quote:Op vrijdag 29 januari 2016 10:49 schreef Farenji het volgende:
Okee, dan doe ik de laatste post wel, met een lekker en simpel recept: curry van kouseband en pompoen.
Ingredienten:
- wat plantaardige olie (bijv arachide)
- zwart mosterdzaad
- 1 of 2 uien, gehakt
- stuk gemberwortel, fijn gehakt
- paar knoflooktenen, fijn gehakt
- (naar smaak) rode peper, niet te heet, gehakt
- bosje kouseband, puntjes eraf gesneden en in stukken van 10cm ofzo
- een pompoen, geschild en in stukken van paar cm
- blikje kokosmelk (20cl)
- witte rijst.
Verhit op middelhoog vuur de olie in een pan (waar een deksel op kan) en doe er de mosterdzaad in. Als dit zaad gaat knetteren, doe er dan de uien in, en bak die een paar minuten aan op niet te hoog vuur, tot ze heel licht bruin beginnen te worden. Doe er de knoflook, gember en evt de peper bij, even bakken tot de rauwe geur weg is. Daarna de kouseband. Omroeren en even aanbakken. Dan doe je de pompoen erbij, en de kokosmelk. Zachtjes aan de kook brengen, deksel op pan en 15-20 min zacht laten pruttelen. De pompoen is dan zacht; prak een paar stukjes door de saus en roer door. Serveer met witte rijst, evt met wat sojasaus.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Of koop 1 pak Broodmix en volg de instructies op het pak.
Verder nodig:
Geraspte Kaas en Olijfolie om in te bakken.
Je kan zelf kaas raspen, of Feta verkruimelen, of je koopt geraspte kaas in zakjes,
Jong, Oud, Belegen of gemengd wat je zelf wil.
Bloem om het aanrecht mee te bestuiven en een deegroller.
Kneed het deeg maak een lange rol en snij de rol in plakjes.
Maak elk plakje plat met een deegroller, vul met geraspte kaas.
(mag ook Fetakaas zijn) en vouw dubbel.
Druk de randjes goed vast zodat de gesmolten kaas er straks niet uitloopt.
Bak in Olijfolie.
Zet een bak koffie, pak een broodje en ga lekker Fokken
Klinkt goed! Ga ik eens proberen op Turkse wijze met feta; aardappel en gebakken uiquote:
Jij op zijn Turks en ik op zijn Grieksquote:Op zondag 31 januari 2016 09:50 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Klinkt goed! Ga ik eens proberen op Turkse wijze met feta; aardappel en gebakken ui
quote:Op zondag 31 januari 2016 13:14 schreef Trusten het volgende:
Op verzoek vanuit het 'wat eten we vandaag': romige groentelasagne met spinazie
[ afbeelding ]
Het is gewoon een recept van HelloFresh, maar wel eentje die zo lekker is dat ik hem al meermaals heb gemaakt. Mijn vriend vraagt al snel waar het vlees blijft maar hij vind hem ook erg lekker.
Ja aardappeltjes bakken met ui, verse peterselie; paprika en komijnzaadjes. Daar wat verbrokkelde feta over Kan ook wel met cottage cheese denk ik trouwensquote:Op zondag 31 januari 2016 13:32 schreef FANN het volgende:
[..]
Jij op zijn Turks en ik op zijn Grieks
Bak je de aardappel eerst? In plakjes ofzo? Want het klinkt wel lekker, behalve dan dat ik
geen Feta lust, maar die Griek wel....
Oké, dank je wel, een beetje variatie kan geen kwaadquote:Op zondag 31 januari 2016 13:56 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ja aardappeltjes bakken met ui, verse peterselie; paprika en komijnzaadjes. Daar wat verbrokkelde feta over Kan ook wel met cottage cheese denk ik trouwens
Ga ik woensdag eens proberen
De smaak vond ik idd lekker; maar de textuur.. Brrr.... Koop het niet nog een keerquote:Op zondag 31 januari 2016 20:02 schreef FANN het volgende:
[..]
Klinkt ook al weer goed
Ik heb vanavond voor het eerst deze geprobeerd
Ik ga ook weer terug naar de Good Bite worstjesquote:Op zondag 31 januari 2016 20:04 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
De smaak vond ik idd lekker; maar de textuur.. Brrr.... Koop het niet nog een keer
Zijn die anders qua textuur? Dan wil ik ze namelijk wel proberenquote:Op zondag 31 januari 2016 20:05 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik ga ook weer terug naar de Good Bite worstjes
Het leek er wel op, maar toch anders en ook anders gekruid, probeer gewoon 1x die van Good Bite, is moeilijk te zeggen zo Maar ik ben best wel dol op die grillworstjes gewoonquote:Op zondag 31 januari 2016 20:05 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Zijn die anders qua textuur? Dan wil ik ze namelijk wel proberen
die strip... jij kan natuurlijk zien dat ik en YT had gepostquote:Op maandag 1 februari 2016 16:23 schreef minilot het volgende:
http://fotostrips.nl/strip/1061 !
En gisteren nog reusachtig lekkere spruitjes gegeten!
Recept (vegan):
http://foodnessgracious.c(...)ed-brussels-sprouts/
Ze zijn idioot goed!quote:Op maandag 1 februari 2016 19:15 schreef Aphrodyte het volgende:
Die DVS stuckjes zijn echt geweldig; kip was het enige wat ik nog wel eens miste maar nu niet meer
Volgende portie maar eens tot shoarma maken
Ach; dit is goedkoper dan de biologische kip die ik eerst kochtquote:Op maandag 1 februari 2016 20:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Ze zijn idioot goed!
En als heel Nederland het nou eens gaat eten, dan kan de prijs ook een tikkie naar beneden
Dat is ook weer waar... leuk dat je het geprobeerd heb en dat het ook bevaltquote:Op maandag 1 februari 2016 20:28 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ach; dit is goedkoper dan de biologische kip die ik eerst kocht
Maar goedkoper is natuurlijk niet erg
Maak ik ook vaak; inderdaad heerlijk!quote:[b]Op maandag 1 februari 2016 22:19 schreef
[ afbeelding ]
Hoofdgerecht – 4 personen – 20 minuten
Ingrediënten
400 g penne
500 g champignons, schoongemaakt en in kwarten gesneden
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
Klein bosje peterselie, fijngehakt
Olijfolie
Eventueel scheutje droge witte wijn
1 flesje kookroom
Stuk Parmezaanse kaas, geraspt
Beschrijving staat in de link...
ah ja..ik zal proberen te onthouden wie Veganist is en wie Vegetariër is, maar of ik dat kanquote:Op maandag 1 februari 2016 22:46 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Maak ik ook vaak; inderdaad heerlijk!
Nu alleen met soyaroom en broodkruim ipv parmezaan
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |