Pulled pork met awesoneness:
Nodig:
1,5 kg varkensschouder/nek/boston butt. Vraag je slager voor een goed stuk vlees voor pulled pork.
2 tsp zout
2 tsp gemalen komijn
1 tsp knoflookpoeder
1 tsp verse peper
1 tsp chilipoeder of andere scherpe peper
3 tsp paprikapoeder (gewoon, of smoked)
beetje olie
0,2 liter sinaasappelsap
0,3 liter water
bouillonblokje voor 0,5 l vocht. (ik doe meestal iets meer bouillonblokje want awesome)
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle kruiden. Snij het stuk varken in grote stukken van zo'n 7 tot 10 cm in het vierkant. Wrijf de stukken varken in.
Pak een braadpan die als het ff kan ook in de oven kan. Anders een koekenpan + ovenschaal.
Gas aan, pan erop, olie erin. Bak alle stukken rondom bruin, haal ze uit de pan en blus de pan af met de sinaasappelsap en water. Roer alle baksels los, doe er een bouillonblokje in, laat die oplossen en breng het watermengsel aan de kook.
Donder de stukken varken er terug in breng tot het kookpunt en zet, met deksel erop, in de oven.
Ga 30 minuten iets anders doen.
Haal de deksel eraf, draai de stukken en laat 45 minuten in de oven staan zonder deksel.
Haal de stukken uit de pan en doe ze in een schaal. Shred ze met 2 vorken. Doe het vocht in een nieuw pannetje oid (of laat in de pan zitten) en laat het vocht afkoelen. (ik doe de pan altijd met vocht erin in de vriezer) Door het vocht af te koelen stolt het vet. Schep, als het vet gestold is, zoveel mogelijk vet eraf. Het is namleijk echt HEEL VEEL. En zelfs als je er zoveel mogelijk afschept blijft er wat vet over (en dus smaak, dus dat is goed) Flikker vervolgens de stukkies varken bij in de 'saus'.
Voor erbij:
Nodig:
Kool (wit, spits, rood, allemaal, wat jij wil, wat je hebt.)
Wortel
Suiker
Zout
Kwark
Mosterd
Azijn
Peper
Ik doe dit altijd op smaak/gevoel, dus geen exacte hoeveelheden.
Indien voorgesneden kool en wortel, hoef je dit niet te doen, off course, maar snij je kool fijn, en rasp je wortel.
Flikker de boel in een vergiet. Gooi er 2 x zoveel suiker bij als zout. Ik doe meestal 1/4 cup om 1/2 cup op een hele kool en 200 gram wortel.
Ga 15 minuten iets anders doen.
Spoel de kool en wortel goed af met heul veul koud water. Zo spoel je zout en suiker weg. Droog de kool en wortel af (Ja, dat klinkt debiel). Goed droogmaken door bijv. op een theedoek te storten.
Maak in een bakkie de saus met +/- 250 gram kwark, 1 of 2 eetlepels mosterd, scheut azijn of choice, en flink peper.
Flikker kool, wortel en saus in een bak, goed mengen, in de koelkast zetten.
De volgende dag heb je awesome eten.
Pulled pork is prima in te vriezen in porties, opwarmen kan zowel in de oven maar ook prima in de magnetron. De coleslaw is prima 3 dagen houdbaar.
Ik vreet altijd een bak coleslaw met pulled pork erbij, maar eventueel ook aan te vullen met broodje of wrap of ander koolhydraatspul.