Waar kan ik die krijgen?quote:Op donderdag 1 december 2016 15:52 schreef FANN het volgende:
mischien een tip voor jou en je vriendin, deze zijn ook érg lekker
[ afbeelding ]
Ik koop ze altijd bij de Jumbo daar zitten er 4 in een pakje, maar ze zijn van Goodbitequote:Op donderdag 1 december 2016 16:00 schreef Ferry_76 het volgende:
[..]
Waar kan ik die krijgen?
En als alternatief voor (parmezaanse) kaas gebruiken wij edelgistvlokken.
Met wat sojaroom, uitje en wat mosterd is daar ook een prima kaasachtig sausje van te maken.
AH helaas niet. Gelukkig hebben ze daar wel een uitgebreid assortiment van de vegetarische slager.quote:Op donderdag 1 december 2016 16:06 schreef FANN het volgende:
dus ik denk dat ze ze elders ook wel verkopen, AH enzo...
Ik eet zelf geen kaas (Gewoon omdat ik het echt niet lekker vind..), maar de pasta carbonara met artisjokken en die kaassaus is echt heerlijk. Komt volgens mij uit het boek ' Wat de pot schaft' van Lisette Kreischer.quote:Op donderdag 1 december 2016 16:06 schreef FANN het volgende:
Als ik écht serieus Vegan ga ga ik dat wel proberen dat soort kaassausjes, maar eh...
helemaal zonder kaas zie ik nog niet zo zitten
zet het héle recept eens hier danquote:Op donderdag 1 december 2016 16:13 schreef Ferry_76 het volgende:
[..]
AH helaas niet. Gelukkig hebben ze daar wel een uitgebreid assortiment van de vegetarische slager.
[..]
Ik eet zelf geen kaas (Gewoon omdat ik het echt niet lekker vind..), maar de pasta carbonara met artisjokken en die kaassaus is echt heerlijk. Komt volgens mij uit het boek ' Wat de pot schaft' van Lisette Kreischer.
jammerquote:Op donderdag 1 december 2016 16:17 schreef Ferry_76 het volgende:
[..]
Sorry, dat boek ligt bij mijn vriendin thuis.
Leuke boeken schrijft zij !quote:Op donderdag 1 december 2016 16:13 schreef Ferry_76 het volgende:
[..]
AH helaas niet. Gelukkig hebben ze daar wel een uitgebreid assortiment van de vegetarische slager.
[..]
Ik eet zelf geen kaas (Gewoon omdat ik het echt niet lekker vind..), maar de pasta carbonara met artisjokken en die kaassaus is echt heerlijk. Komt volgens mij uit het boek ' Wat de pot schaft' van Lisette Kreischer.
Ziet er lekker uit. Laatst heb ik een gekruide boerenkoolstamppot gemaakt met zoete aardappel en gegrilde stukjes halloumi als alternatief voor spekjes. Was erg lekker!quote:Op donderdag 1 december 2016 17:55 schreef Ferry_76 het volgende:
Deze staat voor komend weekend op het menu: http://www.voedzaamensnel(...)van-zoete-aardappel/
Ben erg benieuwd.
Halloumi is erg lekker bij stamppot jaquote:Op vrijdag 2 december 2016 13:53 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit. Laatst heb ik een gekruide boerenkoolstamppot gemaakt met zoete aardappel en gegrilde stukjes halloumi als alternatief voor spekjes. Was erg lekker!
Geprobeerd en goedgekeurd!quote:Op donderdag 1 december 2016 17:55 schreef Ferry_76 het volgende:
Deze staat voor komend weekend op het menu: http://www.voedzaamensnel(...)van-zoete-aardappel/
Ben erg benieuwd.
Ik ga met je mee doenquote:Op woensdag 7 december 2016 08:50 schreef Aphrodyte het volgende:
Eerste week als vegan zit erop.
Valt me vooralsnog erg mee. Wilmersburger smeerbare kruidencreme is erg lekker op brood.
Bonvita witte chocolade niet zo
Binnenkort maar eens het nieuwe veganz assortiment van Ah proberen
Ik eet nog niet helemaal vegetarisch, meestal zo'n twee of drie keer per week nog vis, kip of vlees.quote:Op woensdag 7 december 2016 08:50 schreef Aphrodyte het volgende:
Eerste week als vegan zit erop.
Valt me vooralsnog erg mee.
Voor mij nu binnen een week al minder exceem en darmklachtenquote:Op woensdag 7 december 2016 21:34 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik ga met je mee doen
Deze gezien... ik wil toch wel eens weten wat helemaal Vegan uitmaakt bij mijn gezondheidproblemen.
Grappig dat je dat zo zegt. Ik zie mezelf als helemaal niet vegetariër, maar ik eet ook maximaal 2 à 3 keer in de week vlees of vis, vooral tijdens de lunch. Dit vooral omdat mijn vriend vegetariër is en ik ga geen aparte maaltijd koken voor mij, dat vind ik de moeite niet waard.quote:Op woensdag 7 december 2016 23:07 schreef Ferry_76 het volgende:
[..]
Ik eet nog niet helemaal vegetarisch, meestal zo'n twee of drie keer per week nog vis, kip of vlees.
Voorlopig heeft het zeker geen nadelen voor mij. Het scheelt wel dat we goede kookboeken gebruiken zodat we vlees op een prima manier vervangen.
....
KIjk, dát zijn goeie berichtenquote:Op donderdag 8 december 2016 05:18 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Voor mij nu binnen een week al minder exceem en darmklachten
Qua producten; ik heb hele lekkere vegan mayo ontdekt in het allergie schap van Ah Xl. In twee smaken, normaal en sambal. 1.50 per potje. Zeer goede deal
Zodra we hopelijk komend jaar gaan samenwonen zal ik wel wat vaker vegetarisch eten, al zal ik ook dan wel eens een stukje vlees eten. Ook als ik alleen ben eet ik wel eens een salade of soep zonder vlees, en een keer per week een vleesvervanger.quote:Op donderdag 8 december 2016 07:16 schreef Panthera1984 het volgende:
Grappig dat je dat zo zegt. Ik zie mezelf als helemaal niet vegetariër, maar ik eet ook maximaal 2 à 3 keer in de week vlees of vis, vooral tijdens de lunch. Dit vooral omdat mijn vriend vegetariër is en ik ga geen aparte maaltijd koken voor mij, dat vind ik de moeite niet waard.
quote:Quinoa Is The New Big Mac
[…]
David Friedberg, a former Google programmer with a degree in astrophysics, hopes to overcome these challenges with a new vegetarian chain called Eatsa. “We’ve got to do two things: get healthy products down to a price point that McDonald’s and Taco Bell are winning on, and offer products tasty enough to disrupt the meat-focussed fast-food business,” he told me recently. “We think the way to do it is quinoa.”
[…]
Ja is lekker ik heb mijn roomboter vervangen voor dezequote:Op maandag 26 december 2016 13:47 schreef Aphrodyte het volgende:
Lekkere veganistische mayonaise is deze:
[ afbeelding ]
Zou ik wel doen.quote:Op vrijdag 13 januari 2017 19:38 schreef FANN het volgende:
Misschien volgende keer kokosmelk toevoegen?
Ga ik doen, ik had het niet in huis ....quote:Op vrijdag 13 januari 2017 20:37 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Zou ik wel doen.
Al lijkt het me zo ook lekker
Lekker veel glucose-fructosestroop zit daar in zeg...quote:Op maandag 26 december 2016 13:47 schreef Aphrodyte het volgende:
Lekkere veganistische mayonaise is deze:
[ afbeelding ]
Tja da's suiker, in Ketjap Manis zit ook veel suiker, ik eet al geen koekjes of andere slechte dingenquote:Op zaterdag 14 januari 2017 17:55 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Lekker veel glucose-fructosestroop zit daar in zeg...
Ik vind het trouwens reuze meevallen....quote:Op zaterdag 14 januari 2017 17:55 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Lekker veel glucose-fructosestroop zit daar in zeg...
Je linkt nu naar de chilli, ik had het over de mayoquote:Op zaterdag 14 januari 2017 18:06 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik vind het trouwens reuze meevallen....
http://www.calorielijst.nl/product/?calorie=14362&gram=96
Remia mayonaise bestaat voor 11% uit (snelle)koolhydraten waarvan de helft suiker is. In mayonaise, wat eigenlijk helemaal niet zoet hoort te zijn.quote:Op zaterdag 14 januari 2017 17:59 schreef FANN het volgende:
[..]
Tja da's suiker, in Ketjap Manis zit ook veel suiker, ik eet al geen koekjes of andere slechte dingen
meer, maar ik moet wel iéts kunnen eten
Remia:quote:Zonnebloemolie, natuurazijn, ei-dooiers, water, geselecteerde kruiden, mosterdzaden, zout
Ik weet wel welke ik koop.quote:water, raapolie, glucose-fructosestroop, azijn, gemodificeerd zetmeel, mosterd (water, mosterdzaden, azijn, specerijen), zout, aardappeleiwit, aroma, voedingszuur: melkzuur, conserveermiddel: kaliumsorbaat, antioxidant: calciumdinatrium-EDTA, kleurstof: betacaroteen
Ik ben veganist.quote:Op zaterdag 14 januari 2017 17:55 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Lekker veel glucose-fructosestroop zit daar in zeg...
ja preciesquote:Op zaterdag 14 januari 2017 18:35 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ik ben veganist.
Niet op een dieet.
Nee ik eet geen eieren meer, ik heb andere eiwitbronnen.quote:Op zaterdag 14 januari 2017 18:23 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Je linkt nu naar de chilli, ik had het over de mayo
[..]
Remia mayonaise bestaat voor 11% uit (snelle)koolhydraten waarvan de helft suiker is. In mayonaise, wat eigenlijk helemaal niet zoet hoort te zijn.
Ik heb het even gemist, eet je wel eieren? Dan kan ik tons mayonaise van harte aanraden.
We leggen even de ingrediënten naast elkaar:
Ton:
[..]
Remia:
[..]
Ik weet wel welke ik koop.
Dat is gen goed nieuws dan....... ja je mag weer kaas, maar jaquote:Op dinsdag 17 januari 2017 07:12 schreef Aphrodyte het volgende:
Het onderzoek gisteren heeft inmiddels aangetoond dat ik geen lactose intolerantie heb, maar dat mijn dikke darm voor de 8e keer ontstoken is. Vandaag gaan we overleggen of ik mogelijk een stoma operatie krijg.
Omdat het belangrijk is dat ik geen gewicht verlies en voldoende calcium krijg is me nu door de ziekenhuis dietist met klem aangeraden weer zuivel te eten, dus dat doe ik nu ook maar weer.
Ik had gisteren mijn eerste tosti in tijden na het onderzoek, en die was heerlijk
Wie weet word ik weer vegan als ik eindelijk dat ellendige stuk darm kwijt ben, maar nu even niet.
Ik moet vooral kaas. Maar goed gelukkig is het ook lekkerquote:Op dinsdag 17 januari 2017 08:57 schreef FANN het volgende:
[..]
Dat is gen goed nieuws dan....... ja je mag weer kaas, maar ja
Ah... maar ga je dan ook weer zoals ''normale'' mensen vlees eten?quote:Op dinsdag 17 januari 2017 09:53 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ik moet vooral kaas. Maar goed gelukkig is het ook lekker
Als de procedure is afgerond zal ik in ieder geval weer normaal als een ander mens gaan kunnen eten. Maar dat duurt nog wel een tijdje.
Nee ik bedoelde daarmee dat ik dan weer zoals normale mensen wel vegan kan zijnquote:Op dinsdag 17 januari 2017 10:14 schreef FANN het volgende:
[..]
Ah... maar ga je dan ook weer zoals ''normale'' mensen vlees eten?
Ik dacht dat jij ook Vegetariër was geworden voor de dieren en zulks......
Ik hoef niet zo nodig hetzelfde te eten als ''normale'' mensen eigenlijk ik eet
het liefst zo véél mogelijk plantaardig.
ah..........quote:Op dinsdag 17 januari 2017 10:40 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Nee ik bedoelde daarmee dat ik dan weer zoals normale mensen wel vegan kan zijn
Ik hoef ook niet normaal te zijn. Maar een normale darm zou wel fijn zijn 😂
Ik ben nu tijdelijk verplicht vegetariër.
Deze is trouwens én lactoserij en ook nog eens zéér rijk aan calciumquote:Op dinsdag 17 januari 2017 10:40 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Nee ik bedoelde daarmee dat ik dan weer zoals normale mensen wel vegan kan zijn
Ik hoef ook niet normaal te zijn. Maar een normale darm zou wel fijn zijn 😂
Ik ben nu tijdelijk verplicht vegetariër.
Klopt lieverd; maar mijn darm is zo kapot dat ik van bovenstaande lijst alleen zalm en Radijs kan etenquote:Op dinsdag 17 januari 2017 11:37 schreef FANN het volgende:
[..]
ah..........
Natuurlijke bronnen van calcium
Het elimineren van zuivelproducten uit je voedingspatroon hoeft echter niet te betekenen dat je een calciumtekort oploopt. Er zijn verschillende natuurlijke voedingsmiddelen die in deze behoefte voldoen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:
- Zaden
- Groene bladgroenten
- Amaranth
- Zeegroenten
- Cacao
- Quinoa
- Boekweit
- Bonen
- Radijs
- Groene bonen
- Noten
- Broccoli
- Kool
- Linzen
- Zalm
- Waterkers
- Pijnboompitten
- Boerenkool
- Asperges
Jeetje nou dan maar zuivel ja, misschien mag de Breaker wel, maar dat weet ik nietquote:Op dinsdag 17 januari 2017 13:10 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Klopt lieverd; maar mijn darm is zo kapot dat ik van bovenstaande lijst alleen zalm en Radijs kan eten
En dan liever zuivel dan zalm
Geeft niet hoorquote:Op dinsdag 17 januari 2017 13:16 schreef FANN het volgende:
[..]
Jeetje nou dan maar zuivel ja, misschien mag de Breaker wel, maar dat weet ik niet
Ik was Groentesoep aan het maken vandaar dat het even duurde....
Ik vind " The post punk kitchen " van Isa Chandra Moskovitz erg goed. Beetje erg alternatief maar wel heel lekker en gezond. Isa is sowieso goed. Haar site heet ook "post punk kitchen " dus Google even als je een idee wil hebben van haar kookstijl.quote:Op donderdag 19 januari 2017 22:30 schreef Hupje het volgende:
Ik breek hier even in met een vraag: kan iemand mij een goed veganistisch basiskookboek aanraden? Het gaat me dan vooral om het koken zonder (koe)melk. Ik blijf nu hangen bij mijn standaard recepten, maar dan aangepast zonder melk, terwijl er vast veel leukere recepten zijn.
http://www.devegetarier.nl/webshopquote:Op donderdag 19 januari 2017 22:30 schreef Hupje het volgende:
Ik breek hier even in met een vraag: kan iemand mij een goed veganistisch basiskookboek aanraden? Het gaat me dan vooral om het koken zonder (koe)melk. Ik blijf nu hangen bij mijn standaard recepten, maar dan aangepast zonder melk, terwijl er vast veel leukere recepten zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |