abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_155242523
Gietijzer, plaatstaal, rvs ieder geval geen anti aanbak. Het beslag moet even aanbakken in de pan, voor een lekkere korst.
.
  zaterdag 15 augustus 2015 @ 18:33:52 #53
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_155242980
Dunne pannekoeken krijg je door extra melk te gebruiken.
Ik gooi er altijd een extra eitje en suiker in voor de smaak. Dus bloem, melk, eieren, beetje zout, beetje suiker en een scheutje olie. Mooi dun en goudgeel.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_155243227
quote:
1s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 15:04 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dat kan veel lekkerder. Met boekweitmeel erdoor, bijvoorbeeld.
:Y Een kwart ofzo. Teveel boekweitmeel is dan weer niet lekker vind ik.
  Moderator zondag 16 augustus 2015 @ 16:50:56 #55
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_155268518
Laatst had ik toch zelf lekkere pannenkoeken gehad :9~ Die waren gemaakt met havermout.

Eerst melk (1L) en havermout in een pan opwarmen (ik dacht 2 kopjes), zodat het goed zacht wordt. Laten afkoelen en vervolgens drie of vier eieren erdoor en met tarwebloem op de gewenste dikte brengen. Vervolgens bakken in boter!

Ik heb het zelf nog niet zo geprobeerd, dus weet niet of de hoeveelheden kloppen. Het worden dikke, goed vullende pannenkoeken in elk geval. Zijn ook erg lekker met katenspek erdoor!

Zelf 'rommel' ik wat aan met tarwebloem en rogge-, tarwe- en boekweitmeel. Puur boekweit vond ik niet zo lekker, kreeg toen hele droge pannenkoeken.

Edit: oja er is maar een soort stroop voor op de pannenkoek: Friesche Keukenstroop! (Ook al ben ik geen Fries, dit is de enige die echt lekker is)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_155279056
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 08:33 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Klootwijk had gietijzer, in het restaurant stonden volgens mij plaatstalen, dus dat is ook een optie.

Inderdaad, flink heet laten worden!
Het nadeel van flink heet worden is dat de boter verbrand, ben ik achergekomen (teflon pan)

Ik ga denk ik nu rijstolie halen net als in die aflevering.
  Moderator zondag 16 augustus 2015 @ 22:44:12 #57
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_155279288
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 22:37 schreef outcast_within het volgende:

[..]

Het nadeel van flink heet worden is dat de boter verbrand, ben ik achergekomen (teflon pan)

Ik ga denk ik nu rijstolie halen net als in die aflevering.
Bah :r
Gebruik lekker boter en zorg dat het niet verbrand
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 16 augustus 2015 @ 22:47:35 #58
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155279401
quote:
1s.gif Op zondag 16 augustus 2015 22:44 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Bah :r
Gebruik lekker boter en zorg dat het niet verbrand
Hoezo 'bah'?

Wouter Klootwijk zegt dat rijstolie nergens naar smaakt en als hij het zegt, dan geloof ik hem.
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator zondag 16 augustus 2015 @ 22:49:12 #59
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_155279458
quote:
1s.gif Op zondag 16 augustus 2015 22:47 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Hoezo 'bah'?

Wouter Klootwijk zegt dat rijstolie nergens naar smaakt en als hij het zegt, dan geloof ik hem.
Omdat, de smaak van boter O+
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 16 augustus 2015 @ 22:52:28 #60
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155279577
quote:
1s.gif Op zondag 16 augustus 2015 22:49 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Omdat, de smaak van boter O+
Oh, daarom zeg je 'bah'.
The love you take is equal to the love you make.
pi_155279677
gewoon een scheutje zonnebloem olie door je beslag mengen, dan heb je geen boter meer nodig *O*

en oh ja, een zakje vanillesuiker en een beetje kaneel doet ook wonderen :Y
...
  zondag 16 augustus 2015 @ 23:26:09 #62
388724 JaqenHghar
Valar morghulis
pi_155280666
En voor Amerikaanse pannekoekjes gooi je er wat extra bakpoeder door het beslag.

Pannekoektopic _O_
pi_155282335
quote:
1s.gif Op zondag 16 augustus 2015 22:44 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Bah :r
Gebruik lekker boter en zorg dat het niet verbrand
Hoe kan je 1) de pan heet maken en 2) de boter toch niet laten verbranden? Vraag ik me al heel lang af...
Somebody that I used to know
  maandag 17 augustus 2015 @ 07:17:29 #64
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_155284872
Niet zo lang wachten tot je het beslag in de pan doet.
pi_155284955
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 18:45 schreef Igen het volgende:

[..]

:Y Een kwart ofzo. Teveel boekweitmeel is dan weer niet lekker vind ik.
https://www.dovesfarm.co.(...)ngs_number=1&serving is 100% boekweitmeel en ik proef het verschil niet eens eigenlijk!

En ze worden flinterdun, zo dun dat je ze niet om hoeft te draaien. Heerlijk. :D
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_155306142
Boekweitmeel?

Daar maak je postro van :Y
peren
  Moderator maandag 17 augustus 2015 @ 21:21:19 #67
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_155306544
quote:
1s.gif Op maandag 17 augustus 2015 00:45 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Hoe kan je 1) de pan heet maken en 2) de boter toch niet laten verbranden? Vraag ik me al heel lang af...
Niet te lang wachten met beslag te doen ;)
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 21:12 schreef DrDDT het volgende:
Boekweitmeel?

Daar maak je postro van :Y
Of pannenkoeken
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_155307626
quote:
1s.gif Op maandag 17 augustus 2015 21:21 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Of pannenkoeken
Of poffertjes
pi_155307729
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 21:12 schreef DrDDT het volgende:
Boekweitmeel?

Daar maak je postro van :Y
één van mij heimelijke genoegens maar dat terzijde :P
...
  maandag 17 augustus 2015 @ 21:59:37 #70
443165 romazoba
ja ja ik weet het!
pi_155308154
Eieren halve hoeveelheid melk en halve hoeveelheid karnemelk meel een snufje zout en roeren maar, Zodra de klonten weg zijn in de pan en wachten tot de bovenkant bijna droog is en dan omdraaien....
pi_155315869
Wat bier in beslag werkt ook erg goed.
pi_155315871
En daarna flamberen met Grand Marnier.
pi_155315908
Lekker topic!

quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 21:59 schreef romazoba het volgende:
Eieren halve hoeveelheid melk en halve hoeveelheid karnemelk meel een snufje zout en roeren maar, Zodra de klonten weg zijn in de pan en wachten tot de bovenkant bijna droog is en dan omdraaien....
Wij maken deze altijd met alleen karnemelk, zonder gewone melk! Wij hebben nooit last van klonten. Daarna lekker wat yoghurt en bosbessenjam erop!

De les voor mij is: hetere pan! Eventueel ook maar een gietijzeren/plaatstalen pan.

Wij halen het recept voor normale pannenkoeken altijd uit de Wannee(geen zin om recepten te onthouden, ik weet wel 2x zoveel melk als bloem/meel en voldoende eieren).
42 is the Answer to the Ultimate Question of Life, The Universe, and Everything.
  dinsdag 18 augustus 2015 @ 06:51:24 #74
326858 Toekito
Fietst zich de pleuris
pi_155315940
Die fabrieksman is een engnek!
PS4-tag: TJDoornbos// Origin: Toek85
Sporten voor Sophia
pi_155315963
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 06:51 schreef Toekito het volgende:
Die fabrieksman is een engnek!
Klassiek staaltje KvW-bangmakerij.

Fabrikant: "De pannenkoeken worden onder beschermende atmosfeer verpakt"
KvW: "De pannenkoeken worden dus vergast!? Nou dan eet ik liever een zelfgebakken pannenkoek hoor."

Geen wonder dat fabrikanten na verloop van de jaren dan steeds minder zin hebben om mee te werken.
pi_155321673
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 17:29 schreef _Newman_ het volgende:
Ik snap alleen niet dat als je 30 of 40 pannekoeken voor 3 euro kan maken dat die pannekoeken dan 10 euro per stuk moeten kosten in pannekoekenrestaurants.
wat dacht je van salariskosten, huur- en onderhoudskosten van het pand waarin je zit, afdrachten aan de belastingdienst, aanschaf van (nieuwe) apparatuur en de afschrijving daarop, marketing en PR, winstmarge en ga zo nog maar even door...
pi_155322102
Bananenpannekoeken zijn ook lekker: gewoon twee bananen door twee eieren prakken en bakken maar.

[ Bericht 2% gewijzigd door Loekie1 op 18-08-2015 13:53:41 ]
pi_155365227
quote:
0s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 14:51 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Is nog (veel) goedkoper dan zo'n koopmanspak ook.
Ja, een pak koopmans is wel 80 cent, de oplichters :(
peren
  donderdag 20 augustus 2015 @ 19:12:20 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155386218
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 06:57 schreef Igen het volgende:

[..]

Klassiek staaltje KvW-bangmakerij.

Fabrikant: "De pannenkoeken worden onder beschermende atmosfeer verpakt"
KvW: "De pannenkoeken worden dus vergast!? Nou dan eet ik liever een zelfgebakken pannenkoek hoor."

Geen wonder dat fabrikanten na verloop van de jaren dan steeds minder zin hebben om mee te werken.
Zijn weinig mensen die ik wil slaan, maar Teun is er eentje van.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155393087
quote:
Wat is de KvW eigenlijk een verschrikkelijk programma met verschrikkelijke presentatoren.. Wat verwacht die kerel.. dat die pannenkoeken uit het koelschap 1 voor 1 handmatig gebakken worden..
  donderdag 20 augustus 2015 @ 22:41:38 #81
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_155393203
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 22:37 schreef Ace1 het volgende:

[..]

Wat is de KvW eigenlijk een verschrikkelijk programma met verschrikkelijke presentatoren.. Wat verwacht die kerel.. dat die pannenkoeken uit het koelschap 1 voor 1 handmatig gebakken worden..
Het is een kritisch programma, ja. Sommige mensen trekken dat slecht, kennelijk.
The love you take is equal to the love you make.
pi_155393402
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 22:41 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Het is een kritisch programma, ja. Sommige mensen trekken dat slecht, kennelijk.
Je verward kritisch met naïef.
pi_155393404
quote:
0s.gif Op donderdag 13 augustus 2015 11:46 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik ken twee mensen die bij verschillende pannenkoekhuizen in Nederland werken en daarbij wordt in elk geval altijd gebruik gemaakt van een bij de groothandel gekochte eierpannenkoekmix, welke met water wordt aangelengd tot een beslag.
Er zullen best wel pannenkoekhuizen te vinden zijn waar ze daadwerkelijk met melk en meel en eieren aan de slag gaan, maar over het algemeen wordt bij de meesten gewoon zo'n 'professionele' mix gebruikt.
Sommige van die 'huizen' gebruiken zelfs een machine...

Maargoed, als student heb ik diverse horecabaantjes gehad waaronder ook pannenkoekenbakker. Bij een ouderwets pannenkoekenhuis, ze hadden daar nog een gediplomeerd kok in de keuken ook trouwens. Ik heb ook wel in andere keukens gestaan, maar daar was het gewoon mix en er werden ook niet zoveel pannenkoeken verkocht...

Het pannenkoekenhuis waar ze veel pannenkoeken verkochten maakten het beslag van:
- volle melk verdund met water 1:1
- Bloem (ik weet niet exact meer welk, maar het was middelhard, geen patentbloem)
- Eieren
- Zout
- Vanillesuiker
- Bier uit de tap

Het waren stevige pannenkoeken, maaltijden op zich. Erg lekker trouwens, want ze waren royaal gevuld... spekpannenkoek met 8 plakken spek... waar krijg je dat nog...

Ikzelf maak het nu naar eigen smaak alsvolgt:
- volle melk
- eieren
- Bloem
- boekweitmeel (blini;s maak je volledig van boekweit)
- Beetje suiker
- Zout
- Nagistend bier (duvel bijvoorbeeld), niet te veel, want dan wordt het te sterk smakend... alleen doen als je hartige pannenkoeken wilt om te vullen met iets bijv.

Ik laat het beslag na bereiding ook een uur of twee/drie staan om een beetje te rijzen. Geen zelfrijzend bakmeel nodig dan...en meer smaak

Gelukkig heb ik niet alleen pannenkoeken gebakken...en nog een hoop andere kutbaantjes gehad :d
Whatever...
pi_155393528
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zijn weinig mensen die ik wil slaan, maar Teun is er eentje van.
Het begon als een goed programma. Maar ze zijn doorgeslagen en zijn al een tijdje spijkers op laag water aan het zoeken. Helaas. Het zou zo informatief en leuk kunnen zijn, naast kritisch. Want sommige zaken mogen best wel eens aan het daglicht komen... Maar zo slecht is het ook weer niet gesteld met ons eten... ja onze smaak, we willen niets betalen voor eten, maar tikken wel 800 euro af voor een iphone... een euro meer voor een kip is teveel...

In veel fabrieken waar voedingsmiddelen worden gemaakt gebeurt weinig anders dan in een keuken. En meestal is het qu hygiene en herkomst van de grondstoffen prima, beter dan jouw supermarkt waar zeer laag opgeleid personeel er vaak smerige gewoonten op nahoudt.. wel lekker goedkoop.
Whatever...
pi_155396907
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zijn weinig mensen die ik wil slaan, maar Teun is er eentje van.
Alleen die stém al!
pi_155398573
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 22:48 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Sommige van die 'huizen' gebruiken zelfs een machine...

Maargoed, als student heb ik diverse horecabaantjes gehad waaronder ook pannenkoekenbakker. Bij een ouderwets pannenkoekenhuis, ze hadden daar nog een gediplomeerd kok in de keuken ook trouwens. Ik heb ook wel in andere keukens gestaan, maar daar was het gewoon mix en er werden ook niet zoveel pannenkoeken verkocht...

Het pannenkoekenhuis waar ze veel pannenkoeken verkochten maakten het beslag van:
- volle melk verdund met water 1:1
- Bloem (ik weet niet exact meer welk, maar het was middelhard, geen patentbloem)
- Eieren
- Zout
- Vanillesuiker
- Bier uit de tap

Het waren stevige pannenkoeken, maaltijden op zich. Erg lekker trouwens, want ze waren royaal gevuld... spekpannenkoek met 8 plakken spek... waar krijg je dat nog...

Ikzelf maak het nu naar eigen smaak alsvolgt:
- volle melk
- eieren
- Bloem
- boekweitmeel (blini;s maak je volledig van boekweit)
- Beetje suiker
- Zout
- Nagistend bier (duvel bijvoorbeeld), niet te veel, want dan wordt het te sterk smakend... alleen doen als je hartige pannenkoeken wilt om te vullen met iets bijv.

Ik laat het beslag na bereiding ook een uur of twee/drie staan om een beetje te rijzen. Geen zelfrijzend bakmeel nodig dan...en meer smaak

Gelukkig heb ik niet alleen pannenkoeken gebakken...en nog een hoop andere kutbaantjes gehad :d
Mooi verhaal.

Dat beslag laten rijzen is dat met die duvel erin. Of rijst het ook zonder bier?
pi_155399816
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 22:37 schreef Ace1 het volgende:

[..]

Wat is de KvW eigenlijk een verschrikkelijk programma met verschrikkelijke presentatoren.. Wat verwacht die kerel.. dat die pannenkoeken uit het koelschap 1 voor 1 handmatig gebakken worden..
Nou ja, uitgesloten is niks. Bij het handgeblazen glas van IKEA ontdekten ze bijvoorbeeld dat dat inderdaad echt 1 voor 1 met de hand wordt gemaakt ergens in China. Niks mis met naïeve vragen stellen.

Maar wat kwalijk is, is als je geen naïeve vragen stelt, maar gaat insinueren dat alles heel eng en gevaarlijk is als een scheikundig proces wordt ingezet wat je als tv-presentator niet begrijpt maar waar vaak helemaal niks mis mee is.
pi_155399826
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 22:48 schreef Spanky78 het volgende:

- Bier uit de tap

Dat maakt het verschil.
  vrijdag 21 augustus 2015 @ 08:27:14 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155400241
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 22:52 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het begon als een goed programma. Maar ze zijn doorgeslagen en zijn al een tijdje spijkers op laag water aan het zoeken. Helaas. Het zou zo informatief en leuk kunnen zijn, naast kritisch. Want sommige zaken mogen best wel eens aan het daglicht komen... Maar zo slecht is het ook weer niet gesteld met ons eten... ja onze smaak, we willen niets betalen voor eten, maar tikken wel 800 euro af voor een iphone... een euro meer voor een kip is teveel...

In veel fabrieken waar voedingsmiddelen worden gemaakt gebeurt weinig anders dan in een keuken. En meestal is het qu hygiene en herkomst van de grondstoffen prima, beter dan jouw supermarkt waar zeer laag opgeleid personeel er vaak smerige gewoonten op nahoudt.. wel lekker goedkoop.
Helemaal mee eens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155400284
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 22:48 schreef Spanky78 het volgende:
Het pannenkoekenhuis waar ze veel pannenkoeken verkochten maakten het beslag van:
- volle melk verdund met water 1:1
Grappig, een recept van Nigella voor pancakes had ook 1:1 melk met water en dat had ik niet eerder gezien. Maar dat deed dat pannenkoekenrestaurant dus ook.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 21 augustus 2015 @ 08:35:00 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155400317
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 08:30 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Grappig, een recept van Nigella voor pancakes had ook 1:1 melk met water en dat had ik niet eerder gezien. Maar dat deed dat pannenkoekenrestaurant dus ook.
In veel beslagsoorten wordt er, als er water gebruikt wordt, water met koolzuur gebruikt. Dit zorgt voor luchtigheid
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155400337
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 08:35 schreef Pietverdriet het volgende:

In veel beslagsoorten wordt er, als er water gebruikt wordt, water met koolzuur gebruikt. Dit zorgt voor luchtigheid
Nog beter dus! ^O^ (ik had wel ooit een milkshakerecept waar een scheutje 7-up in moest, is dat ook voor de luchtigheid?)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 21 augustus 2015 @ 08:43:45 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155400416
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 08:37 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Nog beter dus! ^O^ (ik had wel ooit een milkshakerecept waar een scheutje 7-up in moest, is dat ook voor de luchtigheid?)
Dat en smaak natuurlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155403022
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 02:18 schreef outcast_within het volgende:

[..]

Mooi verhaal.

Dat beslag laten rijzen is dat met die duvel erin. Of rijst het ook zonder bier?
De duvel heeft levende gist, dus dan rijst het echt. Met bier krijg je wel extra smaak en wat belletjes vanwege het koolzuur.
Whatever...
pi_155403175
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 08:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In veel beslagsoorten wordt er, als er water gebruikt wordt, water met koolzuur gebruikt. Dit zorgt voor luchtigheid
Yip, of bakzout. Of gist. Beetje afhankelijk van je smaak, want de pannenkoeken uit dat restaurant waren aardig zwaar en niet echt luchtig. Ik vind mix vaak te luchtig en daarmee zuigt het ook vet op.

Voor mij is nagistend bier de oplossing : extra smaak en lichte rijs. Ik gebruik ook boekweit voor smaak, maar dat past het best bij hartig.

Overigens is mijn favoriete vulling spek en appel, met daarop stroop. Gouden combinatie van hartig, zout, zoet, zuur en vettig.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')