De zoektocht in Italie is vooral fantastisch. Daar zijn nog zat voltreffers op het plattelandquote:Op donderdag 31 december 2015 12:35 schreef Myraela het volgende:
Op vakantie ben ik ook wel makkelijker, maar in Nederland zoek ik het toch wel uit. En als ik op stedentripje ga maak ik vaak van te voren een map met toffe eetplekjes.Soms plan ik echt, maar anders kijk ik gewoon even op mijn map wat er in de buurt is wanneer ik trek begin te krijgen.
in 1972 jaquote:Op donderdag 31 december 2015 13:52 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik heb wel eens begrepen dat je in Italie nooit moet gaan eten bij een tent die op een kaart staat, maar altijd bij dat ene tentje in dat achterafsteegje of landweggetje wat niemand kent.
Doe ik ook vaak. En dan ter plekke nog een paar keer kijken en Tripadvisor raadplegen.quote:Op donderdag 31 december 2015 13:36 schreef RobinOok het volgende:
Ik maak een lijst van mogelijke restaurants in de buurt van onze vakantie lokatie. Anders wordt dat he-le-maal niks. Dus ja, ik vind de ervaring van anderen wel belangrijk in mijn keuze voor een restaurants.
Helemaal mee eens.. In Portugal (waar ik woon) is de app Zomato actief. Dat is al een begin aangezien je dan in de app de complete menukaart van een restaurant kan zien, plus foto's en recensies. Plus de meeste beoordelingen worden door locals gegeven en niet door toeristen (zoals bj Tripadvisor). Zou in Nederland en de rest van Europa ook eens uitgerold moeten worden..quote:Op donderdag 31 december 2015 13:36 schreef RobinOok het volgende:
Ik maak een lijst van mogelijke restaurants in de buurt van onze vakantie lokatie. Anders wordt dat he-le-maal niks. Het valt nu al vaak tegen, maar als ik dan ook nog een beetje random op zoek moest naar een restaurant werd het echt een ramp. Ik haaaaat dat. Heel soms 'overkomt' ons dat en dat bevalt vrijwel nooit. Je kunt aan de buitenkant van een restaurant slecht afleiden "of het wat is". Een menukaart zegt al iets meer, maar nog steeds vrij weinig. Dus ja, ik vind de ervaring van anderen wel belangrijk in mijn keuze voor een restaurants. Er zijn gewoon teveel shitrestaurants op de wereld om die allemaal zelf te moeten ontmaskeren als shitrestaurant.
jij zit ook vrij regelmatig op niveau te dineren zeg! Lekker!quote:Op zaterdag 9 januari 2016 17:28 schreef habitue het volgende:
Topic is een beetje dood!
Excuses voor de crappy tel-foto's
Waar?
De librije in Zwolle ***
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wanneer?
Gisteren
Wat at je?
7 gangen inclusief bijpassende wijnen en apperatief
[ afbeelding ]
Pinda met pittige augurk
[ afbeelding ]
Krokant waddengarnaal
[ afbeelding ]
Zwemvin van heilbot
[ afbeelding ]
Bloody oister,
[ afbeelding ]biet
Nederlandse rivierkreeft
[ afbeelding ]
Explosie van ham
[ afbeelding ]
Brioche brood, eekhoorntjesbrood
[ afbeelding ]
Hollandse garnaaltjes en beekforel
[ afbeelding ]
Brood
[ afbeelding ]
Pittige noordzeekrab, ganzenlever
Wolfsvarken, Vergeten foto van te maken!
[ afbeelding ]
Langoustine, ceviche-gegaard in combuchasap
[ afbeelding ]
Rivierbaars
[ afbeelding ]
Noordzeetong
[ afbeelding ]
Eend uit giethoorn
[ afbeelding ]
Kalf met nog iets en dingen... Vergeten.![]()
[ afbeelding ]
Zwaar cardamom ijs
[ afbeelding ]
Tot slot acclimatiseren met een gin tonic in de lounge.Ik was hier al behoorlijk intoxicated. Die iwanius moet echt een lever van een ijsbeer hebben.
![]()
Impressie?
Beste eetervaring in mijn leven tot nu toe. Alles was echt goddelijk lekker, perfect gegaard, originele smaken, gewaagde wijnen die perfect matchten. Vond de sfeer in de ruimte ook perfect, wel lekker ruim maar toch ook intiem en warm. Vond het ook leuk dat Jonnie en Therese geregeld even kwamen voor een klein praatje. Echt sympathieke mensen!
Kosten?
312 euro voor 7 gangen met bijpassende wijnen. Veel geld, maar vond het zeker waard!
Cijfer?
9.5/10
Ik ben hooked.quote:Op zaterdag 9 januari 2016 17:34 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
jij zit ook vrij regelmatig op niveau te dineren zeg! Lekker!
Probeer eens in de keuken van Floris, geen ster, maar dat gaat ook niet gebeuren agz hij geen a la carte serveert.quote:Op zaterdag 9 januari 2016 17:42 schreef habitue het volgende:
[..]
Ik ben hooked.Stiekem al te kijken voor een volgende sterrentent.
En neem dan een zwangere mee, kun je ook meeproeven van het briljante nonalcoholische drankarrangement.quote:Op zaterdag 9 januari 2016 17:44 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Probeer eens in de keuken van Floris, geen ster, maar dat gaat ook niet gebeuren agz hij geen a la carte serveert.
Geen a la carte is prima, want ik neem altijd een menu in zulke restaurants. Zal eens kijken!quote:Op zaterdag 9 januari 2016 17:44 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Probeer eens in de keuken van Floris, geen ster, maar dat gaat ook niet gebeuren agz hij geen a la carte serveert.
Naar mijn mening moet je tenten met een meertalig menu nog steeds mijden als de pest! Verder weten locals het altijd beter! Zoveel restaurants gehad die niks leken, maar gewoon verborgen schatten bleken te zijn! Tripadvisor werkt daarom tegenwoordig prima, kijk naar de recensies van Italianen en niet die van toeristen.quote:Op donderdag 31 december 2015 13:52 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik heb wel eens begrepen dat je in Italie nooit moet gaan eten bij een tent die op een kaart staat, maar altijd bij dat ene tentje in dat achterafsteegje of landweggetje wat niemand kent.
Iwanius, ik ga op een niet nader te noemen dag bij FG Restaurant eten.quote:
Ik heb hier in september ook dit menu gegeten. Heerlijk, een waar culinair orgasmequote:Op zaterdag 9 januari 2016 17:28 schreef habitue het volgende:
Topic is een beetje dood!
Excuses voor de crappy tel-foto's
Waar?
De librije in Zwolle ***
[knip]
Nee, ik bleef bij vrienden slapen. Dat geloof ik graag!quote:Op dinsdag 19 januari 2016 11:13 schreef Coelho het volgende:
[..]
Ik heb hier in september ook dit menu gegeten. Heerlijk, een waar culinair orgasme![]()
Ben je blijven slapen en heb je de volgende dag ook van het ontbijt mogen genieten? Ook dat was een regelrechte beleving!
In toeristische stadjes en dergelijke is het zinvol om restaurantjes te zoeken buiten de loop route.quote:Op donderdag 31 december 2015 13:52 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik heb wel eens begrepen dat je in Italie nooit moet gaan eten bij een tent die op een kaart staat, maar altijd bij dat ene tentje in dat achterafsteegje of landweggetje wat niemand kent.
Jazeker. Met hoeveel man gaan jullie? Willen jullie ala carte gaan eten of gewoon zoals zovelen het menu? Waarom vraag ik dit omdat als je dus voor het beste van het beste wilt gaan en het mag wat kosten(denk eten: minimaal.¤ 150,- p.p. ex drank) dan wil ik wel de allerbeste gerechten wel opsommen. (zijn er niet veel nl. kreeft-kaviaar combinatie & waygu A5 schotel)quote:Op maandag 18 januari 2016 22:11 schreef MissLuna het volgende:
Iwanius, ik ga op een niet nader te noemen dag bij FG Restaurant eten..
Wordt de eerste keer, erg veel zin in. Nog tips/must-order?
Rue des Bouchers?quote:Op woensdag 20 januari 2016 09:05 schreef MutedFaith het volgende:
In Brussel heb ik dan weer de lekkerste mosselen ooit gegeten in een enorme tourist trap.
Ja! Bij Chez Leon.quote:
Dat kan zonder meer. Er valt weinig aan te verpesten en slechte mosselen bestaan dacht ik niet. Je stoomt ze een paar minuten in witte wijn. Er hoeft helemaal niets bij. Het is eigenlijk het gemakkelijkste voedsel wat er bestaat. Helemaal goed van zichzelf.quote:Op woensdag 20 januari 2016 09:05 schreef MutedFaith het volgende:
In Brussel heb ik dan weer de lekkerste mosselen ooit gegeten in een enorme tourist trap.
Jij hebt duidelijk nog nooit fatsoenlijke mosselen gegeten.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 21:19 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat kan zonder meer. Er valt weinig aan te verpesten en slechte mosselen bestaan dacht ik niet. Je stoomt ze een paar minuten in witte wijn. Er hoeft helemaal niets bij. Het is eigenlijk het gemakkelijkste voedsel wat er bestaat. Helemaal goed van zichzelf.
Dat is een aparte conclusie.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 22:33 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Jij hebt duidelijk nog nooit fatsoenlijke mosselen gegeten.
Wat jij wilt.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 23:01 schreef MutedFaith het volgende:
Alles staat en valt met de kwaliteit van de mossel. En dan nog kun je er een hoop aan verkloten.
Nou, daar ben ik het niet mee eens. Ik krijg vaker maar "zozomosselen" voorgeschoteld dan "jubelmosselen". Het ligt denk ik ook maar net aan je voorkeur. Als je die hebt. Blijkbaar heb je die niet als je het altijd (even) goed vindt.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 22:58 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Mosselen zijn gewoon lekker van zichzelf en je kunt er met enige kunde vrijwel niets aan verpesten.
Mja, ik heb ze ooit een keer in een eetcafé gegeten en daar kregen ze meteen terug want ze zaten vol zand. Maar als je ze in een tent eet waar ze altijd op het menu staan, dan moeten ze wel enorm debiel zijn om ze te verkloten.quote:Op zondag 24 januari 2016 05:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou, daar ben ik het niet mee eens. Ik krijg vaker maar "zozomosselen" voorgeschoteld dan "jubelmosselen". Het ligt denk ik ook maar net aan je voorkeur. Als je die hebt. Blijkbaar heb je die niet als je het altijd (even) goed vindt.
Het voornaamste kwaliteitsverschil is vers of minder vers. Die comateuze toestand houdt ze wel in leven, maar ze lopen wel langzaam leeg en drogen dus uit. Verder zijn de kleintjes vaak overgaar, waardoor de grote lekkerder lijken, maar verder heeft het niet zoveel zin om moeilijk te doen over de kwaliteit.quote:Op zaterdag 23 januari 2016 23:01 schreef MutedFaith het volgende:
Alles staat en valt met de kwaliteit van de mossel. En dan nog kun je er een hoop aan verkloten.
Ik lees dit te laat, we zijn al geweest.quote:Op woensdag 20 januari 2016 16:58 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Jazeker. Met hoeveel man gaan jullie? Willen jullie ala carte gaan eten of gewoon zoals zovelen het menu? Waarom vraag ik dit omdat als je dus voor het beste van het beste wilt gaan en het mag wat kosten(denk eten: minimaal.¤ 150,- p.p. ex drank) dan wil ik wel de allerbeste gerechten wel opsommen. (zijn er niet veel nl. kreeft-kaviaar combinatie & waygu A5 schotel)
Wil je gewoon voor de eerste keer een goede indruk krijgen van deze in totaal 3 Michellinsterren chef-kok zijn kunnen dan gewoon voor zijn beste (11 gangen?) of een na beste menu gaan waar eigenlijk van alles in zit.(volgens mij is dat die van 7 gangen als het het allerlaatste betreft)
Klinkt goed! genoeg variatie, maar klopt de volgorde? Dus de sorbet kwam voor de eend?quote:Op zaterdag 6 februari 2016 10:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Hotel-restaurant Voshövel in Schermbeck
Gerookte forel met een mousse van gerookte forel
Een bronforelrolmops met rode bieteschuim, gecarameliseerde appel en tuinkers
Een soep van wortel en gember met kardemom, met huisgenote zalm
Ravioli gevuld met vijgen en walnoten, met gebraden kalfszwezerik en jus
Mango bloedsinaasappel sorbet met een obstbrand van frambozen overgoten
Een op de huid gebakken rose eendenborstfilet met gesauteerde spitskool en schupfknoedeln gemaakt van cashew.
Een royale kaasplank met 5 soorten biologische kazen, kwetsenbrood, roggebrood
Creme brulee op smaak gebracht met tonkabonen, met mokkameringues, granaatappel en joghurt/limoenijs
Grappa
Voshövel krijgt twee bestekken in de Guide Michelin en dit is verdient. Het vakmanschap en creativiteit zitten net onder een ster. De porties waren zeer royaal en zeer smakelijk (itt bv Villa Copera waar je met scheurende honger vertrekt). Al met al zeer goed gegeten en een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding
Met drankjes erbij waren we 175 euro kwijt met ons tweetjes
En dan toch nog een voldoende?quote:Op zondag 7 februari 2016 10:50 schreef RobinOok het volgende:
Waar?
Bunga Melati in Alphen.
Wanneer?
6 februari 2016
Wat at je?
Rijsttafel Bunga Melati speciaal
Cocktail Bunga Melati (cocktail samengesteld uit diverse buitenlandse likeuren)
Krupuk Udang (krokant gebakken toespijs met garnalen bereid)
Bunga Maniokschelpjes (pikant krokant gebakken cassave chips)
Serundeng (gebakken kokosnoot)
Kentang Belado (zoet gebakken aardappeltjes)
Sayur Lodeh (Indonesisch groentengerecht)
Acar Indonesia (diverse groenten in zoetzure saus)
Pisang Goreng (gebakken banaan)
Gado Gado (diverse groenten in pindasaus)
Telor Asem Pedas (gekookt ei in pikante saus)
Tumis Buncis (sperzieboontjes met tahu)
Soun Salad (Indonesische salade met soun)
Daging Krengsengan (gesmoord rundvlees in zoete ketjap)
Daging Cingcang (rundvlees in pikante saus)
Daging Garangasem (rundvlees in kokossaus)
Ikan Mango (pangasiusfilet in mangosaus)
Ayam Panggang “Bunga Melati” (kipfilet in pittige ketjapsaus)
Saté Ayam (saté van kipfilet in ketjapsaus)
Saté Babi (saté van varkensvlees in pindasaus)
Ayam Bumbu Gulai (kipfilet in kokos-kerriesaus)
Babi Panggang (geroosterd varkensvlees)
Impressie
Restaurant vol met kaaskoppen en het eten en de bediening is daarop aangepast. Troela zet de sateh op tafel en ik vraag of dat de sate ayam is en ze dreunt op "dat is kip en dat is varkensvlees". Verder kregen we dus rundvlees is kokossaus, kip in ketjapsaus, varkensvlees in pikante saus", etc etc. En zo smaakt het dus ook allemaal, naar vlees in liefdeloze saus.
Ik denk dat de kipsate van Mora nog lekkerder is. De boontjes leken van iglo: ontdooide boontjes met wat fliebertjes zus en zo (ik zag tempeh, geen tahu), kraak nog smaak.
Gefrituurde tilipiapojavis smaakte naar karton, de pisang goreng leek in een ongaar brooddeeg. Roedjak die nergens naar smaakte. Het meeste was niet vies, maar ik werd er evengoed verdrietig van, de laffe treurnis.
En wat ik irritant vond: slechts 1 schaaltje van welk soort. We waren met 8 en mensen gingen steeds opstaan om aan de andere kant van de tafel iets anders op te scheppen. Bovendien, op sommige schaaltjes lagen echt bijvoorbeeld 9 stukjes vlees (rundvlees in dingessaus), dus bij het opscheppen moest je opletten dat je maar 1 stukje "mocht". Zal lekker verdienen zijn daar...
Kosten
¤ 32,50 p.p.
Cijfer
6/10
Ben je al geweest, en wat heb je gegeten?quote:Op maandag 18 januari 2016 22:11 schreef MissLuna het volgende:
[..]
Iwanius, ik ga op een niet nader te noemen dag bij FG Restaurant eten..
Wordt de eerste keer, erg veel zin in. Nog tips/must-order?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |