BaggerUser | zondag 10 juli 2016 @ 17:05 |
Het is het lekkerste ijs wat er is, het slagroomijs van van der Linde in Amsterdam ![]() Aangezien ik nu niet in Amsterdam ben, maar wel zin heb in ijs, ben ik benieuwd of iemand enig idee hoe je het zelf kan maken ![]() Kom maar door met die recepten ![]() | |
RobinOok | zondag 10 juli 2016 @ 17:11 |
Half slagroom, half ijs? Daar kan ik me dan weer niks bij voorstellen. Of bedoel je gewoon te zeggen dat hun roomijs erg romig is? | |
dimmak | zondag 10 juli 2016 @ 17:30 |
Half slagroom, half ijs. | |
BaggerUser | zondag 10 juli 2016 @ 17:40 |
De bol bestaat uit half slagroom, half slagroomijs ![]() Kost nog eens niks ook, dus mocht je er een keer in de buurt zijn.. je herkent het aan de enorme rij die er altijd staat ![]() Zelf de slagroom maken gaat nog wel lukken, maar hoe het ijs gemaakt wordt is me een raadsel... ter illustratie ![]() | |
budvar | zondag 10 juli 2016 @ 17:47 |
Inderdaad het lekkerste ijs wat ik ken, maar hoe je het maakt geen idee. Zou gewoon slagroom door vanille ijs mengen, vies kan dat nooit worden. Ga begin september daar vlak om de hoek in een appartement een lang weekend met vrienden chillen en me helemaal ziek eten van dat ijs denken ik ![]() | |
wwwever | zondag 10 juli 2016 @ 17:47 |
Minstens 20 jaar geleden voor 't laatst gehad, maar 't water loopt me in de mond. ![]() Idd onwijs lekker roomijs. De slagroom wordt door 't roomijs heen gedraaid en zo krijg je een (onregelmatig verdeelde) bol van ijs en slagroom. Toch maar weer 'ns naar A'dam. | |
nofxtbr | zondag 10 juli 2016 @ 19:40 |
van der linde ![]() | |
Elvi | zondag 10 juli 2016 @ 20:08 |
Ik ben 5 kilo aangekomen van de foto alleen al ![]() | |
Zelfscanner | zondag 10 juli 2016 @ 20:21 |
Dit is echt een top ijsje ja ![]() ![]() ![]() | |
ecstasy | maandag 11 juli 2016 @ 12:26 |
ik vind dat dus echt niet lekker ![]() laat ook een beetje zo'n vies boterachtig laagje achter in je mond | |
drakin | maandag 11 juli 2016 @ 21:23 |
stuurt iemand me hiernaartoe, is het helemaal geen ijs van Linde gemaakt ![]() | |
FANN | maandag 11 juli 2016 @ 21:24 |
ow.. mén ![]() ![]() | |
Karina | maandag 11 juli 2016 @ 21:24 |
Ik ben niet zo gek op dit soort ijsjes normaal, maar die van Van der Linde zijn heerlijk inderdaad. Binnenkort maar weer eens de stad in om er eentje te eten ![]() | |
drakin | maandag 11 juli 2016 @ 21:27 |
Ja maar ik kan nu bij de Sligro gratis ijs krijgen, 24 vanille ijsjes, die ga ik morgen of woensdag denk ik maar halen. vanille, dat was toch met bevergeil? | |
Joosie200 | maandag 11 juli 2016 @ 21:27 |
Waar precies in Amsterdam? Weet ik waar ik langs moet als ik er in de buurt ben ![]() | |
FANN | maandag 11 juli 2016 @ 21:27 |
Nieuwendijk ![]() | |
drakin | maandag 11 juli 2016 @ 21:28 |
Ik zie een Cul Amsterdam Linde meet aankomen | |
Joosie200 | maandag 11 juli 2016 @ 21:30 |
Loop ik er wel langs op de terugweg naar CS ![]() | |
-Miauw- | maandag 11 juli 2016 @ 21:31 |
Ik dacht dat ik de enige in Nederland was ![]() Zó onsmakelijk. | |
FANN | maandag 11 juli 2016 @ 21:31 |
zou ik doen als ik jou was ![]() ![]() | |
Joosie200 | maandag 11 juli 2016 @ 21:33 |
De zooi uit de super wel ja. Maar van de ambachtelijke bakker wil ik nog wel een poging wagen. | |
FANN | maandag 11 juli 2016 @ 21:57 |
kom je verslag doen? ![]() | |
sirdanilot | maandag 11 juli 2016 @ 22:03 |
Hee deze had ik ook een keer ! Ik liep naar CS, zag een rij staan bij een ijsjestent en dacht ach waarom ook niet, zal vast een vies commercieel ijsje zijn voor véél te veel geld. Maar nee hoor, was dit heerlijke romige slagroom/slagroomijs, en de prijs was gewoon schappelijk (voor centrum amsterdam dan) ![]() Heel prettige verrassing. En ik kon er nog gewoon Nederlands spreken ook. Ongehoord in Amsterdam (nee ik heb het er niet zo op, dat super toerisme daar en de verhipsterisering ![]() | |
FANN | dinsdag 12 juli 2016 @ 09:43 |
https://www.tripadvisor.n(...)olland_Province.html ![]() Soms is het gewoon klote weer en dan staan ze nog in de rij ![]() Ik was er een keer en toen waren er 2 oude dames, die ene had ooit in Amsterdam gewoon en ze kwamen helemaal van Utrecht af met de trein voor de ijsjes ![]() Bestaat al héél lang en nog niks veranderd ![]() ![]() ![]() Eerst deed Pa het en nu de zonen, daarvoor zal het Opa wel geweest zijn, mar toen bestond ik nog niet ![]() | |
FANN | dinsdag 12 juli 2016 @ 09:44 |
Wereldberoemd gewoon ![]() http://mrsgoldenberry.com(...)m-cone-in-amsterdam/ | |
FANN | dinsdag 12 juli 2016 @ 09:46 |
FANN | dinsdag 12 juli 2016 @ 09:47 |
Het is trouwens op de NIeuwendijk niet in de Kalverstraat, dat is een foutje van die persoon op You Tube ![]() | |
ecstasy | dinsdag 12 juli 2016 @ 12:00 |
![]() er zijn zo te zien heel veel mensen die het wél lekker vinden en natuurlijk zit er een verschil tussen dit ijs of van de supermarkt. maar ik vind dit gewoon niet lekker en ik snap ook niet dat iedereen zo lyrisch is | |
FANN | dinsdag 12 juli 2016 @ 12:11 |
Ik ben wel benieuw wat hij ervan vindt ![]() Ik vind Magnums niks aan ![]() zo droog ![]() | |
potjecreme | dinsdag 12 juli 2016 @ 12:24 |
Was de chocolade "vroeger" dikker van een magnum? Ontopic: Van tijd tot tijd is het lekker. | |
FANN | dinsdag 12 juli 2016 @ 12:30 |
geen idee .... ontopic: ik sla de Magnum over of bedoel je het v.d. Linde ijsje? ![]() dan graag ![]() ![]() | |
potjecreme | dinsdag 12 juli 2016 @ 12:36 |
hahavd Linde ijsje. | |
FANN | dinsdag 12 juli 2016 @ 12:37 |
ah ![]() | |
potjecreme | dinsdag 12 juli 2016 @ 12:51 |
Geldt eigenlijk ook Magnums. Ik ga het liefst naar Venetië en als 2de keus IJscuypje. | |
FANN | dinsdag 12 juli 2016 @ 12:53 |
2e keus is bij mij een Italiaans ijskarretje in het winkelcentrum ![]() is óók lekker ![]() ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 12 juli 2016 @ 14:00 |
Vermoed dat deze ijsmaker een ijsmix maakt met veel room of botervet en vervolgens bij met maken van het ijs zorgt dat er veel opslag in komt, lucht in in het ijs mengen dus. Je zou het kunnen proberen namaken door roomijs te draaien en als dit bijna goed gevroren is, maar nog dikvloeibaar er geslagen slagroom doorheen te mengen. | |
vinnypassy | dinsdag 12 juli 2016 @ 21:13 |
Zo zat ik ook te denken inderdaad. En aangezien ik nu toch mijn ijsmachine heb... Ga ik denk ik wel eens proberen, want slagroom ijs is wel heel erg lekker. | |
FANN | dinsdag 12 juli 2016 @ 21:54 |
Het gaat in en machine die de hele tijd ronddraait Piet en daar wordt het dan uitgeschept, het recept is geheim ![]() Mijn zus heeft daar vroeger ooit een vakantiebaantje gehad ![]() Ze werken nog steeds op dezelfde manier, als je besteld/betaald en hebt gezegd welk ijsje je wil hebben, groot klein, medium, hoorntje of in beker... dan krijg je een klein plastic dingetje.. ieder dingetje heeft een eigen klein/ vorm en dan weet de jongen of meisje die het ijs uit die machine schept welk ijsje je moet hebben ![]() Zo deden ze het ook al toen mijn moeder daar ijs ging eten ![]() Hier een interview met de zoons.... IJssalon Van der Linde zit aan de Nieuwendijk 183 in Amsterdam. https://www.basmaliepaard(...)en-kleine-dingen.pdf | |
sirdanilot | dinsdag 12 juli 2016 @ 21:59 |
Zelf slagroom maken? Hoe dan? Rauwe melk inkopen en afromen? Piet enig idee? | |
FANN | dinsdag 12 juli 2016 @ 22:02 |
weet ik veel! ![]() | |
RobinOok | woensdag 13 juli 2016 @ 00:10 |
Melk met klopklop. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 13 juli 2016 @ 08:03 |
Dat het vers gedraaid is en niet een tijd in een bak bij een te lage temperatuur heeft gestaan maakt ook veel uit, de kristallen hebben dan nog geen samengroei. Meeste ijssalons hun ijs is te koud. Goed, dus het geheim is, veel vet (room, botervet) lucht in het ijs en vers gedraaid. | |
FANN | woensdag 13 juli 2016 @ 09:38 |
Maar de slagroom is ook wel héél bijzonder... Ze hebben daar ook slagroomtaart en truffels bijvoorbeeld, die zijn zoooooooooooooooooooooo lekker, niet te vergelijken met andere ![]() en dat vind ik niet alleen, Griekse neef gaat altijd metéén een dag na aankomst hier naar v.d. Linde voor al die zooi ![]() je kan er tig artikelen over vinden op internet..... Speciaal voor jou ![]() ![]() http://www.modernehippies.nl/van-der-linde/ | |
#ANONIEM | woensdag 13 juli 2016 @ 10:16 |
Dit adres ga ik opschrijven. | |
Burdie | woensdag 13 juli 2016 @ 10:24 |
Onpopulaire mening, maar ik vind het er vies uitzien en ook niet echt lekker klinken... ![]() | |
golfer | woensdag 13 juli 2016 @ 14:04 |
Het ziet er ook niet erg lekker uit, maar smaakt des te beter. ![]() De moeite van het proberen waard! | |
Pietverdriet | woensdag 13 juli 2016 @ 14:52 |
Meeste bakkers gebruiken dan ook geen verse slagroom, en velen geeneens echte room. | |
FANN | woensdag 13 juli 2016 @ 15:17 |
Is niet zo erg.... ik zat vanmorgen juist te denken... straks wordt die rij met wachtende mensen nog langer ![]() dus eentje minder is niet erg ![]() | |
FANN | woensdag 13 juli 2016 @ 15:18 |
dat geloof ik ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 13 juli 2016 @ 15:21 |
Heb gebak van heel wat bakkers hier in de omgeving gehad, maar het trieste is, het gebak uit de diepvries van Coppenrath is véél beter. Zo rekenen alle bakkers ook 99 cent voor een croissant die met margarine is gemaakt. Bij de Aldi in de afbakautomaat hier krijg een roomboter croissant voor 35 cent. Bakkers in NL zijn over het algemeen niet veel beter. Wat ze wel goed kunnen is klagen over de supermarkten. Maar goed, mooi dat deze bakker blijkbaar wel goede producten maakt, en gezien de rij voor zijn winkel is er gewoon vraag naar goede producten. | |
FANN | woensdag 13 juli 2016 @ 15:23 |
Bij de Jumbo Foodmarkt heb je 4 roomboter croissantjes voor een euro ![]() zijn denk ik ook écht roomboter, want érg lekker ![]() | |
FANN | woensdag 13 juli 2016 @ 15:25 |
Als je ooit daar in de buurt bent moet je maar eens een ijsje gaan eten en dan meteen zo'n slagroomtaartje meenemen ![]() ga je genieten .... ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 13 juli 2016 @ 15:28 |
Ik zal er aan denken. Paar jaar geleden was ik in Veere, daar zat een ijssalon die allerlei prijzen had gewonnen, beste ijsbereider van Nederland. Het ijs was gewoon bagger, ik bedoel, serieus slecht. | |
FANN | woensdag 13 juli 2016 @ 15:31 |
Dat is dan wel héél jammer ![]() Friettent met een groot bord over zijn prijzen en die friet is juist ook hélemáál niet lekker ![]() Ik weet niet welke mensen zulke prijzen uitdelen maar die hebben er niet áltijd verstand van geloof ik ![]() Of v.d. Linde ooit prijzen heeft gewonnen weet ik niet, maar hebben ze ook niet nodig.... druk zát ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 13 juli 2016 @ 15:34 |
Ik heb een vermoeden dat ze die prijzen winnen ergens op een bijeenkomst, een event, niet voor wat ze in hun winkel verkopen. Zo zit er in Amersfoort een viswinkel waar de gebakken vis naar ammonia ruikt maar wel trots op al zijn prijzen aan de muur. Zijn haring stonk ook. | |
FANN | woensdag 13 juli 2016 @ 15:35 |
haring vind ik sowieso stinken maar dat ligt aan mij ![]() | |
FANN | woensdag 13 juli 2016 @ 15:42 |
Piet als je tóch na je ijsje de stad gaat doorlopen kan je je frietje hier halen... Moet je wel wéér in de rij staan, maar is de moeite ![]() http://www.parool.nl/amst(...)t-te-halen~a3717115/ Ook een onogelijk zaakje waar al járen en járen niets verandert, misschien is dat wel het geheim... nooit een succesformle veranderen... Nou moet ik voor de eerlijkheid vermelden dat ik 2x achterelkaar nou ja zat een weekje tussen friet kreeg die ineens naar afgewerkte motorolie smaakte, maar de laatste keer waren ze weer hélemaal ![]() kom daar ook al járen.... | |
Pietverdriet | woensdag 13 juli 2016 @ 15:44 |
Mja, maar de kans dat ik in amsterdam in de binnenstad kom is vrij gering. | |
FANN | woensdag 13 juli 2016 @ 15:45 |
Je wéét het maar nooit..... voor het geval dat zeg maar ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 13 juli 2016 @ 16:41 |
Mja, als ik banken als klanten krijg wellicht, maar doe al jaren pharma, telecom, transport en overheid. | |
truthortruth | woensdag 13 juli 2016 @ 16:48 |
Nog steeds geen recept hier ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 13 juli 2016 @ 16:53 |
Beter lezen. # 36 | |
truthortruth | woensdag 13 juli 2016 @ 16:56 |
Dat is een vermoeden? | |
Pietverdriet | woensdag 13 juli 2016 @ 17:05 |
En een aanwijzing hoe je het kan maken. Hét recept is geheim. | |
truthortruth | woensdag 13 juli 2016 @ 17:14 |
Ja dat zag ik, maar goed dan is het nog best lastig met hoeveelheden, en de ijsmachine die ik heb is ook niet echt geweldig. En wie weet hebben ze een 'secret ingrediënt' ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 13 juli 2016 @ 17:31 |
IJs maken is net als brood bakken een vak. | |
truthortruth | woensdag 13 juli 2016 @ 17:40 |
Nee nee, het ligt aan de ijsmachine... ![]() ![]() [ Bericht 9% gewijzigd door truthortruth op 13-07-2016 18:00:37 ] | |
BaggerUser | woensdag 13 juli 2016 @ 19:37 |
Oei ik ben iig duidelijk niet de enige liefhebber ![]() Het idee snap ik iig.. slagroomijs maken in de machine en vlak voordat het hard wordt mengen met slagroom. Maar dan heb je niet de ene hap slagroom en de andere hap ijs? Iemand anders die ook een poging aandurft? | |
FANN | woensdag 13 juli 2016 @ 21:26 |
Ga gewoon proberen... Ik denk dat al héél veel mensen (en bedrijfjes) dit js hebben proberen na te maken ![]() Maar er is iets aan dat ijs dat je nooit ergens anders hebt, mischien is het wel de zelfgemaakte slagroom. wie zal het weten? Het is ook geen koud ijs, daarom is het in de winter ook gewoon lékker... Soms heb je weleens dat je een hele hap ''zacht warm'' hebt en dan weer iets kouder en dat daar dan minder slagroom dan ijs zit ofzo ![]() ''gemengd'' misschien was het wel te druk, ze mengen de slagroom en het ijs ook met die ijsschep IN de bak geloof ik, dus ter plekke... maar ja, ik vind dat nou niet echt een probleem en aan alle recencie te zien ben ik niet de enige ![]() | |
sirdanilot | woensdag 13 juli 2016 @ 21:35 |
Ik denk dat je het vanwege die speciale machine gewoon niet thuis kunt maken, tenzij je duizenden wil investeren in een enorme professionele ijsmachine ![]() | |
FANN | woensdag 13 juli 2016 @ 21:40 |
volgens mij heb je al een ijsje vanf 80 cent ![]() dat is dan wel het kinderijsje, maar voor dat geld is die investering de moeite niet ![]() de eerstvolgende keer dat ik kom neem ik een hele grote, komt door dit topic ![]() | |
sirdanilot | woensdag 13 juli 2016 @ 21:49 |
Er staat voor die winkel bijna continu een rij. Ik denk echt wel dat ze winst maken hoor ![]() Bovendien verkopen ze ook allerlei andere zaken behalve ijs waar ook winst op gemaakt wordt. | |
FANN | woensdag 13 juli 2016 @ 21:51 |
Ja is ook zo... heb je gelijk in, mergpijpjes, taart, truffels en weet ik veel wat, álles is lekker eigenlijk, dus je moet nog op tijd zijn ook ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 13 juli 2016 @ 22:42 |
kwestie van goed mengen. Je hebt ook ijsmachines die lucht in je ijs brengen, weet niet of dat van uit de warenwet nog steeds grenzen voor zijn. Maar lobbig geslagen room door ijsmassa mengen is een idee. | |
mytec | donderdag 14 juli 2016 @ 00:02 |
Er zijn aardig veel soorten ijsmachines, in Italie bij de betere ijszaken kwam ik vooral een type tegen dat inderdaad lucht er door heen slaat. zoals deze http://www.icecreammachin(...)mente-originale.html. Goed ijs maken is een vak, naast de juiste instrumenten en grondstoffen moet je er natuurlijk ook veel liefde in stoppen. Mijn favoriete Gelato is ook erg romig met een mooie zachte structuur. | |
Spanky78 | donderdag 14 juli 2016 @ 10:47 |
En waarschijnlijk licht geklopte slagroom ergens halverwege bereiding toegevoegd. Hoge overrun bij hoogvet roomijs is niet zo makkelijk te bereiken zonder boter te maken... Dus stopt men er emulgatoren bij en verdikkers. Die maken ijs echter ook heel stabiel... En ijs dat lekker smaakt is in je mond juist niet zo stabiel ![]() Ik verwacht dat hier ergens het geheim zal zitten. Je kunt dit ijs waarschijnlijk niet eens bewaren in de vriezer... Zo instabiel | |
FANN | vrijdag 12 augustus 2016 @ 00:40 |
Ik heb zo'n trek in zo'n ding nou ![]() | |
-Miauw- | vrijdag 12 augustus 2016 @ 01:13 |
Wat gek. | |
FANN | vrijdag 12 augustus 2016 @ 01:14 |
ik heb toch maar koffie gemaakt, morgen ga ik er eentje halen ![]() | |
-Miauw- | vrijdag 12 augustus 2016 @ 01:14 |
![]() Misschien lust ik het wel met koffie. | |
FANN | vrijdag 12 augustus 2016 @ 01:15 |
Ijskoffie is lekker hoor ![]() | |
-Miauw- | vrijdag 12 augustus 2016 @ 01:19 |
Uhu ![]() | |
FANN | vrijdag 12 augustus 2016 @ 01:20 |
dat seg ik... gamma ![]() | |
FANN | vrijdag 12 augustus 2016 @ 18:28 |
![]() ![]() ![]() ![]() | |
Joosie200 | maandag 22 augustus 2016 @ 21:35 |
Een groot hoorntje met maar 1 bolletje voor 1,50 euro? ![]() ![]() ![]() | |
Zelfscanner | dinsdag 23 augustus 2016 @ 02:12 |
2 jaar geleden was dat nog 90 cent jaren lang. De laatste tijd is de prijs enorm gaan stijgen. | |
FANN | woensdag 24 augustus 2016 @ 00:35 |
Laat maar weten hoe je het vond ![]() | |
Zelfscanner | woensdag 24 augustus 2016 @ 10:33 |
Vandaag weer halen ![]() | |
FANN | woensdag 24 augustus 2016 @ 10:46 |
''jaloers is'' ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 24 augustus 2016 @ 10:50 |
Dus die gele letters van de foto daarboven zijn oud? | |
FANN | woensdag 24 augustus 2016 @ 10:54 |
Dan zou ik het clipje opnieuw moeten bekijken, heb ik nu niet zoveel zin in, maar de foto's in deze post CUL / Recept slagroomijs van der Linde (Nieuwendijk Amsterdam) heb ik een dag of 10 geleden zelf gemaakt, geloof me ze zitten op de Nieuwendijk en niet in de Kalverstaat... | |
#ANONIEM | woensdag 24 augustus 2016 @ 11:04 |
Ok, heel erg super duizendmaal bedankt! Happy licking everyone! ![]() | |
FANN | woensdag 24 augustus 2016 @ 11:06 |
Thanks ![]() ![]() | |
-Miauw- | zondag 28 augustus 2016 @ 17:27 |
Ik zie jou hier steeds als laatste reageerder in het topicoverzicht ![]() ![]() | |
FANN | zondag 28 augustus 2016 @ 19:52 |
JA! ![]() Maar ook van de nieuwste tip die ik kreeg voor Italiaans IJs ![]() maar daar ga ik ook af en toe ijs halen of het wordt gehaald zoals donderdag, even kijken of ik de foto's nog heb! Nee, maar hier staan de foto's nog ![]() CUL / Wat eten en drinken we vandaag #367 Leeeeeet the sun shine :) | |
-Miauw- | zondag 28 augustus 2016 @ 20:04 |
Waar haal je díe? ![]() | |
FANN | zondag 28 augustus 2016 @ 20:05 |
http://www.ijskoudde-beste.nl/ | |
-Miauw- | zondag 28 augustus 2016 @ 20:08 |
Niet op mijn route ![]() ![]() | |
FANN | zondag 28 augustus 2016 @ 23:34 |
Het eist nogal wat zelfdiscipline om daar niet te vaak te komen ![]() de laatste tijd nogal een groot gebrek ![]() | |
-Miauw- | zondag 28 augustus 2016 @ 23:35 |
Bohhhh ik ook! Ik ben een rollende ton zoetigheid ![]() | |
FANN | zondag 28 augustus 2016 @ 23:36 |
![]() | |
sirdanilot | maandag 29 augustus 2016 @ 20:43 |
Ik had het ijsje een paar weken terug weer eens (kom niet zo vaak in 020). Mijn vrienden vonden het overigens totaal niet lekker. 'Te veel melksmaak, bah !!1' ![]() ![]() | |
-Miauw- | maandag 29 augustus 2016 @ 21:26 |
Ah, meer tegenstanders ![]() Ik vind het veel te romig, maar dat is ook de bedoeling ![]() | |
Karina | maandag 29 augustus 2016 @ 21:28 |
Vorige week op de heetste dag nog wel helemaal de stad in gegaan en ook een bekertje gegeten, was weer lekker. Extra pluspuntje: in de winkel was het lekker koel ![]() | |
sirdanilot | dinsdag 30 augustus 2016 @ 11:20 |
Hoe romiger hoe lekkerder. Helaas weet niet iedereen kwaliteit te waarderen ![]() | |
Cat-astrophe | donderdag 1 september 2016 @ 20:58 |
Zaterdag halen ![]() | |
FANN | vrijdag 9 september 2016 @ 15:19 |
en? hoe was ut? ![]() | |
Cat-astrophe | vrijdag 9 september 2016 @ 16:09 |
Romig ![]() wel lekker maar voor mij iets té. Lijkt me wel heerlijk als klein bolletje bij wat andere smaken roomijs en wat fruit ![]() | |
FANN | vrijdag 9 september 2016 @ 16:28 |
Nou gelukkig dat je het in elk geval niet vies vond ![]() Mengen met andere smaken zou ik doodzonde vinden trouwens ![]() Ik hoop dat ze het voor de volgende 100 jaar en langer nog gewoon zo bij het oude recept houden ![]() ![]() | |
Joosie200 | vrijdag 9 september 2016 @ 17:47 |
Softijs deluxe. Geen yay, geen nay. At lekker weg, maar niet bijzonder. ![]() | |
FANN | vrijdag 9 september 2016 @ 17:49 |
nah. kán is eerlijk tenminste ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 9 september 2016 @ 17:50 |
Ik kan ijs waar niets anders ingaat dan vruchten en suiker super romig krijgen. Het heeft een nadeel, geen enkel vruchtenijs bij ijssalons smaakt me nog. | |
Joosie200 | vrijdag 9 september 2016 @ 17:52 |
Wie is kan? ![]() ![]() | |
FANN | vrijdag 9 september 2016 @ 17:53 |
Die Split ijsjes zijn lekker ![]() ![]() | |
Joosie200 | vrijdag 9 september 2016 @ 17:53 |
Oh ja, split of solero (gewoon split deluxe) ![]() ![]() | |
sirdanilot | vrijdag 9 september 2016 @ 22:33 |
Hoe dan? | |
Postbus100 | zaterdag 10 september 2016 @ 00:10 |
| |
Pietverdriet | zaterdag 10 september 2016 @ 08:54 |
Glucose en kristalsuiker gebruiken, ca 30% droge stof hanteren | |
FANN | zaterdag 10 september 2016 @ 19:17 |
jeetj wat een gedoe ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 10 september 2016 @ 19:36 |
Dan zal je nooit echt goed sorbetijs eten. | |
FANN | zaterdag 10 september 2016 @ 19:37 |
Ik kom wel een keer bij je langs ![]() | |
Fer | zaterdag 10 september 2016 @ 19:57 |
Op een slechte dag weleens een ijsje gekregen dat veel te warm was, niet lekker. Maar dat was alweer lang geleden, vaker wel een lekker ijsje. Misschien hadden ze toen nig geen airco, het was net een hoorntje lauwe slagroom. Wat ik me kan herinneren rollen ze het ijsje in de pan slagroom, waarna het om het ijs heen rolt. | |
Postbus100 | zondag 11 september 2016 @ 00:12 |
Vandaag in Delft lekker ijs gehad! Erg romig. Het schijnt dat daar standaard een wachtrij voor het ijs staat.
[ Bericht 19% gewijzigd door Postbus100 op 11-09-2016 00:25:52 ] | |
budvar | zondag 11 september 2016 @ 11:47 |
Ben er 3 keer geweest afgelopen week ![]() ![]() | |
Zelfscanner | woensdag 23 november 2016 @ 23:43 |
Iemand nog een suggestie hoe dit gemaakt zou kunnen worden? Ideeen wat erin kan zitten? Helemaal weten we het nooit natuurlijk. Ik mag morgen aan de knutsel in een banket lokaal, dus proberen waard. [ Bericht 11% gewijzigd door Zelfscanner op 24-11-2016 00:11:23 ] | |
#ANONIEM | vrijdag 18 augustus 2017 @ 11:50 |
Is dit ook te krijgen in 010? | |
sirdanilot | vrijdag 18 augustus 2017 @ 13:42 |
Nee. En nee ook niet in Brazilië MCH. | |
#ANONIEM | vrijdag 18 augustus 2017 @ 14:27 |
![]() |