abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_163307711


Het grote Coldplay topic!

In 1996 tijdens de introductieweek van de universiteit University College London ontmoet Chris Martin Jonny Buckland. Samen proberen zij een band op te zetten waarbij ze op de universiteit Will Champion en Guy Berryman ontmoeten. Samen wagen ze hun eerste poging. Martin begint samen met Buckland teksten te schrijven. (Berryman speelde mee op zijn basgitaar en Champion begon te leren drummen.) De band, genaamd Pectoralz, is voornamelijk te vinden in Engelse pubs. Toen de leden op het punt stonden hun eerste grote optreden te houden, schakelden ze over op de naam Starfish. Toentertijd had Martin een vriend (Tim Rice-Oxley, thans toetsenist bij de eveneens succesvolle Engelse band Keane) wiens band Coldplay op het punt stond om te stoppen. Deze band had de naam Coldplay uit een gedichtenbundel. Martin besloot om na het stoppen van die band zelf de naam over te nemen.

Al kort na hun ontmoeting op de Londense universiteit raken de vier studenten bevriend en delen hun passie voor muziek. De band die ontstaat heeft de volgende leden: Chris Martin (tekstschrijver, zang, piano, gitaar), Johnny Buckland (tekstschrijver, leadgitarist), Guy Berryman (basgitarist) en Will Champion (drummer, nadat hij de gitaar daarvoor had ingeruild).

In 1998 maken ze een EP als demo voor de platenmaatschappijen. De EP heet Safety EP en er staan drie nummers op en er worden in totaal 500 exemplaren van gemaakt. Door die EP werden ze dat jaar uitgenodigd voor een optreden op het “In the city”-festival van Manchester. Daar werden ze gescout door een platenmaatschappij die hen vervolgens aanbiedt een single uit te brengen.

De eerste single van Coldplay is Brothers & Sisters (1999) op het Fierce Panda label. Deze single bereikte nummer 92 in de Engelse hitlijsten. Daarna gaat het hard met de band. Ze worden ontdekt door een grote platenmaatschappij en in 2000 wordt het album Parachutes uitgebracht met onder andere de singles Yellow, Trouble en Don't Panic. In 2002 volgt het album A rush of blood to the head, waarvan de single Clocks uit 2003 de definitieve doorbraak van Coldplay betekent bij het grote publiek. Door hun diepgaande songteksten zoals in "The Scientist" en "Clocks", hun melancholische sound en door het emotionele stemgeluid van zanger Chris Martin heeft Coldplay nu veel fans. Door hun uitgebreide steun aan organisaties als Make Trade Fair toont Coldplay hun maatschappelijke betrokkenheid.

Op 6 juni 2005 is het derde album van Coldplay verschenen: X&Y, dat direct de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten bezette. Op 7 juli 2005 gaf Coldplay een uitverkocht concert in het Gelredome in Arnhem als onderdeel van hun Twisted Logic tour. Van X&Y zijn de singles Speed Of Sound (#6), Fix You (tip) , Talk (#1) en The Hardest Part (#25) verschenen.

Inmiddels heeft Coldplay een prijzenkast met 7 Grammy Awards, 6 Brit Awards (Coldplay is de eerste band in de geschiedenis van de BRITs die drie keer de Award voor Beste Britse Album mocht ontvangen) en de nodige gouden en platina albums en singles. De teller voor de wereldwijde verkoop van hun albums staat inmiddels boven de 30 miljoen.

Het nieuwe album Viva la Vida or Death and All His Friends, kwam uit in Nederland op 13 juni 2008. De eerste single, Violet Hill, was vanaf 29 april een week lang gratis te downloaden vanaf de website van Coldplay. Het album Viva La Vida or Death And All His Friends is uitgelekt op 4 juni, ongeveer een week voor de officiële release. Coldplay gaf op 5 juni een mini-concert speciaal voor fans van BNN en Coldplay. Hiervan was een registratie te zien op 7 juni op Nederland 3.

Coldplay gaf 2 oktober een concert in Ahoy in Rotterdam. Door de snelle kaartenverkoop werd er een 2de concert gepland. Deze vond 3 oktober plaats in hetzelfde gebouw. De kaartverkoop startte 7 juni en beide concerten waren binnen een kwartier uitverkocht.

Op 28 juni 2008 behaalt hun tweede single Viva La Vida de eerste plaats van de Amerikaanse Billboard Hot 100. Nog nooit eerder stond de band op 1 in de Verenigde Staten. Het is hun tweede top 10-hit in dit land. Eerder top 10-succes had de groep met Speed of Sound. Viva La Vida is de eerste nummer 1-hit voor een Britse band in de Billboard Hot 100 sinds Wannabe van The Spice Girls in 1997.

In een radio-interview op 1 september 2008 van de BBC maakte de band bekend dat ze eind 2009 met hun vijfde studioalbum komen. In november 2008 verscheen ook een EP, dat toen al opgenomen was. Hierop staan de nummers die niet op tijd af waren voor de deadline van Viva la Vida or Death and All His Friends, De EP heeft de titel Prospekt's March.
Op 9 en 10 september 2009 trad Coldplay op in het Goffertpark te Nijmegen. Oorspronkelijk stond alleen de show van 10 september gepland, maar aangezien deze snel was uitverkocht plande de organisator nog een concert, één dag eerder. Later werd de capaciteit van het Goffertpark vergroot en daardoor werden er voor beide data nog meer kaarten beschikbaar gesteld. Beide shows brachten 60.000 toeschouwers op de been, wat leidde tot grote verkeerschaos in en rondom Nijmegen. Na afloop ontvingen alle toeschouwers gratis de live-ep LeftRightLeftRightLeft, evenals alle bezoekers van de concerten van Coldplay.

In mei 2009 kondigde de band aan weer de studio in te duiken om te werken aan hun vijfde studioalbum. Brian Eno zal, net als voor Viva La Vida Or Death And All His Friends, ook voor dit album het productiewerk voor zijn rekening nemen. In december 2009 werd gemeld dat de band onder meer een kerk in Noord-Londen als studio had laten ombouwen.

Begin 2010 werd gemeld dat de band inmiddels circa 50 nummers heeft geschreven gedurende de studiosessies, en een intiem optreden zou hebben gegeven om te zien wat de fans er van vinden. Er werd gespeculeerd dat één van de nieuwe nummers op het vijfde album Don Quixote (Spanish Rain) zou zijn. Dit beschrijft de avonturen van de fictieve Spaanse edelman Don Quichot en zijn eveneens verzonnen metgezel Sancho Panza, bekend van Miguel de Cervantes' romans. Coldplay speelde dit nummer live tijdens de Latijns-Amerikaanse tournee naar aanleiding van Viva la Vida or Death and All His Friends. Tot de nummers die op het album zouden kunnen belanden, behoren ook Wedding Bells en Christmas Lights. Chris Martin speelde een gedeelte van Wedding Bells in het culturele televisieprogramma The South Bank Show, dat in september 2009 een gehele uitzending aan de Britse band wijdde. Christmas Lights kwam aan bod in een interview dat 60 Minutes had met frontman Chris Martin. Christmas Lights werd uiteindelijk op 1 december 2010 als single uitgebracht en bereikte in Europa de top 10 in meerdere landen, waaronder Nederland. De band zou echter nog geen duidelijkheid geven of het nummer op het nieuwe album zou komen. Op 3 juni 2011 werd er weer een nieuw nummer uitgebracht. Dit had de titel Every Teardrop is a Waterfall.

In mei-juni 2011 speelde de groep op heel wat Europese festivals waar ze al heel wat nieuwe nummers speelden zoals Major Minus, Charlie Brown, Hurts Like Heaven, Us Against The World en Princess Of China.

Op de Extended Play CD van Every Teardrop is a Waterfall werd de naam van het nieuwe nummer Moving to Mars bekend gemaakt. De Extended Play CD was vanaf 26 juni 2011 verkrijgbaar.

In een interview bij de Amerikaanse radio-DJ Ryan Seacrest op 30 juni 2011 meldde Martin dat het album 'moeilijk te spellen is', klaar zou zijn in 2 weken na het interview, en de titel bekend zou zijn 6 weken na het interview. Op 12 augustus werd op de website aangekondigd dat het nieuwe album op 24 oktober 2011 uit zal komen en als titel Mylo Xyloto heeft. Het vijfde album zal digitaal, op cd, en als vinyl verschijnen. Ook wordt er een limited edition van het album uitgebracht. De extra is een boek waarin pop-up graffiti, foto's en notities over het album in staan. Naast een album zal er een single worden uitgebracht: Paradise. Paradise zal ook op Mylo Xyloto verschijnen.

Bron: Wikipedia
Vorig topic: MUZ / Coldplay #17



NIEUWSTE SINGLE: A Sky Full Of Stars

  zondag 26 juni 2016 @ 17:39:28 #2
246109 JochemP
Bakt de lekkerste koekjes
  zondag 26 juni 2016 @ 18:58:46 #3
215192 iPat
Falling feels like flying
pi_163317878
Ben op het laatste moment toch bij geweest op vrijdag, via mijn werk en Mojo kon ik gaan mits ik van te voren die lichtgevende bandjes aan bezoekers uitdeelde. Wat een klus :p

Album 1 en 2 kwamen uit toen ik een puber was, dus CP blijft voor mij ongelofelijke jeugdsentiment. Na VLV begonnen ze me toch minder te boeien, al vond ik GS toch een aardig album. Ben toch blij dat ze de ruimte hebben gegeven voor wat oudere nummers, zoals Don't Panic, Amsterdam, In My Place en See You Soon. Al met al genoten van het concert, maar meer dankzij de sentiment dan de daadwerkelijke kwaliteit van de show en nummers.
It's never over..
my kingdom for a kiss upon her shoulder..
It's never over..
all my riches for her smile when I slept so soft against her..
pi_163325737
Zometeen om 22.30 Glastonbury op bbc 2 :)
pi_163326550
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 22:11 schreef ZwarteMagika het volgende:
Zometeen om 22.30 Glastonbury op bbc 2 :)
*O*
  Redactie Sport / Supervogel zondag 26 juni 2016 @ 22:45:21 #6
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_163327067
Gruwelijk veel volk daar
pi_163327165
quote:
10s.gif Op zondag 26 juni 2016 22:45 schreef Pino112 het volgende:
Gruwelijk veel volk daar
Ruim 100.000 geloof ik
Op maandag 30 december 2019 15:36 schreef Kyran het volgende:
Die overgang was zo goed dat volgend jaar fucking Trekker in de top 10 staat omdat idioten denken dat die 15 minuten durende trekkerplaat een meesterwerk is ...
  Redactie Sport / Supervogel zondag 26 juni 2016 @ 23:02:13 #8
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_163327724
_O_ Iedereen met die lampjes. Gaaf gezicht.
pi_163327741
Dit stukje na Paradise was ook best gaaf. Lekker hossen.

Die lampjes blijven idd mooi om te zien.
  zondag 26 juni 2016 @ 23:07:12 #10
451264 Isorden
Est. 1990
pi_163327894
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 23:02 schreef Tommeke het volgende:
Dit stukje na Paradise was ook best gaaf. Lekker hossen.

Die lampjes blijven idd mooi om te zien.
Fijn stukje Tiesto remix
Op maandag 30 december 2019 15:36 schreef Kyran het volgende:
Die overgang was zo goed dat volgend jaar fucking Trekker in de top 10 staat omdat idioten denken dat die 15 minuten durende trekkerplaat een meesterwerk is ...
pi_163327943
Dampend optreden iig :P
pi_163328744
Ziet er wel heel bijzonder uit met al die gekleurde lichtjes. Gaaf om daar te zijn.
  zondag 26 juni 2016 @ 23:51:59 #13
370890 mabo11
Bracht VIESDIK op tv
pi_163329288
Nu met BeeGees :')
VIESDIK in beeld gebracht tijdens WK Darts 2015 & 2016 en Premier League Ahoy 2016
pi_163329374
Wel grappig dit.
  zondag 26 juni 2016 @ 23:55:44 #15
451264 Isorden
Est. 1990
pi_163329405
Wat een absolute bazen!
Op maandag 30 december 2019 15:36 schreef Kyran het volgende:
Die overgang was zo goed dat volgend jaar fucking Trekker in de top 10 staat omdat idioten denken dat die 15 minuten durende trekkerplaat een meesterwerk is ...
  Redactie Sport / Supervogel zondag 26 juni 2016 @ 23:56:55 #16
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_163329434
Haha geniaal _O_
pi_163329499
Coldplay bazen
pi_163329946
Wat een heerlijke show was dat weer zeg!
Op maandag 30 december 2019 15:36 schreef Kyran het volgende:
Die overgang was zo goed dat volgend jaar fucking Trekker in de top 10 staat omdat idioten denken dat die 15 minuten durende trekkerplaat een meesterwerk is ...
pi_163330189
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 23:51 schreef mabo11 het volgende:
Nu met BeeGees :')
Die hoorde ik ze vrijdag nog sound checken bij de ArenA.
You Don't Stop Playing Because You Get Old. But You Could Get Old If You Stop Playing.
pi_163332921
Wat was het gaaf gisterenavond zeg! Paradise was echt super. En die lampjes.
Kan het ergens teruggekeken worden? Want ik heb het niet helemaal af kunnen kijken.
Met een meidenkwartet
pi_163333076
Komt vast wel ergens online :Y

Pfff, ik wil er weer heen. Het ging veel te snel voorbij vrijdag.
pi_163335550
Hebben jullie deze al gezien? Hilarisch! Karaoke in de auto met Chris Martin.
pi_163335742
quote:
Jezus dat klinkt kut zeg met die stem van Gibb....en is dat live?? :?

Maar wel vet :D
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_163338740
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 23:33 schreef bloodymary1 het volgende:
Ziet er wel heel bijzonder uit met al die gekleurde lichtjes. Gaaf om daar te zijn.
zeker!! _O_
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_163339040
Coldplay instagram
Gaafste foto van gisteren (vind ik)

Met een meidenkwartet
pi_163349404
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2016 08:31 schreef Tommeke het volgende:
Komt vast wel ergens online :Y
Ik wacht af. kan het nergens vinden :(

edit: Al gevonden :P

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 27-06-2016 20:30:16 ]
pi_163369784

Wat doet Chris hier op 2:58? Roept ie nou asshole? :D
pi_163370360
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 16:04 schreef Tommeke het volgende:

Wat doet Chris hier op 2:58? Roept ie nou asshole? :D
Op 2:58 hoor ik niets. Rond 3:07 is het gewoon 'head full of dreams'.
pi_163372149
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2016 20:07 schreef d4v1d het volgende:

[..]

Ik wacht af. kan het nergens vinden :(

edit: Al gevonden :P
Waar? Ik zocht maar zonder resultaat zover ... :-)
Take on the situation, but not the torment ...
pi_163372150
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 16:04 schreef Tommeke het volgende:

Wat doet Chris hier op 2:58? Roept ie nou asshole? :D
dat zou wel en schandaal zijn zeg hey
pi_163372358
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 17:55 schreef SevenWonders het volgende:

[..]

Waar? Ik zocht maar zonder resultaat zover ... :-)
Nevermind, beter zoeken :-) Found it!
Take on the situation, but not the torment ...
pi_163380075
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 16:04 schreef Tommeke het volgende:

Wat doet Chris hier op 2:58? Roept ie nou asshole? :D
Dat moment O+ Hij kwam recht op me afgerend O+

Vroeg me het hele concert af wanneer die regenboogconfetti nou kwam, bleek dat hier te zijn (zag het de volgende dag pas in dit filmpje). Totaal niet meegekregen :') :@
pi_163381479
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 17:55 schreef IAmKloot het volgende:

[..]

dat zou wel en schandaal zijn zeg hey
Niet echt choquerend ofzo, maar hij lijkt echt boos om iets ofzo :')

Wel een geweldig moment idd met die confetti :Y
pi_163387310
quote:
Nondeju, heb je het concert wel gezien?

Ik heb echt een schijthekel aan van die mensen die het halve concert met een telefoon boven hun harses staan.
Voor mij stond er ook zo eentje. Precies zijn telefoon voor mijn hoofd. Met een paar porren in zijn rug ging hij mooi opzij. ^O^

Af en toe een keer een stukje filmen of foto's maken prima. Doe ik ook. Maar houdt dat ding voor de rest gewoon in je broekzak. Doe je de mensen achter je een groot plezier mee.
pi_163387342
quote:
Dat gaat wel ver. :D
Men moet gewoon eens wat meer aan de mensen om hen, en vooral achter hun, denken. Zo moeilijk is dat niet.
pi_163387469
quote:
10s.gif Op woensdag 29 juni 2016 11:53 schreef Bronson het volgende:

[..]

Dat gaat wel ver. :D
Men moet gewoon eens wat meer aan de mensen om hen, en vooral achter hun, denken. Zo moeilijk is dat niet.
tsss nou ja als alleen Apple dat gaat doen - fine. Heb geen Apple. En anders neem ik mn fototoestel mee. Opgelost. Gaat inderdaad beetje ver dit zo..
just give a second thought
what if we don't get caught...
pi_163387508
quote:
10s.gif Op woensdag 29 juni 2016 11:53 schreef Bronson het volgende:

[..]

Dat gaat wel ver. :D
Men moet gewoon eens wat meer aan de mensen om hen, en vooral achter hun, denken. Zo moeilijk is dat niet.
Bij Bruce Springsteen stond er bijna niemand te filmen, heerlijk gewoon. Heb er een dubbel gevoel bij, vind het irritant als er iemand voor me staat te filmen, maar zit na een concert wel filmpjes te kijken van het concert op Youtube.
pi_163387547
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2016 12:04 schreef Luni het volgende:

[..]

Bij Bruce Springsteen stond er bijna niemand te filmen, heerlijk gewoon. Heb er een dubbel gevoel bij, vind het irritant als er iemand voor me staat te filmen, maar zit na een concert wel filmpjes te kijken van het concert op Youtube.
Ik kijk eigenlijk zelden filmpjes terug, er altijd wel weer zo'n valse kraai in de buurt die mee zit te bleren. Verpest gelijk het nummer.
Als er van de tour een bluray uitkomt koop ik die altijd. ^O^
  Moderator woensdag 29 juni 2016 @ 12:50:12 #42
184769 crew  Deisyy
pi_163388391
Wat ik vooral irritant vond was een groepje meiden naast me, die vooral stonden te kletsen tijdens het concert. Ga dan naar een kroeg }:|
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
pi_163389094
Het enige filmpje dat ik die avond maakte is onderstaande. Geen seconde spijt van, want ik krijg elke keer weer kippenvel als ik het terugkijk O+

edit: kort filmpje, omdat ik me niet nog langer in kon houden om mee te springen met dit opzwepende nummer :D



[ Bericht 12% gewijzigd door Neo-Mullen op 29-06-2016 13:28:22 ]
Cuz I'm Mr. Brightside
pi_163392150
Ik heb ook een paar foto's gemaakt. Naast mij stonden ook mensen die het halve concert door het scherm van hun telefoon bekeken.

Ik snap dat echt niet, ik betaal 80 euro voor de ervaring en om te genieten van een concert, dus ik ga niet steeds in m'n telefoon koekeloeren :P
pi_163392373
quote:
7s.gif Op woensdag 29 juni 2016 13:23 schreef Neo-Mullen het volgende:
Het enige filmpje dat ik die avond maakte is onderstaande. Geen seconde spijt van, want ik krijg elke keer weer kippenvel als ik het terugkijk O+

edit: kort filmpje, omdat ik me niet nog langer in kon houden om mee te springen met dit opzwepende nummer :D

ow mên! Ik wil er weer heen!! :D *O*
just give a second thought
what if we don't get caught...
  woensdag 29 juni 2016 @ 16:19:03 #46
246109 JochemP
Bakt de lekkerste koekjes
pi_163392679
Wel grappig wat een kwartiertje eerder beginnen (op de vrijdag) al uitmaakt qua licht van buitenaf :D



Donderdag


Vrijdag
pi_163395283
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2016 15:51 schreef Tommeke het volgende:
Ik heb ook een paar foto's gemaakt. Naast mij stonden ook mensen die het halve concert door het scherm van hun telefoon bekeken.

Ik snap dat echt niet, ik betaal 80 euro voor de ervaring en om te genieten van een concert, dus ik ga niet steeds in m'n telefoon koekeloeren :P
Weet je, vroeger in de tijd van voor het internet, youtube en de smartphone was je blij als je maanden na een concert in een obscure plantenzaak, voor veel geld, een bootleg tegenkwam van een concert (of tournee) waar jij bij was Was er toch iemand in staat geweest een recordingdevice mee naar binnen te nemen.

Tegenwoordig hebben we alleen zo'n device in de broekzak EN duiken we massaal op YouTube de volgende dag om te kijken of er al filmpjes geplaatst zijn. Het wordt dus wel heel makkelijk en we vinden het heel gewoon.

Ja, ook ik maak me (meer dan me lief is) daar schuldig aan, je (ik) wilt tenminste op diverse social media delen dat jij daar ook was en maakt tig foto's of filmpjes van dat ene speciale moment ... of we denken een leuk souvenir voor thuis te hebben om er vervolgens nooit meer naar te kijken / iets mee te doen. Bovendien zijn er vaak op internet veel meer, betere, professionelere foto's te vinden te vinden dan ik vanaf de 1e ring ooit met mijn smartphone kan maken ... toch doe ik het ... al probeer ik wel altijd het scherm op mijn eigen ooghoogte te houden, om een ander een vrij zicht te laten.

Laat onverlet dat het de laatste twee jaar wel een enorme vlucht heeft genomen en ik me soms inderdaad ook wel eens afvraag; waarom? Ik denk eigenlijk dat we het massaal doen ' omdat het kan'.
Take on the situation, but not the torment ...
pi_163397001
@Sevenwonders; Daar kan ik me ook wel in vinden. Ik zit soms ook meer op social media te kutten dan ik wil.
  Forum Admin / PR woensdag 29 juni 2016 @ 20:13:10 #49
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_163397358
Als ik terugkijk wat ik zelf heb gemaakt (niet per se concerten, maar ook vakanties e.d.) krijg ik er toch een ander gevoel bij dan wanneer ik zie wat een ander (professional) heeft gemaakt. Dan denk ik er toch op een andere manier aan terug
pi_163400676
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2016 20:13 schreef Sked het volgende:
Als ik terugkijk wat ik zelf heb gemaakt (niet per se concerten, maar ook vakanties e.d.) krijg ik er toch een ander gevoel bij dan wanneer ik zie wat een ander (professional) heeft gemaakt. Dan denk ik er toch op een andere manier aan terug
Dat klopt helemaal. Maar er zit wat mij betreft een grens aan wat acceptabel is voor degene achter je. Ik vind het ook gaaf om mijn eigen foto's en filmpjes terug te zien, maar ik snap dondersgoed dat get voor degene achter mij gruwelijk irritant is.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')