golfer | woensdag 18 mei 2016 @ 23:06 |
![]() Vleesjunk Marijn Frank (bekend als presentator van de Keuringsdienst van Waarde) probeert van haar verslaving aan vlees af te komen met een stage bij een koeienslachterij en een bezoek aan 100.000 plofkippen. Door haar biefstukje recht in de ogen te kijken hoopt ze een gezondere morele relatie op te bouwen met het lapje vlees op haar bord. Dat blijkt nog een hele emotionele, soms komisch-erotische tour, waarin ze wordt bijgestaan door een psycholoog. Terwijl Marijn dapper vordert langs de slachtlijn, vindt ze antwoorden op haar vragen bij onder andere vleesfokkers en -kwekers, geheelonthouders en een wel heel appetijtelijke chef-kok. Over beeldvorming, diervriendelijkheid, lust en hypocrisie. Donderdag, 19 mei om 21:00 uur op NPO3. Na afloop Live Aftertalk en start Vleesverlangen Challenge. http://www.npo.nl/npo3/vl(...)kname=vleesverlangen | |
Woods | woensdag 18 mei 2016 @ 23:22 |
Dit is zon rare vrouw. Bij haar haar moet ik aan honden denken ![]() | |
golfer | woensdag 18 mei 2016 @ 23:33 |
Waarom? | |
Woods | donderdag 19 mei 2016 @ 00:09 |
Ziet er onverzorgd uit. Niet geknipt | |
golfer | donderdag 19 mei 2016 @ 00:21 |
En wat heeft dat met honden te maken? | |
FANN | donderdag 19 mei 2016 @ 06:47 |
Straks worden Vegetariërs nog hip ![]() http://www.nu.nl/eten-en-(...)joen-veganisten.html
| |
Woods | donderdag 19 mei 2016 @ 07:06 |
Je bent een rund als je anno 2016 nog.... Stoppen met vlees heeft voor mij 3 positieve pijlers; het dier wordt misbruikt, ik word er zelf beter van(vlees is kankerverwekkend) en anno nu is vlees achterhaald, vitamimes en mineralen haal ik elders in ruimere mate. Aldat dat kut argument dat vlees erbij hoort er zijn genoeg mensen die geen geld voor vlees hebben en zich ervoor schamen ![]() | |
Zo-is-dat | donderdag 19 mei 2016 @ 08:17 |
Ik ga vavanond kijken, ben wel erg benieuwd wat ze er van gemaakt heeft. En ik vindt haar sowieso leuk ![]() | |
Helsinki | donderdag 19 mei 2016 @ 08:44 |
Ik ga ook kijken ![]() | |
golfer | donderdag 19 mei 2016 @ 12:18 |
Wat een nonsens. Verdiep je er eens wat beter in? Kankerverwekkend? Ja, als je 9 kilo rood rundvlees per maand eet. Daar was deze week nog een informatief programma over: CUL / [CUL TV] Broodje gezond | |
Karrel_Laaglawaai | donderdag 19 mei 2016 @ 15:17 |
Als je naar ons gebit kijkt kan je niet anders concluderen dan dat we omnivoren zijn. Wat bewuster mag heus, maar helemaal afschaffen van vlees is ietwat overdreven. Maar in deze maatschappij is het steeds meet zwart of wit en geen grijs..... | |
Woods | donderdag 19 mei 2016 @ 15:29 |
Oke Hans. Nochtans bepaal ik zelf of ik wel of geen vlees eet. | |
golfer | donderdag 19 mei 2016 @ 15:35 |
Dat lijkt mij vrij normaal, dat je dat zelf bepaalt. Niemand dwingt je ergens toe. Hoe zat het nou verder met die honden? ![]() | |
Karrel_Laaglawaai | donderdag 19 mei 2016 @ 16:32 |
Maar wel die vuige vleeseters blijven aanspreken op hun wanstaltige gedrag hč?! | |
Woods | donderdag 19 mei 2016 @ 16:55 |
Nop. Het zal mij aan mn reet jeuken of je jezelf wilt doodeten. | |
Woods | donderdag 19 mei 2016 @ 19:26 |
Nog anderhalf uur ![]() | |
zeefje | donderdag 19 mei 2016 @ 21:34 |
Ik vind haar wel leuk. | |
-0- | donderdag 19 mei 2016 @ 21:47 |
Die reactie van die psycholoog toen ze zei een broodje filet americain gehaald te hebben bij een tankstation. ![]() | |
zeefje | donderdag 19 mei 2016 @ 21:54 |
Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken *ril* | |
jcdragon | donderdag 19 mei 2016 @ 22:19 |
aftertalk http://www.npo.nl/npo3/pagina/vleesverlangen | |
Zo-is-dat | donderdag 19 mei 2016 @ 22:23 |
Ik vond t top! Met dezelfde eind conclusie die ik voor mezelf getrokken heb. Vlees groeit niet in een plastic bakje in de supermarkt en dichterbij waar het begint kon ze niet komen. | |
Woods | donderdag 19 mei 2016 @ 22:48 |
Opzich prima dat ze in zee ging met die dikke aso slager welke zijn koeien laat lopen maar deze dieren groeien op louter om het weer dood te maken om het op te peuzelen. | |
Zo-is-dat | donderdag 19 mei 2016 @ 22:58 |
Aso?? Jammer dat dat er dan weer tussen moet. je mag natuurlijk je mening hebben over vlees eten maar dit soort termen er doorheen gooien zorgt er niet voor dat mensen je serieus nemen. | |
Woods | donderdag 19 mei 2016 @ 23:12 |
Nou en? Jouw probleem. Het enige wat ik interessant vond is het stuk over kweekvlees. Tekort belicht | |
FANN | donderdag 19 mei 2016 @ 23:23 |
Ik vond het een goed programma ![]() vandaan komt en dat kind zó opvoeden dat ze weet dat vlees niet aan de bomen groeit, maar dat het eigenlijk heel bijzonder is als je vlees eet, dat er dan ook écht een dier voor doodgemaakt moet worden, de meeste mensen knallen elke dag hun vlees in de boodschappen kar zonder daar ook maar een seconde over na te denken.... Wat haar eindconclusie nou eigenlijk was is me niet helemaal duidelijk, als ik het goed begrijp eet ze liever 1x per 14 dagen een stukje écht goed vlees van een dier dat een goed leven heeft gehad en op een humane manier geslacht is. Dat is oké toch? Als iedere vleeseter zo zou denken zou dat een stuk schelen en de Bio Industrie zou dan ook niet hoeven te bestaan. | |
Zo-is-dat | donderdag 19 mei 2016 @ 23:30 |
Dit precies en ik begreep ook precies die conclusie er uit. En deze conclusie heb ik een paar jaar geleden ook voor mezelf getrokken, ik vond t wel tof dat zet daar uiteindelijk op uit kwam. | |
FANN | donderdag 19 mei 2016 @ 23:30 |
ik ook ![]() | |
GS-Raw | donderdag 19 mei 2016 @ 23:31 |
Leuk programma. Wij eten zelf 2-3 dagen per week vlees en proberen zo veel mogelijk biologisch (3 sterren) te kopen of rechtstreeks bij de boer zelf. Onze filosofie is dat vlees eten prima is maar dat je op zijn minst kan zorgen dat het beestje een goed leven heeft gehad. Zelfde geldt voor eieren etc. | |
golfer | vrijdag 20 mei 2016 @ 00:08 |
Dat de eieren een goed leven hebben gehad? ![]() | |
RobinOok | vrijdag 20 mei 2016 @ 00:24 |
Volgens mij niet hoor. Dat heb ik haar niet horen zeggen. | |
#ANONIEM | vrijdag 20 mei 2016 @ 08:34 |
Ik vond het lijken alsof ze een of ander vleescomplex had. | |
#ANONIEM | vrijdag 20 mei 2016 @ 09:21 |
Vond het maar een beetje vaag zo nu en dan. Dat half geile gedoe met die kok. Soort vleesfetisj bijna. Die slagers waren wel bazen overigens ![]() | |
Zo-is-dat | vrijdag 20 mei 2016 @ 09:44 |
Wat dacht jij dat de conclusie was dan? Ik had niet in de gaten dat het toch nog verschillend te interpreteren was. | |
Weltschmerz | vrijdag 20 mei 2016 @ 11:39 |
Die link is er natuurlijk al eeuwen, maar was ook al gelegd met dat onderzoek, al moet ik zeggen dat er smakelijke foodporn werd vergeleken met onsmakelijke porno. Ik vond dat ze ontzettend leuk met haar omgingen, en met de koeien, ook geen machocultuurtje rond het doden van een dier. Amsterdammers zijn vaak zo bekrompen dat ze het zelf niet eens door hebben, het Gelderse platteland is bezaaid met dorpen vol ruimdenkende mensen. Ik vond het ook best stoer van haar, ik heb zelf altijd het idee dat het iets wat veel makkelijker gaat als je ermee opgegroeid bent. Mijn pa ging als kind altijd kijken als er ergens in het dorp een varken aan een ladder werd gehangen, dan wordt je daar ongevoelig voor. Ik zelf heb niet zo'n jeugd gehad, en dan zou ik vrij snel tegen de walging aan zitten, waarschijnlijk helemaal met de geuren erbij. | |
#ANONIEM | vrijdag 20 mei 2016 @ 11:45 |
Ja dit bedoelde ik dus met een soort vleescomplex. | |
RobinOok | vrijdag 20 mei 2016 @ 11:58 |
Het probleem is, ik heb alleen het laatste kwartier of zo gezien. En het was Joris Bijdendijk die haar zei "als je eens in de 2 weken een goed stuk vlees eet, dan mag dat toch best?". En ik meende haar te zien denken "ja, eens per twee weken, dat zou al heel knap zijn, maar dat trek ik niet, ik wil minstens vijf keer per week vlees." Of zoiets. En ik interpreteerde de laatste beelden zo dat ze in huize Marijn gewoon nog elke dag een balletje gehakt eten. ;-) Maar goed, dat iswaarschijnlijk wat ik wil zien. | |
golfer | vrijdag 20 mei 2016 @ 12:02 |
Misschien volgende keer toch eens een programma helemaal bekijken zonder je eigen (voor)oordelen er meteen op te projecteren? ![]() | |
RobinOok | vrijdag 20 mei 2016 @ 14:28 |
Alsof je mijn oordeel/mening dan wel zou accepteren. Ik zeg het er toch godverdomme gewoon bij? | |
golfer | vrijdag 20 mei 2016 @ 14:34 |
Dat schreef je niet in eerste instantie. Maar inderdaad: jouw oordeel/mening is bij voorbaat al gebaseerd op jouw eigen aannames en niet op iets wat je gezien hebt. ![]() | |
FANN | vrijdag 20 mei 2016 @ 14:51 |
Oké, het is al weerlegt zie ik, maar als je alleen dat deel gezien hebt heb je inderdaad een heleboel gemist. Ik denk zomaar dat een heleboel mensen het liever zó hadden gezien hoor, ook dat dat kind dat éérste stukje vlees dat ze kreeg zo lekker vond dat ze de rest van het eten niet eens meer hoefde, ik vind het vrij logisch omdat een gehaktbal voor een peuter al een aardige hap is en als je dat normaal gesproken niet bij je eten krijgt zit zo'n klein maagje al aardig vol natuurlijk. En goed vlees zo af en toe is ook gewoon lekker, maar als ik daar een koe voor in de ogen moet kijken en door de kop schieten zou ik tóch overslaan ![]() ook dood voordat je er spekkies van kan maken. Maar ik denk dat héél veel vleeseters niet zo moedig zouden zijn als Marijn en gewoon zo'n koe zouden gaan staan uitbenen, waarschijnlijk zaten er een heleboel vleeseter gadverdamme te roepen voor de TV ![]() | |
FANN | vrijdag 20 mei 2016 @ 14:52 |
Het leek meer op een slagerscomplex ![]() was gespeeld voor het programma, kan ook ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 20 mei 2016 @ 14:59 |
Wat is er erg aan een beetje hypocriet zijn? Daar was Marijn ook zo vreselijk bang voor leek het. | |
FANN | vrijdag 20 mei 2016 @ 15:01 |
Ja, is nooit leuk om van jezelf te moeten zeggen natuurlijk, maar zo voelt het dan wel... Maar het is dan maar zo, stamppot zonder spekkies is geen stamppot ![]() weer niet dood zónder hoor ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 20 mei 2016 @ 15:46 |
Zeker, ik twijfelde nog even of ze daadwerkelijk zelf die koe zou doden. Mooi ook hoe die kerel het bracht; "We gaan het zo gewoon nog een keer proberen en lukt het niet, niets aan de hand. Gaan we naar de kantine een bak koffie drinken." Mooie vent ook trouwens, gelijk in het begin mopperen dat hij maar 1700 gram in 2 weken was afgevallen en zijn vrouw 3 kilo in een week ![]() Was een bijzondere documentaire omdat het net even anders was dan de gemiddelde documentaire. Ik vond het daardoor wel een geslaagd project al boeide mij dat verhaal over het gekweekte vlees wat minder. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-05-2016 15:56:08 ] | |
Weltschmerz | vrijdag 20 mei 2016 @ 16:18 |
Ja dat zie je in Amsterdam ook niet, dat als je een 50plusser vraagt hoe het gaat dat er dan meteen de diagnose van de dokter volgt. Voor die kerel was het natuurlijk anders dan normaal om iemand in te werken die nog niet wist of ze het wel vol zou houden, en dan nog zo'n stads miepje ook, maar je kon wel merken dat het zijn/hun natuurlijke manier van doen was. Ik zou het niet de meeste evenwichtige docu die ik ooit gezien heb willen noemen, maar wel origineel van opzet met toch wel bijzondere interactie met de slachter en in mindere mate de kok. Een paar momenten die het m.i. toch een pareltje maken. | |
RobinOok | dinsdag 24 mei 2016 @ 23:07 |
Afijn. Nu helemaal gezien en ik interpreteer het nog enigzins hetzelfde, maar dan zonder het woordje nog. Geloof wel dat ze vaker dan 1 keer per twee weken vlees eten. En verder vond ik het een erg goede docu. Ik vond Marijn altijd een beetje een stom wijf in Keuringsdienst van Waarde, maar voor deze docu krijgt ze een 10. Goed gemaakt, begin, eind, tussen, knipoog en dat ze die koe heeft geschoten, petje af. | |
Zo-is-dat | woensdag 25 mei 2016 @ 07:55 |
Ik heb de aftertalk gekeken en daarin zegt ze thuis eigenlijk nooit meer vlees te eten maar alleen nog buiten de deur ![]() Hebben we zonder interpretatie toch een antwoord. Ik haalde dat er ook niet uit maar ze is toch strikter geworden als het leek | |
RobinOok | woensdag 25 mei 2016 @ 11:02 |
Past ook wel bij d'r ja. | |
GewoneMan | donderdag 26 mei 2016 @ 15:35 |
ik weet dat je dat wel wil, maar dat zit er niet in hoor ![]() | |
FANN | donderdag 26 mei 2016 @ 15:37 |
Je hoeft van mij ook geen vegetariër te worden hoor ![]() eten is al een hele stap vooruit. | |
#ANONIEM | vrijdag 27 mei 2016 @ 06:57 |
Als je elke dag buiten de deur iets met vlees haalt is het alsnog veel vind ik. ![]() | |
zeer | vrijdag 27 mei 2016 @ 07:15 |
Herkende in haar relatie met vlees mijn eigen relatie met tabak. Enkel mis ik een jeugdtrauma dat bestaat uit een gezin die enkel en alleen bio dynamisch geteelde kruiden rookte of zo. | |
zeer | vrijdag 27 mei 2016 @ 07:22 |
Vond het een matige documentaire omdat 'ie eigenlijk gericht is op de vraag 'waarom heb ik zo'n enorme afhankelijkheidsrelatie met vlees?' en dat 'ie uiteindelijk niet beantwoord wordt. Ze verzint 101 reden waarom ze die vraag niet hoeft te beantwoorden; 'ik wil niet stoppen maar gewoon minderen', 'als ik een dier door kan maken hoef ik me er geen zorgen over te maken' en 'als ik mijn kind vlees laat eten is de hypocratie er af'. En dat terwijl ze zich dus al d'r hele leven schuldig voelt over het eten van vlees en nota bene háár eigen kind geen vlees laat eten omdat ze dit naar eigen zeggen gewoon niet goed vind. Ik snap werkelijk niet dat je zo ver gaat om niet bij de kern van het verhaal te hoeven komen. Die psycholoog had ook een doortastendheid van 0,0. En dat je je zelf op zo'n "erotische" wijze in beeld laat brengen i.c.m. vlees waarvan je in de eerste instantie zegt dat het staat voor pijn en dood is helemaal ![]() | |
Teslynd | vrijdag 27 mei 2016 @ 14:08 |
Ik zie dat ik de documentaire dus niet hoef te bekijken. Dier doden is niet genoeg. Je moet hem panklaar kunnen maken, als je op de dood-maken-toer gaat. Bovendien is de runderslachterij een van de nettere. Ze had het eten van kippenvees van pluimveehouderij tot winkel moeten volgen. Onlangs las ik een artikel over de slager die 3 varkens heeft en daarmee ook door het dorp banjert, ze zijn redelijk volgzaam en door de manier waarop ze gehouden worden, niet hysterisch en/of agressief. Ja, als ze op gewicht zijn, worden ze geslacht. Het zijn varkens die een prettig leven leiden, ondanks het doel waarvoor ze geteeld zijn. Daar heb je meer aan dan zweverig, hyprocritisch gedoe. | |
zeer | vrijdag 27 mei 2016 @ 17:00 |
waarom zou het doden van een dier in één keer wel ethisch en moreel zijn als je het zelf kunt doden? ![]() | |
golfer | vrijdag 27 mei 2016 @ 17:28 |
Misschien dat je toch maar even moet gaan kijken, want je blaat onzin uit zonder te weten waarover je praat. | |
-Strawberry- | vrijdag 27 mei 2016 @ 17:33 |
Interessant. | |
Teslynd | vrijdag 27 mei 2016 @ 22:20 |
Alleen als je het netjes doet en het dier (vrijwel) geheel verwerkt. Dus niet zoals bij nertsen schijnt te gebeuren alleen de pels afstropen en de rest weggooien. | |
golfer | vrijdag 27 mei 2016 @ 22:29 |
Jij eet nertsen? ![]() | |
-Strawberry- | vrijdag 27 mei 2016 @ 22:35 |
Dat niet, maar als je een dier zelf niet kunt doden dan sta je er moreel waarschijnlijk niet achter. Dan ben je een beetje 'ignorant' (kan even niet op het woord komen) bezig als je ondertussen wel vlees blijft eten. Ik hou vak gemak. Heb mezelf vaak geconfronteerd met het leed en dan was ik even veganist of vegetariërs, maar dat hield ik nooit vol zonder mezelf telkens weer te confronteren. Het vlees op je bord is zo losgekoppeld van het leed. Misschien is dat slecht, maar het is nou eenmaal zo. Een filmpje gaat daar bij mij niet blijvend iets aan veranderen. Tenzij mijn familie of vriend ineens veganistisch zouden worden; dan zou ik best meedoen. Als ik mijn eigen vlees zou moeten doden zou ik vandaag nog vegetarier zijn. Dat maakt het wel een beetje dubbel. | |
RobinOok | vrijdag 27 mei 2016 @ 22:37 |
Ik denk dat dinges het een beetje raar formuleerde. Ik denk dat ie bedoelde "waarom zou het doden van een dier wel ethisch en moreel zijn als je het zelf kunt doden?" Dus minus de "in één keer". | |
Teslynd | vrijdag 27 mei 2016 @ 23:09 |
Ik begrijp je wel hoor, in 1x betekende hier een soort opeens: als je het zelf eigenhandig doet, is het opeens wel goed? Ik vind dat ook een onzin-argument. We leven in een maatschappij/wereld waarin de taken verdeeld zijn. Het is niet meer dan een doordenkprikkel om te praten over zelf slachten & panklaar maken, hoe kijk je er dan tegenaan? Er zijn zoveel mensen die meegemaakt hebben dat het gebruikelijk was om een varken te houden en dat in het najaar te slachten. Ze stonden er gewoon bij te kijken en wisten waar het vlees vandaan kwam. Ik heb nog karkassen bij de slager in de winkel zien hangen. Kinderen van nu kunnen bij de polier de herkenbare kippen aan het spit zien. Iedereen kan weten waar het vlees op het bord vandaan komt. | |
zeer | vrijdag 27 mei 2016 @ 23:15 |
Maar waarom wil je vlees eten? | |
zeer | vrijdag 27 mei 2016 @ 23:15 |
oh okay | |
zeer | vrijdag 27 mei 2016 @ 23:17 |
Ik vind het gewoon een kul argumentatie dat iets ethisch wordt als je het zelf kunt uitvoeren. Het enige wat bewezen is in de documentaire is dat zij terwijl ze morele, ethische en what not bezwaren heeft tegen vlees consumeren en ondanks dat een dier dood om zo niet de hoeven te zoeken naar antwoord op die ene vraag die ze zichzelf stelde. |