thanks maar dat hebk allemaal niquote:Op vrijdag 25 december 2015 15:01 schreef RobinOok het volgende:
Wij aten toevallig gisteren dit recept en dat was errug lekker:
http://www.een.be/program(...)s-en-aardappelsalade
Had alleen witte port ipv rode gebruikt. En gewoon gedroogde tijm uit een potje.
In een braadpan, braadpan in de oven.
dat heb ik wel, hoe moet dat precies?quote:Op vrijdag 25 december 2015 15:20 schreef timmmmm het volgende:
Ik zou stoven. Heb je een beetje rode wijn?
Ja het is kerst, dan moet je wel ff wat 'specialer' vlees halen hč. Ik eet ook echt alleen met kerst dit soort spul normaal is het sjiekste wat ik heb varkenshaas of zoquote:Op vrijdag 25 december 2015 15:32 schreef danos het volgende:
Godver haal de volgende keer gewoon vissticks
Zoek de volgende keer een recept waardoor je het speciale vlees ook lekker kan klaarmaken. Of haal een goed stuk biefstuk, peper en zout heb je vast wel.quote:Op vrijdag 25 december 2015 15:35 schreef Baas_bas het volgende:
[..]
Ja het is kerst, dan moet je wel ff wat 'specialer' vlees halen hč. Ik eet ook echt alleen met kerst dit soort spul normaal is het sjiekste wat ik heb varkenshaas of zo
Biefstuk had ik 2 dagen terug al op.quote:Op vrijdag 25 december 2015 15:38 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Zoek de volgende keer een recept waardoor je het speciale vlees ook lekker kan klaarmaken. Of haal een goed stuk biefstuk, peper en zout heb je vast wel.
Ik heb zelf nu english cut short ribs in de marinade liggen
Ik ben niet zo goed in plannen voor mezelfquote:Op vrijdag 25 december 2015 15:40 schreef houdjemond het volgende:
Onze flappie-boutjes lagen gisteren al heel vroeg te zwemmen in de marinade
Tip voor volgend jaar dan maarquote:Op vrijdag 25 december 2015 15:42 schreef Baas_bas het volgende:
[..]
Ik ben niet zo goed in plannen voor mezelf
ok ja stoven moest ik ff googlen, dat is dus gewoon koken maar dan allleen in een bodempje vloeistof en een deksel erbijquote:Op vrijdag 25 december 2015 15:45 schreef Fer het volgende:
Als je niet te moeilijk wil doen, beetje peper en zout erop inwrijven, boter in de pan smelten en paar minuten rondom bakken. Doe er wat groente bij,,meebakken. Dan een scheutje water/wijn/bier afblussen, vuur klein en deksel erop, lekker stoven.
naja het is vlees, gewoon goed warm maken en opetenquote:Op vrijdag 25 december 2015 15:46 schreef houdjemond het volgende:
[..]
Tip voor volgend jaar dan maarkom je er verder wel uit?
tnx, ik ga maar eens alvast wat reepjes groente snijden en de champignons klaarmaken voor het sausje. Ben ik toch nog room vergetenquote:Op vrijdag 25 december 2015 15:51 schreef Fer het volgende:
Precies, gewoon koken in een bodempje vocht.Als het te weinig is, doe je een beetje erbij. Ik zou het trouwens goed bakken hoor, anders wordt wel heel slap allemaal.
wow das lang, dan had ik nog niks anders hoeven te doen eigenlijkquote:Op vrijdag 25 december 2015 16:15 schreef Fer het volgende:
Denk als ze in totaal 5 kwartier op vuur liggen, dat het wel lekker is. Kwartiertje bakken, uurtje braden/stoven.
Buitenkant zwart en binnenkant rauw. In de pan aanbraden en dan in de oven met dat vlees. Laat het daar maar in anderhalf uur goed gaar worden. Niet laten uitdrogen.quote:Op vrijdag 25 december 2015 16:16 schreef Baas_bas het volgende:
[..]
wow das lang, dan had ik nog niks anders hoeven te doen eigenlijk
heb echt het gevoel alsof het of rauw of aangebrand gaat zijn
plaag me niet zo ik doe mn bestquote:Op vrijdag 25 december 2015 16:17 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Buitenkant zwart en binnenkant rauw. In de pan aanbraden en dan in de oven met dat vlees. Laat het daar maar in anderhalf uur goed gaar worden. Niet laten uitdrogen.
ja ik merk het nu ook al bij het bakken, de baktijd is al bijna op en de zijkanten zijn nog helemaal roze, maar de kanten waar ik op bak zelf zijn wel al flink gebakken, en ik heb het vuur niet eens zo gek hoog.quote:Op vrijdag 25 december 2015 16:20 schreef Fer het volgende:
Na 45 minuten zijn ze ook wel eetbaar, maar 5 kwartier is lekkerder. Vlees met bot erin heeft gewoon tijd nodig.
voorbereiden is niet je sterkste kant......quote:Op vrijdag 25 december 2015 16:22 schreef Baas_bas het volgende:
[..]
ja ik merk het nu ook al bij het bakken, de baktijd is al bijna op en de zijkanten zijn nog helemaal roze, maar de kanten waar ik op bak zelf zijn wel al flink gebakken, en ik heb het vuur niet eens zo gek hoog.
Koken is niet mn sterkste kant
okquote:Op vrijdag 25 december 2015 16:28 schreef Fer het volgende:
Daarom doe je straks de deksel erop, dan gaart de rest ook. Gewoon geduld hebben.
nee klopt iddquote:Op vrijdag 25 december 2015 16:29 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
voorbereiden is niet je sterkste kant......
mijn bouten staan vanaf vanmiddag te stoven in bier met een appel en ui erbij. Geen omkijken naar.
ok tnx zal er wat boter bijdoenquote:
tnx tis nu al helemaal gekalmeerdquote:Op vrijdag 25 december 2015 16:41 schreef Fer het volgende:
Kleiner vuur nemen en de deksel erop laten.
ja dat zei iemand daarstraks ook al maar k heb maar 1 fles en die is best duur en zit nog dicht, dus die wil ik ff bewaren om indruk te maken op mogelijk vrouwelijk gezelschapquote:
dan ga ik dat gewoon doenquote:Op vrijdag 25 december 2015 16:45 schreef Fer het volgende:
Tja bier of wijn, alleen als je het lekker vindt. Met alleen vet lukt het ook.
wie weetquote:Op vrijdag 25 december 2015 16:53 schreef Fer het volgende:
foto van het kerstdiner, anders heb je gelogen.
ik heb t er maar uitgehaaldquote:Op vrijdag 25 december 2015 17:10 schreef leeell het volgende:
Mwa valt wel mee zo te zien, meer het topic an sich. wel vermakelijk.
Als ik jou was ik het rustig laten nagaren in de oven. en de baksels uit de pan blussen met wat rode wijn en klontje boter erdoorheen en reduceren. Als de bouten dan gaar zijn doe je dat erover heen. Kan bijna niet missen
En dit ook wel ja.quote:Op vrijdag 25 december 2015 17:14 schreef mootie het volgende:
Champignonsaus lijkt me trouwens helemaaaaal niet lekker bij konijn.
Moet je niet alleen heineken hebben staanquote:Op vrijdag 25 december 2015 17:15 schreef Molo het volgende:
Of scheut bier, vind ik persoonlijk veel meer bij konijn passen dan rode wijn.
Dat inderdaad.quote:Op vrijdag 25 december 2015 17:14 schreef leeell het volgende:
[..]
En dit ook wel ja.
Het makkelijkste is verreweg gewoon de baksels uit de pan blussen en schrapen met wat rode wijn en boter. Dat is prima heerlijk en simpel.
thanks, t was wel lekker, buitenkant wel een béétje krokant maar het was te doen. Binnenkant was echtquote:
Ja het blijft wel kerst hequote:
quote:Op vrijdag 25 december 2015 17:48 schreef sirdanilot het volgende:
Baas_bas is niet zo een heel slimme user hč jongens, dus geen te moeilijke recepten.
Je hebt vast wel bier (liefst wijn maar bier kan ook), olie/boter, zout en peper in huis toch? Laat alsjeblieft dat zakje champignonsaus achterwege, dat is zonde van die mooie konijnenbout.
Bout zout en peper op doen, aan beide kanten bakken in je bakvet tot het goudbruin is (is echt geen hogere wiskunde), dan donder je je groenten en je bier/wijn erbij.
Het is niet helemaal de juiste manier, maar op jouw niveau goed genoeg.
Zal best, maar van wat ik op het forum van je zie kan ik het er niet vanaf zien.quote:Op vrijdag 25 december 2015 17:51 schreef Baas_bas het volgende:
[..]en bedankt he
ik ben trouwens wel kei slim alleen niet zo goed in koken
dan zal je wel heel selectief mijn berichten aan het lezen zijn denk ikquote:Op vrijdag 25 december 2015 17:52 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Zal best, maar van wat ik op het forum van je zie kan ik het er niet vanaf zien.
Lukt het met de konijnenbout?
was het lekker?quote:Op vrijdag 25 december 2015 17:52 schreef Baas_bas het volgende:
[..]
dan zal je wel heel selectief mijn berichten aan het lezen zijn denk ik
hij is al op en alles is al afgewassen.
scroll ff naar boven andersquote:
Wij hebben geen Frischmarkt hier he.quote:Op vrijdag 25 december 2015 23:13 schreef Pietverdriet het volgende:
7 euro voor twee konijneboutje? Wow, das de hoofdprijs
Ff late reactie om te laten weten dat ik het tof vind dat je zoiets probeert, en tot een redelijk resultaat weet te brengenquote:
Ik kan in principe alles wel als ik het maar wil.quote:Op zaterdag 26 december 2015 15:13 schreef Inschrijven_valt_niet_mee het volgende:
[..]
Ff late reactie om te laten weten dat ik het tof vind dat je zoiets probeert, en tot een redelijk resultaat weet te brengen![]()
Fijne kerst nog en een kookvol nieuwjaar
Op zich is het weinig werk, je braadt de boutjes even aan, mikt er wat wijn en kruiden bij, deksel, laag pitje en een paar uur later valt het van de botten af.quote:Op zaterdag 26 december 2015 15:14 schreef Baas_bas het volgende:
[..]
Ik kan in principe alles wel als ik het maar wil.
Het smaakte toch vrij goed maar ik ben gewoon niet van het uur lang koken en dan in 5minuten is het op
Fuck you tooquote:Op zaterdag 26 december 2015 15:19 schreef RobinOok het volgende:
Het ziet er niet uit als iets wat ik zou willen eten. Of zelfs maar proeven. Dan eet ik liever een reep chocola. Misschien een idee voor jou, kost namelijk nog minder moeite.
ja i know maar normaal kook ik echt in 15minuten, en dan eten en afwassen, duurt bij elkaar 20minuten of zo voor mijquote:Op zaterdag 26 december 2015 15:19 schreef mootie het volgende:
[..]
Op zich is het weinig werk, je braadt de boutjes even aan, mikt er wat wijn en kruiden bij, deksel, laag pitje en een paar uur later valt het van de botten af.
Alleen soms even kijken of ze niet droogstaan.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |