Ja, dat viel mij ook al op. Ik heb ook bij die truck gegeten en toen was er niets met knoflooksaus. Ik heb de bbq bal toen op, was lekker.quote:Op zondag 13 september 2015 20:50 schreef FutureFairytale het volgende:
Iwanius; die bal is met mayo, ketchup, mosterd, bbqsaus of pindasaus volgens het bord.
Speciaal voor jou knoflooksaus?
Als je Amsterdam in Rotterdam veranderd heb je wel een kans denk ik.quote:Op zondag 13 september 2015 18:22 schreef emmyemmy het volgende:
Iwanius, ik zoek een goedkoop tentje in Amsterdam waar ik morgen om 12 uur kan lunchen. Geen brood, maar noodles ofzo, of een andere keuken. Of een goede hamburger ofzo.
enig idee?
Nee. ribs wel en de hamburger van Voldaan BBQ wel helemaal opgegeten. Idem voor de Angus burger van Meat District en de lambsbout uit New Zealand. Daarna overal waar ik iets bestelde 1 of 2 happen van het gerecht genomen,meegenomen en onopvallend later in een vuilnisbak gedonderd.quote:Op zaterdag 12 september 2015 22:00 schreef Reya het volgende:
Heb je dat allemaal opgegeten? Wat een berg voedsel.
Anderen hebben het al wat voorbeelden aangehaald en ik kan alleen maar daarop aanvullen:quote:Op zondag 13 september 2015 18:22 schreef emmyemmy het volgende:
Iwanius, ik zoek een goedkoop tentje in Amsterdam waar ik morgen om 12 uur kan lunchen. Geen brood, maar noodles ofzo, of een andere keuken. Of een goede hamburger ofzo.
enig idee?
Ja ,maar smaakte en leek heel erg op die Remia knoflooksaus. Heb ook voordat ik hapte eerst alle saus eraf gehaald omdat ik het er een beetje muf vond uitzien en het leek ook erg op wat uit zo een Remia potje komt.quote:Op maandag 14 september 2015 00:30 schreef Isegrim het volgende:
Was het niet de truffelmayo? Maar die was wel zelfgemaakt. Ik vond die naam zo hilarisch, 'bal bekakt'.
Het ziet er wel uit als truffelmayo.
Eerst low-n-slow en daarna grill. BBQ zoals het hoort.quote:Op maandag 14 september 2015 09:57 schreef Bramito het volgende:
Hey Iwanius, is die lamsbout eerst gerookt of zo? Daarna in plakken op de grill begrijp ik?
Nou die lamsbout is echt gewoon nog rauw wat mij betreft. Dus niet echt low & slow.quote:Op maandag 14 september 2015 10:07 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Eerst low-n-slow en daarna grill. BBQ zoals het hoort.
Dim sum court heb ik al eens gegeten. Was een treurige boel.quote:Op maandag 14 september 2015 03:09 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Nee. ribs wel en de hamburger van Voldaan BBQ wel helemaal opgegeten. Idem voor de Angus burger van Meat District en de lambsbout uit New Zealand. Daarna overal waar ik iets bestelde 1 of 2 happen van het gerecht genomen,meegenomen en onopvallend later in een vuilnisbak gedonderd.
[..]
Anderen hebben het al wat voorbeelden aangehaald en ik kan alleen maar daarop aanvullen:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hoi Tin rechtsboven!
Als je in 1 van de deli's gaat eten en een stevige en goede bowl wilt hebben het volgende uitvragen:
[ afbeelding ]
Hofan (= dikke rijstdoodle) met sui kau ( = dimsum met garnalen gevuld) en char sui. (= varken)
Eventueel als je groente erbij wilt (in je soep) vragen of ze zoals op de foto choi sam hebben en anders pak choi (shanghai formaat)
[..]
Kan best low&slow zijn gegaan.. Maar dan niet heul lang.quote:Op maandag 14 september 2015 10:09 schreef Bramito het volgende:
[..]
Nou die lamsbout is echt gewoon nog rauw wat mij betreft. Dus niet echt low & slow.
Dat was toen ik er was ( 3? jaar geleden) niet zo. Laat je weten waar je bent gaan eten en wat je uiteindelijk hebt genomen? (al of niet met foto)quote:Op maandag 14 september 2015 10:38 schreef emmyemmy het volgende:
Dim sum court heb ik al eens gegeten. Was een treurige boel.
We gaan wel naar dat aziatische gedeelte en kijken wel even rond
Je bent op de goede weg hoor. Toch een paar kleine veranderingen die aanvullen op wat Isegrim al opsomde:quote:Op maandag 14 september 2015 14:21 schreef robdriessen het volgende:
Iwanius, wat een magistraal topic
Laat ik je dan meteen maar eens om advies in 010 vragen. Ik wil mijn (Amerikaanse) vriendin de komende maanden kennis laten maken met de aziatische keuken. Laatst heeft ze haar eerste Thai ervaring opgedaan (Khan Thoong, Schiedam) en ze heeft ook al mogen proeven van India/Pakistan (Sangam Tandoori, Vierambachtstraat), de wokchinees (New Ocean Paradise, Euromast) en all-you-can-eat Japanner (Sushi Qube, Hofplein).
Tijd voor verdere specialisatie. Wat heb ik op het oog?
- Nog een Thai (Soi 3, West-Kruiskade)
- Vietnamees (Little V, naast de Laurenskerk)
- De Betere Chinees (Asian Glories, Leeuwenstraat)
- De Betere Japanner (Cuisine Yama, Eendrachtsweg)
Wat zoek ik nog?
- Een goede Koreaan
- Een goede Indonesier
- Andere aziatische keukens die ik vergeten ben.
Ben ik op de goede weg? En kun je me aan nog wat adresjes helpen?
Ze kennen je kennelijk zo goed dat ze met komkommer en tomaat je favoriete konijn hebben nagemaaktquote:Op maandag 14 september 2015 03:09 schreef Iwanius het volgende:
Wat at / dronk je?
[ afbeelding ]
Eigen meegenomen fles die geaccepteerd werd en waar geen kurkgeld voor in rekening werd gebracht. Ik was de uitzondering op de regel dat er inprincipe geen eigen meegebrachte drank wordt geaccepteerd.
[ afbeelding ]
Bestelde kip en lamssate i.c.m. Thaise loempia's die in deze combinatie als starters nog twee keer extra keer werden uitgevraagd = 9 loempia's en 9 kip en 9 lamssate in totaal.
[ afbeelding ]
Links boven de welbekende Thaise melksoep alias Thom kha kai,daaronder de garnalesalade,daarnaast in het midden de welbekende Tom Yam Koeng en daarnaast,rechts,de welbekende Thaise vleessalade. Deze combinatie werd nog 1 keer extra uitgevraagd!
Impressies / Op of aanmerkingen
Tja... wat valt er nog te vertellen dan dat het allemaal prima smaakte en er gewoon lekker gegeten is. Heb zoals het heet ruimhartig mijn dank laten blijken bij het ontvangen van de rekening vanwege het verlenen van een gunst, en wel dat ik mijn eigen fles mocht meenemen en opdrinken.(kom er ook al wat jaartjes dus dan scheelt dat) Voor wat ,hoort wat luidt toch een oud gezegde?
Cijfer
8- / 10
Dim sum court was inderdaad héél slecht. Voer dat al uren in bakken lag te verpieteren.quote:Op maandag 14 september 2015 10:38 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Dim sum court heb ik al eens gegeten. Was een treurige boel.
We gaan wel naar dat aziatische gedeelte en kijken wel even rond
Jij ziet ook overal iets wat ik niet zie. Laat mij raden: Je hebt een achtergrond in de kunst of je ouders zijn voormalige hippies en kunstzinnig?quote:Op maandag 14 september 2015 17:11 schreef Cinderella_Man het volgende:
Ze kennen je kennelijk zo goed dat ze met komkommer en tomaat je favoriete konijn hebben nagemaakt
Ik was niet alleen hoor. We waren met zijn tweeën. Daarbij zie je dat we geen hoofdgerechten hebben genomen en alleen maar starters en side-dishes. Dus vrij licht allemaal i.c.m. de bubbels.quote:Op maandag 14 september 2015 09:29 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik kan er met m'n hoofd echt niet bij.. 3x die voorgerechtjes en dan ook nog 2x de vier andere gerechtjes. Chapeau
quote:Op maandag 14 september 2015 20:04 schreef emmyemmy het volgende:
Het was trouwens Nam Kee geworden. Had de noodle soep met garnalen dumplings, was lekker
Niet opgekregen, was veel.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |