o

Alles boven de 5 in pijnscore is iig te hoog!

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-07-2016 20:15:44 ]
LPFANwoensdag 27 juli 2016 @ 20:25
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 19:29 schreef Disana het volgende:

[..]

Het zou ook niets voor mij zijn hoor, maar ik meende dat jij enige tijd geleden al eens gefilmd was toen je aan het apparaat lag.
Nee hoor.
LPFANwoensdag 27 juli 2016 @ 20:26
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 20:15 schreef weethetevennietmeer het volgende:

[..]

De enige keer dat ik dichtbij een 10 ben gekomen was na mijn heupbreuk, lag te creperen van de pijn op het koude, natte asfalt, nog geprobeerd om op te staan ook :o

Alles boven de 5 in pijnscore is iig te hoog!
Als je hier een 4 geeft of hoger dan gaan ze kijken of ze er iets tegen kunnen doen.
Adrianewoensdag 27 juli 2016 @ 20:46
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 20:15 schreef weethetevennietmeer het volgende:

[..]

De enige keer dat ik dichtbij een 10 ben gekomen was na mijn heupbreuk, lag te creperen van de pijn op het koude, natte asfalt, nog geprobeerd om op te staan ook :o

Alles boven de 5 in pijnscore is iig te hoog!
Dat klinkt niet fijn!

Tja, was het een 10? De bacterie in mijn rug veroorzaakte zoveel pijn dat ik niet meer op mijn benen kon staan. Ik kon alleen maar kreunen.
Mijn beide bevallingen waren hiermee vergeleken een eitje.

En de laatste tijd zit ik tussen een 4 en een 7. En momenteel op een 6.
Adrianewoensdag 27 juli 2016 @ 20:52
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 13:19 schreef vannelle het volgende:


Psies, het is voor een goed doel. :)
Wat uitgebreidere beschrijving is graag gedaan hoor, is voor mezelf ook handig om over een tijdje weer eens terug te lezen. En het is zéker interessant! :Y
Helaas kon ik dit keer niet meekijken op de monitor, ik lag denk ik net even wat anders dan andere keren.
Als je vragen hebt tegen de tijd dat je het zelf nodig hebt: Gewoon stellen!
Ik ben geen expert natuurlijk maar als ik je met een vraag kan helpen doe ik dat graag.

Jammer dat je niet mee kon kijken. Ik wil ook altijd zoveel mogelijk meekijken.

En ik zal je zeker vragen stellen als ik ze heb :)
Adrianewoensdag 27 juli 2016 @ 20:55
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 16:22 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Ja zo'n score ergens voor geven vind ik ook altijd erg lastig. En dat zijn idd 2 lange weken ja _O-

Update over Marie-Alice:

SPOILER
Ze is min of meer wakker. Ze is erg geschrokken en psychisch een wrak. Voorlopig ziet alles er goed uit. Geen verlamming, geen spraakproblemen, geen zware geheugenproblemen tot nog toe. Alleen hoofdpijn, concentratieproblemen, pijn van de andere wonden en de psychische problemen. Misschien gedragswijzigingen. Maar dat weten ze nu nog niet, de pijn en de medicatie spelen een te grote rol.
Bedankt voor de update! Ik weet niet zo goed wat ik erop kan zeggen. Ik hoop zo dat het goed komt.
Jaimy_Lucawoensdag 27 juli 2016 @ 21:02
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 13:57 schreef vannelle het volgende:

[..]

Echt lastig idd.
Ik kan namelijk met zekerheid zeggen dat ik nog nooit een 10 heb gehaald dus weet ook niet hoe dat voelt.
Bij een 10 ga je bewusteloos lijkt mij....
Hoogste wat ik ooit aan pijn heb gehad is een 7 ofzo. Kan me herinneren een enorme buikpijn (PDS) in de auto (toen nog met ex), tranen sprongen me in de ogen.
_Hestia_woensdag 27 juli 2016 @ 21:21
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 16:58 schreef LPFAN het volgende:
Fijn dat je antwoord hebt ontvangen Sylvana. Hopelijk gaat het gauw beter met haar.
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 17:01 schreef sararaats het volgende:

[..]

als je haar nog hoort, doe haar de groetjes van mij.

ik heb weer hoofdpijn want warmte is killing.
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 18:20 schreef vannelle het volgende:

[..]

Bedankt voor de update.
Kan me goed voorstellen dat ze erg geschrokken is.
Hopelijk is er een snel herstel van de klachten en wonden mogelijk...
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 20:55 schreef Adriane het volgende:

[..]

Bedankt voor de update! Ik weet niet zo goed wat ik erop kan zeggen. Ik hoop zo dat het goed komt.
Graag gedaan en ik hoop het ook. En Sara, ik spreek haar niet direct, maar via die Tom dus ;)
#ANONIEMwoensdag 27 juli 2016 @ 21:51
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 20:46 schreef Adriane het volgende:

[..]

Dat klinkt niet fijn!

Tja, was het een 10? De bacterie in mijn rug veroorzaakte zoveel pijn dat ik niet meer op mijn benen kon staan. Ik kon alleen maar kreunen.
Mijn beide bevallingen waren hiermee vergeleken een eitje.

En de laatste tijd zit ik tussen een 4 en een 7. En momenteel op een 6.
Toen ik ging / probeerde te staan ging ik wel bijna out.. Pijn was iig erg hoog, 9 uiteindelijk denk ik. In de ambulance was een hel met drempels en kuilen :X

Nu stuiter ik tussen de 5 a 6 met pijnscore en medicatie. Als ik meer ga ondernemen gaat de pijn ook omhoog

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 27-07-2016 21:52:10 ]
BlauwePhloxwoensdag 27 juli 2016 @ 22:21
Mijn hoofdpijn eindigt standaard boven de 5 als ik het niet behandel. Alleen in de opbouw is de pijn lager.

Ik heb dus echt wel momenten dat ik tegen een 10 aan zit. Wat ik laatst beschreef bijvoorbeeld, toen zat ik ook op het randje van bewusteloosheid.

Die pijn is erger dan de blindedarmontsteking die ik ooit heb gehad.
#ANONIEMwoensdag 27 juli 2016 @ 22:22
Vreselijk om te horen dat zoveel van jullie met zulke pijn moeten leven..
*;
BlauwePhloxwoensdag 27 juli 2016 @ 22:26
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 22:21 schreef Aspergermeisje het volgende:
Mijn hoofdpijn eindigt standaard boven de 5 als ik het niet behandel. Alleen in de opbouw is de pijn lager.

Ik heb dus echt wel momenten dat ik tegen een 10 aan zit. Wat ik laatst beschreef bijvoorbeeld, toen zat ik ook op het randje van bewusteloosheid.

Die pijn is erger dan de blindedarmontsteking die ik ooit heb gehad.
Wat er ook mee te maken heeft dat die pijn in mijn hoofd zit denk ik. Ik kan veel beter blijven functioneren als ik een 5 pijnscore in mijn teen heb dan in mijn hoofd. Maar ik weet niet of dat te maken heeft met alleen de plek of met de andere symptomen die bij migraine komen kijken, waardoor ik minder goed kan denken bijvoorbeeld.
LPFANwoensdag 27 juli 2016 @ 22:28
Knuffel iedereen. *;
#ANONIEMdonderdag 28 juli 2016 @ 00:17
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 22:22 schreef Poesopstokje het volgende:
Vreselijk om te horen dat zoveel van jullie met zulke pijn moeten leven..
*;
Ik zou naar zwaardere middelen kunnen grijpen, alleen verander ik dan in een zombie, dát wil ik ook niet.. Dus meer rust pakken en "planmatig" leven.

Pijn = niet fijn! En dan huppel je op de pijnpoli rond en daar houdt het op een gegeven moment ook op :{
twiFightdonderdag 28 juli 2016 @ 00:47
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 16:43 schreef Gia het volgende:
Zit ook vrij hoog met de INR. Hoger dan mensen met risico op tia's.
Mag ik vragen hoe hoog? Van jouw opmerking word ik nieuwsgierig. Als je het niet wilt zeggen: gewoon aangeven.
Pinnenmutskedonderdag 28 juli 2016 @ 01:25
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 21:21 schreef Sylvana het volgende:

Graag gedaan en ik hoop het ook. En Sara, ik spreek haar niet direct, maar via die Tom dus ;)
Ow ja das juist.

Knuffies voor iedereen.

Ik ben een wrak op dit moment.

Vrijdagmiddag psychotherapie (de 'muizennissen en gevoelens' bespreken)
Giadonderdag 28 juli 2016 @ 08:01
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 00:47 schreef twiFight het volgende:

[..]

Mag ik vragen hoe hoog? Van jouw opmerking word ik nieuwsgierig. Als je het niet wilt zeggen: gewoon aangeven.
Is jaren tussen de 3 en 4 geweest, waar het voor tia patienten tussen de 2,5 en 3,5 was.
Dit is nu, nieuwe inzichten, met een halve INR naar beneden gezet.
Laatste keer prikte ik een 4,5 en dan moet ik het bijstellen.
_Hestia_donderdag 28 juli 2016 @ 08:42
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 08:01 schreef Gia het volgende:

[..]

Is jaren tussen de 3 en 4 geweest, waar het voor tia patienten tussen de 2,5 en 3,5 was.
Dit is nu, nieuwe inzichten, met een halve INR naar beneden gezet.
Laatste keer prikte ik een 4,5 en dan moet ik het bijstellen.
Wat is een INR? :@
LPFANdonderdag 28 juli 2016 @ 08:55
Prikken ging weer eens k*t jammer maar helaas.

Dokter kwam net al ff vragen hoe het gaat zonder boullion, heb verteld dat ik weer koppijn had gehad, en hij had zo iets van oke dan krijg je weer boullion klaar, dan heb je het gewoon allebei weer nodig. *O*
#ANONIEMdonderdag 28 juli 2016 @ 12:10
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 08:55 schreef LPFAN het volgende:
Prikken ging weer eens k*t jammer maar helaas.

Dokter kwam net al ff vragen hoe het gaat zonder boullion, heb verteld dat ik weer koppijn had gehad, en hij had zo iets van oke dan krijg je weer boullion klaar, dan heb je het gewoon allebei weer nodig. *O*
Goedzo! :Y
Maar jammer van het prikken.. heb je er veel last van?
LPFANdonderdag 28 juli 2016 @ 13:05
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 12:10 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Goedzo! :Y
Maar jammer van het prikken.. heb je er veel last van?
Niet qua pijn, maar wordt er wel enorm gefrustreerd van. Het is alsof ik die naald in een muur steek, Moet zo enorm hard duwen en krijg kramp er van in mijn hand. Heel irritant. Mag er wel een hamer en beitel bij hebben.

[ Bericht 2% gewijzigd door LPFAN op 28-07-2016 13:19:41 ]
#ANONIEMdonderdag 28 juli 2016 @ 13:26
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 13:05 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Niet qua pijn, maar wordt er wel enorm gefrustreerd van. Het is alsof ik die naald in een muur steek, Moet zo enorm hard duwen en krijg kramp er van in mijn hand. Heel irritant. Mag er wel een hamer en beitel bij hebben.
Bhwuuu :X
LPFANdonderdag 28 juli 2016 @ 13:29
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 13:26 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Bhwuuu :X
Ja, en dan is er bijvoorbeeld zaterdag weer niks aan de hand. Snap er helemaal niks van.
Books1donderdag 28 juli 2016 @ 14:41
Ik ga zo teruglezen maar hier ben ik weer.

Vorige week vrijdag een MRI met contrast. Geef ik al aan onderhuids loopt alles zo weg dus hoe gaan jullie dan die verdoving zetten die erin gaat. Nee hoor u heeft geen bindweefsel in uw schouder uhmmm niet??? Wat raar want in al mijn andere ledematen wel. Nou goed wat er verdoofd is weet ik niet maar niet mijn schouder. Prikt die prikker met contrast twee keer ernaast en de derde keer door mijn kraakbeen heen (had ik al auw gezegd?).

Vrijdagavond dikke schouder, zaterdagavond allerlei schijven op mijn bovenarm en die zitten er nog. Zondag maar naar de hap en die zegt lijkt wel vocht (verdoving en contrastvloeistof dus teruggevonden) bel morgen naar de radiologie en vraag of de MRI dan wel gelukt is.

Gister om vier uur werd ik gebeld of ik vanmorgen om acht uur wilde komen. Aan mijn bovenarm op zich is niet te doen dat moet met de tijd door het lichaam worden opgenomen :-).

De uitslag was dus niet goed. Twee pezen finaal afgescheurd en juist die sturen mijn bovenarm aan en de orthopeed is het NIET eens met de radioloog dat mijn kapsel niet beschadigd zou zijn. Het zou mij persoonlijk verbazen als dat nog intact bleek te zijn na tig luxatie's in de laatste zes weken maar goed de orthopeed ook.

Nu staat er dus een cuff repair op de planning en een controlerende kapseloperatie (ankers of pinnetjes) mocht het nodig zijn dan doen ze er meteen iets aan en met de cuff repair hechten ze de pezen strakker rondom de kop/kom omdat de kop vrij laag in de kom hangt (te ruim door het vele luxeren) zodat deze niet meer weg kan schieten. Ze zetten hem niet vast maar maken hem wel stijver en daar kan ik me wel in vinden. Dit is ook geen doen meer. Zit inmiddels bijna zes weken in een immobilizer en kom geen steek verder.

Eerst moet ik nog bij de cardioloog door de molen en die afspraak staat voor 17 augustus en dan een afspraak maken bij de anesthesioloog en dan pas op de wachtlijst en dan is het minimale herstel 6 maanden (alleen moet je bij EDS het dubbele rekenen over het algemeen dus alles wat eerder is is mooi meegenomen).

Gelukkig is het mijn rechterarm en ben ik nagenoeg geheel linkshandig. Waar ik voornamelijk tegen aanloop is de was ophangen en strijken. Verders nog geen grote dingen gelukkig. Dus ik hoop zo rond oktober wel geopereerd te zijn en dan is dat maar geweest en dan op naar herstel.

Nu teruglezen gaat.

Kus voor een ieder die het wil en/of kan gebruiken.
LPFANdonderdag 28 juli 2016 @ 14:51
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 14:41 schreef Books1 het volgende:
Ik ga zo teruglezen maar hier ben ik weer.

Vorige week vrijdag een MRI met contrast. Geef ik al aan onderhuids loopt alles zo weg dus hoe gaan jullie dan die verdoving zetten die erin gaat. Nee hoor u heeft geen bindweefsel in uw schouder uhmmm niet??? Wat raar want in al mijn andere ledematen wel. Nou goed wat er verdoofd is weet ik niet maar niet mijn schouder. Prikt die prikker met contrast twee keer ernaast en de derde keer door mijn kraakbeen heen (had ik al auw gezegd?).

Vrijdagavond dikke schouder, zaterdagavond allerlei schijven op mijn bovenarm en die zitten er nog. Zondag maar naar de hap en die zegt lijkt wel vocht (verdoving en contrastvloeistof dus teruggevonden) bel morgen naar de radiologie en vraag of de MRI dan wel gelukt is.

Gister om vier uur werd ik gebeld of ik vanmorgen om acht uur wilde komen. Aan mijn bovenarm op zich is niet te doen dat moet met de tijd door het lichaam worden opgenomen :-).

De uitslag was dus niet goed. Twee pezen finaal afgescheurd en juist die sturen mijn bovenarm aan en de orthopeed is het NIET eens met de radioloog dat mijn kapsel niet beschadigd zou zijn. Het zou mij persoonlijk verbazen als dat nog intact bleek te zijn na tig luxatie's in de laatste zes weken maar goed de orthopeed ook.

Nu staat er dus een cuff repair op de planning en een controlerende kapseloperatie (ankers of pinnetjes) mocht het nodig zijn dan doen ze er meteen iets aan en met de cuff repair hechten ze de pezen strakker rondom de kop/kom omdat de kop vrij laag in de kom hangt (te ruim door het vele luxeren) zodat deze niet meer weg kan schieten. Ze zetten hem niet vast maar maken hem wel stijver en daar kan ik me wel in vinden. Dit is ook geen doen meer. Zit inmiddels bijna zes weken in een immobilizer en kom geen steek verder.

Eerst moet ik nog bij de cardioloog door de molen en die afspraak staat voor 17 augustus en dan een afspraak maken bij de anesthesioloog en dan pas op de wachtlijst en dan is het minimale herstel 6 maanden (alleen moet je bij EDS het dubbele rekenen over het algemeen dus alles wat eerder is is mooi meegenomen).

Gelukkig is het mijn rechterarm en ben ik nagenoeg geheel linkshandig. Waar ik voornamelijk tegen aanloop is de was ophangen en strijken. Verders nog geen grote dingen gelukkig. Dus ik hoop zo rond oktober wel geopereerd te zijn en dan is dat maar geweest en dan op naar herstel.

Nu teruglezen gaat.

Kus voor een ieder die het wil en/of kan gebruiken.
Jeetje :{ Wat een geauwhoer zeg. Knuffel terug.
Disanadonderdag 28 juli 2016 @ 15:17
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 14:41 schreef Books1 het volgende:
Ik ga zo teruglezen maar hier ben ik weer.

Vorige week vrijdag een MRI met contrast. Geef ik al aan onderhuids loopt alles zo weg dus hoe gaan jullie dan die verdoving zetten die erin gaat. Nee hoor u heeft geen bindweefsel in uw schouder uhmmm niet??? Wat raar want in al mijn andere ledematen wel. Nou goed wat er verdoofd is weet ik niet maar niet mijn schouder. Prikt die prikker met contrast twee keer ernaast en de derde keer door mijn kraakbeen heen (had ik al auw gezegd?).

Vrijdagavond dikke schouder, zaterdagavond allerlei schijven op mijn bovenarm en die zitten er nog. Zondag maar naar de hap en die zegt lijkt wel vocht (verdoving en contrastvloeistof dus teruggevonden) bel morgen naar de radiologie en vraag of de MRI dan wel gelukt is.

Gister om vier uur werd ik gebeld of ik vanmorgen om acht uur wilde komen. Aan mijn bovenarm op zich is niet te doen dat moet met de tijd door het lichaam worden opgenomen :-).

De uitslag was dus niet goed. Twee pezen finaal afgescheurd en juist die sturen mijn bovenarm aan en de orthopeed is het NIET eens met de radioloog dat mijn kapsel niet beschadigd zou zijn. Het zou mij persoonlijk verbazen als dat nog intact bleek te zijn na tig luxatie's in de laatste zes weken maar goed de orthopeed ook.

Nu staat er dus een cuff repair op de planning en een controlerende kapseloperatie (ankers of pinnetjes) mocht het nodig zijn dan doen ze er meteen iets aan en met de cuff repair hechten ze de pezen strakker rondom de kop/kom omdat de kop vrij laag in de kom hangt (te ruim door het vele luxeren) zodat deze niet meer weg kan schieten. Ze zetten hem niet vast maar maken hem wel stijver en daar kan ik me wel in vinden. Dit is ook geen doen meer. Zit inmiddels bijna zes weken in een immobilizer en kom geen steek verder.

Eerst moet ik nog bij de cardioloog door de molen en die afspraak staat voor 17 augustus en dan een afspraak maken bij de anesthesioloog en dan pas op de wachtlijst en dan is het minimale herstel 6 maanden (alleen moet je bij EDS het dubbele rekenen over het algemeen dus alles wat eerder is is mooi meegenomen).

Gelukkig is het mijn rechterarm en ben ik nagenoeg geheel linkshandig. Waar ik voornamelijk tegen aanloop is de was ophangen en strijken. Verders nog geen grote dingen gelukkig. Dus ik hoop zo rond oktober wel geopereerd te zijn en dan is dat maar geweest en dan op naar herstel.

Nu teruglezen gaat.

Kus voor een ieder die het wil en/of kan gebruiken.
Wat een toestand. Ik hoop dat ze het zo gauw mogelijk weer een beetje draaglijker voor je kunnen maken. En ik hoop ook dat alles bij de cardioloog goed zal blijken te zijn.
#ANONIEMdonderdag 28 juli 2016 @ 16:45
Jezus Books.. ;( Kan niks anders dan je sterkte wensen.. :*
vannelledonderdag 28 juli 2016 @ 16:46
@Books,

Geen fijn onderzoek dus. Bah.
Ik hoop dat het vervolgtraject snel gaat en dat je snel geholpen wordt met goed resultaat. Sterkte!
Giadonderdag 28 juli 2016 @ 18:47
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juli 2016 08:42 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Wat is een INR? :@
International Normalized Ratio
Het drukt de stollingssnelheid uit.
INR 1 is de norm. Wat iemand heeft die geen bloedverdunners slikt.
INR 2 geeft aan dat de stollingstijd 2 x zo lang is als bij iemand die geen bloedverdunners slikt.
Voor mij moet het bloed stollen tussen 2,5 tot 3,5 x de snelheid van iemand die geen bloedverdunners slikt.

Als mijn INR binnen de gewenste waarde valt, mag ik doorgaan met het schema wat ik heb en over 2 weken weer prikken. Zit ik te hoog, dan moet ik de dosering verlagen, zit ik te laag, dan verhogen met x of -x%. En dan na een week weer prikken. Ik geef dit door aan de trombosedienst via het digitaal logboek (soort van electronisch patientendossier). Zijn zij het eens met mijn beslissing dan hoor ik niks, zo niet, dan sturen ze een bericht en een mailtje dat er een bericht gestuurd is.

Mijn bloed moet zo langzaam stollen omdat ik een kunsthartklep heb. Bloed heeft de neiging te stollen op lichaamsvreemde materialen, en dat zou de klep onklaar kunnen maken. En dat willen we niet.
Giadonderdag 28 juli 2016 @ 18:53
Poeh, Books, wat een getrubbel. Hoop dat die arm snel weer geneest.
Heb lange tijd last gehad van een 'frozen' shoulder, door de bestralingen.
Het is nog niet helemaal over, maar voor me, tot bijna recht omhoog, kan ik alles weer. Maar achter mijn rug is nog niet echt mogelijk. Bij mij ook de rechterarm, maar ben nu ook best wel met links handig.
_Hestia_donderdag 28 juli 2016 @ 19:05
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 18:47 schreef Gia het volgende:

[..]

International Normalized Ratio
Het drukt de stollingssnelheid uit.
INR 1 is de norm. Wat iemand heeft die geen bloedverdunners slikt.
INR 2 geeft aan dat de stollingstijd 2 x zo lang is als bij iemand die geen bloedverdunners slikt.
Voor mij moet het bloed stollen tussen 2,5 tot 3,5 x de snelheid van iemand die geen bloedverdunners slikt.

Als mijn INR binnen de gewenste waarde valt, mag ik doorgaan met het schema wat ik heb en over 2 weken weer prikken. Zit ik te hoog, dan moet ik de dosering verlagen, zit ik te laag, dan verhogen met x of -x%. En dan na een week weer prikken. Ik geef dit door aan de trombosedienst via het digitaal logboek (soort van electronisch patientendossier). Zijn zij het eens met mijn beslissing dan hoor ik niks, zo niet, dan sturen ze een bericht en een mailtje dat er een bericht gestuurd is.

Mijn bloed moet zo langzaam stollen omdat ik een kunsthartklep heb. Bloed heeft de neiging te stollen op lichaamsvreemde materialen, en dat zou de klep onklaar kunnen maken. En dat willen we niet.
Aha oke dankjewel voor de duidelijke uitleg ^O^

Books1 jeetje wat een verhaal zeg! Sterkte ermee!
LPFANdonderdag 28 juli 2016 @ 19:06
Je leert idd om met 1 arm alles te kunnen als je iets met de andere hebt, en best snel ook! Kan nu ook alles met 1 arm haha.
Disanadonderdag 28 juli 2016 @ 19:38
Ik heb een paar jaar geleden mijn arm gebroken en vond dat enorm onhandig. Zo moest ik het dagelijkse blikje kattenvoer door de buurman open laten trekken :D
LPFANdonderdag 28 juli 2016 @ 19:43
Je wordt er vanzelf wel handig in. Ik mag niet veel meer met mijn shunt arm. Nu scheelt het wel dat ik links ben, en hij rechts zit. Maar je leert snel om alles met 1 arm te doen heb ik ervaren.
twiFightdonderdag 28 juli 2016 @ 20:03
Alles? Respect voor degene degene die een broek met knopen en rits aan kan doen, boodschappen in een plastic tasje krijgt of zijn/haar oksels kan scheren met 1 arm.
LPFANdonderdag 28 juli 2016 @ 20:29
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 20:03 schreef twiFight het volgende:
Alles? Respect voor degene degene die een broek met knopen en rits aan kan doen, boodschappen in een plastic tasje krijgt of zijn/haar oksels kan scheren met 1 arm.
Ja oke oksels niet, maar ja de rest kan ik met 1 arm. Als ik naar de wc moet tijdens dialyse moet ik wel met 1 arm mijn broek doen.
twiFightdonderdag 28 juli 2016 @ 20:55
Ik niet. Ik draag sinds ik gehandicapt ben trainingsbroeken.
Pantalon dragen kan nog net omdat ik inmiddels iets aan functionaliteit heb in mijn andere arm, maar het kost me 6 keer zoveel energie en ik moet er per se bij liggen, anders krijg ik de knoop niet dicht.
LPFANdonderdag 28 juli 2016 @ 20:56
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 20:55 schreef twiFight het volgende:
Ik niet. Ik draag sinds ik gehandicapt ben trainingsbroeken.
Pantalon dragen kan nog net omdat ik inmiddels iets aan functionaliteit heb in mijn andere arm, maar het kost me 6 keer zoveel energie en ik moet er per se bij liggen, anders krijg ik de knoop niet dicht.
Lijkt me rot ja.
krakkemiekedonderdag 28 juli 2016 @ 21:06
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 13:19 schreef vannelle het volgende:
Goed nieuws over MA zou érg welkom zijn idd, ik vind dit allemaal veel spannender dan goed voor iedereen is.
Bedankt voor het sturen van het kaartje, hopelijk vrolijkt haar dat een klein beetje op als ze weer wakker is.

Met mij gaat het tot nu toe een stukje beter dan gisteren en dat is sneller dan ik had verwacht.
Maar de dag is nog niet voorbij natuurlijk. Gewoon vandaag nog even rustig aan doen en als het goed gaat morgen weer eens proberen auto te rijden.

[..]

Thanks. :)
Het alternatief (niks laten doen) is ook niet prettig dus dit heb ik er wel voor over.

[..]

Blij dat het met je knie wat beter gaat. :)
Ik heb idd een behoorlijk hoge pijngrens wat wel handig is als je zo lomp bent als ik. :+
Maar dit was idd even wat te veel van het goede.

[..]

Psies, het is voor een goed doel. :)
Wat uitgebreidere beschrijving is graag gedaan hoor, is voor mezelf ook handig om over een tijdje weer eens terug te lezen. En het is zéker interessant! :Y
Helaas kon ik dit keer niet meekijken op de monitor, ik lag denk ik net even wat anders dan andere keren.
Als je vragen hebt tegen de tijd dat je het zelf nodig hebt: Gewoon stellen!
Ik ben geen expert natuurlijk maar als ik je met een vraag kan helpen doe ik dat graag.

[..]

[..]

[..]

T

[..]

han

[..]

ks. :)
Zal vast wel goed komen en _Ingrid_ zorgt goed voor me dus ik heb niks te klagen.
Ze gaat elke woensdagmiddag met de kinderen naar haar ouders en wou vandaag zelfs thuis blijven voor mij.
Maar da's dan ook weer niet nodig, ik red me wel. :)

[..]

Er wordt idd gevraagd of je bloedverdunners gebruikt.
Hebben ze ook verteld waarom deze behandeling niet kan icm bloedverdunners? Het is in feite maar een kleine naald en het prikgaatje is niet groter dan bij een gewone injectie.
Het gaat alleen wel dieper natuurlijk.
Ben ik eerlijk gezegd wel benieuwd naar.
Ik heb er geen verstand van, maar ik kan het me wel indenken. Elk gaatje en elke ingreep geeft een groot risico als je bloedverdunners gebruikt.
BlauwePhloxdonderdag 28 juli 2016 @ 21:08
Ik vind het lastig dat op het moment dat ik steun nodig heb er ineens niemand voor me lijkt te zijn. Misschien is dat mijn interpretatie hoor, omdat ik me dan toch al vervelend voel, dat kan. Dit is ook ongeveer het enige waar ik bang voor ben als ik straks geopereerd moet worden voor mijn sinus pilonidalis. Tuurlijk spelen er verschillende belangen... ik snap dat ook allemaal dat mensen andere dingen te doen hebben en dat ze het moeilijk vinden als er gezondheidsproblemen zijn. Maar ik hoop dat ik het mentaal allemaal een beetje trek en dat ik het gevoel heb dat ik terecht kan bij mensen. Dat zou de helft schelen.

Dan heb ik het nog niet eens over praktische hulp, want de eerste drie weken mag ik mondjesmaat bewegen, dus ik zal toch hulp nodig hebben bij bepaalde dingen... Nu heb ik het geluk dat ik begeleid woon dus dat mijn begeleiding me ook enigszins kan helpen, maar die kunnen ook niet alles doen en hebben ook andere afspraken.
krakkemiekedonderdag 28 juli 2016 @ 21:15
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 21:08 schreef Aspergermeisje het volgende:
Ik vind het lastig dat op het moment dat ik steun nodig heb er ineens niemand voor me lijkt te zijn. Misschien is dat mijn interpretatie hoor, omdat ik me dan toch al vervelend voel, dat kan. Dit is ook ongeveer het enige waar ik bang voor ben als ik straks geopereerd moet worden voor mijn sinus pilonidalis. Tuurlijk spelen er verschillende belangen... ik snap dat ook allemaal dat mensen andere dingen te doen hebben en dat ze het moeilijk vinden als er gezondheidsproblemen zijn. Maar ik hoop dat ik het mentaal allemaal een beetje trek en dat ik het gevoel heb dat ik terecht kan bij mensen. Dat zou de helft schelen.

Dan heb ik het nog niet eens over praktische hulp, want de eerste drie weken mag ik mondjesmaat bewegen, dus ik zal toch hulp nodig hebben bij bepaalde dingen... Nu heb ik het geluk dat ik begeleid woon dus dat mijn begeleiding me ook enigszins kan helpen, maar die kunnen ook niet alles doen en hebben ook andere afspraken.
Vraag zoveel mogelijk hulp van mensen die je kent. En dat raadt ik iedereen aan uit mijn eigen ervaring.
krakkemiekedonderdag 28 juli 2016 @ 21:17
En ja, het is moeilijk om toe te geven dat je hulp nodig hebt. Maar doe dat toch maar.
LPFANdonderdag 28 juli 2016 @ 21:20
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 21:08 schreef Aspergermeisje het volgende:
Ik vind het lastig dat op het moment dat ik steun nodig heb er ineens niemand voor me lijkt te zijn. Misschien is dat mijn interpretatie hoor, omdat ik me dan toch al vervelend voel, dat kan. Dit is ook ongeveer het enige waar ik bang voor ben als ik straks geopereerd moet worden voor mijn sinus pilonidalis. Tuurlijk spelen er verschillende belangen... ik snap dat ook allemaal dat mensen andere dingen te doen hebben en dat ze het moeilijk vinden als er gezondheidsproblemen zijn. Maar ik hoop dat ik het mentaal allemaal een beetje trek en dat ik het gevoel heb dat ik terecht kan bij mensen. Dat zou de helft schelen.

Dan heb ik het nog niet eens over praktische hulp, want de eerste drie weken mag ik mondjesmaat bewegen, dus ik zal toch hulp nodig hebben bij bepaalde dingen... Nu heb ik het geluk dat ik begeleid woon dus dat mijn begeleiding me ook enigszins kan helpen, maar die kunnen ook niet alles doen en hebben ook andere afspraken.
Je kan iig altijd hier terecht om van je af te schrijven :*
LPFANdonderdag 28 juli 2016 @ 21:20
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 21:08 schreef Aspergermeisje het volgende:
Ik vind het lastig dat op het moment dat ik steun nodig heb er ineens niemand voor me lijkt te zijn. Misschien is dat mijn interpretatie hoor, omdat ik me dan toch al vervelend voel, dat kan. Dit is ook ongeveer het enige waar ik bang voor ben als ik straks geopereerd moet worden voor mijn sinus pilonidalis. Tuurlijk spelen er verschillende belangen... ik snap dat ook allemaal dat mensen andere dingen te doen hebben en dat ze het moeilijk vinden als er gezondheidsproblemen zijn. Maar ik hoop dat ik het mentaal allemaal een beetje trek en dat ik het gevoel heb dat ik terecht kan bij mensen. Dat zou de helft schelen.

Dan heb ik het nog niet eens over praktische hulp, want de eerste drie weken mag ik mondjesmaat bewegen, dus ik zal toch hulp nodig hebben bij bepaalde dingen... Nu heb ik het geluk dat ik begeleid woon dus dat mijn begeleiding me ook enigszins kan helpen, maar die kunnen ook niet alles doen en hebben ook andere afspraken.
Waar woon je?
BlauwePhloxdonderdag 28 juli 2016 @ 21:34
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 21:15 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Vraag zoveel mogelijk hulp van mensen die je kent. En dat raadt ik iedereen aan uit mijn eigen ervaring.
Je bedoelt, ten opzichte van mensen die je niet kent?
BlauwePhloxdonderdag 28 juli 2016 @ 21:34
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 21:20 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Waar woon je?
Midden Nederland.
krakkemiekedonderdag 28 juli 2016 @ 21:36
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 21:34 schreef Aspergermeisje het volgende:

[..]

Je bedoelt, ten opzichte van mensen die je niet kent?
Nee, van iedereen. Van alle mensen.
Disanadonderdag 28 juli 2016 @ 22:15
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 21:08 schreef Aspergermeisje het volgende:
Ik vind het lastig dat op het moment dat ik steun nodig heb er ineens niemand voor me lijkt te zijn. Misschien is dat mijn interpretatie hoor, omdat ik me dan toch al vervelend voel, dat kan. Dit is ook ongeveer het enige waar ik bang voor ben als ik straks geopereerd moet worden voor mijn sinus pilonidalis. Tuurlijk spelen er verschillende belangen... ik snap dat ook allemaal dat mensen andere dingen te doen hebben en dat ze het moeilijk vinden als er gezondheidsproblemen zijn. Maar ik hoop dat ik het mentaal allemaal een beetje trek en dat ik het gevoel heb dat ik terecht kan bij mensen. Dat zou de helft schelen.

Dan heb ik het nog niet eens over praktische hulp, want de eerste drie weken mag ik mondjesmaat bewegen, dus ik zal toch hulp nodig hebben bij bepaalde dingen... Nu heb ik het geluk dat ik begeleid woon dus dat mijn begeleiding me ook enigszins kan helpen, maar die kunnen ook niet alles doen en hebben ook andere afspraken.
Mijn ervaring is dat hulp vragen iets is dat je moet leren. Maar als je het kunt, dat mensen meestal wel voor je klaar staan als je duidelijk in je hulpvraag bent.
#ANONIEMdonderdag 28 juli 2016 @ 22:48
Hulp vragen én accepteren, dat brengt je heel veel! Althans, het heeft mij veel gebracht :).
LPFANdonderdag 28 juli 2016 @ 23:33
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 22:48 schreef weethetevennietmeer het volgende:
Hulp vragen én accepteren, dat brengt je heel veel! Althans, het heeft mij veel gebracht :).
Mij ook idd. Drempel is in het begin super hoog, maar wat voelt het fijn als je die drempel eenmaal over bent.
vannellevrijdag 29 juli 2016 @ 03:17
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 22:48 schreef weethetevennietmeer het volgende:
Hulp vragen én accepteren, dat brengt je heel veel! Althans, het heeft mij veel gebracht :).
Couldn't agree more.
Maar het is wel lastig om dat te doen, dat snap ik ook wel. Heb er idd ervaring mee helaas.
Het is wel zo dat als je dat lukt het leven een stuk makkelijker wordt. :Y

En wat mij betreft:
Toch iets te vroeg gejuicht, zou anders ook wel erg snel gaan.
Vandaag al langer op bed blijven liggen want last van de rug en later op de dag wist ik echt niet meer hoe ik moest gaan zitten dus toch maar een oxy genomen.
Paar uur later ook weer flink pijn in de benen helaas....

En volgens mij heb ik liever een constante pijn dan van die scheuten/aanvallen omdat je die laatste totaal niet voelt aankomen.
Hoe denken jullie daar over?
twiFightvrijdag 29 juli 2016 @ 03:54
Hangt van het niveau af. Bij matig niveau liever een constante pijn. Maar als de pijn hevig is kan het ook o zo fijn zijn als je tussendoor even een rustmoment hebt.
vannellevrijdag 29 juli 2016 @ 04:12
Ja oké, dat snap ik en daar denk ik hetzelfde over.
Maar bij mij is het zo dat ik tot nu toe constant pijn heb op een matig niveau met uitschieters waar ik echt van ga vloeken en aardig lang aan kunnen houden.
Dan zou ik liever een constant niveau hebben dat wellicht de pijn wat meer is maar dat de uitschieters niet meer komen.
Maar ja, da's niet echt een keuze natuurlijk.
Het is wel wat ik bedoelde, denk dat ik het wat rottig omschreef. My bad.
superkimmivrijdag 29 juli 2016 @ 07:45
Waarom moet ik goed slapen altijd bekopen met een benauwd hoofd vol slijm sn snot :(
BlauwePhloxvrijdag 29 juli 2016 @ 08:02
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 22:48 schreef weethetevennietmeer het volgende:
Hulp vragen én accepteren, dat brengt je heel veel! Althans, het heeft mij veel gebracht :).
Klopt. Ik ben daar al een stuk verder in dan een tijd terug. Heb bijvoorbeeld een schoonmaakster en vraag regelmatig of vrienden even een boodschapje mee willen nemen.

Ben ook blij dat ik gisteravond mijn zorg nog uitgesproken heb naar een vriendin, en die zei: 'Er zijn mensen voor je, gegarandeerd.' Ik moet altijd nog zien hoe het gaat uitpakken, maar ik voelde me een beetje gerustgesteld.
#ANONIEMvrijdag 29 juli 2016 @ 09:00
Ik heb het werk weer afgebeld ;( Teveel over m'n grenzen gegaan afgelopen dagen en dat voel ik nu. Straks weer richting bed. Bluh.
Adrianevrijdag 29 juli 2016 @ 09:07
Hulp vragen :
Ik doe het soms wel en soms niet. En ja, het is veel prettiger voor mij om het wel te doen, maar ik wil de anderen niet teveel lastig vallen. Dat slaat natuurlijk nergens op, want zij hebben er later ook last van als ik weer meer pijn heb.

Pijn:
Als ik moet kiezen dan liever constante pijn. Die is voorspelbaar en kan ik rekening meehouden.
Die pijnscheuten zijn echt verschrikkelijk. En onvoorspelbaar! Dan sta je in de supermarkt en komt er weer eentje. Dat vond ik echt k*t.

Vannelle, ik hoop dat de pijn snel wat afneemt tot een acceptabel niveau. Heb je nog wat kunnen slapen?
Adrianevrijdag 29 juli 2016 @ 09:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 07:45 schreef superkimmi het volgende:
Waarom moet ik goed slapen altijd bekopen met een benauwd hoofd vol slijm sn snot :(
Balen, dat het bij jou of het één of het andere is.
Helpen de lagere temperaturen niet? Of helpt alleen een andere luchtsamenstelling? De winter ofzo?
Adrianevrijdag 29 juli 2016 @ 09:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 09:00 schreef Poesopstokje het volgende:
Ik heb het werk weer afgebeld ;( Teveel over m'n grenzen gegaan afgelopen dagen en dat voel ik nu. Straks weer richting bed. Bluh.
Verstandig! Maar wel balen.
Het werk had je toch gevraagd om vaker te komen? Ben je daar op in gegaan?
#ANONIEMvrijdag 29 juli 2016 @ 09:19
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 09:17 schreef Adriane het volgende:

[..]

Verstandig! Maar wel balen.
Het werk had je toch gevraagd om vaker te komen? Ben je daar op in gegaan?
Ja, woensdag ben ik geweest. Dat ging ten koste van m'n bijslaapuren, en dat voel ik nu.

Ik zal m'n huisarts volgende week bellen voor een nieuwe afspraak. Van de 20 medicijnen heeft tot nu toe eentje gewerkt; Lorazepam.
Maar omdat dat spul enorm verslavend is nam de werking na 2 weken al af. Heb die twee weken wel enorm goed geslapen! Ik ga vragen of ik het 2x per week kan slikken, zodat er geen gewenning optreed. Dan heb ik die 2x maar te pakken nou..
superkimmivrijdag 29 juli 2016 @ 09:20
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 09:14 schreef Adriane het volgende:

[..]

Balen, dat het bij jou of het één of het andere is.
Helpen de lagere temperaturen niet? Of helpt alleen een andere luchtsamenstelling? De winter ofzo?
Lagere temperaturen helpen overdag zeker. Dus vanaf de middag gaat het momenteel best prima :).

Maar 's nachts als ik goed doorslaap kan alles opstapelen en dat merk ik 's ochtends dan heel erg. Het helpt ook niet dat onze ramen niet open kunnen, we hebben alleen van die roosters.

Ons nieuwe huis letten we dus heel erg op de locatie en conditie vd slaapkamer
superkimmivrijdag 29 juli 2016 @ 09:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 09:00 schreef Poesopstokje het volgende:
Ik heb het werk weer afgebeld ;( Teveel over m'n grenzen gegaan afgelopen dagen en dat voel ik nu. Straks weer richting bed. Bluh.
Niet leuk, maar goed dat je voor jezelf kiest! Slaap lekker
#ANONIEMvrijdag 29 juli 2016 @ 09:22
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 09:21 schreef superkimmi het volgende:

[..]

Niet leuk, maar goed dat je voor jezelf kiest! Slaap lekker
Dankjewel. JIj beterschap :*
superkimmivrijdag 29 juli 2016 @ 09:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 09:22 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Dankjewel. JIj beterschap :*
Dankje :* vanmiddag zal het wel weer gaan, moet ff alles loshoesten en medicatie nemen enzo
carorovrijdag 29 juli 2016 @ 09:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 09:07 schreef Adriane het volgende:
Hulp vragen :
Ik doe het soms wel en soms niet. En ja, het is veel prettiger voor mij om het wel te doen, maar ik wil de anderen niet teveel lastig vallen. Dat slaat natuurlijk nergens op, want zij hebben er later ook last van als ik weer meer pijn heb.

Pijn:
Als ik moet kiezen dan liever constante pijn. Die is voorspelbaar en kan ik rekening meehouden.
Die pijnscheuten zijn echt verschrikkelijk. En onvoorspelbaar! Dan sta je in de supermarkt en komt er weer eentje. Dat vond ik echt k*t.

Vannelle, ik hoop dat de pijn snel wat afneemt tot een acceptabel niveau. Heb je nog wat kunnen slapen?
deze kan ik zo overnemen, denk er exact hetzelfde over!

Zo we zijn weer thuis, en willen terug. Ben de regen nu alweer zat. Met een extra oxytje(of 2) ben ik de reis prima doorgekomen. Nu de was wegwerken.
Jaimy_Lucavrijdag 29 juli 2016 @ 10:45
Net bij DVK geweest. Hba1c was veel te hoog, evenals nuchtere bloedsuiker.
Jaimy_Lucavrijdag 29 juli 2016 @ 10:47
Oja en ik heb afspraak bij diëtiste...
Jaimy_Lucavrijdag 29 juli 2016 @ 10:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 09:07 schreef Adriane het volgende:
Hulp vragen :
Ik doe het soms wel en soms niet. En ja, het is veel prettiger voor mij om het wel te doen, maar ik wil de anderen niet teveel lastig vallen. Dat slaat natuurlijk nergens op, want zij hebben er later ook last van als ik weer meer pijn heb.

Pijn:
Als ik moet kiezen dan liever constante pijn. Die is voorspelbaar en kan ik rekening meehouden.
Die pijnscheuten zijn echt verschrikkelijk. En onvoorspelbaar! Dan sta je in de supermarkt en komt er weer eentje. Dat vond ik echt k*t.

Vannelle, ik hoop dat de pijn snel wat afneemt tot een acceptabel niveau. Heb je nog wat kunnen slapen?
Die pijnscheuten. Welk niveau qua pijn is dat?
BlauwePhloxvrijdag 29 juli 2016 @ 10:59
Ik denk daar ook weleens over na: zou ik liever constante spanningshoofdpijn willen hebben dan aanvallen van migraine? Daar wordt je leven wel een stuk voorspelbaarder van. Volgens mij kun je dan veel beter balans aanbrengen, omdat duidelijk is wat je ongeveer aankan op een dag. Voor mij is dat elke dag maar afwachten. Maar... ik ben natuurlijk wel volledig pijnvrij tussen de aanvallen door. Daar ben ik wel heel blij mee.
_Hestia_vrijdag 29 juli 2016 @ 11:14
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 10:45 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Net bij DVK geweest. Hba1c was veel te hoog, evenals nuchtere bloedsuiker.
Hoe hoog waren ze dan? En goed dat je naar de diëtiste gaat.
Jaimy_Lucavrijdag 29 juli 2016 @ 11:26
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 11:14 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Hoe hoog waren ze dan? En goed dat je naar de diëtiste gaat.
Overall 68 en nuchter was 8.5, dus niet zo heel verschrikkelijk hoog. Heb haar gezegd dat ik het soms niet kan laten om een bepaald iets te snoepen, daarom diëtiste.
_Hestia_vrijdag 29 juli 2016 @ 11:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 11:26 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Overall 68 en nuchter was 8.5, dus niet zo heel verschrikkelijk hoog. Heb haar gezegd dat ik het soms niet kan laten om een bepaald iets te snoepen, daarom diëtiste.
Oke nuchter is idd iets te hoog maar valt op zich mee. Maar hba1c is idd wel erg hoog. Goed dat je dat gezegd hebt iig!
carorovrijdag 29 juli 2016 @ 11:38
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 10:48 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Die pijnscheuten. Welk niveau qua pijn is dat?
voor mijzelf sprekend: ik heb altijd pijn op voor mij niveau 4/5, op extreme dagen zit ik op 7/8, de operaties voor de implant van de neurostimulator waren 10+, misselijkmakende alles verzengende afschuwelijke pijn, het maakt je dan geen reet uit of je leeft of niet.
Disanavrijdag 29 juli 2016 @ 11:42
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 10:47 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Oja en ik heb afspraak bij diëtiste...
Wat goed ^O^
Giavrijdag 29 juli 2016 @ 12:20
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 20:55 schreef twiFight het volgende:
Ik niet. Ik draag sinds ik gehandicapt ben trainingsbroeken.
Pantalon dragen kan nog net omdat ik inmiddels iets aan functionaliteit heb in mijn andere arm, maar het kost me 6 keer zoveel energie en ik moet er per se bij liggen, anders krijg ik de knoop niet dicht.
Er zijn ook broeken met een elastieke band. Zijn uiteraard wel wijde modellen, maar heel handig om aan te trekken.
Kan me je frustratie voorstellen. Had ik ook een paar jaar last van, na het bestralen. En een jas aantrekken. Moet eerst mijn rechterarm erin en dan pas de linker, omdat ik de linker wel naar achter kan buigen en de rechter, nog steeds, niet.
LPFANvrijdag 29 juli 2016 @ 12:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 09:00 schreef Poesopstokje het volgende:
Ik heb het werk weer afgebeld ;( Teveel over m'n grenzen gegaan afgelopen dagen en dat voel ik nu. Straks weer richting bed. Bluh.
Knuffel :*
#ANONIEMvrijdag 29 juli 2016 @ 18:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 09:00 schreef Poesopstokje het volgende:
Ik heb het werk weer afgebeld ;( Teveel over m'n grenzen gegaan afgelopen dagen en dat voel ik nu. Straks weer richting bed. Bluh.
Jeetje, sterkte!

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 29-07-2016 19:34:20 ]
Adrianevrijdag 29 juli 2016 @ 19:31
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 10:48 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Die pijnscheuten. Welk niveau qua pijn is dat?
Tegen de 9. Het was niet mogelijk om zonder ondersteuning te blijven staan. Ik heb ze nu gelukkig niet meer.
Adrianevrijdag 29 juli 2016 @ 19:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 09:19 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Ja, woensdag ben ik geweest. Dat ging ten koste van m'n bijslaapuren, en dat voel ik nu.

Ik zal m'n huisarts volgende week bellen voor een nieuwe afspraak. Van de 20 medicijnen heeft tot nu toe eentje gewerkt; Lorazepam.
Maar omdat dat spul enorm verslavend is nam de werking na 2 weken al af. Heb die twee weken wel enorm goed geslapen! Ik ga vragen of ik het 2x per week kan slikken, zodat er geen gewenning optreed. Dan heb ik die 2x maar te pakken nou..
Heb je vandaag uit kunnen rusten?
Goed idee om metje huisarts te overleggen.
#ANONIEMvrijdag 29 juli 2016 @ 20:22
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 19:34 schreef Adriane het volgende:

[..]

Heb je vandaag uit kunnen rusten?
Goed idee om metje huisarts te overleggen.
Nee jammer genoeg niet, kwam geradbraakt van bed vanmiddag.
Ben toch blij dat ik thuis ben gebleven, ik had het anders niet gered.
LPFANvrijdag 29 juli 2016 @ 20:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 20:22 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Nee jammer genoeg niet, kwam geradbraakt van bed vanmiddag.
Ben toch blij dat ik thuis ben gebleven, ik had het anders niet gered.
Fijn dat je thuis bent gebleven dan, jammer dat je nog zo moe bent ;(
#ANONIEMvrijdag 29 juli 2016 @ 22:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 20:27 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Fijn dat je thuis bent gebleven dan, jammer dat je nog zo moe bent ;(
Morgen beter :Y
Billy heeft niet geslapen op school en was enorm moe vanavond, dus ik kan uitslapen morgen *O*
LPFANvrijdag 29 juli 2016 @ 22:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 22:21 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Morgen beter :Y
Billy heeft niet geslapen op school en was enorm moe vanavond, dus ik kan uitslapen morgen *O*
Lekker!
#ANONIEMvrijdag 29 juli 2016 @ 22:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 22:23 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Lekker!
Ja man O+

Jij succes morgen met aanprikken!
LPFANvrijdag 29 juli 2016 @ 22:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 22:23 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Ja man O+

Jij succes morgen met aanprikken!
Thanks!
superkimmivrijdag 29 juli 2016 @ 22:45
ik weet nu niet of ik moet hopen op een goede nachtrust en een kutte ochtend, of een slechte nachtrust en een ochtend waarin ik normaal kan ademen :{.
#ANONIEMvrijdag 29 juli 2016 @ 22:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 22:45 schreef superkimmi het volgende:
ik weet nu niet of ik moet hopen op een goede nachtrust en een kutte ochtend, of een slechte nachtrust en een ochtend waarin ik normaal kan ademen :{.
Ik zou voor optie 1 gaan :@
superkimmivrijdag 29 juli 2016 @ 22:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 22:53 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Ik zou voor optie 1 gaan :@
ja, ik ga dat ook maar doen.. morgenochtend heb ik toch niks, dus als ik dan op de bank hang geeft dat niet zoveel. Nu hopen dat mn nachtrust zelf het daarmee eens is :P
LPFANzaterdag 30 juli 2016 @ 07:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 22:58 schreef superkimmi het volgende:

[..]

ja, ik ga dat ook maar doen.. morgenochtend heb ik toch niks, dus als ik dan op de bank hang geeft dat niet zoveel. Nu hopen dat mn nachtrust zelf het daarmee eens is :P
Hoop het voor je :*
LPFANzaterdag 30 juli 2016 @ 09:23
Ik val in herhaling maar prikken ging weer k*t :'(
#ANONIEMzaterdag 30 juli 2016 @ 09:27
LP :*

Kimmi; hoe heb je geslapen?

Ik was vroég }:| Nou ja, peuter was vroeg. Hopelijk wil hij vanmiddag even liggen, anders lig ik geheid om 20.00 op bed.
LPFANzaterdag 30 juli 2016 @ 09:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2016 09:27 schreef Poesopstokje het volgende:
LP :*

Kimmi; hoe heb je geslapen?

Ik was vroég }:| Nou ja, peuter was vroeg. Hopelijk wil hij vanmiddag even liggen, anders lig ik geheid om 20.00 op bed.
Ah balen! Hoopte voor je dat je kon uitslapen ;( Hopelijk kan je vanmiddag nog ff met de ogen dicht. :*
LPFANzaterdag 30 juli 2016 @ 09:36
Hmm mijn naald drukken zijn ook niet echt wat het wezen moet vandaag.
superkimmizaterdag 30 juli 2016 @ 10:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2016 09:23 schreef LPFAN het volgende:
Ik val in herhaling maar prikken ging weer k*t :'(
Pff wat vervelend! Straks word het nog iets mentaals. Dat je er vanuit gaat dat t niks wordt en dan wordt t ook niks

[ Bericht 6% gewijzigd door LPFAN op 30-07-2016 10:16:41 ]
superkimmizaterdag 30 juli 2016 @ 10:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2016 09:27 schreef Poesopstokje het volgende:
LP :*

Kimmi; hoe heb je geslapen?

Ik was vroég }:| Nou ja, peuter was vroeg. Hopelijk wil hij vanmiddag even liggen, anders lig ik geheid om 20.00 op bed.
Bah. En je hoopte zo op uitslapen. Doe rustig aan vandaag!

Ik heb vrij goed geslapen eigenlijk. Wel aantal keer wakker maar kon daardoor vannacht ook medicatie nemen enzo en pmdat doorslapen nu wel lukte ben ik best fit :)
LPFANzaterdag 30 juli 2016 @ 10:19
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 juli 2016 10:00 schreef superkimmi het volgende:

[..]

Pff wat vervelend! Straks word het nog iets mentaals. Dat je er vanuit gaat dat t niks wordt en dan wordt t ook niks

Ja.. voor ik zelf begon al gehad en begin het nu weer een beetje te krijgen.
Pinnenmutskezaterdag 30 juli 2016 @ 10:54
Vanmorgen gewekt door mijn buren en daardoor ben ik best pissed.

Verder lijkt het of ik weer 'keelpijn' heb maar waarschijnlijk is het mijn lieve schildklier.

Pfff nog steeds benepen benauwd.
#ANONIEMzaterdag 30 juli 2016 @ 11:14
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 juli 2016 10:02 schreef superkimmi het volgende:

[..]

Bah. En je hoopte zo op uitslapen. Doe rustig aan vandaag!

Ik heb vrij goed geslapen eigenlijk. Wel aantal keer wakker maar kon daardoor vannacht ook medicatie nemen enzo en pmdat doorslapen nu wel lukte ben ik best fit :)
Fijn om te horen! Beste van beide keuzes dus ;)
LPFANzaterdag 30 juli 2016 @ 12:48
Wow ik ben zo enorm verbaasd ;p

Ik mocht vandaag ff een proefkonijn wezen voor een nieuwe iets om af te drukken. Omdat ik normaal 15-20 minuten enorm stevig moet afdrukken val ik onder de mensen die het mag gebruiken, en gingen het dus uitproberen. Is een soort gaasje wat je over de gaatjes legt en bloed laat opzuigen. Je mag dus niet afdrukken maar moet alleen je vingers er op leggen zodat het gaasje niet verplaatst.

Het hoort dus rood te worden en alles in mij zei dat ik moest afdrukken maar dat moest niet. En naar 5 minuten was het gewoon klaar. Echt bizar. 5 minuten maar zonder echt af gedrukt te hebben.

Shunt is nog nooit zo rustig geweest na dialyse en ik tril ook amper nu. Hopelijk houden ze dat er in *O*

Bleef er ook de hele tijd naar kijken, verpleegster moest lachen. En nog. Kan het gewoon niet geloven ;p wat een wonderspul is dat.
HaverMoutKoekjezaterdag 30 juli 2016 @ 12:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2016 12:48 schreef LPFAN het volgende:
Wow ik ben zo enorm verbaasd ;p

Ik mocht vandaag ff een proefkonijn wezen voor een nieuwe iets om af te drukken. Omdat ik normaal 15-20 minuten enorm stevig moet afdrukken val ik onder de mensen die het mag gebruiken, en gingen het dus uitproberen. Is een soort gaasje wat je over de gaatjes legt en bloed laat opzuigen. Je mag dus niet afdrukken maar moet alleen je vingers er op leggen zodat het gaasje niet verplaatst.

Het hoort dus rood te worden en alles in mij zei dat ik moest afdrukken maar dat moest niet. En naar 5 minuten was het gewoon klaar. Echt bizar. 5 minuten maar zonder echt af gedrukt te hebben.

Shunt is nog nooit zo rustig geweest na dialyse en ik tril ook amper nu. Hopelijk houden ze dat er in *O*
mooi toch, zo'n uitvinding ^O^
LPFANzaterdag 30 juli 2016 @ 12:53
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 juli 2016 12:51 schreef computergirl het volgende:

[..]

mooi toch, zo'n uitvinding ^O^
Zeker weten! Niet meer bang hoeven zijn dat ie open springt, en geen kramp in mijn hand meer *O*
Disanazaterdag 30 juli 2016 @ 13:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2016 12:53 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Zeker weten! Niet meer bang hoeven zijn dat ie open springt, en geen kramp in mijn hand meer *O*
Oh, dat is wel fijn. Ik hoop dat het blijft werken.
LPFANzaterdag 30 juli 2016 @ 13:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2016 13:02 schreef Disana het volgende:

[..]

Oh, dat is wel fijn. Ik hoop dat het blijft werken.
Ja, alleen kan het nog niet constant gebruiken. Maar dat komt wel.
_Hestia_zaterdag 30 juli 2016 @ 14:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2016 12:48 schreef LPFAN het volgende:
Wow ik ben zo enorm verbaasd ;p

Ik mocht vandaag ff een proefkonijn wezen voor een nieuwe iets om af te drukken. Omdat ik normaal 15-20 minuten enorm stevig moet afdrukken val ik onder de mensen die het mag gebruiken, en gingen het dus uitproberen. Is een soort gaasje wat je over de gaatjes legt en bloed laat opzuigen. Je mag dus niet afdrukken maar moet alleen je vingers er op leggen zodat het gaasje niet verplaatst.

Het hoort dus rood te worden en alles in mij zei dat ik moest afdrukken maar dat moest niet. En naar 5 minuten was het gewoon klaar. Echt bizar. 5 minuten maar zonder echt af gedrukt te hebben.

Shunt is nog nooit zo rustig geweest na dialyse en ik tril ook amper nu. Hopelijk houden ze dat er in *O*

Bleef er ook de hele tijd naar kijken, verpleegster moest lachen. En nog. Kan het gewoon niet geloven ;p wat een wonderspul is dat.
Oh wauw das zeker een stuk fijner ja! Hopelijk mag je het snel elke keer gebruiken, dat scheelt echt een stuk.
LPFANzaterdag 30 juli 2016 @ 14:07
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 juli 2016 14:01 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Oh wauw das zeker een stuk fijner ja! Hopelijk mag je het snel elke keer gebruiken, dat scheelt echt een stuk.
Ja hoop het ook. Wel heel bizar hoor want ik wou de hele tijd stevig gaan afdrukken maar dat mag dus niet :P Enig nadeel is wel dat je elke keer bloed verliest maar goed dat is dan maar zo.
twiFightzaterdag 30 juli 2016 @ 22:12
Heb je toch zat van
LPFANzaterdag 30 juli 2016 @ 22:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2016 22:12 schreef twiFight het volgende:
Heb je toch zat van
?
_Hestia_zaterdag 30 juli 2016 @ 22:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2016 22:23 schreef LPFAN het volgende:

[..]

?
Van bloed ;)
LPFANzaterdag 30 juli 2016 @ 22:45
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 juli 2016 22:40 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Van bloed ;)
Aah oke, Maar ja met een shunt spuit het er wel uit en heb natuurlijk al bloed armoede, dus hou het liever binnen :P
twiFightzondag 31 juli 2016 @ 01:00
Bij mij moesten laatst 7 buisjes bloed afgenomen worden. De verpleegster die moest prikken schrok en heeft het 3 keer nagekeken. Ik zei "ik heb er toch genoeg van" ;)
BlauwePhloxzondag 31 juli 2016 @ 10:50
Ik zie niet echt voor me hoe het werkt, LPFAN, maar het klinkt erg fijn!

Ik ga vanmiddag een uitje maken. :) Dat doe ik écht niet vaak, omdat het me zoveel kost. Ik hoop dat het goed gaat qua migraine. Verder heb ik er gewoon veel zin in. :)

Misschien komende week nog wel wat leuke dingen doen. Ik heb vakantie, wat voornamelijk betekent dat ik geen zorgafspraken heb. Ik heb verder ook niks gepland. Ga het wel zien hoe het loopt. Ik wil proberen een beetje te resetten: als ik het vol kan houden geen aanvalsmedicatie innemen voor de migraine, stoppen met cafeïne (al vaker gedaan, maar weer even opnieuw kijken wat voor effect dat heeft) en nieuw ritme qua overdag rusten (vaker en korter, in plaats van echt slapen tussen de middag). Week daarna is ook nog zonder afspraken, dus misschien verleng ik de vakantie met nog een week. 8-)
#ANONIEMzondag 31 juli 2016 @ 10:53
Klinkt goed LP! Wat is het nou precies? Zit er een bepaald stofje ofzo in, hoe moet ik dat voor me zien?

Twifight; 7 buisjes? :o Waar hebben ze zoveel voor nodig?

Aspie; Goed van je om even écht vakantie te nemen, hopelijk brengt het je veel goeds :Y
LPFANzondag 31 juli 2016 @ 12:35
7 buisjes bloed kijk ik ook niet meer van op ;p

Het is een soort gaasje waar een stofje inzit ja. Snap zelf ook niet goed hoe het werkt. Ben nog steeds verbaasd ;p

[ Bericht 0% gewijzigd door LPFAN op 31-07-2016 14:46:37 ]
Disanazondag 31 juli 2016 @ 15:40
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 01:00 schreef twiFight het volgende:
Bij mij moesten laatst 7 buisjes bloed afgenomen worden. De verpleegster die moest prikken schrok en heeft het 3 keer nagekeken. Ik zei "ik heb er toch genoeg van" ;)
7 buisjes? Dat wordt bij mij minimaal vier keer per jaar afgenomen en meestal wel wat vaker.
krakkemiekezondag 31 juli 2016 @ 19:41
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 12:35 schreef LPFAN het volgende:
7 buisjes bloed kijk ik ook niet meer van op ;p

Het is een soort gaasje waar een stofje inzit ja. Snap zelf ook niet goed hoe het werkt. Ben nog steeds verbaasd ;p
Da's mooi!
twiFightzondag 31 juli 2016 @ 19:46
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 15:40 schreef Disana het volgende:

[..]

7 buisjes? Dat wordt bij mij minimaal vier keer per jaar afgenomen en meestal wel wat vaker.
Ja, maar ik denk dat ze nog niet zo ervaren was. Ze was ook nog erg jong.
krakkemiekezondag 31 juli 2016 @ 19:52
Ah, dus de prikster schrok ervan, en jij niet.
Disanazondag 31 juli 2016 @ 19:54
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 19:46 schreef twiFight het volgende:

[..]

Ja, maar ik denk dat ze nog niet zo ervaren was. Ze was ook nog erg jong.
Dat kan het best zijn ja, want 7 buisjes is niets bijzonders.
_Hestia_zondag 31 juli 2016 @ 19:54
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 10:50 schreef Aspergermeisje het volgende:
Ik zie niet echt voor me hoe het werkt, LPFAN, maar het klinkt erg fijn!

Ik ga vanmiddag een uitje maken. :) Dat doe ik écht niet vaak, omdat het me zoveel kost. Ik hoop dat het goed gaat qua migraine. Verder heb ik er gewoon veel zin in. :)

Misschien komende week nog wel wat leuke dingen doen. Ik heb vakantie, wat voornamelijk betekent dat ik geen zorgafspraken heb. Ik heb verder ook niks gepland. Ga het wel zien hoe het loopt. Ik wil proberen een beetje te resetten: als ik het vol kan houden geen aanvalsmedicatie innemen voor de migraine, stoppen met cafeïne (al vaker gedaan, maar weer even opnieuw kijken wat voor effect dat heeft) en nieuw ritme qua overdag rusten (vaker en korter, in plaats van echt slapen tussen de middag). Week daarna is ook nog zonder afspraken, dus misschien verleng ik de vakantie met nog een week. 8-)
Hoe was je uitje? :)
Klinkt goed dat resetten, hopelijk helpt het wat. En geniet van je vakantie!

7 buisjes bloed vind ik ook veel hoor :o
Bij mij is het max 4 altijd bij jaarlijkse controle.

Update Marie-Alice:

SPOILER
Het kaartje is aangekomen *O*
Ze vond het heel lief en heeft een traantje weggepinkt :)
De neuroloog denkt alleen dat het in het ziekenhuis liggen voor zoveel stress zorgt dat haar bloeddruk heel hoog is. Dus nu wil hij haar misschien volgende week al naar huis sturen met strikte opvolging. Tom ziet dat niet echt zitten nog, maar heeft hier verder geen stem in.
Jaimy_Lucazondag 31 juli 2016 @ 19:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juli 2016 22:45 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Aah oke, Maar ja met een shunt spuit het er wel uit en heb natuurlijk al bloed armoede, dus hou het liever binnen :P
Ik heb laatst een filmpje gezien van zo'n "spuiter". Dat noem je met récht een spuiter. :o
#ANONIEMzondag 31 juli 2016 @ 20:01
quote:
1s.gif Op zondag 31 juli 2016 19:54 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Hoe was je uitje? :)
Klinkt goed dat resetten, hopelijk helpt het wat. En geniet van je vakantie!

7 buisjes bloed vind ik ook veel hoor :o
Bij mij is het max 4 altijd bij jaarlijkse controle.

Update Marie-Alice:

SPOILER
Het kaartje is aangekomen *O*
Ze vond het heel lief en heeft een traantje weggepinkt :)
De neuroloog denkt alleen dat het in het ziekenhuis liggen voor zoveel stress zorgt dat haar bloeddruk heel hoog is. Dus nu wil hij haar misschien volgende week al naar huis sturen met strikte opvolging. Tom ziet dat niet echt zitten nog, maar heeft hier verder geen stem in.
Oei.. ik zou ook ''liever'' in het zkh blijven, dan heb je altijd iemand bij de hand mocht het mis gaan..
Nogmaals sterkte MA :*
LPFANzondag 31 juli 2016 @ 20:04
quote:
1s.gif Op zondag 31 juli 2016 19:54 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Hoe was je uitje? :)
Klinkt goed dat resetten, hopelijk helpt het wat. En geniet van je vakantie!

7 buisjes bloed vind ik ook veel hoor :o
Bij mij is het max 4 altijd bij jaarlijkse controle.

Update Marie-Alice:

SPOILER
Het kaartje is aangekomen *O*
Ze vond het heel lief en heeft een traantje weggepinkt :)
De neuroloog denkt alleen dat het in het ziekenhuis liggen voor zoveel stress zorgt dat haar bloeddruk heel hoog is. Dus nu wil hij haar misschien volgende week al naar huis sturen met strikte opvolging. Tom ziet dat niet echt zitten nog, maar heeft hier verder geen stem in.
Bedankt weer voor de update! Dat is wel heel snel ja :o Denk ook dat blijven beter is. Lief dat ze het kaartje gelezen heeft, mooi dat dat haar goed heeft gedaan.

quote:
1s.gif Op zondag 31 juli 2016 19:56 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik heb laatst een filmpje gezien van zo'n "spuiter". Dat noem je met récht een spuiter. :o
Ja. Heb bijna het plafond een keer geraakt.
BlauwePhloxzondag 31 juli 2016 @ 20:05
Dank je Poesopstokje en Sylvana. Uitje was goed! Ging allemaal zonder stress en met veel rekening houden met elkaar. Dat was fijn. Ben nu thuis zonder migraine. Wel heul moe. ;)
LPFANzondag 31 juli 2016 @ 20:06
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:05 schreef Aspergermeisje het volgende:
Dank je Poesopstokje en Sylvana. Uitje was goed! Ging allemaal zonder stress en met veel rekening houden met elkaar. Dat was fijn. Ben nu thuis zonder migraine. Wel heul moe. ;)
Fijn dat je het leuk gehad hebt!
#ANONIEMzondag 31 juli 2016 @ 20:07
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:05 schreef Aspergermeisje het volgende:
Dank je Poesopstokje en Sylvana. Uitje was goed! Ging allemaal zonder stress en met veel rekening houden met elkaar. Dat was fijn. Ben nu thuis zonder migraine. Wel heul moe. ;)
Fijn voor je! O+ Hopelijk kun je vaker zulke leuke dingen ondernemen :*
_Hestia_zondag 31 juli 2016 @ 20:08
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:05 schreef Aspergermeisje het volgende:
Dank je Poesopstokje en Sylvana. Uitje was goed! Ging allemaal zonder stress en met veel rekening houden met elkaar. Dat was fijn. Ben nu thuis zonder migraine. Wel heul moe. ;)
Fijn dat je het leuk gehad hebt en lekker rustig aan doen nu dan! :*
twiFightzondag 31 juli 2016 @ 20:14
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 19:52 schreef krakkemieke het volgende:
Ah, dus de prikster schrok ervan, en jij niet.
Klopt. Bij mij is ook wel meer afgenomen, maar dan niet in het lab maar op een verpleegafdeling. Maar blijkbaar krijgen ze op het lab daar niet zoveel van.
BlauwePhloxzondag 31 juli 2016 @ 20:21
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 20:07 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Fijn voor je! O+ Hopelijk kun je vaker zulke leuke dingen ondernemen :*
Ja, ik hoop het ook. Gelukkig gaat bewegen nu al een stuk beter door afbouw van bètablokkers. Dat merkte ik vandaag echt. En verder met een combinatie van de rust in mezelf vinden en fijne mensen in mijn omgeving moet het lukken.

Doe m'n best, Sylvana. ;) Zit nu foto's te bewerken van vanmiddag en ga elk 1,5 uur even liggen.
KapiteinIglozondag 31 juli 2016 @ 21:08
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 01:00 schreef twiFight het volgende:
Bij mij moesten laatst 7 buisjes bloed afgenomen worden. De verpleegster die moest prikken schrok en heeft het 3 keer nagekeken. Ik zei "ik heb er toch genoeg van" ;)
Ik moest laatst ook 7 buisjes afgeven, mijn prikster vond het niet vreemd :o.
Misschien een wat onervaren prikster?
twiFightzondag 31 juli 2016 @ 22:35
quote:
1s.gif Op zondag 31 juli 2016 21:08 schreef PrisTheShiz het volgende:

[..]

Ik moest laatst ook 7 buisjes afgeven, mijn prikster vond het niet vreemd :o.
Misschien een wat onervaren prikster?
Zie mijn andere post.
_Hestia_maandag 1 augustus 2016 @ 14:10
Iemand mijn weerstand gezien? Ik ben alweer ziek (grieperig met standaard verschijnselen) :(
Terwijl deze week (di+do) afscheid van hoofdbehandelaar is. Nu dus maar een dagje thuis in de hoop dat ik daar wel bij kan zijn. Maar ik baal er echt van.
vannellemaandag 1 augustus 2016 @ 14:13
Beterschap Syl!
Wel fijn dat dat een keer gezegd kan worden in dit topic. :+
_Hestia_maandag 1 augustus 2016 @ 14:27
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 14:13 schreef vannelle het volgende:
Beterschap Syl!
Wel fijn dat dat een keer gezegd kan worden in dit topic. :+
Haha ja idd dankjewel. Maar dat komt volgens mij echt wel door de diabetes. Daarvoor haast nooit ziek en sinds ik dat heb om de haverklap wel ziek, een ontsteking of infectie :(
LPFANmaandag 1 augustus 2016 @ 14:28
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 14:10 schreef Sylvana het volgende:
Iemand mijn weerstand gezien? Ik ben alweer ziek (grieperig met standaard verschijnselen) :(
Terwijl deze week (di+do) afscheid van hoofdbehandelaar is. Nu dus maar een dagje thuis in de hoop dat ik daar wel bij kan zijn. Maar ik baal er echt van.
Beterschap! :*
_Hestia_maandag 1 augustus 2016 @ 14:32
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 14:28 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Beterschap! :*
Dankje :*
vannellemaandag 1 augustus 2016 @ 15:15
quote:
1s.gif Op maandag 1 augustus 2016 14:27 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Haha ja idd dankjewel. Maar dat komt volgens mij echt wel door de diabetes. Daarvoor haast nooit ziek en sinds ik dat heb om de haverklap wel ziek, een ontsteking of infectie :(
Ow, da's niet zo fraai dan....
#ANONIEMmaandag 1 augustus 2016 @ 15:22
Beterschap Sylvana :*
Jaimy_Lucamaandag 1 augustus 2016 @ 16:22
quote:
1s.gif Op maandag 1 augustus 2016 14:27 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Haha ja idd dankjewel. Maar dat komt volgens mij echt wel door de diabetes. Daarvoor haast nooit ziek en sinds ik dat heb om de haverklap wel ziek, een ontsteking of infectie :(
Ik ben nog steeds nooit ziek, ondanks de diabetes. Mijn afweersysteem blijft retegoed, wat ik ook doe (lees: hoe slecht/ongezond ik ook eet).

Ik eet namelijk zo goed als nooit fruit... Slik geen vitamine-pilletjes.
LPFANmaandag 1 augustus 2016 @ 17:15
quote:
1s.gif Op maandag 1 augustus 2016 16:22 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik ben nog steeds nooit ziek, ondanks de diabetes. Mijn afweersysteem blijft retegoed, wat ik ook doe (lees: hoe slecht/ongezond ik ook eet).

Ik eet namelijk zo goed als nooit fruit... Slik geen vitamine-pilletjes.
Dan heb je geluk.
Disanamaandag 1 augustus 2016 @ 17:17
Beterschap Sylvana.
#ANONIEMmaandag 1 augustus 2016 @ 18:59
Beterschap Sylvana!

SPOILER
Ben 3,5 dag bezig geweest in mijn nieuwe huis, pff, wat een werk. Maar de vloer ligt erin (muv de hoek van de berging met 5 apparaten en uitsparingen), en de vloer bij de voordeur loopt omhoog, dus dat mogen ze eerst oplossen, voor ik daar verder kan (deur klemt al na 0.5 meter) :'(


[ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 01-08-2016 19:00:48 ]
#ANONIEMmaandag 1 augustus 2016 @ 21:04
Goed bezig WHENM ^O^

Ik ben op ;( Billy is de hele week al om 08.00 wakker en het middagslaapje is nu toch écht einde oefening.
Ik ben vies moe en slaap ook slechter merk ik, heb enorm veel moeite om 's ochtends op te starten, of alleen maar van bed te komen.
LPFANmaandag 1 augustus 2016 @ 21:09
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 21:04 schreef Poesopstokje het volgende:
Goed bezig WHENM ^O^

Ik ben op ;( Billy is de hele week al om 08.00 wakker en het middagslaapje is nu toch écht einde oefening.
Ik ben vies moe en slaap ook slechter merk ik, heb enorm veel moeite om 's ochtends op te starten, of alleen maar van bed te komen.
Bah :( Hopelijk lukt het je om vannacht een beetje te slapen :*
Jaimy_Lucamaandag 1 augustus 2016 @ 21:26
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 17:15 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Dan heb je geluk.
Ja, soms vind ik het best bizar. Ik kan bij mensen met griep vertoeven en niet ziek worden aantal dagen later. Ik heb ook nooit koorts (gehad), nooit griep.

SPOILER
Ik denk weleens: misschien zit er iets in mij wat daarvoor zorgt en kan het andere mensen (na m'n dood) helpen. Mensen die wel vaak ziek zijn bijv. Ik weet het niet (zeker), is zomaar een overdenking hoor.
mootiemaandag 1 augustus 2016 @ 21:27
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 21:04 schreef Poesopstokje het volgende:
Goed bezig WHENM ^O^

Ik ben op ;( Billy is de hele week al om 08.00 wakker en het middagslaapje is nu toch écht einde oefening.
Ik ben vies moe en slaap ook slechter merk ik, heb enorm veel moeite om 's ochtends op te starten, of alleen maar van bed te komen.
Hoe oud is hij nu?
#ANONIEMmaandag 1 augustus 2016 @ 21:56
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 21:04 schreef Poesopstokje het volgende:
Goed bezig WHENM ^O^

Ik ben op ;( Billy is de hele week al om 08.00 wakker en het middagslaapje is nu toch écht einde oefening.
Ik ben vies moe en slaap ook slechter merk ik, heb enorm veel moeite om 's ochtends op te starten, of alleen maar van bed te komen.
Dank je, ben wel stuk nu..

Hopelijk slaap je vannacht beter :)
KapiteinIglomaandag 1 augustus 2016 @ 22:38
I'm back *)
Heb meegelezen, zal niet alles hebben gezien maarrrr ik kom weer meekleppen :7
twiFightdinsdag 2 augustus 2016 @ 00:38
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 14:28 schreef LPFAN het volgende:
Ik lees lang niet alles meer, maar is alles nog on track met de donornier?

[ Bericht 4% gewijzigd door LPFAN op 02-08-2016 07:10:45 ]
LPFANdinsdag 2 augustus 2016 @ 07:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 00:38 schreef twiFight het volgende:

[..]

Ik lees lang niet alles meer, maar is alles nog on track met de donornier?

Door omstandigheden staat dat nu op het moment stil.
_Hestia_dinsdag 2 augustus 2016 @ 07:42
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 07:15 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Door omstandigheden staat dat nu op het moment stil.
Oh jammer zeg! ;(
Hopelijk niet helemaal afstel?

Pris welcome back!

Ik ben nog niet echt beter maar ga toch maar naar therapie omdat we vanmiddag 1e afscheidsgedeeltje van hoofdbehandelaar hebben. Wil ik niet missen. Maar vind ook zo stom om alleen daarheen te gaan en niet naar de eerste 2 blokken. Alsof ik alleen voor het leuke wel kan komen zeg maar. Dus toch maar gewoon proberen.
#ANONIEMdinsdag 2 augustus 2016 @ 08:44
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 21:09 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Bah :( Hopelijk lukt het je om vannacht een beetje te slapen :*
Nee ;( Peuter was gisteren doorgelekt, dus mee naar beneden om te verschonen, heb ik hem maar bij mij in bed gelegd. Om 04.00 vond hij het tijd om te gaan spelen, ehhr nee.
Nooit weer willen slapen natuurlijk, heb hem maar weer teruggebracht naar boven.
Ik had net zo goed niet kunnen slapen, ben er niet fitter op geworden ;(

quote:
1s.gif Op maandag 1 augustus 2016 21:27 schreef mootie het volgende:

[..]

Hoe oud is hij nu?
3jr8mnd

quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 07:42 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Oh jammer zeg! ;(
Hopelijk niet helemaal afstel?

Pris welcome back!

Ik ben nog niet echt beter maar ga toch maar naar therapie omdat we vanmiddag 1e afscheidsgedeeltje van hoofdbehandelaar hebben. Wil ik niet missen. Maar vind ook zo stom om alleen daarheen te gaan en niet naar de eerste 2 blokken. Alsof ik alleen voor het leuke wel kan komen zeg maar. Dus toch maar gewoon proberen.
Knap dat je toch heengaat! En als het niet lukt dan gewoon naar huis gaan hoor, snappen ze vast wel :Y
LPFANdinsdag 2 augustus 2016 @ 08:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 07:42 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Oh jammer zeg! ;(
Hopelijk niet helemaal afstel?

Pris welcome back!

Ik ben nog niet echt beter maar ga toch maar naar therapie omdat we vanmiddag 1e afscheidsgedeeltje van hoofdbehandelaar hebben. Wil ik niet missen. Maar vind ook zo stom om alleen daarheen te gaan en niet naar de eerste 2 blokken. Alsof ik alleen voor het leuke wel kan komen zeg maar. Dus toch maar gewoon proberen.
Weetik niet. Zou kunnen. Succes straks!
LPFANdinsdag 2 augustus 2016 @ 09:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 08:44 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Nee ;( Peuter was gisteren doorgelekt, dus mee naar beneden om te verschonen, heb ik hem maar bij mij in bed gelegd. Om 04.00 vond hij het tijd om te gaan spelen, ehhr nee.
Nooit weer willen slapen natuurlijk, heb hem maar weer teruggebracht naar boven.
Ik had net zo goed niet kunnen slapen, ben er niet fitter op geworden ;(

[..]

3jr8mnd

[..]

Knap dat je toch heengaat! En als het niet lukt dan gewoon naar huis gaan hoor, snappen ze vast wel :Y
Ah balen ;( Kan je straks nog even slapen?
twiFightdinsdag 2 augustus 2016 @ 13:32
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 07:15 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Door omstandigheden staat dat nu op het moment stil.
Jammer. Maar als er dingen zijn die je erover kwijt wilt dan post je dat ongetwijfeld vanzelf wel.
Waarom had je eigenlijk mijn post geedit?
LPFANdinsdag 2 augustus 2016 @ 13:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 13:32 schreef twiFight het volgende:

[..]

Jammer. Maar als er dingen zijn die je erover kwijt wilt dan post je dat ongetwijfeld vanzelf wel.
Waarom had je eigenlijk mijn post geedit?
Omdat ik per ongeluk op wijzigen had geklikt in plaats van quoten en dat niet op tijd door had, dus mijn antwoord kwam in jouw bericht terecht :p
Jaimy_Lucadinsdag 2 augustus 2016 @ 14:08
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 22:38 schreef PrisTheShiz het volgende:
I'm back *)
Heb meegelezen, zal niet alles hebben gezien maarrrr ik kom weer meekleppen :7
Welcome back, again.
mootiedinsdag 2 augustus 2016 @ 14:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 08:44 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Nee ;( Peuter was gisteren doorgelekt, dus mee naar beneden om te verschonen, heb ik hem maar bij mij in bed gelegd. Om 04.00 vond hij het tijd om te gaan spelen, ehhr nee.
Nooit weer willen slapen natuurlijk, heb hem maar weer teruggebracht naar boven.
Ik had net zo goed niet kunnen slapen, ben er niet fitter op geworden ;(

[..]

3jr8mnd

[..]

Knap dat je toch heengaat! En als het niet lukt dan gewoon naar huis gaan hoor, snappen ze vast wel :Y
Bijna 4 :o Dan heb je al gruwelijke mazzel dat hij nog een middagslaapje doet. Hij zal er toch aan moeten wennen, hij moet bijna naar school.
KapiteinIglodinsdag 2 augustus 2016 @ 14:20
quote:
14s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 14:08 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Welcome back, again.
Haha ik ga nu pas weer in oktober op vakantie denk ik :D.


Manager heeft via via aangegeven dat ze toch bezorgd is over mijn vele afwezigheid door ziekte. Dus komende tijd maar zoveel mogelijk mijn neus laten zien :@
Jaimy_Lucadinsdag 2 augustus 2016 @ 14:37
Zo naar de diëtiste, ben benieuwd...
Disanadinsdag 2 augustus 2016 @ 15:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 07:15 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Door omstandigheden staat dat nu op het moment stil.
Dat klinkt niet goed, moet ik me zorgen maken?
LPFANdinsdag 2 augustus 2016 @ 15:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 15:22 schreef Disana het volgende:

[..]

Dat klinkt niet goed, moet ik me zorgen maken?
Nee. Zijn bij hem prive dingen gebeurd die het ff stil hebben gezet.
#ANONIEMdinsdag 2 augustus 2016 @ 16:12
Zo naar ziekenhuis voor onderzoek.. Uitslag pas over 2.x week.. *zucht
LPFANdinsdag 2 augustus 2016 @ 16:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 16:12 schreef weethetevennietmeer het volgende:
Zo naar ziekenhuis voor onderzoek.. Uitslag pas over 2.x week.. *zucht
Succes!
Pinnenmutskedinsdag 2 augustus 2016 @ 16:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 16:12 schreef weethetevennietmeer het volgende:
Zo naar ziekenhuis voor onderzoek.. Uitslag pas over 2.x week.. *zucht
Succes!

Ik voel me nog steeds moe maar het weer speelt met mijn voeten.

Chronisch ziek zijn is zo ruk hé.

Hopelijk geraak ik vannacht in een heerlijke droom op een opblaasbare donut hihi.
#ANONIEMdinsdag 2 augustus 2016 @ 16:36
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 09:00 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ah balen ;( Kan je straks nog even slapen?
Nee hij had er niet veel zin in.. uiteindelijk toch een uurtje kunnen liggen. Vanavond maar om 09 op bed en morgen weer zodra hij op school is :{
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 14:19 schreef mootie het volgende:

[..]

Bijna 4 :o Dan heb je al gruwelijke mazzel dat hij nog een middagslaapje doet. Hij zal er toch aan moeten wennen, hij moet bijna naar school.
Ja krijg vaak opgetrokken wenkbrauwen, hij SLIEP namelijk heel erg veel. Ook wel logisch, het is een enorm druk kind, dan verbruik je ook genoeg energie.
Maar sinds vorige week is het opeens patsboem vroeg wakker en geen middagslaapje meer. Je snapt dat dat voor mij even goed slikken en schakelen is.

School heeft continuerooster, dus dan zou ik dan 's ochtends nog kunnen bijslapen waar nodig.
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 16:12 schreef weethetevennietmeer het volgende:
Zo naar ziekenhuis voor onderzoek.. Uitslag pas over 2.x week.. *zucht
Succes! Waarom duurt dat zo lang?
Disanadinsdag 2 augustus 2016 @ 16:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 15:54 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Nee. Zijn bij hem prive dingen gebeurd die het ff stil hebben gezet.
Dan hoop ik dat er snel weer vorderingen zijn te melden, van je donor of van de wachtlijst.
vannelledinsdag 2 augustus 2016 @ 16:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 16:12 schreef weethetevennietmeer het volgende:
Zo naar ziekenhuis voor onderzoek.. Uitslag pas over 2.x week.. *zucht
Wachten is altijd al ruk maar helemaal als je op zoiets moet wachten.
Ik duim iig voor een positieve uitslag!

quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 16:36 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Nee hij had er niet veel zin in.. uiteindelijk toch een uurtje kunnen liggen. Vanavond maar om 09 op bed en morgen weer zodra hij op school is :{

Huh? Heeft hij geen schoolvakantie?
#ANONIEMdinsdag 2 augustus 2016 @ 16:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 16:41 schreef vannelle het volgende:

[..]

Wachten is altijd al ruk maar helemaal als je op zoiets moet wachten.
Ik duim iig voor een positieve uitslag!

[..]

Huh? Heeft hij geen schoolvakantie?
Kinderopvang, gaat gewoon door :)
(Sociaal medisch)
LPFANdinsdag 2 augustus 2016 @ 16:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 16:36 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Nee hij had er niet veel zin in.. uiteindelijk toch een uurtje kunnen liggen. Vanavond maar om 09 op bed en morgen weer zodra hij op school is :{

[..]

Ja krijg vaak opgetrokken wenkbrauwen, hij SLIEP namelijk heel erg veel. Ook wel logisch, het is een enorm druk kind, dan verbruik je ook genoeg energie.
Maar sinds vorige week is het opeens patsboem vroeg wakker en geen middagslaapje meer. Je snapt dat dat voor mij even goed slikken en schakelen is.

School heeft continuerooster, dus dan zou ik dan 's ochtends nog kunnen bijslapen waar nodig.

[..]

Succes! Waarom duurt dat zo lang?
Hopelijk kan je vannacht wel slapen.
vannelledinsdag 2 augustus 2016 @ 17:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 16:44 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Kinderopvang, gaat gewoon door :)
(Sociaal medisch)
Ah so!
Was even bang dat de vakantie voorbij was en wij vergeten waren de kids naar school te brengen. :+

Hoop voor je dat je vannacht goed kunt slapen, bij deze alvast een nachtkusje op je voorhoofd. :*
#ANONIEMdinsdag 2 augustus 2016 @ 17:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 17:01 schreef vannelle het volgende:

[..]

Ah so!
Was even bang dat de vakantie voorbij was en wij vergeten waren de kids naar school te brengen. :+

Hoop voor je dat je vannacht goed kunt slapen, bij deze alvast een nachtkusje op je voorhoofd. :*
_O- Jullie mogen nog drie weken toch? ;)
LPFANdinsdag 2 augustus 2016 @ 17:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 17:02 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

_O- Jullie mogen nog drie weken toch? ;)
Ja :P Tenminste als het goed is mag ik dan beginnen met mijn vrijwilligerswerk :P
vannelledinsdag 2 augustus 2016 @ 17:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 17:02 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

_O- Jullie mogen nog drie weken toch? ;)
Bijna 4 zelfs. Na deze week nog 3.
Maar daar zullen we weinig meer van merken want vrijdagavond gaan ze naar hun vader voor de rest van de vakantie.
Dit weekend komt mijn dochter met haar vriend en daar heb ik echt zin in, heb haar al meer dan een half jaar niet gezien.
En hier komt het ontopic gedeelte:
Ik hoop echt dat het komend weekend goed gaat met mijn lijf, we willen graag de stad in en zondag naar de Gamma Racingdays en ik zou het fijn vinden als ik er bij kan zijn.
Behandeling leek wel aan te slaan maar na wat erotisch sporten heb ik toch aardig wat klachten nu.
Ik moet het over het geheel wat rustiger aan doen en niet te veel willen denk ik.
Zodra de pijn veel minder is word ik blijkbaar overmoedig en dat is dus niet slim.
#ANONIEMdinsdag 2 augustus 2016 @ 17:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 17:11 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ja :P Tenminste als het goed is mag ik dan beginnen met mijn vrijwilligerswerk :P
Fijn *O*

quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 17:11 schreef vannelle het volgende:

[..]

Bijna 4 zelfs. Na deze week nog 3.
Maar daar zullen we weinig meer van merken want vrijdagavond gaan ze naar hun vader voor de rest van de vakantie.
Dit weekend komt mijn dochter met haar vriend en daar heb ik echt zin in, heb haar al meer dan een half jaar niet gezien.
En hier komt het ontopic gedeelte:
Ik hoop echt dat het komend weekend goed gaat met mijn lijf, we willen graag de stad in en zondag naar de Gamma Racingdays en ik zou het fijn vinden als ik er bij kan zijn.
Behandeling leek wel aan te slaan maar na wat erotisch sporten heb ik toch aardig wat klachten nu.
Ik moet het over het geheel wat rustiger aan doen en niet te veel willen denk ik.
Zodra de pijn veel minder is word ik blijkbaar overmoedig en dat is dus niet slim.
Erotisch sporten _O- veeg me op

Maar ja, ik hoop inderdaad dat je er bij kan zijn, heb je vast ook nodig; ontspanning!
En leuk dat je dochter komt O+
BlauwePhloxdinsdag 2 augustus 2016 @ 17:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 17:11 schreef vannelle het volgende:

[..]

Bijna 4 zelfs. Na deze week nog 3.
Maar daar zullen we weinig meer van merken want vrijdagavond gaan ze naar hun vader voor de rest van de vakantie.
Dit weekend komt mijn dochter met haar vriend en daar heb ik echt zin in, heb haar al meer dan een half jaar niet gezien.
En hier komt het ontopic gedeelte:
Ik hoop echt dat het komend weekend goed gaat met mijn lijf, we willen graag de stad in en zondag naar de Gamma Racingdays en ik zou het fijn vinden als ik er bij kan zijn.
Behandeling leek wel aan te slaan maar na wat erotisch sporten heb ik toch aardig wat klachten nu.
Ik moet het over het geheel wat rustiger aan doen en niet te veel willen denk ik.
Zodra de pijn veel minder is word ik blijkbaar overmoedig en dat is dus niet slim.
Dat ken ik ja. Op dagen dat ik geen migraine heb, wil ik dingen inhalen en leuke dingen doen, omdat ik me goed voel, enzovoort. Maar het heet niet voor niks 'chronisch' ziek zijn, dus daar moet je eigenlijk altijd rekening mee houden. Altijd doseren. Of weten dat je mogelijk te ver gaat en de gevolgen accepteren, dat er daarna waarschijnlijk meer pijn is of meer rust nodig is.

Ik hoop ook heel erg voor je dat het dit weekend goed met je lijf gaat!
LPFANdinsdag 2 augustus 2016 @ 17:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 17:11 schreef vannelle het volgende:

[..]

Bijna 4 zelfs. Na deze week nog 3.
Maar daar zullen we weinig meer van merken want vrijdagavond gaan ze naar hun vader voor de rest van de vakantie.
Dit weekend komt mijn dochter met haar vriend en daar heb ik echt zin in, heb haar al meer dan een half jaar niet gezien.
En hier komt het ontopic gedeelte:
Ik hoop echt dat het komend weekend goed gaat met mijn lijf, we willen graag de stad in en zondag naar de Gamma Racingdays en ik zou het fijn vinden als ik er bij kan zijn.
Behandeling leek wel aan te slaan maar na wat erotisch sporten heb ik toch aardig wat klachten nu.
Ik moet het over het geheel wat rustiger aan doen en niet te veel willen denk ik.
Zodra de pijn veel minder is word ik blijkbaar overmoedig en dat is dus niet slim.
Hahaha erotisch sporten _O- _O-

Hopelijk gaat het goed dit weekend!
vannelledinsdag 2 augustus 2016 @ 17:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 17:21 schreef Aspergermeisje het volgende:

[..]

Dat ken ik ja. Op dagen dat ik geen migraine heb, wil ik dingen inhalen en leuke dingen doen, omdat ik me goed voel, enzovoort. Maar het heet niet voor niks 'chronisch' ziek zijn, dus daar moet je eigenlijk altijd rekening mee houden. Altijd doseren. Of weten dat je mogelijk te ver gaat en de gevolgen accepteren, dat er daarna waarschijnlijk meer pijn is of meer rust nodig is.

Ik hoop ook heel erg voor je dat het dit weekend goed met je lijf gaat!
Oh, ik vind het (even heel stom gezegd) niet erg om pijn te hebben na inspanning, ik weet dat dat een gevolg is van mijn eigen acties en dat accepteer ik ook.
Ik vind het alleen strontvervelend omdat je dan alweer beperkt bent in dingen die je eigenlijk zou willen doen.
Maar dat is gelukkig tijdelijk en trekt wel weer bij.
Ik ga nu dus echt rustig aan doen zodat ik komend weekend samen met mijn dochter leuke dingen kan ondernemen en de pijn die daar ongetwijfeld na komt is het me meer dan waard.
Kom maar op! :)
Giadinsdag 2 augustus 2016 @ 17:30
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 14:37 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Zo naar de diëtiste, ben benieuwd...
Kom er net vanaf. 2 kilo aangekomen. Preek gehad dat ik zo mijlenver van de operatie verwijderd ben. Ja, dat weet ik ook wel.
Maar het is vakantie en een wijntje, of enkele, zijn dan zo lekker.
Mwa, over 2,5 week maar weer alles op alles zetten, dan zijn ze er zo weer vanaf.
vannelledinsdag 2 augustus 2016 @ 17:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 17:20 schreef Poesopstokje het volgende:

Erotisch sporten _O- veeg me op

Maar ja, ik hoop inderdaad dat je er bij kan zijn, heb je vast ook nodig; ontspanning!
En leuk dat je dochter komt O+
Ik wou niet te plat en lomp zijn in mijn woorden. ;)

En ik kijk echt uit naar komend weekend, ook al werkt mijn lijf tegen zal ik er zeker van genieten!

quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 17:21 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Hahaha erotisch sporten _O- _O-

Hopelijk gaat het goed dit weekend!
Ik doe gewoon rustig aan, meer kan ik niet doen.
Maar ik hoop het ook! :Y
vannelledinsdag 2 augustus 2016 @ 17:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 17:30 schreef Gia het volgende:

[..]

Kom er net vanaf. 2 kilo aangekomen. Preek gehad dat ik zo mijlenver van de operatie verwijderd ben. Ja, dat weet ik ook wel.
Maar het is vakantie en een wijntje, of enkele, zijn dan zo lekker.
Mwa, over 2,5 week maar weer alles op alles zetten, dan zijn ze er zo weer vanaf.
Hoeveel moet je afvallen om geopereerd te kunnen worden?
Vakantietijd is niet de beste tijd om af te vallen inderdaad.....
Succes en sterkte!
#ANONIEMdinsdag 2 augustus 2016 @ 17:37
Succes Gia!
En jij ook vannelle ;)
LPFANdinsdag 2 augustus 2016 @ 18:26
Succes Gia, ik ken het, ik ben druk bezig met afvallen maar laatste maanden gaat het erg slecht. Maar je kunt het!
Giadinsdag 2 augustus 2016 @ 19:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 17:34 schreef vannelle het volgende:

[..]

Hoeveel moet je afvallen om geopereerd te kunnen worden?
Vakantietijd is niet de beste tijd om af te vallen inderdaad.....
Succes en sterkte!
Nu weer 8 kilo. bmi moet onder de 30 zijn.
houdjemonddinsdag 2 augustus 2016 @ 19:22
Boh leuk man die Facebook-herinneringen optie.. zit precies nu een jaar geleden toen alle ellende begon :{ vrij confronterend.

Bedankt voor de updates van MA O+
Pinnenmutskedinsdag 2 augustus 2016 @ 19:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 19:22 schreef houdjemond het volgende:
Boh leuk man die Facebook-herinneringen optie.. zit precies nu een jaar geleden toen alle ellende begon :{ vrij confronterend.

Bedankt voor de updates van MA O+
Hoe gaat het nu met je?
LPFANdinsdag 2 augustus 2016 @ 19:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 19:22 schreef houdjemond het volgende:
Boh leuk man die Facebook-herinneringen optie.. zit precies nu een jaar geleden toen alle ellende begon :{ vrij confronterend.

Bedankt voor de updates van MA O+
Ja idd, soms is die optie wel leuk maar soms ook niet.
#ANONIEMdinsdag 2 augustus 2016 @ 20:46
8kg moet te doen zijn Gia, succes!

HJM: anders voorlopig maar even niet meer kijken? :@ Ik kom straks ook in een confronterende periode, dan zet ik die functie gewoon uit.

Nou ik heb een extra slaappil dr ingemikt en ga zo richting bed, doeeii :W
LPFANdinsdag 2 augustus 2016 @ 20:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 20:46 schreef Poesopstokje het volgende:
8kg moet te doen zijn Gia, succes!

HJM: anders voorlopig maar even niet meer kijken? :@ Ik kom straks ook in een confronterende periode, dan zet ik die functie gewoon uit.

Nou ik heb een extra slaappil dr ingemikt en ga zo richting bed, doeeii :W
Slaap lekker :*
LPFANdinsdag 2 augustus 2016 @ 20:49
Ik heb het nu ook met dat fb gebeuren, precies 2 jaar geleden ben ik begonnen met dialyseren, dus elke foto die langskomt nu is met katheter :')