Zelf ook de overstap overwogen, en sta ingeschreven voor dit jaar aan het HBO, heb dus hoop info gekregen van de scholen.quote:Op woensdag 18 mei 2016 14:37 schreef boat het volgende:
Ik zit nu in het 3e van mbo niveau 4, dit is een commerciële opleiding. hierna wil ik het liefste de maritiem officier opleiding doen. Ik zit alleen met een paar vragen:
Ga je altijd zoveel weken op en zoveel weken af. En waar hangt dit dan van af?
Is er voldoende werk als ik klaar ben met de opleiding?
heeft iemand ervaring met het van mbo naar hbo maritiem officier?
Ik hoop dat iemand hier de vragen op weet. Alvast bedankt!
Denk dat er weinig Nederlandse bedrijven zijn die niet gewoon 12 maanden per jaar betalen. Dit ook omdat je dan makkelijker een hypotheek kunt krijgen, het kan wel zo zijn dat je een offshore toeslag krijgt voor de periode dat je aan het werk bent. Maar op zee word vrij goed betaald, entry functie voor zeevarenden op cruiseschepen zijn ongeveer gelijk aan een modaal salaris. (+-3000 euro bruto per maand).quote:Op maandag 23 mei 2016 20:11 schreef boat het volgende:
Ik heb afgelopen week is wat gegoogled en nu heb ik nog een paar vragen:
Hoeveel verdien je dan ongeveer? als je die andere maanden dat je niet op zee zit niet betaald krijgt. heb je dan wel ruim genoeg voor die andere maanden.
Klopt het dat een kapitein 12 uur per dag werkt?!
Hoeveel houdt een kapitein dan netto per uur ongeveer over?
Echt zo'n flauw grapje dit. En ook totaal niet waar. Nee, daarvoor kon je beter de wereld rondgaan maar aan land verblijven.quote:Op woensdag 25 mei 2016 16:34 schreef BEFEM het volgende:
En je kan 'in elk stadje een ander schatje' gaan uitproberen
Er zit wel zeker een kern van waarheid in als je kijkt naar het aantal gehuwdenquote:Op woensdag 25 mei 2016 17:26 schreef Glider76 het volgende:
[..]
Echt zo'n flauw grapje dit. En ook totaal niet waar. Nee, daarvoor kon je beter de wereld rondgaan maar aan land verblijven.
Ik ben bang dat dit toch echt 'tempo doeloe' is hoor. In het verleden was je blij dat je in de haven was; tegenwoordig blij als je weer op zee bent. Op een vrachtboot is het 24/7 in de haven dus als je eens de wal op wilt zul je afspraken moeten maken met je mede-wachtlopenden. Daarbij komt dat er steeds strikter wordt gelet op rusturen en drankverbruik. Ik weet het niet helemaal zeker maar sinds Nedlloyd opgegaan is in Maersk vrees ik dat diens zero-policy beleid betreffende alcohol niet lang meer op zich zal laten wachten. En dan heb ik het dus over de 1 of 2 biertjes, niet over complete drankgelagen, die je na je wacht wilt nuttigen om te ontspannen. Of je dat er voor overhebt om bij hun te gaan varen moet je zelf natuurlijk uitmaken maar ikzelf vind het behoorlijk ver gaan.quote:Op woensdag 25 mei 2016 16:34 schreef BEFEM het volgende:
En je kan 'in elk stadje een ander schatje' gaan uitproberen
Rest van de antwoorden niet gelezen maar hier wat input. Mijn beide broers hebben MBO maritiem officier alle schepen gedaan bij het STC in Rotterdam. Hele boeiende maar zware opleiding. Heel divers met natuurkunde, uitgebreid engels, kennis van techniek etc.quote:Op woensdag 18 mei 2016 14:37 schreef boat het volgende:
Ik zit nu in het 3e van mbo niveau 4, dit is een commerciële opleiding. hierna wil ik het liefste de maritiem officier opleiding doen. Ik zit alleen met een paar vragen:
Ga je altijd zoveel weken op en zoveel weken af. En waar hangt dit dan van af?
Is er voldoende werk als ik klaar ben met de opleiding?
heeft iemand ervaring met het van mbo naar hbo maritiem officier?
Ik hoop dat iemand hier de vragen op weet. Alvast bedankt!
Dat is best tegenstrijdig? Daarnaast zijn er ook wel genoeg banen hoor..quote:Op donderdag 26 mei 2016 23:41 schreef KimJong-un het volgende:
[..]
Er is niet zo veel werk in de sector op dit moment. Als je even googelt kun je daar een hoop over vinden. Een baan krijgen was voor beiden echter een fluitje van een cent.
Inderdaad, vandaar dat er ook 'echter' staat. Misschien dat de roep om personeel groter is dan de moeite om aan lading te komen.quote:Op zaterdag 28 mei 2016 20:28 schreef Anton91 het volgende:
[..]
Dat is best tegenstrijdig? Daarnaast zijn er ook wel genoeg banen hoor..
Ehm, banen genoeg schijnbaar want aan werk komen was voor beiden geen probleem. Hoor(de) echter ook van beiden dat ze regelmatig een week stil liggen in de haven omdat ze geen vracht hebben. Soms hebben ze een contract met bijvoorbeeld een windmolenfabrikant te pakken en varen ze maanden achter één hetzelfde stuk van bijvoorbeeld England naar Italië. Er was laatst een artikel in Trouw of de Volkskrant van een journalist die ging proberen een vrachtschip te huren gezien er zoveel stil liggen. Geen rederij echter die daar in mee ging. Artikel vertelde veel over huidige stand van werk in scheepvaart.quote:Op zaterdag 28 mei 2016 20:57 schreef boat het volgende:
Zijn er nou juist wel of niet veel banen in?
mvg
Alvast bedankt
Zijn er elke dag boten met pech die je moet wegslepen? En wat doe je als er geen boten met pech zijn?quote:Op dinsdag 31 mei 2016 14:42 schreef kwaitnait het volgende:
Ikzelf vaar als kapitein op een sleepboot.
Dit is inderdaad wel een 'minimaal richtpunt'. Maar ondanks een Nederlandse Maroff opleiding kun je ook gewoon in het buitenland werken. Daar liggen de lonen op sommige plekken hoger dan in Nederland. Ik verdiende bij een goede buitenlandse reder veel meer in dezelfde functie(1 op en 1 af) en dan waren er nog bonussen erboven.quote:Op dinsdag 31 mei 2016 14:42 schreef kwaitnait het volgende:
Voor een salaris indicatie zou je het cao grote handelsvaart aan kunnen houden. Dit is wel het minimale wat je gaat verdienen, salarissen in de sleepvaart/offshore/bagger liggen aanzienlijk hoger.
Er zijn ook pontons, booreilanden, kraanschepen en andere objecten te slepen.quote:Op dinsdag 31 mei 2016 15:21 schreef Geralt het volgende:
[..]
Zijn er elke dag boten met pech die je moet wegslepen? En wat doe je als er geen boten met pech zijn?
Ik niet, beste vriend van mijn zoon wel. Hij loopt volledig vast op hbo maroff. Te hoog gegrepen terwijl mbo heel goed ging.quote:Op woensdag 18 mei 2016 14:37 schreef boat het volgende:
heeft iemand ervaring met het van mbo naar hbo maritiem officier?[/i]
Toevallig n link naar dit artikel? Alvast bedankt.quote:Op zondag 29 mei 2016 19:54 schreef KimJong-un het volgende:
[..]
Ehm, banen genoeg schijnbaar want aan werk komen was voor beiden geen probleem. Hoor(de) echter ook van beiden dat ze regelmatig een week stil liggen in de haven omdat ze geen vracht hebben. Soms hebben ze een contract met bijvoorbeeld een windmolenfabrikant te pakken en varen ze maanden achter één hetzelfde stuk van bijvoorbeeld England naar Italië. Er was laatst een artikel in Trouw of de Volkskrant van een journalist die ging proberen een vrachtschip te huren gezien er zoveel stil liggen. Geen rederij echter die daar in mee ging. Artikel vertelde veel over huidige stand van werk in scheepvaart.
Stond in de Tijd. Had hem via Blende gelezen.quote:Op vrijdag 17 juni 2016 02:34 schreef Adrie072 het volgende:
[..]
Toevallig n link naar dit artikel? Alvast bedankt.
Thanks.quote:Op zondag 19 juni 2016 09:40 schreef KimJong-un het volgende:
Een een link naar het betaalde artikel:
http://www.tijd.be/nieuws(...)29818-1615.art?ckc=1
jammer dat er relatief weinig boorplatformen in de offshore olie en gas zijnquote:Op zondag 19 juni 2016 09:44 schreef polo54 het volgende:
Hey,
ik vaar zelf al 5 jaar als stuurman in de offshore. Momenteel gaat het slecht in het algemeen, dit is nu eenmaal de zeevaart: ups and downs. Kijk vooral naar de vacatures, er is wel werk maar ze zoeken meesttal mensen met ervaring: chief officer, chief engineer, captains enz. Dus als nieuwling kom je tegenwoordig niet zomaar binnen (vooral in de offshore).
Voor de vaarmaanden hangt dit af van de rederij, in de offshore, bagger of havendiensenten is het meesttal x week op en x week af, maar in de koopvaardij kan het best zijn dat je bijvoorbeeld 4 maanden op, 2 maanden af hebt.
Salaris is afhankelijk van de branche/rederij. Nederlands offshore rederijen betalen het best in Nederland maar als je dit gaat vergelijken op internationaal niveau stelt dit salaris niks voor.
Op mijn eerste schepen (suppliers) verdiende mijn kapitein ¤7500 bruto, nu vaar ik op een supplier onder singapoorse vlag en hier verdient de kapitein $12000.
De meestte die ik ken die in de offshore werken, willen vaak overschakelen naar boorplatformen, daar liggen de $$$$.
Als je nog vragen hebt hoor ik het wel
Ik heb 20 jaar geleden deze opleiding gedaan. Daarna 10 jaar gevaren en nu al 11 jaar aan land in de scheepsbouw. Zit wel veel in het buitenland. Ik wil eigenlijk wel weer terug varen, het verlof en ritme is ideaal. Recentelijk gesolliciteerd en salaris zou nog hoger uitkomen als wat ik nu krijg en voor minder dagen werken op jaarbasis.quote:Op zaterdag 17 november 2018 21:10 schreef Jessrabbit het volgende:
Ik ben van plan om volgend jaar de studie maritiem officier te doen. Gaat het nog steeds zo slecht met de industrie? de olie prijzen zijn iig iets meer gestegen. Is er iemand die ervaring heeft die ik een aantal vragen kan stellen?
Geinig artikel, dankquote:Op zondag 19 juni 2016 09:40 schreef KimJong-un het volgende:
Een een link naar het betaalde artikel:
http://www.tijd.be/nieuws(...)29818-1615.art?ckc=1
Hoe werkt dat dan, ik neem aan dat als je wil varen dat je geen CoC meer hebt?quote:Op zondag 18 november 2018 08:21 schreef Glider76 het volgende:
[..]
Ik heb 20 jaar geleden deze opleiding gedaan. Daarna 10 jaar gevaren en nu al 11 jaar aan land in de scheepsbouw. Zit wel veel in het buitenland. Ik wil eigenlijk wel weer terug varen, het verlof en ritme is ideaal. Recentelijk gesolliciteerd en salaris zou nog hoger uitkomen als wat ik nu krijg en voor minder dagen werken op jaarbasis.
Ik hou de vacatures wel bij en het is niet meer zo'n gekkenhuis als in de jaren dat ik nog vaarde. Of er wordt niet meer zo openlijk geadverteerd. Ik zie dat stagairs veel moeite hebben een stage plek te vinden.
Naar mijn idee is er nog steeds een groot tekort aan zeevarenden en het is een prachtige opleiding en beroep. Zeker als je voor de technische kant kiest zoals ik heb gedaan krijg je een gigantisch ervaring waar je echt overal mee terecht kan.
Hoewel de olieprijs laag is heeft vooral de scheepsbouw er last van, maar de bestaande schepen blijven echt wel doorvaren. Zeker de koopvaardij.
Jawel, door de aard van ons werk(garantie/training/inbedrijfstellen) aan boord van schepen blijft onze COC geldig. verder krijgen wij ook nog alle wettelijk benodigde trainingen en cursussen zodat de COC geldig blijft. Rijkswaterstaat erkent onze werkdagen als zijnde vaardagen.quote:Op zondag 25 november 2018 11:52 schreef Anton91 het volgende:
[..]
Hoe werkt dat dan, ik neem aan dat als je wil varen dat je geen CoC meer hebt?
Ah oke, dat verandert het inderdaad al. Ik wil graag binnenkort mijn ETO COC halen (electrical technical officer), dit kan helaas niet in Nederland. Maar ben wel benieuwd of er zulk soort regelingen zijn voor die COC. Weet namelijk niet of ik mijn hele leven wil blijven varen.quote:Op zondag 25 november 2018 12:21 schreef Glider76 het volgende:
[..]
Jawel, door de aard van ons werk(garantie/training/inbedrijfstellen) aan boord van schepen blijft onze COC geldig. verder krijgen wij ook nog alle wettelijk benodigde trainingen en cursussen zodat de COC geldig blijft. Rijkswaterstaat erkent onze werkdagen als zijnde vaardagen.
Ik ben dus nog steeds C/E No Limitations.
Dat denk ik niet. Als je niet meer vaart maak je geen vaardagen. Of je gaat daarna werk doen wat er heel dicht tegenaan zit. Je moet 1 jaar vaartijd maken in 5 jaar tijd. Dan blijft het geldig.quote:Op zondag 25 november 2018 12:46 schreef Anton91 het volgende:
[..]
Ah oke, dat verandert het inderdaad al. Ik wil graag binnenkort mijn ETO COC halen (electrical technical officer), dit kan helaas niet in Nederland. Maar ben wel benieuwd of er zulk soort regelingen zijn voor die COC. Weet namelijk niet of ik mijn hele leven wil blijven varen.
Inderdaad wat je zegt de functie. Ik heb mij er nog niet zo heel erg in verdiept en voorlopig zit ik nog prima. Maar zou toch ooit ook wel ergens anders willen werken.quote:Op zondag 25 november 2018 13:50 schreef Glider76 het volgende:
[..]
Dat denk ik niet. Als je niet meer vaart maak je geen vaardagen. Of je gaat daarna werk doen wat er heel dicht tegenaan zit. Je moet 1 jaar vaartijd maken in 5 jaar tijd. Dan blijft het geldig.
Mooi vak de Elec aan boord, in Nederland doen de werktugkundigen dat er bij, maar echt specialist worden ze dan ook niet.
Damenquote:Op woensdag 25 mei 2016 16:19 schreef Glider76 het volgende:
Na 11 jaar gevaren te hebben ben ik aan "land" gaan werken voor een grote internationale scheepsbouwer.Hiermee reis ik nog steeds de hele wereld over. Echter verblijf ik nu in hotels.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |