Wauw en gefeliciteerd!quote:Op zondag 10 juli 2016 09:47 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]
Vanavond mn verjaardag met bbq, dus zelf maar het brood gemaakt. Voor is tarwebloem, gebuild tarwemeel en kummel. Achter is een mix van abdijspeltmeel met tarwebloem
Dit deeg is rauw allesbehalve lekker, dus dat zit wel goedquote:Op zondag 10 juli 2016 10:12 schreef sararaats het volgende:
[..]
Wauw
Als ik ooit een brood ga bakken, blijft er niet veel deeg over vrees ik.
Deegsnoeper hier
Owkey.quote:Op zondag 10 juli 2016 10:13 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Dit deeg is rauw allesbehalve lekker, dus dat zit wel goed
Gefeliciteerd! Ben benieuwd naar het resultaat.quote:Op zondag 10 juli 2016 09:47 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]
Vanavond mn verjaardag met bbq, dus zelf maar het brood gemaakt. Voor is tarwebloem, gebuild tarwemeel en kummel. Achter is een mix van abdijspeltmeel met tarwebloem
Snap het wel hoor.quote:Op zondag 10 juli 2016 11:14 schreef computergirl het volgende:
Ik eet het ook nooit idd, brooddeeg.
Van de resten krijg je verstopping (in de afvoer )
Gisteren heb ik zuurdesem (half volkoren en 50 gr haver) en kaiserbroodjes gebakken maar niet echt foto waardig.
Ik snoep wel als het warm uit de oven komt. Omzquote:Op zondag 10 juli 2016 11:14 schreef computergirl het volgende:
Ik eet het ook nooit idd, brooddeeg.
Van de resten krijg je verstopping (in de afvoer )
Gisteren heb ik zuurdesem (half volkoren en 50 gr haver) en kaiserbroodjes gebakken maar niet echt foto waardig.
ik vind het goed gelukt hoor.quote:Op zondag 10 juli 2016 13:09 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]
Model rustiek handwerk aka misvormde baksels. . En vergeten in te snijden #faal
Herkenbaar Ach, de smaak zal er niet minder om wezen. Dus enjoy vanavond bij de barbecuequote:Op zondag 10 juli 2016 13:09 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]
Model rustiek handwerk aka misvormde baksels. . En vergeten in te snijden #faal
als ciabatta zijn ze goed geluktquote:Op zondag 10 juli 2016 13:09 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]
Model rustiek handwerk aka misvormde baksels. . En vergeten in te snijden #faal
Ze smaken vast heerlijk! En als je ze snijdt, zie je niet meer dat ze niet superstrak gevormd waren.quote:Op zondag 10 juli 2016 13:09 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]
Model rustiek handwerk aka misvormde baksels. . En vergeten in te snijden #faal
Mooi hoor! Zou het echt nodig zijn om een heel nieuw desem op te starten? Kan je niet een beeyje van je huidige goed tot leven brengen?quote:Op zondag 10 juli 2016 15:00 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]
Ik had deze desem broodjes laatst nog gebakken.
Ben m'n desem alleen ietwat aan t verwaarlozen de laatste tijd ben er ook niet zo tevreden over, moet eigenlijk een keer een nieuwe
de huidige een week lang dagelijks voeren en buiten de koelkast houdenquote:Op zondag 10 juli 2016 21:31 schreef Bleie het volgende:
[..]
Mooi hoor! Zou het echt nodig zijn om een heel nieuw desem op te starten? Kan je niet een beeyje van je huidige goed tot leven brengen?
Heb al meerdere heropvoed pogingen gedaanquote:Op zondag 10 juli 2016 21:42 schreef computergirl het volgende:
[..]
de huidige een week lang dagelijks voeren en buiten de koelkast houden
2,5% zout? Gerekend over hoeveelheid meel of totale hoeveelheid?quote:Op maandag 11 juli 2016 14:27 schreef Lot_1 het volgende:
Goed kruim douche-eendje! En herkenbaar, die mislukte baksels. Mijn stokbroden zien er altijd heel 'rustiek' uit
Ik heb weer eens een broodje gebakken:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
100% meel, 65% water, 30% desem, 2,5% zout (maar uitgeschoten dus dat zal iets meer zijn).
Desem heeft 100 % hydratatie, meel bestaat uit hoofdzakelijk bloem, beetje roggemeel en een beetje speltbloem. Handje maanzaad erdoor gegooid. Het is heel erg lekker maar ik zou wel willen dattie nog wat meer omhoog kwam. Ben ook niet helemaal tevreden over het kruim en de vorm. Maar het was een best lastig hanteerbaar, behoorlijk nat deeg.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |