abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_162294469
Ik zit nu in het 3e van mbo niveau 4, dit is een commerciële opleiding. hierna wil ik het liefste de maritiem officier opleiding doen. Ik zit alleen met een paar vragen:

Ga je altijd zoveel weken op en zoveel weken af. En waar hangt dit dan van af?

Is er voldoende werk als ik klaar ben met de opleiding?

heeft iemand ervaring met het van mbo naar hbo maritiem officier?


Ik hoop dat iemand hier de vragen op weet. Alvast bedankt!
pi_162294690
Al contact opgenomen met je decaan of de hbo-instelling?
pi_162295682
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 14:37 schreef boat het volgende:
Ik zit nu in het 3e van mbo niveau 4, dit is een commerciële opleiding. hierna wil ik het liefste de maritiem officier opleiding doen. Ik zit alleen met een paar vragen:

Ga je altijd zoveel weken op en zoveel weken af. En waar hangt dit dan van af?

Is er voldoende werk als ik klaar ben met de opleiding?

heeft iemand ervaring met het van mbo naar hbo maritiem officier?


Ik hoop dat iemand hier de vragen op weet. Alvast bedankt!
Zelf ook de overstap overwogen, en sta ingeschreven voor dit jaar aan het HBO, heb dus hoop info gekregen van de scholen.

-Ga je altijd zoveel weken op en zoveel weken af. En waar hangt dit dan van af?

Ligt eraan bij welke rederij je vaart. Een Stena Line tussen Nederland en Engeland is bijvoorbeeld 2 weken op 2 weken af als ik het me goed herinner. Vaar je op een containerschip dan kan het 3 maanden op 3 maanden af zijn en zijn sommige rederijen waarbij je 6 maanden vaart en 6 maanden aan wal bent. Ligt er ook aan welk systeem gebruikt wordt binnen het bedrijf.

-Is er voldoende werk als ik klaar ben met de opleiding?

Er zijn zeker een hoop kansen, maar let er wel op dat ze scholen het altijd beter doen voorkomen dan de werkelijkheid is. Echter zoals ik al zei, het is niet zo slecht als in sommige andere sectoren.

-Heeft iemand ervaring met het van mbo naar hbo maritiem officier?

MBO4 gedaan paar jaar terug en daarna 1 jaar HBO informatica, beviel niet, nu mogelijk naar zeevaartschool. Ga er maar vanuit dat het tempo heel wat hoger ligt op het HBO dan het MBO. Daarnaast ook zeker meer lesstof. Dat zal het grote verschil zijn, als je doorzet en je aan het tempo aanpast, dan is de lesstof zeker goed te doen.
pi_162298069
bedankt! Carlos hier heb ik wat aan.
pi_162298313
Als je dan thuis zit moet je dan nog aan wal bepaalde werkzaamheden uitvoeren?

het lijkt mij dat je dan niet betaald krijgt of heb ik het mis?
pi_162308306
Ik lees een commerciele opleiding, terwijl maritiem officier een technische opleiding is.
Word je toegelaten op basis van je vooropleiding?
Zoja dan ligt er nog een grote uitdaging voor je op basis van de wis- en natuurkunde die je zult moeten beheersen.
pi_162309918
Voor een Nederlander met hbo maritiem officier zijn er genoeg baankansen, ook voor een mbo'ers. Voor machinisten zijn de kansen wel beter dan voor stuurmannen, maar het mooie van de maroff opleiding is dat je aan het eind nog kunt kiezen en mocht je als maroff blijven varen (zijn weinig bedrijven meer die dat doen) dan blijf je bevoegd om als stuurman en als machinist te varen. COC blijft volgens mij ook geldig als je in de laatste 5 jaar ten minste 1 jaar als stuurman of machinist hebt gevaren.

Verder het op en af schema is helemaal afhankelijk van de rederij waar je voor werkt. 4 weken op 4 weken af kan, maar ook 3 maanden op 3 maanden af. Salaris is zeker vergeleken andere beroepen vrij goed.
pi_162317812
Bedankt Anton91!
pi_162319438
Je kan ook contact opnemen met Nautilus. Dat is de vakbond van de Koopvaardij (waar Stena Line enzo onder vallen). Zij hebben altijd veel informatie en gaan ook langs bij scholen enzo dus weten waar ze over praten.

Verder heb je een goed pensioenfonds. Nu niet belangrijk maar later wel :P
pi_162443840
Ik heb afgelopen week is wat gegoogled en nu heb ik nog een paar vragen:

Hoeveel verdien je dan ongeveer? als je die andere maanden dat je niet op zee zit niet betaald krijgt. heb je dan wel ruim genoeg voor die andere maanden.

Klopt het dat een kapitein 12 uur per dag werkt?!

Hoeveel houdt een kapitein dan netto per uur ongeveer over?
pi_162444477
Word je wel toegelaten tot de opleiding als je geen relevante vooropleiding hebt gedaan en ben je slim genoeg om de opleiding te voltooien?
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
pi_162444944
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2016 20:11 schreef boat het volgende:
Ik heb afgelopen week is wat gegoogled en nu heb ik nog een paar vragen:

Hoeveel verdien je dan ongeveer? als je die andere maanden dat je niet op zee zit niet betaald krijgt. heb je dan wel ruim genoeg voor die andere maanden.

Klopt het dat een kapitein 12 uur per dag werkt?!

Hoeveel houdt een kapitein dan netto per uur ongeveer over?
Denk dat er weinig Nederlandse bedrijven zijn die niet gewoon 12 maanden per jaar betalen. Dit ook omdat je dan makkelijker een hypotheek kunt krijgen, het kan wel zo zijn dat je een offshore toeslag krijgt voor de periode dat je aan het werk bent. Maar op zee word vrij goed betaald, entry functie voor zeevarenden op cruiseschepen zijn ongeveer gelijk aan een modaal salaris. (+-3000 euro bruto per maand).

Wat een kapitein verdient ligt er maar net aan hoeveel ervaring, wat voor schepen. Maar een kapitein verdient minimaal wel rond de 60k per jaar. Maar er zullen ook genoeg kapiteins zijn die 100k per jaar verdienen. Erg afhankelijk van wat voor soort schip.
pi_162447625
ex- zeevarende hier.

Werk je voor een Nederlandse reder krijg je gewoon iedere rmaand betaald.Er zijn wel wat andere constructies mogelijk wat bv in de bagger nog wel eens voorkomt. Hier hou je over het hele jaar gezien vaak netto meer aan over. Bedenk wel dat je dat zelf vaak nog pensioen moet regelen.

Baankansen worden langzaamaan minder. Buitenlanders beginnen het toch over te nemen voor een stuk minder salaris, dat neemt niet weg dat er dan nog meer dan genoeg baankansen aan wal zijn. (of eventueel offshore). Er zijn wel altijd nog werk te vinden, kijk bv een op maritiemevacaturebank.

Of je jou 12 uur of 8 uur werkt hangt helemaal van de dag zelf af. Aan de andere kant is er op zee niet altijd wat te doen dus het maakt eigenlijk niet zoveel uit.

Een uurloon is daarom dan ook moeilijk te bepalen. Het is een goed betaalde baan, en op zee geef je niets uit, dus je houd vaak meer geld over aan het einde van de maand. Ik verdiende toen ik begon zo rond de 3k bruto. vijf jaar later zo'n 4 k bruto. toen ben ik aan de "wal" gaan werken.
pi_162448133
Bedankt allemaal voor deze (alweer) nuttige informatie!

Bijdehand, ik word aangenomen alleen moet ik voor sommige vakken bijles om op het niveau te komen. Dit is allemaal geen probleem want dit heb ik er graag voor over.
  † In Memoriam † maandag 23 mei 2016 @ 22:46:19 #15
231686 budvar
budvar
pi_162448922
Vriend van me is maroff(zelf ook 2 jaar op de opleiding gezeten maar niet afgemaakt) en Nederlandse maroffs zijn er echt wel gewild. Hij doet nu 2 maanden op 2 maanden af en als je niet bij de Stena of een andere veerdienst werkt moet je wel rekenen dat je ook minimaal 2 maanden weg bent.
Hij krijgt elke maand salaris ook als hij thuis is, als hij werkt krijgt hij door overwerk e.d. wel veel meer(durf niet precies te zeggen hoeveel).
Heb van hem wel begrepen dat een kapitein een vast maandsalaris heeft ongeacht hoeveel uur hij per dag werkt, maar dat zal altijd meer zijn dan je als stuurman verdient(kan per bedrijf verschillen natuurlijk).
Als je het gaat doen wens ik je vast veel succes, en veel plezier met een azimuth maken ;)
[b]Op maandag 26 januari 2015 11:42 schreef Bapple het volgende:[/b]
Hier hebben we budvar. De grootste atheist van FOK!, en die zou het natuurlijk weer anders hebben gedaan.
Kan ook niet anders. :(
JE WEET ALTIJD ALLES BETER
pi_162491835
Hier ook een ex-zeevarende die best terug zou willen. Ook ik heb de MBO opleiding maritiem officier gedaan, dat was alweer in 1994-1998.

Tegenwoordig is het bijna allemaal 1 op 1 varen. Varierend van 1 week op/af tot 3 maanden op/af.

Wereldwijd varende schepen is het niet echt praktisch om elke paar weken af te lossen dus vaar je al gauw termen van 6-8-10 weken tot 3 maanden. Een havenslepertje in Rotterdam doe je 1 week op/af.

Je werkt effectief gezien dus 6 maanden per jaar maar krijgt elke maand salaris. Wat net zo hoog is als iemand die fulltime op kantoor zit.

Het is niet zozeer een beroep wat je kiest omdat het wat beter betaalt. Het is een bepaald avontuur. Van het vrije zeeleven en de wereld ontdekken.

Grote maritieme organisaties voorspellen een tekort van 150.000 officieren per 2025. Gemiddeld gezien is de baangarantie 100%. Wel zit de toekomst van de europese officier in de meer gespecialiseerde tak van sport. Bijv. LNG tankers, bagger, offshore. Standaard vrachtbootjes is voornamelijk buitenlanders.

Na 11 jaar gevaren te hebben ben ik aan "land" gaan werken voor een grote internationale scheepsbouwer.Hiermee reis ik nog steeds de hele wereld over. Echter verblijf ik nu in hotels.

Zeker voor werktuigkundigen is er gewoon 100% baangarantie en toekomst.

Maar bovenal is het wel iets aparts en dus wat je moet willen en in je zitten.

Al met al kan ik die opleiding van harte aanbevelen.
pi_162492125
En je kan 'in elk stadje een ander schatje' gaan uitproberen :+
pi_162493233
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2016 16:34 schreef BEFEM het volgende:
En je kan 'in elk stadje een ander schatje' gaan uitproberen :+
Echt zo'n flauw grapje dit. En ook totaal niet waar. Nee, daarvoor kon je beter de wereld rondgaan maar aan land verblijven.
pi_162493852
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2016 17:26 schreef Glider76 het volgende:

[..]

Echt zo'n flauw grapje dit. En ook totaal niet waar. Nee, daarvoor kon je beter de wereld rondgaan maar aan land verblijven.
Er zit wel zeker een kern van waarheid in als je kijkt naar het aantal gehuwden :o
  donderdag 26 mei 2016 @ 10:41:46 #20
362582 Interpretatie
Voor iedereen anders.
pi_162510251
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2016 16:34 schreef BEFEM het volgende:
En je kan 'in elk stadje een ander schatje' gaan uitproberen :+
Ik ben bang dat dit toch echt 'tempo doeloe' is hoor. In het verleden was je blij dat je in de haven was; tegenwoordig blij als je weer op zee bent. Op een vrachtboot is het 24/7 in de haven dus als je eens de wal op wilt zul je afspraken moeten maken met je mede-wachtlopenden. Daarbij komt dat er steeds strikter wordt gelet op rusturen en drankverbruik. Ik weet het niet helemaal zeker maar sinds Nedlloyd opgegaan is in Maersk vrees ik dat diens zero-policy beleid betreffende alcohol niet lang meer op zich zal laten wachten. En dan heb ik het dus over de 1 of 2 biertjes, niet over complete drankgelagen, die je na je wacht wilt nuttigen om te ontspannen. Of je dat er voor overhebt om bij hun te gaan varen moet je zelf natuurlijk uitmaken maar ikzelf vind het behoorlijk ver gaan.

Voor het ouderwetse 'stappen' aan de wal kun je waarschijnlijk nog het beste terecht in de zware lading industrie; daar wordt nog wel eens langere tijd gewacht tot de lading beschikbaar is. Ik kan je de columns van 'Zware Kees' aanbevelen (in de Schuttevaer; helaas achter paywall). Echt leuke, practische verhalen van bij Big Lift (dochter van Spliethoff). Je moet overigens wel van aanpakken weten in deze tak-van-sport; zware lading is voor de echte bikkels (en daarom zie ik er dan ook wijselijk van af)!
Je désapprouve ce que vous dites, mais je défendrai à la mort votre droit à le dire - Voltaire
_____Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety,_____
____________deserve neither Liberty nor Safety - Benjamin Franklin___________________
_________Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral - Bertolt Brecht______________
  donderdag 26 mei 2016 @ 23:41:41 #21
414501 KimJong-un
Heeft de titel Doctor
pi_162529900
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 14:37 schreef boat het volgende:
Ik zit nu in het 3e van mbo niveau 4, dit is een commerciële opleiding. hierna wil ik het liefste de maritiem officier opleiding doen. Ik zit alleen met een paar vragen:

Ga je altijd zoveel weken op en zoveel weken af. En waar hangt dit dan van af?

Is er voldoende werk als ik klaar ben met de opleiding?

heeft iemand ervaring met het van mbo naar hbo maritiem officier?


Ik hoop dat iemand hier de vragen op weet. Alvast bedankt!
Rest van de antwoorden niet gelezen maar hier wat input. Mijn beide broers hebben MBO maritiem officier alle schepen gedaan bij het STC in Rotterdam. Hele boeiende maar zware opleiding. Heel divers met natuurkunde, uitgebreid engels, kennis van techniek etc.

Er zitten wat stages in, in de praktijk houden die in dat je 2x een half jaar op zee zit. Stagaires zijn namelijk te goedkoop om tussendoor te laten vliegen. De een is al weer gestopt met varen terwijl die nog geen 4 jaar gevaren heeft. Hij heeft namelijk een kind en wil dan niet een maand van huis weg zijn en dan weer een maand thuis. Ook de onzekerheid van wanneer je gaat vond hij erg vervelend. De ander is zich aan het omscholen naar ICT omdat hij ook dat van huis weg zijn zat is.

Er is niet zo veel werk in de sector op dit moment. Als je even googelt kun je daar een hoop over vinden. Een baan krijgen was voor beiden echter een fluitje van een cent.
bijnamen: briljante kameraad, geweldige leider.
pi_162572650
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2016 23:41 schreef KimJong-un het volgende:

[..]
Er is niet zo veel werk in de sector op dit moment. Als je even googelt kun je daar een hoop over vinden. Een baan krijgen was voor beiden echter een fluitje van een cent.
Dat is best tegenstrijdig? Daarnaast zijn er ook wel genoeg banen hoor..
pi_162573800
Zijn er nou juist wel of niet veel banen in?

mvg

Alvast bedankt
  zondag 29 mei 2016 @ 19:51:51 #24
414501 KimJong-un
Heeft de titel Doctor
pi_162600142
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 20:28 schreef Anton91 het volgende:

[..]

Dat is best tegenstrijdig? Daarnaast zijn er ook wel genoeg banen hoor..
Inderdaad, vandaar dat er ook 'echter' staat. Misschien dat de roep om personeel groter is dan de moeite om aan lading te komen.
bijnamen: briljante kameraad, geweldige leider.
  zondag 29 mei 2016 @ 19:54:06 #25
414501 KimJong-un
Heeft de titel Doctor
pi_162600216
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 20:57 schreef boat het volgende:
Zijn er nou juist wel of niet veel banen in?

mvg

Alvast bedankt
Ehm, banen genoeg schijnbaar want aan werk komen was voor beiden geen probleem. Hoor(de) echter ook van beiden dat ze regelmatig een week stil liggen in de haven omdat ze geen vracht hebben. Soms hebben ze een contract met bijvoorbeeld een windmolenfabrikant te pakken en varen ze maanden achter één hetzelfde stuk van bijvoorbeeld England naar Italië. Er was laatst een artikel in Trouw of de Volkskrant van een journalist die ging proberen een vrachtschip te huren gezien er zoveel stil liggen. Geen rederij echter die daar in mee ging. Artikel vertelde veel over huidige stand van werk in scheepvaart.
bijnamen: briljante kameraad, geweldige leider.
  dinsdag 31 mei 2016 @ 14:42:15 #26
277396 kwaitnait
Ich bin der Henk
pi_162644406
Voor een salaris indicatie zou je het cao grote handelsvaart aan kunnen houden. Dit is wel het minimale wat je gaat verdienen, salarissen in de sleepvaart/offshore/bagger liggen aanzienlijk hoger.

Voor Nederlandse maroffs, en dan helemaal voor de maroffs die naar de technische kant neigen, is werk genoeg.

Ikzelf vaar als kapitein op een sleepboot.
  dinsdag 31 mei 2016 @ 15:21:01 #27
369251 Geralt
of Rivia
pi_162645224
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2016 14:42 schreef kwaitnait het volgende:
Ikzelf vaar als kapitein op een sleepboot.
Zijn er elke dag boten met pech die je moet wegslepen? En wat doe je als er geen boten met pech zijn? :@
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_162647737
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2016 14:42 schreef kwaitnait het volgende:
Voor een salaris indicatie zou je het cao grote handelsvaart aan kunnen houden. Dit is wel het minimale wat je gaat verdienen, salarissen in de sleepvaart/offshore/bagger liggen aanzienlijk hoger.

Dit is inderdaad wel een 'minimaal richtpunt'. Maar ondanks een Nederlandse Maroff opleiding kun je ook gewoon in het buitenland werken. Daar liggen de lonen op sommige plekken hoger dan in Nederland. Ik verdiende bij een goede buitenlandse reder veel meer in dezelfde functie(1 op en 1 af) en dan waren er nog bonussen erboven.

Maar het is niet hosanna in de scheepvaart, zeker niet als stagiaire. Daar hebben toch vele studenten moeite mee. En je mag in sommige gevallen al blij zijn om als veredelde matroos in de sterkte mee te varen. Dus daar moet je op tijd mee zijn en al vroeg een keuze maken!

De opleiding is gevarieerd genoeg om hele andere dingen te doen. Van het schooljaar waarin ik zat, vaart nu nog de minderheid, een paar varen als loods en de rest zitten aan de wal. Eigenlijk iedereen wel met een goede tot zeer goede baan.

quote:
5s.gif Op dinsdag 31 mei 2016 15:21 schreef Geralt het volgende:

[..]

Zijn er elke dag boten met pech die je moet wegslepen? En wat doe je als er geen boten met pech zijn? :@
Er zijn ook pontons, booreilanden, kraanschepen en andere objecten te slepen.
42 is the Answer to the Ultimate Question of Life, The Universe, and Everything.
pi_162648518
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2016 14:37 schreef boat het volgende:
heeft iemand ervaring met het van mbo naar hbo maritiem officier?[/i]
Ik niet, beste vriend van mijn zoon wel. Hij loopt volledig vast op hbo maroff. Te hoog gegrepen terwijl mbo heel goed ging.
pi_162938248
bedankt allemaal voor de nuttige informatie! zijn er nog meer mensen op het forum met ervaringen aan boord?

Heeft iemand ervaring met de overstap van mbo commercieel naar maritiem officier?

mvg
pi_163078030
Hey, ik zit zelf op HBO Marof, ben nu bezig met mijn 1ste jaar af te ronden. Inderdaad voor werktuigkundigen is er zat werk. Dat merk ik al wel aan de richting die studiegenoten willen kiezen. 75% wil stuurman worden. Als je goed bent in wisk/natuurkunde dan zal de overstap geen probleem zijn. Als je hier wel moeite mee hebt, dan zou ik het nog even goed overwegen.
pi_163078115
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2016 19:54 schreef KimJong-un het volgende:

[..]

Ehm, banen genoeg schijnbaar want aan werk komen was voor beiden geen probleem. Hoor(de) echter ook van beiden dat ze regelmatig een week stil liggen in de haven omdat ze geen vracht hebben. Soms hebben ze een contract met bijvoorbeeld een windmolenfabrikant te pakken en varen ze maanden achter één hetzelfde stuk van bijvoorbeeld England naar Italië. Er was laatst een artikel in Trouw of de Volkskrant van een journalist die ging proberen een vrachtschip te huren gezien er zoveel stil liggen. Geen rederij echter die daar in mee ging. Artikel vertelde veel over huidige stand van werk in scheepvaart.
Toevallig n link naar dit artikel? Alvast bedankt.
  zondag 19 juni 2016 @ 09:38:49 #33
414501 KimJong-un
Heeft de titel Doctor
pi_163131837
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 02:34 schreef Adrie072 het volgende:

[..]

Toevallig n link naar dit artikel? Alvast bedankt.
Stond in de Tijd. Had hem via Blende gelezen.
https://blendle.com/i/de-(...)ijd-20160206-5853785
bijnamen: briljante kameraad, geweldige leider.
  zondag 19 juni 2016 @ 09:40:09 #34
414501 KimJong-un
Heeft de titel Doctor
pi_163131846
Een een link naar het betaalde artikel:
http://www.tijd.be/nieuws(...)29818-1615.art?ckc=1
bijnamen: briljante kameraad, geweldige leider.
pi_163131878
Hey,

ik vaar zelf al 5 jaar als stuurman in de offshore. Momenteel gaat het slecht in het algemeen, dit is nu eenmaal de zeevaart: ups and downs. Kijk vooral naar de vacatures, er is wel werk maar ze zoeken meesttal mensen met ervaring: chief officer, chief engineer, captains enz. Dus als nieuwling kom je tegenwoordig niet zomaar binnen (vooral in de offshore).

Voor de vaarmaanden hangt dit af van de rederij, in de offshore, bagger of havendiensenten is het meesttal x week op en x week af, maar in de koopvaardij kan het best zijn dat je bijvoorbeeld 4 maanden op, 2 maanden af hebt.

Salaris is afhankelijk van de branche/rederij. Nederlands offshore rederijen betalen het best in Nederland maar als je dit gaat vergelijken op internationaal niveau stelt dit salaris niks voor.
Op mijn eerste schepen (suppliers) verdiende mijn kapitein ¤7500 bruto, nu vaar ik op een supplier onder singapoorse vlag en hier verdient de kapitein $12000.
De meestte die ik ken die in de offshore werken, willen vaak overschakelen naar boorplatformen, daar liggen de $$$$.

Als je nog vragen hebt hoor ik het wel
pi_163135718
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 09:40 schreef KimJong-un het volgende:
Een een link naar het betaalde artikel:
http://www.tijd.be/nieuws(...)29818-1615.art?ckc=1
Thanks.
pi_163252807
Beste Polo54,

Bedankt voor de nuttige informatie. Vaar jij nu als 1e stuurman? of lager.

Wat bedoel je precies met boorplatformen? Op de schepen die de ruwe olie aan land brengen?

alvast bedankt!
pi_163258084
Boorplatformen zijn die dingen in de zee waarop geboord word naar olie/gas.
De schepen die de ruwe olie aan lang brengen zijn de zgn crude carriers.

Voor een 3e jaars MBO4 zijn dit toch dingen die je zou kunnen weten... inmiddels zit je als het goed is op stage momenteel.

Zelf werk ik bij StenaLine :Y) als WTK nadat ik eerst een aantal jaar heb rondgekeken via maritieme uitzendburo's

meer vragen? geef maar n gil.
Keep on Tripp'n
pi_163341302
Beste MiestOr

Ik zit niet op een maritieme opleiding vandaar.. maar mijn vermoeden was dus juist.

Kom jij wel thuis tussendoor of ben je een week op en een af?

mvg
pi_163360968
Week op / week af lopen wij hier
Keep on Tripp'n
  dinsdag 28 juni 2016 @ 06:53:34 #41
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_163361081
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 09:44 schreef polo54 het volgende:
Hey,

ik vaar zelf al 5 jaar als stuurman in de offshore. Momenteel gaat het slecht in het algemeen, dit is nu eenmaal de zeevaart: ups and downs. Kijk vooral naar de vacatures, er is wel werk maar ze zoeken meesttal mensen met ervaring: chief officer, chief engineer, captains enz. Dus als nieuwling kom je tegenwoordig niet zomaar binnen (vooral in de offshore).

Voor de vaarmaanden hangt dit af van de rederij, in de offshore, bagger of havendiensenten is het meesttal x week op en x week af, maar in de koopvaardij kan het best zijn dat je bijvoorbeeld 4 maanden op, 2 maanden af hebt.

Salaris is afhankelijk van de branche/rederij. Nederlands offshore rederijen betalen het best in Nederland maar als je dit gaat vergelijken op internationaal niveau stelt dit salaris niks voor.
Op mijn eerste schepen (suppliers) verdiende mijn kapitein ¤7500 bruto, nu vaar ik op een supplier onder singapoorse vlag en hier verdient de kapitein $12000.
De meestte die ik ken die in de offshore werken, willen vaak overschakelen naar boorplatformen, daar liggen de $$$$.

Als je nog vragen hebt hoor ik het wel
jammer dat er relatief weinig boorplatformen in de offshore olie en gas zijn ;)
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_183212412
Ik ben van plan om volgend jaar de studie maritiem officier te doen. Gaat het nog steeds zo slecht met de industrie? de olie prijzen zijn iig iets meer gestegen. Is er iemand die ervaring heeft die ik een aantal vragen kan stellen?
Huehue
pi_183217778
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 november 2018 21:10 schreef Jessrabbit het volgende:
Ik ben van plan om volgend jaar de studie maritiem officier te doen. Gaat het nog steeds zo slecht met de industrie? de olie prijzen zijn iig iets meer gestegen. Is er iemand die ervaring heeft die ik een aantal vragen kan stellen?
Ik heb 20 jaar geleden deze opleiding gedaan. Daarna 10 jaar gevaren en nu al 11 jaar aan land in de scheepsbouw. Zit wel veel in het buitenland. Ik wil eigenlijk wel weer terug varen, het verlof en ritme is ideaal. Recentelijk gesolliciteerd en salaris zou nog hoger uitkomen als wat ik nu krijg en voor minder dagen werken op jaarbasis.

Ik hou de vacatures wel bij en het is niet meer zo'n gekkenhuis als in de jaren dat ik nog vaarde. Of er wordt niet meer zo openlijk geadverteerd. Ik zie dat stagairs veel moeite hebben een stage plek te vinden.

Naar mijn idee is er nog steeds een groot tekort aan zeevarenden en het is een prachtige opleiding en beroep. Zeker als je voor de technische kant kiest zoals ik heb gedaan krijg je een gigantisch ervaring waar je echt overal mee terecht kan.

Hoewel de olieprijs laag is heeft vooral de scheepsbouw er last van, maar de bestaande schepen blijven echt wel doorvaren. Zeker de koopvaardij.
pi_183218556
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 09:40 schreef KimJong-un het volgende:
Een een link naar het betaalde artikel:
http://www.tijd.be/nieuws(...)29818-1615.art?ckc=1
Geinig artikel, dank
pi_183358165
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2018 08:21 schreef Glider76 het volgende:

[..]

Ik heb 20 jaar geleden deze opleiding gedaan. Daarna 10 jaar gevaren en nu al 11 jaar aan land in de scheepsbouw. Zit wel veel in het buitenland. Ik wil eigenlijk wel weer terug varen, het verlof en ritme is ideaal. Recentelijk gesolliciteerd en salaris zou nog hoger uitkomen als wat ik nu krijg en voor minder dagen werken op jaarbasis.

Ik hou de vacatures wel bij en het is niet meer zo'n gekkenhuis als in de jaren dat ik nog vaarde. Of er wordt niet meer zo openlijk geadverteerd. Ik zie dat stagairs veel moeite hebben een stage plek te vinden.

Naar mijn idee is er nog steeds een groot tekort aan zeevarenden en het is een prachtige opleiding en beroep. Zeker als je voor de technische kant kiest zoals ik heb gedaan krijg je een gigantisch ervaring waar je echt overal mee terecht kan.

Hoewel de olieprijs laag is heeft vooral de scheepsbouw er last van, maar de bestaande schepen blijven echt wel doorvaren. Zeker de koopvaardij.
Hoe werkt dat dan, ik neem aan dat als je wil varen dat je geen CoC meer hebt?
pi_183358545
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 11:52 schreef Anton91 het volgende:

[..]

Hoe werkt dat dan, ik neem aan dat als je wil varen dat je geen CoC meer hebt?
Jawel, door de aard van ons werk(garantie/training/inbedrijfstellen) aan boord van schepen blijft onze COC geldig. verder krijgen wij ook nog alle wettelijk benodigde trainingen en cursussen zodat de COC geldig blijft. Rijkswaterstaat erkent onze werkdagen als zijnde vaardagen.

Ik ben dus nog steeds C/E No Limitations.
pi_183358855
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 12:21 schreef Glider76 het volgende:

[..]

Jawel, door de aard van ons werk(garantie/training/inbedrijfstellen) aan boord van schepen blijft onze COC geldig. verder krijgen wij ook nog alle wettelijk benodigde trainingen en cursussen zodat de COC geldig blijft. Rijkswaterstaat erkent onze werkdagen als zijnde vaardagen.

Ik ben dus nog steeds C/E No Limitations.
Ah oke, dat verandert het inderdaad al. Ik wil graag binnenkort mijn ETO COC halen (electrical technical officer), dit kan helaas niet in Nederland. Maar ben wel benieuwd of er zulk soort regelingen zijn voor die COC. Weet namelijk niet of ik mijn hele leven wil blijven varen.
pi_183359712
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 12:46 schreef Anton91 het volgende:

[..]

Ah oke, dat verandert het inderdaad al. Ik wil graag binnenkort mijn ETO COC halen (electrical technical officer), dit kan helaas niet in Nederland. Maar ben wel benieuwd of er zulk soort regelingen zijn voor die COC. Weet namelijk niet of ik mijn hele leven wil blijven varen.
Dat denk ik niet. Als je niet meer vaart maak je geen vaardagen. Of je gaat daarna werk doen wat er heel dicht tegenaan zit. Je moet 1 jaar vaartijd maken in 5 jaar tijd. Dan blijft het geldig.

Mooi vak de Elec aan boord, in Nederland doen de werktugkundigen dat er bij, maar echt specialist worden ze dan ook niet.
pi_183373740
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 13:50 schreef Glider76 het volgende:

[..]

Dat denk ik niet. Als je niet meer vaart maak je geen vaardagen. Of je gaat daarna werk doen wat er heel dicht tegenaan zit. Je moet 1 jaar vaartijd maken in 5 jaar tijd. Dan blijft het geldig.

Mooi vak de Elec aan boord, in Nederland doen de werktugkundigen dat er bij, maar echt specialist worden ze dan ook niet.
Inderdaad wat je zegt de functie. Ik heb mij er nog niet zo heel erg in verdiept en voorlopig zit ik nog prima. Maar zou toch ooit ook wel ergens anders willen werken.

Zeker! Had niet verwacht toen ik aan mijn opleiding begon dat dit uiteindelijk mijn werk zou worden. Ik heb gewoon elektrotechniek gedaan.
  woensdag 28 november 2018 @ 20:23:13 #50
450148 KapiteinIglo
Als dat geen neuken wordt...
pi_183426578
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2016 16:19 schreef Glider76 het volgende:

Na 11 jaar gevaren te hebben ben ik aan "land" gaan werken voor een grote internationale scheepsbouwer.Hiermee reis ik nog steeds de hele wereld over. Echter verblijf ik nu in hotels.
Damen *O*
Ik moest de groeten doen van Kapitein Ortega.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')