abonnement Unibet Coolblue
pi_159620331
VBL / Natafelen met Kees #2 Transferdeadlineday

In dit topic hadden we het er al even over, het transfergeweld door de Chinese clubs. Corinthians, gewoon kampioen van Brazilië, werd leeggekocht. Door rijke Chineesjes. Onder die spelers zaten gewoon internationals van de Selecao. Gil, Renato Augusto. Die kunnen wel een balletje trappen. Een week geleden tekenden Ramires, bankzittertje bij Chelsea, en Guarín, meester in de bal naar de derde ring te schoppen, bij Chinese clubs. Vrolijk werd er respectievelijk dertig en vijftien miljoen afgetikt. Vannacht werd het nog wat gekker: Jackson Martinez, de man van drie doelpunten in 22 wedstrijden, werd gekocht door Guangzhou voor 42 (tweeënveertig) miljoen. Is China het land van de toekomst?

quote:
China opvallendste speler op transfermarkt

Orders van de president: sla toe op transfermarkt

Het is officieel regeringsbeleid, uitgevaardigd door de president zelve: verover een plaats in de top van de voetbalwereld. En dus was China de opvallendste speler op de maandag gesloten transfermarkt.


Door: Willem Vissers 2 februari 2016, 06:00

Hij was de longinhoud van Chelsea. Zijn schitterende stift tegen Barcelona bracht de club in de gewonnen finale van de Champions League van 2012. Hij is international van Brazilië en pas 28 jaar.

En nu is Ramires Santos do Nascimento, voetbalnaam Ramires, dus vertrokken naar China, voor 28 miljoen euro. Van het grote Chelsea, waar hij van trainer Guus Hiddink vrijwel geen speeltijd meer kreeg, naar het onbekende Jiangsu Suning. Dat is een subtopper uit de stad Nanking, uit het land dat ook de voetbalwereld wil domineren, na een 'staatsopdracht' van president Xi Jinping zelf.

Trainer Arie Schans uit Veenendaal, die tien jaar werkte in China, is niet verbaasd over de ontwikkelingen: 'De president wil het voetbal omhoog brengen, uiteindelijk om een beter nationaal team te krijgen. Sinds president Xi zijn mededeling heeft gedaan, komt steeds meer geld vrij van clubeigenaren, die in een goed blaadje willen komen bij hem. Ze gaan daarbij een beetje voorbij aan het feit dat die enorme transfersommen en salarissen voor buitenlandse spelers de nationale ploeg niet verder helpen. Maar het gevolg is wel dat het niveau van de competitie met sprongen vooruit gaat. Ik schat dat de huidige topvier van de Chinese competitie moeiteloos meedraait in de eredivisie.'

Ramires is met de Ivoriaan Gervinho de voorloper van de nieuwe uittocht van vooral Brazilianen en Afrikanen. Piet de Visser, eens scout van Ramires: 'Ramires heeft vijf jaar bijna alles gespeeld bij Chelsea. Guus stelt hem niet meer op. Hij wilde nog één keer een slag slaan en koos voor China. Het is niet normaal, wat daar gebeurt. Sponsors, tv, meer dan een miljard mensen. Ik hoorde onlangs dat een Chinese club 75 miljoen wilde betalen voor Oscar, ook van Chelsea. En ik was deze maand in Sao Paulo, bij een internationaal jeugdtoernooi. Het gesprek van de dag ging over Corinthians, de landskampioen. Een stuk of acht spelers van die club zijn het laatste jaar getransfereerd naar China.'

Geen voetballand
China is geen voetballand. Nooit geweest. Dat gaat veranderen. Zie Hui Wang, de eigenaar van ADO, die de club wil gebruiken als vehikel om de Chinese markt te bewerken. Schans: 'Ik heb het gevoel dat nog wat lacherig wordt gedaan over de ontwikkelingen in China, waarschijnlijk mede als gevolg van de perikelen bij ADO. Maar de eigenaar van kampioen Guangzhou Evergrande bijvoorbeeld, die tevens baas is van de Wanda zakengroep, is zo rijk dat hij lachend onze eredivisie en eerste divisie zou kunnen kopen.'

Het irriteert de Chinezen dat ze uitblinken in veel sporten, maar niet in de grootste van allemaal, voetbal. Op het WK van 2002, het enige mondiale eindtoernooi waaraan ze deelnamen, dienden ze als programmavulling.

Tot nog toe lieten vooral oudere topspelers zich verleiden tot een lucratieve verhuizing naar China; types als Drogba, Anelka en de Australiër Cahill. Nu volgen jongeren, voetballers in de kracht van hun leven. Ramires dus, die bij Jiangsu de van PEC Zwolle overgenomen verdediger Sainsbury treft.

Gervinho, de frivole vleugelaanvaller uit Ivoorkust, is 28 jaar. Hij vertrok deze maand voor 18 miljoen euro van AS Roma naar China Fortune. En Fredy Guarin (29), international van Colombia, ging onlangs van Internazionale naar Shenhua, voor 13 miljoen. Zij zijn slechts de voorhoede van een uittocht.

Schans was assistent bij Jiangsu, waar hij halverwege vorig jaar vertrok na het ontslag van hoofdtrainer Gao Hongbo. Hij wijst op beleid: 'De Chinezen kopen niet alleen. Ze willen ook opleiden. De bedoeling is tot minimaal 2000 voetbalscholen te komen, met zeker vijftig talenten per school. Voetbalscholen schieten als paddenstoelen uit de grond, nu voetbal ook een min of meer verplicht vak is geworden op school. Er zijn nu alleen zoveel voetbalscholen, dat ze heel veel jeugdtrainers nodig hebben. Want dat is één van de problemen in het Chinese voetbal: er zijn weinig goed opgeleide jeugdtrainers.'
Uitgaven winterse transferperiode:
1. Engelse Premier League ¤281 miljoen
2. Chinese Super League ¤214 miljoen
15. Eredivisie ¤10 miljoen



[ Bericht 1% gewijzigd door Cavaliers op 03-02-2016 13:37:25 ]
pi_159620376
quote:
Chinese voetbaldroom: geld in overvloed, behalve bij ADO

De mondiale voetbalwereld spint garen bij de dadendrang van de clubs uit de Chinese Super League. President Xi Jinping (foto) wil dat voetbal volkssport nummer één wordt en van een gelimiteerd budget om die doelstelling te bereiken is geen sprake.

Het zijn zomaar wat spelers die het laatste decennium naam hebben gemaakt in Europa: Ramires, Gervinho, Demba Ba, Stéphane M'bia, Paulinho, Robinho, Kléber, Fredy Guarín. Allen trokken ze kortgeleden naar China, om aldaar hun geluk te beproeven. En ineens draaien clubs als Hebei China Fortune, Jiangsu Suning en Guangzhou Evergrande FC vrolijk mee in de mallemolen op de transfermarkt.

Samen zijn de zestien clubs alleen voor komend seizoen al goed voor een investering van ruim 215 miljoen euro, omgerekend zo'n anderhalf miljard yuan – de Chinese muntsoort. De bedragen vliegen je dan ook om de oren. Zo betaalde Jiangsu Suning 25 miljoen euro voor Ramires, dit seizoen voornamelijk bankzitter van Chelsea. AS Roma hield een slordige achttien miljoen euro over aana de transfer van Gervinho, terwijl Fredy Guarín Internazionale zo'n dertien miljoen zou hebben opgeleverd.

Om nog maar te zwijgen van de bankbiljetten die de spelers in China opstrijken. Toen Nicolas Anelka en Didier Drogba al in 2013 met een tweeënhalfjarig contract naar China waren gelokt, kwam naar buiten dat zij bij Shanghai Shenua ieder 31 miljoen euro (!) zouden gaan verdienen, omgerekend zo'n 240 duizend per week. Dat het duo al gauw uitgespeeld bleek – 'We kunnen de salarissen in de toekomst niet blijven garanderen' – mocht geen verrassing heten.

Duidelijk is dat de Chinezen er alles aan gelegen is om de Super League op de kaart te krijgen en om dat voor elkaar te krijgen, wordt de 'nieuwe volkssport nummer één', zoals president Xi Jinping in zijn partijprogramma als doelstelling liet opnemen, op alle niveaus onder handen genomen. Het halen van kwalitatief goede, maar tevens wat oudere, spelers is een begin, maar daarmee is de toekomst van het Chinese voetbal nog niet gegarandeerd.

China trekt behalve bondscoaches, zoals Arie Haan tussen 2002 en 2004, ook jeugdtrainers aan. Dat gebeurt op grote schaal en overal ter wereld, om Chinese voetbaltrainers te onderwijzen. Zo is oud-international en WK-finalist Jan Poortvliet sinds enige tijd actief in de havenstad Qingdao, op ruim 8000 kilometer van Nederland. 'Daar ligt nog een kans voor werkloze Nederlandse trainers', kondigde Arie Schans, voormalig assistent-bondscoach van China en ruim tien jaar geleden namens de KNVB-academie naar de volksrepubliek gezonden om een twintigtal Chinese hoofdtrainers te onderwijzen, aan in gesprek met Voetbal International.

Zo is het Sportpartners van Fons van den Brande en René Meulensteen actief in China. De twee Nederlanders werken er hard aan om de droom van Xi Jinping - ooit het WK winnen - te verwezenlijken. De twee Nederlanders moeten miljoenen Chinese kinderen leren voetballen. 'Soms weet ik gewoon niet wat me overkomt', zei Van de Brande daar eerder al eens over. 'Ik zat vandaag aan tafel met René Meulensteen en we zeiden tegen elkaar: Wat gebeurt ons eigenlijk? De enorme schaal en de grootsheid van alles is overdonderend.'

Edwin van der Sar ziet eveneens kansen. De toekomstig algemeen directeur van Ajax zei in gesprek met China Xinhua News open te staan voor een samenwerking met het Aziatisch land. 'Ajax is bereid om actief te zijn in de hervorming van het Chinese voetbal', liet de oud-doelman optekenen. 'Onze voetbalkennis en de opleiding van onze jonge spelers in het bijzonder kunnen bijdragen aan het plan om de nationale sport te vernieuwen.'

Dus niet alleen aan de top, maar ook aan de onderkant wordt hard gewerkt om het Chinese voetbal een flinke boost te geven. Want het kan dan met betrekking tot buitenlandse relaties weleens stroef verlopen, zoals nu blijkt met de soap rondom ADO Den Haag en eigenaar Hui Wang, als het gaat om de toekomst van het eigen land lijkt niets of niemand de kapitaalkrachtige droomjagers te kunnen stoppen.
pi_159620499
Xi jinping is een man die krijgt wat hij wilt dus ik zie China wel groeien. Laatste jaren alleen gebrek aan "willen" maar aangezien zelfs de grote baas dat nu wil zie ik China in de toekomst wel groeien.

Groei, ja.
Een voetballand worden.. Tsja
pi_159620610
quote:
Yaya Toure to be offered £30m-a-year contract to leave Manchester City and move to China

Exclusive: Confirmation that Pep Guardiola will become City manager widely tipped as being bad news for Toure

Yaya Toure will be offered a stunning £30million-a-year contract to move to China, following the confirmation that Pep Guardiola will become the Manchester City manager in the summer.
Guardiola’s arrival has been widely tipped as being bad news for Toure, who left Barcelona for City while the Spaniard was in charge at the Nou Camp in 2010.

Despite the claims of his agent that the four-time African Footballer of the Year will leave City in the summer, associates of Toure still insist the 32-year-old wants to stay at the Etihad.
But that decision may well be taken out of Toure’s hands by Guardiola, who is already planning an expensive summer overhaul of the City team that is likely to include the signing of a new central midfielder.

Toure, though, will not be short of suitors and could in fact be made the third highest earner in world football if he accepts an offer to become the latest star to move to China.

It is understood that at least three Chinese clubs have already expressed an interest in signing Toure with one, thought to be Jiangsu Suning, discussing the prospect of paying the player £30m-a-year after tax.

That would see Toure earn £576,923-a-week in China, which is more than double his current £240,000-a-week salary at City.

Barcelona superstar Lionel Messi is the highest earner in world football on £47.8m-a-year, while Cristiano Ronaldo is estimated to collect £39.7m-a-year at Real Madrid.

But the money on offer in China would put Toure ahead of the current third-best paid player in the world, Neymar, who is paid £26.8m-a-year by Barcelona.

Such a lucrative contract would certainly ease the blow of being squeezed out of City by Guardiola, but Toure will receive offers from all over the globe and may need convincing that, aged 32, China represents his best option.

City could expect to recoup a good fee for Toure from a club in China, despite the fact the Ivorian will only have a year remaining on his contract at the end of the season.

Chinese Super League clubs are currently throwing money at footballers based in Europe and South America, with Jiangsu spending over £20m to sign Ramires from Chelsea and paying the midfielder £10m-a-year net.

Chelsea captain John Terry could earn around £20m-a-year after tax by finishing his career in China, while Shanghai SIPG, managed by Sven Goran Eriksson, were prepared to pay Wayne Rooney £25m-a-year to tempt him away from Manchester United but the England captain is not interested.

Super-agent Jorge Mendes has already established business links in China, while Pini Zahavi has also been active in trying to identify and take players to the Far East.

The future of Toure will certainly be one of the most pressing issues for Guardiola, who will inform striker Wilfried Bony and central defender Eliaquim Mangala that they are not part of his plans and are free to leave the club.

Despite the insistence of associates that his agent Dimitry Seluk does not speak for the player when he says he will leave City in the summer, there are clearly differences between Toure and Guardiola that date back to their days at Barcelona.

In 2014, Toure was quoted by a Spanish radio station as saying: “Whenever I asked him (Guardiola) something, he always gave me strange answers. He pretty much ignored me until City’s offer came in.

“That’s why I eventually opted to leave. I didn’t speak to Guardiola for a year. If he had talked to me, I would have stayed at Barcelona.

“I did not want to go and wanted to end my career at Barcelona. However, he had no faith in me.”
Guardiola opted to play defensive midfielder Sergio Busquets ahead of Toure at Barca and, following the confirmation that the Bayern Munich manager will replace Manuel Pellegrini at City, Seluk launched his latest outspoken rant.

“I think Yaya will leave the club,” said Seluk, much to the frustration of some of Toure’s allies. “But before leaving I hope he will win again the League and all the cups.

“It’s not a question of whether Pep likes him or not. It’s life, you know. Pep can call Yaya and speak to him to let him know ‘I’m with you’ or ‘I am not with you’.”

Toure has often been accused of neglecting his defensive midfield duties and, as outlined by Telegraph Sport on Tuesday, Guardiola is unlikely to accommodate any player who cannot carry out his instructions.

Despite his defensive deficiencies, Toure has still netted decisive goals for City this season – against Norwich City and Watford – and he will be remembered as an important player in the club’s history when he leaves.

Toure is trying to win a third Premier League title with City this season and a second FA Cup. He won the 2009 Champions League while at Barca.
http://www.telegraph.co.u(...)d-move-to-China.html
pi_159620678
Wel zonde. Zo'n Martinez zien we nu nooit meer terug.
  Forum Admin / PR woensdag 3 februari 2016 @ 13:38:12 #6
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_159620709
Kwestie van tijd voordat China het WK wint
pi_159620738
De kans dat China het nieuwe beloofde voetbal land wordt is in mijn ogen zeker aanwezig.
Als men zoveel blijft investeren als nu gebeurt of misschien nog meer kan gaan investeren en de salarissen op een hoger peil komen te liggen dan bijv in Engeland, dan is die kans groot. Uiteindelijk draait voetbal op dit moment in de eerste plaats om geld. Is er meer geld beschikbaar dan volgen de voetballers vanzelf.

Traditie zegt tegenwoordig weinig meer.
pi_159621981
Geruchten gaan ook dat Peter Hermann (Duitse coach) naar China gaat.
pi_159622098
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 13:38 schreef Sked het volgende:
Kwestie van tijd voordat China het WK wint
WK 2026 in China met al dat geld.
pi_159622237
Als ze zoveel geld investeren zou in elk geval de Chinese competitie enkele mindere Europese leagues (Nederland :'() snel voorbij streven, in de eredivisie loopt in elk geval geen speler met de kwaliteiten van Martinez rond (naast Guardado en Pereiro uiteraard). De enige reden voor Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse voetballers om hun land te verlaten is om meer geld te verdienen en als ze dan in China meer krijgen dan in Europa komen ze echt niet hier naartoe.

Als de Chineesjes zoveel geld over hebben kunnen ze misschien ook investeren in hun eigen jeugdcompetities en infrastructuur. Als je een miljard mensen in je land hebt zal het toch wel gek zijn als er niet een paar tussen zitten die van nature al een groot talent zijn en met de juiste opleiding een hoog niveau kunnen halen.
pi_159622983
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 13:38 schreef Sked het volgende:
Kwestie van tijd voordat China het WK wint
Dat zei men 20 jaar geleden ook over de VS.
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_159623130
Zou het op den duur dan zo zijn dat de Premier League en andere Europese competities, de competities worden van het afbouwen zoals dat nu nog gebeurt in de VS, zandbak en Azie?
pi_159623314
Ach, als ze al dat geld gebruiken om buitenlanders te kopen ben ik niet zo bang voor het Chinese elftal. Die Engelsen zijn als landenteam ook niet bepaald imponerend, namelijk.

Maar goed, die Chinezen komen pas net kijken, dus hopelijk kunnen we spelers als Kramer en Boilesen daar nog slijten voor een paar miljoen _O_ .
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  woensdag 3 februari 2016 @ 15:59:55 #14
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_159624499
China heeft nou niet veel aantrekkingskracht om te wonen als buitenlander. Laat staan alle problemen die het land heeft. Kunnen ze geld zat hebben, zal niet groter dan de PL worden
AFCA
Qui audet adipiscitur
pi_159624740
Maar wat heb je eraan als je je niet kan meten met de topclubs in de CL?
Ik hoop dat er een mondiaal clubkampioenschap komt. _O_
N A P O L I
C A M P A N I A
pi_159625407
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 16:09 schreef Aiciu het volgende:
Maar wat heb je eraan als je je niet kan meten met de topclubs in de CL?
Ik hoop dat er een mondiaal clubkampioenschap komt. _O_
Dat is er al.
VBL SC influencer
Left, right, behind
  User die overal opduikt 2022 woensdag 3 februari 2016 @ 16:53:51 #17
186611 Haags
pi_159625888
Nu ado nog.
Zonder wrijving geen glans
  woensdag 3 februari 2016 @ 17:33:51 #18
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_159626938
quote:
1s.gif Op woensdag 3 februari 2016 16:35 schreef Caland het volgende:

[..]

Dat is er al.
Waar geen zak aan is. Er doen te weinig clubs aan mee en Afrika en Oceanië hebben alleen maar waardeloze teams.
pi_159628766
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 13:38 schreef Sked het volgende:
Kwestie van tijd voordat China het WK wint
Van mij mogen ze het ooit winnen, als wij eerst onze WK-titel maar eens gaan binnenslepen. (ergens rond het jaar 2150)
pi_159629724
quote:
1s.gif Op woensdag 3 februari 2016 16:35 schreef Caland het volgende:

[..]

Dat is er al.
Nee, dat is eerder een confederatie cup..
N A P O L I
C A M P A N I A
  woensdag 3 februari 2016 @ 19:32:31 #21
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_159629902
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 16:53 schreef haags_kwartiertje het volgende:
Nu ado nog.
BelChinezen zijn verboden hoor
RED ONS HENNIEGOD
pi_159632215
quote:
1s.gif Op woensdag 3 februari 2016 15:00 schreef Caland het volgende:

[..]

Dat zei men 20 jaar geleden ook over de VS.
Daar is de steun voor voetbal wel nog vrij laag. Ze houden liever vast aan het uitblinken in hun wereldkampioenschappen Amerikaanse sporten.
pi_159641489
Ach, de MLS begon ook zo. Nog steeds is het voor Europese voetballers een ouwelullencompeitie en blinkt men er weinig van uit daar.

Wel zie ik de gemiddelde MLS-club makkelijk winnen van een Eredivisieclub.
FR1908
pi_159644517
Cynegeticus twitterde op donderdag 04-02-2016 om 10:09:24 Ramires' salary at Jiangsu Suning is ¤13m per year (R$ 57m/year, £10m/year), twice as much as at Chelsea, says Globo Esporte. #CFC reageer retweet
Chinagoden.
pi_159644899
Ach, net zoals in de VS, Qatar, Turkije zijn het weer voornamelijk spelers die op zijn minst eind 20 of al in de 30 zijn.
pi_159664375
quote:
Jiangsu breekt Chinees record voor Alex Teixeira

De Chinese transfergekte blijft maar voortduren. Jiangsu Suning staat op het punt om zich te versterken met Alex Teixeira, die voor liefst vijftig miljoen euro wordt overgenomen van Shakhtar Donetsk.


De 26-jarige Teixeira is dit seizoen een ware revelatie in Oekraïne. De offensief ingestelde middenvelder scoorde in vijftien competitieduels al 22 keer en leek in januari nog naar Liverpool te vertrekken. De Engelse topclub wilde echter niet aan de vraagprijs van Shakhtar Donetsk voldoen.

Jiangsu Suning, dat eerder al 28 miljoen euro overmaakte naar Chelsea voor Ramires, had geen enkel probleem met de prijs. 'Het klopt, we hebben hem aan de Chinezen verkocht', bevestigt Shakhtar-trainer Mircea Lucescu. Alex Teixeira is met een transfersom van vijftig miljoen euro direct de duurste aankoop ooit van een Chinese club. Dinsdag werd dat record ook al gebroken toen Guangzhou Evergrande 42 miljoen euro aan Atlético Madrid betaalde voor Jackson Martínez.
Chinagoden.
  donderdag 4 februari 2016 @ 22:04:37 #27
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_159665395
Gaat helemaal niets worden. Leuk dat ze nu deze spelers aantrekken maar die spelers zijn daar na een seizoen ook wel weer klaar om in dat land te spelen.
  vrijdag 5 februari 2016 @ 12:17:16 #28
238141 SevD
Boventitel
pi_159676683
MLS #2.0
  Trouwste user 2022 vrijdag 5 februari 2016 @ 12:56:22 #29
7889 tong80
Spleenheup
pi_159677484
Alex Teixeira mag zich vanaf vrijdag de duurste speler in de Chinese voetbalcompetitie noemen. Jiangsu Suning betaalde Sjachtar Donetsk 50 miljoen euro voor de Braziliaanse aanvaller. De club uit Oekraïne maakte de transfer vrijdag wereldkundig.



Het is officieel regeringsbeleid, uitgevaardigd door de president zelve: verover een plaats in de top van de voetbalwereld. En dus was China de opvallendste speler op de maandag gesloten transfermarkt.

Teixeira is nog weer duurder dan de Colombiaan Jackson Martinez, die woensdag voor 42 miljoen euro Atético Madrid verruilde voor Guangzhou Evergrande.

Teixeiras nieuwe club Jiangsu Suning telde eerder al 29 miljoen euro neer voor de Braziliaan Ramires, die min of meer uitgerangeerd was bij Chelsea. Daarnaast nam de club uit de Chinese stad Nanjing ook de Australische international Trent Sainsbury over van PEC Zwolle.

Teixeira voetbalde sinds december 2009 voor Sjachtar en veroverde met de club vijf landstitels. Liverpool toonde deze winter ook grote interesse voor de 26-jarige Braziliaanse middenvelder, die ook dit seizoen de revelatie in de Oekraïense competitie was. Hij maakte al 22 doelpunten in 16 wedstrijden. Die onderhandelingen liepen echter stuk op de vraagprijs van Sjachtar.

Het is voor het eerst dat China zich manifesteert als serieuze speler op de transfermarkt. Chinese clubs hebben sinds de jaarwisseling rruim 250 miljoen euro uitgegeven en tekenden voor vijf van de zes duurste wintertransfers.

Daar helpt Peking overigens een handje bij: grote spelers aantrekken voor de Chinese voetbalcompetitie is officieel staatsbeleid. China wil in 2025 de grootste sporteconomie van de wereld hebben, met voetbal als paradepaardje.

http://www.volkskrant.nl/(...)r-in-china~a4239025/

Op die leeftijd donderde ik ladderzat van een barkruk af. Belangrijker, m'n haar zat beter.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_159678059
De vergelijking met de MLS hier in dit topic gaat niet op, want in de MLS hebben ze te maken met een salary cap. Alleen designated players mogen meer verdienen, en daarvan zijn er maximaal twee per team. Dat is in China niet het geval.
pi_159678129
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 13:27 schreef Cavaliers het volgende:
De vergelijking met de MLS hier in dit topic gaat niet op, want in de MLS hebben ze te maken met een salary cap. Dat is in China niet het geval.
Wat vind je hier nou leuk aan? Zulke spelers als Texeira kunnen gewoon in de CL mee en gaan nu naar China :')
pi_159678133
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 13:30 schreef hafcfan het volgende:

[..]

Wat vind je hier nou leuk aan? Zulke spelers als Texeira kunnen gewoon in de CL mee en gaan nu naar China :')
Wie zegt of waar heb ik gezegd dat ik het leuk vind?
pi_159678138
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 13:30 schreef Cavaliers het volgende:

[..]

Wie zegt of waar heb ik gezegd dat ik het leuk vind?
Chinagoden
pi_159678151
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 13:30 schreef hafcfan het volgende:

[..]

Chinagoden
Dat is cynisch, omdat dit transfergeweld helemaal nergens op slaat.
pi_159678155
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 13:31 schreef Cavaliers het volgende:

[..]

Dat is cynisch, omdat dit transfergeweld helemaal nergens op slaat.
_O_
Gelukkig ik schrok al.
pi_159681626
Jammer van Teixeira, had ik graag in de BPL willen zien.
  vrijdag 5 februari 2016 @ 16:32:04 #37
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_159681696
We zullen er aan moeten wennen dat de beste voetballers niet allemaal meer in Europa spelen. Jammer dat vooral Europese subtoppers hiervan de dupe zijn, zo wordt de Champions League nog voorspelbaarder.
pi_159681755
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 16:32 schreef hhh38 het volgende:
We zullen er aan moeten wennen dat de beste voetballers niet allemaal meer in Europa spelen.
Dat doen ze wel
pi_159682086
Dat wordt de Chinese competitie volgen dus. Ik ben benieuwd of ze hun doelstelling gaan halen. Ik zou dat op zich best cool vinden. Het zou natuurlijk nog mooier zijn als het niet enkel bij China bleef, want het Aziatische alternatief voor de Champions League wordt zo wel een Chinees feestje waarschijnlijk.
  vrijdag 5 februari 2016 @ 17:18:03 #40
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_159682395
quote:
6s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 16:35 schreef Rickertman96 het volgende:

[..]

Dat doen ze wel
Ligt eraan hoe breed je begrip "topvoetballer" is. Alex Teixeira is zeker CL-niveau en genomineerd voor de Gouden Bal, dan ben je in mijn ogen een topvoetballer.

Nu lijkt het me onwaarschijnlijk dat ie dit jaar weer genomineerd gaat worden (omdat ie in China speelt), maar de erkenning van die competitie komt vanzelf als er meer spelers van zijn niveau gaan spelen.
pi_159684301
Is dat Suning een nieuwe club, want ik had er nooit van gehoord.
N A P O L I
C A M P A N I A
pi_159684573
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2016 19:04 schreef Aiciu het volgende:
Is dat Suning een nieuwe club, want ik had er nooit van gehoord.
Welke teams ken je wel? En Wikipedia leert mij dat ze al sinds 1958 bestaan en sinds 2009 constant in de hoogste divisie spelen.
pi_159685694
Burak ook onderweg
pi_159713286
Lavezzi is de volgende.
pi_159715482
quote:
A mildly bemused Jackson Martínez being paraded before the cameras at Guangzhou Evergrande Taobao following his £31m move from Atlético Madrid, part-owned by the Chinese billionaire Wang Jianlin. A gurning Sergio Agüero squeezing between David Cameron and the Chinese president, Xi Jingping, for a selfie on a tour of Manchester City’s training ground that presaged a £265m investment in the club.

The graph that shows the £38.4m spent by Jiangsu Suning on the Brazilian midfielder Alex Teixeira, breaking the transfer record for the third time in 10 days and sending total investment by the Chinese Super League soaring past that of the Premier League, in a transfer window that does not close until the end of the month.

Each of these snapshots opened a window into a Chinese football revolution that is only just beginning and has an uncertain destination.

Chinese investment funds are targeting stakes in European clubs, from City to Atlético and Slavia Prague, while media and technology companies pour cash into building a sports economy and strengthening a domestic league until recently riddled with corruption and controversy.

Even more telling than the sums spent on players, which also include Suning’s £25m outlay on Chelsea’s Ramires, is that the game’s so-called super agents are all making tracks for China. In surely the biggest bellwether, Jorge Mendes has recently been pictured alongside his client José Mourinho in China to mark a new partnership with Foyo Culture, a company controlled by Guo Guangchang, the chairman of investment conglomerate Fosun.

Guangchang spoke of helping to build Cristiano Ronaldo’s popularity in China and, as surely as bees to nectar, Mendes will be plotting the transfer of more of his charges to China. Foyo took a stake in his agency, Gestifute, last year.

Meanwhile, Pini Zahavi and Mino Raiola, agent to Zlatan Ibrahimovic and others, are also understood to have set their sights on the riches on offer in the east. Although buoyed by their new £8.3bn TV deal, Premier League clubs and even the big two in Spain may soon struggle to compete financially.

“Football fans of the world are saying: ‘How did this happen?’” says Simon Chadwick, professor of sports enterprise at the centre for sports business at Salford University, who has been charting the rapid rise of the Chinese football industry. “In many ways it’s no surprise at all. Football development is following the same model as Chinese industrial sectors. They have acquired foreign companies and foreign labour to upskill local labour.”

Xi fired the starting gun on this startling spree last year declaring his intention to turn China into a “soccer powerhouse”, uncoupling the game’s administration from central government and unveiling a 50-point plan that will ultimately lead to China not only hosting the World Cup but winning it.

“Revitalising soccer is a must to build China into a sports powerhouse as part of the Chinese dream. It is also what the people desire,” said the central reform group, led by Xi, who has targeted improving the sport economy as a key priority, even against the backdrop of recent market turmoil. The investment planned is a mind-boggling $850bn in the next decade.

Zhang Dazhong, chief executive of China’s biggest e-commerce firm, Alibaba, last year launched a sports offshoot called Alisports and told the South China Morning Post that the financial target would be reached easily.

Chadwick says: “These players going to China is about building a fan culture, they will improve the level of competence. What is also interesting is what the Chinese government and the provincial authorities are trying to do is to build sport campuses in all the major cities. The Chinese like the Manchester City model, with the Etihad campus and so on. It’s no surprise that’s where they’ve chosen to invest.”

Investments in European clubs are as much a fact-finding exercise as a financial investment and will no doubt lead to more cultural differences such as the sponsor Ledman rapidly backtracking on plans to force teams in Portugal’s second tier to include Chinese players in their starting line-ups.

The vast spending sprees of oil- and gas-rich Gulf states such as Qatar to invest rapidly in sport at home and abroad and the up-and-down efforts to grow the MLS in the US offer different lessons in the difficulty of moulding fan culture and building a quality product –some more relevant than others.

This is no standing start: Evergrande and Beijing Guoan attract average crowds of more than 40,000 and the former won the Asian Champions League in 2015. Into this heady brew, Premier League clubs and other European leagues are also trying to build their audience – with Serie A in particular enjoying a historical advantage following a rare misstep by the English top flight in initially limiting itself to pay TV.

For many years, basketball was seen to have stolen a march on football, with the NBA investing huge sums in promoting the sport and courts springing up across the country, but all that money has not produced a successor to Yao Ming, the NBA superstar who retired in 2011. Producing its own domestic heroes will be vital to the success of Chinese football.

Investors are also being urged to put money into building networks of coaching academies across the vast country, turbocharging investment in facilities and coaching. The plan also ties in with wider societal aims and, perhaps belated, concerns that driving Chinese teenagers to ever greater academic heights is taking its toll on their mental health.

Where President Xi leads, China’s peculiar form of state capitalism follows – with investment funds now poised to spend billions into a new assault on the world’s most popular sport. No sooner had Jianlin taken a strategic slice of Atlético Madrid than his company was buying the TV rights agency Infront, owned by Sepp Blatter’s nephew Philippe.

Then, as if by magic, he was appearing alongside Blatter in Zurich as he was re-elected to the Fifa presidency in May before his dramatic fall. While there is talk of reintroducing a continental rotation system to World Cup bidding, which would mitigate against China following a Qatar World Cup in 2022, it would be folly to underestimate the ability of Chinese commerce and diplomacy to alter that.

As outlined by the set text on the troubled growth of Chinese football, Bamboo Goalposts by Rowan Simons, China’s politics and culture have traditionally militated against team sports. In a country where gatherings of more than 10 people were expressly forbidden, forming a football pyramid from the ground up was impossible.

Xi’s masterplan aims to change all that, shifting the focus from racking up Olympic medals to improving the national football team’s abject record, and this eye-catching splurge on players is just the start. The chaos and confusion that led Nicolas Anelka and Didier Drogba to beat a hasty retreat in recent years might soon be a thing of the past given the longer-term strategy apparently underpinning the latest charge, but, as Chadwick says, it is unlikely to bear fruit overnight.

“People will take it much more seriously in 10 years’ time than they do today. It’s one thing having a successful league that people want to watch and another having a national team that can win the World Cup. The one thing they have to understand is the relationship between the two. This won’t happen overnight.”

In the meantime, expect much more seriously conspicuous consumption.
http://www.theguardian.co(...)cup?CMP=share_btn_tw
pi_159716966
Bij zulke salarissen is het ook niet nodig om je af te vragen of zo'n stap goed is voor je ontwikkeling als voetballer.
pi_159777294
Dani Alves de volgende met een salarisaanbod van ¤ 12M/jaar voor drie jaar.
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_159778878
SkyKaveh twitterde op dinsdag 09-02-2016 om 13:04:22 BREAKING: Chinese club prepared to pay £38 million to sign Dimitri Payet from West Ham. Offering him £135,000 a week after tax #whufc #COYI reageer retweet
  Moderator vrijdag 12 februari 2016 @ 00:15:48 #49
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_159851759
Een Chineze club biedt 35 miljoen euro op Ziyech.
Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: https://www.twitch.tv/drizzt_dourden
pi_159902544
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 14:27 schreef Vasion het volgende:

[..]

WK 2026 in China met al dat geld.
Dan zouden ze nu al een talentvolle jonge generatie moeten bezitten die over 10 jaar klaar is voor het echte werk, en het enige dat ze nu hebben is goede pinpongspelers. Vergeet het maar met China, dat gaat op deze manier nooit wat worden. Je hele competitie volproppen met buitenlandse vedetten gaat ten koste van je eigen talenten, maar daar komen ze vroeg of laat zelf ook nog wel achter.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_159904055
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 06:41 schreef Hathor het volgende:

[..]

Dan zouden ze nu al een talentvolle jonge generatie moeten bezitten die over 10 jaar klaar is voor het echte werk, en het enige dat ze nu hebben is goede pinpongspelers. Vergeet het maar met China, dat gaat op deze manier nooit wat worden. Je hele competitie volproppen met buitenlandse vedetten gaat ten koste van je eigen talenten, maar daar komen ze vroeg of laat zelf ook nog wel achter.
Als de competitie volstroomt met vedettes, gaat de sport meer leven daar. Dat is waar ze naartoe willen. Het gaat echt niet ten koste van de jeugd integendeel.
Die Chinezen doen precies wat Qatar dus ook doet met al die nog bruikbare wereldsterren halen. Alleen in China zijn de omstandigheden stukken beter.
pi_159905648
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 11:11 schreef Vasion het volgende:

[..]

Als de competitie volstroomt met vedettes, gaat de sport meer leven daar. Dat is waar ze naartoe willen. Het gaat echt niet ten koste van de jeugd integendeel.
Die Chinezen doen precies wat Qatar dus ook doet met al die nog bruikbare wereldsterren halen. Alleen in China zijn de omstandigheden stukken beter.
Ik moet eerst nog zien of de Chinezen wel willen warmlopen voor voetbal, er zijn voorbeelden waar ze in het verleden hetzelfde hebben geprobeerd, en waar het nationale team ook nooit hoger dan een middelmatig niveau is gekomen, Japan en de VS bijvoorbeeld. Als het volk het niet massaal oppikt, zal het altijd een beetje aanmodderen in de marge blijven.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_159913574
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 12:44 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ik moet eerst nog zien of de Chinezen wel willen warmlopen voor voetbal, er zijn voorbeelden waar ze in het verleden hetzelfde hebben geprobeerd, en waar het nationale team ook nooit hoger dan een middelmatig niveau is gekomen, Japan en de VS bijvoorbeeld. Als het volk het niet massaal oppikt, zal het altijd een beetje aanmodderen in de marge blijven.
In China leeft het voetbal al stukken meer dan de VS dus die potentie is er zeker. Jiangsu heeft stadion met 60k capaciteit, de Europese clubs zijn er populair en de Chinezen hunkeren juist naar succes. De president zelf heeft dit beleid aangekondigd, dus aan de support zal het niet liggen.

Als je maar lang genoeg geld blijft pompen (wat Chinezen doen, zij investeren tot het lukt) dan gaat het niveau omhoog en krijg je ook de eerste écht talentvolle Chinese voetballers. Zodra er een speler opstaat waar heel China trots op kan zijn, zijn ze definitief verkocht.
pi_159917807
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 16:53 schreef Donnis het volgende:

[..]

In China leeft het voetbal al stukken meer dan de VS dus die potentie is er zeker. Jiangsu heeft stadion met 60k capaciteit, de Europese clubs zijn er populair en de Chinezen hunkeren juist naar succes. De president zelf heeft dit beleid aangekondigd, dus aan de support zal het niet liggen.

Als je maar lang genoeg geld blijft pompen (wat Chinezen doen, zij investeren tot het lukt) dan gaat het niveau omhoog en krijg je ook de eerste écht talentvolle Chinese voetballers. Zodra er een speler opstaat waar heel China trots op kan zijn, zijn ze definitief verkocht.
Zolang dat geen genaturaliseerde speler gaat zijn, gun ik ze alle geluk van de wereld.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_159934882
quote:
0s.gif Op donderdag 4 februari 2016 00:47 schreef Katoenplukkert het volgende:
Ach, de MLS begon ook zo. Nog steeds is het voor Europese voetballers een ouwelullencompeitie en blinkt men er weinig van uit daar.

Wel zie ik de gemiddelde MLS-club makkelijk winnen van een Eredivisieclub.
Nu wel ja maar niet de top 2.( Ajax of PSV)

Maar je hebt gelijk met je hier boven geschreven stuk. Ik begrijp dan ook niet waarom men denkt dat China het voetballand van de toekomst is. Ik zie het als een zoveelste 'USA' jaren 70 land dat geld te veel heeft, en dus automatisch spelers op retour aaantrekt. Ooit was dat de USA,toen en nog steeds het midden-Oosten, en dan nu China?

China kan nog zoveel geld er tegenaan gooien. Voetbalkwaliteit zoals wij dat in Europa kennen vergt tijd en dien je van de grond af op te bouwen. Niet alleen maar met op hun retour zijnde oud top voetballers uit de EU.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 15-02-2016 13:56:51 ]
pi_159938423
Het verschil met de USA is denk ik wel, dat het voetbal in China veel meer leeft. In Amerika daarentegen heeft het nooit echt een voet aan de grond gekregen, behalve dan bij de dames. Voetbal is geen sport die je als kleine jongen later wil gaan beoefenen. Basketbal, American Football en IJshockey zijn daar de sporten.
  woensdag 17 februari 2016 @ 11:22:05 #57
1124 Mark
Awesome dad from hell
pi_159986805
Lavezzi gaat ook al een zak met geld ophalen
We used to hate people - Now we just make fun of them - It's more effective that way
Elk jaar Towel Day!(2)](3)
Dommage arachide-fromage
pi_160039394
Wayne Rooney lijkt de overstap ook al te gaan maken. En er wordt nu geboden op Robin van Persie. Mooi man, die Chinese competitie.
  vrijdag 19 februari 2016 @ 12:59:20 #59
1124 Mark
Awesome dad from hell
pi_160039412
Die belchinezen willen ook wel eens een thuiswedstrijd
We used to hate people - Now we just make fun of them - It's more effective that way
Elk jaar Towel Day!(2)](3)
Dommage arachide-fromage
pi_160218056
In Nieuwsuur (NPO2) was er zojuist een item over de Chinese competitie, ook naar aanleiding van alle grote bedragen die er deze winter zijn betaald.
  donderdag 3 maart 2016 @ 13:07:47 #61
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_160389196
Lees dit:
http://www.forbes.com/sit(...)threat/#3ffd54c63c82

Daarom ben ik ook een voorstander van een Benelux competitie, om met de ratrace te blijven meedoen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_160389659
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 12:59 schreef Mark het volgende:
Die belchinezen willen ook wel eens een thuiswedstrijd
8/10
pi_161353422
quote:
Chinese bond wil voor 2050 'supermacht' zijn in voetbal
Foto: Getty Images
Gepubliceerd: 11 april 2016 14:49
Laatste update: 11 april 2016 14:49

China heeft zich ten doel gesteld om voor 2050 bij de beste voetballanden van de wereld te behoren, zo blijkt uit een plan van de Chinese voetbalbond CFA.
Het rapport van de CFA presenteert doelen op de korte, middellange en lange termijn.

Zo moeten er in 2020 50 miljoen Chinezen voetballen. Ook wil de bond dat er over vier jaar twintigduizend trainingscentra en zeventigduizend velden zijn.

In 2030 moet er vervolgens voor elke tienduizend inwoners één voetbalveld zijn en twintig jaar later moet China volgens het plan "een supermacht" zijn in het voetbal.

De Chinese president Xi Jinping is een groot voetbalfan en doet sinds hij in 2013 aan de macht kwam regelmatig inspanningen om de sport groter te maken in zijn land. Hij heeft al eerder het organiseren en het winnen van een WK als doel gesteld voor de komende decennia.

WK 2018
De nationale ploeg van China heeft zich alleen in 2002 gekwalificeerd voor een wereldkampioenschap voetbal en staat momenteel 81e op de FIFA-ranking.

Het team van bondscoach Gao Hongbo, die eerder dit seizoen nog 'stagiair' was bij ADO Den Haag, kwalificeerde zich eind vorige maand voor de derde en laatste ronde van de Aziatische kwalificatie voor het WK van 2018.

Afgelopen winter gaven Chinese clubs zo'n 330 miljoen euro uit aan nieuwe spelers als Ezequiel Lavezzi, Jackson Martinez, Ramires en Alex Teixeira.
http://www.nu.nl/voetbal/(...)acht-in-voetbal.html
  donderdag 14 april 2016 @ 10:08:22 #64
54310 Keano
PSV / Celtic
pi_161418304
quote:
4s.gif Op donderdag 3 maart 2016 13:07 schreef Klopkoek het volgende:
Lees dit:
http://www.forbes.com/sit(...)threat/#3ffd54c63c82

Daarom ben ik ook een voorstander van een Benelux competitie, om met de ratrace te blijven meedoen.
Harry van Raaij was zo gek nog niet.

Idd een mooie piramide in de Benelux met bijv een eredivisie van 18 teams (10 NL - 8 BEL) en daaronder 3 regio's waarvan de kampioen promoveert.
"These four walls saw the rise and fall and your midnight getaway"
  donderdag 14 april 2016 @ 14:11:27 #65
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_161423643
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2016 10:08 schreef Keano het volgende:

[..]

Harry van Raaij was zo gek nog niet.

Idd een mooie piramide in de Benelux met bijv een eredivisie van 18 teams (10 NL - 8 BEL) en daaronder 3 regio's waarvan de kampioen promoveert.
Eens, zie ook deze zorgwekkend berichten over toeschouwersaantallen

http://nos.nl/artikel/209(...)ot-voor-vitesse.html
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_161433734
WK finale WK 2030:

China - Duitsland 4-0
  donderdag 7 juli 2016 @ 10:38:26 #67
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_163575920
http://nos.nl/artikel/211(...)amen-naar-china.html

Nederland zit zijn eigen graf te graven
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_163576147
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2016 10:38 schreef Klopkoek het volgende:
http://nos.nl/artikel/211(...)amen-naar-china.html

Nederland zit zijn eigen graf te graven
En ook Clarence Seedorf weet waar de toekomst ligt. Hij wordt trainer van Shenzhen.
pi_167733766
De twee best verdienende spelers voetballen sinds kort beide in China (Oscar kwam van Chelsea en Carlos Tevez gaat van Boca Juniors naar Shanghai). Tevez zal er 40 miljoen euro per jaar verdienen.

Maar het meest bizarre: een Chinese club heeft deze week 300 miljoen euro (!!!) geboden op C. Ronaldo en was bereid hem 100 miljoen per jaar te betalen.
pi_167733926
Inmiddels gemiddeld meer dan 24.000 toeschouwers in het stadion per wedstrijd in de Chinese Super League. Dat is meer dan in de Italiaanse Serie A.
  Trouwste user 2022 vrijdag 30 december 2016 @ 10:42:48 #71
7889 tong80
Spleenheup
pi_167734422
quote:
10s.gif Op vrijdag 30 december 2016 10:20 schreef Kaas- het volgende:
De twee best verdienende spelers voetballen sinds kort beide in China (Oscar kwam van Chelsea en Carlos Tevez gaat van Boca Juniors naar Shanghai). Tevez zal er 40 miljoen euro per jaar verdienen.

Maar het meest bizarre: een Chinese club heeft deze week 300 miljoen euro (!!!) geboden op C. Ronaldo en was bereid hem 100 miljoen per jaar te betalen.
Er is een actueel topic in VBL. Moet je effe kijken. :)

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 30 december 2016 @ 10:45:58 #72
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_167734498
Vooral als je nooit echte top wordt zoals Pelle of stevig op je retour bent is het een prima keuze om even lekker schaamteloos geld te scheppen.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_167736134
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2016 10:42 schreef tong80 het volgende:

[..]

Er is een actueel topic in VBL. Moet je effe kijken. :)

:P
Ah, zie het nu pas. Mja, om elke keer opnieuw een topic over hetzelfde te openen. Deel 2 moet gewoon 'Chinese Super League #2' heten.
  Trouwste user 2022 woensdag 22 februari 2017 @ 09:33:51 #74
7889 tong80
Spleenheup
pi_169063252
China streeft naar een toppositie in het voetbal en daarvoor moeten er 50.000 voetbalacademies komen. Dit vindt de vicevoorzitter van de Chinese voetbalbond Wang Deng Feng, meldden Chinese media vandaag.



Met ongeveer duizend jonge voetballers per academie krijgt China straks een ruim aanbod aan talent om uit te kiezen, schat Wang. Het is dan geen droom meer om het Chinese voetbal beter te maken zei de vicevoorzitter. Eerder werd 20.000 als het gewenste aantal voetbalacademies genoemd.

President Xi Jinping is een groot voetbalfan en heeft erop aangedrongen China verder voort te stuwen in 'de vaart der voetbalvolkeren'. Een eerste hoofddoel is zich voor de tweede keer te kwalificeren voor het wereldkampioenschap na deelname in 2002 in Japan en Zuid-Korea.

De voetballers uit de Volksrepubliek hadden het daar erg moeilijk en hadden geen beginnersgeluk. Het elftal maakte geen enkel doelpunt. De kans dat China zich met bondscoach Marcello Lippi kwalificeert voor het WK in 2018 in Rusland wordt niet groot geacht.

http://www.ad.nl/buitenla(...)lacademies~a835fa77/

50.000 X 1000 = 50.000.000. Spelertjes. Zal nog een hele kluif worden. Alle Chinezen lijken immers op elkaar.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  woensdag 22 februari 2017 @ 09:35:20 #75
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_169063270
Misschien toch maar mijn TC afmaken en verkassen naar China. Daar valt nog geld te verdienen.
And so is the past
pi_169063274
Slim dat ze wat realisme hebben gekregen en zich nu op voetbal richten in plaats van.... basketbal.
pi_169063289
quote:
14s.gif Op woensdag 22 februari 2017 09:35 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Misschien toch maar mijn TC afmaken en verkassen naar China. Daar valt nog geld te verdienen.
Mhaw
http://m.telegraaf.nl/bin(...)en-bedreigd-in-china
"Tientallen Nederlandse voetbaltrainers die in China werken, krijgen al maanden geen salaris meer en zijn of worden binnenkort op staande voet ontslagen. Daarnaast worden ze ook nog eens bedreigd door hun Chinese werkgever."
  woensdag 22 februari 2017 @ 09:39:25 #78
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_169063321
quote:
1s.gif Op woensdag 22 februari 2017 09:36 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Mhaw
http://m.telegraaf.nl/bin(...)en-bedreigd-in-china
"Tientallen Nederlandse voetbaltrainers die in China werken, krijgen al maanden geen salaris meer en zijn of worden binnenkort op staande voet ontslagen. Daarnaast worden ze ook nog eens bedreigd door hun Chinese werkgever."
Oh.. -O-.
And so is the past
  Trouwste user 2022 woensdag 22 februari 2017 @ 10:10:10 #79
7889 tong80
Spleenheup
pi_169063724
quote:
1s.gif Op woensdag 22 februari 2017 09:36 schreef WodanIsGroot het volgende:

[..]

Mhaw
http://m.telegraaf.nl/bin(...)en-bedreigd-in-china
"Tientallen Nederlandse voetbaltrainers die in China werken, krijgen al maanden geen salaris meer en zijn of worden binnenkort op staande voet ontslagen. Daarnaast worden ze ook nog eens bedreigd door hun Chinese werkgever."
De Chinese invloed is in Den Haag ook merkbaar. :)

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Moderator woensdag 22 februari 2017 @ 12:52:09 #80
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_169066613
quote:
Het worden nog spannende dagen voor Bas Dost. De spits kan na iets meer dan een half jaar alweer vertrekken bij Sporting Lissabon. Het grote geld uit China lonkt.

Volgens Portugese en Italiaanse media heeft Tianjin Teda een bod van veertig miljoen euro uitgebracht op Dost. Dat zou betekenen dat Sporting dertig miljoen euro winst kan maken op de Nederlander, die in de zomer van 2016 voor tien miljoen werd overgenomen van VfL Wolfsburg.

Bij Tianjin Teda kan Dost ploeggenoot worden van Nemanja Gudelj, die Ajax in januari verruilde voor de Chinese club. Ook bekende spelers als John Obi Mikel en Ideye Brown staan onder contract bij Tianjin, dat tot en met 28 februari heeft om de komst van Dost af te ronden. Dan sluit de transferperiode in China namelijk.

De 27-jarige Dost is bij Sporting in korte tijd uitgegroeid tot een sensatie in de Portugese competitie. De boomlange Oranje-international maakte in negentien competitieduels liefst zeventien doelpunten. Ondanks zijn enorme waarde voor de club lijkt het bod uit China nauwelijks te weigeren door Sporting.
http://www.vi.nl/nieuws/c(...)portingster-dost.htm
Koopje.

:T

[ Bericht 3% gewijzigd door Tagliano op 22-02-2017 13:10:07 ]
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_169066830
Gelijk doen natuurlijk

Met zo'n paardenmuil ben je daar gelijk een toeristische attractie.
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_169066928
Zou perfect zijn. Horen we daar niks meer van. Vergroot de kansen voor Weghorst in oranje. O+
  Moderator woensdag 22 februari 2017 @ 13:05:05 #83
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_169066947
quote:
6s.gif Op woensdag 22 februari 2017 12:52 schreef onlogisch het volgende:
Zou je nog even een bron bij kunnen voegen? :)
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
pi_169067038
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 13:05 schreef Tagliano het volgende:

[..]

Zou je nog even een bron bij kunnen voegen? :)
vi
  Moderator woensdag 22 februari 2017 @ 13:09:46 #85
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_169067060
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 13:08 schreef HPLC het volgende:

[..]

vi
Vooruit, ik zet hem er zelf wel bij :+
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
pi_169067062
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 13:04 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Zou perfect zijn. Horen we daar niks meer van. Vergroot de kansen voor Weghorst in oranje. O+
pi_169067080
Als Weghorst ooit in oranje komt stop ik met voetbal kijken.
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_169067223
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 13:10 schreef Caland het volgende:
Als Weghorst ooit in oranje komt stop ik met voetbal kijken.
We weten dat je nu zit te liegen
pi_169067323
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 13:10 schreef Caland het volgende:
Als Weghorst ooit in oranje komt stop ik met voetbal kijken.
pi_169067346
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 13:10 schreef Caland het volgende:
Als Weghorst ooit in oranje komt stop ik met voetbal kijken.
:')
  Moderator woensdag 22 februari 2017 @ 13:23:42 #91
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_169067370
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 13:10 schreef Caland het volgende:
Als Weghorst ooit in oranje komt stop ik met voetbal kijken.
Deze quoten we even.
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
  Trouwste user 2022 woensdag 22 februari 2017 @ 13:26:06 #92
7889 tong80
Spleenheup
pi_169067408
'Ook bekende spelers als John Obi Mikel en Ideye Brown staan onder contract bij Tianjin'

Wie :?

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_169067566
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 13:26 schreef tong80 het volgende:
'Ook bekende spelers als John Obi Mikel en Ideye Brown staan onder contract bij Tianjin'

Wie :?

:P
:')
Gino ♥
pi_169068788
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 12:59 schreef Caland het volgende:
Gelijk doen natuurlijk

Met zo'n paardenmuil ben je daar gelijk een toeristische attractie.
Ik zit nu al zeker een minuut te grinniken om je opmerking, en mevrouw Lyrebird vraagt zich af wat er zo grappig is.

Difficult to translate..
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
  woensdag 22 februari 2017 @ 15:24:34 #95
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_169070018
Hopelijk doet ie het niet.
pi_169086855
Voetbal in China wordt nooit wat. Er is geen basis.
Ik ben zelf de afgelopen 5 jaar regelmatig in Shanghai geweest, ik heb daar geen ene keer jongens tegen een balletje zien trappen, niet op straat of in 1 van de vele parken. Die spelers die nu voor veels te veel geld daar gaan ballen gaan heel hard achteruit in kwaliteit. wil je op nivo blijven, zal je op nivo moeten blijven spelen.
pi_169086876
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2017 11:22 schreef krijgdepest het volgende:
Voetbal in China wordt nooit wat. Er is geen basis.
Ik ben zelf de afgelopen 5 jaar regelmatig in Shanghai geweest, ik heb daar geen ene keer jongens tegen een balletje zien trappen, niet op straat of in 1 van de vele parken. Die spelers die nu voor veels te veel geld daar gaan ballen gaan heel hard achteruit in kwaliteit. wil je op nivo blijven, zal je op nivo moeten blijven spelen.
Als ze genoeg importeren wordt het vanzelf een prima niveau.
pi_171192882
quote:
De Chinese voetbalbond gaat nieuwe beperkingen opleggen aan de Chinese clubs om de miljoenentransfers van buitenlanders binnen de perken te houden. Die aankondiging komt er een maand voor het begin van de zomermercato.

Deficitaire clubs die een bepaald bedrag uitgeven om een nieuwe speler te kopen, zullen eenzelfde som moeten overmaken aan een regeringsfonds bestemd voor de opleiding van jonge Chinese voetballers en de promotie van voetbal in China. Vanaf 2018 dienen de clubs verder evenveel Chinese U23-spelers als buitenlanders op te stellen.

De beperkingen hebben als doel de clubs te “ontmoedigen om resultaten op korte termijn te behalen, elkaar blind te beconcurreren, buitenlandse spelers voor hoge bedragen aan te trekken en acties te ondernemen die de prijzen doen stijgen”, aldus de voetbalbond in een woensdagavond gepubliceerd persbericht. De nieuwe regels zouden zich moeten laten voelen wanneer de transfermarkt op 19 juni opengaat.
  Moderator donderdag 25 mei 2017 @ 11:48:09 #99
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_171193360
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 11:23 schreef wimderon het volgende:

[..]

Vind ik eigenlijk wel een prima gedachte. Koop je boven een x aantal miljoen een speler; prima maar dan hoor je ook bij te dragen aan de ontwikkeling in je eigen land
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
  donderdag 25 mei 2017 @ 12:45:25 #100
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_171194498
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 11:48 schreef Tagliano het volgende:

[..]

Vind ik eigenlijk wel een prima gedachte. Koop je boven een x aantal miljoen een speler; prima maar dan hoor je ook bij te dragen aan de ontwikkeling in je eigen land
Zeker. Ze denken goed na.

Nu is het daar wel wat makkelijker om de Eibar en Heracles van de wereld te negeren
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  Moderator donderdag 25 mei 2017 @ 12:47:52 #101
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_171194560
quote:
1s.gif Op donderdag 25 mei 2017 12:45 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Zeker. Ze denken goed na.

Nu is het daar wel wat makkelijker om de Eibar en Heracles van de wereld te negeren
Dat zal daar allemaal wel iets sneller gaan dan hier ja :+

Maar toch, stel dat je zou zeggen dat je in Spanje en Engeland voor ieder miljoen boven de 20 een vergelijkbaar systeem hebt als in China. Daar tref je de meeste kleintjes niet mee (alhoewel in Engeland dat een ander verhaal kan zijn)
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
pi_171195690
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 12:47 schreef Tagliano het volgende:

[..]

Dat zal daar allemaal wel iets sneller gaan dan hier ja :+

Maar toch, stel dat je zou zeggen dat je in Spanje en Engeland voor ieder miljoen boven de 20 een vergelijkbaar systeem hebt als in China. Daar tref je de meeste kleintjes niet mee (alhoewel in Engeland dat een ander verhaal kan zijn)
Goede UI.
  Moderator donderdag 25 mei 2017 @ 13:44:50 #103
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_171195720
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 13:44 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Goede UI.
Niks mis mee :)
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
pi_171195801
quote:
0s.gif Op donderdag 25 mei 2017 13:44 schreef Tagliano het volgende:

[..]

Niks mis mee :)
:D
pi_171196288
quote:
Vanaf 2018 dienen de clubs verder evenveel Chinese U23-spelers als buitenlanders op te stellen.
Het wordt er zo ook niet makkelijker op om het beste team samen te stellen als je steeds rekening moet houden met jonge Chinese spelers.
pi_172681142
quote:
Nu al het einde van de bubbel? Chinese ploegen krijgen stevige waarschuwing na openstaande schulden

Dertien van de zestien Chinese eersteklassers zijn deze week stevig op de vingers getikt door de Chinese voetbalbond. Die ploegen zouden onder meer achterstallige spelerslonen niet kunnen betalen. Ze hebben tot 31 augustus de tijd om hun schulden af te betalen, anders worden ze geweerd voor het nieuwe seizoen.

De Chinese competitie onderging dit seizoen een serieuze makeover. Zo werden grote bedragen betaald voor Europese topspelers: 65 miljoen euro voor de Braziliaan Oscar, 21 miljoen euro voor Axel Witsel en ga zo maar even door. De Chinese eersteklassers konden met geld smijten omdat de overheid meer geld pompte om de competitie zo beter te maken — en om jeugdspelers beter te kunnen opleiden. Van dat laatste kwam in eerste instantie weinig in huis, waarna de Chinese voetbalbond nog voor het seizoen al ingreep. Zo mochten de ploegen nog maar met drie buitenlandse spelers per wedstrijd spelen.
pi_172682094
Het probleem met China is heel simpel. Ze gaan daar veel te laat voetballen. Hoe kun je ooit concurreren tegen landen waar jongetjes van 5/6 jaar oud dagelijks voetballen? Aan talent geen gebrek in principe. Zijn zat gasten supersnel en met de grootte van de bevolking heb je ook uit de kluiten gewassen spelers voor de achterhoede en eventuele spits. Maar dat heeft allemaal zo weinig zin als er gewoon geen intuïtieve basistechniek is.

Overigens, met betrekking tot het verhaal over Nederlandse coaches. Ik durf te wedden dat het bedrijf dat deze coaches naar China heeft gehaald ze geen werkvisum (vroeger Z) heeft aangeboden maar een business visum (vroeger F). Daardoor ben je daar in feite illegaal aan het werk en kan je werkgever je naaien.

In het algemeen is de westerse opvatting over 'goede dingen' doen in China zeer naïef. Er is in China geen gebrek aan geld maar er is wel een overvloed aan gierige en sluwe zakenmensen. Daarom is het vreemd dat mensen zich laten misbruiken alsof China een soort Afrika is waar mensen hulp nodig hebben. Als ze willen, kunnen ze gewoon mensen betalen. En als de werkgever betrouwbaar is, komen ze ook wel met een werkvisum. Er zijn maar twee redenen waarom ze geen werkvisum aanbieden, namelijk ofwel het bedrijf is niet juist geregistreerd (en is daardoor gewoonweg niet in staat om buitenlandse werknemers aan te nemen) ofwel jij hebt niet de vereiste werkervaring/opleiding waarmee het bedrijf een werkvisum voor jou kan aanvragen. Je weet dus vooraf waar je aan begint.
Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
pi_172691694
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juli 2017 05:21 schreef SuperHarregarre het volgende:
Het probleem met China is heel simpel. Ze gaan daar veel te laat voetballen. Hoe kun je ooit concurreren tegen landen waar jongetjes van 5/6 jaar oud dagelijks voetballen? Aan talent geen gebrek in principe. Zijn zat gasten supersnel en met de grootte van de bevolking heb je ook uit de kluiten gewassen spelers voor de achterhoede en eventuele spits. Maar dat heeft allemaal zo weinig zin als er gewoon geen intuïtieve basistechniek is.

Overigens, met betrekking tot het verhaal over Nederlandse coaches. Ik durf te wedden dat het bedrijf dat deze coaches naar China heeft gehaald ze geen werkvisum (vroeger Z) heeft aangeboden maar een business visum (vroeger F). Daardoor ben je daar in feite illegaal aan het werk en kan je werkgever je naaien.

In het algemeen is de westerse opvatting over 'goede dingen' doen in China zeer naïef. Er is in China geen gebrek aan geld maar er is wel een overvloed aan gierige en sluwe zakenmensen. Daarom is het vreemd dat mensen zich laten misbruiken alsof China een soort Afrika is waar mensen hulp nodig hebben. Als ze willen, kunnen ze gewoon mensen betalen. En als de werkgever betrouwbaar is, komen ze ook wel met een werkvisum. Er zijn maar twee redenen waarom ze geen werkvisum aanbieden, namelijk ofwel het bedrijf is niet juist geregistreerd (en is daardoor gewoonweg niet in staat om buitenlandse werknemers aan te nemen) ofwel jij hebt niet de vereiste werkervaring/opleiding waarmee het bedrijf een werkvisum voor jou kan aanvragen. Je weet dus vooraf waar je aan begint.
Voetbal speelt in China ook nauwelijks een rol in de cultuur ivm Europa,Afrika en met name Zuid- Amerika.

Ben zelf in Taiwan geweest, nog nooit een jongen met een bal zien lopen in die 2 maanden. Evenmin ik een trapveldje heb gezien.
Hey
pi_172845351
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juli 2017 16:32 schreef Dakterras het volgende:

[..]

Voetbal speelt in China ook nauwelijks een rol in de cultuur ivm Europa,Afrika en met name Zuid- Amerika.

Ben zelf in Taiwan geweest, nog nooit een jongen met een bal zien lopen in die 2 maanden. Evenmin ik een trapveldje heb gezien.
Vreemd genoeg is basketbal hier populair. Een sport voor lange mensen. Natuurlijk heb je hier door het aantal inwoners ook wel uit de kluiten gewassen gasten maar je hebt 't dan eerder over 'freaks of nature' dan natuurlijke talenten. Zal voor een groot deel te maken hebben met twee zaken.

Ten eerste is men hier enorm opportunistisch. Opportunistischer dan in Nederland nu met het vrouwenvoetbal zelfs. Yao Ming was de internationaal bekende atleet en opeens denkt iedereen dat ze professioneel kunnen basketballen.

Een tweede punt is dat basketbal goedkoper is dan voetbal. De veldjes zijn kleiner en gezien de ondergrond kosten ze minder en hebben ze nagenoeg geen onderhoud nodig. Het is dus ook makkelijker om hier basketbalvelden te exploiteren dan voetbalvelden. Echt gras is in grote delen van China ook onmogelijk gezien klimaat en gebrek aan rust voor het gras. Paar veldjes die ik heb gezien waren compleet kapot. Daarnaast is het voor de spelers zelf ook goedkoper. Voor basketbal heb je in principe alleen een bal nodig. Voor voetbal minstens schoenen en een bal.
Baat 't niet, schaadt 't niet. Dus slikken, kreng.
pi_190662183
quote:
Maximum 3 miljoen euro per jaar: China voert loonplafond in voor buitenlandse voetballers

De vette jaren van het Chinese clubvoetbal lijken voorbij. Om de clubs te beschermen tegen de oplopende verliezen keurde de Chinese voetbalbond woensdag enkele maatregelen goed. De meest in het oog springende is een loonplafond voor voetballers. Binnenlandse spelers mogen nog maximaal 1,2 miljoen euro bruto per jaar verdienen, voor buitenlandse spelers ligt het plafond op 3 miljoen euro netto per jaar. Dat bedrag is fors lager dan wat de grootste sterren vandaag verdienen.

Rode Duivels Mousa Dembélé (Guangzhou R&F) , Marouane Fellaini (Shandong Luneng) en Yannick Carrasco (Dalian Yifang) strijken een jaarsalaris van 9 tot 10 miljoen euro op. Andere sterren zoals de Brazilianen Oscar en Hulk of de Italiaan Graziano Pellè krijgen tot het dubbele van dat bedrag. Hoewel buitenlanders wel nog betaald kunnen worden met premies bovenop hun basisloon is de verwachting dat heel wat sterren worden afgeschrikt. Het totaalbudget van de clubs wordt beperkt tot 1,1 miljard yuan (140 miljoen euro) waarvan maar zestig procent aan lonen mag worden besteed.

De Chinese Super League staat vanaf volgend seizoen wel toe dat er vier in plaats drie buitenlanders in de basiself staan. In de A-kern mogen vijf in plaats van vier buitenlandse spelers worden opgenomen.
Einde tijdperk China.
pi_190672157
Andere sterren zoals de Brazilianen Oscar en Hulk of de Italiaan Graziano Pellè krijgen tot het dubbele van dat bedrag.

Pellè kan Feyenoord wellicht opkopen als dank.
pi_190684480
Zoiets zou de uefa moeten introduceren.
pi_190685653
Als de Chinezen met bakken geld willen smijten om hun competitie wat op te pimpen, moeten ze dat lekker zelf weten, maar het zal niet voor extra exposure in Europa zorgen verder, niemand hier ligt wakker van het voetballand China, wie er ook speelt. En als ze zelf ooit wat voor willen stellen internationaal bewijzen ze zichzelf op deze manier natuurlijk geen dienst, je competitie vullen met buitenlandse broodvoetballers...tsja...daar worden je eigen talenten ook niet beter van.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  vrijdag 27 december 2019 @ 18:09:48 #114
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_190685778
Ik snap ook niet precies wat ze dan wilden bereiken. Hadden ze verwacht dat men opeens naar die competitie ging kijken? Zo naïef zijn ze toch niet daar
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_190735951
Heeft in Engeland anders wel gewerkt :)
pi_190736072
Staat daar nou dat Graziano Pellè meer dan 10 miljoen per jaar verdient? :')

Heeft ie slim bekeken _O-
  zondag 29 december 2019 @ 13:39:31 #117
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_190736114
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2019 13:37 schreef Drxx het volgende:
Staat daar nou dat Graziano Pellè meer dan 10 miljoen per jaar verdient? :')

Heeft ie slim bekeken _O-
16 miljoen

Pelgod _O_
VBL SC influencer
Left, right, behind
  zondag 29 december 2019 @ 14:16:47 #118
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_190737123
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2019 17:16 schreef RamboDirk het volgende:
Zoiets zou de uefa moeten introduceren.
Dan worden ze teruggefloten door het Europees hof want dit gaat tegen de vrije markt in. (zie het Bosman-arrest destijds)
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_190737926
Was het niet zo dat de overheid van China miljarden in het voetbal gepompt heeft zodat de clubs complexen en jeugdopleidingen in konden richten maar ze alles uitgaven aan buitenlandse spelers? :D
pi_190740000
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2019 14:43 schreef Harlekien het volgende:
Was het niet zo dat de overheid van China miljarden in het voetbal gepompt heeft zodat de clubs complexen en jeugdopleidingen in konden richten maar ze alles uitgaven aan buitenlandse spelers? :D
Ik denk dat het niet of-of was. Lijkt me niet meer dan logisch dat jonge Chinese spelers ook een referentiekader nodig hebben. China heeft zelf natuurlijk eigenlijk geen spelers van naam, dus daar valt weinig van te leren.
pi_190740032
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2019 15:56 schreef Dejannn het volgende:

[..]

Ik denk dat het niet of-of was. Lijkt me niet meer dan logisch dat jonge Chinese spelers ook een referentiekader nodig hebben. China heeft zelf natuurlijk eigenlijk geen spelers van naam, dus daar valt weinig van te leren.
Daarom zijn er ook heel veel Nederlandse trainers daar heen gegaan geloof ik.
  zondag 29 december 2019 @ 17:37:03 #122
366554 JR-Style-93
Stukje Tatjana
pi_190743095
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2019 15:57 schreef Harlekien het volgende:

[..]

Daarom zijn er ook heel veel Nederlandse trainers daar heen gegaan geloof ik.
Ajax heeft een samenwerking daar met een club om de jeugdopleiding helpen op te zetten en stuurt ook trainers daarheen, dus dat klopt.
Oh.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')