abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_158493288
registreer om deze reclame te verbergen
2181902-452-500.jpg

quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.


Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiŽle zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geÔnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiŽle belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Cafť’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158493322
Wel triest dit trouwens, het personeel van V&D wordt kennelijk ook nog eens geacht eerste kerstdag te werken?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 24 december 2015 @ 12:26:59 #3
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493366
Waarom denk je dat ik de FOK! meet naar morgen wilde verplaatsen? :P Maar verwacht eigenlijk dat ze morgen wel dicht zijn :?
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 12:27:45 #4
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158493382
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:26 schreef Maraca het volgende:
Waarom denk je dat ik de FOK! meet naar morgen wilde verplaatsen? :P Maar verwacht eigenlijk dat ze morgen wel dicht zijn :?
op 1ste kerstdag? Je verwacht het niet.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_158493396
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:26 schreef Maraca het volgende:
Waarom denk je dat ik de FOK! meet naar morgen wilde verplaatsen? :P Maar verwacht eigenlijk dat ze morgen wel dicht zijn :?
Eerste Kerstdag dicht? Ongelofelijk.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:28:36 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158493398
Stel je zoekt wat uit bij V&D, gaat naar de kassa, miep zegt, dat is 19,50.
Je legt een cadeaubon van 20 euro neer en zegt, klopt zo en loopt weg
Is dat winkeldiefstal?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:29:26 #7
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493415
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:27 schreef donald_dick het volgende:

[..]

op 1ste kerstdag? Je verwacht het niet.
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:28 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Eerste Kerstdag dicht? Ongelofelijk.
|:( dat zeg ik toch
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158493422
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:29 schreef Maraca het volgende:

[..]

[..]

|:( dat zeg ik toch
Nee. :P
  donderdag 24 december 2015 @ 12:30:03 #9
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493423
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Stel je zoekt wat uit bij V&D, gaat naar de kassa, miep zegt, dat is 19,50.
Je legt een cadeaubon van 20 euro neer en zegt, klopt zo en loopt weg
Is dat winkeldiefstal?
Ja, want het is geen geldig betaalmiddel.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 12:30:29 #10
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493434
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:29 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Nee. :P
Wellus }:|
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 12:30:51 #11
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158493446
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:29 schreef Maraca het volgende:

[..]


[..]

|:( dat zeg ik toch
nee, dat doe je niet.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 12:31:16 #12
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158493453
Hoewel de Dirk bij mij om de hoek gewoon open is morgen.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_158493455
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:30 schreef Maraca het volgende:

[..]

Wellus }:|
Nee.

9,5 miljoen aan cadeaukaarten in omloop :') ja lullig.
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 12:32:37 #14
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158493480
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:31 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Nee.

9,5 miljoen aan cadeaukaarten in omloop :') ja lullig.
neem een gemiddelde waarde van 25 euro en je bent zo van je schuld af :D
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_158493490
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:32 schreef donald_dick het volgende:

[..]

neem een gemiddelde waarde van 25 euro en je bent zo van je schuld af :D
9,5 miljoen euro, trouwens :P
  donderdag 24 december 2015 @ 12:33:49 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158493510
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:30 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ja, want het is geen geldig betaalmiddel.
Het is een vordering, maar is het diefstal.
Tegoedbonnen verkopen die waardeloos zijn is bedrog/fraude
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:33:50 #17
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493512
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:31 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Nee.

9,5 miljoen aan cadeaukaarten in omloop :') ja lullig.
Doe eens lief. Ik krijg m'n pakketje niet meer ;(
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158493530
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:33 schreef Maraca het volgende:

[..]

Doe eens lief. Ik krijg m'n pakketje niet meer ;(
Ik weet niet wat je besteld hebt, maar ik had uberhaupt niet meer online bij V&D besteld door wat begin dit jaar allemaal liep... :P
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 12:35:10 #19
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158493533
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:33 schreef Studiotje het volgende:

[..]

9,5 miljoen euro, trouwens :P
ja, je doet een marretje
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 24 december 2015 @ 12:36:13 #20
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493564
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is een vordering, maar is het diefstal.
Tegoedbonnen verkopen die waardeloos zijn is bedrog/fraude
Het is een (momenteel) oninbare vordering. Die vordering blijft wel bestaan, maar je bent geen preferente schuldeiser. Je zal dus achteraan moeten sluiten (of tot anders wordt besloten). Daarom kun je de vordering (nog) niet innen.

En tegoedbonnen verkopen die waardeloos zijn hebben ze niet gedaan. Op het moment dat ze wisten dat ze ongeldig waren is de verkoop gestaakt. Op het moment dat ze nog wel bonnen verkochten mochten ze dat gewoon. Beter nog, als ze daarmee zouden zijn gestopt voordat uitspraak gedaan zou zijn, zouden ze mogelijk zelfs beschuldigd kunnen worden van faillissementsfraude.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 12:36:53 #21
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493587
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:34 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Ik weet niet wat je besteld hebt, maar ik had uberhaupt niet meer online bij V&D besteld door wat begin dit jaar allemaal liep... :P
Was weggezakt ;( Maar goed, er is nog wel een kans dat ik m'n geld zie :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 12:37:33 #22
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158493602
Ik ga zo ff de V&D in :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 24 december 2015 @ 12:37:49 #23
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493605
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:35 schreef donald_dick het volgende:

[..]

ja, je doet een marretje
Ik zal voortaan wel degene quoten waar ik op reageerde. Dan is het voor jullie niet zo verwarrend :*
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158493607
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:36 schreef Maraca het volgende:

[..]

Was weggezakt ;( Maar goed, er is nog wel een kans dat ik m'n geld zie :P
Paypal _O_

Was net wel druk bij de V&D hiero :P
  donderdag 24 december 2015 @ 12:38:09 #25
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493610
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:37 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Paypal _O_

Was net wel druk bij de V&D hiero :P
Ja, zo blij dat ik daarmee heb betaald :D
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')