Ik ken toevallig een uitbater van een pannenkoekenrestaurant en dat is inderdaad een uitstekend verdienmodel. Je hebt lage kosten voor ingredienten en voorraadbeheer, personeel is goedkoop want een paar studentes die handig zijn met kinderen en koks die een pannenkoek kunnen bakken hoeven ook niet voor veel geld op de loonlijst. Kinderen zeuren bij hun ouders om daar te gaan eten, en na een half uurtje hebben ze het wel gezien en willen die ouders ook weer weg, dus je kunt per tafel een flink aantal keer per avond 50 euro omzet aftikken.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 17:29 schreef _Newman_ het volgende:
Ik snap alleen niet dat als je 30 of 40 pannekoeken voor 3 euro kan maken dat die pannekoeken dan 10 euro per stuk moeten kosten in pannekoekenrestaurants.
Ik ken iemand die een gietijzeren poffertjespan heeft. Dat geeft echt een (positief) verschil in smaak.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 12:25 schreef Lienekien het volgende:
Bekeken! De koekenbakker in deze uitzending maakt het wel zelf met eieren, melk en meel. Waarbij de vraag dan nog open staat wat voor meel.
Ik heb een heerlijke mix van een molen, die eerst een uurtje moet staan en die vind ik echt lekker. Maar nu ik Wouter Klootwijk aan de gang heb gezien, wil ik een gietijzeren pannenkoekpan.
Hè, getsie.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 12:30 schreef silverhill het volgende:
[..]
Ik ken iemand die een gietijzeren poffertjespan heeft. Dat geeft echt een (positief) verschil in smaak.
Ik vraag me na het zien van die aflevering nog wel af hoe je een pannenkoek mooi belegd krijgt. Ik krijg het zelf bijvoorbeeld niet voor elkaar een fatsoenlijke banaanpannenkoek te maken.
Heerlijk, en het summum is banaan-rozijn-rumquote:
Daar is je probleem. Dikke zware koekenpan halen en opnieuw proberen.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 17:31 schreef _Newman_ het volgende:
Maar ik heb geen koekenpan (alleen een wok) dus project pannekoek moet nog even wachten.
Merci, zat mobiel. Anders had ik hem direct erbij geplaatst.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 11:44 schreef Lienekien het volgende:
[..]
http://www.npo.nl/keuringsdienst-van-waarde/22-11-2007/RVU_102944
- gietijzeren pan is een must (maar daar ben ik te lui en te skeer voor)quote:Op donderdag 13 augustus 2015 11:44 schreef Lienekien het volgende:
[..]
http://www.npo.nl/keuringsdienst-van-waarde/22-11-2007/RVU_102944
Succes! En pics van het resultaat!quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:49 schreef outcast_within het volgende:
[..]
- gietijzeren pan is een must (maar daar ben ik te lui en te skeer voor)
- Beslag maakt eigenlijk niet zoveel uit, alles is wel prima lijkt het. Alleen niet te dik (ik ga denk ik volgende keer voor zelfrijzend bloem?, boter, eieren, volle melk, en zout
- Pan flink heet laten worden.
Heb er zin in
Meer massa, verdeelt de warmte van de pit beter en acteert als warmtebuffer.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:54 schreef Tinos85 het volgende:
Niet gekeken, maar waarom een gietijzeren pan? Maak je daarmee veel lekkerdere pannenkoeken?
Gietijzer is voor veel dingen echt veel beter, schijnt.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:54 schreef Tinos85 het volgende:
Niet gekeken, maar waarom een gietijzeren pan? Maak je daarmee veel lekkerdere pannenkoeken?
Klootwijk had gietijzer, in het restaurant stonden volgens mij plaatstalen, dus dat is ook een optie.quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:49 schreef outcast_within het volgende:
[..]
- gietijzeren pan is een must (maar daar ben ik te lui en te skeer voor)
- Beslag maakt eigenlijk niet zoveel uit, alles is wel prima lijkt het. Alleen niet te dik (ik ga denk ik volgende keer voor zelfrijzend bloem?, boter, eieren, volle melk, en zout
- Pan flink heet laten worden.
Heb er zin in
En je weet ook welke dat is?quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:58 schreef Marsenal het volgende:
Bij een van de pannekoekhuizen op de lage vuursche doen ze een likkie van een of andere stroop door het beslag weet ik toevallig. Die pannekoeken zijn erg lekker.
Die ene.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 10:25 schreef TheWhiteCowboy het volgende:
[..]
En je weet ook welke dat is?
Als je nou het filmpje even bekijkt, dan weet je het.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 20:17 schreef Fer het volgende:
Ooit op vakantie de kinderen pannekoeken belooft en natuurlijk in de campingwinkel geen beslag, was best een flinke winkel, groter dan spar. Ook geen internet en smartphone toen om het uit te zoeken en dus de gok genomen met pizzameel, eieren en melk. Snufje zout en olie erin, dat waren dus de lekkerste pannekoeken ooit.
Sindsdien ben ok ervan overtuigd, dat Koopmans ons oplicht en dat er in die pakken iets van restproduct zit van de meelfabriek. Ongeschikt om brood van te bakken oid, dus dan maar in de pakken stoppen.
Eigenlijk vergelijkbaar als sla of frituurolie, dat is ook troep.
Wat ik mij afvraag: gebruiken ze geen speciale machines om zoveel pannekoeken te bakken?
http://www.beukhoreca.nl/(...)arrousel&type=6-pansquote:Op vrijdag 14 augustus 2015 20:17 schreef Fer het volgende:
Wat ik mij afvraag: gebruiken ze geen speciale machines om zoveel pannekoeken te bakken?
Gebruiken ze in de uitzending geen plaatstalen pan?quote:Op donderdag 13 augustus 2015 23:49 schreef outcast_within het volgende:
[..]
- gietijzeren pan is een must (maar daar ben ik te lui en te skeer voor)
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |