abonnement Unibet Coolblue
pi_158401852
Ziet er goed uit qltel
  maandag 21 december 2015 @ 08:26:46 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158401874
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 21:59 schreef computergirl het volgende:
Waar waarom in het nou zo'n gedrocht, lieve experts?
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Vind het een mooi brood
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158401998
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 08:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vind het een mooi brood
:D
  maandag 21 december 2015 @ 08:41:57 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158402036
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 08:38 schreef computergirl het volgende:

[..]

:D
Ik meen het, ik hou niet van die brave fijnkruimige blokjes van de bakker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 21 december 2015 @ 08:56:16 #255
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158402211
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 08:23 schreef computergirl het volgende:
Ziet er goed uit qltel
Dat vond ik ook. Tot gisteren twijfelde ik enorm of ik goed bezig was, maar toen ik 'm vanmorgen zag!

Ik ben het trouwens met Piet eens. Ziet er mooi uit. Lekker dikke korst, mooi kruim. Ze zien er op de foto nogal klein uit, maar misschien zie ik dat verkeerd..
pi_158402248
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 08:56 schreef qltel het volgende:

[..]

Dat vond ik ook. Tot gisteren twijfelde ik enorm of ik goed bezig was, maar toen ik 'm vanmorgen zag!

bij mij ging hij na dag 4 opeens een paar dagen in de slaapstand, maar uiteindelijk weer in actie gekomen paar dagen later met weekend de verwarming aan overdag.
Roggedesem is volgens mij wat makkelijker in leven te krijgen en houden, dat wordt mijn volgende poging
  maandag 21 december 2015 @ 09:13:30 #257
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158402404
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 21:59 schreef computergirl het volgende:
Waar waarom in het nou zo'n gedrocht, lieve experts?
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Wat dieper insnijden de volgende keer zou de vorm ten goede komen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_158402606
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 09:13 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Wat dieper insnijden de volgende keer zou de vorm ten goede komen.
^O^
Volgende broodaankoop in de planning is lamé mesje
pi_158403152
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2015 21:59 schreef computergirl het volgende:
Waar waarom in het nou zo'n gedrocht, lieve experts?
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Niks gedrocht! Prachtig gebarsten! O+
  maandag 21 december 2015 @ 10:20:07 #260
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158403310
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 09:29 schreef computergirl het volgende:

[..]

^O^
Volgende broodaankoop in de planning is lamé mesje
Wij hebben die niet. :D Wij gebruiken gewoon een scherp mesje (molenmesje).
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_158403578
Oh :D mijn boterham-smeer mesje is van mindere kwaliteit dan, of ik moet gewoon betere techniek ontwikkelen
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 21 december 2015 @ 10:36:28 #262
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158403589
Ik gebruik er altijd een gekartelde Victorinox voor.

  maandag 21 december 2015 @ 10:38:07 #263
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158403615
Inknippen met een schaar geeft ook leuke effecten.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_158403651
Oh ja, wel eens filmpje gezien dat ze leuk patroon maken in busbrood met hele rij scharen aan elkaar
  maandag 21 december 2015 @ 10:41:13 #265
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158403656
Knipbrood. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 21 december 2015 @ 10:41:51 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158403668
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 10:20 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Wij hebben die niet. :D Wij gebruiken gewoon een scherp mesje (molenmesje).
Die gebruik ik ook, alternatief is een breekmesje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158410150
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 17:43 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb ook nog maanzaadbroodjes gebakken

Voor:
[ afbeelding ]

Zo leuk met die spikkels :D

En na:

[ afbeelding ]
Heb je een recept ? Dat wil ik ook maken namelijk !!
U MAD?
pi_158442636
Vandaag krentenbollen gebakken. Ik moet zeggen ze zijn erg lekker

  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 23 december 2015 @ 12:55:49 #269
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158466019
Die zien er erg lekker uit.

Heb je er vruchtenbroodpoeder bij gebruikt of een ander recept?

Mijn zuurdesem (dag 6) groeide net de pot uit. Toen ik het deksel opendraaide zat het eraan geplakt, nu er lucht bij komt en ik even heb geschud zakt het wel een beetje terug. En het is nog wel zo'n grote appelmoespot.
pi_158466439
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 12:55 schreef qltel het volgende:
Die zien er erg lekker uit.

Heb je er vruchtenbroodpoeder bij gebruikt of een ander recept?

Mijn zuurdesem (dag 6) groeide net de pot uit. Toen ik het deksel opendraaide zat het eraan geplakt, nu er lucht bij komt en ik even heb geschud zakt het wel een beetje terug. En het is nog wel zo'n grote appelmoespot.
met hoeveel kilo meel voer je hem dan per dag :D
pi_158466725
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 12:55 schreef qltel het volgende:
Die zien er erg lekker uit.

Heb je er vruchtenbroodpoeder bij gebruikt of een ander recept?

Mijn zuurdesem (dag 6) groeide net de pot uit. Toen ik het deksel opendraaide zat het eraan geplakt, nu er lucht bij komt en ik even heb geschud zakt het wel een beetje terug. En het is nog wel zo'n grote appelmoespot.
Nee gewoon de goedkoopste bloem van de AH (nog nooit krentenbollen gemaakt dus..). Heb het recept van Levine gebruikt en we hadden 10 krentenbollen die binnen 2 uur op waren.
  woensdag 23 december 2015 @ 13:35:29 #272
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_158466939
Vanochtend:





ik ga er van het weekend weer mee bakken. Poging 2 :).
pi_158467049
Snoezige bubbels Helsinki.
Ik heb nu een Roggedesem staat die veel makkelijk lijkt qua activiteit. Ga er binnenkort pistoletjes mee proberen te bakken
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 23 december 2015 @ 14:28:18 #274
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158468179
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 13:14 schreef computergirl het volgende:

[..]

met hoeveel kilo meel voer je hem dan per dag :D
:)

Ik zit nu op dag 6, dus.

100 gram van het mengsel van dag 4
100 gram water
100 gram tarwebloem

Deze foto heb ik net gemaakt.



Toen ik 'm een uurtje of wat geleden opendraaide zaten er grote bellen tot bovenin de pot. Hij is nu weer wat teruggezakt. Ik had toen ook nog een foto gemaakt, maar die is helaas wat onscherp.



Vrijdag maar eens wat proberen te bakken ermee. Wellicht de desemstokbroodjes uit Levine d'r boek.
pi_158468379
Zoveel bubbels als de onderste foto heb ik nog niet gehad :D
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 23 december 2015 @ 15:07:52 #276
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158469183
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 14:34 schreef computergirl het volgende:
Zoveel bubbels als de onderste foto heb ik nog niet gehad :D
Ik was ook wat verrast eerlijk gezegd. :)
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 24 december 2015 @ 13:02:39 #277
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158494066
de desem bubbelt nog steeds en kan vanaf vandaag gebruikt worden. Morgen ga ik dus maar eens desemstokbrood bakken uit Levine d'r boek.

Alle bakfanaten hier succes met bakken de komende dagen en fijne feestdagen gewenst.. >:O
pi_158494536
Ik heb notenbroodjes met roggedesem nu staan voor de 1e rijs. Uit Levine d'r boek.
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 24 december 2015 @ 14:08:16 #279
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158495395
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:25 schreef computergirl het volgende:
Ik heb notenbroodjes met roggedesem nu staan voor de 1e rijs. Uit Levine d'r boek.
Spannend! Ik ben benieuwd naar het resultaat.

Ik neem morgen in elk geval geen risico en bak ook voor alle zekerheid maar een paar stokbrodjes met gist. Dan kunnen we ook mooi vergelijken.
pi_158495591
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:25 schreef computergirl het volgende:
Ik heb notenbroodjes met roggedesem nu staan voor de 1e rijs. Uit Levine d'r boek.
Die zijn heel lekker! Een van de favorieten hier :)
pi_158495652
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 14:15 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Die zijn heel lekker! Een van de favorieten hier :)
deeg bleef redelijk plakkerig, bij jou ook? Lijkt vaker zo met (deel) rogge
pi_158498303
Nou....tja...
Beetje overprooved denk ik (planning liep fout), en dat insnijden gaat ook met molenmesje vrij knudde. Morgen pas proeven


[ Bericht 2% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 24-12-2015 16:46:15 ]
pi_158499498
quote:
10s.gif Op donderdag 24 december 2015 16:38 schreef computergirl het volgende:
Nou....tja...
Beetje overprooved denk ik (planning liep fout), en dat insnijden gaat ook met molenmesje vrij knudde. Morgen pas proeven
[ link | afbeelding ]
Prima resultaat hoor! Bij mij hebben deze broodjes ook altijd maar een beetje ovenrijs, hoe ik ze ook in snij ze barsten nooit erg mooi. Doet niks aan de smaak af :9
pi_158515362
Kerststol, met een rijtje amarenekersen in de spijs

  vrijdag 25 december 2015 @ 10:31:44 #285
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158515449
Oef, dat ziet er goed uit zeg!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 25 december 2015 @ 10:48:16 #286
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_158515716
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 10:26 schreef Trusten het volgende:
Kerststol, met een rijtje amarenekersen in de spijs

[ afbeelding ]
Prachtig! Mooie foto ook.

Ik heb gisteravond nog een brood staan bakken. Eerste keer, maar ben best tevreden (behalve met crappy telefoon foto's }:|.)




pi_158516129
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 10:48 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Prachtig! Mooie foto ook.

Ik heb gisteravond nog een brood staan bakken. Eerste keer, maar ben best tevreden (behalve met crappy telefoon foto's }:|.)

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er allebei goed uit!

Ik snij ons kerstbrood over een uurtje of zo aan, ben benieuwd hoe het is geworden.
pi_158521041
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 10:48 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Prachtig! Mooie foto ook.

Ik heb gisteravond nog een brood staan bakken. Eerste keer, maar ben best tevreden (behalve met crappy telefoon foto's }:|.)

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
met je zuurdesem?
  vrijdag 25 december 2015 @ 15:08:55 #289
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158521097
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 10:26 schreef Trusten het volgende:
Kerststol, met een rijtje amarenekersen in de spijs

[ afbeelding ]
Prachtig! _O_
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_158522195
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 15:08 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Prachtig! _O_
Thanks, was zelf ook wel blij met het resultaat en nog lekker ook :)
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 25 december 2015 @ 16:16:26 #291
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158522243
Ziezo, mijn eerste zuurdesem-experiment zit erop.

Ik heb het zuurdesemstokbroodrecept uit het boek van Levine gebruikt. Wat een gedoe is dat trouwens. Eerst maak je een te slap en vreselijk kleverig deeg omdat er teveel water in zit en dan moet je moeite gaan doen om het nog een beetje in vorm te houden omdat het zo slap is. Maar goed, er zijn 3 broodjes uit ontstaan.



Het heeft een mooie structuur maar het heeft niet de karakteristieke zuurdesemsmaak die ik ken van bijvoorbeeld Duits brood. Het is trouwens wel veerkrachtiger, ik neem aan dat dat van het zuurdesem komt?

Bij dit soort gelegenheden bak ik meestal iets wat ik stokbrood noem, maar het niet is. Simpel witbroodrecept (met gist), wat ik in stukken van +/- 150 gram verdeel en dan vorm als broodjes (met de handpalm dus) en daarna min of meer langwerpig maak. Die zien er dus zo uit..



En ze smaken meestal prima, dus dat zal nu ook wel zo zijn.
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 25 december 2015 @ 16:20:12 #292
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158522295
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 10:26 schreef Trusten het volgende:
Kerststol, met een rijtje amarenekersen in de spijs

[ afbeelding ]
Wauw, dat ziet er mooi uit. Het spijs ook zelf gemaakt? Ik heb tot nut oe altijd met kant-en-jklaar spijs gewerkt, maar zag pas op 24 kitchen dat dat simpel zelf te maken is.
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 10:48 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Ik heb gisteravond nog een brood staan bakken. Eerste keer, maar ben best tevreden (behalve met crappy telefoon foto's }:|.)
Eerste keer? Je had er toch al meer gemaakt?? Het ziet er in elk geval uit als een brood.. :) Mooie structuur ook, zo te zien.
  zaterdag 26 december 2015 @ 10:25:13 #293
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_158536148
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 16:20 schreef qltel het volgende:

[..]

Wauw, dat ziet er mooi uit. Het spijs ook zelf gemaakt? Ik heb tot nut oe altijd met kant-en-jklaar spijs gewerkt, maar zag pas op 24 kitchen dat dat simpel zelf te maken is.

[..]

Eerste keer? Je had er toch al meer gemaakt?? Het ziet er in elk geval uit als een brood.. :) Mooie structuur ook, zo te zien.
Eerste keer busbrood voor mij :P. Ben verder wel tevreden en de smaak is goed (ondanks dat ik busbroden verder niet veel aan vind).
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 15:06 schreef computergirl het volgende:

[..]

met je zuurdesem?
Nee, maar daar wil ik straks, na het werk, mee gaan bakken. Het brood met spekjes en bieslook uit Levine haar boek. Ik gebruik wel een klein beetje gist omdat ik anders wel heel laat klaar ben en ga nog een aantal andere dingen bakken dus dan is dat handiger.
pi_158536180
spannend! ^O^
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 26 december 2015 @ 10:42:46 #295
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158536490
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 december 2015 10:25 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Eerste keer busbrood voor mij :P. Ben verder wel tevreden en de smaak is goed (ondanks dat ik busbroden verder niet veel aan vind).
Ik maak een aantal busbroden per week. Niet spannend, maar wel veel lekkerder dan die je in de winkel koopt.. :)
pi_158537019
Waarom is busbrood niet spannend? In het boek van Levine staan er toch echt een aantal heerlijke recepten van. Ik vind de vorm vaak een stuk praktischer dan van brood dat niet in een vorm is gebakken.

Ik had voor kerst broodjes gebakken en kerstbrood. Smaakte allemaal heerlijk, al had het kerstbrood nog iets langer gebakken moeten worden.





  zondag 27 december 2015 @ 14:47:29 #297
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_158568319
Ik heb ook weer wat gebakken. Was van plan om met m'n desem te gaan bakken maar dat is er niet van gekomen. Dinsdag hoop ik (vrije dag).



pi_158568716
Ik vind die bolletjeskrans er heel profi uitzien vooral
  zondag 27 december 2015 @ 15:09:59 #299
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_158569111
Dankje!

Laatste:



Erg lekker brood :).
pi_158586077
quote:
17s.gif Op zondag 27 december 2015 15:09 schreef Helsinki het volgende:
Dankje!

Laatste:

[ afbeelding ]

Erg lekker brood :).
met rogge?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')