Vind het een mooi broodquote:Op zondag 20 december 2015 21:59 schreef computergirl het volgende:
Waar waarom in het nou zo'n gedrocht, lieve experts?
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Ik meen het, ik hou niet van die brave fijnkruimige blokjes van de bakkerquote:
Dat vond ik ook. Tot gisteren twijfelde ik enorm of ik goed bezig was, maar toen ik 'm vanmorgen zag!quote:
bij mij ging hij na dag 4 opeens een paar dagen in de slaapstand, maar uiteindelijk weer in actie gekomen paar dagen later met weekend de verwarming aan overdag.quote:Op maandag 21 december 2015 08:56 schreef qltel het volgende:
[..]
Dat vond ik ook. Tot gisteren twijfelde ik enorm of ik goed bezig was, maar toen ik 'm vanmorgen zag!
Wat dieper insnijden de volgende keer zou de vorm ten goede komen.quote:Op zondag 20 december 2015 21:59 schreef computergirl het volgende:
Waar waarom in het nou zo'n gedrocht, lieve experts?
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
quote:Op maandag 21 december 2015 09:13 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Wat dieper insnijden de volgende keer zou de vorm ten goede komen.
Niks gedrocht! Prachtig gebarsten!quote:Op zondag 20 december 2015 21:59 schreef computergirl het volgende:
Waar waarom in het nou zo'n gedrocht, lieve experts?
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Wij hebben die niet. Wij gebruiken gewoon een scherp mesje (molenmesje).quote:Op maandag 21 december 2015 09:29 schreef computergirl het volgende:
[..]
Volgende broodaankoop in de planning is lamé mesje
Die gebruik ik ook, alternatief is een breekmesjequote:Op maandag 21 december 2015 10:20 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Wij hebben die niet. Wij gebruiken gewoon een scherp mesje (molenmesje).
Heb je een recept ? Dat wil ik ook maken namelijk !!quote:Op zondag 4 oktober 2015 17:43 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb ook nog maanzaadbroodjes gebakken
Voor:
[ afbeelding ]
Zo leuk met die spikkels
En na:
[ afbeelding ]
met hoeveel kilo meel voer je hem dan per dagquote:Op woensdag 23 december 2015 12:55 schreef qltel het volgende:
Die zien er erg lekker uit.
Heb je er vruchtenbroodpoeder bij gebruikt of een ander recept?
Mijn zuurdesem (dag 6) groeide net de pot uit. Toen ik het deksel opendraaide zat het eraan geplakt, nu er lucht bij komt en ik even heb geschud zakt het wel een beetje terug. En het is nog wel zo'n grote appelmoespot.
Nee gewoon de goedkoopste bloem van de AH (nog nooit krentenbollen gemaakt dus..). Heb het recept van Levine gebruikt en we hadden 10 krentenbollen die binnen 2 uur op waren.quote:Op woensdag 23 december 2015 12:55 schreef qltel het volgende:
Die zien er erg lekker uit.
Heb je er vruchtenbroodpoeder bij gebruikt of een ander recept?
Mijn zuurdesem (dag 6) groeide net de pot uit. Toen ik het deksel opendraaide zat het eraan geplakt, nu er lucht bij komt en ik even heb geschud zakt het wel een beetje terug. En het is nog wel zo'n grote appelmoespot.
quote:Op woensdag 23 december 2015 13:14 schreef computergirl het volgende:
[..]
met hoeveel kilo meel voer je hem dan per dag
Ik was ook wat verrast eerlijk gezegd.quote:Op woensdag 23 december 2015 14:34 schreef computergirl het volgende:
Zoveel bubbels als de onderste foto heb ik nog niet gehad
Spannend! Ik ben benieuwd naar het resultaat.quote:Op donderdag 24 december 2015 13:25 schreef computergirl het volgende:
Ik heb notenbroodjes met roggedesem nu staan voor de 1e rijs. Uit Levine d'r boek.
Die zijn heel lekker! Een van de favorieten hierquote:Op donderdag 24 december 2015 13:25 schreef computergirl het volgende:
Ik heb notenbroodjes met roggedesem nu staan voor de 1e rijs. Uit Levine d'r boek.
deeg bleef redelijk plakkerig, bij jou ook? Lijkt vaker zo met (deel) roggequote:Op donderdag 24 december 2015 14:15 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Die zijn heel lekker! Een van de favorieten hier
Prima resultaat hoor! Bij mij hebben deze broodjes ook altijd maar een beetje ovenrijs, hoe ik ze ook in snij ze barsten nooit erg mooi. Doet niks aan de smaak afquote:Op donderdag 24 december 2015 16:38 schreef computergirl het volgende:
Nou....tja...
Beetje overprooved denk ik (planning liep fout), en dat insnijden gaat ook met molenmesje vrij knudde. Morgen pas proeven
[ link | afbeelding ]
Prachtig! Mooie foto ook.quote:Op vrijdag 25 december 2015 10:26 schreef Trusten het volgende:
Kerststol, met een rijtje amarenekersen in de spijs
[ afbeelding ]
Ziet er allebei goed uit!quote:Op vrijdag 25 december 2015 10:48 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Prachtig! Mooie foto ook.
Ik heb gisteravond nog een brood staan bakken. Eerste keer, maar ben best tevreden (behalve met crappy telefoon foto's .)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
met je zuurdesem?quote:Op vrijdag 25 december 2015 10:48 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Prachtig! Mooie foto ook.
Ik heb gisteravond nog een brood staan bakken. Eerste keer, maar ben best tevreden (behalve met crappy telefoon foto's .)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Prachtig!quote:Op vrijdag 25 december 2015 10:26 schreef Trusten het volgende:
Kerststol, met een rijtje amarenekersen in de spijs
[ afbeelding ]
Wauw, dat ziet er mooi uit. Het spijs ook zelf gemaakt? Ik heb tot nut oe altijd met kant-en-jklaar spijs gewerkt, maar zag pas op 24 kitchen dat dat simpel zelf te maken is.quote:Op vrijdag 25 december 2015 10:26 schreef Trusten het volgende:
Kerststol, met een rijtje amarenekersen in de spijs
[ afbeelding ]
Eerste keer? Je had er toch al meer gemaakt?? Het ziet er in elk geval uit als een brood.. Mooie structuur ook, zo te zien.quote:Op vrijdag 25 december 2015 10:48 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Ik heb gisteravond nog een brood staan bakken. Eerste keer, maar ben best tevreden (behalve met crappy telefoon foto's .)
Eerste keer busbrood voor mij . Ben verder wel tevreden en de smaak is goed (ondanks dat ik busbroden verder niet veel aan vind).quote:Op vrijdag 25 december 2015 16:20 schreef qltel het volgende:
[..]
Wauw, dat ziet er mooi uit. Het spijs ook zelf gemaakt? Ik heb tot nut oe altijd met kant-en-jklaar spijs gewerkt, maar zag pas op 24 kitchen dat dat simpel zelf te maken is.
[..]
Eerste keer? Je had er toch al meer gemaakt?? Het ziet er in elk geval uit als een brood.. Mooie structuur ook, zo te zien.
Nee, maar daar wil ik straks, na het werk, mee gaan bakken. Het brood met spekjes en bieslook uit Levine haar boek. Ik gebruik wel een klein beetje gist omdat ik anders wel heel laat klaar ben en ga nog een aantal andere dingen bakken dus dan is dat handiger.quote:
Ik maak een aantal busbroden per week. Niet spannend, maar wel veel lekkerder dan die je in de winkel koopt..quote:Op zaterdag 26 december 2015 10:25 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Eerste keer busbrood voor mij . Ben verder wel tevreden en de smaak is goed (ondanks dat ik busbroden verder niet veel aan vind).
met rogge?quote:Op zondag 27 december 2015 15:09 schreef Helsinki het volgende:
Dankje!
Laatste:
[ afbeelding ]
Erg lekker brood .
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |