abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_158206435
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Aanslagen Parijs: 130 doden

Frankrijk werd op vrijdagavond 13 november opgeschrikt door een reeks aanslagen, waarbij 130 mensen omkwamen. Zeker zeven terroristen zijn gedood.
De doden vielen bij schietpartijen en explosies op verschillende plaatsen in de stad.

Zeker 386 mensen raakten gewonden. Maandagavond lagen nog 29 slachtoffers op de intensive care.

Onder de dodelijke slachtoffers zijn meerdere buitenlanders : twee Belgen, twee Roemenen, twee jonge Tunesische vrouwen, één Spanjaard, één Portugees, één Brit en meerdere Amerikanen. De slachtoffers hebben in totaal negentien nationaliteiten.

Drie Nederlanders zijn gewond geraakt, twee mannen en een vrouw. Twee van de Nederlanders raakten zwaargewond op straat toen zij vanuit een auto werden beschoten door terroristen. Het andere slachtoffer raakte op straat gewond bij concertzaal Bataclan.

In de concertzaal kwamen 89 mensen om het leven.

De aanvallers drongen Bataclan binnen tijdens een concert van Eagles of Death Metal. Meer dan honderd mensen werden gegijzeld. Vlak na middernacht bestormde de politie het theater en de gijzeling werd tegen 1.00 uur beëindigd. Vier aanvallers werden gedood. Bij het theater waren eerder op de avond ook schoten te horen.

Bij Stade de France bliezen terroristen zichzelf op.

In het stadion in Saint-Denis, een voorstad van Parijs, speelde het Franse nationale elftal een vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland. De explosies waren in het stadion hoorbaar, maar de wedstrijd werd gewoon uitgespeeld.

Bij het Stade de France vielen drie doden en tientallen gewonden. Een van de daders wilde het stadion ingaan met een bomgordel om, maar werd tegengehouden. Vervolgens blies hij zichzelf op.

In Frankrijk is de noodtoestand uitgeroepen.

Bij de Franse grens is de bewaking opgeschaald. Er zijn 1.500 militairen op de been in Parijs. In heel Frankrijk worden zo'n 115.000 politieagenten, gendarmes en soldaten ingezet om allerlei strategische plekken te bewaken. Geüniformeerde eenheden worden onder andere ingezet bij Parijse stations, havens, belangrijke straten en autosnelwegen.

IS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist.

De terreurbeweging deed dat zaterdag in een ongedateerde videoboodschap en een online gepubliceerd statement. President François Hollande heeft bevestigd dat IS verantwoordelijk is voor de aanslagen.

In de verklaring die IS uitgaf, werd gezegd dat Frankrijk de aanslagen over zich heeft afgeroepen door doelen van IS in Syrië en Irak aan te vallen. Dat doet Frankrijk sinds 2014 in Irak en sinds september van dit jaar ook in Syrië.

Zes daders zijn geïdentificeerd.

Zeker één, maar mogelijk twee personen zijn voortvluchtig. De 26-jarige Salah Abdeslam wordt momenteel internationaal gezocht.

De planner van de aanslagen is mogelijk de Belgische jihadist Abdelhamid Abaaoud, die ook verantwoordelijk wordt gehouden voor eerdere aanslagen in Europa.

Abaaoud is bij een politie-operatie in Saint-Denis gedood.

Van hem werd lang gedacht dat hij in Syrië verbleef. De politie kreeg echter een tip dat hij in een pand in Saint-Denis, een voorstad van Parijs, zou zitten. Na een urenlange bestorming door de politie is Abaaoud om het leven gekomen.

Frankrijk voert de jacht op terorristen op.

Frankrijk heeft in de dagen na de aanslagen honderden huiszoekingen verricht. Sinds maandagavond zijn er elke nacht huiszoekingen geweest, in totaal zeker 414.

In drie dagen tijd zijn 64 mensen aangehouden, van wie er 60 vastzitten. 75 wapens, waaronder 11 'aanvalswapens', zijn in beslag genomen. Meer dan honderd verdachten hebben huisarrest gekregen.

Franrijk voert luchtbombardementen uit op Raqqa.

Franse gevechtsvliegtuigen hebben na de aanslagen de Syrische stad Raqqa gebombardeerd. Raqqa geldt als hoofdstad van het kalifaat van IS. Er werden onder andere een commandopost, een recruitmentcentrum en een munitiedepot geraakt.

Zondagochtend spraken Frankrijk en de Verenigde Staten al af om de komende tijd de luchtaanvallen op IS-doelen in Syrië en Irak te intensiveren. Ook Rusland voert sinds dinsdag aanvallen uit op de stad.

Volgens de Franse minister van Defensie, Jean-Yves Le Drian, is een grote coalitie met Rusland misschien mogelijk gezien de recentelijke ontwikkelingen. Hollande riep eerder al op om een grote coalitie tegen IS te vormen.

Nederland neemt extra maatregelen na de gebeurtenissen in Parijs.

In Nederland geldt voor een aantal diensten een verhoogde paraatheid. De grensbewaking wordt opgeschaald en geïntensiveerd voor verkeer van en naar Frankrijk. Dat geldt ook voor de Nederlandse luchthavens en treinstations.

Volgen premier Mark Rutte kunnen grote evenementen in Nederland gewoon doorgaan. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft de regie en staat daarbij in directe verbinding met het kabinet. Het reisadvies voor Frankrijk is aangepast. Mensen die toch afreizen, moeten extra waakzaam zijn.

Wereldleiders hebben geschokt gereageerd op de aanslagen.

De Amerikaanse president Barack Obama noemde de aanslagen een "schandalige poging om mensen te terroriseren". Hij en andere Europese leiders hebben Frankrijk hulp aangeboden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Duitsland zegt geschokt en verbijsterd te zijn. "We staan aan de kant van Frankrijk".

Ook minister-president Mark Rutte reageert geschokt. Hij noemt de aanslagen in de Franse hoofdstad "werkelijk afschuwelijk."

De Franse premier Manuel Valls sprak zaterdagavond tijdens het Achtuurjournaal van het Franse tv-station TF1 harde taal. "Wij zullen deze vijand aanvallen om hem te vernietigen, in Frankrijk, maar ook in Syrië en in Irak. Wij zullen op hetzelfde niveau op deze aanval antwoorden, met grote vastbeslotenheid, met de wil om te vernietigen. En wij zullen deze oorlog winnen."

Herdenking

Frankrijk herdenkt op 27 november met een nationale ceremonie de slachtoffers van de aanslagen. President François Hollande is aanwezig bij de plechtigheid in het Hôtel des Invalides in Parijs. De plechtigheid begint om 10.30 uur en de republikeinse garde zal de foto's van alle slachtoffers dragen.

Het complex van de ceremonie werd in de zeventiende eeuw opgezet als tehuis voor oorlogsveteranen. Het omvat onder meer de Dôme des Invalides, waar oorlogshelden liggen begraven. De koepelkerk is ook de laatste rustplaats van Napoléon Bonaparte.
De voortvluchtige terrorist:

media_xll_8167713.jpg


http://www.telegraaf.nl/b(...)n_vrijgelaten__.html
  zondag 13 december 2015 @ 00:29:52 #2
51398 MisterJ.Lo
LL.M (Master of Laws).
pi_158206522
Dat die gast nog steeds niet is gepakt. Zit nu waarschijnlijk ergens buiten Europa ondergedoken.

[ Bericht 5% gewijzigd door MisterJ.Lo op 13-12-2015 01:06:10 ]
Any man who can drive safely while kissing a pretty girl
is simply not giving the kiss the attention it deserves.
  Moderator zondag 13 december 2015 @ 00:32:06 #3
7566 crew  MaJo
Kalten Polar Bär
pi_158206579
Is het dodental in al die weken niet opgelopen? Vaak zie je bij dit soort gebeurtenissen dat het aantal doden nog toeneemt.
24 aug - 14 sep: Jakarta / Bogor / Bandung / Yogyakarta / Malang / Bromo / Munduk / Ubud
pi_158207185
registreer om deze reclame te verbergen
http://newsmonkey.be/article/28981
pi_158210501
quote:
quote:
De kans dat je in de VS door een kleuter wordt vermoord, is bijvoorbeeld veel groter dan dat je door een radicale moslim aan je einde komt. 2013 was daar een anomalie: bij de aanslag op de marathon van Boston kwamen drie mensen om. Dat was in april. Er waren dat jaar toen al vijf Amerikanen doodgeschoten door -4-jarigen.
:o
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_158210828
quote:
0s.gif Op zondag 13 december 2015 10:11 schreef Isabeau het volgende:

[..]

[..]

:o
quote:
Een recente studie van de University of North Carolina toont hoe sinds de terroristische aanslagen van 9/11, ondertussen meer dan 13 jaar geleden, er 37 Amerikanen zijn overleden door terrorisme dat aan de islam valt te linken. In die periode werden meer dan 190.000 Amerikanen vermoord.
37 doden door terroristen op 190.000 andere moorden, waar hebben we t over. Terrorisme wordt zwaar opgeblazen.
pi_158210881
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 13 december 2015 10:53 schreef Bitcoin_klo0n het volgende:

[..]


[..]

Terrorisme wordt zwaar opgeblazen.
201501_1343_ehiee_sm.jpg
pi_158211117
quote:
0s.gif Op zondag 13 december 2015 10:11 schreef Isabeau het volgende:

[..]

[..]

:o
Dat zijn echt zulke non-argumenten. De kans dat je dood ging van de honger was in WWII groter dan dat je sneuvelde aan het front. Dan maar geen oorlog voeren tegen de Nazi's?

Hebben ze bij dat aantal ook de massagraven van de Yezidi's mee gerekend? Of hangt het wel of niet iets doen aan terrorisme alleen maar af van de slachtoffers in Europa.
pi_158213035
quote:
0s.gif Op zondag 13 december 2015 11:23 schreef Nintex het volgende:

Dat zijn echt zulke non-argumenten. De kans dat je dood ging van de honger was in WWII groter dan dat je sneuvelde aan het front. Dan maar geen oorlog voeren tegen de Nazi's?

Hebben ze bij dat aantal ook de massagraven van de Yezidi's mee gerekend? Of hangt het wel of niet iets doen aan terrorisme alleen maar af van de slachtoffers in Europa.
Ik was alleen verbaasd dat kleuters zo gevaarlijk konden zijn :7 Maar ik geloof dat dat artikel alleen over de VS gaat en de daar onterechte angst voor terrorisme. Wereldwijd is denk ik toch een heel ander verhaal; de berichten in de media liegen er niet om hoeveel slachtoffers er elke week weer zijn in niet-Westerse landen. En ik zeg ook nergens dat je terrorisme niet moet bestrijden (ik doe alleen een :o bij het aantal doden door kleuters), dus waar je jouw conclusie dat ik vind dat we niets moeten doen vandaan haalt is me een raadsel. Of was het gewoon een aanname?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_158213965
quote:
0s.gif Op zondag 13 december 2015 13:11 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik was alleen verbaasd dat kleuters zo gevaarlijk konden zijn :7 Maar ik geloof dat dat artikel alleen over de VS gaat en de daar onterechte angst voor terrorisme. Wereldwijd is denk ik toch een heel ander verhaal; de berichten in de media liegen er niet om hoeveel slachtoffers er elke week weer zijn in niet-Westerse landen. En ik zeg ook nergens dat je terrorisme niet moet bestrijden (ik doe alleen een :o bij het aantal doden door kleuters), dus waar je jouw conclusie dat ik vind dat we niets moeten doen vandaan haalt is me een raadsel. Of was het gewoon een aanname?
Doelde meer op de toon van het artikel. Op alle mogelijke manieren wordt door de media en politiek moslimterreur gebagatliseerd. Bijna net zo gemakkelijk als dat de drone kills van Obama onder het tapijt geschoven worden.
pi_158217635
quote:
0s.gif Op zondag 13 december 2015 13:51 schreef Nintex het volgende:

[..]

Doelde meer op de toon van het artikel. Op alle mogelijke manieren wordt door de media en politiek moslimterreur gebagatliseerd. Bijna net zo gemakkelijk als dat de drone kills van Obama onder het tapijt geschoven worden.
Gebagatelliseerd? Juist het omgekeerde zou ik zeggen.
pi_158231734
stefandevries twitterde op maandag 14-12-2015 om 09:36:28 Parijs: onderwijzer kleuterschool neergestoken in noordelijke voorstad; voortvluchtige dader zou gezegd hebben van IS te zijn. reageer retweet
pi_158232073
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 09:45 schreef Houtenbeen het volgende:
stefandevries twitterde op maandag 14-12-2015 om 09:36:28 Parijs: onderwijzer kleuterschool neergestoken in noordelijke voorstad; voortvluchtige dader zou gezegd hebben van IS te zijn. reageer retweet
:{
pi_158232190
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 09:45 schreef Houtenbeen het volgende:
stefandevries twitterde op maandag 14-12-2015 om 09:36:28 Parijs: onderwijzer kleuterschool neergestoken in noordelijke voorstad; voortvluchtige dader zou gezegd hebben van IS te zijn. reageer retweet
/trump als die onderwijzer nou een vuurwapen bij zich had gedragen, had dit voorkomen kunnen worden /trump
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_158232757
Dan hebben al die huiszoekingen wel effect gehad als ze nu alleen nog maar een mesje hebben.
pi_158232793
Iedere halvegare kan zeggen van IS te zijn, maar ik zou het voor IS toch wel een dieptepunt vinden als iemand neersteken met een mes nu onder terrorisme zou vallen.
  maandag 14 december 2015 @ 11:12:12 #17
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_158233032
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 10:58 schreef Childofthe90s het volgende:
Iedere halvegare kan zeggen van IS te zijn, maar ik zou het voor IS toch wel een dieptepunt vinden als iemand neersteken met een mes nu onder terrorisme zou vallen.
Maar wat zou je er van vinden als er elke dag ergens in Europa één of meerdere mensen neergestoken worden met een ISvlaggetje ernaast? Gewoon op random plekken, bij de Jumbo in Schubbekutteveen bijvoorbeeld.

Grote kans dat daders wegkomen om het de volgende dag weer te doen. Kost geen drol en weinig voorbereiding,dus ook weinig kans voor inlichtingendiensten om er iets aan te doen.

Dat lijkt me redelijk effectief om ervoor te zorgen dat mensen zich bang voelen en elke moslim raar aan gaan kijken en vermijden.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_158233061
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 10:58 schreef Childofthe90s het volgende:
Iedere halvegare kan zeggen van IS te zijn, maar ik zou het voor IS toch wel een dieptepunt vinden als iemand neersteken met een mes nu onder terrorisme zou vallen.
IS grijpt elke kans om dood en verderf te zaaien aan. Zal hun niet zoveel uitmaken op wat voor manier dat gebeurt denk ik zo...
pi_158233466
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 10:58 schreef Childofthe90s het volgende:
Iedere halvegare kan zeggen van IS te zijn, maar ik zou het voor IS toch wel een dieptepunt vinden als iemand neersteken met een mes nu onder terrorisme zou vallen.
Wel als het gedaan wordt vanuit een support voor IS lijkt me. Dat kunnen eenlingen zijn.
pi_158234218
quote:
1s.gif Op maandag 14 december 2015 11:12 schreef nixxx het volgende:

[..]

Maar wat zou je er van vinden als er elke dag ergens in Europa één of meerdere mensen neergestoken worden met een ISvlaggetje ernaast? Gewoon op random plekken, bij de Jumbo in Schubbekutteveen bijvoorbeeld.

Grote kans dat daders wegkomen om het de volgende dag weer te doen. Kost geen drol en weinig voorbereiding,dus ook weinig kans voor inlichtingendiensten om er iets aan te doen.

Dat lijkt me redelijk effectief om ervoor te zorgen dat mensen zich bang voelen en elke moslim raar aan gaan kijken en vermijden.
quote:
1s.gif Op maandag 14 december 2015 11:13 schreef Infection het volgende:

[..]

IS grijpt elke kans om dood en verderf te zaaien aan. Zal hun niet zoveel uitmaken op wat voor manier dat gebeurt denk ik zo...
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 11:31 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Wel als het gedaan wordt vanuit een support voor IS lijkt me. Dat kunnen eenlingen zijn.
Het is op deze manier wel heel makkelijk voor IS om van alles en nog wat te claimen. Als je maar lang genoeg roept dat je mensen moet doden, een één labiele ziel steekt iemand neer, is het te veel eer om te doen alsof IS nu succesvol terrorisme naar Europa heeft gebracht.
pi_158234301
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 12:03 schreef Childofthe90s het volgende:

[..]

[..]

[..]

Het is op deze manier wel heel makkelijk voor IS om van alles en nog wat te claimen. Als je maar lang genoeg roept dat je mensen moet doden, een één labiele ziel steekt iemand neer, is het te veel eer om te doen alsof IS nu succesvol terrorisme naar Europa heeft gebracht.
Hij riep het zelf blijkbaar.......
pi_158235205
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 12:06 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Hij riep het zelf blijkbaar.......
Betekent nog niet dat het waar is. Misschien erdoor geïnspireerd, maar daadwerkelijk een IS-strijder? Nee, denk het niet.
pi_158241085
Al die doden zitten nu op een plek waarbij ze eindelijk Engels kunnen leren. 😊
  maandag 14 december 2015 @ 18:53:36 #24
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_158241812
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 09:45 schreef Houtenbeen het volgende:
stefandevries twitterde op maandag 14-12-2015 om 09:36:28 Parijs: onderwijzer kleuterschool neergestoken in noordelijke voorstad; voortvluchtige dader zou gezegd hebben van IS te zijn. reageer retweet
quote:
Leraar verzon aanval door extremist op school

Een leraar van een school in een buitenwijk van Parijs die verklaard had te zijn aangevallen door een extremist, heeft die aanval verzonnen. Dat heeft het Franse Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Hij wordt opnieuw verhoord.

De feiten zou zich volgens de leraar vanmorgen vroeg voorgedaan hebben in de staatsschool Jean Perrin in Aubervilliers. De leerkracht was naar eigen zeggen zijn klaslokaal aan het voorbereiden toen een gemaskerd persoon hem met een cutter en een schaar te lijf ging.

Volgens de verklaringen van het slachtoffer zou de dader "Dit is Daesh (het Arabische acroniem voor terreurgroep IS, red.), dit is een waarschuwing" geroepen hebben. Het slachtoffer liep oppervlakkige verwondingen aan de zij en de keel op, de verdachte bleek spoorloos

Het Openbaar Ministerie startte een onderzoek waaruit nu gebleken is dat de leraar het hele verhaal verzonnen heeft. Hij zal opnieuw worden ondervraagd om zijn motivatie te achterhalen. De 45-jarige leraar werkt al 20 jaar op de school.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_158241847
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2015 18:53 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

[..]

Wat een kneus :')
Zonder wrijving geen glans
pi_158281009
stefandevries twitterde op woensdag 16-12-2015 om 12:53:30 Parijs: auto ingereden op Invalides; schoten gelost, bestuurder gearresteerd. Mijnenopruimingsdienst ter plekke. https://t.co/wQQ581fKUW reageer retweet
CWWFlPkWoAE0FNf.jpg
  woensdag 16 december 2015 @ 13:03:44 #27
262 Re
Kiss & Swallow
pi_158281104
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 12:57 schreef Houtenbeen het volgende:
stefandevries twitterde op woensdag 16-12-2015 om 12:53:30 Parijs: auto ingereden op Invalides; schoten gelost, bestuurder gearresteerd. Mijnenopruimingsdienst ter plekke. https://t.co/wQQ581fKUW reageer retweet
[ afbeelding ]
ingereden op invalides :')
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  woensdag 16 december 2015 @ 13:08:25 #28
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_158281157
quote:
3s.gif Op woensdag 16 december 2015 13:03 schreef Re het volgende:

[..]

ingereden op invalides :')
En ik krijg commentaar over mijn rare zins opbouw, en ik krijg het niet betaald!
pi_158281243
Gaat niet om de zin, maar zo heet het gebouw daar.
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
  woensdag 16 december 2015 @ 13:16:00 #30
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_158281281
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 13:13 schreef MichelWuyts het volgende:
Gaat niet om de zin, maar zo heet het gebouw daar.
Dat gebouw heet OP INVALIDES?

Dan lag ik gisteren niet in bed maar op bed!
Alhoewel op bed kan ook toch?
Dan zal op invalides ook wel kunnen, maar dan zal die auto of wat het was wel gevlogen hebben?
pi_158281374
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 13:16 schreef john2406 het volgende:

[..]

Dat gebouw heet OP INVALIDES?

Dan lag ik gisteren niet in bed maar op bed!
Alhoewel op bed kan ook toch?
Dan zal op invalides ook wel kunnen, maar dan zal die auto of wat het was wel gevlogen hebben?
Nee Hotel Des Invalides.

Wellicht heeft die twittergast het fout vertaald.
Of het zijn de mensen die daar wonen die zijn aangereden. Kan dus beiden.
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
  woensdag 16 december 2015 @ 13:21:45 #32
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_158281410
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 13:19 schreef MichelWuyts het volgende:

[..]

Nee Hotel Des Invalides
Jij kijkt duidelijk niet verder als je neus lang is he?
pi_158281419
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 12:57 schreef Houtenbeen het volgende:
stefandevries twitterde op woensdag 16-12-2015 om 12:53:30 Parijs: auto ingereden op Invalides; schoten gelost, bestuurder gearresteerd. Mijnenopruimingsdienst ter plekke. https://t.co/wQQ581fKUW reageer retweet
[ afbeelding ]
Zal wel los staan van terreur denk ik zo.
pi_158281457
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 13:21 schreef john2406 het volgende:

[..]

Jij kijkt duidelijk niet verder als je neus lang is he?
De zin van de twitteraar is verwarrend aangezien in dat gebouw ook invalide mensen rondhangen. ;)
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
pi_158281505
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 13:22 schreef Infection het volgende:

[..]

Zal wel los staan van terreur denk ik zo.
Ik denk nu aan al die video's waar auto's randomly ergens inrijden.
  woensdag 16 december 2015 @ 13:26:31 #36
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_158281515
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 13:24 schreef MichelWuyts het volgende:

[..]

De zin van de twitteraar is verwarrend aangezien in dat gebouw ook invalide mensen rondhangen. ;)
Zou het niet in de buurt liggen van invalides, dat gebouw waar invaliden liggen of lagen van of die tijdens de oorlog hun benen of wat dan ook misten?
Ik dacht dat er zelfs het graf van Napoleon ligt, maar dat weet ik niet zo percies meer.
Waar die kist of graftombe stond.

Ja dus dat was daar.
https://www.google.nl/sea(...)VGVRQKHeVoDAYQsAQILQ
pi_158281639
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 13:26 schreef john2406 het volgende:

[..]

Zou het niet in de buurt liggen van invalides, dat gebouw waar invaliden liggen of lagen van of die tijdens de oorlog hun benen of wat dan ook misten?
Ik dacht dat er zelfs het graf van Napoleon ligt, maar dat weet ik niet zo percies meer.
Waar die kist of graftombe stond.

Ja dus dat was daar.
https://www.google.nl/sea(...)VGVRQKHeVoDAYQsAQILQ
dat is bij dat gebouw gebeurd (zie dat nu ook in andere bronnen). heeft niks met mensen die invalide zijn te maken.

Beter lezen he!
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
  woensdag 16 december 2015 @ 13:32:41 #38
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_158281644
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 13:19 schreef MichelWuyts het volgende:

[..]

Nee Hotel Des Invalides.

Wellicht heeft die twittergast het fout vertaald.
Of het zijn de mensen die daar wonen die zijn aangereden. Kan dus beiden.
Fout vertaald?
Die gast heet Stephan de Vries, lijkt me meer als Nederlands die naam of niet?
Economic Migrant and Journalist in Paris, is zijn onderschrift.
pi_158281680
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 13:32 schreef john2406 het volgende:

[..]

Fout vertaald?
Die gast heet Stephan de Vries, lijkt me meer als Nederlands die naam of niet?
Economic Migrant and Journalist in Paris, is zijn onderschrift.
zucht... Natuurlijk vertaalt vanuit de Franse taal. of hij moet er zelf zitten en gewoon een ongelukkige zin hebben geproduceerd. Kan ook.
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
  woensdag 16 december 2015 @ 13:36:44 #40
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_158281728
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 13:34 schreef MichelWuyts het volgende:

[..]

zucht... Natuurlijk vertaalt vanuit de Franse taal. of hij moet er zelf zitten en gewoon een ongelukkige zin hebben geproduceerd. Kan ook.
Haal het eens door een vertaal machine dan!
http://www.vertalen.nu/zinnen/#
En als je eens naar Parijs gaat, laat je een rondleiding geven in dat gebouw!
Dan tenminste als ik het goed onthouden heb weet je ook waarvoor dat gebouw bedoelt was toen.
pi_158281828
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 13:36 schreef john2406 het volgende:

[..]

Haal het eens door een vertaal machine dan!
http://www.vertalen.nu/zinnen/#
je snapt er niks van.

auto ingereden op Invalides; schoten gelost, bestuurder gearresteerd

Dit interpreteer je alsof je op invalide mensen bent ingereden (zonder achtergrond).

Nu ik zijn twitteraccount bekijk zie ik dat hij in Frankrijk woont en waarschijnlijk wel kennis van de Franse taal heeft. Hij heeft dus ipv aan te geven dat er een aanslag bij dat gebouw is geweest, aangegeven dat er auto in is gereden op invalides.

Oftewel-> fout vertaalt vanuit een Franse bron (lijkt me raar als je in FR woont) of je zin is nogal krom. Waarschijnlijk dus het 2de.
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
  woensdag 16 december 2015 @ 13:45:35 #42
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_158281928
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 13:41 schreef MichelWuyts het volgende:

[..]

je snapt er niks van.

auto ingereden op Invalides; schoten gelost, bestuurder gearresteerd

Dit interpreteer je alsof je op invalide mensen bent ingereden (zonder achtergrond).

Nu ik zijn twitteraccount bekijk zie ik dat hij in Frankrijk woont en waarschijnlijk wel kennis van de Franse taal heeft. Hij heeft dus ipv aan te geven dat er een aanslag bij dat gebouw is geweest, aangegeven dat er auto in is gereden op invalides.

Oftewel-> fout vertaalt vanuit een Franse bron (lijkt me raar als je in FR woont) of je zin is nogal krom. Waarschijnlijk dus het 2de.
Nee zo vertaal ik het niet, ik ben ja in dat gebouw geweest en weet ook waar het voor diende, althans als ze me goed voorgelicht hebben tijdens die rondleiding.
Heb zelfs de (chance elysee) overgestoken te voet, een nachtmerrie dat kan ik je vertellen.
pi_158281953
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 13:45 schreef john2406 het volgende:

[..]

Nee zo vertaal ik het niet, ik ben ja in dat gebouw geweest en weet ook waar het voor diende, althans als ze me goed voorgelicht hebben tijdens die rondleiding.
Heb zelfs de (chance elysee) overgestoken te voet, een nachtmerrie dat kan ik je vertellen.
yeah right. Nadat ik je vertelde dat het een gebouw was kom je met anekdotes en vermoedde je dat het om het gebouw gaat.

Of je bent nu gewoon aan het trollen.
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
  woensdag 16 december 2015 @ 13:48:22 #44
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_158281985
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 13:47 schreef MichelWuyts het volgende:

[..]

yeah right. Nadat ik je vertelde dat het een gebouw was kom je met anekdotes en vermoedde je dat het om het gebouw gaat.

Of je bent nu gewoon aan het trollen.
Jij draait maar wat je wilt kerel.
Jij hebt gelijk laat ik het daar maar ophouden, dan heb ik mijn rust terug.
pi_158282070
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 13:48 schreef john2406 het volgende:

[..]

Jij draait maar wat je wilt kerel.
Jij hebt gelijk laat ik het daar maar ophouden, dan heb ik mijn rust terug.
Zo moeilijk was het niet:p.

vertel nu maar je anekdotes :*
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
pi_158283209
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 13:45 schreef john2406 het volgende:

[..]

Nee zo vertaal ik het niet, ik ben ja in dat gebouw geweest en weet ook waar het voor diende, althans als ze me goed voorgelicht hebben tijdens die rondleiding.
Heb zelfs de (chance elysee) overgestoken te voet, een nachtmerrie dat kan ik je vertellen.
Champs Elysées.
Je bent een kenner. :X
Remember all, if you don't sin, then Jesus died for nothing.
Samenzweringstheorieën behoren tot de wetenschap van onwetenden
  woensdag 16 december 2015 @ 14:44:28 #47
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_158283324
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 13:41 schreef MichelWuyts het volgende:

[..]

je snapt er niks van.

auto ingereden op Invalides; schoten gelost, bestuurder gearresteerd

Dit interpreteer je alsof je op invalide mensen bent ingereden (zonder achtergrond).

Nu ik zijn twitteraccount bekijk zie ik dat hij in Frankrijk woont en waarschijnlijk wel kennis van de Franse taal heeft. Hij heeft dus ipv aan te geven dat er een aanslag bij dat gebouw is geweest, aangegeven dat er auto in is gereden op invalides.

Oftewel-> fout vertaalt vanuit een Franse bron (lijkt me raar als je in FR woont) of je zin is nogal krom. Waarschijnlijk dus het 2de.
https://en.wikipedia.org/wiki/Les_Invalides

Hij gebruikte een hoofdletter voor 'Invalides'. Dat jij het niet snapt is vooral jouw probleem. Niet dat van hem.
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
pi_158283432
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 14:44 schreef motorbloempje het volgende:
https://en.wikipedia.org/wiki/Les_Invalides

Hij gebruikte een hoofdletter voor 'Invalides'. Dat jij het niet snapt is vooral jouw probleem. Niet dat van hem.
Tijdens de 9/11 aanvallen werd er op de Nederlandse tv verteld dat er ook een aanval was op een winkelcentrum (the mall) in Washington DC. Ik zat thuis van :|W

https://en.wikipedia.org/wiki/National_Mall
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_158283738
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 14:44 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

https://en.wikipedia.org/wiki/Les_Invalides

Hij gebruikte een hoofdletter voor 'Invalides'. Dat jij het niet snapt is vooral jouw probleem. Niet dat van hem.
sorry hoor dat ik het wel meteen doorhad.

Lekkere zin dan. Dat zou betekenen dat hij met een auto in een gebouw is gereden. klopt dus niet. Hoe je ook lult. De zin klopt in geen enkel opzicht.
De Tour is net als de gevangenis van Dendermonde, er zijn er 20 ontsnapt en weeral is er geen enkele Belg bij.
  woensdag 16 december 2015 @ 15:02:14 #50
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_158283754
Je bent bekend met het fenomeen twitter? :D!
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')