abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 14 februari 2016 @ 12:06:10 #1
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159904821
registreer om deze reclame te verbergen
V&D is zojuist failliet verklaard

2181902-452-500.jpg

quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.

Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiële zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiële belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Café’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  maandag 15 februari 2016 @ 19:37:37 #2
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159943851
Deze dan maar
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 15 februari 2016 @ 19:38:10 #3
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159943877
hè hè
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159943947
registreer om deze reclame te verbergen
Hahaha er waren even meer topics open dan V&D's
pi_159943956
Eindelijk een nieuw topic. Laat Cynix maar in SHO blijven :P
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_159944011
quote:
10s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:39 schreef Studiotje het volgende:
Hahaha er waren even meer topics open dan V&D's
Nu ook :')
Tap tap tap
  maandag 15 februari 2016 @ 19:41:51 #7
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159944031
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Eindelijk een nieuw topic. Laat Cynix maar in SHO blijven :P
Deze was een dubbele van gisteren en zat nog in de reeks... ik heb het idee dat hij daarom geen nieuwe kon openen :@
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Moderator maandag 15 februari 2016 @ 19:43:53 #8
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159944116
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Eindelijk een nieuw topic. Laat Cynix maar in SHO blijven :P
Het ging niet, er (b)leek nog een open ergens. ;(
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Moderator maandag 15 februari 2016 @ 19:44:09 #9
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_159944127
quote:
10s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:39 schreef Studiotje het volgende:
Hahaha er waren even meer topics open dan V&D's
Leuk. :D
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159944155
quote:
10s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:39 schreef Studiotje het volgende:
Hahaha er waren even meer topics open dan V&D's
:D
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159944179
@Soho: je zal vast en zeker hard werken maar de V&D stond al jaren niet meer bekend om 's werelds beste medewerkers.

De laatste keer dat ik er was lagen er dikke stofpluimen in de pashokjes en het personeel stond erbij en keek ernaar :')
Met de armen over elkaar.

Nu heeft Delft ook wel de meest troosteloze V&D van Nederland denk ik. Kan me zo voorstellen dat je als personeel ook zo wordt.

Het lijkt me iig geen prettig bedrijf om voor te werken :)
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 15 februari 2016 @ 19:48:06 #12
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159944252
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:41 schreef Leandra het volgende:

[..]

Deze was een dubbele van gisteren en zat nog in de reeks... ik heb het idee dat hij daarom geen nieuwe kon openen :@
kwestie van deze ontkoppelen uit de reeks :P
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  maandag 15 februari 2016 @ 19:49:10 #13
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159944285
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:48 schreef rubbereend het volgende:

[..]

kwestie van deze ontkoppelen uit de reeks :P
Kijk, dat hebben ze me weer niet verteld bij m'n snelcursus blauw :{ ;( :'(

* Leandra heeft weer wat geleerd *O*
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_159944289
Het kan nog alle kanten op met V&D. Een verrassende mogelijkheid is het ombouwen van een aantal warenhuizen tot casino, aldus quote: http://www.quotenet.nl/Ni(...)anden-van-V-D-173839 :D
pi_159944348
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:21 schreef Nia het volgende:

[..]

Liepen (verleden tijd), of is jouw V&D nog wel open.
Zolang het nog niet bekend is of ons filiaal definitief dicht is houd ik het op lopen. :W
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 15 februari 2016 @ 19:52:23 #16
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159944401
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:49 schreef Nia het volgende:
Het kan nog alle kanten op met V&D. Een verrassende mogelijkheid is het ombouwen van een aantal warenhuizen tot casino, aldus quote: http://www.quotenet.nl/Ni(...)anden-van-V-D-173839 :D
die zullen wel ook de plekken willen die ze sowieso open willen houden :P
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159944409
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:50 schreef Soho het volgende:

[..]

Zolang het nog niet bekend is of ons filiaal definitief dicht is houd ik het op lopen. :W
Ik wens jou en je collega's veel hoop in de komende weken. En dat meen ik serieus.
pi_159944480
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:41 schreef Leandra het volgende:

[..]

Deze was een dubbele van gisteren en zat nog in de reeks... ik heb het idee dat hij daarom geen nieuwe kon openen :@
Mijn telefoon stond nog op pagina 9 van het vorige topic. Heb al die nieuwe topics gemist :P
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_159944500
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:52 schreef Nia het volgende:

[..]

Ik wens jou en je collega's veel hoop in de komende weken. En dat meen ik serieus.
Hier sluit ik me helemaal bij aan.
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_159944522
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:45 schreef mascara-klodder het volgende:
@Soho: je zal vast en zeker hard werken maar de V&D stond al jaren niet meer bekend om 's werelds beste medewerkers.

De laatste keer dat ik er was lagen er dikke stofpluimen in de pashokjes en het personeel stond erbij en keek ernaar :')
Met de armen over elkaar.

Nu heeft Delft ook wel de meest troosteloze V&D van Nederland denk ik. Kan me zo voorstellen dat je als personeel ook zo wordt.

Het lijkt me iig geen prettig bedrijf om voor te werken :)
Ik ben het met je eens dat niet elke V&D personeel in huis heeft waar je nou heel vrolijk van wordt. Soms loop ik zelf ook met plaatsvervangende schaamte door andere filialen als ik de stofnesten voorbij zie vliegen, kleding op de grond zie liggen of groepjes medewerkers met elkaar zie kletsen bij de kassa. Na deze werkdag schoot deze opmerking me gewoon even in het verkeerde keelgat.
pi_159944540
quote:
99s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:43 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Het ging niet, er (b)leek nog een open ergens. ;(
:*
kloddert maar een eind weg....
EEN KAMEEL KIJKT NOOIT ACHTEROM.
pi_159944572
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:52 schreef Nia het volgende:

[..]

Ik wens jou en je collega's veel hoop in de komende weken. En dat meen ik serieus.
quote:
1s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:55 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Hier sluit ik me helemaal bij aan.
Dank jullie wel! :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 15 februari 2016 @ 20:04:52 #23
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_159944831
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:52 schreef Nia het volgende:

[..]

Ik wens jou en je collega's veel hoop in de komende weken. En dat meen ik serieus.
zeker, dit ook! V&D zal ik voor geen millimeter missen, maar met al het personeel dat straks allemaal zomaar op straat kan staan heb ik echt te doen.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_159945003
Heeft Kahn niet een veel te rooskleurig beeld neer gezet van zijn plan en het personeel valse hoop gegeven? In deze keiharde tijd van jarenlange vastgoedcontracten met verhuurders kies je toch voor een partij die stabiliteit en continuïteit kan bieden voor de toekomst. Kahn is een David die het tegen een Goliath opneemt.
pi_159945320
quote:
0s.gif Op maandag 15 februari 2016 19:49 schreef Nia het volgende:
Het kan nog alle kanten op met V&D. Een verrassende mogelijkheid is het ombouwen van een aantal warenhuizen tot casino, aldus quote: http://www.quotenet.nl/Ni(...)anden-van-V-D-173839 :D
Je kunt ze ook ombouwen tot bordelen, trekt ook mensen...

:P
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')