Is nog (veel) goedkoper dan zo'n koopmanspak ook.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 14:43 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
Koopmans is echt van die overpriced zooi...
Pannenkoekbeslag zelf maken is echt niet zo moeilijk hoor: bloem, melk, eieren en een heel klein beetje zout. Dat is alles wat je nodig hebt.
Dat kan veel lekkerder. Met boekweitmeel erdoor, bijvoorbeeld.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 14:43 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
Koopmans is echt van die overpriced zooi...
Pannenkoekbeslag zelf maken is echt niet zo moeilijk hoor: bloem, melk, eieren en een heel klein beetje zout. Dat is alles wat je nodig hebt.
Ik weet niet wat treuriger is, 'de restaurant' of niet weten hoe je een pannekoekenbeslag maakt.quote:
Ik weet ook niet hoe het recept in een pannenkoekenrestaurant is.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 17:14 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Ik weet niet wat treuriger is, 'de restaurant' of niet weten hoe je een pannekoekenbeslag maakt.
Dat zal dezelfde reden hebben als waarom je thuis 50 liter koffie kunt zetten voor een euro of 5, en je in een restaurant dik 2 euro voor een zuinig kopje met een smerig koekje betaalt.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 17:29 schreef _Newman_ het volgende:
Ik snap alleen niet dat als je 30 of 40 pannekoeken voor 3 euro kan maken dat die pannekoeken dan 10 euro per stuk moeten kosten in pannekoekenrestaurants.
Die koekjes zijn helemaal niet smerigquote:Op woensdag 12 augustus 2015 17:33 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Dat zal dezelfde reden hebben als waarom je thuis 50 liter koffie kunt zetten voor een euro of 5, en je in een restaurant dik 2 euro voor een zuinig kopje met een smerig koekje betaalt.
Personeelskosten, overhead, marge. En omdat iedereen 't er blijkbaar gewoon voor over heeft.
Uiteindelijk zal de vraag wel zijn hoe je ze precies zoals in het pannenkoekenrestaurant krijgt. Dus groot, dik (maar wel gaar), en het beleg dat er mooi op blijft zitten.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 17:14 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Ik weet niet wat treuriger is, 'de restaurant' of niet weten hoe je een pannekoekenbeslag maakt.
Dit.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 17:38 schreef silverhill het volgende:
[..]
Uiteindelijk zal de vraag wel zijn hoe je ze precies zoals in het pannenkoekenrestaurant krijgt. Dus groot, dik (maar wel gaar), en het beleg dat er mooi op blijft zitten.
Je hoort er ook een gebakje bij te bestellen á 3 euroquote:Op woensdag 12 augustus 2015 17:33 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Dat zal dezelfde reden hebben als waarom je thuis 50 liter koffie kunt zetten voor een euro of 5, en je in een restaurant dik 2 euro voor een zuinig kopje met een smerig koekje betaalt.
Personeelskosten, overhead, marge. En omdat iedereen 't er blijkbaar gewoon voor over heeft.
Je weet dat pannenkoekenbakkers niet gefokt worden?quote:Op woensdag 12 augustus 2015 23:41 schreef outcast_within het volgende:
is er niet een fokker pannenkoekenbakker van beroep?
Weet je ongeveer wanneer die uitgezonden was? Kan hem niet vinden op uitzendinggemist.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 00:41 schreef Postbus100 het volgende:
Je hebt een aflevering van de keuringsdienst van waarde hierover. Daarin wordt alles verteld. Vind het zelf een topaflevering.
http://www.npo.nl/keuringsdienst-van-waarde/22-11-2007/RVU_102944quote:Op donderdag 13 augustus 2015 11:39 schreef outcast_within het volgende:
[..]
Weet je ongeveer wanneer die uitgezonden was? Kan hem niet vinden op uitzendinggemist.
Ik ken twee mensen die bij verschillende pannenkoekhuizen in Nederland werken en daarbij wordt in elk geval altijd gebruik gemaakt van een bij de groothandel gekochte eierpannenkoekmix, welke met water wordt aangelengd tot een beslag.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 17:53 schreef _Newman_ het volgende:
Je kan het ook eens vragen aan iemand die daar werkt, dus gewoon als je daar eens eet gewoon vragen hoe ze het maken. Vraag ik soms ook wel eens bij de chinees ofzo hoe ze die nasi krijgen zo krijgen en die gast vertelde, dat gewoon aan me hoe ze het maken.
Oh, dank! Zo eens kijken.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 11:44 schreef Lienekien het volgende:
[..]
http://www.npo.nl/keuringsdienst-van-waarde/22-11-2007/RVU_102944
Ik ken toevallig een uitbater van een pannenkoekenrestaurant en dat is inderdaad een uitstekend verdienmodel. Je hebt lage kosten voor ingredienten en voorraadbeheer, personeel is goedkoop want een paar studentes die handig zijn met kinderen en koks die een pannenkoek kunnen bakken hoeven ook niet voor veel geld op de loonlijst. Kinderen zeuren bij hun ouders om daar te gaan eten, en na een half uurtje hebben ze het wel gezien en willen die ouders ook weer weg, dus je kunt per tafel een flink aantal keer per avond 50 euro omzet aftikken.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 17:29 schreef _Newman_ het volgende:
Ik snap alleen niet dat als je 30 of 40 pannekoeken voor 3 euro kan maken dat die pannekoeken dan 10 euro per stuk moeten kosten in pannekoekenrestaurants.
Ik ken iemand die een gietijzeren poffertjespan heeft. Dat geeft echt een (positief) verschil in smaak.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 12:25 schreef Lienekien het volgende:
Bekeken! De koekenbakker in deze uitzending maakt het wel zelf met eieren, melk en meel. Waarbij de vraag dan nog open staat wat voor meel.
Ik heb een heerlijke mix van een molen, die eerst een uurtje moet staan en die vind ik echt lekker. Maar nu ik Wouter Klootwijk aan de gang heb gezien, wil ik een gietijzeren pannenkoekpan.
Hè, getsie.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 12:30 schreef silverhill het volgende:
[..]
Ik ken iemand die een gietijzeren poffertjespan heeft. Dat geeft echt een (positief) verschil in smaak.
Ik vraag me na het zien van die aflevering nog wel af hoe je een pannenkoek mooi belegd krijgt. Ik krijg het zelf bijvoorbeeld niet voor elkaar een fatsoenlijke banaanpannenkoek te maken.
Heerlijk, en het summum is banaan-rozijn-rumquote:
Daar is je probleem. Dikke zware koekenpan halen en opnieuw proberen.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:31 schreef _Newman_ het volgende:
Maar ik heb geen koekenpan (alleen een wok) dus project pannekoek moet nog even wachten.
Merci, zat mobiel. Anders had ik hem direct erbij geplaatst.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 11:44 schreef Lienekien het volgende:
[..]
http://www.npo.nl/keuringsdienst-van-waarde/22-11-2007/RVU_102944
- gietijzeren pan is een must (maar daar ben ik te lui en te skeer voor)quote:Op donderdag 13 augustus 2015 11:44 schreef Lienekien het volgende:
[..]
http://www.npo.nl/keuringsdienst-van-waarde/22-11-2007/RVU_102944
Succes! En pics van het resultaat!quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:49 schreef outcast_within het volgende:
[..]
- gietijzeren pan is een must (maar daar ben ik te lui en te skeer voor)
- Beslag maakt eigenlijk niet zoveel uit, alles is wel prima lijkt het. Alleen niet te dik (ik ga denk ik volgende keer voor zelfrijzend bloem?, boter, eieren, volle melk, en zout
- Pan flink heet laten worden.
Heb er zin in
Meer massa, verdeelt de warmte van de pit beter en acteert als warmtebuffer.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:54 schreef Tinos85 het volgende:
Niet gekeken, maar waarom een gietijzeren pan? Maak je daarmee veel lekkerdere pannenkoeken?
Gietijzer is voor veel dingen echt veel beter, schijnt.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:54 schreef Tinos85 het volgende:
Niet gekeken, maar waarom een gietijzeren pan? Maak je daarmee veel lekkerdere pannenkoeken?
Klootwijk had gietijzer, in het restaurant stonden volgens mij plaatstalen, dus dat is ook een optie.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:49 schreef outcast_within het volgende:
[..]
- gietijzeren pan is een must (maar daar ben ik te lui en te skeer voor)
- Beslag maakt eigenlijk niet zoveel uit, alles is wel prima lijkt het. Alleen niet te dik (ik ga denk ik volgende keer voor zelfrijzend bloem?, boter, eieren, volle melk, en zout
- Pan flink heet laten worden.
Heb er zin in
En je weet ook welke dat is?quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:58 schreef Marsenal het volgende:
Bij een van de pannekoekhuizen op de lage vuursche doen ze een likkie van een of andere stroop door het beslag weet ik toevallig. Die pannekoeken zijn erg lekker.
Die ene.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 10:25 schreef TheWhiteCowboy het volgende:
[..]
En je weet ook welke dat is?
Als je nou het filmpje even bekijkt, dan weet je het.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 20:17 schreef Fer het volgende:
Ooit op vakantie de kinderen pannekoeken belooft en natuurlijk in de campingwinkel geen beslag, was best een flinke winkel, groter dan spar. Ook geen internet en smartphone toen om het uit te zoeken en dus de gok genomen met pizzameel, eieren en melk. Snufje zout en olie erin, dat waren dus de lekkerste pannekoeken ooit.
Sindsdien ben ok ervan overtuigd, dat Koopmans ons oplicht en dat er in die pakken iets van restproduct zit van de meelfabriek. Ongeschikt om brood van te bakken oid, dus dan maar in de pakken stoppen.
Eigenlijk vergelijkbaar als sla of frituurolie, dat is ook troep.
Wat ik mij afvraag: gebruiken ze geen speciale machines om zoveel pannekoeken te bakken?
http://www.beukhoreca.nl/(...)arrousel&type=6-pansquote:Op vrijdag 14 augustus 2015 20:17 schreef Fer het volgende:
Wat ik mij afvraag: gebruiken ze geen speciale machines om zoveel pannekoeken te bakken?
Gebruiken ze in de uitzending geen plaatstalen pan?quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:49 schreef outcast_within het volgende:
[..]
- gietijzeren pan is een must (maar daar ben ik te lui en te skeer voor)
quote:Op woensdag 12 augustus 2015 15:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat kan veel lekkerder. Met boekweitmeel erdoor, bijvoorbeeld.
Het nadeel van flink heet worden is dat de boter verbrand, ben ik achergekomen (teflon pan)quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 08:33 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Klootwijk had gietijzer, in het restaurant stonden volgens mij plaatstalen, dus dat is ook een optie.
Inderdaad, flink heet laten worden!
Bahquote:Op zondag 16 augustus 2015 22:37 schreef outcast_within het volgende:
[..]
Het nadeel van flink heet worden is dat de boter verbrand, ben ik achergekomen (teflon pan)
Ik ga denk ik nu rijstolie halen net als in die aflevering.
Hoezo 'bah'?quote:Op zondag 16 augustus 2015 22:44 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Bah
Gebruik lekker boter en zorg dat het niet verbrand
Omdat, de smaak van boterquote:Op zondag 16 augustus 2015 22:47 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Hoezo 'bah'?
Wouter Klootwijk zegt dat rijstolie nergens naar smaakt en als hij het zegt, dan geloof ik hem.
Hoe kan je 1) de pan heet maken en 2) de boter toch niet laten verbranden? Vraag ik me al heel lang af...quote:Op zondag 16 augustus 2015 22:44 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Bah
Gebruik lekker boter en zorg dat het niet verbrand
https://www.dovesfarm.co.(...)ngs_number=1&serving is 100% boekweitmeel en ik proef het verschil niet eens eigenlijk!quote:Op zaterdag 15 augustus 2015 18:45 schreef Igen het volgende:
[..]Een kwart ofzo. Teveel boekweitmeel is dan weer niet lekker vind ik.
Niet te lang wachten met beslag te doenquote:Op maandag 17 augustus 2015 00:45 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Hoe kan je 1) de pan heet maken en 2) de boter toch niet laten verbranden? Vraag ik me al heel lang af...
Of pannenkoekenquote:
Wij maken deze altijd met alleen karnemelk, zonder gewone melk! Wij hebben nooit last van klonten. Daarna lekker wat yoghurt en bosbessenjam erop!quote:Op maandag 17 augustus 2015 21:59 schreef romazoba het volgende:
Eieren halve hoeveelheid melk en halve hoeveelheid karnemelk meel een snufje zout en roeren maar, Zodra de klonten weg zijn in de pan en wachten tot de bovenkant bijna droog is en dan omdraaien....
Klassiek staaltje KvW-bangmakerij.quote:
wat dacht je van salariskosten, huur- en onderhoudskosten van het pand waarin je zit, afdrachten aan de belastingdienst, aanschaf van (nieuwe) apparatuur en de afschrijving daarop, marketing en PR, winstmarge en ga zo nog maar even door...quote:Op woensdag 12 augustus 2015 17:29 schreef _Newman_ het volgende:
Ik snap alleen niet dat als je 30 of 40 pannekoeken voor 3 euro kan maken dat die pannekoeken dan 10 euro per stuk moeten kosten in pannekoekenrestaurants.
Ja, een pak koopmans is wel 80 cent, de oplichtersquote:Op woensdag 12 augustus 2015 14:51 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Is nog (veel) goedkoper dan zo'n koopmanspak ook.
Zijn weinig mensen die ik wil slaan, maar Teun is er eentje van.quote:Op dinsdag 18 augustus 2015 06:57 schreef Igen het volgende:
[..]
Klassiek staaltje KvW-bangmakerij.
Fabrikant: "De pannenkoeken worden onder beschermende atmosfeer verpakt"
KvW: "De pannenkoeken worden dus vergast!? Nou dan eet ik liever een zelfgebakken pannenkoek hoor."
Geen wonder dat fabrikanten na verloop van de jaren dan steeds minder zin hebben om mee te werken.
Wat is de KvW eigenlijk een verschrikkelijk programma met verschrikkelijke presentatoren.. Wat verwacht die kerel.. dat die pannenkoeken uit het koelschap 1 voor 1 handmatig gebakken worden..quote:Op donderdag 13 augustus 2015 11:44 schreef Lienekien het volgende:
[..]
http://www.npo.nl/keuringsdienst-van-waarde/22-11-2007/RVU_102944
Het is een kritisch programma, ja. Sommige mensen trekken dat slecht, kennelijk.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 22:37 schreef Ace1 het volgende:
[..]
Wat is de KvW eigenlijk een verschrikkelijk programma met verschrikkelijke presentatoren.. Wat verwacht die kerel.. dat die pannenkoeken uit het koelschap 1 voor 1 handmatig gebakken worden..
Je verward kritisch met naïef.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 22:41 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Het is een kritisch programma, ja. Sommige mensen trekken dat slecht, kennelijk.
Sommige van die 'huizen' gebruiken zelfs een machine...quote:Op donderdag 13 augustus 2015 11:46 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik ken twee mensen die bij verschillende pannenkoekhuizen in Nederland werken en daarbij wordt in elk geval altijd gebruik gemaakt van een bij de groothandel gekochte eierpannenkoekmix, welke met water wordt aangelengd tot een beslag.
Er zullen best wel pannenkoekhuizen te vinden zijn waar ze daadwerkelijk met melk en meel en eieren aan de slag gaan, maar over het algemeen wordt bij de meesten gewoon zo'n 'professionele' mix gebruikt.
Het begon als een goed programma. Maar ze zijn doorgeslagen en zijn al een tijdje spijkers op laag water aan het zoeken. Helaas. Het zou zo informatief en leuk kunnen zijn, naast kritisch. Want sommige zaken mogen best wel eens aan het daglicht komen... Maar zo slecht is het ook weer niet gesteld met ons eten... ja onze smaak, we willen niets betalen voor eten, maar tikken wel 800 euro af voor een iphone... een euro meer voor een kip is teveel...quote:Op donderdag 20 augustus 2015 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zijn weinig mensen die ik wil slaan, maar Teun is er eentje van.
Alleen die stém al!quote:Op donderdag 20 augustus 2015 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zijn weinig mensen die ik wil slaan, maar Teun is er eentje van.
Mooi verhaal.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 22:48 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Sommige van die 'huizen' gebruiken zelfs een machine...
Maargoed, als student heb ik diverse horecabaantjes gehad waaronder ook pannenkoekenbakker. Bij een ouderwets pannenkoekenhuis, ze hadden daar nog een gediplomeerd kok in de keuken ook trouwens. Ik heb ook wel in andere keukens gestaan, maar daar was het gewoon mix en er werden ook niet zoveel pannenkoeken verkocht...
Het pannenkoekenhuis waar ze veel pannenkoeken verkochten maakten het beslag van:
- volle melk verdund met water 1:1
- Bloem (ik weet niet exact meer welk, maar het was middelhard, geen patentbloem)
- Eieren
- Zout
- Vanillesuiker
- Bier uit de tap
Het waren stevige pannenkoeken, maaltijden op zich. Erg lekker trouwens, want ze waren royaal gevuld... spekpannenkoek met 8 plakken spek... waar krijg je dat nog...
Ikzelf maak het nu naar eigen smaak alsvolgt:
- volle melk
- eieren
- Bloem
- boekweitmeel (blini;s maak je volledig van boekweit)
- Beetje suiker
- Zout
- Nagistend bier (duvel bijvoorbeeld), niet te veel, want dan wordt het te sterk smakend... alleen doen als je hartige pannenkoeken wilt om te vullen met iets bijv.
Ik laat het beslag na bereiding ook een uur of twee/drie staan om een beetje te rijzen. Geen zelfrijzend bakmeel nodig dan...en meer smaak
Gelukkig heb ik niet alleen pannenkoeken gebakken...en nog een hoop andere kutbaantjes gehad :d
Nou ja, uitgesloten is niks. Bij het handgeblazen glas van IKEA ontdekten ze bijvoorbeeld dat dat inderdaad echt 1 voor 1 met de hand wordt gemaakt ergens in China. Niks mis met naïeve vragen stellen.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 22:37 schreef Ace1 het volgende:
[..]
Wat is de KvW eigenlijk een verschrikkelijk programma met verschrikkelijke presentatoren.. Wat verwacht die kerel.. dat die pannenkoeken uit het koelschap 1 voor 1 handmatig gebakken worden..
Helemaal mee eens.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 22:52 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het begon als een goed programma. Maar ze zijn doorgeslagen en zijn al een tijdje spijkers op laag water aan het zoeken. Helaas. Het zou zo informatief en leuk kunnen zijn, naast kritisch. Want sommige zaken mogen best wel eens aan het daglicht komen... Maar zo slecht is het ook weer niet gesteld met ons eten... ja onze smaak, we willen niets betalen voor eten, maar tikken wel 800 euro af voor een iphone... een euro meer voor een kip is teveel...
In veel fabrieken waar voedingsmiddelen worden gemaakt gebeurt weinig anders dan in een keuken. En meestal is het qu hygiene en herkomst van de grondstoffen prima, beter dan jouw supermarkt waar zeer laag opgeleid personeel er vaak smerige gewoonten op nahoudt.. wel lekker goedkoop.
Grappig, een recept van Nigella voor pancakes had ook 1:1 melk met water en dat had ik niet eerder gezien. Maar dat deed dat pannenkoekenrestaurant dus ook.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 22:48 schreef Spanky78 het volgende:
Het pannenkoekenhuis waar ze veel pannenkoeken verkochten maakten het beslag van:
- volle melk verdund met water 1:1
In veel beslagsoorten wordt er, als er water gebruikt wordt, water met koolzuur gebruikt. Dit zorgt voor luchtigheidquote:Op vrijdag 21 augustus 2015 08:30 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Grappig, een recept van Nigella voor pancakes had ook 1:1 melk met water en dat had ik niet eerder gezien. Maar dat deed dat pannenkoekenrestaurant dus ook.
Nog beter dus!quote:Op vrijdag 21 augustus 2015 08:35 schreef Pietverdriet het volgende:
In veel beslagsoorten wordt er, als er water gebruikt wordt, water met koolzuur gebruikt. Dit zorgt voor luchtigheid
Dat en smaak natuurlijkquote:Op vrijdag 21 augustus 2015 08:37 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nog beter dus!(ik had wel ooit een milkshakerecept waar een scheutje 7-up in moest, is dat ook voor de luchtigheid?)
De duvel heeft levende gist, dus dan rijst het echt. Met bier krijg je wel extra smaak en wat belletjes vanwege het koolzuur.quote:Op vrijdag 21 augustus 2015 02:18 schreef outcast_within het volgende:
[..]
Mooi verhaal.
Dat beslag laten rijzen is dat met die duvel erin. Of rijst het ook zonder bier?
Yip, of bakzout. Of gist. Beetje afhankelijk van je smaak, want de pannenkoeken uit dat restaurant waren aardig zwaar en niet echt luchtig. Ik vind mix vaak te luchtig en daarmee zuigt het ook vet op.quote:Op vrijdag 21 augustus 2015 08:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In veel beslagsoorten wordt er, als er water gebruikt wordt, water met koolzuur gebruikt. Dit zorgt voor luchtigheid
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |