abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173955369
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 21:21 schreef AchJa het volgende:
Kamerbrief: Toezegging over de werving en behoud van Personeel.

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

:') :') :') _____________________!!!!!!!!!!!!!!

Het personeelsprobleem ook vooral niet bij de basis aanpakken he... Zoals proberen dat defensie het predikaat betrouwbare werkgever weer terugverdient en het personeel waarderen in de vorm van knappe arbeidsvoorwaarden etc... Nee, we gaan weer allerlei trucs verzinnen die weer zwaar negatief uitpakken voor het zittende personeel....
De kruik gaat te water totdat zij breekt
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
  Moderator / Redactie FP maandag 25 september 2017 @ 11:07:59 #52
168091 crew  Cobra4
Alba gu brāth
pi_173983974
quote:
Forse plus defensie

DEN HAAG - De nieuwe coalitie wil circa anderhalf miljard euro extra uittrekken voor defensie. Dat staat volgens ingewijden in de financiële plannen die VVD, CDA, D66 en CU naar het Centraal Planbureau (CPB) hebben gestuurd om de haalbaarheid ervan te onderzoeken.

Partijen willen een miljard euro gebruiken om achterstallig onderhoud weg te werken in de defensie-organisatie, zoals het gladstrijken van plooien rond de arbeidsvoorwaarden van militairen.

De rest van het geld is bestemd voor investeringen, waar ideeën voor zijn aangereikt door de Commandant der Strijdkrachten.

Niet slecht
Dit weekend kwamen de resultaten van de CPB-doorrekening terug en een betrokkene stelt dat die er op het eerste gezicht ’niet slecht uitzien’.

De komende dagen bekijken de partijen of ze hun beoogde plannen in de huidige vorm zullen doorzetten, waarna ook het bedrag voor defensie definitief wordt gemaakt.

(Telegraaf)
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_173990620
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2017 11:07 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Structureel? Want dat zou een behoorlijke stap zijn.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_173990658
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 25 september 2017 17:41 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

Structureel? Want dat zou een behoorlijke stap zijn.
Daar is nog niemand achter...
  maandag 25 september 2017 @ 18:08:18 #55
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_173991082
quote:
1s.gif Op maandag 25 september 2017 17:41 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Structureel? Want dat zou een behoorlijke stap zijn.
Kan ook net zo goed voor de hele periode zijn.
Ik kan tellen
  maandag 25 september 2017 @ 21:29:36 #56
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_173995612
Het glas is halfvol :)
pi_173998287
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2017 21:29 schreef detaris het volgende:
Het glas is halfvol :)
Er komt iig geld bij idd. Dat heb ik lange tijd niet meegemaakt...
  Moderator / Redactie FP vrijdag 6 oktober 2017 @ 12:23:59 #58
168091 crew  Cobra4
Alba gu brāth
pi_174232081
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2017 17:42 schreef AchJa het volgende:

[..]

Daar is nog niemand achter...
Structureel dus. :D ^O^

https://www.volkskrant.nl(...)r-defensie~a4520277/
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_174233357
quote:
Goed nieuws. Overigens blijkt maar weer dat dat hele bezuinigen niets opgeleverd heeft. Of het nu bij defensie, onderwijs of gezondheidszorg is. Ze komen altijd met een boemerang terug.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  zaterdag 7 oktober 2017 @ 13:11:11 #60
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_174253389
Voormalig commandant Mart de Kruif legt uit hoe zijn krijgsmacht vastliep de afgelopen jaren

'Het leek op een oude lynchpartij'

Voormalig commandant Mart de Kruif weet hoe het is om soldaten op missie te verliezen. In een bewogen week voor defensie rekent hij af met 'Den Haag'.

Defensie is een puinhoop en de minister had haar organisatie niet onder controle; dat beeld blijft hangen na het Kamerdebat van afgelopen week waarbij de minister van Defensie en de Commandant der Strijdkrachten moesten aftreden. Luitenant-generaal b.d. Mart de Kruif was als commandant van de landmacht medeverantwoordelijk voor de uitzending van militairen naar Mali. Ook voerde hij in 2008 het bevel over 45 duizend NAVO-militairen in Zuid-Afghanistan. De Kruif weet best dat de afkorting b.d. onder militairen staat voor 'bek dicht'. Maar op verzoek van de Volkskrant wil hij toch uitleggen hoe afgelopen jaren zijn krijgsmacht krakend vastliep.

Hoe heeft u gekeken naar het Kamerdebat waarbij minister van Defensie Jeanine Hennis en Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp moesten opstappen?

De Kruif steekt beide armen in de lucht: 'Er was geen debat! Het oordeel stond al vast. De diepere inhoud - de slechte staat van de krijgsmacht - kwam niet ter sprake. Het aftreden van de minister en de hoogste commandant was een ethisch gebaar, naar aanleiding van een tragedie. Heel zuiver. Maar ik had gehoopt dat ten minste één Kamerlid ook zelf in de spiegel had durven kijken. We waren getuige van een herhaling van 20 augustus 1672: het lynchen van de gebroeders De Witt. Niet letterlijk, maar figuurlijk. Het Volksempfinden regeerde.'

Wat verwijt u de Kamerleden?

'Het ontbreekt hen aan staatsmanschap. Opportuniteit overheerst. Ik begrijp dat ze liever een miljoen extra uitgeven aan zorg dan aan defensie. Dat is makkelijker te verkopen. Maar daar moet je overheen kunnen stappen. Defensie kun je snel uitkleden, maar opbouwen kost jaren. Je kunt niet even een bataljon kopen als het nodig is, je bouwt een krijgsmacht langzaam op van binnenuit. Door bezuinigingen en reorganisaties kampt de krijgsmacht met grote materieeltekorten en een uittocht van ervaren mensen. We draaien niet langer mee in de eredivisie. We zijn Achilles '29 uit Groesbeek, tweede divisie. Dat is ernstig, want we hebben het niet over de hervorming van de btw of de aanleg van een snelweg, maar over een overheidstaak waarbij mannen en vrouwen hun leven moeten wagen.'

Verwijt u zichzelf het fatale ongeluk in Mali? De missie begon toen u de baas was van de landmacht.

'Ik heb in mijn hoofd iedere film teruggedraaid waarbij ik moest beslissen eenheden uit te zenden. Nooit heb ik gedacht: 'We nemen hier een groot risico maar we doen het toch.' Daarom doet dit tragische incident zo'n pijn. Nooit heb ik het gevoel gehad dat we mensen in gevaar brachten door ondeugdelijke materieel. Maar dat is wel gebeurd. Ik ging ervan uit dat het spul veilig was. De defensieorganisatie is gebouwd op vertrouwen.'

De eerste soldaten in Mali klaagden over een gebrek aan gepantserde slaapcontainers.

'Dat klopt. Maar ik vind, je kunt ook een sleuf graven en daarin gaan liggen. En bijvoorbeeld een doelopsporingsradar meenemen om na een aanval snel te kunnen terugslaan. Het was een bewust risico dat ik acceptabel achtte. We kunnen niet wachten met de inzet van militairen tot een gepantserd dorp met internet is neergezet. Er bestaat geen situatie van nul risico. Het beroep van een militair is een gevaarlijk beroep.'

Waaraan merkte u afgelopen jaren dat de landmacht begon vast te lopen?

'De bedrijfsvoering klopt niet meer. Als een auto kapotgaat, kun je niet even een monteur laten komen. Als een wapen stuk is, krijg je dat niet binnen een week gerepareerd. We rijden in 25 jaar oude DAF-vrachtwagens waarvoor geen reserveonderdelen meer zijn. Een gewone transportonderneming schrijft een vrachtwagen in vijf jaar af. De kern van het probleem is dat defensie is doorgeschoten in het streven naar efficiency. Tijdens de Koude Oorlog hadden we van alles te veel, maar nu ligt alles gelijk stil als ook maar iets kapotgaat.'

Klopt het verhaal dat soldaten pang pang moeten roepen bij gebrek aan munitie?

'Ja, dat klopt. En het is pijnlijk dat een Kamerlid als Alexander Pechtold dat grappig vindt. Binnen de landmacht noemen ze hem Pang Pang Pechtold. Door munitiegebrek zijn eenheden minder getraind. Terwijl onze kerntaak wel vechten is. Pas als je dat kunt, kun je ook vrede sluiten. Nederland heeft een carrot, maar geen stick. In Srebrenica hebben we geleerd wat dat voor gevolgen kan hebben.'

Wat moet er volgens u veranderen bij defensie?

'Ten eerste moeten we de centrale sturing uit Den Haag deels terugdraaien. Ik was verantwoordelijk voor 20 duizend werknemers, maar als ik 1.200 euro wilde uitgeven, was ik twaalf weken en acht handtekeningen verder. Ik heb op het punt gestaan ontslag te nemen toen ik nog eens 43 miljoen euro moest bezuinigen. Niet vanwege dat bedrag, maar omdat Den Haag er bij vertelde hoe ik dat precies moest doen. Terwijl ik toch de commandant van de Landmacht was!

'Ik heb minister Hennis en commandant Middendorp een beter alternatief voorgelegd, wat zij accepteerden. Maar omdat mijn plan eerst politiek moest worden afgestemd, stond ik in Ermelo een zaal met 600 man te vertellen dat hun eenheid werd opgeheven - terwijl ik wist dat dit besluit een paar weken later zou worden teruggedraaid. Nog een voorbeeld: de verkoop van alle Leopard-tanks was geen idee van de militaire top. Dat had minister Hans Hillen persoonlijk bedacht. Alsof ik een chirurg vertel hoe hij of zij moet opereren. Gelukkig belde het Duitse leger later met de boodschap dat ze genoeg tanks hadden, maar geen personeel. Dat leidde dan weer tot een unieke, vergaande samenwerking.

'Ten tweede moeten we zorgen dat goede mensen blijven bij defensie. Ik heb de discussie over arbeidsvoorwaarden overgelaten aan de Directie Personeel. Ik had me daar toch mee moeten bemoeien. Dat verwijt ik mezelf. De arbeidsvoorwaarden verslechterden sluipenderwijs en er is nog steeds geen cao. Vooral voor de onderofficieren is dat bitter. Zij zijn de ruggengraat van het leger en behoren tot het besten ter wereld. Zij accepteerden altijd een karig salaris in ruil voor mooi, verantwoordelijk werk. Met goed materieel en baanzekerheid. Die laatste pijlers hebben we weggehaald.'

Welk rapportcijfer geeft u de krijgsmacht?

'Een 5 voor materieel, een 8 voor personeel.'

Waarom heeft u zelf geen ontslag genomen?

Met bedeesde stem: 'Tsja... generaal Arie van der Vlis heeft dat in 1994 gedaan omdat hij verdere bezuinigingen voor zichzelf niet kon verantwoorden. Een mooie symbolische daad. Maar de volgende dag stond zijn opvolger klaar die het beleid wel uitvoerde. Zelf kon ik mijn ei goed kwijt bij de minister en de Commandant der Strijdkrachten. We zagen samen licht aan het einde van de tunnel en dan loop je niet weg. Bovendien was het een voorrecht te werken met de mensen van de landmacht. Lachen en janken, iedere dag weer.'

Moeten militairen hun can do-mentaliteit niet wat temperen?

'Dat is niet het probleem. Die mentaliteit is functioneel. De opdracht gaat boven alles, zelfs je eigen leven. Geen enkele andere beroepsgroep heeft dat. Ook niet de politie. Can do is de ziel van de krijgsmacht. Een commandant beslist of een risico aanvaardbaar is. Die lijn loopt door tot de Commandant der Strijdkrachten en de minister. Hennis en Middendorp hebben de risico's altijd heel verantwoord afgewogen. Dat zij aftreden vanwege een vreselijk incident met defecte munitie, staat los van de can do-cultuur.'

De Onderzoeksraad voor Veiligheid stelt dat defensie door bezuinigingen de grenzen van de veiligheid heeft opgezocht.

'Als een bedrijf hapert, kan de veiligheid in het geding komen. Maar geen enkele commandant accepteert dat de veiligheid acuut in het geding komt. No way.'

Het defensiebudget is zo'n 8 miljard euro. Is anderhalf miljard erbij, zoals het nieuwe kabinet wil, genoeg?

'Je hebt al 1 miljard nodig om het huishoudboekje op orde te krijgen. Een half miljard om te investeren in materieel en personeel is niet veel. Wie denkt dat we er zijn met anderhalf miljard en een nieuwe minister vergist zich. De ironie wil: afgelopen jaren kregen krijgsmachtdelen hun budget voor onderhoud niet eens op, bij gebrek aan technici en inkopers van reservedelen. Defensie moet weer op zijn hoeven worden gezet. De afgelopen vijftien jaar is de organisatie murw gebeukt. Door te weinig geld, een haperende bedrijfsvoering en een rigide besturing.

'Laat iedereen in de spiegel kijken, van korporaal tot Kamerlid. Gebruik de discussie over dit tragische incident en de politieke bereidheid weer te investeren in defensie, om structurele verbeteringen aan te brengen. Dat begint met een diagnose: wat is er gebeurd, kloppen de gemaakte aannamen nog wel, hoe repareren we wat kapot is, wat komt er op ons af? Ik pleit voor een onafhankelijk onderzoek.'

We kunnen als samenleving ook besluiten dat de eredivisie te hoog gegrepen is.

'Dat mag. De politiek bepaalt de ambitie, de militair voert uit. We kunnen achter onze dijken schuilen en hopen op genade. Maar zeg dan ook tegen de wereld dat we ons niet betrokken voelen en meldt de NAVO dat we even niet meedoen. Mijn mening: we zijn de 16de economie ter wereld en we zouden niet in staat zijn 1.100 mensen op een missie te sturen? Waar hebben we het dan over?'

Van commandant tot adviseur

1958 Geboren in Apeldoorn
1981 Cum laude afgestudeerd aan Koninklijke Militaire Academie
1981-1990 Pelotonscommandant
1991-2001 Staffuncties in Seedorf
2001 Bataljonscommandant Bosnië
2002-2006 Staffuncties in Den Haag
2008-2009 Commandant NAVO-troepen in zuidelijke Afghanistan
2010-2016 (Plaatsvervangend) Commandant Landstrijdkrachten
2017 Adviseur bij Deloitte en lid van adviesraad WRR

Herdenking

De twee in Mali gesneuvelde militairen worden zondag herdacht in de Gedachteniskapel van de stoottroepers in het Gelderse Beneden-Leeuwen. De namen van sergeant Henry Hoving en korporaal Kevin Roggeveld worden bijgeschreven op een plaquette in de kapel.

300 soldaten verloren

Mart de Kruif voerde van 2008 tot 2009 het bevel over 45 duizend NAVO-militairen in Zuid-Afghanistan. Bijna 300 soldaten sneuvelden onder zijn bevel tijdens militaire operaties dat jaar. De Kruif werkt aan een boek over die ervaring op basis van het dagboek dat hij bijhield. 'Sinds die missie word ik soms eensklaps emotioneel', schrijft hij.

Volkskrant
  Moderator zaterdag 7 oktober 2017 @ 16:41:45 #61
257132 crew  Awsom
pi_174257710
Afgezwaaide generaals die opeens hun mond open durven te trekken... :')
  zaterdag 7 oktober 2017 @ 17:06:28 #62
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_174258334
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 oktober 2017 16:41 schreef Awsom het volgende:
Afgezwaaide generaals die opeens hun mond open durven te trekken... :')
De Ybeltje Berckmoes van de krijgsmacht :')
pi_174258540
Inderdaad ja, en dit is echt niet de eerste generaal die nadat hij met pensioen is ineens wel zijn mond opentrekt :')
  zaterdag 7 oktober 2017 @ 21:19:05 #64
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_174265255
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 oktober 2017 16:41 schreef Awsom het volgende:
Afgezwaaide generaals die opeens hun mond open durven te trekken... :')
Precies, nu gaat het opeens gebeuren... Ben ook benieuwd wanneer Verkerk een duit in het zakje gaat doen... :')
  Moderator / Redactie FP + Sport zaterdag 7 oktober 2017 @ 21:26:17 #65
408813 crew  trein2000
pi_174265516
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 oktober 2017 21:19 schreef AchJa het volgende:

[..]

Precies, nu gaat het opeens gebeuren... Ben ook benieuwd wanneer Verkerk een duit in het zakje gaat doen... :')
En middendorp.

Maar de geest is wel uit de fles nu. Lijkt me gunstig voor jullie.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  zondag 8 oktober 2017 @ 22:37:29 #66
129292 LXIV
misdunker
pi_174290472
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 oktober 2017 16:41 schreef Awsom het volgende:
Afgezwaaide generaals die opeens hun mond open durven te trekken... :')
Tja. Maar ik vind het wel een goed, open en eerlijk stuk. Hij zegt ook duidelijk waarom hij geen ontslag genomen heeft maar toch is doorgegaan. En iedere militair weet dat je je tijdens de uitvoering niet achter jouw commandant moet verschuilen (dus zeggen: ik vind het zelf ook een slecht plan, maar ik moet nu eenmaal uitvoeren). En hij is ook realistisch in veel zaken.

Niet dat ik een militair van het type klapjosti ben dat altijd met zijn duimen omhoog staat als er in DH iets besloten wordt, maar in dit geval vind ik het een oprecht stuk.
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
  zondag 8 oktober 2017 @ 22:40:45 #67
129292 LXIV
misdunker
pi_174290545
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 oktober 2017 21:19 schreef AchJa het volgende:

[..]

Precies, nu gaat het opeens gebeuren... Ben ook benieuwd wanneer Verkerk een duit in het zakje gaat doen... :')
Anderhalf miljard en het besef bij de politiek dat ze echt te ver zijn gegaan in hun bezuinigingen lijkt me toch een goed vertrekpunt.

Het is alleen veel lastiger om zomaar die anderhalf miljard nuttig te besteden dan dat het lijkt. Het is niet net als met afbraak, dat je 2 tankbats stillegt en dat daarmee de kous af is. Wil je iets nieuws oprichten of repareren, duurt dat meerdere jaren.
Alleen al het herstellen van het vertrouwen van het personeel... Dat is geen kwestie van eindloon afpakken en 2% erbij. Dat is een heel proces, met een CAO, een haalbaar en menswaardig pensioenplan, basisopleidingen weer van de grond heffen, materialen op OC'n, nakomen beloften, etc etc. En dan is het nog maar de vraag of het lukt en de mensen het accepteren. Te voet en te paard.
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
  Moderator / Redactie FP dinsdag 10 oktober 2017 @ 13:14:37 #68
168091 crew  Cobra4
Alba gu brāth
pi_174323416
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  Moderator / Redactie FP dinsdag 10 oktober 2017 @ 13:21:07 #69
168091 crew  Cobra4
Alba gu brāth
pi_174323543
Er wordt structureel 95 miljoen euro gereserveerd voor cybersecurity. De middelen worden onder andere ingezet voor de uitbreiding van personele capaciteit en ICT-voorzieningen en verdeeld over de departementen Veiligheid en Justitie (NCTV), Defensie (MIVD), Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (AIVD), Buitenlandse Zaken, Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken.

Koninkrijksrelaties: Het Nederlandse deel van het budget voor de Kustwacht gaat over naar het ministerie van Defensie en wordt zodanig aangepast dat een goede taakuitoefening mogelijk is. Hiervoor is 10 miljoen euro per jaar beschikbaar.

4.2 Defensie
De snel toenemende instabiliteit in de wereld waarin aard en omvang van dreigingen en crises in hoog tempo variëren, vergen een moderne en goed toegeruste krijgsmacht. Binnenlandse en internationale veiligheidsproblemen grijpen steeds meer in elkaar en steeds vaker zijn instabiele landen in de ‘ring van instabiliteit’ rondom Europa daarvan de oorzaak. Een veelzijdig inzetbare krijgsmacht die uitvoering kan geven aan zijn grondwettelijke taken is het uitgangspunt. Daarvoor zijn investeringen nodig. De snel veranderende wereldorde vraagt van Nederland om in bondgenootschappelijk verband een relevante bijdrage te leveren om,de internationale veiligheidsdreigingen het hoofd te bieden. In de eigen regio zal met Europese bondgenoten meer worden samengewerkt.

 Het kabinet zal de investeringen in Defensie fors opvoeren. De investering loopt op tot ruim 1,5 miljard euro per jaar. De basisgereedheid wordt op orde gebracht, de operationele inzetbaarheid wordt vergroot en noodzakelijke investeringen in vervanging en vernieuwing van materieel worden toekomstbestendig gefinancierd.
 Het kabinet komt met voorstellen om de voorspelbaarheid en schokbestendigheid van de Defensiematerieelbegroting te vergroten, zoals een specifieke prijsindex of een structurele oplossing voor valutaschommelingen.
 Het kabinet formuleert een veiligheidsstrategie waarin binnen- en buitenlandse dreigingen, waaronder terrorisme, het hoofd worden geboden en die de huidige Internationale Veiligheidsstrategie vervangt. Ook actualiseert het kabinet periodiek de Defensienota waarbij zij rekening houdt met het planningsproces van NAVO en EU en de strategische keuzes van belangrijke bondgenoten. De Defensienota zal leidend zijn voor langetermijn-besluitvorming over de aanschaf en noodzaak van grote wapensystemen. Om de flexibiliteit en inzetgereedheid van de krijgsmacht te vergroten wordt het concept van de adaptieve krijgsmacht in de komende kabinetsperiode concreet uitgewerkt.
 Internationale militaire missies volgen uit een geīntegreerde buitenland- en veiligheidsstrategie. Bij besluitvorming moet er rekening mee gehouden worden dat militaire missies voor langere duur en in voldoende omvang kunnen worden aangegaan. De investeringen in de krijgsmacht zijn mede hierop gericht.
 Het kabinet zet in op verdere voortzetting van bilaterale en Europese samenwerking op het gebied van gezamenlijk(e) aankoop van materieel, opzetten van gezamenlijke opleidingen en trainingen en het poolen,van bestaand militair materieel.
 Het kabinet zet het beleid voort om met gelijkgezinde landen verdere afspraken over concrete bi- en multinationale samenwerking te maken met als doel elkaar te versterken en de inzetbaarheid van de gezamenlijke krijgsmachten te vergroten door verregaande interoperabiliteit.
 Nederland blijft er in Europees verband op aandringen dat er zoveel mogelijk level playing field gaat ontstaan. Dit schept ruimte voor Europese productie en verkoop en onze innovatieve industrie. Nederland houdt zich daarbij nadrukkelijk het recht voor om bij aanbestedingstrajecten op het gebied van defensie de hiervoor relevante bepaling van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie (art. 346) ruimhartig te interpreteren vanuit het perspectief van nationaal veiligheids- en economisch belang.
 Ten behoeve van militairen die een handicap, trauma of andere aandoening hebben opgelopen tijdens hun missies naar het buitenland wordt binnen de begroting van Defensie een Nationaal Fonds Ereschuld van 20 miljoen euro in het leven geroepen.
 Nederland dient te beschikken over een krijgsmacht die opgewassen is tegen technologisch hoogwaardige tegenstanders. Daartoe investeert het kabinet in een forse uitbreiding van cybercapaciteit en technologie bij alle krijgsmachtonderdelen en versterkt zijn rol in de digitale beveiliging en bewaking van Nederland vanuit zijn grondwettelijke verantwoordelijkheid.
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
  Moderator / Redactie FP dinsdag 10 oktober 2017 @ 13:26:42 #70
168091 crew  Cobra4
Alba gu brāth
pi_174323675
hLvdHAJ.jpg
In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeoning of chance
My head is bloody, but unbowed.
pi_174324146
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 13:26 schreef Cobra4 het volgende:
[ afbeelding ]
Dat is dan idd 1,5 miljard aan investeringen. Maar waar is het geld dan om in personeel te investeren? Of is dat werkgeverschap??
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 13:59:16 #72
445329 detaris
Bonenteller en rekenmeester
pi_174324350
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 13:49 schreef LXIV het volgende:

[..]

Dat is dan idd 1,5 miljard aan investeringen. Maar waar is het geld dan om in personeel te investeren? Of is dat werkgeverschap??
Zie nergens personeel voorkomen in het regeerakkoord. Vul zelf maar in.
pi_174324364
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 13:59 schreef detaris het volgende:

[..]

Zie nergens personeel voorkomen in het regeerakkoord. Vul zelf maar in.
Op een zeker moment ontstaan toch vullingsproblemen die zichzelf net oplossen. Dat kun je niet blijven oplossen met wat lovende woordjes, zoals Hennis altijd zo dapper probeerde.
Rijke oudere heteroseksuele blanke mannen zijn de nieuwe Joden.
pi_174337645
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 13:59 schreef detaris het volgende:

[..]

Zie nergens personeel voorkomen in het regeerakkoord. Vul zelf maar in.
punt 20, werkgeverschap
pi_174340695
Gelukkig, we gaan volgens het akkoord weer meer insteken op Europese poolvorming...
andere landen hebben nog genoeg..

https://www.theguardian.c(...)ssault-ships-in-cuts
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')