abonnement Unibet Coolblue
pi_159620331
VBL / Natafelen met Kees #2 Transferdeadlineday

In dit topic hadden we het er al even over, het transfergeweld door de Chinese clubs. Corinthians, gewoon kampioen van Brazilië, werd leeggekocht. Door rijke Chineesjes. Onder die spelers zaten gewoon internationals van de Selecao. Gil, Renato Augusto. Die kunnen wel een balletje trappen. Een week geleden tekenden Ramires, bankzittertje bij Chelsea, en Guarín, meester in de bal naar de derde ring te schoppen, bij Chinese clubs. Vrolijk werd er respectievelijk dertig en vijftien miljoen afgetikt. Vannacht werd het nog wat gekker: Jackson Martinez, de man van drie doelpunten in 22 wedstrijden, werd gekocht door Guangzhou voor 42 (tweeënveertig) miljoen. Is China het land van de toekomst?

quote:
China opvallendste speler op transfermarkt

Orders van de president: sla toe op transfermarkt

Het is officieel regeringsbeleid, uitgevaardigd door de president zelve: verover een plaats in de top van de voetbalwereld. En dus was China de opvallendste speler op de maandag gesloten transfermarkt.


Door: Willem Vissers 2 februari 2016, 06:00

Hij was de longinhoud van Chelsea. Zijn schitterende stift tegen Barcelona bracht de club in de gewonnen finale van de Champions League van 2012. Hij is international van Brazilië en pas 28 jaar.

En nu is Ramires Santos do Nascimento, voetbalnaam Ramires, dus vertrokken naar China, voor 28 miljoen euro. Van het grote Chelsea, waar hij van trainer Guus Hiddink vrijwel geen speeltijd meer kreeg, naar het onbekende Jiangsu Suning. Dat is een subtopper uit de stad Nanking, uit het land dat ook de voetbalwereld wil domineren, na een 'staatsopdracht' van president Xi Jinping zelf.

Trainer Arie Schans uit Veenendaal, die tien jaar werkte in China, is niet verbaasd over de ontwikkelingen: 'De president wil het voetbal omhoog brengen, uiteindelijk om een beter nationaal team te krijgen. Sinds president Xi zijn mededeling heeft gedaan, komt steeds meer geld vrij van clubeigenaren, die in een goed blaadje willen komen bij hem. Ze gaan daarbij een beetje voorbij aan het feit dat die enorme transfersommen en salarissen voor buitenlandse spelers de nationale ploeg niet verder helpen. Maar het gevolg is wel dat het niveau van de competitie met sprongen vooruit gaat. Ik schat dat de huidige topvier van de Chinese competitie moeiteloos meedraait in de eredivisie.'

Ramires is met de Ivoriaan Gervinho de voorloper van de nieuwe uittocht van vooral Brazilianen en Afrikanen. Piet de Visser, eens scout van Ramires: 'Ramires heeft vijf jaar bijna alles gespeeld bij Chelsea. Guus stelt hem niet meer op. Hij wilde nog één keer een slag slaan en koos voor China. Het is niet normaal, wat daar gebeurt. Sponsors, tv, meer dan een miljard mensen. Ik hoorde onlangs dat een Chinese club 75 miljoen wilde betalen voor Oscar, ook van Chelsea. En ik was deze maand in Sao Paulo, bij een internationaal jeugdtoernooi. Het gesprek van de dag ging over Corinthians, de landskampioen. Een stuk of acht spelers van die club zijn het laatste jaar getransfereerd naar China.'

Geen voetballand
China is geen voetballand. Nooit geweest. Dat gaat veranderen. Zie Hui Wang, de eigenaar van ADO, die de club wil gebruiken als vehikel om de Chinese markt te bewerken. Schans: 'Ik heb het gevoel dat nog wat lacherig wordt gedaan over de ontwikkelingen in China, waarschijnlijk mede als gevolg van de perikelen bij ADO. Maar de eigenaar van kampioen Guangzhou Evergrande bijvoorbeeld, die tevens baas is van de Wanda zakengroep, is zo rijk dat hij lachend onze eredivisie en eerste divisie zou kunnen kopen.'

Het irriteert de Chinezen dat ze uitblinken in veel sporten, maar niet in de grootste van allemaal, voetbal. Op het WK van 2002, het enige mondiale eindtoernooi waaraan ze deelnamen, dienden ze als programmavulling.

Tot nog toe lieten vooral oudere topspelers zich verleiden tot een lucratieve verhuizing naar China; types als Drogba, Anelka en de Australiër Cahill. Nu volgen jongeren, voetballers in de kracht van hun leven. Ramires dus, die bij Jiangsu de van PEC Zwolle overgenomen verdediger Sainsbury treft.

Gervinho, de frivole vleugelaanvaller uit Ivoorkust, is 28 jaar. Hij vertrok deze maand voor 18 miljoen euro van AS Roma naar China Fortune. En Fredy Guarin (29), international van Colombia, ging onlangs van Internazionale naar Shenhua, voor 13 miljoen. Zij zijn slechts de voorhoede van een uittocht.

Schans was assistent bij Jiangsu, waar hij halverwege vorig jaar vertrok na het ontslag van hoofdtrainer Gao Hongbo. Hij wijst op beleid: 'De Chinezen kopen niet alleen. Ze willen ook opleiden. De bedoeling is tot minimaal 2000 voetbalscholen te komen, met zeker vijftig talenten per school. Voetbalscholen schieten als paddenstoelen uit de grond, nu voetbal ook een min of meer verplicht vak is geworden op school. Er zijn nu alleen zoveel voetbalscholen, dat ze heel veel jeugdtrainers nodig hebben. Want dat is één van de problemen in het Chinese voetbal: er zijn weinig goed opgeleide jeugdtrainers.'
Uitgaven winterse transferperiode:
1. Engelse Premier League ¤281 miljoen
2. Chinese Super League ¤214 miljoen
15. Eredivisie ¤10 miljoen



[ Bericht 1% gewijzigd door Cavaliers op 03-02-2016 13:37:25 ]
pi_159620376
quote:
Chinese voetbaldroom: geld in overvloed, behalve bij ADO

De mondiale voetbalwereld spint garen bij de dadendrang van de clubs uit de Chinese Super League. President Xi Jinping (foto) wil dat voetbal volkssport nummer één wordt en van een gelimiteerd budget om die doelstelling te bereiken is geen sprake.

Het zijn zomaar wat spelers die het laatste decennium naam hebben gemaakt in Europa: Ramires, Gervinho, Demba Ba, Stéphane M'bia, Paulinho, Robinho, Kléber, Fredy Guarín. Allen trokken ze kortgeleden naar China, om aldaar hun geluk te beproeven. En ineens draaien clubs als Hebei China Fortune, Jiangsu Suning en Guangzhou Evergrande FC vrolijk mee in de mallemolen op de transfermarkt.

Samen zijn de zestien clubs alleen voor komend seizoen al goed voor een investering van ruim 215 miljoen euro, omgerekend zo'n anderhalf miljard yuan – de Chinese muntsoort. De bedragen vliegen je dan ook om de oren. Zo betaalde Jiangsu Suning 25 miljoen euro voor Ramires, dit seizoen voornamelijk bankzitter van Chelsea. AS Roma hield een slordige achttien miljoen euro over aana de transfer van Gervinho, terwijl Fredy Guarín Internazionale zo'n dertien miljoen zou hebben opgeleverd.

Om nog maar te zwijgen van de bankbiljetten die de spelers in China opstrijken. Toen Nicolas Anelka en Didier Drogba al in 2013 met een tweeënhalfjarig contract naar China waren gelokt, kwam naar buiten dat zij bij Shanghai Shenua ieder 31 miljoen euro (!) zouden gaan verdienen, omgerekend zo'n 240 duizend per week. Dat het duo al gauw uitgespeeld bleek – 'We kunnen de salarissen in de toekomst niet blijven garanderen' – mocht geen verrassing heten.

Duidelijk is dat de Chinezen er alles aan gelegen is om de Super League op de kaart te krijgen en om dat voor elkaar te krijgen, wordt de 'nieuwe volkssport nummer één', zoals president Xi Jinping in zijn partijprogramma als doelstelling liet opnemen, op alle niveaus onder handen genomen. Het halen van kwalitatief goede, maar tevens wat oudere, spelers is een begin, maar daarmee is de toekomst van het Chinese voetbal nog niet gegarandeerd.

China trekt behalve bondscoaches, zoals Arie Haan tussen 2002 en 2004, ook jeugdtrainers aan. Dat gebeurt op grote schaal en overal ter wereld, om Chinese voetbaltrainers te onderwijzen. Zo is oud-international en WK-finalist Jan Poortvliet sinds enige tijd actief in de havenstad Qingdao, op ruim 8000 kilometer van Nederland. 'Daar ligt nog een kans voor werkloze Nederlandse trainers', kondigde Arie Schans, voormalig assistent-bondscoach van China en ruim tien jaar geleden namens de KNVB-academie naar de volksrepubliek gezonden om een twintigtal Chinese hoofdtrainers te onderwijzen, aan in gesprek met Voetbal International.

Zo is het Sportpartners van Fons van den Brande en René Meulensteen actief in China. De twee Nederlanders werken er hard aan om de droom van Xi Jinping - ooit het WK winnen - te verwezenlijken. De twee Nederlanders moeten miljoenen Chinese kinderen leren voetballen. 'Soms weet ik gewoon niet wat me overkomt', zei Van de Brande daar eerder al eens over. 'Ik zat vandaag aan tafel met René Meulensteen en we zeiden tegen elkaar: Wat gebeurt ons eigenlijk? De enorme schaal en de grootsheid van alles is overdonderend.'

Edwin van der Sar ziet eveneens kansen. De toekomstig algemeen directeur van Ajax zei in gesprek met China Xinhua News open te staan voor een samenwerking met het Aziatisch land. 'Ajax is bereid om actief te zijn in de hervorming van het Chinese voetbal', liet de oud-doelman optekenen. 'Onze voetbalkennis en de opleiding van onze jonge spelers in het bijzonder kunnen bijdragen aan het plan om de nationale sport te vernieuwen.'

Dus niet alleen aan de top, maar ook aan de onderkant wordt hard gewerkt om het Chinese voetbal een flinke boost te geven. Want het kan dan met betrekking tot buitenlandse relaties weleens stroef verlopen, zoals nu blijkt met de soap rondom ADO Den Haag en eigenaar Hui Wang, als het gaat om de toekomst van het eigen land lijkt niets of niemand de kapitaalkrachtige droomjagers te kunnen stoppen.
pi_159620499
Xi jinping is een man die krijgt wat hij wilt dus ik zie China wel groeien. Laatste jaren alleen gebrek aan "willen" maar aangezien zelfs de grote baas dat nu wil zie ik China in de toekomst wel groeien.

Groei, ja.
Een voetballand worden.. Tsja
pi_159620610
quote:
Yaya Toure to be offered £30m-a-year contract to leave Manchester City and move to China

Exclusive: Confirmation that Pep Guardiola will become City manager widely tipped as being bad news for Toure

Yaya Toure will be offered a stunning £30million-a-year contract to move to China, following the confirmation that Pep Guardiola will become the Manchester City manager in the summer.
Guardiola’s arrival has been widely tipped as being bad news for Toure, who left Barcelona for City while the Spaniard was in charge at the Nou Camp in 2010.

Despite the claims of his agent that the four-time African Footballer of the Year will leave City in the summer, associates of Toure still insist the 32-year-old wants to stay at the Etihad.
But that decision may well be taken out of Toure’s hands by Guardiola, who is already planning an expensive summer overhaul of the City team that is likely to include the signing of a new central midfielder.

Toure, though, will not be short of suitors and could in fact be made the third highest earner in world football if he accepts an offer to become the latest star to move to China.

It is understood that at least three Chinese clubs have already expressed an interest in signing Toure with one, thought to be Jiangsu Suning, discussing the prospect of paying the player £30m-a-year after tax.

That would see Toure earn £576,923-a-week in China, which is more than double his current £240,000-a-week salary at City.

Barcelona superstar Lionel Messi is the highest earner in world football on £47.8m-a-year, while Cristiano Ronaldo is estimated to collect £39.7m-a-year at Real Madrid.

But the money on offer in China would put Toure ahead of the current third-best paid player in the world, Neymar, who is paid £26.8m-a-year by Barcelona.

Such a lucrative contract would certainly ease the blow of being squeezed out of City by Guardiola, but Toure will receive offers from all over the globe and may need convincing that, aged 32, China represents his best option.

City could expect to recoup a good fee for Toure from a club in China, despite the fact the Ivorian will only have a year remaining on his contract at the end of the season.

Chinese Super League clubs are currently throwing money at footballers based in Europe and South America, with Jiangsu spending over £20m to sign Ramires from Chelsea and paying the midfielder £10m-a-year net.

Chelsea captain John Terry could earn around £20m-a-year after tax by finishing his career in China, while Shanghai SIPG, managed by Sven Goran Eriksson, were prepared to pay Wayne Rooney £25m-a-year to tempt him away from Manchester United but the England captain is not interested.

Super-agent Jorge Mendes has already established business links in China, while Pini Zahavi has also been active in trying to identify and take players to the Far East.

The future of Toure will certainly be one of the most pressing issues for Guardiola, who will inform striker Wilfried Bony and central defender Eliaquim Mangala that they are not part of his plans and are free to leave the club.

Despite the insistence of associates that his agent Dimitry Seluk does not speak for the player when he says he will leave City in the summer, there are clearly differences between Toure and Guardiola that date back to their days at Barcelona.

In 2014, Toure was quoted by a Spanish radio station as saying: “Whenever I asked him (Guardiola) something, he always gave me strange answers. He pretty much ignored me until City’s offer came in.

“That’s why I eventually opted to leave. I didn’t speak to Guardiola for a year. If he had talked to me, I would have stayed at Barcelona.

“I did not want to go and wanted to end my career at Barcelona. However, he had no faith in me.”
Guardiola opted to play defensive midfielder Sergio Busquets ahead of Toure at Barca and, following the confirmation that the Bayern Munich manager will replace Manuel Pellegrini at City, Seluk launched his latest outspoken rant.

“I think Yaya will leave the club,” said Seluk, much to the frustration of some of Toure’s allies. “But before leaving I hope he will win again the League and all the cups.

“It’s not a question of whether Pep likes him or not. It’s life, you know. Pep can call Yaya and speak to him to let him know ‘I’m with you’ or ‘I am not with you’.”

Toure has often been accused of neglecting his defensive midfield duties and, as outlined by Telegraph Sport on Tuesday, Guardiola is unlikely to accommodate any player who cannot carry out his instructions.

Despite his defensive deficiencies, Toure has still netted decisive goals for City this season – against Norwich City and Watford – and he will be remembered as an important player in the club’s history when he leaves.

Toure is trying to win a third Premier League title with City this season and a second FA Cup. He won the 2009 Champions League while at Barca.
http://www.telegraph.co.u(...)d-move-to-China.html
pi_159620678
Wel zonde. Zo'n Martinez zien we nu nooit meer terug.
  Forum Admin / PR woensdag 3 februari 2016 @ 13:38:12 #6
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_159620709
Kwestie van tijd voordat China het WK wint
pi_159620738
De kans dat China het nieuwe beloofde voetbal land wordt is in mijn ogen zeker aanwezig.
Als men zoveel blijft investeren als nu gebeurt of misschien nog meer kan gaan investeren en de salarissen op een hoger peil komen te liggen dan bijv in Engeland, dan is die kans groot. Uiteindelijk draait voetbal op dit moment in de eerste plaats om geld. Is er meer geld beschikbaar dan volgen de voetballers vanzelf.

Traditie zegt tegenwoordig weinig meer.
pi_159621981
Geruchten gaan ook dat Peter Hermann (Duitse coach) naar China gaat.
pi_159622098
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 13:38 schreef Sked het volgende:
Kwestie van tijd voordat China het WK wint
WK 2026 in China met al dat geld.
pi_159622237
Als ze zoveel geld investeren zou in elk geval de Chinese competitie enkele mindere Europese leagues (Nederland :'() snel voorbij streven, in de eredivisie loopt in elk geval geen speler met de kwaliteiten van Martinez rond (naast Guardado en Pereiro uiteraard). De enige reden voor Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse voetballers om hun land te verlaten is om meer geld te verdienen en als ze dan in China meer krijgen dan in Europa komen ze echt niet hier naartoe.

Als de Chineesjes zoveel geld over hebben kunnen ze misschien ook investeren in hun eigen jeugdcompetities en infrastructuur. Als je een miljard mensen in je land hebt zal het toch wel gek zijn als er niet een paar tussen zitten die van nature al een groot talent zijn en met de juiste opleiding een hoog niveau kunnen halen.
pi_159622983
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 13:38 schreef Sked het volgende:
Kwestie van tijd voordat China het WK wint
Dat zei men 20 jaar geleden ook over de VS.
VBL SC influencer
Left, right, behind
pi_159623130
Zou het op den duur dan zo zijn dat de Premier League en andere Europese competities, de competities worden van het afbouwen zoals dat nu nog gebeurt in de VS, zandbak en Azie?
pi_159623314
Ach, als ze al dat geld gebruiken om buitenlanders te kopen ben ik niet zo bang voor het Chinese elftal. Die Engelsen zijn als landenteam ook niet bepaald imponerend, namelijk.

Maar goed, die Chinezen komen pas net kijken, dus hopelijk kunnen we spelers als Kramer en Boilesen daar nog slijten voor een paar miljoen _O_ .
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  woensdag 3 februari 2016 @ 15:59:55 #14
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_159624499
China heeft nou niet veel aantrekkingskracht om te wonen als buitenlander. Laat staan alle problemen die het land heeft. Kunnen ze geld zat hebben, zal niet groter dan de PL worden
AFCA
Qui audet adipiscitur
pi_159624740
Maar wat heb je eraan als je je niet kan meten met de topclubs in de CL?
Ik hoop dat er een mondiaal clubkampioenschap komt. _O_
N A P O L I
C A M P A N I A
pi_159625407
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 16:09 schreef Aiciu het volgende:
Maar wat heb je eraan als je je niet kan meten met de topclubs in de CL?
Ik hoop dat er een mondiaal clubkampioenschap komt. _O_
Dat is er al.
VBL SC influencer
Left, right, behind
  User die overal opduikt 2022 woensdag 3 februari 2016 @ 16:53:51 #17
186611 Haags
pi_159625888
Nu ado nog.
Zonder wrijving geen glans
  woensdag 3 februari 2016 @ 17:33:51 #18
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_159626938
quote:
1s.gif Op woensdag 3 februari 2016 16:35 schreef Caland het volgende:

[..]

Dat is er al.
Waar geen zak aan is. Er doen te weinig clubs aan mee en Afrika en Oceanië hebben alleen maar waardeloze teams.
pi_159628766
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 13:38 schreef Sked het volgende:
Kwestie van tijd voordat China het WK wint
Van mij mogen ze het ooit winnen, als wij eerst onze WK-titel maar eens gaan binnenslepen. (ergens rond het jaar 2150)
pi_159629724
quote:
1s.gif Op woensdag 3 februari 2016 16:35 schreef Caland het volgende:

[..]

Dat is er al.
Nee, dat is eerder een confederatie cup..
N A P O L I
C A M P A N I A
  woensdag 3 februari 2016 @ 19:32:31 #21
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_159629902
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 16:53 schreef haags_kwartiertje het volgende:
Nu ado nog.
BelChinezen zijn verboden hoor
RED ONS HENNIEGOD
pi_159632215
quote:
1s.gif Op woensdag 3 februari 2016 15:00 schreef Caland het volgende:

[..]

Dat zei men 20 jaar geleden ook over de VS.
Daar is de steun voor voetbal wel nog vrij laag. Ze houden liever vast aan het uitblinken in hun wereldkampioenschappen Amerikaanse sporten.
pi_159641489
Ach, de MLS begon ook zo. Nog steeds is het voor Europese voetballers een ouwelullencompeitie en blinkt men er weinig van uit daar.

Wel zie ik de gemiddelde MLS-club makkelijk winnen van een Eredivisieclub.
FR1908
pi_159644517
Cynegeticus twitterde op donderdag 04-02-2016 om 10:09:24 Ramires' salary at Jiangsu Suning is ¤13m per year (R$ 57m/year, £10m/year), twice as much as at Chelsea, says Globo Esporte. #CFC reageer retweet
Chinagoden.
pi_159644899
Ach, net zoals in de VS, Qatar, Turkije zijn het weer voornamelijk spelers die op zijn minst eind 20 of al in de 30 zijn.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')