abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_155148665
Gebruiken ze koopmans? Of maken ze hun eigen beslag? Wat zit daarin?
Kloppen ze die dingen op een speciale manier?

Wat voor boter gebruiken ze? Hoeveel?

Hoe lang bakken ze ze?

Enfin, hoe maak je de perfecte pannenkoek waar ze in het restaurant makkelijk acht euro voor vragen.
pi_155148934
Koopmans is echt van die overpriced zooi...
Pannenkoekbeslag zelf maken is echt niet zo moeilijk hoor: bloem, melk, eieren en een heel klein beetje zout. Dat is alles wat je nodig hebt.
pi_155149157
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 14:43 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
Koopmans is echt van die overpriced zooi...
Pannenkoekbeslag zelf maken is echt niet zo moeilijk hoor: bloem, melk, eieren en een heel klein beetje zout. Dat is alles wat je nodig hebt.
Is nog (veel) goedkoper dan zo'n koopmanspak ook.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
  woensdag 12 augustus 2015 @ 15:04:24 #4
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155149524
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 14:43 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
Koopmans is echt van die overpriced zooi...
Pannenkoekbeslag zelf maken is echt niet zo moeilijk hoor: bloem, melk, eieren en een heel klein beetje zout. Dat is alles wat je nodig hebt.
Dat kan veel lekkerder. Met boekweitmeel erdoor, bijvoorbeeld.
The love you take is equal to the love you make.
pi_155149984
Die TT ;(
Sterkheidsbaas van alles.
pi_155150090
quote:
2s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 15:20 schreef Lonaa het volgende:
Die TT ;(
Hoe, maak de pannenkoeken de restaurant ze?
pi_155152939
Magnetronpannenkoeken bij de groothandel uiteraard.
  woensdag 12 augustus 2015 @ 17:14:31 #8
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_155152978
quote:
2s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 15:20 schreef Lonaa het volgende:
Die TT ;(
Ik weet niet wat treuriger is, 'de restaurant' of niet weten hoe je een pannekoekenbeslag maakt.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  woensdag 12 augustus 2015 @ 17:17:58 #9
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155153050
quote:
9s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 17:14 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Ik weet niet wat treuriger is, 'de restaurant' of niet weten hoe je een pannekoekenbeslag maakt.
Ik weet ook niet hoe het recept in een pannenkoekenrestaurant is.
The love you take is equal to the love you make.
pi_155153305
Ik snap alleen niet dat als je 30 of 40 pannekoeken voor 3 euro kan maken dat die pannekoeken dan 10 euro per stuk moeten kosten in pannekoekenrestaurants.
  woensdag 12 augustus 2015 @ 17:33:44 #11
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155153417
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 17:29 schreef _Newman_ het volgende:
Ik snap alleen niet dat als je 30 of 40 pannekoeken voor 3 euro kan maken dat die pannekoeken dan 10 euro per stuk moeten kosten in pannekoekenrestaurants.
Dat zal dezelfde reden hebben als waarom je thuis 50 liter koffie kunt zetten voor een euro of 5, en je in een restaurant dik 2 euro voor een zuinig kopje met een smerig koekje betaalt.

Personeelskosten, overhead, marge. En omdat iedereen 't er blijkbaar gewoon voor over heeft.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_155153478
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 17:33 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Dat zal dezelfde reden hebben als waarom je thuis 50 liter koffie kunt zetten voor een euro of 5, en je in een restaurant dik 2 euro voor een zuinig kopje met een smerig koekje betaalt.

Personeelskosten, overhead, marge. En omdat iedereen 't er blijkbaar gewoon voor over heeft.
Die koekjes zijn helemaal niet smerig :{w
pi_155153517
quote:
9s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 17:14 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Ik weet niet wat treuriger is, 'de restaurant' of niet weten hoe je een pannekoekenbeslag maakt.
Uiteindelijk zal de vraag wel zijn hoe je ze precies zoals in het pannenkoekenrestaurant krijgt. Dus groot, dik (maar wel gaar), en het beleg dat er mooi op blijft zitten.
pi_155153570
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 17:38 schreef silverhill het volgende:

[..]

Uiteindelijk zal de vraag wel zijn hoe je ze precies zoals in het pannenkoekenrestaurant krijgt. Dus groot, dik (maar wel gaar), en het beleg dat er mooi op blijft zitten.
Dit.
pi_155153811
Je kan het ook eens vragen aan iemand die daar werkt, dus gewoon als je daar eens eet gewoon vragen hoe ze het maken. Vraag ik soms ook wel eens bij de chinees ofzo hoe ze die nasi krijgen zo krijgen en die gast vertelde, dat gewoon aan me hoe ze het maken.
pi_155155506
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 17:33 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Dat zal dezelfde reden hebben als waarom je thuis 50 liter koffie kunt zetten voor een euro of 5, en je in een restaurant dik 2 euro voor een zuinig kopje met een smerig koekje betaalt.

Personeelskosten, overhead, marge. En omdat iedereen 't er blijkbaar gewoon voor over heeft.
Je hoort er ook een gebakje bij te bestellen á 3 euro :{w
pi_155160353
Wat ik trouwens wel heb gezien is dat ze met van die Carbonstalen pannen werken van DeBuyer bij pannenkoekenrestaurants, dat zag ik een keer op tv. Ik weet niet of dat verschil maakt en ook niet of alle restaurants dat zo doen.
pi_155165092
is er niet een fokker pannenkoekenbakker van beroep?
pi_155166606
quote:
14s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 23:41 schreef outcast_within het volgende:
is er niet een fokker pannenkoekenbakker van beroep?
Je weet dat pannenkoekenbakkers niet gefokt worden?
pi_155166856
Je hebt een aflevering van de keuringsdienst van waarde hierover. Daarin wordt alles verteld. Vind het zelf een topaflevering _O_ .
Somebody that I used to know
pi_155174440
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 00:41 schreef Postbus100 het volgende:
Je hebt een aflevering van de keuringsdienst van waarde hierover. Daarin wordt alles verteld. Vind het zelf een topaflevering _O_ .
Weet je ongeveer wanneer die uitgezonden was? Kan hem niet vinden op uitzendinggemist.
  donderdag 13 augustus 2015 @ 11:44:58 #23
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155174629
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 11:39 schreef outcast_within het volgende:

[..]

Weet je ongeveer wanneer die uitgezonden was? Kan hem niet vinden op uitzendinggemist.
http://www.npo.nl/keuringsdienst-van-waarde/22-11-2007/RVU_102944
The love you take is equal to the love you make.
pi_155174665
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 17:53 schreef _Newman_ het volgende:
Je kan het ook eens vragen aan iemand die daar werkt, dus gewoon als je daar eens eet gewoon vragen hoe ze het maken. Vraag ik soms ook wel eens bij de chinees ofzo hoe ze die nasi krijgen zo krijgen en die gast vertelde, dat gewoon aan me hoe ze het maken.
Ik ken twee mensen die bij verschillende pannenkoekhuizen in Nederland werken en daarbij wordt in elk geval altijd gebruik gemaakt van een bij de groothandel gekochte eierpannenkoekmix, welke met water wordt aangelengd tot een beslag.
Er zullen best wel pannenkoekhuizen te vinden zijn waar ze daadwerkelijk met melk en meel en eieren aan de slag gaan, maar over het algemeen wordt bij de meesten gewoon zo'n 'professionele' mix gebruikt.
Let me see you stripped down to the bone
pi_155174677
quote:
Oh, dank! Zo eens kijken. :) Ben benieuwd.
Let me see you stripped down to the bone
pi_155175247
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 17:29 schreef _Newman_ het volgende:
Ik snap alleen niet dat als je 30 of 40 pannekoeken voor 3 euro kan maken dat die pannekoeken dan 10 euro per stuk moeten kosten in pannekoekenrestaurants.
Ik ken toevallig een uitbater van een pannenkoekenrestaurant en dat is inderdaad een uitstekend verdienmodel. Je hebt lage kosten voor ingredienten en voorraadbeheer, personeel is goedkoop want een paar studentes die handig zijn met kinderen en koks die een pannenkoek kunnen bakken hoeven ook niet voor veel geld op de loonlijst. Kinderen zeuren bij hun ouders om daar te gaan eten, en na een half uurtje hebben ze het wel gezien en willen die ouders ook weer weg, dus je kunt per tafel een flink aantal keer per avond 50 euro omzet aftikken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 13 augustus 2015 @ 12:25:11 #27
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155175725
Bekeken! De koekenbakker in deze uitzending maakt het wel zelf met eieren, melk en meel. Waarbij de vraag dan nog open staat wat voor meel.

Ik heb een heerlijke mix van een molen, die eerst een uurtje moet staan en die vind ik echt lekker. Maar nu ik Wouter Klootwijk aan de gang heb gezien, wil ik een gietijzeren pannenkoekpan.
The love you take is equal to the love you make.
pi_155175851
quote:
7s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 12:25 schreef Lienekien het volgende:
Bekeken! De koekenbakker in deze uitzending maakt het wel zelf met eieren, melk en meel. Waarbij de vraag dan nog open staat wat voor meel.

Ik heb een heerlijke mix van een molen, die eerst een uurtje moet staan en die vind ik echt lekker. Maar nu ik Wouter Klootwijk aan de gang heb gezien, wil ik een gietijzeren pannenkoekpan.
Ik ken iemand die een gietijzeren poffertjespan heeft. Dat geeft echt een (positief) verschil in smaak.

Ik vraag me na het zien van die aflevering nog wel af hoe je een pannenkoek mooi belegd krijgt. Ik krijg het zelf bijvoorbeeld niet voor elkaar een fatsoenlijke banaanpannenkoek te maken.
pi_155175932
TVP, voor de NPO aflevering
  donderdag 13 augustus 2015 @ 12:35:18 #30
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155175962
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 12:30 schreef silverhill het volgende:

[..]

Ik ken iemand die een gietijzeren poffertjespan heeft. Dat geeft echt een (positief) verschil in smaak.

Ik vraag me na het zien van die aflevering nog wel af hoe je een pannenkoek mooi belegd krijgt. Ik krijg het zelf bijvoorbeeld niet voor elkaar een fatsoenlijke banaanpannenkoek te maken.
Hè, getsie.

Ik kan inmiddels wel spekpannenkoeken maken die niet uit elkaar vallen. :9
The love you take is equal to the love you make.
pi_155183935
Ik krijg nooit dunne pannekoeken.

Ik heb wel eens een dag gehad dat ik er een heel panbnekoek project van had gemaakt, speciaal bij de molen meel gehaald enzo en vrije uitloop eieren van de kinderboerderij en biologische melk gewoon uit de winkel (biologische melk is overigens helemaal niet zo duur) en boter gekocht (ik gebruik normaal nooit boter ik heb het niet eens in huis). Ik helemaal me best doen om beslag te maken ging ook nog wel goed, toen met pannekoeken bakken gind het niet goed want me pannekoeken werden te dik, nog net geen amerikaanse pannekoek maar wel 3 keer zo dik als een nederlandse pannekoek. Na alle moeite die ik had gedaan was dat eigenlijk wel een beetje een domper.

Als ik ooit nog is pannekoeken ga maken dan koop ik denk ik maar gewoon zo een flesje kant en klaar beslag. Maar ik heb geen koekenpan (alleen een wok) dus project pannekoek moet nog even wachten.
pi_155185056
Klinkt als te dik beslag. Of gewoon teveel beslag erin gegoten. Maar ik ken het gevoel van enorm uitpakken met een teleurstellend resultaat.

quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 12:35 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Hè, getsie.

Heerlijk, en het summum is banaan-rozijn-rum _O_
  donderdag 13 augustus 2015 @ 18:28:05 #33
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_155185392
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 17:31 schreef _Newman_ het volgende:
Maar ik heb geen koekenpan (alleen een wok) dus project pannekoek moet nog even wachten.
Daar is je probleem. Dikke zware koekenpan halen en opnieuw proberen.
pi_155185975
Ja maar toen ik het maakte had ik wel een koekenpan.
pi_155186852
quote:
Merci, zat mobiel. Anders had ik hem direct erbij geplaatst.
Somebody that I used to know
pi_155196663
quote:
- gietijzeren pan is een must (maar daar ben ik te lui en te skeer voor)
- Beslag maakt eigenlijk niet zoveel uit, alles is wel prima lijkt het. Alleen niet te dik (ik ga denk ik volgende keer voor zelfrijzend bloem?, boter, eieren, volle melk, en zout
- Pan flink heet laten worden.

Heb er zin in :)
pi_155196896
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 23:49 schreef outcast_within het volgende:

[..]

- gietijzeren pan is een must (maar daar ben ik te lui en te skeer voor)
- Beslag maakt eigenlijk niet zoveel uit, alles is wel prima lijkt het. Alleen niet te dik (ik ga denk ik volgende keer voor zelfrijzend bloem?, boter, eieren, volle melk, en zout
- Pan flink heet laten worden.

Heb er zin in :)
Succes! En pics van het resultaat! :Y)
Somebody that I used to know
pi_155196923
Niet gekeken, maar waarom een gietijzeren pan? Maak je daarmee veel lekkerdere pannenkoeken?
pi_155197052
Bij een van de pannekoekhuizen op de lage vuursche doen ze een likkie van een of andere stroop door het beslag weet ik toevallig. Die pannekoeken zijn erg lekker.
-nee-
  vrijdag 14 augustus 2015 @ 00:06:04 #40
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_155197342
quote:
1s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 23:54 schreef Tinos85 het volgende:
Niet gekeken, maar waarom een gietijzeren pan? Maak je daarmee veel lekkerdere pannenkoeken?
Meer massa, verdeelt de warmte van de pit beter en acteert als warmtebuffer.
pi_155197381
quote:
1s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 23:54 schreef Tinos85 het volgende:
Niet gekeken, maar waarom een gietijzeren pan? Maak je daarmee veel lekkerdere pannenkoeken?
Gietijzer is voor veel dingen echt veel beter, schijnt.

Ze worden veel heter? Smaakvoller.
Maar je moet ze wel netjes houden met olie en onderhoud.
  vrijdag 14 augustus 2015 @ 08:33:36 #42
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155201892
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 23:49 schreef outcast_within het volgende:

[..]

- gietijzeren pan is een must (maar daar ben ik te lui en te skeer voor)
- Beslag maakt eigenlijk niet zoveel uit, alles is wel prima lijkt het. Alleen niet te dik (ik ga denk ik volgende keer voor zelfrijzend bloem?, boter, eieren, volle melk, en zout
- Pan flink heet laten worden.

Heb er zin in :)
Klootwijk had gietijzer, in het restaurant stonden volgens mij plaatstalen, dus dat is ook een optie.

Inderdaad, flink heet laten worden!
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 14 augustus 2015 @ 08:48:59 #43
277319 Tinos85
Gewoon lekker
pi_155202111
Klinkt goed. Misschien toch eens kijken voor gietijzer.
pi_155203868
quote:
14s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 23:58 schreef Marsenal het volgende:
Bij een van de pannekoekhuizen op de lage vuursche doen ze een likkie van een of andere stroop door het beslag weet ik toevallig. Die pannekoeken zijn erg lekker.
En je weet ook welke dat is?
pi_155216409
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 10:25 schreef TheWhiteCowboy het volgende:

[..]

En je weet ook welke dat is?
Die ene. :P

Nee, ik weet allemaal niet meer hoe ze heten ook. :P
-nee-
pi_155220192
Ooit op vakantie de kinderen pannekoeken belooft en natuurlijk in de campingwinkel geen beslag, was best een flinke winkel, groter dan spar. Ook geen internet en smartphone toen om het uit te zoeken en dus de gok genomen met pizzameel, eieren en melk. Snufje zout en olie erin, dat waren dus de lekkerste pannekoeken ooit.

Sindsdien ben ok ervan overtuigd, dat Koopmans ons oplicht en dat er in die pakken iets van restproduct zit van de meelfabriek. Ongeschikt om brood van te bakken oid, dus dan maar in de pakken stoppen.

Eigenlijk vergelijkbaar als sla of frituurolie, dat is ook troep.

Wat ik mij afvraag: gebruiken ze geen speciale machines om zoveel pannekoeken te bakken?
.
  vrijdag 14 augustus 2015 @ 20:21:13 #47
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155220308
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 20:17 schreef Fer het volgende:
Ooit op vakantie de kinderen pannekoeken belooft en natuurlijk in de campingwinkel geen beslag, was best een flinke winkel, groter dan spar. Ook geen internet en smartphone toen om het uit te zoeken en dus de gok genomen met pizzameel, eieren en melk. Snufje zout en olie erin, dat waren dus de lekkerste pannekoeken ooit.

Sindsdien ben ok ervan overtuigd, dat Koopmans ons oplicht en dat er in die pakken iets van restproduct zit van de meelfabriek. Ongeschikt om brood van te bakken oid, dus dan maar in de pakken stoppen.

Eigenlijk vergelijkbaar als sla of frituurolie, dat is ook troep.

Wat ik mij afvraag: gebruiken ze geen speciale machines om zoveel pannekoeken te bakken?
Als je nou het filmpje even bekijkt, dan weet je het.
The love you take is equal to the love you make.
pi_155241721
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 20:17 schreef Fer het volgende:

Wat ik mij afvraag: gebruiken ze geen speciale machines om zoveel pannekoeken te bakken?
http://www.beukhoreca.nl/(...)arrousel&type=6-pans

beslag op een voorgevormde plaat, langzaam draaiend door de machine, en na 4 minuten een pannekoek klaar.

Consistent van vorm, gaarheid en warmte.

Kost een paar centen ....
  zaterdag 15 augustus 2015 @ 17:41:06 #49
102177 fs180
ik rem voor katten
pi_155241733
de
pi_155242353
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 23:49 schreef outcast_within het volgende:

[..]

- gietijzeren pan is een must (maar daar ben ik te lui en te skeer voor)
Gebruiken ze in de uitzending geen plaatstalen pan?

Maar volgens mij is plaatstaal of gietijzer of roestvrijstaal allemaal wel goed. Maar in de teflonpan wordt het niet echt lekker. Geeft de hitte niet snel genoeg af aan het beslag lijkt het.
pi_155242451
O ja, zometeen pannekoeken bakken :9~
pi_155242523
Gietijzer, plaatstaal, rvs ieder geval geen anti aanbak. Het beslag moet even aanbakken in de pan, voor een lekkere korst.
.
  zaterdag 15 augustus 2015 @ 18:33:52 #53
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_155242980
Dunne pannekoeken krijg je door extra melk te gebruiken.
Ik gooi er altijd een extra eitje en suiker in voor de smaak. Dus bloem, melk, eieren, beetje zout, beetje suiker en een scheutje olie. Mooi dun en goudgeel.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_155243227
quote:
1s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 15:04 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dat kan veel lekkerder. Met boekweitmeel erdoor, bijvoorbeeld.
:Y Een kwart ofzo. Teveel boekweitmeel is dan weer niet lekker vind ik.
  Moderator zondag 16 augustus 2015 @ 16:50:56 #55
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_155268518
Laatst had ik toch zelf lekkere pannenkoeken gehad :9~ Die waren gemaakt met havermout.

Eerst melk (1L) en havermout in een pan opwarmen (ik dacht 2 kopjes), zodat het goed zacht wordt. Laten afkoelen en vervolgens drie of vier eieren erdoor en met tarwebloem op de gewenste dikte brengen. Vervolgens bakken in boter!

Ik heb het zelf nog niet zo geprobeerd, dus weet niet of de hoeveelheden kloppen. Het worden dikke, goed vullende pannenkoeken in elk geval. Zijn ook erg lekker met katenspek erdoor!

Zelf 'rommel' ik wat aan met tarwebloem en rogge-, tarwe- en boekweitmeel. Puur boekweit vond ik niet zo lekker, kreeg toen hele droge pannenkoeken.

Edit: oja er is maar een soort stroop voor op de pannenkoek: Friesche Keukenstroop! (Ook al ben ik geen Fries, dit is de enige die echt lekker is)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_155279056
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 08:33 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Klootwijk had gietijzer, in het restaurant stonden volgens mij plaatstalen, dus dat is ook een optie.

Inderdaad, flink heet laten worden!
Het nadeel van flink heet worden is dat de boter verbrand, ben ik achergekomen (teflon pan)

Ik ga denk ik nu rijstolie halen net als in die aflevering.
  Moderator zondag 16 augustus 2015 @ 22:44:12 #57
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_155279288
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 22:37 schreef outcast_within het volgende:

[..]

Het nadeel van flink heet worden is dat de boter verbrand, ben ik achergekomen (teflon pan)

Ik ga denk ik nu rijstolie halen net als in die aflevering.
Bah :r
Gebruik lekker boter en zorg dat het niet verbrand
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 16 augustus 2015 @ 22:47:35 #58
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155279401
quote:
1s.gif Op zondag 16 augustus 2015 22:44 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Bah :r
Gebruik lekker boter en zorg dat het niet verbrand
Hoezo 'bah'?

Wouter Klootwijk zegt dat rijstolie nergens naar smaakt en als hij het zegt, dan geloof ik hem.
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator zondag 16 augustus 2015 @ 22:49:12 #59
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_155279458
quote:
1s.gif Op zondag 16 augustus 2015 22:47 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Hoezo 'bah'?

Wouter Klootwijk zegt dat rijstolie nergens naar smaakt en als hij het zegt, dan geloof ik hem.
Omdat, de smaak van boter O+
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 16 augustus 2015 @ 22:52:28 #60
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155279577
quote:
1s.gif Op zondag 16 augustus 2015 22:49 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Omdat, de smaak van boter O+
Oh, daarom zeg je 'bah'.
The love you take is equal to the love you make.
pi_155279677
gewoon een scheutje zonnebloem olie door je beslag mengen, dan heb je geen boter meer nodig *O*

en oh ja, een zakje vanillesuiker en een beetje kaneel doet ook wonderen :Y
...
  zondag 16 augustus 2015 @ 23:26:09 #62
388724 JaqenHghar
Valar morghulis
pi_155280666
En voor Amerikaanse pannekoekjes gooi je er wat extra bakpoeder door het beslag.

Pannekoektopic _O_
pi_155282335
quote:
1s.gif Op zondag 16 augustus 2015 22:44 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Bah :r
Gebruik lekker boter en zorg dat het niet verbrand
Hoe kan je 1) de pan heet maken en 2) de boter toch niet laten verbranden? Vraag ik me al heel lang af...
Somebody that I used to know
  maandag 17 augustus 2015 @ 07:17:29 #64
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_155284872
Niet zo lang wachten tot je het beslag in de pan doet.
pi_155284955
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 18:45 schreef Igen het volgende:

[..]

:Y Een kwart ofzo. Teveel boekweitmeel is dan weer niet lekker vind ik.
https://www.dovesfarm.co.(...)ngs_number=1&serving is 100% boekweitmeel en ik proef het verschil niet eens eigenlijk!

En ze worden flinterdun, zo dun dat je ze niet om hoeft te draaien. Heerlijk. :D
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_155306142
Boekweitmeel?

Daar maak je postro van :Y
peren
  Moderator maandag 17 augustus 2015 @ 21:21:19 #67
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_155306544
quote:
1s.gif Op maandag 17 augustus 2015 00:45 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Hoe kan je 1) de pan heet maken en 2) de boter toch niet laten verbranden? Vraag ik me al heel lang af...
Niet te lang wachten met beslag te doen ;)
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 21:12 schreef DrDDT het volgende:
Boekweitmeel?

Daar maak je postro van :Y
Of pannenkoeken
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_155307626
quote:
1s.gif Op maandag 17 augustus 2015 21:21 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Of pannenkoeken
Of poffertjes
pi_155307729
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 21:12 schreef DrDDT het volgende:
Boekweitmeel?

Daar maak je postro van :Y
één van mij heimelijke genoegens maar dat terzijde :P
...
  maandag 17 augustus 2015 @ 21:59:37 #70
443165 romazoba
ja ja ik weet het!
pi_155308154
Eieren halve hoeveelheid melk en halve hoeveelheid karnemelk meel een snufje zout en roeren maar, Zodra de klonten weg zijn in de pan en wachten tot de bovenkant bijna droog is en dan omdraaien....
pi_155315869
Wat bier in beslag werkt ook erg goed.
pi_155315871
En daarna flamberen met Grand Marnier.
pi_155315908
Lekker topic!

quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 21:59 schreef romazoba het volgende:
Eieren halve hoeveelheid melk en halve hoeveelheid karnemelk meel een snufje zout en roeren maar, Zodra de klonten weg zijn in de pan en wachten tot de bovenkant bijna droog is en dan omdraaien....
Wij maken deze altijd met alleen karnemelk, zonder gewone melk! Wij hebben nooit last van klonten. Daarna lekker wat yoghurt en bosbessenjam erop!

De les voor mij is: hetere pan! Eventueel ook maar een gietijzeren/plaatstalen pan.

Wij halen het recept voor normale pannenkoeken altijd uit de Wannee(geen zin om recepten te onthouden, ik weet wel 2x zoveel melk als bloem/meel en voldoende eieren).
42 is the Answer to the Ultimate Question of Life, The Universe, and Everything.
  dinsdag 18 augustus 2015 @ 06:51:24 #74
326858 Toekito
Fietst zich de pleuris
pi_155315940
Die fabrieksman is een engnek!
PS4-tag: TJDoornbos// Origin: Toek85
Sporten voor Sophia
pi_155315963
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 06:51 schreef Toekito het volgende:
Die fabrieksman is een engnek!
Klassiek staaltje KvW-bangmakerij.

Fabrikant: "De pannenkoeken worden onder beschermende atmosfeer verpakt"
KvW: "De pannenkoeken worden dus vergast!? Nou dan eet ik liever een zelfgebakken pannenkoek hoor."

Geen wonder dat fabrikanten na verloop van de jaren dan steeds minder zin hebben om mee te werken.
pi_155321673
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 17:29 schreef _Newman_ het volgende:
Ik snap alleen niet dat als je 30 of 40 pannekoeken voor 3 euro kan maken dat die pannekoeken dan 10 euro per stuk moeten kosten in pannekoekenrestaurants.
wat dacht je van salariskosten, huur- en onderhoudskosten van het pand waarin je zit, afdrachten aan de belastingdienst, aanschaf van (nieuwe) apparatuur en de afschrijving daarop, marketing en PR, winstmarge en ga zo nog maar even door...
pi_155322102
Bananenpannekoeken zijn ook lekker: gewoon twee bananen door twee eieren prakken en bakken maar.

[ Bericht 2% gewijzigd door Loekie1 op 18-08-2015 13:53:41 ]
pi_155365227
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 14:51 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Is nog (veel) goedkoper dan zo'n koopmanspak ook.
Ja, een pak koopmans is wel 80 cent, de oplichters :(
peren
  donderdag 20 augustus 2015 @ 19:12:20 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155386218
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 06:57 schreef Igen het volgende:

[..]

Klassiek staaltje KvW-bangmakerij.

Fabrikant: "De pannenkoeken worden onder beschermende atmosfeer verpakt"
KvW: "De pannenkoeken worden dus vergast!? Nou dan eet ik liever een zelfgebakken pannenkoek hoor."

Geen wonder dat fabrikanten na verloop van de jaren dan steeds minder zin hebben om mee te werken.
Zijn weinig mensen die ik wil slaan, maar Teun is er eentje van.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155393087
quote:
Wat is de KvW eigenlijk een verschrikkelijk programma met verschrikkelijke presentatoren.. Wat verwacht die kerel.. dat die pannenkoeken uit het koelschap 1 voor 1 handmatig gebakken worden..
  donderdag 20 augustus 2015 @ 22:41:38 #81
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155393203
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 22:37 schreef Ace1 het volgende:

[..]

Wat is de KvW eigenlijk een verschrikkelijk programma met verschrikkelijke presentatoren.. Wat verwacht die kerel.. dat die pannenkoeken uit het koelschap 1 voor 1 handmatig gebakken worden..
Het is een kritisch programma, ja. Sommige mensen trekken dat slecht, kennelijk.
The love you take is equal to the love you make.
pi_155393402
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 22:41 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Het is een kritisch programma, ja. Sommige mensen trekken dat slecht, kennelijk.
Je verward kritisch met naïef.
pi_155393404
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 11:46 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik ken twee mensen die bij verschillende pannenkoekhuizen in Nederland werken en daarbij wordt in elk geval altijd gebruik gemaakt van een bij de groothandel gekochte eierpannenkoekmix, welke met water wordt aangelengd tot een beslag.
Er zullen best wel pannenkoekhuizen te vinden zijn waar ze daadwerkelijk met melk en meel en eieren aan de slag gaan, maar over het algemeen wordt bij de meesten gewoon zo'n 'professionele' mix gebruikt.
Sommige van die 'huizen' gebruiken zelfs een machine...

Maargoed, als student heb ik diverse horecabaantjes gehad waaronder ook pannenkoekenbakker. Bij een ouderwets pannenkoekenhuis, ze hadden daar nog een gediplomeerd kok in de keuken ook trouwens. Ik heb ook wel in andere keukens gestaan, maar daar was het gewoon mix en er werden ook niet zoveel pannenkoeken verkocht...

Het pannenkoekenhuis waar ze veel pannenkoeken verkochten maakten het beslag van:
- volle melk verdund met water 1:1
- Bloem (ik weet niet exact meer welk, maar het was middelhard, geen patentbloem)
- Eieren
- Zout
- Vanillesuiker
- Bier uit de tap

Het waren stevige pannenkoeken, maaltijden op zich. Erg lekker trouwens, want ze waren royaal gevuld... spekpannenkoek met 8 plakken spek... waar krijg je dat nog...

Ikzelf maak het nu naar eigen smaak alsvolgt:
- volle melk
- eieren
- Bloem
- boekweitmeel (blini;s maak je volledig van boekweit)
- Beetje suiker
- Zout
- Nagistend bier (duvel bijvoorbeeld), niet te veel, want dan wordt het te sterk smakend... alleen doen als je hartige pannenkoeken wilt om te vullen met iets bijv.

Ik laat het beslag na bereiding ook een uur of twee/drie staan om een beetje te rijzen. Geen zelfrijzend bakmeel nodig dan...en meer smaak

Gelukkig heb ik niet alleen pannenkoeken gebakken...en nog een hoop andere kutbaantjes gehad :d
Whatever...
pi_155393528
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zijn weinig mensen die ik wil slaan, maar Teun is er eentje van.
Het begon als een goed programma. Maar ze zijn doorgeslagen en zijn al een tijdje spijkers op laag water aan het zoeken. Helaas. Het zou zo informatief en leuk kunnen zijn, naast kritisch. Want sommige zaken mogen best wel eens aan het daglicht komen... Maar zo slecht is het ook weer niet gesteld met ons eten... ja onze smaak, we willen niets betalen voor eten, maar tikken wel 800 euro af voor een iphone... een euro meer voor een kip is teveel...

In veel fabrieken waar voedingsmiddelen worden gemaakt gebeurt weinig anders dan in een keuken. En meestal is het qu hygiene en herkomst van de grondstoffen prima, beter dan jouw supermarkt waar zeer laag opgeleid personeel er vaak smerige gewoonten op nahoudt.. wel lekker goedkoop.
Whatever...
pi_155396907
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zijn weinig mensen die ik wil slaan, maar Teun is er eentje van.
Alleen die stém al!
pi_155398573
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 22:48 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Sommige van die 'huizen' gebruiken zelfs een machine...

Maargoed, als student heb ik diverse horecabaantjes gehad waaronder ook pannenkoekenbakker. Bij een ouderwets pannenkoekenhuis, ze hadden daar nog een gediplomeerd kok in de keuken ook trouwens. Ik heb ook wel in andere keukens gestaan, maar daar was het gewoon mix en er werden ook niet zoveel pannenkoeken verkocht...

Het pannenkoekenhuis waar ze veel pannenkoeken verkochten maakten het beslag van:
- volle melk verdund met water 1:1
- Bloem (ik weet niet exact meer welk, maar het was middelhard, geen patentbloem)
- Eieren
- Zout
- Vanillesuiker
- Bier uit de tap

Het waren stevige pannenkoeken, maaltijden op zich. Erg lekker trouwens, want ze waren royaal gevuld... spekpannenkoek met 8 plakken spek... waar krijg je dat nog...

Ikzelf maak het nu naar eigen smaak alsvolgt:
- volle melk
- eieren
- Bloem
- boekweitmeel (blini;s maak je volledig van boekweit)
- Beetje suiker
- Zout
- Nagistend bier (duvel bijvoorbeeld), niet te veel, want dan wordt het te sterk smakend... alleen doen als je hartige pannenkoeken wilt om te vullen met iets bijv.

Ik laat het beslag na bereiding ook een uur of twee/drie staan om een beetje te rijzen. Geen zelfrijzend bakmeel nodig dan...en meer smaak

Gelukkig heb ik niet alleen pannenkoeken gebakken...en nog een hoop andere kutbaantjes gehad :d
Mooi verhaal.

Dat beslag laten rijzen is dat met die duvel erin. Of rijst het ook zonder bier?
pi_155399816
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 22:37 schreef Ace1 het volgende:

[..]

Wat is de KvW eigenlijk een verschrikkelijk programma met verschrikkelijke presentatoren.. Wat verwacht die kerel.. dat die pannenkoeken uit het koelschap 1 voor 1 handmatig gebakken worden..
Nou ja, uitgesloten is niks. Bij het handgeblazen glas van IKEA ontdekten ze bijvoorbeeld dat dat inderdaad echt 1 voor 1 met de hand wordt gemaakt ergens in China. Niks mis met naïeve vragen stellen.

Maar wat kwalijk is, is als je geen naïeve vragen stelt, maar gaat insinueren dat alles heel eng en gevaarlijk is als een scheikundig proces wordt ingezet wat je als tv-presentator niet begrijpt maar waar vaak helemaal niks mis mee is.
pi_155399826
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 22:48 schreef Spanky78 het volgende:

- Bier uit de tap

Dat maakt het verschil.
  vrijdag 21 augustus 2015 @ 08:27:14 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155400241
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 22:52 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het begon als een goed programma. Maar ze zijn doorgeslagen en zijn al een tijdje spijkers op laag water aan het zoeken. Helaas. Het zou zo informatief en leuk kunnen zijn, naast kritisch. Want sommige zaken mogen best wel eens aan het daglicht komen... Maar zo slecht is het ook weer niet gesteld met ons eten... ja onze smaak, we willen niets betalen voor eten, maar tikken wel 800 euro af voor een iphone... een euro meer voor een kip is teveel...

In veel fabrieken waar voedingsmiddelen worden gemaakt gebeurt weinig anders dan in een keuken. En meestal is het qu hygiene en herkomst van de grondstoffen prima, beter dan jouw supermarkt waar zeer laag opgeleid personeel er vaak smerige gewoonten op nahoudt.. wel lekker goedkoop.
Helemaal mee eens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155400284
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 22:48 schreef Spanky78 het volgende:
Het pannenkoekenhuis waar ze veel pannenkoeken verkochten maakten het beslag van:
- volle melk verdund met water 1:1
Grappig, een recept van Nigella voor pancakes had ook 1:1 melk met water en dat had ik niet eerder gezien. Maar dat deed dat pannenkoekenrestaurant dus ook.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 21 augustus 2015 @ 08:35:00 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155400317
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 08:30 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Grappig, een recept van Nigella voor pancakes had ook 1:1 melk met water en dat had ik niet eerder gezien. Maar dat deed dat pannenkoekenrestaurant dus ook.
In veel beslagsoorten wordt er, als er water gebruikt wordt, water met koolzuur gebruikt. Dit zorgt voor luchtigheid
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155400337
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 08:35 schreef Pietverdriet het volgende:

In veel beslagsoorten wordt er, als er water gebruikt wordt, water met koolzuur gebruikt. Dit zorgt voor luchtigheid
Nog beter dus! ^O^ (ik had wel ooit een milkshakerecept waar een scheutje 7-up in moest, is dat ook voor de luchtigheid?)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 21 augustus 2015 @ 08:43:45 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155400416
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 08:37 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Nog beter dus! ^O^ (ik had wel ooit een milkshakerecept waar een scheutje 7-up in moest, is dat ook voor de luchtigheid?)
Dat en smaak natuurlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155403022
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 02:18 schreef outcast_within het volgende:

[..]

Mooi verhaal.

Dat beslag laten rijzen is dat met die duvel erin. Of rijst het ook zonder bier?
De duvel heeft levende gist, dus dan rijst het echt. Met bier krijg je wel extra smaak en wat belletjes vanwege het koolzuur.
Whatever...
pi_155403175
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 08:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In veel beslagsoorten wordt er, als er water gebruikt wordt, water met koolzuur gebruikt. Dit zorgt voor luchtigheid
Yip, of bakzout. Of gist. Beetje afhankelijk van je smaak, want de pannenkoeken uit dat restaurant waren aardig zwaar en niet echt luchtig. Ik vind mix vaak te luchtig en daarmee zuigt het ook vet op.

Voor mij is nagistend bier de oplossing : extra smaak en lichte rijs. Ik gebruik ook boekweit voor smaak, maar dat past het best bij hartig.

Overigens is mijn favoriete vulling spek en appel, met daarop stroop. Gouden combinatie van hartig, zout, zoet, zuur en vettig.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')