Ik gebruik altijd geraspte Mozzarella, wordt je bodem niet zo nat van.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 14:58 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Jumbo
[ afbeelding ]
Uiteraard blijft verse natte mozzarella beter. De smaak is wel goed.
Ik heb natte mozzarella op zelfgemaakte pizza maar opgegeven. Wordt er te nat van in een standaard niet al te hete oven.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 14:58 schreef MonkNL het volgende:
Uiteraard blijft verse natte mozzarella beter. De smaak is wel goed.
Dat natte ben ik niet met je eens, er zit echt héél veel vocht in en dat raak je bijna niet kwijt, zelfs bij 450 graden in ferrari niet. Ik snij vaak een bol in plakken, leg ze tussen een flinke laag keukenpapier en leg er dan wat gewicht op.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 14:58 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Jumbo
[ afbeelding ]
Uiteraard blijft verse natte mozzarella beter. De smaak is wel goed.
Ok top, dan ga ik die denk ik eerdaags maar eens bestellen, mijn gewone oven haalt maar 250 graden, en ik heb nog genoeg freebees om hem "gratis" te bestellenquote:Op woensdag 8 juli 2015 15:46 schreef ChilllayD het volgende:
Die bestron is een prima oventje hoor. Heb hem zelf alweer bijna 2 jaar en maak er awesome pizza's mee
Geen idee welke temp hij daadwerkelijk haalt maar heet genoeg in ieder geval
Voor 35 euro meer heb je een echte ferrari G3 bij Amazon.dequote:
Hmja, maar ik barst van de freebeesquote:Op woensdag 8 juli 2015 16:31 schreef Chr1st1aan het volgende:
[..]
Voor 35 euro meer heb je een echte ferrari G3 bij Amazon.de
Oh dit is echt geen mozzarellaquote:Op dinsdag 7 juli 2015 14:58 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Jumbo
[ afbeelding ]
Uiteraard blijft verse natte mozzarella beter. De smaak is wel goed.
Mozzarella is een kaas die wordt gemaakt van buffelmelk of van koemelk. het is niet iets wat enkel van melk van de waterbuffel gemaakt mag worden. Die van koemelk is net zo echt.quote:Op donderdag 9 juli 2015 14:17 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Oh dit is echt geen mozzarella
Het is gewoon kaas van koemelk en heeft verder totaal niets met mozzarella te maken. Alleen omdat de naam niet beschermd is mag het zo worden genoemd.
Product kan prima zijn voor de meeste mensen en is vast ook een prima pizzakaas, het is alleen echt geen mozzarella.
Laat ik het zo zeggen, dit heeft niets te maken met die witte bolletjes mozzarella.quote:Op donderdag 9 juli 2015 14:42 schreef Elleska het volgende:
[..]
Mozzarella is een kaas die wordt gemaakt van buffelmelk of van koemelk. het is niet iets wat enkel van melk van de waterbuffel gemaakt mag worden. Die van koemelk is net zo echt.
bedoel je misschien "Mozzarella di Bufala Campana"?? wat overigens wel een beschermde naam is.
Ach ik noem het zoals het op de verpakking staat, ik vind het ook geen "echte" mozzarella, maar het smaakt prima op de pizza..quote:Op donderdag 9 juli 2015 14:17 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Oh dit is echt geen mozzarella
Het is gewoon kaas van koemelk en heeft verder totaal niets met mozzarella te maken. Alleen omdat de naam niet beschermd is mag het zo worden genoemd.
Product kan prima zijn voor de meeste mensen en is vast ook een prima pizzakaas, het is alleen echt geen mozzarella.
de versie die ik had van een andere winkel was wel gewoon draderig. totaal andere structuur dan geraspte kaas.quote:Op donderdag 9 juli 2015 14:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Laat ik het zo zeggen, dit heeft niets te maken met die witte bolletjes mozzarella.
Het zijn gigantische blokken koekaas die door een rasp gaan, het is een totaal ander product, het wordt ook niet 'gesponnen', het is niet draderig. Het lijkt veel meer op een normale goudse kaas.
Ik had het puur over deze, je ziet ook hoe het gemaakt is in een aflevering van KVW van het afgelopen seizoen.quote:Op donderdag 9 juli 2015 14:56 schreef Elleska het volgende:
[..]
de versie die ik had van een andere winkel was wel gewoon draderig. totaal andere structuur dan geraspte kaas.
Welke mozzarella (of andere kaas) gebruik jij op je pizza? Is natuurlijk een lastig dingetje.. Ik gebruik nu 'natte' buf. mozzarella (AH, Jumbo), maar deze bevat zo veel water dat deze voor je ogen uiteenvalt en 'smelt' (tot ricotta?) met andere ingrediënten op je pizza. Lastig uit te leggen, maar de smaak is anders dan verse 'hompen' mozzarella op je pizza.quote:Op donderdag 9 juli 2015 14:17 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Oh dit is echt geen mozzarella
Het is gewoon kaas van koemelk en heeft verder totaal niets met mozzarella te maken. Alleen omdat de naam niet beschermd is mag het zo worden genoemd.
Product kan prima zijn voor de meeste mensen en is vast ook een prima pizzakaas, het is alleen echt geen mozzarella.
Ik doe nooit mozzarella op mijn pizza's omdat wat je hier kunt krijgen van dat taaie spul is, dat vind ik echt geen eten. Meestal maak ik een mengsel van goudse, emmentaler, parmezaans en/of andere soorten. Is natuurlijk totaal niet traditioneel, maar met die taaie tennisbalmozzarella vind ik het helemaal niet lekker.quote:Op donderdag 9 juli 2015 15:26 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Welke mozzarella (of andere kaas) gebruik jij op je pizza? Is natuurlijk een lastig dingetje.. Ik gebruik nu 'natte' buf. mozzarella (AH, Jumbo), maar deze bevat zo veel water dat deze voor je ogen uiteenvalt en 'smelt' (tot ricotta?) met andere ingrediënten op je pizza. Lastig uit te leggen, maar de smaak is anders dan verse 'hompen' mozzarella op je pizza.
Vrijwel alle pizzaria's hierzo gebruiken droge/ pre shredded (mengels) kaas. In de stijl van NY- street. Niet goed of fout, maar een andere smaak. Vindt de pizza's zwaar op je maag, ingrediënten zijn meh en de korsten zijn droog en taai. Prima katervoer, maar hou meer van 'verse' en 'lichte' pizza's.
In de tussentijd maar blijven experimenteren met de ingredienten haha
Probeer eens : Fior di Latte , weet niet of het in Nederland makkelijk te vinden is maar dat is de echte kaas/mozzarella die op de pizza hoort. Tenminste als je het recept uit Napoli volgt. Ik proef het verschil het is geen buffala ( ook lekker). Eigenlijk geld hetzelfde voor alle mozzarella die je gebruikt kwaliteit maakt verschil. Die bolletjes van de AH vind ik net rubber, maar daar is de prijs ook na. Ook in Italie is de goedkope mozzarella (onder de euro) net rubber. Galbani is gewoon een goed merk dat vrij makkelijk te krijgen is in Nederland.quote:Op donderdag 9 juli 2015 15:26 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Welke mozzarella (of andere kaas) gebruik jij op je pizza? Is natuurlijk een lastig dingetje.. Ik gebruik nu 'natte' buf. mozzarella (AH, Jumbo), maar deze bevat zo veel water dat deze voor je ogen uiteenvalt en 'smelt' (tot ricotta?) met andere ingrediënten op je pizza. Lastig uit te leggen, maar de smaak is anders dan verse 'hompen' mozzarella op je pizza.
Vrijwel alle pizzaria's hierzo gebruiken droge/ pre shredded (mengels) kaas. In de stijl van NY- street. Niet goed of fout, maar een andere smaak. Vindt de pizza's zwaar op je maag, ingrediënten zijn meh en de korsten zijn droog en taai. Prima katervoer, maar hou meer van 'verse' en 'lichte' pizza's.
In de tussentijd maar blijven experimenteren met de ingredienten haha
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |