abonnement Unibet Coolblue
pi_159289486
De oudste zou dat geld en cadeaubonnen juist wel te gek vinden. Ze vind het geweldig om in de speelgoedwinkel rond te lopen en te kunnen kopen. Dus je zou dr een groot plezier doen met bonnen of geld :)
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_159289847
quote:
2s.gif Op donderdag 21 januari 2016 20:14 schreef Franny_G het volgende:
Moppert:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Fijn zo'n duidelijke omschrijving Franny. Voor mij zou de tijd van nietsdoen en afwachten ook voorbij zijn op een gegeven moment. Waar is de ib-er, begeleider, directie? Eens aan wat deuren rammelen. Je mag kritisch zijn, en dit lijkt me zo'n situatie
Met een meidenkwartet
  Licht Ontvlambaar donderdag 21 januari 2016 @ 20:35:57 #102
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_159290176
Ik zou er als ouder ook niet gelukkig van worden als mijn kind stelselmatig op de gang gezet zou worden, passend onderwijs of niet...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  donderdag 21 januari 2016 @ 20:46:41 #103
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_159290581
Ik denk dat we het er allemaal wel over eens zijn dat dit geen passend onderwijs is. Als het goed is, zou school toch al wel aan de gang moeten zijn met advies, ondersteuning en handelingsplannen en dergelijke. Zonder dat ze in details kunnen treden natuurlijk, zullen ze toch zeker met een verhaal moeten komen. Nu lijkt het voor de andere ouders kennelijk net alsof er niks gebeurt, maar dat kan ik toch nauwelijks geloven.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_159290621
Ik zou als ouders ook eens het gesprek aangaan. Nu is er voor beide partijen geen goede oplossing.
Het verschil tussen een 7 en 4 jarige is ook wel groot.

Hier bij de tandarts vandaag ook een röntgenfoto van het gebit van oudste. Jammer genoeg ook een gaatje. Dus even terugkomen om dat op te lossen en de achterste kiezen te sealen.
Leuk ook om te zien hoe de tanden eronder te zien zijn op zo'n foto. Helaas net zo'n kleine kaak als papa/mama en beppe, dus tzt krijgen we nog wel eens problemen met de hoektanden..
pi_159292119
Hier probeer ik voor feestjes E5 tot E7,50 aan te houden. En als ze nou echt iets heel leuks vinden en het is 8 of 9 euro, dan wil ik daar evt ook nog wel in meegaan, maar daar ligt dan ook wel de grens.

Jongste heeft binnenkort een feestje waar het kindje heel graag een groter cadeautje wil hebben, maar eens kijken of we met meer mensen samen iets kunnen kopen, toch iets groter budget :). Tot nu toe 1 ouder enthousiast... ben benieuwd.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_159297311
bedankt voor de tips, omdat het een van de eerste kindjes is dat 5 wordt, heb ik nog geen houvast en weet ik ook nog niet wat andere ouders doen

ben benieuwd hoe het verder gaat en wie bij wie op het feestje mag komen....volgens mij beginnen ze nu al met "jij mag wel op mijn feestje en jij lekker niet"....

ik zag hier ook een jongetje uit de klas de afgelopen dagen twee keer op de "denkstoel" zitten toen ik mijn zoontje kwam ophalen, en dat bij twee verschillende juffen....ik was mij eerst helemaal niet bewust dat er zo een stoel ueberhaupt bestond...volgens mijn zoontje had deze jongen ook iemand getrapt...sommige overblijfkinderen gingen naast de stoel staan en hem nog extra uitdagen...., ik weet nog niet wat ik ervan moet vinden en hoe ernstig het is, ik vind het ook lastig de juf hierop aan te spreken, mijn zoon vertelt wel wat van school, maar nog niet echt heel uitgebreide verhalen,
ze hebben ook een antipest programma op school, maar ik weet niet of ze daar bij de kleintjes al wat mee doen...als ik terug denkt aan mijn eigen schooltijd, dan hadden wij ook van die "stoute" jongens in de klas, maar waar is de grens? ik denk toch dat ze bepaalde dingen onder elkaar moeten oplossen en zelfs weerbaar moeten zijn/ worden, maar aan de ander kant kunnen kinderen ook heel gemeen zijn en ziet een juf niet alles...lastig....het eigen kind thuis houden is in mijn ogen geen duurzame oplossing, hooguit een signaal aan de leerkrachten
misschien kun je met jij eigen kind de situaties doorspreken en samen bedenken hoe het kan reageren
  vrijdag 22 januari 2016 @ 08:08:10 #107
12734 amaranta
Alles Dasty!
pi_159299490
Nadenkstoeltje zal niet echt werken. Maar die kinderen die hem gaan uitdagen zijn zowaar nog fouter als je het mij vraagt.
pi_159299638
Ik zou er wel een opmerking over maken. Maar goed dat ben ik, ik maak namelijk overal opmerkingen over.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  vrijdag 22 januari 2016 @ 08:55:42 #109
413491 Vijzel
Lekker malen
pi_159299791
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 08:08 schreef amaranta het volgende:
Nadenkstoeltje zal niet echt werken. Maar die kinderen die hem gaan uitdagen zijn zowaar nog fouter als je het mij vraagt.
Ik vermoed dat de knul niet aan nadenken toe komt. En dat ie op het stoeltje kan bedenken dat ie voortaan moet schoppen als de juf niet kijkt.
  vrijdag 22 januari 2016 @ 09:06:32 #110
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_159299899
Ik zou, wat ook Vanyel aankaart, met alle ouders aan de bel trekken. Je staat immers niet alleen in je bevindingen en misschien bereik je meer als je een front vormt met de andere ouders.

Ik vind het overigens 'niet normaal' (maar ik ben dan ook niet onderwijstechnisch onderlegt) dat de ouders uit de groep het contact zouden moeten gaan leggen met de ouder van het andere kind over een situatie die zich binnen de schoolmuren afspeelt (voor zover ik kan lezen). Ik zou toch eerlijk gezegd eisen dat de school met een passende oplossing komt.

Maar goed, op dat gebied ben ik dan weer zoals Ticootje, ik heb ook op veel dingen op- en aanmerkingen ;) .

Verder gaat het hier prima. Ze doet het goed op school en begint langzaam uit d'r schulp te kruipen. De juffen hebben inmiddels ook al met eigen ogen gezien dat Draak groep 1 werkjes veel te makkelijk vind.
pi_159302193
Fijn dat draakje langzaam haar plekje vindt. Mooi dat de juffen ook zien dat ze meer kan. Ze kunnen hier vast beter op draakje inspelen dat bij het PSZ?
pi_159304535
Je hebt kinderen die gewoon stout zijn en heel vaak storend aanwezig zijn en je hebt misschien ook kinderen waar nog meer aan de hand is, die echt een probleem hebben....ik kan dat nog niet zo goed inschatten en kan mij wel voorstellen dat leerkrachten "iets" proberen met het kind, want ze hebben nog 21 andere kinderen in de groep...

ik hoor ook af en toe " ja, die heeft mij geduwd" of "die heeft met dingetjes gegooid" ...Mijn zoon is nu ook niet de grootste of sterkste in de klas....het is heel lastig dan van buitenaf iets over te zeggen, want ik weet niet wat er precies is gebeurd, voor hetzelfde heeft de een de ander uitgedaagd. Natuurlijk wil ik mijn kind verdedigen, maar ik kan niet overal bij zijn, ze moeten echt leren zelfs iets te verzinnen, hoe ze een situatie kunnen oplossen en hoe ze elkaar daarbij kunnen helpen of erop kunnen aanspreken, of dat ze naar de juf gaan. Onder jongetjes gaat het misschien nog hardhandiger aan toe in vergelijking met meisjes. En ze vergeten het ook weer snel, de volgende keer spelen ze dan weer samen.
  vrijdag 22 januari 2016 @ 13:54:39 #113
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_159304771
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2016 22:38 schreef As1981 het volgende:
Ik denk dat er inderdaad veel ook met bouw/genen te maken heeft. Mijn kinderen zijn slechte fruit eters. De jongste eet ook slecht groente.
Toch zijn beide totaal niet dik en is de oudste zelfs wat mager.

Ik probeer ze goede keuzes mee te geven, maar echte beperkingen hebben we hier niet. Oudste lust geen zoet op brood en eet alleen hartig of een droge boterham.
Jongste heeft heel lang alleen maar chocopasta op brood gegeven, maar dat vond ik beter dan niks eten.

En hoewel ze vaak om een koekje/snoepje vragen en vaak ook krijgen, word er ook regelmatig om een boterham gevraagd.

Oudste eet tegenwoordig echt heel veel, maar blijft toch hangen op 17/17.5 kg bij 115 cm en 5,5 jaar.
Jongste blijft hangen bij 13/13.5 kg, bij 95 cm en bijna 3 jaar.

Drinken ook nooit over gediscussieerd. Oudste heeft heel lang elke dag Fristi gedronken. Ineens was dat klaar. Nu drinkt hij siroop aardig verdunt of water. Jongste drinkt hetzelfde als zijn grote broer.

Voor mijn kinderen lijkt het te werken dat wanneer ze de eigen keus/vrijheid krijgen met zo af en toe een beperking dat ze daar eigenlijk heel goed mee om kunnen gaan.
Zo mogen ze hier ook altijd hun tablet pakken. En meestal zorgt dat er voor dat ze er even kort op spelen, maar ook snel genoeg weer weg leggen.
Terwijl ik om mij heen vaak hoor dat ze het gebruik echt moeten beperken omdat ze er anders de hele dag op zitten. Ik vraag mij dat dan echt af, als ze altijd de keus hebben of dat dan ook blijft.
Precies dit dus.
Ze krijgen overigens structureel limonade mee naar school van mij (en bij de boterham melk) omdat ze dat beter (lees sneller) opdrinken. Thuis drinken ze wel weer meer water.
pi_159324458
Moppert :o
Ik zou daar ook niet blij van worden en ook wel van school verwachten dat er naar een oplossing wordt gezocht. School moet een veilig plaats zijn en dat is het zo niet.

quote:
0s.gif Op woensdag 20 januari 2016 07:33 schreef Deepfreeze het volgende:
Kyara, hoe gaat het met M op school?
Nog steeds heel goed. Dat wil zeggen, hij is met een hele lap tekst afgeleverd (ook nav contact met kdv) en het valt alleszins mee. Of er echt niks aan de hand is nog te vroeg maar hij gaat heel goed mee. Dus hopelijk gaat het bij hem net zoals met Christ. Hij vindt het in elk geval leuk en gaat graag naar school. Na de voorjaarsvakantie (die hier vroeg valt ivm Carnaval) willen we hele dagen. Maar dan moeten we nog even kijken of en hoe dat haalbaar is met luiers en zo.

Daan heeft al helemaal zijn draai gevonden?
pi_159324473
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2016 09:06 schreef NotTheSame het volgende:
Verder gaat het hier prima. Ze doet het goed op school en begint langzaam uit d'r schulp te kruipen. De juffen hebben inmiddels ook al met eigen ogen gezien dat Draak groep 1 werkjes veel te makkelijk vind.
Wat fijn! Hoop dat school hier ook een beetje op in kan en wil spelen.
pi_159326802
Kyara, wel fijn dat de start iets beter is de verwachting. Chris leert nog steeds een hoop bij en is nu 8. De kinderen om hem heen worden ook voorspelbaarder, meer dan bij de kleuters en nog meer dan op het kdv. Dat scheelt ook wel merk ik.

Daan doet het vliegend. Hij redt zich prima in de klas. Zelfstandig voor een beginner, vind ik. Als hij binnenkomt checkt hij eerst zijn plantje(en verzorgd deze als het nodig is), maakt zijn tafel schoon met een doekje, doet zijn sloffen aan, en gaat dan aan de slag met een werkje of in een speelhoek. Vraagt aan kindjes of ze mee willen spelen. Hij vraagt/zegt ook dingen tegen juf als het nodig is. Afgelopen woensdag ook met een jongetje mee naar huis om te spelen. Hij zit er echt op zijn plek daar.
Alleen wel al 4 keer een plasongelukje. 1 grote buiten omdat juf niet snel genoeg een grote kleuter had die even de weg kon wijzen (juf moest buiten blijven) en de andere 3 keer net te laat, een paar druppen. Maar hij trekt dan zijn eigen broek uit en haalt een nieuwe onderbroek uit zijn tas. Juf heeft nu wel gezegd dat hij het even tegen haar moet zeggen, anders zou ze het niet eens weten en kan ze de natte onderbroek in een zakje doen. De tweede keer lag de onderbroek nog op de wc en had hij zijn gewone broek over zijn blote billen aangedaan, kwam ik thuis pas achter. Beetje te zelfstandig in die situatie.
:P

Zijn hechtpleister+lijm van zijn kin zijn er gisteren afgevallen. Nu een mooi lijntje onder zijn kin. Zal je wel blijven zien, maar zo net onder zijn kin zie je dat niet echt tenzij hij zijn kin omhoog doet.
  maandag 25 januari 2016 @ 13:21:30 #117
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_159379553
Dat ik vroeger zei; 'Dat meisje met die blonde krullen. Dat is mijn dochter.'

pi_159380030
quote:
11s.gif Op maandag 25 januari 2016 13:21 schreef Luchtbel het volgende:
Dat ik vroeger zei; 'Dat meisje met die blonde krullen. Dat is mijn dochter.'

[ afbeelding ]
Hoe oud is ze nu dan? :o
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  maandag 25 januari 2016 @ 13:41:03 #119
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_159380119
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 13:38 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Hoe oud is ze nu dan? :o
11,5 jaar vandaag.
pi_159380288
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 13:41 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

11,5 jaar vandaag.
wow..
Wanneer is dat gebeurd?
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  maandag 25 januari 2016 @ 14:18:10 #121
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_159381246
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 13:47 schreef Ticootje het volgende:

[..]

wow..
Wanneer is dat gebeurd?
Ergens tussen deze dag en vandaag? Pas maar op....

Ik vraag het me ook geregeld af. Voor het weekend kreeg ik een mailtje van d´r met een spaarplan. Ze wil graag een nieuwe fiets voor haar twaalfde verjaardag maar weet ook dat fietsen erg duur zijn. Dus had ze een spaarplan gemaakt zodat ze zelf ook een bedrag kan bijleggen maar ook nog geld heeft om leuke dingen met d´r vriendinnen te doen. Lief.

Maar ook zeer content met d'r blauwe haren dus.
pi_159381449
:D wat een dame al LB!
  maandag 25 januari 2016 @ 15:51:34 #123
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_159383897
quote:
11s.gif Op maandag 25 januari 2016 13:21 schreef Luchtbel het volgende:
Dat ik vroeger zei; 'Dat meisje met die blonde krullen. Dat is mijn dochter.'

[ afbeelding ]
prachtige bos haar. O+

en nu kun je dus zeggen: 'Dat meisje met die blauwe haren. Dat is mijn dochter.' :)
Wat verstandig, zo'n spaarplan! En 11,5 alweer, wow. Cato is ook al bijna 11. Het gaat te hard!
in de haak.
  maandag 25 januari 2016 @ 17:30:15 #124
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_159386373
Wat stoer van dr, blauwe haren! Heel cool ^O^
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
  maandag 25 januari 2016 @ 17:45:56 #125
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_159386722
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 15:51 schreef trui het volgende:

[..]

prachtige bos haar. O+

en nu kun je dus zeggen: 'Dat meisje met die blauwe haren. Dat is mijn dochter.' :)
Wat verstandig, zo'n spaarplan! En 11,5 alweer, wow. Cato is ook al bijna 11. Het gaat te hard!
Er zit normaal nog wel slag in het haar. Dit was net na de verf en vele kammen.
Gaat het goed met Cato? Ook in groep 7 toch?
pi_159389116
Ik vind die kleuren zo tof, ik wilde het ook. Maar nu ik zie dat meiden van 12 dat doen voel ik me te oud voor blauw haar.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  Licht Ontvlambaar maandag 25 januari 2016 @ 22:50:43 #127
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_159396728
Jolie Jolie O+ Ik denk dat Isa dat ook wel zou willen :Y
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  dinsdag 26 januari 2016 @ 07:05:09 #128
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_159400343
Wow Jolie!
I. had van de week ook zoiets. Met roze haarlak.

Over vliegende tijd gesproken:
Hier vanavond met A. de eerste open dag/avond van een middelbare school! Spannend.
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
  dinsdag 26 januari 2016 @ 13:05:25 #129
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_159405471
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 17:45 schreef Luchtbel het volgende:

Er zit normaal nog wel slag in het haar. Dit was net na de verf en vele kammen.
Gaat het goed met Cato? Ook in groep 7 toch?
Klopt! En 't gaat goed inderdaad. Ze moet zometeen weer een spreekbeurt houden, ik ben dan altijd een beetje plaatsvervangend zenuwachtig, maar ze is goed voorbereid dus 't komt vast goed.
Wel heel fijn om jou hier weer wat vaker te lezen LB, gaat het met jouzelf ook beter? (of is dat een vraag die ik beter ergens anders kan stellen).
in de haak.
  dinsdag 26 januari 2016 @ 13:06:24 #130
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_159405496
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 07:05 schreef LadyS het volgende:
Wow Jolie!
I. had van de week ook zoiets. Met roze haarlak.

Over vliegende tijd gesproken:
Hier vanavond met A. de eerste open dag/avond van een middelbare school! Spannend.
Ja, spannend he! Wij zijn ook al bij 2 open dagen geweest de afgelopen weken. Ik moet er nog niet zo aan denken eigenlijk... Gelukkig nog anderhalf jaar voor 't echt zover is.
in de haak.
pi_159449980
Wat een tof haar!

En middelbare school :o dat is nog echt ver van mijn bed :D
  woensdag 27 januari 2016 @ 21:27:25 #132
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_159450729
quote:
2s.gif Op woensdag 27 januari 2016 21:05 schreef Kyara het volgende:
Wat een tof haar!

En middelbare school :o dat is nog echt ver van mijn bed :D
Nou, opeens is het zover! Voor mijn gevoel niet eens zo lang geleden was het voor mij ook een echte ver-van-mijn-bed-show en nu zit ik midden in de open dagen en informatieavonden :o

A. heeft als advies VMBO-tl/HAVO en zit met een dilemma. Haar voorkeur gaat uit naar een kleinschalige school. Máár ze wil ook het liefst voor de havo gaan, en ze wil liefst niet meer hoeven wisselen van school.
Dus óf het wordt een grote school waar ze ongeacht welke niveau ze gaat doen op kan blijven zitten óf het wordt een kleine school waar ze evt. na 2 jaar VMBO naar 3HAVO zou kunnen, maar dus wel op een andere school. (Hier in de regio geen kleine(re) scholen met VMBO-tl én HAVO).
Tot nu toe alleen 2 kleinere scholen bezocht en op 1 van de 2 ziet ze zich al helemaal zitten. En mijn meisje wordt al zo groot dat ze zelf met de directeur in gesprek was over haar dilemma hierover O+
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
pi_159451622
Inzetten op havo.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  donderdag 28 januari 2016 @ 12:29:58 #134
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_159462772
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 21:52 schreef Ticootje het volgende:
Inzetten op havo.
Ja, dat willen we ook wel, alleen de weg daarnaartoe weten we niet. Bij een grotere school zijn de brugklassen ook gemengd (vmbo-t/havo), dus ze zal hoe dan ook in zo'n brugklas beginnen.
Alleen een HAVO-advies zit er hoogstwaarschijnlijk niet in, ze zal zich dus in de loop van de eerste 2 jaar moeten bewijzen. En anders na 4 jaar door moeten gaan naar de HAVO.
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
pi_159462819
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2016 12:29 schreef LadyS het volgende:

[..]

Ja, dat willen we ook wel, alleen de weg daarnaartoe weten we niet. Bij een grotere school zijn de brugklassen ook gemengd (vmbo-t/havo), dus ze zal hoe dan ook in zo'n brugklas beginnen.
Alleen een HAVO-advies zit er hoogstwaarschijnlijk niet in, ze zal zich dus in de loop van de eerste 2 jaar moeten bewijzen. En anders na 4 jaar door moeten gaan naar de HAVO.
Echter, die overstap is met het nieuwe vmbo behoorlijk lastig geworden.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  donderdag 28 januari 2016 @ 15:50:38 #136
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_159467840
Ook als ze van de 2e gemengde brugklas naar 3HAVO wil?
Want op een school waar alleen een HAVO-brugklas wordt ze niet toegelaten ivm dat ze niet een volledig havo-advies heeft.

De school die ze op het oog heeft, heeft hiervoor wel afspraken met een scholengemeenschap
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
pi_159467876
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 15:50 schreef LadyS het volgende:
Ook als ze van de 2e gemengde brugklas naar 3HAVO wil?
Want op een school waar alleen een HAVO-brugklas wordt ze niet toegelaten ivm dat ze niet een volledig havo-advies heeft.

De school die ze op het oog heeft, heeft hiervoor wel afspraken met een scholengemeenschap
Nee dat dan weer niet. Maar eerst vmbo en dan doorstromen naar 4havo wel.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  donderdag 28 januari 2016 @ 15:58:36 #138
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_159468070
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2016 15:52 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Nee dat dan weer niet. Maar eerst vmbo en dan doorstromen naar 4havo wel.
Goed om te weten in ieder geval dat 4vmbo-4havo niet soepel gaat. Dank je wel! Ik zal ook even op google info daarover zoeken.
Maar in principe is het dus de bedoeling dat ze naar 3havo gaat. Dat wil ze zelf ook, dus daar zullen we ook op inzetten.
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
  donderdag 28 januari 2016 @ 16:03:13 #139
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_159468196
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2016 15:52 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Nee dat dan weer niet. Maar eerst vmbo en dan doorstromen naar 4havo wel.
ik ben wel benieuwd: wat is daar dan in veranderd?
in de haak.
pi_159469136
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 16:03 schreef trui het volgende:

[..]

ik ben wel benieuwd: wat is daar dan in veranderd?
Aantal vakken die je op de havo eindexamen in doet. Bij vmbo laat je een zooi vallen in leerjaar 3, dan heb je kans dat je dus niet meer in de profielen past bij doorstromen naar 4 havo. Dan heb je dus een jaartje achterstand.

Wat ik ook erg vaak hoor is dat scholen graag erg hoge cijfers op de vmbo eindlijst zien om door te stromen.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  donderdag 28 januari 2016 @ 16:45:36 #141
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_159469169
Ah, tnx.

succes met de keuzes, LadyS!
in de haak.
pi_159475012
Mijn ervaring met de overstap vmbo-havo is veel minder negatief hoor. Ik had vorig jaar 8 vmbo-ers in mijn 4-havoklassen zitten (nu heb ik ze in 5 havo) en die overstap is prima gegaan. Ze gaan het allemaal halen dit jaar.

Datzelfde probleem (van vak minder enzo) zit ook bij de overstap havo-vwo. Maar juist op scholen waar alle niveaus in huis zijn, is de begeleiding/ sturing daarin en het overstapprogramma vaak redelijk goed geregeld. Waar een wil is (en capaciteiten), is meestal echt wel een weg.
  donderdag 28 januari 2016 @ 23:57:25 #143
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_159482555
Mijn dochter is dit jaar overgestapt van vmbo-kader naar een gemengde 2e klas vmbo-tl/havo. Hoewel ik niet verwacht dat ze uiteindelijk naar 3-havo gaat is die overstap best soepel gegaan. Ze heeft alleen een jaar Frans achterstand, maar ook voor Frans haalt ze toch wel goede cijfers.

Terwijl er veel kinderen van haar basisschool juist een niveau gezakt zijn. Dat lijkt me toch wel vervelender. Geeft zo'n gevoel van falen.

Verder zijn we hier ook met de hopeloze missie bezig om een vervolgschool te vinden. Eén open dag gehad, waarbij hij zich bepaald niet van zijn beste kant heeft laten zien. Nog minimaal 1 open dag te gaan. Mijn jongste wil nog steeds niks. Hij wil gewoon blijven waar hij nu zit en verder niks. Dit wordt nog een heel moeilijk traject voor ons. Het voordeel is dat ik me al helemaal niet druk maak om het niveau. Als hij maar ergens op een school komt en we de eerste maanden doorstaan ben ik allang blij, geloof ik.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  vrijdag 29 januari 2016 @ 10:15:14 #144
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_159486618
Spannend, Livelink. Richt je je vooralsnog op reguliere scholen?
in de haak.
pi_159489389
Nog even (uit lurkstand) over speeldates O+

Nu mijn beide meiden op de middelbare school zitten, zie ik sommige vriendinnen nog steeds of weer hier thuis, het is zo leuk, als je ze dan als kleutertje gekend hebt.

Ze hebben vaak ook foto's samen, omdat ik in die tijd vrij veel foto's maakte. Dat vinden ze nu dan zo leuk!

Ik vond de speeldate's soms ook een gruwel, vooral in het begin, maar het is het investeren wel waard O+
Zolang er was is, is er leven.
pi_159489531
Succes Livelink. Ik hoop dat jullie een goede en fijne school kunnen vinden.

Ik ben vroeger van VWO naar 4 havo gegaan en die overstap ging prima.


Gisteren 2 cito uitslagen van Tess gehad. 2x een A (rekenen en taal). Bij een van de 2 had ze 48 van de 50 opgaven goed.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_159491065
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 12:14 schreef Dinus het volgende:
Nog even (uit lurkstand) over speeldates O+

Nu mijn beide meiden op de middelbare school zitten, zie ik sommige vriendinnen nog steeds of weer hier thuis, het is zo leuk, als je ze dan als kleutertje gekend hebt.

Ze hebben vaak ook foto's samen, omdat ik in die tijd vrij veel foto's maakte. Dat vinden ze nu dan zo leuk!

Ik vond de speeldate's soms ook een gruwel, vooral in het begin, maar het is het investeren wel waard O+
Mijn hobby is het ook niet, maar nu ze ouder worden, wordt het steeds makkelijker. Houden ze elkaar bezig en spelen ze ook echt met elkaar ipv naast elkaar. Toen ze nog in groep 1 zat vond ik er helemaal geen hol aan.

Vandaag speelt er hier een Syrisch meisje, rechtstreeks uit de oorlog. Ze spreekt geen woord Nederlands durft niets te eten, maar ze spelen nu al een uur samen met de Barbies. ♡
pi_159491333
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 13:26 schreef -Spring het volgende:

[..]

Mijn hobby is het ook niet, maar nu ze ouder worden, wordt het steeds makkelijker. Houden ze elkaar bezig en spelen ze ook echt met elkaar ipv naast elkaar. Toen ze nog in groep 1 zat vond ik er helemaal geen hol aan.

Vandaag speelt er hier een Syrisch meisje, rechtstreeks uit de oorlog. Ze spreekt geen woord Nederlands durft niets te eten, maar ze spelen nu al een uur samen met de Barbies. ♡
Dat maakt die kinderen ook helemaal niks uit he, dat ze elkaars taal niet spreken. Gewoon samen spelen O+
ti amo più di ieri ma meno di domani
pi_159493182
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 13:36 schreef Estrys het volgende:

[..]

Dat maakt die kinderen ook helemaal niks uit he, dat ze elkaars taal niet spreken. Gewoon samen spelen O+
En ze kunnen geen ruzie maken. :P
  vrijdag 29 januari 2016 @ 14:45:29 #150
413491 Vijzel
Lekker malen
pi_159493211
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 14:44 schreef -Spring het volgende:

[..]

En ze kunnen geen ruzie maken. :P
Kan dat meisje hier zondag komen spelen? :P
pi_159493287
Eerste schooldag O+
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  vrijdag 29 januari 2016 @ 15:36:28 #152
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_159494447
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 10:15 schreef trui het volgende:
Spannend, Livelink. Richt je je vooralsnog op reguliere scholen?
Nee, we hebben het advies gekregen om voor speciaal onderwijs te gaan. Regulier onderwijs werd toch niet haalbaar geacht. Ik heb nog getwijfeld over een tussenvorm. Een school voor voortgezet speciaal onderwijs met als doel kinderen naar het regulier vervolgonderwijs te krijgen. Dan zou hij nog 2 jaar op die school kunnen en dan alsnog de overstap kunnen maken, maar ook dat werd ons afgeraden omdat hij dan over 2 jaar weer moet wisselen van school en ze toch niet zeker wisten of hij regulier onderwijs uiteindelijk zou redden.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  vrijdag 29 januari 2016 @ 19:19:23 #153
12734 amaranta
Alles Dasty!
pi_159499218
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 14:48 schreef Vanyel het volgende:
Eerste schooldag O+
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 14:48 schreef Vanyel het volgende:
Eerste schooldag O+
De jouwnese?
pi_159499476
Nou nee. Dot heeft haar eerste stapje in t (speciaal) onderwijs gezet.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  vrijdag 29 januari 2016 @ 20:02:01 #155
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_159500339
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 19:28 schreef Vanyel het volgende:
Nou nee. Dot heeft haar eerste stapje in t (speciaal) onderwijs gezet.
Hoe vond ze het?
Ik heb je lief mijn hele leven
  vrijdag 29 januari 2016 @ 20:29:45 #156
12734 amaranta
Alles Dasty!
pi_159501243
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 19:28 schreef Vanyel het volgende:
Nou nee. Dot heeft haar eerste stapje in t (speciaal) onderwijs gezet.
Ja, dat bedoelde ik.
Ik had het niet over jouzelf, uiteraard.
  vrijdag 29 januari 2016 @ 20:37:07 #157
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_159501495
Hoe ging het Vanyel?
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_159501557
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 januari 2016 19:28 schreef Vanyel het volgende:
Nou nee. Dot heeft haar eerste stapje in t (speciaal) onderwijs gezet.
En?
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_159508234
Ze leek het zowaar wel leuk gevonden te hebben. Met grote emotionele huilbui vooraf en 's avonds in bed, maar tussendoor was ze zelfs niet chagrijnig. Alleen vooraf heel gespannen en achteraf heel moe.

Ze doen een hoop met liedjes en ze zong al gezellig mee, zat zelfs bij de juf op schoot toen we haar ophaalden.
Voorlopig positief :)
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  zaterdag 30 januari 2016 @ 07:32:25 #160
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_159511467
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 00:12 schreef Vanyel het volgende:
Ze leek het zowaar wel leuk gevonden te hebben. Met grote emotionele huilbui vooraf en 's avonds in bed, maar tussendoor was ze zelfs niet chagrijnig. Alleen vooraf heel gespannen en achteraf heel moe.

Ze doen een hoop met liedjes en ze zong al gezellig mee, zat zelfs bij de juf op schoot toen we haar ophaalden.
Voorlopig positief :)
Fijn!
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  Licht Ontvlambaar zaterdag 30 januari 2016 @ 09:45:53 #161
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_159512150
Dat klinkt erg fijn Vanyel :)

Hier vandaag ook open dag bezoeken, de eerste en enige dit jaar. Ik zie klasgenoten die elke open dag (ongeacht het geschikte niveau) aflopen, daar zie ik het nut niet zo van in eigenlijk. Daarbij is de school van vandaag de enige in de stad die wij als serieuze optie zien.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_159512356
Het was eigenlijk ook wel fijn. Dot vertelt zelden over wat ze meemaakt, maar vanmorgen vroeg ze al of ze weer naar school mocht.
Dan is het definitief een succes :Y
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  zaterdag 30 januari 2016 @ 10:43:10 #163
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_159512771
Fijn dat het goed gedaan is Vanyel!

Veel succes vandaag Sjeen.

Draak is gisteren voor het eerst thuisgebleven van school. Toen ik haar donderdagmiddag ophaalde gilde ze het uit van de oorpijn dus meteen naar de HA gegaan en ab gekregen. Gisteren ging het al weer stukken beter maar ik had haar toch maar ziek gemeld.
Dat was dus echt tegen haar zere been, want ze wilde niet thuis blijven, ze wilde naar school :o.
Gelukkig maakte een rondje winkelen samen met oma alles weer goed _O-.
pi_159513405
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 09:45 schreef Sjeen het volgende:
Dat klinkt erg fijn Vanyel :)

Hier vandaag ook open dag bezoeken, de eerste en enige dit jaar. Ik zie klasgenoten die elke open dag (ongeacht het geschikte niveau) aflopen, daar zie ik het nut niet zo van in eigenlijk. Daarbij is de school van vandaag de enige in de stad die wij als serieuze optie zien.
Als het tegenvalt, ga je dan wel verder kijken?
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  Licht Ontvlambaar zaterdag 30 januari 2016 @ 13:00:31 #165
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_159515320
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 11:20 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Als het tegenvalt, ga je dan wel verder kijken?
we gaan volgend jaar sowieso buiten de stad kijken, ook letterlijk over de grens trouwens. Maar daar vind ik het nu nog te vroeg voor. En met de achterlijke ideeën die de stichting voortgezet onderwijs er hier op nahoudt (geen verschillende scholen meer, maar drie domeinen. Dus per niveau nog maar op één locatie.), is verder hier kijken vrij nutteloos...

Het viel overigens zeker niet tegen :D
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  zaterdag 30 januari 2016 @ 13:08:56 #166
12734 amaranta
Alles Dasty!
pi_159515446
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 13:00 schreef Sjeen het volgende:

[..]

we gaan volgend jaar sowieso buiten de stad kijken, ook letterlijk over de grens trouwens. Maar daar vind ik het nu nog te vroeg voor. En met de achterlijke ideeën die de stichting voortgezet onderwijs er hier op nahoudt (geen verschillende scholen meer, maar drie domeinen. Dus per niveau nog maar op één locatie.), is verder hier kijken vrij nutteloos...

Het viel overigens zeker niet tegen :D
Fijn dat jullie dan nog de keuze hebben om over de grens te kijken.
Dat is niet voor iedereen in Nederland weggelegd.
  Licht Ontvlambaar zaterdag 30 januari 2016 @ 13:12:28 #167
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_159515517
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 13:08 schreef amaranta het volgende:

[..]

Fijn dat jullie dan nog de keuze hebben om over de grens te kijken.
Dat is niet voor iedereen in Nederland weggelegd.
Daar ben ik ook echt blij mee :Y
Vriend heeft ook middelbare school in België gedaan, is hier vrij gebruikelijk.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  zaterdag 30 januari 2016 @ 13:26:02 #168
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_159515792
Beterschap voor Draak! Oorpijn is zo naar.

Ik vind het kiezen voor een school echt heel moeilijk trouwens. Voor mijn oudste vond ik dat ook al moeilijk. En daar hebben we dan ook nog de verkeerde keuze gemaakt. Hopelijk kiezen we voor de jongste wel goed.

Ik moest gisteren trouwens stiekem wel lachen. Mijn jongste kwam enthousiast thuis van school. Ze hadden keuzemiddag. Normaal kiest hij dan voor voetbal of computeren, maar deze keer had hij gekozen voor borduren. En hij vond het echt heel leuk. En dan zie ik dat zo voor me, al die 'stoute' jongetjes die daar ingespannen zitten te borduren. Hij kan ook nog kiezen voor koken en daar kiest hij ook nog wel eens voor.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_159516062
:D
School maakt vast niet stiekem filmpjes voor de ouders om mee te genieten?
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_159517457
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2016 15:58 schreef LadyS het volgende:
Goed om te weten in ieder geval dat 4vmbo-4havo niet soepel gaat. Dank je wel! Ik zal ook even op google info daarover zoeken.
Maar in principe is het dus de bedoeling dat ze naar 3havo gaat. Dat wil ze zelf ook, dus daar zullen we ook op inzetten.
dat is per school/scholengemeenschap verschillend, er zijn er ook die die route stimuleren (en dan een speciale klas of afdeling hebben voor TL/havo waarmee je na elke klas de overstap naar havo kunt maken, dus ook na de 3e of 4e).
Lastige keuzes, maar wel leuk, die open dagen en lesmiddagen enzo :-)
pi_159518158
Leuk Livelink! :D
Lijkt me ook fijn voor hem om zijn volledige aandacht op zoiets te kunnen richten. :)

Wat worden alle kinderen hier toch groot.
  zaterdag 30 januari 2016 @ 16:59:49 #172
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_159520331
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 13:26 schreef livelink het volgende:
En dan zie ik dat zo voor me, al die 'stoute' jongetjes die daar ingespannen zitten te borduren.
Daar zijn natuurlijk ook best patroontjes voor te vinden:

  zaterdag 30 januari 2016 @ 17:49:59 #173
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_159521384
quote:
12s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 16:59 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Daar zijn natuurlijk ook best patroontjes voor te vinden:

[ afbeelding ]
:D
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  zaterdag 30 januari 2016 @ 20:19:40 #174
19376 LadyS
Help Liam --> SMA2
pi_159524965
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 14:52 schreef poemojn het volgende:

[..]

dat is per school/scholengemeenschap verschillend, er zijn er ook die die route stimuleren (en dan een speciale klas of afdeling hebben voor TL/havo waarmee je na elke klas de overstap naar havo kunt maken, dus ook na de 3e of 4e).
Lastige keuzes, maar wel leuk, die open dagen en lesmiddagen enzo :-)
Ja, zeker leuk. Gisteren naar een grote school geweest. A. was er snel klaar mee. Veel te groot en veel te druk.
Via www.scholenopdekaart.nl (handige website trouwens) gezien dat die school dit jaar 985 leerlingen heeft. En dan te bedenken dat 2 andere scholen waar ze nog wilde kijken ~1750 leerlingen hebben :o. Ze wil nog wel kijken, maar ze neigt toch steeds meer naar die kleinere scholen (eentje maar 205 leerlingen!).
Eerst ook naar definitieve advies afwachten ;)
Help, deel en doneer! Steun Liam in de strijd tegen SMA2! De tijd dringt!
https://steunliamtegensma2.nl/doneer/
  zondag 31 januari 2016 @ 15:47:29 #175
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_159543476
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 januari 2016 00:12 schreef Vanyel het volgende:
Ze leek het zowaar wel leuk gevonden te hebben. Met grote emotionele huilbui vooraf en 's avonds in bed, maar tussendoor was ze zelfs niet chagrijnig. Alleen vooraf heel gespannen en achteraf heel moe.

Ze doen een hoop met liedjes en ze zong al gezellig mee, zat zelfs bij de juf op schoot toen we haar ophaalden.
Voorlopig positief :)
Goed om te horen! Grote stappen maakt je meisje.

Ollie is begonnen met zwemles gisteren.
Hij kan zulk soort nieuwe dingen heel spannend vinden maar we gaan vaak genoeg zwemmen en hij had er vertrouwen in.
Dus hij ging er al zingend naar toe, deed goed mee en ging zingend weer naar huis. Of er morgen weer zwemles was :D

[ Bericht 0% gewijzigd door laziness op 31-01-2016 16:22:01 (Type foutje) ]
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_159544620
Oeh tof! Leuk dat ie het zelf wil.

Dot wil dat ook heel graag, maar lijkt ons beter te wachten tot ze nog iets beter instrueerbaar is ;)
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  maandag 1 februari 2016 @ 15:34:03 #177
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_159570153
Dat je verse kleuter vraagt of je een baby in de buik hebt. En dan vervolgens meldt dat Juf X wel een baby in haar buik heeft.

Dus ik juf feliciteren...... juf :?

:X :') 8)7
  maandag 1 februari 2016 @ 17:00:30 #178
12734 amaranta
Alles Dasty!
pi_159572519
quote:
2s.gif Op maandag 1 februari 2016 15:34 schreef Kyara het volgende:
Dat je verse kleuter vraagt of je een baby in de buik hebt. En dan vervolgens meldt dat Juf X wel een baby in haar buik heeft.

Dus ik juf feliciteren...... juf :?

:X :') 8)7
Oeps
pi_159589141
quote:
2s.gif Op maandag 1 februari 2016 15:34 schreef Kyara het volgende:
Dat je verse kleuter vraagt of je een baby in de buik hebt. En dan vervolgens meldt dat Juf X wel een baby in haar buik heeft.

Dus ik juf feliciteren...... juf :?

:X :') 8)7
Lol :D
pi_159590370
:W Ik hoor hier nu, sinds zaterdag een kleuter! Vandaag voor de tweede dag naar school. M vindt het leuk, maar zou liever om de dag naar school gaan en de andere dag vrij zijn. Daar kan ik me wel wat bij voorstellen :+

quote:
2s.gif Op maandag 1 februari 2016 15:34 schreef Kyara het volgende:
Dat je verse kleuter vraagt of je een baby in de buik hebt. En dan vervolgens meldt dat Juf X wel een baby in haar buik heeft.

Dus ik juf feliciteren...... juf :?

:X :') 8)7
Boefje :+ mijn zusje kwam ooit eens thuis met het verhaal dat de man van haar (kinderloze) kleuterjuf 'er een knoop in had laten leggen' :o Dat vond mijn moeder toch een wat rare mededeling voor een juf maar toen ze dat ging navragen keek de juf erg glazig en een beetje beledigd. Waarschijnlijk ook ontsproten aan haar rijke fantasie :')

Verder las ik over succesvolle eerste schooldagen, zwemles en keuze voor de middelbare school. Wat staat ons nog een hoop te wachten :)
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_159590564
CS, nog gefeliciteerd met je kleuter en welkom hier!
Het is ook wel wat, opeens 5 dagen van huis. Was de eerst dag goed?
pi_159591062
Wij gaan daarom lekker rustig opbouwen. Eerst 3 dagen.
CS ik ben nu wel benieuwd naar welke school :D
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_159592079
Daan zou het niet pikken als ik hem weer mee naar huis zou nemen als ik Chris breng. Zelfs vrijdagmiddag mopperde hij nog dat Chris mocht blijven en hij niet :P
Maar die studiedag gisteren was toch wel even lekker een extra dagje bijkomen..
  dinsdag 2 februari 2016 @ 14:48:23 #184
413491 Vijzel
Lekker malen
pi_159595985
quote:
2s.gif Op maandag 1 februari 2016 15:34 schreef Kyara het volgende:
Dat je verse kleuter vraagt of je een baby in de buik hebt. En dan vervolgens meldt dat Juf X wel een baby in haar buik heeft.

Dus ik juf feliciteren...... juf :?

:X :') 8)7
:D

Hoort bij de leeftijd? Weet de juf vast ook. :7
  dinsdag 2 februari 2016 @ 15:12:05 #185
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_159596701
Gefeliciteerd met je kleuter Clubsoda!

Ik sta er nog steeds van versteld hoe goed het op school gaat met M. Ik had echt verwacht dat de overgang veel groter zou zijn en dat hij er echt moeite mee zou hebben. Halve dagen vond hij ook niet meer leuk dus nu ook gewoon hele dagen (met tussendoor een luierwissel). Als hij nu ook nog op korte termijn zindelijk wil worden zitten we weer helemaal op schema O+
pi_159596977
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 15:12 schreef Kyara het volgende:

Ik sta er nog steeds van versteld hoe goed het op school gaat met M. Ik had echt verwacht dat de overgang veel groter zou zijn en dat hij er echt moeite mee zou hebben. Halve dagen vond hij ook niet meer leuk dus nu ook gewoon hele dagen (met tussendoor een luierwissel). Als hij nu ook nog op korte termijn zindelijk wil worden zitten we weer helemaal op schema O+
Wat goed *G*
Heerlijk positief nieuws. Straks alle 3 tegelijk zindelijk. Huppa.
Met een meidenkwartet
  dinsdag 2 februari 2016 @ 18:22:53 #187
413491 Vijzel
Lekker malen
pi_159601254
De uitnodiging van de 'schoolarts' ligt er. Gebeurt blijkbaar door een assistent, dat onderzoek. En ik blijf het raar vinden dat ze 5-jarigen zonder ouder(s) voor een medisch onderzoek verwachten.

Zo de juf mailen voor de planning. Ik ga gewoon mee. Lijkt mij beter.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 19:02:53 #188
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_159602307
Fijn om te horen Kyara!

Vijzel, ik ben het met je eens. Een 5-jarige hoort wat mij betreft daar niet alleen naartoe te gaan.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 19:04:29 #189
413491 Vijzel
Lekker malen
pi_159602358
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 19:02 schreef NotTheSame het volgende:
Fijn om te horen Kyara!

Vijzel, ik ben het met je eens. Een 5-jarige hoort wat mij betreft daar niet alleen naartoe te gaan.
Dankjewel voor de bevestiging. O+
pi_159603408
Chris is wel alleen gegaan. Ze gingen in tweetallen naar de verpleegkundige. Meten, wegen, oren en ogen. Verder vragenlijst voor ouders en de juf. Als er reden is om verder te kijken, dan gaat een ouder mee naar de arts buiten school om.

Die van groep 7 vind ik anders omdat ze dan richting puberteit gaan. dan worden de vragen anders. Dan wil ik wel mee.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 20:19:42 #191
12734 amaranta
Alles Dasty!
pi_159604855
Mijn 6 jarige is (nog) niet opgeroepen.
Of hij moet "stiekem" zijn gegaan.
De arts zit nl een deur verder in zijn school.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 20:27:32 #192
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_159605097
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 10:25 schreef Clubsoda het volgende:
:W Ik hoor hier nu, sinds zaterdag een kleuter! Vandaag voor de tweede dag naar school. M vindt het leuk, maar zou liever om de dag naar school gaan en de andere dag vrij zijn. Daar kan ik me wel wat bij voorstellen :+

[..]

Boefje :+ mijn zusje kwam ooit eens thuis met het verhaal dat de man van haar (kinderloze) kleuterjuf 'er een knoop in had laten leggen' :o Dat vond mijn moeder toch een wat rare mededeling voor een juf maar toen ze dat ging navragen keek de juf erg glazig en een beetje beledigd. Waarschijnlijk ook ontsproten aan haar rijke fantasie :')

Verder las ik over succesvolle eerste schooldagen, zwemles en keuze voor de middelbare school. Wat staat ons nog een hoop te wachten :)
:W Nog gefeliciteerd met je kleuter! *O*

En Kyara, wat fijn dat het goed gaat met M. ^O^

En wat betreft schoolarts enzo, ik zou het ook prettiger vinden om erbij te zijn. Geen idee hoe dat hier op school gaat.
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_159614686
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 20:27 schreef Susie het volgende:

[..]

En wat betreft schoolarts enzo, ik zou het ook prettiger vinden om erbij te zijn. Geen idee hoe dat hier op school gaat.
aangeven dat je niet wilt dat je kind alleen naar de schoolarts gaat.
Mijn oudste moest afgelopen jaar naar de schoolarts en die mocht van mij niet alleen.
Als ik niet mee mocht dan mocht zij niet mee naar de schoolarts. Er waren nog meer ouders die mee gingen.

Toen ze in groep 2 naar de schoolarts gingen moesten we juist mee. Ook omdat de schoolarts in een ander gebouw was.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  woensdag 3 februari 2016 @ 12:18:25 #194
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_159618915
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 08:06 schreef Vicky het volgende:

[..]

aangeven dat je niet wilt dat je kind alleen naar de schoolarts gaat.
Mijn oudste moest afgelopen jaar naar de schoolarts en die mocht van mij niet alleen.
Als ik niet mee mocht dan mocht zij niet mee naar de schoolarts. Er waren nog meer ouders die mee gingen.

Toen ze in groep 2 naar de schoolarts gingen moesten we juist mee. Ook omdat de schoolarts in een ander gebouw was.
Ik heb er nog niks over gehoord. Zal eens her en der wat rondvragen ;)
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_159620387
Wij hebben de schoolarts helemaal overgeslagen.
  woensdag 3 februari 2016 @ 13:49:09 #196
413491 Vijzel
Lekker malen
pi_159621040
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 13:25 schreef WupWup het volgende:
Wij hebben de schoolarts helemaal overgeslagen.
Daar twijfel ik nog over.
Die metingen (gewicht, lengte, gehoor, zicht) kan ik zelf ook wel. Ok, gehoor is lastig, maar ik heb niet het idee dat ie wat mist.
En verder is er geen arts bij om overige problemen te diagnostiseren (scheve rug oid).

Dus wat is de aanvullende waarde?
dat uk een kwartier de klas uit mag, spannond!! :+
  Moderator woensdag 3 februari 2016 @ 14:44:53 #197
5428 crew  miss_sly
pi_159622622
Wij hebben de schoolarts ook overrgeslagen. Was nog niet zo simpel als het klinkt, maar het is gelukt :+
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_159622646
Hier kostte het slechts 1 telefoontje en het was geregeld :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')