brouwhulp gebruik ik en dat werkt prima.quote:Op dinsdag 29 december 2015 12:36 schreef RichardRichard het volgende:
Gebruiken jullie ook brouw software? Ik heb nu BrouwHulp. Vind ik op zich wel een fijn programma (crasht nog wel eens op OSX). Ook heb ik gekeken naar BeerSmith 2 maar die kost 30dollar geloof ik. Iemand die die gebruikt en kan zeggen of die beter is dan BrouwHulp?
staat er nog druk op? Dat kan je zien aan je waterslot, als het water in de ene bel staat en de andere vol lucht, heb je nog druk. Staan er in beide bellen water en staat het water gelijk, dan is het gisten waarschijnlijk voorbij (als het voor langere tijd gelijk staat).quote:Op zaterdag 2 januari 2016 11:20 schreef marc0871 het volgende:
is het normaal dat mijn waterslot niet bubbelt?
ik heb vorige week zondag mijn stout pakket in de emmer gedaan.
gloednieuwe emmer. schoongemaakt met chempro oxi. ontsmet met sulfiet en citroenzuur (mijn vader had nog ergens een paar potjes staan) en goed uitgespoeld.
3,5 liter water gekookt om een kilo suiker in op te lossen.
blik in een pan heet water om het moutextract vloeibaar te maken.
suikerwater in de emmer gedaan en daar het moutextract door geroerd.
daar nog 20 liter koud water aan toegevoegd en doorgeroerd.
daar heb ik de gist over uitgestrooid en een minuut of 10 laten liggen.
daarna doorgeroerd, deksel erop en het waterslot geplaatst.
de emmer heb ik in de buurt van de ketel op zolder gezet.
's avonds begon er een filmpje schuim te ontstaan en tegen de tijd dat ik ging slapen, lag er een behoorlijke laag op.
die laag was de volgende dag alweer verdwenen en nu ligt er al de hele week slechts een filmpje op het bier.
ondertussen heb ik nog geen plopje gehoord of gezien.
wel ruikt het behoorlijk naar alcohol.
nu heb ik er gisteren nog een zakje gist middels een giststarter bijgegooid, om te kijken of dat de zaak vlot kon trekken.
toen ik het erbij gooide, kwam er behoorlijk wat co2 vrij; het bruiste bijna alsof je een suikerklontje in de cola gooide.
er is dus blijkbaar wel wat aan de gang.
verder ziet alles er nog schoon uit en ruikt het ook niet muf.
de vraag is dus; moet ik mij hier druk om maken of gaat het nog wel goed?
de ingaande bel staat bijna tegen de bocht aan naar de uitgaande.quote:Op zaterdag 2 januari 2016 12:23 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
staat er nog druk op? Dat kan je zien aan je waterslot, als het water in de ene bel staat en de andere vol lucht, heb je nog druk. Staan er in beide bellen water en staat het water gelijk, dan is het gisten waarschijnlijk voorbij (als het voor langere tijd gelijk staat).
ik dacht gelezen te hebben dat je 5/6 gram per liter bier moest toevoegen, voor het bottelen.quote:Op zaterdag 2 januari 2016 12:41 schreef pl4kkie het volgende:
vandaag bier getest en geproeft. Het smaakte naar bier zonder koolzuur. Uit de test kwam een S.M van 1015 wat uit de tabel een percentage van 1.6% alcohol. Omdat ik de S.M niet gemeten heb toen ik het brouwsel gemaakt heb weet ik nu niet precies wat het alcoholpercentage is
. Anyway ik kan straks gaan bottelen. Wat is wijsheid qua hoeveelheid suiker eraan toe te voegen? Is 7 gram per flesje, wat de verkoper mij vertelde voldoende, of is suikeroplossing vooraf in het brouwsel doen en dan gelijk bottelen een betere optie? En wat is wen goede verhouding op 23 liter bier? Ik heb overigens wel echte brouwsuiker.
ik zou nog even wachten met bottelen, je sg kan nog naar 1010 gaan. En geen suiker in de flessen maar je suiker oplossen in water en dat toevoegen aan de bier. Dan goed roeren en dan bottelen. Dat is het makkelijkst en veiligst. Ik voeg 6,5 g per liter toe.quote:Op zaterdag 2 januari 2016 13:07 schreef marc0871 het volgende:
[..]
de ingaande bel staat bijna tegen de bocht aan naar de uitgaande.
[ afbeelding ]
maar het half uur dat ik er daarstraks vlakbij bezig was, heeft hij niet geplopt.
ook de eerste dagen niet. en dan verwacht je toch regelmatig een plopje.
bij mijn vaders bier en wijnmakerij plopte het toch wel wat vaker.
[..]
ik dacht gelezen te hebben dat je 5/6 gram per liter bier moest toevoegen, voor het bottelen.
suiker in de flesjes doen zou kans geven op exploderende flessen.
wachten doe ik toch nog wel.quote:Op zaterdag 2 januari 2016 13:41 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
ik zou nog even wachten met bottelen, je sg kan nog naar 1010 gaan. En geen suiker in de flessen maar je suiker oplossen in water en dat toevoegen aan de bier. Dan goed roeren en dan bottelen. Dat is het makkelijkst en veiligst. Ik voeg 6,5 g per liter toe.
Ik heb hier nog een explosieve batch staan. Die zit in grolsch beugels, bij het openen vliegt de hele beugel eraf. Die kan je dan een paar meter verder van de grond halen. En de helft van je bier is uit de fles. Allemaal net niet handig.
Je hebt van die kleine (halve?) suikerklontjes in de supermarkt liggen. Als je met flesjes van Grolsch werkt kom je qua hoeveelheid suiker mooi uit. Zelf nog nooit problemen mee gehad en de hoeveelheid koolzuur is goed.quote:Op zaterdag 2 januari 2016 13:40 schreef pl4kkie het volgende:
^ ze gaven aan 7 gram brouwsuiker per flesje. Maar inderdaad wat jij zegt ik heb heel wat verhalen gelezen van exploderende flesjes. Dat wil ik voorkomen. Ik ben nog geen duidelijke maatstaaf tegengekomen van suiker/brouwsel-liter verhouding.
Top, Thanks. Ik ga morgen weer meten en hoogstwaarschijnlijk ook bottelen. Het is dan ook de 10e dag dat het aan het fermenteren is. Dat stond ook op de verpakking aangegeven.quote:Op zaterdag 2 januari 2016 13:41 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
ik zou nog even wachten met bottelen, je sg kan nog naar 1010 gaan. En geen suiker in de flessen maar je suiker oplossen in water en dat toevoegen aan de bier. Dan goed roeren en dan bottelen. Dat is het makkelijkst en veiligst. Ik voeg 6,5 g per liter toe.
Ik heb hier nog een explosieve batch staan. Die zit in grolsch beugels, bij het openen vliegt de hele beugel eraf. Die kan je dan een paar meter verder van de grond halen. En de helft van je bier is uit de fles. Allemaal net niet handig.
Ik heb nu een kilo pak brouwsuiker liggen. Kijk eerst hoe het daarmee gaat. Kan alsnog in de batch halve suikerklontjes proberen.quote:Op zaterdag 2 januari 2016 20:23 schreef NeuNeu het volgende:
[..]
Je hebt van die kleine (halve?) suikerklontjes in de supermarkt liggen. Als je met flesjes van Grolsch werkt kom je qua hoeveelheid suiker mooi uit. Zelf nog nooit problemen mee gehad en de hoeveelheid koolzuur is goed.
ik had vorig jaar al een krat veiliggesteld, omdat ik het toen al van plan was.quote:Op zaterdag 2 januari 2016 22:19 schreef pl4kkie het volgende:
[..]
Ik heb nu een kilo pak brouwsuiker liggen. Kijk eerst hoe het daarmee gaat. Kan alsnog in de batch halve suikerklontjes proberen.
Heb ook 60 nieuwe longneck bierflessen gekocht. Ik drink niet bijzonder veel bier. Vond het lastig om kratten bier te kopen, opdrinken en dan de flessen bewaren dus heb maar nieuwe flessen gekocht.
Ja, dan kan je er al rekening meehouden. Ik besloot ineens vlak voor kerst dat ik mijzelf een bierbrouwpakket als cadeau ging gevenquote:Op zaterdag 2 januari 2016 22:47 schreef marc0871 het volgende:
[..]
ik had vorig jaar al een krat veiliggesteld, omdat ik het toen al van plan was.
ging niet door door omstandigheden.
afgelopen maand nog een paar six-packs herfstbock leeggemaakt en bewaard.
vorige week ging er nog een krat leeg en de volgende is ook al half weg.
flesjes zat, dus.
ik denk dat ik er gauw 65 nodig ga hebben.
flesjes zijn niet zo duur, nee.quote:Op zaterdag 2 januari 2016 23:24 schreef pl4kkie het volgende:
[..]
Ja, dan kan je er al rekening meehouden. Ik besloot ineens vlak voor kerst dat ik mijzelf een bierbrouwpakket als cadeau ging geven. Flessen kosten uiteindelijk maar rond de 12 euro. Dus dat viel wel mee.
Na toch nog wat verder gelezen en gezocht te hebben; ga ik morgenochtend de S.M en daarna 's avonds meten. Het waterslot staat inmiddels weer aardig te bubbelen. Pas als dat een stuk minder is en de S.M bij 2 metingen gelijk is zal ik gaan bottelen.
volgens de handleiding ook zoiets, ja.quote:Op zaterdag 2 januari 2016 23:55 schreef pl4kkie het volgende:
Hoelang moet jij wachten nadat je gebotteld hebt? Ik 3 weken.
in dat hema pakket zou alles zitten wat je nodig hebt, om een kleine 4 liter bier te maken.quote:Op zondag 3 januari 2016 09:13 schreef J_CDA het volgende:
Ik wil ook starten met het brouwen van eigen bier. Hebben jullie ervaringen met de starterskits? Zit te kijken naar die van de hema of de brouwmarkt, maar kan niet zo direct zien wat er precies in de hema kit zit.
http://www.brouwmarkt.nl/(...)bierbrouwen-pro.html
http://m.hema.nl/winkel/e(...)r/bier-brouw-pakket-(17400044)
Ik ben begonnen met een pakket van de Hema, het is juist leuk dat je meteen zelf alles moet doen! Wel een goede 4 uur mee bezig geweest voor uiteindelijk 12 flesjes bier (wat voortreffelijk smaakte overigens!). Ik brouw nu standaard voor 1 gallon. Ik heb verschillende gist flessen van 5 liter. Een grotere pan heb ik niet en op deze manier kan ik verschillende bieren maken. Als een recept goed smaakt dan brouw ik met een vriend een grotere batch van ongeveer 20 liter.quote:Op zondag 3 januari 2016 11:49 schreef marc0871 het volgende:
[..]
in dat hema pakket zou alles zitten wat je nodig hebt, om een kleine 4 liter bier te maken.
aan de beschrijving te zien, o.a. granen ((geschrootte?)mout), hop en gist.
dat veronderstelt dat je de suikers eerst uit de mout moet halen en de hop in het extract koken.
lijkt mij erg veel werk, voor 4 liter bier.
zeker voor een beginner.
een hoop geld en werk voor weinig opbrengst.
het brouwmarkt pakket heeft alle gereedschap dat je voor het brouwen van tot 20 liter bier nodig hebt.
daar moet je dan nog wel de ingrediėnten bij kopen. hetzij een blik gehopt moutextract met een zakje gist, hetzij (ongeschrootte) mouten, hop en gist.
bij dat laatste heb je ook nog een moutmolen, een zeef en evt. kaasdoeken nodig.
het startpakket pro met een bierkit voor 10, 15 of 20 liter bier, lijkt mij een rendabelere en meer bevredigende keus om mee te beginnen.
mij bevalt het tot nu toe iig (ook eerste keer).
heeft ook wel wat inderdaad.quote:Op zondag 3 januari 2016 13:47 schreef RichardRichard het volgende:
[..]
Ik ben begonnen met een pakket van de Hema, het is juist leuk dat je meteen zelf alles moet doen! Wel een goede 4 uur mee bezig geweest voor uiteindelijk 12 flesjes bier (wat voortreffelijk smaakte overigens!). Ik brouw nu standaard voor 1 gallon. Ik heb verschillende gist flessen van 5 liter. Een grotere pan heb ik niet en op deze manier kan ik verschillende bieren maken. Als een recept goed smaakt dan brouw ik met een vriend een grotere batch van ongeveer 20 liter.
zit daar geen flesje puro bij?quote:Op donderdag 7 januari 2016 16:56 schreef laffer het volgende:
Hallo allemaal,
Ik heb zojuist een uitgebreide startkit gekocht bij de Brouwmarkt.
Ik ben nog niet klaar om te beginnen, moet me nog goed inlezen....
Wel heb ik een paar vraagjes, misschien is het al gepost, ik heb nog niet alles gelezen maar hoop toch op jullie antwoord![]()
Ergens heb ik gelezen dat er in alle bier en wijn soorten methanol zit.
Andere vertellen weer dat methanol daar totaal niet in voor komt![]()
Hoe zit dat nou, is zelf bierbrouwen wel veilig wat dat betreft?
Weten jullie of je ook gewoon huis-tuin en keuken soda kunt gebruiken om te desinfecteren?
Alvast bedankt
Dank voor je bericht.quote:Op donderdag 7 januari 2016 19:57 schreef marc0871 het volgende:
[..]
zit daar geen flesje puro bij?
dat is om te ontsmetten.
methanol is een bijproduct van elke fermentatie.
maar de concentratie is dusdanig klein, dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.
je hebt eerder een alcoholvergiftiging dan een methanolvergiftiging
ik denk niet dat je dat flesje in 1 keer moet gebruikenquote:Op vrijdag 8 januari 2016 16:24 schreef laffer het volgende:
[..]
Dank voor je bericht.
Er zit wel een flesje puro bij, maar dat zal wel snel op zijn, vandaar
Klopt, ik las net op internet dat wel 25 ltr ontsmettingsmiddel kan maken uit 100 gr.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 18:47 schreef marc0871 het volgende:
[..]
ik denk niet dat je dat flesje in 1 keer moet gebruiken
leukquote:Op zondag 10 januari 2016 15:05 schreef motorbloempje het volgende:
Wij zijn nu bezig met onze eerste eigen bierbrouwpoging na een pakket gehad te hebben voor kerst van de HEMA! Hopelijk gaat dit OK, en dan daarna onze eigen zwengel eraan geven!
De standaard van het HEMA pakket voor 'Belgisch Blond'quote:Op zondag 10 januari 2016 15:15 schreef marc0871 het volgende:
[..]
leuk![]()
wat moet het gaan worden?
welke mouten, hop en gist gebruiken jullie?
oepsiequote:Op zondag 10 januari 2016 15:30 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
De standaard van het HEMA pakket voor 'Belgisch Blond'
Methanol heb je alleen iets mee te maken als je gaat destilleren. Dan gooi je een deel van de voor- en naloop weg. Bij dranken met een laag alcoholpercentage zoals bier, is er niets aan de hand.quote:
het lijkt iig meer op brouwen dan wat ik heb gedaan, met mijn blik gehopt moutextractquote:Op zondag 10 januari 2016 15:34 schreef motorbloempje het volgende:
Nee, we gaan eerst maar even proberen met de set![]()
![]()
Hebben gelukkig een donkere pantry waar we de boel kwijt kunnen. Zo even een bordje maken met "<dorpsnaam> Brewery" er op
zelfs dan zou er nog niet eens zo veel aan de hand zijn.quote:Op zondag 10 januari 2016 15:45 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Methanol heb je alleen iets mee te maken als je gaat destilleren. Dan gooi je een deel van de voor- en naloop weg. Bij dranken met een laag alcoholpercentage zoals bier, is er niets aan de hand.
dat laatste: )quote:Op zondag 10 januari 2016 15:56 schreef marc0871 het volgende:
[..]
het lijkt iig meer op brouwen dan wat ik heb gedaan, met mijn blik gehopt moutextract![]()
na mijn volgende blik (bockbier), wil ik ook vanaf het begin gaan brouwen.
daarvoor ga ik een koelbox ombouwen tot maishton, waarin ik, met de single infusion methode, de suikers van de mout ga scheiden.
moet je met het pakket de suikers er in meerdere temperatuur stappen uit 'koken', of moet je de mouten in heet water gooien, temperatuur een tijdje aan zien te houden en daarna affilteren?
na het een paar dagen te hebben laten nagisten, moet je het ergens koud zetten.quote:Op zondag 10 januari 2016 17:40 schreef pl4kkie het volgende:
Ik keek vandaag bij mij vorige werk gebottlede flessen. Het bier is nog steeds troebel. Hoort dat? Het moet uiteindelijk goudgeel en helder worden. Ook lag er een flinter dun laagje drap op de bodem van de fles wat ging vlokken en zweven nadat ik een flejs omgedraaid had. Hoort dit ook ?
Thanks. Na het bottelen had ik de flessen in een koude schuur gezet (~10 graden). De volgende dag bedacht ik dat het te koud was dus heb ze verhuist naar een kamer waar het rond de 18 graden is. Daar staan ze nu een week. Dus ik kan ze nu het het beste weer in de koude schuur zetten?quote:Op zondag 10 januari 2016 18:03 schreef marc0871 het volgende:
[..]
na het een paar dagen te hebben laten nagisten, moet je het ergens koud zetten.
dan slaat op den duur de gist neer en moet je bier helder worden.
dat laagje is gist. dat hoort zo.
als je het bier straks uitschenkt, moet je er ook niet te veel mee schudden en het laatste beetje in de fles laten zitten.
single infusion: een staps maish.quote:
soeppan van 8 liter. ik heb er hier 2 van staan.quote:Op zondag 10 januari 2016 17:41 schreef motorbloempje het volgende:
We moeten grotere pannen en een grotere zeef hebben![]()
yepquote:Op zondag 10 januari 2016 18:17 schreef pl4kkie het volgende:
[..]
Thanks. Na het bottelen had ik de flessen in een koude schuur gezet (~10 graden). De volgende dag bedacht ik dat het te koud was dus heb ze verhuist naar een kamer waar het rond de 18 graden is. Daar staan ze nu een week. Dus ik kan ze nu het het beste weer in de koude schuur zetten?
het nagisten zal nu wel klaar zijnquote:Op zondag 10 januari 2016 18:26 schreef pl4kkie het volgende:
Toppie, Thanks. Dan gaan ze morgen weer naar de schuur. Kunnen ze nog rustig 2 weken nagisten
Hoe zou dat ongeveer moeten smaken?quote:Op maandag 11 januari 2016 21:26 schreef devzero het volgende:
En dit weekend een rogge bier "Red Russian Rye" gebrouwd en die staat nu lekker te bubbelen.
Ik ook niet, maar over ~2 weken zal ik een idee hebben en over 4-5 weken zal ik het weten.quote:Op maandag 11 januari 2016 21:49 schreef NeuNeu het volgende:
[..]
Hoe zou dat ongeveer moeten smaken?
Heb zelf nooit een roggebier gedronken.
zolang het maar niet bij heineken of 1 van de andere groten is.quote:Op maandag 18 januari 2016 15:45 schreef Bart het volgende:
Stel dat we een Q&A kunnen regelen met een bierbrouwerij, is daar interesse voor? En zo ja, welke brouwerij zouden jullie wel eens wat aan willen vragen?
ik kon niet wachten en heb al bijna een krat van mijn stout leegquote:Op donderdag 21 januari 2016 22:03 schreef pl4kkie het volgende:
Vandaag een flesje open gemaakt van mijn eigen gebrouwen bier. Er zat genoeg koolzuur in voor een mooie schuimlaag.
De smaak viel wel onwijs tegen. Heb een paar slokjes geproeft maar heb niet echt de behoefte om nog verder te drinken. Het bier ruikt en proeft best wel zurig. De smaak is niet veel veranderd nadat ik getest had voor het bottelen. Ben benieuwd of de smaak nog bij trekt. Persoonlijk heb ik er een hard hoofd in.
Dat klinkt als een infectie (iets niet goed schoongemaakt?). Smaakte het bier ook zurig voordat je het bottelde?quote:Op donderdag 21 januari 2016 22:03 schreef pl4kkie het volgende:
Het bier ruikt en proeft best wel zurig. De smaak is niet veel veranderd nadat ik getest had voor het bottelen.
Recept van internet wat ik verbouwd heb.quote:Op zondag 24 januari 2016 03:17 schreef devzero het volgende:
[..]
Klinkt interessant. Een kit of recept van internet?
nu je het zegt; 3 tot 4 en 12 tot 15 ebc is idd niet echt donker, voor de basis.quote:Op zaterdag 19 maart 2016 22:43 schreef devzero het volgende:
Lijkt me erg light voor een stout, maar ik ken munich light niet zo goed, dus misschien is het donkerder dan ik me voorstel. Ziet er verder goed uit. Wat voor gist ga je gebruiken?
Ik heb niet super veel ervaring met all-grain brouwsels en de meeste die ik maak zijn 4 liter (1 gallon); dus als het niet erg goed smaakt, dan maakt het niet zo uit. Mijn gewone brouwsels zijn kits met een mix graan en malt-extracts (mijn plaatselijke bierwinkel heeft een hoop leuke recepent voor 20 liter)quote:Op zondag 20 maart 2016 00:28 schreef marc0871 het volgende:
zoals gezegd is dit mijn eerste graanbrouw project, dus ik weet nog niks meer dan dat ik de klok heb horen luiden en ben nu hard op zoek naar de klepel
het is dus echt een leerproject.
Broodgist kan amper tegen alcohol en als er iets is wat je niet wilt is een superzoet drankje met amper alcohol omdat je gist na 2 dagen al dood was. Ook al is is dit een experiment, ik zou toch even op zoek gaan naar "echt" biergist.quote:ik heb hier nog een paar zakjes gist van de bakafdeling van de super, dus ik wilde die dan maar gebruiken.
niet ideaal, maar daar kijk ik met mijn volgende brouwsel wel naar.
minstens een startset zoals ditquote:Op zondag 20 maart 2016 09:55 schreef jitzzzze het volgende:
Vast een enorme domme vraag: maar heb je naast zo'n brewferm blik nog meer spullen nodig?
zal denk ik wel meevallen.quote:Op zondag 20 maart 2016 02:51 schreef devzero het volgende:
[..]
Broodgist kan amper tegen alcohol en als er iets is wat je niet wilt is een superzoet drankje met amper alcohol omdat je gist na 2 dagen al dood was. Ook al is is dit een experiment, ik zou toch even op zoek gaan naar "echt" biergist.
Ik heb deze: http://www.brouwmarkt.nl/(...)rouwen-pro-plus.htmlquote:Op zondag 20 maart 2016 10:05 schreef marc0871 het volgende:
[..]
minstens een startset zoals dit
http://www.brouwmarkt.nl/(...)bierbrouwen-pro.html
grootste verschil is de ton ipv de emmer.quote:Op zondag 20 maart 2016 10:53 schreef laffer het volgende:
[..]
Ik heb deze: http://www.brouwmarkt.nl/(...)rouwen-pro-plus.html
Bevalt prima
Het is aan te raden losse gist bij te bestellen en zo nodig een giststarter te maken. Die korrelgisten die bij de blikken worden meegeleverd willen nog wel eens wat mindere resultaten opleveren (ongewenste smaak, minder alcohol etc). Ik ga zelf straks een Brewferm Grand Cru brouwen waarvoor ik de Wyeast 3944 XL Belgian Witbier (http://www.brouwmarkt.nl/bierbrouwen/biergisten-kleinverpakking/wyeast-biergist/wyeast-belgian-ales/wyeast-3944-xl-belgian-witbier-biergist-activator.html).quote:Op zondag 20 maart 2016 09:55 schreef jitzzzze het volgende:
Vast een enorme domme vraag: maar heb je naast zo'n brewferm blik nog meer spullen nodig?
quote:Op vrijdag 22 april 2016 22:08 schreef KremlinCardinal het volgende:
@vorige post: Zag ik deze post ook niet voorbijkomen op het forum van hobbybrouwen?
de maat was volquote:OT: Brouwers, kameraden, bekenden en onbekenden, ik moet een vreselijk verlies melden.
Hij was zo goed bezig. Zo enthousiast, hij klaagde nooit...
Een ware metgezel.
Maar aan alles komt een einde. Het is voorbij.
Zijn leven was glorieus, maar kort.
Vandaag, vrijdagavond 22 april 2016, om 21:50 uur, is hij ons ontnomen.
Mijn geliefde maatglas.
Moge hij in stilte rusten.
Dat kan ja. Het is wel aan te raden om voor een premium of premium+ pakket te kiezen.quote:Op zaterdag 30 juli 2016 19:38 schreef einzeinz het volgende:
Ik heb een vraagje. Als ik zo'n starterspakket koop bij BrewFerm, kan ik het dan later ook gewoon uitbreiden? Want stel dat het leuk is en ik wat geavanceerder wil gaan?
Bij Brewferm of Brouwland?quote:Op zondag 31 juli 2016 01:21 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Dat kan ja. Het is wel aan te raden om voor een premium of premium+ pakket te kiezen.
Extra aanvullingen zijn later toevoegbaar.
Gewoon bij Brouwland of een andere webshop die Brewferm producten verkoopt.quote:
Etikettenquote:Op maandag 1 augustus 2016 20:35 schreef Luppie0110 het volgende:
Hoe maken jullie je etiketten? Of waar ontwerpen cq kopen jullie ze?
Gewoon papier met laserprinter bedrukt.quote:Op maandag 1 augustus 2016 20:35 schreef Luppie0110 het volgende:
Hoe maken jullie je etiketten? Of waar ontwerpen cq kopen jullie ze?
Welk programma gebruik je hiervoor? Berekend dit automatisch wat het 'kan worden'?quote:Op woensdag 3 augustus 2016 22:58 schreef Saind het volgende:
Ik zit te rommelen met een recept voor een APA, wat denken jullie hiervan?
Ik denk de tiende iteratie van het hoprecept van vandaag
[ afbeelding ]
Ik heb expres zoveel mogelijk in de whirlpool en dryhop gegooid om er zo veel mogelijk hop in te kunnen duwen zonder dat het al te bitter wordt maar ik heb zoiets nog nooit geprobeerd, lijkt het ergens op?
quote:Op woensdag 3 augustus 2016 23:17 schreef einzeinz het volgende:
[..]
Welk programma gebruik je hiervoor? Berekend dit automatisch wat het 'kan worden'?
Thanks, ik ken er weinig van maar je zal een zeer licht bier hebben naar mijn gevoel.quote:Op woensdag 3 augustus 2016 23:19 schreef Saind het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Beersmith dus.
En ja. Ingrediėnten erin douwen en hij geeft alles automatisch aan
Ik zag laatst iemand die deze etiketten had aangeschaft om een kleine sticker boven op de dop te plakken:quote:Op maandag 1 augustus 2016 20:35 schreef Luppie0110 het volgende:
Hoe maken jullie je etiketten? Of waar ontwerpen cq kopen jullie ze?
Veel kleur zal er idd niet aan zitten.quote:Op woensdag 3 augustus 2016 23:54 schreef einzeinz het volgende:
[..]
Thanks, ik ken er weinig van maar je zal een zeer licht bier hebben naar mijn gevoel.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |