Mutti S. Marzano zijn al enige tijd online te koop bij de AH. En sinds ruim een maand bij mijn lokale AH XL en AH buurtsuper.quote:Op donderdag 24 september 2015 23:17 schreef SiGNe het volgende:
Ook die zou ik graag nog een keer kopen.. ik haal het hele schap leeg zelfs
Maar dan moet ik wel weten waar...
Als iemand een adresje voor me weet.. deze blikken MOET ik hebben om m'n spaghettisaus te kunnen perfectioneren.
Vind jij dat een goeie tv-kok eigenlijk? Qua koken dan.quote:Op vrijdag 25 september 2015 09:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Jeroen Meus gebruikt Bloem en Maizena, lijkt mij beter dan bloem.
http://www.een.be/program(...)en/banketbakkersroom
Thx! Ik denk dat ik hem dus 'all onda' maak inderdaad. Droge risotto vind ik ook maar niks, maar ik maak het niet zo nat dat je vocht op het bord ziet ofzo.quote:Op vrijdag 25 september 2015 08:12 schreef habitue het volgende:
[..]
All onda (like a wave) is geloof ik de consensus in Italië. Ik vind trouwens droge risotto echt niks Wat je er verder indoen is niet zo relevant.
Valt mee hoor san marzano zit echt een lekkere smaak aan, niet te vergelijken met die Nederlandse kas tomaten. Zie nu dat het maar een 445 gram/ halvel iter blik is tja dan toch best wel prijzig. Maar soms zeker wel de moeite waard.quote:Op vrijdag 25 september 2015 10:33 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Mutti S. Marzano zijn al enige tijd online te koop bij de AH. En sinds ruim een maand bij mijn lokale AH XL en AH buurtsuper.
2E per blik, tja...
Vind hem vooral erg leuk en vol passie over eten, zijn recepten legt hij goed uit en het is eten zoals je gewoon thuis eet, geen restaurant eten of foodporn.quote:Op vrijdag 25 september 2015 12:46 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Vind jij dat een goeie tv-kok eigenlijk? Qua koken dan.
Ik kan hem wel waarderen, ik kan de Belgische keuken zeker waarderen en hij legt het inderdaad goed uit. Ook kan ik het erg waarderen dat hij gewoon thuis eten maakt, alleen daarvoor vind ik dat hij nogal veel tijd, moeite en behoorlijk specifieke en niet heel goedkope ingredienten neemt voor dan een uiteindelijk simpel gerechtje. Ook is hij daarin niet erg to the point, in die zin dat hij veel smaken toevoegt waarvan ik me afvraag waar het gerecht nou eigenlijk om gaat. Het is vaak een beetje van dit en een beetje van dat, alsof je net zo goed wat anders zou kunnen nemen, en dat zegt hij vaak ook.quote:Op vrijdag 25 september 2015 15:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vind hem vooral erg leuk en vol passie over eten, zijn recepten legt hij goed uit en het is eten zoals je gewoon thuis eet, geen restaurant eten of foodporn.
Hopelijk maakt de site zelf een foutje en niet de fabrikant van het product:quote:Op vrijdag 25 september 2015 15:01 schreef De_Hertog het volgende:
Hier zijn ook San Marzano tomaten verkrijgbaar, voor 1,15 per blik (400 gram). Heb ze zelf overigens nog niet besteld dus geen ervaring mee.
Zie zelden TV koks wat maken wat ik na wil maken muv Rick Stein, Johan Lafer en Keith Floyd. Maar een serie als Plat Prefere vind ik wel weer smullen als TVquote:Op vrijdag 25 september 2015 15:43 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik kan hem wel waarderen, ik kan de Belgische keuken zeker waarderen en hij legt het inderdaad goed uit. Ook kan ik het erg waarderen dat hij gewoon thuis eten maakt, alleen daarvoor vind ik dat hij nogal veel tijd, moeite en behoorlijk specifieke en niet heel goedkope ingredienten neemt voor dan een uiteindelijk simpel gerechtje. Ook is hij daarin niet erg to the point, in die zin dat hij veel smaken toevoegt waarvan ik me afvraag waar het gerecht nou eigenlijk om gaat. Het is vaak een beetje van dit en een beetje van dat, alsof je net zo goed wat anders zou kunnen nemen, en dat zegt hij vaak ook.
Ik ben dan ook nog niet in de verleiding geweest om een recept van hem na te maken. Misschien gaat er dan een wereld voor me open. Maar ik verwacht wat meer overtuigende en specifieke smaakcombinaties.
Fusion!quote:Op vrijdag 25 september 2015 15:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Laatste weken lopen experimenteren met Paella, en ben tot de conclusie gekomen dat het met Basmati rijst het lekkerste vind, smaakt me beter dan de rondkorrelige Arroz Senia of Arroz Bomba
Kook het dan wel weer met veel saffraan, knoflook en in een zelf getrokken bouillon.quote:
Kook jij de rijst apart? Ik doe het allemaal gewoon in de paella pan.quote:Op vrijdag 25 september 2015 16:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kook het dan wel weer met veel saffraan, knoflook en in een zelf getrokken bouillon.
Diepvriesdoppertjes (zijn heerlijk), chorizo, kipstukken gekruid met gerookt paprikapoeder, peper en zout, en een pak diepvries zeefruit en een zakje extra gamba's
Hij is nu misschien beledigd.quote:Op vrijdag 25 september 2015 17:37 schreef Tem het volgende:
[..]
Kook jij de rijst apart? Ik doe het allemaal gewoon in de paella pan.
Dank, en één Sergio Herman voor uw post.quote:Op vrijdag 25 september 2015 18:53 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Hij is nu misschien beledigd.
Ik heb het vermoeden dat Piet het net zo doet als jij.
Een mooie foto van een sfeervolle paella: (especially for you)
[ afbeelding ]
Hij kijkt erg boos de wereld in. Hij weet dat er veel onrecht is. Zoveel is zeker.quote:Op vrijdag 25 september 2015 19:28 schreef Tem het volgende:
[..]
Dank, en één Sergio Herman voor uw post.
[ afbeelding ]
Dus toch! Tem voelde dat al goed aan.quote:Op vrijdag 25 september 2015 21:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kook de rijst apart, braad de kip en chorizo apart en de fruit de mer, dan ben ik beter in controle over de garing van de individuele delen. Vervolgens neem ik een platte schaal, daar gaat de rijst en de doppertjes op, daarover de kip plus chorizo en het zeefruit, inclusief de olie waar het in gebakken is.
Ik weet dat het niet de traditionele manier is, vind dit lekkerder en praktischer
Deed het al zo in de horeca, heb je de rijst klaar staan en dan kan je in onder 10 minuten een mooi opgemaakte paella uitserveren. Staat mooi en rijk met vlees/zeebeest bovenop, wat peterselie erover.quote:Op vrijdag 25 september 2015 21:05 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dus toch! Tem voelde dat al goed aan.
Dat is zoals de meester het doet.
Ik vind dat echt mooi, die professionele en praktische benadering van het voedingsgebeuren.quote:Op vrijdag 25 september 2015 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Deed het al zo in de horeca, heb je de rijst klaar staan en dan kan je in onder 10 minuten een mooi opgemaakte paella uitserveren. Staat mooi en rijk met vlees/zeebeest bovenop, wat peterselie erover.
En het is nog steeds een zelfgemaakte, geen zak diepvries, hoewel er goede diepvries paella is.quote:Op vrijdag 25 september 2015 21:17 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik vind dat echt mooi, die professionele en praktische benadering van het voedingsgebeuren.
Het is een afweging dat je maakt, in Spanje vaak genoeg een hele lange tijd op de paella moeten wachten, in drukke restaurants kan dat gewoon bijna niet. In veel Spaanse restaurantjes wordt Paella heel veel verkocht dus kan je hele grote hoeveelheden maken en duurt het wachten dus ook minder lang. Moet zeggen dat er tussen de diepvries Paella ook hele smerige zit ;-) met van die rubberen stukken inktvis en veel zout met weinig saffraan.quote:Op vrijdag 25 september 2015 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Deed het al zo in de horeca, heb je de rijst klaar staan en dan kan je in onder 10 minuten een mooi opgemaakte paella uitserveren. Staat mooi en rijk met vlees/zeebeest bovenop, wat peterselie erover.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |