FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Recept slagroomijs van der Linde (Nieuwendijk Amsterdam)
BaggerUserzondag 10 juli 2016 @ 17:05
Het is het lekkerste ijs wat er is, het slagroomijs van van der Linde in Amsterdam :9 . Half slagroom half ijs..

Aangezien ik nu niet in Amsterdam ben, maar wel zin heb in ijs, ben ik benieuwd of iemand enig idee hoe je het zelf kan maken ;) (of iig er bij in de buurt komt)

Kom maar door met die recepten :9
RobinOokzondag 10 juli 2016 @ 17:11
Half slagroom, half ijs? Daar kan ik me dan weer niks bij voorstellen. Of bedoel je gewoon te zeggen dat hun roomijs erg romig is?
dimmakzondag 10 juli 2016 @ 17:30
Half slagroom, half ijs.
BaggerUserzondag 10 juli 2016 @ 17:40
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2016 17:11 schreef RobinOok het volgende:
Half slagroom, half ijs? Daar kan ik me dan weer niks bij voorstellen. Of bedoel je gewoon te zeggen dat hun roomijs erg romig is?
De bol bestaat uit half slagroom, half slagroomijs :)
Kost nog eens niks ook, dus mocht je er een keer in de buurt zijn.. je herkent het aan de enorme rij die er altijd staat ;)

Zelf de slagroom maken gaat nog wel lukken, maar hoe het ijs gemaakt wordt is me een raadsel...

ter illustratie photo1jpg.jpg
budvarzondag 10 juli 2016 @ 17:47
Inderdaad het lekkerste ijs wat ik ken, maar hoe je het maakt geen idee. Zou gewoon slagroom door vanille ijs mengen, vies kan dat nooit worden. Ga begin september daar vlak om de hoek in een appartement een lang weekend met vrienden chillen en me helemaal ziek eten van dat ijs denken ik :D
wwweverzondag 10 juli 2016 @ 17:47
Minstens 20 jaar geleden voor 't laatst gehad, maar 't water loopt me in de mond. :9~

Idd onwijs lekker roomijs. De slagroom wordt door 't roomijs heen gedraaid en zo krijg je een (onregelmatig verdeelde) bol van ijs en slagroom.

Toch maar weer 'ns naar A'dam.
nofxtbrzondag 10 juli 2016 @ 19:40
van der linde _O_
Elvizondag 10 juli 2016 @ 20:08
Ik ben 5 kilo aangekomen van de foto alleen al ;(
Zelfscannerzondag 10 juli 2016 @ 20:21
Dit is echt een top ijsje ja :9 :@ :@
ecstasymaandag 11 juli 2016 @ 12:26
ik vind dat dus echt niet lekker :@
laat ook een beetje zo'n vies boterachtig laagje achter in je mond
drakinmaandag 11 juli 2016 @ 21:23
stuurt iemand me hiernaartoe, is het helemaal geen ijs van Linde gemaakt -O-
FANNmaandag 11 juli 2016 @ 21:24
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2016 17:40 schreef BaggerUser het volgende:

[..]

De bol bestaat uit half slagroom, half slagroomijs :)
Kost nog eens niks ook, dus mocht je er een keer in de buurt zijn.. je herkent het aan de enorme rij die er altijd staat ;)

Zelf de slagroom maken gaat nog wel lukken, maar hoe het ijs gemaakt wordt is me een raadsel...

ter illustratie [ afbeelding ]
ow.. mén :9 ik zou er nu eentje lusten :D
Karinamaandag 11 juli 2016 @ 21:24
Ik ben niet zo gek op dit soort ijsjes normaal, maar die van Van der Linde zijn heerlijk inderdaad. Binnenkort maar weer eens de stad in om er eentje te eten :9~
drakinmaandag 11 juli 2016 @ 21:27
Ja maar ik kan nu bij de Sligro gratis ijs krijgen, 24 vanille ijsjes, die ga ik morgen of woensdag denk ik maar halen.

vanille, dat was toch met bevergeil?
Joosie200maandag 11 juli 2016 @ 21:27
Waar precies in Amsterdam? Weet ik waar ik langs moet als ik er in de buurt ben :Y)
FANNmaandag 11 juli 2016 @ 21:27
quote:
1s.gif Op maandag 11 juli 2016 21:27 schreef Joosie200 het volgende:
Waar precies in Amsterdam? Weet ik waar ik langs moet als ik er in de buurt ben :Y)
Nieuwendijk :P
drakinmaandag 11 juli 2016 @ 21:28
Ik zie een Cul Amsterdam Linde meet aankomen
Joosie200maandag 11 juli 2016 @ 21:30
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2016 21:27 schreef FANN het volgende:

[..]

Nieuwendijk :P
Loop ik er wel langs op de terugweg naar CS ^O^
-Miauw-maandag 11 juli 2016 @ 21:31
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2016 12:26 schreef ecstasy het volgende:
ik vind dat dus echt niet lekker :@
laat ook een beetje zo'n vies boterachtig laagje achter in je mond
Ik dacht dat ik de enige in Nederland was O+
Zó onsmakelijk.
FANNmaandag 11 juli 2016 @ 21:31
quote:
1s.gif Op maandag 11 juli 2016 21:30 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Loop ik er wel langs op de terugweg naar CS ^O^
zou ik doen als ik jou was :D er zal wel een rij staan maar het is de moeite :Y
Joosie200maandag 11 juli 2016 @ 21:33
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2016 21:31 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Ik dacht dat ik de enige in Nederland was O+
Zó onsmakelijk.
De zooi uit de super wel ja. Maar van de ambachtelijke bakker wil ik nog wel een poging wagen.
FANNmaandag 11 juli 2016 @ 21:57
quote:
1s.gif Op maandag 11 juli 2016 21:33 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

De zooi uit de super wel ja. Maar van de ambachtelijke bakker wil ik nog wel een poging wagen.
kom je verslag doen? *O*
sirdanilotmaandag 11 juli 2016 @ 22:03
Hee deze had ik ook een keer ! Ik liep naar CS, zag een rij staan bij een ijsjestent en dacht ach waarom ook niet, zal vast een vies commercieel ijsje zijn voor véél te veel geld.

Maar nee hoor, was dit heerlijke romige slagroom/slagroomijs, en de prijs was gewoon schappelijk (voor centrum amsterdam dan) *O*

Heel prettige verrassing.

En ik kon er nog gewoon Nederlands spreken ook. Ongehoord in Amsterdam (nee ik heb het er niet zo op, dat super toerisme daar en de verhipsterisering :r )
FANNdinsdag 12 juli 2016 @ 09:43
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2016 22:03 schreef sirdanilot het volgende:
Hee deze had ik ook een keer ! Ik liep naar CS, zag een rij staan bij een ijsjestent en dacht ach waarom ook niet, zal vast een vies commercieel ijsje zijn voor véél te veel geld.

Maar nee hoor, was dit heerlijke romige slagroom/slagroomijs, en de prijs was gewoon schappelijk (voor centrum amsterdam dan) *O*

Heel prettige verrassing.

En ik kon er nog gewoon Nederlands spreken ook. Ongehoord in Amsterdam (nee ik heb het er niet zo op, dat super toerisme daar en de verhipsterisering :r )
https://www.tripadvisor.n(...)olland_Province.html

vdlinde11.jpg

Soms is het gewoon klote weer en dan staan ze nog in de rij :D

Ik was er een keer en toen waren er 2 oude dames, die ene had ooit in Amsterdam gewoon
en ze kwamen helemaal van Utrecht af met de trein voor de ijsjes _O_

Bestaat al héél lang en nog niks veranderd :o zelfde kleine winkeltje en ijsje al vanaf 80 eurocent geloof ik .... is dan wél een kinderijsje :P maar gewoon toch 1 flink bolletje ...

p1000322.jpg

Eerst deed Pa het en nu de zonen, daarvoor zal het Opa wel geweest zijn, mar toen bestond ik nog niet :+
FANNdinsdag 12 juli 2016 @ 09:44
Wereldberoemd gewoon :D

http://mrsgoldenberry.com(...)m-cone-in-amsterdam/
FANNdinsdag 12 juli 2016 @ 09:46
FANNdinsdag 12 juli 2016 @ 09:47
Het is trouwens op de NIeuwendijk niet in de Kalverstraat, dat is een foutje van die persoon
op You Tube :+
ecstasydinsdag 12 juli 2016 @ 12:00
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2016 21:31 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Ik dacht dat ik de enige in Nederland was O+
Zó onsmakelijk.
O+
quote:
1s.gif Op maandag 11 juli 2016 21:33 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

De zooi uit de super wel ja. Maar van de ambachtelijke bakker wil ik nog wel een poging wagen.
er zijn zo te zien heel veel mensen die het wél lekker vinden en natuurlijk zit er een verschil tussen dit ijs of van de supermarkt. maar ik vind dit gewoon niet lekker en ik snap ook niet dat iedereen zo lyrisch is
FANNdinsdag 12 juli 2016 @ 12:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 12:00 schreef ecstasy het volgende:

[..]

O+

[..]

er zijn zo te zien heel veel mensen die het wél lekker vinden en natuurlijk zit er een verschil tussen dit ijs of van de supermarkt. maar ik vind dit gewoon niet lekker en ik snap ook niet dat iedereen zo lyrisch is
Ik ben wel benieuw wat hij ervan vindt :D kán altijd dat je het gewoon niet lekker vindt.

Ik vind Magnums niks aan :@ alleen de chocolade vind ik wel lekker, maar dat ijs smaakt
zo droog -O-
potjecremedinsdag 12 juli 2016 @ 12:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 12:11 schreef FANN het volgende:

[..]

Ik ben wel benieuw wat hij ervan vindt :D kán altijd dat je het gewoon niet lekker vindt.

Ik vind Magnums niks aan :@ alleen de chocolade vind ik wel lekker, maar dat ijs smaakt
zo droog -O-
Was de chocolade "vroeger" dikker van een magnum?

Ontopic:
Van tijd tot tijd is het lekker.
FANNdinsdag 12 juli 2016 @ 12:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 12:24 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Was de chocolade "vroeger" dikker van een magnum?

Ontopic:
Van tijd tot tijd is het lekker.
geen idee ....

ontopic:

ik sla de Magnum over of bedoel je het v.d. Linde ijsje? :D

dan graag :P een grote :+
potjecremedinsdag 12 juli 2016 @ 12:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 12:30 schreef FANN het volgende:

[..]

geen idee ....

ontopic:

ik sla de Magnum over of bedoel je het v.d. Linde ijsje? :D

dan graag :P een grote :+
hahavd Linde ijsje.
FANNdinsdag 12 juli 2016 @ 12:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 12:36 schreef potjecreme het volgende:

[..]

hahavd Linde ijsje.
ah :+
potjecremedinsdag 12 juli 2016 @ 12:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 12:37 schreef FANN het volgende:

[..]

ah :+
Geldt eigenlijk ook Magnums. Ik ga het liefst naar Venetië en als 2de keus IJscuypje.
FANNdinsdag 12 juli 2016 @ 12:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 12:51 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Geldt eigenlijk ook Magnums. Ik ga het liefst naar Venetië en als 2de keus IJscuypje.
2e keus is bij mij een Italiaans ijskarretje in het winkelcentrum :D

is óók lekker :Y die tenminste wel.... dat ijs dan heh? niet het karretje :+
Pietverdrietdinsdag 12 juli 2016 @ 14:00
Vermoed dat deze ijsmaker een ijsmix maakt met veel room of botervet en vervolgens bij met maken van het ijs zorgt dat er veel opslag in komt, lucht in in het ijs mengen dus.
Je zou het kunnen proberen namaken door roomijs te draaien en als dit bijna goed gevroren is, maar nog dikvloeibaar er geslagen slagroom doorheen te mengen.
vinnypassydinsdag 12 juli 2016 @ 21:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 14:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Vermoed dat deze ijsmaker een ijsmix maakt met veel room of botervet en vervolgens bij met maken van het ijs zorgt dat er veel opslag in komt, lucht in in het ijs mengen dus.
Je zou het kunnen proberen namaken door roomijs te draaien en als dit bijna goed gevroren is, maar nog dikvloeibaar er geslagen slagroom doorheen te mengen.
Zo zat ik ook te denken inderdaad. En aangezien ik nu toch mijn ijsmachine heb... Ga ik denk ik wel eens proberen, want slagroom ijs is wel heel erg lekker.
FANNdinsdag 12 juli 2016 @ 21:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 14:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Vermoed dat deze ijsmaker een ijsmix maakt met veel room of botervet en vervolgens bij met maken van het ijs zorgt dat er veel opslag in komt, lucht in in het ijs mengen dus.
Je zou het kunnen proberen namaken door roomijs te draaien en als dit bijna goed gevroren is, maar nog dikvloeibaar er geslagen slagroom doorheen te mengen.
Het gaat in en machine die de hele tijd ronddraait Piet en daar wordt het dan uitgeschept,
het recept is geheim :P

Mijn zus heeft daar vroeger ooit een vakantiebaantje gehad :D

Ze werken nog steeds op dezelfde manier, als je besteld/betaald en hebt gezegd welk
ijsje je wil hebben, groot klein, medium, hoorntje of in beker... dan krijg je een
klein plastic dingetje.. ieder dingetje heeft een eigen klein/ vorm en dan weet de jongen
of meisje die het ijs uit die machine schept welk ijsje je moet hebben :Y

Zo deden ze het ook al toen mijn moeder daar ijs ging eten :P

Hier een interview met de zoons....

quote:
Op internet wordt hun befaamde, vooroorlogse ijsje een ‘wegdromertje’ en een ‘romige lieverd’ genoemd.

Zomer en winter weten mensen van over de hele wereld de ijssalon van de
broers Maikel (39, foto) en Lars van der Linde (37) in Amsterdam te vinden, voor een klein, gelukzalig moment.

Lars: “Een van onze vaste klanten is een Amerikaanse die in modeaccessoires handelt.
Vier keer per jaar reist ze voor zaken naar Nederland en het eerste wat ze doet, is naar onze zaak komen voor een ijsje.

Haar man vertrouwde ons laatst toe dat ze daar al een week van tevoren naar uitkijkt.”

Maikel: “Ons ijs vind je nergens ter wereld.
Het is een uniek familierecept dat opa Van der Linde in 1937 heeft bedacht.
Lars en ik zijn allebei reislustige types en stappen in het buitenland elke ijssalon
binnen om te kijken wat er te halen valt, maar wij zijn ons type ijs nog niet tegengekomen.”

Lars: “Het is een rijk, romig ijsje met echte vanille en lobbige slagroom.
De mystificatie rond de receptuur wordt overschat, want ook al zou je alle ingrediënten kennen, dan nog kun je het ijsje niet zomaar namaken.

De specifieke smaak komt ook doordat wij zelf op ambachtelijke wijze de slagroom produceren. Dat is een kostbaar en moeilijk proces.
Opa heeft het naar zijn hand gezet en vervolgens is het 72 jaar lang steeds verder verfijnd.

Verschillende ijscoketens hebben geprobeerd ons ijsje na te maken, want zij zagen ook de
rijen voor onze deur. Maar ze laten slagroom uit de fabriek aanrukken.
Daar gaat het al mis.”

Maikel: “Onze klanten zeggen wel eens dat wij warm ijs verkopen dat je ook in de winter kunt eten. Dat komt doordat we het rechtstreeks uit de machine, binnen tien minuten aan de klant serveren en zuivelijs veel minder koud aanvoelt dan ijs op waterbasis, zoals veel Italiaans schepijs.”

Lars: “Wij zijn opgegroeid met dit ijs, misschien is dat wel het grootste geheim achter het succes.
Het werd ons met de ijslepel ingegoten.

Toen we pubers waren werkten we mee in de zaak, die toen al van onze vader was.
Later deed Maikel heao en ik volgde een universitaire opleiding.
En toch hebben we de boel overgenomen toen vader ermee stopte. Ik ben nu dus doctorandus ijs
.
Zonder ons draait de zaak niet, vandaar dat alleen Maikel op de foto kon.”
Maikel: “ Nog steeds komen er af en toe klanten van het eerste uur binnen.
Soms zijn dat mensen die na de Tweede Wereldoorlog zijn geëmigreerd naar Canada of Australië.

Die zijn dan vaak gedesillusioneerd als ze de Nieuwendijk na zoveel jaren terugzien, vol ketens en
reclame. Maar als ze onze zaak ontdekken en merken dat het ijsje nog steeds zo smaakt als
vroeger, worden ze helemaal gelukkig.

Dat zijn de momenten waar wij het voor doen.”
IJssalon Van der Linde zit aan de Nieuwendijk 183 in Amsterdam.

https://www.basmaliepaard(...)en-kleine-dingen.pdf
sirdanilotdinsdag 12 juli 2016 @ 21:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 21:54 schreef FANN het volgende:

[..]

Het gaat in en machine die de hele tijd ronddraait Piet en daar wordt het dan uitgeschept,
het recept is geheim :P

Mijn zus heeft daar vroeger ooit een vakantiebaantje gehad :D

Ze werken nog steeds op dezelfde manier, als je besteld/betaald en hebt gezegd welk
ijsje je wil hebben, groot klein, medium, hoorntje of in beker... dan krijg je een
klein plastic dingetje.. ieder dingetje heeft een eigen klein/ vorm en dan weet de jongen
of meisje die het ijs uit die machine schept welk ijsje je moet hebben :Y

Zo deden ze het ook al toen mijn moeder daar ijs ging eten :P

Hier een interview met de zoons....

[..]

IJssalon Van der Linde zit aan de Nieuwendijk 183 in Amsterdam.

https://www.basmaliepaard(...)en-kleine-dingen.pdf
Zelf slagroom maken? Hoe dan?

Rauwe melk inkopen en afromen? Piet enig idee?
FANNdinsdag 12 juli 2016 @ 22:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 21:59 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Zelf slagroom maken? Hoe dan?

Rauwe melk inkopen en afromen? Piet enig idee?
weet ik veel! :D
RobinOokwoensdag 13 juli 2016 @ 00:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 21:59 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Zelf slagroom maken? Hoe dan?

Rauwe melk inkopen en afromen? Piet enig idee?
Melk met klopklop. :P
Pietverdrietwoensdag 13 juli 2016 @ 08:03
Dat het vers gedraaid is en niet een tijd in een bak bij een te lage temperatuur heeft gestaan maakt ook veel uit, de kristallen hebben dan nog geen samengroei. Meeste ijssalons hun ijs is te koud.
Goed, dus het geheim is, veel vet (room, botervet) lucht in het ijs en vers gedraaid.
FANNwoensdag 13 juli 2016 @ 09:38
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 08:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat het vers gedraaid is en niet een tijd in een bak bij een te lage temperatuur heeft gestaan maakt ook veel uit, de kristallen hebben dan nog geen samengroei. Meeste ijssalons hun ijs is te koud.
Goed, dus het geheim is, veel vet (room, botervet) lucht in het ijs en vers gedraaid.
Maar de slagroom is ook wel héél bijzonder...

Ze hebben daar ook slagroomtaart en truffels bijvoorbeeld, die zijn zoooooooooooooooooooooo lekker, niet te vergelijken met andere :D

en dat vind ik niet alleen, Griekse neef gaat altijd metéén een dag na aankomst hier naar
v.d. Linde voor al die zooi :D

je kan er tig artikelen over vinden op internet.....

Speciaal voor jou O+ heb ik deze site uitgekozen omdat je mij wel eens een hippie noemt :+

quote:
Maar het ijs is niet het enige dat Van der Linde te bieden heeft, ook moet je de mergpijpjes proeven. Wederom gevuld met die overheerlijke slagroom en omringd met heerlijke marsepein. Ze verkopen er de allerlekkerste amandelkoeken die ik ooit heb geproefd en waar ik keer op keer het recept van probeer te ontfutselen – tevergeefs. O ja, truffels hebben ze ook! Ach, doe jezelf een plezier en ga er alsjeblieft eens kijken en inslaan. Het is immers in een straat waar iedereen wel eens is: Nieuwendijk 183. Wel contant geld meenemen, want je kunt er ook nog altijd niet pinnen.

PS Deze post lijkt overdreven, maar ik wil je nog wel eens horen piepen als je er zelf bent geweest en iets hebt geproefd!
http://www.modernehippies.nl/van-der-linde/
#ANONIEMwoensdag 13 juli 2016 @ 10:16
Dit adres ga ik opschrijven.
Burdiewoensdag 13 juli 2016 @ 10:24
Onpopulaire mening, maar ik vind het er vies uitzien en ook niet echt lekker klinken... :@.
golferwoensdag 13 juli 2016 @ 14:04
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 10:24 schreef Burdie het volgende:
Onpopulaire mening, maar ik vind het er vies uitzien en ook niet echt lekker klinken... :@.
Het ziet er ook niet erg lekker uit, maar smaakt des te beter. :9
De moeite van het proberen waard!
Pietverdrietwoensdag 13 juli 2016 @ 14:52
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 09:38 schreef FANN het volgende:

[..]

Maar de slagroom is ook wel héél bijzonder...

Ze hebben daar ook slagroomtaart en truffels bijvoorbeeld, die zijn zoooooooooooooooooooooo lekker, niet te vergelijken met andere :D

en dat vind ik niet alleen, Griekse neef gaat altijd metéén een dag na aankomst hier naar
v.d. Linde voor al die zooi :D

je kan er tig artikelen over vinden op internet.....

Speciaal voor jou O+ heb ik deze site uitgekozen omdat je mij wel eens een hippie noemt :+

[..]

http://www.modernehippies.nl/van-der-linde/
Meeste bakkers gebruiken dan ook geen verse slagroom, en velen geeneens echte room.
FANNwoensdag 13 juli 2016 @ 15:17
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 10:24 schreef Burdie het volgende:
Onpopulaire mening, maar ik vind het er vies uitzien en ook niet echt lekker klinken... :@.
Is niet zo erg.... ik zat vanmorgen juist te denken... straks wordt die rij met wachtende mensen
nog langer :o

dus eentje minder is niet erg :D
FANNwoensdag 13 juli 2016 @ 15:18
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 14:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Meeste bakkers gebruiken dan ook geen verse slagroom, en velen geeneens echte room.
dat geloof ik :+
Pietverdrietwoensdag 13 juli 2016 @ 15:21
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 15:18 schreef FANN het volgende:

[..]

dat geloof ik :+
Heb gebak van heel wat bakkers hier in de omgeving gehad, maar het trieste is, het gebak uit de diepvries van Coppenrath is véél beter. Zo rekenen alle bakkers ook 99 cent voor een croissant die met margarine is gemaakt. Bij de Aldi in de afbakautomaat hier krijg een roomboter croissant voor 35 cent. Bakkers in NL zijn over het algemeen niet veel beter.
Wat ze wel goed kunnen is klagen over de supermarkten.
Maar goed, mooi dat deze bakker blijkbaar wel goede producten maakt, en gezien de rij voor zijn winkel is er gewoon vraag naar goede producten.
FANNwoensdag 13 juli 2016 @ 15:23
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb gebak van heel wat bakkers hier in de omgeving gehad, maar het trieste is, het gebak uit de diepvries van Coppenrath is véél beter. Zo rekenen alle bakkers ook 99 cent voor een croissant die met margarine is gemaakt. Bij de Aldi in de afbakautomaat hier krijg een roomboter croissant voor 35 cent. Bakkers in NL zijn over het algemeen niet veel beter.
Wat ze wel goed kunnen is klagen over de supermarkten.
Bij de Jumbo Foodmarkt heb je 4 roomboter croissantjes voor een euro :D

zijn denk ik ook écht roomboter, want érg lekker :Y
FANNwoensdag 13 juli 2016 @ 15:25
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar goed, mooi dat deze bakker blijkbaar wel goede producten maakt, en gezien de rij voor zijn winkel is er gewoon vraag naar goede producten.
Als je ooit daar in de buurt bent moet je maar eens een ijsje gaan eten en dan meteen
zo'n slagroomtaartje meenemen O+

ga je genieten .... :+
Pietverdrietwoensdag 13 juli 2016 @ 15:28
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 15:25 schreef FANN het volgende:

[..]

Als je ooit daar in de buurt bent moet je maar eens een ijsje gaan eten en dan meteen
zo'n slagroomtaartje meenemen O+

ga je genieten .... :+
Ik zal er aan denken.
Paar jaar geleden was ik in Veere, daar zat een ijssalon die allerlei prijzen had gewonnen, beste ijsbereider van Nederland. Het ijs was gewoon bagger, ik bedoel, serieus slecht.
FANNwoensdag 13 juli 2016 @ 15:31
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 15:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zal er aan denken.
Paar jaar geleden was ik in Veere, daar zat een ijssalon die allerlei prijzen had gewonnen, beste ijsbereider van Nederland. Het ijs was gewoon bagger, ik bedoel, serieus slecht.
Dat is dan wel héél jammer :Y op de weg van CS naar v.d. Linde zit ook een Belgische
Friettent met een groot bord over zijn prijzen en die friet is juist ook hélemáál niet lekker :D

Ik weet niet welke mensen zulke prijzen uitdelen maar die hebben er niet áltijd verstand van
geloof ik :P

Of v.d. Linde ooit prijzen heeft gewonnen weet ik niet, maar hebben ze ook niet nodig....
druk zát :Y
Pietverdrietwoensdag 13 juli 2016 @ 15:34
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 15:31 schreef FANN het volgende:

[..]

Dat is dan wel héél jammer :Y op de weg van CS naar v.d. Linde zit ook een Belgische
Friettent met een groot bord over zijn prijzen en die friet is juist ook hélemáál niet lekker :D

Ik weet niet welke mensen zulke prijzen uitdelen maar die hebben er niet áltijd verstand van
geloof ik :P

Of v.d. Linde ooit prijzen heeft gewonnen weet ik niet, maar hebben ze ook niet nodig....
druk zát :Y
Ik heb een vermoeden dat ze die prijzen winnen ergens op een bijeenkomst, een event, niet voor wat ze in hun winkel verkopen. Zo zit er in Amersfoort een viswinkel waar de gebakken vis naar ammonia ruikt maar wel trots op al zijn prijzen aan de muur. Zijn haring stonk ook.
FANNwoensdag 13 juli 2016 @ 15:35
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 15:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb een vermoeden dat ze die prijzen winnen ergens op een bijeenkomst, een event, niet voor wat ze in hun winkel verkopen. Zo zit er in Amersfoort een viswinkel waar de gebakken vis naar ammonia ruikt maar wel trots op al zijn prijzen aan de muur. Zijn haring stonk ook.
haring vind ik sowieso stinken maar dat ligt aan mij :D
FANNwoensdag 13 juli 2016 @ 15:42
Piet als je tóch na je ijsje de stad gaat doorlopen kan je je frietje hier halen...

Moet je wel wéér in de rij staan, maar is de moeite :P

ff215653-f17c-4e56-b755-29ade57732c7?width=664&height=374

http://www.parool.nl/amst(...)t-te-halen~a3717115/

quote:
Er zijn weinig zekerheden in het leven, maar één ervan is dat bij de frietkraam van Vleminckx in de Voetboogstraat altijd, maar dan ook áltijd, een rij staat. Geselende zonnestralen, striemende slagregens, Bijbelse hagelbuien, zwermen kikkers die uit de lucht komen vallen: niets weerhoudt de toerist en de Amsterdammer ervan zich in een rij te verdringen voor wat de beste friet van Amsterdam heet te zijn.

Op echt drukke dagen lijkt zich er soms een klein, gemoedelijk volksopstootje af te spelen en staat de rij tot om de hoek met de Heiligeweg. De entree van de Voetboogstraat is daarmee altijd op een knusse manier rommelig.

Knooppunt
De frietrij is een bekend, charmant knooppuntje in Amsterdam. Maar het is ook een bijzondere rij, omdat niemand zich er - in tegenstelling tot andere rijen - echt lijkt te ergeren. De schier eindeloze voorraad friet wordt vanachter het loketje (met daarboven in ontroerende
plakletters: 'Price not includes saus') in recordtempo aan de klanten geschept, en ondertussen wachten de klanten tevreden en verwachtingsvol, want ze hebben er veel over gehoord.

Vleminckx staat vermeld in reisgidsen en op sites als Tripadvisor, maar ook de gewone Amsterdammer komt er graag. Dat is vrij opvallend: er is in het centrum niet enorm veel horeca waar die twee zonder morren mengen, maar hier dus wel.

Gemoedelijk is ook hoe de rest van de Voetboogstraat de ongekende populariteit van de frietboer lijkt te accepteren. Mensen met zakken friet leunen tegen hun winkelpanden of zitten met monden vol mayonaise te eten op hun stenen trapjes, maar niemand lijkt ermee te zitten. Bij het tegenovergelegen café Havelaar is zelfs een krijtbord geplaatst: 'U mag uw friet bij ons eten als u wat te drinken bestelt'. Zo'n mededeling heeft iets coulants, liefs en bijna dorps. Een 'voor wat hoort wat'-­akkoordje waar iedereen beter van wordt.

Standbeeld
Na gedane zaken gooit iedereen de lege zak tevreden in een nabijgelegen rode kliko. Gemorste friet wordt haastig opgepikt door wat duiven. Charmant rommelig dus, maar rotzooi zie je nergens. Met een cartoonesk zwiepgeluid te midden van de meute uitglijden over een gemorste klodder joppiesaus is er dan ook niet bij.

Of het werkelijk de beste friet van Amsterdam is, wie zal het zeggen. Als je de vergeelde collages van recensies moet geloven wel, maar die dateren van tot aan 1984. De journaliste die de laatste recensie schreef, ligt overigens waarschijnlijk anno 2014 nog steeds in een zuurstoftank bij te komen van haar overweldigende patatervaring, want euforisch heeft ze het over 'geweldig!', 'buitengewoon!', 'verbijsterend!' en als kers op de taart hoe de mensen van Vleminckx een standbeeld op het Spui zouden moeten krijgen.

Wat zeker is, is dat de hoek Voetboogstraat/Heiligeweg met afstand de léukste plek is om friet te halen. Een plek waar je op een trapje kunt gaan zitten met een puntzak, je verbazen over de obscure sauzen die ze serveren (samuraisaus of hotshotsaus, anyone?) en ondertussen rustig een tevreden schuifelende rij frietminnenden kunt bekijken. Als dan de zon ook nog even doorbreekt, lijkt het leven heel even lieflijk en eenvoudig. Tot die zak op is natuurlijk: dan is de magie alweer verbroken.
Ook een onogelijk zaakje waar al járen en járen niets verandert, misschien is dat wel het geheim...
nooit een succesformle veranderen...

Nou moet ik voor de eerlijkheid vermelden dat ik 2x achterelkaar nou ja zat een weekje tussen
friet kreeg die ineens naar afgewerkte motorolie smaakte, maar de laatste keer waren ze weer
hélemaal :9 dus ik weet niet wat er die andere keer mis was... had ik nooit eerder gehad en ik
kom daar ook al járen....
Pietverdrietwoensdag 13 juli 2016 @ 15:44
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 15:42 schreef FANN het volgende:
Piet als je tóch na je ijsje de stad gaat doorlopen kan je je frietje hier halen...

Moet je wel wéér in de rij staan, maar is de moeite :P

[ afbeelding ]

http://www.parool.nl/amst(...)t-te-halen~a3717115/

[..]

Ook een onogelijk zaakje waar al járen en járen niets verandert, misschien is dat wel het geheim...
nooit een succesformle veranderen...

Nou moet ik voor de eerlijkheid vermelden dat ik 2x achterelkaar nou ja zat een weekje tussen
friet kreeg die ineens naar afgewerkte motorolie smaakte, maar de laatste keer waren ze weer
hélemaal :9 dus ik weet niet wat er die andere keer mis was... had ik nooit eerder gehad en ik
kom daar ook al járen....
Mja, maar de kans dat ik in amsterdam in de binnenstad kom is vrij gering.
FANNwoensdag 13 juli 2016 @ 15:45
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mja, maar de kans dat ik in amsterdam in de binnenstad kom is vrij gering.
Je wéét het maar nooit..... voor het geval dat zeg maar :+
Pietverdrietwoensdag 13 juli 2016 @ 16:41
quote:
12s.gif Op woensdag 13 juli 2016 15:45 schreef FANN het volgende:

[..]

Je wéét het maar nooit..... voor het geval dat zeg maar :+
Mja, als ik banken als klanten krijg wellicht, maar doe al jaren pharma, telecom, transport en overheid.
truthortruthwoensdag 13 juli 2016 @ 16:48
Nog steeds geen recept hier :( :( :( ~O>
Pietverdrietwoensdag 13 juli 2016 @ 16:53
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 16:48 schreef truthortruth het volgende:
Nog steeds geen recept hier :( :( :( ~O>
Beter lezen. # 36
truthortruthwoensdag 13 juli 2016 @ 16:56
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Beter lezen. # 36
Dat is een vermoeden?
Pietverdrietwoensdag 13 juli 2016 @ 17:05
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 16:56 schreef truthortruth het volgende:

[..]

Dat is een vermoeden?
En een aanwijzing hoe je het kan maken. Hét recept is geheim.
truthortruthwoensdag 13 juli 2016 @ 17:14
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 17:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En een aanwijzing hoe je het kan maken. Hét recept is geheim.
Ja dat zag ik, maar goed dan is het nog best lastig met hoeveelheden, en de ijsmachine die ik heb is ook niet echt geweldig. En wie weet hebben ze een 'secret ingrediënt' :X
Pietverdrietwoensdag 13 juli 2016 @ 17:31
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 17:14 schreef truthortruth het volgende:

[..]

Ja dat zag ik, maar goed dan is het nog best lastig met hoeveelheden, en de ijsmachine die ik heb is ook niet echt geweldig. En wie weet hebben ze een 'secret ingrediënt' :X
IJs maken is net als brood bakken een vak.
truthortruthwoensdag 13 juli 2016 @ 17:40
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 17:31 schreef [url=http://forum.fok.nl/user/profile/45206]Pietverdriet[/wurl] het volgende:
[..]
IJs maken is net als brood bakken een vak.
Nee nee, het ligt aan de ijsmachine... :Y :D

[ Bericht 9% gewijzigd door truthortruth op 13-07-2016 18:00:37 ]
BaggerUserwoensdag 13 juli 2016 @ 19:37
Oei ik ben iig duidelijk niet de enige liefhebber :9

Het idee snap ik iig.. slagroomijs maken in de machine en vlak voordat het hard wordt mengen met slagroom.

Maar dan heb je niet de ene hap slagroom en de andere hap ijs? Iemand anders die ook een poging aandurft?
FANNwoensdag 13 juli 2016 @ 21:26
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 19:37 schreef BaggerUser het volgende:
Oei ik ben iig duidelijk niet de enige liefhebber :9

Het idee snap ik iig.. slagroomijs maken in de machine en vlak voordat het hard wordt mengen met slagroom.

Maar dan heb je niet de ene hap slagroom en de andere hap ijs? Iemand anders die ook een poging aandurft?
Ga gewoon proberen...

Ik denk dat al héél veel mensen (en bedrijfjes) dit js hebben proberen na te maken :P
Maar er is iets aan dat ijs dat je nooit ergens anders hebt, mischien is het wel de zelfgemaakte
slagroom. wie zal het weten?

Het is ook geen koud ijs, daarom is het in de winter ook gewoon lékker...
Soms heb je weleens dat je een hele hap ''zacht warm'' hebt en dan weer iets kouder en
dat daar dan minder slagroom dan ijs zit ofzo :Y misschien in het dan niet helemaal
''gemengd'' misschien was het wel te druk, ze mengen de slagroom en het ijs ook met die
ijsschep IN de bak geloof ik, dus ter plekke...

maar ja, ik vind dat nou niet echt een probleem en aan alle recencie te zien ben ik niet de enige :D
sirdanilotwoensdag 13 juli 2016 @ 21:35
Ik denk dat je het vanwege die speciale machine gewoon niet thuis kunt maken, tenzij je duizenden wil investeren in een enorme professionele ijsmachine :)
FANNwoensdag 13 juli 2016 @ 21:40
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 21:35 schreef sirdanilot het volgende:
Ik denk dat je het vanwege die speciale machine gewoon niet thuis kunt maken, tenzij je duizenden wil investeren in een enorme professionele ijsmachine :)
volgens mij heb je al een ijsje vanf 80 cent :P

dat is dan wel het kinderijsje, maar voor dat geld is die investering de moeite niet :D

de eerstvolgende keer dat ik kom neem ik een hele grote, komt door dit topic :(
sirdanilotwoensdag 13 juli 2016 @ 21:49
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 21:40 schreef FANN het volgende:

[..]

volgens mij heb je al een ijsje vanf 80 cent :P

dat is dan wel het kinderijsje, maar voor dat geld is die investering de moeite niet :D

de eerstvolgende keer dat ik kom neem ik een hele grote, komt door dit topic :(
Er staat voor die winkel bijna continu een rij. Ik denk echt wel dat ze winst maken hoor :')

Bovendien verkopen ze ook allerlei andere zaken behalve ijs waar ook winst op gemaakt wordt.
FANNwoensdag 13 juli 2016 @ 21:51
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 21:49 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Er staat voor die winkel bijna continu een rij. Ik denk echt wel dat ze winst maken hoor :')

Bovendien verkopen ze ook allerlei andere zaken behalve ijs waar ook winst op gemaakt wordt.
Ja is ook zo... heb je gelijk in, mergpijpjes, taart, truffels en weet ik veel wat, álles is lekker
eigenlijk, dus je moet nog op tijd zijn ook :')
Pietverdrietwoensdag 13 juli 2016 @ 22:42
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 19:37 schreef BaggerUser het volgende:
Oei ik ben iig duidelijk niet de enige liefhebber :9

Het idee snap ik iig.. slagroomijs maken in de machine en vlak voordat het hard wordt mengen met slagroom.

Maar dan heb je niet de ene hap slagroom en de andere hap ijs? Iemand anders die ook een poging aandurft?
kwestie van goed mengen. Je hebt ook ijsmachines die lucht in je ijs brengen, weet niet of dat van uit de warenwet nog steeds grenzen voor zijn.
Maar lobbig geslagen room door ijsmassa mengen is een idee.
mytecdonderdag 14 juli 2016 @ 00:02
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 22:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

kwestie van goed mengen. Je hebt ook ijsmachines die lucht in je ijs brengen, weet niet of dat van uit de warenwet nog steeds grenzen voor zijn.
Maar lobbig geslagen room door ijsmassa mengen is een idee.
Er zijn aardig veel soorten ijsmachines, in Italie bij de betere ijszaken kwam ik vooral een type tegen dat inderdaad lucht er door heen slaat. zoals deze http://www.icecreammachin(...)mente-originale.html. Goed ijs maken is een vak, naast de juiste instrumenten en grondstoffen moet je er natuurlijk ook veel liefde in stoppen. Mijn favoriete Gelato is ook erg romig met een mooie zachte structuur.
Spanky78donderdag 14 juli 2016 @ 10:47
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 08:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat het vers gedraaid is en niet een tijd in een bak bij een te lage temperatuur heeft gestaan maakt ook veel uit, de kristallen hebben dan nog geen samengroei. Meeste ijssalons hun ijs is te koud.
Goed, dus het geheim is, veel vet (room, botervet) lucht in het ijs en vers gedraaid.
En waarschijnlijk licht geklopte slagroom ergens halverwege bereiding toegevoegd.

Hoge overrun bij hoogvet roomijs is niet zo makkelijk te bereiken zonder boter te maken... Dus stopt men er emulgatoren bij en verdikkers. Die maken ijs echter ook heel stabiel... En ijs dat lekker smaakt is in je mond juist niet zo stabiel :)

Ik verwacht dat hier ergens het geheim zal zitten. Je kunt dit ijs waarschijnlijk niet eens bewaren in de vriezer... Zo instabiel
FANNvrijdag 12 augustus 2016 @ 00:40
Ik heb zo'n trek in zo'n ding nou :')
-Miauw-vrijdag 12 augustus 2016 @ 01:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 00:40 schreef FANN het volgende:
Ik heb zo'n trek in zo'n ding nou :')
Wat gek.
FANNvrijdag 12 augustus 2016 @ 01:14
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 01:13 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Wat gek.
ik heb toch maar koffie gemaakt, morgen ga ik er eentje halen :Y
-Miauw-vrijdag 12 augustus 2016 @ 01:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 01:14 schreef FANN het volgende:

[..]

ik heb toch maar koffie gemaakt, morgen ga ik er eentje halen :Y
*O*
Misschien lust ik het wel met koffie.
FANNvrijdag 12 augustus 2016 @ 01:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 01:14 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

*O*
Misschien lust ik het wel met koffie.
Ijskoffie is lekker hoor :Y
-Miauw-vrijdag 12 augustus 2016 @ 01:19
quote:
14s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 01:15 schreef FANN het volgende:

[..]

Ijskoffie is lekker hoor :Y
Uhu :Y
FANNvrijdag 12 augustus 2016 @ 01:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 01:19 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Uhu :Y
dat seg ik...

gamma :+
FANNvrijdag 12 augustus 2016 @ 18:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 augustus 2016 01:14 schreef FANN het volgende:

[..]

morgen ga ik er eentje halen :Y
5nqeyv.jpg

2z69yep.jpg

2zg5kdd.jpg

2da0zds.jpg
Joosie200maandag 22 augustus 2016 @ 21:35
quote:
Een groot hoorntje met maar 1 bolletje voor 1,50 euro? :D En drie bollen in een bakje voor 2,60? Waarom mogen die niet op het grootste hoorntje voor 2,60 euro? -O- Anyway ik ga hem meepakken op 3/9 _O_
Zelfscannerdinsdag 23 augustus 2016 @ 02:12
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 21:35 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Een groot hoorntje met maar 1 bolletje voor 1,50 euro? :D En drie bollen in een bakje voor 2,60? Waarom mogen die niet op het grootste hoorntje voor 2,60 euro? -O- Anyway ik ga hem meepakken op 3/9 _O_
2 jaar geleden was dat nog 90 cent jaren lang. De laatste tijd is de prijs enorm gaan stijgen.
FANNwoensdag 24 augustus 2016 @ 00:35
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 21:35 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Een groot hoorntje met maar 1 bolletje voor 1,50 euro? :D En drie bollen in een bakje voor 2,60? Waarom mogen die niet op het grootste hoorntje voor 2,60 euro? -O- Anyway ik ga hem meepakken op 3/9 _O_
Laat maar weten hoe je het vond :+
Zelfscannerwoensdag 24 augustus 2016 @ 10:33
Vandaag weer halen *O*
FANNwoensdag 24 augustus 2016 @ 10:46
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 10:33 schreef Zelfscanner het volgende:
Vandaag weer halen *O*
''jaloers is'' :P
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 10:50
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 09:47 schreef FANN het volgende:
Het is trouwens op de NIeuwendijk niet in de Kalverstraat, dat is een foutje van die persoon
op You Tube :+
Dus die gele letters van de foto daarboven zijn oud?
FANNwoensdag 24 augustus 2016 @ 10:54
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 10:50 schreef MCH het volgende:

[..]

Dus die gele letters van de foto daarboven zijn oud?
Dan zou ik het clipje opnieuw moeten bekijken, heb ik nu niet zoveel zin in, maar
de foto's in deze post CUL / Recept slagroomijs van der Linde (Nieuwendijk Amsterdam) heb ik een dag of 10
geleden zelf gemaakt, geloof me ze zitten op de Nieuwendijk en niet in de Kalverstaat...
#ANONIEMwoensdag 24 augustus 2016 @ 11:04
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 10:54 schreef FANN het volgende:

[..]

Dan zou ik het clipje opnieuw moeten bekijken, heb ik nu niet zoveel zin in, maar
de foto's in deze post CUL / Recept slagroomijs van der Linde (Nieuwendijk Amsterdam) heb ik een dag of 10
geleden zelf gemaakt, geloof me ze zitten op de Nieuwendijk en niet in de Kalverstaat...
Ok, heel erg super duizendmaal bedankt! Happy licking everyone! *O*
FANNwoensdag 24 augustus 2016 @ 11:06
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 11:04 schreef MCH het volgende:

[..]

Ok, heel erg super duizendmaal bedankt! Happy licking everyone! *O*
Thanks :9 :+
-Miauw-zondag 28 augustus 2016 @ 17:27
quote:
14s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 11:06 schreef FANN het volgende:

[..]

Thanks :9 :+
Ik zie jou hier steeds als laatste reageerder in het topicoverzicht _O- Je bent een fann? :D
FANNzondag 28 augustus 2016 @ 19:52
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 17:27 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Ik zie jou hier steeds als laatste reageerder in het topicoverzicht _O- Je bent een fann? :D
JA! :+

Maar ook van de nieuwste tip die ik kreeg voor Italiaans IJs :D ik weet niet meer wie die tip gaf,
maar daar ga ik ook af en toe ijs halen of het wordt gehaald zoals donderdag, even kijken of
ik de foto's nog heb!

Nee, maar hier staan de foto's nog :P

CUL / Wat eten en drinken we vandaag #367 Leeeeeet the sun shine :)
-Miauw-zondag 28 augustus 2016 @ 20:04
quote:
10s.gif Op zondag 28 augustus 2016 19:52 schreef FANN het volgende:

[..]

JA! :+

Maar ook van de nieuwste tip die ik kreeg voor Italiaans IJs :D ik weet niet meer wie die tip gaf,
maar daar ga ik ook af en toe ijs halen of het wordt gehaald zoals donderdag, even kijken of
ik de foto's nog heb!

Nee, maar hier staan de foto's nog :P

CUL / Wat eten en drinken we vandaag #367 Leeeeeet the sun shine :)
Waar haal je díe? :o
FANNzondag 28 augustus 2016 @ 20:05
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 20:04 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Waar haal je díe? :o
http://www.ijskoudde-beste.nl/
-Miauw-zondag 28 augustus 2016 @ 20:08
quote:
Niet op mijn route :( Maar misschien is dat maar goed ook :')
FANNzondag 28 augustus 2016 @ 23:34
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 20:08 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Niet op mijn route :( Maar misschien is dat maar goed ook :')
Het eist nogal wat zelfdiscipline om daar niet te vaak te komen :( en aan die zelfdiscipline heb ik
de laatste tijd nogal een groot gebrek :P
-Miauw-zondag 28 augustus 2016 @ 23:35
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 23:34 schreef FANN het volgende:

[..]

Het eist nogal wat zelfdiscipline om daar niet te vaak te komen :( en aan die zelfdiscipline heb ik
de laatste tijd nogal een groot gebrek :P
Bohhhh ik ook!
Ik ben een rollende ton zoetigheid :')
FANNzondag 28 augustus 2016 @ 23:36
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2016 23:35 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Bohhhh ik ook!
Ik ben een rollende ton zoetigheid :')
:D
sirdanilotmaandag 29 augustus 2016 @ 20:43
Ik had het ijsje een paar weken terug weer eens (kom niet zo vaak in 020).

Mijn vrienden vonden het overigens totaal niet lekker. 'Te veel melksmaak, bah !!1' :') tsja, da's nu juist de bedoeling :)
-Miauw-maandag 29 augustus 2016 @ 21:26
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 20:43 schreef sirdanilot het volgende:
Ik had het ijsje een paar weken terug weer eens (kom niet zo vaak in 020).

Mijn vrienden vonden het overigens totaal niet lekker. 'Te veel melksmaak, bah !!1' :') tsja, da's nu juist de bedoeling :)
Ah, meer tegenstanders :D
Ik vind het veel te romig, maar dat is ook de bedoeling :')
Karinamaandag 29 augustus 2016 @ 21:28
Vorige week op de heetste dag nog wel helemaal de stad in gegaan en ook een bekertje gegeten, was weer lekker. Extra pluspuntje: in de winkel was het lekker koel :D
sirdanilotdinsdag 30 augustus 2016 @ 11:20
quote:
0s.gif Op maandag 29 augustus 2016 21:26 schreef -Miauw- het volgende:

[..]

Ah, meer tegenstanders :D
Ik vind het veel te romig, maar dat is ook de bedoeling :')
Hoe romiger hoe lekkerder.

Helaas weet niet iedereen kwaliteit te waarderen :(
Cat-astrophedonderdag 1 september 2016 @ 20:58
Zaterdag halen :9
FANNvrijdag 9 september 2016 @ 15:19
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2016 20:58 schreef Cat22 het volgende:
Zaterdag halen :9
en? hoe was ut? :+
Cat-astrophevrijdag 9 september 2016 @ 16:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2016 15:19 schreef FANN het volgende:

[..]

en? hoe was ut? :+
Romig :D
wel lekker maar voor mij iets té. Lijkt me wel heerlijk als klein bolletje bij wat andere smaken roomijs en wat fruit :9~
FANNvrijdag 9 september 2016 @ 16:28
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 september 2016 16:09 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Romig :D
wel lekker maar voor mij iets té. Lijkt me wel heerlijk als klein bolletje bij wat andere smaken roomijs en wat fruit :9~
Nou gelukkig dat je het in elk geval niet vies vond :+

Mengen met andere smaken zou ik doodzonde vinden trouwens :o
Ik hoop dat ze het voor de volgende 100 jaar en langer nog gewoon zo bij het oude recept
houden O+ wereldberoemd is het ondertussen :D
Joosie200vrijdag 9 september 2016 @ 17:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2016 15:19 schreef FANN het volgende:

[..]

en? hoe was ut? :+
Softijs deluxe. Geen yay, geen nay. At lekker weg, maar niet bijzonder. :@
FANNvrijdag 9 september 2016 @ 17:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2016 17:47 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Softijs deluxe. Geen yay, geen nay. At lekker weg, maar niet bijzonder. :@
nah. kán is eerlijk tenminste :+ die Italiaanse IJssalon hier in de buurt kom ik vaker nu :D
Pietverdrietvrijdag 9 september 2016 @ 17:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 augustus 2016 11:20 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Hoe romiger hoe lekkerder.

Helaas weet niet iedereen kwaliteit te waarderen :(
Ik kan ijs waar niets anders ingaat dan vruchten en suiker super romig krijgen. Het heeft een nadeel, geen enkel vruchtenijs bij ijssalons smaakt me nog.
Joosie200vrijdag 9 september 2016 @ 17:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2016 17:49 schreef FANN het volgende:

[..]

nah. kán is eerlijk tenminste :+ die Italiaanse IJssalon hier in de buurt kom ik vaker nu :D
Wie is kan? :P Ik haal nu vaker waterijsjes om thuis in de vriezer te mikken :')
FANNvrijdag 9 september 2016 @ 17:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2016 17:52 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Wie is kan? :P Ik haal nu vaker waterijsjes om thuis in de vriezer te mikken :')
Die Split ijsjes zijn lekker :P vroeger was ik van de raketjes, maar nu ben ik van de splitjes :+
Joosie200vrijdag 9 september 2016 @ 17:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2016 17:53 schreef FANN het volgende:

[..]

Die Split ijsjes zijn lekker :P vroeger was ik van de raketjes, maar nu ben ik van de splitjes :+
Oh ja, split of solero (gewoon split deluxe) :9 Zelf zweer ik bij Festina perenijsjes :Y)
sirdanilotvrijdag 9 september 2016 @ 22:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 september 2016 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik kan ijs waar niets anders ingaat dan vruchten en suiker super romig krijgen. Het heeft een nadeel, geen enkel vruchtenijs bij ijssalons smaakt me nog.
Hoe dan?
Postbus100zaterdag 10 september 2016 @ 00:10
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 10:16 schreef MCH het volgende:
Dit adres ga ik opschrijven.
Pietverdrietzaterdag 10 september 2016 @ 08:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2016 22:33 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Hoe dan?
Glucose en kristalsuiker gebruiken, ca 30% droge stof hanteren
FANNzaterdag 10 september 2016 @ 19:17
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 september 2016 08:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Glucose en kristalsuiker gebruiken, ca 30% droge stof hanteren
jeetj wat een gedoe :+ als ik een keer een ijsje wil ga ik hem wel halen :D
Pietverdrietzaterdag 10 september 2016 @ 19:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2016 19:17 schreef FANN het volgende:

[..]

jeetj wat een gedoe :+ als ik een keer een ijsje wil ga ik hem wel halen :D
Dan zal je nooit echt goed sorbetijs eten.
FANNzaterdag 10 september 2016 @ 19:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 september 2016 19:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan zal je nooit echt goed sorbetijs eten.
Ik kom wel een keer bij je langs :+
Ferzaterdag 10 september 2016 @ 19:57
Op een slechte dag weleens een ijsje gekregen dat veel te warm was, niet lekker. Maar dat was alweer lang geleden, vaker wel een lekker ijsje. Misschien hadden ze toen nig geen airco, het was net een hoorntje lauwe slagroom.

Wat ik me kan herinneren rollen ze het ijsje in de pan slagroom, waarna het om het ijs heen rolt.
Postbus100zondag 11 september 2016 @ 00:12
Vandaag in Delft lekker ijs gehad! Erg romig. Het schijnt dat daar standaard een wachtrij voor het ijs staat.
SPOILER


[ Bericht 19% gewijzigd door Postbus100 op 11-09-2016 00:25:52 ]
budvarzondag 11 september 2016 @ 11:47
Ben er 3 keer geweest afgelopen week :) was weer superlekker, ook die slagroomtruffels zijn ongehoord lekker :9
Zelfscannerwoensdag 23 november 2016 @ 23:43
Iemand nog een suggestie hoe dit gemaakt zou kunnen worden? Ideeen wat erin kan zitten?
Helemaal weten we het nooit natuurlijk.

Ik mag morgen aan de knutsel in een banket lokaal, dus proberen waard.

[ Bericht 11% gewijzigd door Zelfscanner op 24-11-2016 00:11:23 ]
#ANONIEMvrijdag 18 augustus 2017 @ 11:50
Is dit ook te krijgen in 010?
sirdanilotvrijdag 18 augustus 2017 @ 13:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 11:50 schreef MCH het volgende:
Is dit ook te krijgen in 010?
Nee.

En nee ook niet in Brazilië MCH.
#ANONIEMvrijdag 18 augustus 2017 @ 14:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 augustus 2017 13:42 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Nee.

En nee ook niet in Brazilië MCH.
:+