quote:IMF Team Leaves Brussels After Making No Progress on Greek Deal
The IMF said that its team negotiating with Greece has left Brussels after failing to make progress on a debt deal that would help the country to avoid default.
“The ball is very much in Greece’s court,” International Monetary Fund spokesman Gerry Rice told reporters at a media briefing in Washington on Thursday. “There are major differences between us in most key areas. There has been no progress in narrowing these differences recently,” he said.
http://www.bloomberg.com/(...)ce-in-most-key-areas
Dus je lacht Middelkoop uit om zijn Peak Oil? Waar ik by the way de lol niet echt van inzie aangezien dit gewoon een feit is. Het word op een gegeven moment steeds moeilijker om olie uit de grond te halen aangezien we de makkelijke plekken al gehad hebben en het dus steeds duurder gaat worden om op de plaatsen te komen waar de olie nog zit.quote:Op donderdag 11 juni 2015 17:52 schreef NightH4wk het volgende:
[..]
Middelkoop met zijn peak oil, haha.
Iig, nieuws over Griekenland: IMF Team Leaves Brussels After Making No Progress on Greek Deal
De boeken van Willem zijn erg leesbaar, maar hij is een Goud lover.. als jij al je geld in zijn Goud fonds had gestoken had je nu een verlies van 60%quote:Op vrijdag 12 juni 2015 00:01 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Dus je lacht Middelkoop uit om zijn Peak Oil? Waar ik by the way de lol niet echt van inzie aangezien dit gewoon een feit is. Het word op een gegeven moment steeds moeilijker om olie uit de grond te halen aangezien we de makkelijke plekken al gehad hebben en het dus steeds duurder gaat worden om op de plaatsen te komen waar de olie nog zit.
Maar je gelooft wel in die propaganda verhaaltjes die je verteld worden van politici dat we uit de crisis zijn? Of wat....
Geen wonder dat de grieken er op uit zijn de transfer unie zo lang mogelijk in stand te houden.quote:IMF over Griekenland
In de persconferentie legde het IMF het een en ander uit over de Griekse situatie: 80 procent van de Griekse staatsuitgaven betreft ambtenarensalarissen en pensioenen. Goede hervorming van staatsfinanciën is niet mogelijk zonder dit aan te pakken, aldus het IMF. Jaarlijks gaat er een bedrag van 10 procent BBP uit de staatskas naar de pensioenfondsen, in andere eurolanden is dit gemiddeld 2,5 procent. Pensioenen in Griekenland liggen op hetzelfde niveau als in Duitsland, alleen gaan de Grieken zes jaar eerder met pensioen. IMF benadrukt de noodzaak van social fairness; het beschermen van basispensioenen van kwetsbare groepen en laagstbetaalden.
Over belasting: niet duurzaam. Het gat tussen wat aan BTW geïncasseerd wordt en wat geïncasseerd zou moeten worden is het grootst in de hele eurozone. Dat zou komen door de enorme complexiteit van het systeem. Het is te ingewikkeld. Een vereenvoudiging zou de Griekse staat extra inkomen opleveren met een omvang van 1 procent BBP.
Die 6 jaar eerder met pensioen is een slag in de lucht officieel heeft Griekenland de pensioenleeftijd al naar 67 gezet, staat de pensioenleeftijd in dld dan al op 73. Nee die staat zelf volgens onderstaande link op 65.3.quote:
Waarschijnlijk zijn er zoveel loopholes dat dit in de praktijk niet het geval is.quote:Op vrijdag 12 juni 2015 08:52 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Die 6 jaar eerder met pensioen is een slag in de lucht officieel heeft Griekenland de pensioenleeftijd al naar 67 gezet, staat de pensioenleeftijd in dld dan al op 73. Nee die staat zelf volgens onderstaande link op 65.3.
http://www.tradingeconomics.com/greece/retirement-age-men
En die loopholes zijn er in de noordelijke landen niet meer?quote:Op vrijdag 12 juni 2015 08:53 schreef Digi2 het volgende:
[..]
Waarschijnlijk zijn er zoveel loopholes dat dit in de praktijk niet het geval is.
Dat is ook waarom het een transfer unie is. Telkens worden de grieken miljarden "geleend". Maar de facto zijn dit miljardenleningen die niet terugbetaald worden. Als je iemand geld leent wat hij nooit zal terugbetalen gaat het om een gift. Men houdt slechts de schijn op dat de schulden ooit terugbetaald worden. Ondertussen speelt het Stockholm effect de grieken in de kaart.quote:Op vrijdag 12 juni 2015 09:23 schreef SeLang het volgende:
Even voor de duidelijkheid: dit gaat allemaal nog steeds over de laatste tranche van een bestaande bailout. Maar Griekenland zal vrij snel daarna nog een derde bailout nodig hebben. En daar zullen alle landen dan weer mee accoord moeten gaan. Gaat niet gebeuren.
Dus zelfs als er nog een accoord komt met Griekenland dan begint heel snel het circus weer van voor af aan.
Ik las gisteren, weet niet meer waar, dat men erover nadenkt om het daarom te verpakken als "verlenging van het bestaande programma".quote:Op vrijdag 12 juni 2015 09:23 schreef SeLang het volgende:
Even voor de duidelijkheid: dit gaat allemaal nog steeds over de laatste tranche van een bestaande bailout. Maar Griekenland zal vrij snel daarna nog een derde bailout nodig hebben. En daar zullen alle landen dan weer mee accoord moeten gaan. Gaat niet gebeuren.
Dus zelfs als er nog een accoord komt met Griekenland dan begint heel snel het circus weer van voor af aan.
Wat is de tijdsframe hier?quote:Op vrijdag 12 juni 2015 09:23 schreef SeLang het volgende:
Even voor de duidelijkheid: dit gaat allemaal nog steeds over de laatste tranche van een bestaande bailout. Maar Griekenland zal vrij snel daarna nog een derde bailout nodig hebben. En daar zullen alle landen dan weer mee accoord moeten gaan. Gaat niet gebeuren.
Dus zelfs als er nog een accoord komt met Griekenland dan begint heel snel het circus weer van voor af aan.
Yep, mee eens. Zoveelste Greek-bashing...quote:Op vrijdag 12 juni 2015 09:05 schreef Basp1 het volgende:
[..]
En die loopholes zijn er in de noordelijke landen niet meer?
Dan zou er sowieso in dit bericht iets over loopholes moeten staan maar zoals het nu weer de wereld in gaat is het in mijn optiek weer goedkope retoriek vanuit het Europa/IMF kamp.
Bovendien vallen alle ambtenaren vlak voor hun pensioen in de hoogste salarisschaal.quote:Op vrijdag 12 juni 2015 08:53 schreef Digi2 het volgende:
[..]
Waarschijnlijk zijn er zoveel loopholes dat dit in de praktijk niet het geval is.
Daar hebben de Grieken niemand voor nodig.quote:Op vrijdag 12 juni 2015 11:42 schreef de_ier het volgende:
[..]
Yep, mee eens. Zoveelste Greek-bashing...
Ik krijg nu al medelijden met Poetin (die het volgende slachtoffer van de Grieken zal worden).quote:Op vrijdag 12 juni 2015 09:35 schreef Digi2 het volgende:
[..]
Dat is ook waarom het een transfer unie is. Telkens worden de grieken miljarden "geleend". Maar de facto zijn dit miljardenleningen die niet terugbetaald worden. Als je iemand geld leent wat hij nooit zal terugbetalen gaat het om een gift. Men houdt slechts de schijn op dat de schulden ooit terugbetaald worden. Ondertussen speelt het Stockholm effect de grieken in de kaart.
Hoezo, er wordt toch gewoon betaald als tegenprestatie van zijn van een vijandbeeld?quote:Op vrijdag 12 juni 2015 13:00 schreef Perrin het volgende:
Dat die Grieken zich al niet lang uit de EU hebben teruggetrokken met al die gemene Grieken-bashers in de EU.
quote:'Beleidsmakers EU bespreken voor het eerst 'plan B' voor Griekenland'
Hooggeplaatste beleidsmakers van de Europese Unie hebben voor het eerst concreet besproken dat Griekenland mogelijk niet meer de schulden gaat terugbetalen.
Dit meldt Reuters op basis van meerdere anonieme bronnen.
Vertegenwoordigers van eurolanden hebben zich individueel al langer voorbereid op de mogelijkheid van een faillissement van Griekenland, maar in officiële vergaderingen zou er nog nooit over zijn gesproken.
De beleidsmakers houden rekening met drie mogelijke scenario’s voor Griekenland in aanloop naar een volgende bijeenkomst komende week.
Het minst waarschijnlijke scenario, volgens de officials, is dat er een succesvolle overeenkomst wordt gesloten waarin Griekenland hervormingen doorvoert in ruil voor meer steun.
Het tweede scenario is opnieuw een verlenging van het huidige steunprogramma dat afloopt aan het einde van deze maand op hetzelfde moment dat Griekenland 1,6 miljard euro moet betalen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
In het derde scenario wordt rekening gehouden met een faillissement van Griekeland waarin het land op zijn minst een deel van de staatsschuld niet meer terugbetaalt.
Toen ik ruim 20 jaar geleden mijn dienstplicht moest vervullen werd iedere beroeps 1 jaar voor de vut op 55 ook nog gepromoveerd om met de vut met hun salaris van het jaar ervoor te kunnen gaan. Daar betalen we nu ook nog steeds voor. Hoe het nu zit met de pensioenleeftijd van militairen, politie en brandweer in nl weet ik niet. Te moeiljk om dit hier mobiel in de trein te vinden. Ik vind het nogal makkelijk om de fouten van alleen de grieken aan te stippen in elk eu land komen voor mijn gevoel zulke excessen voor.quote:Op vrijdag 12 juni 2015 12:44 schreef Opa2012 het volgende:
[..]
Bovendien vallen alle ambtenaren vlak voor hun pensioen in de hoogste salarisschaal.
Nou ja, in het nieuws gaat het nu steeds over de aflossingen die Griekenland aan de ECB en aan het IMF moet betalen. Het zijn dus oude noodleningen die moeten worden afgelost met nieuwe noodleningen, en daarbij zou dus het risico verschuiven van de ECB en het IMF naar het EFSF/ESM.quote:Op zaterdag 13 juni 2015 09:04 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
het zwakke van de eu onderhandelingspositie is dat de deadlines steeds geen deadlines blijken te zijn, daarom kunnen de Grieken het onderste uit de kan Halen en gelijk hebben ze, bovendien kan Tsipras gezien zijn achterban met niets anders thuiskomen dan een grote concessie vanuit de eu. Blijkbaar willen merkel en co de grieken er zo graag bijhouden dat de grieken verwachten dat ze toch wel over de brug zullen komen. De grieken zullen alleen draaien als het echt niet anders kan en zij het thuis kunnen verkopen als een grote overwinning. Amerikaanse druk op merkel om de grieken tegemoet te komen wordt ook steeds groter... Er zal straks weer een last minute deal zijn die de laatste 7.2 miljard vijgeeft die weer een paar maanden speling geeft, vervolgens begint het hele spel over een paar maanden weer opnieuw.
In dat opzicht kun je zien dat varoufakis heel goed weet hoe de speltheorie werkt.quote:Op zaterdag 13 juni 2015 09:04 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
het zwakke van de eu onderhandelingspositie is dat de deadlines steeds geen deadlines blijken te zijn, daarom kunnen de Grieken het onderste uit de kan Halen en gelijk hebben ze, bovendien kan Tsipras gezien zijn achterban met niets anders thuiskomen dan een grote concessie vanuit de eu.
Ik zat net even te googlen maar volgens zijn twitteraccount is ie nog actief:quote:Op zaterdag 13 juni 2015 14:53 schreef JimmyJames het volgende:
Die is opzijgeschoven door de Grieken.
Wel jammer dat hij minder in het nieuws is, zijn uitspraken zijn wel vermakelijk.quote:Yanis Varoufakis @yanisvaroufakis 31 mei
Rumours of my impending resignation are (for the umpteenth time) grossly premature...
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/economie/1.2366320quote:Op zaterdag 13 juni 2015 14:45 schreef bascross het volgende:
Hoe is het eigenlijk met Varoufakis? Ik heb al weken niets meer in die media gezien van de beste man, of ligt dat aan mij?
quote:Op zaterdag 13 juni 2015 15:20 schreef Basp1 het volgende:
[..]
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/economie/1.2366320
Grexit net zo waarschijnlijk als een meteorietinslag
Ben benieuwd of dit inderdaad zo is.twitter:RaoulRuparel twitterde op zaterdag 13-06-2015 om 15:48:49Interview highlights fundamental miscalculation at heart of Syriza strategy - that Grexit would never be allowed https://t.co/y8W4tekgJ6 reageer retweet
Mooie uitspraak weer inderdaad. Europa heeft amper speelruimte, omdat andere landen ook soepelere voorwaarden willen en dat is onbetaalbaar. Daarnaast is het natuurlijk gezichtsverlies voor al die pro-Europese politici.quote:Op zaterdag 13 juni 2015 15:20 schreef Basp1 het volgende:
[..]
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/economie/1.2366320
Grexit net zo waarschijnlijk als een meteorietinslag
Hij is nog steeds minister van financiën, maar hij werd vervangen als het gaat om de onderhandelingen over hun bailout.quote:Op zaterdag 13 juni 2015 15:00 schreef bascross het volgende:
[..]
Ik zat net even te googlen maar volgens zijn twitteraccount is ie nog actief:
[..]
Wel jammer dat hij minder in het nieuws is, zijn uitspraken zijn wel vermakelijk.
Tja. Dit is maar een uitspraak. Maar hoe vaak komt een meteoriet inslag voor? Kleintjes branden volgens mij dagelijks uit in onze atmosfeer. Ik kan me nog herinneren dat er in 2012 of 2013 zo'n ding in Rusland crashte...quote:Op zaterdag 13 juni 2015 15:20 schreef Basp1 het volgende:
[..]
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/economie/1.2366320
Grexit net zo waarschijnlijk als een meteorietinslag
En de default kans van Griekenland is 100% (afgerond), als je default definiieert als het niet nakomen van de overeengekomen voorwaarden. (Maturity verlengen of rente verlagen is ook gewoon een default in mijn definitie). Echt no f*cking way in hell dat een schuld van 177%/ GDP gaat worden terugbetaald.quote:A study done in 1996 (looking at the number of meteorites found in deserts over time) calculated that for objects in the 10 gram to 1 kilogram size range, 2900-7300 kilograms per year hit Earth. However, unlike the number above this does not include the small dust particles. They also estimate between 36 and 166 meteorites larger than 10 grams fall to Earth per million square kilometers per year. Over the whole surface area of Earth, that translates to 18,000 to 84,000 meteorites bigger than 10 grams per year. But most meteorites are too small to actually fall all the way to the surface.
http://curious.astro.corn(...)ch-year-intermediate
Ik heb een topic of 40 geleden een tijdje de cds van Griekenland gepost en dat gaf toen aan dat ze zouden defaulten.quote:Op zaterdag 13 juni 2015 18:37 schreef miro86 het volgende:
[..]
Tja. Dit is maar een uitspraak. Maar hoe vaak komt een meteoriet inslag voor? Kleintjes branden volgens mij dagelijks uit in onze atmosfeer. Ik kan me nog herinneren dat er in 2012 of 2013 zo'n ding in Rusland crashte...
Je zou eigenlijk moeten kijken naar CDS en daarvanuit een probability of default uitrekenen.
Ja want een groep obligatiehouders accepteerde zogenaamd "vrijwillig" een afschrijving van 70%. Daarom was het geen credit eventquote:Op zaterdag 13 juni 2015 19:11 schreef fedsingularity het volgende:
[..]
Ik heb een topic of 40 geleden een tijdje de cds van Griekenland gepost en dat gaf toen aan dat ze zouden defaulten.
Kort daarop kwam de bailout én de volgende bailout maar het was geen credit event.
Ja hoezo meten met 2 maten. Het kwam even niet uit dus we noemen het geen credit event.quote:Op zaterdag 13 juni 2015 19:13 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ja want een groep obligatiehouders accepteerde zogenaamd "vrijwillig" een afschrijving van 70%. Daarom was het geen credit event
http://mobile.reuters.com/article/idUSBRE82817B20120309quote:Op zaterdag 13 juni 2015 19:11 schreef fedsingularity het volgende:
[..]
Ik heb een topic of 40 geleden een tijdje de cds van Griekenland gepost en dat gaf toen aan dat ze zouden defaulten.
Kort daarop kwam de bailout én de volgende bailout maar het was geen credit event.
Weer wat geleerd.Top dat subforumquote:Op zaterdag 13 juni 2015 19:22 schreef miro86 het volgende:
[..]
http://mobile.reuters.com/article/idUSBRE82817B20120309
Een bailout is geen credit event, maar je wetgeving veranderen zodat obligatiehouders een haircut krijgen is dat wel, zoals de beslissing van ISDA van maart 2012 aangeeft. Toen werden de Griekse CDS getriggered en uitbetaald.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |