abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 23 december 2015 @ 15:07:52 #276
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158469183
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 14:34 schreef computergirl het volgende:
Zoveel bubbels als de onderste foto heb ik nog niet gehad :D
Ik was ook wat verrast eerlijk gezegd. :)
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 24 december 2015 @ 13:02:39 #277
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158494066
de desem bubbelt nog steeds en kan vanaf vandaag gebruikt worden. Morgen ga ik dus maar eens desemstokbrood bakken uit Levine d'r boek.

Alle bakfanaten hier succes met bakken de komende dagen en fijne feestdagen gewenst.. >:O
pi_158494536
Ik heb notenbroodjes met roggedesem nu staan voor de 1e rijs. Uit Levine d'r boek.
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 24 december 2015 @ 14:08:16 #279
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158495395
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:25 schreef computergirl het volgende:
Ik heb notenbroodjes met roggedesem nu staan voor de 1e rijs. Uit Levine d'r boek.
Spannend! Ik ben benieuwd naar het resultaat.

Ik neem morgen in elk geval geen risico en bak ook voor alle zekerheid maar een paar stokbrodjes met gist. Dan kunnen we ook mooi vergelijken.
pi_158495591
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:25 schreef computergirl het volgende:
Ik heb notenbroodjes met roggedesem nu staan voor de 1e rijs. Uit Levine d'r boek.
Die zijn heel lekker! Een van de favorieten hier :)
pi_158495652
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 14:15 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Die zijn heel lekker! Een van de favorieten hier :)
deeg bleef redelijk plakkerig, bij jou ook? Lijkt vaker zo met (deel) rogge
pi_158498303
Nou....tja...
Beetje overprooved denk ik (planning liep fout), en dat insnijden gaat ook met molenmesje vrij knudde. Morgen pas proeven


[ Bericht 2% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 24-12-2015 16:46:15 ]
pi_158499498
quote:
10s.gif Op donderdag 24 december 2015 16:38 schreef computergirl het volgende:
Nou....tja...
Beetje overprooved denk ik (planning liep fout), en dat insnijden gaat ook met molenmesje vrij knudde. Morgen pas proeven
[ link | afbeelding ]
Prima resultaat hoor! Bij mij hebben deze broodjes ook altijd maar een beetje ovenrijs, hoe ik ze ook in snij ze barsten nooit erg mooi. Doet niks aan de smaak af :9
pi_158515362
Kerststol, met een rijtje amarenekersen in de spijs

  vrijdag 25 december 2015 @ 10:31:44 #285
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158515449
Oef, dat ziet er goed uit zeg!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 25 december 2015 @ 10:48:16 #286
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_158515716
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 10:26 schreef Trusten het volgende:
Kerststol, met een rijtje amarenekersen in de spijs

[ afbeelding ]
Prachtig! Mooie foto ook.

Ik heb gisteravond nog een brood staan bakken. Eerste keer, maar ben best tevreden (behalve met crappy telefoon foto's }:|.)




pi_158516129
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 10:48 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Prachtig! Mooie foto ook.

Ik heb gisteravond nog een brood staan bakken. Eerste keer, maar ben best tevreden (behalve met crappy telefoon foto's }:|.)

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er allebei goed uit!

Ik snij ons kerstbrood over een uurtje of zo aan, ben benieuwd hoe het is geworden.
pi_158521041
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 10:48 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Prachtig! Mooie foto ook.

Ik heb gisteravond nog een brood staan bakken. Eerste keer, maar ben best tevreden (behalve met crappy telefoon foto's }:|.)

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
met je zuurdesem?
  vrijdag 25 december 2015 @ 15:08:55 #289
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158521097
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 10:26 schreef Trusten het volgende:
Kerststol, met een rijtje amarenekersen in de spijs

[ afbeelding ]
Prachtig! _O_
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_158522195
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 15:08 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Prachtig! _O_
Thanks, was zelf ook wel blij met het resultaat en nog lekker ook :)
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 25 december 2015 @ 16:16:26 #291
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158522243
Ziezo, mijn eerste zuurdesem-experiment zit erop.

Ik heb het zuurdesemstokbroodrecept uit het boek van Levine gebruikt. Wat een gedoe is dat trouwens. Eerst maak je een te slap en vreselijk kleverig deeg omdat er teveel water in zit en dan moet je moeite gaan doen om het nog een beetje in vorm te houden omdat het zo slap is. Maar goed, er zijn 3 broodjes uit ontstaan.



Het heeft een mooie structuur maar het heeft niet de karakteristieke zuurdesemsmaak die ik ken van bijvoorbeeld Duits brood. Het is trouwens wel veerkrachtiger, ik neem aan dat dat van het zuurdesem komt?

Bij dit soort gelegenheden bak ik meestal iets wat ik stokbrood noem, maar het niet is. Simpel witbroodrecept (met gist), wat ik in stukken van +/- 150 gram verdeel en dan vorm als broodjes (met de handpalm dus) en daarna min of meer langwerpig maak. Die zien er dus zo uit..



En ze smaken meestal prima, dus dat zal nu ook wel zo zijn.
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 25 december 2015 @ 16:20:12 #292
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158522295
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 10:26 schreef Trusten het volgende:
Kerststol, met een rijtje amarenekersen in de spijs

[ afbeelding ]
Wauw, dat ziet er mooi uit. Het spijs ook zelf gemaakt? Ik heb tot nut oe altijd met kant-en-jklaar spijs gewerkt, maar zag pas op 24 kitchen dat dat simpel zelf te maken is.
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 10:48 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Ik heb gisteravond nog een brood staan bakken. Eerste keer, maar ben best tevreden (behalve met crappy telefoon foto's }:|.)
Eerste keer? Je had er toch al meer gemaakt?? Het ziet er in elk geval uit als een brood.. :) Mooie structuur ook, zo te zien.
  zaterdag 26 december 2015 @ 10:25:13 #293
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_158536148
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 16:20 schreef qltel het volgende:

[..]

Wauw, dat ziet er mooi uit. Het spijs ook zelf gemaakt? Ik heb tot nut oe altijd met kant-en-jklaar spijs gewerkt, maar zag pas op 24 kitchen dat dat simpel zelf te maken is.

[..]

Eerste keer? Je had er toch al meer gemaakt?? Het ziet er in elk geval uit als een brood.. :) Mooie structuur ook, zo te zien.
Eerste keer busbrood voor mij :P. Ben verder wel tevreden en de smaak is goed (ondanks dat ik busbroden verder niet veel aan vind).
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 15:06 schreef computergirl het volgende:

[..]

met je zuurdesem?
Nee, maar daar wil ik straks, na het werk, mee gaan bakken. Het brood met spekjes en bieslook uit Levine haar boek. Ik gebruik wel een klein beetje gist omdat ik anders wel heel laat klaar ben en ga nog een aantal andere dingen bakken dus dan is dat handiger.
pi_158536180
spannend! ^O^
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 26 december 2015 @ 10:42:46 #295
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_158536490
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 december 2015 10:25 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Eerste keer busbrood voor mij :P. Ben verder wel tevreden en de smaak is goed (ondanks dat ik busbroden verder niet veel aan vind).
Ik maak een aantal busbroden per week. Niet spannend, maar wel veel lekkerder dan die je in de winkel koopt.. :)
pi_158537019
Waarom is busbrood niet spannend? In het boek van Levine staan er toch echt een aantal heerlijke recepten van. Ik vind de vorm vaak een stuk praktischer dan van brood dat niet in een vorm is gebakken.

Ik had voor kerst broodjes gebakken en kerstbrood. Smaakte allemaal heerlijk, al had het kerstbrood nog iets langer gebakken moeten worden.





  zondag 27 december 2015 @ 14:47:29 #297
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_158568319
Ik heb ook weer wat gebakken. Was van plan om met m'n desem te gaan bakken maar dat is er niet van gekomen. Dinsdag hoop ik (vrije dag).



pi_158568716
Ik vind die bolletjeskrans er heel profi uitzien vooral
  zondag 27 december 2015 @ 15:09:59 #299
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_158569111
Dankje!

Laatste:



Erg lekker brood :).
pi_158586077
quote:
17s.gif Op zondag 27 december 2015 15:09 schreef Helsinki het volgende:
Dankje!

Laatste:

[ afbeelding ]

Erg lekker brood :).
met rogge?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')