abonnementen ibood.com bol.com
  Moderator zaterdag 20 februari 2016 @ 11:41:42 #126
4036 crew  Cynix
The Original
pi_160064677
quote:
xtra? Was hij eigenlijk zo'n topper?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_160064738
quote:
99s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 11:41 schreef Cynix het volgende:

[..]

xtra? Was hij eigenlijk zo'n topper?
In financile zin kan ie wel wat betekenen. Denk dat ING vooral veel extra zekerheid wilde.
  zaterdag 20 februari 2016 @ 11:47:28 #128
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_160064806
Kahn lijkt me iemand die graag zelf alle touwtjes in handen houdt. En naast het overnemen van V&D gaan de zaken bij zijn andere winkels ook gewoon door. Hij zal de eerste niet zijn die succesvol een keten overneemt en enkele jaren later aan de grond zit omdat zijn andere winkels falen door gebrek aan aandacht.
So we just called him Fred
pi_160064853
quote:
99s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 11:40 schreef Cynix het volgende:

[..]

Je kunt ook gewoon een kopje koffie drinken ergens. En als je dan genegeerd wordt, wat vaak het geval zal zijn, kun je altijd nog naar buiten lopen zonder iets te nuttigen. :)
La Plas :+
...
pi_160065057
Volledige interview met Kahn in NRC:

http://www.nrc.nl/handels(...)ant-mannetje-1589964

quote:
‘Ik heb geen enorme bak geld, zoals Dagobert Duck’
Roland Kahn Zonder opleiding bouwde de 63-jarige ondernemer Roland Kahn een mode-imperium op. Deze week strandde zijn poging om V&D te redden. „Ik laat me niet door angst verlammen.”

Zoals altijd begon ondernemer Roland Kahn zijn work-out afgelopen dinsdag met twintig minuten op The Wave, een cardioapparaat waarop je zijwaartse schaatsbewegingen maakt. Daarna deed hij krachtoefeningen, volgens een schema dat zijn personal trainer – met wie hij al acht jaar traint – voor hem opstelt.

Drie keer per week sport Kahn om 7 uur ’s ochtends in zijn eigen gym. Maar afgelopen dinsdag fanatieker dan normaal. Hij moest zich afreageren, vertelde zijn vriendin Jasmine Surer (34) voorafgaand aan dit interview. Haar aanstaande man wist die dinsdagochtend al dat de overname van V&D zou mislukken. Die middag wist de rest van Nederland dat ook.

Roland Kahn (63) was er gaandeweg steeds meer van overtuigd geraakt dat V&D doorstarten een geweldig idee was. Zijn zakenpartners en „goede vrienden” John Fiszbajn en Ronald Snijders waren ermee gekomen. Zij zijn mede-eigenaar van vastgoedfonds IEF Capital, dat twaalf V&D-panden bezit en waarin Kahn ook een belang van 5 procent heeft. Op zaterdag 23 januari vroegen Fiszbajn en Snijders aan Kahn naar V&D te kijken – de vastgoedeigenaren hadden veel baat bij een doorstart van het warenhuis.

Na een gesprek met V&D-topman John van der Ent werd Kahn enthousiast. Toen enkele dagen later bleek dat supermarktbedrijf Jumbo horecaformule La Place overnam, werd hij ng gemotiveerder. Voor de ondernemersfamilie Van Eerd, eigenaar van Jumbo, heeft hij veel bewondering. Hij wil „niet arrogant” zijn, zegt hij. Maar: „Kwaliteit herkent kwaliteit.”

Al gauw barstte Kahn van de ideen om de stoffige warenhuizen aan te pakken. Daarvoor greep hij terug op zijn eigen warenhuiservaring, vertelt hij – vanaf 1970 werkte hij zes jaar bij de Bijenkorf. „De mensen willen weer beleving”, weet hij. Een speciale „chief entertainment officer” zou daarvoor zorgen. Hij had al iemand op het oog: „De man die Disneyland Parijs heeft geleid, zou aan boord komen.”

Kahn zag het helemaal zitten en begon vol overtuiging aan deze „megaklus”. Hij moest overeenstemming zien te bereiken met curatoren, zijn huisbank ING n de eigenaren van de 45 V&D-panden die hij wilde hebben.

De emotionele Kahn onderhandelt niet als doorsnee zakenman, vertellen mensen die de afgelopen weken met hem te maken hadden. Hij kleedt zich als een hippe twintiger, zegt precies wat hij denkt en vloekt, ook op momenten dat dat ongepast is.

Kahn kwam heel dichtbij een deal, maar uiteindelijk is het hem niet gelukt. Te veel belangen en te weinig tijd, zo vat hij het zelf samen.

Waarom dacht u dat u dat kon, V&D overnemen?

„In 2010 heb ik ook al op V&D geboden. 1 euro, destijds. Dat vond ik toen eigenlijk al 1 euro te veel, haha! Het bedrijf was gewoon niks waard, maar nu was het een ander verhaal. Zeker omdat ik nu afspraken kon maken over lagere huurprijzen. Ik wist ook al heel veel over het bedrijf. Het was geen bevlieging – ik was niet aan het trippen, ik was geheel in staat nuchter na te denken. Ik wist niet zeker of ik het kon. Maar goed, ik weet ook niet of ik morgenochtend weer wakker word. Daardoor moet je je niet laten tegenhouden. Ik wilde testen of ik het kon.”

Hoeveel geld wilde u zelf in V&D steken?

„25 miljoen euro, en daar kwam nog eens 25 miljoen bij van de familie Van Eerd, van Jumbo. Zij zouden geen aandeelhouder worden, maar stelden dat geld aan mij beschikbaar. De mannen van IEF wilden er 10 miljoen van hun eigen poen in stoppen. De verhuurders zouden 100 miljoen bijdragen aan de verbouwing van de panden.”

Hoeveel had u nodig van ING?

„We hadden de bank om een krediet van 75 miljoen gevraagd. Het ministerie van Economische Zaken zou garant staan voor de helft van dat bedrag.”

ING was aanvankelijk bereidwillig. Waarom hebt u het geld niet gekregen?

„ING was de enige die met mij wilde praten – Rabobank en NIBC had ik ook gevraagd. Ralph Hamers [topman van ING] is meteen komen praten, hij zat op die stoel daar. Ralph is ook mijn persoonlijke accountmanager, we hebben een goede relatie. Ik heb hem zien groeien van directeur Roemeni tot de grote baas van het bedrijf.

„Maar binnen zo’n bank zitten verschillende krachten. De directie van ING en de commercile crew stonden er helemaal achter. Maar er zijn ook altijd mensen met een waarschuwend vingertje. Dat is hun taak. Vorige week vrijdag heeft ING het besproken in de kredietcommissie, ’s avonds stelden ze aanvullende eisen.”

Wat wilde ING dan?

„Ze hadden eisen ten aanzien van de hoeveelheid eigen vermogen die ik zou inbrengen. En ten aanzien van het eigenaarschap van V&D. ING was bang dat ik te veel hooi op mijn vork nam. Ze wilden dat zich nog een topondernemer aan dit verhaal zou verbinden. Daar was geen tijd voor. Ik had die vrijdagochtend al wel met een topondernemer gesproken, maar die kwam hier binnen en dacht: ik kan voor heel weinig heel veel binnenhalen. Dus dat is niet gelukt.”
Wie was dat?

„Dat ga ik niet vertellen.”

Wilde u berhaupt wel iemand naast u dulden?

„Weet je wat er gebeurt als je onder tijdsdruk iets moet regelen? Dan draaien ze je ballen eraf. En ik wilde wel graag de baas blijven over mijn eigen operatie.”

Kon u er zelf niet meer geld in steken, om het toch te laten slagen?

„Ik heb geen enorme bak geld waar ik uit kan scheppen, zoals Dagobert Duck. Het geld dat ik er in zou steken kwam uit vastgoedwinsten, maar veel van mijn vermogen zit ook vast. Ik had met mijn familie en commissarissen afgesproken: ik ga er geen vermogen van mijn eigen bedrijven in stoppen. Er werken hier 5.500 mensen. Die moeten rustig kunnen slapen. Ik heb gekeken hoeveel meer geld ik er bij kon doen, bovenop die 25 miljoen. Ik kon 12,5 miljoen extra ophoesten, maar daarna was het klaar.”

CoolCat-oprichter Kahn heeft in veertig jaar een mode-imperium opgebouwd. In 1976 opende hij zijn eerste winkel met hippe, goedkope kleding voor jongeren. Intussen bestaat zijn concern naast CoolCat uit MS Mode, America Today en lingeriemerk Sapph. De omzet van zijn bedrijven telt op tot een kleine 500 miljoen euro.

Het hoofdkantoor, een grijze blokkendoos in Diemen-Zuid, is een ‘campus’, met kroeg BarGezellig – „voor de kroegtijgers” – en een fitnessruimte – „voor de sporttijgers”. Het ziet er allemaal jong en fris uit, maar een hoofdkantoor mag niet te veel kosten, vindt Kahn. „Het geld verdienen we in de winkels. Niet op kantoor.” De goedkope originele deuren met lila print heeft hij bijvoorbeeld behouden, om te besparen. Wel staat er op de binnenplaats een Kip-caravan, behangen met gekleurde lampjes – vond zijn zakenpartner leuk. Een hijskraan moest het ding erin takelen. „Kostte een vermogen”, zegt Kahn, maar de Kip draagt bij aan de sfeer. Dat vindt Kahn belangrijk, hij wil dat mensen zich op hun gemak voelen.

CoolCat is het hart van zijn bedrijf en heeft, net als andere modewinkels, een zwaar jaar gehad. Z zwaar, dat CoolCat de aandacht heeft van bijzonder beheer, de bankafdeling voor bedrijven in problemen. Kahn wil daar liever niet op ingaan, maar zegt wel: „CoolCat had een zwak management. Inmiddels hebben we de directie versterkt.” En: „Bijzonder beheer monitort lle modebedrijven, na het desastreuze jaar 2015.” Het eigen vermogen – de buffer van het bedrijf – is nog altijd hoger dan de bank voorschrijft, zegt hij. Kahn wijst erop dat MS Mode, zijn grootste bedrijf, vorig jaar wel 3 procent meer omzet heeft behaald.

Kahn benadrukt dat de situatie bij CoolCat „geen rol” heeft gespeeld bij de overname van V&D. ING heeft hem „geen enkele beperking” opgelegd, „laat dat helder zijn”. Een woordvoerder van ING bevestigt dit: „ING heeft geen enkel moment getwijfeld om de heer Kahn bij te staan bij zijn plannen voor V&D.”

Van zijn werknemers vraagt Kahn veel. Als hij niet tevreden is, kan hij enorm boos worden, vertelt zijn zakenpartner en financieel directeur Jaco Scheffers voorafgaand aan dit interview. Als zijn inkopers de verkeerde kleur grijs bestellen bijvoorbeeld. Je hebt namelijk ‘zomergrijs’ en ‘wintergrijs’ – en de bestelling loopt altijd een half jaar vr op het seizoen. Dat gaat dus weleens mis.

En dan wordt u woedend?

Kahn lacht. „Jaaa. Dat is waar. Als ik boos word, word ik ook bs.”

Dat klinkt intimiderend.

„Ja. Dat is een van mijn zwakke kanten. Ik kan heftig overkomen. Maar ik denk dat mensen daar wel mee leren omgaan. Ik kan ook goed sorry zeggen. Het klinkt misschien een beetje arrogant, maar het is wel mjn bedrijf en dit is hoe ik ben. Ik pas me aan, maar zij moeten zich ook aan mij aanpassen.”

Uw vriendin vertelde dat u langer voor de spiegel staat dan zij, als jullie uitgaan.

„Ha, dat wil ik nog weleens zien!”

Volgens haar bent u heel ijdel.

„Ik heb gewoon tijd voor mezelf nodig, is dat ijdel? Als ik ’s ochtends gesport heb, vind ik het heerlijk om me een half uur te scheren. Ik vind het fijn om er goed uit te zien, om goed voor mijn lichaam te zorgen. Maar ik sta niet te springen om vooraan op de foto te staan.”

U zegt wat u denkt. U vergeleek minister Ploumen met een zeemeeuw – „ze schijt op je kop en vliegt door” – en zei lingeriemerk Sapph te hebben gekocht uit „pure geiligheid”. Bent u echt zo of is het ook een act?

„Ik ben een heel recalcitrant mannetje. En ik ben iemand die zich niet door angst laat verlammen. Ik ken ook angst, maar dat helpt me alert te blijven.”

Wat is uw grootste angst?

Dan is het recalcitrante mannetje even verdwenen. Dikke tranen wellen op in Kahns ogen. „Mijn kinderen”, zegt hij met emotie in zijn stem. „Ik wil altijd dat het goed gaat met mijn kinderen.”

Kahn heeft twee volwassen zoons en een dochter uit zijn eerste huwelijk en een dochtertje van drienhalf met zijn vriendin Jasmine. Zijn zoons, een eeneiige tweeling van 32, werken ook in zijn bedrijf. De een is de financile man van Sapph, de ander is inkoopdirecteur bij America Today.

Kahn wil zijn kinderen iets nalaten, zegt hij. Een familiebedrijf. Hij heeft de aandelen al aan hen overgedragen toen ze nog heel jong waren. Om ze bij het bedrijf te betrekken en ze verantwoordelijkheden te geven, zegt hij, maar het was ook fiscaal gunstig. „Met de fiscus heb ik niet zo’n relaxte relatie.”

Kahn heeft zelf hard moeten werken om te komen waar hij nu is. Hij heeft, volgens de Quote 500, een vermogen opgebouwd van een kwart miljard euro. Een opleiding heeft hij nooit gevolgd, hij is op zijn zeventiende gaan werken. Hij is trots op wat hij heeft bereikt. Succes moeten mensen verdienen, vindt hij.

Geldt dat ook voor uw kinderen?

„Zij hebben die aandelen en zijn erfgenaam. Dat is nu eenmaal zo. Maar zij gaan niet per definitie het bedrijf leiden. Ze moeten wel laten zien dat ze daar geschikt voor zijn.”

Wie beoordeelt dat?

„Een raad van adviseurs, samen met mij. Ik kan dat niet alleen doen, je kunt onmogelijk objectief naar je kinderen kijken. Rond mijn zoons heb ik een team van mensen gezet die ervoor moeten zorgen ik ze niet op een plek zet waar ze niet thuishoren.”

Uw zoons lijken niet op u, zeggen mensen die ze kennen.

„Dat is zo, ze zijn veel bescheidener. Rustiger. Heel intelligent, hoogopgeleid. Mijn zoons hebben veel minder de neiging zich te manifesteren. Ik heb altijd de drang me te bewijzen. Dat komt ook doordat mijn vader failliet ging toen ik jong was. Daar heb ik veel over nagedacht, ik vind het boeiend om te begrijpen wat me drijft. Al verander je niet wezenlijk, als je je drijfveren herkent. Ik maak nog steeds dezelfde fouten, maar ik kan mezelf wel beter corrigeren.”

  Moderator zaterdag 20 februari 2016 @ 13:47:26 #131
4036 crew  Cynix
The Original
pi_160066992
Vrouwtje van 34, dt doet-ie alvast goed. ;)
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_160067061
quote:
99s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 13:47 schreef Cynix het volgende:
Vrouwtje van 34, dt doet-ie alvast goed. ;)
Wordt wel bijna tijd om haar in te ruilen.
  zaterdag 20 februari 2016 @ 14:10:49 #133
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_160067371
En niemand vraagt (geen enkele krant) aan hem of die nog een kans gaat wagen.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_160067720
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 10:49 schreef female81 het volgende:
Worden dure bezoekjes, dan (ervan uitgaande dat het op zo'n dag meerdere keren nodig zou zijn, en het is weleens gebeurd dat ik op zo'n dag nogal pech had). :D

Horeca-gelegenheden opzoeken zonder er verder wat te bestellen is altijd mogelijk, maar geeft een schuldgevoel. Vaak maak ik op zo'n Kruidvatkaart-dagje n keer van de horeca gebruik, soms twee keer.

Meestal zit er in een overdekt winkelcentrum eentje, maar zoiets moet maar net in de buurt zijn. Bijenkorven zijn er ook steeds minder, en natuurlijk gaat men nu massaal drheen (indien in het betreffende centrum nog wl aanwezig).

Misschien moeten ze eens wat meer van die onbemande hokjes in stadscentra zetten.

En nee, ik ga net thuis blijven vanwege dit issue. :')
HEMA / McDonald's / toilet op het station.

Overigens waar ik kom moet je meestal wat bestellen voordat je naar het toilet mag.

Wat betreft het verhaal met Kahn. Ik vind dat hij een beetje gezichtsverlies aan het lijden is. Zeker nu er steeds meer bekend wordt. ING heeft in deze wel gelijk. Ik bedoel zijn eigen ketens schijnen niet altijd super goed te lopen waarom zou hij dan ineens 35 filialen voor meer dan 100 miljoen overnemen. Dat is erg veel hooi op je vork. ING wilde allerlei garanties, andere banken wilden er niet aan beginnen. Ronny Rosenbaum zei dat pensioenfondsen (de eigenaren van de panden) er al weinig in zagen.
Kortom, van alle kanten waren er problemen. Dat Kahn dat beschrijft als "angst" weet ik niet of dat terecht is, ik ga ervan uit dat het wel degelijk goed onderbouwd is.

Van de andere kant vraag ik me af of hij echt de beste partij was van die 70 gegadigden.

[ Bericht 20% gewijzigd door W00fer op 20-02-2016 14:45:09 ]
Friettent dikke Willie, met Willie
  zaterdag 20 februari 2016 @ 14:40:05 #135
321210 jcdragon
It's complicated.
pi_160067777
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 14:37 schreef W00fer het volgende:

[..]

HEMA / McDonald's / toilet op het station.

Overigens waar ik kom moet je meestal wat bestellen voordat je naar het toilet mag.
Of 50ct betalen. Dan bestel ik liever iets.
Isn't it ironic, don't you think
  zaterdag 20 februari 2016 @ 14:44:58 #136
321210 jcdragon
It's complicated.
pi_160067870
quote:
Van jou of een FOK!er? :D
Isn't it ironic, don't you think
pi_160067936
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 14:40 schreef jcdragon het volgende:

[..]

Of 50ct betalen. Dan bestel ik liever iets.
Ik betaal liever 50 cent dan in mijn broek pissen....
Friettent dikke Willie, met Willie
  zaterdag 20 februari 2016 @ 15:35:06 #138
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_160068949
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 14:40 schreef jcdragon het volgende:

[..]

Of 50ct betalen. Dan bestel ik liever iets.
Sterker nog, je mag wat bestellen en dan moet je alsnog betalen voor de WC
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  Moderator zaterdag 20 februari 2016 @ 15:55:49 #139
4036 crew  Cynix
The Original
pi_160069403
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 15:35 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Sterker nog, je mag wat bestellen en dan moet je alsnog betalen voor de WC
In de Randstad misschien, verder hoeft dat nergens in Nederland.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_160071200
quote:
99s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 15:55 schreef Cynix het volgende:

[..]

In de Randstad misschien, verder hoeft dat nergens in Nederland.
Ik weet het niet zeker dacht dat me vroeger verteld werd thuis dat het wettelijk geregeld is, dat men iemand die zijn behoefte wil doen, verplicht is die te laten doen op zijn of haar toilet?
  zaterdag 20 februari 2016 @ 18:13:28 #141
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_160072263
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 17:16 schreef john2406 het volgende:

[..]

Ik weet het niet zeker dacht dat me vroeger verteld werd thuis dat het wettelijk geregeld is, dat men iemand die zijn behoefte wil doen, verplicht is die te laten doen op zijn of haar toilet?
Ik ben er eens op gaan Google-en maar kan daar niets over terugvinden. Het enige wat er over dit soort dingen in de wet te vinden is een regel over het aanwezig moeten zijn van gescheiden toiletten in horecagelegenheden.
pi_160072961
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 18:13 schreef beantherio het volgende:

[..]

Ik ben er eens op gaan Google-en maar kan daar niets over terugvinden. Het enige wat er over dit soort dingen in de wet te vinden is een regel over het aanwezig moeten zijn van gescheiden toiletten in horecagelegenheden.
Voor tankstations langs de snelweg was het verplicht om een gratis toilet te hebben, maar kennelijk is dat inmiddels ook niet meer zo. Daar moet je nu ook vaak betalen, zij het dat je het dan weer kunt verrekenen als je iets anders koopt.
  zaterdag 20 februari 2016 @ 19:04:27 #143
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_160073039
quote:
7s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 18:59 schreef k_man het volgende:

[..]

Voor tankstations langs de snelweg was het verplicht om een gratis toilet te hebben, maar kennelijk is dat inmiddels ook niet meer zo. Daar moet je nu ook vaak betalen, zij het dat je het dan weer kunt verrekenen als je iets anders koopt.
Het is er wel 10x op vooruit gegaan. Binnen inplaats van buiten. En daardoor ook schoner.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  zaterdag 20 februari 2016 @ 19:07:22 #144
168093 Soury
Sqeeeeeeeeeeeeeek
pi_160073090
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 19:04 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Het is er wel 10x op vooruit gegaan. Binnen inplaats van buiten. En daardoor ook schoner.
Dat is best fijner ja, ik betaal er graag voor
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie.
  zondag 21 februari 2016 @ 00:36:52 #145
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_160082966
quote:
99s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 13:47 schreef Cynix het volgende:
Vrouwtje van 34, dt doet-ie alvast goed. ;)
Heb haar eens als klant in de winkel gehad. Geilt op status en schepte dan ook uitgebreid op over Coolcat en dat het de enige winkel voor die doelgroep is die het heeft overleefd en het nog steeds goed doet en blabla. Kind had ook alleen maar merkkleding aan van top tot teen :') Lees nu dus dat die 3,5 is.
吴 曼 迪
pi_160086035
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 19:07 schreef Soury het volgende:

Dat is best fijner ja, ik betaal er graag voor
Ja, dat! vroeger toen het gratis was waren het toch smerige plekken :r

Betaal graag voor schone wc. De V&D was d plek om heen te gaan met mijn moeder omdat die ook altijd een toilet voor gehandicapten hadden. Alhoewel ik me wel herinner dat er af en toe eerst een hele verhuizing moest plaatsvinden (gehandicaptentoilet als opslagplaats voor troep :') ) en de V&D in Assen had een miniliftje waar je net met z'n tween in kon (1 rolstoel, 1 staan). Met mijn moeder kan je niet zomaar in elk caf terecht. Meestal gewoon nergens. Behalve dan de V&D en soms ook de Hema (misschien inmiddels allemaal wel).
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_160086063
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 19:40 schreef Nia het volgende:

[..]

Het was niet een V&D maar een VENDET. In het huidige De Hooge Meeren winkelcentrum zit ie op de locatie waar nu Miss Etam, Wibra, Charles Vgele en Van Haren gevestigd zijn. Het heeft vanaf 1981 tot pakweg 1984/1985 bestaan. Toen werd het een Torro en daarna een Autorama.
Ik heb vrijwel geen herinnering meer aan de VENDET, behalve dat ik in 1982 daar singles heb gekocht.
Het pand, hier te zien op de voorgrond, ziet er best groot uit
[ afbeelding ]

Blik op de voorgevel:
[ afbeelding ]
Toevallig vind ik deze op mijn FB over Oud Hoogeveen:
12717717_1230096717018554_7309591540052122622_n.jpg?oh=f38b2ef603caf36b0ffaf24f2e3148c4&oe=576E32B8
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 21 februari 2016 @ 09:23:50 #148
38496 Perrin
road warrior
pi_160086081
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2016 09:21 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Toevallig vind ik deze op mijn FB over Oud Hoogeveen:
[ afbeelding ]
Schattige advertentie, mooie tijden
It’s Pox-Eclipse, full of pain! And out of it were birthed crackling dust and fearsome time. It were full-on winter, and Mr. Dead chasing them all. But one he couldn’t catch, that were Captain Walker.
pi_160086154
Toen hoefde je geen 16-18 te zijn, maar mocht je als startend winkelmedewerker ook gerust 30 zijn. :)

Edit: O wacht, ik zit half te slapen, het gaat om chfs.

[ Bericht 14% gewijzigd door #ANONIEM op 21-02-2016 09:35:41 ]
pi_160086192
Dat met die leeftijden ligt ook aan de wetgeving. In andere landen waar geen speciaal lager jeugdminimumloon is, heb je ook genoeg ouder personeel in de winkels staan.
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')