FOK!forum / Lifestyle / Elektronisch roken #31 - Slotjes zijn voor het plebs.
Sounddragonwoensdag 28 oktober 2015 @ 21:03
dampen%20uitleg.png

safe-vaping-power.jpg

SPOILER: OP, the looooong version.
Inleiding

Aangezien ik hier op FOK! nog maar weinig ben tegen gekomen over elektronisch roken, ook wel dampen, e-smoken of vapen genoemd, ben ik zelf maar even een topic begonnen (veel schaamteloos gejat van Tweakers). Ik ben nu ongeveer 5 weken gestopt met analoog roken (the real deal dus). Dit viel niet mee. Ik rookte vrij veel namelijk. Het laatste jaar rookte ik ongeveer een pakje Javaanse Jongens 3/4 (37.5 gram) per anderhalve dag. Ik gok dat dit neerkwam op een shagje of 30 a 35 per dag.

Ik had gehoopt dat mijn verlangen naar een shagje na een week of 4 wel tot praktisch 0 gereduceerd zou zijn, maar helaas bleef ik op momenten last houden van een aanhoudende drang om te roken. Ik moest gewoon iets inhaleren en de drang om toch maar wat te roken te gaan halen bleef zo nu en dan in me opkomen. In de weekenden, vaak onder het genot van een biertje of wat, ging ik dan ook regelmatig voor gaas en bietste ik her en der een shagje of sigaret. Door de weeks was dit een stuk minder, maar ook dan kreeg ik regelmatig met die drang om te roken te maken.

Uiteindelijk werd ik er gek van en ben me eens gaan verdiepen in het fenomeen elektronisch roken. Ik raakte aardig nieuwsgierig en heb dus meer uit nieuwsgierigheid een elektronisch roken starter kitje gekocht. Sinds gisteren heb ik dus een elektronische sigaret en ben er best positief over. Dit wil ik met jullie delen en ik denk ook serieus dat dit mij gaat helpen om niet meer te roken.

Elektronisch roken? Huh..wat is dat?

Een e-smoke is een apparaatje dat bestaat uit een batterij, een verdamper en een reservoir waar je vloeistof in doet. De zogennaamde e-liquid. Deze vloeistof wordt door de verdamper verhit waardoor er een damp wordt geproduceerd welke je vervolgens kunt inhaleren. De damp lijkt sterk op rook, maar aangezien er geen sprake is van een verbrandingsproces, mag je eigenlijk niet van rook spreken. De vloeistof bestaat voornamelijk uit Propyleenglycol waarin nog enkele andere stoffen zijn opgelost, zoals bijvoorbeeld smaak en geurstoffen.

E-smoken is vele malen minder slecht dan gewoon roken. Aangezien er geen sprake is van verbranding, krijg je dus ook geen schadelijke verbrandingsproducten binnen. Ik schrijf bewust dat het minder slecht is, omdat het nog altijd gezonder is om niet te e-smoken. De liquids bevatten namelijk wel nicotine, hoewel er ook liquids zijn die geen nicotine bevatten. Toch is de nicotine wel essentieel om de zogenaamde "troath hit" te behalen. Dit is de prikkel in de keel die je ervaart bij het inhaleren..

De damp lost veel sneller op dan rook, het is praktisch geurloos en ook niet schadelijk voor je omgeving. Ook zul je geen vieze smaak meer in je mond hebben na het roken van zo'n e-smoke, hetgeen bij het roken van tabak wel het geval is. Je stinkt ook niet meer na het roken. Man wat stinken rokers zeg... ik heb dus ook altijd zo gestonken :r

In theorie mag je overal e-smoken omdat er geen sprake is van een verbrandingsproces en je dus geen rook produceert. In de praktijk blijkt dat nogal eens tegen te vallen. Mensen zouden je vaak raar aankijken en het e-smoken verwarren met echt roken. Onwetendheid, voornamelijk. Wellicht dat dit in de toekomst wel wat zal veranderen.

Hieronder even een aantal voordelen ten opzichte van het roken van tabak:

• Er is geen verbranding, dus er komen (bijna) geen giftige stoffen vrij, en de damp geeft nagenoeg geen geur af.
• De damp lost snel op, dus het zal geen rokerige kamer veroorzaken.
• Je kan/mag het ding in theorie overal roken
• Je hebt geen asbak of aansteker nodig
• Je bergt hem eenvoudig weer op, ook na één snel trekje!
• Je hoeft je geen zorgen te maken over wat met de as te doen, of waar het filter weg te gooien
• Je stinkt niet. Je kleren, auto, huis, handen etc. ook niet (tenminste niet naar rook ;) )
• Er komt geen irriterende rook vanaf.
• Hij rookt niet door terwijl je hem niet gebruikt.

Gezondheid

Zoals je al waarschijnlijk aan de hand van bovenstaande tekst kan raden, is een e-smoke veel minder ongezond voor je dan analoge peuken verbranden. Waarom zeg ik "minder ongezond" ? Nou.. er zit nog steeds nicotine in, bijvoorbeeld. Echter, het is een ieder duidelijk dat het roken (dampen) van e-smokes alleen al op basis van het feit dat er geen verbranding plaats vindt, gezonder moet zijn dan een normale peuk. Daarr kan in ieder geval geen twijfel over bestaan. Je vraagt je wellicht af - maar waarom lees ik dan zo veel over schadelijkheid als ik even op Google naar "e-cigarette" zoek?

Nou... als ik heel eerlijk ben is dat gewoon een beetje vaag. Er is redelijk wat onderzoek gedaan naar e-smokes, en daarbij zijn her en der wat licht schadelijke gevolgen gevonden. Bijvoorbeeld dat het je adem-weg vernauwt. Dat duurt dan tot 10 minuten na gestopt te zijn met het gebruik. Echter is in dit onderzoek alleen gekeken naar e-smoken. Niet wat er gebeurd met gewoon roken, of het stomweg inhaleren van damp (denk sauna) of dan hetzelfde effect optreedt.

In de USA hebben ze de FDA een onderzoek laten doen naar alle kwalijke eigenschappen. "Helaas" (voor de FDA) kwam daar echter uit dat het helemaal niet zo slecht was en al helemaal niet als je het vergeleek met een sigaret. Het rapport is op de site van de FDA te vinden en daar wordt heel veel gesproken over het aantreffen van bepaalde stoffen die slecht zijn voor de mens. Echter, ze vermelden er niet bij dat de concentraties waarin die stoffen voorkomen een factor 1000 tot 15000 lager zijn dan in een normale sigaret. Voor een goede analyse van het rapport (helaas in het Duits), deze link. Hierbij zitten alle links, inclusief bronnen in het engels en aanverwante zaken.

Je kunt het even allemaal doorlezen, maar kort samengevat komt het hier op neer:

• In 1ml e-liquid zit 40x minder Nitrosamine dan in een nicotinepleister of nicotinekauwgom
• In één sigaret zit 15000x zo veel Nitrosamine als in 1ml e-liquid
• In één liter bier zit twee keer zo veel Nitrosamine als in 1ml e-liquid

Dus als we het even snel uitrekenen:

Je kunt acht jaar lang 5ml e-liquid per dag dampen en dan heb je dezelfde hoeveelheid nitrosamine opgenomen als met het roken van één sigaret.

Daarbij wordt er gedaan alsof de andere gebruikte materialen in de liquids enge chemische middelen zijn, terwijl dit (afgezien van de nicotine!) allemaal middelen zijn die goedgekeurd zijn voor de menselijke voedselverwerking!

Los van het stoppen met nicotine innemen heeft e-smoken alle voordelen die je kan verwachten van het totaal stoppen met het roken van sigaretten. Ik geef toe, dat is een redelijk grote "los van", en Nicotine is zeker ook niet speciaal goed voor je. Het probleem bij het online onderzoeken van wat Nicotine nou precies met je doet is dat de meeste studies eigenlijk meer studies zijn van het roken zelf (per slot van rekening zijn er geen andere noemenswaardige bronnen van nicotine, dus het bestuderen los van sigaretten lijkt weinig zinvol). Maar het is in ieder geval duidelijk dat Nicotine net als caffeine een drug is, en je die stof uiteraard liever niet in je lichaam wil.

Er zijn evenwel een paar problemen die nog nader moeten worden onderzocht. Zo is het bijvoorbeeld nog onbekend hoeveel van de nicotine die in e-liquids zit, daadwerkelijk in je bloedstroom terecht komt. Sommige mensen zeggen 10% in vergelijking tot een normale sigaret, anderen weer 30%. Een (realistisch) nadeel van e-smokes die vaak wordt aangehaald is dat het moeilijk is te bepalen hoeveel nicotine je binnen krijgt. Dat is correct, en is wellicht het enige nadeel dat daadwerkelijk en objectief gezien als zodanig kan worden gezien. Echter, mijn mening is dat je dit op den duur zelf zal reguleren. Je moet het wel heel, heel bont maken om een overdosis nicotine tot je te nemen, en het feit dat dit nog geen enkele e-smoker ter wereld is gelukt zou je gerust moeten stellen. Het is overigens in theorie wel mogelijk om een overdosis te scoren met normale peuken, echter in de meeste gevallen zal je lichaam dermate hard beginnen met protesteren dat je waarschijnlijk nooit zo ver zal komen.

Even samenvattend de gezondheids-voordelen van de e-smoke versus de normale sigaret:

• Geen teer, kool-monoxide, en andere verbrandings-producten
• Geen ammonia en 4500 andere chemische stoffen die in normale sigaretten zitten
• Geen rook die de mensen in je omgeving een hoger risico op ziektes geeft
• Geen vervelende hoest, grijze huid, gele vingers, kortademigheid

De kosten

Voor met name sigarettenrokers is het qua kosten besparing vrij interessant om over te stappen op elektronisch roken. Voor shagrokers iets minder, maar ook die zullen voordeel behalen.

Men neme een gemiddeld eGo starter setje. Later hieronder behandel ik nog uitgebreid de hardware, maar neem van mij even voorlopig aan dat een eGo setje waarschijnlijk jouw keuze zal worden, dus laten we hier even van uitgaan. Nou, dat kost je zo'n EUR 60. Dat is dan een quality setje van JoyeTech, met twee e-smokes. Daar krijg je ook twee tankjes en twee atomizers bij. We gaan even een jaar-berekening maken, dus laten we even uitgaan dat een atomizer zo 3-4 weken meegaat (15 per jaar nodig) en een batterij voor een maand of 4-6. Voor het gemak, rekenen we twee extra batterijen. Een atomizer is zo EUR 7.50, een batterij EUR 20. (nogmaals, ik neem de prijzen ruim. Je kan ze waarschijnlijk voor 5 EUR en 15 EUR ook wel krijgen). Nou, (15x 7.50) = EUR 112.50 + (2x 20) = EUR 40 == EUR 152.50 aan onderdelen. Zitten we voor de hardware op EUR 212.50 per jaar.

Dan - de liquids. Daar ga ik uit van een verbruik van 2.5ml per dag, elke dag. In het begin zal dit waarschijnlijk hoger liggen (nieuw, leuk, spannend!) en later waarschijnlijk minder, maar laten we er even van uit gaan dat jij een fanatieke damper wordt! Nou... 365 dagen gedeeld door 4 = 91.25 flesjes per jaar. 10ml flesjes kosten zo tussen 3.95 en 5.95, laten we even uit gaan van 5 Euro per flesje. Er bestaan ook flesjes van meer dan 10ml, en die zijn vaak ietsje goedkoper trouwens. Goed. 91.25 * 5 EUR = 456.25 EUR per jaar aan e-liquids. Laten we even voor de volledigheid wat oplaad-kosten erbij nemen, zeg, twee tientjes op jaar-basis. Ok. Dan hebben wij in totaal... EUR 212.50 (hardware) + EUR 456.25 (e-liquids) + EUR 20.00 (electriciteit) = EUR 688.75 per jaar (EUR 1.89 per dag).

Jaja... je ziet hem al aankomen... met dat per-dag bedrag natuurlijk... maar goed, even verder rekenen. Hoeveel geef je uit aan normale sigaretten? We nemen even aan dat je een pakje van 19 peuken per dag zal verbranden. Dat is 365x 5.40 = EUR 1971.00. Ja dat ziet er al een stuk minder fijn uit he? Gooi er nog 20 aanstekers bij.. 20 EUR... in totaal komt dat neer op EUR 2000 per jaar. Twee Duizend pieken. Versus 688.75.

De hardware
Ok, je hebt genoeg van analoog roken en je wil een e-smoker worden. Goed zo! Maar nu... er is zo veel aanbod, wat is nou de goede keuze? Ik zeg er meteen eerlijk bij - het wordt je niet makkelijk gemaakt! Er zijn heel veel soorten e-smokes, sommige daarvan zijn wel in NL te koop, andere weer niet. Sommige werken met weg-werp cartridges, andere met vloeistof-tankjes. Sommige zijn klein, andere groot. Het is inderdaad een ramp om zo als n00b even te vinden wat je nou wil. Dus, we gaan het even allemaal uitleggen.

Voordat ik begin, De Gulden Regel Van E-Smokes Kopen:

!! Koop altijd een setje met twee peuken/batterijen !!
!! Single e-smoke "sets" (tenzij als vervanging voor een stuk exemplaar) zijn een total no-go !!

Want ja, ook jou zal het overkomen dat 1 stuk is, de batterij op is, etc. en je wil NIET weer terugschakelen op analogs. Dus - ALTIJD een duo-set kopen. Het is ietsje duurder, maar veel, veel beter.

Veel mensen willen dat hun e-smoke zo veel mogelijk op een sigaret lijkt. Dat is géén goed uitgangs-punt. Ten eerste ben je dan gedoemd tot het kopen van kant-en-klare modellen met een kleine batterij, ten tweede wordt het lastiger om het ding te dampen waar je niet mag roken. Wellicht vind je dat niet belangrijk, kan. Maar het is wel een feit. Zijn er dan helemaal geen goede sigaret-achtige e-smokes? Jawel... als je wat nadelen voor lief neemt. Maar als je echt serieus wil dampen, dan begin je toch met een stapje hoger. Maar, ik laat de keuze aan jou. Laten we eens de gangbare systemen in een lijstje zetten.

A - De "iSmoke"

Deze naam is door een mede-poster bedacht, en hij vat best goed samen wat de simpelste versie van de e-emoke is. Ze lijken op normale sigaretten, zijn klein en handzaam, en kosten in sommige gevallen het minst. Echter, je zit dikwijls vast aan 1 leverancier. Hieronder een paar voorbeeldje:

images?q=tbn:ANd9GcQc7E8uj9VUELp22HrJgwdkYRDKUdW4ktylJCOcwb-2a4lIN6hR
NuCig Pro 4 (website: http://www.nucig.co.uk/)

Voordelen van deze "iSmokes":

• Goedkoop als instap model
• Lijken op een sigaret
• Er is geen knopje dat je in moet drukken om te inhaleren, werkt op luchtdruk
• Geen geklooi met vloeistofjes bijvullen
• Batterij laad redelijk snel op (minder dan 30 min)

En dan even de nadelen:

• Relatief weinig rookontwikkeling (zeker met de el-cheapos)
• Lijken op een sigaret (kan voor verwarring zorgen)
• Er is geen knopje dat je in moet drukken om te inhaleren (ja, dit is ook een nadeel want je kan hem bijvoorbeeld niet voorgloeien voor een sterkere flash
• Weinig keuze met smaken van de vullingen (zeker met de el-cheapos)
• Korte tijd voor je weer ding moet opladen (2 uur medium-intensief dampen)
• Je zit vast aan de producent voor de cartridges/atomizers

Voor een E-Health setje zou je niet meer dan EUR 15 moeten betalen (2-peuken set) - alles daarboven is afzetterij. Voor NuCig... hangt af van welke optie je wil, maar alleen NuCig zelf verkoopt ze, dus afgezet worden is niet mogelijk (als je hun prijs billijk vind, natuurlijk ;)). Echter, mocht je ergens online andere vergelijkbare e-smokes vinden, wees alert op de prijs. Ze mogen onder geen omstandigheid meer dan EUR 50 kosten, en dan is dat al erg veel en hoop ik dat je er een flinke dosis cartridges er bij krijgt.

B - eGo/510 systemen

Dit zijn de meest gangbare e-smokes, en hebben ook de beste prijs/kwaliteit verhouding. Jaja... dit is de sweet-spot als je op zoek bent naar een goede, complete rook ervaring, af en toe wil eperimenteren met smaakjes en atomizers, maar geen zin hebt om echt hard core alles zelf te maken en rond te lopen met een bazooka. Er zijn heel, heel veel modellen, maar het belangrijkste aan al deze dingen is het nummer "510". Dat wil zeggen - 510 is (in de praktijk) de benaming van een schroefdraad-formaat waar dan de meeste accessoires op passen. Echter, dit betekent niet dat ze allemaal even dik zijn! Het kan dus zo uitkomen dat als je helemaal random 510-compatible accessoires/apparaten koopt je een combinatie zal hebben die van dik naar dun naar dik verloopt. Als je esthetiek belangrijk vind, let daar dan op. Nou, even wat plaatjes...

Electronic-Cigarette-Ego-T-650mAh-900mAh-1000mAh.jpg
Standaard EGO-T model (niet JoyeTech, maar knock-off, echter dikwijls net zo goed)

ego-c-electronic-cigarette-(page-picture-large).jpg
JoyeTech Ego-C systeem, Ego-T met los vervangbare verdampers (website: http://www.joyetech.com)

Mensen die al wat langer dampen en ervaring hebben met de apparaten raden JoyeTech aan. Echter, dit zal niet lang meer zo blijven - laten we eerlijk zijn, deze dingen zijn niet bepaald complex (batterij, chipje, atomizer... whooptiedoo!) dus het is dan ook vrij lastig om ze echt te vergallen. Maar, als je wat meer zekerheid wil, en garantie op prijs stelt, is JoyeTech aan te raden. We zetten weer even de voor en nadelen op een rij:

Voordelen van de eGo:

• Goede, degelijke rook-ontwikkeling met goede Throat Hit (TH)
• Je kan elk soort liquid proberen van elke verkoper (geen vendor lock-in)
• Met normaal dampen gaat de batterij een hele dag mee
• Relatief handzaam formaat, meestal geen led op de tip
• Ruim aanbod van accessoires
• Onderdelen zijn relatief goedkoop (zie voorbeeld onder "kosten")
• Meer controle over hoeveel liquid je rookt
• Je kan hem voorgloeien door het knopje even ingedrukt houden voor een hijs

En de nadelen:

• Aanzienlijk groter en zwaarder dan een normale peuk. Je went er aan, maar duurt even
• Meer geklooi met liquids, af en toe wat lekkage wegvegen, etc.
• Als atomizers tegen het eind van hun leven zitten kan de smaak onprettig zijn
• In de meeste gevallen geen voltage-regulatie (zal waarschijnlijk veranderen in 2013)
• Past maar met moeite in een broekzak, kan breken als je lomp bezig bent
• Beter opletten met accessoires kopen (zoals juiste weerstand/voltage van atomizers etc.)

Zoals je ziet, er kleven relatief weinig nadelen aan de 510 setjes, en veel voordelen. Dit is dan ook de reden dat ze het meest populaire model zijn. Als je de grootte voor lief neemt, is het de perfecte e-smoke voor de meerderheid van rokers. En als je eenmaal je combinatie van atomizers/batterij hebt gevonden ben ja klaar. Nou, hoeveel moet het kosten? Een goede due e-smoke set zou je niet meer dan 60 EUR moeten kosten. EUR 80 als je er allemaal accessoires bij krijgt, maar ook echt niet meer. Je kan ze al krijgen vanaf EUR 35, maar dat zijn dan vaak niet de "originele" JoyeTech.

De eCab is een nieuwe versie van JoyeTech, en wordt geprezen om zijn degelijke rook-ontwikkeling en bouw-kwaliteit. Het nadeel ervan is echter dat de meegeleverde batterijen slechts 360mAh zijn. Dat is in vergelijking met de 650mAh of zelfs 1100mAh van eGo setjes vrij weinig - houd er dus rekening mee dat je bij de eCab wat vaker van batterij zal moeten verwisselen!

De pro gear

Okay... als je even wat serieuzer met dampen aan de slag wil, bereid bent wat meer cash uit te geven, en op zoek bent naar de ultieme damp-ervaring, dan zijn er nog een paar apparaten die je aanzienlijk meer mogelijkheden bieden. Deze kosten over het algemeen een stuk meer (EUR 100-300) maar dan heb je ook wat. Overigens, in sommige gevallen is het zo dat het kopen van een Pro apparaat op de lange termijn goedkoper zal blijken te zijn, maar dan moet je wel bereid zijn om je eigen atomizers in elkaar te draaien. Althans - het verhittings-element ervan. Dit heet een zelf-wikkelaar. Je koopt speciaal dun gloeidraaid, glas-vezel draad, en maakt je eigen wikkels. Dit is tot wel 90% goedkoper dan een atomizer vervangen, maar vereist wel dat je stabiele handjes hebt ;) Het zelf maken van je gloei-draad geeft je ook absolute en totale controle over de smaak. Meer of minder draad, veel of weinig glasvezel, al die dingen zullen bepalen hoeveel smaak, damp en throat hit je zal krijgen. De ultieme dampers maken zelfs hun eigen apparaten, maar dat is even iets voor een andere keer. Hier onder even een paar plaatjes van Pro gear:

lavatube_01.jpg
Een van de meest populaire "pro" apparaten, de LavaTube

epic%20storm%20mini%20detail.jpg
Versie 2.0 van de LavaTube, de Epic Storm (Normaal en mini)

-A1-Verdampfer-.jpg-A2-T-.jpg
Zelf-wikkel verdampers van Bulli-Smoker.de (tussen 50 en 70 EUR per stuk)

Zoals je ziet, zijn deze dingen ook erg groot - je zal er niet snel mee over straat lopen. Als je een van deze wil kopen, zou ik je aanraden dat je de eGo voor buiten koopt, en deze voor binnen. Let wel, in de meeste gevallen zijn de accessoires voor de twee te gebruiken op beide (al dan niet met (meegeleverde) adapters). De LavaTube kost een relatief bescheiden EUR 50-70 (afhankelijk van het pakket dat je kiest) en de Epic Storm zou je voor zo rond de 90-110 EUR moeten kunnen scoren. Op allebei de apparaten kan je het voltage instellen in stapjes van 0.1 V, tussen 3.0 en 6.0V. Het grootste technische verschil is dat de Epic Storm ook de weerstand van je atomizer kan meten. Het voltage is van elementair belang bij hoeveel rook en Throat Hit je krijgt. Echter, als je ook de weerstand van de atomizer weet, dan is het makkelijker in te schatten welk voltage correct is. Anders is het even pielen/proberen.

Voordelen van de Pro Gear:

• Uitstekende damp-ervaring, volle smaak, zeer goede throat hit
• Je kan elk soort liquid proberen van elke verkoper (geen vendor lock-in)
• Met normaal dampen gaat de batterij een hele dag mee
• Totale controle over hoe het smaakt, dampt en voelt
• Ruim aanbod van accessoires
• Verwisselbare batterijen
• Je kan hem voorgloeien door het knopje even ingedrukt houden voor een hijs
• Diverse instellingen mogelijk (voltage, weerstand meting, etc.)

En de nadelen:

• Groot, log apparaat (tot wel 200 gram of meer)
• Vereist meer handarbeid (alhoewel je ook "normale" atomizers kan gebruiken)
• Relatief hoge kosten aan het begin, accessoires zijn duurder
• Past maar met moeite in een broekzak, kan breken als je lomp bezig bent
• Adapters nodig voor sommige accessoires

Okay... dat is dan de hardware. Dit is bij lange na niet alles, er zijn nog veel meer systemen, zoals de 810, de 910... het houdt niet op. Echter, op dit moment (September 2012) is de 510 met grote voorsprong het meest gebruikte systeem, er zijn de meeste accessoires voor te vinden voor de beste prijs, en is plenty informatie te vinden online over deze systemen. Je staat natuurlijk altijd vrij om iets anders te kopen, en we horen graag over andere systemen! Nog even tot slot om er zeker van te zijn dat je dit onthoud... tenzij je een pro-systeem koopt met verwisselbare batterijen, koop altijd een setje van twee peuken. Echt, trust me, het is van cruciaal belang. Zelfs als je maar heel af en toe wil dampen, is het alsnog aan te raden. Al was het maar omdat je vader/vriend/oom het ding ook lekker vindt en hem even wil lenen. Just do it!

Voor goede, lange demonstraties van de hier besproken producten, raad ik je aan om deze videos te bekijken. Ze zijn in het Duits, maar de man weet echt waar hij het over heeft!

Video voor beginners (vooral ove eGo)
eGo videos (demos en product-reviews)
Review van Epic Storm en Lava Tube

De Liquids - De smaak van dampen

Liquids kunnen we relatief kort over zijn. Om te beginnen, zijn er een heleboel. Er is de "originele" liquid, Dekang (DK) die door menig damper ook als beste wordt ervaren. Maar er zijn ook nog merken als @37, LiQueen, High Class, White Premium... echt te veel om op te noemen. Smaakjes zullen persoonlijk zijn, alhoewel mijn persoonlijke mening is dat je in het liefst wil beginnen met rook-achtige smaakjes. Ga dus niet voor blije aardbei of kauwgom - neem in ieder geval een smaak die ongeveer in de richting van tabak ligt, zoals koffie, noten of uiteraard tabak zelf. Dit is voornamelijk van belang als je wilt overstappen naar dampen. De dag dat je verlangt naar de smaak van een analoge sigaret zal ongetwijfeld komen. Het is dan van belang dat je dit op kunt lossen met een rokerige liquid in plaats van terug te vallen naar sigaretten.
Daarnaast zit er uiteraard nicotine in de vloeistoffen. De nicotine is helaas belangrijk. Niet eens alleen vanwege de verslaving die je er aan hebt, maar ook omdat de "throat hit" (TH) door de nicotine tot stand komt. Men heeft reeds geprobeerd om die TH met iets anders teweeg te brengen, echter dit is niet zo succesvol.

Het lijkt vanzelfsprekend dat je eerst wil overschakelen op e-smokes met nicotine zodat je van de sigaret af bent, en dan als tweede stap ook af wil van de nicotine. Dit is echter dus wat lastiger, vooral door het gebrek aan TH. Het roken van nicotinevrije liquids voelt dan ook een beetje alsof je gewoon warme wolkjes lucht inademt - wellicht leuk als je een heel lichte roker was, maar voor degenen die wat langer aan de analoge sticks zaten, geeft dit vaak toch geen voldoening. Zelf heb ik heel hoopvol drie flesjes zero nicotine spul gekocht, en helaas heb ik het grootste deel reeds weg-gegeven, want het beviel niet. Je kan uiteraard wel mengen, zodat je de hoeveel nicotine verkleint, maar echt er helemaal van af zijn... dat wil nog niet echt werken.

Als je besluit liquids te mengen, die dit bij voorkeur met liquids van hetzelfde merk. Ik heb gemerkt dat als je liquids van verschillende merken samenvoegt, je dikwijls "laagjes" maakt, zodat dus de ene liquid bovenop de andere ligt. Schijnbaar mengen ze niet zo lekker. Maar goed, ik heb dat "mengen" ook in de atomizer gedaan, wellicht is het slimmer om dit even te doen voordat je ze er in giet ;)

Onderhoud - Het reinigen van de elektrische sigaret

Voor iedere elektrische sigaret geldt feitelijk hetzelfde. Zorg dat deze in een goede staat blijft en maak hem regelmatig schoon. Aangezien sommige elektrische sigaretten herbruikbaar zijn is het belangrijk dat deze periodiek worden ontsmet met bijvoobeeld isopropyl alcohol. Een goede indicator voor onderhoud is het verbrand smaken van de damp, een stijve teug of verminderde dampproductie. Let op! Een stijve teug kan in het geval van een automatische batterij ook komen doordat er een rookkanaaltje in de batterij-atomizer verbinding verstopt is.

Globaal bestaat een elektrische sigaret uit drie onderhoudsdelen. Een deel waarin de vloeistof wordt opgeslagen, een deel waarin de vloeistof elektrisch wordt verdampt en een deel dat zorgt voor de stroomvoorzienning. Er bestaan meerdere constructies van de elektrische sigaret. Constructies waarbij de verdamper en vloeistof opslag ontkoppelbaar zijn en constructies waarbij deze delen geïntegreerd zijn. Bij sommige systemen is de verdamper opnieuw op te bouwen. Onderhoud op deze systemen is het meest fijn, aangezien alles vervangbaar is. De geïntegreerde systemen maken onderhoud moeilijker. Vaak zijn deze delen dan ook bedoeld om te vervangen zodra ze op zijn. Het onderhoud van een elektrische sigaret is dus erg merkspecifiek.

Behalve de batterij, is ieder deel van een elektrische sigaret af te spoelen. Als de vloeistof is opgedroogd kan deze eenvoudig met lauw tot warm water verwijderd worden. De vloeistofjes lossen goed op in water. Verschillen in resultaat tussen het uitkoken van een verdamper of het eenvoudig gebruik maken van warm water worden niet gemeld.

Op de verdamper kan aanslag ontstaan door niet goed verdampte of ingedroogde vloeistof. Deze aanslag is wat lastiger te verwijderen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een methode waarbij de spoel in de verdamper voor lange tijd zonder liquid wordt verhit. Eventueel kan je ervoor kiezen op de spoel te blazen of water toe te voegen, zodat de spoel schoon kookt. Het verhitten van de spoel kan op diverse manieren.

• Het is mogelijk de spoel periodiek kortstondig te verhitten zonder dat er vloeistof in het reservoir aanwezig is. Deze manier van verhitten zorgt ervoor dat het residu op de spoel alsnog opgebrand wordt. Deze manier zorgt tevens voor een aanslag op de levensduur van de spoel en lading van de batterij. Pas op dat je niet de spoel zelf verbrand en laadt de batterij opnieuw op.

• Een andere manier is om de spoel door een vlam te verhitten. Hiervoor moet de verdamper uit elkaar gehaald worden zodat er goede toegang tot de spoel ontstaat. Door middel van een vlam van een gasfornuis of aansteker kan nu de spoel schoon gebrand worden.

Bij de meeste elektrische sigaretten is het verwijderen van aanslag niet bijzonder goed mogelijk. Het is daardoor van belang de verdamper regelmatig te onderhouden. Er worden goede resultaten geboekt met het periodiek laten weken van de verdamper. Na het weken is het belangrijk dat de verdamper goed opgedroogd is voor gebruik. Dit kan gedaan worden door deze even op de kachel te plaatsen of te verwarmen met een föhn. Het live opdrogen van de verdamper in de elektrische sigaret is geen groot succes. Het kost bijzonder veel batterijlading en het gaat langzaam. Het is altijd aan te raden een reserve verdamper bij de hand te hebben.

Verklarende woordenlijst

2h3pp9t.jpg

E-shops

- http://www.e-rookshop.nl
- http://www.e-sigaretspecialist.nl
- http://www.novosmoke.nl
- http://www.ebnferro.com
- http://www.ismoke.nl
- http://www.cmalo.nl
- http://www.e-cig4u.nl
- http://www.oliespuitje.nl
- http://www.rookwinkel.nl
- http://www.nucig.co.uk
- http://www.esmokedeal.nl
- http://www.vapemunki.co.uk
- http://www.smokesmarter.nl
- http://www.ea-sigaret.nl
- http://www.vaperlounge.nl

Forums:
- http://www.e-cigarette-forum.com (Engelstalig)
- http://www.dampforum.nu

Overigens alle credits voor user Webdoc van http://gathering.tweakers.net _O_
Sounddragonwoensdag 28 oktober 2015 @ 21:04
quote:
10s.gif Op woensdag 28 oktober 2015 21:02 schreef Sounddragon het volgende:
En nou zit ik godverdegodver door een slotje heen te posten :(

:D
}:|
KNAKwoensdag 28 oktober 2015 @ 22:17
quote:
KNAK en SD, jullie moeten de Zephyrus echt eens proberen, RTA voor bazen :D Sinds ik dat ding heb, heb ik de Subtank niet meer aangeraakt o|O

RDA ervaring met een tank. Dat ding zuipt alleen wel als de pest met z'n 4 juice-channels. Waar ik voorheen 4-6ml wegdampte met een Erl/Subtank, jakker ik er nu 15-20ml per dag doorheen (op 0.3ohm) :D

Voor 23 dollar voor een authentic is het de moeite waard. Ik heb er nog 2 extra onderweg.
Oehh

Dadelijk thuis even kijken


Edit
https://www.fasttech.com/(...)yrus-bdc-clearomizer
?

Ik zie pre-made coils ;(
sachawoensdag 28 oktober 2015 @ 22:34
Amerikaan in coma na ontploffen e-sigaret


Vandaag, 21:16

Opmerkelijk

NOS


In Florida ligt een man in coma met zware brandwonden in zijn longen en gezicht nadat zijn elektronische sigaret in zijn gezicht was ontploft.

De 21-jarige Evan Spahlinger werd bewusteloos gevonden door zijn zuster, die in de kamer naast haar een explosie had gehoord, melden Amerikaanse media.

De man heeft interne en externe brandwonden. Mogelijk is het mondstuk bij de explosie zijn keel ingeschoten en opnieuw ontploft. Onderzoek moet uitwijzen wat er is gebeurd, maar het lijkt erop dat de lithium-batterij in de sigaret is ontploft.
Catch22-woensdag 28 oktober 2015 @ 22:36
quote:
0s.gif Op woensdag 28 oktober 2015 22:17 schreef KNAK het volgende:

[..]

Oehh

Dadelijk thuis even kijken


Edit
https://www.fasttech.com/(...)yrus-bdc-clearomizer
?

Ik zie pre-made coils ;(
Kijk nog eens.

Leuk ding wel, even over denken.
KNAKdonderdag 29 oktober 2015 @ 00:02
quote:
1s.gif Op woensdag 28 oktober 2015 22:36 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Kijk nog eens.

Leuk ding wel, even over denken.
Je kan beide doen? Bouwen of coiltje indraaien?

Ik heb een lemo 2 en met een twisted coil, de goede wicking is dit iets wat -denk ik- niet snel te overtreffen is. Zephyrus is wel mooi. Ik heb um in de winkelwagen zitten voor als ik een keer weer koopzieke trekjes krijg
dodge_911donderdag 29 oktober 2015 @ 14:55
quote:
11s.gif Op woensdag 28 oktober 2015 22:34 schreef sacha het volgende:
Mogelijk is het mondstuk bij de explosie zijn keel ingeschoten en opnieuw ontploft.
Hoe kan in godsnaam een mondstuk ontploffen? Daar zit toch niets in dat dat kan veroorzaken?
DrParanoiddonderdag 29 oktober 2015 @ 14:59
quote:
12s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 14:55 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Hoe kan in godsnaam een mondstuk ontploffen? Daar zit toch niets in dat dat kan veroorzaken?
Niet, en 99.9% zeker weer zo'n retard die met een lege batterij op z'n mech mod blijft vuren of de wrap om z'n batterij etc niet in orde heeft :P
Catch22-donderdag 29 oktober 2015 @ 15:06
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 14:59 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

Niet, en 99.9% zeker weer zo'n retard die met een lege batterij op z'n mech mod blijft vuren of de wrap om z'n batterij etc niet in orde heeft :P
Of een batterij uit een laptop gebruikt met een 0.1ohm coil.
DrParanoiddonderdag 29 oktober 2015 @ 15:16
quote:
11s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 15:06 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Of een batterij uit een laptop gebruikt met een 0.1ohm coil.
Idd, fijne lipo pack om door een 0.1 te jagen :P top gozer vast die kerel!

2A discharge, that oughtta do it!
Bownydonderdag 29 oktober 2015 @ 21:14
Voor de mensen die een IPV D2 hebben en behoefte hebben aan stepdown.

Dit apparaat heeft in Powermode geen stepdown, maar in TC mode wel (duh). Ik heb net mijn kanthal build gewoon in TC mode gedampt. Temperatuur ingesteld op maximaal om er zeker van te zijn dat het systeem überhaupt niet ingrijpt en dan gewoon je wattage instellen met Joules.

Werkt super!
Sounddragonzaterdag 31 oktober 2015 @ 00:35
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 21:14 schreef Bowny het volgende:
Voor de mensen die een IPV D2 hebben en behoefte hebben aan stepdown.

Dit apparaat heeft in Powermode geen stepdown, maar in TC mode wel (duh). Ik heb net mijn kanthal build gewoon in TC mode gedampt. Temperatuur ingesteld op maximaal om er zeker van te zijn dat het systeem überhaupt niet ingrijpt en dan gewoon je wattage instellen met Joules.

Werkt super!
I know, ik heb er nu de CLT op zitten, maar met een dual titanium clapton erop van 0.063 ohm, maar dat vindt 'ie te laag om gewoon op titaniumstand te stoken, dus die staat op nikkel, en dat werkt uit de kunst _O-

Gewoon foppen die handel, en dan later mauwen dat de boel plof zegt >:)
Bownyzaterdag 31 oktober 2015 @ 10:59
quote:
14s.gif Op zaterdag 31 oktober 2015 00:35 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

I know, ik heb er nu de CLT op zitten, maar met een dual titanium clapton erop van 0.063 ohm, maar dat vindt 'ie te laag om gewoon op titaniumstand te stoken, dus die staat op nikkel, en dat werkt uit de kunst _O-

Gewoon foppen die handel, en dan later mauwen dat de boel plof zegt >:)
:o

Gisteren tevens mijn eerste TC build gemaakt. First time right w/

Ik ben gelijk om!
Sounddragonzaterdag 31 oktober 2015 @ 21:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2015 10:59 schreef Bowny het volgende:

[..]

:o

Gisteren tevens mijn eerste TC build gemaakt. First time right w/

Ik ben gelijk om!
Nikkel of titanium?
Bownymaandag 2 november 2015 @ 17:07
quote:
14s.gif Op zaterdag 31 oktober 2015 21:30 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Nikkel of titanium?
Ti uiteraard. De Nickel stap heb ik altijd bewust overgeslagen. Durf te wedden dat over 6-12 maanden niemand meer met Ni dampt, alleen nog maar Ti/SS of beter. :) Hoor ook alleen maar gezeik over hoe kut het is om te werken met de Nikkeldraadjes. Ik gebruik Ti AWG24 en 26 en dat draait gewoon als Kanthal :)

[ Bericht 7% gewijzigd door Bowny op 02-11-2015 18:12:23 ]
KNAKmaandag 2 november 2015 @ 21:01
Daar ik nikkel links heb laten liggen wil ik wel titanium gaan proberen.
Waar heb je die draad gekocht?
Sounddragonmaandag 2 november 2015 @ 22:03
quote:
0s.gif Op maandag 2 november 2015 17:07 schreef Bowny het volgende:

[..]

Ti uiteraard. De Nickel stap heb ik altijd bewust overgeslagen. Durf te wedden dat over 6-12 maanden niemand meer met Ni dampt, alleen nog maar Ti/SS of beter. :) Hoor ook alleen maar gezeik over hoe kut het is om te werken met de Nikkeldraadjes. Ik gebruik Ti AWG24 en 26 en dat draait gewoon als Kanthal :)
Nikkel moet je twisten, dan is het prima te doen, maar idd, dat nikkel bijsmaakje is ietwat verontrustend.
Bownymaandag 2 november 2015 @ 22:09
quote:
0s.gif Op maandag 2 november 2015 21:01 schreef KNAK het volgende:
Daar ik nikkel links heb laten liggen wil ik wel titanium gaan proberen.
Waar heb je die draad gekocht?
Ti Gr.1

http://www.zivipf.com/DIY/Resistance-heating-wire/Titanium-Wire

Had het met 3-4 dagen in huis vanuit Deutschland. Is volgens mij wel 1 van de bekendere leveranciers in Europa. :)

SD, zijn jouw vapes ook zo cool? Ik mis wel een beetje de warmte voor de smaak....maar ja, zal wel inherent aan TC vaping zijn? Ik damp tussen de 200 en 220 graden Celcius.
Zithmaandag 2 november 2015 @ 22:34
quote:
0s.gif Op maandag 2 november 2015 22:09 schreef Bowny het volgende:

[..]

Ti Gr.1

http://www.zivipf.com/DIY/Resistance-heating-wire/Titanium-Wire

Had het met 3-4 dagen in huis vanuit Deutschland. Is volgens mij wel 1 van de bekendere leveranciers in Europa. :)

SD, zijn jouw vapes ook zo cool? Ik mis wel een beetje de warmte voor de smaak....maar ja, zal wel inherent aan TC vaping zijn? Ik damp tussen de 200 en 220 graden Celcius.
Doe je het toch warmer? :P Je hebt immers temperature control?
Sounddragonmaandag 2 november 2015 @ 23:27
quote:
0s.gif Op maandag 2 november 2015 22:09 schreef Bowny het volgende:

[..]

Ti Gr.1

http://www.zivipf.com/DIY/Resistance-heating-wire/Titanium-Wire

Had het met 3-4 dagen in huis vanuit Deutschland. Is volgens mij wel 1 van de bekendere leveranciers in Europa. :)

SD, zijn jouw vapes ook zo cool? Ik mis wel een beetje de warmte voor de smaak....maar ja, zal wel inherent aan TC vaping zijn? Ik damp tussen de 200 en 220 graden Celcius.
Jep, ik zit meestal ook ergens tussen de 175 en 225 graden, ligt een beetje aan de tank en liquid.. je kunt de temp wel iets hoger zetten, maar daar heb je het natuurlijk niet voor heah :+
KNAKmaandag 2 november 2015 @ 23:37
Ga zo rolletje Ti bestellen. Nog tips welke AWG om mee te beginnen? Zelf kloot ik het meeste met 28 met kanthal, zit te denken 28 Ti , maar misschien dat met TC ik wat anders kan/moet proberen
Sounddragonmaandag 2 november 2015 @ 23:54
quote:
0s.gif Op maandag 2 november 2015 23:37 schreef KNAK het volgende:
Ga zo rolletje Ti bestellen. Nog tips welke AWG om mee te beginnen? Zelf kloot ik het meeste met 28 met kanthal, zit te denken 28 Ti , maar misschien dat met TC ik wat anders kan/moet proberen
Ik neem aan dat je weet dat de Yihi geen titanium pikt als TC materiaal he?
Bownymaandag 2 november 2015 @ 23:58
quote:
14s.gif Op maandag 2 november 2015 23:54 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Ik neem aan dat je weet dat de Yihi geen titanium pikt als TC materiaal he?
Firmware upgraden!

En anders kan je gewoon Ni mode gebruiken, maar de temp setting lager zetten, ik meen 100 Fahrenheit.
KNAKdinsdag 3 november 2015 @ 00:17
Heb de Yihi direct na release van 2.23 geüpdatet. Er staat Ti01 naast de ni200. Dan zou ie um moeten pakken denk ik ;)
Bownydinsdag 3 november 2015 @ 00:19
Opa SD snapt dah allemoal nie!
KNAKdinsdag 3 november 2015 @ 00:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2015 00:19 schreef Bowny het volgende:
Opa SD snapt dah allemoal nie!
Ik ging er anders stiekum vanuit dat ie dit al wist .. Zo niet is dit wel een klein primeurtje :p

Hele discussies gevolgd op e-cig forum dat veel gebruikers nu zeker geen ML meer gaan aanschaffen door deze update.

Afijn, 28awg maar proberen?
Annedinsdag 3 november 2015 @ 06:35
Waarom titanium niet gewoon in Nederland bestellen :@ ?
gooddaddydinsdag 3 november 2015 @ 07:19
quote:
0s.gif Op maandag 2 november 2015 17:07 schreef Bowny het volgende:

[..]

Ti uiteraard. De Nickel stap heb ik altijd bewust overgeslagen. Durf te wedden dat over 6-12 maanden niemand meer met Ni dampt, alleen nog maar Ti/SS of beter. :) Hoor ook alleen maar gezeik over hoe kut het is om te werken met de Nikkeldraadjes. Ik gebruik Ti AWG24 en 26 en dat draait gewoon als Kanthal :)
Tuurlijk hoor je alleen maar gezeik over hoe kut het is om Nikkel coils te draaien. Mensen die er geen problemen mee hebben melden zich niet. Ik heb er bijvoorbeeld geen problemen mee. Ik vindt het zelfs fijner dan Kanthal, omdat het niet zo springerig is.
DrParanoiddinsdag 3 november 2015 @ 07:39
Nikkel draait super makkelijk, nog nooit een coil mee mislukt, en idd blijft goed in plaats. Is helemaal niet makkelijk breekbaar.

Gewone, doodnormale, spaced coil. Niet twisted etc.
Bownydinsdag 3 november 2015 @ 08:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2015 00:23 schreef KNAK het volgende:

[..]

Ik ging er anders stiekum vanuit dat ie dit al wist .. Zo niet is dit wel een klein primeurtje :p

Hele discussies gevolgd op e-cig forum dat veel gebruikers nu zeker geen ML meer gaan aanschaffen door deze update.

Afijn, 28awg maar proberen?
Ik zou voor 26 gaan, iets meer surface en stijver, kon daar prima een contactcoil mee draaien :)

[ Bericht 4% gewijzigd door Bowny op 03-11-2015 08:42:08 ]
Bownydinsdag 3 november 2015 @ 08:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2015 07:19 schreef gooddaddy het volgende:

[..]

Tuurlijk hoor je alleen maar gezeik over hoe kut het is om Nikkel coils te draaien. Mensen die er geen problemen mee hebben melden zich niet. Ik heb er bijvoorbeeld geen problemen mee. Ik vindt het zelfs fijner dan Kanthal, omdat het niet zo springerig is.
Niet zo springerig als Kanthal :') :')

Gebruik dan ook een kanthal draad voor mannen man ipv awg30+

Had ooit een rolletje gekregen, dat ging zo de prullebak in.
gooddaddydinsdag 3 november 2015 @ 08:48
Ik gebruik .32mm Kanthal (awg 28). Ik heb er geen problemen mee, maar ik vind Nikkel toch gemakkeljker
Sounddragondinsdag 3 november 2015 @ 14:40
quote:
0s.gif Op maandag 2 november 2015 23:58 schreef Bowny het volgende:

[..]

Firmware upgraden!

En anders kan je gewoon Ni mode gebruiken, maar de temp setting lager zetten, ik meen 100 Fahrenheit.
ik kreeg deskundig advies om ff te wachten met upgraden, zitten nog wel eens kinderziektes in. :)
KNAKdinsdag 3 november 2015 @ 18:34
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 november 2015 06:35 schreef Anne het volgende:
Waarom titanium niet gewoon in Nederland bestellen :@ ?
Linkje?

Edit
Heb al:)
dodge_911dinsdag 3 november 2015 @ 18:41
Yay! Vandaag is m'n Kangertech Subtank mini eindelijk binnengekomen :D
Wat 'n verschil met m'n Nautilii *O*
KNAKdinsdag 3 november 2015 @ 19:12
Ziehier, policy van de vliegtuigmaatschappij waar ik mee ga vliegen mbt batterijen

image.jpg

Ah x V

De Samsung 25r zit dan op 90Wh?
dodge_911dinsdag 3 november 2015 @ 19:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2015 19:12 schreef KNAK het volgende:
Ziehier, policy van de vliegtuigmaatschappij waar ik mee ga vliegen mbt batterijen

[ afbeelding ]

Ah x V

De Samsung 25r zit dan op 90Wh?
90Wh met 1 cel?
Hoe kom je bij 90Wh?
marc0871dinsdag 3 november 2015 @ 19:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2015 19:12 schreef KNAK het volgende:
Ziehier, policy van de vliegtuigmaatschappij waar ik mee ga vliegen mbt batterijen

[ afbeelding ]

Ah x V

De Samsung 25r zit dan op 90Wh?
2500mah/1000=2,5ah*3,7v nominaal=9,25wh
Bownydinsdag 3 november 2015 @ 20:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2015 19:59 schreef marc0871 het volgende:

[..]

2500mah/1000=2,5ah*3,7v nominaal=9,25wh
Gewoon meenemen als handbagage dus ;) Deze regels worden zowat wereldwijd door alle airlines aangehouden, ze nemen de IATA regelgeving over. Ik schrijf deze teksten ook ;)
KNAKdinsdag 3 november 2015 @ 21:03
quote:
12s.gif Op dinsdag 3 november 2015 19:49 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

90Wh met 1 cel?
Hoe kom je bij 90Wh?
Ik spreek met gemak meerder talen, maar rekenen ... _O- :')

Ik zat in ieder geval bij de 9... Vergeten /1000 zoals Marc zijn berekening

Dus ongelimiteerd sammy25s mee naar binnen nemen :). Dan zal die Yihi zonder batt ook wel in handbagage kunnen. De juice de koffer in.

Titanium is ook onderweg , ben benieuwd of dat nieuw leven gaat blazen in TC dampen :)
KNAKwoensdag 4 november 2015 @ 02:33
Het begon ooit zo lief met 10ml, hooguit 30ml flesjes

Yoghurt machine nu te klein voor meer dan 1 liter , en de deksel past ook al niet meer :+

image.jpg
dodge_911woensdag 4 november 2015 @ 19:49
Ik heb laatst bij 'n actie bij nkon.nl 6x LG ICR18650HE4 2500mAh besteld, om te gaan gebruiken in 'n eVic VTC Mini 60W.
De batterijen heb ik al, maar de eVic nog niet.
Maar ik vraag me af/twijfel eraan of ik nu wel de juiste batterijen voor dat ding heb :?
Ben nog niet zo thuis in de 18650's O-)
marc0871woensdag 4 november 2015 @ 20:41
quote:
12s.gif Op woensdag 4 november 2015 19:49 schreef dodge_911 het volgende:
Ik heb laatst bij 'n actie bij nkon.nl 6x LG ICR18650HE4 2500mAh besteld, om te gaan gebruiken in 'n eVic VTC Mini 60W.
De batterijen heb ik al, maar de eVic nog niet.
Maar ik vraag me af/twijfel eraan of ik nu wel de juiste batterijen voor dat ding heb :?
Ben nog niet zo thuis in de 18650's O-)
ja hoor. prima batties. redelijk vergelijkbaar met de samsung 25r
en in zo'n gereguleerd apparaat; als de chip vind dat je op zo'n batterij iets niet kan vuren, vuurt 'ie niet.
0,3ohm is op de meeste batterijen iig wel veilig. tenzij je xxxfire batterijen gebruikt :X .
lagere mah is ook vaker een hogere c-rating, waarmee je een hogere ampere limiet hebt.
met mijn 3100mah efest krijg ik onder de 0,3ohm sneller warme handjes dan met een 2500mah 25r, die op zijn gemakkie 0,2 doet.
Catch22-woensdag 4 november 2015 @ 21:06
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 02:33 schreef KNAK het volgende:
Het begon ooit zo lief met 10ml, hooguit 30ml flesjes

Yoghurt machine nu te klein voor meer dan 1 liter , en de deksel past ook al niet meer :+

[ afbeelding ]

Hmm misschien ook maar eens kopen. Zijn niet eens zo duur.
dodge_911woensdag 4 november 2015 @ 21:16
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 20:41 schreef marc0871 het volgende:

[..]

ja hoor. prima batties. redelijk vergelijkbaar met de samsung 25r
en in zo'n gereguleerd apparaat; als de chip vind dat je op zo'n batterij iets niet kan vuren, vuurt 'ie niet.
0,3ohm is op de meeste batterijen iig wel veilig. tenzij je xxxfire batterijen gebruikt :X .
lagere mah is ook vaker een hogere c-rating, waarmee je een hogere ampere limiet hebt.
met mijn 3100mah efest krijg ik onder de 0,3ohm sneller warme handjes dan met een 2500mah 25r, die op zijn gemakkie 0,2 doet.
Owkay, dan ben ik al een pak geruster. Niets zou irritanter zijn dan mijn gloednieuwe eVic uitpakken, 'n versgeladen 18650 erin doen om er dan achter te komen dat het niet werkt, en ik nog 5 van die dingen heb liggen :) Ik heb gisteren eindelijk m'n Subtank Mini binnengekregen, waar ik al een paar pakjes coils voor had gescored, dus ik ga nog wel f op 0,5ohm prutsen. Moet wel zeggen dat het een groot verschil is met mijn Nautilus op zowat alle vlakken.

En dat van xxxxFire wist ik al wel :)
Ik heb gewoon nooit de nood gehad aan 18650's, voor flashlights had ik 144 AA's dus was ik wel gek als ik 'n 18650 flashlight kocht :D
Maar in dit formaat heb je gewoon een pak meer keuze dan bij AA's (want daar zou Eneloop je enige keuze mogen zijn) en daarbij raak ik het zien van de bomen door het bos een beetje kwijt :)

quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2015 21:03 schreef KNAK het volgende:

[..]

Ik spreek met gemak meerder talen, maar rekenen ... _O- :')

Ik zat in ieder geval bij de 9... Vergeten /1000 zoals Marc zijn berekening
Ja, ik dacht al, doe mij ff 6 van die cellen voor the mother of all powerbanks :)

[ Bericht 9% gewijzigd door dodge_911 op 04-11-2015 21:23:47 ]
KNAKwoensdag 4 november 2015 @ 21:38
quote:
1s.gif Op woensdag 4 november 2015 21:06 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Hmm misschien ook maar eens kopen. Zijn niet eens zo duur.
12¤ was deze. Werkt als een speer !
Catch22-woensdag 4 november 2015 @ 21:48
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 21:38 schreef KNAK het volgende:

[..]

12¤ was deze. Werkt als een speer !
Blijft hij niet stoken omdat je de deksel er niet op hebt?
KNAKwoensdag 4 november 2015 @ 22:04
quote:
1s.gif Op woensdag 4 november 2015 21:48 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Blijft hij niet stoken omdat je de deksel er niet op hebt?
Geen idee. Niet aan gedacht eigenlijk. Deksel deed ik er nooit op omdat sommige sapjes zo vreselijk zoet zijn dat ze mogelijk andere minder zoete kunnen infecteren, althans, dat wil ik voorkomen. Het zal misschien iets minder efficiënt zijn in stroomverbruik , maar ach... Alle sapjes halen 41 graden, worden heerlijk vloeibaar en krijgen aan het eind van de 8 à 12 uur sessie op hun flikker door de melkopschuimer er in te steken.

Enige nadeel is dat de kamer binnenlopen gelijk is aan het voor een zuurstokkraam staan op de kermis :+
Kreatordonderdag 5 november 2015 @ 13:54
Vorige week mijn bestelling van de D2 gecancelled ivm enorme levertijden. Vandaag toch maar een Joyetech Evic VTC Mini gekocht in Nederland.
Lijkt me een mooi apparaat, zeker met de firmware upgrades.
Sounddragondonderdag 5 november 2015 @ 14:40
quote:
14s.gif Op donderdag 5 november 2015 13:54 schreef Kreator het volgende:
Vorige week mijn bestelling van de D2 gecancelled ivm enorme levertijden. Vandaag toch maar een Joyetech Evic VTC Mini gekocht in Nederland.
Lijkt me een mooi apparaat, zeker met de firmware upgrades.
Én hij is een stuk lichter als een D2 ;)
Kreatordonderdag 5 november 2015 @ 15:52
quote:
14s.gif Op donderdag 5 november 2015 14:40 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

Én hij is een stuk lichter als een D2 ;)
En hij heeft native stepdown. Dus ik zal er wel blij mee zijn.

Word zo langzamerhand toch wel knettergek van het feit dat ik niet kan zien hoe ver mijn batterij is, door de bug op mijn huidige.
Bownydonderdag 5 november 2015 @ 23:05
quote:
14s.gif Op donderdag 5 november 2015 13:54 schreef Kreator het volgende:
Vorige week mijn bestelling van de D2 gecancelled ivm enorme levertijden. Vandaag toch maar een Joyetech Evic VTC Mini gekocht in Nederland.
Lijkt me een mooi apparaat, zeker met de firmware upgrades.
Das mooi kut. Mijne wordt nu gepackaged, status "ships next day"

Ik wilde de VTC mini er ook nog bij hebben, maar vind de formfactor net wat minder mooi en als ik zo rond lees veel te veel problemen met Ti-draad.

iSticks en Cloupor liggen nu ergens op een vuilnisbelt :)

Edit: Oh, ik lees net dat firmware V1.3 voor de VTC is uitgebracht voor SS ondersteuning. Dat is wel nice!

Edit 2: Fuck it, bestel die er ook nog maar bij.

[ Bericht 6% gewijzigd door Bowny op 05-11-2015 23:10:54 ]
Catch22-vrijdag 6 november 2015 @ 08:11
Ik heb ook een d2 besteld, met een UD bellus. Hopen dat 3fvape opschiet.

Voor 60 euro een 75 watt tempsensed mod met een goede rdta (maat heeft de bellus en was impressed, vond hem beter dan de aromamizer), mooie tijden om te dampen :)
Kreatorvrijdag 6 november 2015 @ 10:36
quote:
0s.gif Op donderdag 5 november 2015 23:05 schreef Bowny het volgende:

Das mooi kut. Mijne wordt nu gepackaged, status "ships next day"

Ja, daar heeft die van mij ook een maand op gestaan. Paar keer contact gehad en dan kreeg ik te horen dat hij een week later binnen kon komen. gecancelled dus. Wist ook wel dat je bij Fasttech nooit iets moet bestellen als het niet op voorraad is, maar had er niet zo op gelet.

Hopelijk heb jij meer geluk/geduld.

(ik had ook wel een beetje buyers-remorse toen ik er achter kwam dat er geen stepdown op de d2 zat en de volgende dag allerlei lovende shit las over de Joyetech.)
Bownyvrijdag 6 november 2015 @ 11:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 08:11 schreef Catch22- het volgende:
Ik heb ook een d2 besteld, met een UD bellus. Hopen dat 3fvape opschiet.

Voor 60 euro een 75 watt tempsensed mod met een goede rdta (maat heeft de bellus en was impressed, vond hem beter dan de aromamizer), mooie tijden om te dampen :)
Ziet er leuk uit die Bellus. Ben groot UD fan geworden. Alleen jammer van de 2-post deck, dat gekut doe ik echt niet meer :) Geen probleem natuurlijk als 'm gewoon in single mode gebruikt.
Catch22-vrijdag 6 november 2015 @ 11:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 11:00 schreef Bowny het volgende:

[..]

Ziet er leuk uit die Bellus. Ben groot UD fan geworden. Alleen jammer van de 2-post deck, dat gekut doe ik echt niet meer :) Geen probleem natuurlijk als 'm gewoon in single mode gebruikt.
Daarom heb ik hem ook gekocht. Dual coil is me teveel geklooi. Aromamizer kan weer niet in single mode. en die is ook nog eens wat duurder
Kreatorvrijdag 6 november 2015 @ 19:22
Bevalt goed, die vtc mini. Wel wat hoger in de wattages, maar leuke features.
KNAKzaterdag 7 november 2015 @ 00:58
Is die velocity al aangekomen? (Marc, geloof ik)
marc0871zaterdag 7 november 2015 @ 10:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 00:58 schreef KNAK het volgende:
Is die velocity al aangekomen? (Marc, geloof ik)
nee :(
10 oktober laat besteld. 12 oktober verstuurd.
7 november nog niet binnen.
zo maar even een ticket aanmaken bij fasttech.
de tot 20 dagen levertijd is nu wel voorbij.
vorige zending kwam binnen 2 weken, omdat er wat in back order stond. wist ik. geen probleem.
maar dit was op voorraad en snel verstuurd.
de vorige keer dat dat zo was, was het er in 9 dagen.
nu al bijna factortje 3 :(

geen track en trace, helaas.
Catch22-zaterdag 7 november 2015 @ 12:44
D2 en bellus zijn al onderweg.

Besteld bij www.3fvape.com . fijne shop, goede prijzen en goede Customer support, itt dat vertiefte Gearbest. Had er al eens eerder besteld.
KNAKzaterdag 7 november 2015 @ 13:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 10:31 schreef marc0871 het volgende:

[..]

nee :(
10 oktober laat besteld. 12 oktober verstuurd.
7 november nog niet binnen.
zo maar even een ticket aanmaken bij fasttech.
de tot 20 dagen levertijd is nu wel voorbij.
vorige zending kwam binnen 2 weken, omdat er wat in back order stond. wist ik. geen probleem.
maar dit was op voorraad en snel verstuurd.
de vorige keer dat dat zo was, was het er in 9 dagen.
nu al bijna factortje 3 :(

geen track en trace, helaas.
Gewoon nog wat langer wachten, die zooi komt spontaan ineens aan. Heb al heul wat van fasttech besteld tot nu toe, alles altijd ontvangen, soms een dikke maand later, maar het komt.

Ik heb trouwens via eBay een zak van 200 vellen puff katoen besteld. Geraamde levering laatste week van october. Nog steeds niet binnen. Nu lees ik dat de verkoper vaak het laat afweten iets op te sturen. Het gaat maar om ¤4 , maar is het eenvoudig bezwaar aan te tekenen? Aankoop via Paypal geweest. Iemand weleens in verweer gegaan, en heeft het nut?
Catch22-zaterdag 7 november 2015 @ 13:19
Had je moeten zeggen, ik heb er nog wel een paar liggen :P heb destijds 140 gekocht. Die zijn niet op voor de volgende wickhype
KNAKzaterdag 7 november 2015 @ 18:14
Die Schotse wick methode blaast m'n kleine voorraad er doorheen
Fasttech kan leveren, maar dat is ¤10 oid per 200 velletjes. Dacht slim te doen door het via eBay te kopen, dus niet

Ik neem wel wat van je over, zolang ik maar de vezendkosten mag betalen (+wat je kwijt wil aan velletjes en voor hoeveel ;))
Catch22-zaterdag 7 november 2015 @ 18:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 18:14 schreef KNAK het volgende:
Die Schotse wick methode blaast m'n kleine voorraad er doorheen
Fasttech kan leveren, maar dat is ¤10 oid per 200 velletjes. Dacht slim te doen door het via eBay te kopen, dus niet

Ik neem wel wat van je over, zolang ik maar de vezendkosten mag betalen (+wat je kwijt wil aan velletjes en voor hoeveel ;))
Ik betaalde destijds 10$ per 140, die seller vraagt nu 21 dollar
http://m.ebay.com/itm/300950675498
nitraat5zaterdag 7 november 2015 @ 23:25
Wat zijn de gemiddelde verzendtijden van Fasttech? Van verzending tot thuis? (Voor Nederland)
Catch22-zaterdag 7 november 2015 @ 23:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 23:25 schreef nitraat5 het volgende:
Wat zijn de gemiddelde verzendtijden van Fasttech? Van verzending tot thuis? (Voor Nederland)
2 tot 4 weken. Meestal 2-3, maar loopt wel eens uit. 9 dagen heb ik ook wel eens gehad.

Ofwel, je weet het nooit. Ligt er maar net aan hoe lang het ligt te wachten voor het wordt meegenomen op de boot.
nitraat5zaterdag 7 november 2015 @ 23:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 november 2015 23:34 schreef Catch22- het volgende:

[..]

2 tot 4 weken. Meestal 2-3, maar loopt wel eens uit. 9 dagen heb ik ook wel eens gehad.

Ofwel, je weet het nooit. Ligt er maar net aan hoe lang het ligt te wachten voor het wordt meegenomen op de boot.
Vrijdag werd het ingepakt en werd het aangeboden aan de mensen die het verzenden.. Gaat nog wel ff dus..
Catch22-zaterdag 7 november 2015 @ 23:43
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 november 2015 23:41 schreef nitraat5 het volgende:

[..]

Vrijdag werd het ingepakt en werd het aangeboden aan de mensen die het verzenden.. Gaat nog wel ff dus..
Gewoon paniekerig 6x per dag de tracking bekijken zoals iedereen doet.
Soldier2000zondag 8 november 2015 @ 22:34
Het afsluitings-rubbertje van de driptip van mijn Nautilus Mini 2 is uitgelebberd, mijn driptip valt er nu steeds uit :(.

Iemand advies voor wat een goede driptip vervanger? :)
KNAKzondag 8 november 2015 @ 22:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 november 2015 23:43 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Gewoon paniekerig 6x per dag de tracking bekijken zoals iedereen doet.
Of een eurotje extra betalen voor een iets snellere bestelling
Bownymaandag 9 november 2015 @ 00:02
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 november 2015 18:27 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Ik betaalde destijds 10$ per 140, die seller vraagt nu 21 dollar
http://m.ebay.com/itm/300950675498
Maar die verkoopt nu zeker nog maar weinig. Want er zijn er nog genoeg die het voor minder dan een tientje doen.

Ik koop zelf altijd Koh Gen Do, kost het dubbele, ongeveer 11-12 dollar voor 80 sheets. Is er ondertussen alweer wat veranderd op wick gebied? Heb dat niet zo gevolgd moet ik zeggen.
KNAKmaandag 9 november 2015 @ 00:10
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 00:02 schreef Bowny het volgende:

[..]

Maar die verkoopt nu zeker nog maar weinig. Want er zijn er nog genoeg die het voor minder dan een tientje doen.

Ik koop zelf altijd Koh Gen Do, kost het dubbele, ongeveer 11-12 dollar voor 80 sheets. Is er ondertussen alweer wat veranderd op wick gebied? Heb dat niet zo gevolgd moet ik zeggen.
Wellicht heb je het al voorbij zien komen, maar


Voor je drippers. Ik doe sindsdien niet anders meer
nitraat5maandag 9 november 2015 @ 00:43
quote:
0s.gif Op zondag 8 november 2015 22:58 schreef KNAK het volgende:

[..]

Of een eurotje extra betalen voor een iets snellere bestelling
Ik zag geen optie om het sneller te laten verzenden.. Anders maakt dat ene euro echt niks uit hoor.
KNAKmaandag 9 november 2015 @ 00:52
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 00:43 schreef nitraat5 het volgende:

[..]

Ik zag geen optie om het sneller te laten verzenden.. Anders maakt dat ene euro echt niks uit hoor.
Op het einde kiezen via welke weg ( Singapore , malaysian etc, geloof ook PostNL trace mogelijkheid)
Heb zo een keer iets binnen 2.5 week ontvangen.

Zeer verslavende shop, dat FT
mappomaandag 9 november 2015 @ 10:10
Shop ook echt veel bij fasttech....nog 10 orders openstaan of iets dergelijks :-)
Mijn ervaring is dat als je boven de $20 bestelt (en dus track en trace krijgt) het dan meestal rond de 2 weken geleverd wordt....bij kleinere orders duurt het meestal > 1 maand.
Gaat ook via een andere methode heb ik het idee, als je op de foto van je pakje in fasttech kijkt zie je dat op goedkope bestellingen "economy" staat bij verzend wijze, bij pakjes > $20 niet.
Bownymaandag 9 november 2015 @ 11:31
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 00:10 schreef KNAK het volgende:

[..]

Wellicht heb je het al voorbij zien komen, maar


Voor je drippers. Ik doe sindsdien niet anders meer
Natuurlijk kende ik die al ;)

Ik bedoelde niet de manier van wicken, maar meer het soort materiaal wat weer een hype zou kunnen zijn.
marc0871maandag 9 november 2015 @ 12:34
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 11:31 schreef Bowny het volgende:

[..]

Natuurlijk kende ik die al ;)

Ik bedoelde niet de manier van wicken, maar meer het soort materiaal wat weer een hype zou kunnen zijn.
Hennepvezels ;) .
KNAKmaandag 9 november 2015 @ 22:14
Was weer tijd om de lemo 2 schoon te maken / rewicken

Ik pak de wick en - oh ja!, ik heb titanium draad! -

Snel even coiltje gemaakt, erop gezet ( 7wrap 26g @3mm ), de yihi in Ti modus gezet, wick erin, juice erop, en.... .... "Dry coil - no liquid"

:?

Ook settings veranderen in tcr adjustment ; geen verschil. Even snel zoeken of dit een bekend probleem is geeft geen resultaat

Ik ga wel vrolijk verder met kanthal ;(
Bownydinsdag 10 november 2015 @ 07:59
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 22:14 schreef KNAK het volgende:
Was weer tijd om de lemo 2 schoon te maken / rewicken

Ik pak de wick en - oh ja!, ik heb titanium draad! -

Snel even coiltje gemaakt, erop gezet ( 7wrap 26g @3mm ), de yihi in Ti modus gezet, wick erin, juice erop, en.... .... "Dry coil - no liquid"

:?

Ook settings veranderen in tcr adjustment ; geen verschil. Even snel zoeken of dit een bekend probleem is geeft geen resultaat

Ik ga wel vrolijk verder met kanthal ;(
Weerstand gelocked?
KNAKdinsdag 10 november 2015 @ 14:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 07:59 schreef Bowny het volgende:

[..]

Weerstand gelocked?
:X
...oeps

Vanavond weer even proberen
:+
Bownydinsdag 10 november 2015 @ 14:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 14:23 schreef KNAK het volgende:

[..]

:X
...oeps

Vanavond weer even proberen
:+ :+
:o :+
nitraat5dinsdag 10 november 2015 @ 16:31
http://www.mupload.nl/img/humhyexwn7r.jpg

Dit betekend toch dat tie afgeleverd is? :?
Ik heb hem nog niet..
Catch22-dinsdag 10 november 2015 @ 16:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 16:31 schreef nitraat5 het volgende:
http://www.mupload.nl/img/humhyexwn7r.jpg

Dit betekend toch dat tie afgeleverd is? :?
Ik heb hem nog niet..
nee haha. Dan heeft t postbedrijf hem ontvangen van de shop.
nitraat5dinsdag 10 november 2015 @ 17:05
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 november 2015 16:36 schreef Catch22- het volgende:

[..]

nee haha. Dan heeft t postbedrijf hem ontvangen van de shop.
Nu pas? Pfff het moet nog verzonden worden dus..
KNAKdinsdag 10 november 2015 @ 17:55
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 november 2015 17:05 schreef nitraat5 het volgende:

[..]

Nu pas? Pfff het moet nog verzonden worden dus..
Het volgende zou zijn 'dispatched to country (NL)' - melding
Dan nog 'arrived destination country'- het inklaar proces @ customs

Houd maar rekening met nog 1.5 / 2 weekjes :p


Maand moeten wachten. Maar die ¤4 meer dan waard :)

image.jpg
Vanavond maar een puff party houden :Y)

[ Bericht 7% gewijzigd door KNAK op 10-11-2015 18:04:15 ]
Sounddragonwoensdag 11 november 2015 @ 05:53
Ik vind um wel wel kewl denk ik, hij is is in ieder geval apart.. dual 18650 is voor sissy's _O_

http://www.smokesmarter.nl/wismec-reuleaux-dna200-box-mod.html

Sorry KNAK, gaat je weer 200 kosten. 8-)
Kreatorwoensdag 11 november 2015 @ 08:33
quote:
14s.gif Op woensdag 11 november 2015 05:53 schreef Sounddragon het volgende:
Ik vind um wel wel kewl denk ik, hij is is in ieder geval apart.. dual 18650 is voor sissy's _O_

http://www.smokesmarter.nl/wismec-reuleaux-dna200-box-mod.html

Sorry KNAK, gaat je weer 200 kosten. 8-)
200 euro. :'). 200W :'). 3 batterijen. :').

Wat ik overigens wel apart vind, is dat mijn Cloupor Mini op 7W mega damp gaf en op 20W stak je de coil binnen 2 seconden in de hens.
Nu ik de Evic Mini heb, moet ik veel hoger dampen. Damp nu op 20W en krijg hetzelfde effect als 7W op de Cloupor. Heb echter nu op 20W geen enkele vorm van verbranding van de coil.
Is dat gewoon kwaliteitsverschil?
Catch22-woensdag 11 november 2015 @ 08:37
Niet alle chips zijn gelijk.
Zithwoensdag 11 november 2015 @ 12:14
quote:
14s.gif Op woensdag 11 november 2015 08:33 schreef Kreator het volgende:

[..]

200 euro. :'). 200W :'). 3 batterijen. :').

Wat ik overigens wel apart vind, is dat mijn Cloupor Mini op 7W mega damp gaf en op 20W stak je de coil binnen 2 seconden in de hens.
Nu ik de Evic Mini heb, moet ik veel hoger dampen. Damp nu op 20W en krijg hetzelfde effect als 7W op de Cloupor. Heb echter nu op 20W geen enkele vorm van verbranding van de coil.
Is dat gewoon kwaliteitsverschil?
Cloupor mini heeft geen step-down, dus de batterij kan niet onder zijn passieve voltage (3.3-3.8) gaan. Bij 7W en 0.5 ohm zou er 1.8 Volt gevraagt moeten worden, kan dus niet zonder step-down dus gaat het naar ~25 Watt.

Je noemt 20 W als vergelijkbaar, dat zou kunnen bij bijvoorbeeld 0.6 ohm en 3.5 Volt
KNAKwoensdag 11 november 2015 @ 14:11
quote:
14s.gif Op woensdag 11 november 2015 05:53 schreef Sounddragon het volgende:
Ik vind um wel wel kewl denk ik, hij is is in ieder geval apart.. dual 18650 is voor sissy's _O_

http://www.smokesmarter.nl/wismec-reuleaux-dna200-box-mod.html

Sorry KNAK, gaat je weer 200 kosten. 8-)
;(
Dit soort info is niet goed

Zit alle reviews al te bekijken en ben toch wel erg geïnteresseerd. Heerlijk klein voor 3 18650's, 200w wat ik ook een keer wil hebben daar ik met quadcoils op de Yihi niet genoeg heb aan 75w

Zucht... Ga ik wéér...


Edit
Is maar goed dat ie nu niet te koop is <--- edit dus wel, ook al voor $150 gezien
Reviews laten zien dat ie op 70w 1.5 dag meegaat.
Enige is nog de bouw en reviews over de chip zelf aanhoren.



[ Bericht 5% gewijzigd door KNAK op 11-11-2015 17:42:22 ]
M1straldonderdag 12 november 2015 @ 00:06
Ik rook op het moment nog gauw een pakje sigaretten per dag. Ik vind het heerlijk hoor, maar het is voor mij gewoon een soort van macht der gewoonte geworden, elk moment maar een peuk op te steken. Eigenlijk wil ik er van af, maar zie mezelf niet heel snel definitief stoppen met roken.

Iemand attendeerde mij op elektronisch roken/dampen. Wel eens eerder over nagedacht, maar nooit iets mee gedaan. Momenteel neig ik er wel na het toch wellicht te overwegen.

Iemand suggesties voor een goede startersset? Prijs is niet direct heel relevant. Het gaat me vooral om de "ervaring", gebruiksgemak en betrouwbaarheid.
Sounddragondonderdag 12 november 2015 @ 00:41
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 00:06 schreef M1stral het volgende:
Ik rook op het moment nog gauw een pakje sigaretten per dag. Ik vind het heerlijk hoor, maar het is voor mij gewoon een soort van macht der gewoonte geworden, elk moment maar een peuk op te steken. Eigenlijk wil ik er van af, maar zie mezelf niet heel snel definitief stoppen met roken.

Iemand attendeerde mij op elektronisch roken/dampen. Wel eens eerder over nagedacht, maar nooit iets mee gedaan. Momenteel neig ik er wel na het toch wellicht te overwegen.

Iemand suggesties voor een goede startersset? Prijs is niet direct heel relevant. Het gaat me vooral om de "ervaring", gebruiksgemak en betrouwbaarheid.
Dan moet je het fenomeen 'startersset' meteen uit je hoofd zetten.

Een maatje van me pas aan een Evic VTC met een tank geholpen, kost wel wat met lader en 2 batterijen erbij enzo, maar hij heeft 'smiddags zijn peuken weggegeven, en sindsdien niet meer gerookt. Ga je voor iets goedkoops is de kans redelijk tot groot dat je door minder bevredigende resultaten en smaakgebrek (al is alles beter qua smaak als een analoogje), je de pijp aan Maarten geeft en weer lekker naar de peukenboer gaat hobbelen.

125¤ is tussen je oren veel geld, maar reken maar eens uit hoe rap je dat hebt terugverdiend door het laten liggen van je siggies.
M1straldonderdag 12 november 2015 @ 00:46
Starterset was dan ook de enige juiste benaming die me te binnen schoot. Ik wil gewoon iets waarmee ik uit de voeten kan. Prijs is niet direct relevant.

Nogmaals, de ervaring, het gebruiksgemak en derlijke. Het liefst wel iets met een wat "slimmer" profiel,
Catch22-donderdag 12 november 2015 @ 08:40
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 00:46 schreef M1stral het volgende:
Starterset was dan ook de enige juiste benaming die me te binnen schoot. Ik wil gewoon iets waarmee ik uit de voeten kan. Prijs is niet direct relevant.

Nogmaals, de ervaring, het gebruiksgemak en derlijke. Het liefst wel iets met een wat "slimmer" profiel,
zon vtc mini of kanger subox is echt goed. Tegenwoordig is het allemaal echt een stuk makkelijk. Een jaar geleden moest je zelf klooien voor een goede damp, tegenwoordig kan iedereen goed dampen :)
Kreatordonderdag 12 november 2015 @ 08:53
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 12:14 schreef Zith het volgende:

[..]

Cloupor mini heeft geen step-down, dus de batterij kan niet onder zijn passieve voltage (3.3-3.8) gaan. Bij 7W en 0.5 ohm zou er 1.8 Volt gevraagt moeten worden, kan dus niet zonder step-down dus gaat het naar ~25 Watt.

Je noemt 20 W als vergelijkbaar, dat zou kunnen bij bijvoorbeeld 0.6 ohm en 3.5 Volt
Dat zal het zijn idd. Bedankt voor de uitleg.
Kreatordonderdag 12 november 2015 @ 08:57
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 00:46 schreef M1stral het volgende:
Starterset was dan ook de enige juiste benaming die me te binnen schoot. Ik wil gewoon iets waarmee ik uit de voeten kan. Prijs is niet direct relevant.

Nogmaals, de ervaring, het gebruiksgemak en derlijke. Het liefst wel iets met een wat "slimmer" profiel,
En in aanvulling op wat Catch zegt: een subtank mini.
En dan heb je batterijen (18650) nodig, een batterij-lader, coils en liquid.

Klinkt ingewikkeld, is het niet. Heb je geen haast, bestel de tank en de mod in China en de batterij-dingen bij nkon.nl
Anders zijn er genoeg Nederlandse shops die het ook verkopen.
Sorelladonderdag 12 november 2015 @ 12:47
Mijn emow is uit mijn kontzak in de wc gevallen en nu doet tie het niet meer ;( is het ding nog te redden ?
Normaal doe ik hem in mijn laars als ik moet werken maar die had ik nu niet aan (voor degene die gaan vragen waarom in je kontzak )
yukondonderdag 12 november 2015 @ 13:18
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 12:47 schreef Sorella het volgende:
Mijn emow is uit mijn kontzak in de wc gevallen en nu doet tie het niet meer ;( is het ding nog te redden ?
Normaal doe ik hem in mijn laars als ik moet werken maar die had ik nu niet aan (voor degene die gaan vragen waarom in je kontzak )
_O-

Wilde je effe lekker dampen tijdens het poepen gebeurt er dit :D
Catch22-donderdag 12 november 2015 @ 13:37
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 13:18 schreef yukon het volgende:

[..]

_O-

Wilde je effe lekker dampen tijdens het poepen gebeurt er dit :D
vrouwen poepen niet
Sorelladonderdag 12 november 2015 @ 15:30
Ja nou aan jullie heb ik ook niets O~)
Ik kijk over 2 dagen wel of tie het nog doet
highenderdonderdag 12 november 2015 @ 17:40
V&A / [TK] Millers Juice Goldline liquids en Emow Mega damper
CocaColaLightdonderdag 12 november 2015 @ 17:55
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 15:30 schreef Sorella het volgende:
Ja nou aan jullie heb ik ook niets O~)
Ik kijk over 2 dagen wel of tie het nog doet
In een bak met rijst mikken en op de verwarming zetten om het vocht eruit te krijgen. Met een beetje mazzel is er niet iets stuk gegaan binnen in.
marc0871donderdag 12 november 2015 @ 20:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 00:58 schreef KNAK het volgende:
Is die velocity al aangekomen? (Marc, geloof ik)
eindelijk aangekomen, na een maand onderweg geweest te zijn.

ziet er leuk uit.
schroefdraad is netjes. geen gepiep of gekraak,
o-ringen hebben wel een heel prettige tolerantie,
zowel de chuff als de driptip adapter draaien er zonder problemen in,
ziet en ruikt vrij schoon, maar gaat toch eerst even in een badje. daarna gaan de meegeleverde coils er in. zien er aardig uit.

de schroeven zijn kruiskop ipv imbus.
ergens had ik de post gaten iets groter verwacht.

voordat ik er verder wat van kan zeggen, moet ik er eerst even mee werken.
ik denk dat ik wel alvast kan verklappen dat de airflow vast niet vol open zal gaan.
er gaat iig een beste bak lucht doorheen.

we gaan het meemaken ;) .
gooddaddydonderdag 12 november 2015 @ 20:26
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 12:47 schreef Sorella het volgende:
Mijn emow is uit mijn kontzak in de wc gevallen en nu doet tie het niet meer ;( is het ding nog te redden ?
Normaal doe ik hem in mijn laars als ik moet werken maar die had ik nu niet aan (voor degene die gaan vragen waarom in je kontzak )
In een bakje met rijst leggen, dag of twee. Trekt al het vocht er uit

*oeps, dubbel zo te zien
Sorelladonderdag 12 november 2015 @ 20:36
rijst wordt het dan , tnx
KNAKdonderdag 12 november 2015 @ 20:37
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 20:02 schreef marc0871 het volgende:

[..]

eindelijk aangekomen, na een maand onderweg geweest te zijn.

ziet er leuk uit.
schroefdraad is netjes. geen gepiep of gekraak,
o-ringen hebben wel een heel prettige tolerantie,
zowel de chuff als de driptip adapter draaien er zonder problemen in,
ziet en ruikt vrij schoon, maar gaat toch eerst even in een badje. daarna gaan de meegeleverde coils er in. zien er aardig uit.

de schroeven zijn kruiskop ipv imbus.
ergens had ik de post gaten iets groter verwacht.

voordat ik er verder wat van kan zeggen, moet ik er eerst even mee werken.
ik denk dat ik wel alvast kan verklappen dat de airflow vast niet vol open zal gaan.
er gaat iig een beste bak lucht doorheen.

we gaan het meemaken ;) .
Merkwaardig

Ik heb beide (de SS versie) met imbus schroeven. De post holes zijn groot genoeg voor dual/quad, elke gauge wat ik er in heb gestopt. Hij heeft m'n CLT en Tugboat volledig werkloos gemaakt, gebruik alleen deze twee nog. De ene een dual twisted, de ander een quad.

Airflow is ziekelijk als je die bovenste ring gaten er ook bij gebruikt, ik gebruik dan ook alleen de horizontale gleuf.

Ben benieuwd of jij er ook blij van gaat worden

Heb inmiddels besloten de Winsec DNA 200 te gaan kopen :')
Al een beetje op zoek om redenen te vinden het niet te gaan doen,maar dat blijkt verdomd lastig te zijn :+
marc0871donderdag 12 november 2015 @ 21:03
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 20:37 schreef KNAK het volgende:

[..]

Merkwaardig

Ik heb beide (de SS versie) met imbus schroeven. De post holes zijn groot genoeg voor dual/quad, elke gauge wat ik er in heb gestopt. Hij heeft m'n CLT en Tugboat volledig werkloos gemaakt, gebruik alleen deze twee nog. De ene een dual twisted, de ander een quad.

Airflow is ziekelijk als je die bovenste ring gaten er ook bij gebruikt, ik gebruik dan ook alleen de horizontale gleuf.

Ben benieuwd of jij er ook blij van gaat worden

Heb inmiddels besloten de Winsec DNA 200 te gaan kopen :')
Al een beetje op zoek om redenen te vinden het niet te gaan doen,maar dat blijkt verdomd lastig te zijn :+
ik heb ook niet degene die jij had gelinkt ;)

de gaten zijn groot genoeg. maar je raakt verwent als je een dark horse hebt (2,7mm gaten :o )

eigenlijk heb ik ook de clt2 en de dark horse bijna nooit vol open staan.
als ik het zo eens voel, zal de velocity waarschijnlijk nooit meer dan half open gebruikt worden.
eerder 1/3.
ik vind een klein beetje weerstand wel prettig.
KNAKdonderdag 12 november 2015 @ 21:18
Jij hebt de zwarte ?
marc0871donderdag 12 november 2015 @ 21:23
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 21:18 schreef KNAK het volgende:
Jij hebt de zwarte ?
nee. ss.

[edit]

velocity uit bad gehaald,
meegeleverde coils er ingezet. 0,4ohm.
standaard wick er in en sap er opgedaan.

bouwen ging wel aardig.
de vape vind ik nog niet echt indrukwekkend.
airflow kan idd grotendeels dicht blijven.

morgen maar eens mijn huidige favo bouwen; 5 wrap 25 gauge dual parallel om een 2mm boortje. ~0,3ohm.

[ Bericht 31% gewijzigd door marc0871 op 12-11-2015 21:41:40 ]
KNAKdonderdag 12 november 2015 @ 22:33
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 21:23 schreef marc0871 het volgende:

[..]

nee. ss.

[edit]

velocity uit bad gehaald,
meegeleverde coils er ingezet. 0,4ohm.
standaard wick er in en sap er opgedaan.

bouwen ging wel aardig.
de vape vind ik nog niet echt indrukwekkend.
airflow kan idd grotendeels dicht blijven.

morgen maar eens mijn huidige favo bouwen; 5 wrap 25 gauge dual parallel om een 2mm boortje. ~0,3ohm.
Knal er gelijk een fotootje bij ;)
Ik kreeg er geen coils bij. Heb je de SKU van fasttech ?

Ik wil wat 50 à 100ml flesjes kopen om mee te nemen naar het buitenland. Vrij van lekken.
Iemand toevallig een tip waar hij/zij ooit iets gekocht heeft ?
Catch22-donderdag 12 november 2015 @ 22:35
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 22:33 schreef KNAK het volgende:

[..]

Knal er gelijk een fotootje bij ;)
Ik kreeg er geen coils bij. Heb je de SKU van fasttech ?

Ik wil wat 50 à 100ml flesjes kopen om mee te nemen naar het buitenland. Vrij van lekken.
Iemand toevallig een tip waar hij/zij ooit iets gekocht heeft ?
Avoria.de of savevape.nl
KNAKdonderdag 12 november 2015 @ 22:49
Daar lukt het wel mee. Avoria kende ik nog niet
Catch22-donderdag 12 november 2015 @ 23:08
Avoria heeft ook premixed base voor 20 EU de liter. En goede aromas.
Kreatorvrijdag 13 november 2015 @ 08:42
Handig voor de OP? Die is nu zo mega-lang, dat leest vast niemand.

http://imgur.com/a/THpUQ#PWyQy4P
Catch22-vrijdag 13 november 2015 @ 09:27
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 november 2015 08:42 schreef Kreator het volgende:
Handig voor de OP? Die is nu zo mega-lang, dat leest vast niemand.

http://imgur.com/a/THpUQ#PWyQy4P
+1

Probleem met Gearbest is opgelost. Store credit en nog stukje via paypal terug. Nu nog een D2 besteld, met een Crius RTA er bij

https://www.planetoftheva(...)r_obs-crius-rta.html
mad--dogzaterdag 14 november 2015 @ 04:59
Iemand ervaringen met de premade wire coil van Fasttech i.c.m de Subtank Mini? Vandaag na lang wachten de Subtank Mini met de Istick 30W ontvangen en kan niet anders zeggen, het dampt meesterlijk _O_
Heb alleen niet zo heel veel trek om zelf coils te gaan draaien, en aangezien ik goede ervaringen heb met de premade coil/wicks van Fasttech voor de Protank2 wil ik dit ook eens gaan proberen
Catch22-zaterdag 14 november 2015 @ 10:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 04:59 schreef mad--dog het volgende:
Iemand ervaringen met de premade wire coil van Fasttech i.c.m de Subtank Mini? Vandaag na lang wachten de Subtank Mini met de Istick 30W ontvangen en kan niet anders zeggen, het dampt meesterlijk _O_
Heb alleen niet zo heel veel trek om zelf coils te gaan draaien, en aangezien ik goede ervaringen heb met de premade coil/wicks van Fasttech voor de Protank2 wil ik dit ook eens gaan proberen
Ja. Die gebruik ik ook. Lekker makkelijk.
Zithzaterdag 14 november 2015 @ 10:40
Gebruik ik ook, 4 cent per stuk oid? Is geodkoper dan een aantal minuten draaien.
marc0871zaterdag 14 november 2015 @ 11:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 10:40 schreef Zith het volgende:
Gebruik ik ook, 4 cent per stuk oid? Is geodkoper dan een aantal minuten draaien.
'aantal' minuten draaien :')
net binnen een minuut een parallel dual coil gedraaid.
het is allemaal niet zo moeilijk O-)

de coils (niet mijn mooiste)

EEggmJU.jpg

it has been wickt

3H3Apgu.jpg

it has been juiced

fQpKIlx.jpg

vapors!!

1VTuQj6.jpg
Zithzaterdag 14 november 2015 @ 12:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 11:28 schreef marc0871 het volgende:

[..]

'aantal' minuten draaien :')
net binnen een minuut een parallel dual coil gedraaid.
het is allemaal niet zo moeilijk O-)

de coils (niet mijn mooiste)

[ afbeelding ]

it has been wickt

[ afbeelding ]

it has been juiced

[ afbeelding ]

vapors!!

[ afbeelding ]
3744600-1.jpg

3491703-1.jpg

3440904-1.jpg

3744701-3.jpg

Paar cent per stuk... en je bent sneller klaar :P
marc0871zaterdag 14 november 2015 @ 12:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 12:09 schreef Zith het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Paar cent per stuk... en je bent sneller klaar :P
mja. dat ga ik niet redden in een minuutje :+
KNAKzaterdag 14 november 2015 @ 12:41
En? Uiteindelijk te spreken over de velo ?
KNAKzaterdag 14 november 2015 @ 12:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 12:09 schreef Zith het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Paar cent per stuk... en je bent sneller klaar :P
Alles van fasttech? Moet maar weer eens even shoppen daar :)

Op advies van iemand ga ik een keertje triple parallel 30g 10 wraps proberen, dat schijnt enorm geweldig te werken
marc0871zaterdag 14 november 2015 @ 13:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 12:41 schreef KNAK het volgende:
En? Uiteindelijk te spreken over de velo ?
mwoah, kweenie.
het bouwen is wel makkelijk.
voor de rest doet 'ie niets onder of boven de andere rda's die ik heb.
goed, de igo-l is single coil en heeft niet de airflow. net als de plume veil, alhoewel die dan weer dual coil is.

als ik moest kiezen tussen de clt2, de dark horse en de velocity (alle 3 zelfde build), kies ik op het moment denk ik voor de dark horse. vind ik voor het moment nog nipt prettiger dampen.
KNAKzaterdag 14 november 2015 @ 14:58
Nou, SD,...

Je wordt bedankt }:|

image.jpg

SPOILER
*O*
mad--dogzaterdag 14 november 2015 @ 16:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 12:43 schreef KNAK het volgende:

[..]

Alles van fasttech? Moet maar weer eens even shoppen daar :)

Op advies van iemand ga ik een keertje triple parallel 30g 10 wraps proberen, dat schijnt enorm geweldig te werken
Wat is het verschil met die getwiste coils in vergelijking met gewone?
GeorgeMichaelzaterdag 14 november 2015 @ 16:23
Ik gebruik ook die pre made coils. Ik wil er altijd zo snel mogelijk mee klaar zijn, rewick / recoil 'm eens in de 2 weken.

Het vervelendste vindt ik nog om die subtank mini rba base uit elkaar te krijgen. Zit altijd muurvast.
Catch22-zaterdag 14 november 2015 @ 16:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 16:23 schreef GeorgeMichael het volgende:
Ik gebruik ook die pre made coils. Ik wil er altijd zo snel mogelijk mee klaar zijn, rewick / recoil 'm eens in de 2 weken.

Het vervelendste vindt ik nog om die subtank mini rba base uit elkaar te krijgen. Zit altijd muurvast.
gewoon niet zo vast draaien.
Zithzaterdag 14 november 2015 @ 17:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 12:43 schreef KNAK het volgende:

[..]

Alles van fasttech? Moet maar weer eens even shoppen daar :)

Op advies van iemand ga ik een keertje triple parallel 30g 10 wraps proberen, dat schijnt enorm geweldig te werken
Zoekopdracht 'pre-coiled', de nieuwere zijn de meer complexere vaak.

of https://www.fasttech.com/search?pre-coiled%20kanthal

Dit zijn de meer fancy merken:

https://www.fasttech.com/(...)anthal%20thunderhead

https://www.fasttech.com/search?pre-coiled%20kanthal%20UD

Of hier bij 'Model' het type, diameter en hoeveelheid kiezen: https://www.fasttech.com/products/3033/10015931/3440907

[ Bericht 15% gewijzigd door Zith op 14-11-2015 17:52:21 ]
marc0871zaterdag 14 november 2015 @ 17:52
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 november 2015 16:22 schreef mad--dog het volgende:

[..]

Wat is het verschil met die getwiste coils in vergelijking met gewone?
warmere vape en meer smaak.
KNAKzaterdag 14 november 2015 @ 17:58
Die Wismec Reuleaux .. :@. Wat een knaller

Iemand liet me weten dat twisted leuk en aardig is maar dat er toch verlies is. Parallel zorgt voor volledige contact met de wick. Moet het nog gaan uitproberen.

LG HG2's in de Wismec ? Heb nu 3 vtc4's erin. Welke als ik +150w ga? Minimaal 20amps, dus hg2 zou kunnen?
Catch22-zaterdag 14 november 2015 @ 17:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 17:52 schreef marc0871 het volgende:

[..]

warmere vape en meer smaak.
maar minder goed schoon te branden toch?
KNAKzaterdag 14 november 2015 @ 18:04
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 november 2015 17:58 schreef Catch22- het volgende:

[..]

maar minder goed schoon te branden toch?
Heb ze er nu al lange tijd in gebruik. Tijdens rewicken prima schoon te krijgen
Catch22-zaterdag 14 november 2015 @ 18:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 18:04 schreef KNAK het volgende:

[..]

Heb ze er nu al lange tijd in gebruik. Tijdens rewicken prima schoon te krijgen
top.

Ik bestel die clapton coils van UD even binnenkort
marc0871zaterdag 14 november 2015 @ 18:17
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 november 2015 17:58 schreef Catch22- het volgende:

[..]

maar minder goed schoon te branden toch?
paar keer heet stoken en laten 'schrikken' onder koud, stromend water.
worden ze best schoon van.

quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 17:58 schreef KNAK het volgende:
Die Wismec Reuleaux .. :@. Wat een knaller

Iemand liet me weten dat twisted leuk en aardig is maar dat er toch verlies is. Parallel zorgt voor volledige contact met de wick. Moet het nog gaan uitproberen.

LG HG2's in de Wismec ? Heb nu 3 vtc4's erin. Welke als ik +150w ga? Minimaal 20amps, dus hg2 zou kunnen?
nou ja. doordat de draden over en onder elkaar doorgaan, zal niet het hele oppervlak contact maken.
maar doordat de damp een langere weg door de coil moet afleggen, geeft het toch een smaakboost.

lg hg2 3000mah?
volgens nkon 4a continu, 20a max.
zou ik niet doen.
pak dan de he4 of gewoon de samsung 25r. minder mah maar hogere a
Catch22-zaterdag 14 november 2015 @ 18:20
Zo doe ik het nu ook Marc.

Knak, je moet eigenlijk wel exact gelijke batterijen hebben die alleen samen hebben geladen in zo'n apparaat.
marc0871zaterdag 14 november 2015 @ 18:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 18:20 schreef Catch22- het volgende:
Zo doe ik het nu ook Marc.

Knak, je moet eigenlijk wel exact gelijke batterijen hebben die alleen samen hebben geladen in zo'n apparaat.
een nadeel van twisted coils is wel dat ze de neiging hebben om te spetteren.

@knak; yep, een paar 'getrouwde' setjes is wel aan te raden. een setje dat je samen koopt en gelijktijdig laad en ontlaad.
komt iig de levensduur van je batterijen ten goede.
een oude batterij verminderd een nieuwe sneller.
KNAKzaterdag 14 november 2015 @ 18:33
Weet dat ze moeten pairen, zowel in het apparaat als in de lader :)

Waar ik ook kijk, welke review ook lees, het gros gebruikt HG2... Wismec zelf adviseert vtc4
Ik heb een Yihi, en de Wismec heb ik gekocht om langer zonder laden te kunnen doorgaan en zo nu en dan wat hoog in watt te kunnen gaan. Lijkt erop dat veel mah + mogelijkheid flink te kunnen stomen (+150w) lastig gepaard gaan in deze
marc0871zaterdag 14 november 2015 @ 18:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 18:33 schreef KNAK het volgende:
Weet dat ze moeten pairen, zowel in het apparaat als in de lader :)

Waar ik ook kijk, welke review ook lees, het gros gebruikt HG2... Wismec zelf adviseert vtc4
Ik heb een Yihi, en de Wismec heb ik gekocht om langer zonder laden te kunnen doorgaan en zo nu en dan wat hoog in watt te kunnen gaan. Lijkt erop dat veel mah + mogelijkheid flink te kunnen stomen (+150w) lastig gepaard gaan in deze
je kan het proberen.
een gereguleerd apparaat zegt vanzelf wel of 'ie vuurt of niet.

[edit]
oh wacht. max charge is 4a
max continu ontladen is 20 a
maximale puls is 30a.

mijn fout. niks aan de hand.
KNAKzaterdag 14 november 2015 @ 18:53
Dus hg2 is voldoende , met de luxe van 3000mah

Zit nu al 4 uur op 3 vtc's te paffen
0.35 ohm dual, minimaal 100w. Is nu net onder de helft wat batterij betreft.

Ik ga dalijk gewoon 2 dagen met een enkele lading doen met m'n lemo 2 erop @ 30w :)

Met dank aan SD voor de info :p
marc0871zaterdag 14 november 2015 @ 19:12
jemig :o

net een verse batterij onder de velocity gezet.
nu krijg ik hem bijna niet meer gekoeld.
zelfs vol open met de secundaire airflow erbij niet.

de dark horse, met dezelfde build, heeft daar geen last van. is hooguit wat warm.
en die heb ik zelfs nog een tikkie geknepen.
KNAKzaterdag 14 november 2015 @ 19:35
In hrt bezit van een bijna squirtende batterij ?
marc0871zaterdag 14 november 2015 @ 19:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 19:35 schreef KNAK het volgende:
In hrt bezit van een bijna squirtende batterij ?
nope gloedje nieuw.
de batterij werd ook niet heet, maar de damp.
de clt2 en de dark horse hebben ook 'iets' grotere gaten.
de build is gewoon heter dan de rda aan kan ;).
iig op een verse batterij.
KNAKzaterdag 14 november 2015 @ 19:52
Soms ook last van :+

Geen idee wat voor materiaal het is, de driptip wordt nooit heet :)

image.jpg
Catch22-zaterdag 14 november 2015 @ 19:52
Delrin gok ik
mappozondag 15 november 2015 @ 01:00
Leuk modje knak!...hij zit ook naar mij te lonken....but do I really need another mod?
Catch22-zondag 15 november 2015 @ 01:14
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2015 01:00 schreef mappo het volgende:
Leuk modje knak!...hij zit ook naar mij te lonken....but do I really need another mod?
Sinds wanneer is dat relevant?

:P
KNAKzondag 15 november 2015 @ 02:24
Had net pas 3 maanden een Yihi M class waar ik tot op heden nog steeds erg gecharmeerd van ben, echter heb je zoiets als koopzieke momenten en af en toe moet je er een beetje aan toegeven.

Yihi is 1 batterij. Dit zijn er 3(!), de voornaamste reden waarom ik tot aanschaf ben overgegaan. 200w is een leuke toevoeging, maar zal -zoals ik dat nu ervaar- niet vaak gaan gebruiken. Batterijen gaan erg rap door de lading heen heb ik al gezien (gevolg van een niet efficiënte build wat ik erin heb zitten (?))

3 batterijen, ligt zalig in de hand, is wel redelijk zwaar maar voor mij geen issue, je kan met escribe in die DNA software wroeten wat een leuke toevoeging is, en nogmaals.....3 batterijen! Volgende week maar wat 3000mah spul halen :)

Ben benieuwd of er mensen hier zich ook niet kunnen bedwingen en ineens een roe-loo aanschaffen :+. (SD....? :D)
Catch22-zondag 15 november 2015 @ 02:49
Ik vind hem niet zo mooi, dus ik laat hem even liggen. Daarbij heb ik afgelopen week al toegegeven aan mijn koopziekte...

Vriend van me had getest met efest purple, Samsung 25r en die LGs. Respectievelijk 14, 21 en 28k joules. Scheelt dus nogal wat in de praktijk. Slechts 500mAh meer, maar 33% extra power. Nu waren die andere 2 niet nieuw, maar het scheelt dus nogal. Drie van de LGs gaan dus echt een eeuw mee.
KNAKzondag 15 november 2015 @ 02:59
Ben benieuwd
Van nu 2100 naar 3000 x 3
Ziet er naar uit dat met de lemo 2 nu ik een dikke dag haal met vtc4, Dat zal alleen maar meer worden bij ' normaal ' gebruikt mbt wattage

Als je clapton gaat bestellen, zoals je eerder schreef, care voor een groepsbuy? ( in geval dat je verplicht bent 50 of 100 stuks te moeten aanschaffen?)
Heb nog nooit premade coils geprobeerd
Catch22-zondag 15 november 2015 @ 05:53
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2015 02:59 schreef KNAK het volgende:
Ben benieuwd
Van nu 2100 naar 3000 x 3
Ziet er naar uit dat met de lemo 2 nu ik een dikke dag haal met vtc4, Dat zal alleen maar meer worden bij ' normaal ' gebruikt mbt wattage

Als je clapton gaat bestellen, zoals je eerder schreef, care voor een groepsbuy? ( in geval dat je verplicht bent 50 of 100 stuks te moeten aanschaffen?)
Heb nog nooit premade coils geprobeerd
De premade coils zijn 15$ per 50
https://m.fasttech.com/pr(...)-coiled-heating-wire
5m wire heb je voor 7$
https://m.fasttech.com/pr(...)led-heating-wire-for
KNAKzondag 15 november 2015 @ 12:54
Voor dat geld draai ik ze zelf wel ... Koop voor dat wat ik dan bespaar wat heerlijke watermelom wave sapjes van pinkspot! (Die is lekkâh!)
Zithzondag 15 november 2015 @ 14:14
Voor 8 dollar een jaar voorraad en niet meer zelf hoeven te draaien _O_
Sorellazondag 15 november 2015 @ 14:47
Ik heb net coils besteld bij fasttech, dat gekloot met die minicoils zelf maken (zelfs met premaid coils) vind ik een drama dat gepiel elke keer. Het duurt even maar zelfs met coils ben ik stukken goedkoper uit.

Ik heb alles liggen om zelf coils te maken maar geen fut meer voor en rba is niets voor mij (1 keer geprobeerd, zo de vuilnisbak ingedonderd na 10 mislukte pogingen)
borbitzondag 15 november 2015 @ 18:40
-edit: trol

[ Bericht 97% gewijzigd door Mylene op 15-11-2015 19:10:44 ]
jenn011maandag 16 november 2015 @ 10:07
Bestellen jullie echt mods en coils e.d. uit China(fasttech)? Ik heb er zo'n vaag gevoel over dat ik er telkens wat meer euro's voor neerleg om het risico te vermijden dat ik fake-shit inhaleer.. Maar het is wel oke dus?
Catch22-maandag 16 november 2015 @ 10:15
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 10:07 schreef jenn011 het volgende:
Bestellen jullie echt mods en coils e.d. uit China(fasttech)? Ik heb er zo'n vaag gevoel over dat ik er telkens wat meer euro's voor neerleg om het risico te vermijden dat ik fake-shit inhaleer.. Maar het is wel oke dus?
Ja de hardware haal ik daar vandaan. Ik bestel alleen authentic dingen eigenlijk. Liquids komen wel uit de EU of VS bij mij.
Mylenemaandag 16 november 2015 @ 10:37
Een paar posts verwijderd na aanleiding van de door mij gewijzigde post van de nu gebande borbit.
mappomaandag 16 november 2015 @ 11:03
Ik bestel alle rand items (coils, draad, cotton, o-rings etc.) en menig tankje bij fasttech...zo nu en dan een boxje...maar als er invoerrechten geheven worden is het verschil het me meestal niet waard tov langere levertijd en garantie afhandeling, dus dat beperk ik tot zaken die ik hier niet kan vinden (zoals bijv. de Xvostick clone).
Bestel qua coil/tanks bijna altijd authentic of een clone moet wel erg goede reviews krijgen (zoals de goblin mini clone, heb er 2 en ze zijn inderdaad goed).

Liquid bestel ik nooit in china (maar ja brouw dan ook zelf)
Kreatormaandag 16 november 2015 @ 11:31
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 11:03 schreef mappo het volgende:
.maar als er invoerrechten geheven worden is het verschil het me meestal niet waard tov langere levertijd en garantie afhandeling,
Verdeel je bestellingen, zodat het bedrag rond de 25 euro ligt. Dan heb je geen invoerbelasting. Ik vraag mijn liquid-toko ook altijd om de waarde van het pakket van +/- 200 euro naar 25 te verlagen en dan betaal ik ook niks. 8-).
nitraat5maandag 16 november 2015 @ 14:01
Vanaf welk bedrag heb heb je kans op extra belasting dan? Ik las ergens ook dat FT de prijs/waarde op het pakket bewust verlagen, is dat echt zo?
Bownymaandag 16 november 2015 @ 16:42
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 14:01 schreef nitraat5 het volgende:
Vanaf welk bedrag heb heb je kans op extra belasting dan? Ik las ergens ook dat FT de prijs/waarde op het pakket bewust verlagen, is dat echt zo?
Ik heb over 30 ofzo FT zendingen nog nooit belasting hoeven te betalen. Hoe hoog het bedrag het ook is, ze pleuren er altijd maar een paar pleuro op. Hoogste wat ik ooit heb gezien was 15 dollar ofzo.....terwijl er voor veel meer in zat.

Uit Amerika is het een ander verhaal. Daar houden ze zich meer aan de regels, vanwege de evt. boetes die ze opgelegd kunnen krijgen. Vaak werken ze er niet aan mee, dus heb ook regelmatig moeten betalen aan de postbode.
mappomaandag 16 november 2015 @ 16:46
vanaf 22 euro moet je 21% extra betalen plus iets van 13 euro administratie kosten...boven de 150 euro moet je ook invoer rechten betalen....
ik splits inderdaad altijd mijn pakjes op zodat ik net boven de $20 uitkom (voor de tracking en snellere levering)....maar ja een boxmodje kun je moeilijk opsplitsen, dus dan is het duimen....maar wordt inderdaad bijna nooit onderschept.(is me tot nu toe 1 keer gebeurt, en toen most ik de nota opsturen (omdat fasttech inderdaad een lager bedrag op het pakje zet) en toen moest ik lappen)
Catch22-maandag 16 november 2015 @ 16:49
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 16:42 schreef Bowny het volgende:

[..]

Ik heb over 30 ofzo FT zendingen nog nooit belasting hoeven te betalen. Hoe hoog het bedrag het ook is, ze pleuren er altijd maar een paar pleuro op. Hoogste wat ik ooit heb gezien was 15 dollar ofzo.....terwijl er voor veel meer in zat.

Uit Amerika is het een ander verhaal. Daar houden ze zich meer aan de regels, vanwege de evt. boetes die ze opgelegd kunnen krijgen. Vaak werken ze er niet aan mee, dus heb ook regelmatig moeten betalen aan de postbode.
goodlifevapor is bij mij ook nooit eerlijk, nog nooit hoeven lappen. Ook niet over andere webshoporders, muv een tablet
Bownymaandag 16 november 2015 @ 22:07
quote:
1s.gif Op maandag 16 november 2015 16:49 schreef Catch22- het volgende:

[..]

goodlifevapor is bij mij ook nooit eerlijk, nog nooit hoeven lappen. Ook niet over andere webshoporders, muv een tablet
Nou, die mofo's hebben bij mij al twee keer 19.99+19.99 er op geschreven. Hoppa, die gingen dus automatisch naar het inklaringshoekje. Dat bedrag was dan weliswaar lager dan m'n werkelijke waarde, maar daar heb ik natuurlijk niets aan.
KNAKmaandag 16 november 2015 @ 22:08
Al diverse keren +¤25 items besteld bij fasttech.
Elke keer staat er mooi "electrical component" met ¤10 awards op het pakje

En zojuist ook maar eens clapton rolletje gekocht.
Bownymaandag 16 november 2015 @ 22:16
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 16:46 schreef mappo het volgende:
vanaf 22 euro moet je 21% extra betalen plus iets van 13 euro administratie kosten...boven de 150 euro moet je ook invoer rechten betalen....
ik splits inderdaad altijd mijn pakjes op zodat ik net boven de $20 uitkom (voor de tracking en snellere levering)....maar ja een boxmodje kun je moeilijk opsplitsen, dus dan is het duimen....maar wordt inderdaad bijna nooit onderschept.(is me tot nu toe 1 keer gebeurt, en toen most ik de nota opsturen (omdat fasttech inderdaad een lager bedrag op het pakje zet) en toen moest ik lappen)
Dat vind ik nog altijd het meest neppe....dat ik wat belasting moet bijbetalen, prima.....ging bij mij iedere keer om 2-4 euro, maar dat die schooiers van PostNL dan 13 euro rekenen voor de administratie ervan..... :N

Voor FT orders maak ik mij echt nooit zorgen, durf daar echt wel voor hoge bedragen te kopen in 1 order. Uit China heb ik de afgelopen 8 jaar slechts 1x hoeven te betalen, dat was van Banggood.

Anyway, back ontopic naar het dampen :)
Kreatordinsdag 17 november 2015 @ 08:43
Nieuwe boxmod gekocht. Vrij sterk wel, maar doet het goed.

http://imgur.com/a/o5pYm
Annedinsdag 17 november 2015 @ 09:18
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 november 2015 08:43 schreef Kreator het volgende:
Nieuwe boxmod gekocht. Vrij sterk wel, maar doet het goed.

http://imgur.com/a/o5pYm
Moet je met 2 handen vast houden zeker?
Kreatordinsdag 17 november 2015 @ 11:31
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 november 2015 09:18 schreef Anne het volgende:

[..]

Moet je met 2 handen vast houden zeker?
Dat zei mijn vriendin ook vannacht!
Annedinsdag 17 november 2015 @ 11:36
:'( :D.

Die zag ik niet aankomen.
KNAKdinsdag 17 november 2015 @ 14:54
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 november 2015 08:43 schreef Kreator het volgende:
Nieuwe boxmod gekocht. Vrij sterk wel, maar doet het goed.

http://imgur.com/a/o5pYm
Lijkt op een sybian! >:)
Catch22-dinsdag 17 november 2015 @ 14:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 14:54 schreef KNAK het volgende:

[..]

Lijkt op een symbian! >:)
sybian bedoel je?
KNAKdinsdag 17 november 2015 @ 14:56
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 november 2015 14:54 schreef Catch22- het volgende:

[..]

sybian bedoel je?
I-see-what-you-did-there.jpg


(Was gij even snel zeg :D [ipad auto correct :+])
Catch22-dinsdag 17 november 2015 @ 17:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 14:56 schreef KNAK het volgende:

[..]

[ afbeelding ]


(Was gij even snel zeg :D [ipad auto correct :+])
dat zei kreators vriendin vanochtend ook
Sounddragondinsdag 17 november 2015 @ 18:29
Padoem Tsssjh.
KNAKdinsdag 17 november 2015 @ 18:52
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 november 2015 18:29 schreef Sounddragon het volgende:
Padoem Tsssjh.
Al een roo-loo in aantocht? ;)
Catch22-dinsdag 17 november 2015 @ 19:42
D2 is binnen. Leuk ding, lekker compact. Heb alleen geen ni of titanium voor tc, maar dat lijkt me toch niets.
KNAKdinsdag 17 november 2015 @ 23:52
2 dagen klooien met de Reuleaux verder en kan niet anders zeggen dat het een heerlijk ding is. Echter had ik niet gerekend op het nodige knutselwerk wat noodzakelijk is wil je um optimaal laten werken, en dat alles via escribe; capaciteit invoeren wil je een correcte batterij indicatie hebben, dan de batterij analyse de batterij laten vuren op een 20g loop-draad, als met TC verder wil vanalles invoeren voor een accurate werking etc etc

Begon al bijna te zoeken naar waar ik m'n koptelefoon in moet steken/hoe ik muziek kan uploaden :')

Niet verwacht dat het nogal uitgebreid is, al is het wel interessant. In ieder geval geen 'batt erin, tank erop en dampen maar' -apparaat. Dit zal wel voor alle DNA boards gelden denk ik,..en heb niet eens zoveel discussies hierover gevoerd zien worden hier...
Sounddragonwoensdag 18 november 2015 @ 21:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 18:52 schreef KNAK het volgende:

[..]

Al een roo-loo in aantocht? ;)
Nee, te duur, en te ingewikkeld ook zo te zien :+
KNAKwoensdag 18 november 2015 @ 22:05
Het is m'n eerste ervaring met een DNA, geldt dit niet voor elk DNA boardjes dan?
Sounddragonwoensdag 18 november 2015 @ 22:24
quote:
0s.gif Op woensdag 18 november 2015 22:05 schreef KNAK het volgende:
Het is m'n eerste ervaring met een DNA, geldt dit niet voor elk DNA boardjes dan?
geen idee, ik had alleen een RDNA, in de vaporshark, en die was net als alle andere tc boards..
KNAKwoensdag 18 november 2015 @ 23:01
Hoe dan ook, dat ik nu meer dan een dag verder ben en nog 30% prik erin heb zitten, zelfs met het flink dampen met een dripper op 60~100w is het de moeite waard :)
Met een tank op 30w ga ik 2 a 3 dagen halen. Heb nu die HG2s erin en dat ik een duidelijk merkbaar verschil met de vtc4 ( kopen? ¤5 voor 3 stuks, 1x gebruikt ;) )

Ti is een ander verhaal; hoop instelling waarmee gekloot moet worden, nog niet aan toegekomen.
dodge_911maandag 23 november 2015 @ 12:20
Daarnet m'n eVic VTC Mini in ontvangst mogen nemen. Was besteld bij FastTech, maar tracking stond al sinds 4/11 stil. Wou er vandaag eens een mailtje tegenaan gooien hoe het zat bij FastTech, maar is dus niet meer nodig.
Straks maar eens de FW upgraden, zodat ik ook 75W heb :D
Kreatormaandag 23 november 2015 @ 13:04
quote:
12s.gif Op maandag 23 november 2015 12:20 schreef dodge_911 het volgende:
Straks maar eens de FW upgraden, zodat ik ook 75W heb :D
Dat duurt echt extreem lang. Die van mij deed er minimaal een halve seconde over om naar 2.0 te gaan. :7.

1 tip: De display is nogal krasgevoelig. Plak er iets overheen (telefoonplastic, of een plakbandje ofzo)
dodge_911maandag 23 november 2015 @ 13:13
quote:
14s.gif Op maandag 23 november 2015 13:04 schreef Kreator het volgende:

[..]

Dat duurt echt extreem lang. Die van mij deed er minimaal een halve seconde over om naar 2.0 te gaan. :7.

1 tip: De display is nogal krasgevoelig. Plak er iets overheen (telefoonplastic, of een plakbandje ofzo)
Er blijkt ook 'n mac-app te zijn om te updaten :)
Dus heb 'k 'm al kunnen updaten, en idd, dat duurde echt zo lang als je zegt...
Straks dan maar eens een plasticje zoeken voor op het display.
Kreatormaandag 23 november 2015 @ 16:11
Nu ik dus ook een TC mod heb.... kant en klare coils bij Fasttech:

Authentic KangerTech Ni200 OCC Coil Head for SUBTANK Series (5 Pieces) 0,15ohm

Die Ni200 coils zijn er alleen in 0,15ohm. Dat lijkt me normaal? En is nikkel nou slecht of goed? Ik weet het even niet meer. Ik mis niks met de gewone coils op 'powermode' maar misschien wel leuk om eens te proberen, maar dan moet ik wel de goede hebben.
Catch22-maandag 23 november 2015 @ 16:29
Dat is normaal. Er zijn mensen die allergisch voor nikkel zijn.

Ik heb nu een ni200 coil in mijn subtank en ik zie de meerwaarde niet.
Bownymaandag 23 november 2015 @ 20:39
Ik heb sowieso niets met prefab TC coils en Ni al helemaal niet. Schijnt allemaal niet super te werken vanwege de lange legs in die coils. In RBA mode werkt het spot-on (Ti in mijn geval).
Kreatordinsdag 24 november 2015 @ 10:23
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 20:39 schreef Bowny het volgende:
Schijnt allemaal niet super te werken
Je hebt ze zelf niet geprobeerd?

Heb ze net besteld. Voor 9 dollar mag het wel een keer tegenvallen. Ik vind het zelf maken van coils op mijn rba maar geknoei.
Bownydinsdag 24 november 2015 @ 11:04
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 november 2015 10:23 schreef Kreator het volgende:

[..]

Je hebt ze zelf niet geprobeerd?

Klopt, vandaar mijn "schijnt" ;)

Voor 9 dollar is het natuurlijk wel het proberen waard, het is dat ik een afkeer van Ni heb.

Moet zeggen dat het kloten met RBA in TC reuze meevalt. Gisteren even de coils bekeken en die kon ik zo schoonspoelen, tandenborsteltje erover en ze waren weer als nieuw. De wick zat er al 2 weken in en was nog erg schoon. Weet niet of FT kant en klare Ti/SS coils heeft?

Je VTC ondersteund nu ook SS en dat is nog minder geklooi, omdat je die gewoon kunt dryburnen itt Ti/Ni.
Kreatordinsdag 24 november 2015 @ 11:28
Volgens mij bestaan kant en klare coils voor de subtank niet in titanium of SS (wat ss ook moge zijn)

Nu ja, geen geklooi. Ik draai er een nieuwe coil in en ben klaar. Anders moet ik de met liquid besmeurde RDA uit elkaar draaien, coil schoonbranden/schoonmaken, vieze watten eruit pulken, nieuwe watten erin. Dichtdraaien. Blijft een geknoei met liquid.
dodge_911dinsdag 24 november 2015 @ 11:40
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 november 2015 11:28 schreef Kreator het volgende:
Volgens mij bestaan kant en klare coils voor de subtank niet in titanium of SS (wat ss ook moge zijn)
SS = Stainless Steel. Roestvrij staal dus, of zoals we 't hier noemen : inox :D
Catch22-dinsdag 24 november 2015 @ 11:44
Roestvast is het eigenlijk ;)
Kreatordinsdag 24 november 2015 @ 12:59
Iemand een idee waar je kant en klaar TI of SS coils kunt kopen? Wil het wel eens proberen.
Bownydinsdag 24 november 2015 @ 14:02
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 november 2015 12:59 schreef Kreator het volgende:
Iemand een idee waar je kant en klaar TI of SS coils kunt kopen? Wil het wel eens proberen.
Volgens mij bestaan die nog niet voor de Subtank :(
Kreatordinsdag 24 november 2015 @ 14:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2015 14:02 schreef Bowny het volgende:

[..]

Volgens mij bestaan die nog niet voor de Subtank :(
Ik bedoel eigenlijk alleen kant-en-klare coil-draad. Voor in de RBA.
dodge_911dinsdag 24 november 2015 @ 14:27
quote:
11s.gif Op dinsdag 24 november 2015 11:44 schreef Catch22- het volgende:
Roestvast is het eigenlijk ;)
Ze mogen allebei :)
Catch22-dinsdag 24 november 2015 @ 15:24
quote:
12s.gif Op dinsdag 24 november 2015 14:27 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Ze mogen allebei :)
ligt er maar net aan wie je het vraagt
Sounddragondinsdag 24 november 2015 @ 18:52
Mijn SX mini ook geupdate naar 75 watt, en volgas op de dripper doet hij het heel goed, maar vreet wel als een dolle batterijen. Als ik een beetje mijn best doe sleur ik een vtc5 in een uur leeg _O-
KNAKdinsdag 24 november 2015 @ 20:42
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 november 2015 18:52 schreef Sounddragon het volgende:
Mijn SX mini ook geupdate naar 75 watt, en volgas op de dripper doet hij het heel goed, maar vreet wel als een dolle batterijen. Als ik een beetje mijn best doe sleur ik een vtc5 in een uur leeg _O-
Mede daarom die Reuleaux gekocht

Vanaf 10 uur in de morgen, geen chainvape-activiteiten, maar toch redelijk doorgepuft

image.jpg
Sounddragonwoensdag 25 november 2015 @ 20:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2015 20:42 schreef KNAK het volgende:

[..]

Mede daarom die Reuleaux gekocht

Vanaf 10 uur in de morgen, geen chainvape-activiteiten, maar toch redelijk doorgepuft

[ afbeelding ]
Maar maar maar... ik vinnum leluk mang.

Voor 200¤ verwacht ik op zijn minst een gelikt display.
KNAKwoensdag 25 november 2015 @ 21:08
Display kan je middels escribe software geheel aanpassen. Althans, datgene wat je wilt zien aan info. De opzet zelf blijft wel zoals ie is.

Wacht tot ie in prijs keldert of dat er een nog betere uitkomt ;). 3 batterijen is toch wel heel heel luxueus !
dodge_911donderdag 26 november 2015 @ 00:29
De combo eVic VTC Mini + Kangertech Subtank Mini met 0,5 Ω) factory coil bevalt me erg goed.
Alleen de driptip, die moet toch beter kunnen, imho. Iemand een aanrader voor een passende vervanger? Standaard Aspire driptips passen net niet, de enige compatibele driptip die ik in huis heb is die van een Kangertech Aerotank Mini. Delrin of SS, maakt niet uit.

Vandaag heb ik tijdens het werk voor het eerst ook gevaped, hiervoor rookte ik tijdens 'n werkdag nog analoog. Ik heb hiervoor 'n iStick TC40W met 'n Nautilus met zo'n hollow sleeve, voorzien van 'n 1,8 Ω coil en da's toch echt een hele andere ervaring, moet ik zeggen. Reden voor deze setup is het feit dat als deze kapot gaat het niet zo 'n ramp is , en met die hollow sleeve is de tank niet zo kwetsbaar. Maar nu snap ik wel wat er bedoeld werd met zuigen aan Satan's anus :o

[ Bericht 4% gewijzigd door dodge_911 op 26-11-2015 00:45:46 ]
mappodonderdag 26 november 2015 @ 17:58
de goedkope reuleaux RX200 (met het joyetech bordje) kun je nu bij 3fvape halen voor net onder de $40....10% extra korting met code "BlackFriday"

En als je nog een goedkope Dani Extreme of Provari zoekt (oudere modellen): die zijn nu voor respectievelijk 50,- of 75,- te koop bij: http://www.svapobar.it/87-promozioni
wel 12,- verzendkosten, maar aangezien die normaal zo rond de 150,- zijn wel een aardig koopje
marc0871vrijdag 27 november 2015 @ 23:56
ud bellus besteld

https://www.fasttech.com/p/3455700

3455700-7.jpg

3455700-2.jpg

toch wel erg benieuwd naar de sub-ohm tanks.
KNAKzaterdag 28 november 2015 @ 01:02
Is het weer tijd voor nieuwe tanks? :+
Ding heeft 5ml, wel lekker. Die lemo 2 is en blijft een favo, heb lemo 1 sindsdien niet meer aangeraakt, maar enig nadeeltje is 3.8 geloof ik tankinhoud. Elke 2 uur bij flink stomen bijgieten

Mooi ding, maar ik koop even hele-fukking-maal niets :')

Sinds kort de eerste keer TC met titanium gr1 geprobeerd op de Reuleaux,... Woei!! Flavorflavorflavor!! Simpel dual coiltje .4mm 10wrap/3mm @0.22ohm, 220celcius... Denk dat ik nu voor het eerst TC ga waarderen, en die titanium coil is de oorzaak. Alleen zorgen dat ie geen hospots/legs heeft na bouwen is wel een kunst daar je Ti blijkbaar niet mag roodgloeien

Met die software is ook genoeg te doen/zien,.. alle damp-onschuld gaat zo flink verloren :p
Untitled.jpg
TC pufje
Catch22-zaterdag 28 november 2015 @ 10:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2015 23:56 schreef marc0871 het volgende:
ud bellus besteld

https://www.fasttech.com/p/3455700

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

toch wel erg benieuwd naar de sub-ohm tanks.
Het is een lekker ding. Heb hem een dag in gebruik nu. Bijna een dripper. Qua bouw kwaliteit dik in orde ook!

Heb tevens een OBS crius onderweg, lijkt me ook een goede. Hoop dat ik de versie met velocity deck krijg.

Beide ipv d2 ook binnen en dat is wel echt een fijn apparaat.

Een bellus met d2 heb je samen voor 60 euro. Heb je een dual coil rdta en een device met 75 watt en tc. Vorig jaar was je daar minimaal het dubbele voor kwijt.

[ Bericht 4% gewijzigd door Catch22- op 28-11-2015 10:45:32 ]
marc0871zaterdag 28 november 2015 @ 12:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 01:02 schreef KNAK het volgende:
Is het weer tijd voor nieuwe tanks? :+
Ding heeft 5ml, wel lekker. Die lemo 2 is en blijft een favo, heb lemo 1 sindsdien niet meer aangeraakt, maar enig nadeeltje is 3.8 geloof ik tankinhoud. Elke 2 uur bij flink stomen bijgieten

Mooi ding, maar ik koop even hele-fukking-maal niets :')

mijn laatste tank heb ik een jaar geleden gekocht; kayfun lite. dat mocht dus wel weer eens ;).
de tank zelf staat alweer sinds half september in de lijst bij fasttech, dus echt nieuw is hij niet meer.

quote:
1s.gif Op zaterdag 28 november 2015 10:38 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Het is een lekker ding. Heb hem een dag in gebruik nu. Bijna een dripper. Qua bouw kwaliteit dik in orde ook!

Heb tevens een OBS crius onderweg, lijkt me ook een goede. Hoop dat ik de versie met velocity deck krijg.

Beide ipv d2 ook binnen en dat is wel echt een fijn apparaat.

Een bellus met d2 heb je samen voor 60 euro. Heb je een dual coil rdta en een device met 75 watt en tc. Vorig jaar was je daar minimaal het dubbele voor kwijt.
welke versie van de crius?
er zijn ondertussen al 2 revisies van.
ziet er ook wel leuk uit.
Catch22-zaterdag 28 november 2015 @ 12:18
Geen idee, komt van gearbest.
marc0871zaterdag 28 november 2015 @ 12:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 12:18 schreef Catch22- het volgende:
Geen idee, komt van gearbest.
de eerste heeft hele kleine postholes en je kan geen 510 driptip gebruiken.
de 2de heeft grotere postholes en je kan een 510 driptip gebruiken.
de 3de heeft een velocity deck.

[edit]
aan de plaatjes van gearbest te zien, versie 1.
Catch22-zaterdag 28 november 2015 @ 12:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 12:24 schreef marc0871 het volgende:

[..]

de eerste heeft hele kleine postholes en je kan geen 510 driptip gebruiken.
de 2de heeft grotere postholes en je kan een 510 driptip gebruiken.
de 3de heeft een velocity deck.
I know. Ze lijken v2 te leveren. Wel een stuk goedkoper geworden sinds ik bestelde
KNAKzaterdag 28 november 2015 @ 16:09
Een RDTA,..

Wat moet ik me daar bij voorstellen ?
Catch22-zaterdag 28 november 2015 @ 16:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 16:09 schreef KNAK het volgende:
Een RDTA,..

Wat moet ik me daar bij voorstellen ?
een tank met de airflow en smaak van een dripper. Zoals de bellus, crius, aromamizer.

[ Bericht 3% gewijzigd door Catch22- op 28-11-2015 16:36:15 ]
KNAKzaterdag 28 november 2015 @ 16:39
:')

OK, jeuk speelt op,.. ik wil er wel 1 proberen ..

Die worden opgenoemd zijn dé modellen van het moment?
Catch22-zaterdag 28 november 2015 @ 16:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 16:39 schreef KNAK het volgende:
:')

OK, jeuk speelt op,.. ik wil er wel 1 proberen ..

Die worden opgenoemd zijn dé modellen van het moment?
ik weet t niet. Zit er niet zo diep in. Maar een maatje probeert veel en die heeft deze drie. Ik verwacht veel van de crius, die is 22 dollar op GB. Bellus zit ook rond die prijs.
KNAKzaterdag 28 november 2015 @ 16:43
Vanavond maar even wat reviews bekijken

Vraag me af wat dan daadwerkelijk het verschil is tussen bijv. mijn lemo 2 en dan een RDTA. Andere wijze hoe liquid de coil bereikt?
Catch22-zaterdag 28 november 2015 @ 16:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 16:43 schreef KNAK het volgende:
Vanavond maar even wat reviews bekijken

Vraag me af wat dan daadwerkelijk het verschil is tussen bijv. mijn lemo 2 en dan een RDTA. Andere wijze hoe liquid de coil bereikt?
Ook volgens mij. En meer airflow. In de reviews komt t wel naar voren.

Net 50 twisted kanthal en 50 ni200 coils van UD besteld op fasttech. 18 eu
nitraat5zaterdag 28 november 2015 @ 18:20
Mijn pakketje ligt al sinds de 20ste bij de douane..
Ik heb geen geduld meer...
Bownyzaterdag 28 november 2015 @ 18:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 16:43 schreef KNAK het volgende:
Vanavond maar even wat reviews bekijken

Vraag me af wat dan daadwerkelijk het verschil is tussen bijv. mijn lemo 2 en dan een RDTA. Andere wijze hoe liquid de coil bereikt?
Ik vind de Zephyrus estetisch veul mooier dan de Bellus. Ik heb die Bellus niet omdat ie zo lomp lijkt (de base). Scheelt ongeveer een cm. Ik wacht nu op de Zephyrus V2. Sowieso houd ik niet van tanks met maar 2 posts. Catch dampt singlecoil dacht ik, dus voor hem geen probleem. Maar zulke tanks koop ik zelf niet voor singlecoil setups :)

Wat TC betreft moet je idd even aankloten, beetje trial and error. M'n eerste build was spot on, de latere builds waren weer veel te koude vapes....begon zelfs te twijfelen of ik verder wilde gaan met TC. Daarna de nieuwe RBA decks van de subtank binnen gekregen en de TC vape was weer geniaal (oude RBA deck kneep de juiceflow teveel af, vandaar de koude vapes).

@Catch, is de R-meting van jouw beide D2's identiek? Ik heb de V3.0 en V3.4 en daar zit een verschil in meting in. Waar de meting op de ene 0.13 is, geeft de andere 0.16 (deze geloof ik) aan. Dat is een veel te grote delta. De vape is op 0.13 is dan ook gewoon kut. Dus ik cheat een beetje door even te vuren en 'm dan alsnog op 0.16 te locken. Niet ideaal, maar werkt wel.
marc0871zaterdag 28 november 2015 @ 19:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 18:20 schreef nitraat5 het volgende:
Mijn pakketje ligt al sinds de 20ste bij de douane..
Ik heb geen geduld meer...
wachten is een bitch.
mijn laatste pakje heeft er ruim een maand over gedaan.
de keer daarvoor had ik het met 9 dagen in huis.
Bownyzaterdag 28 november 2015 @ 19:05
Zit net even naar het deck van de Crius te kijken en snap iets niet. Ik vind de posts een beetje raar of moet je de coils diagonaal plaatsen? Als je dat niet zou doen, heb je een verschil in leg-lengte, wat resulteert in a-symetrische ramp-up of ben ik nou gek?

Edit: NM.....logisch design eigenlijk, je hebt een lage en een hoge poot....
marc0871zaterdag 28 november 2015 @ 19:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2015 19:05 schreef Bowny het volgende:
Zit net even naar het deck van de Crius te kijken en snap iets niet. Ik vind de posts een beetje raar of moet je de coils diagonaal plaatsen? Als je dat niet zou doen, heb je een verschil in leg-lengte, wat resulteert in a-symetrische ramp-up of ben ik nou gek?
is het zelfde als met de velocity. tenminste; bij de 2de revisie (v3? :X )
1 leg loopt langs onder, de andere langs boven.
die onderlangs doe je in een onderste gat, die bovenlangs in een bovenste gat.
aan de andere kant doe je precies het zelfde, waardoor iedere leg een eigen gat heeft.
dan zou hij gewoon recht moeten zitten.

quote:
Edit: NM.....logisch design eigenlijk, je hebt een lage en een hoge poot....
juist ;)
Catch22-zondag 29 november 2015 @ 00:14
Iemand een tip voor big bore delrin driptips? Vind staal niet zo fijn
KNAKzondag 29 november 2015 @ 02:39
Die op m'n velocity is heerlijk dampen. Geen idee of ie los te koop is, maar het is een groot gapend gat waar je zowat mee jan hoelahoepen.

Ook weer wat reviews bekeken en, ja,.. :') er moet weer iets besteld worden. Die aromamizer ziet er interessant uit,.. Iemand hier ervaring mee?

Edit
Heb het geprobeerd, helaas niet gelukt; m'n vinger schoot uit nadat ik zag dat de code "MAP" voor $17 korting zorgde ... $27 totaal
https://m.fasttech.com/p/3799301

[ Bericht 25% gewijzigd door KNAK op 29-11-2015 02:52:39 ]
Catch22-zondag 29 november 2015 @ 02:56
Maat van me had die aromamizer, volgens mij een goede tank :)
marc0871zondag 29 november 2015 @ 11:43
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 02:56 schreef Catch22- het volgende:
Maat van me had die aromamizer, volgens mij een goede tank :)
alleen zo jammer van die siliconen ring als afc.
dat is toch geen potje, man.
KNAKzondag 29 november 2015 @ 13:28
Die ring is het enige waar ik heb naar zitten staren of dat wel acceptabel is. Toen weer gekeken naar $27 met die code. de kleur zwart dat ie is, en de toch wel zeer positieve reacties
Het is een uitprobeersel. Er verticale coils in duwen en maar eens zien of het inderdaad een dripper met een tank is.
Als het wat is dan is de kans groot dat die UD / Crius er ook gaan komen, mijn koopziek vingertje kennende
Catch22-zondag 29 november 2015 @ 13:49
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 11:43 schreef marc0871 het volgende:

[..]

alleen zo jammer van die siliconen ring als afc.
dat is toch geen potje, man.
ja die is niet zo mooi.

@knak met deze prijzen kan t nog eens
KNAKzondag 29 november 2015 @ 14:33
Ring er af laten is een mogelijkheid. Ben een flinke airflow-junk dus ik verwacht die ring niet eens te gebruiken

Mensen hier die dampen op titanium?
Bownyzondag 29 november 2015 @ 15:25
quote:
0s.gif [b]Op zondag 29 november 2015 14:33
Mensen hier die dampen op titanium?
:Y
KNAKzondag 29 november 2015 @ 16:21
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 15:25 schreef Bowny het volgende:

[..]

:Y
Op het moment dual coil 10wraps 3mm @ 0.4mm titanium (.4mm is enige wat ik in huis heb)
0.22ohm, 240graden in velocity
Werkt lekker

Vanavond een ander build erin knallen. Roep eens wat ;) flinke knalbuild! ~O>
Bownyzondag 29 november 2015 @ 22:12
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2015 16:21 schreef KNAK het volgende:

[..]

Op het moment dual coil 10wraps 3mm @ 0.4mm titanium (.4mm is enige wat ik in huis heb)
0.22ohm, 240graden in velocity
Werkt lekker

Vanavond een ander build erin knallen. Roep eens wat ;) flinke knalbuild! ~O>
Ik heb nog niet echt een knalbuild gemaakt. Ik damp TC Ti op de Subtank Mini op 0.16ohm, 5/6 wraps ID2.5mm @ 200-210 graden :)
KNAKzondag 29 november 2015 @ 22:27
Klinkt spannend genoeg, ga deze zo even draaien :).
Catch22-maandag 30 november 2015 @ 08:40
https://m.fasttech.com/pr(...)0w-tc-vw-apv-mod-kit

Wel een leuk ding. Wel wat groot, maar wel alle features die je wil. Voor starters ook een aanrader. Tc, 60watt, 10ml capaciteit, rba optie.
Sounddragonmaandag 30 november 2015 @ 09:43
quote:
0s.gif Op maandag 30 november 2015 08:40 schreef Catch22- het volgende:
https://m.fasttech.com/pr(...)0w-tc-vw-apv-mod-kit

Wel een leuk ding. Wel wat groot, maar wel alle features die je wil. Voor starters ook een aanrader. Tc, 60watt, 10ml capaciteit, rba optie.
voor die prijs? Lomp ding met single 18650, is het weer 2013 ofzo? En dan ook nog schroefcoils. Neh, pas.
Catch22-maandag 30 november 2015 @ 09:44
quote:
2s.gif Op maandag 30 november 2015 09:43 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

voor die prijs? Lomp ding met single 18650, is het weer 2013 ofzo? En dan ook nog schroefcoils. Neh, pas.
Wel relatief compact, power, simpel te gebruiken. Voor beginners lijkt me het niet gek.
dodge_911maandag 30 november 2015 @ 10:00
quote:
11s.gif Op maandag 30 november 2015 09:44 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Wel relatief compact, power, simpel te gebruiken. Voor beginners lijkt me het niet gek.
Dit zou voor tijdens het werk wel eens een goeie opvolger kunnen zijn voor de TC40W met Nautilus die ik nu gebruik. Zeker omdat ik er dezelfde coils voor kan gebruiken als voor m'n subtank mini (denk ik).
Sounddragonmaandag 30 november 2015 @ 10:03
quote:
11s.gif Op maandag 30 november 2015 09:44 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Wel relatief compact, power, simpel te gebruiken. Voor beginners lijkt me het niet gek.
voor een beginner maybe idd, maar 60w is niet echt shocking meer tegenwoordig natuurlijk. Aan de andere kant heb je ook niet echt meer nodig met zo'n integrated ding.
Bownymaandag 30 november 2015 @ 10:31
Gruwelijk lelijk ding, net als de egrip. Je levert hier ook flavor in, doordat de RBA helemaal onderin zit.
Catch22-maandag 30 november 2015 @ 11:07
quote:
14s.gif Op maandag 30 november 2015 10:03 schreef Sounddragon het volgende:

[..]

voor een beginner maybe idd, maar 60w is niet echt shocking meer tegenwoordig natuurlijk. Aan de andere kant heb je ook niet echt meer nodig met zo'n integrated ding.
Nee precies. Een ervaren damper die veel verwacht vindt hem vast niet boeiend (behalve voor onderweg ofzo)
Eficazmaandag 30 november 2015 @ 17:19
de nieuwe triton van aspire (de triton 2 weet ik niet) zou ook de titanic kunnen heten.

overal waar de pijltjes staan stroomt de juice eruit...en uit de driptip spuit de juice omhoog("juice spitting")aspire-triton.jpg

:'( :')

[ Bericht 2% gewijzigd door Eficaz op 30-11-2015 17:48:37 ]
Catch22-maandag 30 november 2015 @ 17:22
quote:
0s.gif Op maandag 30 november 2015 17:19 schreef Eficaz het volgende:
de nieuwe triton van aspire (de triton 2 weet ik niet) zou ook de titanic kunnen heten.

overal waar de pijltjes staan stroomt de juice eruit...[ afbeelding ]

:'( :')
weet je zeker dat je hem goed hebt opgebouwd? Of heb je std coil
Eficazmaandag 30 november 2015 @ 17:29
quote:
1s.gif Op maandag 30 november 2015 17:22 schreef Catch22- het volgende:

[..]

weet je zeker dat je hem goed hebt opgebouwd? Of heb je std coil
Met alle soorten bijbehorende coils.(die ook nog es 23 euro per 5 waren en waar ik ook maar gelijk een voorraad van had gekocht... :{
was in september dit jaar wou het alleen melden
Ben lang niet de enige....omdat ik vaak met aspire nautilus tanks damp kocht ik er een paar bij de buren, want ik dacht ja, aspire heeft de naam,
keek ik eerst in het begin nog reviews en dergelijke na voor ik wat kocht dit keer vertrouwde ik het 100%.

Hier een voorbeeld: We have done everything 100% the right way when filling our tanks and they leak juice out of the bottom airflow valves! We switch from the vape symbol to the drip symbol to fill it with juice (like your supposed to) and we even bought special bottles to fill it with so we don't waste any juice. We only vape high quality max vg juice so I do not cannot come up with a single reason as to why I keep getting juice all over my hands!

Ik wou het alleen even melden. damage is done.

Staat leuk in mijn kastje :P met mijn andere tanks en dergelijke, ziet er indrukwekkend uit, meer niet.

[ Bericht 14% gewijzigd door Eficaz op 30-11-2015 17:51:06 ]
Catch22-maandag 30 november 2015 @ 17:58
Misschien heeft hij geen vacuüm ofzo
Bownymaandag 30 november 2015 @ 18:05
Ach, Aspire teert gewoon nog even door op de naam die ze hebben opgebouwd met de Nautilus. Voor mij is Aspire gewoon een aflopende zaak.

Beetje de Volkswagen van de vapersmarkt.
dodge_911maandag 30 november 2015 @ 19:32
quote:
0s.gif Op maandag 30 november 2015 18:05 schreef Bowny het volgende:
Ach, Aspire teert gewoon nog even door op de naam die ze hebben opgebouwd met de Nautilus. Voor mij is Aspire gewoon een aflopende zaak.

Beetje de Volkswagen van de vapersmarkt.
Die geruchten hoor ik ook in de verschillende dampshops waar ik wel 's kom, eerlijk gezegd.
Niet dat dat er zoveel zijn, maar als je 't op 5 plaatsen hoort, zou er wel eens wat van waar kunnen zijn, imho...

Maar over Aspire nog even :
Ik heb zelf ook twee Nautilussen, 1 met de hollowed out sleeve tank en de andere nog met de glazen tank. Valt me daarbij hard op dat die met de glazen tank nooit zonder gorgelen werkt, en die met de hollow sleeve altijd zonder gorgelen werkt. Voor ik er een hollowed out sleeve tank op had, gorgelde dat ding ook altijd.

Dit weekend ook nog even een Subox en Subtank Nano besteld voor 'n vriendin met de kerst, die nu nog met mijn 1ste setje (Aerotank Mini op 'n Spinner II) nicotinevrij dampt. Mooie upgrade voor d'r als kerstcadeau, denk ik zo, toch? Ze dampt niet om te stoppen met roken, ze dampt voor de smaak :)

Deze namiddag komt m'n pa naar me toe, of ik voor niet zo 'n 'elektrische sigaret' wil bestellen voor 'm, als kerstcadeau voor m'n moeder, want hij vond mijn systeem (Nautilus op 'n iStick TC40W) toch wel makkelijk, geen assen en de prijs van de rookwaar enzo...
Ik zeg is goed, maar dan bestel ik wel iets fatsoenlijks :) Budget was toereikend voor 'n Subox met Subtank Mini. Komt dus voor beide dames ook handig uit met coils, want die heb ik meestal wel in voorraad :) En mijn moeder kennende, ligt dat ding na een maand toch in de kast, en heb ik er waarschijnlijk een Subox met Subtank Mini bij :D

[ Bericht 50% gewijzigd door dodge_911 op 30-11-2015 19:44:03 ]
nitraat5dinsdag 1 december 2015 @ 10:23
Moest lang wachten op mijn subbox mini en mijn Hangsen smaakjes..

Maar het was het wachten waard ze zijn beide uitstekend :)

Bedankt Kreator :)
Tocquevilledinsdag 1 december 2015 @ 18:01
Ik heb geen problemen met de Triton (de eerste versie, wist niet dat er een tweede was?). Totaal geen last van lekken.
Catch22-donderdag 3 december 2015 @ 16:56
Vanavond pielen met de crius als het goed is *O*
KNAKdonderdag 3 december 2015 @ 17:38
Fotos en review als het kan :p

Mijn aromamizer is ook met Singapore post vertrokken zag ik net
Clapton draad ook in aantocht. Ben benieuwd
Catch22-donderdag 3 december 2015 @ 18:10
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 17:38 schreef KNAK het volgende:
Fotos en review als het kan :p

Mijn aromamizer is ook met Singapore post vertrokken zag ik net
Clapton draad ook in aantocht. Ben benieuwd
zal ik doen. Mijn Clapton is ook announced bij de post.
iSHscQn.jpg
Kmbk3lh.jpg
HUWmdQC.jpg
PaGDYHs.jpg

Straks even bouwen :)

[ Bericht 28% gewijzigd door Catch22- op 03-12-2015 19:02:46 ]
KNAKdonderdag 3 december 2015 @ 20:52
Als ik niet tevreden ben met die aromamizer heb ik a een idee wat mijn mogelijke volgende aanschaf gaan worden :). ( die of die UD wat Marc heeft besteld )

Kreeg zojuist te horen van iemand dat er iets in het nieuws was geweest mbt ecigs en publieke plekken en een verbod. Iemand iets van meegekregen?

Edit
Al gevonden
http://nos.nl/artikel/207(...)tegen-e-sigaret.html

quote:
Uit onderzoek van het RIVM en de NVWA bleek eerder dat de e-sigaret schadelijker is dan gedacht.
Ow?

quote:
Schadelijk
Aanleiding voor de inperking is de schadelijkheid van de e-sigaret. In deze sigaretten zit geen tabak maar vaak wel vloeibare nicotine, die als damp wordt geïnhaleerd. Uit onderzoek bleek dat er schadelijke stoffen vrijkomen door de verbrandingsprocessen.

Er moet nog nader onderzoek worden gedaan naar de schadelijkheid in de rook die wordt uitgeblazen.
Verbrandingsprocessen? :')

quote:
Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid verandert de wet omdat ook een e-sigaret nicotine en andere schadelijke stoffen bevat. In de horeca zou de e-sigaret voorlopig nog wel mogen worden gebruikt.

Verslavend en giftig
Het RIVM concludeerde eind 2013 al dat e-sigaretten geen onschuldig alternatief zijn voor normale sigaretten, maar dat het een verslavend product is vol giftige stoffen.

Zo komen mond- en keelirritatie, duizeligheid en misselijkheid veelvuldig voor bij gebruikers, bevat de uitgeademde lucht veel schadelijke stoffen en is de geïnhaleerde nicotine slecht voor ongeboren kinderen.

Maatregelen
,,Ik neem de waarschuwingen van het RIVM en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit serieus. Daarom ga ik aanvullende maatregelen nemen op het gebied van de veiligheid van de e-sigaret en de informatie aan de consument", reageerde Van Rijn toen.

Het RIVM moet verder onderzoeken hoe schadelijk de damp van e-sigaretten met nicotine is.

'Kankerverwekkender'
Uit een overzoek van de universiteit van Portland van begin dit jaar blijkt dat een e-sigaret zelfs tot vijftien keer kankerverwekkender is dan een gewone sigaret.

Er zit wel een groot verschil tussen e-sigaretten. Bij e-sigaretten waar een batterij van 3 volt inzit is er niets aan de hand. Maar bij een batterij van 5 volt is het gevaar wel groot. Dat komt door oververhitting van de sigaret, waardoor een hoge concentratie van de kankerverwekkende stof formaldehyde vrijkomt.

KWF Kankerbestrijding laat weten dat de e-sigaret geen onschadelijk product is, maar dat uit andere onderzoeken blijkt dat het wel minder schadelijk is dan een gewone sigaret.
Uit vandaag geplaatste artikelen

[ Bericht 24% gewijzigd door KNAK op 03-12-2015 21:03:32 ]
Zithdonderdag 3 december 2015 @ 21:09
Men oh men...
KNAKdonderdag 3 december 2015 @ 21:23
Volgende stap is strengere regulering (heffen accijnzen e.d.?) :{
marc0871donderdag 3 december 2015 @ 21:23
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 20:52 schreef KNAK het volgende:
Als ik niet tevreden ben met die aromamizer heb ik a een idee wat mijn mogelijke volgende aanschaf gaan worden :). ( die of die UD wat Marc heeft besteld )

Kreeg zojuist te horen van iemand dat er iets in het nieuws was geweest mbt ecigs en publieke plekken en een verbod. Iemand iets van meegekregen?

Edit
Al gevonden
http://nos.nl/artikel/207(...)tegen-e-sigaret.html

[..]

Ow?

[..]

Verbrandingsprocessen? :')

[..]

Uit vandaag geplaatste artikelen

tering hé. en je weet zeker dat die berichten vandaag zijn geplaatst?
kunnen ze onderhand niet weer eens in het heden gaan leven, in plaats van de zelfde bullshit van vorig jaar weer aan te halen?
KNAKdonderdag 3 december 2015 @ 21:29
https://www.google.nl/sea(...)&prmd=isnv&tbs=qdr:d

Google resultaat van de laatste 24h

Staat vol met die berichten op grote nieuwssites. 18+ only is dan het enige wat nieuw te noemen is
marc0871donderdag 3 december 2015 @ 21:31
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 21:23 schreef KNAK het volgende:
Volgende stap is strengere regulering (heffen accijnzen e.d.?) :{
waar moeten ze accijns op heffen dan?
propylene glycol? glycerine? smaakstoffen?
dan worden meteen alle behandelde etenswaren een stuk duurder.

de nicotine dan?
alle leden van de nachtschade familie bevatten een mate van nicotine.
denk aan aardappel, paprika, tomaten, aubergine, ect.
denk je dat ze daar accijns op gaan kunnen zetten?
KNAKdonderdag 3 december 2015 @ 21:34
Eliquid met nicotine misschien?

Ze beginnen er steeds meer aan te trekken lijkt het, met gezondheid als argument
marc0871donderdag 3 december 2015 @ 21:45
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 21:34 schreef KNAK het volgende:
Eliquid met nicotine misschien?

Ze beginnen er steeds meer aan te trekken lijkt het, met gezondheid als argument
en waar bestaat e-liquid uit, dacht je?

pg en vg worden zo wijdverbreid gebruikt, dat bijna alle voedingsmiddelen duurder zouden worden, als ze daar accijns op zouden heffen.
om maar te zwijgen over smaakstoffen.

denk ook aan zeep, shampoo, scheerschuim en make-up, medicijnen en nog heel veel meer.

en de tabaksplant is niet de enige die nicotine bevat.

aangezien e-liquid een mengsel is van bovenstaande stoffen, kunnen ze daar, in mijn ogen, onmogelijk accijns over heffen.
KNAKdonderdag 3 december 2015 @ 21:50
Wellicht zullen ze dat dan niet doen, maar wat voor andere onzin zullen ze dan nog meer gaan verzinnen...

18+ is in ieder geval weer een stapje verder
marc0871donderdag 3 december 2015 @ 21:52
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 21:50 schreef KNAK het volgende:
Wellicht zullen ze dat dan niet doen, maar wat voor andere onzin zullen ze dan nog meer gaan verzinnen...

18+ is in ieder geval weer een stapje verder
mja.
dat was ook net het enige wat nog aan het amvb ontbrak, wat alle belangengroepen er nou net in wilden hebben :') .
Catch22-donderdag 3 december 2015 @ 22:13
18+ is een goede stap imo
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 21:34 schreef KNAK het volgende:
Eliquid met nicotine misschien?

Ze beginnen er steeds meer aan te trekken lijkt het, met gezondheid als argument
Dat denk ik ook. Doen ze in Portugal ook.

Crius heeft nog meer flow dan de bellus. Ben er nog niet uit welke mijn favoriet is. Moet bij beide sowieso nog uitvinden wat de optimale wicking is. Weet wel dat ik wat vg ga halen omdat het nu wel scherp is. Nicotine kan ook wel omlaag

[ Bericht 17% gewijzigd door Catch22- op 03-12-2015 22:23:01 ]
Zithvrijdag 4 december 2015 @ 21:51
Ben in het buitenland voor een paar weken en kon geen DIY liquid meenemen. Had dus ter plekke wat liquid gekocht.. One Hit wonder omdat ik daar wel eens wat van had gelezen.

One Hit Wonder - Milk Man (aardbeien melk) - 7/10, niet echt bijzonder. Erg vergelijkbaar met de DIY populaire Strawberry Mustard wat maar uit 2 ingredienten bestaat.. De melk is sterker dan de aardbei en het dampt erg sappig, het is echt meer melk dan room.

One Hit Wonder - Rocket Man: 11/10. Man wat een geweldig spul! Zure en zoete Griekse yohurt met blauwe bessen en granen. Erg sappig en romig tegelijk. Ik zou dit spul gewoon zo willen opdrinken. _O_ Kon ik dit maar maken :')

[ Bericht 1% gewijzigd door Zith op 04-12-2015 22:05:34 ]
KNAKzaterdag 5 december 2015 @ 14:32
Waarom geen DIY spul mee kunnen nemen?
Zithzaterdag 5 december 2015 @ 14:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2015 14:32 schreef KNAK het volgende:
Waarom geen DIY spul mee kunnen nemen?
Sounddragonzaterdag 5 december 2015 @ 14:46
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 21:45 schreef marc0871 het volgende:

[..]

en waar bestaat e-liquid uit, dacht je?

pg en vg worden zo wijdverbreid gebruikt, dat bijna alle voedingsmiddelen duurder zouden worden, als ze daar accijns op zouden heffen.
om maar te zwijgen over smaakstoffen.

denk ook aan zeep, shampoo, scheerschuim en make-up, medicijnen en nog heel veel meer.

en de tabaksplant is niet de enige die nicotine bevat.

aangezien e-liquid een mengsel is van bovenstaande stoffen, kunnen ze daar, in mijn ogen, onmogelijk accijns over heffen.
gewoon op nicotinehoudende rookwaren, zo moeilijk is het allemaal niet.
MrRnGmaandag 7 december 2015 @ 10:05
Hallo allemaal, kan iemand mij een goede (kwaliteit,betrouwbaar,geen lelijk ding) mini mod aanraden die waarschijnlijk gebruikt gaat worden met een aspire nautilus mini? Alvast bedankt
Catch22-maandag 7 december 2015 @ 11:15
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 10:05 schreef MrRnG het volgende:
Hallo allemaal, kan iemand mij een goede (kwaliteit,betrouwbaar,geen lelijk ding) mini mod aanraden die waarschijnlijk gebruikt gaat worden met een aspire nautilus mini? Alvast bedankt
https://www.zwoofs.nl/mods/boxmods/joyetech-evic-vtc-mini/
Kreatormaandag 7 december 2015 @ 13:30
quote:
Of nog een tientje goedkoper:

http://e-sigaretwinkel.co(...)d=evic&category_id=0
dodge_911maandag 7 december 2015 @ 14:28
Nieuwe factory made SS coils gespot voor de SubTank bij Gearbest :
http://www.gearbest.com/accessories/pp_272895.html
nyUuXnG.png
leeellmaandag 7 december 2015 @ 14:46
Na meerdere modellen versleten te hebben (die instapdingetjes en de joytech e-grip) heb ik nu een MVP3.0 met mini nautilus. Ondertussen enorm blij mee
Kreatormaandag 7 december 2015 @ 16:14
quote:
12s.gif Op maandag 7 december 2015 14:28 schreef dodge_911 het volgende:
Nieuwe factory made SS coils gespot voor de SubTank bij Gearbest :
http://www.gearbest.com/accessories/pp_272895.html
[ afbeelding ]
Koel. Thx voor de tip.

quote:
14s.gif Op maandag 7 december 2015 14:46 schreef leeell het volgende:
Na meerdere modellen versleten te hebben (die instapdingetjes en de joytech e-grip) heb ik nu een MVP3.0 met mini nautilus. Ondertussen enorm blij mee
Ik was laatst even mijn subtank kwijt en toen heb ik de naut mini weer gepakt. Het voelt alsof je een golfbal door een tuinslang moet zuigen.
leeellmaandag 7 december 2015 @ 16:18
quote:
14s.gif Op maandag 7 december 2015 16:14 schreef Kreator het volgende:

[..]

Koel. Thx voor de tip.

[..]

Ik was laatst even mijn subtank kwijt en toen heb ik de naut mini weer gepakt. Het voelt alsof je een golfbal door een tuinslang moet zuigen.
:o , daar heb ik geen last van hoor. Hij zuigt een stuk lichter dan al mijn voorgaande. Welke raad jij dan aan om nog erop te zetten?
Catch22-maandag 7 december 2015 @ 16:23
quote:
14s.gif Op maandag 7 december 2015 16:14 schreef Kreator het volgende:

[..]

Koel. Thx voor de tip.

[..]

Ik was laatst even mijn subtank kwijt en toen heb ik de naut mini weer gepakt. Het voelt alsof je een golfbal door een tuinslang moet zuigen.
Ik vond de bellus al krap na een dagje crius. Je went snel
Zithmaandag 7 december 2015 @ 17:41
quote:
12s.gif Op maandag 7 december 2015 14:28 schreef dodge_911 het volgende:
Nieuwe factory made SS coils gespot voor de SubTank bij Gearbest :
http://www.gearbest.com/accessories/pp_272895.html
[ afbeelding ]
Gister nog bij FT de 'oude' vertical coils gekocht :')

Deze lijken mij veel handiger, SS is sterker (draad ondervindt minder slijtage/roest), en lijken me ook minder ruimte in te nemen dan die vierkante blokken.
Zithmaandag 7 december 2015 @ 17:42
quote:
2s.gif Op maandag 7 december 2015 16:18 schreef leeell het volgende:

[..]

:o , daar heb ik geen last van hoor. Hij zuigt een stuk lichter dan al mijn voorgaande. Welke raad jij dan aan om nog erop te zetten?
Is allemaal gewenning :P TOen ik op 2.0 ohm zat vond ik dat prima, toen ik op 1.6 ohm ging kon ik me niet meer voorstelling dat ik terug naar 2.0 zou gaan, toen ik op 1.2 ohm ging... etc.
leeellmaandag 7 december 2015 @ 17:51
Welke tank raden jullie dan aan ipv de nautilus mini. Ik hoef geen zelfbouw pakket 10.gif
dodge_911maandag 7 december 2015 @ 18:13
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 17:41 schreef Zith het volgende:

[..]

Gister nog bij FT de 'oude' vertical coils gekocht :')

Deze lijken mij veel handiger, SS is sterker (draad ondervindt minder slijtage/roest), en lijken me ook minder ruimte in te nemen dan die vierkante blokken.
Ik heb er ook nog bij FT besteld, hoor. Of ik gebruik ze zelf of ik help er iemand in de omgeving mee (ik raad iedereen die me erom vraagt 'n Subtank aan :))

Maar toen ik even daarna deze zag, kon ik 't niet laten. Heb ze in 0,15Ω en 0,5Ω besteld om te testen. 't Is Gearbest, dus die gewone coils zal ik wel sneller binnenhebben dan die nieuwe SS-versies :)

Moet ook nog steeds de Ni200 in 0,15? testen, die heb ik liggen maar 'k ben 'n beetje huiverig om 'n zwaar metaal te gaan verhitten en dat in te ademen.
Zithmaandag 7 december 2015 @ 18:31
quote:
2s.gif Op maandag 7 december 2015 17:51 schreef leeell het volgende:
Welke tank raden jullie dan aan ipv de nautilus mini. Ik hoef geen zelfbouw pakket [ afbeelding ]
Eh, de subtank mini. Authentic coils in China kopen voor 9 USD per 5.

https://www.fasttech.com/(...)ank-mini-clearomizer

Coils;

http://www.gearbest.com/a(...)te&from=affiliate_cj

of

https://www.fasttech.com/p/2010102

Ik zou ook deze erbij kopen zodat je top-fill kan doen.. hoef je niet steeds de tank eraf te schroeven om te vullen..

https://www.fasttech.com/(...)ank-mini-clearomizer

Je kan ook voor de kleinere versie gaan (Subtank nano).
leeellmaandag 7 december 2015 @ 18:36
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 18:31 schreef Zith het volgende:

[..]

Eh, de subtank mini. Authentic coils in China kopen voor 9 USD per 5.

https://www.fasttech.com/(...)ank-mini-clearomizer

Coils;

http://www.gearbest.com/a(...)te&from=affiliate_cj

of

https://www.fasttech.com/p/2010102

Ik zou ook deze erbij kopen zodat je top-fill kan doen.. hoef je niet steeds de tank eraf te schroeven om te vullen..

https://www.fasttech.com/(...)ank-mini-clearomizer

Je kan ook voor de kleinere versie gaan (Subtank nano).
Ziet eruit alsof je nog steeds zelf met de wick moet gaan klooien?
marc0871maandag 7 december 2015 @ 18:36
quote:
1s.gif Op maandag 7 december 2015 16:23 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Ik vond de bellus al krap na een dagje crius. Je went snel
nah. lekker dan.
ik ben drippers a la dark horse en clt2 gewend.
wat moet het dan voor mij al zijn, als ik zometeen mijn bellus, die vandaag onverwacht snel op me lag te wachten, ga proberen?
Zithmaandag 7 december 2015 @ 18:38
quote:
10s.gif Op maandag 7 december 2015 18:36 schreef leeell het volgende:

[..]

Ziet eruit alsof je nog steeds zelf met de wick moet gaan klooien?
Kan maar hoeft niet, je kan ook gewoon coils kopen en dan net zoals de Nautilus erin schroeven en vapen maar.
2106401-2.jpg
marc0871maandag 7 december 2015 @ 18:39
quote:
10s.gif Op maandag 7 december 2015 18:36 schreef leeell het volgende:

[..]

Ziet eruit alsof je nog steeds zelf met de wick moet gaan klooien?
kan.
maar er zijn ook gewoon coils voor te koop, die je er in kan schroeven.
leeellmaandag 7 december 2015 @ 18:41
En jullie raden dan die 0.5 ohm aan ? of .15?
Zithmaandag 7 december 2015 @ 18:44
0.15 is voor temperature control, zou ik zelf nog niet aan beginnen :P
marc0871maandag 7 december 2015 @ 18:44
quote:
2s.gif Op maandag 7 december 2015 18:41 schreef leeell het volgende:
En jullie raden dan die 0.5 ohm aan ? of .15?
voor kanthal 0,5. voor nikkel (is voor temperature control, he?) 0,15.
leeellmaandag 7 december 2015 @ 18:48
Besteld, Thanks voor de hulp
Catch22-maandag 7 december 2015 @ 18:53
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 18:36 schreef marc0871 het volgende:

[..]

nah. lekker dan.
ik ben drippers a la dark horse en clt2 gewend.
wat moet het dan voor mij al zijn, als ik zometeen mijn bellus, die vandaag onverwacht snel op me lag te wachten, ga proberen?
ligt maar net aan je drippers :P
marc0871maandag 7 december 2015 @ 18:58
quote:
1s.gif Op maandag 7 december 2015 18:53 schreef Catch22- het volgende:

[..]

ligt maar net aan je drippers :P
nou. ja. je kan er, vol open, gewoon doorheen ademen zeg maar.

net even een droge teug genomen.
kon wel eens meevallen.

ben bijna klaar met bouwen, so stay tuned.
marc0871maandag 7 december 2015 @ 19:13
valt nog niet tegen.
vergeleken met voorgenoemde drippers valt alles tegen, qua airflow.
maar als ik het vergelijk met mijn plume veil, valt het nog best wel mee.

nog ff mee spelen.
Catch22-maandag 7 december 2015 @ 19:13
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 18:58 schreef marc0871 het volgende:

[..]

nou. ja. je kan er, vol open, gewoon doorheen ademen zeg maar.

net even een droge teug genomen.
kon wel eens meevallen.

ben bijna klaar met bouwen, so stay tuned.
ja je hebt echt wel flow hoor
marc0871maandag 7 december 2015 @ 20:02
wel een bak meer smaak, vergeleken met een dripper.
het wicken moet ik nog wel even oefenen, want met het vullen lekt 'ie als een zeef ;(
als de topcap er weer op zit, geen druppel meer.
Zithmaandag 7 december 2015 @ 21:19
Heb je de airflow wel dicht als je vult?
marc0871maandag 7 december 2015 @ 21:39
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 21:19 schreef Zith het volgende:
Heb je de airflow wel dicht als je vult?
yep.
en zo gauw ik die weer open doe, zeikt het er uit.
ik denk dat ik een beetje te zuinig ben geweest met katoen.
Catch22-maandag 7 december 2015 @ 21:59
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 21:39 schreef marc0871 het volgende:

[..]

yep.
en zo gauw ik die weer open doe, zeikt het er uit.
ik denk dat ik een beetje te zuinig ben geweest met katoen.
de gaten moeten wel net dicht genoeg zitten dat ze afstoppen.
marc0871maandag 7 december 2015 @ 22:08
quote:
1s.gif Op maandag 7 december 2015 21:59 schreef Catch22- het volgende:

[..]

de gaten moeten wel net dicht genoeg zitten dat ze afstoppen.
mja. leerproces dit dat jwz.
eerste tank is al bijna leeg. dan ga ik hem rewicken.

na de lekkage en aansluitende gorgelen, is hij verder wel lekvrij geweest en dampt fantastisch.
de smaak is geweldig. net als de pluimen damp.
als het lekken verholpen is, ben ik helemaal blij.
Catch22-maandag 7 december 2015 @ 22:12
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2015 22:08 schreef marc0871 het volgende:

[..]

mja. leerproces dit dat jwz.
eerste tank is al bijna leeg. dan ga ik hem rewicken.

na de lekkage en aansluitende gorgelen, is hij verder wel lekvrij geweest en dampt fantastisch.
de smaak is geweldig. net als de pluimen damp.
als het lekken verholpen is, ben ik helemaal blij.
ik had hem ook niet gelijk goed hoor.
2dopewoensdag 9 december 2015 @ 15:54
Voor de geïnteresseerden, nieuw onderzoek naar schadelijkheid van 'smaakmaak'chemicaliën butaandion (diacetyl), acetylpropionyl (2,3-pentanedione) en acetoin (3-hydroxybutanone) in e-liquids. Laatstgenoemde zit ook in gewone sigaretten.

In het onderzoek zijn 51 e-liquids getest en in 47 van de 51 kwam een of meerdere van bovenstaande stoffen voor. Butaandion staat bekend om het 'kunnen' veroorzaken van ernstige longziektes (popcornlong) en werd aangetroffen in 39 van de 51 samples. De andere twee stoffen worden aangemerkt als 'potentieel' gevaarlijk voor de gezondheid.

Ik heb even geen e-liquids bij de hand om ingrediënten te checken, maar ben wel benieuwd eigenlijk. Vooral diacetyl/butaandion lijkt me niet super awesome voor de gezondheid (jaja dat is 't sowieso niet , dit dat). Als ik ff check op een paar willekeurige e-liquid-webshops staat bij de ingrediënten een paar stoffen (Propyleenglycol en vegetable glycerine) en daarnaast 'aroma's' zonder verdere specificatie. Iemand die even wil checken of deze ingrediënten ook in jouw liquids voor komen?

Het onderzoek, sinds gister online:

http://www.hsph.harvard.e(...)respiratory-disease/

PDF-versie

[ Bericht 0% gewijzigd door 2dope op 09-12-2015 16:09:42 ]
2dopewoensdag 9 december 2015 @ 16:07
Nog een (recent) artikeltje over butaandion in e-liquids en de schadelijkheid ervan, om e.e.a. in perspectief te plaatsen (doseringen enzo):

http://www.electronisches(...)k-voor-de-gezondheid

Kans is dus zeer klein, hoewel dit artikel wel een erg hoog 'maar gewoon roken is nog veel slechter!1'-gehalte heeft.
leeellwoensdag 9 december 2015 @ 16:12
Ben benieuwd of het ook in mijn liquids zit. En het zal vast na dit nieuws wel uit de recipes gehaald worden