FOK!forum / The China Shop / [Chinese Webshops] Topic #364 Waar we gaan besparen!
davedavywoensdag 2 september 2015 @ 22:11
kV80FVR.png
MJelMSj.png

Zoals je ziet is deze reeks al vele topics lang. Om ieders topic-ervaring zo prettig mogelijk te laten verlopen, verzoeken we je dringend voor het posten in dit topic eerst de gehele OP (OpeningsPost) door te nemen en vooral ook de geldende huisregels onderaan deze post in acht te nemen. Now let's get started!

upQSkrq.png
BPDbZVA.pngp9xFAfQ.pngETZ7fuw.pngU3UxJ35.png
f58r06j.pngk5K7Fdx.pngxft1qdo.pngLCaTFvl.png
GNqjkuo.pngWdoSCac.png57IhnQt.png9PdMYaW.png
FjdTNyA.pngxwrkKxy.pngqi0qhNV.pngBeKSNvF.png
SPOILER: Meer webshops...
Regular Shops
FlosmallMiniInTheBoxMcBubDinoDirectIBuyGouDealsMachineSuntekStoreTomtopSunskyWSdealBestOfferBuyChinaBuyeMadeInChinaNewFrogPriceAngelsBuySkuChinavasioneForChinaCNinstockSourcingMapEspow

Shops specialized in..

› Smartphones/tablets
AntelifeMerimobilesOwntaSpeMallChinagrabberFastCardTech

› Flashlights/batteries
Kaidomain

› Art/prints
ArtsCowLightInTheBox

› R/C
HobbyKingRCTimerRCMartGoodLuckBuy

› Clothing
VANCL (Let op: Chinees)VesstWholesale7

› 18+ shops
IntimateGadgetsSweety 16

Tip! Veel producten die je in de webshops kunt kopen, zijn ook te vinden op eBay. Sterker nog, vele webshops (zoals BuyInCoins) hebben ook op eBay webstore(s) waar soms de producten zelfs nog goedkoper zijn! Dat komt omdat binnen eBay veel concurrentie heerst. Wie goedkoper is, komt eerder aan bod in de zoekresultaten.
kjy4G1g.png
WAsQdlA.pngi9p8KYh.pngI18Kqx7.png4zC5QxY.png
TfqecLB.pnggvA295I.pngrDFUP1M.pngPSmXIgy.png
eB4MrVE.png
SPOILER: Discount
Naam website | Hoeveelheid korting | Kortingsvorm | Wat in te voeren | Geldig tot | Specials
Banggood | 5% | Coupon | 'FOKNLBG' (sitewide, behalve flash deals) |
Geekbuying | 5% | Coupon | 'FOKNLGKB' (sitewide tot $250, bovenop al geldende kortingen behalve de saleitems, 1 per account) | Eerst even inloggen, geldig tot 30-06-2015
Pandawill | 6% | Coupon | 'FOKNL' | vanaf $150 na inloggen
Tinydeal | 5% | Coupon | 'FOKNLTD' | In deze categorie, 1 keer per account
Allbuy | 10% | Coupon | 'FOKNLAB' | (niet geldig op deals)
Gearbest | 10% | Coupon | 'GBCCN' (niet geldig op special offer, vip, gadget price)
MP4Nation | 5 % | Coupon | ' fb2012fiver ' | Onbekend
Buyincoins | 5 % | Recommender | Nicknames/codes uit signatures en ondertitels FOK!users | N.v.t.

Couponverzamelsites:
ChinapricesChinakortingPandaCheckTjoosRetailMeNotSavingStoryKnojigSconto

Let op! Korting werkt vaak niet op producten die al afgeprijsd zijn of wanneer het om een pre-order gaat.
SPOILER: Cashback XL - Wel goed? Geld terug!
Niet het hele bedrag natuurlijk, maar als je je aanmeldt bij Cashback XL kun je van je online aankopen een klein percentage terugverdienen.
0Mv2oHQ.png
Meer hierover vind je hier: https://cashbackxl.nl/hoe-werkt-het . Bespaar-ze! ;)
kg7eMr9.png
gjNWY5i.png5LMnk4s.pngf50hyiK.pngXUMTYRf.png
SPOILER: Trading markets
Waarom?
Trading markets hebben een gigantisch aanbod. Er zijn individuele shops te vinden die zich gespecialiseerd hebben in bepaalde productgroepen waar de normale Chinese webshops liever een algemeen assortiment aanbieden. Als je dus iets specifieks niet kunt vinden is er een goede kans dat het wel op een trading market terug te vinden is. Verder is vooral AliExpress een groot en succesvol platform dat sterk concurreert met de normale webshops, ook op het gebied van algemene productgroepen. Het loont dus zeker om voor het kopen van een product ook daar een kijkje te nemen of het daar misschien niet goedkoper weggaat... 't zou zo maar eens kunnen namelijk. Het enige wat eigenlijk ontbreekt is PayPal-integratie. Maar je kunt altijd vragen of een individuele handelaar het misschien toch kan accepteren.

AliExpress
AliExpress ( www.aliexpress.com ) is een soort internationale eBay voor bedrijven en handelaars die handel bedrijven met particulieren en kleine bedrijven. Net als eBay heeft AliExpress een feedbacksysteem en kopersbescherming. Voor deze kopersbescherming maakt men gebruik van Escrow. Dit houdt kort gezegd in dat de verkoper het geld niet krijgt totdat jij met tevredenheid het ontvangst ervan bevestigd hebt. Er zijn op AliExpress een aantal shops die opvallen door hun grote assortiment en goede service. Voorbeelden daarvan zijn: Elijah StoreUGoodBuyEternal TeamGrace TeamGrace Top Trade en Grace Intl . Natuurlijk zijn er op AliExpress wel meer betrouwbare handelaren te vinden, het helpt dan ook om naar de feedback die zo'n store heeft gekregen te kijken: hoeveel mensen voor jou daar succesvol hebben ingekocht en wat hun waardering was.

Contact zoeken met de verkopende partij is op AliExpress vrij simpel. Zodra je een account hebt aangemaakt kun je een chat aangaan met de verkopers. Let wel dat af en toe met de status 'online' de verkoper echter niet aanwezig is en je je met een 'bot' (automatisch antwoordapparaat) moet onderhouden. In dat geval kun je ook gewoon een normale 'message' sturen. Contact opnemen met je handelaar is vrijwel altijd raadzaam om even te doen. Zo kun je makkelijk dingen afspreken over rekeningen, verpakking et cetera. Daarnaast valt er vaak wel iets te scoren bij je bestelling. Dat kan zijn in de vorm van een paar dollar korting of wat gratis freebies (screenprotector, stylus, hoesje etc.).

Naast de korting van de seller zijn er voor (nieuwe) klanten vaak ook acties vanuit AliExpress zelf. Het is daarom raadzaam om even te kijken op de hoofdpagina van AliExpress (staat het vaak aangegeven) of wellicht vind je nog wat op www.retailmenot.com / www.tjoos.com , mochten er geen acties op de hoofdpagina aangekondigd staan. Het kan ook lonen om via een 'mobile device' aankopen te doen. De AliExpress app vind je hier. Op sommige artikelen zit 'mobile only'-korting.

Zoals gezegd wordt er op AliExpress gebruikgemaakt van een Escrow-service. Betaling volgt per creditcard-afschrijving.
Meer info over Escrow vind je hier .

Alibaba
Alibaba ( www.alibaba.com ) is geaffilieerd met AliExpress; het is de grote wholesale-moeder ervan. Op deze site doe je eerder direct handel met de fabriek/leverancier dan met een of andere reseller/handelaar. Let goed op de minimum order quantity (MOQ) die besteld moet worden. Je kunt hier vaak niet voor een enkel item terecht, daarvoor is AliExpress er dus.

DHgate & Tradetang
Naast bovengenoemde AliExpress heb je ook nog www.dhgate.com en www.tradetang.com . Dit zijn wat minder populaire platformen maar bieden een vergelijkbaar aanbod en werkwijze.
du6RJif.pngGowXotr.pngkwOAzuL.png
SPOILER: Taobao/Tmall
Taobao en Tmall zijn twee gigantische Chinese marktplaatsen met een enorm aanbod waar wij als Nederlanders zonder hulp helaas weinig kunnen gaan beginnen: de sites zijn enkel in het Chinees, het contact met verkopers gaat in het Chinees en niet alle voor ons toegankelijke betaalmethoden worden geaccepteerd.

We hebben dus iemand nodig die bemiddelt tussen ons en de verkopende partij op Taobao of Tmall. We hebben een betrouwbare agent nodig... een 'representative' in China, die het ons mogelijk maakt toch producten van Taobao en Tmall in huis te halen. Wij geven hen de opdracht iets te bestellen en zodra zij het ontvangen sturen ze het dan weer door naar ons.

Twee voorbeelden van zulke populaire agents waar goede ervaringen mee zijn, zijn: www.mistertao.com (zijtak van BuyInCoins) en www.zarmark.com (zijtak van LighTake (Jack)). Natuurlijk zijn er veel meer agents, via Google krijg je er vast een paar gevonden. Let wel even op de ervaringen van anderen met deze agents, zodat je niet een koude douche te wachten staat. In de spoiler hieronder wordt uitgelegd hoe het aanschaffen van een item op Taobao of Tmall via zo'n agent, met als voorbeeld MisterTao, te werk gaat.

Prijzen op Taobao en Tmall zijn in Chinese Yuan (¥), als valuta-code ook wel aangeduid als CNY of RMB. Een makkelijke benadering van de prijs in EUR kun je maken door de prijs met behulp van Google om te rekenen.

Tip! Om je kans op geschikte zoekresultaten te vergroten kan het zich lonen je zoekterm naar het Chinees te vertalen en daarop te zoeken.

Let op! Items die op Taobao of Tmall afgeprijsd zijn worden mogelijk niet als afgeprijsd herkend bij je agent. Gebruikelijk is het dan de volle mep te betalen bij het bestellen en een note te plaatsen dat je iets voor de aanbiedingsprijs wilt. Als ze dat is gelukt en het product bij hen binnen is kun je vragen voor een teruggave van het verschil.
SPOILER: Bestellen d.m.v. een agent (MisterTao-voorbeeld)
1. Vind een product via de search op MisterTao of op www.tmall.com / www.taobao.com zelf. Het helpt om op de feedback te letten. Heeft een verkoper 'hartjes', dan kun je besluiten deze uit tactische overwegingen te vermijden. Vanaf ongeveer drie diamantjes (en hoger, kroontjes bijvoorbeeld), vele klanten en goede feedback kun je de betrouwbaarheid van de verkoper beter inschatten

2. Maak vervolgens een account aan op MisterTao (je kunt hierbij een recommender opgeven, hetgeen je korting oplevert, deze kun je ook bij de 'Second pay' nog opgeven (voorbeeld: 'MisterShiz')) en log jezelf in

3. Leg het product van de MisterTao-resultaten, of door direct de productlink van het Tmall-/Taobao-product in het zoekveld in te geven, in je mandje en schat het gewicht en de verzendkosten (geef het gewicht in gram op. Als iets 1 kg weegt, vul je er dus '1000' in en niet '1')

4. Stort geld op je account. Bij storten betaal je transactiekosten wat afhankelijk van de methode zo'n 3% bedraagt. Storten kan op het moment helaas niet met PayPal.

5. Betaal je 'First pay', dat houdt in... je wijst ze op een product en je laat ze dat van Taobao/Tmall kopen. Je betaalt in dit stadium dus wat het product daar kost, plus de verzendkosten binnen China om het van de Taobao-/Tmall-seller naar MisterTao te krijgen

6. Geduld. MisterTao gaat z'n ding doen, neemt contact op met de verkoper, koopt het product in en zodra het binnen is (duurt een paar werkdagen), kijken ze of ze hebben gekregen wat er besteld is en naar de hoedanigheid daarvan. Ze maken tot slot een foto en die sturen ze naar je op. Op dit moment kun je altijd nog zeggen: 'joh, stuur 'em maar terug naar die verkoper, ik hoef het toch niet', of je gaat door met 'Second Pay'

7. Betaal je 'Second pay'. Dat houdt in: MisterTao heeft het pakketje nu binnen, gechecked, verpakt en gewogen. Daarmee berekend wat het kost om het pakje naar jou te sturen. Gewicht en volume beïnvloeden de prijs nogal, dus hoe groter/zwaarder, hoe duurder het wordt. Tevens betaal je een percentage (8%) van het totaalbedrag aan MisterTao om de service die ze leveren te dekken. In deze fase heb je ook nog de mogelijkheid om je recommender op te geven! Dat zorgt weer voor korting over de handlingfee

8. Wederom geduld! Wachten op je pakketje. Ze hebben bij het bepalen van het gewicht en de prijs van verzenden het pakketje al aangemeld bij de postdienst. Je krijgt dan een trackingnummer dat je kunt gebruiken op een site als www.17track.net

9. Nog meer wachten. Verzenden met HK/CN-post hoeft niet per se lang te duren, 't kan er in principe best na 5 dagen zijn. Maar ga eerder uit van zo'n 2 á 3 weken of mogelijk zelfs langer. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om je telefoon met per EMS te versturen, dit is marginaal sneller maar onevenredig veel duurder

10. YAY! Je product komt aan en je bent er (hopelijk) helemaal blij mee
fupVWbn.png
SPOILER: Free shipping
De meeste webshops hanteren een 'free worldwide shipping'-policy. Dit houdt in dat bij de prijzen van alle producten op de site al 'gratis' verzenden is geïncludeerd. De meest voorkomende postdiensten, carriers, zijn Hong Kong Post, China Post en Singapore Post. Een enkele keer zal het met een andere dienst verzonden worden.

De webshops bieden deze service ook op erg goedkope producten van bijvoorbeeld 1 USD. Free shipping betaalt zich echter voor de webshops uit omdat het de drempel om te bestellen bij klanten verlaagt. Door de massa's aan post die webshops versturen hebben ze goede deals met de postdiensten en de Chinese overheid stimuleert zelf ook de export. Chinese arbeid is verder ook stukken goedkoper en uiteindelijk kan iets dus goedkoop onze kant opgestuurd worden. Dat is een schril contrast met wanneer je zelf een pakket (terug)sturen moet naar China.

Tip! Omdat free shipping gratis is voor elk product, kun je prima je orders splitten. Het voordeel hiervan is dat elk item dat op voorraad is, meteen wordt opgestuurd. Bij een 'bulk'-order, een order bestaande uit meerdere producten, wachten ze vaak eerst tot alles op voorraad is, voordat ze je order versturen. Een ander bijkomend voordeel van het afzonderlijk bestellen van producten is dat de douane naar de totale waarde van je pakketje kijkt en deze dus dramatisch te verlagen is door artikelen apart te bestellen.

Extra kosten service: geen
Kwaliteit service: voldoende
Tracking mogelijkheden: geen
Tekenen voor ontvangst: nee
Doorsnee duur: 7 - 21 dagen, vrij onwaarschijnlijk dat het sneller gaat, goed mogelijk dat het zelfs langer dan een maand duurt
Kans op importtoeslagen: nogal klein, maar aanwezig
SPOILER: Free registered shipping
Free registered shipping verschilt niet veel met normale 'Free shipping'. Vaak bieden webshops voor orders van ongeveer meer dan 15 USD de mogelijkheid gratis je zending te kunnen tracken. Dit zijn vaak dezelfde postdiensten, carriers, als bij free shipping: o.a. Hong Kong Post, China Post en Singapore Post. Is je orderwaarde te laag om in aanmerking te komen voor free registered shipping, dan kun je toch kiezen voor de optie en dient dan een paar dollar bij te betalen.

Extra kosten service: geen, tenzij totale waarde order te laag is om in aanmerking te komen
Kwaliteit service: voldoende, maar tracking is wat onnauwkeurig en snelheid geen pijl op te trekken
Tracking mogelijkheden: ja, zie spoiler 'Tracking'
Tekenen voor ontvangst: ja
Doorsnee duur: 7 - 21 dagen, vrij onwaarschijnlijk dat het sneller gaat, goed mogelijk dat het zelfs langer dan een maand duurt
Kans op importtoeslagen: klein, maar aanwezig
SPOILER: Express shipping
Express shipping is een premium dienst die aardig wat geld kost. China's grote express service is EMS. Deze postdienst is echter af te raden vanwege de hoge kosten VS niet zo heel snelle levertijd. Je kunt beter een express service kiezen die eigen vrachtvliegtuigen tussen China en Europa hebben vliegen zoals DHL, UPS en FedEx; die zijn ongeveer even duur als EMS, maar wel aardig wat betrouwbaarder en sneller. Wil je een nauwkeurig inzicht in het verzenden van je pakketje en deze snel ontvangen, ongeacht de kosten, zoek dan niet verder.

Let op! Je betaalt bij express shipping wat meer zodat je pakketje alle aandacht krijgt die het verdient. Dat betekent helaas ook dat alles vaak nogal precies volgens het boekje gaat en de kans dat de douane over de waarde van het pakketje valt en je de gepaarde kosten wilt laten betalen is een stuk groter dan bij free (registered) shipping, waar veel minder aandacht naar uit gaat.

Extra kosten service: afhankelijk van gewicht/volume. Vaak zo'n 20 ~ 40 USD
Kwaliteit service: zeer goed en nauwkeurig
Tracking mogelijkheden: ja, op de site van de express service zelf en zie spoiler 'Tracking'
Tekenen voor ontvangst: ja
Doorsnee duur: 24hr - 5 werkdagen
Kans op importtoeslagen: vrij groot
SPOILER: Tracking
Valid trackformat
Is je bestelling opgestuurd door middel van (free) registered shipping, dan kun je deze met behulp van de sites in de alinea hieronder traceren. Let wel op dat je een geldige trackcode gebruikt. Deze herken je aan de eerste twee letters die staan voor de vorm van shipping (voorbeelden: RA, RB, RF, RR, RX), gevolgd door de unieke identificatiecode van je zending die uit cijfers bestaat. De code wordt afgesloten met twee letters die verraden met welke postdienst de zending verstuurd is. Is je zending opgestuurd met registered airmail van China Post verwacht je een trackcode als RA123456789CN. Mocht je pakketje met een Hong Kong Post of bijvoorbeeld Singapore Post verzonden zijn verwacht je op de plek van de postdienst identifier respectievelijk HK of SG. Heb je een code gekregen die niet aan dit format voldoet is het naar alle waarschijnlijkheid ook niet te tracken en heb je een ordernummer of behandelings-ID van een intermediate postdienst gekregen, waar je niks mee kunt. In zulke gevallen neem je contact op met de verkopende partij en vraagt om een trackcode die wél geldig is.

Trackmethoden
http://www.17track.net/IndexEn.html (17Track | Onsite multitrack)
http://www.17track.net/SingleEn.html (17Track | Single official)
http://intmail.183.com.cn/icc-itemtraceen.jsp (China Post | CN)
http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/enquiry.jsp (Hong Kong Post | HK)
http://www.packagetrackr.com (Packagetrackr)
http://www.faranow.com (Faranow)
http://www.sao.cn/en/index/home.jsp (Sao)

Probeer ook eens deze Android-apps:
TrackPackTrackCheckerPackage Buddy

[1] Het duurt een paar werkdagen voordat je trackingcode werkt (of alles ligt plat en doet het sowieso niet)
[2] Tracking is vrij onnauwkeurig/-berekenbaar; ga ervan uit dat je er weinig aan hebt
SPOILER: Trackstatus legenda
› Posting = zending is aangemeld
› Arrival outward office of exchange = in het postsysteem
› Departure outward office of exchange = vertrek vanaf luchthaven
› Arrival inward office of exchange = aankomst bij douane
› Held by costums (optie) = apart gelegd door de douane
› Depature inward office of exchange (niet zeker of deze er is) = weg bij douane
› Failed delivery (optie) = PostNL kon het pakketje (nog) niet in ontvangst nemen
› Arrival at delivery office = geaccepteerd door PostNL; wordt de eerstvolgende bezorgdag aangeboden (niet maandag)
› Out for delivery = onderweg
› Failed delivery = briefje in de brievenbus achtergelaten; af te halen bij het postkantoor
› Delivered = enjoy!

Het is goed mogelijk dat je zending een andere status heeft dan de voorbeelden hierboven. Probeer door middel van vertalen en logica hier zelf conclusies uit te trekken.
SPOILER: Tracking van 'free registered shipping' binnen Nederland
Zodra je zending in Nederland is kun je je pakketje uit China ook tracken binnen Nederland; daar moet je echter eerst iets voor doen. Het pakketje wordt in Nederland overgenomen door PostNL. Op hun site kun je echter niet terecht voor tracking tenzij je een 3S-code hebt.

Tegenwoordig kun je de omzetting naar 3S-code zelf doorvoeren via o.a. http://internationalparceltracking.com , http://postnlparcels.com/en en http://parcels-uk.tntpost.com . Hier geef je het land van bestemming, postcode en volgnummer in. Het kan zijn dat het pakketje al in het land is, maar nog geen 3S-code heeft gekregen. Dit kan even duren, dus blijf het dagelijks proberen tot er wel iets gebeurt. Om dit wat makkelijker te maken voor je kun je uit de url: internationalparceltracking.com//Main.aspx#/track/AB123456789YZ/NL/1234AB de postcode en trackcode aanpassen en die link dan in je favorieten gooien.

Je kunt verder altijd nog contact opnemen met de PostNL op Twitter en een aanvraag doen of ze je pakketje al in het systeem hebben staan en er misschien een 3S-code aan kunnen koppelen zodat je de zending ook binnen Nederland kunt volgen (dan weet je wanneer iemand thuis moet zijn om te tekenen voor ontvangst)

Ook telefonisch kun je de PostNL klantenservice bereiken. Het officiële nummer luidt: 0900-0570 en kost maar liefst 0,45 EUR p/m tot een maximum van 22,50 EUR. Dat willen we je niet aandoen. Vaak zijn er alternatieven voor 0900-nummers te vinden. Een lokaal telefoonnummer scheelt natuurlijk al aanzienlijk. Probeer het dus eens op: 058-2333333 .

Let op! De douane en PostNL hebben geen communicatie met elkaar. Het kan dus zijn dat je internationale tracking zegt dat je pakketje al in Nederland aangekomen is, maar dat PostNL nog geen enkele informatie heeft en je dus ook (nog) niet verder helpen kan met een 3S-code.
SPOILER: Verzendduur gedurende (Chinese) feestdagen
Gedurende (Chinese) feestdagen leggen de webshops, maar vooral ook de postdiensten waar zij en wij afhankelijk van zijn, hun werk neer. Dit houdt in dat er vertragingen optreden in het bestel- en verzendproces. Ook nadat de feestdagen af zijn gelopen ebt dit nog een beetje na omdat al het achterstallig werk (bestellingen, stapels post) ingehaald moet worden. Houd hier dus rekening mee!

Hier een overzicht overgenomen uit de 'Circular on the Arrangement of Certain Holidays in 2015':

• JAN 1 | New Year
• FEB 19 - FEB 26 | Spring Festival (Chinese New Year - Horse (2014-01-31 2015-02-17))
• APR 5 - 7 | Tomb Sweeping Day (Qingming Festival)
• MAY 1 - 3 | Labor Day (May Day)
• MAY 31 - JUN 2 | Dragon Boat Festival
• SEP 6 - 8 | Mid-Autumn Festival
• OCT 1 - 7 | National Holiday
~ http://www.china-briefing(...)ina+holiday+schedule

In de aanloop naar populaire westerse feestdagen wil er ook nog weleens verhoogde drukte optreden door mensen die allen bijvoorbeeld hun kerstinkopen in China doen. Wie op 1 december een bestelling doet heeft dus goede kans door die verhoogde drukte zijn of haar bestelling(en) voor kerst niet op tijd binnen te hebben. De tip luidt dan ook: wees er vroeg bij wanneer je cadeaushoppen gaat voor de decembermaand.

Behalve opgelopen vertraging kun je rond de (Chinese) feestdagen ook speciale coupons verwachten. Of het nu draait om het Chinese nieuwjaar of het internationale Valentijnsdag, Pasen of Kerst, vaak worden er leuke deals en aantrekkelijke kortingen geboden.
SPOILER: Verpakking en transporthandling
Webshops die met free (registered) shipping versturen hebben vaak nog nooit van karton gehoord. Alles wordt, wanneer mogelijk, het liefste in de beroemde gele of bruin-gelige enveloppen gestopt. Deze zijn van binnen gevoerd met bubblewrap (je weet wel). Past iets niet in zo'n envelop dan willen ze ook nog weleens iets inpakken in bubblewrapfolie en deze vervolgens in een plastic zak stoppen; die op zijn beurt weer dichttapen. Het personeel dat deze pakketjes door hun handen laat gaan kan het niet echt interesseren wat erin zit en gaan er niet bepaald voorzichtig mee om. Nu kunnen deze bubblewrap-pakjes normaal gesproken ook wel wat hebben, maar het kan ook zijn dat een pakketje onderop een grote stapel van andere pakjes terechtkomt en platgewalst wordt. Het wil dus nog weleens voorkomen dat hetgeen je besteld hebt niet heelhuids aankomt.

Bij express shipping komt alles vaak netjes in een kartonnen doos, het product erin wordt vaak op z'n plek gehouden door luchtkussentjes of iets dergelijks. Er wordt vrij zorgvuldig en professioneel omgegaan met deze pakketjes, dat mag je dan eigenlijk ook verwachten, je betaalt er immers goed voor.
SPOILER: Douane
Het importeren van een producten uit China brengt mogelijk 'verborgen' kosten met zich mee; kosten waar je in eerste instantie geen rekening mee had gehouden. Deze kosten zijn verbonden aan het importeren van goederen uit het buitenland waar een waardebeperking op berust voor het belastingvrij importeren. Zodra je deze waardebeperking overschrijdt dien je dan importbelasting af te dragen over de zending.

fOu45A6.png

De Chinese verkopende partij is verplicht een douaneverklaring (custom declaration) bij je zending te doen. Vaak is dit in de vorm van een simpele groene sticker met wat vakjes voor onder andere 'omschrijving', 'type zending' en de 'waarde'. Zorg dat de verkoper deze juist en volledig invult, zodat de douane weet wat ze ermee aanmoeten. Ontbreekt de douaneverklaring of is deze niet (correct/volledig) ingevuld, dan kan de douane mogelijk je zending openen ter controle en zelf de waarde schatten of ze sturen je een brief of je alsnog details (uitdraai van een bestelling/rekening/afschrijving) kunt doorgeven. Hierdoor kan de levering van je zending nogal vertraagd worden, ga uit van ongeveer een week.

http://www.belastingdiens(...)n_bij_invoer_betalen | Site Douane
Met onder meer de regeling voor importeren uit het buitenland en rekenvoorbeelden
http://gebruikstarief.douane.nl | Douanerechten
Vind je goederencode. Het tarief staat vermeld bij 'Douanerecht derde landen' onder 'Invoer / doorvoer'
Voorbeeld:
95pgF50.png
http://www.invoercalculator.nl | Invoercalculator
Hiermee kun je de totaalkosten uitrekenen die je in totaal kwijt bent voor het importeren van je zending. Let op! Bij 'invoerrechten' is de standaardwaarde ingesteld op ' 4,2 ', dit tarief gaat echter uit van het voorbeeld genoemd in de toelichting op de site. Het kan goed zijn dat je tarief ' 0,00 ' of weer iets anders is, zoek daarvoor dus het gebruikerstarief op dat op jouw zending van toepassing is

Let op! De postservice brengt zelf ook kosten in rekening zodra je pakket belastbaar is.
Bij PostNL gaat dat om zo'n 13 EUR.
slI9eTq.png

du6RJif.pngDollarkoers - (Waarde 1 EUR -> USD)
1y?eurusd=x&lang=en-GB&region=GB

aywre.gif
PayPal-koers
PayPal verandert dagelijks de wisselkoers. Deze wisselkoers bevat ook een klein percentage, ongeveer 3,4%, dat naar PayPal gaat als onkostenvergoeding. Dit zorgt voor 3 á 4 eurocent verschil met de huidige koers. Houd er dus rekening mee dat bovenstaande grafiek niet één-op-één is met de PayPal-wisselkoers.

q7EfbLb.png

du6RJif.pngBetaalwijzen
SPOILER: PayPal en aankoopbescherming. Hoe gaat dat te werk?
Om een PayPal-rekening te openen ga je naar www.paypal.com . Je PayPal-gebruikersnaam zal je e-mailadres waarmee je je registreert zijn. Aan je PayPal-rekening kun je vervolgens een bestaande bankrekening of creditcard als betaalmethode koppelen. Lees je op PayPal in over het verificatieproces dat daarbij gepaard gaat.

Het voordeel van PayPal is dat de financiële en persoonlijke gegevens die een verkopende partij van je heeft tot een minimum beperkt worden. Zo krijgen ze geen bankrekening- of creditcardnummer van je te zien. Bijkomend voordeel is de PayPal-aankoopbescherming. Bij elke aankoop waarvoor deze geldt heb je 45 dagen klaagrecht. Komt een product niet aan, is het significant anders dan beschreven of functioneert het niet naar behoren, dan kun je je geld terugvragen; een refund eisen. Dit doe je niet zonder (ruim) van te voren eerst de kwestie direct op proberen te lossen met de verkopende partij. Mocht je daar samen echter niet uitkomen, dan kun je een geschil aanmaken en leg je jouw kant van het verhaal zo informatief mogelijk voor aan PayPal. Die vragen de verkopende partij om hun verhaal. PayPal kijkt of jullie er samen uit weten te komen. Is dat altijd niet het geval dan kun je een geschil laten escaleren tot een claim en komt PayPal zelf met een bepaalde conclusie/oplossing.

In de regel kun je de volgende timeline hanteren:
PayPal-afschrijving -> bestelling verzonden -> 2 weken -> 3 weken: lief navragen bij webshop -> 4 weken: dringend navragen -> 5 weken: oplossing aanvragen/ultimatum stellen -> dag 44: geschil aanmaken bij PayPal.

Belangrijk: geef een verkoper de kans om het goed te maken en ga niet als een gek alles meteen claimen. Laat je echter ook niet voor het lapje houden door een onbetrouwbare partij en maak een geschil aan op dag 44; ook als ze je sprookjeskastelen beloven en binnen een week een resend de deur uit gaan doen. Je kunt een geschil altijd nog sluiten, je bij PayPal beroepen op bescherming na 45 dagen echter niet.

Let op! Sommige webshops koppelen bestellingen aan je PayPal-adres (indien je met PayPal betaalt). Als je bij de webshop geregistreerd staat met een ander e-mailadres dan je PayPal-adres kan het dus zijn dat je bestellingen niet bij je ordergeschiedenis opduiken.
SPOILER: Ik kan ergens alleen met creditcard betalen, deze heb ik echter niet. Hellup!?
Geen paniek! Als je geen creditcard bezit is de makkelijkste oplossing iemand in je familie of vriendenkring te vragen of je die van hun mag gebruiken om een bestelling door te voeren. Wil je dit liever niet aan anderen vragen of wil niemand je helpen kun je kijken naar een zogenaamde prepaid creditcard. Je hebt verschillende mogelijkheden:

MasterCard Prepaid creditcards
NETELLERSkrillDB Card

VISA Prepaid creditcards
3V CardCash PassportMats
SPOILER: Een verkoper wil dat ik geld stort via Western Union. Goed idee?
Nee.
du6RJif.pngWebshops/producten
SPOILER: Wat is dat 'dropshipping'?
Dropshipping had oorspronkelijk één insteek: mensen die zelf een webshop hadden en producten uit China verkochten, bestelden ze voor die mensen bij een Chinese webshop en lieten ze direct doorsturen naar klanten. Ze wilden dan niet dat het merkbaar was dat het product uit een Chinese webshop kwam en logo's op pakjes of bijgevoegd reclame-materiaal bleven hierdoor bij dropship-zendingen weg.

Een bijkomend voordeel hiervan was dat een pakketje een minder commercieel karakter had. Daardoor werd dan weer het risico op douaneheffing verminderd.

Inmiddels is het hele dropshipping eigenlijk niet meer van toepassing, daar pakketjes standaard al niet meer gebrand zijn. Alleen een enkele webshop, zoals DinoDirect, plakt nog weleens een logo op het pakketje en stuurt wat promotiemateriaal bij de zending mee. Dit is echter eerder de uitzondering.
SPOILER: 1 cent-deals. Hoe, wie, wat, waar?
1ct-deals zijn tijdelijke acties voor promotionele doeleinden. Je betaalt daadwerkelijk niet meer dan 1 cent en krijgt daar dan een kleine gadget, vaak iets zoals een creditcard sized LED-lampje, een fluitje of oordopjes, voor. Je kunt ernaar zoeken via de chinaprices.us zoekmachine door daar een onzinterm weg te filteren:
[ klik ]
SPOILER: Ik heb zin om iets te kopen, maar ik weet niet wat?
Ja, dat heb je weleens. :P Een goed idee is om eens een kijkje te nemen in het review-topic, misschien kom je nog leuke dingen tegen daar.
Tevens bestaat er nog een site van onze Duitse china-addicts die allemaal gekke/handige/slimme artikelen plaatsen op hun blog en die vind je hier (klikkerdeklik)
Hier heb je nog een lijstje met mogelijke items die je nog niet hebt:

Oordopjes, koptelefoons, headsets, microfoontjes, (mobiele) speakers, fm-transmitters, (auto)radio's, autoladers, usb-laders, converters, adapters, kabeltjes, lampen, (spaar)lampen, LED-peertjes, LED-strips, LED-pig, glowsticks, zaklampen, lasers, accu's, laders, gereedschap, messen (dan al niet keramisch of vermeend illegaal), keukengerei, (projectie)klokken, horloges, wekkers, afstandsbediening, airmouse, Android TV-stick, mediacenter, fotocamera's, videocamera's, beveiligingscamera's, spycams, camera-accessoires, flash geheugen, kaartlezers, chiplezers, HDD behuizing, netbooks, tablets, smartphones, mp3-spelers, mp4-spelers, muizen, usb-hubs, usb gadgets, sleutelhangers, speelgoed, afstandsbestuurbaar tuig (ter land, ter zee en in de lucht), onderdeeltjes, kleding, schoenen, zonnebrillen, sieraden, hobbyspul en aanstekers.

Nog altijd geen ideeën? Zo goed als alle webshops hebben een 'New arrival'-sectie. Daar kun je eens de meest recente assortimentstoevoegingen bekijken.
SPOILER: JA HALLO! WAAR ZIJN WE NOU HELEMAAL MEE BEZIG?!!1!? -> Koop lokaal!
Soms slaat de China-gekte wel een beetje heel ver door. Je kijkt nog net niet of je ook uit China pakken melk en hagelslag kunt laten bezorgen, maar bij simpele goedkope prulletjes, of zaken die eigenlijk bekendstaan om gefaked te worden, haal je die het liefst ook nog uit de Aziatische contreien. Echter zijn veel van deze producten gewoon in je onmiddellijke nabijheid te verkrijgen en dat tegen erg vergelijkbare prijzen. Goedkope prulletjes kun je doorgaans ook voor weinig halen bij de Action, ALDI, Lidl, 1 Euro shop, Blokker, Marskramer, Kruidvat, Trekpleister, Xenos, HEMA, Wibra, Zeeman, Gamma, Bart Smit, Intertoys e.a. namelijk. Helpen door aanbiedingen te spitten doet misschien een voordeelmuis.nl .

Vooral bij zaken die twijfelachtig zijn luidt het aanraden om geen risico te lopen. Dat geldt voornamelijk voor flashgeheugen en batterijen. Zoek je een 32GB USB-stick of een 64GB geheugenkaartje, mijd dan het risico een fake kaartje in huis te halen en kijk op tweakers.net/pricewatch, Google Shopping e.a. en haal dan gewoon een kaartje bij een DataIO.nl vandaan bijvoorbeeld. Zelfde voor accu's. Zoek je een viertal AA batterijen? Haal dan merkspul (Sanyo Eneloop bijvoorbeeld) uit Nederland (vb. nkon.nl )/de EU (vb. gogreenbatteries.co.uk ) bij toko's met een goede reputatie. Een uitzondering voor accu's is eventueel te maken voor het soort 18650's... mits dus bij een webshop met een goede reputatie, merkaccu's en alleen als het aannemelijk gemaakt is dat ze echt zijn. Af te raden zijn accu's met 'Fire' in de naam. Deze staan berucht om hun onbetrouwbaarheid. Beter kijk je dan naar Samsung/Panasonic/LG en SoShine bijvoorbeeld. Voor camera- en telefoonaccu's is het ook aan te raden om een (B-)merk accu in huis te halen. Voor camera's is er bijvoorbeeld Patona dat wel goede kwaliteit levert voor een faire prijs (te koop bij portaal M&L Mobiles op o.a. eBay & Amazon).

Dus... om te voorkomen dat je 128GB USB-stick een gehackte 2GB stick blijkt en je leven te sparen door accu's te halen die niet ontploffen, of in ieder geval niet maar de helft van de geclaimde accucapaciteit leveren... ga gewoon voor zeker(der). En soms kun je je een paar weken wachten besparen als je gewoon iets bij je in de buurt koopt voor vergelijkbare prijzen.
du6RJif.pngDON'Ts
SPOILER: Zijn BBGuns, messen en krachtige lasers legaal in Nederland?
Vuurwapens of wapens die hier op lijken
Er geldt in Nederland een duidelijk beleid van wat wel en niet mag. De regelgeving omtrent wapens kun je hier teruglezen. Een hoop mag dus niet, wapens die vet nep zijn ook niet!

Softguns
Er zijn recentelijk nieuwe ontwikkelingen geweest rondom het beleid voor softguns.
Lees je in op de site van de NABV.

Messen
Qua messen mag je best een mes voor gebruik in huis, tuin en keuken hebben, mits deze aan bepaalde criteria voldoet. De artikelen in het wetboek met volledige regelgeving hierover vind je hier terug.

Lasers
Of het aanschaffen van een laser toegestaan is, is afhankelijk van het product. Er wordt onderscheid gemaakt tussen laserpointers en lasergadgets. De definities(.PDF) luiden als volgt:

Laserpointer: moderne versie van een aanwijsstok, veelal diodelasers die een rood licht uitzenden
Lasergadget: laserpointer in combinatie met een sleutelhanger, pen, mesje, of ander soortig hebbedingetje, een attribuut dat in handen van kinderen kan vallen.

Voor een laserpointer geldt een verbod op: klasse 3R, 3B en 4 lasers.
Klasse 1, 2 en 2M laserpointers als 'aanwijsstok' gebruiken bij presentaties is toegestaan.

Voor een lasergadget geldt een verbod op: klasse 2, 2M, 3R, 3B en 4 lasers.
Klasse 1 en 1M lasergadgets zijn toegestaan.

Kijk hier voor de classificatie lasers die veelal wel toegestaan zijn. Dit betekent niet dat je ermee in de ogen van mensen/dieren mag schijnen of ermee op (lucht)verkeer mag richten.

Lasers uit klasse 3 heb je al vanaf 5mW. Deze lasers zijn sowieso niet toegestaan. Als je een laser wilt kopen zorg er dus voor dat de output maximaal 5mW is.
In dit topic niet gaan vragen om 100mW lasers dus. }:|
SPOILER: Hoe weet ik of iets echt of 'fake' is?
Laten we het zo zeggen 'if it's too good to be true, it usually is', ofwel: als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo.

Het komt maar zelden voor dat een verkoper daadwerkelijk een origineel merkproduct verkoopt. Wanneer dit echter wel zo is, zullen ze hier vooral de nadruk op proberen te leggen door 'genuine' of '100% original' erbij neer te zetten en zal de prijs er ook naar zijn.

Hanteer de prijs als echtheidsindicatie. Vele merkproducten zijn in Azië goedkoper omdat de belasting daar lager is. Ook missen de lokale distributeurs de logistieke kosten en is een overzeese franchise en zijn de arbeidskrachten overzees vaak duurder dan in Azië. Verder heb je natuurlijk ook het verschil in waarde van de valuta. Door al deze factoren kan het daadwerkelijk zo zijn dat een merkproduct goedkoper is dan in Nederland/Europa. Maar tel je daarbij de verzendkosten en mogelijke toeslagen op en bedenk je dat je de garantie mogelijk niet wereldwijd geldt, dan moet je je afvragen of het nog altijd een goed idee is. Zoveel goedkoper zal het dan allemaal niet zijn. Mocht het prijsverschil haast onmogelijk groot zijn, dan moet je er gewoon vanuit gaan dat het draait om een product dat nep is.

Nepproducten zijn vaak van slechte kwaliteit en dienen vaak alleen om er heel wat uit te zien. Of het nu flash geheugenkaartjes, horloges of koptelefoons zijn, het advies luidt: niet doen. Je haalt niet alleen slechte kwaliteit spul in huis, maar je kunt er ook nog mee in de problemen komen met Justitie. Het bespreken van producten waarvan het erg aannemelijk is dat ze nep zijn is in dit topic tevens niet toegestaan. Advies/hulp wanneer je in aanraking bent gekomen met Justitie vanwege het importeren van illegale waren hoef je ook niet te verwachten.

Maar, maar... een kleine hoeveelheid namaakgoederen het land inbrengen mag toch?
Ja en nee. Voor postorders is dit in zijn geheel niet toegestaan. Voor reizigers die zelf in persoon met hun reisbagage vanuit het buitenland Nederland weer betreden geldt dat een kleine hoeveelheid aan nagemaakte producten zonder handelskarakter wordt geduld voor persoonlijk gebruik. Voor meer details daarover kijk je hier .
fmX0WI1.png

FOK!Frontpage > Review > Gadgets uit China
De FP heeft een reviewsectie met een gadgetsubcategorie. Hier vind je uitgebreide impressies van gadgets die een hoop mensen waarschijnlijk wel zullen aanspreken. Ook userreviews van het forum kunnen er in de spotlights worden gezet.

Topicreeks: [gadgets] Chinese webshops reviewtopic
Het reviewtopic biedt veel inspiratie en informatie. Tevens zetten sommige users adviezen uiteen over wat je bijvoorbeeld het beste kunt kopen op het gebied van oordopjes.

Sommige product(groep)en zijn zo populair dat ze een eigen plekje op FOK! hebben verdiend. De topics bestaan voor een reden en daar concentreert zich alle informatie rondom het onderwerp dat ze behandelen. Heb je een vraag over een van deze producten ben je waarschijnlijk beter af ze daar te stellen.

Topicreeks: Chinese Smartphones #1 - Real smart
Topicreeks: Android tablet discussie topic
DIG / [Het Chinese Windows tablet topic] #1 Windows tablets vanaf ¤80!
Topicreeks: Android Sticks en Mediacenters #1 - Making ordinary tv's smart
DIG / [Het Grote Audio Gear Topic #1] Het begin!

User stats: http://thuisserver.net/fokdagcijfers (Top 100 (reeks) > Chinese Webshops)

apFpqZE.gif

Huisregels (ons anti-Sjonnie-beleid) - Respecteer ze, dan is deze topicreeks nog een lang leven beschoren

First google, then ask. We zijn hier in dit topic geen customer service die op jouw commando alles voor je doen. We gaan geen moeite voor je doen als je die moeite zelf al niet eens op kunt brengen. Wil je ergens ondanks je eigen pogingen toch niet uitkomen, dan kun je, onder vermelding van wat je zelf allemaal al geprobeerd hebt om aan het antwoord te geraken, het natuurlijk altijd vriendelijk vragen
Tip: vele zaken zijn al besproken; duik de archieven in! Voeg je zoekterm(en) toe aan deze search

• Lui die spullen willen importeren voor doorverkoop zijn hier niet welkom

• Het volgende dient niet te worden besproken: namaak (van merkkleding, schoenen, zonnebrillen, horloges, audio-producten (headphones/oordopjes), etc.), wapens en andere verboden producten zoals >5mW lasers
Ook niet gaan bedelen om berichtjes van users om je buiten het topic (via DM/PM) hiermee te helpen
• Niet bitchen naar elkaar; houd het constructief

Heb je aanvullingen/aparte vragen?
PM (Personal message) of DM (Direct message) dan even de vaste gebruikers in dit topic:
shiznuts, Tokko1, RobertNL, Downstar e.a.

Veel plezier met bestellen!

OP Redesign V3.0 by shiznuts
davedavywoensdag 2 september 2015 @ 22:11
Inspiratieloze TT ja ;(

Laatste post:
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 22:11 schreef davedavy het volgende:
Mijn 14 USD smartwatch is er. :') Wat een snert ding. Leuk voor Androiddudes. Voor iPhone menschen is het niks.
l0lownkillwoensdag 2 september 2015 @ 22:34
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 22:11 schreef davedavy het volgende:
Inspiratieloze TT ja ;(

Laatste post:

[..]

Blij dat ik 'm geannuleerd heb, ik ga een weloop tommy kopen.
Iemand91donderdag 3 september 2015 @ 00:18
quote:
14s.gif Op maandag 24 augustus 2015 22:49 schreef Iemand91 het volgende:
Morgen om 09:30 uur bij Amazon.de weer de Anker 60W 6-poort USB-lader in de aanbieding.
Nu nog ¤29,99 maar morgen dus minder; waarschijnlijk weer ¤23.99.

EDIT: jep; ¤23.99 geworden.

61VAvuN62UL._SL1000_.jpg

Morgen Vandaag om 17:30 uur weer. ;)
VXXLLdonderdag 3 september 2015 @ 13:30
Wat is nou het leukste/grappigste/handigste product dat de laatste weken/maanden/jaren in deze reeks voorbij is gekomen? Categorie maakt niet uit, ik heb gewoon zin om iets leuks te kopen :@ :')
Miniemdonderdag 3 september 2015 @ 13:46
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 13:30 schreef VXXLL het volgende:
Wat is nou het leukste/grappigste/handigste product dat de laatste weken/maanden/jaren in deze reeks voorbij is gekomen? Categorie maakt niet uit, ik heb gewoon zin om iets leuks te kopen :@ :')
Tenga egg.
VXXLLdonderdag 3 september 2015 @ 14:21
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 13:46 schreef Miniem het volgende:

[..]

Tenga egg.
Gekocht
Miniemdonderdag 3 september 2015 @ 14:22
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 14:21 schreef VXXLL het volgende:

[..]

Gekocht
:')
Iemand91donderdag 3 september 2015 @ 14:44
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 22:58 schreef shiznuts het volgende:
Wouldn't get used to it. :P
Vandaag de Xiaomi Ant camera binnengekregen van BG.
Besteld op 21/08, dag later verzonden en nu binnen met Sweden Post.
Tot nu toe lijkt Sweden Post nog goed te zijn voor mij. ;)
(Camera is nu overigens forst duurder geworden)

En als ik de tracking van ander spul vergelijk met de tracking van dit lijkt het erop dat ik de komende dagen nog meer Xiaomi-spul binnenkrijg met Sweden Post. Alleen een item van Aliexpress dat ook met Sweden Post verstuurd wordt lijkt er langer over te gaan doen. (mogelijk - begin - van volgende week?)

Maar anywho; de ant kwam binnen met deze adapter (naast de US-USB adapter in de box):

20488853984_f0f1b469e0_z.jpg

Dat ga ik dus niet gebruiken hè. :')
Kwam de camera bij jullie ook binnen met dit soort adapters?

Moet ik nu zelf op zoek gaan naar een USB-lader/adapter voordat ik de camera kan doorgeven.
Geheugenkaart (van de bekende Ebay-seller) ligt overigens al sinds afgelopen zaterdag hier.
Al het spul wat deze kant op komt tegelijk gekocht.

[ Bericht 1% gewijzigd door Iemand91 op 03-09-2015 16:10:29 ]
mscholdonderdag 3 september 2015 @ 15:44
vragje:we hebben hier een slot waarin een sleutel is afgebroken, nou kwam ik op internet een tip tegen dat je die er mogelijk met b.v. een lockpick setje uit kan halen (heel dunne onderdlen met haakje op 1 kant)

iemand hier een ide waar ik een kwalitaief goed iets kan krijgen?
dodge_911donderdag 3 september 2015 @ 16:03
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 14:44 schreef Iemand91 het volgende:
Kwam de camera bij jullie ook binnen met dit soort adapters?
Geen converters hier erbij, zal van de shop afhangen, denk ik.

[ Bericht 54% gewijzigd door dodge_911 op 03-09-2015 16:34:57 ]
Erasmodonderdag 3 september 2015 @ 16:23
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 15:44 schreef mschol het volgende:
vragje:we hebben hier een slot waarin een sleutel is afgebroken, nou kwam ik op internet een tip tegen dat je die er mogelijk met b.v. een lockpick setje uit kan halen (heel dunne onderdlen met haakje op 1 kant)

iemand hier een ide waar ik een kwalitaief goed iets kan krijgen?
Wat voor slot hebben we het over? Standaard hangslotje is niet zo moeilijk.
davedavydonderdag 3 september 2015 @ 16:58
quote:
1s.gif Op woensdag 2 september 2015 22:34 schreef l0lownkill het volgende:

[..]

Blij dat ik 'm geannuleerd heb, ik ga een weloop tommy kopen.
Moet zeggen, voor 14usd ben ik blij verrast hoeveel je ermee kon. Echter mis ik een mooi interface.
treinreizigerdonderdag 3 september 2015 @ 17:36
quote:
14s.gif Op donderdag 3 september 2015 00:18 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Morgen Vandaag om 17:30 uur weer. ;)
Gelukt en bedankt! ^O^
Posergoth6667donderdag 3 september 2015 @ 18:05
Yay, gisteren mijn Xiaomi game controller opgehaald. Weer een prachtig product.

Ik zou wel een foto willen posten maar volgens mij mag dat alleen in het KPD stukje :P

Jammer alleen dat mijn bluetooth controller nog niet binnen is
Posergoth6667donderdag 3 september 2015 @ 18:12
Omdat er speciaal om gevraagd werd :P

IMG_20150903_180833.jpg

_pJo900gUEvfUYAGuE3lXkCScgmXWFOzdTz6moCjHVE=w1535-h862-no

[ Bericht 22% gewijzigd door Posergoth6667 op 03-09-2015 18:23:39 ]
dodge_911donderdag 3 september 2015 @ 18:47
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 18:05 schreef Posergoth6667 het volgende:
Ik zou wel een foto willen posten maar volgens mij mag dat alleen in het KPD stukje :P
Waarom zou je hier geen foto mogen posten? 't Is hier Tweakers niet hoor ;)
eddepetfoktdonderdag 3 september 2015 @ 20:02
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 14:44 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Maar anywho; de ant kwam binnen met deze adapter (naast de US-USB adapter in de box):

[ afbeelding ]

Dat ga ik dus niet gebruiken hè. :')
Kwam de camera bij jullie ook binnen met dit soort adapters?

Moet ik nu zelf op zoek gaan naar een USB-lader/adapter voordat ik de camera kan doorgeven.
Ik zorg altijd dat ik een paar van deze adapters in huis heb

http://www.ebay.nl/itm/Un(...)?hash=item43d3ecfb8f

Ik weet niet wat voor usb lader je zoekt, maar deze vind ik wel aardig
http://www.banggood.com/B(...)e-iPad-p-987689.html
rene90donderdag 3 september 2015 @ 20:03
Elephone P8000 review staat online voor de liefhebbers ;)

Verder wacht ik nog steeds op mijn profieldieptemeter van Ali, zou al sinds 27 augustus in Nederland zijn volgens de tracking maar helaas, zo zie je maar dat het soms wat langer duurt :)
eddepetfoktdonderdag 3 september 2015 @ 20:07
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 20:03 schreef rene90 het volgende:
Elephone P8000 review staat online voor de liefhebbers ;)

Verder wacht ik nog steeds op mijn profieldieptemeter van Ali, zou al sinds 27 augustus in Nederland zijn volgens de tracking maar helaas, zo zie je maar dat het soms wat langer duurt :)
Je bedoelt een profieldiepte meter voor een autoband? Welke heb je besteld?
rene90donderdag 3 september 2015 @ 20:09
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2015 20:07 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Je bedoelt een profieldiepte meter voor een autoband? Welke heb je besteld?
Jup, alleen dan motorband:
http://www.aliexpress.com(...)H1E1/1945067696.html
Posergoth6667donderdag 3 september 2015 @ 21:05
quote:
12s.gif Op donderdag 3 september 2015 18:47 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Waarom zou je hier geen foto mogen posten? 't Is hier Tweakers niet hoor ;)
Was niet geheel serieus bedoeld :P
Posergoth6667donderdag 3 september 2015 @ 21:06
quote:
Is dit geen goedkopere optie? Kun je ook nog voor andere dingen gebruiken.

image_783.jpg

[ Bericht 5% gewijzigd door Posergoth6667 op 03-09-2015 21:12:37 ]
Iemand91donderdag 3 september 2015 @ 21:20
quote:
12s.gif Op donderdag 3 september 2015 16:03 schreef dodge_911 het volgende:
Geen converters hier erbij, zal van de shop afhangen, denk ik.
Banggood.

De bijgeleverde (witte) USB-lader in het doosje was bij jou dus al EU?
quote:
14s.gif Op donderdag 3 september 2015 17:36 schreef treinreiziger het volgende:
Gelukt en bedankt! ^O^
Veel plezier d'r mee!
Toch wel grappig dat er telkens weer mensen zijn die het toch nog kunnen gebruiken. Dacht dat iedereen die zoiets wilde er ondertussen wel een zou hebben. :P
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2015 20:02 schreef eddepetfokt het volgende:
Ik zorg altijd dat ik een paar van deze adapters in huis heb

http://www.ebay.nl/itm/Un(...)?hash=item43d3ecfb8f
Zoals je ziet heb ik er zo'n adapter bijgekregen maar die is nu al gebroken.
Daarnaast is dat ook een erg lompe oplossing: stopcontact ->EU-US-adapter -> US-USB-lader -> kabel.
quote:
Ik weet niet wat voor usb lader je zoekt, maar deze vind ik wel aardig
http://www.banggood.com/B(...)e-iPad-p-987689.html
Beetje overdaad voor een Yi cam.
Heb zelf gelukkig nog wat HTC-style laders liggen en kunnen die wel (tijdelijk) gebruiken.
ManageTheAngerdonderdag 3 september 2015 @ 21:36
"The package should normally take 2-5 business days to arrive (approximately). However, please understand this is an estimate. The shipping speed is outside our control and is dependent on the courier company."

*O* Dat zou wel fantastisch zijn als ik dan al de Redmi2 pro mag verwelkomen! *O*
rene90donderdag 3 september 2015 @ 21:48
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 21:06 schreef Posergoth6667 het volgende:

[..]

Is dit geen goedkopere optie? Kun je ook nog voor andere dingen gebruiken.

[ afbeelding ]
Dat is toch niet echt hendig om mijn profieldiepte te meten? Ik zie in ieder geval niet in hoe ik een pinnetje in het profiel kan duwen om zo te meten hoeveel mm profiel er nog is.
Erasmodonderdag 3 september 2015 @ 21:49
quote:
Je hebt ze ook met bandenspanningmeter.
rene90donderdag 3 september 2015 @ 21:57
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 21:49 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Je hebt ze ook met bandenspanningmeter.
Ach ja, misschien ook wel met nog meer extra's, ik heb alleen een profielmetertje nodig dus meer meuk hoef ik er niet op.
Thierry92donderdag 3 september 2015 @ 21:58
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 20:03 schreef rene90 het volgende:
Elephone P8000 review staat online voor de liefhebbers ;)

Verder wacht ik nog steeds op mijn profieldieptemeter van Ali, zou al sinds 27 augustus in Nederland zijn volgens de tracking maar helaas, zo zie je maar dat het soms wat langer duurt :)
Waar heb je deze besteld/gekregen en hoelang heeft deze erover gedaan? Heb em namelijk besteld bij Gearbest nu alleen Gearbest as usual duurt het weer een paar dagen voordat iets verzonden wordt.
ManageTheAngerdonderdag 3 september 2015 @ 22:04
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 21:58 schreef Thierry92 het volgende:

[..]

Waar heb je deze besteld/gekregen en hoelang heeft deze erover gedaan? Heb em namelijk besteld bij Gearbest nu alleen Gearbest as usual duurt het weer een paar dagen voordat iets verzonden wordt.
Gisteren besteld, vandaag verzonden.
In mijn geval duurde het dus niet een paar dagen!
eddepetfoktdonderdag 3 september 2015 @ 22:07
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 21:49 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Je hebt ze ook met bandenspanningmeter.
Welke raad je aan met bandenspanningsmeter combo?
rene90donderdag 3 september 2015 @ 22:09
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 21:58 schreef Thierry92 het volgende:
Waar heb je deze besteld/gekregen en hoelang heeft deze erover gedaan?
Via DHL gegaan, 3 dagen. Wel douanekosten moeten betalen natuurlijk.
ManageTheAngerdonderdag 3 september 2015 @ 22:13
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 22:09 schreef rene90 het volgende:

[..]

Via DHL gegaan, 3 dagen. Wel douanekosten moeten betalen natuurlijk.
Heb je deze niet ter review gekregen?

Gaan alle telefoons die jij voor een review ter beschikking krijgt weer terug richting de leverancier?
rene90donderdag 3 september 2015 @ 22:16
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 22:13 schreef ManageTheAnger het volgende:
Heb je deze niet ter review gekregen?

Gaan alle telefoons die jij voor een review ter beschikking krijgt weer terug richting de leverancier?
Is ter review naar FOK! gegaan inderdaad. Soms doe ik reviews, soms ook andere users die hier bekend zijn. En telefoons hoeven niet altijd terug, ligt een beetje aan het model / prijs / merk / shop / constructie.

Maar als je hier meer over wilt weten kan je even een pm sturen zodat dit topic verder voor de shoppers blijft ;)
eddepetfoktdonderdag 3 september 2015 @ 22:28
Heeft iemand tips voor het aanschaffen van een qi receiver en pad voor de Samsung S5?

Ik zie de reveivers die je op je batterij plakt al voor 1,59, maar lees gemixte berichten of de cover nog wel/niet dicht gaat.

En voor wat betreft de charger pad...die heb je al voor een paar euro. Zit hier nog kwaliteitsverschil in? Heeft iemand toevallig getest hoeveel energie er weglekt als de telefoon niet op de pad ligt?
Erasmodonderdag 3 september 2015 @ 23:14
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2015 22:07 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Welke raad je aan met bandenspanningsmeter combo?
Ik heb zelf deze: http://www.dx.com/p/solar(...)ht-2623#.Vei4DZewR_c

Handig voor in het dashboardkastje.
Erasmodonderdag 3 september 2015 @ 23:15
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 22:28 schreef eddepetfokt het volgende:
Heeft iemand tips voor het aanschaffen van een qi receiver en pad voor de Samsung S5?

Ik zie de reveivers die je op je batterij plakt al voor 1,59, maar lees gemixte berichten of de cover nog wel/niet dicht gaat.

En voor wat betreft de charger pad...die heb je al voor een paar euro. Zit hier nog kwaliteitsverschil in? Heeft iemand toevallig getest hoeveel energie er weglekt als de telefoon niet op de pad ligt?
Ik heb voor de Moto G een QI set onderweg, zal de bevindingen bespreken als het binnen is.
mscholvrijdag 4 september 2015 @ 00:27
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 16:23 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Wat voor slot hebben we het over? Standaard hangslotje is niet zo moeilijk.
een cylinderslot is het gewoon volgens mij, geen bijzondere sleutel ofzo iig, nadeel is wel dat ik geen idee heb hoe ik zonder beschadigingen dat slot kan openen om er beter bij te kunnen.. :P
dodge_911vrijdag 4 september 2015 @ 02:37
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 21:20 schreef Iemand91 het volgende:
De bijgeleverde (witte) USB-lader in het doosje was bij jou dus al EU?
Nope, Chinastyle, maar kwamen allemaal van bij Tinydeal.
Voor m'n Ants cams heb ik allemaal iphone laders in use.

[ Bericht 5% gewijzigd door dodge_911 op 04-09-2015 02:45:46 ]
ColtZ40vrijdag 4 september 2015 @ 06:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 00:27 schreef mschol het volgende:

[..]

een cylinderslot is het gewoon volgens mij, geen bijzondere sleutel ofzo iig, nadeel is wel dat ik geen idee heb hoe ik zonder beschadigingen dat slot kan openen om er beter bij te kunnen.. :P
Deurplaat demonteren, baco op het onderste gedeelte van het slot zetten en met een hamer een flinke tik naar links of rechts op de baco geven.
Gutanothvrijdag 4 september 2015 @ 08:55
http://www.geekbuying.com(...)0-TV-Box-353191.html

Is dit Legit?
Gutanothvrijdag 4 september 2015 @ 09:00
Nee nvm, downpayment voor de uiteindelijke versie :(
Posergoth6667vrijdag 4 september 2015 @ 09:30
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 21:48 schreef rene90 het volgende:

[..]

Dat is toch niet echt hendig om mijn profieldiepte te meten? Ik zie in ieder geval niet in hoe ik een pinnetje in het profiel kan duwen om zo te meten hoeveel mm profiel er nog is.
Duidelijker kan ik het niet maken :)

Gewoon met het pinnetje aan de onderkant wat uit schuift als je de bekken uit elkaar trekt.
Bekken tegen elkaar, op 0 zetten, bekken een centimeter ofzo uit elkaar waardoor de slide aan de achterkant aan de onderkant naar buiten komt, die duw je in je profiel en duw je terug.
measuring-tyre-tread-depth-for-car-crash-investigation.jpg
rene90vrijdag 4 september 2015 @ 09:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 09:30 schreef Posergoth6667 het volgende:

[..]

Duidelijker kan ik het niet maken :)

Gewoon met het pinnetje aan de onderkant wat uit schuift als je de bekken uit elkaar trekt.
[ afbeelding ]
Ahh zo, ik zag dat onderste dingetje niet.
Kuhlyvrijdag 4 september 2015 @ 10:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 09:30 schreef Posergoth6667 het volgende:

[..]

Duidelijker kan ik het niet maken :)

Gewoon met het pinnetje aan de onderkant wat uit schuift als je de bekken uit elkaar trekt.
Bekken tegen elkaar, op 0 zetten, bekken een centimeter ofzo uit elkaar waardoor de slide aan de achterkant aan de onderkant naar buiten komt, die duw je in je profiel en duw je terug.
[ afbeelding ]
Afkeur!
Posergoth6667vrijdag 4 september 2015 @ 11:31
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 september 2015 10:01 schreef Kuhly het volgende:

[..]

Afkeur!
Gelukkig gewoon een foto van internet :P
MeesterBiervrijdag 4 september 2015 @ 13:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 09:30 schreef Posergoth6667 het volgende:

[..]

Duidelijker kan ik het niet maken :)

Gewoon met het pinnetje aan de onderkant wat uit schuift als je de bekken uit elkaar trekt.
Bekken tegen elkaar, op 0 zetten, bekken een centimeter ofzo uit elkaar waardoor de slide aan de achterkant aan de onderkant naar buiten komt, die duw je in je profiel en duw je terug.
[ afbeelding ]
Om een of andere reden begrijp ik het nog steeds niet. Desondanks wel geïnteresseerd in een bandenspanningsmeter icm profieldieptemeter. Iemand link? :7
Posergoth6667vrijdag 4 september 2015 @ 13:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 13:32 schreef MeesterBier het volgende:

[..]

Om een of andere reden begrijp ik het nog steeds niet. Desondanks wel geïnteresseerd in een bandenspanningsmeter icm profieldieptemeter. Iemand link? :7
Bekijk de onderstaande foto van een schuifmaat. Op die foto is de bek open op 17.13 milimeter, oftewel 1.7 centimeter. Dat is ook exact hetzelfde als dat het puntje aan de onderkant (rechts op de foto) uitsteekt. Dat puntje gebruik je om de diepte te meten. Als je dat puntje dus in je profiel steekt, kun je op basis daarvan de profieldiepte meten van je band. Zo doe je dat ook bij cilinderkoppen etc.

823.JPG
Chuneesvrijdag 4 september 2015 @ 14:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 09:30 schreef Posergoth6667 het volgende:

[..]

Duidelijker kan ik het niet maken :)

Gewoon met het pinnetje aan de onderkant wat uit schuift als je de bekken uit elkaar trekt.
Bekken tegen elkaar, op 0 zetten, bekken een centimeter ofzo uit elkaar waardoor de slide aan de achterkant aan de onderkant naar buiten komt, die duw je in je profiel en duw je terug.
[ afbeelding ]
heb je link van die ding?
mmauritsvrijdag 4 september 2015 @ 14:20
http://www.gereedschapkna(...)3052741/Products/823
Iemand91vrijdag 4 september 2015 @ 14:29
Ben bezig met de installatie van de Yi Ant camera maar ik kan er met de app niet mee verbinden.
(De stap bij het invoeren van je netwerk + wachtwoord)
Iemand een idee wat ik fout doe?
Posergoth6667vrijdag 4 september 2015 @ 14:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 14:07 schreef Chunees het volgende:

[..]

heb je link van die ding?
Elke man hoort dat in huis te hebben liggen?

Elke gereedschapszaak, elke bouwmarkt, waarschijnlijk bij de Action, soms bij de Lidl of de Aldi, via DX zijn ze te koop. Echt overal.
Miniemvrijdag 4 september 2015 @ 14:50
De Xiaomi Redmi 2 Pro voor 129 usd bij Gearbest. EU warehouse dus geen douanekosten. http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_204055.html?wid=3
MeesterBiervrijdag 4 september 2015 @ 14:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 13:43 schreef Posergoth6667 het volgende:

[..]

Bekijk de onderstaande foto van een schuifmaat. Op die foto is de bek open op 17.13 milimeter, oftewel 1.7 centimeter. Dat is ook exact hetzelfde als dat het puntje aan de onderkant (rechts op de foto) uitsteekt. Dat puntje gebruik je om de diepte te meten. Als je dat puntje dus in je profiel steekt, kun je op basis daarvan de profieldiepte meten van je band. Zo doe je dat ook bij cilinderkoppen etc.

[ afbeelding ]
Oh joh das hartstikke simpel :') . Thanks voor de verhelderende uitleg. Denk dat ik er een bestel.
dimmakvrijdag 4 september 2015 @ 15:04
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 22:28 schreef eddepetfokt het volgende:
Heeft iemand tips voor het aanschaffen van een qi receiver en pad voor de Samsung S5?

Ik zie de reveivers die je op je batterij plakt al voor 1,59, maar lees gemixte berichten of de cover nog wel/niet dicht gaat.

En voor wat betreft de charger pad...die heb je al voor een paar euro. Zit hier nog kwaliteitsverschil in? Heeft iemand toevallig getest hoeveel energie er weglekt als de telefoon niet op de pad ligt?
Ik heb een charger vorige week op de zaak binnen gekregen, maar daar ben ik nog niet geweest ivm een gebroken been. Volgende week ga ik die testen. :)
ericosmanvrijdag 4 september 2015 @ 15:15
Iemand ervaring met de " Self Balancing Electric Scooters" ?
_ZiqwMGE.jpg
dodge_911vrijdag 4 september 2015 @ 15:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 14:29 schreef Iemand91 het volgende:
Ben bezig met de installatie van de Yi Ant camera maar ik kan er met de app niet mee verbinden.
(De stap bij het invoeren van je netwerk + wachtwoord)
Iemand een idee wat ik fout doe?
5 GHZ gaat niet werken, just so you know.
En wat voor beveiliging heb je ? wpa, wep, ???
We need info, mofo :)
Iemand91vrijdag 4 september 2015 @ 15:32
quote:
12s.gif Op vrijdag 4 september 2015 15:21 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

5 GHZ gaat niet werken, just so you know.
En wat voor beveiliging heb je ? wpa, wep, ???
We need info, mofo :)
Gewoon 2.4GHz. met WPA/WPA2 PSK.
Lees dat wachtwoord tijdelijk er misschien af moet zodat de camera met het netwerk kan verbinden maar ik heb hun routerwachtwoord zo niet bij de hand.

Zowel de Ant app als de Smart Home app krijgen het niet voor elkaar om de camera met het netwerk te verbinden.
dodge_911vrijdag 4 september 2015 @ 15:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 15:32 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Gewoon 2.4GHz. met WPA/WPA2 PSK.
Lees dat wachtwoord tijdelijk er misschien af moet zodat de camera met het netwerk kan verbinden maar ik heb hun routerwachtwoord zo niet bij de hand.

Zowel de Ant app als de Smart Home app krijgen het niet voor elkaar om de camera met het netwerk te verbinden.
Ik heb nooit mijn wachtwoord van mijn router moeten halen om een Ants-cam ermee te verbinden hoor.
(Maar mijn netwerk heeft dan misschien ook wel iets meer wifi acces points dan een normaal huisgezin :))
Posergoth6667vrijdag 4 september 2015 @ 15:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 14:51 schreef MeesterBier het volgende:

[..]

Oh joh das hartstikke simpel :') . Thanks voor de verhelderende uitleg. Denk dat ik er een bestel.
Ok nog een poging:

trek het stangetje er een stuk uit. Steek die in je profiel, douw de rest terug, lees het resultaat af van het beeldscherm. snap je em? het werkt exact hetzelfde als het beschreven apparaat maar deze kun je nog voor andere dingen gebruiken.
Chuneesvrijdag 4 september 2015 @ 16:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 15:39 schreef Posergoth6667 het volgende:

[..]

Ok nog een poging:

trek het stangetje er een stuk uit. Steek die in je profiel, douw de rest terug, lees het resultaat af van het beeldscherm. snap je em? het werkt exact hetzelfde als het beschreven apparaat maar deze kun je nog voor andere dingen gebruiken.
geef de link dan?
dodge_911vrijdag 4 september 2015 @ 16:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 16:23 schreef Chunees het volgende:

[..]

geef de link dan?
Of je kan ook gewoon zelf ff zoeken naar 'caliper' bij de usual suspects...
eddepetfoktvrijdag 4 september 2015 @ 16:35
Voor diegenen die de cx-10 hebben gekocht en nu de H8 mini op het oog hebben zeg ik...DOEN.

In tegenstelling tot wat de reviews schrijven vinden mijn zoontje van 11 en ik de de H8 mini [na 2 weken oefenen met de cx-10] reuze simpel vliegen. Stuk stabieler dan de cx-10 en de jaw en funnel is echt super leuk.
Zo simpel dat de H8 mini na 4x vliegen nog nul keer gecrashed is.

De remote is zoals ze in de reviews al schrijven van het allergoedkoopste materiaal gemaakt en voelt heel goedkoop aan.
Bij de drone zaten niet 1 maar 2 oplaadkabetjes, waarvan er 1 niet werkt. Lijkt er op dat ze toch soort van qualitycontrol hebben, maar niet de moeite nemen om het kapotte onderdeel uit de doos te verwijderen.

Wij hebben de drone voor 13,99 min 8% korting op 23 aug bij BG gekocht. Was via Malaysia post verstuurd. De extra batterijen en props die we tegelijk besteld hebben zijn nog niet binnen.


Edit: ik zie dat ie nu 11,99 kost als je doorklikt

[ Bericht 4% gewijzigd door eddepetfokt op 04-09-2015 16:43:44 ]
verbraakjevrijdag 4 september 2015 @ 18:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 15:15 schreef ericosman het volgende:
Iemand ervaring met de " Self Balancing Electric Scooters" ?
[ afbeelding ]
youtube staat er vol mee!
shizvrijdag 4 september 2015 @ 18:23
Ja, maar net als een elektrische step is het maar de vraag of je er echt plezier van gaat hebben. Buiten privéterrein (thuis, indien geen bezwaar van de organisatie misschien op campings, sportvelden en eventhallen) mag je er niks mee meen ik. Dus het lijkt allemaal wel lachen, maar ja, en dan?

- Mja, als een go-ped ('Electric Scooter') zou het idd een no-go zijn. Een Segway valt onder een 'bijzondere bromfiets'. Hiervoor moet wel toelating verleend zijn door de minister van Infrastructuur en Milieu. Dat hebben die Chinese dingen zeker niet. Bovendien moet het middel dan o.a. verzekerd zijn en mag het niet door personen onder de 16 gebruikt worden.

[ Bericht 19% gewijzigd door shiz op 04-09-2015 21:09:34 ]
hidditvrijdag 4 september 2015 @ 20:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 18:23 schreef shiznuts het volgende:
Ja, maar net als een elektrische step is het maar de vraag of je er echt plezier van gaat hebben. Buiten privéterrein (thuis, indien geen bezwaar van de organisatie misschien op campings, sportvelden en eventhallen) mag je er niks mee meen ik. Dus het lijkt allemaal wel lachen, maar ja, en dan?

- Mja, als een go-step ('Electric Scooter') zou het idd een no-go zijn. Een Segway valt onder een 'bijzondere bromfiets'. Hiervoor moet wel toelating hebben van de minister van Infrastructuur en Milieu. Dat hebben die Chinese dingen zeker niet. Bovendien moet het middel dan o.a. verzekerd zijn en mag het niet door personen onder de 16 gebruikt worden.
Een aantal ventjes bij mij in de buurt rijden rondt op die dingen en volgens mij mag dat gewoon onder een bepaalde snelheid want zo snel gaan ze niet. Ze gaan er ook gewoon meer over straat en naar school enzo.
shizvrijdag 4 september 2015 @ 20:52
Da's leuk... maar hij is wettelijk niet toegelaten. Zie: wat ik al vermeld heb.
Het RDW vat het wat anders op waardoor er een soort van grauwe zone ontstaat wat hen betreft (voor unicycles en tweewielers met een bepaalde grondafstand vanaf de as)... maar er zijn ook reports dat ze in beslag worden genomen.

Een van de grotere jongens onder de aanbieders in NL: https://www.airwheelnederland.nl/wetgeving 'u mag er niet NIET mee op de openbare weg'. En een andere, de OXBoard heeft als disclaimer: 'Het gebruik van het Oxboard op de openbare weg is in Nederland (nog) niet toegestaan. Ook bent u niet verzekerd tegen eventueel letsel en schade die u aan anderen toebrengt. Oxboard aanvaardt geen aansprakelijkheid hiervoor'. Mooi ook dat ze het eigenlijke antwoord op de FAQ omzeilen en het eigenlijke antwoord pas in de handleiding vermelden...
quote:
Mag ik het OXBOARD op de openbare weg gebruiken?
Je mag het OXBOARD uiteraard buiten gebruiken. Je bent hierbij echter wel altijd zelf verantwoordelijk voor jouw veiligheid en die van anderen. We adviseren daarnaast om knie-, pols- en hoofdbescherming te gebruiken.
De vraag is 'op de openbare weg' niet 'in de openlucht', OXBoard. :N

[ Bericht 8% gewijzigd door shiz op 04-09-2015 21:19:20 ]
hidditvrijdag 4 september 2015 @ 21:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 20:52 schreef shiznuts het volgende:
Da's leuk... maar hij is wettelijk niet toegelaten. Zie: wat ik al vermeld heb.
Het RDW vat het wat anders op waardoor er een soort van grauwe zone ontstaat wat hen betreft (voor unicycles en tweewielers met een bepaalde grondafstand vanaf de as)... maar er zijn ook reports dat ze in beslag worden genomen.

Een van de grotere jongens onder de aanbieders in NL: https://www.airwheelnederland.nl/wetgeving 'u mag er niet NIET mee op de openbare weg'. En een andere, de OXBoard heeft als disclaimer: 'Het gebruik van het Oxboard op de openbare weg is in Nederland (nog) niet toegestaan. Ook bent u niet verzekerd tegen eventueel letsel en schade die u aan anderen toebrengt. Oxboard aanvaardt geen aansprakelijkheid hiervoor'. Mooi ook dat ze het eigenlijke antwoord op de FAQ omzeilen en het eigenlijke antwoord pas in de handleiding vermelden...

[..]

De vraag is 'op de openbare weg' niet 'in de openlucht', OXBoard. :N
Blijft dus een beetje eigen risico hoe meneer de agent het opvat de ene zal hem dus in beslag nemen en de ander zal je gewoon laten gaan.
shizvrijdag 4 september 2015 @ 21:47
Mja, dus met een beetje pech ben je én je paar honderd euro dure board kwijt en heb je een paar honderd euri boete erbovenop. Let me think. Oh wait. I'll pass.
monkeybrainvrijdag 4 september 2015 @ 22:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 21:47 schreef shiznuts het volgende:
Mja, dus met een beetje pech ben je én je paar honderd euro dure board kwijt en heb je een paar honderd euri boete erbovenop. Let me think. Oh wait. I'll pass.
Als dat alles is. Ik denk meer aan je hele gebit renoveren, das gaat pas knaken kosten.
Je kunt natuurlijk ook een kunstgebit uit China bestellen, zal een succes worden bij de dames :')

Een Chinees op een echte Segway anno 2015, laten we een Chinese budget versie gebruiken :N

ManageTheAngervrijdag 4 september 2015 @ 22:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 20:52 schreef shiznuts het volgende:
Da's leuk... maar hij is wettelijk niet toegelaten. Zie: wat ik al vermeld heb.
Het RDW vat het wat anders op waardoor er een soort van grauwe zone ontstaat wat hen betreft (voor unicycles en tweewielers met een bepaalde grondafstand vanaf de as)... maar er zijn ook reports dat ze in beslag worden genomen.

Een van de grotere jongens onder de aanbieders in NL: https://www.airwheelnederland.nl/wetgeving 'u mag er niet NIET mee op de openbare weg'. En een andere, de OXBoard heeft als disclaimer: 'Het gebruik van het Oxboard op de openbare weg is in Nederland (nog) niet toegestaan. Ook bent u niet verzekerd tegen eventueel letsel en schade die u aan anderen toebrengt. Oxboard aanvaardt geen aansprakelijkheid hiervoor'. Mooi ook dat ze het eigenlijke antwoord op de FAQ omzeilen en het eigenlijke antwoord pas in de handleiding vermelden...

[..]

De vraag is 'op de openbare weg' niet 'in de openlucht', OXBoard. :N
Wat zijn het toch een stellertje jankerts in Nederland zeg.. bah bah bah :r.

Zodra er iets "nieuws (het is er al een tijdje)" is, dan springen er gelijk een paar bobo's op om te kijken of het ook verboden kan worden.

iets met hashtag kansloos.

Wilde zelf een tijd geleden ook al zo'n ding halen bij banggood, voor rond de 380 dollar (grotere batterij/range). Toen niet gedaan want ik zie mijzelf er op rijden en vervolgens ligt hij in de kast maar toch :').

In other news:
Deze week komt er hopelijk een vliegâh binnen, manchetknopen, een wijnstopper?, een aanwijspointer :+ en een mechanisme van een klok die je kan gebruiken om je eigen klok te maken (uit ervaring weet ik dat die het goed doen).
Verder hopelijk eind van aankomende week de Redmi2 pro binnen.
eddepetfoktzaterdag 5 september 2015 @ 05:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 22:23 schreef ManageTheAnger het volgende:

[..]

+ en een mechanisme van een klok die je kan gebruiken om je eigen klok te maken (uit ervaring weet ik dat die het goed doen).

Welke is dat?
Ik haal hiervoor meestal het goedkoopste klokkie bij de Action, onder 2 euro, en schroef het klokgedeelte eraf. Is meestsl standasd spul met 2aa batterijen.
Miniemzaterdag 5 september 2015 @ 10:33
Nog handige/parktische spullen uit China voor in huis? Badkamer, keuken bijv? Ik heb hier bijvoorbeeld wel eens keramische messen voorbij zien komen.
Zou een dergelijk thee-ei oke zijn? http://www.buyincoins.com/item/59331.html
Voor de woonkamer dien ik bijv nog led lampen te kopen, beter in de Ikea halen of kan dat ook uit China?

Tips zijn welkom :P
ManageTheAngerzaterdag 5 september 2015 @ 10:45
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2015 05:51 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Welke is dat?
Ik haal hiervoor meestal het goedkoopste klokkie bij de Action, onder 2 euro, en schroef het klokgedeelte eraf. Is meestsl standasd spul met 2aa batterijen.
http://www.banggood.com/D(...)ol-Set-p-957608.html

en

http://www.banggood.com/Q(...)r-Tool-p-928123.html
eddepetfoktzaterdag 5 september 2015 @ 11:08
quote:
Dan moet je ook eens hier kijken, meer designs en ook goedkopere
http://www.aliexpress.com(...)=n&isOnlyAffiliate=y
ManageTheAngerzaterdag 5 september 2015 @ 11:20
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2015 11:08 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Dan moet je ook eens hier kijken, meer designs en ook goedkopere
http://www.aliexpress.com(...)=n&isOnlyAffiliate=y
Heb zelf nog nooit iets via Aliexpress gehaald.
Dank voor de tip.

Verder:

Inspiratie nodig?

SPOILER
Flip case voor Jiayu G4S:
http://www.banggood.com/F(...)dition-p-909027.html

Doet wat het moet doen, je telefoon beschermen. Verwacht er echter geen wonderen van want na verloop van tijd zal je hem moeten vervangen wegens "gebruikssporen"

SJ4000:
http://www.banggood.com/S(...)-1080P-p-917037.html

De veelbesproken SJ4000, hier ga ik dan ook niets meer over schrijven.
Behalve dat hij voor mij prima werkt, ik gebruik hem zelf op de motor met een bevestiging aan de helm en met een body strap (deze komt later in de lijst terug).

Extra accu voor SJ4000:
http://www.banggood.com/3(...)SJ4000-p-918791.html

Twee extra accu's gekocht. Per accu kan je ongeveer 1,5u film opnemen.
32 gb kaartje laat je +-4u opnemen.

Octopus tripod:

Geen link meer aanwezig, op het idee gebracht door Shiznuts om deze te kopen.

Wall sticker:
http://www.banggood.com/L(...)s-Decal-p-90638.html

Het betreft hier een Wall sticker van de wereld geschreven in woord.
Deze heb ik echter nog niet opgehangen want je moet alles individueel indelen op de muur.
Met een projector zou dit een stuk makkelijker zijn.
De letters zijn zwart, de achtergrond is transparant.

Cree Q5 300lm led lamp:
http://www.banggood.com/W(...)ED-Flashlight-Silver(1+AA-or-1+14500)-p-40270.html

By far het beste lampje wat ik in huis heb.
Heb een aantal exemplaren weggegeven tot groot genoegen van de ontvangers.
Werkt op 1 AA batterij en is ontzettend helder.
Van in je keukenkastjes kijken tot aan het bij de weg zetten van de container door een donker steegje, dit lampje is voor verschillende gelegenheden geschikt en is van handzaam formaat.

Flip case voor Samsung S5:
http://www.banggood.com/F(...)-i9600-p-921543.html

Aanrader als je deze telefoon beschikt.
Erg solide en stevig hoesje.
Heeft mijn verwachting meer dan waargemaakt en de telefoon meer dan eens beschermd tegen "de val des doods"

Ps3 controller:
http://www.banggood.com/T(...)NY-PS3-p-918255.html

De "echte" waren niet meer aanwezig, dus heb ik besloten deze te kopen.
Persoonlijk geen ervaring mee want ik heb hem weggegeven aan de buren als gift.

Zonnebril:

http://www.banggood.com/Polarized-Sunglasses-p-949228.html

Aangezien ik regelmatig zonnebrillen kapot maak of kwijt raak, besloot ik ze eens uit China te halen. Hij oogt iets te groot maar doet wat hij moet doen, namelijk het felle licht tijdens het autorijden dimmen.

Bescherm box voor zonnebril:
http://www.banggood.com/N(...)se-Box-p-916371.html

Handige box, stevig materiaal en ruimte voor 1 zonnebril.

Zonnebril 2.0
http://www.banggood.com/M(...)lasses-p-946588.html

Deze zonnebril ben ik zelf niet over te spreken en valt in het echt tegen.
Toch zijn de meningen hierover verdeeld omdat ik ook "leuke" reacties heb gehad.

Chest mount SJ4000/GoPro
http://www.banggood.com/C(...)SJ4000-p-933493.html

Aangezien het trekken van de wind aan mijn helm niet bevorderlijk is voor mijn nek heb ik besloten een chest mount te kopen voor op de motor. Simpel, handig, en effectief!

Accessoires voor SJ4000:
http://www.banggood.com/2(...)SJ4000-p-932797.html
Reserve onderdelen

Zuignap voor SJ4000 in de auto
http://www.banggood.com/C(...)SJ4000-p-932620.html
Titel zegt het al.

Face mask:
http://www.banggood.com/S(...)sk-Cap-p-909192.html
Masker voor op de motor, van dunne polyester stof.
Meer voor de fun.

Wii controller met motion plus:
http://www.banggood.com/M(...)-Black-p-909004.html

Werkt perfect, kan er niets anders over zeggen. Gebruik hem in combinatie met Wii Resorts (voor de kleine)

Nunchuck bij de wii controller met motion plus gekocht:
http://www.banggood.com/C(...)-Color-p-908998.html

De vorige nunchuck hield er mee op.

Hoesje voor samsung galaxy tab 3 lite:
Niet meer beschikbaar

Bluetooth headset:
http://www.banggood.com/O(...)one-PS3-p-82028.html

Deze gebruik ik bij de PS3, werkt perfect.
Echter heb ik hem destijds bij bol.com voor 19 euro gekocht :').
Nu dus reserve vanuit China!

US to EU plug:
http://www.banggood.com/U(...)-Black-p-931274.html
Gelukkig had ik er nog 1 van de Jiayu G4S voor mijn Watchwinder, deze dus extra gekocht.

Hoedje:
http://www.banggood.com/C(...)-Hiking-p-90841.html
Het hoedje van zojuist! De Navy versie.
Echt fancy, let alleen niet op de user inzending (not me).
Die doet geen eer aan.

Isolatiedeken:
http://www.banggood.com/W(...)nket-83-p-33651.html

Voor in de auto, ben/was bezig een survival kitje samen te stellen.
Mocht ik ooit eens stranden.

Trui:
http://www.banggood.com/M(...)eaters-p-946252.html

Nog geen ervaring, is nog onderweg (vanaf 19 december)

Survival bracelet:
http://www.banggood.com/S(...)elease-p-921080.html

Deze wordt gebruikt in nood, om snel touw te hebben (voor veters o.i.d.).
Heb er twee onderweg.

Lijstje 2.0

Deze items hebben momenteel geen link meer, maar als je op de beschrijving in Ebay zoekt zal je de items vinden:

Newton's Cradle Balance Balls Desk Science Toy Gift
s-l140.jpg

Deze kwam ooit in dit topic voorbij, en staat nu op de boekenplank voor de sier.
Verder hoef je hier ook niets van verwachten.
Hij gaat een keer of zes heen en weer en dan stopt hij.

New Silk Classic Paisley Mix Color JACQUARD WOVEN Silk Men's Tie Necktie
s-l140.jpg

Een paarse stropdas van verbazingwekkende kwaliteit (gezien dit uit China komt).
Stevig materiaal, en goed afgewerkt.
Dit betreft een bredere stropdas dan welke je gewend zal zijn.

Purple Square Enamel Cufflinks Mens Gift Party Wedding French Shirt Cuff Links
s-l140.jpg

Aangezien ik altijd overhemden koop waar manchetknopen voor gebruikt moeten worden, heb ik deze besteld. Ze zijn licht en gemaakt van plastic/metaal. Zijn stevig en gaan al meer dan een jaar mee.

INCEPTION TOTEM ACCURATE SPINNING TOP ZINC ALLOY SILVER
s-l140.jpg
Gewoon omdat het kan, plus vlak voordat hij omvalt is toch wel een van de most satisfying sounds :+

C-539 New Style Men’s 100% Silk Neckties Tie+Hanky+Cufflinks Sets
$_12.JPG

Toch zeker één van mijn mooiste stropdassen inclusief matchende manchetknopen.

Personal Hair Clipper Trimmer Shaver w/ LED light for Men and Women
s-l140.jpg
Hier hoef je niet veel van te verwachten, leuk voor je neusharen maar meer dan dat heeft hij de power niet voor (behalve mijn donshaartjes, dat trekt hij nog wel.. lang leve de babyface :') )

LCD Cigarette Lighter Voltage Digital Panel Meter Volt Voltmeter Monitor Car
s-l140.jpg
Accu meter voor in de auto.
Geeft prima het voltage aan.

Portable Black Smooth Synthetic Leather Case Skin Cover For HTC ONE X XL G23
s-l140.jpg
Spreekt voor zich.

Extendable Handheld Monopod Tripod Mount Adapter for GoPro Hero 3+/3/2/1 Camera
s-l140.jpg
De camera in de gewone houder trekt hij nog wel, maar de waterproof case is te zwaar voor hem en dan kantelt hij. Tevens is het stuk waarop de camera bevestigd wordt te draaien, alleen gaat dit nét even iets te makkelijk. Al met al leuk als je even snel een shot wil maken, maar voor het serieuzere werk zou ik toch investeren in een betere "selfie stick" (denk aan wintersport bijv.)

Shark Led watch white:
579034_334838929947614_1378776719_n.jpg?oh=8cbefc8f79d0de159621dcf4bcf612cf&oe=553CD6EF&__gda__=1432940571_e286a6dbb26622813ab7faf1a81eae30
Batterij heeft het knap een jaar volgehouden, hij ligt nu in de kast.
Led lampjes zijn een leuke feature, al heeft dit ook wel iets "kermis"-achtigs.

Curren watch:
545817_323765911054916_1190256889_n.jpg?oh=e3437ff20f23ad0b05e84f7610e51c60&oe=556B3134
Type weet ik helaas niet meer, destijds bij focalprice gekocht meen ik.

via www.tomtop.com:
http://www.tomtop.com/100(...)e-control-h8037.html

Leuk sfeer lampje.
Nu meer dan twee jaar in mijn bezit ongeveer en werkt nog steeds.
Erg leuk item ook om weg te geven.

via www.itailor.com:

Verschillende overhemden.
Deze zijn ALTIJD goed!
Tevens heb ik ook een spijkerbroek via hun besteld.
Dat raad ik iedereen ten zeerste af.
Hier zit geen model in en valt dan ook erg ruim.

V911:
http://www.banggood.com/W(...)Version-p-36779.html

Mijn eerste helicopter na tips hier op het forum.
Deze is al uitvoerig besproken dus dit laat ik even voor wat het is.

Jiayu G4S:
10397250_601926703238834_5861216582254382308_o.jpg

Goede telefoon, waardeloze GPS.
Vervangen voor een S5.
Reviews zijn her en der te vinden op dit forum.

Flip case voor Iphone 5
http://www.banggood.com/W(...)e-5-5th-p-53374.html

Deze heb ik destijds gekocht (10 stuks) om te verkopen... heb er nog 8 over dus mochten er gegadigden zijn laat het dan even weten. Ze liggen hier in de kast en ik doe er niets mee dus dat is zonde. Wellicht kan ik er een Fokker blij mee maken (gratis).

Face mask:
http://www.banggood.com/W(...)rd-Bike-p-54587.html

Ongeschikt als je een bril hebt! Deze beslaat dan helaas.
Voor de mensen zonder bril, het is warm maar verwacht ook hier geen wonderen van.
Gebruik hem zelf af en toe op de motor.

Case voor tablet:
http://www.banggood.com/W(...)blet-PC-p-42929.html

Erg stevige case, en het toetsenbord werkt perfect.
1 groot minpunt, waardoor de tablet al meerdere keren is gevallen is het feit dat de tablet niet aan alle kanten "vastgehouden" wordt. Wanneer je de case dus verkeerd vasthoud zal de tablet ongetwijfeld gaan vallen. Om deze reden gebruik ik hem zelf niet meer.
Vergeet ook niet om een kabeltje te halen wanneer je niet de juiste usb ingang hebt op je tablet!

Transformer:
http://www.banggood.com/W(...)-Tablet-p-54895.html

Zie hierboven.

Horlogeband versteller:
http://www.banggood.com/W(...)ols-kit-p-31850.html

Sinds ik deze in huis heb, is horlogebanden verstellen echt een makkie geworden.
Een aanrader voor iedereen die meerdere horloges heeft/koopt.

Flip case voor HTC One X:
http://www.banggood.com/W(...)ll-Case-p-45392.html

V911 extra accessoires:
http://www.banggood.com/W(...)11-0004-p-78372.html

De helicopter was stuk gegaan, en ik kon er niet achter komen wat het was. Door al deze onderdelen 1 voor 1 langs te gaan wist ik dat het lag aan het balanceerstokje. Het gewichtje hiervan was eruit gevallen. Helicopter werkt weer perfect nu.

Dashcam:
http://www.banggood.com/W(...)-Screen-p-50811.html

Quintezz dashcam, dat is hem eigenlijk.
Werkt prima, doet wat hij moet doen namelijk het registeren wat er bij je onderweg gebeurt.
Ruimte voor een SD kaart.

MMA handschoenen:
http://www.banggood.com/B(...)-Gloves-p-78193.html

Deze gebruik ik op mijn bokszak van 80cm.
Werkt perfect.

Earson speaker:
http://www.banggood.com/W(...)tphone-p-911696.html

Voor reviews, zie vorige topics of het review topic.
Superblij met deze aankoop in elk geval, goed geluid voor weinig geld en erg solide.

Star master:
http://www.banggood.com/W(...)ht-Light-p-6340.html

Gekocht voor de kleine.
Het is een gammel ding, maar als je hem gewoon neerzet en verder niet aankomt (behalve aan en uit) dan werkt hij prima.

Orange peeler:
http://www.banggood.com/W(...)Remover-p-43207.html

Handig om je mandarijnen/sinaasappels te pellen!

Ketting poetser:
http://www.banggood.com/W(...)er-Tool-p-55048.html
Handig om langs de ketting van de motor te halen wanneer er vuil op zit.
Pannenset:
http://www.banggood.com/2(...)t-Bowl-p-934057.html
Mooie pannetjes van een goede kwaliteit. Groot genoeg om water in te koken of wat rijst mee klaar te maken.

Parachute touw:
http://www.banggood.com/W(...)Outdoor-p-53827.html
Erg handig om te gebruiken als bijvoorbeeld reserve veters. Het binnenste gedeelte bestaat uit 7 individuele “strings” welke je afzonderlijk van elkaar kan gebruiken om iets vast te maken.
Led lampjes:
http://www.banggood.com/W(...)lights--p-62187.html
Deze gaan aan door er op te klikken.
In 1 woord te omschrijven: Bagger.

Schep:

http://www.banggood.com/W(...)Compass-p-29743.html

Kleine en handzame schep.
Erg handig wat mij betreft en ligt standaard in de auto.

Xiaomi Powerbank (10400 en anderen)

http://www.banggood.com/O(...)tphone-p-923637.html

De welbekende powerbank!
Een ongetwijfelde must om bij je te hebben in het dagelijks leven!

Backpack:

http://www.banggood.com/Camping-Backpack-p-945792.html

Deze tas heb ik destijds gekocht en bevalt mij tot op heden nog prima.
Het enige puntje van kritiek is dat hij niet heel comfortabel zit wanneer hij zwaarbeladen is.
Verder is het een erg praktische tas met veel vakken.

Dry bag:

http://eu.banggood.com/Wh(...)ing-wp-Uk-48603.html

Het betreft hier een 50L dry bag!

Reparatieset voor zonnebrillen:
http://www.banggood.com/E(...)ol-Kit-p-911775.html

Prima reparatieset om je zonnebrillen mee te repareren.
Glasset niet meegeleverd :+

Verrekijker:

http://www.banggood.com/V(...)lescope-p-73286.html

Erg leuke verrekijker die mij absoluut niet is tegengevallen.
Je kan er een flinke afstand mee dichterbij halen en is goed genoeg voor de niet veeleisende Hollander.

Tandarts setje:

http://www.banggood.com/S(...)er-Kit-p-909325.html

De bekende attributen van de tandarts.

Mouth cover voor beademing:

http://www.banggood.com/O(...)itator-p-943735.html

Dit betreft een artikel die je kan gebruiken bij het reanimeren van een individu.

Heuptas:

http://www.banggood.com/T(...)rt-Bag-p-917055.html

Voor de eckte touristen.
Heb hem extra gehaald voor de eerder genoemde tas (reserve).

Window breaker:

http://www.banggood.com/C(...)RD-7110-p-83133.html

Werkt perfect, maar een ongeluk zit in een klein hoekje.
Tijdens het testen hiervan ging het mis.
Nu 4 maand verder heb ik nog steeds dagelijks last van mijn vinger (waar een enorme jaap in zat).

Controller voor de NES:

http://www.banggood.com/G(...)C-SNES-p-958434.html

Want wat leuk is, moet leuk blijven!

Klok mechanisme:

http://www.banggood.com/Q(...)r-Tool-p-928123.html

Voor mijzelf als voor iemand anders aangeschaft als een cadeautje.
Erg leuk om hiermee je eigen klok te maken.

Ps3 controller:

http://www.banggood.com/T(...)NY-PS3-p-918255.html

Extra controller voor de PS3 op reserve.
Werkt prima, maakt snel verbinding en de knoppen reageren goed en voelen solide aan.

Seks standjes klok:

http://www.banggood.com/H(...)-Clock-p-912970.html

Klok die ik zelf in het bezit heb, en cadeau heb gedaan.
Werkt prima, loopt op tijd maar is redelijk simpel in elkaar gezet.
Materiaal is hard plastic.

Led lampje voor de powerbank:

http://www.banggood.com/P(...)r-Bank-p-970496.html

Led Lampje voor de powerbank (niet origineel).
Erg fel, en werkt prima als je een extra lichtje nodig hebt!

Neus en oordoppen voor het zwemmen:

http://www.banggood.com/S(...)ipment-p-974308.html

Heel irritant, ben je lekker even aan het zwemmen en er klaar mee, om vervolgens de hele avond nog water in je oren te hebben. Met dit setje niet meer, en ook geen last van water in de neus.
Top!

Rugtas:

http://eu.banggood.com/Wh(...)ack-wp-Uk-87544.html

Deze tas heb ik elke dag mee, erg praktisch en veel mogelijkheden.
Wél is hij wat klein van formaat maar voor de dagelijkse zaken voldoet hij prima.
Als je tonnetje rond bent, dan zou ik hem laten staan.

Xiaomi Piston 3:

http://www.banggood.com/O(...)tphone-p-971961.html

Hier is al erg veel over geschreven, en het zijn prachtige oordoppen!
Zowel qua geluid als qua kwaliteit.

Wijn dop:

http://www.banggood.com/W(...)Stopper-p-25848.html

Op het moment van schrijven is deze onderweg dus nog geen ervaring.

Manchetknopen:

http://www.banggood.com/M(...)flinks-p-915150.html

Voor die meneer swagtaculair.

Regenboog vlieger:

http://www.banggood.com/N(...)h-Kite-p-939629.html

Bij wijze van grap besteld voor iemand met de boodschap: “Have a nice fairy kite my friend”.

Horloge via Ebay:

http://www.ebay.com/itm/3(...)e=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Shark horloge!
Erg groot, erg dik, maar wel erg solide en mooi op het uiterlijk!

Horloge via ebay:

http://www.ebay.com/itm/N(...)&hash=item336f4e350d

Nóg een Shark horloge.
Wederom erg groot, maar wel erg mooi als digitaal horloge!
Tevens een stopwatch functie en alarm functie.

Nog onderweg is een Xiaomi Redmi 2 pro via Gearbest!

Niet china gerelateerd, via www.amazon.com:

Invicta Men's 8928OB
http://www.amazon.com/gp/(...)00_s00?ie=UTF8&psc=1

Zeer te spreken over dit horloge, niet voor elke gelegenheid maar het heeft zeker iets "catchy"

Invicta Men's 8926OB
http://www.amazon.com/gp/(...)01_s00?ie=UTF8&psc=1
De meer "classy" versie, bevalt prima en blijft de tijd goed bijhouden.
Beide horloges zijn "automatic", dit betekent dat zij niet werken op batterijen en zich door bewegingen laten lopen.

Aangezien je niet twee horloges draagt (over het algemeen) heb ik ook een Watch Winder voor niet al teveel geld gekocht:

http://www.amazon.com/gp/(...)00_s00?ie=UTF8&psc=1

Werkt prima, en oogt best chique in het echt.
Voor in de slaapkamer kan het storend zijn, aangezien hij om de paar seconden een tikkend geluid maakt. Horloge en dergelijke zit allemaal stevig vast en beweegt niet.
Erg handig om niet je horloge meer te hoeven opwinden en de "screw down crown" onnodig te belasten.

Tot zover weer even mijn bijdrage :)
eddepetfoktzaterdag 5 september 2015 @ 11:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 11:20 schreef ManageTheAnger het volgende:

[..]

Heb zelf nog nooit iets via Aliexpress gehaald.
Dank voor de tip.


Ik haal tegenwoordig al het kleine spul tot zeg 5 dollar[loop je weinig risico] van aliexpress. Meestal veel goedkoper dan bij de webshops. Zonder uitzondering zeer snelle verzending gehad, alles zeer makkelijk in de app bij te houden en met cashbackxl nog een paar % extra korting. Ebay gebruik ik inmiddels helemaal niet meer.
Het duurdere spul haal ik het liefst van BG, snelle verzending en goede klantenservice.

[ Bericht 3% gewijzigd door eddepetfokt op 05-09-2015 11:47:37 ]
Serpent207zondag 6 september 2015 @ 13:20
Weer een nieuwe earson speaker?
shizzondag 6 september 2015 @ 13:25
Looks like it. https://earson.world.tmall.com
NZl7NQ0.png
qySjIs4.jpg
299 CNY t.o.v. 148 CNY (ER-151) is wel een fors verschil in prijs.
Miniemzondag 6 september 2015 @ 13:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 10:33 schreef Miniem het volgende:
Nog handige/parktische spullen uit China voor in huis? Badkamer, keuken bijv? Ik heb hier bijvoorbeeld wel eens keramische messen voorbij zien komen.
Zou een dergelijk thee-ei oke zijn? http://www.buyincoins.com/item/59331.html
Voor de woonkamer dien ik bijv nog led lampen te kopen, beter in de Ikea halen of kan dat ook uit China?

Tips zijn welkom :P
Iemand?
shizzondag 6 september 2015 @ 13:41
quote:
7s.gif Op zondag 6 september 2015 13:32 schreef Miniem het volgende:

[..]

Iemand?
Nee, natuurlijk haal je geen thee-ei uit China. Niks uit China gebruiken dat in aanraking dient te komen met consumeermiddelen en tot hygiënische inzet komt. Geen thee-eieren... geen tandenborstels. :N Wel weer garpig dat monkey die altijd waarschuwt voor weekmakers wel een hamburgerpress gehaald heeft. :D

Keramische messen zie ik bij supermarkten hier altijd wel weer in de aanbieding voor vergelijkbare prijzen. Die zijn doorgaans van prima kwaliteit, dus die zou ik niet zonodig uit China halen.
Miniemzondag 6 september 2015 @ 13:43
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 13:41 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Nee, natuurlijk haal je geen thee-ei uit China. Niks uit China gebruiken dat in aanraking dient te komen met consumeermiddelen en tot hygiënische inzet komt. Geen thee-eieren... geen tandenborstels. :N Wel weer garpig dat monkey die altijd waarschuwt voor weekmakers wel een hamburgerpress gehaald heeft. :D

Keramische messen zie ik bij supermarkten hier altijd wel weer in de aanbieding voor vergelijkbare prijzen. Die zijn doorgaans van prima kwaliteit, dus die zou ik niet zonodig uit China halen.
Ok, heb jij toevallig wel praktische/bruikbare dingen uit China in huis? Led lampen? andere dingen?
N22zondag 6 september 2015 @ 13:43
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 13:25 schreef shiznuts het volgende:
Looks like it. https://earson.world.tmall.com
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
299 CNY t.o.v. 148 CNY (ER-151) is wel een fors verschil in prijs.
De ER-163 is, met nagenoeg dezelfde specificaties, wel een paar euro goedkoper dan de ER-160 op Allbuy. Het vierkante design vind ik persoonlijk wel wat hebben, maar laat ik nou net kortgeleden een ER-160 hebben binnen gekregen _O-


Tevens: ze verkopen nu twee verschillende versies van de ER-160?
https://www.allbuy.com/de(...)p-Grey--Black-135998
https://www.allbuy.com/de(...)p-Grey--Black-136000

Enige verschil wat ik kan ontdekken is het verschil in 'frequency response' ( 40Hz~18KHz vs 60~200000Hz ) en een klein verschil in prijs.
shizzondag 6 september 2015 @ 13:49
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 13:43 schreef Miniem het volgende:

[..]

Ok, heb jij toevallig wel praktische/bruikbare dingen uit China in huis? Led lampen? andere dingen?
Iedereen heeft wel wat praktische/bruikbare dingen uit China. Led lampen niet, die zijn af en toe ook bij Lidl/ALDI in de aanbieding. Praktische zaken haal ik praktisch in de buurt. In China kijk ik voornamelijk naar digitale snufjes/gadgets.
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 13:43 schreef N22 het volgende:

[..]

De ER-163 is, met nagenoeg dezelfde specificaties, wel een paar euro goedkoper dan de ER-160 op Allbuy. Het vierkante design vind ik persoonlijk wel wat hebben, maar laat ik nou net kortgeleden een ER-160 hebben binnen gekregen _O-

Tevens: ze verkopen nu twee verschillende versies van de ER-160?
https://www.allbuy.com/de(...)p-Grey--Black-135998
https://www.allbuy.com/de(...)p-Grey--Black-136000

Enige verschil wat ik kan ontdekken is het verschil in 'frequency response' ( 40Hz~18KHz vs 60~200000Hz ) en het verschil in prijs.
Om eerlijk te zijn, denk ik niet dat er een verschil in zit. :N Je ziet wel vaker dubbele listings bij webshops. Soms omdat ze met meerdere aanbieders werken. Misschien hebben ze die ene Earsons van Earson zelf, voordat hun fabriek/warehouse in de fik vloog? :P En die andere daarna van een reseller opgekocht voor meer?
eddepetfoktzondag 6 september 2015 @ 13:51
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 13:41 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Nee, natuurlijk haal je geen thee-ei uit China. Niks uit China gebruiken dat in aanraking dient te komen met consumeermiddelen en tot hygiënische inzet komt. Geen thee-eieren... geen tandenborstels. :N Wel weer garpig dat monkey die altijd waarschuwt voor weekmakers wel een hamburgerpress gehaald heeft. :D

Je hebt een punt, al breng je het wel erg zwart-wit. Feit is wel dat je niet kan controleren hoe het geproduceerd is, waar je er, als je het bij bijv. de Action haalt, van uit mag[?]gaan dat het op de juiste manier geproduceerd is.

Overigens zou ik iets van siliconen ook niet zomaar in mijn thee laten weken als ik de oorsprong niet ken. Die hamburgerpers komt dan weer heel kort met het vlees in aanraking waarna het vlees nog wordt gebakken, dus daar zou ik minder moeite mee hebben. Denk ook niet dat er weekmakers in die pers zitten...
shizzondag 6 september 2015 @ 13:55
Een Action/Lidl/ALDI doet dan tenminste nog een terugroepactie. Heb je iets bij een Chinese shop gehaald, dan gaan ze echt niet kijken of het een beetje zuivere kwaliteit is. En voordat ze iets terugroepen zullen ze eerder iets van hebben 'stik er lekker in'. Quite literally. :P

Neways. Better kinda safe than solly. :+ My 2cts. Zelfde met dodgy accu's.
tokko1zondag 6 september 2015 @ 13:55
Review van de Brainwavz Jive van Brainwavz (reports uit reviewtopic waar nooit iemand kijkt, dus hier voor de gedesinteresseerde en daar voor de review terug lezers)

ydSge1A.png
De Jive serie is een nieuwe serie koptelefoons van Brainwavz. Het zijn wat meer hippe koptelefoons met een andere doelgroep dan de standaard audiofielen. Zo komen de Jive koptelefoons in vier funky kleurtjes en kan je kiezen voor een Android of Apple versie (voor de remote). De verpakking is een volledig kunststof verpakking met daarin een nieuw transport doosje (daarover later meer) waar de koptelefoon en alle accessoire in zit. De kleuren van de verpakking zijn wat meer funky, jazzy.. beetje retro zou ik zeggen. Maar ’t ziet er wel leuk en enthousiast uit. Het audioprofiel wordt omschreven als geschikt voor elke muzieksoort, dus dat gaan we onder andere testen in deze review.

wnpuPKE.png
lnuehde.png
De Jive is een In-ear koptelefoon met dynamische drivers. De aansluiting met je telefoon of andere media drager kan met een 3.5mm kabel waar ook een ‘control’ aan zit. Deze afstandsbediening is voor Android en Apple anders, dus kies bij het bestellen wel even de goede versie.
De oortjes zelf zijn volledig gemaakt van netjes afgewerkt metaal. De kabel is dik tot de y-splitsing (naar L&R), na de Y splitsing zijn ze voor mijn gevoel iets aan de dunne kant. Dus hier zou mogelijk makkelijker kabelbreuk in kunnen ontstaan al voldoen ze nog wel voor dagelijks gebruik. Halverwege de rechter kabel zit de telefoon controller. Op de controller zitten drie goed voelbare rubberen druk knopjes voor de verschillende features (Audio bediening, gesprek bediening etc.). Ook zit er in de controller aan de andere kant van de knopjes een microfoon dus de Jive kan ook goed gebruikt worden als een hands-free set.

Overige specificaties:
• Drivers : Dynamisch, 9 mm
• Nominale impedantie: 16 Ohm
• Frequentiebereik: 20 Hz ~ 20 kHz
• Gevoeligheid: 98 dB @ 1 mW
• Nominaal ingangsvermogen: 20 mW
• Aansluiting: 3,5 mm, Verguld
• Kabel lengte: 1,3 m, Koper

GHVWqrb.png
De Jive komt met een uitgebreid accessoire pakket zoals ik gewend ben van Brainwavz. Maar er is wel wat anders dan anders. Namelijk een nieuwe vorm van het transport doosje en mooie rode eartips die bij de oortjes zelf passen. De case is anders dan anders, hij lijkt wel veel op de oude case maar heeft een wat smallere langwerpige vorm gekregen. Bij navraag blijkt dat ze de oude doos niet vervangen maar deze nieuwe langwerpige doos gewoon voor sommige nieuwe modellen gaan gebruiken. Voor mij persoonlijk is het doosje weer aan de grote kant. Net als de wat vierkantere variant wordt er vanuit gegaan dat alle accessoire er ook moeten passen maar ik neem liever alleen de oortjes mee. Op het formaat na valt er weinig op te merken over de transport doos. Het doosje is erg stevig en heeft een rits van goede kwaliteit met een overall mooie uitstraling. De bijgeleverde rode eartips zijn in verschillende maten zodat de Jive bij iedereen kan passen. Naast de doos en eartips zitten er nog speciale Comply S-400 medium foam tips bij voor de liefhebber en een shirt-clip.
ZxrnpwL.png

MFTQKOg.png
De Jive zet met de dynamische drivers die goed gekozen zijn door Brainwavz weer een goed geluid neer. Bij eerste gebruik merk je dat ze goed nagedacht hebben over de doelgroep en wat voor driver daarbij passen. De Jive is echt een goede allrounder. Het bereik is niet enorm groot, dus echt heel diepe bas of heel fijne treble ga je niet kunnen ervaren maar van allebei is toch echt ruim genoeg aanwezig om van je geluid te kunnen genieten. Of het nou tijdens het bellen is waar de ander duidelijk overkomt of de muziek waar je zo veel van houd. Zonder versterking konden de oortjes met z’n 45/50 procent volume echt prima geluid in m’n oren blazen dus over het output volume valt ook niet te klagen.
En daarnaast is het geluid van de microfoon ook prima, de paar keer dat ik het getest heb was er niets te klagen. Dus dat is ook een pluspuntje waard. Overall dus een goede soundscape waarin je van iedere muzieksoort goed kunt genieten, misschien niet perfect maar het zijn ook juist meer allrounders.

u1PpM97.png

jpj5IFH.png
Mijn conclusie van de Brainwavz Jive is dat het echt een leuke retro uitziende goede allround koptelefoon is. Qua prijs heeft hij echt weer een goede prijs/kwaliteit weten te raken. De gebruikte drivers en tuning hiervan geeft je een top geluid bij normaal gebruik. En aan de afwerking en details is het bij Brainwavz weinig op te merken behalve de relatief dunne kabel.

Pro’s:
• Uitstekende bouwkwaliteit
• Compleet accessoire pakket
• Goede prijs/kwaltieit ratio
• Controller voor telefoon
• Funky kleuren

Con’s:
• Redelijk dunne kabel na Y splitsing

Heb je interesse in de Jive?
Kijk dan bijvoorbeeld bij MP4Nation voor de Jive in Rood, Groen of (paars)Blauw.
Of voor meer informatie kan je nog kijken op de officiële site van Brainwavz.

En nog een goodie van Brainwavz:

35G9tF8.png
Ik had een oplossing nodig voor m’n koptelefoon op mijn bureau. Die vroeger altijd overall en nergens lag en met de kabel verward raakte in de zooi van m’n bureau. Maar Brainwavz was zo lief om de HENGJA (mee te sturen met mijn vorige bestelling), een koptelefoon ‘hanger’. De HENGJA zou zomaar bij de IKEA vandaan kunnen komen als je naar de naam kijkt, en naar de eenvoud ook trouwens. Simple does it!

6Mrvp4Z.png

De HENGJA komt in een kunststof verpakking en zit goed stevig verpakt zodat hij niet verschuift of beschadigd kan raken tijds het verzenden. Als je hem uit de verpakking haalt is hij meteen klaar voor gebruik. Hij past op bureau’s tussen de 2,8 cm en 1,2 cm dik, dus dat ging prima op mijn standaard IKEA bureau.

yQJDr8w.png

Als je hem aan je tafel wilt hangen kan je kiezen voor verticale of horizontale oriëntatie. Met een schroef aan de voorkant kan je die oriëntatie kiezen en daarna kan je met een schroef aan de onderkant aan je bureau ‘klemmen’. Hierbij zit aan de bovenkant een rubber stukje zodat je bureaublad beschadigd raakt, maar aan de onderkant niet. En tjah, als je hem horizontaal aan je bureau doet is het een probleem. Maar als je hem verticaal doet kan je dus wel je balk/bureau zichtbaar beschadigen.

vdqy47m.png

Concluderend kan ik zeggen dat het voor de 15 dollar zeker geen slechte koop is. De bouwkwaliteit is goed en details zijn netjes afgewerkt. Er had wel wat rubber op de onderste schroef/pad mogen zitten tegen krassen maar als je naar het geheel kijkt is het zeker een geslaagde accessoire.

De HENGJA koptelefoon hanger is voor $15 verkrijgbaar oa bij MP4Nation.
shizzondag 6 september 2015 @ 13:58
Vroeger had Brainwavz echt een diverse sound door de lijn. Tegenwoordig klinkt alles wel heel erg vergelijkbaar. Delta... Jive... Weet niet of het veel zin heeft de volgende telg van ze te halen.

De Hengja wel al een welkome verschijning hier. :Y Lekker aan het bureau geklemd, gebruikmakend van anders wasted space en altijd m'n go-to headphone in bereik. Sweet.
eddepetfoktzondag 6 september 2015 @ 14:12
Ipv die HENGJA koop ik wel zoiets voor een tiende van de prijs..

http://www.aliexpress.com(...)_3,201444_5,201409_3
of voor iets meer
http://www.aliexpress.com(...)CK/32357366133.html#

@Chiznuts bedenk wel dat in chinese oordopjes ook net zo goed weekmakers kunnen zitten...
Serpent207zondag 6 september 2015 @ 14:20
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 13:43 schreef N22 het volgende:

[..]

De ER-163 is, met nagenoeg dezelfde specificaties, wel een paar euro goedkoper dan de ER-160 op Allbuy. Het vierkante design vind ik persoonlijk wel wat hebben, maar laat ik nou net kortgeleden een ER-160 hebben binnen gekregen _O-

Earson 160 is overigens voor ¤23,36 te halen met couponcode GEEK16 en cashbackxl bij banggood.
eddepetfoktzondag 6 september 2015 @ 14:23
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2015 14:20 schreef Serpent207 het volgende:

[..]

Earson 160 is overigens voor ¤23,36 te halen met couponcode GEEK16 en cashbackxl bij banggood.
Bij gebruik van de standaard BG kortingscodes werkt cashbackxl niet [shopkorting wel]. Bij geek16 dus wel?
W00ferzondag 6 september 2015 @ 14:36
Weet iemand hoe laat de mensen van Basetao meestal op Skype zijn, die met Nederlandse support?
bobbernautzondag 6 september 2015 @ 15:08
Bluetooth gamepad ¤5 http://www.aliexpress.com(...)16.376.0_32408504561

En dat knopje voor in je aux poort van je mobile voor 40 cent ofzo
http://www.aliexpress.com(...)16.376.0_32437283775
mnielsmzondag 6 september 2015 @ 15:51
Zijn er nog mensen die zich gaan wagen aan de 9.9$ producten bij banggood komende woensdag tijdens de 9-9 sale? (http://www.banggood.com/snapup.html)
Die producten zijn natuurlijk lokkertjes en zullen in een halve seconde weg zijn. (aangezien er maar 1 echt giga afgeprijst is)

Iemand ervaring met de producten waarvan er meer van zijn (50 bijvoorbeeld) hoe snel die weg zijn?
kikoooooozondag 6 september 2015 @ 15:53
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 15:51 schreef mnielsm het volgende:
Zijn er nog mensen die zich gaan wagen aan de 9.9$ producten bij banggood komende woensdag tijdens de 9-9 sale? (http://www.banggood.com/snapup.html)
Die producten zijn natuurlijk lokkertjes en zullen in een halve seconde weg zijn. (aangezien er maar 1 echt giga afgeprijst is)

Iemand ervaring met de producten waarvan er meer van zijn (50 bijvoorbeeld) hoe snel die weg zijn?
Bespaar je de moeite
monkeybrainzondag 6 september 2015 @ 16:24
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 13:41 schreef shiznuts het volgende:

[..]
Wel weer garpig dat monkey die altijd waarschuwt voor weekmakers wel een hamburgerpress gehaald heeft. :D

Gebruik ik in mijn snackbar voor de klanten :Y
Dromerzondag 6 september 2015 @ 17:35
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 13:41 schreef shiznuts het volgende:
Nee, natuurlijk haal je geen thee-ei uit China. Niks uit China gebruiken dat in aanraking dient te komen met consumeermiddelen en tot hygiënische inzet komt. Geen thee-eieren... geen tandenborstels. Wel weer garpig dat monkey die altijd waarschuwt voor weekmakers wel een hamburgerpress gehaald heeft.
Ik ben een kind van de jaren 70 en heb de weekmakers en andere troep lang genoeg meegemaakt in NL om me niet druk te maken om iets dergelijks. Ik heb wat wat keukengereedschap en een opvouwbare waterkoker van siliconspul; daar kan volgens mij niet veel mis mee gaan. Er zijn hier btw. ook mensen geweest die zaken als tijgerbalsem hebben gekocht; dat zou dan nog erger zijn, lijkt me.
Imo kun je ook wat té panisch zijn.

(niet roken is een beter advies; ook voor de vruchtbaarheid)

[ Bericht 2% gewijzigd door Dromer op 06-09-2015 17:41:31 ]
shizzondag 6 september 2015 @ 18:04
Hey, maar ik rook niet. :7

Verder ga ik niet zoeken op net iets goedkopere keukengerei en shizzle. ;( Interest: 0. Loop gewoon een shop in en haal daar gewoon degelijk spul. Kun je eerst door je handen laten gaan ook.
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2015 14:12 schreef eddepetfokt het volgende:
[..]

@Chiznuts bedenk wel dat in chinese oordopjes ook net zo goed weekmakers kunnen zitten...
Moet je dan ook niet gaan lopen aflikken. Verder is het aan te bevelen niet van die 2 USD no-name oordopjes te halen, maar een merk dat dus niet bang is z'n naam te verbinden aan z'n product. Vsonic ofzo. Spul dat in je inwendige organen kan komen via orale weg en spul dat huidirritatie kan veroorzaken, meh, rather not.
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 16:24 schreef monkeybrain het volgende:

[..]

Gebruik ik in mijn snackbar voor de klanten :Y
Maar je wil toch wel dat ze nog terugkomen voor meer, niet? :Y)

- neways... 19.gif w/ ... ;( let's see.
Erasmozondag 6 september 2015 @ 18:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 10:33 schreef Miniem het volgende:
Nog handige/parktische spullen uit China voor in huis? Badkamer, keuken bijv? Ik heb hier bijvoorbeeld wel eens keramische messen voorbij zien komen.
Zou een dergelijk thee-ei oke zijn? http://www.buyincoins.com/item/59331.html
Voor de woonkamer dien ik bijv nog led lampen te kopen, beter in de Ikea halen of kan dat ook uit China?

Tips zijn welkom :P
Voor normale lampen zou ik gewoon lekker naar de IKEA gaan, kost ook daar geen drol en ze zijn een grote speler in de LED-markt.
Dromerzondag 6 september 2015 @ 19:32
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 18:04 schreef shiznuts het volgende:
Verder ga ik niet zoeken op net iets goedkopere keukengerei en shizzle. Interest: 0. Loop gewoon een shop in en haal daar gewoon degelijk spul. Kun je eerst door je handen laten gaan ook.

Oh, maar de dingetjes die ik wil kosten hier een hoop meer. Zo'n opvouwbare waterketel gaat hier snel naar de 40 euro toe en via AE had ik 'm voor 15 euro oid. Ik ga heus niet voor elk lepeltje in China shoppen hoor. :D Wat voor vrijwel dezelfde prijs bij de Action ligt haal ik daar. Er ligt er één op minder dan 10 minuten lopen van m'n huis.

En ff m'n XPB-verzameling uitbreiden met een rode 10.000. Toch mooier dan zo'n condoom eromheen doen.

Xiaomi-10000mAh-Power-Bank-For-Smartphone-8.png?resize=300%2C180

[ Bericht 7% gewijzigd door Dromer op 06-09-2015 20:04:45 ]
shizzondag 6 september 2015 @ 20:26
Rood? Zuurstokroze. :P
Serpent207zondag 6 september 2015 @ 21:02
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2015 14:23 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Bij gebruik van de standaard BG kortingscodes werkt cashbackxl niet [shopkorting wel]. Bij geek16 dus wel?
Ik heb 't pas een keer eerder gedaan met een coupon en toen werkte het, ging er vanuit dat het bij elke zou werken. (Nog) niet gecheckt dus.
dimmakzondag 6 september 2015 @ 21:41
MED / FOK! start slimme samenwerking met Chinese webshops

Wat is deze? :o
GGMMzondag 6 september 2015 @ 21:42
quote:
Een hele slimme samenwerking.

Er zijn al 364 topics in deze reeks dus het werd hoog tijd voor een eigen forum! :)
dimmakzondag 6 september 2015 @ 21:44
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 21:42 schreef GGMM het volgende:

[..]

Een hele slimme samenwerking.

Er zijn al 364 topics in deze reeks dus het werd hoog tijd voor een eigen forum! :)
Inderdaad. Ik ben benieuwd hoe het ingevuld gaat worden. :)
mscholzondag 6 september 2015 @ 21:52
quote:
binnenkort een taal dropdown menuutje met chinees en nederlands :+
larry_flyntzondag 6 september 2015 @ 21:54
Leuk idee! Ben benieuwd hoe het gaat werken.
rene90zondag 6 september 2015 @ 21:56
quote:
iets waar ik de laatste tijd erg druk mee ben geweest ;)
dimmakzondag 6 september 2015 @ 21:57
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2015 21:56 schreef rene90 het volgende:

[..]

iets waar ik de laatste tijd erg druk mee ben geweest ;)
^O^ Ik ben benieuwd
Miniemzondag 6 september 2015 @ 21:58
quote:
1s.gif Op zondag 6 september 2015 21:56 schreef rene90 het volgende:

[..]

iets waar ik de laatste tijd erg druk mee ben geweest ;)
Ik kan er nog niet in ;( nog wachten tot de 8e :+
rene90zondag 6 september 2015 @ 22:03
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 21:58 schreef Miniem het volgende:

[..]

Ik kan er nog niet in ;( nog wachten tot de 8e :+
ik lekker wel :6
Meeste bekende shops van hier doen mee trouwens, dus erg handig om zo'n direct lijntje te hebben. Ook om zelf te vragen of ze misschien wat kunnen doen aan de prijs, of gewoon bepaalde webcare natuurlijk. In ieder geval een plek waar alles centraal Is.
verbraakjezondag 6 september 2015 @ 22:12
Goed bezig Fok!
longinuszondag 6 september 2015 @ 22:14
Als ze maar neutraal blijven en niet sommige dingen wegmodden als dat niet positief blijkt :{
rene90zondag 6 september 2015 @ 22:38
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 22:14 schreef longinus het volgende:
Als ze maar neutraal blijven en niet sommige dingen wegmodden als dat niet positief blijkt :{
Ben zelf ook mod daar dus dat komt wel goed, ben de afgelopen weken al bezig om de shops uit te leggen hoe FOK! een beetje werkt :')
tokko1zondag 6 september 2015 @ 22:48
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 22:38 schreef rene90 het volgende:

[..]

Ben zelf ook mod daar dus dat komt wel goed, ben de afgelopen weken al bezig om de shops uit te leggen hoe FOK! een beetje werkt :')
Iets uitleggen aan Chinezen, in weken? :') Ga uit van maanden :X
In iedergeval heb je genoeg werk voor je, leuk dat Fok! dit initiatief neemt ^O^
Ben benieuwd wat/hoe het gaat worden.

En Rene, Succes en thanks alvast :Y
larry_flyntzondag 6 september 2015 @ 23:15
Leuk Rene90! Is dit een hobby of wordt dit echt je werk? Dan heb je namelijk wel een toffe baan!
tokko1zondag 6 september 2015 @ 23:28
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 23:15 schreef larry_flynt het volgende:
Leuk Rene90! Is dit een hobby of wordt dit echt je werk? Dan heb je namelijk wel een toffe baan!
Fok! wordt voor 90+% gerund door vrijwilligers hé ;)
defokkingfokerzondag 6 september 2015 @ 23:29
Vertel die Chinezen maar de mooie verhalen van :') en laat ze :') zo veel mogelijk in hun reacties gebruiken

:')
monkeybrainzondag 6 september 2015 @ 23:47
Deze topic verdwijnt toch niet in dat forum?
Dan komt er allemaal dom tuig rondhangen :'(
MacorgaZmaandag 7 september 2015 @ 00:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2015 10:33 schreef Miniem het volgende:
Nog handige/parktische spullen uit China voor in huis? Badkamer, keuken bijv? Ik heb hier bijvoorbeeld wel eens keramische messen voorbij zien komen.
Zou een dergelijk thee-ei oke zijn? http://www.buyincoins.com/item/59331.html
Voor de woonkamer dien ik bijv nog led lampen te kopen, beter in de Ikea halen of kan dat ook uit China?

Tips zijn welkom :P
Ik zag laatst iemand hier die keukenkraken had gehaald en daar zoek ik nu ook toevallig naar.
Van die goedkope standaardkranen zijn in Nederland 20 euro bij de Ikea, op AliExpress ook.
De kranen van 60 euro zijn echter 20 a 30 dollar bij AliExpress en dat scheelt dan wel :D

Al is dat minder "praktisch"/gadgety en meer functioneel :7
Catch22-maandag 7 september 2015 @ 00:16
quote:
2s.gif Op maandag 7 september 2015 00:12 schreef MacorgaZ het volgende:

[..]

Ik zag laatst iemand hier die keukenkraken had gehaald en daar zoek ik nu ook toevallig naar.
Van die goedkope standaardkranen zijn in Nederland 20 euro bij de Ikea, op AliExpress ook.
De kranen van 60 euro zijn echter 20 a 30 dollar bij AliExpress en dat scheelt dan wel :D

Al is dat minder "praktisch"/gadgety en meer functioneel :7
Ik vraag me toch echt af hoe de kwaliteit daar van is.

CHI gaat falen. Dat zie je van te voren aankomen. Die Chinese kunnen echt geen extra service verlenen met die flinterdunne marges (no offence kenzi)
lf2maandag 7 september 2015 @ 02:07
Iemand leuk IOT devices gekocht of gezien ? Voor bv Home automation ?

Topic lekker volgen
l0lownkillmaandag 7 september 2015 @ 07:18
Top initiatief rené!
quote:
1s.gif Op maandag 7 september 2015 00:16 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Ik vraag me toch echt af hoe de kwaliteit daar van is.

CHI gaat falen. Dat zie je van te voren aankomen. Die Chinese kunnen echt geen extra service verlenen met die flinterdunne marges (no offence kenzi)
Dat denk ik zo op het eerste oog niet, shops hebben nu ook enigzins vat op de Nederlandse (Fok!) consument. Zal vooral gaan verschillen per shop me dunkt.

[ Bericht 95% gewijzigd door l0lownkill op 07-09-2015 07:26:57 ]
hidditmaandag 7 september 2015 @ 08:03
Een mooie slime zet denk ik zo. Alleen de tijd zal moeten leren Of het echt gaat werken. Maar zeker een mooi idee om op een Nederlandse site makkelijk contact te kunnen leggen met chineese shops, voor veel mensen zal dat denk ik net het stapje zijn om toch dingen te vragen enzo. ^O^
rene90maandag 7 september 2015 @ 08:07
quote:
1s.gif Op maandag 7 september 2015 08:03 schreef hiddit het volgende:
Een mooie slime zet denk ik zo. Alleen de tijd zal moeten leren Of het echt gaat werken. Maar zeker een mooi idee om op een Nederlandse site makkelijk contact te kunnen leggen met chineese shops, voor veel mensen zal dat denk ik net het stapje zijn om toch dingen te vragen enzo. ^O^
Dat is ook het hele idee, je merkt hier al gewoon dat er genoeg animo is om over deze zaken te lullen. En als shops zich positief laten zien door bijvoorbeeld ook een topic te hebben van 'special plice my fliend' (ik weet niet of zij daarom kunnen lachen, maar oké) om te kijken of ze een lagere prijs aan de FOK!kers kunnen bieden heb je toffe dingen. En tuurlijk zullen ze wel topics maken met gewoon de bekende reclame dingetjes, maar als dat niks is gewoon overheen lezen. En feedback over CHI als het live is is meer dan welkom, voor de mods (waaronder ik) zal het ook erg kijken zijn hoe het zich ontwikkeld de eerste paar dagen.
shizmaandag 7 september 2015 @ 08:19
Doe ever buying ff in de unblock dan.
Enne zoals al eerder gewenst: succes. ;) Die andere ouwe shoppert ook. :+
rene90maandag 7 september 2015 @ 08:25
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 08:19 schreef shiznuts het volgende:
Doe ever buying ff in de unblock dan.
Enne zoals al eerder gewenst: succes. ;) Die andere ouwe shoppert ook. :+
Dacht dat dat al gefixt was, heb het nog een keer neergelegd. En thanks, hehe.
shizmaandag 7 september 2015 @ 08:27
Mic test 1 - 2 test test http://**********.com
Kuhlymaandag 7 september 2015 @ 08:33
3 maanden gewacht op allbuy. Ze beloofden een full refund. Ik ben benieuwd, contact verloopt wel redelijk goed met hen (serena).

Was wel benieuwd naar de miband. Maar nu ik een apple watch heb gekregen heeft die ook niet zoveel zin.
rene90maandag 7 september 2015 @ 08:34
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 08:27 schreef shiznuts het volgende:
Mic test 1 - 2 test test http://everbuying.com
Mic tst 1 - 2 test test http://everbuying.com
eddepetfoktmaandag 7 september 2015 @ 08:46
quote:
1s.gif Op maandag 7 september 2015 08:33 schreef Kuhly het volgende:
3 maanden gewacht op allbuy. Ze beloofden een full refund. Ik ben benieuwd, contact verloopt wel redelijk goed met hen (serena).

Was wel benieuwd naar de miband. Maar nu ik een apple watch heb gekregen heeft die ook niet zoveel zin.
Ik wens je sterkte. Ze 'zuigen' je helemaal leeg daar bij Allbuy, heb alle smoezen al voorbij zien komen. Nu heb ik een claim bij Paypall neergelegd en willen ze ineens wel in actie komen....als ik eerst de claim sluit.
Ik koop daar echt nooit meer...
shizmaandag 7 september 2015 @ 08:57
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 08:34 schreef rene90 het volgende:

[..]

Mic tst 1 - 2 test test http://everbuying.com
http://everbuying.com whoop whoop! :7
rene90maandag 7 september 2015 @ 09:05
quote:
1s.gif Op maandag 7 september 2015 08:46 schreef eddepetfokt het volgende:
Ik wens je sterkte. Ze 'zuigen' je helemaal leeg daar bij Allbuy, heb alle smoezen al voorbij zien komen. Nu heb ik een claim bij Paypall neergelegd en willen ze ineens wel in actie komen....als ik eerst de claim sluit.
Ik koop daar echt nooit meer...
Allbuy was anders wel de shop die een coupon voor 200 powerbanks van 10 dollar had geregeld die allemaal netjes zijn aangekomen bij iedereen, dus zo zwart wit zie ik het niet ;)
Catch22-maandag 7 september 2015 @ 09:13
Zullen we in elk geval beginnen met in het reviewtopic de plaatjes in spoilers te posten? Dan is dat topic ook nog te lezen op mobiel :)
shizmaandag 7 september 2015 @ 09:15
quote:
11s.gif Op maandag 7 september 2015 09:13 schreef Catch22- het volgende:
Zullen we in elk geval beginnen met in het reviewtopic de plaatjes in spoilers te posten? Dan is dat topic ook nog te lezen op mobiel :)
Ja, of dat topic 'forcen' om als 3 á 5 reacties per pagina (op die manier link ik er altijd naartoe) ofzo gelezen te worden. Want zo is het inderdaad geen pretje om te komen. Dan is het te hopen dat ze hun review crossposten hier, anders wordt het niet gelezen.
Catch22-maandag 7 september 2015 @ 09:17
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 09:15 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Ja, of dat topic 'forcen' om als 3 á 5 reacties per pagina (op die manier link ik er altijd naartoe) ofzo gelezen te worden. Want zo is het inderdaad geen pretje om te komen. Dan is het te hopen dat ze hun review crossposten hier, anders wordt het niet gelezen.
Of per review een topic? Wel serieuze reviews natuurlijk.
shizmaandag 7 september 2015 @ 09:19
+1 Da's eigenlijk best een aardig idee.
Eigenlijk zoals Rene90 doet met de FP Reviews.
Eigen topic. En dan een linkje met een kleine illustratie misschien in het verzameltopic. :Y ^O^

Onserieuze reviews 'hey, heb dit net binnen, best kek!' kan idd wel gewoon hier.
Brammetjuh94maandag 7 september 2015 @ 09:23
Ons eigen subforum! yaaaaaaaaaaaaaaaaaas
Miniemmaandag 7 september 2015 @ 09:27
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 09:19 schreef shiznuts het volgende:
+1 Da's eigenlijk best een aardig idee.
Eigenlijk zoals Rene90 doet met de FP Reviews.
Eigen topic. En dan een linkje met een kleine illustratie misschien in het verzameltopic. :Y ^O^

Onserieuze reviews 'hey, heb dit net binnen, best kek!' kan idd wel gewoon hier.
+1 :Y iedere review eigen topic
shizmaandag 7 september 2015 @ 09:30
Ja, iedere reviewer z'n eigen topic.
Iedereen straks ff volgen: 'Shiznuts REV Central - Do(n't) buy this at home #1'. :+

Die Zmodo cam is trouwens binnen! Packaging doet me ergens aan denken... :P
hjO9OCA.jpg
Vooral omdat over het logo op het cellofaan een barcodesticker zat, dacht al 'huh, een YI cam?'

[ Bericht 20% gewijzigd door shiz op 07-09-2015 09:47:13 ]
Brammetjuh94maandag 7 september 2015 @ 09:38
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 09:30 schreef shiznuts het volgende:
Ja, iedere reviewer z'n eigen topic.
Iedereen straks ff volgen: 'Shiznuts REV Central - Do(n't) buy this at home #1'. :+

Die Zmodo cam is trouwens binnen! Packaging doet me ergens aan denken... :P
Zo fijn! Dan kan ik alles voortaan goed volgen :)

Mijn Milights zijn ook binnen. Kek vette disco. Als iemand behoefte heeft aan een uitgebreide review hoor ik het wel ^^
Miniemmaandag 7 september 2015 @ 09:43
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 09:38 schreef Brammetjuh94 het volgende:

[..]

Zo fijn! Dan kan ik alles voortaan goed volgen :)

Mijn Milights zijn ook binnen. Kek vette disco. Als iemand behoefte heeft aan een uitgebreide review hoor ik het wel ^^
Ik ben wel benieuwd! Heb je gelijk een set gekocht? En is er niet al een keer een review van gemaakt trouwens?
RobertNLmaandag 7 september 2015 @ 09:47
quote:
11s.gif Op maandag 7 september 2015 09:17 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Of per review een topic? Wel serieuze reviews natuurlijk.
Lijkt mij wel een strak plan. Kunnen mensen er later ook nogmaals op terugkomen.
Moet dan wel gaan om reviews met een beetje inhoud inderdaad.
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 09:30 schreef shiznuts het volgende:
Ja, iedere reviewer z'n eigen topic.
Iedereen straks ff volgen: 'Shiznuts REV Central - Do(n't) buy this at home #1'. :+

Die Zmodo cam is trouwens binnen! Packaging doet me ergens aan denken... :P
[ afbeelding ]
Dan moet je wel alles gaan reviewen natuurlijk :9 _O_
Camera ziet er ook wel aardig uit!
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 09:38 schreef Brammetjuh94 het volgende:

[..]

Zo fijn! Dan kan ik alles voortaan goed volgen :)

Mijn Milights zijn ook binnen. Kek vette disco. Als iemand behoefte heeft aan een uitgebreide review hoor ik het wel ^^
Ja zeker! al gaat het nog een paar maanden duren voordat ik ze ga aanschaffen :+
rene90maandag 7 september 2015 @ 09:51
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 09:27 schreef Miniem het volgende:
+1 iedere review eigen topic
En er dan dus gelijk een verzameltopic van maken voor alle vragen over dat ding. Dus stel iemand heeft een nieuwe tablet, maakt een topic aan in CHI en kan ook een reviewtje plaatsen, mensen die vragen hebben kunnen gelijk in dat topic terecht omdat er iemand is die dat ding heeft.
Brammetjuh94maandag 7 september 2015 @ 09:51
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 09:47 schreef RobertNL het volgende:

Ja zeker! al gaat het nog een paar maanden duren voordat ik ze ga aanschaffen :+
Oei?! Hoezo dat dan?
RobertNLmaandag 7 september 2015 @ 09:53
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 09:51 schreef Brammetjuh94 het volgende:

[..]

Oei?! Hoezo dat dan?
Zit een paar maandjes in Azië. Zal eens kijken of er wellicht nog een bezoekje mogelijk is bij een shop.
shizmaandag 7 september 2015 @ 09:58
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 09:47 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Dan moet je wel alles gaan reviewen natuurlijk :9 _O_
Camera ziet er ook wel aardig uit!
Ja. De postbode is vandaag nog helemaal niet geweest. :@ Hij was vrijdag al binnen. Nu pas een keertje tijd gevonden de boel open te maken. :P Tijd is wel een beetje een issuetje de laatste tijd. Maar wie weet, nu reviews ook wat meer nut hebben voor anderen misschien weer een tandje bijzetten.

Misschien ook weer eens tijd nieuwe collectieve adviezen/guides te maken zoals voorheen al omtrent oordopjes, zaklampen, horloges en rc spul.
rene90maandag 7 september 2015 @ 10:26
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 09:58 schreef shiznuts het volgende:
Misschien ook weer eens tijd nieuwe collectieve adviezen/guides te maken zoals voorheen al omtrent oordopjes, zaklampen, horloges en rc spul.
Kan altijd op de Frontpage zulk spul ^O^ Die '5 must-haves' uit China heeft ook goed gescoord met veel reacties.

Sowieso de eerste week even CHI in de gaten houden, komen wat leuke acties met shops aan ;)
larry_flyntmaandag 7 september 2015 @ 10:44
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 10:26 schreef rene90 het volgende:

[..]

Kan altijd op de Frontpage zulk spul ^O^ Die '5 must-haves' uit China heeft ook goed gescoord met veel reacties.

Sowieso de eerste week even CHI in de gaten houden, komen wat leuke acties met shops aan ;)
Tof!!
dodge_911maandag 7 september 2015 @ 10:56
Kudos aan de crew ivm het CHI-gebeuren :)

En hier nog een voorstander van 1 review per topic waarin dan alles verameld kan worden over dat bepaalde item. Maar natuurlijk wél ook 'n threadje zoals dit hier, voor enigszins ontopic offtopic gezever :D
Catch22-maandag 7 september 2015 @ 11:05
quote:
12s.gif Op maandag 7 september 2015 10:56 schreef dodge_911 het volgende:
Kudos aan de crew ivm het CHI-gebeuren :)

En hier nog een voorstander van 1 review per topic waarin dan alles verameld kan worden over dat bepaalde item. Maar natuurlijk wél ook 'n threadje zoals dit hier, voor enigszins ontopic offtopic gezever :D
En dan de topics ook taggen (EARPHONES DRONE POWERBANK PHONE TABLET etc).
Brammetjuh94maandag 7 september 2015 @ 11:24
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 09:53 schreef RobertNL het volgende:
Zit een paar maandjes in Azië. Zal eens kijken of er wellicht nog een bezoekje mogelijk is bij een shop.

Ahaha. Vandaar! Nou veel plezier dan :) Ik geniet lekker van mijn rode licht :S
tokko1maandag 7 september 2015 @ 11:42
CHI staat zelfs op Tweakers frontpage.
Tweakers: Fok biedt Chinese webshops platform voor webcare
Zal binnenkort wel wat drukker worden hier/CHI :7
Kenzimaandag 7 september 2015 @ 11:53
quote:
16s.gif Op maandag 7 september 2015 11:42 schreef tokko1 het volgende:
CHI staat zelfs op Tweakers frontpage.
Tweakers: Fok biedt Chinese webshops platform voor webcare
Zal binnenkort wel wat drukker worden hier/CHI :7
Comments daar zijn wel weer van bedenkelijk niveau. :D
shizmaandag 7 september 2015 @ 11:53
Lol @ NightFox89 at Tweakers
quote:
Inhoud is ook van puberaal niveau. Misschien zouden ze daar iets aan moeten doen als ze serieus willen overkomen?
Ja, lekker mensen een ban geven als ze ffies offtopic gaan. Droge omgang.
FOK! is een krantje, wat lekkers en een bakkie koffie. Gewoon chill & gezellig. Jwt.
eddepetfoktmaandag 7 september 2015 @ 12:22
Wie kan mij een goedkoop compleet soldeersetje aanraden om motorkabeltjes aan een nano drone te solderen. Is priegelwerk,dus een mini boutje lijkt me handig.
Heb er zelf geen verstand van dus zodoende mijn vraag.

Bijv zoiets? http://www.banggood.com/9(...)r-Pump-p-924163.html al heb ik volgens mij alleen een bout, stand, schoonmaakmiddel en soldeer nodig.
rene90maandag 7 september 2015 @ 12:23
quote:
12s.gif Op maandag 7 september 2015 10:56 schreef dodge_911 het volgende:
Kudos aan de crew ivm het CHI-gebeuren :)

En hier nog een voorstander van 1 review per topic waarin dan alles verameld kan worden over dat bepaalde item. Maar natuurlijk wél ook 'n threadje zoals dit hier, voor enigszins ontopic offtopic gezever :D
Top, ik denk dat we dan het beste de wat kleinere reviewtjes hier kunnen houden, en de grotere dingen inderdaad eigen topics. Dus ook telefoons, ip cams et cetera. Om nou een apart topic te maken over een sleutelhanger is misschien een beetje overkill, maar de tijd zal het ook leren natuurlijk hoe het het beste werkt :)
Kenzimaandag 7 september 2015 @ 12:25
quote:
1s.gif Op maandag 7 september 2015 12:22 schreef eddepetfokt het volgende:
Wie kan mij een goedkoop compleet soldeersetje aanraden om motorkabeltjes aan een nano drone te solderen. Is priegelwerk,dus een mini boutje lijkt me handig.
Heb er zelf geen verstand van dus zodoende mijn vraag.

Bijv zoiets? http://www.banggood.com/9(...)r-Pump-p-924163.html
Loop ff binnen bij je plaatselijke Action / Lidl / etc ..daar zie je die dingen ook vaak liggen.
tokko1maandag 7 september 2015 @ 12:26
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 12:22 schreef eddepetfokt het volgende:
Wie kan mij een goedkoop compleet soldeersetje aanraden om motorkabeltjes aan een nano drone te solderen. Is priegelwerk,dus een mini boutje lijkt me handig.
Heb er zelf geen verstand van dus zodoende mijn vraag.
Ik zou je aan willen raden even bij de Aldi Lidl te kijken zoals Kenzi zegt. Of eventueel de Action, zelfde prijs en kwaliteit als china alleen dan direct binnen met CE keurmerk.
Kuhlymaandag 7 september 2015 @ 12:28
quote:
1s.gif Op maandag 7 september 2015 08:46 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Ik wens je sterkte. Ze 'zuigen' je helemaal leeg daar bij Allbuy, heb alle smoezen al voorbij zien komen. Nu heb ik een claim bij Paypall neergelegd en willen ze ineens wel in actie komen....als ik eerst de claim sluit.
Ik koop daar echt nooit meer...
Natuurlijk even een selfie erbij gedaan. Komt helemaal goed
eddepetfoktmaandag 7 september 2015 @ 12:38
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 12:25 schreef Kenzi het volgende:

[..]

Loop ff binnen bij je plaatselijke Action / Lidl / etc ..daar zie je die dingen ook vaak liggen.
Helaas bij action alleen vrij grote soldeerbout, leek me niet handig voor priegelwerk. Ik hobbel wel even naar de Gamma.
rene90maandag 7 september 2015 @ 13:58
08.00 gaat het open morgen ;) ^O^
N22maandag 7 september 2015 @ 14:12
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 13:58 schreef rene90 het volgende:
08.00 gaat het open morgen ;) ^O^
Zijn er ook snap-up aanbiedingen of coupons te winnen ?
Catch22-maandag 7 september 2015 @ 14:13
quote:
1s.gif Op maandag 7 september 2015 12:38 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Helaas bij action alleen vrij grote soldeerbout, leek me niet handig voor priegelwerk. Ik hobbel wel even naar de Gamma.
Daar hebben ze ook geen fijne volgens mij. Ik zou Conrad proberen (check ook coupons)
rene90maandag 7 september 2015 @ 14:14
quote:
10s.gif Op maandag 7 september 2015 14:12 schreef N22 het volgende:

[..]

Zijn er ook snap-up aanbiedingen of coupons te winnen ?
Gratis dingen ;)
l0lownkillmaandag 7 september 2015 @ 14:31
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 14:14 schreef rene90 het volgende:

[..]

Gratis dingen ;)
Dat wordt een dagje spijbelen morgen :7
larry_flyntmaandag 7 september 2015 @ 14:57
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 14:14 schreef rene90 het volgende:

[..]

Gratis dingen ;)
Nice!! Wordt me leerlingen gewoon laten werken en de meester China spul laten bestellen... ;)
RobertNLmaandag 7 september 2015 @ 15:51
quote:
1s.gif Op maandag 7 september 2015 08:46 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Ik wens je sterkte. Ze 'zuigen' je helemaal leeg daar bij Allbuy, heb alle smoezen al voorbij zien komen. Nu heb ik een claim bij Paypall neergelegd en willen ze ineens wel in actie komen....als ik eerst de claim sluit.
Ik koop daar echt nooit meer...
Hier waren ze niet zo moeilijk. Het standaard extra wachten verhaal maar daarna netjes doorgepakt :Y.
Paraiiamaandag 7 september 2015 @ 16:11
Afgelopen weekend eindelijk mijn Chuwi Vi10 mogen ontvangen van Banggood! Helaas is hij er aan de grens, net als de minix, uitgepikt maar dat heb ik er voor over.

De combinatie met de toetsenbord cover is zo goed als verteld wordt in andere reviews. Werkt vlekkeloos samen en transformeert je tablet zo in een laptopje.

Tot mijn grote verbazing kwam ik er echter achter dat de processor welke er in zit een andere is dan waarmee geadverteerd wordt. (Z3736F vs Z3735F, scheelt 0,5Ghz Heel vreemd want de tablet lijkt verder volledig origineel te zijn. Ik had bewust voor Banggood gekozen vanwege mijn, tot nu toe, positieve ervaringen met de after sales. Hopelijk kunnen ze dit wederom waarmaken. Ben zeer benieuwd. Dit was toch wel het laatste wat ik had verwacht.
rene90maandag 7 september 2015 @ 16:13
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 16:11 schreef Paraiia het volgende:
Afgelopen weekend eindelijk mijn Chuwi Vi10 mogen ontvangen van Banggood! Helaas is hij er aan de grens, net als de minix, uitgepikt maar dat heb ik er voor over.

De combinatie met de toetsenbord cover is zo goed als verteld wordt in andere reviews. Werkt vlekkeloos samen en transformeert je tablet zo in een laptopje.

Tot mijn grote verbazing kwam ik er echter achter dat de processor welke er in zit een andere is dan waarmee geadverteerd wordt. (Z3736F vs Z3735F, scheelt 0,5Ghz Heel vreemd want de tablet lijkt verder volledig origineel te zijn. Ik had bewust voor Banggood gekozen vanwege mijn, tot nu toe, positieve ervaringen met de after sales. Hopelijk kunnen ze dit wederom waarmaken. Ben zeer benieuwd. Dit was toch wel het laatste wat ik had verwacht.
Gelijk een mooie test-case voor banggood en hun Webcare ;) Morgen om 08.00 zal alles duidelijk worden.
dodge_911maandag 7 september 2015 @ 16:26
Een uurtje geleden mijn Xiaomi Square speaker in ontvangst genomen, besteld bij AllBuy
Had de hoop eigenlijk al opgegeven, en wou eind deze week een claim starten ervoor bij PP.
Na 'n uurtje opladen meteen in gebruik genomen met 'n podcast om te luisteren.
Ik ben aardig onder de indruk van de sound : voor zo 'n klein ding zit er toch wel wat bass in, imho.
Hij zal vooral dienst gaan doen onder m'n hoofdkussen, voor podcasts bij 't slapengaan ;)

Het geluidje dat'ie maakt als hij opstart komt me van ergens bekend voor, maar ik kan het niet plaatsen.
Ben net al mijn BT audiospul afgegaan, maar daar zit 't niet bij.
RobertNLmaandag 7 september 2015 @ 16:35
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 16:11 schreef Paraiia het volgende:
Afgelopen weekend eindelijk mijn Chuwi Vi10 mogen ontvangen van Banggood! Helaas is hij er aan de grens, net als de minix, uitgepikt maar dat heb ik er voor over.

De combinatie met de toetsenbord cover is zo goed als verteld wordt in andere reviews. Werkt vlekkeloos samen en transformeert je tablet zo in een laptopje.

Tot mijn grote verbazing kwam ik er echter achter dat de processor welke er in zit een andere is dan waarmee geadverteerd wordt. (Z3736F vs Z3735F, scheelt 0,5Ghz Heel vreemd want de tablet lijkt verder volledig origineel te zijn. Ik had bewust voor Banggood gekozen vanwege mijn, tot nu toe, positieve ervaringen met de after sales. Hopelijk kunnen ze dit wederom waarmaken. Ben zeer benieuwd. Dit was toch wel het laatste wat ik had verwacht.
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 16:13 schreef rene90 het volgende:

[..]

Gelijk een mooie test-case voor banggood en hun Webcare ;) Morgen om 08.00 zal alles duidelijk worden.
Toch ga ik al even inhaken :6

Je hebt de versie met WIFI en 3G / 64GB? Die is er alleen met de 35 dacht ik.
http://www.devicespecifications.com/en/comparison/c3cd33536

Het verschil 1.83 vs 2.16Ghz is overigens in de praktijk niet heel spannend. Ja de kloksnelheid is iets hoger maar ook de warmte. De 36 is in de praktijk (meermaals kunnen/mogen testen) warmer en gaat dan trotthelen tot de basis kloksnelheid. De 35 daarintegen kan langere tijd de hogere kloksnelheid aanhouden.

Bij de Pipo X7 was het zelfs zo dat na een bios update de 36 veel minder vaak naar de 2.16 toe schoot. Achteraf is het verschil in de praktijk vrijwel nul of in het voordeel van de 35. Zou er zelf niet heel erg rouwig om zijn.
eddepetfoktmaandag 7 september 2015 @ 16:48
quote:
[..]

Gelijk een mooie test-case voor banggood en hun Webcare ;) Morgen om 08.00 zal alles duidelijk worden.
Ik heb ook nog een mooie testcase voor BG.
Waar ik een paar dagen geleden nog super enthousiast was over de H8 Mini, nu al nu overleden [na een vlucht of 10-12]. Netjes bericht naar BG gestuurd met foto's en filmpjes maar ze beginnen met de standaard 'allbuy' praktijken als 'can you check battery' en 'can you send pictures'( die ik er dus al bij had gedaan). En er is duidelijk op te zien dat de rotor niet draait.

Jammer, want ik heb tot nu toe altijd goede ervaringen met BG aftersales....
Anyway, ik hoop dat ze een nieuwe willen sturen en anders moet ik zelf de motor(s)gaan vervangen.

Helaas is de kwaliteit van de H8 mini dus inderdaad niet best, zoals ik al in veel reviews gelezen had, maar waarvan ik dacht dat het wel mee zou vallen.
En ondanks dat ik er maar 13$ p.s. voor heb betaald komt ruim 1$ per vlucht toch nog duur uit. Maar wel veel plezier mee gehad zo lang het duurde want dat ding vliegt als een dolle.

Heeft iemand trouwens de afgelopen weken iets bij BG gewonnen [behalve de 5BG points en de kortingcoupons die je niet op flashsales kan gebruiken]?

[ Bericht 2% gewijzigd door eddepetfokt op 07-09-2015 16:56:06 ]
rene90maandag 7 september 2015 @ 17:32
quote:
1s.gif Op maandag 7 september 2015 16:48 schreef eddepetfokt het volgende:
Waar ik een paar dagen geleden nog super enthousiast was over de H8 Mini, nu al nu overleden [na een vlucht of 10-12]. Netjes bericht naar BG gestuurd met foto's en filmpjes maar ze beginnen met de standaard 'allbuy' praktijken als 'can you check battery' en 'can you send pictures'( die ik er dus al bij had gedaan). En er is duidelijk op te zien dat de rotor niet draait.
Tja, snap dat banggood hier niks mee doet. Een product wat al een aantal weken oud is waarschijnlijk en ook dus wel gecrasht kan zijn, ik snap dat ze hier niks mee doen eerlijk gezegd. Is het nou een tablet / telefoon ofzo is het een ander verhaal, maar een quadcopter van 13 dollar is het de vraag wat je mag verwachten. Misschien een paar dollar tegemoetkoming om een nieuwe te kopen, maar een resend vind ik ook wat veel gevraagd.
eddepetfoktmaandag 7 september 2015 @ 17:47
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 17:32 schreef rene90 het volgende:

[..]

Tja, snap dat banggood hier niks mee doet. Een product wat al een aantal weken oud is waarschijnlijk en ook dus wel gecrasht kan zijn, ik snap dat ze hier niks mee doen eerlijk gezegd. Is het nou een tablet / telefoon ofzo is het een ander verhaal, maar een quadcopter van 13 dollar is het de vraag wat je mag verwachten. Misschien een paar dollar tegemoetkoming om een nieuwe te kopen, maar een resend vind ik ook wat veel gevraagd.
Nee joh, ik heb dat ding vrijdag binnen gekregen.[en zondagochtend al mail naar Bg gestuurd dat de drone al kapot is]
Als het een paar weken oud was of als er zichtbare schade was zou ik niet meer gaan reclameren, maar zelf de motor vervangen.

Overigens klopt het niet dat ze er niks mee doen, dat zei ik ook niet...
Dit
is wat ik wel zei: 'netjes bericht naar BG gestuurd met foto's en filmpjes maar ze beginnen met de standaard 'allbuy' praktijken als 'can you check battery' en 'can you send pictures'( die ik er dus al bij had gedaan). En er is duidelijk op te zien dat de rotor niet draait.'
Of en zo ja welke oplossing ze bieden weet ik nog niet...

Mijn post ging er dan ook niet om dat dat ding kapot is, maar over het feit dat BG reageerde met bovengenoemde dooddoeners..wat ik wel van Allbuy maar niet van BG gewend was.

[ Bericht 7% gewijzigd door eddepetfokt op 07-09-2015 17:59:32 ]
julius123maandag 7 september 2015 @ 18:14
net een geschil geopend tegen Gearbest,
telefoon die ik besteld heb is nooit ontvangen door mij omdat DPD het pakket kapot gemaakt heeft.
steeds een paar dagen wachten zeggen ze, maar nu heb ik al anderhalve week niks van ze gehoord :(
Serpent207maandag 7 september 2015 @ 18:26
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 18:14 schreef julius123 het volgende:
net een geschil geopend tegen Gearbest,
telefoon die ik besteld heb is nooit ontvangen door mij omdat DPD het pakket kapot gemaakt heeft.
steeds een paar dagen wachten zeggen ze, maar nu heb ik al anderhalve week niks van ze gehoord :(
Duurt inderdaad ontzettend lang voordat ze reageren. Kan wel een maandje duren voordat je alles opgelost hebt..
shizmaandag 7 september 2015 @ 18:35
Kan er ook een topic komen waar je alle shops, en personen ter plekke in China misschien zelfs, kunt vragen om een product request? En dan maar afwachten of een partij hapt?

Ik wil nog altijd de Almighty Eagle (Blackhawk) E1. :'(
Gexs6lF.jpg
As seen on: http://item.taobao.com/item.htm?id=39870151027 & http://item.taobao.com/item.htm?id=19120787521 .

Agents durven het niet aan (want: mes) en webshops die wel messen aandurven, die hebben 'em niet.
rene90maandag 7 september 2015 @ 18:39
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 18:35 schreef shiznuts het volgende:
Kan er ook een topic komen waar je alle shops, en personen ter plekke in China misschien zelfs, kunt vragen om een product request? En dan maar afwachten of een partij hapt?
Jup, een bepaalde shop had ook het idee dat je gewoon in hun webcare kan vragen of ze een couponnetje kunnen fixen voor een bepaald product. En een andere shop heeft een topic speciaal voor suggesties van users ;)

Tevens komt er een 'Chinashoppen voor dummies' sticky om dit topic gericht te houden op gewoon lekker lullen over de aankopen.
julius123maandag 7 september 2015 @ 18:39
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 18:35 schreef shiznuts het volgende:
Kan er ook een topic komen waar je alle shops, en personen ter plekke in China misschien zelfs, kunt vragen om een product request? En dan maar afwachten of een partij hapt?

Ik wil nog altijd de Almighty Eagle (Blackhawk) E1. :'(
[ afbeelding ]
As seen on: http://item.taobao.com/item.htm?id=39870151027 & http://item.taobao.com/item.htm?id=19120787521 .

Agents durven het niet aan (want: mes) en webshops die wel messen aandurven, die hebben 'em niet.
:9~
ManageTheAngermaandag 7 september 2015 @ 18:46
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 18:35 schreef shiznuts het volgende:
Kan er ook een topic komen waar je alle shops, en personen ter plekke in China misschien zelfs, kunt vragen om een product request? En dan maar afwachten of een partij hapt?

Ik wil nog altijd de Almighty Eagle (Blackhawk) E1. :'(
[ afbeelding ]
As seen on: http://item.taobao.com/item.htm?id=39870151027 & http://item.taobao.com/item.htm?id=19120787521 .

Agents durven het niet aan (want: mes) en webshops die wel messen aandurven, die hebben 'em niet.
Waarom geen Leatherman of Officiersmes van Victorinox?
dodge_911maandag 7 september 2015 @ 18:58
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 18:35 schreef shiznuts het volgende:
Ik wil nog altijd de Almighty Eagle (Blackhawk) E1. :'(
[ afbeelding ]
As seen on: http://item.taobao.com/item.htm?id=39870151027 & http://item.taobao.com/item.htm?id=19120787521 .
Vet ding! Hebbuh :9~ :9~
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 18:46 schreef ManageTheAnger het volgende:
Waarom geen Leatherman of Officiersmes van Victorinox?
Omdat ik die al heb :)
ManageTheAngermaandag 7 september 2015 @ 19:03
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 18:14 schreef julius123 het volgende:
net een geschil geopend tegen Gearbest,
telefoon die ik besteld heb is nooit ontvangen door mij omdat DPD het pakket kapot gemaakt heeft.
steeds een paar dagen wachten zeggen ze, maar nu heb ik al anderhalve week niks van ze gehoord :(
quote:
1s.gif Op maandag 7 september 2015 18:26 schreef Serpent207 het volgende:

[..]

Duurt inderdaad ontzettend lang voordat ze reageren. Kan wel een maandje duren voordat je alles opgelost hebt..
Als dat maar geen voorbode is voor mijn bestelling.
Had gehoopt hem deze week binnen te krijgen aangezien ze 2-5 werkdagen aangaven met bestellen.
Terwijl als ik de order check, doet de tracking het niet (dat is opzich redelijk normaal gezien de periode van 5 dagen), en is het met "Local standard shipping" verzonden....
shizmaandag 7 september 2015 @ 19:18
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 18:46 schreef ManageTheAnger het volgende:

[..]

Waarom geen Leatherman of Officiersmes van Victorinox?
Eh. Gewoon. Chinees. Awesome. Cheap en praktisch. :P
Can't mes(s) with the Almighty. O-) _O_
Miniemmaandag 7 september 2015 @ 19:19
Ik zag dat de redmi pro 2 meerdere kleuren heeft. Zijn die backcovers los verkrijbaar? Ik kan ze zelf niet vinden.

201507201814123004.jpg
shizmaandag 7 september 2015 @ 19:28
Vast wel... https://xiaomi.world.tmall.com -> http://world.tmall.com/item/45498269169.htm
Waarschijnlijk op AliExpress/bij webshops heus ook wel.
julius123maandag 7 september 2015 @ 19:54
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 19:19 schreef Miniem het volgende:
Ik zag dat de redmi pro 2 meerdere kleuren heeft. Zijn die backcovers los verkrijbaar? Ik kan ze zelf niet vinden.

[ afbeelding ]
redmi pro 2 lijkt me hetzelfde als de redmi 2?

zo ja:
http://www.banggood.com/M(...)tphone-p-992530.html
Miniemmaandag 7 september 2015 @ 20:07
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 19:54 schreef julius123 het volgende:

[..]

redmi pro 2 lijkt me hetzelfde als de redmi 2?

zo ja:
http://www.banggood.com/M(...)tphone-p-992530.html
Het zijn helaas niet dezelfde kleuren :N Zelf ook geen idee of de redmi 2 en de pro versie hetzelfde zijn.
rene90maandag 7 september 2015 @ 21:03
Wat een overloper is het ook...
MED / Welkom RobertNL op CHI
EugeneKrabsmaandag 7 september 2015 @ 21:06
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2015 13:25 schreef shiznuts het volgende:
Looks like it. https://earson.world.tmall.com
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
299 CNY t.o.v. 148 CNY (ER-151) is wel een fors verschil in prijs.
Nog steeds 1500mAh? Wtf, wel meer watt speakers, maar zelfde accucapaciteit
Miniemmaandag 7 september 2015 @ 21:09
Succes Robert ^O^
shizmaandag 7 september 2015 @ 21:16
Ja, houd ons maar in toom. :P
>:) If you can.
quote:
5s.gif Op maandag 7 september 2015 21:06 schreef EugeneKrabs het volgende:

[..]

Nog steeds 1500mAh? Wtf, wel meer watt speakers, maar zelfde accucapaciteit
Design vind ik ook een beetje mweh, terwijl de ER-151 toch een special mojo had. :D
Gewoon het feit dat 'ie af en toe voor 18 USD ofzo te krijgen was en dan toch een echt nice package bood.
l0lownkillmaandag 7 september 2015 @ 21:43
*Waar Robert aan de rechterhamd van René zit

Succes!
dodge_911maandag 7 september 2015 @ 21:47
quote:
14s.gif Op maandag 7 september 2015 21:16 schreef shiznuts het volgende:
Ja, houd ons maar in toom. :P
>:) If you can.
They'll try, I'm sure :)

quote:
Gewoon het feit dat 'ie af en toe voor 18 USD ofzo te krijgen was en dan toch een echt nice package bood.
Nice package... I lol'd :)
Downstarmaandag 7 september 2015 @ 22:09
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 21:03 schreef rene90 het volgende:
Wat een overloper is het ook...
MED / Welkom RobertNL op CHI
Gaat fok dan nog meer commerciële bende binnenhalen of blijft het nog wel een beetje ons topic??
Ik zie namelijk de bui al hangen..
EugeneKrabsmaandag 7 september 2015 @ 22:12
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 22:09 schreef Downstar het volgende:

[..]

Gaat fok dan nog meer commerciële bende binnenhalen of blijft het nog wel een beetje ons topic??
Ik zie namelijk de bui al hangen..
Hij zal z'n best doen om jullie niet weg te jagen want het aantal nieuwe bezoekers is dit jaar het laagst sinds 2001 ;)
rene90maandag 7 september 2015 @ 22:15
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 22:09 schreef Downstar het volgende:
Ik zie namelijk de bui al hangen..
Ik ook, dus waarom denk je dat ik en Robert het gaan modden :7 En los van het modden ben ik degene die vanuit de PR-hoek de contacten met de shops heeft. Dus wat dat betreft gaat het wel goed komen.
Tjackamaandag 7 september 2015 @ 22:29
Hopelijk gaat dit een heel groot succes worden. :)
l0lownkillmaandag 7 september 2015 @ 22:57
En hopelijk wordt het niet al te onoverzichtelijk, als half huishoudend Nederland zich in dit nederige gezellige topicje voegt :P
Daarbij, worden de andere 2 Chinese topics (smartphones en wintabs) ook in CHI geplaatst?
dodge_911maandag 7 september 2015 @ 22:58
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 22:57 schreef l0lownkill het volgende:
En hopelijk wordt het niet al te onoverzichtelijk, als half huishoudend Nederland zich in dit nederige gezellige topicje voegt :P
Is er geen ingangsexamen, dan?
Miniemmaandag 7 september 2015 @ 22:59
quote:
12s.gif Op maandag 7 september 2015 22:58 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Is er geen ingangsexamen, dan?
De stamgasten mogen er toch alleen in? 8-)
rene90maandag 7 september 2015 @ 23:00
quote:
1s.gif Op maandag 7 september 2015 22:59 schreef Miniem het volgende:

[..]

De stamgasten mogen er toch alleen in? 8-)
CHI-OLDBIES _O-
johanndoemaandag 7 september 2015 @ 23:00
Bij iemand het logitech toetsenbord al verzonden?

Krijg ondertussen meer het idee dat het een te groot succes is geweest en ze het net zo lang uitstellen tot je cancelled
dimmakmaandag 7 september 2015 @ 23:03
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 23:00 schreef johanndoe het volgende:
Bij iemand het logitech toetsenbord al verzonden?

Krijg ondertussen meer het idee dat het een te groot succes is geweest en ze het net zo lang uitstellen tot je cancelled
Ik las op tweakers.net dat geen voorraad hadden.
tokko1maandag 7 september 2015 @ 23:10
quote:
1s.gif Op maandag 7 september 2015 23:03 schreef dimmak het volgende:

[..]

Ik las op tweakers.net dat geen voorraad hadden.
Inderdaad, waren paar users die mailtjes hadden dat eind sept/okt geleverd zou gaan worden omdat het nu niet op vooraad was. Gewoona afwachten, voor dat geld ga ik echt niet cancelen :P

(http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1646660)
doctor.starbucksdinsdag 8 september 2015 @ 06:32
quote:
12s.gif Op maandag 7 september 2015 22:58 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Is er geen ingangsexamen, dan?
Vraag 1) wie is Jack
Vraag 2) wat is de gemiddelde verzendtijd
Vraag 3) wanneer betaal je importkosten?
Vraag 3a) en hoe voorkom je deze

Zoiets?
l0lownkilldinsdag 8 september 2015 @ 07:21
Wie ís Jack? :'(
Kenzidinsdag 8 september 2015 @ 07:26
ik ken alleen een Serena. :P
rene90dinsdag 8 september 2015 @ 07:58
Schopje de goede kant op!
RobertNLdinsdag 8 september 2015 @ 08:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 06:32 schreef doctor.starbucks het volgende:

[..]

Vraag 1) wie is Jack
Vraag 2) wat is de gemiddelde verzendtijd
Vraag 3) wanneer betaal je importkosten?
Vraag 3a) en hoe voorkom je deze

Zoiets?
Ik heb nu al bezwaar tegen de antwoorden van 3a :P
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 07:21 schreef l0lownkill het volgende:
Wie ís Jack? :'(
Onze oude taobao-baas met tig webshops die gesloten werden doordat Paypal ''verboden'' items zag :P

Laatst was Tiffany ook nog eens online, heb een van mijn eerste Taobao orders daar gedaan :Y
Kuhlydinsdag 8 september 2015 @ 08:12
Ik dacht al, magggikniiee??? :'(
tokko1dinsdag 8 september 2015 @ 08:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 september 2015 08:12 schreef Kuhly het volgende:
Ik dacht al, magggikniiee??? :'(
:( we mogen allemaal niet...

Nu weer GC ipv CHI? :P
rene90dinsdag 8 september 2015 @ 08:15
quote:
16s.gif Op dinsdag 8 september 2015 08:15 schreef tokko1 het volgende:

[..]

:( we mogen allemaal niet...

Nu weer GC ipv CHI? :P
Jup, anders worden jullie allemaal agressief als je niet kan posten hier natuurlijk dus om jullie te sussen nog maar even hier O+
Tinydealdinsdag 8 september 2015 @ 08:17
Grotere kop koffie nodig? ;)
rene90dinsdag 8 september 2015 @ 08:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 08:17 schreef Tinydeal het volgende:
Grotere kop koffie nodig? ;)
_O-
tokko1dinsdag 8 september 2015 @ 08:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 08:17 schreef Tinydeal het volgende:
Grotere kop koffie nodig? ;)
Oeh wie zou dit nou zijn?! :7

Verkopen jullie die ook? Grote koppen koffie, of koffie koppen?
RobertNLdinsdag 8 september 2015 @ 08:18
quote:
16s.gif Op dinsdag 8 september 2015 08:17 schreef tokko1 het volgende:

[..]

Oeh wie zou dit nou zijn?! :7

Verkopen jullie die ook? Grote koppen koffie, of koffie koppen?
Als ze daar net zo veel koffietentjes hebben als hier in Korea dan kan je bijna geen 2 stappen zetten zonder :D. Maar wel aallemaal in papieren bekertjes dus of ze koppen hebben :+

Van die zelfroerende dingen wel :Y
Kenzidinsdag 8 september 2015 @ 08:19
quote:
16s.gif Op dinsdag 8 september 2015 08:17 schreef tokko1 het volgende:

[..]

Oeh wie zou dit nou zijn?! :7

Verkopen jullie die ook? Grote koppen koffie, of koffie koppen?
Vast wel... maar Chinese koffie is niet te drinken ... oploskoffie met suiker en melk er al in gepoederd...
hidditdinsdag 8 september 2015 @ 08:19
Ahaa we zijn weer terug hier :D neem aan dat jullie hard bezig zijn aan CHI live te krijgen O+
RobertNLdinsdag 8 september 2015 @ 08:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 08:19 schreef Kenzi het volgende:

[..]

Vast wel... maar Chinese koffie is niet te drinken ... oploskoffie met suiker en melk er al in gepoederd...
Klinkt als horror.
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 september 2015 08:19 schreef hiddit het volgende:
Ahaa we zijn weer terug hier :D neem aan dat jullie hard bezig zijn aan CHI live te krijgen O+
Natuurlijk :D
rene90dinsdag 8 september 2015 @ 08:20
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 september 2015 08:19 schreef hiddit het volgende:
Ahaa we zijn weer terug hier :D neem aan dat jullie hard bezig zijn aan CHI live te krijgen O+
Zeker, RobertNL hebben we al blauw gekregen dus dat is stap 1 :D
Kenzidinsdag 8 september 2015 @ 08:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 08:20 schreef rene90 het volgende:

[..]

Zeker, RobertNL hebben we al blauw gekregen dus dat is stap 1 :D
Vind zijn blauw mooier :7
hidditdinsdag 8 september 2015 @ 08:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 08:20 schreef rene90 het volgende:

[..]

Zeker, RobertNL hebben we al blauw gekregen dus dat is stap 1 :D
Dan wachten wij met smart :D :)
Dromerdinsdag 8 september 2015 @ 08:22
Ja verdorie.. chinese phone-topic is zo te zien al verplaatst. Ik wacht in spanning af.
En veel plezier/succes Robert. :)
RobertNLdinsdag 8 september 2015 @ 08:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 08:22 schreef Dromer het volgende:
Ja verdorie.. chinese phone-topic is zo te zien al verplaatst. Ik wacht in spanning af.
En veel plezier/succes Robert. :)
Bedankt ;)
kovenantdinsdag 8 september 2015 @ 08:27
ik had zelfs nog reminder geplaatst in telefoon om chi.fok.nl te bekijken ;(
shizdinsdag 8 september 2015 @ 08:29
Ja mang. Danny een beetje 8 sep 8:00 vermelden... ik nog wekker zetten ook. ;( Mang mang mang.

:T Nu komt zo toch de postbode, ben ik eens klaar wakker i.p.v. met spleetoogjes de deur open doen. :+
rene90dinsdag 8 september 2015 @ 08:29
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 september 2015 08:27 schreef kovenant het volgende:
ik had zelfs nog reminder geplaatst in telefoon om chi.fok.nl te bekijken ;(
Ik zal je een dm sturen als het live is :7
rene90dinsdag 8 september 2015 @ 08:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 08:29 schreef shiznuts het volgende:
spleetoogjes de deur open doen.
Dat hoort toch bij het aannemen van pakketjes uit China :+
shizdinsdag 8 september 2015 @ 08:30
Verbind daar ff een forced audible 'ding dong' aan, would ya. :P
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 08:30 schreef rene90 het volgende:

[..]

Dat hoort toch bij het aannemen van pakketjes uit China :+
Gaat om een getracked pakketje met DHL uit Duitsland. :@

Maar die andere postbode zal niet lang daarna ook vast aanbellen.
tokko1dinsdag 8 september 2015 @ 08:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 08:29 schreef rene90 het volgende:

[..]

Ik zal je een dm sturen als het live is :7
Ahja, alles uit china duurt wat langer.. zo ook dit ;(
tokko1dinsdag 8 september 2015 @ 08:31
We zijn LIVE! c_/
rene90dinsdag 8 september 2015 @ 08:32
Schopje 2
tokko1dinsdag 8 september 2015 @ 08:34
Eerste user post in CHI? :D

Ennuhhh, m'n quadcopter lijkt bijna onderweg te zijn.. hierover later meer :7
Kuhlydinsdag 8 september 2015 @ 08:37
Ik heb een Rii mini i25a ontvangen. Alleen doen de up en down ir keys het niet. Als oplossing kan ik een nieuwe kopen met korting. Ik vraag me alleen af of ik dat wel moet accepteren. Voorderest werkt hij goed.
julius123dinsdag 8 september 2015 @ 08:37
Ziet er netjes uit allemaal.
Straks gearbest maar eens lastigvallen hiero:)
Shefkeedinsdag 8 september 2015 @ 08:38
Succes ermee Rene en Robert!
larry_flyntdinsdag 8 september 2015 @ 08:39
Leuk dit jongens!
Tinydealdinsdag 8 september 2015 @ 08:42
*O* w/
rene90dinsdag 8 september 2015 @ 08:43
We doen ons best, handige linkjes voor iedereen:
Allbuy give-away, 10 quadcopters tot 100 dollar worden weggegeven
Feedback wordt op prijs gesteld
Newbies kunnen hierheen worden doorverwezen
Paxliedinsdag 8 september 2015 @ 08:44
*O*
denkjedatdinsdag 8 september 2015 @ 08:49
Tijdje terug in deze post iemand gezien die een xiaomi rugzak had aangeschaft.
Hoe bevalt ie? ben ook opzoek naar een rugzak en vond deze er wel mooi uit zien.
201531794539813.jpg
rene90dinsdag 8 september 2015 @ 08:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 08:49 schreef denkjedat het volgende:
Tijdje terug in deze post iemand gezien die een xiaomi rugzak had aangeschaft.
Hoe bevalt ie? ben ook opzoek naar een rugzak en vond deze er wel mooi uit zien.
[ afbeelding ]
Shiznuts heeft hem dacht ik, en anders kan je de webcare van Ibuygou even testen om te vragen hoe de kwaliteit van de tas is of zoiets want die bieden hem aan dacht ik. ;)
shizdinsdag 8 september 2015 @ 09:04
:Y Wilde 'em eerste geloof ik ook bij Ibuygou bestellen, maar die konden er geloof ik niet meer aankomen. Hij is ook verdwenen op de officiële xiaomi tmall world store. AliExpress zou misschien nog kunnen, daar had ik 'em uiteindelijk vandaan, ja. Chille rugtas!
D9Yw6s3.jpg
Miniemdinsdag 8 september 2015 @ 09:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 08:42 schreef Tinydeal het volgende:
*O* w/
Kenzi, is it you? :+

Yeuh w/
Surveillance-Fietsdinsdag 8 september 2015 @ 09:21
Als ik een camera zoek, zoeentje om foto's mee te maken. Welke shop moet ik dan hebben?
Kenzidinsdag 8 september 2015 @ 09:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 09:17 schreef Miniem het volgende:

[..]

Kenzi, is it you? :+

Yeuh w/
ssshhttt B-)

moet nu echt opletten welk Chrome venster ik open heb voor ik post :+
shizdinsdag 8 september 2015 @ 09:22
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 september 2015 09:21 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Als ik een camera zoek, zoeentje om foto's mee te maken. Welke shop moet ik dan hebben?
www.kamera-express.nl ofzo.
>> FOT / [centraal] Wie helpt me aan een nieuwe camera #32
Miniemdinsdag 8 september 2015 @ 09:23
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 september 2015 09:21 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Als ik een camera zoek, zoeentje om foto's mee te maken. Welke shop moet ik dan hebben?
:D Geen china shop :N
SuperHarregarredinsdag 8 september 2015 @ 09:24
Veel users in China die hier posten. :P Die hebben dit toch niet nodig? :P Of ben je aanbieder Kenzi? ;)
Kenzidinsdag 8 september 2015 @ 09:24
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 september 2015 09:21 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Als ik een camera zoek, zoeentje om foto's mee te maken. Welke shop moet ik dan hebben?
Als je Nikon / Canon etc bedoeld, kan je het beste inderdaad kamera-express.nl oid hebben.
Merk camera's zijn niet echt veel goedkoper in China. Wel in Hong Kong maar dan moet je een betrouwbare verkoper vinden. En je kan problemen ondervinden met garantie (Canon en grijze import gaan niet goed samen)

Camera accessoires zoals flitsers, statieven etc kan je wel lekker goedkoop uit China halen.
Surveillance-Fietsdinsdag 8 september 2015 @ 09:25
Hoezo geen china shop. :(

Ik wil een camera die doet wat ie moet doen met 20 hulpstukken die ik niet gebruik. Voor een prijs die beter is dan in nederland. Ik wil geen 70 euro voor een camera betalen bij de Mediamarkt die tot 3 meter diepte 'waterdicht is'. ;(
SuperHarregarredinsdag 8 september 2015 @ 09:27
Electronica, in ieder geval de topkwaliteit is soms ook nog eens duurder in China. Waarbij je dan ook nog moet opletten dat je geen 水货 treft als je 't goedkoper kunt krijgen. Als je veel geld uitgeeft voor top zou ik niet miniem beknibbelen met groter risico. Probeerspul is natuurlijk wel goedkoop en daar is dit dan ook meer voor.
shizdinsdag 8 september 2015 @ 09:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 09:25 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Hoezo geen china shop. :(

Ik wil een camera die doet wat ie moet doen met 20 hulpstukken die ik niet gebruik. Voor een prijs die beter is dan in nederland. Ik wil geen 70 euro voor een camera betalen bij de Mediamarkt die tot 3 meter diepte 'waterdicht is'. ;(
China heeft alleen goedkope krakkemikkige noname zooi van een standaard dat 6 jaar terug ligt ofzo.
Voor eckte cameras, https://www.onestop-digital.com/index.php misschien nog. Kan daar een tikkie goedkoper zijn. Wel een beetje iffier met garantie. Wel weer met NL een no import tax policy.
Surveillance-Fietsdinsdag 8 september 2015 @ 09:30
Ah,,, ff kijken jongens. Top :)
#ANONIEMdinsdag 8 september 2015 @ 09:32
Aliexpress is wel een beetje de marktleider in de China shops toch?
Die zie ik eigenlijk altijd wel voorbij komen :P
Paraiiadinsdag 8 september 2015 @ 09:32
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2015 16:35 schreef RobertNL het volgende:

[..]

[..]

Toch ga ik al even inhaken :6

Je hebt de versie met WIFI en 3G / 64GB? Die is er alleen met de 35 dacht ik.
http://www.devicespecifications.com/en/comparison/c3cd33536

Het verschil 1.83 vs 2.16Ghz is overigens in de praktijk niet heel spannend. Ja de kloksnelheid is iets hoger maar ook de warmte. De 36 is in de praktijk (meermaals kunnen/mogen testen) warmer en gaat dan trotthelen tot de basis kloksnelheid. De 35 daarintegen kan langere tijd de hogere kloksnelheid aanhouden.

Bij de Pipo X7 was het zelfs zo dat na een bios update de 36 veel minder vaak naar de 2.16 toe schoot. Achteraf is het verschil in de praktijk vrijwel nul of in het voordeel van de 35. Zou er zelf niet heel erg rouwig om zijn.
Blij dat je even inhaakt, want mijn kennis gaat niet verder dan de zwart witte getallen (en dan maak ik nog de fout dat er 0,5 tussen zou zitten wat uiteraard slechts 0,33 is).

De versie welke ik in mijn bezit heb is de 32GB zonder 3G versie. Echter ben ik overtuigd geraakt door je verhaal, heb ook even rond zitten neuzen op het wereldwijde web en dat sterkt de mening. Dank voor je reactie! De tablet wordt op dit moment inderdaad vrijwel niet warm. De eerste ervaringen zijn ook erg positief. :D
Miniemdinsdag 8 september 2015 @ 09:34
quote:
4s.gif Op dinsdag 8 september 2015 09:32 schreef Leonos het volgende:
Aliexpress is wel een beetje de marktleider in de China shops toch?
Die zie ik eigenlijk altijd wel voorbij komen :P
In principe omdat het een grote markthandel met veel verkopers is net zoals bijv. Ebay.
Webshops staan daar weer apart van.
EugeneKrabsdinsdag 8 september 2015 @ 09:34
quote:
4s.gif Op dinsdag 8 september 2015 09:32 schreef Leonos het volgende:
Aliexpress is wel een beetje de marktleider in de China shops toch?
Die zie ik eigenlijk altijd wel voorbij komen :P
Nja dat is meer een Chinese Ebay met dus heel veel particuliere en zakelijke aanbieders :)
shizdinsdag 8 september 2015 @ 09:35
quote:
4s.gif Op dinsdag 8 september 2015 09:32 schreef Leonos het volgende:
Aliexpress is wel een beetje de marktleider in de China shops toch?
Die zie ik eigenlijk altijd wel voorbij komen :P
AliExpress is geen shop, maar een bazaar/handelsplaats... een platform waar shops zich kunnen presenteren met hun aanbod (ook bestaande webshops). Zeer grote player inderdaad, maar dus oppassen dat de verkoper betrouwbaar is. Voor meer: zie OP (OpeningsPost, verplichte kost!).
Brammetjuh94dinsdag 8 september 2015 @ 09:52
Holy shit. Dit is echt super vet.
tokko1dinsdag 8 september 2015 @ 10:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 09:52 schreef Brammetjuh94 het volgende:
Holy shit. Dit is echt super vet.
Zo, we hebben weer een (binnenkort) verslaafde erbij :7
Brammetjuh94dinsdag 8 september 2015 @ 10:02
quote:
16s.gif Op dinsdag 8 september 2015 10:01 schreef tokko1 het volgende:

[..]

Zo, we hebben weer een (binnenkort) verslaafde erbij :7
Als je mijn PayPal ziet, dan wist je dat dit het geval al was. Maar ik vind het geweldig opgezet en het ziet er super goed uit!
supernigerdinsdag 8 september 2015 @ 10:34
Welke Chinashop heeft adapters voor laptops?
Tinydealdinsdag 8 september 2015 @ 10:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 10:34 schreef superniger het volgende:
Welke Chinashop heeft adapters voor laptops?
http://www.tinydeal.com/i(...)_id=&cat_change=true

ajb :)
hidditdinsdag 8 september 2015 @ 10:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 09:24 schreef Kenzi het volgende:

[..]
Camera accessoires zoals flitsers, statieven etc kan je wel lekker goedkoop uit China halen.
Een paar goedkope filters waar kan je die het best halen?
P4tjedinsdag 8 september 2015 @ 10:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 10:34 schreef superniger het volgende:
Welke Chinashop heeft adapters voor laptops?
Die adapters kan je beter in Nederland (tweedehands) kopen van het laptop merk zelf. De meeste merken gebruiken dezelfde aansluiting / voltage, alleen even opletten dat die minimaal dezelfde stroom kan leveren.

Met een beetje zoeken scheelt het bijna niets in prijs. De Chinese adapters zijn vaak slecht gebouwd en beveiligd.
tokko1dinsdag 8 september 2015 @ 10:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 10:51 schreef P4tje het volgende:

[..]

Die adapters kan je beter in Nederland (tweedehands) kopen van het laptop merk zelf. De meeste merken gebruiken dezelfde aansluiting / voltage, alleen even opletten dat die minimaal dezelfde stroom kan leveren.

Met een beetje zoeken scheelt het bijna niets in prijs. De Chinese adapters zijn vaak slecht gebouwd en beveiligd.
Adapters uit china zijn inderaad niet echt om aan te raden, zijn echt genoeg verhalen voorbij gekomen (onder andere in dit topic) over exploderende/ontvlammende adapters.
outcast_withindinsdag 8 september 2015 @ 11:49
Zijn er al aanbiedingen die er uit springen in het nieuwe china baksel van fok?

Ik keek even vluchtig maar het leek niks anders dan normale newsletter aanbiedingen.
Miniemdinsdag 8 september 2015 @ 11:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 11:49 schreef outcast_within het volgende:
Zijn er al aanbiedingen die er uit springen in het nieuwe china baksel van fok?

Ik keek even vluchtig maar het leek niks anders dan normale newsletter aanbiedingen.
Niet echt, behalve de prijsvraag.
Kenzidinsdag 8 september 2015 @ 12:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 11:50 schreef Miniem het volgende:

[..]

Niet echt, behalve de prijsvraag.
Komt vanzelf. :) Het is voor iedereen nog nieuw. (vanuit de shops dan)
Kuhlydinsdag 8 september 2015 @ 12:02
Refund gekregen van allbuy, voor het zoekraken van mn miBand. Prima opgelost.
eddepetfoktdinsdag 8 september 2015 @ 12:46
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 september 2015 12:02 schreef Kuhly het volgende:
Refund gekregen van allbuy, voor het zoekraken van mn miBand. Prima opgelost.
Hier ook vanmorgen [na het aanmaken van claim] uiteindelijk refund gekregen voor mijn bestelling van 8 juni die helaas nooit geleverd is.
revpolendinsdag 8 september 2015 @ 12:54
voor mijn nieuwe bedrijfsbus ben ik opzoek naar goede dashcam.
Graag klein dingetje ergens ingebouwd dan wel in de hoek van mijn raam.
graag 1 die uit zich zelf opneemt / uitgaat. en liefst niet 1 die altijd in mijn 12 volt moet zitten :P
shizdinsdag 8 september 2015 @ 13:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 12:54 schreef revpolen het volgende:
voor mijn nieuwe bedrijfsbus ben ik opzoek naar goede dashcam.
Graag klein dingetje ergens ingebouwd dan wel in de hoek van mijn raam.
graag 1 die uit zich zelf opneemt / uitgaat. en liefst niet 1 die altijd in mijn 12 volt moet zitten :P
Dit niks voor je? http://www.innovv.com/#!the-k1/c3r6

Verder natuurlijk: http://www.techmoan.com/blog/category/car-dvr-dashcams .
dimmakdinsdag 8 september 2015 @ 13:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 12:54 schreef revpolen het volgende:
voor mijn nieuwe bedrijfsbus ben ik opzoek naar goede dashcam.
Graag klein dingetje ergens ingebouwd dan wel in de hoek van mijn raam.
graag 1 die uit zich zelf opneemt / uitgaat. en liefst niet 1 die altijd in mijn 12 volt moet zitten :P
Wat heb je tot nu toe zelf gevonden?
Kuhlydinsdag 8 september 2015 @ 13:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 12:54 schreef revpolen het volgende:
voor mijn nieuwe bedrijfsbus ben ik opzoek naar goede dashcam.
Graag klein dingetje ergens ingebouwd dan wel in de hoek van mijn raam.
graag 1 die uit zich zelf opneemt / uitgaat. en liefst niet 1 die altijd in mijn 12 volt moet zitten :P
Ik weet er niets van, maar misschien wel handig te melden hoe je dan de stroomvoorziening voor je ziet. Dmv accu of een rechtstreekse kabel op een geschakelde plus? Bv die van je radio. Anders lijkt mij automatisch opnemen lastig.
revpolendinsdag 8 september 2015 @ 13:06
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 september 2015 13:02 schreef dimmak het volgende:

[..]

Wat heb je tot nu toe zelf gevonden?
ooit eens zo'n kreng gehad, elke x bij auto opstarten moest ik dat ding los aanzetten en stond de datum weer op 01-01-2000

Zelf uiteraard al diverse gevonden als china veteraan.. maar misschien hebben hier mensen ervaringen met bepaalde modellen!

http://www.aliexpress.com(...)_2,201444_5,201409_5

Lijkt me goeie alleen moet ff uitvinden hoe die rechtstreeks op contact kan
shizdinsdag 8 september 2015 @ 13:07
Die Ulefone watch is nou nog eens goedkoper (flauw trouwens) dan in de eerdere pre-sale (nog altijd pre-sale):
4f84ThG.jpg
~ http://www.gearbest.com/smart-watches/pp_225970.html
ericosmandinsdag 8 september 2015 @ 13:08
De afgelopen tijd besteld :

ED64plus*
SPOILER
HTB1T9kdHpXXXXbkapXXq6xXFXXXw.jpg
ED64 plus is a Game Cartridge emulator for your N64 Console.
It allows you to play your favourite backup game on your N64 console via ED64 plus.Besides the game cartridge emulation function.
http://www.aliexpress.com(...)ard/32354802142.html

Inkt voor Canon MG5550
SPOILER
HTB1Wy5QGXXXXXaFXpXXq6xXFXXXh.jpg
Nadat mijn schoonzus 3 maanden heeft moeten wachten tot ik het eindelijk ging bestellen... :)
http://www.aliexpress.com(...)5450/2037641046.html
GPS tracker voor de auto*
SPOILER
HTB1cvh6FVXXXXXCXXXXq6xXFXXXE.jpg
Realtime GSM/GPRS/GPS Locator Car Vehicle Tracker Tracking Device TK110

http://www.aliexpress.com(...)Real/1975503923.html
Converse all star shoes
SPOILER
Converse schoenen besteld voor mijn vriendin. Bevallen goed en zijn zoals de titel vermeld origineel.
HTB1LrDcHVXXXXbxXpXXq6xXFXXXk.jpg
http://www.aliexpress.com(...)sic/32353122033.html
Multifunctional Automatic Cable Wire Stripper
SPOILER
Werkt perfect ( niet verwacht ) stript kabels zonder moeite en snijd niet door de andere mantel heen :)
HTB1nEg7GpXXXXbuXVXXq6xXFXXXZ.jpg
http://www.aliexpress.com(...)l-25/1707634086.html
A8 5.5" Car HUD Head Up Display OBD II 2*
SPOILER
Head Up Display voor in mijn auto :) nu hopen dat hij goed werkt 8)7
0
http://www.ebay.nl/itm/15(...)e=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Alles met een * moet ik nog ontvangen
shizdinsdag 8 september 2015 @ 13:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 13:06 schreef revpolen het volgende:

[..]

ooit eens zo'n kreng gehad, elke x bij auto opstarten moest ik dat ding los aanzetten en stond de datum weer op 01-01-2000

Zelf uiteraard al diverse gevonden als china veteraan.. maar misschien hebben hier mensen ervaringen met bepaalde modellen!

http://www.aliexpress.com(...)_2,201444_5,201409_5

Lijkt me goeie alleen moet ff uitvinden hoe die rechtstreeks op contact kan
Als het voor je bedrijfsbus is... dan kan het belastingstechnisch toch zeker wel duurder zijn dan 20 USD. Serieus, wat verwacht je daar dan voor. ;( Krijg je weer zo'n 'kreng' dat het maar halfbakken doet.
Neways...
quote:
shizdinsdag 8 september 2015 @ 13:15
Qua HUDjes: https://www.indiegogo.com(...)o-a-smart-car#/story :9~
China, get to work! O-) :P
revpolendinsdag 8 september 2015 @ 13:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 13:09 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Als het voor je bedrijfsbus is... dan kan het belastingstechnisch toch zeker wel duurder zijn dan 20 USD. Serieus, wat verwacht je daar dan voor. ;( Krijg je weer zo'n 'kreng' dat het maar halfbakken doet.
Neways...

[..]

is china shopping toch? :P
en 1 jaar tijd, nieuw huis ( nu ff dubbele lasten .. :( )
nieuw bedrijfspand en nieuwe bedrijfsbus hakt er toch wel in als zzp'er :D
Den_Haagdinsdag 8 september 2015 @ 14:33
Zoek eigenlijk nog een simpele motornavigatie (inclusief stevige houder).
Veel rond gekeken op aliexpress maar er is zoveel keuze
Catch22-dinsdag 8 september 2015 @ 14:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 14:33 schreef Den_Haag het volgende:
Zoek eigenlijk nog een simpele motornavigatie (inclusief stevige houder).
Veel rond gekeken op aliexpress maar er is zoveel keuze
Ik heb nog niet heel erg overtuigende reviews van de Chinese navigatie gelezen.
Iemand91dinsdag 8 september 2015 @ 14:36
Blegh, ook de Yi van m'n broer moet de focus van aangepast worden.
RobertNLdinsdag 8 september 2015 @ 14:41
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 september 2015 14:35 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Ik heb nog niet heel erg overtuigende reviews van de Chinese navigatie gelezen.
Heb wel eens een systeem voor in de auto gekocht. Die werkte prima na aankoop van nieuwe kaarten :). Als er een systeem is dat Windows ce draait zit je qua navigatie vaak wel aardig. Grootste probleem van een systeem op de motor lijkt mij het scherm (helderheid) en de waterdichtheid en dat valt niet te testen natuurlijk.
dimmakdinsdag 8 september 2015 @ 14:54
Zojuist weer een zooi onderdelen voor mijn telefoon besteld vanuit China. Gebroken scherm + cameralens en defecte front cam werkt niet echt lekker. :P
RobertNLdinsdag 8 september 2015 @ 15:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 14:36 schreef Iemand91 het volgende:
Blegh, ook de Yi van m'n broer moet de focus van aangepast worden.
Veel out of focus dan?
Hier niet zo veel last van op die van mij.

quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 14:54 schreef dimmak het volgende:
Zojuist weer een zooi onderdelen voor mijn telefoon besteld vanuit China. Gebroken scherm + cameralens en defecte front cam werkt niet echt lekker. :P
Dat soort dingen trek ik ook toch weer regelmatig van Ebay / Aliexpress, moeilijkheid van vervangen valt (mij) over het algemeen ook best mee :Y.
dimmakdinsdag 8 september 2015 @ 15:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 15:00 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Veel out of focus dan?
Hier niet zo veel last van op die van mij.

[..]

Dat soort dingen trek ik ook toch weer regelmatig van Ebay / Aliexpress, moeilijkheid van vervangen valt (mij) over het algemeen ook best mee :Y.
Over het algemeen is het best makkelijk inderdaad. Ik doe het ook vaak voor vrienden en familie. Alleen laatst had ik een scherm voor mijn Nexus 5 zonder frame. Dus moest ik met lijm en een warmtepistool in de weer. Dat was iets minder. _O-

Kwaliteit van de LCD's zijn over het algemeen wel iets minder dan de originele. Maar voor die prijs vind ik het prima.
larry_flyntdinsdag 8 september 2015 @ 15:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 15:00 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Veel out of focus dan?
Hier niet zo veel last van op die van mij.

[..]

Dat soort dingen trek ik ook toch weer regelmatig van Ebay / Aliexpress, moeilijkheid van vervangen valt (mij) over het algemeen ook best mee :Y.
Heel veel succes! Wordt een top forum dit!!!
Catch22-dinsdag 8 september 2015 @ 15:14
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 september 2015 14:41 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Heb wel eens een systeem voor in de auto gekocht. Die werkte prima na aankoop van nieuwe kaarten :). Als er een systeem is dat Windows ce draait zit je qua navigatie vaak wel aardig. Grootste probleem van een systeem op de motor lijkt mij het scherm (helderheid) en de waterdichtheid en dat valt niet te testen natuurlijk.
Klopt. En je wil bij motor navigatie ook dat hij kronkelroutes kan uitstippelen.
RobertNLdinsdag 8 september 2015 @ 15:17
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 september 2015 15:14 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Klopt. En je wil bij motor navigatie ook dat hij kronkelroutes kan uitstippelen.
Ja, wellicht ben je met een waterdichte smartphone + motornavigatieapp wel net zo prettig af dan?
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 september 2015 15:09 schreef larry_flynt het volgende:

Heel veel succes! Wordt een top forum dit!!!
Bedankt :D
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 15:07 schreef dimmak het volgende:

[..]

Over het algemeen is het best makkelijk inderdaad. Ik doe het ook vaak voor vrienden en familie. Alleen laatst had ik een scherm voor mijn Nexus 5 zonder frame. Dus moest ik met lijm en een warmtepistool in de weer. Dat was iets minder. _O-

Kwaliteit van de LCD's zijn over het algemeen wel iets minder dan de originele. Maar voor die prijs vind ik het prima.
Tis de ene keer wat lastiger dan de andere keer inderdaad. Overigens voor Iphones ook wel eens hele behoorlijke schermpjes gehad (weinig verschil) maar ook wel waar je het duidelijk zag.
Ach, voor 20 euro kan je niet verwachten dat het zoals het origineel is natuurlijk ;)
Catch22-dinsdag 8 september 2015 @ 15:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 15:17 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Ja, wellicht ben je met een waterdichte smartphone + motornavigatieapp wel net zo prettig af dan?
Klopt. Motor navigatie van a merken is duur, je zit zo op 4-500 euro
tharonnydinsdag 8 september 2015 @ 16:19
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 september 2015 15:21 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Klopt. Motor navigatie van a merken is duur, je zit zo op 4-500 euro
Op het motor forum al het een en ander gelezen over een 4.3 inch navigatiesysteem dat wordt verkocht onder de naam rage (of naamloos op eBay). Erg veel klachten over de connector en scherm kwaliteit. Gaat voor mij een 2e hands TomTom oid worden denk ik..
larry_flyntdinsdag 8 september 2015 @ 16:30
Ik heb de Xiaomi Red 2 pro binnen gekregen. Super snel! Iemand behoefte aan een review?
RobertNLdinsdag 8 september 2015 @ 16:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 16:30 schreef larry_flynt het volgende:
Ik heb de Xiaomi Red 2 pro binnen gekregen. Super snel! Iemand behoefte aan een review?
Hoe meer reviews hoe meer vreugd ;)
larry_flyntdinsdag 8 september 2015 @ 16:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 16:31 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Meer reviews zijn atlijd beter :)
Krijg de achterkant er al niet vanaf :') haha
julius123dinsdag 8 september 2015 @ 16:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 16:33 schreef larry_flynt het volgende:

[..]

Krijg de achterkant er al niet vanaf :') haha
Hamer werkt goed O-)

rechtsonder aan de zijkant zit een stukje waar je je nagel onder kunt wurmen
larry_flyntdinsdag 8 september 2015 @ 16:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 16:38 schreef julius123 het volgende:

[..]

Hamer werkt goed O-)

rechtsonder aan de zijkant zit een stukje waar je je nagel onder kunt wurmen
Dan breekt mn nagel :') Nee krijg het neit voor elkaar...
julius123dinsdag 8 september 2015 @ 16:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2015 16:40 schreef larry_flynt het volgende:

[..]

Dan breekt mn nagel :') Nee krijg het neit voor elkaar...
dan met een oude bankpas of iets dergelijks.

jij drinkt niet genoeg mellek zeker ~O>