abonnement Unibet Coolblue
pi_154144225
Ff proberen dit, rammel al van de gedachte :9~ :9~ :9~
Zie!
  Moderator dinsdag 7 juli 2015 @ 20:12:29 #27
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_154151223
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 14:58 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Jumbo

[ afbeelding ]

Uiteraard blijft verse natte mozzarella beter. De smaak is wel goed.
Ik gebruik altijd geraspte Mozzarella, wordt je bodem niet zo nat van.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_154159133
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 14:58 schreef MonkNL het volgende:
Uiteraard blijft verse natte mozzarella beter. De smaak is wel goed.
Ik heb natte mozzarella op zelfgemaakte pizza maar opgegeven. Wordt er te nat van in een standaard niet al te hete oven. ;(
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_154159394
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 14:58 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Jumbo

[ afbeelding ]

Uiteraard blijft verse natte mozzarella beter. De smaak is wel goed.
Dat natte ben ik niet met je eens, er zit echt héél veel vocht in en dat raak je bijna niet kwijt, zelfs bij 450 graden in ferrari niet. Ik snij vaak een bol in plakken, leg ze tussen een flinke laag keukenpapier en leg er dan wat gewicht op.
pi_154163884
Natte mozzarella moet je idd eerst goed laten uitlekken. In mijn steenoven heb ik weinig last van het vocht omdat het vrijwel meteen verdampt. In je Ferrari oventje kan het vocht ook niet echt weg aangezien er een deksel op zit. Weet je zeker dat je Ferrari oven 450 graden haalt? Zou het eens na meten met losse thermometer. 450 graden is nl wel erg heet voor zo'n klein oventje. De meeste die ik ken of van gehoord hebben worden max 350-375 graden..
  woensdag 8 juli 2015 @ 11:27:00 #31
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_154165492
Zit te kijken bij de kijkshop.nl, heb deze Bestron gevonden : http://www.kijkshop.nl/pr(...)a-steenoven-dld9070/

Staat alleen in dattie maar 350graden celcius wordt, dat is toch niet voldoende?

[edit]

In mijn enthiousasme vergeet ik helemaal dit topic de hemel in te prijzen :+

Wat een lekkere recepten staan er hier zeg, al een paar keer midden in de nacht op dit topic gestuit, en vreselijke honger gekregen _O-

Al een paar keer een baksel geprobeerd uit de oven, en was goed te eten :P

[ Bericht 49% gewijzigd door BYM op 08-07-2015 11:56:33 ]
Speak only if it improves upon the silence....
pi_154172617
Die bestron is een prima oventje hoor. Heb hem zelf alweer bijna 2 jaar en maak er awesome pizza's mee :9~
Geen idee welke temp hij daadwerkelijk haalt maar heet genoeg in ieder geval :P
  woensdag 8 juli 2015 @ 15:47:28 #33
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_154172628
As we speak ligt er een bolletje deeg in de oven op 35 graden te rijzen. Trek gekregen van dit topic :+
Speak only if it improves upon the silence....
  woensdag 8 juli 2015 @ 15:48:59 #34
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_154172670
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 15:46 schreef ChilllayD het volgende:
Die bestron is een prima oventje hoor. Heb hem zelf alweer bijna 2 jaar en maak er awesome pizza's mee :9~
Geen idee welke temp hij daadwerkelijk haalt maar heet genoeg in ieder geval :P
Ok top, dan ga ik die denk ik eerdaags maar eens bestellen, mijn gewone oven haalt maar 250 graden, en ik heb nog genoeg freebees om hem "gratis" te bestellen :)
Speak only if it improves upon the silence....
pi_154173913
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 15:48 schreef BYM het volgende:
r 250 gr
Voor 35 euro meer heb je een echte ferrari G3 bij Amazon.de
Als je hoort hoe het klokje thuis tikt, zit je niet in het café.
  woensdag 8 juli 2015 @ 16:42:50 #36
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_154174233
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 16:31 schreef Chr1st1aan het volgende:

[..]

Voor 35 euro meer heb je een echte ferrari G3 bij Amazon.de
Hmja, maar ik barst van de freebees ;)
Speak only if it improves upon the silence....
  donderdag 9 juli 2015 @ 14:08:32 #37
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_154197309
Wegens te weinig foto's in een topic ....
Hier mijn creatie van gisteravond.
(ja, te veel deeg aan de buitenkant laten zitten, stom want ik kreeg hem er bijna niet vanaf ....)

Rauw:



En klaar om op te eten :



Had overigens toen de pizza van mijn vrouw (stom, geen foto's van genomen) in de oven stond, mijn salami in een schaal eronder gezet. Dit omdat ik salami altijd zoveel vet vindt geven.
Hoeveel vet? Nou kijk zelf maar ....



[ Bericht 8% gewijzigd door BYM op 09-07-2015 14:20:18 ]
Speak only if it improves upon the silence....
  Moderator donderdag 9 juli 2015 @ 14:17:53 #38
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_154197531
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 14:58 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Jumbo

[ afbeelding ]

Uiteraard blijft verse natte mozzarella beter. De smaak is wel goed.
Oh dit is echt geen mozzarella _O-
Het is gewoon kaas van koemelk en heeft verder totaal niets met mozzarella te maken. Alleen omdat de naam niet beschermd is mag het zo worden genoemd.

Product kan prima zijn voor de meeste mensen en is vast ook een prima pizzakaas, het is alleen echt geen mozzarella.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_154197612
Ik vind dat vet van de salami juist lekker. :@ Al gebruik ik meestal chorizo. Dat vind ik nog lekkerder.
  donderdag 9 juli 2015 @ 14:32:27 #40
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_154197872
Dit was een italiaanse salami van de Lidl. Maar behalve dat vet, vindt ik crispy salami sowieso lekkerder, en bij mij wordt het anders altijd zo zompig :P

Dit was een probeerseltje, maar na het gisteravond geproefd te hebben is het gelijk al een blijvertje :9~
Speak only if it improves upon the silence....
pi_154198074
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 14:17 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Oh dit is echt geen mozzarella _O-
Het is gewoon kaas van koemelk en heeft verder totaal niets met mozzarella te maken. Alleen omdat de naam niet beschermd is mag het zo worden genoemd.

Product kan prima zijn voor de meeste mensen en is vast ook een prima pizzakaas, het is alleen echt geen mozzarella.
Mozzarella is een kaas die wordt gemaakt van buffelmelk of van koemelk. het is niet iets wat enkel van melk van de waterbuffel gemaakt mag worden. Die van koemelk is net zo echt.

bedoel je misschien "Mozzarella di Bufala Campana"?? wat overigens wel een beschermde naam is.
  Moderator donderdag 9 juli 2015 @ 14:47:06 #42
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_154198185
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 14:42 schreef Elleska het volgende:

[..]

Mozzarella is een kaas die wordt gemaakt van buffelmelk of van koemelk. het is niet iets wat enkel van melk van de waterbuffel gemaakt mag worden. Die van koemelk is net zo echt.

bedoel je misschien "Mozzarella di Bufala Campana"?? wat overigens wel een beschermde naam is.
Laat ik het zo zeggen, dit heeft niets te maken met die witte bolletjes mozzarella.
Het zijn gigantische blokken koekaas die door een rasp gaan, het is een totaal ander product, het wordt ook niet 'gesponnen', het is niet draderig. Het lijkt veel meer op een normale goudse kaas.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_154198207
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 14:17 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Oh dit is echt geen mozzarella _O-
Het is gewoon kaas van koemelk en heeft verder totaal niets met mozzarella te maken. Alleen omdat de naam niet beschermd is mag het zo worden genoemd.

Product kan prima zijn voor de meeste mensen en is vast ook een prima pizzakaas, het is alleen echt geen mozzarella.
Ach ik noem het zoals het op de verpakking staat, ik vind het ook geen "echte" mozzarella, maar het smaakt prima op de pizza.. ;)
pi_154198385
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 14:47 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Laat ik het zo zeggen, dit heeft niets te maken met die witte bolletjes mozzarella.
Het zijn gigantische blokken koekaas die door een rasp gaan, het is een totaal ander product, het wordt ook niet 'gesponnen', het is niet draderig. Het lijkt veel meer op een normale goudse kaas.
de versie die ik had van een andere winkel was wel gewoon draderig. totaal andere structuur dan geraspte kaas.
  Moderator donderdag 9 juli 2015 @ 15:02:08 #45
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_154198493
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 14:56 schreef Elleska het volgende:

[..]

de versie die ik had van een andere winkel was wel gewoon draderig. totaal andere structuur dan geraspte kaas.
Ik had het puur over deze, je ziet ook hoe het gemaakt is in een aflevering van KVW van het afgelopen seizoen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_154198950
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 14:17 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Oh dit is echt geen mozzarella _O-
Het is gewoon kaas van koemelk en heeft verder totaal niets met mozzarella te maken. Alleen omdat de naam niet beschermd is mag het zo worden genoemd.

Product kan prima zijn voor de meeste mensen en is vast ook een prima pizzakaas, het is alleen echt geen mozzarella.
Welke mozzarella (of andere kaas) gebruik jij op je pizza? Is natuurlijk een lastig dingetje.. Ik gebruik nu 'natte' buf. mozzarella (AH, Jumbo), maar deze bevat zo veel water dat deze voor je ogen uiteenvalt en 'smelt' (tot ricotta?) met andere ingrediënten op je pizza. Lastig uit te leggen, maar de smaak is anders dan verse 'hompen' mozzarella op je pizza.

Vrijwel alle pizzaria's hierzo gebruiken droge/ pre shredded (mengels) kaas. In de stijl van NY- street. Niet goed of fout, maar een andere smaak. Vindt de pizza's zwaar op je maag, ingrediënten zijn meh en de korsten zijn droog en taai. Prima katervoer, maar hou meer van 'verse' en 'lichte' pizza's.

In de tussentijd maar blijven experimenteren met de ingredienten haha
  Moderator donderdag 9 juli 2015 @ 15:31:50 #47
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_154199051
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 15:26 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Welke mozzarella (of andere kaas) gebruik jij op je pizza? Is natuurlijk een lastig dingetje.. Ik gebruik nu 'natte' buf. mozzarella (AH, Jumbo), maar deze bevat zo veel water dat deze voor je ogen uiteenvalt en 'smelt' (tot ricotta?) met andere ingrediënten op je pizza. Lastig uit te leggen, maar de smaak is anders dan verse 'hompen' mozzarella op je pizza.

Vrijwel alle pizzaria's hierzo gebruiken droge/ pre shredded (mengels) kaas. In de stijl van NY- street. Niet goed of fout, maar een andere smaak. Vindt de pizza's zwaar op je maag, ingrediënten zijn meh en de korsten zijn droog en taai. Prima katervoer, maar hou meer van 'verse' en 'lichte' pizza's.

In de tussentijd maar blijven experimenteren met de ingredienten haha
Ik doe nooit mozzarella op mijn pizza's omdat wat je hier kunt krijgen van dat taaie spul is, dat vind ik echt geen eten. Meestal maak ik een mengsel van goudse, emmentaler, parmezaans en/of andere soorten. Is natuurlijk totaal niet traditioneel, maar met die taaie tennisbalmozzarella vind ik het helemaal niet lekker.
Onlangs pizza gehaald in Alkmaar bij Thup's. Die gebruikte čchte (ook nog biologische) mozzarella, nou dat verschil proef je hoor.
Een tijd geleden bijvoorbeeld een "traditionele" pizza in Franeker gegeten en dat was weer met die typische niet kapot te trekken touwmozzarrella. Dat vind ik echt niet lekker.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_154199166
Geniaal door de eenvoud. Water loopt uit mijn mond:

pi_154608525




Voor 20E een IR digitale thermometer aan kunnen schaffen. Na een uur opwarmen was de steen 370 graden. Wat water op de steen gesprayed om deze wat af te koelen. Vervolgens pizza er in.

Geen foto van de combinatie gekarameliseerde ui, gorgonzola en peer maar fijne combinatie

Oja, hier bij de AH nu ook mutti san marzona gepelde tomaat te koop. Binnenkort maar eens proberen.
pi_154820332
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 15:26 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Welke mozzarella (of andere kaas) gebruik jij op je pizza? Is natuurlijk een lastig dingetje.. Ik gebruik nu 'natte' buf. mozzarella (AH, Jumbo), maar deze bevat zo veel water dat deze voor je ogen uiteenvalt en 'smelt' (tot ricotta?) met andere ingrediënten op je pizza. Lastig uit te leggen, maar de smaak is anders dan verse 'hompen' mozzarella op je pizza.

Vrijwel alle pizzaria's hierzo gebruiken droge/ pre shredded (mengels) kaas. In de stijl van NY- street. Niet goed of fout, maar een andere smaak. Vindt de pizza's zwaar op je maag, ingrediënten zijn meh en de korsten zijn droog en taai. Prima katervoer, maar hou meer van 'verse' en 'lichte' pizza's.

In de tussentijd maar blijven experimenteren met de ingredienten haha
Probeer eens : Fior di Latte , weet niet of het in Nederland makkelijk te vinden is maar dat is de echte kaas/mozzarella die op de pizza hoort. Tenminste als je het recept uit Napoli volgt. Ik proef het verschil het is geen buffala ( ook lekker). Eigenlijk geld hetzelfde voor alle mozzarella die je gebruikt kwaliteit maakt verschil. Die bolletjes van de AH vind ik net rubber, maar daar is de prijs ook na. Ook in Italie is de goedkope mozzarella (onder de euro) net rubber. Galbani is gewoon een goed merk dat vrij makkelijk te krijgen is in Nederland.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')