abonnement Unibet Coolblue
  zondag 10 juli 2016 @ 09:47:46 #101
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_163635904


Vanavond mn verjaardag met bbq, dus zelf maar het brood gemaakt. Voor is tarwebloem, gebuild tarwemeel en kummel. Achter is een mix van abdijspeltmeel met tarwebloem
  zondag 10 juli 2016 @ 10:12:30 #102
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_163636149
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2016 09:47 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]

Vanavond mn verjaardag met bbq, dus zelf maar het brood gemaakt. Voor is tarwebloem, gebuild tarwemeel en kummel. Achter is een mix van abdijspeltmeel met tarwebloem
Wauw ^O^ en gefeliciteerd!

Als ik ooit een brood ga bakken, blijft er niet veel deeg over vrees ik.

Deegsnoeper hier :@
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  zondag 10 juli 2016 @ 10:13:16 #103
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_163636155
quote:
1s.gif Op zondag 10 juli 2016 10:12 schreef sararaats het volgende:

[..]

Wauw ^O^

Als ik ooit een brood ga bakken, blijft er niet veel deeg over vrees ik.

Deegsnoeper hier :@
Dit deeg is rauw allesbehalve lekker, dus dat zit wel goed ;)
  zondag 10 juli 2016 @ 10:20:33 #104
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_163636229
quote:
1s.gif Op zondag 10 juli 2016 10:13 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Dit deeg is rauw allesbehalve lekker, dus dat zit wel goed ;)
Owkey.

Het deeg van grof brood is yummie.

Het is ook eeuwen geleden dat ik brood bakte. Was op de middelbare school.

Weet nog heel goed dat de leerkracht echt boos werd omdat ik van het deeg snoepte.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_163636766
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2016 09:47 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]

Vanavond mn verjaardag met bbq, dus zelf maar het brood gemaakt. Voor is tarwebloem, gebuild tarwemeel en kummel. Achter is een mix van abdijspeltmeel met tarwebloem
Gefeliciteerd! Ben benieuwd naar het resultaat.

Ik vind rauw brooddeeg ook echt niet lekker, terwijl ik me bij taart en koekjes en zo echt moet inhouden (zeker nu ik dat vaak met mijn kinderen doe, en ik wil echt niet dat die veel rauw ei binnenkrijgen...)
pi_163636897
Ik eet het ook nooit idd, brooddeeg.
Van de resten krijg je verstopping (in de afvoer :9 )
Gisteren heb ik zuurdesem (half volkoren en 50 gr haver) en kaiserbroodjes gebakken maar niet echt foto waardig.
  zondag 10 juli 2016 @ 11:15:00 #107
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_163636908
Kan me helemaal niks bij brooddeeg snoepen voorstellen eigenlijk :). Tijdje geleden dat ik iets heb gebakken. Volgend weekend, als ik vrij ben, hamburgerbroodjes bakken :9.
  zondag 10 juli 2016 @ 11:17:32 #108
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_163636949
quote:
1s.gif Op zondag 10 juli 2016 11:14 schreef computergirl het volgende:
Ik eet het ook nooit idd, brooddeeg.
Van de resten krijg je verstopping (in de afvoer :9 )
Gisteren heb ik zuurdesem (half volkoren en 50 gr haver) en kaiserbroodjes gebakken maar niet echt foto waardig.
Snap het wel hoor.

Ik ben op dat vlak weird as hell ;)

Maar... ik ga binnenkort een brood bakken in de oven *O*
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  zondag 10 juli 2016 @ 12:20:09 #109
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_163638072
quote:
1s.gif Op zondag 10 juli 2016 11:14 schreef computergirl het volgende:
Ik eet het ook nooit idd, brooddeeg.
Van de resten krijg je verstopping (in de afvoer :9 )
Gisteren heb ik zuurdesem (half volkoren en 50 gr haver) en kaiserbroodjes gebakken maar niet echt foto waardig.
Ik snoep wel als het warm uit de oven komt. Omz :9

Binnenkort toch echt eens mn workshop bij LHO doen. En mn bannetons vinden. (Verhuizing, samenwonen, tijdelijk ruimtegebrek dus veel ligt nog in een opslag ) :')

Ze zitten nu in de oven en het deeg plakte weer als een malle. Had er net een hard hoofd in maar het komt wel goed omhoog nu O+
  zondag 10 juli 2016 @ 13:09:38 #110
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_163639119


Model rustiek handwerk aka misvormde baksels. :'). En vergeten in te snijden #faal
  zondag 10 juli 2016 @ 13:57:27 #111
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_163640179
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2016 13:09 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]

Model rustiek handwerk aka misvormde baksels. :'). En vergeten in te snijden #faal
^O^ ik vind het goed gelukt hoor.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_163640995
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2016 13:09 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]

Model rustiek handwerk aka misvormde baksels. :'). En vergeten in te snijden #faal
Herkenbaar :D Ach, de smaak zal er niet minder om wezen. Dus enjoy vanavond bij de barbecue :Y)
mag het weten
pi_163641488
Ik moet hier ook eens meer lurken.
Deze week nieuwe bakblikken ontvangen, vanavond eens proberen. :)

Je baksels ziet er prima rustiek uit, doucheeendje. En gefeliciteerd! ;)
  zondag 10 juli 2016 @ 15:00:13 #114
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_163642017


Ik had deze desem broodjes laatst nog gebakken.

Ben m'n desem alleen ietwat aan t verwaarlozen de laatste tijd :@ ben er ook niet zo tevreden over, moet eigenlijk een keer een nieuwe -O-
pi_163642622
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2016 13:09 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]

Model rustiek handwerk aka misvormde baksels. :'). En vergeten in te snijden #faal
als ciabatta zijn ze goed gelukt :+
pi_163652746
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2016 13:09 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]

Model rustiek handwerk aka misvormde baksels. :'). En vergeten in te snijden #faal
Ze smaken vast heerlijk! En als je ze snijdt, zie je niet meer dat ze niet superstrak gevormd waren.
pi_163652807
quote:
1s.gif Op zondag 10 juli 2016 15:00 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Ik had deze desem broodjes laatst nog gebakken.

Ben m'n desem alleen ietwat aan t verwaarlozen de laatste tijd :@ ben er ook niet zo tevreden over, moet eigenlijk een keer een nieuwe -O-
Mooi hoor! Zou het echt nodig zijn om een heel nieuw desem op te starten? Kan je niet een beeyje van je huidige goed tot leven brengen?
pi_163653230
quote:
1s.gif Op zondag 10 juli 2016 21:31 schreef Bleie het volgende:

[..]

Mooi hoor! Zou het echt nodig zijn om een heel nieuw desem op te starten? Kan je niet een beeyje van je huidige goed tot leven brengen?
de huidige een week lang dagelijks voeren en buiten de koelkast houden :Y
  zondag 10 juli 2016 @ 21:50:32 #119
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_163653522
quote:
1s.gif Op zondag 10 juli 2016 21:42 schreef computergirl het volgende:

[..]

de huidige een week lang dagelijks voeren en buiten de koelkast houden :Y
Heb al meerdere heropvoed pogingen gedaan :+

Maar wel nog nooit een hele week, misschien moet ie inderdaad toch nog op voor een herkansing :P
pi_163655582
Nou, mijn broodjes zijn prima gelukt:

Ik kreeg ze alleen niet zo uit de vorm, dus moest er met een deegsteker even langssteken om ze los te krijgen, en krijg de blikken nu ook niet schoon zonder ze af te wassen.
Het zijn blauwstalen bakblikken die ik twee keer heb ingebrand met een dun laagje zonnebloemolie, Voor het bakken heb ik de blikken ook lichtjes ingevet met een dun laagje olie.
Is het inbranden nu niet goed gegaan, of moet ik iets anders doen?
  maandag 11 juli 2016 @ 12:55:08 #121
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_163664129
Het was goed gelukt en het smaakte goed :)

Nog een crumbshot:

1x spelt/tarwe, 2x tarwe met kummel
pi_163666288
Goed kruim douche-eendje! En herkenbaar, die mislukte baksels. Mijn stokbroden zien er altijd heel 'rustiek' uit :')

Ik heb weer eens een broodje gebakken:





100% meel, 65% water, 30% desem, 2,5% zout (maar uitgeschoten dus dat zal iets meer zijn).
Desem heeft 100 % hydratatie, meel bestaat uit hoofdzakelijk bloem, beetje roggemeel en een beetje speltbloem. Handje maanzaad erdoor gegooid. Het is heel erg lekker :9 maar ik zou wel willen dattie nog wat meer omhoog kwam. Ben ook niet helemaal tevreden over het kruim en de vorm. Maar het was een best lastig hanteerbaar, behoorlijk nat deeg.
freedom is just another word for nothing left to lose
  maandag 11 juli 2016 @ 16:03:12 #123
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_163668036
Gebruiken jullie broodmix of maken jullie het deeg zelf?

Het kan zijn dat de mama en ik de twee gaan gebruiken.

Wat een kunstwerken heb ik al zien passeren ^O^
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_163668961
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2016 14:27 schreef Lot_1 het volgende:
Goed kruim douche-eendje! En herkenbaar, die mislukte baksels. Mijn stokbroden zien er altijd heel 'rustiek' uit :')

Ik heb weer eens een broodje gebakken:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

100% meel, 65% water, 30% desem, 2,5% zout (maar uitgeschoten dus dat zal iets meer zijn).
Desem heeft 100 % hydratatie, meel bestaat uit hoofdzakelijk bloem, beetje roggemeel en een beetje speltbloem. Handje maanzaad erdoor gegooid. Het is heel erg lekker :9 maar ik zou wel willen dattie nog wat meer omhoog kwam. Ben ook niet helemaal tevreden over het kruim en de vorm. Maar het was een best lastig hanteerbaar, behoorlijk nat deeg.
2,5% zout? Gerekend over hoeveelheid meel of totale hoeveelheid?
pi_163670017
Over de hoeveelheid meel, dus het is een behoorlijk zout brood :D Maar ik vind dat wel lekker :)
freedom is just another word for nothing left to lose
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')