Is nog (veel) goedkoper dan zo'n koopmanspak ook.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 14:43 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
Koopmans is echt van die overpriced zooi...
Pannenkoekbeslag zelf maken is echt niet zo moeilijk hoor: bloem, melk, eieren en een heel klein beetje zout. Dat is alles wat je nodig hebt.
Dat kan veel lekkerder. Met boekweitmeel erdoor, bijvoorbeeld.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 14:43 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
Koopmans is echt van die overpriced zooi...
Pannenkoekbeslag zelf maken is echt niet zo moeilijk hoor: bloem, melk, eieren en een heel klein beetje zout. Dat is alles wat je nodig hebt.
Ik weet niet wat treuriger is, 'de restaurant' of niet weten hoe je een pannekoekenbeslag maakt.quote:
Ik weet ook niet hoe het recept in een pannenkoekenrestaurant is.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 17:14 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Ik weet niet wat treuriger is, 'de restaurant' of niet weten hoe je een pannekoekenbeslag maakt.
Dat zal dezelfde reden hebben als waarom je thuis 50 liter koffie kunt zetten voor een euro of 5, en je in een restaurant dik 2 euro voor een zuinig kopje met een smerig koekje betaalt.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 17:29 schreef _Newman_ het volgende:
Ik snap alleen niet dat als je 30 of 40 pannekoeken voor 3 euro kan maken dat die pannekoeken dan 10 euro per stuk moeten kosten in pannekoekenrestaurants.
Die koekjes zijn helemaal niet smerigquote:Op woensdag 12 augustus 2015 17:33 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Dat zal dezelfde reden hebben als waarom je thuis 50 liter koffie kunt zetten voor een euro of 5, en je in een restaurant dik 2 euro voor een zuinig kopje met een smerig koekje betaalt.
Personeelskosten, overhead, marge. En omdat iedereen 't er blijkbaar gewoon voor over heeft.
Uiteindelijk zal de vraag wel zijn hoe je ze precies zoals in het pannenkoekenrestaurant krijgt. Dus groot, dik (maar wel gaar), en het beleg dat er mooi op blijft zitten.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 17:14 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Ik weet niet wat treuriger is, 'de restaurant' of niet weten hoe je een pannekoekenbeslag maakt.
Dit.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 17:38 schreef silverhill het volgende:
[..]
Uiteindelijk zal de vraag wel zijn hoe je ze precies zoals in het pannenkoekenrestaurant krijgt. Dus groot, dik (maar wel gaar), en het beleg dat er mooi op blijft zitten.
Je hoort er ook een gebakje bij te bestellen á 3 euroquote:Op woensdag 12 augustus 2015 17:33 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Dat zal dezelfde reden hebben als waarom je thuis 50 liter koffie kunt zetten voor een euro of 5, en je in een restaurant dik 2 euro voor een zuinig kopje met een smerig koekje betaalt.
Personeelskosten, overhead, marge. En omdat iedereen 't er blijkbaar gewoon voor over heeft.
Je weet dat pannenkoekenbakkers niet gefokt worden?quote:Op woensdag 12 augustus 2015 23:41 schreef outcast_within het volgende:
is er niet een fokker pannenkoekenbakker van beroep?
Weet je ongeveer wanneer die uitgezonden was? Kan hem niet vinden op uitzendinggemist.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 00:41 schreef Postbus100 het volgende:
Je hebt een aflevering van de keuringsdienst van waarde hierover. Daarin wordt alles verteld. Vind het zelf een topaflevering.
http://www.npo.nl/keuringsdienst-van-waarde/22-11-2007/RVU_102944quote:Op donderdag 13 augustus 2015 11:39 schreef outcast_within het volgende:
[..]
Weet je ongeveer wanneer die uitgezonden was? Kan hem niet vinden op uitzendinggemist.
Ik ken twee mensen die bij verschillende pannenkoekhuizen in Nederland werken en daarbij wordt in elk geval altijd gebruik gemaakt van een bij de groothandel gekochte eierpannenkoekmix, welke met water wordt aangelengd tot een beslag.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 17:53 schreef _Newman_ het volgende:
Je kan het ook eens vragen aan iemand die daar werkt, dus gewoon als je daar eens eet gewoon vragen hoe ze het maken. Vraag ik soms ook wel eens bij de chinees ofzo hoe ze die nasi krijgen zo krijgen en die gast vertelde, dat gewoon aan me hoe ze het maken.
Oh, dank! Zo eens kijken.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 11:44 schreef Lienekien het volgende:
[..]
http://www.npo.nl/keuringsdienst-van-waarde/22-11-2007/RVU_102944
Ik ken toevallig een uitbater van een pannenkoekenrestaurant en dat is inderdaad een uitstekend verdienmodel. Je hebt lage kosten voor ingredienten en voorraadbeheer, personeel is goedkoop want een paar studentes die handig zijn met kinderen en koks die een pannenkoek kunnen bakken hoeven ook niet voor veel geld op de loonlijst. Kinderen zeuren bij hun ouders om daar te gaan eten, en na een half uurtje hebben ze het wel gezien en willen die ouders ook weer weg, dus je kunt per tafel een flink aantal keer per avond 50 euro omzet aftikken.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 17:29 schreef _Newman_ het volgende:
Ik snap alleen niet dat als je 30 of 40 pannekoeken voor 3 euro kan maken dat die pannekoeken dan 10 euro per stuk moeten kosten in pannekoekenrestaurants.
Ik ken iemand die een gietijzeren poffertjespan heeft. Dat geeft echt een (positief) verschil in smaak.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 12:25 schreef Lienekien het volgende:
Bekeken! De koekenbakker in deze uitzending maakt het wel zelf met eieren, melk en meel. Waarbij de vraag dan nog open staat wat voor meel.
Ik heb een heerlijke mix van een molen, die eerst een uurtje moet staan en die vind ik echt lekker. Maar nu ik Wouter Klootwijk aan de gang heb gezien, wil ik een gietijzeren pannenkoekpan.
Hè, getsie.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 12:30 schreef silverhill het volgende:
[..]
Ik ken iemand die een gietijzeren poffertjespan heeft. Dat geeft echt een (positief) verschil in smaak.
Ik vraag me na het zien van die aflevering nog wel af hoe je een pannenkoek mooi belegd krijgt. Ik krijg het zelf bijvoorbeeld niet voor elkaar een fatsoenlijke banaanpannenkoek te maken.
Heerlijk, en het summum is banaan-rozijn-rumquote:
Daar is je probleem. Dikke zware koekenpan halen en opnieuw proberen.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:31 schreef _Newman_ het volgende:
Maar ik heb geen koekenpan (alleen een wok) dus project pannekoek moet nog even wachten.
Merci, zat mobiel. Anders had ik hem direct erbij geplaatst.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 11:44 schreef Lienekien het volgende:
[..]
http://www.npo.nl/keuringsdienst-van-waarde/22-11-2007/RVU_102944
- gietijzeren pan is een must (maar daar ben ik te lui en te skeer voor)quote:Op donderdag 13 augustus 2015 11:44 schreef Lienekien het volgende:
[..]
http://www.npo.nl/keuringsdienst-van-waarde/22-11-2007/RVU_102944
Succes! En pics van het resultaat!quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:49 schreef outcast_within het volgende:
[..]
- gietijzeren pan is een must (maar daar ben ik te lui en te skeer voor)
- Beslag maakt eigenlijk niet zoveel uit, alles is wel prima lijkt het. Alleen niet te dik (ik ga denk ik volgende keer voor zelfrijzend bloem?, boter, eieren, volle melk, en zout
- Pan flink heet laten worden.
Heb er zin in
Meer massa, verdeelt de warmte van de pit beter en acteert als warmtebuffer.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:54 schreef Tinos85 het volgende:
Niet gekeken, maar waarom een gietijzeren pan? Maak je daarmee veel lekkerdere pannenkoeken?
Gietijzer is voor veel dingen echt veel beter, schijnt.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:54 schreef Tinos85 het volgende:
Niet gekeken, maar waarom een gietijzeren pan? Maak je daarmee veel lekkerdere pannenkoeken?
Klootwijk had gietijzer, in het restaurant stonden volgens mij plaatstalen, dus dat is ook een optie.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:49 schreef outcast_within het volgende:
[..]
- gietijzeren pan is een must (maar daar ben ik te lui en te skeer voor)
- Beslag maakt eigenlijk niet zoveel uit, alles is wel prima lijkt het. Alleen niet te dik (ik ga denk ik volgende keer voor zelfrijzend bloem?, boter, eieren, volle melk, en zout
- Pan flink heet laten worden.
Heb er zin in
En je weet ook welke dat is?quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:58 schreef Marsenal het volgende:
Bij een van de pannekoekhuizen op de lage vuursche doen ze een likkie van een of andere stroop door het beslag weet ik toevallig. Die pannekoeken zijn erg lekker.
Die ene.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 10:25 schreef TheWhiteCowboy het volgende:
[..]
En je weet ook welke dat is?
Als je nou het filmpje even bekijkt, dan weet je het.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 20:17 schreef Fer het volgende:
Ooit op vakantie de kinderen pannekoeken belooft en natuurlijk in de campingwinkel geen beslag, was best een flinke winkel, groter dan spar. Ook geen internet en smartphone toen om het uit te zoeken en dus de gok genomen met pizzameel, eieren en melk. Snufje zout en olie erin, dat waren dus de lekkerste pannekoeken ooit.
Sindsdien ben ok ervan overtuigd, dat Koopmans ons oplicht en dat er in die pakken iets van restproduct zit van de meelfabriek. Ongeschikt om brood van te bakken oid, dus dan maar in de pakken stoppen.
Eigenlijk vergelijkbaar als sla of frituurolie, dat is ook troep.
Wat ik mij afvraag: gebruiken ze geen speciale machines om zoveel pannekoeken te bakken?
http://www.beukhoreca.nl/(...)arrousel&type=6-pansquote:Op vrijdag 14 augustus 2015 20:17 schreef Fer het volgende:
Wat ik mij afvraag: gebruiken ze geen speciale machines om zoveel pannekoeken te bakken?
Gebruiken ze in de uitzending geen plaatstalen pan?quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:49 schreef outcast_within het volgende:
[..]
- gietijzeren pan is een must (maar daar ben ik te lui en te skeer voor)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |