Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 14:53 |
Hoi, met kerst haal ik altijd duur vlees en nu heb ik dus konijnenbout gehaald, 2 stuks voor 7 euro of zo, alleen heb ik geen idee wat ik er mee moet. Het is bout, dus er zit een bot in neem ik aan? Kan je het gewoon in de koekenpan doen? Want op die verpakking staat helemaal afblussen en stoven en ik heb dat nog nooit gedaan en weet ook niet hoe dat moet ![]() Ik heb wel veel groente, ui paprika champignons champignonsaus. Dus hoe maak ik dit lekker makkelijk en makkelijk lekker klaar? thanks ![]() | |
RobinOok | vrijdag 25 december 2015 @ 15:01 |
Wij aten toevallig gisteren dit recept en dat was errug lekker: http://www.een.be/program(...)s-en-aardappelsalade Had alleen witte port ipv rode gebruikt. En gewoon gedroogde tijm uit een potje. In een braadpan, braadpan in de oven. | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 15:02 |
thanks maar dat hebk allemaal ni ![]() Ik dacht gewoon een beetje ui paprika bakken zodat het een beetje een gourmet-smaak heeft en dan gewoon champignonsaus en gebakken aardappels erbij, maar ik moet vooral weten hoe ik dat vlees klaar maak. Kan je dat gewoon in een koekenpan doen of is het beter om in de oven te doen of zo? tnx | |
timmmmm | vrijdag 25 december 2015 @ 15:20 |
Ik zou stoven. Heb je een beetje rode wijn? | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 15:27 |
dat heb ik wel, hoe moet dat precies? ![]() gvd en ik dacht ff lekker makkelijk klaar te zijn, moet ik met mn aangeschoten kop alsnog moeite doen en iets nieuws leren tnx voor de hulp btw ![]() | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 15:29 |
maar is het echt niet gewoon in een koekenpan of oven te doen? die fles wijn zit nog dicht, die is eigenlijk bedoelt voor als er een meisje langskwam ![]() | |
danos | vrijdag 25 december 2015 @ 15:32 |
Godver haal de volgende keer gewoon vissticks ![]() | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 15:35 |
Ja het is kerst, dan moet je wel ff wat 'specialer' vlees halen hè. Ik eet ook echt alleen met kerst dit soort spul normaal is het sjiekste wat ik heb varkenshaas of zo | |
Catch22- | vrijdag 25 december 2015 @ 15:38 |
Zoek de volgende keer een recept waardoor je het speciale vlees ook lekker kan klaarmaken. Of haal een goed stuk biefstuk, peper en zout heb je vast wel. Ik heb zelf nu english cut short ribs in de marinade liggen ![]() | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 15:39 |
Biefstuk had ik 2 dagen terug al op. Ja ik had gewoon zin in wat geks, en konijn dat heb ik denk echt in geen jaren op. Maar ja ik hoef niet helemaal een uur lang een wildsaus klaar te maken of zo, zolang het vlees maar lekker smaakt heb ik aan een champignonsaus en wat gebakken groente en aardappels al een feestmaal ![]() dus ehhh, oven/koekenpan? mogelijk of? | |
houdjemond | vrijdag 25 december 2015 @ 15:40 |
Onze flappie-boutjes lagen gisteren al heel vroeg te zwemmen in de marinade ![]() | |
Scuidward | vrijdag 25 december 2015 @ 15:41 |
Is het niet gewoon rondom aanbakken en dan uur of wat in de oven op 120 graden en dan hopen dat het smaakt? | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 15:42 |
Ik ben niet zo goed in plannen voor mezelf ![]() | |
Fer | vrijdag 25 december 2015 @ 15:45 |
Als je niet te moeilijk wil doen, beetje peper en zout erop inwrijven, boter in de pan smelten en paar minuten rondom bakken. Doe er wat groente bij,,meebakken. Dan een scheutje water/wijn/bier afblussen, vuur klein en deksel erop, lekker stoven. | |
houdjemond | vrijdag 25 december 2015 @ 15:46 |
Tip voor volgend jaar dan maar ![]() | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 15:46 |
ok ja stoven moest ik ff googlen, dat is dus gewoon koken maar dan allleen in een bodempje vloeistof en een deksel erbij Ik denk dat ik dat gewoon ga doen dan, gewoon in een koekenpan goed beide kanten bakken en dan erna ff in een andere pan en dan zet ik er ff een deksel op en dan laat ik het nog ff napruttelen of zo gvd ik voel me echt zo noob ![]() ![]() naja het is vlees, gewoon goed warm maken en opeten ![]() | |
Fer | vrijdag 25 december 2015 @ 15:51 |
Precies, gewoon koken in een bodempje vocht.Als het te weinig is, doe je een beetje erbij. Ik zou het trouwens goed bakken hoor, anders wordt wel heel slap allemaal. | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 15:53 |
tnx, ik ga maar eens alvast wat reepjes groente snijden en de champignons klaarmaken voor het sausje. Ben ik toch nog room vergeten ![]() | |
Fer | vrijdag 25 december 2015 @ 15:58 |
http://www.voedingscentru(...)n-hoe-braad-ik-.aspx | |
Leandra | vrijdag 25 december 2015 @ 16:10 |
Wij eten dit altijd als we Konijn hebben: http://www.food.com/recip(...)ith-dumplings-497959 | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 16:13 |
tnx maar ik ben al bezig met de champignonsaus en het bakken van de konijnenbouten hoelang moet ik ze erna laten braden dan met de deksel erop trouwens? dat ik ff een beetje de timing goed heb met de groente en aardappels en zo. die saus blijft toch wel een uur warm | |
Fer | vrijdag 25 december 2015 @ 16:15 |
Denk als ze in totaal 5 kwartier op vuur liggen, dat het wel lekker is. Kwartiertje bakken, uurtje braden/stoven. | |
Isdatzo | vrijdag 25 december 2015 @ 16:16 |
Gewoon in de magnetron. Niet te moeilijk doen. | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 16:16 |
wow das lang, dan had ik nog niks anders hoeven te doen eigenlijk heb echt het gevoel alsof het of rauw of aangebrand gaat zijn ![]() | |
Buitendam | vrijdag 25 december 2015 @ 16:17 |
Buitenkant zwart en binnenkant rauw. In de pan aanbraden en dan in de oven met dat vlees. Laat het daar maar in anderhalf uur goed gaar worden. Niet laten uitdrogen. | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 16:18 |
plaag me niet zo ik doe mn best ![]() | |
Fer | vrijdag 25 december 2015 @ 16:20 |
Na 45 minuten zijn ze ook wel eetbaar, maar 5 kwartier is lekkerder. Vlees met bot erin heeft gewoon tijd nodig. | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 16:22 |
ja ik merk het nu ook al bij het bakken, de baktijd is al bijna op en de zijkanten zijn nog helemaal roze, maar de kanten waar ik op bak zelf zijn wel al flink gebakken, en ik heb het vuur niet eens zo gek hoog. Koken is niet mn sterkste kant ![]() | |
Fer | vrijdag 25 december 2015 @ 16:28 |
Daarom doe je straks de deksel erop, dan gaart de rest ook. Gewoon geduld hebben. | |
Oceanonix | vrijdag 25 december 2015 @ 16:29 |
voorbereiden is niet je sterkste kant...... mijn bouten staan vanaf vanmiddag te stoven in bier met een appel en ui erbij. Geen omkijken naar. | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 16:29 |
ok naja ik heb alleen zonnebloemolie, heb een laagje in de pan gedaan ik hoop dat het wat wordt en ik het niet ga frituren straks ![]() nee klopt idd ![]() oja wat bier erbij is dat ook n goed idee? klinkt echt smerig | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 16:31 |
ik ben het echt aant verneuken denk ik, hele woning vol met rook ![]() help ik heb trouwens geen braadpan dus doe t gewoon in zown metalen met deksel, ligt het daaraan? | |
Fer | vrijdag 25 december 2015 @ 16:35 |
Vuur klein een een grote klont boter. | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 16:36 |
ok tnx zal er wat boter bijdoen en ja vuur staat op zn laagst maar alsof begint het echt lawaai te maken en te roken om een een of andere reden dus ik zet hem nu gewoon aan en uit af en toe jezus wat ben ik slecht hierin die boter helpt wel wat moet ik zeggen het is veel rustiger aan t pruttelen ![]() | |
Fer | vrijdag 25 december 2015 @ 16:41 |
Kleiner vuur nemen en de deksel erop laten. | |
Buitendam | vrijdag 25 december 2015 @ 16:42 |
Fles rode wijn erin. | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 16:44 |
tnx tis nu al helemaal gekalmeerd ja dat zei iemand daarstraks ook al maar k heb maar 1 fles en die is best duur en zit nog dicht, dus die wil ik ff bewaren om indruk te maken op mogelijk vrouwelijk gezelschap ![]() ik heb er nu zonnebloemolie in en boter, heb nog wel wat bier maar weet niet of dat lekker is en hoeveel er moet? ik moet zeggen het begint zo ook wel lekker te ruiken al | |
Fer | vrijdag 25 december 2015 @ 16:45 |
Tja bier of wijn, alleen als je het lekker vindt. Met alleen vet lukt het ook. | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 16:46 |
dan ga ik dat gewoon doen ![]() tnx ik zie het opeens wel positief in ![]() over halfuurtje is t vlees klaar dus ik ga zo ff de aardappels en de groente doen zonder jullie had ik het niet gekund ![]() | |
Fer | vrijdag 25 december 2015 @ 16:53 |
foto van het kerstdiner, anders heb je gelogen. | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 16:54 |
wie weet ![]() | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 16:59 |
![]() zie je nou dat ik niet sta te liegen en ja mn fornuisknoppen zijn ranzig maar k heb vanmorgen ei gemaakt en gister pannekoeken misschien haal ik volgende keer wel de deksel eraf | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 17:04 |
Misschien een beetje aangebrand maar voor de eerste keer in je leven braden vind ik het niet zo erg. Het is slechts de buitenkant![]() | |
leeell | vrijdag 25 december 2015 @ 17:06 |
![]() | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 17:07 |
is het zo erg? ![]() moet het eruit? | |
leeell | vrijdag 25 december 2015 @ 17:10 |
Mwa valt wel mee zo te zien, meer het topic an sich. wel vermakelijk. Als ik jou was ik het rustig laten nagaren in de oven. en de baksels uit de pan blussen met wat rode wijn en klontje boter erdoorheen en reduceren. Als de bouten dan gaar zijn doe je dat erover heen. Kan bijna niet missen | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 17:11 |
ik heb t er maar uitgehaald ![]() | |
leeell | vrijdag 25 december 2015 @ 17:13 |
Toch vraag ik mij dan af wat je normaliter bakt. In principe is het gewoon een grotere kip (of niet eens). Ook al is stoven wel gebruikelijker met konijn, bakken zou prima moeten kunnen. Of waag je je ook niet aan kip ? Als je eenmaal het aanbraden van vlees en nagaren in de oven onder de knie hebt kan je alles zo prima maken. | |
mootie | vrijdag 25 december 2015 @ 17:14 |
Champignonsaus lijkt me trouwens helemaaaaal niet lekker bij konijn. | |
leeell | vrijdag 25 december 2015 @ 17:14 |
En dit ook wel ja. Het makkelijkste is verreweg gewoon de baksels uit de pan blussen en schrapen met wat rode wijn en boter. Dat is prima heerlijk en simpel. | |
Molo | vrijdag 25 december 2015 @ 17:15 |
Of scheut bier, vind ik persoonlijk veel meer bij konijn passen dan rode wijn. | |
leeell | vrijdag 25 december 2015 @ 17:16 |
Moet je niet alleen heineken hebben staan | |
mootie | vrijdag 25 december 2015 @ 17:16 |
Dat inderdaad. Ik zie ook zo'n bleek champignonsausje uit een pakje voor me. De smaken samen zijn ook gewoon geen fijne combi. | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 17:21 |
too bad, damage is done en champignonsaus is er wel vet lekker bij ![]() ![]() en nu ben ik eten thanks voor de hulp ![]() | |
Molo | vrijdag 25 december 2015 @ 17:23 |
Eet smakelijk! | |
leeell | vrijdag 25 december 2015 @ 17:23 |
Haha dat kaarsje Eetse. | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 17:40 |
thanks, t was wel lekker, buitenkant wel een béétje krokant maar het was te doen. Binnenkant was echt ![]() maar ik weet niet, ik vind het wel erg veel gedoe eigenlijk ![]() ![]() Ja het blijft wel kerst he ![]() zo en nu de teringbende opruimen ![]() | |
Fer | vrijdag 25 december 2015 @ 17:41 |
Lol eet smakelijk. Maar wat ze zeggen, het is hetzelfde als een grote kippebout. Aanbakken en met vet of vocht garen. | |
sirdanilot | vrijdag 25 december 2015 @ 17:48 |
Baas_bas is niet zo een heel slimme user hè jongens, dus geen te moeilijke recepten. Je hebt vast wel bier (liefst wijn maar bier kan ook), olie/boter, zout en peper in huis toch? Laat alsjeblieft dat zakje champignonsaus achterwege, dat is zonde van die mooie konijnenbout. Bout zout en peper op doen, aan beide kanten bakken in je bakvet tot het goudbruin is (is echt geen hogere wiskunde), dan donder je je groenten en je bier/wijn erbij. Het is niet helemaal de juiste manier, maar op jouw niveau goed genoeg. | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 17:51 |
![]() ik ben trouwens wel kei slim alleen niet zo goed in koken | |
sirdanilot | vrijdag 25 december 2015 @ 17:52 |
Zal best, maar van wat ik op het forum van je zie kan ik het er niet vanaf zien. Lukt het met de konijnenbout? | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 17:52 |
dan zal je wel heel selectief mijn berichten aan het lezen zijn denk ik hij is al op en alles is al afgewassen. | |
sirdanilot | vrijdag 25 december 2015 @ 17:52 |
was het lekker? | |
Baas_bas | vrijdag 25 december 2015 @ 17:53 |
scroll ff naar boven anders ![]() | |
sirdanilot | vrijdag 25 december 2015 @ 17:54 |
Mooi zo ! | |
Fer | vrijdag 25 december 2015 @ 18:02 |
Ik weet niet hoe ik het makkelijker had kunnen maken, die bouten moeten gewoon goed garen van binnen. Bouten bruin bakken, scheut boter erin en deksel erop, klein vuur. | |
Pietverdriet | vrijdag 25 december 2015 @ 23:13 |
7 euro voor twee konijneboutje? Wow, das de hoofdprijs | |
Molo | vrijdag 25 december 2015 @ 23:14 |
Is redelijk standaard prijs hier in de supermarkten deze dagen Piet | |
Fer | vrijdag 25 december 2015 @ 23:48 |
Wij hebben geen Frischmarkt hier he. | |
Inschrijven_valt_niet_mee | zaterdag 26 december 2015 @ 15:13 |
Ff late reactie om te laten weten dat ik het tof vind dat je zoiets probeert, en tot een redelijk resultaat weet te brengen ![]() Fijne kerst nog en een kookvol nieuwjaar ![]() | |
Baas_bas | zaterdag 26 december 2015 @ 15:14 |
Ik kan in principe alles wel als ik het maar wil. Het smaakte toch vrij goed maar ik ben gewoon niet van het uur lang koken en dan in 5minuten is het op ![]() | |
RobinOok | zaterdag 26 december 2015 @ 15:19 |
Het ziet er niet uit als iets wat ik zou willen eten. Of zelfs maar proeven. Dan eet ik liever een reep chocola. Misschien een idee voor jou, kost namelijk nog minder moeite. | |
mootie | zaterdag 26 december 2015 @ 15:19 |
Op zich is het weinig werk, je braadt de boutjes even aan, mikt er wat wijn en kruiden bij, deksel, laag pitje en een paar uur later valt het van de botten af. Alleen soms even kijken of ze niet droogstaan. | |
Baas_bas | zaterdag 26 december 2015 @ 15:22 |
Fuck you too ja i know maar normaal kook ik echt in 15minuten, en dan eten en afwassen, duurt bij elkaar 20minuten of zo voor mij ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 26 december 2015 @ 18:22 |
Neem er eens de tijd voor, dat zal de smaak ten goede komen. Onthaasting in de keuken, het is eten, geen voer. | |
Bzzzzt | zaterdag 26 december 2015 @ 18:29 |
Ik zou het m'n hond niet eens voorzetten.. Die krijgt ossenhaas deze dagen. | |
RobinOok | zaterdag 26 december 2015 @ 18:48 |
Als je die wilt verwennen kun je hem beter pens voorzetten. Daar worden veel honden he-le-maal gek van. Ossenhaas boeit ze niks. | |
Viv | zaterdag 26 december 2015 @ 18:53 |
Ik vind het vlees er nog wel oké uitzien, maar ik zou zelf niet blij worden van die grote stukken rauwe paprika op mijn bord. Wel tof dat je iets nieuws hebt geprobeerd! ![]() | |
Bzzzzt | zaterdag 26 december 2015 @ 20:28 |
dat krijgt hij al 2x per week.. En dan wel van de slager ipv uit een pakje.. | |
agter | zaterdag 26 december 2015 @ 21:24 |
Je hond eet beter dan TS. Echt die foto.. Nee ik zou er geen hap van nemen. | |
MMGYMCMB | zaterdag 26 december 2015 @ 22:12 |
Snobistisch gelul hier ![]() Nodigt ook niet bepaald andere mensen uit om tips te vragen hier. | |
Fer | zaterdag 26 december 2015 @ 22:17 |
Je begint met dit soort gerechten eerst met dat vlees en als het dan ligt te pruttelen, ga je met je aardappels, saus en groente aan de gang. Zelfde met de oven, zodra het erin ligt, ga je de andere dingen klaarmaken. Ik vind het altijd er relax op die manier. | |
Buitendam | zondag 27 december 2015 @ 00:22 |
Maak anders even een nieuw topic aan om te vermelden wat je je hond te eten geeft. Echt bizar interessant. | |
dexamfetamine | zondag 27 december 2015 @ 00:37 |
Leuk man |