abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 26 juli 2015 @ 17:31:53 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154651039
quote:
14s.gif Op zondag 26 juli 2015 16:13 schreef golfer het volgende:
Eens met pietbier en nog wat anderen die terecht verwachten van professioneel (...) horecapersoneel dat die weten hoe het heurt.
Horecapersoneel moet al te vaak vooral goedkoop zijn is mijn indruk. Veel meer dan het opnemen van bestellingen, het brengen van eten en drinken kunnen ze niet, en als het foutloos geschied, kan je nog blij zijn. Dat is jammer. Prof bediening die het vak verstaat zie je niet zo vaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154651114
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 17:27 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Om iets niet lusten terwijl alle andere perfect is (als ik bijvoorbeeld zeebaars wil met alles behalve die ene kruid die eroverheen gaat) zoiets
Heb nog geen restaurant gezien die het eigenlijk best wel leuk vindt
een kruid wordt op het laatst toegevoegd maar wijn uit de saus laten kan gewoon niet. (ik laat de saus in zo'n geval weg).
De reden waarom ik zo reageer is mijn fijne schoonzus. Die staat aan de tafel aan te wijzen wat zij en haar zoontje niet lusten. En vooral zonder iets geproefd te hebben. Dat is zo makkelijk. Iedere bereiding kan er voor zorgen dat je iets minder of juist wel lekker vindt.
  zondag 26 juli 2015 @ 17:37:08 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154651190
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 17:34 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

een kruid wordt op het laatst toegevoegd maar wijn uit de saus laten kan gewoon niet. (ik laat de saus in zo'n geval weg).
De reden waarom ik zo reageer is mijn fijne schoonzus. Die staat aan de tafel aan te wijzen wat zij en haar zoontje niet lusten. En vooral zonder iets geproefd te hebben. Dat is zo makkelijk. Iedere bereiding kan er voor zorgen dat je iets minder of juist wel lekker vindt.
Het soort mensen dat een lactoseintolerantie claimt en dat daar alles voor omgegooid moet worden en dan wel een irish coffee besteld
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154651207
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 17:17 schreef Oceanonix het volgende:
iets niet lusten, kan je geen ander gerecht kiezen?
ja dat is vaak een goed idee :N. ik lust geen vis, geen paddestoelen en geen orgaanvlees voor de rest maakt het mij allemaal niet uit. het orgaanvlees en vis kan je eenvoudig omheen door een vleesgerecht te kiezen, maar als je eens wist over en in hoeveel gerechten ze wel niet van die smerige paddestoelen flikkeren........ paddestoelen moeten ze laten waar ze zijn, het bos of in een of andere donkere grot in limburg, niet in mijn eten :r

pasgeleden wel iets leuks meegemaakt, simpele pizza gaan eten. wilde graag een bepaalde pizza zonder champignons, geen probleem. kreeg ik een vervangend ingrediënt naar keuze aangeboden O+ dan voel je je gast wat mij betreft, hoe simpel gerecht of plek het dan ook was in dit geval.
pi_154651242
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het soort mensen dat een lactoseintolerantie claimt en dat daar alles voor omgegooid moet worden en dan wel een irish coffee besteld
alcohol lost een hoop problemen op :)
  zondag 26 juli 2015 @ 17:42:49 #106
139380 Keltie
Meemeemeemee
pi_154651375
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 13:18 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Ik ben geen werkgever ik ben F&B-manager en als ik hoor dat iemand mijn gasten letterlijk heeft geschoffeerd en belachelijk heeft lopen maken gaat die op non-actief totdat wij er het fijne van weten. Dat lijkt mij toch geen onlogische maatregel?
In de restaurants\ hotels waar ik verbleef irriteer ik mij vaker aan de F&B-Sturmbahnfuhrer dan aan een foutje van de bediening. Zodra die dudes langs komen slenteren word de bediening 9 vd 10x zo krampachtig dat je er misselijk van word.
pi_154651376
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 17:17 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik doe dat bij de McDonalds :D

"zonder augurk graag"

Is het tenminste heet en nog enigszins eetbaar. Enigszins.
Dat is ook het voornaamste wat ik geleerd heb in die anderhalve dag dat ik daar gewerkt heb. Maar ja, de McDonalds draait om constante kwaliteit, niet om kwaliteit, dus alles is zo gemaakt dat die 7 minuten in de warmhoudbak nauwelijks wat uitmaken. Dat je er eigenlijk beter helemaal niet kan eten had ik daarvoor al geleerd.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 26 juli 2015 @ 17:46:14 #108
139380 Keltie
Meemeemeemee
pi_154651498
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 13:38 schreef pietbier het volgende:

[..]

Eten doe ik thuis en bij simpele vreetschuren. Bij een goed restaurant wil ik verwend worden. Uitleg bij mijn eten, alles keurig in orde en naderhand met een geweldig gevoel naar huis. Uit eten moet een beleving zijn.
Iedereen is verschillend hey.. Jij noemt het een beleving, ik ongemakkelijk.
Ik verwacht van een restaurant een normale behandeling met heerlijk eten en het liefst nog zonder opsmuk ook. Het geweldige gevoel wordt wel veroorzaakt door de broeksknoop die net niet uit het gaatje knalt :)
pi_154651614
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het soort mensen dat een lactoseintolerantie claimt en dat daar alles voor omgegooid moet worden en dan wel een irish coffee besteld
inderdaad. En als je wel een allergie hebt die tot vervelende klachten (dag ziek tot shock) leidt hebt wordt het doordat soort niet serieus genomen.
  zondag 26 juli 2015 @ 17:58:58 #111
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_154651860
Ik kan me vooral storen aan opoplettend/ongeïnteresseerd personeel. Dat er niemand op je af komt als je binnen komt, dat er niemand naar je tafel komt als er lege glazen zijn en als je compleet genegeerd wordt zodra het afsluitende bakkie koffie erin zit.

Als ik ergens chagrijnig van kan worden is dat het wel :@
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_154651876
Trouwens nog eentje vanaf de andere kant hier omdat ook gasten zich aan bepaalde normen dienen te houden.

Idioterie van gasten
-Borden en glazen aanpakken vooral borden kunnen gloeiend heet zijn.
-Glazen van dienbladen pakken! Srsly? Heb je het IQ van een doperwt of zo?
-Boos worden dat een 18 jarige stagiair niet elke wijn feilloos kent en soms om help moet vragen betreft gerecht en drankkennis.
-Allergieën verzinnen, meldt gewoon wat je niet lekker vindt is helemaal niks mis mee. Liever geen noten in een gerecht is stukken makkelijker voor de keuken dan een notenallergie.
-Wiebelen als een gek van links naar rechts eten komt van rechts blijf gewoon stil zitten als we er niet bij kunnen vragen we het wel.
-Borden, bakjes, bestek stapelen en op het rand van de tafel zetten. Nee gewoon nee, ik ga niet eens uitleggen waarom.
-Lagge magiagato, expresoo of dergelijke wijze uitspreken.
-Shotjes bestellen in een restaurant? De bar is verderop
-Vragen naar de leidinggevende wanneer je hem niet nodig hebt.
-Boos worden wanneer je erg een plek is op zaterdag zonder reservering

BONUS!!!
Had alles naar wens gewenst meneer? Ja zekers en dan een kutreview achterlaten!!! Ben je echt zo'n lafhartig wezen?
  Moderator / Miss SHO zondag 26 juli 2015 @ 18:05:42 #113
22592 crew  Ole
pi_154652067
Eens met Kandijfijn dat gasten zich ook als gast horen te gedragen. Mocht er iets niet goed zijn eerst normaal vragen. Ook niet het goedkoopste gerecht bestellen, en dan kraanwater eisen terwijl je geen andere drank bestelt. En dan ook nog uren een tafel bezet houden
Dan kun je beter afhalen.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_154652141
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 17:59 schreef Kandijfijn het volgende:
Trouwens nog eentje vanaf de andere kant hier omdat ook gasten zich aan bepaalde normen dienen te houden.

Idioterie van gasten
-Borden en glazen aanpakken vooral borden kunnen gloeiend heet zijn.
-Glazen van dienbladen pakken! Srsly? Heb je het IQ van een doperwt of zo?
-Boos worden dat een 18 jarige stagiair niet elke wijn feilloos kent en soms om help moet vragen betreft gerecht en drankkennis.
-Allergieën verzinnen, meldt gewoon wat je niet lekker vindt is helemaal niks mis mee. Liever geen noten in een gerecht is stukken makkelijker voor de keuken dan een notenallergie.
-Wiebelen als een gek van links naar rechts eten komt van rechts blijf gewoon stil zitten als we er niet bij kunnen vragen we het wel.
-Borden, bakjes, bestek stapelen en op het rand van de tafel zetten. Nee gewoon nee, ik ga niet eens uitleggen waarom.
-Lagge magiagato, expresoo of dergelijke wijze uitspreken.
-Shotjes bestellen in een restaurant? De bar is verderop
-Vragen naar de leidinggevende wanneer je hem niet nodig hebt.
-Boos worden wanneer je erg een plek is op zaterdag zonder reservering

BONUS!!!
Had alles naar wens gewenst meneer? Ja zekers en dan een kutreview achterlaten!!! Ben je echt zo'n lafhartig wezen?
Zou je toch willen doen? :@
Van uit huis mee gekregen ruim je kutzooi achter je reet op. Dus dat is beetje wat je dan krijgt gewoon opruimen.

Dat wiebelen heb ik al uitgelegd, daardoor is je eerste stelling misschien ook duidelijk
  zondag 26 juli 2015 @ 18:09:31 #115
139380 Keltie
Meemeemeemee
pi_154652172
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 17:59 schreef Kandijfijn het volgende:

-Wiebelen als een gek van links naar rechts eten komt van rechts blijf gewoon stil zitten als we er niet bij kunnen vragen we het wel.
Tyfus irritant inderdaad. Serveer die shit eens van links. Sowieso de discriminatie van linkshandigen in de horeca..

quote:
-Borden, bakjes, bestek stapelen en op het rand van de tafel zetten. Nee gewoon nee, ik ga niet eens uitleggen waarom.
Als ik dat doe en je vind dat vervelend. Bedenk je dan dat ik het waarschijnlijk vervelend vond dat die tyfuszooi niet eerder opgehaald is.
quote:
-Lagge magiagato, expresoo of dergelijke wijze uitspreken.
:')!
  Moderator / Miss SHO zondag 26 juli 2015 @ 18:11:36 #116
22592 crew  Ole
pi_154652232
Dat stapelen doe ik wel als het te lang blijft staan
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  zondag 26 juli 2015 @ 18:16:11 #117
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154652357
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 18:11 schreef Ole het volgende:
Dat stapelen doe ik wel als het te lang blijft staan
Ik ook. Ik haat vieze borden voor mijn neus, die schuif ik aan de kant.
Als het personeel dat vervelend vind, mooi zo.

Maar ik denk dat Kandijfijn doelt op mensen die graag mee willen helpen met afruimen omdat ze dat thuis ook doen. Zoiets. En ja, daar heeft de bediening een hekel aan. Nou nou, wat een drama.
  zondag 26 juli 2015 @ 18:19:32 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154652441
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 18:11 schreef Ole het volgende:
Dat stapelen doe ik wel als het te lang blijft staan
Ook een ergernis, lang lege borden op tafel laten staan, je glas leeghebben en bediening is drukker met elkaar dan met de gasten.
Heeft verder weinig met het niveau van een restaurant te maken, bij een grieks restaurant wat ons even snel wat eten voor niet al te veel als we geen zin hebben te koken restaurant is, is de bediening super, het eten royaal geportioneerd en super bereid en is je glas nooit leeg.
Met zijn tweeen voor ( gegrillde inktvis, tarama salata) en hoofdgerecht (lamsfiletspies, lamskoteletten) , drankjes en rijkelijk ouzo's ongeveer 50 euro kwijt.
Je kan ook het drievoudige kwijt zijn en je frieten quasi pas krijgen als je steak al op is.

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 26-07-2015 18:28:02 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 juli 2015 @ 18:23:13 #119
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_154652525
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 17:58 schreef littledrummergirl het volgende:
Ik kan me vooral storen aan opoplettend/ongeïnteresseerd personeel. Dat er niemand op je af komt als je binnen komt, dat er niemand naar je tafel komt als er lege glazen zijn en als je compleet genegeerd wordt zodra het afsluitende bakkie koffie erin zit.

Als ik ergens chagrijnig van kan worden is dat het wel :@
Nog erger: als je gasten niet vindt passen binnen je restaurant, ze wegpesten door ze gewoon te negeren en andere mensen eerst te bedienen :').

Sowieso de onoplettendheid van bediening wat betreft aankomst van gasten. En andrsom: wij stonden eens netjes te wachten om naar een tafel begeleid te worden, komen er andere gasten binnen die gewoon ergens gaan zitten. Daar mag personeel dan wel weer wat van zeggen, vind ik.
Once in a while, I just wanna dance and feel good
  zondag 26 juli 2015 @ 18:39:06 #120
445573 sally-spectra
B*tch please
pi_154652978
Wat ik irritant vind is als gasten zeggen dat alles naar wens was en vervolgens een slechte recensie plaatsen.

Gasten die opeens tussen de gangen door een allergie hebben.

Gasten die denken dat ze zelf een gerecht kunnen samenstellen door bepaalde ingrediënten weg te halen en iets heel iets anders toevoegen.
pi_154653019
Het verschil tussen klanten en gasten is hier al voorbij gekomen, maar als ik mij ergens gast voel, wat mijn voorkeur heeft, dan is er daarmee ook niet meer zoveel dat hoort en niet hoort. Het is hun tent immers, en ik ben er te gast. Dat kan deel heel formeel en correct zijn, of losjes en hartelijk, ze moeten het maar doen zoals zij het willen, en dan beslis ik wel of ik daar vaker op bezoek kom. Ik hou niet van kruipende mensen, en het idee dat iedereen maar precies moet doen zoals jij wil omdat je toevallig een lullig bedragje komt stukslaan is mij vreemd. Dat vind ik van anderen ook heel irritant, en als dat in mijn buurt gebeurt geef ik daarover net iets te luid mijn mening aan mijn tafelgenoten.

Als ze naar eigen inzicht hun best doen om een goede maaltijd voor je te verzorgen vind ik het al snel best.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 26 juli 2015 @ 18:48:06 #122
445573 sally-spectra
B*tch please
pi_154653255
Oh zie net dat Kandijfijn met bepaalde punten voor was |:(
pi_154653367
Borden opstapelen is gewoon idioterie als het uithalen langer dan 5-7 minuten duurt moet je gewoon niet meer naar dergelijk restaurant gaan.

Bonusklacht een hele lastige of combinatie van allergieën hebben en dan niet even bellen maar wel kwaad zijn dat 90% van de kaart niet beschikbaar is :'). Bel een paar dagen van te voren en we houden er rekening mee.
pi_154653466
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 18:39 schreef sally-spectra het volgende:
Wat ik irritant vind is als gasten zeggen dat alles naar wens was en vervolgens een slechte recensie plaatsen.

Gasten die opeens tussen de gangen door een allergie hebben.

Gasten die denken dat ze zelf een gerecht kunnen samenstellen door bepaalde ingrediënten weg te halen en iets heel iets anders toevoegen.
Dat soort volk kun je toch ook niet serieus nemen?
  zondag 26 juli 2015 @ 19:03:53 #125
139380 Keltie
Meemeemeemee
pi_154653749
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 18:51 schreef Kandijfijn het volgende:
Borden opstapelen is gewoon idioterie als het uithalen langer dan 5-7 minuten duurt moet je gewoon niet meer naar dergelijk restaurant gaan.
Als je het zo'n idioterie vind moet je mensen de kans niet geven om die shizzle op te stapelen. Beetje je gasten lastigvallen met het feit dat je personeel lui is :')
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')