Of dat wat anders is vraag ik me af. Het aanleren van structuur e.d. als voorbereiding op de basisschool leren ze toch net zo goed op het kdv.quote:Op dinsdag 21 juni 2016 13:17 schreef kaatjejannie het volgende:
[..]
Kdv is toch heel wat anders dan psz? Kdv is wat mij betreft echt opvang. Hele dag en een heel andere verantwoordelijkheid dan een psz.
welkomquote:Op dinsdag 21 juni 2016 17:27 schreef Chanty het volgende:
Chanty en Lucas schuifelen voorzichtig het peutertopic binnen![]()
Sterker nog, op het kdv is hij dus de hele dag plaszindelijkquote:Op dinsdag 21 juni 2016 19:50 schreef mousemicky het volgende:
Loj, heb jij ook zo' eigenwijsje die vindt dat ie ook best in zn luier kan plassen? Ik heb nog een klein beetje hoop dat J in de vakantie misschien ook wil...
Ik weet niet wat je geeft voor de ontlasting maar je kunt dan misschien beter afbouwen en goed in de gaten houden hoe de ontlasting is dmv de bristol stool form scalequote:Op dinsdag 21 juni 2016 21:31 schreef mousemicky het volgende:
Dan is ie al verder dan J, die is absoluut niet zindelijk. Ik vraag me alleen de laatste weken af of het iets te maken heeft met zijn medicatie voor obstipatie. We maken dus de huidige kuur af, en kijken daarna of het zonder ook gaat. Misschien voelt ie dan wel wat aankomen (heb het idee dat t nu 'te makkelijk' en dus ook te snel gaat). Ik begin ook de zenuwen te krijgen hoor, nog een half jaar en hij wordt 4
Hij krijgt Forlax, 1 zakje per dag, dus al minimaal. Bij meer wordt t zelfs met luier een rotzooitjequote:Op dinsdag 21 juni 2016 21:48 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik weet niet wat je geeft voor de ontlasting maar je kunt dan misschien beter afbouwen en goed in de gaten houden hoe de ontlasting is dmv de bristol stool form scale
Evt kun je eerst naar half zakje gaan en dan naar niks.quote:Op dinsdag 21 juni 2016 21:55 schreef mousemicky het volgende:
[..]
Hij krijgt Forlax, 1 zakje per dag, dus al minimaal. Bij meer wordt t zelfs met luier een rotzooitjeAdvies van de huisarts was kuur afmaken, en dan kijken hoe het gaat. Blijven letten op genoeg drinken, en als J aangeeft buikpijn te hebben meteen weer bellen, en dat is dus wat we gaan doen.
Hier heeft de psz ook zo'n dossier aangemaakt - en er op het laatste moment nog wat dingen bijgekalkt zonder mijn medeweten. Dat ligt dus ergens onderin een kast hè. Ik wil graag dat haar school zélf een mening vormt en niet van te voren gekleurd is.quote:Op dinsdag 21 juni 2016 17:26 schreef Dot. het volgende:
Ons kdv doet niet aan school voorbereiding volgens mij en zit zelfs in een andere stad dan waar wij wonen dus psz zou wel welkom zijn om hem alvast te laten wennen aan de locatie en het schoolse, maar het is voor ons echt te duur om dat er nog bij te doen aangezien het in onze gemeente valt onder een opvangslocatie en je gewoon 7 euro per uur betaalt en verplicht twee ochtenden moet afnemen. Dan liever kdv, want dat is praktischer met een volle dag.
Ik hoorde trouwens ook dat je kdv een dossier doorstuurt naar de school die je kiest. Klopt dat? Ik denk namelijk niet dat ik dat nodig vind. Ik heb liever dat ze met een frisse blik kijken wat hij nodig heeft en niet afgaan op wat het kdv over hem vertelt. Nu zal dat niet zo zwart wit zijn natuurlijk, maar een kdv vind ik toch echt een hele andere situatie dan een school.
Om je een hart onder de riem te steken.. mijn oudste (nu 7,5) was ook nog lang niet zindelijk op die leeftijd. Op het moment dat het kennismakingsgesprek op de basisschool plaatsvond en hij een 'preek' kreeg van de directrice (na mijn vraag hoe er werd omgegaan met kleuters in de luiers) was het binnen een week bekeken. Toen was hij ook meteen dag en nacht zindelijk en kon alles op de pot gedaan worden.quote:Op dinsdag 21 juni 2016 21:31 schreef mousemicky het volgende:
Dan is ie al verder dan J, die is absoluut niet zindelijk. Ik vraag me alleen de laatste weken af of het iets te maken heeft met zijn medicatie voor obstipatie. We maken dus de huidige kuur af, en kijken daarna of het zonder ook gaat. Misschien voelt ie dan wel wat aankomen (heb het idee dat t nu 'te makkelijk' en dus ook te snel gaat). Ik begin ook de zenuwen te krijgen hoor, nog een half jaar en hij wordt 4
quote:Op woensdag 22 juni 2016 09:49 schreef Goitske het volgende:
Teun ging een tijdje geleren gillend op de grond liggen, ben ik er naast gaan liggen na doen. Hij stopte gelijk en zei nee mama. Nooit weer gedaan
Ik denk dat Riley en J een geweldige match zouden zijn, twee van die eigenwijsjes bij elkaar.quote:Op woensdag 22 juni 2016 07:07 schreef Omentielvo het volgende:
Bij Riley werkt dat niet. Bijna alle kindjes op de psz zijn zindelijk. En Riley loopt wel eens mee naar het toilet, maar het maakt haar verder niet uit dat zij wel zindelijk zijn. Die trekt haar eigen plan
Mijn oudste ging ook pas rond haar derde verjaardag naar de psz. Kuiken is toch ook van februari? Dan is over een jaar bijna naar school wel een klein beetje overdrevenquote:Op woensdag 22 juni 2016 10:12 schreef Burdie het volgende:
Ik baal een beetje... een half jaar geleden hebben we met kuiken twee peuterspeelzalen bekeken, en toen besloten dat we het nog te vroeg vonden voor hem om daar naartoe te gaan. Inmiddels vinden we dat hij er wél aan toe is, en nu is er ineens een wachtlijst van bijna een jaar (!!!). Eh, ja, over een jaar is hij al bijna aan de basisschool toe
.
Ik snap dat punt, zeker omdat je geen goed gevoel had bij de psz en de leidsters daar. Maar wel goed om in gedachten te houden dat het in het onderwijs gebruikelijk is dat er overdracht plaatsvindt en dat er dus gegevens worden doorgegeven en uitgewisseld: van klas naar klas, van de ene docent naar de andere, en ook van school op school. Er zijn systemen waarin leerlinggegevens worden opgeslagen. Zo krijgen wij overdracht informatie van basisscholen van onze nieuwe leerlingen die binnenkomen in klas 1. De mentoren van klas 1 zijn ook verplicht die overdracht informatie te lezen om te kijken of daar zaken in staan waar wij rekening mee moeten houden (bijvoorbeeld dat een kind gepest is, ziek is geweest, e.d.). Soms staan er ook wel minder fraaie dingen in. Omdat wij als gymnasium vaak de slimste kinderen uit de klas krijgen, staan er ook wel eens opmerkingen van docenten in zo'n dossier die erop wijzen dat iemand weinig oog heeft gehad voor de zaken waar een heel slim of hoogbegaafd kind tegenaan kan lopen. Bijvoorbeeld een opmerking als: 'x heeft geen geduld' 'x is lui'. Maar ook dat is voor ons nuttige informatie want dan is de kans groot dat een kind zich niet begrepen voelde. Ik denk dat een goede docent altijd met een open blik naar een kind zal proberen te kijken, want juist in het onderwijs weet je dat een kind (ook door de invloed van de omgeving) continu verandert. Maar het is wel echt prettig als er informatie is.quote:Op dinsdag 21 juni 2016 22:02 schreef Cwen het volgende:
[..]
Hier heeft de psz ook zo'n dossier aangemaakt - en er op het laatste moment nog wat dingen bijgekalkt zonder mijn medeweten. Dat ligt dus ergens onderin een kast hè. Ik wil graag dat haar school zélf een mening vormt en niet van te voren gekleurd is.
Ja, op een middelbare school snap ik het, maar een peuter van 2 vind ik qua ontwikkeling toch wel ver staan van een kleuter van 4. Die frustraties die ze op een kdv hebben bij hun lichamelijke ontwikkeling (lopen, praten, zindelijkheid) zijn er niet meer als ze op de basisschool zitten, dus ik voorzie ook andere reacties op soortgelijke situaties eigenlijk. En als er in een dossier staat: 'Stip bijt uit frustratie' dan ziet zo'n school hem meteen als bijt-kindje, terwijl hij tegen die tijd misschien wel heel ander reageert.quote:Op woensdag 22 juni 2016 12:22 schreef Franny_G het volgende:
[..]
Ik snap dat punt, zeker omdat je geen goed gevoel had bij de psz en de leidsters daar. Maar wel goed om in gedachten te houden dat het in het onderwijs gebruikelijk is dat er overdracht plaatsvindt en dat er dus gegevens worden doorgegeven en uitgewisseld: van klas naar klas, van de ene docent naar de andere, en ook van school op school. Er zijn systemen waarin leerlinggegevens worden opgeslagen. Zo krijgen wij overdracht informatie van basisscholen van onze nieuwe leerlingen die binnenkomen in klas 1. De mentoren van klas 1 zijn ook verplicht die overdracht informatie te lezen om te kijken of daar zaken in staan waar wij rekening mee moeten houden (bijvoorbeeld dat een kind gepest is, ziek is geweest, e.d.). Soms staan er ook wel minder fraaie dingen in. Omdat wij als gymnasium vaak de slimste kinderen uit de klas krijgen, staan er ook wel eens opmerkingen van docenten in zo'n dossier die erop wijzen dat iemand weinig oog heeft gehad voor de zaken waar een heel slim of hoogbegaafd kind tegenaan kan lopen. Bijvoorbeeld een opmerking als: 'x heeft geen geduld' 'x is lui'. Maar ook dat is voor ons nuttige informatie want dan is de kans groot dat een kind zich niet begrepen voelde. Ik denk dat een goede docent altijd met een open blik naar een kind zal proberen te kijken, want juist in het onderwijs weet je dat een kind (ook door de invloed van de omgeving) continu verandert. Maar het is wel echt prettig als er informatie is.
Kuiken is van begin maart iddquote:Op woensdag 22 juni 2016 12:13 schreef WupWup het volgende:
[..]
Mijn oudste ging ook pas rond haar derde verjaardag naar de psz. Kuiken is toch ook van februari? Dan is over een jaar bijna naar school wel een klein beetje overdreven
Dat denk ik dus niet, want een basisschooldocent weet ook echt wel dat bijten voor veel dreumesen een manier is om zich te uiten en dat het bij een kind van vier weer heel anders ligt.quote:Op woensdag 22 juni 2016 12:36 schreef Dot. het volgende:
En als er in een dossier staat: 'Stip bijt uit frustratie' dan ziet zo'n school hem meteen als bijt-kindje, terwijl hij tegen die tijd misschien wel heel ander reageert.
Jeetje, verhuizing en nu in het ziekenhuis! Beterschap!!quote:Op woensdag 22 juni 2016 12:35 schreef GotC het volgende:
Verder zijn we verhuisd en lig ik met waterpokken in het ziekenhuis, in isolatie. Met uitzicht op ons oude huis. T. wordt nu al ruim 2 weken constant van hot naar her gesleept, maar hij doet het goed. Ik mis hem wel vreselijk
.
Ja, was flink benauwd en heb schijnbaar 'zeer forse uitslag', m'n gezicht lijkt wel een puberhuid on steroidsquote:Op woensdag 22 juni 2016 12:41 schreef Burdie het volgende:
Yo GotC, in het ziekenhuis zelfs? Heftig zeg! Mocht je het niet thuis uitzieken? Beterschap iig.
Thanks! Ja, met flinke koorts (yay pcm) verhuisd.quote:Op woensdag 22 juni 2016 12:46 schreef Franny_G het volgende:
[..]
Jeetje, verhuizing en nu in het ziekenhuis! Beterschap!!
Ik zeg: ik snap dat je boos bent, dat mag ook. Maar ik vind het niet goed dat je met X gooit. Je mag buiten met een bal gooien of slaan op een kussen (stampen op de vloer, bedenk ietsquote:Op woensdag 22 juni 2016 09:19 schreef Loj het volgende:
Mwahahahahahaha! Slimme E!
Hier dus andersom, Ow doet z'n luier zelf aan
Hier zijn ze trouwens begonnen, de peuterpubertijd buien (jaja, nu pas)
Maar hoe gaan jullie daar mee om? Hij was gisteren bijvoorbeeld echt heel verdrietig en boos omdat er geen smeerworst in huis was. Maar hij heeft gewoon een half uur gekrijst, gehuild en alles door de kamer gesmeten. Dat laatste vind ik niet goed, maar straffen had het alleen maar erger gemaakt...
Oi dat is helemaal vervelendquote:Op woensdag 22 juni 2016 13:02 schreef Burdie het volgende:
Ja klopt, bij volwassenen kan het inderdaad heel onprettig zijn. Ik heb zelf ook geen antistoffen (en ben nu 22 weken zwanger) dus wij ontlopen angstvallig alle kindjes met verdacht ogende vlekjes.
Heeft T er ook last van?
T. heeft ze 2.5 weken geleden gehad..precies de incubatietijdquote:Als een onbeschermde zwangere vrouw een meer dan vluchtig contact heeft gehad met een kind met waterpokken, is passieve immunisatie met Varicella Zoster Immuno Globuline (VZIG) geïndiceerd. Dit is zinvol tot 4 dagen (96 uur) na het eerste contact.
Het ligt er denk ik ook aan dat ik geen vertrouwen heb ik de pedagogisch medewerker van ons kdv. Die heeft het hele bijten dusdanig opgeblazen dat ik bang ben dat er iets heel overdreven in z'n dossier staat, terwijl het gewoon een dreumes was die in een te kleine ruimte zat met te veel kinderen. Ach, we zullen zienquote:Op woensdag 22 juni 2016 12:42 schreef Franny_G het volgende:
[..]
Dat denk ik dus niet, want een basisschooldocent weet ook echt wel dat bijten voor veel dreumesen een manier is om zich te uiten en dat het bij een kind van vier weer heel anders ligt.
Ik snap je aversie tegen zo'n dossier wel, en ook dat het nu op deze leeftijd iets is waar je zelf controle over wilt hebben. Maar het is nu eenmaal wel iets dat tussen pedagogische instellingen gebeurt, die uitwisseling, en uiteraard met de beste bedoelingen, niet om een kind te stigmatiseren.
Tja, dat is idd wat anders. In J's dossier staan de observaties die ze via een bepaalde methode doen (Kijk?). Dan gaat het niet om random observaties zoals dat bijten, maar om 'leerlijnen' op sociaal-emotioneel, cognitief etc vlak. Best handig voor een kleuterjufquote:Op woensdag 22 juni 2016 13:21 schreef Dot. het volgende:
[..]
Het ligt er denk ik ook aan dat ik geen vertrouwen heb ik de pedagogisch medewerker van ons kdv. Die heeft het hele bijten dusdanig opgeblazen dat ik bang ben dat er iets heel overdreven in z'n dossier staat, terwijl het gewoon een dreumes was die in een te kleine ruimte zat met te veel kinderen. Ach, we zullen zien![]()
Ah ja, wij zitten bij een zelfstandig kdv en organisatorisch gezien is er nog wel wat winst te behalenquote:Op woensdag 22 juni 2016 13:25 schreef mousemicky het volgende:
[..]
Tja, dat is idd wat anders. In J's dossier staan de observaties die ze via een bepaalde methode doen (Kijk?). Dan gaat het niet om random observaties zoals dat bijten, maar om 'leerlijnen' op sociaal-emotioneel, cognitief etc vlak. Best handig voor een kleuterjuf
Vaccinatie tegen waterpokken kan in de zwangerschap wel, maar wordt in principe alleen gedaan als er risicocontact heeft plaatsgevonden.quote:Op woensdag 22 juni 2016 13:16 schreef GotC het volgende:
[..]
Oi dat is helemaal vervelendJe kan je nu ook niet ertegen vaccineren vanwege zwangerschap.. En de fase waarin het besmettelijk is, is ook zo lekker: Paar dagen voor blaasjes al
Misschien iets 'just in case':
[..]
T. heeft ze 2.5 weken geleden gehad..precies de incubatietijd. Hij had er nauwelijks last van, alleen hoge koorts 1 dag.
Ik lees het ja. In een eerder artikel (2013) van het RIVM werd het nog afgeraden, vandaar.quote:Op woensdag 22 juni 2016 15:57 schreef WupWup het volgende:
[..]
Vaccinatie tegen waterpokken kan in de zwangerschap wel, maar wordt in principe alleen gedaan als er risicocontact heeft plaatsgevonden.
Wat een goede, kussen geven! Ik ga het (vast vandaag nogquote:Op woensdag 22 juni 2016 13:07 schreef Phaidra het volgende:
[..]
Ik zeg: ik snap dat je boos bent, dat mag ook. Maar ik vind het niet goed dat je met X gooit. Je mag buiten met een bal gooien of slaan op een kussen (stampen op de vloer, bedenk iets).
Als hij toch doorgaat, pak ik af waar hij mee gooit. Kan hij daar weer een driftbui over krijgen. Uiteindelijk wil hij dat ik zijn tranen droog, een knuffel geef en dan is het klaar. Meestal praten we er dan nog even over.
Deze momenten van opeenvolgende driftbuien worden nu wel snel minder, trouwens (ik heb dan ook geen peuter meer).
Geef je geen borstvoeding?quote:Op woensdag 22 juni 2016 22:04 schreef Franny_G het volgende:
Tja, het voelt als een soort medaille voor goed ouderschap of zo. Als ze baby zijn, is de vraag: en, slaapt ze al door? En nu is het kennelijk: en, is ze al zindelijk?
Eigenlijk is het toch niet echt relevant voor een ander, lijkt me.
Wat zeggen ze op het psz erover, Omen?
Dat eerste heb je natuurlijk wel zelf in de hand hequote:Op woensdag 22 juni 2016 22:14 schreef Goitske het volgende:
Geef je geen borstvoeding?
loopt ie nog niet?
Goh praat hij niet meer?
Is hij nog niet zindelijk?
Ik niet bij jan, na botst en baarmoeder ontsteking kwam er niks meerquote:Op woensdag 22 juni 2016 22:17 schreef Kyara het volgende:
[..]
Dat eerste heb je natuurlijk wel zelf in de hand he
* disclaimer: meestal dan
Zie de disclaimerquote:Op woensdag 22 juni 2016 22:26 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik niet bij jan, na botst en baarmoeder ontsteking kwam er niks meer
Dat hebben we ook al wel gedaan ja. Het schijnt dat als je na het eten direct naar het toilet gaat en dan minimaal 3 minuten blijft zitten je een grote kans hebt dat je moetquote:Op donderdag 23 juni 2016 08:42 schreef Dot. het volgende:
Mijn neefje moest ook verplicht op de wc blijven zitten en daar heb ik toen een kaartspel met spelletjes voor gekocht. Daar kon je dan met een stift het spelletje op doen en het er vervolgens weer afvegen. Misschien kun je iets soortgelijks vinden en afspreken dat ze minimaal 2 of 3 kaarten doet op de wc? Even een hulpmiddel vinden waardoor het niet erg is om even te moeten blijven zitten.
Wij hebben volgens mij geen onweer gehad. Stip was wel wakker, maar hij was z'n speen kwijt en wilde vervolgens perse onder z'n deken, dus hij zweette zich rot.
Die reactie krijg ik zelf ook als ik om water vraag "Goh, doe maar luxe." "Maar ik heb ook sap/fris/wijn/..." "Water? Gewoon uit de kraan? Echt?"quote:Op donderdag 23 juni 2016 09:25 schreef exode het volgende:
Wat ontzettend naar GotC vooral ook zo voor de vakantie die nu geannuleerd moet worden.
Lekker Goitske, bijna vakantie! Wij moeten nog 2,5 week bikkelen. Ook echt bikkelen, met name mijn vrouw werkt al weken veel te veel (elke avond nakijken etc)
Wow TS, zonder zijwieltjes!![]()
Ten aanzien van water drinken, het valt mij vooral op in alle reacties dat mensen het vooral zielig vinden als je kind geen ranja of zo mag. B drinkt het liefste water en dat is enerzijds geluk en anderzijds wij geven hem gewoon niets anders. Maar dat is zielig horen wij best vaak. Waarom? Ik kreeg als kind ook gewoon water en ben best goed terecht gekomen.
Ik begrijp wat je bedoelt en vindt dat voor een basisschool naar middelbaar ook heel erg nuttig! Maar de psz is ze twee keer 3u per week, en dat maar een half jaar lang. Daar gaat in dit geval geen info verloren...quote:Op woensdag 22 juni 2016 12:22 schreef Franny_G het volgende:
[..]
Ik snap dat punt, zeker omdat je geen goed gevoel had bij de psz en de leidsters daar. Maar wel goed om in gedachten te houden dat het in het onderwijs gebruikelijk is dat er overdracht plaatsvindt en dat er dus gegevens worden doorgegeven en uitgewisseld: van klas naar klas, van de ene docent naar de andere, en ook van school op school. Er zijn systemen waarin leerlinggegevens worden opgeslagen. Zo krijgen wij overdracht informatie van basisscholen van onze nieuwe leerlingen die binnenkomen in klas 1. De mentoren van klas 1 zijn ook verplicht die overdracht informatie te lezen om te kijken of daar zaken in staan waar wij rekening mee moeten houden (bijvoorbeeld dat een kind gepest is, ziek is geweest, e.d.). Soms staan er ook wel minder fraaie dingen in. Omdat wij als gymnasium vaak de slimste kinderen uit de klas krijgen, staan er ook wel eens opmerkingen van docenten in zo'n dossier die erop wijzen dat iemand weinig oog heeft gehad voor de zaken waar een heel slim of hoogbegaafd kind tegenaan kan lopen. Bijvoorbeeld een opmerking als: 'x heeft geen geduld' 'x is lui'. Maar ook dat is voor ons nuttige informatie want dan is de kans groot dat een kind zich niet begrepen voelde. Ik denk dat een goede docent altijd met een open blik naar een kind zal proberen te kijken, want juist in het onderwijs weet je dat een kind (ook door de invloed van de omgeving) continu verandert. Maar het is wel echt prettig als er informatie is.
Ja, ze willen toch echt wel dat kindjes zindelijk zijn. Ik vind het ook niet eerlijk maar het schijnt dat in het buitenland kinderen veel vroeger zindelijk zijn.quote:Op donderdag 23 juni 2016 14:47 schreef Omentielvo het volgende:
Maar Cwen, Ellie moet toch nog drie worden? En hier lees je dat meerdere kindjes van (ruim) 3 jaar nog niet zindelijk zijn. Stelt de school dat echt als voorwaarde?
Vind ik dus een beetje een oneerlijke regel waar dan niet gekeken wordt naar het kind
Wij hebben die van lascal. Werkt primaquote:Op donderdag 23 juni 2016 14:52 schreef exode het volgende:
Ok, op zoek naar nieuw traphekje, nu ook onze traphekjes zijn teruggeroepen door Ikea. (net mail van Ikea gehad...). Wie heeft er hier een inklapbare/harmonica ding waar je tevreden over bent?
Maar dat verwachten staat toch lijnrecht tegenover het type onderwijs?quote:Op donderdag 23 juni 2016 15:54 schreef Cwen het volgende:
[..]
Ja, ze willen toch echt wel dat kindjes zindelijk zijn. Ik vind het ook niet eerlijk maar het schijnt dat in het buitenland kinderen veel vroeger zindelijk zijn.
Ik weet ook niet precies hoe het zit dat ze pas met 3 daar echt gevoel bij krijgen, want dat kan dan toch niet? Of wel en overdrijft iedereen?
Kijk, als het geen 'eis' van school was geweest had me er niet druk om gemaakt, maar helaas is dat het dus wel.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |