abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_158286737
Zijn er hier mensen die glutenvrij eten?
Ik eet nu zo'n 4 maanden glutenvrij, en dan valt 1 en ander best tegen als je 'gewoon' eten gewend bent.
Op bepaalde gebieden moet je echt je verwachtingen bijstellen.

Maar er zijn altijd wel absolute aan-, of juist afraders.

Misschien helpt dit andere mensen om makkelijker een keus te maken in het 'woud' van glutenvrije producten?

Zal ik beginnen?

Ik vind het nieuwe desembrood van YAM erg teleurstellend. Heel dik en compact, maar ook erg droog (dat is een probleem met zo'n beetje alle glutenvrije producten geloof ik)

Het gevulde speculaas van Heja bakkerij is erg lekker!
Vooral de variant met roomboter.


De kruidnootjes van Glutenvrij Totaal b.v. (huismerk kennelijk?) zijn erg lekker, tikje groot maar wel smakelijk.


Wat ik echt om te janken vind, dat zijn de corn tortillas van Nuevo Progresso. Die dingen zijn echt niet te vreten, lijkt wel droog bordkarton wat je weg zit te knagen...
pi_158286824
Waarom zou je vrijwillig glutenvrij gaan eten? Wat voor voordelen heeft het voor jou gehad tot nu toe? (Oprecht nieuwsgierig.)
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_158286880
Glutenvrije kaiserbroodjes van schar uit de diepvries.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  woensdag 16 december 2015 @ 17:13:24 #4
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_158286910
Aanrader: stop met glutenvrij eten als je geen glutenintolerantie hebt.
Afrader: glutenvrij eten zonder noodzaak.
Huilen dan.
pi_158286913
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:08 schreef Rezania het volgende:
Waarom zou je vrijwillig glutenvrij gaan eten?
waar lees jij in de OP dat het vrijwillig is?
pi_158286914
Pannenkoekenmix van peak, verkrijgbaar bij jumbo. Pannenkoekenmix van ah is niet lekker.
Vers brood is genius van ah goed te doen of voorverpakt van schar is ook prima.
Glutenvrije pasta op basis van rijst is lekkerder dan op basis van mais.
Verder gewoon vers koken, leren koken zonder pakjes en zakjes.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_158286945
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  woensdag 16 december 2015 @ 17:15:10 #8
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_158286949
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:13 schreef computergirl het volgende:

[..]

waar lees jij in de OP dat het vrijwillig is?
Nergens, maar het is tegenwoordig helemaal hip om allemaal rare besjes te eten en jezelf wijs te maken dat gluten de bron van alle kwaad zijn.
Huilen dan.
pi_158286957
quote:
14s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:15 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Nergens, maar het is tegenwoordig helemaal hip om allemaal rare besjes te eten en jezelf wijs te maken dat gluten de bron van alle kwaad zijn.
^ Dit
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
pi_158286980
quote:
14s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:15 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Nergens, maar het is tegenwoordig helemaal hip om allemaal rare besjes te eten en jezelf wijs te maken dat gluten de bron van alle kwaad zijn.
dat mag gewoon hoor. Net zoals iemand mag kiezen om geen vlees of geen chips meer te eten.
pi_158286989
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:17 schreef computergirl het volgende:

[..]

dat mag gewoon hoor. Net zoals iemand mag kiezen om geen vlees of geen chips meer te eten.
En ik mag ook gewoon vragen waarom dus. Ik zie het probleem hier niet.
Gist is liefde, gist is leven. Vooral in een vagijn.
  woensdag 16 december 2015 @ 17:18:10 #12
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_158286998
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:17 schreef computergirl het volgende:

[..]

dat mag gewoon hoor. Net zoals iemand mag kiezen om geen vlees of geen chips meer te eten.
Waar zie jij iemand zeggen dat het niet mag?
Huilen dan.
pi_158287025
Qua broodbeleg:
Filet american is van sommige merken glutenvrij, roompate ook. Vaak is pure hagelslag glutenvrij, verder kun je smeerkaas of roomkaas gebruiken op brood. Of jam, pindakaas, honing enz enz. Beleg is niet zo lastig.

Diepvrieslasagne heb je bij albert heijn en jumbo. Beide zijn hier favoriet. Ook pizza's zijn prima. Handig om in de vriezer te hebben als nood.
Schar heeft ook croissantjes, die worden hier dan weer niet gewaardeerd.
Brood zou je nog kunnen afwisselen met crackers, ontbijtpap (jumbo) of yoghurt met glutenvrije musli if havermout.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_158287049
quote:
7s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:18 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

Waar zie jij iemand zeggen dat het niet mag?
waarom moet TS zich dan bij jou verantwoorden ?
  woensdag 16 december 2015 @ 17:24:10 #15
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_158287081
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:21 schreef computergirl het volgende:

[..]

waarom moet TS zich dan bij jou verantwoorden ?
Dat hoeft ze helemaal niet. Ik snap jouw probleem niet.
Huilen dan.
pi_158287320
quote:
14s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:13 schreef Isdatzo het volgende:
Aanrader: stop met glutenvrij eten als je geen glutenintolerantie hebt.
Afrader: glutenvrij eten zonder noodzaak.
Aanrader: er na dertig jaar achterkomen dat je glutenintolerant bent.
Afrader: meteen gaan oordelen. Die discussie is ook een beetje jammer en onnodig.
pi_158287349
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:13 schreef Ticootje het volgende:
Pannenkoekenmix van peak, verkrijgbaar bij jumbo. Pannenkoekenmix van ah is niet lekker.
Vers brood is genius van ah goed te doen of voorverpakt van schar is ook prima.
Glutenvrije pasta op basis van rijst is lekkerder dan op basis van mais.
Verder gewoon vers koken, leren koken zonder pakjes en zakjes.
Ik ben dus sinds vier maanden ook pakjes- en zakjesvrij, op bouillontabletten voo de kippensoep en linzenprut na. Ik schrik soms van wat voor rotzooi er in eten zit, nu ik alle verpakkingen aandachtig moet lezen om er achter te komen of ik het mag of niet :o
Ongelooflijk dat ik jaren lang zulke zooi gegeten heb :@
pi_158287388
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:19 schreef Ticootje het volgende:
Qua broodbeleg:
Filet american is van sommige merken glutenvrij, roompate ook. Vaak is pure hagelslag glutenvrij, verder kun je smeerkaas of roomkaas gebruiken op brood. Of jam, pindakaas, honing enz enz. Beleg is niet zo lastig.

Diepvrieslasagne heb je bij albert heijn en jumbo. Beide zijn hier favoriet. Ook pizza's zijn prima. Handig om in de vriezer te hebben als nood.
Schar heeft ook croissantjes, die worden hier dan weer niet gewaardeerd.
Brood zou je nog kunnen afwisselen met crackers, ontbijtpap (jumbo) of yoghurt met glutenvrije musli if havermout.
)Heel fijne tips,dank je wel!
Dat van die lasagne wist ik niet, dat mis ik wel, al wil ik het binnenkort zelf maken met de bladen van Peak's geloof ik.
Pizza mis ik niet zo eigenlijk.
Gelukkig is avondeten erg makkelijk, ik vind de lunch het moeilijkste moment van de dag, omdat glutenvrij brood en heel duur, en bijna altijd niet te vreten is :')
pi_158287395
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:03 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Zijn er hier mensen die glutenvrij eten?
Ik eet nu zo'n 4 maanden glutenvrij, en dan valt 1 en ander best tegen als je 'gewoon' eten gewend bent.
Op bepaalde gebieden moet je echt je verwachtingen bijstellen.

Maar er zijn altijd wel absolute aan-, of juist afraders.

Misschien helpt dit andere mensen om makkelijker een keus te maken in het 'woud' van glutenvrije producten?

Zal ik beginnen?
[ afbeelding ]
Ik vind het nieuwe desembrood van YAM erg teleurstellend. Heel dik en compact, maar ook erg droog (dat is een probleem met zo'n beetje alle glutenvrije producten geloof ik)

Ineens Coeliak gekregen TS?

Brood zonder gluten is onmogelijk. Je kan van boekweit wel een vierkante substantie maken, maar brood zal het nooit worden. Dat 'desem' dat hier mooi op het label staat is per definitie niet het geval, desem leeft op de fermentatie van gluten en granen, en voldoet alleen als rijsmiddel als er gluten aanwezig zijn.
pi_158287406
Om zonder waardeoordeel je vraag te beantwoorden: zoek je heil in voeding die van nature glutevrij zijn.
Als je pakjes- en zakjesvrij wil eten zijn glutenvrije produkten uit de fabriek ongeschikt, er is namelijk een enorme rij aan rare ingredienten nodig om te produceren
pi_158287425
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:43 schreef computergirl het volgende:
Om zonder waardeoordeel je frasg te beantwoorden: zoek je heil in voeding die van nature glutevrij zijn.
Als je pakjes- en zakjesvrij wil eten zijn glutenvrije produkten uit de fabriek ongeschikt, er is namelijk een enorme rij aan rare ingredienten nodig om te produceren
Het enige dat ik momenteel voorgeproduceerd eet is af en toe een koekje of kruidnootjes zoals in deze maand, en heel soms brood.
De rest bak en maak i k allemaal zelf (wat een werk)
pi_158287443
quote:
2s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:42 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ineens Coeliak gekregen TS?

Brood zonder gluten is onmogelijk. Je kan van boekweit wel een vierkante substantie maken, maar brood zal het nooit worden. Dat 'desem' dat hier mooi op het label staat is per definitie niet het geval, desem leeft op de fermentatie van gluten en granen, en voldoet alleen als rijsmiddel als er gluten aanwezig zijn.
Voorheen was de noodzaak tot testen er nooit, ik was toch altijd ziek dus het kwam vast van [insert hier een willekeurige aandoening]
pi_158287447
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:44 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Het enige dat ik momenteel voorgeproduceerd eet is af en toe een kekje of krunootjes zoals in deze maand, en heel soms brood.
De rest bak en maak i k allemaal zelf (wat een werk)
Ik zou dan eerder voor tortilla's gaan dan voor glutenvrij 'brood'.
  woensdag 16 december 2015 @ 17:45:33 #24
256666 leeell
I know you're lonely
pi_158287453
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:37 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Aanrader: er na dertig jaar achterkomen dat je glutenintolerant bent.
Afrader: meteen gaan oordelen. Die discussie is ook een beetje jammer en onnodig.
ncp.sagepub.com/content/early/2014/04/15/0884533614529163
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_158287460
quote:
2s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:45 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik zou dan eerder voor tortilla's gaan dan voor glutenvrij 'brood'.
Die zijn nog viezer dan die zooi die voor brood moet doorgaan :D :@
pi_158287469
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:45 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Voorheen was de noodzaak tot testen er nooit, ik was toch altijd ziek dus het kwam vast van [insert hier een willekeurige aandoening]
Maar de aandoening is dus inderdaad coeliak? Want als je geen coeliak hebt maar wel baat hebt bij een glutenvrij dieet, dan zijn de gluten waarschijnlijk niet je boosdoener maar eerder een toevoeging (bijvoorbeeld lactose, wat veel in deeg-achtige producten gaat).
pi_158287498
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:46 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Die zijn nog viezer dan die zooi die voor brood moet doorgaan :D :@
Daar kan je wel weer meer mee, dat is een minder storende drager voor je beleg dan een brood dat echt niet te vreten is :)

Pannekoeken (boekweit) bakken zonder suiker, zodat je niet-zoete glutenvrije pannekoeken hebt die je vervolgens belegd.
  woensdag 16 december 2015 @ 17:48:05 #28
256666 leeell
I know you're lonely
pi_158287499
quote:
2s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Maar de aandoening is dus inderdaad coeliak? Want als je geen coeliak hebt maar wel baat hebt bij een glutenvrij dieet, dan zijn de gluten waarschijnlijk niet je boosdoener maar eerder een toevoeging (bijvoorbeeld lactose, wat veel in deeg-achtige producten gaat).
Het is inderdaad coeliak of iets anders, gluten intolerantie is nooit aangetoond, zie paper boven.

Lijkt me belangrijker dat je opzoek gaat wat er echt is
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_158287504
quote:
2s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Maar de aandoening is dus inderdaad coeliak? Want als je geen coeliak hebt maar wel baat hebt bij een glutenvrij dieet, dan zijn de gluten waarschijnlijk niet je boosdoener maar eerder een toevoeging (bijvoorbeeld lactose, wat veel in deeg-achtige producten gaat).
Yep.
Ooit wel op lactose-intolerantie getest, dat heb/had ik gelukkig niet.
pi_158287507
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:44 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Het enige dat ik momenteel voorgeproduceerd eet is af en toe een koekje of kruidnootjes zoals in deze maand, en heel soms brood.
De rest bak en maak i k allemaal zelf (wat een werk)
dan snap ik je vraag om tips over fabrieksproducten niet eigenlijk.
pi_158287523
quote:
2s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Daar kan je wel weer meer mee, dat is een minder storende drager voor je beleg dan een brood dat echt niet te vreten is :)

Pannekoeken (boekweit) bakken zonder suiker, zodat je niet-zoete glutenvrije pannekoeken hebt die je vervolgens belegd.
Dat is wel waar inderdaad. Ik ben nog op zoek naar het juiste meel/recept om zelf wraps te maken, nog niet gevonden.
pi_158287537
quote:
2s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Maar de aandoening is dus inderdaad coeliak?
de aandoening heet coeliakie.
pi_158287554
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:48 schreef computergirl het volgende:

[..]

dan snap ik je vraag om tips over fabrieksproducten niet eigenlijk.
Omdat ik eigenlijk soms ook wel wat gemak wil, vooral als ik werk, of veel onderweg ben.
Ik vertik het om zelfgebakken pannenkoeken mee te nemen als ik een hele dag onderweg ben, ff een sultana stop je niet meer in je tas.
Ik bak al mijn eigen brood, maar probeer ook wel graag af en toe wat voorverpakte producten uit.
  woensdag 16 december 2015 @ 17:52:06 #34
256666 leeell
I know you're lonely
pi_158287584
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:50 schreef computergirl het volgende:

[..]

de aandoening heet coeliakie.
Meeste mensen zijn gewend het engels te gebruiken en daar heb je een korte vorm die op coeliak lijkt. waarschijnlijk daarom.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_158290502
Ik heb ook een tijdje verplicht glutenvrij moeten eten.


Dat brood maakte ik altijd tosti's of geroosterd brood van anders is het niet te eten.


Wat wel heel lekker is, om zelf eierkoeken te bakken. Gewoon met zo'n pak nepmeel van schär. Volgens mij staat het recept op het pak zelf ^O^
pi_158290737
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:49 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Dat is wel waar inderdaad. Ik ben nog op zoek naar het juiste meel/recept om zelf wraps te maken, nog niet gevonden.
je kunt heel makkelijk van kikkererwtenmeel een beslag maken met wat olijfolie, zout en warm water. Dat even een uurtje laten staan, daarna eventueel nog wat verdunnen en pannenkoeken van bakken. Kun je beleggen zoals wraps (beleggen, oprollen en in alufolie wikkelen, kun je ze de volgende dag zo mee naar je werk nemen), maar warm zijn ze ook lekker als bijgerecht bij curry's bv. Kikkererwtenmeel is goed verkrijgbaar bij toko of turkse supermarkt (gram flour) en (iets duurder) bij de biowinkel.
  woensdag 16 december 2015 @ 20:16:18 #37
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158290943
quote:
2s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:52 schreef leeell het volgende:

[..]

Meeste mensen zijn gewend het engels te gebruiken en daar heb je een korte vorm die op coeliak lijkt. waarschijnlijk daarom.
Celiac of Coeliac zou het dan zijn, geen enkele reden om het in het Nederlands niet normaal te schrijven.
Consequent coeliak schrijven is als "kar" schrijven wanneer je auto bedoelt, omdat het in het Engels ook "car" is.
quote:
En dit gaat over mensen die op basis zelf-diagnose bepaald hebben gluten-intolerant te zijn.
Dat heeft dus niets met TS te maken.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  woensdag 16 december 2015 @ 20:24:18 #38
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158291140
Cheeseburger bij de mac is wel lekker
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158297199
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 20:24 schreef Zelfscanner het volgende:
Cheeseburger bij de mac is wel lekker
Hier blieft dochter de broodjes van de mac absoluut niet.

Oh en niet elke mac bakt patat glutenvrij.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_158297363
Er is ook glutenvrij tarwebloem. Dus je kan gewoon prima brood maken wat echt niet onderdoet voor normaal brood.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  woensdag 16 december 2015 @ 23:14:16 #41
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_158297844
In friet zit geen gluten hoor :') .

[ Bericht 1% gewijzigd door Isdatzo op 16-12-2015 23:54:02 ]
Huilen dan.
  woensdag 16 december 2015 @ 23:15:21 #42
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_158297891
Misschien dat er wat paneermeel van kroketten ofzo achterblijft, maar in de friet of in het vet zit het in elk geval niet.
Huilen dan.
  Moderator woensdag 16 december 2015 @ 23:33:03 #43
257132 crew  Awsom
pi_158298520
quote:
14s.gif Op woensdag 16 december 2015 23:15 schreef Isdatzo het volgende:
Misschien dat er wat paneermeel van kroketten ofzo achterblijft, maar in de friet of in het vet zit het in elk geval niet.
Het gaat er dan ook om of de patatten in hetzelfde vet worden gebakken als de kroketten/frikandellen. De friet zelf is het probleem niet.
  woensdag 16 december 2015 @ 23:54:14 #44
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_158299211
Oh, shit man. Dat meen je niet.
Huilen dan.
  Moderator donderdag 17 december 2015 @ 00:02:25 #45
257132 crew  Awsom
pi_158299424
quote:
7s.gif Op woensdag 16 december 2015 23:54 schreef Isdatzo het volgende:
Oh, shit man. Dat meen je niet.
Oké man.
pi_158305563
quote:
99s.gif Op woensdag 16 december 2015 23:33 schreef Awsom het volgende:

[..]

Het gaat er dan ook om of de patatten in hetzelfde vet worden gebakken als de kroketten/frikandellen. De friet zelf is het probleem niet.
Dit is inderdaad het probleem...

De patat moet in een schone pan met schoon vet worden gebakken. Ik gebruik thuis gewoon de soeppan tegenwoordig. De frituurpan gebruik ik voor de snacks, de soeppan voor de patat.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  donderdag 17 december 2015 @ 12:43:36 #47
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_158305620
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:08 schreef Rezania het volgende:
Wat voor voordelen heeft het voor jou gehad tot nu toe? (Oprecht nieuwsgierig.)
Als je niet intolerant bent, werkt het placebomatig ook echt goed.
pi_158305628
quote:
14s.gif Op woensdag 16 december 2015 23:15 schreef Isdatzo het volgende:
Misschien dat er wat paneermeel van kroketten ofzo achterblijft, maar in de friet of in het vet zit het in elk geval niet.
Ook sporen van gluten of een korreltje tarwemeel is geen optie. Hier worden ook producten gemeden waar mogelijk sporen van gluten in zitten (dan is het product dus verwerkt in een fabriek waar ook gluten worden verwerkt)
Wanneer je coeliakie hebt is elke inname van gluten funest, hoe klein het ook is.

Dus inderdaad, de patat in een pan waar de kroketten of frikandellen in zijn geweest kan niet.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_158306052
Ik vond het fruitbrood van genius best goed te eten. Wel duur, maar veel beter dan de andere genius broden.

Gelukkig was het bij mij voor een tijdelijke medisch dieet en ging het om de fructanen in tarwe ipv de gluten. Uiteindelijk had ik ook geen probleem met die fructanen (wel met lactose en fructose).
pi_158306118
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 13:12 schreef Deepfreeze het volgende:
Ik vond het fruitbrood van genius best goed te eten. Wel duur, maar veel beter dan de andere genius broden.

Gelukkig was het bij mij voor een tijdelijke medisch dieet en ging het om de fructanen in tarwe ipv de gluten. Uiteindelijk had ik ook geen probleem met die fructanen (wel met lactose en fructose).
Fructose zit toch ook echt in alles?
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_158306803
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 13:16 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Fructose zit toch ook echt in alles?
In genoeg, gelukkig is het redelijk mild en kan ik het een beetje hebben in combi met genoeg vezels(zoals de rozijnen in dat brood). Maar van een theelepel honing ben ik 3 dagen klaar. Een kwart appeltje is ook teveel. Zeker meerdere dagen na elkaar.
Maar er is mee te leven hoor, ik vond de tarwe beperking veel erger ;)
pi_158319568
Ik moet zelf ook een glutenvrij dieet volgen sinds 1 jaar (wegens coeliakie). Opzich is het allemaal best goed te doen als je eenmaal weet wat je wel en niet mag eten. Ik kan aanbevelen om je eigen brood te bakken, aangezien dit veel lekkerder is dan kant en klaar brood. Dit is namelijk erg droog en naar mijn mening alleen goed om tosti's van te maken. Ik koop mijn meel in bij le poole(Twello). Als je interesse hebt kan ik wel wat recepten doorgeven ;).

Verder kan ik aanbevelen om inderdaad geen pakjes of kant en klaar meuk te kopen, aangezien dit eigenlijk altijd minder smaakt dan de glutenvariant. Buiten dit is zelf maken natuurlijk ook veel lekkerder!

Ook kan je beter vaak alternatieven kopen dan glutenvrije varianten. Zo kan je bijvoorbeeld in plaats van tortilla's, tortilla chips gebruiken(pas op, niet alle soorten zijn glutenvrij) voor je mexicaanse gerechten.

Het heeft er bij mij in ieder geval voor gezorgd dat ik een stuk beter ben gaan kijken wat ik eet en ook dat ik nu gezonder eet.

Stel vooral vragen als je deze hebt, en wie weet kan ik je verder helpen!
pi_158379324
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:13 schreef Ticootje het volgende:
Glutenvrije pasta op basis van rijst is lekkerder dan op basis van mais.
Waar haal je die rijstpasta. Kunnen we het gewoon hebben over glutenvrije voeding? Wil geen dicussies over wel goed niet goed.
pi_158768535
Mijn tip is toch gewoon je aangeleerde eetgewoontes aanpassen. Blijf niet in het 'je moet brood en pasta etc. eten want zo hoort het' hangen. Erg vermoeiend als je geen gluten mag.
Ik haal veel inspiratie uit Aziatische en Afrikaanse keukens. Landen waar het rijst/mais is i.p.v. granen.
Ik ontbijt nu meestal met soep zoals in veel landen normaal is. Een keer per maand maak ik kant en klare zakjes met groente/vlees/vis/ei/rijst/eiermie/etc, Die gooi ik in de ochtend in de bouillon, ondertussen even opmaken, en dan is je ontbijt klaar. Kost dus eigenlijk niet meer werk dan bammetjes smeren.
Lunch is meestal restjes van het avondeten aangevuld met wat rauwkost, noten en fruit en een eitje. Of een salade.

Zoek ook eens op Paleo en Fodmap als je recepten zoekt. Die diëten zijn ook glutenvrij.

Oh en dan bedenk ik me toch spontaan een aanrader:
Men maakt sauzen vaak dikker met bloem, dus pakjessaus of zelf saus maken viel al af dacht ik. Ik kwam er achter dat men in de middeleeuwen sauzen bond met rauw eigeel op een website met Nederlandse oude recepten (van voor de tijd dat we graan aten, dat doen we pas zeer recent, daarvoor was het een echt luxeproduct). Ik heb laatst zo verse roodfruitsaus gemaakt voor over een biefstukje. En hoewel het heel raar en vies klinkt, was het echt zo lekker. Je proeft het ei ook niet, het bind enkel. En het was eigenlijk lekkerder dan bloem, wie verwacht dat nou als je rauwe eidooier+fruit leest. =/
  zaterdag 2 januari 2016 @ 20:16:49 #55
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158768630
Ik. Vrij normaal in bijvoorbeeld custard of hollandaise of mayonaise.
Roodfruitsaus daarentegen, over de biefstuk, dat klinkt echt smerig.
  zaterdag 2 januari 2016 @ 20:30:55 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158769032
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 januari 2016 20:12 schreef StefBros het volgende:
Mijn tip is toch gewoon je aangeleerde eetgewoontes aanpassen. Blijf niet in het 'je moet brood en pasta etc. eten want zo hoort het' hangen. Erg vermoeiend als je geen gluten mag.
Ik haal veel inspiratie uit Aziatische en Afrikaanse keukens. Landen waar het rijst/mais is i.p.v. granen.
Ik ontbijt nu meestal met soep zoals in veel landen normaal is. Een keer per maand maak ik kant en klare zakjes met groente/vlees/vis/ei/rijst/eiermie/etc, Die gooi ik in de ochtend in de bouillon, ondertussen even opmaken, en dan is je ontbijt klaar. Kost dus eigenlijk niet meer werk dan bammetjes smeren.
Lunch is meestal restjes van het avondeten aangevuld met wat rauwkost, noten en fruit en een eitje. Of een salade.
Mais en rijst bevatten ook gluten
quote:
Zoek ook eens op Paleo en Fodmap als je recepten zoekt. Die diëten zijn ook glutenvrij.

Oh en dan bedenk ik me toch spontaan een aanrader:
Men maakt sauzen vaak dikker met bloem, dus pakjessaus of zelf saus maken viel al af dacht ik. Ik kwam er achter dat men in de middeleeuwen sauzen bond met rauw eigeel op een website met Nederlandse oude recepten (van voor de tijd dat we graan aten, dat doen we pas zeer recent, daarvoor was het een echt luxeproduct). Ik heb laatst zo verse roodfruitsaus gemaakt voor over een biefstukje. En hoewel het heel raar en vies klinkt, was het echt zo lekker. Je proeft het ei ook niet, het bind enkel. En het was eigenlijk lekkerder dan bloem, wie verwacht dat nou als je rauwe eidooier+fruit leest.
Het is onzin om te beweren dat we pas recent granen eten, granen waren de eerste landbouwgewassen in Europa en het midden oosten.
Saus kan je ook gewoon binden met aardappel(meel), met xantaan, alginaat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158770557
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 januari 2016 20:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mais en rijst bevatten ook gluten

[..]

Het is onzin om te beweren dat we pas recent granen eten, granen waren de eerste landbouwgewassen in Europa en het midden oosten.
Saus kan je ook gewoon binden met aardappel(meel), met xantaan, alginaat.
'Doordat deze eiwitten (in rijst, maïs en haver) een andere aminozuursamenstelling hebben dan de gluten in tarwe, gerst en rogge, leveren ze geen problemen op voor mensen die niet tegen gluten kunnen' (Universiteit van Wageningen)

Dat we en masse ons hele dieet op granen zijn gaan baseren kwam pas tijdens de industriële revolutie. Een brood maken was voor die tijd flink wat werk, als je zoveel bammetjes wou eten zoals wij nu doen.

Uiteraard kun je sauzen ook binden met andere zaken, maar het gaat toch om tips geven omtrent glutenvrij eten, zuurpruim.

[ Bericht 7% gewijzigd door StefBros op 02-01-2016 21:19:09 ]
pi_158771386
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 14:42 schreef cb2013 het volgende:

[..]

Waar haal je die rijstpasta. Kunnen we het gewoon hebben over glutenvrije voeding? Wil geen dicussies over wel goed niet goed.
Het merk heet "lieke is vrij"
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_158771502
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 14:42 schreef cb2013 het volgende:

[..]

Waar haal je die rijstpasta. Kunnen we het gewoon hebben over glutenvrije voeding? Wil geen dicussies over wel goed niet goed.
Plus heeft het. Ik proefde zo goed als geen geen verschil met normale pasta.
  zaterdag 2 januari 2016 @ 22:33:27 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158774089
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 januari 2016 21:11 schreef StefBros het volgende:

[..]

'Doordat deze eiwitten (in rijst, maïs en haver) een andere aminozuursamenstelling hebben dan de gluten in tarwe, gerst en rogge, leveren ze geen problemen op voor mensen die niet tegen gluten kunnen' (Universiteit van Wageningen)

Dat we en masse ons hele dieet op granen zijn gaan baseren kwam pas tijdens de industriële revolutie. Een brood maken was voor die tijd flink wat werk, als je zoveel bammetjes wou eten zoals wij nu doen.

Uiteraard kun je sauzen ook binden met andere zaken, maar het gaat toch om tips geven omtrent glutenvrij eten, zuurpruim.
Zeggen dat ze geen gluten bevatten is niet correct, wijsneus, en in de oudheid at men al veel granen. Onze hele manier van samenleving en beschaving is gebaseerd op de eigenschappen van granen.
Lees Jared Diamond maar eens na. Het hele concept van steden, gecentraliseerd bestuur is gebaseerd op het feit dat je granen massaal kan aanbouwen, opslaan en distributie kan bedrijven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 2 januari 2016 @ 22:36:19 #61
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_158774223
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 januari 2016 22:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Onze hele manier van samenleving en beschaving is gebaseerd op de eigenschappen van granen.
Lees Jared Diamond maar eens na. Het hele concept van steden, gecentraliseerd bestuur is gebaseerd op het feit dat je granen massaal kan aanbouwen, opslaan en distributie kan bedrijven.
Dit.
Huilen dan.
pi_158775584
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 januari 2016 22:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zeggen dat ze geen gluten bevatten is niet correct, wijsneus, en in de oudheid at men al veel granen. Onze hele manier van samenleving en beschaving is gebaseerd op de eigenschappen van granen.
Lees Jared Diamond maar eens na. Het hele concept van steden, gecentraliseerd bestuur is gebaseerd op het feit dat je granen massaal kan aanbouwen, opslaan en distributie kan bedrijven.
Ik zeg niet, en heb ook nooit gezegd, dat we geen granen aten. Maar hoeveel we dat nu toe is pas zeer recent. Tevens heb ik ook niet gezegd dat onze samenleving en beschaving wel of niet iets met graan te maken heeft. Maar ik heb het idee dat het niet uitmaakt wat ik zeg, en hoe ik het onderbouw, jij vind het leuk om mensen op jouw bedachte foute feiten te wijzen om te rellen en jezelf goed te voelen. Laten we anders gewoon, ook al eerder gevraagd door TS. verder gaan met voor- en afraders van glutenvrij eten?

Afrader:
Glutenvrije breakers. (Die knijpverpakking-yoghurt). Net als bij degene die lactosevrij zijn, en ze dit heel enthousiast op de verpakking zetten in grote letters, zijn ze dit niet. Er staat een klein sterretje... en als je op de achterkant leest bij het sterretje staat dat het er eigenlijk gewoon wel in zit, maar weinig i.v.m. vergelijkbare producten :')
Overigens sowieso oppassen, ik wou laatst bij de bakker glutenvrij brood kopen. Ze vroeg 'de echte of de neppe?' De echte maken ze alleen op woensdag, word de hele keuken uitgebreid van te vore gereinigd e.d. De neppe bevat stiekem toch gewoon nog 50 procent granen met gluten...maar mag zich toch zo noemen =/
  zaterdag 2 januari 2016 @ 23:10:15 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158775770
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 januari 2016 23:04 schreef StefBros het volgende:

[..]

Ik zeg niet, en heb ook nooit gezegd, dat we geen granen aten. Maar hoeveel we dat nu toe is pas zeer recent. Tevens heb ik ook niet gezegd dat onze samenleving en beschaving wel of niet iets met graan te maken heeft. Maar ik heb het idee dat het niet uitmaakt wat ik zeg, en hoe ik het onderbouw, jij vind het leuk om mensen op jouw bedachte foute feiten te wijzen om te rellen en jezelf goed te voelen. Laten we anders gewoon, ook al eerder gevraagd door TS. verder gaan met voor- en afraders van glutenvrij eten?

Neen, de belangrijkste bron van koolhydraten tot de komst van de aardappel waren granen in de vorm van pap, brood en bier. Je roept maar wat, je onderbouwt niets.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Redactie FP dinsdag 12 januari 2016 @ 18:48:18 #64
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_159047334
Ja, hierzo ;( Ik heb sinds april 2012 de diagnose neurologische coeliakie en eet dus strikt glutenvrij. Bij mij is het dus geen hipstergedrag, maar een noodzaak. Als ik per ongeluk gluten binnenkrijg ben ik 4 dagen van de kaart (paniek, draaierig, overgeven, koud zweet en nóg gevoeliger voor omgevingsgeluiden).

Qua brood eet ik Consenza witbrood met pitjes van de Plus (groene verpakking), de gewone witte variant smaakt chemisch (dat proef je uren later nog :r ) en het bruinbrood is enorm saai. Qua beleg kan ik gelukkig nog gewoon kaas en pindakaas eten, en vleeswaren haal ik bij de Albert Heijn. Bij de Plus kun je ook erg lekkere broodjes vinden van het merk Damhert oid.

Verder zijn er bij o.a. de AH en de Lidl glutenvrije pasta's te vinden (spaghetti, fusilli, etc.) en doe ik voor lasagne de glutenvrije bladen van Peak's, voor pizza een glutenvrije bodem van Schär.

De aardappels en rijst die ik koop zijn sowieso glutenvrij (aardappels iig standaard glutenvrij) en verder kun je overal wel een glutenvrije variant van vinden, gelukkig maar.

Hebben andere coeliaken hier trouwens ook een heftiger reactie bij caffeïne en alcohol? Ik was al overgestapt naar caffeïnevrije koffie, maar laat dat sinds een week of twee ook staan. Drink nu liever thee. Qua alcohol ben je aangewezen op glutenvrij bier (smaakt meestal niet echt geweldig), wijn of rum. Ben na een paar glazen al flink aangeschoten, ongeveer twee keer zo snel als mensen die gewoon aan het bier kunnen (en ik tot 4 jaar geleden kon).
[b]Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: <a href="https://www.twitch.tv/drizzt_dourden" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" >https://www.twitch.tv/drizzt_dourden</a>[/b]
pi_159051815
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 18:48 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
Ja, hierzo ;( Ik heb sinds april 2012 de diagnose neurologische coeliakie en eet dus strikt glutenvrij. Bij mij is het dus geen hipstergedrag, maar een noodzaak. Als ik per ongeluk gluten binnenkrijg ben ik 4 dagen van de kaart (paniek, draaierig, overgeven, koud zweet en nóg gevoeliger voor omgevingsgeluiden).

Qua brood eet ik Consenza witbrood met pitjes van de Plus (groene verpakking), de gewone witte variant smaakt chemisch (dat proef je uren later nog :r ) en het bruinbrood is enorm saai.
heb je Yam al eens geprobeerd?
  Moderator / Redactie FP dinsdag 12 januari 2016 @ 22:13:17 #66
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_159055087
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 20:56 schreef computergirl het volgende:

[..]

heb je Yam al eens geprobeerd?
Nee, wel een keer het brood van Genius geprobeerd, maar dat vond ik niks.
[b]Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: <a href="https://www.twitch.tv/drizzt_dourden" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" >https://www.twitch.tv/drizzt_dourden</a>[/b]
pi_159055559
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 22:13 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:

[..]

Nee, wel een keer het brood van Genius geprobeerd, maar dat vond ik niks.
ik vond Yam best te eten, stevig en qua smaak op niveau van normaal supermarktbrood
pi_159066800
Ik vind de meerzaden-variant van Genius lekkerder dan Yam brood :@
pi_159066837
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 18:48 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
neurologische coeliakie
Wow bestaat zo'n diagnose? :@
Ik heb net even gezocht, maar vind er weinig literatuur over?
  Moderator / Redactie FP woensdag 13 januari 2016 @ 13:18:33 #70
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_159066895
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 13:16 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Wow bestaat zo'n diagnose? :@
Ik heb net even gezocht, maar vind er weinig literatuur over?
Is heel weinig over te vinden omdat het behoorlijk zeldzaam is... bij mij is niet de dunne darm aangetast, maar de zenuwen en kleine hersenen ;(
[b]Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: <a href="https://www.twitch.tv/drizzt_dourden" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" >https://www.twitch.tv/drizzt_dourden</a>[/b]
pi_159067089
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 13:18 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:

[..]

Is heel weinig over te vinden omdat het behoorlijk zeldzaam is... bij mij is niet de dunne darm aangetast, maar de zenuwen en kleine hersenen ;(
Hoe kom je aan die diagnose dan?
En wat waren de symptomen waarop ze aansloegen?
  Moderator / Redactie FP woensdag 13 januari 2016 @ 13:27:47 #72
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_159067149
quote:
0s.gif Op woensdag 13 januari 2016 13:25 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Hoe kom je aan die diagnose dan?
En wat waren de symptomen waarop ze aansloegen?
Ik had een overkill aan antistoffen tegen gluten in mijn lijf, maar mijn maag en darmen zagen er picobello uit. Ik heb ze over al m'n klachten verteld (evenwichtsproblemen, last van geluid, draaierigheid, etc.) en ging vervolgens de MRI-scanner in, waar ze er achter kwamen dat ik een cyste in de kleine hersenen heb zitten.
[b]Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: <a href="https://www.twitch.tv/drizzt_dourden" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" >https://www.twitch.tv/drizzt_dourden</a>[/b]
pi_159092828
Mijn vriendin heeft coeliakie en eet al jaren glutenvrij, ik eet dat ook gewoon mee thuis. Heb er geen problemen mee.

Er zit echt heel veel verschil in brood, zelf bakken is wel het lekkerst, maar ook het meest tijdrovend.

Zelf alles bakken en koken is het beste en het lekkerste, gelukkig kook ik graag, dus dat is wel een meevaller :p
Op donderdag 13 november 2008 15:34 schreef De_Ananas het volgende:
Één ding beloof ik jullie mijn lieve fokkertjes, als er vettax komt dan ga ik mij aan het hek van het binnenhof vastketenen met een frituur naast me, dit mogen jullie quoten :W
pi_159093205
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 januari 2016 22:13 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:

[..]

Nee, wel een keer het brood van Genius geprobeerd, maar dat vond ik niks.
Genius heeft ook weer 3 varianten. Wit, bruin en fruit brood. Vond jij ze alle drie niet te eten?
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_159093218
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 januari 2016 23:04 schreef StefBros het volgende:

[..]

Ik zeg niet, en heb ook nooit gezegd, dat we geen granen aten. Maar hoeveel we dat nu toe is pas zeer recent. Tevens heb ik ook niet gezegd dat onze samenleving en beschaving wel of niet iets met graan te maken heeft. Maar ik heb het idee dat het niet uitmaakt wat ik zeg, en hoe ik het onderbouw, jij vind het leuk om mensen op jouw bedachte foute feiten te wijzen om te rellen en jezelf goed te voelen. Laten we anders gewoon, ook al eerder gevraagd door TS. verder gaan met voor- en afraders van glutenvrij eten?

Afrader:
Glutenvrije breakers. (Die knijpverpakking-yoghurt). Net als bij degene die lactosevrij zijn, en ze dit heel enthousiast op de verpakking zetten in grote letters, zijn ze dit niet. Er staat een klein sterretje... en als je op de achterkant leest bij het sterretje staat dat het er eigenlijk gewoon wel in zit, maar weinig i.v.m. vergelijkbare producten :')
Overigens sowieso oppassen, ik wou laatst bij de bakker glutenvrij brood kopen. Ze vroeg 'de echte of de neppe?' De echte maken ze alleen op woensdag, word de hele keuken uitgebreid van te vore gereinigd e.d. De neppe bevat stiekem toch gewoon nog 50 procent granen met gluten...maar mag zich toch zo noemen =/
Wat is er niet goed aan een breaker? Dat is gewoon yoghurt...
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_159093977
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 10:52 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Genius heeft ook weer 3 varianten. Wit, bruin en fruit brood. Vond jij ze alle drie niet te eten?
Voordat ik wist dat ik Crohn heb dacht ik ook een tijd dat ik een glutenintolerantie had en at ik ook genius brood inderdaad; ik vond het rozijnenbrood van genius evenals de bruine bolletjes met zaden heel goed te doen :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159094012
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 11:39 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Voordat ik wist dat ik Crohn heb dacht ik ook een tijd dat ik een glutenintolerantie had en at ik ook genius brood inderdaad; ik vond het rozijnenbrood van genius evenals de bruine bolletjes met zaden heel goed te doen :)
Ja die bolletjes zie ik ook wel eens liggen, komen die een beetje in de buurt van normale bruine bolletjes?
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_159094255
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 11:40 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Ja die bolletjes zie ik ook wel eens liggen, komen die een beetje in de buurt van normale bruine bolletjes?
Qua smaak vond ik wel; maar ze zijn net als de meeste glutenvrije broden wel vrij droog en brokkelig dus je kan ze het beste eten met iets als een salade of jam ofzo; geen beleg dat ook droog is :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159099118
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 10:53 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Wat is er niet goed aan een breaker? Dat is gewoon yoghurt...
Het feit dat ze niet gluten-vrij zijn maar zichzelf wel zo verkopen...
pi_159099180
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:19 schreef StefBros het volgende:

[..]

Het feit dat ze niet gluten-vrij zijn maar zichzelf wel zo verkopen...
Zijn breakers serieus niet glutenvrij?
Dan zouden ze dat op de verpakking moeten vermelden, het is immers bij wet verplicht om allergenen te vermelden.
Ik heb toevallig een breaker aardbij voor mn neus: Yoghurt, suiker 9%, Aardbei, gemodificeerd maïszetmeel, glucose-fructosestroop, kleurend vruchten- en plantenextract, aroma.

Allergie-informatie:
Bevat koemelkeiwit en lactose.

Dit is gewoon gluten vrij.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_159099199
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:21 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Zijn breakers serieus niet glutenvrij?
Dan zouden ze dat op de verpakking moeten vermelden, het is immers bij wet verplicht om allergenen te vermelden.
Ik heb toevallig een breaker aardbij voor mn neus: Yoghurt, suiker 9%, Aardbei, gemodificeerd maïszetmeel, glucose-fructosestroop, kleurend vruchten- en plantenextract, aroma.

Allergie-informatie:
Bevat koemelkeiwit en lactose.

Dit is gewoon gluten vrij.
Zoals ik zei; de glutenvrije breaker.
pi_159099240
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:22 schreef StefBros het volgende:

[..]

Zoals ik zei; de glutenvrije breaker.
Ja, waarop ik vraag wat is er mis met een breaker waarop jij zegt dat ze niet glutenvrij zijn. Wat duidelijk onzin is.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_159099296
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:24 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Ja, waarop ik vraag wat is er mis met een breaker waarop jij zegt dat ze niet glutenvrij zijn. Wat duidelijk onzin is.
Je leest verkeerd.
De glutenvrije breaker, die zichzelf zo verkoopt, is niet glutenvrij.
pi_159099393
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:27 schreef StefBros het volgende:

[..]

Je leest verkeerd.
De glutenvrije breaker, die zichzelf zo verkoopt, is niet glutenvrij.
AH!
Dat is echt heel slecht. wtf.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_163134910
Nieuw leven.

Action heeft boekwijtmeel, broodmix en pannenkoekenmix glutenvrij
  zondag 19 juni 2016 @ 14:07:35 #86
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_163136853
Bij de mac een glutenvrije cheeseburger :9
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_163157310
Jammer dat het niet 100% glutenvrij is....
Op donderdag 13 november 2008 15:34 schreef De_Ananas het volgende:
Één ding beloof ik jullie mijn lieve fokkertjes, als er vettax komt dan ga ik mij aan het hek van het binnenhof vastketenen met een frituur naast me, dit mogen jullie quoten :W
  maandag 20 juni 2016 @ 10:58:30 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_163157740
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:27 schreef StefBros het volgende:

[..]

Je leest verkeerd.
De glutenvrije breaker, die zichzelf zo verkoopt, is niet glutenvrij.
Welk ingrediënt bevat dan gluten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 20 juni 2016 @ 11:08:50 #89
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_163157919
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 10:35 schreef raulbouli het volgende:
Jammer dat het niet 100% glutenvrij is....
Leg uit.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_163158749
:|W :{w "glutenvrij eten"..."dit mag ik niet want ik heb een allergie'...Echt deze generatie is m.i.de meest 'zielige' generatie die er maar zijn kan die enkele uitzonderingen daar gelaten die echt wat mankeren en de rest gewoon een mode-trend volgt en daarmee denkt het eeuwige leven te hebben als ze zo 'gezond'eten. Piet en ik hadden er een hele tijd geleden in Allergie als modeverschijnsel moet hardhandig bestreden worden er zo onze mening over en wat blijkt: De meesten mankeren helemaal niks dan alleen wat ze zichzelf aanpraten of verwarren met overgevoeligheid.

Ben net zo als 'Golfer' op leeftijd en kan praktisch alles wat ik in mijn jeugd at nog steeds eten en dat is niet omdat ik glutenvrij of wat dan ook 'vrij'eet/ at.

Tere zieltjes... :{w
  maandag 20 juni 2016 @ 12:11:58 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_163159379
jep, als je geen allergie hebt hoor je er niet bij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 20 juni 2016 @ 12:23:44 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_163159714
quote:
3s.gif Op maandag 20 juni 2016 11:47 schreef Iwanius het volgende:
:|W :{w "glutenvrij eten"..."dit mag ik niet want ik heb een allergie'...Echt deze generatie is m.i.de meest 'zielige' generatie die er maar zijn kan die enkele uitzonderingen daar gelaten die echt wat mankeren en de rest gewoon een mode-trend volgt en daarmee denkt het eeuwige leven te hebben als ze zo 'gezond'eten. Piet en ik hadden er een hele tijd geleden in Allergie als modeverschijnsel moet hardhandig bestreden worden er zo onze mening over en wat blijkt: De meesten mankeren helemaal niks dan alleen wat ze zichzelf aanpraten of verwarren met overgevoeligheid.

Ben net zo als 'Golfer' op leeftijd en kan praktisch alles wat ik in mijn jeugd at nog steeds eten en dat is niet omdat ik glutenvrij of wat dan ook 'vrij'eet/ at.

Tere zieltjes... :{w
Als ik dat topic en het voorafgaande teruglees zijn mensen niet alleen " allergies" voor bep levensmiddelen, maar vooral voor de waarheid, kritiek en gezond verstand
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 20 juni 2016 @ 13:52:57 #93
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_163161969
quote:
0s.gif Op donderdag 14 januari 2016 15:27 schreef StefBros het volgende:

[..]

Je leest verkeerd.
De glutenvrije breaker, die zichzelf zo verkoopt, is niet glutenvrij.
Dus alle breakers zijn glutenvrij, behalve de glutenvrije?

Vreemd verhaal. En volgens de Breaker-website zijn er helemaal geen breakers die zich als 'glutenvrij' profileren, voornamelijk omdat ze allemaal glutenvrij zijn.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 20 juni 2016 @ 13:55:11 #94
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_163162011
quote:
3s.gif Op maandag 20 juni 2016 11:47 schreef Iwanius het volgende:
:|W :{w "glutenvrij eten"..."dit mag ik niet want ik heb een allergie'...Echt deze generatie is m.i.de meest 'zielige' generatie die er maar zijn kan die enkele uitzonderingen daar gelaten die echt wat mankeren en de rest gewoon een mode-trend volgt en daarmee denkt het eeuwige leven te hebben als ze zo 'gezond'eten. Piet en ik hadden er een hele tijd geleden in Allergie als modeverschijnsel moet hardhandig bestreden worden er zo onze mening over en wat blijkt: De meesten mankeren helemaal niks dan alleen wat ze zichzelf aanpraten of verwarren met overgevoeligheid.

Ben net zo als 'Golfer' op leeftijd en kan praktisch alles wat ik in mijn jeugd at nog steeds eten en dat is niet omdat ik glutenvrij of wat dan ook 'vrij'eet/ at.

Tere zieltjes... :{w
Non-discussie. Als mensen zich beter voelen als ze geen gluten eten moeten ze dat lekker doen. Zolang ze daar maar gewoon zelf de lasten van dragen, en niet tegen iedereen gaan lopen preken dat ze ook glutenvrij moeten eten, of van hun omgeving eisen dat ze onbegrensd rekening met ze houden.

Maar datzelfde geldt ook voor vegetariërs, mensen die echt een allergie hebben, iemand die geen paprika lust of mensen die hun biefstuk graag grijs gebakken eten.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_163164220
quote:
1s.gif Op maandag 20 juni 2016 11:08 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Leg uit.
Medewerker pakt met handjes (of er nou handschoenen omheen zitten of niet) glutenvolle broodjes vast, daarna de glutenvrije broodjes... etc... er is constant sprake van kruisbesmetting...

Vriendin paar keer goed ziek van geworden...het werkt gewoon niet goed in een glutenvolle omgeving....zonder aparte ruimte o.i.d.
Op donderdag 13 november 2008 15:34 schreef De_Ananas het volgende:
Één ding beloof ik jullie mijn lieve fokkertjes, als er vettax komt dan ga ik mij aan het hek van het binnenhof vastketenen met een frituur naast me, dit mogen jullie quoten :W
  maandag 20 juni 2016 @ 15:20:22 #96
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_163164508
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 15:12 schreef raulbouli het volgende:

[..]

Medewerker pakt met handjes (of er nou handschoenen omheen zitten of niet) glutenvolle broodjes vast, daarna de glutenvrije broodjes... etc... er is constant sprake van kruisbesmetting...

Vriendin paar keer goed ziek van geworden...het werkt gewoon niet goed in een glutenvolle omgeving....zonder aparte ruimte o.i.d.
De keuken is niet glutenvrij, dus het is inderdaad glutenarm. Maar als je vriendin er echt flink ziek van wordt dan volgen de mensen in de keuken de protocollen niet en is dat echt wel een reden om verhaal te gaan halen.

Wij eten ook wel eens in een pannenkoekenrestaurant waar ze glutenvrije pannenkoeken hebben, als je het gewoon goed aanpakt in de keuken is er een minimale kans op kruisbesmetting.

Laat ik zo zeggen, mijn eigen keuken is ook niet glutenvrij.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  maandag 20 juni 2016 @ 16:58:25 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_163167055
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 15:12 schreef raulbouli het volgende:

[..]

Medewerker pakt met handjes (of er nou handschoenen omheen zitten of niet) glutenvolle broodjes vast, daarna de glutenvrije broodjes... etc... er is constant sprake van kruisbesmetting...

Vriendin paar keer goed ziek van geworden...het werkt gewoon niet goed in een glutenvolle omgeving....zonder aparte ruimte o.i.d.
Als je een échte glutenallergie zou ik zeker niet op laaggeschoolde horecamedewerkers vertrouwen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_163180264
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 17:39 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Ik ben dus sinds vier maanden ook pakjes- en zakjesvrij, op bouillontabletten voo de kippensoep
Recept voor ongeveer 350ml

150 gr selderij in blokjes
100 gr wortel in blokjes
100 gr ui in blokjes
50 gr tomaat
70 gr courgette in blokjes
1 teentje knoflook
1 blaadje laurier naar keuze
Handje verse kruiden (thijm, basilicum, rosemarijn enz)
Bosje peterselie
300gr grof zout
1 el extravergine olijfolie
30 gr witte wijn

1. Maal in een keukenmachine alle groente fijn.
2. Zet een pan op het vuur doe daar het groente mengel plus het zout, de wijn en olijfolie bij. Laat het geheel 20 minuten koken. Wel opletten en roeren met een spatel tegen aankoeken!
3. Eventueel langer koken als het mengsel vloeibaar blijft.
4. Zoals gebruikelijk in steriele potjes doen en eventueel stereliseren.
5. Nadat het afgekoelt is in de vriezer bewaren en gebruiken.

Credits go to femmie.
pi_163180666
quote:
1s.gif Op maandag 20 juni 2016 16:58 schreef Pietverdriet het volgende:

Als je een échte glutenallergie zou ik zeker niet op laaggeschoolde horecamedewerkers vertrouwen
Ik geloof dat ik bij een allergie met kans op anafylactische shock sowieso maar nooit uit eten zou gaan. Ik zou er echt niet op vertrouwen dat het wel goed komt in zo'n keuken. Zeker niet met allergie als modeverschijnsel en chefs die eventueel denken 'jaja, weer zo'n zeur'. Is volgens mij daardoor ook al eens mis gegaan.

Yep, verhaal gevonden: http://kitchenette.jezebe(...)ergy-requ-1701675323

quote:
I still to this day feel a certain sense of sickness when I remember this memory. I was a fucking idiot in college and so were my coworkers.

I worked in this burger joint near the university and we had this girl who always came in and ordered the same thing at least three times a week: cheeseburger, fries, and a coke. But every time she would remind us not to put tomatoes anywhere near her food. We always made fun of her because we thought being allergic to tomatoes is like saying you’re allergic to gluten: it’s an excuse to be a dick.

She would watch us like a fucking hawk to make sure we didn’t put any tomatoes even near her damn food. She even made us remake her burger if it so much as touched a place where a tomato could have been.

We would occasionally fuck with her by putting ketchup packets in her bag, just to see how she reacted. I don’t even remember why we were such big dicks to her, since she wasn’t a bad person...just fucking anal.

Then came the day when someone in the kitchen had enough with her being crazy, and slathered her burger with tomato juice before wrapping it up. I don’t even know why we thought it was a good idea, I think it was just a long night and we had been dealing with her being a tomato psycho for several months and just couldn’t take it anymore.

So we served her the burger and watched her sit down to eat. Nothing happened. She sat there and happily chowed down on her fucking cheeseburger. We all had a good laugh at her expense, because JFC, we had spent so long dealing with her bullshit food allergy.

And then ten minutes later the chick started convulsing. Apparently, tomato allergies are real and she was the tomato unicorn. The restaurant chalked it up to an accidental cross contamination, and she was fine, and thankfully we didn’t get our asses sued. After that, you better fucking believe we took every single allergy seriously, even if it sounded stupid.

So that kids is how I learned not to fuck with people’s food. I still can’t believe I almost fucking killed someone. Tomato girl, I am really sorry.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_163180790
OMG wat een eng verhaal. Zeker agz ik met mijn kind met anafylactische shockrisico wel zo af en toe uit eten ga.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')