abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_159904739
V&D is zojuist failliet verklaard



quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.

Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiële zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiële belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Café’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page


[ Bericht 97% gewijzigd door Leandra op 14-02-2016 12:08:01 (OP meegenomen) ]
pi_159904915
http://www.rtlnieuws.nl/e(...)tepiet-als-vd-omvalt

Wie krijgt de zwartepiet als V&D omvalt?

Zondag (14 februari) moet Roland Kahn weten of hij genoeg huurcontracten heeft binnengehengeld voor een succesvolle doorstart met V&D. Als hij niet minstens 35 panden kan huren, gaat het geplaagde warenhuis woensdag dicht en staan 8000 werknemers op straat. Bij wie kan de zwartepiet dan terecht komen?

De curatoren
Sinds V&D eind december uitstel van betaling aanvroeg, werken curatoren Kees van de Meent en Hanneke de Coninck aan een doorstart, waarbij zoveel mogelijk werkgelegenheid wordt gespaard. De groep geïnteresseerden kromp in januari van 70 naar 2. Na het afhaken van de Britse winkelinvesteerder Opcapita onderhandelden de curatoren de afgelopen weken exclusief met Kahn, eigenaar van CoolCat, MS Mode en America Today. Als het plan faalt, rijst de vraag of zij niet beter met Opcapita of een andere geïnteresseerde in zee hadden kunnen gaan.

Roland Kahn
Afgelopen week kreeg Kahn veel kritiek te verduren. Zijn ontkenning dat hij V&D wilde overnemen, nadat RTL Z dat had gemeld, was al geen lekker begin. Ook zou hij een duidelijk plan met V&D en ervaring met warenhuizen ontberen. Ten slotte wordt hij omschreven als een lastige persoonlijkheid, die zijn gesprekspartners soms tegen de haren instrijkt. Overigens kwam die kritiek deels uit het kamp van zijn belangrijkste opponent, Hudson’s Bay Company. Of Kahn financieel sterk genoeg is om V&D te redden is eveneens onduidelijk. Bij de Kamer van Koophandel heeft een aantal van zijn bedrijven recente jaarverslagen gedeponeerd. Maar er bestaat geen openbaar verslag dat een overzicht geeft van het geheel. (doorlezen onder het reclameblok)

Hudson’s Bay Company
De Canadezen hebben alles op alles gezet om het reddingsplan van Kahn en de curatoren te torpederen. Via advocaat Stibbe probeerden zij verhuurders met mooie beloftes voor de toekomst te bewegen om niet met Kahn in zee te gaan. Donderdag kwam daar een media-offensief bij, waarin werd geschermd met 60 winkels in Nederland en 9000 banen. Dat Hudson’s Bay in 2013 nog een verlies van 165 miljoen euro maakte, bleef onderbelicht.

De huisbank van Kahn
Als Kahn wil doorstarten met V&D heeft hij daarvoor de goedkeuring en de financiering van zijn huisbank ING nodig. Donderdag stelde de ondernemer dat de financiering bijna rond was, maar ING wilde dat niet bevestigen. Als de deal strandt omdat de bank de geldkraan dichthoudt, kan ING de schuld voor de mislukking van de doorstart in de schoenen geschoven krijgen.

De verhuurders

De 62 panden van V&D zijn in handen van tientallen vastgoedeigenaren van divers pluimage. De grote jongens, als verzekeraars, pensioenfondsen en vastgoedfondsen, bezitten een groot aantal panden op toplocaties. Maar er zijn ook kleintjes, met één enkel warenhuis in een provinciestadje. Vastgoedeigenaren die hun handtekening niet onder het plan van Kahn en de curatoren zetten, lopen het risico dat zij straks te boek staan als de schuldigen aan het verlies van duizenden banen.

RTL Z
pi_159904967
Ooit Vet & Dynamisch, nu Vervallen & Desolaat.
  zondag 14 februari 2016 @ 12:16:11 #4
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_159905021
quote:
6s.gif Op zondag 14 februari 2016 12:13 schreef k_man het volgende:
Ooit Vet & Dynamisch, nu Vervallen & Desolaat.
Deed de Hema (Volks & Degelijk) het toch beter.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_159905072
Het einde van het vorige topic even in herhaling, ik had niet door dat ik de laatste post had:

quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 11:22 schreef Nia het volgende:
Ik herinner me de jaren 80. Toen was nog een hele etage inricht met kerstspullen. Etaleurs hadden dagen nodig om dat klaar te maken. Een grote gedekte eettafel met speelgoedberen op elke stoel. Ontelbare kerstbomen, decoraties en lichtjes aan het plafond. In de zomer werden de tenten er weer opgesteld. :)
En zo is het bij de V&D van onze Oosterburen, Kaufhof, nog steeds. Prachtig om te zien, zo vlak voor de kerst. Nou zit dat daar wel meer in de cultuur, eerlijk is eerlijk.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 14-02-2016 12:23:05 (Tikfout) ]
pi_159905237
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 12:16 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Deed de Hema (Volks & Degelijk) het toch beter.
:)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_159905641
De opvolger van de V&D zou zich meer moeten richten op de exclusievere merken. Een warenhuis hoort 'luxe' uit te stralen. Mooie woonaccessoires van Iittala, Marikmekko, Kosta Boda, Kartell, Alessi en tassen van Michael Kors bijvoorbeeld.
  zondag 14 februari 2016 @ 12:48:33 #8
138876 Andromache
PJ/De KastAlter Bridge-fan
pi_159905753
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 12:44 schreef Nia het volgende:
De opvolger van de V&D zou zich meer moeten richten op de exclusievere merken. Een warenhuis hoort 'luxe' uit te stralen. Mooie woonaccessoires van Iittala, Marikmekko, Kosta Boda, Kartell, Alessi en tassen van Michael Kors bijvoorbeeld.
Daar hebben we toch de Bijenkorf voor? De V&D is en was voor mij ietsje luxer dan het alledaagse Hema-spul. Wooncadeautjes koop ik vrijwel altijd al bij de V&D.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
--- Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken ---
Don't give up Andro: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
*O* ESF-gekkie: justice for Elvana en justice for Keiino :'( *O*
pi_159905761
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 12:44 schreef Nia het volgende:
De opvolger van de V&D zou zich meer moeten richten op de exclusievere merken. Een warenhuis hoort 'luxe' uit te stralen. Mooie woonaccessoires van Iittala, Marikmekko, Kosta Boda, Kartell, Alessi en tassen van Michael Kors bijvoorbeeld.
Daar heb je de bijenkorf voor.

Het moet huiselijk sfeer uitstralen, zoals net werd gezegd een uitgebreide kerstafdeling. Dat je ogen gewoon uit kijk
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
pi_159905766
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 12:44 schreef Nia het volgende:
De opvolger van de V&D zou zich meer moeten richten op de exclusievere merken. Een warenhuis hoort 'luxe' uit te stralen. Mooie woonaccessoires van Iittala, Marikmekko, Kosta Boda, Kartell, Alessi en tassen van Michael Kors bijvoorbeeld.
de Bijenkorf
pi_159906185
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 12:48 schreef Andromache het volgende:

[..]

Daar hebben we toch de Bijenkorf voor? De V&D is en was voor mij ietsje luxer dan het alledaagse Hema-spul. Wooncadeautjes koop ik vrijwel altijd al bij de V&D.
Kaufhof en Inno hebben een goede balans: Kwaliteitsspullen, iets duurder en chiquer dan V&D, maar waarbij de prijzen ook weer niet zo door het dak vliegen als bij de Bijenkorf (dat is daar nogal een drempel). Ik heet een Kaufhof/Inno-kloon, uit de koker van Hudson's Bay, dan ook van harte welkom.

Die winkels zijn de eerste waar ik aan denk als ik ooit een degelijke nieuwe tas nodig heb. Ik kom, mede geholpen door een zwak voor Antwerpen, sowieso wel een aantal keren per jaar in een stad waarin minstens een van die winkels zit.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 14-02-2016 13:02:23 ]
pi_159906225
Het Duitse Galeria verkoopt ook artikelen uit het hoge segment en heeft filialen over heel Duitsland. Zo'n soort warenhuis bedoel ik dus.
  † In Memoriam † zondag 14 februari 2016 @ 13:04:59 #13
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_159906248
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 12:16 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Deed de Hema (Volks & Degelijk) het toch beter.
Mwoa, nauwelijks. Die wankelen ook al jaren.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  † In Memoriam † zondag 14 februari 2016 @ 13:08:56 #14
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_159906348
Maar in de grote steden zit er inderdaad meestal al een Bijenkorf vlakbij de V&D. Ik zou HBC, of Kahn, dan ook adviseren min of meer tussen de Hema en de Bijenkorf in te gaan zitten.

Ik hoop wel dat er echte keuzes gemaakt worden, ten aanzien van assortiment, prijsklasse en vooral kwaliteit. Dat je een beetje weet waarom je er heen gaat en wat je dan aan kunt treffen. :)
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159906371
quote:
99s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:04 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Mwoa, nauwelijks. Die wankelen ook al jaren.
De laatste tijd proberen die verschrikkelijk op Flying Tiger te lijken.

Dan ga ik liever naar de 'echte', voor zover die in hetzelfde stadscentrum zit (maar in Uden of Oss zit 'ie nog niet).

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 14-02-2016 13:10:48 ]
  zondag 14 februari 2016 @ 13:10:25 #16
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159906390
quote:
99s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:08 schreef Cynix ® het volgende:
Maar in de grote steden zit er inderdaad meestal al een Bijenkorf vlakbij de V&D. Ik zou HBC, of Kahn, dan ook adviseren een beetje tussen de Hema en de Bijenkorf in te gaan zitten.

Ik hoop wel dat er echte keuzes gemaakt worden, ten aanzien van assortiment, prijsklasse en vooral kwaliteit. Dat je ene beetje weet waarom je er heen gaat en wat je dan aan kunt treffen. :)
Maar dan vooral wel een werkelijk warenhuis, of je moet er echt een kledingwinkel van maken, maar imho is het grootste probleem nu dat het geen warenhuis is, maar een kledingwinkel met wat bijzaken, en in die bijzaken is gewoon niet voldoende keuze.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  † In Memoriam † zondag 14 februari 2016 @ 13:12:23 #17
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_159906425
Precies, maak een keuze en zorg dat je daar dan gewoon goed in bent! :Y
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_159906520
De Bijenkorf vertrekt alweer uit Groningen. Dit afgeslankte filiaal verkocht alleen maar kleding, schoenen, tassen en parfums. Ik had er graag woonspullen gekocht als die daar te koop waren geweest. Een gemiste kans. De stad Groningen verdient gewoon een warenhuis met sterke merken.
pi_159906629
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:15 schreef Nia het volgende:
De Bijenkorf vertrekt alweer uit Groningen. Dit afgeslankte filiaal verkocht alleen maar kleding, schoenen, tassen en parfums. Ik had er graag woonspullen gekocht als die daar te koop waren geweest. Een gemiste kans. De stad Groningen verdient gewoon een warenhuis met sterke merken.
groningen verdient een weiland met koeien
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_159906656
Groningen is een prima stad om te studeren en om uit te gaan hoor!
pi_159906755
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:15 schreef Nia het volgende:
De Bijenkorf vertrekt alweer uit Groningen. Dit afgeslankte filiaal verkocht alleen maar kleding, schoenen, tassen en parfums. Ik had er graag woonspullen gekocht als die daar te koop waren geweest. Een gemiste kans. De stad Groningen verdient gewoon een warenhuis met sterke merken.
als er genoeg klanten waren zou zo'n warenhuis er al lang zijn
pi_159906764
Misschien zijn ze daar in het noorden iets te nuchter voor al die luxe.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 14-02-2016 13:25:45 ]
pi_159906788
http://www.rtvnoord.nl/ni(...)ningen-sluit-in-2016
De Bijenkorf in Groningen sluit in 2016 zijn deuren. Ook elders in het land gaat de Bijenkorf vestigingen sluiten.

Het gaat in totaal om vijf winkels. In 2014 gaan de filialen in Arnhem en Enschede dicht; twee jaar later sluiten de winkels in Groningen, Breda en Den Bosch. Hiermee verdwijnen op termijn 262 banen.

Tegelijkertijd investeert het warenhuis de komende vijf jaar meer dan tweehonderd miljoen euro in de zeven winkels die overblijven. De locaties Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht, Eindhoven en Amstelveen zijn volgens de onderneming "het beste gepositioneerd" om op te waarderen. In deze steden gaat de Bijenkorf onder meer nieuwe merken aan het assortiment toevoegen, de service verbeteren en fors verbouwen.
  zondag 14 februari 2016 @ 13:29:42 #24
141482 Q.
JurassiQ
pi_159906863
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:26 schreef Nia het volgende:
http://www.rtvnoord.nl/ni(...)ningen-sluit-in-2016
De Bijenkorf in Groningen sluit in 2016 zijn deuren. Ook elders in het land gaat de Bijenkorf vestigingen sluiten.

Het gaat in totaal om vijf winkels. In 2014 gaan de filialen in Arnhem en Enschede dicht; twee jaar later sluiten de winkels in Groningen, Breda en Den Bosch. Hiermee verdwijnen op termijn 262 banen.

Tegelijkertijd investeert het warenhuis de komende vijf jaar meer dan tweehonderd miljoen euro in de zeven winkels die overblijven. De locaties Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht, Eindhoven en Amstelveen zijn volgens de onderneming "het beste gepositioneerd" om op te waarderen. In deze steden gaat de Bijenkorf onder meer nieuwe merken aan het assortiment toevoegen, de service verbeteren en fors verbouwen.
Dat komt door een herorientatie van de Bijenkorf op het hoge, internationale segment, de gesloten / te sluiten filialen draaienden allemaal met winst.
For great justice!
pi_159907019
De sluiting van de Bijenkorf in Arnhem kwam ook hard aan: http://www.textilia.nl/Ni(...)9114000#.VsBz2PnhCXA
Ook over het filiaal in Maastricht waren geruchten van sluiting. Vreemd genoeg blijft deze open: http://www.dichtbij.nl/he(...)niet-voor-niets.aspx

[ Bericht 43% gewijzigd door Nia op 14-02-2016 13:41:36 ]
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')