waar lees jij in de OP dat het vrijwillig is?quote:Op woensdag 16 december 2015 17:08 schreef Rezania het volgende:
Waarom zou je vrijwillig glutenvrij gaan eten?
Nergens, maar het is tegenwoordig helemaal hip om allemaal rare besjes te eten en jezelf wijs te maken dat gluten de bron van alle kwaad zijn.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:13 schreef computergirl het volgende:
[..]
waar lees jij in de OP dat het vrijwillig is?
^ Ditquote:Op woensdag 16 december 2015 17:15 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
Nergens, maar het is tegenwoordig helemaal hip om allemaal rare besjes te eten en jezelf wijs te maken dat gluten de bron van alle kwaad zijn.
dat mag gewoon hoor. Net zoals iemand mag kiezen om geen vlees of geen chips meer te eten.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:15 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
Nergens, maar het is tegenwoordig helemaal hip om allemaal rare besjes te eten en jezelf wijs te maken dat gluten de bron van alle kwaad zijn.
En ik mag ook gewoon vragen waarom dus. Ik zie het probleem hier niet.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:17 schreef computergirl het volgende:
[..]
dat mag gewoon hoor. Net zoals iemand mag kiezen om geen vlees of geen chips meer te eten.
Waar zie jij iemand zeggen dat het niet mag?quote:Op woensdag 16 december 2015 17:17 schreef computergirl het volgende:
[..]
dat mag gewoon hoor. Net zoals iemand mag kiezen om geen vlees of geen chips meer te eten.
waarom moet TS zich dan bij jou verantwoorden ?quote:Op woensdag 16 december 2015 17:18 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
Waar zie jij iemand zeggen dat het niet mag?
Dat hoeft ze helemaal niet. Ik snap jouw probleem niet.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:21 schreef computergirl het volgende:
[..]
waarom moet TS zich dan bij jou verantwoorden ?
Aanrader: er na dertig jaar achterkomen dat je glutenintolerant bent.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:13 schreef Isdatzo het volgende:
Aanrader: stop met glutenvrij eten als je geen glutenintolerantie hebt.
Afrader: glutenvrij eten zonder noodzaak.
Ik ben dus sinds vier maanden ook pakjes- en zakjesvrij, op bouillontabletten voo de kippensoep en linzenprut na. Ik schrik soms van wat voor rotzooi er in eten zit, nu ik alle verpakkingen aandachtig moet lezen om er achter te komen of ik het mag of nietquote:Op woensdag 16 december 2015 17:13 schreef Ticootje het volgende:
Pannenkoekenmix van peak, verkrijgbaar bij jumbo. Pannenkoekenmix van ah is niet lekker.
Vers brood is genius van ah goed te doen of voorverpakt van schar is ook prima.
Glutenvrije pasta op basis van rijst is lekkerder dan op basis van mais.
Verder gewoon vers koken, leren koken zonder pakjes en zakjes.
)Heel fijne tips,dank je wel!quote:Op woensdag 16 december 2015 17:19 schreef Ticootje het volgende:
Qua broodbeleg:
Filet american is van sommige merken glutenvrij, roompate ook. Vaak is pure hagelslag glutenvrij, verder kun je smeerkaas of roomkaas gebruiken op brood. Of jam, pindakaas, honing enz enz. Beleg is niet zo lastig.
Diepvrieslasagne heb je bij albert heijn en jumbo. Beide zijn hier favoriet. Ook pizza's zijn prima. Handig om in de vriezer te hebben als nood.
Schar heeft ook croissantjes, die worden hier dan weer niet gewaardeerd.
Brood zou je nog kunnen afwisselen met crackers, ontbijtpap (jumbo) of yoghurt met glutenvrije musli if havermout.
Ineens Coeliak gekregen TS?quote:Op woensdag 16 december 2015 17:03 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Zijn er hier mensen die glutenvrij eten?
Ik eet nu zo'n 4 maanden glutenvrij, en dan valt 1 en ander best tegen als je 'gewoon' eten gewend bent.
Op bepaalde gebieden moet je echt je verwachtingen bijstellen.
Maar er zijn altijd wel absolute aan-, of juist afraders.
Misschien helpt dit andere mensen om makkelijker een keus te maken in het 'woud' van glutenvrije producten?
Zal ik beginnen?
[ afbeelding ]
Ik vind het nieuwe desembrood van YAM erg teleurstellend. Heel dik en compact, maar ook erg droog (dat is een probleem met zo'n beetje alle glutenvrije producten geloof ik)
Het enige dat ik momenteel voorgeproduceerd eet is af en toe een koekje of kruidnootjes zoals in deze maand, en heel soms brood.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:43 schreef computergirl het volgende:
Om zonder waardeoordeel je frasg te beantwoorden: zoek je heil in voeding die van nature glutevrij zijn.
Als je pakjes- en zakjesvrij wil eten zijn glutenvrije produkten uit de fabriek ongeschikt, er is namelijk een enorme rij aan rare ingredienten nodig om te produceren
Voorheen was de noodzaak tot testen er nooit, ik was toch altijd ziek dus het kwam vast van [insert hier een willekeurige aandoening]quote:Op woensdag 16 december 2015 17:42 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ineens Coeliak gekregen TS?
Brood zonder gluten is onmogelijk. Je kan van boekweit wel een vierkante substantie maken, maar brood zal het nooit worden. Dat 'desem' dat hier mooi op het label staat is per definitie niet het geval, desem leeft op de fermentatie van gluten en granen, en voldoet alleen als rijsmiddel als er gluten aanwezig zijn.
Ik zou dan eerder voor tortilla's gaan dan voor glutenvrij 'brood'.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:44 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Het enige dat ik momenteel voorgeproduceerd eet is af en toe een kekje of krunootjes zoals in deze maand, en heel soms brood.
De rest bak en maak i k allemaal zelf (wat een werk)
ncp.sagepub.com/content/early/2014/04/15/0884533614529163quote:Op woensdag 16 december 2015 17:37 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Aanrader: er na dertig jaar achterkomen dat je glutenintolerant bent.
Afrader: meteen gaan oordelen. Die discussie is ook een beetje jammer en onnodig.
Die zijn nog viezer dan die zooi die voor brood moet doorgaanquote:Op woensdag 16 december 2015 17:45 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik zou dan eerder voor tortilla's gaan dan voor glutenvrij 'brood'.
Maar de aandoening is dus inderdaad coeliak? Want als je geen coeliak hebt maar wel baat hebt bij een glutenvrij dieet, dan zijn de gluten waarschijnlijk niet je boosdoener maar eerder een toevoeging (bijvoorbeeld lactose, wat veel in deeg-achtige producten gaat).quote:Op woensdag 16 december 2015 17:45 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Voorheen was de noodzaak tot testen er nooit, ik was toch altijd ziek dus het kwam vast van [insert hier een willekeurige aandoening]
Daar kan je wel weer meer mee, dat is een minder storende drager voor je beleg dan een brood dat echt niet te vreten isquote:Op woensdag 16 december 2015 17:46 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Die zijn nog viezer dan die zooi die voor brood moet doorgaan![]()
Het is inderdaad coeliak of iets anders, gluten intolerantie is nooit aangetoond, zie paper boven.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Maar de aandoening is dus inderdaad coeliak? Want als je geen coeliak hebt maar wel baat hebt bij een glutenvrij dieet, dan zijn de gluten waarschijnlijk niet je boosdoener maar eerder een toevoeging (bijvoorbeeld lactose, wat veel in deeg-achtige producten gaat).
Yep.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Maar de aandoening is dus inderdaad coeliak? Want als je geen coeliak hebt maar wel baat hebt bij een glutenvrij dieet, dan zijn de gluten waarschijnlijk niet je boosdoener maar eerder een toevoeging (bijvoorbeeld lactose, wat veel in deeg-achtige producten gaat).
dan snap ik je vraag om tips over fabrieksproducten niet eigenlijk.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:44 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Het enige dat ik momenteel voorgeproduceerd eet is af en toe een koekje of kruidnootjes zoals in deze maand, en heel soms brood.
De rest bak en maak i k allemaal zelf (wat een werk)
Dat is wel waar inderdaad. Ik ben nog op zoek naar het juiste meel/recept om zelf wraps te maken, nog niet gevonden.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Daar kan je wel weer meer mee, dat is een minder storende drager voor je beleg dan een brood dat echt niet te vreten is![]()
Pannekoeken (boekweit) bakken zonder suiker, zodat je niet-zoete glutenvrije pannekoeken hebt die je vervolgens belegd.
de aandoening heet coeliakie.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:46 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Maar de aandoening is dus inderdaad coeliak?
Omdat ik eigenlijk soms ook wel wat gemak wil, vooral als ik werk, of veel onderweg ben.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:48 schreef computergirl het volgende:
[..]
dan snap ik je vraag om tips over fabrieksproducten niet eigenlijk.
Meeste mensen zijn gewend het engels te gebruiken en daar heb je een korte vorm die op coeliak lijkt. waarschijnlijk daarom.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:50 schreef computergirl het volgende:
[..]
de aandoening heet coeliakie.
je kunt heel makkelijk van kikkererwtenmeel een beslag maken met wat olijfolie, zout en warm water. Dat even een uurtje laten staan, daarna eventueel nog wat verdunnen en pannenkoeken van bakken. Kun je beleggen zoals wraps (beleggen, oprollen en in alufolie wikkelen, kun je ze de volgende dag zo mee naar je werk nemen), maar warm zijn ze ook lekker als bijgerecht bij curry's bv. Kikkererwtenmeel is goed verkrijgbaar bij toko of turkse supermarkt (gram flour) en (iets duurder) bij de biowinkel.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:49 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Dat is wel waar inderdaad. Ik ben nog op zoek naar het juiste meel/recept om zelf wraps te maken, nog niet gevonden.
Celiac of Coeliac zou het dan zijn, geen enkele reden om het in het Nederlands niet normaal te schrijven.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:52 schreef leeell het volgende:
[..]
Meeste mensen zijn gewend het engels te gebruiken en daar heb je een korte vorm die op coeliak lijkt. waarschijnlijk daarom.
En dit gaat over mensen die op basis zelf-diagnose bepaald hebben gluten-intolerant te zijn.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:45 schreef leeell het volgende:
[..]
ncp.sagepub.com/content/early/2014/04/15/0884533614529163
Hier blieft dochter de broodjes van de mac absoluut niet.quote:Op woensdag 16 december 2015 20:24 schreef Zelfscanner het volgende:
Cheeseburger bij de mac is wel lekker
Het gaat er dan ook om of de patatten in hetzelfde vet worden gebakken als de kroketten/frikandellen. De friet zelf is het probleem niet.quote:Op woensdag 16 december 2015 23:15 schreef Isdatzo het volgende:
Misschien dat er wat paneermeel van kroketten ofzo achterblijft, maar in de friet of in het vet zit het in elk geval niet.
Dit is inderdaad het probleem...quote:Op woensdag 16 december 2015 23:33 schreef Awsom het volgende:
[..]
Het gaat er dan ook om of de patatten in hetzelfde vet worden gebakken als de kroketten/frikandellen. De friet zelf is het probleem niet.
Als je niet intolerant bent, werkt het placebomatig ook echt goed.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:08 schreef Rezania het volgende:
Wat voor voordelen heeft het voor jou gehad tot nu toe? (Oprecht nieuwsgierig.)
Ook sporen van gluten of een korreltje tarwemeel is geen optie. Hier worden ook producten gemeden waar mogelijk sporen van gluten in zitten (dan is het product dus verwerkt in een fabriek waar ook gluten worden verwerkt)quote:Op woensdag 16 december 2015 23:15 schreef Isdatzo het volgende:
Misschien dat er wat paneermeel van kroketten ofzo achterblijft, maar in de friet of in het vet zit het in elk geval niet.
Fructose zit toch ook echt in alles?quote:Op donderdag 17 december 2015 13:12 schreef Deepfreeze het volgende:
Ik vond het fruitbrood van genius best goed te eten. Wel duur, maar veel beter dan de andere genius broden.
Gelukkig was het bij mij voor een tijdelijke medisch dieet en ging het om de fructanen in tarwe ipv de gluten. Uiteindelijk had ik ook geen probleem met die fructanen (wel met lactose en fructose).
In genoeg, gelukkig is het redelijk mild en kan ik het een beetje hebben in combi met genoeg vezels(zoals de rozijnen in dat brood). Maar van een theelepel honing ben ik 3 dagen klaar. Een kwart appeltje is ook teveel. Zeker meerdere dagen na elkaar.quote:Op donderdag 17 december 2015 13:16 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Fructose zit toch ook echt in alles?
Waar haal je die rijstpasta. Kunnen we het gewoon hebben over glutenvrije voeding? Wil geen dicussies over wel goed niet goed.quote:Op woensdag 16 december 2015 17:13 schreef Ticootje het volgende:
Glutenvrije pasta op basis van rijst is lekkerder dan op basis van mais.
Mais en rijst bevatten ook glutenquote:Op zaterdag 2 januari 2016 20:12 schreef StefBros het volgende:
Mijn tip is toch gewoon je aangeleerde eetgewoontes aanpassen. Blijf niet in het 'je moet brood en pasta etc. eten want zo hoort het' hangen. Erg vermoeiend als je geen gluten mag.
Ik haal veel inspiratie uit Aziatische en Afrikaanse keukens. Landen waar het rijst/mais is i.p.v. granen.
Ik ontbijt nu meestal met soep zoals in veel landen normaal is. Een keer per maand maak ik kant en klare zakjes met groente/vlees/vis/ei/rijst/eiermie/etc, Die gooi ik in de ochtend in de bouillon, ondertussen even opmaken, en dan is je ontbijt klaar. Kost dus eigenlijk niet meer werk dan bammetjes smeren.
Lunch is meestal restjes van het avondeten aangevuld met wat rauwkost, noten en fruit en een eitje. Of een salade.
Het is onzin om te beweren dat we pas recent granen eten, granen waren de eerste landbouwgewassen in Europa en het midden oosten.quote:Zoek ook eens op Paleo en Fodmap als je recepten zoekt. Die diëten zijn ook glutenvrij.
Oh en dan bedenk ik me toch spontaan een aanrader:
Men maakt sauzen vaak dikker met bloem, dus pakjessaus of zelf saus maken viel al af dacht ik. Ik kwam er achter dat men in de middeleeuwen sauzen bond met rauw eigeel op een website met Nederlandse oude recepten (van voor de tijd dat we graan aten, dat doen we pas zeer recent, daarvoor was het een echt luxeproduct). Ik heb laatst zo verse roodfruitsaus gemaakt voor over een biefstukje. En hoewel het heel raar en vies klinkt, was het echt zo lekker. Je proeft het ei ook niet, het bind enkel. En het was eigenlijk lekkerder dan bloem, wie verwacht dat nou als je rauwe eidooier+fruit leest.
'Doordat deze eiwitten (in rijst, maïs en haver) een andere aminozuursamenstelling hebben dan de gluten in tarwe, gerst en rogge, leveren ze geen problemen op voor mensen die niet tegen gluten kunnen' (Universiteit van Wageningen)quote:Op zaterdag 2 januari 2016 20:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mais en rijst bevatten ook gluten
[..]
Het is onzin om te beweren dat we pas recent granen eten, granen waren de eerste landbouwgewassen in Europa en het midden oosten.
Saus kan je ook gewoon binden met aardappel(meel), met xantaan, alginaat.
Het merk heet "lieke is vrij"quote:Op zondag 20 december 2015 14:42 schreef cb2013 het volgende:
[..]
Waar haal je die rijstpasta. Kunnen we het gewoon hebben over glutenvrije voeding? Wil geen dicussies over wel goed niet goed.
Plus heeft het. Ik proefde zo goed als geen geen verschil met normale pasta.quote:Op zondag 20 december 2015 14:42 schreef cb2013 het volgende:
[..]
Waar haal je die rijstpasta. Kunnen we het gewoon hebben over glutenvrije voeding? Wil geen dicussies over wel goed niet goed.
Zeggen dat ze geen gluten bevatten is niet correct, wijsneus, en in de oudheid at men al veel granen. Onze hele manier van samenleving en beschaving is gebaseerd op de eigenschappen van granen.quote:Op zaterdag 2 januari 2016 21:11 schreef StefBros het volgende:
[..]
'Doordat deze eiwitten (in rijst, maïs en haver) een andere aminozuursamenstelling hebben dan de gluten in tarwe, gerst en rogge, leveren ze geen problemen op voor mensen die niet tegen gluten kunnen' (Universiteit van Wageningen)
Dat we en masse ons hele dieet op granen zijn gaan baseren kwam pas tijdens de industriële revolutie. Een brood maken was voor die tijd flink wat werk, als je zoveel bammetjes wou eten zoals wij nu doen.
Uiteraard kun je sauzen ook binden met andere zaken, maar het gaat toch om tips geven omtrent glutenvrij eten, zuurpruim.
Dit.quote:Op zaterdag 2 januari 2016 22:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Onze hele manier van samenleving en beschaving is gebaseerd op de eigenschappen van granen.
Lees Jared Diamond maar eens na. Het hele concept van steden, gecentraliseerd bestuur is gebaseerd op het feit dat je granen massaal kan aanbouwen, opslaan en distributie kan bedrijven.
Ik zeg niet, en heb ook nooit gezegd, dat we geen granen aten. Maar hoeveel we dat nu toe is pas zeer recent. Tevens heb ik ook niet gezegd dat onze samenleving en beschaving wel of niet iets met graan te maken heeft. Maar ik heb het idee dat het niet uitmaakt wat ik zeg, en hoe ik het onderbouw, jij vind het leuk om mensen op jouw bedachte foute feiten te wijzen om te rellen en jezelf goed te voelen. Laten we anders gewoon, ook al eerder gevraagd door TS. verder gaan met voor- en afraders van glutenvrij eten?quote:Op zaterdag 2 januari 2016 22:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zeggen dat ze geen gluten bevatten is niet correct, wijsneus, en in de oudheid at men al veel granen. Onze hele manier van samenleving en beschaving is gebaseerd op de eigenschappen van granen.
Lees Jared Diamond maar eens na. Het hele concept van steden, gecentraliseerd bestuur is gebaseerd op het feit dat je granen massaal kan aanbouwen, opslaan en distributie kan bedrijven.
Neen, de belangrijkste bron van koolhydraten tot de komst van de aardappel waren granen in de vorm van pap, brood en bier. Je roept maar wat, je onderbouwt niets.quote:Op zaterdag 2 januari 2016 23:04 schreef StefBros het volgende:
[..]
Ik zeg niet, en heb ook nooit gezegd, dat we geen granen aten. Maar hoeveel we dat nu toe is pas zeer recent. Tevens heb ik ook niet gezegd dat onze samenleving en beschaving wel of niet iets met graan te maken heeft. Maar ik heb het idee dat het niet uitmaakt wat ik zeg, en hoe ik het onderbouw, jij vind het leuk om mensen op jouw bedachte foute feiten te wijzen om te rellen en jezelf goed te voelen. Laten we anders gewoon, ook al eerder gevraagd door TS. verder gaan met voor- en afraders van glutenvrij eten?
heb je Yam al eens geprobeerd?quote:Op dinsdag 12 januari 2016 18:48 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
Ja, hierzoIk heb sinds april 2012 de diagnose neurologische coeliakie en eet dus strikt glutenvrij. Bij mij is het dus geen hipstergedrag, maar een noodzaak. Als ik per ongeluk gluten binnenkrijg ben ik 4 dagen van de kaart (paniek, draaierig, overgeven, koud zweet en nóg gevoeliger voor omgevingsgeluiden).
Qua brood eet ik Consenza witbrood met pitjes van de Plus (groene verpakking), de gewone witte variant smaakt chemisch (dat proef je uren later nog) en het bruinbrood is enorm saai.
Nee, wel een keer het brood van Genius geprobeerd, maar dat vond ik niks.quote:Op dinsdag 12 januari 2016 20:56 schreef computergirl het volgende:
[..]
heb je Yam al eens geprobeerd?
ik vond Yam best te eten, stevig en qua smaak op niveau van normaal supermarktbroodquote:Op dinsdag 12 januari 2016 22:13 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
[..]
Nee, wel een keer het brood van Genius geprobeerd, maar dat vond ik niks.
Is heel weinig over te vinden omdat het behoorlijk zeldzaam is... bij mij is niet de dunne darm aangetast, maar de zenuwen en kleine hersenenquote:Op woensdag 13 januari 2016 13:16 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Wow bestaat zo'n diagnose?
Ik heb net even gezocht, maar vind er weinig literatuur over?
Hoe kom je aan die diagnose dan?quote:Op woensdag 13 januari 2016 13:18 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
[..]
Is heel weinig over te vinden omdat het behoorlijk zeldzaam is... bij mij is niet de dunne darm aangetast, maar de zenuwen en kleine hersenen
Ik had een overkill aan antistoffen tegen gluten in mijn lijf, maar mijn maag en darmen zagen er picobello uit. Ik heb ze over al m'n klachten verteld (evenwichtsproblemen, last van geluid, draaierigheid, etc.) en ging vervolgens de MRI-scanner in, waar ze er achter kwamen dat ik een cyste in de kleine hersenen heb zitten.quote:Op woensdag 13 januari 2016 13:25 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Hoe kom je aan die diagnose dan?
En wat waren de symptomen waarop ze aansloegen?
Genius heeft ook weer 3 varianten. Wit, bruin en fruit brood. Vond jij ze alle drie niet te eten?quote:Op dinsdag 12 januari 2016 22:13 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
[..]
Nee, wel een keer het brood van Genius geprobeerd, maar dat vond ik niks.
Wat is er niet goed aan een breaker? Dat is gewoon yoghurt...quote:Op zaterdag 2 januari 2016 23:04 schreef StefBros het volgende:
[..]
Ik zeg niet, en heb ook nooit gezegd, dat we geen granen aten. Maar hoeveel we dat nu toe is pas zeer recent. Tevens heb ik ook niet gezegd dat onze samenleving en beschaving wel of niet iets met graan te maken heeft. Maar ik heb het idee dat het niet uitmaakt wat ik zeg, en hoe ik het onderbouw, jij vind het leuk om mensen op jouw bedachte foute feiten te wijzen om te rellen en jezelf goed te voelen. Laten we anders gewoon, ook al eerder gevraagd door TS. verder gaan met voor- en afraders van glutenvrij eten?
Afrader:
Glutenvrije breakers. (Die knijpverpakking-yoghurt). Net als bij degene die lactosevrij zijn, en ze dit heel enthousiast op de verpakking zetten in grote letters, zijn ze dit niet. Er staat een klein sterretje... en als je op de achterkant leest bij het sterretje staat dat het er eigenlijk gewoon wel in zit, maar weinig i.v.m. vergelijkbare producten
Overigens sowieso oppassen, ik wou laatst bij de bakker glutenvrij brood kopen. Ze vroeg 'de echte of de neppe?' De echte maken ze alleen op woensdag, word de hele keuken uitgebreid van te vore gereinigd e.d. De neppe bevat stiekem toch gewoon nog 50 procent granen met gluten...maar mag zich toch zo noemen =/
Voordat ik wist dat ik Crohn heb dacht ik ook een tijd dat ik een glutenintolerantie had en at ik ook genius brood inderdaad; ik vond het rozijnenbrood van genius evenals de bruine bolletjes met zaden heel goed te doenquote:Op donderdag 14 januari 2016 10:52 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Genius heeft ook weer 3 varianten. Wit, bruin en fruit brood. Vond jij ze alle drie niet te eten?
Ja die bolletjes zie ik ook wel eens liggen, komen die een beetje in de buurt van normale bruine bolletjes?quote:Op donderdag 14 januari 2016 11:39 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Voordat ik wist dat ik Crohn heb dacht ik ook een tijd dat ik een glutenintolerantie had en at ik ook genius brood inderdaad; ik vond het rozijnenbrood van genius evenals de bruine bolletjes met zaden heel goed te doen
Qua smaak vond ik wel; maar ze zijn net als de meeste glutenvrije broden wel vrij droog en brokkelig dus je kan ze het beste eten met iets als een salade of jam ofzo; geen beleg dat ook droog isquote:Op donderdag 14 januari 2016 11:40 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Ja die bolletjes zie ik ook wel eens liggen, komen die een beetje in de buurt van normale bruine bolletjes?
Het feit dat ze niet gluten-vrij zijn maar zichzelf wel zo verkopen...quote:Op donderdag 14 januari 2016 10:53 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Wat is er niet goed aan een breaker? Dat is gewoon yoghurt...
Zijn breakers serieus niet glutenvrij?quote:Op donderdag 14 januari 2016 15:19 schreef StefBros het volgende:
[..]
Het feit dat ze niet gluten-vrij zijn maar zichzelf wel zo verkopen...
Zoals ik zei; de glutenvrije breaker.quote:Op donderdag 14 januari 2016 15:21 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Zijn breakers serieus niet glutenvrij?
Dan zouden ze dat op de verpakking moeten vermelden, het is immers bij wet verplicht om allergenen te vermelden.
Ik heb toevallig een breaker aardbij voor mn neus: Yoghurt, suiker 9%, Aardbei, gemodificeerd maïszetmeel, glucose-fructosestroop, kleurend vruchten- en plantenextract, aroma.
Allergie-informatie:
Bevat koemelkeiwit en lactose.
Dit is gewoon gluten vrij.
Ja, waarop ik vraag wat is er mis met een breaker waarop jij zegt dat ze niet glutenvrij zijn. Wat duidelijk onzin is.quote:Op donderdag 14 januari 2016 15:22 schreef StefBros het volgende:
[..]
Zoals ik zei; de glutenvrije breaker.
Je leest verkeerd.quote:Op donderdag 14 januari 2016 15:24 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Ja, waarop ik vraag wat is er mis met een breaker waarop jij zegt dat ze niet glutenvrij zijn. Wat duidelijk onzin is.
AH!quote:Op donderdag 14 januari 2016 15:27 schreef StefBros het volgende:
[..]
Je leest verkeerd.
De glutenvrije breaker, die zichzelf zo verkoopt, is niet glutenvrij.
Welk ingrediënt bevat dan gluten?quote:Op donderdag 14 januari 2016 15:27 schreef StefBros het volgende:
[..]
Je leest verkeerd.
De glutenvrije breaker, die zichzelf zo verkoopt, is niet glutenvrij.
Leg uit.quote:Op maandag 20 juni 2016 10:35 schreef raulbouli het volgende:
Jammer dat het niet 100% glutenvrij is....
Als ik dat topic en het voorafgaande teruglees zijn mensen niet alleen " allergies" voor bep levensmiddelen, maar vooral voor de waarheid, kritiek en gezond verstandquote:Op maandag 20 juni 2016 11:47 schreef Iwanius het volgende:
![]()
"glutenvrij eten"..."dit mag ik niet want ik heb een allergie'...Echt deze generatie is m.i.de meest 'zielige' generatie die er maar zijn kan die enkele uitzonderingen daar gelaten die echt wat mankeren en de rest gewoon een mode-trend volgt en daarmee denkt het eeuwige leven te hebben als ze zo 'gezond'eten. Piet en ik hadden er een hele tijd geleden in Allergie als modeverschijnsel moet hardhandig bestreden worden er zo onze mening over en wat blijkt: De meesten mankeren helemaal niks dan alleen wat ze zichzelf aanpraten of verwarren met overgevoeligheid.
Ben net zo als 'Golfer' op leeftijd en kan praktisch alles wat ik in mijn jeugd at nog steeds eten en dat is niet omdat ik glutenvrij of wat dan ook 'vrij'eet/ at.
Tere zieltjes...
Dus alle breakers zijn glutenvrij, behalve de glutenvrije?quote:Op donderdag 14 januari 2016 15:27 schreef StefBros het volgende:
[..]
Je leest verkeerd.
De glutenvrije breaker, die zichzelf zo verkoopt, is niet glutenvrij.
Non-discussie. Als mensen zich beter voelen als ze geen gluten eten moeten ze dat lekker doen. Zolang ze daar maar gewoon zelf de lasten van dragen, en niet tegen iedereen gaan lopen preken dat ze ook glutenvrij moeten eten, of van hun omgeving eisen dat ze onbegrensd rekening met ze houden.quote:Op maandag 20 juni 2016 11:47 schreef Iwanius het volgende:
![]()
"glutenvrij eten"..."dit mag ik niet want ik heb een allergie'...Echt deze generatie is m.i.de meest 'zielige' generatie die er maar zijn kan die enkele uitzonderingen daar gelaten die echt wat mankeren en de rest gewoon een mode-trend volgt en daarmee denkt het eeuwige leven te hebben als ze zo 'gezond'eten. Piet en ik hadden er een hele tijd geleden in Allergie als modeverschijnsel moet hardhandig bestreden worden er zo onze mening over en wat blijkt: De meesten mankeren helemaal niks dan alleen wat ze zichzelf aanpraten of verwarren met overgevoeligheid.
Ben net zo als 'Golfer' op leeftijd en kan praktisch alles wat ik in mijn jeugd at nog steeds eten en dat is niet omdat ik glutenvrij of wat dan ook 'vrij'eet/ at.
Tere zieltjes...
Medewerker pakt met handjes (of er nou handschoenen omheen zitten of niet) glutenvolle broodjes vast, daarna de glutenvrije broodjes... etc... er is constant sprake van kruisbesmetting...quote:
De keuken is niet glutenvrij, dus het is inderdaad glutenarm. Maar als je vriendin er echt flink ziek van wordt dan volgen de mensen in de keuken de protocollen niet en is dat echt wel een reden om verhaal te gaan halen.quote:Op maandag 20 juni 2016 15:12 schreef raulbouli het volgende:
[..]
Medewerker pakt met handjes (of er nou handschoenen omheen zitten of niet) glutenvolle broodjes vast, daarna de glutenvrije broodjes... etc... er is constant sprake van kruisbesmetting...
Vriendin paar keer goed ziek van geworden...het werkt gewoon niet goed in een glutenvolle omgeving....zonder aparte ruimte o.i.d.
Als je een échte glutenallergie zou ik zeker niet op laaggeschoolde horecamedewerkers vertrouwenquote:Op maandag 20 juni 2016 15:12 schreef raulbouli het volgende:
[..]
Medewerker pakt met handjes (of er nou handschoenen omheen zitten of niet) glutenvolle broodjes vast, daarna de glutenvrije broodjes... etc... er is constant sprake van kruisbesmetting...
Vriendin paar keer goed ziek van geworden...het werkt gewoon niet goed in een glutenvolle omgeving....zonder aparte ruimte o.i.d.
Recept voor ongeveer 350mlquote:Op woensdag 16 december 2015 17:39 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Ik ben dus sinds vier maanden ook pakjes- en zakjesvrij, op bouillontabletten voo de kippensoep
Ik geloof dat ik bij een allergie met kans op anafylactische shock sowieso maar nooit uit eten zou gaan. Ik zou er echt niet op vertrouwen dat het wel goed komt in zo'n keuken. Zeker niet met allergie als modeverschijnsel en chefs die eventueel denken 'jaja, weer zo'n zeur'. Is volgens mij daardoor ook al eens mis gegaan.quote:Op maandag 20 juni 2016 16:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je een échte glutenallergie zou ik zeker niet op laaggeschoolde horecamedewerkers vertrouwen
quote:I still to this day feel a certain sense of sickness when I remember this memory. I was a fucking idiot in college and so were my coworkers.
I worked in this burger joint near the university and we had this girl who always came in and ordered the same thing at least three times a week: cheeseburger, fries, and a coke. But every time she would remind us not to put tomatoes anywhere near her food. We always made fun of her because we thought being allergic to tomatoes is like saying you’re allergic to gluten: it’s an excuse to be a dick.
She would watch us like a fucking hawk to make sure we didn’t put any tomatoes even near her damn food. She even made us remake her burger if it so much as touched a place where a tomato could have been.
We would occasionally fuck with her by putting ketchup packets in her bag, just to see how she reacted. I don’t even remember why we were such big dicks to her, since she wasn’t a bad person...just fucking anal.
Then came the day when someone in the kitchen had enough with her being crazy, and slathered her burger with tomato juice before wrapping it up. I don’t even know why we thought it was a good idea, I think it was just a long night and we had been dealing with her being a tomato psycho for several months and just couldn’t take it anymore.
So we served her the burger and watched her sit down to eat. Nothing happened. She sat there and happily chowed down on her fucking cheeseburger. We all had a good laugh at her expense, because JFC, we had spent so long dealing with her bullshit food allergy.
And then ten minutes later the chick started convulsing. Apparently, tomato allergies are real and she was the tomato unicorn. The restaurant chalked it up to an accidental cross contamination, and she was fine, and thankfully we didn’t get our asses sued. After that, you better fucking believe we took every single allergy seriously, even if it sounded stupid.
So that kids is how I learned not to fuck with people’s food. I still can’t believe I almost fucking killed someone. Tomato girl, I am really sorry.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |