in dat hema pakket zou alles zitten wat je nodig hebt, om een kleine 4 liter bier te maken.quote:Op zondag 3 januari 2016 09:13 schreef J_CDA het volgende:
Ik wil ook starten met het brouwen van eigen bier. Hebben jullie ervaringen met de starterskits? Zit te kijken naar die van de hema of de brouwmarkt, maar kan niet zo direct zien wat er precies in de hema kit zit.
http://www.brouwmarkt.nl/(...)bierbrouwen-pro.html
http://m.hema.nl/winkel/e(...)r/bier-brouw-pakket-(17400044)
Ik ben begonnen met een pakket van de Hema, het is juist leuk dat je meteen zelf alles moet doen! Wel een goede 4 uur mee bezig geweest voor uiteindelijk 12 flesjes bier (wat voortreffelijk smaakte overigens!). Ik brouw nu standaard voor 1 gallon. Ik heb verschillende gist flessen van 5 liter. Een grotere pan heb ik niet en op deze manier kan ik verschillende bieren maken. Als een recept goed smaakt dan brouw ik met een vriend een grotere batch van ongeveer 20 liter.quote:Op zondag 3 januari 2016 11:49 schreef marc0871 het volgende:
[..]
in dat hema pakket zou alles zitten wat je nodig hebt, om een kleine 4 liter bier te maken.
aan de beschrijving te zien, o.a. granen ((geschrootte?)mout), hop en gist.
dat veronderstelt dat je de suikers eerst uit de mout moet halen en de hop in het extract koken.
lijkt mij erg veel werk, voor 4 liter bier.
zeker voor een beginner.
een hoop geld en werk voor weinig opbrengst.
het brouwmarkt pakket heeft alle gereedschap dat je voor het brouwen van tot 20 liter bier nodig hebt.
daar moet je dan nog wel de ingrediėnten bij kopen. hetzij een blik gehopt moutextract met een zakje gist, hetzij (ongeschrootte) mouten, hop en gist.
bij dat laatste heb je ook nog een moutmolen, een zeef en evt. kaasdoeken nodig.
het startpakket pro met een bierkit voor 10, 15 of 20 liter bier, lijkt mij een rendabelere en meer bevredigende keus om mee te beginnen.
mij bevalt het tot nu toe iig (ook eerste keer).
heeft ook wel wat inderdaad.quote:Op zondag 3 januari 2016 13:47 schreef RichardRichard het volgende:
[..]
Ik ben begonnen met een pakket van de Hema, het is juist leuk dat je meteen zelf alles moet doen! Wel een goede 4 uur mee bezig geweest voor uiteindelijk 12 flesjes bier (wat voortreffelijk smaakte overigens!). Ik brouw nu standaard voor 1 gallon. Ik heb verschillende gist flessen van 5 liter. Een grotere pan heb ik niet en op deze manier kan ik verschillende bieren maken. Als een recept goed smaakt dan brouw ik met een vriend een grotere batch van ongeveer 20 liter.
zit daar geen flesje puro bij?quote:Op donderdag 7 januari 2016 16:56 schreef laffer het volgende:
Hallo allemaal,
Ik heb zojuist een uitgebreide startkit gekocht bij de Brouwmarkt.
Ik ben nog niet klaar om te beginnen, moet me nog goed inlezen....
Wel heb ik een paar vraagjes, misschien is het al gepost, ik heb nog niet alles gelezen maar hoop toch op jullie antwoord
Ergens heb ik gelezen dat er in alle bier en wijn soorten methanol zit.
Andere vertellen weer dat methanol daar totaal niet in voor komt
Hoe zit dat nou, is zelf bierbrouwen wel veilig wat dat betreft?
Weten jullie of je ook gewoon huis-tuin en keuken soda kunt gebruiken om te desinfecteren?
Alvast bedankt
Dank voor je bericht.quote:Op donderdag 7 januari 2016 19:57 schreef marc0871 het volgende:
[..]
zit daar geen flesje puro bij?
dat is om te ontsmetten.
methanol is een bijproduct van elke fermentatie.
maar de concentratie is dusdanig klein, dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.
je hebt eerder een alcoholvergiftiging dan een methanolvergiftiging
ik denk niet dat je dat flesje in 1 keer moet gebruikenquote:Op vrijdag 8 januari 2016 16:24 schreef laffer het volgende:
[..]
Dank voor je bericht.
Er zit wel een flesje puro bij, maar dat zal wel snel op zijn, vandaar
Klopt, ik las net op internet dat wel 25 ltr ontsmettingsmiddel kan maken uit 100 gr.quote:Op vrijdag 8 januari 2016 18:47 schreef marc0871 het volgende:
[..]
ik denk niet dat je dat flesje in 1 keer moet gebruiken
leukquote:Op zondag 10 januari 2016 15:05 schreef motorbloempje het volgende:
Wij zijn nu bezig met onze eerste eigen bierbrouwpoging na een pakket gehad te hebben voor kerst van de HEMA! Hopelijk gaat dit OK, en dan daarna onze eigen zwengel eraan geven!
De standaard van het HEMA pakket voor 'Belgisch Blond'quote:Op zondag 10 januari 2016 15:15 schreef marc0871 het volgende:
[..]
leuk
wat moet het gaan worden?
welke mouten, hop en gist gebruiken jullie?
oepsiequote:Op zondag 10 januari 2016 15:30 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
De standaard van het HEMA pakket voor 'Belgisch Blond'
Methanol heb je alleen iets mee te maken als je gaat destilleren. Dan gooi je een deel van de voor- en naloop weg. Bij dranken met een laag alcoholpercentage zoals bier, is er niets aan de hand.quote:
het lijkt iig meer op brouwen dan wat ik heb gedaan, met mijn blik gehopt moutextractquote:Op zondag 10 januari 2016 15:34 schreef motorbloempje het volgende:
Nee, we gaan eerst maar even proberen met de set
Hebben gelukkig een donkere pantry waar we de boel kwijt kunnen. Zo even een bordje maken met "<dorpsnaam> Brewery" er op
zelfs dan zou er nog niet eens zo veel aan de hand zijn.quote:Op zondag 10 januari 2016 15:45 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Methanol heb je alleen iets mee te maken als je gaat destilleren. Dan gooi je een deel van de voor- en naloop weg. Bij dranken met een laag alcoholpercentage zoals bier, is er niets aan de hand.
dat laatste: )quote:Op zondag 10 januari 2016 15:56 schreef marc0871 het volgende:
[..]
het lijkt iig meer op brouwen dan wat ik heb gedaan, met mijn blik gehopt moutextract
na mijn volgende blik (bockbier), wil ik ook vanaf het begin gaan brouwen.
daarvoor ga ik een koelbox ombouwen tot maishton, waarin ik, met de single infusion methode, de suikers van de mout ga scheiden.
moet je met het pakket de suikers er in meerdere temperatuur stappen uit 'koken', of moet je de mouten in heet water gooien, temperatuur een tijdje aan zien te houden en daarna affilteren?
na het een paar dagen te hebben laten nagisten, moet je het ergens koud zetten.quote:Op zondag 10 januari 2016 17:40 schreef pl4kkie het volgende:
Ik keek vandaag bij mij vorige werk gebottlede flessen. Het bier is nog steeds troebel. Hoort dat? Het moet uiteindelijk goudgeel en helder worden. Ook lag er een flinter dun laagje drap op de bodem van de fles wat ging vlokken en zweven nadat ik een flejs omgedraaid had. Hoort dit ook ?
Thanks. Na het bottelen had ik de flessen in een koude schuur gezet (~10 graden). De volgende dag bedacht ik dat het te koud was dus heb ze verhuist naar een kamer waar het rond de 18 graden is. Daar staan ze nu een week. Dus ik kan ze nu het het beste weer in de koude schuur zetten?quote:Op zondag 10 januari 2016 18:03 schreef marc0871 het volgende:
[..]
na het een paar dagen te hebben laten nagisten, moet je het ergens koud zetten.
dan slaat op den duur de gist neer en moet je bier helder worden.
dat laagje is gist. dat hoort zo.
als je het bier straks uitschenkt, moet je er ook niet te veel mee schudden en het laatste beetje in de fles laten zitten.
single infusion: een staps maish.quote:
soeppan van 8 liter. ik heb er hier 2 van staan.quote:Op zondag 10 januari 2016 17:41 schreef motorbloempje het volgende:
We moeten grotere pannen en een grotere zeef hebben
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |